Stängt för semester, åter 2 januari 2011!

Jag lever ju efter devisen "work hard, play hard" och efter ett års intensivt jobbande (kanske det tuffaste hittills) tänkte jag unna mig en ledighet deluxe. Vi bestämde oss lite spontant för att resa bort över nyår och bokade in oss här i en vecka. På schemat står "sova, vila och ladda". Helt utan sällskap av dator, telefon eller mail. Och jag hoppas att du gör detsamma oavsett var du befinner dig. Passa på att använda mellandagarna för att umgås med dina nära och kära så ses vi igen på andra sidan kalenderstrecket. 2011 kommer att bli ett riktigt spännande år. Jag har flera roliga projekt på gång både med bloggen och jobbet och en sak som utvecklats för Trendenser.se kommer att dyka upp här redan i januari. Så håll utkik! Stort tack till alla som troget har kikat in på bloggen under 2010. God fortsättning och gott nytt!

Foto: pressbilder Ving.se

Årets julklappar

Jag har ju som tradition att visa några av de julklappar jag fått. I alla fall de saker som är någorlunda inrednings- eller designrelaterade. Det börjar kännas lite fånigt, det ska erkännas, men här kommer på begäran en favorit i reprisfjolårets julklappslista som visar några av de paket som låg under min gran i år. I år måste jag ha varit väldigt snäll för det var så många fina saker som landade i mitt knä igår. Tack, tack och tack till mamma, pappa, syster, faster, svärföräldrar, svägerskan och finaste N.

Foto: Grafiskt blad från Therese Sennerholt, 8 st galgar från HAY till hallen, en vacker fårskinnspläd med hårda lockar och mjuk yta, presentkort på Synsam som ska bytas mot ett par bågar från Tom Ford, Norrgavels vita handdukar i ekologisk bomull och finaste armbandet Sweetdrops från Ole Lyngaard.

God jul!

Dan efter dopparedagen. Kolhydratstinn och fylld av pepparkakor, skumtomtar och risgrynsgröt vill jag passa på att önska er alla en riktigt god jul i efterskott. Det blev liksom aldrig av igår eftersom den sista kalenderluckan tog all uppmärksamhet. Hoppas att ni hade en alldeles fantastisk julafton och att ni nu har massor av ledig tid att se fram emot tillsammans med dem ni bryr er om allra mest. Själv är jag, om allt går som det ska, strax på resande fot igen. På väg långt bort från Sverige. Spännande! Håll en tumme att inte vintervädret ställer till något och njut lite av din stilla juldagsfrukost så att det räcker åt mig med.

Foto: pressbild Norrgavel ljusstake från Normann Copenhagen

Julkalenderns vinnare - halvlekssummering 2

Här en summering av andra halvlek i årets upplaga av Trendensers Adventskalender. Hoppas att ni varit nöjda med innehållet och att luckorna även varit till glädje som uppslag för julklappsidéer och egna önskelistor. Är du en av vinnarna får du gärna maila mig din postadress så ser vi till att priset kommer hem till dig. Ber dock om lite tålamod då administrationen av kalenderutskicken kommer att ske efter julhelgerna då många av de sponsrande företagen är på semester nu. Vann du inte? Du har en chans kvar! Lucka 24 ligger uppe i en hel vecka, varför den allra sista vinnaren annonseras först efter årsskiftet. Lycka till!

13 december - IKEA PS lampa SVARVA värde 1495 kr Vinnare: Elin som svarade kl. 07:44:35
14 december - Väska från ByDecadent värde 3600 kr Vinnare: Susanne som svarade kl. 11:34:34
15 december - Lampor från The Snowroom värde ca 700 kr/st Vinnare: David och Johanna B
16 december - Radio från Audio Pro värde 2195 kr exkl. frakt Vinnare: Mini som svarade kl. 12:27:07
17 december - Apple Papple Poster från Fine Little Day värde 217 kr Vinnare: Loppan Lorum
18 december - Muggset från Royal Copenhagen värde ca 800 kr Vinnare: Kristian P
19 december - 2 st valfria bäddset från afswedala värde 1295 kr Vinnare: Sofie Börjesson
20 december - 2 st kuddar från RosenbergCph och Var unik, värde 450 kr Vinnare: Designtjejen
21 december - Vas från Holmegaard värde ca 800 kr Vinnare: AnnCatrin Walfridsson
22 december - Matta från Urban Living värde 3500 kr Vinnare: Joachim Nilsson
23 december - Träapa värde ca 950 kr Vinnare: Aida som svarade kl. 12:10:15

24 december - dagens lucka i Adventskalendern

Så var det dags för Adventskalenderns grand finale. Luckornas lucka. I potten ligger inte mindre än en hylla från String Cell systems värde ca 7500 kr, en klassisk Laminofåtölj i svartbetsad ask med skinn Nevada värde 11290 kr samt en klassisk läslampa från Ruben Lighting i valfri färg, 110 cm hög med bord, värde 4620 kr. Luckans totala värde uppgår till 23905 kronor! Regeln var att man bara skulle få tävla om man hade deltagit i samtliga luckor men på grund av tekniska problem med Blogg Esse som vi inte kunnat råda över justerar vi det kravet och låter istället antalet deltagande luckor vara meriterande tillsammans med en kreativ motivering. Ju fler du deltagit i, desto större chans har du. Den här luckan ligger uppe i dryg vecka och avslutas 1 januari 2011. Du deltar genom att svara på frågorna nedan i kommentarsfältet. Stort lycka till och stort tack till Vålamagasinet i Uppsala för generös sponsring!

Dagens tävlingsfrågor:
1) Hur många luckor har du deltagit i under årets adventskalender?
2) Strings Cell system har vunnit flera fina designpris. Nämn några?
3) Vålamagsinet är en av Trendenser.se's äldsta bannerannonsörer och har funnits med i två år. Butiken finns dock bara i Uppsala. Har du besökt den någon gång? Om ja, vad tyckte du? Om inte, vad skulle kunna få dig att göra ett besök hos dem. Motivera kort. Kreativa förslag premieras.


Tävlingen är nu avslutad. Vinnaren meddelas här inom kort!


