Annons

Arkiv: dec 2010

Stängt för semester, åter 2 januari 2011!

Jag lever ju efter devisen ”work hard, play hard” och efter ett års intensivt jobbande (kanske det tuffaste hittills) tänkte jag unna mig en ledighet deluxe. Vi bestämde oss lite spontant för att resa bort över nyår och bokade in oss här i en vecka. På schemat står ”sova, vila och ladda”. Helt utan sällskap av dator, telefon eller mail. Och jag hoppas att du gör detsamma oavsett var du befinner dig. Passa på att använda mellandagarna för att umgås med dina nära och kära så ses vi igen på andra sidan kalenderstrecket. 2011 kommer att bli ett riktigt spännande år. Jag har flera roliga projekt på gång både med bloggen och jobbet och en sak som utvecklats för Trendenser.se kommer att dyka upp här redan i januari. Så håll utkik! Stort tack till alla som troget har kikat in på bloggen under 2010. God fortsättning och gott nytt!

Foto: pressbilder Ving.se

Årets julklappar

Jag har ju som tradition att visa några av de julklappar jag fått. I alla fall de saker som är någorlunda inrednings- eller designrelaterade. Det börjar kännas lite fånigt, det ska erkännas, men här kommer på begäran en favorit i reprisfjolårets julklappslista som visar några av de paket som låg under min gran i år. I år måste jag ha varit väldigt snäll för det var så många fina saker som landade i mitt knä igår. Tack, tack och tack till mamma, pappa, syster, faster, svärföräldrar, svägerskan och finaste N.

Foto: Grafiskt blad från Therese Sennerholt, 8 st galgar från HAY till hallen, en vacker fårskinnspläd med hårda lockar och mjuk yta, presentkort på Synsam som ska bytas mot ett par bågar från Tom Ford, Norrgavels vita handdukar i ekologisk bomull och finaste armbandet Sweetdrops från Ole Lyngaard.

God jul!

Dan efter dopparedagen. Kolhydratstinn och fylld av pepparkakor, skumtomtar och risgrynsgröt vill jag passa på att önska er alla en riktigt god jul i efterskott. Det blev liksom aldrig av igår eftersom den sista kalenderluckan tog all uppmärksamhet. Hoppas att ni hade en alldeles fantastisk julafton och att ni nu har massor av ledig tid att se fram emot tillsammans med dem ni bryr er om allra mest. Själv är jag, om allt går som det ska, strax på resande fot igen. På väg långt bort från Sverige. Spännande! Håll en tumme att inte vintervädret ställer till något och njut lite av din stilla juldagsfrukost så att det räcker åt mig med.

Foto: pressbild Norrgavel ljusstake från Normann Copenhagen

Ännu en idé för granlösa

Bor man mitt i stan som jag gör kanske det inte finns plats för en Kungsgran mitt i vardagsrummet. Om det ens är möjligt att tillgå. Har hört att granarna sålt slut på sina ställen. Därför kunde jag inte låta bli att visa den här modiga idén också, när vi nu ändå var inne på det granlösa temat. Stylingen står Sweet Paul för. Lite väl permanent juldekoration kan tyckas men ska man ändå måla om i januari kanske det kan vara något. Och har man väggar som tål kanske vit markeringstejp är ett alternativ istället för penseldrag?

Foto: Alexandra Grablewski och styling Paul Løwe via Fine Things

Önskeklapp nummer 2

Jag har haft så mycket att göra i år att jag inte ens hunnit saxa ihop en egen önskelista till bloggen. Jag pytsar ut den i delar så länge. Hoptimisten, stolhalsbandet och nu det här. En bok jag mer än gärna skulle vilja hitta under granen. Boxen med historien om Eames och hans möbler, The true story till och med. Pretty please tomten, hinner du kasta ner den här i skorstenen på julafton är ingen lyckligare än jag!