Tävlingen pågår tom 1/1 2011 kl. 07.00. Vinnaren utses av en jury från Trendenser och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Innehållet i Cell-hyllan på bilden ingår ej, mått/längd på hyllan kan diskuteras med vinnaren beroende på rummet den ska sitta i.

23 december - dagens lucka i Adventskalendern

Jag har ju haft som ambition att fylla årets julkalender på Trendenser.se med sådant som jag själv tycker om och har hemma (eller saker som jag har bloggat om under året) och är det någon pryl från mina få stackars hemma-hos-bilder som jag får allra flest frågor om är den lilla apan i trä. Var kan man köpa dem? Vad kostar en? Och vem har formgivit den? Frågorna haglar med jämna mellanrum in i mailboxen och skulle jag ha fått en krona för varje fråga sedan starten skulle jag förmodligen ha råd att köpa den stora apan vid det här laget. För den finns nämligen i två storlekar, en jättevariant för drygt 11 000 kr och en normalstor för 995 kr. Tack vare Rosendahl möjlighet att vinna ditt alldeles egna exemplar av den mindre sorten. För att delta ska du svara på följande två frågor i kommentarsfältet nedan. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor:
1) Vilken känd designer har formgivit träapan från Rosendahl?
2) Hur skulle du beskriva det danska varumärket Rosendahl och dess sortiment? Motivera kort.


Tävligen är avslutad. Grattis till Aida som svarade kl. 12:10:15

Tävlingen pågår tom 24/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av Rosendahl och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en apa i potten, värd 995 kr.

Uppsving för Thonet-stolen?

Är det bara jag eller verkar det inte som om Thonet har fått en revival sista tiden, även i inredningssammanhang som inte vill stämpla sig under shabbychic/fransk-romantik-estetik? Banne mig. Jag tycker mig se dem överallt. Och jag har märkt hur den klassiska modellen i böjträ plötsligt kryper på mig. Helst en rejält patinerad dito. Den senaste tiden har vi ju också sett en hel del spännande tolkningar på stolmodellen, så det skulle inte förvåna mig om det sprider sig än mer 2011. Jag tror på det som motrevolution till alla dyra klassiker och sönderstylade Eames-modeller. Även om jag själv är en sucker för de båda, och har dem i mina ägor, kan jag känna en längtan efter något nytt i stolväg. Vad tror du?

Foto: IKEA Livet Hemma, Apartment Theraphy, pressbilder Thonet café, tavlan Café Scene (1882-5) av Fernand Harvey Lungren med Thonet chairs

Ännu en idé för granlösa

Bor man mitt i stan som jag gör kanske det inte finns plats för en Kungsgran mitt i vardagsrummet. Om det ens är möjligt att tillgå. Har hört att granarna sålt slut på sina ställen. Därför kunde jag inte låta bli att visa den här modiga idén också, när vi nu ändå var inne på det granlösa temat. Stylingen står Sweet Paul för. Lite väl permanent juldekoration kan tyckas men ska man ändå måla om i januari kanske det kan vara något. Och har man väggar som tål kanske vit markeringstejp är ett alternativ istället för penseldrag?

Foto: Alexandra Grablewski och styling Paul Løwe via Fine Things

Julpynt för granlösa

Jag ska ärligt erkänna att jag inte är speciellt imponerad av Bolias sortiment, i vanliga fall. Men i år lyfter de faktiskt lite med sitt julpynt för granlösa. Om du inte känner dig manad att plocka fram det traditionella och vill komplettera en mer uppdaterad inredningsstil med något nytt, kanske det här kan vara ett alternativ. Gillar att de hängt dekorationerna på en trollhasselkvist. Perfekt om man inte har plats för ett helt träd!

Foto: pressbild lånad från Bolia.com, pris Doug julpynt 119 kr

22 december - dagens lucka i Adventskalendern

Under det gångna året har Kelim och mönstrade mattor fått ett starkt uppsving i möbelvärlden. De har synts flitigt både i inredningstidningar och på bloggar. Idag har du chansen att kamma hem den hypade mattan Catania från Gandia Blascos vackra mattlinje GAN. Designad av Sandra Figuerola. En modern Kelim i 100% ren ny ull, som dessutom är vändbar. Värde 3500 kr. Allt du behöver göra för att delta är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet nedan. Stort tack till sponsrande webbshopen Urban Living!

Dagens tävlingsfrågor:
1) Vad har du för matta i ditt vardagsrum idag, och hur resonerade du när du valde den? Motivera kort.
2) Om du skulle styla ett vardagsrum med mattan Catania som utgångspunkt, vilka andra designklassiker skulle du kombinera den med? Motivera kort.


Tävlingen är avslutad. Grattis till Joachim Nilsson!

Tävlingen pågår tom 23/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av Urban Living och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en matta i potten, värd 3500 kr.

Önskeklapp nummer 2

Jag har haft så mycket att göra i år att jag inte ens hunnit saxa ihop en egen önskelista till bloggen. Jag pytsar ut den i delar så länge. Hoptimisten, stolhalsbandet och nu det här. En bok jag mer än gärna skulle vilja hitta under granen. Boxen med historien om Eames och hans möbler, The true story till och med. Pretty please tomten, hinner du kasta ner den här i skorstenen på julafton är ingen lyckligare än jag!

Foto: bilder lånade från Doorsixteen

Smycken till en inredningsnörd

För en stolfantast som mig kanske det här skulle kunna vara något att önska sig i en sen julklapp. En Aarnio Tulip Chair att ha runt halsen, eller varför inte en miniatyr av en Eames. Smycket heter Tiny Little Chairs och kommer från Bruxe Design. Finns att köpa på den nya inredningsbutiken Apartement på Söder.

Foto: lånade från Apartement Shop

21 december - dagens lucka i Adventskalendern

Bakom dagens lucka gömmer sig en klassisk vas från det danska varumärket Holmegaard, värd 829 kr. Den danska designern Peter Svarrer designade Cocoon som en återspegling av den varma glasmassans droppformade rörelser. Idag har du chansen att tävla om ditt eget exemplar. Allt du behöver göra för att delta är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet nedan. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor:
1) Holmegaards Cocoon finns i flera färger. Vilken är din personliga favorit?
2) Om du vinner vasen, var kommer du ställa den och vilka blommor sätter du i den allra först?


Tävlingen är avslutad. Stort grattis till AnnCatrin Walfridsson!


Tävlingen pågår tom 22/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av det sponsrande företaget och dess beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en vas i potten, värd 829 kr.

Hoptimist

Det första jag slogs av när jag såg att de här ursöta figurerna kommit i nyproduktion var "Neeej, varför fick jag inte korn på dem mycket tidigare, så att jag hann önska mig en av tomten?"... De små Hoptimisterna hade ju varit en perfekt julklapp att önska sig, och så symbolisk för så mycket just nu. Jag känner nämligen på mig att det kommer hända mycket roligt under 2011 och dessa hade varit en sådan perfekt påminnelse om den saken. Men, just därför kanske de kan vara en fin klapp att ge sig själv. Jag ska fundera. Finns det en slant kvar när alla presenter är köpta ska jag investera i en Woody Bumble. Finns b la att köpa här.

Foto: Hoptimist® by Lars Brandt Stisen

20 december - dagens lucka i Adventskalendern

Idag har du chansen att vinna två fina kuddar från danska designmärket RosenbergCph, värde 450 kr, tack vare sponsrande Var Unik. Allt du behöver göra för att delta i dagens tävling är att svara på nedanstående frågor i kommentarsfältet. Du har som vanligt en dag på dig. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor:
1) RosenbergCph är kända för sina karaktäristiska textilmönster. Vad heter mönstret på den här kudden?
2) Varför skulle du vilja vinna två nya prydnadskuddar till ditt hem. Motivera kort.


Tävlingen är avslutad. Grattis til Designtjejen. Hör av dig med din adress så ser vi till att paketet skickas!

Tävlingen pågår tom 21/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av det sponsrande företaget och dess beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns två kuddar i potten, värde ca 1295 kr/st

Julkalenderns vinnare - halvlekssummering

Det är många som har skrivit til mig och bett om en summering av vinnarna i årets julkalender. Det är inte helt enkelt eftersom jag efter varje lucka väntar in besked från sponsorerna som ska ges chansen att utse vinnande deltagare. Men här kommer i alla fall en sammanställning efter halvlek. Hoppas den hjälper lite!

1 december - String pocket värde 950 kr Vinnare: Ida på bloggen Husligt.se
2 december - 111 Navy Chair™ från Emeco / Länna Möbler värde 2350 kr Vinnare: Agneta Jonsson
3 december - Artek E60 värde 1490 kr. Vinnare: Little Miss Fix it
4 december - Eames stol från The Home Company värde 2170 kr. Vinnare: Lisa som svarade kl. 22.44.04
5 december - Kubus ljusstake från Urban Living värde 2090 kr. Vinnare: Anna som svarade kl 13:38:53
6 december - Le Creuset värde 1599 kr Vinnare: ej utsedd ännu pga tekniska problem hos Blogg Esse
7 december - glöggset från Svenskt Tenn värde 890 kr Vinnare: Weronica
8 december - A2's skåp Collect 2010 värde 9500 kr sponsrat av Svenssons i Lammhult Vinnare: Anna
9 december - Architechtmades fåglar från Aschebergsgatan 24 Interiör värde 1567 kr Vinnare: Kajsa
10 december - Nobelbestick från Gense värde 1249 kr Vinnare: Åsa som svarade kl. 11:12:20
11 december - Presentkort Easyart värde 1500 kr Vinnare: Therese som svarade kl. 09:57:21
12 december - Pendelton pläd värde 3650 kr, Länna Möbler. Vinnare: Pella som svarade kl 22:55:46

19 december - dagens lucka i Adventskalendern

Sömn är viktigt för att vi ska må bra, och fina sängkläder är ett enkelt steg på vägen mot bättre sovkomfort. Både för kropp och själ. Idag sponsrar det nystartade svenska bäddtextilföretaget afswedala med två valfria bäddset (värda 1295:- /st). Deras påslakan med svenska mönster och kaxiga budskap finns bland annat att köpa på R.O.O.M i Stockholm och Grandmas i Göteborg. Men de vill gärna ha tips på fler återförsäljare som skulle passa för deras kollektioner. Allt du behöver göra för att delta i dagens tävling är att svara på vilket bäddset som är din favorit, samt namna några butiker i din närhet som har ett sortiment i samma stil. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor
1) Vilket bäddset är din favorit, och varför?
2) Vilken butik i din närhet tycker du borde ta in afswedala i sitt sortiment?


Tävlingen är avslutad. Grattis till Sofie Börjesson. Hör av dig med din adress så ser vi till att paketet skickas!


Tävlingen pågår tom 20/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av afswedala.se och dess beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns två bäddset i potten, värde ca 1295 kr/st

Christine Rudolph

Man kan ofta hitta bilder och hyllningsdikter till den danska fotografen Ditte Isager på olika inredningsbloggar från världens alla hörn. Men det är inte lika ofta man ser hurrarop riktade mot hennes parhäst, den kanske i vissa sammanhang mer okända, stylisten Christine Rudolph. Men vis av erfarenheten från min egen yrkesroll (trots att stylisterna sliter som djur och faktiskt står för en stor del av arbetet bakom en välkomponerad bild, både före efter och under en plåtning, så är det fotografen som tryckt på knappen som äger fotot) vill jag göra tvärtemot branschpraxis och ge doldisen en klapp på axeln för ett fantastiskt jobb. Alltid lika genomtänkt och välarbetat. Hatten av för Christine! Vill du se fler färska bilder, missa inte hennes agenturs blogg.r
Foto: styling Christine Rudolph, bilder publicerade med tillstånd av JMI reps


18 december - dagens lucka i Adventskalendern

Idag har du chansen att vinna ett set med muggar från det anrika danska varumärket Royal Copenhagen, en av Europas äldsta tillverkare porslin. Fabriken grundades redan 1775 och är idag ett världsledande varumärke i branschen. Allt du behöver göra för att delta i dagens tävling är att svara på följande två frågor.