Foto: bilder lånade från Doorsixteen

Hoptimist

Det första jag slogs av när jag såg att de här ursöta figurerna kommit i nyproduktion var ”Neeej, varför fick jag inte korn på dem mycket tidigare, så att jag hann önska mig en av tomten?”... De små Hoptimisterna hade ju varit en perfekt julklapp att önska sig, och så symbolisk för så mycket just nu. Jag känner nämligen på mig att det kommer hända mycket roligt under 2011 och dessa hade varit en sådan perfekt påminnelse om den saken. Men, just därför kanske de kan vara en fin klapp att ge sig själv. Jag ska fundera. Finns det en slant kvar när alla presenter är köpta ska jag investera i en Woody Bumble. Finns b la att köpa här.

Foto: Hoptimist® by Lars Brandt Stisen

Merci, butikstips i Paris

Eftersom jag var i Paris på en weekend med Niklas sprang jag inte runt och trålade nyheter från stans samtliga inredningsbutiker. Men, det fanns en jag absolut inte kunde missa när jag ändå var i stan. Franska Merci, som på kort tid gjort sig känd som stylisternas nya Mekka. Inredning, mode, vintage, dyra varumärken och egna budgetserien Merci, nytt och nött. Allt presenterat genom fantasifull butiksexponering och små lustfyllda stationer. Otroligt inspirerande. Jag studsade ut  genom dörrarna (förbi deras säsongsstylade signum, den röda Fiat Cinquecenton) som en liten gummiboll, fylld av idéer. Det här är ett måstebesök om du har vägarna förbi Paris den närmsta tiden. Dessutom har de ett bra ett café och en mysig bokshop. Skippa överskattade Colette och styr kosan mot Boulevard Beaumarchais istället. Ett extra plus för att ägarna här delar med sig av vinsten efter break even för att stödja kvinnor på Madagaskar.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Julkort från Paris

Innan vi lägger huvudet på kudden och tackar för idag tänkte jag bara visa några bilder från kvällens promenad längs ett gnistrande Boulevard Haussmann i Paris. För vi kom iväg, trots allt, och lyckades övervinna både sjukdomar och Paris värsta snöoväder på 25 år. Stan har bytt om till julskrud och butikerna tycks tävla sinsemellan om att ha de mest spektakulära julprydnaderna. NK’s skyltning kan slänga sig i väggen. Varuhusen Lafayette och Printemps, vars byggnader ligger som ett pärlband efter varanda, kraftmäter sig med överdådiga dekorationer och vackra fasadbelysningar. Resultatet är att både fönsterna och insidan av byggnaderna är som smyckesskrin, man kan stanna och titta hur länge som helst. Och givetvis kommer man lätt därifrån med något i påse. Här kommer lite ögongodis på distans.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Sängläge

Jag hann inte ens fram till jobbet igår morse, innan jag fick tvärvända och rusa hem igen. Jag tror den berömda vinterkräksjukan har slagit till. Så nu ligger jag hemma och sippar te, äter pepparkorn och hoppas bli frisk tills imorgon då planet lyfter till Paris, bright and early. Jag mår dock betydligt bättre nu, så jag hoppas det var en snabb vända. Den här bilden kändes talande i sammanhanget. Milt te och skorpor är ungefär vad jag mäktar med att pilla i mig såhär dagen efter. En av många inspirerande frukostdukningar, plåtade av Nina Broberg för IKEA Livet Hemma. Klicka här för mer. Och du, håll gärna en tumme för att jag är helt frisk imorgon! Då lovas en fyllig Parisrapport i utbyte.

Foto: Nina Broberg för IKEA Livet Hemma

Jul och Natur

Enkätundersökningen jag gjorde här på bloggen tidigare i höstas visade en tydlig önskan från er läsare. Mer egna bilder! Det här är ett steg på vägen. Jag och Louise packade ju in ett helt lass med pysselgrejor och rekvisita i en bil och fotade inspirationsbilder ute i Kvarnbyns gamla fabrikslokaler häromveckan. Här är några exempel från vårt naturtema. Trärent syns ju mest överallt nuförtiden och även kring jul kan de influenserna få ta plats i våra hem. Vi lät det oblekta och trärena sätta tonen för allt från bordsplaceringar till julkulor i granen, på ett lite nytt sätt. Och de inslagna julklapparna kanske inte behöver vara kulörta och lackade i år, utan gå i naturvänliga nyanser med rep, grankvistar, näver och rekvisita från skogen.

Foto & styling: Frida Berglund/ Louise Svensson

1 2