Dagens tävlingsfrågor:
1) Royal Copenhagen säljs bland annat på den danska butiken Illums Bolighus, som nyligen öppnade filial i Stockholm. På vilken adress?
2) Har du vardagsporslin och finporslin hemma, eller hur resonerar du? Berätta kort.


Tävlingen är avslutad. Grattis till Kristian P. Hör av dig med din adress så ser vi till att paketet skickas!


Tävlingen pågår tom 19/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av Trendenser.se och dess beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns ett muggset i potten, värde ca 800 kr

Random inspiration

Här är några bilder från min inspirationsmapp som får mitt hjärta att klappa lite extra idag. Och för att dra en personlig koppling till några av dem så var jag ju på besök i ett snötäckt Paris förra helgen, medan jag nu sitter på Arlanda för att åka upp till ett lika vinterkrispigt Umeå. Inget inredningsrelaterat men ack så vackert. Och jag är ovanligt förtjust i ljusrosa Amaryllis och julstjärnor just nu. Trevlig fredag på er!

Foton: Not Quite Snow White, Solid Frog

17 december - dagens lucka i Adventskalendern

I år har jag försökt få med lite nya formgivare och varumärken, för att blanda upp bland alla storkändisar i julkalendern. En av mina personliga favoriter är Göteborgsbaserade Fine Little Day som gjort succé världen över med sina fina illustrationer och inredningsdetaljer. Idag har du chansen att lägga vantarna på en Apple Papple Poster, värd 31 dollar eller cirka 217 kronor exkl. frakt. Allt du behöver göra för att delta i dagens tävling är att svara på följande två frågor.

Dagens tävlingsfrågor:
1) Vilka är dina tre favoritprodukter i Fine Little Days sortiment. Motivera kort.
2) Var skulle du placera din Apple Papple om du vann?

Tävlingen är avslutad. Grattis til Loppan Lorum
Hör av dig med en adress så ser vi till att paketet skickas!

Tävlingen pågår tom 18/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av Trendenser.se och dess beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en poster i potten, värde ca 217 kr

16 december - dagens lucka i Adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig en Radio One från Audio Pro. En sober och välljudande liten bordsradio som finns i tre färger. Klädd i svart, vitt eller rött läder kan den även spela upp musik trådlöst från din mobiltelefon eller dator. Perfekt om du använder Spotify. Värde ca 2195 kr exkl. frakt. Allt du behöver göra för att delta i dagens tävling är att svara på följande två frågor.

Dagens tävlingsfrågor:
1) Audio Pro är ett anrikt hifi-företag från vilket land?
2) Beskriv hur du oftast lyssnar på musik hemma hos dig (ex. använder du dator, stereon, din MP3-spelare, mobilen, surroundsystemet, radion eller något annat. Och lyssnar du oftast på CD's eller MP3-filer?)
3) Motivera kort varför just du behöver vinna en Radio One!


Tävlingen är avslutad. Grattis till Mini som svarade kl. 12:27:07! Hör av dig så skickar vi paketet på Posten.


Tävlingen pågår tom 17/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av en jury från AudioPro och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en radio i potten, värde ca 2500 kr

Inspirerande hylla till barnkammaren

Jag är ledsen att det blir stort julfokus så här i december, det är svårt att inte ryckas med i vinteryran och inte helt lätt att få ihop tiden med allt administrativt pyssel bakom julkalendern. Men på tal om något annat så får jag ju ofta frågor om "otraditionell" inredning för barnrum och därför måste jag bara visa den här hyllväggen ovan en skötplats som jag sprang på hos April & May, via Emma. Svalt och stilrent. Dessutom väldigt icke könsstereotyp (rosa/blå). Det funkar väl så länge föräldrarna får bestämma, kan jag tänka mig.

Foto: April & May, via Emma

15 december - dagens lucka i Adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig ett svenskt företag som jag skrev om för länge länge sen, alldeles i bloggens begynnelse, men som är högaktuellt nu igen med en rad nya lanseringar. Kul! The Snowroom från Jönköping tillverkar lampor i miljövänlig polyesterfiber, med stor hänsyn till djur och natur. Förutom i Sverige finns de även i fleratalet Europeiska länder. Lamporna finns i olika utskurna siluetter som ger ett mjukt sken. Mina favoriter är det lilla huset och den fina stjärnan som passar i juletider. I potten ligger en av varje, av dessa två, och du kan tävla om dem genom att svara på nedanstående frågor i kommentarsfältet. Lycka till!

Dagens tävlingsfråga
1) På The Snowrooms Facebooksida hittar ni bland annat bilder från företagets återförsäljare, så som den här fina butiken i Amsterdam som säljer delar av The Snowrooms sortiment. Vad heter den aktuella butiken, vad är deras inriktning och varför tror du att deras filosofi passar The Snowroom? Motivera kort! (och bli gärna medlem/klicka på "like" i Facebookgruppen)
2) Vilken av de två lamporna/modellerna skulle du vilja vinna?


Tävlingen är avslutad. Grattis till Johanna B som svarade kl 08:08:10
och David som svarade kl. 08:27:45! Hör av er med era adresser så skickar vi priset med Posten!


Tävlingen pågår tom 17/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av en jury från Snowroom och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns två lampot i potten, värde ca 700 kr/st

14 december - dagens lucka i Adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig för ovanlighetens skull inte en inredningsprodukt, men väl en designad önskeklapp för egen del, som ni läsare nu har chansen att lägga vantarna på genom att delta i adventsalenderns 14:e omgång. Ni kanske minns att jag bloggade om modellen för en tid sedan. Decadent är ett danskt märke som bland annat gör kvalitetsväskor. Jag fick upp ögonen för dem genom en kollega på jobbet och har sedan dess lärt mig att man antingen kan köpa dem i butik, på exempelvis NK, eller så beställer man dem direkt via webben till det facila priset av 3000 kr. Idag ligger det en Vintage Working Bag i naturfärgat skinn i potten. Delta och den kan bli din! Själv får jag vackert be till tomten.

Dagens tävlingsfrågor
1) Vad heter kvinnan som grundade Decadent och vilket år startade hon företaget?
2) På vilket sätt tycker du att Decadents väskor skiljer sig från mängden?


Tävlingen är avslutad. Vinnaren meddelas inom kort!

Tävlingen pågår tom 14512 kl. 07.00. Vinnaren utses av en jury från Decadent och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en väska i potten, värd 391.50 €

13 december - dagens lucka i Adventskalendern

Idag är det Lucia och det firar vi med ett riktigt litet ljushuvud till designklassiker, från serien IKEA PS. Golvlampan SVARVA, värde 1495 kr, är formgiven av den internationellt erkända och svenska designgruppen Front, som fick det prestigefyllda "Torsten och Wanja Söderbergs pris" 2010. En lampa ligger i potten och du har en dag på dig att delta i tävlingen genom att svara på denna fråga i kommentarsfältet. Lycka till!

Dagens tävlingsfråga
1) Hösten 2010 lanserade IKEA sin nya inspirationssajt Livet Hemma där man dagligen bjuder på nyheter och idéer för hemmet. Besök sidan och utse ditt favoritinlägg i arkivet, motivera sedan kort varför du gillade just den bloggposten. Gärna med länk!

Tävlingen är avslutad. Grattis till Elin som svarade kl. 07:44:35 Hör av dig med din adress så ser vi till att paketet skickas!

Tävlingen pågår tom 14/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av en jury från IKEA och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en lampa i potten, värd 1495 kr.


Merci, butikstips i Paris

Eftersom jag var i Paris på en weekend med Niklas sprang jag inte runt och trålade nyheter från stans samtliga inredningsbutiker. Men, det fanns en jag absolut inte kunde missa när jag ändå var i stan. Franska Merci, som på kort tid gjort sig känd som stylisternas nya Mekka. Inredning, mode, vintage, dyra varumärken och egna budgetserien Merci, nytt och nött. Allt presenterat genom fantasifull butiksexponering och små lustfyllda stationer. Otroligt inspirerande. Jag studsade ut  genom dörrarna (förbi deras säsongsstylade signum, den röda Fiat Cinquecenton) som en liten gummiboll, fylld av idéer. Det här är ett måstebesök om du har vägarna förbi Paris den närmsta tiden. Dessutom har de ett bra ett café och en mysig bokshop. Skippa överskattade Colette och styr kosan mot Boulevard Beaumarchais istället. Ett extra plus för att ägarna här delar med sig av vinsten efter break even för att stödja kvinnor på Madagaskar.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

12 december - dagens lucka i Adventskalendern

Minns du att jag bloggade om en nygammal klassiker till plädfavorit för ett par månader sedan? Länna Möbler snappade snabbt upp det och hörde av sig ett erbjudande om att sponsra årets julkalender med just en sådan Rolls Royce till kvalitetspläd. Så nu kan du vinna ditt alldeles exemplar, valfritt mönster, medan jag vackert får betala de 2900-3600 kronor som det lilla stycket är värt. Men, det är en investering för livet. Bättre kvalité finns nog inte. För att delta i dagens lucka ska du svara på följande frågor. Återigen, jag är faktiskt lite avundsjuk. På ett bra sätt. Stort lycka till!

Dagens tävlingsfrågor:
1) Vilket legendariskt popband förknippades så starkt med Pendleton att de ursprungligen till och med kallade sig för “The Pendletones”?
2) Hur länge har du känt till lännamöbler.se och hur fick du nys om butiken första gången?


Nu har Länna Möbler korat vinnaren. Stort grattis till Pella som svarade kl 22:55:46. Hör av dig med din adress så ser vi till att priset kommer till dig inom kort!


Tävlingen pågår tom 13/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av LännaMöbler och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en pläd i potten, värde ca 3500 kr.


11 december - dagens lucka i Adventskalendern

Easyart.se är Nordens största konst- och ramshop med ett utbud på över 100.000 bilder i alla kategorier samt skräddarsydd inramning direkt på sajten. Hos dem finns tavlor och posters i alla kategorier; allt från popkonst som Warhol och Lichtenstein till abstrakt konst från konstnärer som Kandinsky och Picasso. Dessutom finns ett stort urval av vintage- och filmposters, liksom en smart Iphone app där du kan provhänga motiven hemma med hjälp av mobilkameran! Idag har du chans att vinna ett presentkort på Easyart.se värt 1500 kr. För att delta ska du svara på nedanstående fråga i kommentarsfältet. Lycka till!

Dagens tävlingsfråga:

1) Vem skulle du vilja ge en tavla till i julklapp om du skulle vinna denna lucka och vad skulle du i så fall välja för motiv från www.easyart.se? Motivera kort.

Tävlingen är avslutad. Stort grattis till Therese som svarade kl. 09:57:21 Maila oss din adress så ser vi till att presentkorttet kommer på posten inom kort!


Tävlingen pågår tom 12/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av Easy Art.se och juryns beslut kan ej överklagas.
Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns ett presentkort i potten, värde 1500 kr.


Julkort från Paris

Innan vi lägger huvudet på kudden och tackar för idag tänkte jag bara visa några bilder från kvällens promenad längs ett gnistrande Boulevard Haussmann i Paris. För vi kom iväg, trots allt, och lyckades övervinna både sjukdomar och Paris värsta snöoväder på 25 år. Stan har bytt om till julskrud och butikerna tycks tävla sinsemellan om att ha de mest spektakulära julprydnaderna. NK's skyltning kan slänga sig i väggen. Varuhusen Lafayette och Printemps, vars byggnader ligger som ett pärlband efter varanda, kraftmäter sig med överdådiga dekorationer och vackra fasadbelysningar. Resultatet är att både fönsterna och insidan av byggnaderna är som smyckesskrin, man kan stanna och titta hur länge som helst. Och givetvis kommer man lätt därifrån med något i påse. Här kommer lite ögongodis på distans.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

10 december - dagens lucka i Adventskalendern

Ikväll vankas bankett i Blå Hallen. I samband med Nobelprisets 90-årsjubileum 1992 tog svenska Gense fram de här klassiska besticken, som sedan dess har använts vid den stora Nobelmiddagen varje år. Och dagen till ära har du chans att tävla om ditt eget paket med 16 delar, värde 1249 kr. Allt du behöver göra för att delta i pristävlingen är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet:

Dagens frågor:
1) Vem skulle du vilja gå med på årets Nobelmiddag?
2) Vad är ditt bästa dukningstips? Motivera kort.


Tävlingen är avslutad. Grattis till Åsa som svarade kl. 11:12:20. Maila oss din adress så ser vi till att priset kommer på Posten inom kort!


Tävlingen pågår tom 11/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av Gense och juryns beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns ett set om 16 delar i potten, värde 1495 kr.


Sängläge

Jag hann inte ens fram till jobbet igår morse, innan jag fick tvärvända och rusa hem igen. Jag tror den berömda vinterkräksjukan har slagit till. Så nu ligger jag hemma och sippar te, äter pepparkorn och hoppas bli frisk tills imorgon då planet lyfter till Paris, bright and early. Jag mår dock betydligt bättre nu, så jag hoppas det var en snabb vända. Den här bilden kändes talande i sammanhanget. Milt te och skorpor är ungefär vad jag mäktar med att pilla i mig såhär dagen efter. En av många inspirerande frukostdukningar, plåtade av Nina Broberg för IKEA Livet Hemma. Klicka här för mer. Och du, håll gärna en tumme för att jag är helt frisk imorgon! Då lovas en fyllig Parisrapport i utbyte.

Foto: Nina Broberg för IKEA Livet Hemma

9 december - dagens lucka i Adventskalendern

De här danska träfåglarna från ArchitectMade har du säkert skymtat på bild i min blogg flera gånger genom de gångna åren. Jag köpte ju mina egna 2007, och har blivit glad av dem varje dag sedan dess. Tack vare en av mina favoritbutiker i Göteborg, Aschebergsgatan 24 Interiör, som bara ligger ett stenkast från min lägenhet här i centrala Göteborg - har du nu chans att vinna ett set med tre stycken fåglar i tre olika storlekar värda 499 kr, 369 kr och 699 kr. Det är samma regler som tidigare luckor i adventskalendern, du har en dag på dig och deltar genom att svara på dessa två frågor i kommentarsfältet nedan. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor:

Fråga 1: Vilket sorts träslag är det i fågelns ögon?
Fråga 2: Vilken är din favorit designklassiker, motivera varför.

Tävlingen är avslutad. and the winner is - Kajsa som svarade rätt på frågan 2010-12-09 kl. 11:33:25 Stort grattis! Paketet kommer på Posten.Tävlingen pågår tom 10/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av sponsrande företag och deras beslut kan ej överklagas.
Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns ett set med tre fåglar i potten, värde 1567 kr.

8 december - dagens lucka i Adventskalendern

Idag är jag faktiskt riktigt, riktigt avundsjuk på er som får tävla. Svenssons i Lammhult har nämligen drämt till med ett riktigt praktpris till dagens lucka. Ett stycke önskemöbel i form av A2's fina skåp Collect 2010, värde 9500 kr! Nya Svenska formgivarstjärnskottet Sara Larsson har arbetat med olika tjocka frontplattor i sober vitlackför att åstadkomma nivåskillnader som ger ett spännande intryck och snygga skuggeffekter när ljuset ligger på luckorna. Det är samma regler  som tidigare luckor i adventskalendern, du har en dag på dig och deltar genom att svara på dessa två frågor i kommentarsfältet nedan. Stort lycka till!

Dagens tävlingsfrågor:

1. Svenssons i Lammhult har, förutom sin webbutik www.svenssons.se, butiker på tre orter. Vilka?
2. Hur skulle du styla ditt vardagsrum om du fick välja produkter fritt ur Svenssons i Lammhults sortiment – vilka produkter skulle det bli, och varför? Motivera kort.

Nu har Svenssons i Lammhult korat vinnaren. Stort grattis till Anna. Hör av dig med din adress så ser vi till att priset kommer till dig inom kort!

Tävlingen pågår tom 9/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av Trendenser.se och juryns beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns ett skåp i potten, värde 9500 kr exkl. frakt.


Jul och Natur

Enkätundersökningen jag gjorde här på bloggen tidigare i höstas visade en tydlig önskan från er läsare. Mer egna bilder! Det här är ett steg på vägen. Jag och Louise packade ju in ett helt lass med pysselgrejor och rekvisita i en bil och fotade inspirationsbilder ute i Kvarnbyns gamla fabrikslokaler häromveckan. Här är några exempel från vårt naturtema. Trärent syns ju mest överallt nuförtiden och även kring jul kan de influenserna få ta plats i våra hem. Vi lät det oblekta och trärena sätta tonen för allt från bordsplaceringar till julkulor i granen, på ett lite nytt sätt. Och de inslagna julklapparna kanske inte behöver vara kulörta och lackade i år, utan gå i naturvänliga nyanser med rep, grankvistar, näver och rekvisita från skogen.

Foto & styling: Frida Berglund/ Louise Svensson

7 december - dagens lucka i Adventskalendern

Idag har du chans att vinna 4 st exklusiva glöggmuggar i handblåst glas från Svenskt Tenn, värde 880 kr exklusive frakt. “Ett knubbigt litet glas som är mjukt mot munnen och snäll i handen”. Så beskriver formgivaren Carina Seth Andersson sin glögglas Lyktan, formgiven exklusivt för Svenskt Tenn inför julen 2010. En relief av den klassiska snöbollslyktan gör att det lilla glaset gnistrar i vinterljuset. En blivande klassiker att plocka fram under många jular framöver. För att delta i pristävlingen med dessa i potten ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet.

Dagens tävlingsfrågor
1) Svenskt Tenn grundades redan 1924, men av vem?
2) Vilken produkt i sortimentet förknippar du mest med varumärket Svenskt Tenn?


Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Weronica. Priset kommer på Posten inom kort!

Tävlingen pågår tom 8/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av Trendenser.se och juryns beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns ett set om 4 muggar i potten, värde 880 kr exkl. frakt.

Illums vinterkatalog

Det har väl knappast undgått någon att danska Illums Bolighus landat i Sverige, med tjusig designbutik i flera våningar mitt i centrala Stockholm. Vad alla däremot kanske inte känner till ännu är att Illum brukar skicka ut riktigt bra kataloger inför varje säsong, och såhärårs innehåller de ju så passande en hel del inspiration på temat julklappar. Kanske inte sådant som tål att ges bort i dussin och överflöd (beroende på plånboksstorlek, givetvis), men till några väl valda och som inspiration till sin egen önskelista för "färre men värre klappar" kommer den verkligen in handy. Nya lakan i egyptisk bomull och en riktigt varm och mjuk morgonrock till frusna morgnar som denna trängs på min lapp till tomten, vad står på din?

Foto: Illums Bolighus

Ytliga botemedel mot en gråmulen dag

Ikväll har jag haft en sån där gråtrist och mulen afton, åtminstone inombords, eftersom jag varit tvungen att fatta ett jobbigt beslut. Allt jag vill just nu är att dra täcket över huvudet. Och möjligen hålla mitt dåliga humör stången med en varm dusch, favoritkrämen från Philosophy (som kräver viss logistik att få tag på när man bor i Göteborg), en stor kopp te och ett doftljus som sällskap. Ja, ni fattar. Alla de där ytliga tingen som man efter ett tag har lärt sig funkar lika bra som Bamseplåstret gjorde när man var liten. För stunden i alla fall. Det här är mina favoriter till botemedel. Ett litet inspirationskollage på temat tillfällig depp-pepp.

Foto: kollage av bilder från b la IKEA (påslakan, kuddar och mjukis-set), Philosophys hudkräm Amazing Grace, doftljusens doftljus (till er som diskuterade om Voluspa verkligen var lyx) Diptyque Paris är ett stycke Rolls Royce i sammanhanget. Sist men inte minst min nya mugg från Höganäs keramik.

6 december - dagens lucka i Adventskalendern

Le Creuset Gjutjärn är äkta hantverk som tillverkas i Frankrike efter samma metod sedan 1925. Varje gryta, panna och form passerar över 30 manuella kontroller innan den lämnar fabriken. Det är därför Le Creuset vågar lämna livstids garanti på sina gjutjärnsprodukter med de karaktäristiskt starka färgerna. Bakom dagens lucka döljer sig en 4-liters oval gryta med lock värd 1599 kr, sponsrad av köksspecialisten Bagaren och Kocken som både har butik i Göteborg och på webben. Numera finns de även på Facebook och under december har de en ny tävling varje vecka! Allt du behöver göra för att delta i dagens lucka på Trendenser.se är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor
1) När köpte du nya kärl och grytor till ditt kök senast?
2) Hjälp Bagaren och Kocken förbättra sin webb. Finns det något du tycker kan utvecklas? Motivera kort.


Tävlingen är avslutad. Vinnaren meddelas inom kort!

Tävlingen pågår under ett dygn tom 7/12 kl. 07.00. Sponsorföretaget ansvarar för att utse bästa tips/motivering bland de svarande deltagarna och dess beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en gryta i potten, värd 1599 kr exkl. frakt.

Christmas blues

Efter att ha klickat runt i den danska fotografen Anders Schønnemanns portfolio kunde jag inte låta bli att tipsa er även om den här bildserien, som går i kornblått. En färg jag aldrig riktigt förknippat med jul tidigare men det var verkligen inte alls tokigt. Bruna detaljer och oxiderat silver, igen. Svalt och snyggt!

Foto: Anders Schønnemann


Grått är flott

Som ni vet är jag svag för grå nyanser, ton i ton, så det var kanske inte så konstigt att jag fastande för de här julbilderna plåtade av danska Anders Schønnemann. Jag gillar också de vackra banden och de oxiderade silverdetaljerna mot duvgrått och trä. Kanske något att inspireras av till årets paketinslagningar?

Foto: Anders Schønnemann via Decor8 och Emma

5 december - dagens lucka i Adventskalendern

Till årets kalender har jag verkligen försökt handplocka produkter som jag själv har i mitt eget hem. Idag har du chans att vinna den klassiska danska designljusstaken Kubus 4, som står i mitt eget vardagsrum sedan 2008, tack vare webbshopen Urban Living. Formgivaren Mogens Lassen var före sin tid när han formgav denna ljusstake med nästan matematisk precision, för drygt 40 år sedan. Kubus är tillverkad i galvaniserad lackerad stål och värmebehandlad till 350°C. För att göra rent räcker det med att placera Kubus i ugnen, på en bit folie, i 100°C så smälter eventuella stearinrester ned och ljusstaken blir som ny. För att delta i tävlingen ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet.

Dagens tävlingsfrågor
1) Sponsrande Urban Living finns även som fysisk butik i en svensk sommarstad. På vilken adress?
2) Vad skulle få dig att handla mer på Urban Livings webbshop? Motivera kort.


Tävlingen är avslutad. Grattis till Anna som svarade kl.13:38:53 Maila oss din adress så ser vi till att priset kommer till dig på Posten inom kort!


Tävlingen pågår under ett dygn tom 6/12 kl. 07.00. Sponsorföretaget ansvarar för att utse bästa tips/motivering bland de svarande deltagarna och dess beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en Kubus i potten, värd 2090 kr exkl. frakt.

Uppdatering av önskelistan, igen

Här kommer en snabb bild på ett av mina senaste köp, innan jag kastar mig ut i vinterkylan för att ta tag i denna krispiga lördag. Den här saken har ni sett på önskelistan för ett par månader sedan. Lisbeth Dahls tjusiga paraflax. Det kanske dröjer lite innan det kommer till användning, nu när regnet förvandlats till snö, men del spelar ingen roll. En kompis kompis öppnade butiken "Lyckliga Jag" på Donsö och hade invigningskalas häromveckan och jag slog till på önskeparaplyet utan att tveka. Pris 169 kr. Helt klart överkomligt för att förgylla framtida gråmulna morgnar då jag kommer att måsta skyla mig mot piskande regn medan jag skuttar mellan vattenpölarna nerför Avenyn på väg till jobbet.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Svartvita dukningstips

Såhär i juletider duggar middagar, glöggbjudningar och hemmafester tätt. Och ofta med många gäster. Här är två bilder från min och Louise fotosession häromveckan, med några tips på dukningsdetaljer i svartvitt, som kan förekla bordsplaceringen eller hälsa gästerna välkomna till sina platser. Vi har använt träbokstäver som målats svarta med hobbyfärg och en vanlig Dymo, för att ta bokstavstrenden bokstavligt.

Foto & styling: Frida Berglund/ Louise Svensson

4 december - dagens lucka i Adventskalendern

Vitras klassiska skalstolar från Charles och Ray Eames har dykt upp i och varannan inredningstidning de sista åren och tyck ha blivit nästa generations Myran-stolar. En riktig IT-klassiker, med andra ord. Idag har du chans att vinna en egen stol, en vit DSR till ett värde av 2170:-,  tack vare sponsrande webbshopen The Home Company. Allt du behöver göra är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor
1) Om du fick 2000 kr att spendera på The Home Company, vad skulle du köpa?
2) På vilket sätt skiljer sig The Home Company från andra webbshopar på nätet. Motivera kort.


The Home company har nu korat en vinnare bland de många tävlande! Stort grattis till Lisa som svarade kl. 20:44:04. Kontakta mig med din mailadress så ser vi till att priset kommer dig tillhanda. Även Ignatius och Hemmakatten får gärna höra av sig, två bonuströstpriser väntar på er!


Tävlingen pågår tom 5/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av sponsrande företag och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en stol i potten, värd 2170 kr exkl. frakt.

3 december - dagens lucka i Adventskalendern

Finska kvalitetsmärket Artek som grundades redan 1935 firar 75-årsjubileum under 2010. En av deras kanske mest folkliga signaturmöbler är den snygga och praktiska pallen E60 formgiven av Aalvar Alto. I dagens lucka har du chans att lägga vantarna på ditt alldeles eget exemplar, i valfri färg, till ett värde av 1490 kr. Allt du behöver göra är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor
1) Hösten 2010 öppnade Artek en butik i Stockholm. På vilken adress hittar du den?
2)
Vilken färg skulle du välja och var skulle du placera din E60-pall om du vann den? Motivera kort.


Tävlingen är avslutad. Grattis till Little Miss Fix it! Hör av dig med din adress så ser vi till att paketet kommer på Posten!

Tävlingen pågår tom 4/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av sponsrande företag och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en pall i potten, värd 1490 kr exkl. frakt.

Dagens överraskning

Ikväll har jag varit på Digitalstudion ute i Mölndal och fotat några kompisar med barn till deras familjejulkort. Och plötsligt, mitt bland jättestora blixtar, reflektorskärmar, julkulor och rekvisita halade de upp en present inslagen i vackert papper. Bakom det tjusiga omslaget hittade jag den allra finaste lilla gemhållaren från Alessi. Hurra! "Det är bra att du gör önskelistor på bloggen" sa L. Och ni som läst Trendenser ett tag kanske minns när jag skrev om den här, för inte så länge sedan. Så nu står den lilla pippin och pryder sin hedersplats på skrivbordet. Jag blir glad bara av att titta på den. Tack!
Alessi gem
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

2 december - dagens lucka i Adventskalendern

Oj, vilken respons det blev på gårdagens lucka! Där slog vi rekord i antal svarande på Trendenser. Kul! Nu är det dags att öppna nästa. Bakom dagens lucka gömmer sig en produkt från Emeco som har tillverkat sina världskända stolar i aluminium sedan 1944. Nya 111 Navy Chair™ är ett samarbete mellan Emeco och Coca-Cola som tog fyra års forskning, design och materialtestande för att skapa en stol helt tillverkad av återvunna PET-flaskor. Den lämpar sig bra både för inom- och utomhusbruk och finns i färgerna Red, Snow White, Flint grey. Tack vare Länna Möbler har du idag chans att vinna ett exemplar av denna unika klassiker. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på dessa två frågor i kommentarsfältet. Och kom ihåg att det bara är dem som har tävlat varje dag som har chans på lucka 24. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor
1) 111 Navy Chair togs fram i samarbete mellan Emeco och ett annat företag. Vilket?
2) På lännamöbler.se kan du finna produkter från mer än 90 olika varumärken. Vilket varumärke är din favorit och varför? (motivera kort)


Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Agneta Johnsson!

Tävlingen pågår tom 3/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av sponsrande företag och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en stol i potten, värd 2350 kr exkl. frakt

1 december - dagens lucka i Adventskalendern

Idag startar årets julkalender. En ny bloggtävling varje dag fram till julafton, och för dem som har tävlat i varje lucka finns chansen att lägga vantarna på nummer 24. Först ut är String som sponsrar med en variant på sin prisbelönta och klassiska bokhylla. String Pocket passar för CD, DVD och pocketböcker. Eller ett stilleben vackra saker. Värde 950 kr exkl. frakt. Allt du behöver göra för att delta i dagens lucka är att svara på frågorna i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att ange din mailadress i kontaktformuläret (mailadressen syns inte för de andra bloggläsarna). Så snart vinnaren är utsedd annonseras den i det här inlägget.

Dagens tävlingsfrågor:
1) String är en modern designklassiker. När grundades företaget och av vem/vilka?
2) Om du fick göra en hel vägg med String systems, vilket rum skulle du välja och vad skulle du ha i den?


Tävlingen är avslutad. Grattis till Ida på bloggen Husligt.se Hör av dig med din adress så ser vi till att priset kommer inom kort!Tävlingen pågår tom 2/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av sponsrande företag och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en hylla i potten, värd 950 kr exkl. frakt

En veritabel guldgruva

På tal om mässing och krom finns det ju en urmoder till butik när det kommer till den saken. Även under kapitlet julpynt. Näst efter danska Rosendal och Georg Jensens klassiska samlardekorationer så ligger nog Svenskt Tenn tätt därefter i kändisskap och klassikerstatus i Skandinavien. Själv blir jag alldeles kollrig när jag den här lådna full med deras julpynt. Och det ska sägas mot bakgrund att jag inte alls gillar för mycket grejor i vanliga fall. Men som sagt, kring jul är det tradition som gäller och då påminner Svenskt Tenn om mormor och trygghet. Så den skandinaviska minimalismen får stå tillbaka ett par veckor. Här finns i alla fall massor med fina saker att önska i julklapp om du går i gång på mässing.

Foto: pressbild Svenskt Tenn

Annons
Annonsera