Annons

Arkiv: apr 2010

Fina korgar från Piet Hein Eek

Jag har inte hunnit slutföra något inlägg om andras inlägg från Milanomässan 2010 ännu. Delvis för att rapporteringen varit gles, det har mest suckats om askmolnet och talats om att det inte var som det brukar i år. Dels för att jag själv jobbar och far som en liten iller i dagarna. Idag åker jag upp till Stockholm, igen. Den här gången på jurymöte inför Stora Detaljhandelsdagen. I vilket fall har ett par guldkorn som svischat förbi i rapporteringen fastnat på min näthinna. Det här är ett av dem. Fair Trade tillverkade korgar av spillträ från den omskrivna Holländska formgivaren Piet Hein Eek som gjort sig känd för sina udda och lappade möbler. Äntligen en produkt som går att ta in i ett normalt hem, tänker jag. Jättefina, speciellt om man tröttnat lite på gummidäckskorgarna. Finns bl a att beställa från Le Souk. Tipstack till Style-Files.

Foto: pressbilder Piet

Hemnet-inspiration deluxe

Alla har vi några speciella bilder som förföljer oss eller minst ett par fina hem som ligger djupt lagrade i vår minnesbank. Interiörer som har fastnat lite extra och påverkat vårt tycke och smak. Personligen har jag länge haft en hang up på på den här lägenheten, som synts lite här och var i olika sammanhang. Nu skvallrade stylisten Lotta Agaton om att den är till salu på Hemnet. Till det facila utgångspriset av 6,5 miljoner. Om du har några kronor över – köp! Om inte, titta och njut! Den här lägenheten är ju så fin att det inte finns ord för det. Vem bor där, undrar jag? Via objektsbeskrivningen fick jag i se många fler vinklar och vrår som än dem jag skådat förut. På mäklarens sajt hittar du fler bilder.

Foto: Objektsbeskrivning från Hemnet, Per Janssons mäkleri

R.O.O.M har öppnat igen!

Det lär knappast ha undgått någon Stockholmare, men för er som bor utanför huvudstaden kanske det kan vara värt att nämna ändå. Den populära inredningsbutiken R.O.O.M som gick i graven för en tid sedan har återuppstått igen. Den här gången med ny ägare och ny adress. Nu hittar man dem inte längre ute på Kungsholmen utan mitt i centrala stan. R.O.OM återfinns numera i varuhuset PUB, på allra översta våninsgplanet. Applåder för det! Jag sprang förbi som hastigast på väg till Berghs tidigare idag och hann bara scanna av butiken under en turborunda innan jag var tvungen att kila ut igen, men jag kan lova att det kändes värt ett besök till. Vid nästa Stockholmstripp hoppas jag hinna se mer. Vill du se mer av interiörerna kan jag rekommendera de två journalisterna Maria och Sandras bloggar, de hade nämligen möjlighet att vara med på pressvisningen i förra veckan. Så här tjusigt var det pyntat på utsidan. Som sagt, det är ingen risk att man missar det om man är i centrala Stockholm den närmaste tiden.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Zweed

Innan jag kastar mig in i en taxi till Landvetter, för att delta i det sista kurstillfället, måste jag bara visa ett par alldeles färska bilder på Moodi från det nya svenska inredningsföretaget Zweed. Moodi är en uppdaterad version av 1950-talets avskalat eleganta sideboard. Form och design Håkan Johansson. Tillverkningen ser lokalt i Stockholm vilket är ett plus. Jag gillar också att man som kund kan välja mellan ett hundratal olika färger på luckorna, liksom mellan olika träslag. Snyggt jobbat! Jag vill se mer.

Foto: pressbilder Zweed

Bröllopsdukning med rosentema

Med untantag för det senaste inlägget om IKEA’s bröllops- och festkampanj var det länge sedan jag postade något i kategorin dukningstips. Men på tal om just bröllopsdukningar så har jag fått tillåtelse av min vän Anna att visa några av alla de bilder jag fotade när hon gifte sig i somras. Som parentes kan nämnas att det här var ett av de absolut roligaste och vackraste bröllop jag någonsin varit med om. Allt var otroligt genomtänkt. Dukningen gick i Annas favoritfärg rosa, med svart som accentfärg och vareda detalj var enhetlig och höll färgskalan. Från brudbukett och festlokalspynt till brudgummens rosa strumpor. Med massor av prunkande blommor och blad på borden och ett genomgående rosentema lyckades de rama in hela den stora festlokalen i Fiskebäckskil och göra den till sin egen. Själv kommer jag nog att bära med mig Annas pappas tal, till henne och Kristoffer, som det allra vackraste minnet. Men det är en helt annan historia. Här är i alla fall några detaljbilder att inspireras av. Kanske kan du hitta någon idé att låna om du liksom kronprinsessan går i bröllopstankar i sommar?

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Tradera + Trendenser

Just nu kör Tradera en stor kampanj med några kända bloggare där vi har fått lägga ut saker som rensats bort vid den privata vårstädningen. I mitt fall handlar det om ett helt gäng bokstäver i trä, som inte längre får plats. Vill du köpa någon av dem hittar du dem här. De är rätt stora, och några av dem kommer från en gammal butiksfasad. Har själv letat som en gnu efter dem via vintagebutiker och kan avslöja att dessa normalt kostar ett par hundra styck så skynda fynda! Passade också på att lägga ut ett par olika fönsterlampor, som stått oanvända i ett tag. Hoppas de kan få nya glada ägare!

Nyshoppat och nyuppackat

Nu var det länge sedan jag uppdaterade er på mina senaste inköp. Jag har ju varit mer eller mindre på resande fot de senaste veckorna, men här ser ni i alla fall bilder på två helt onödiga och en nödvändig måste-ha-grej som jag precis packade upp från resväskan. Gissa vad som är vad av de nyshoppade tingestarna? Allt är ju en tolkningsfråga. Som ledtråd kan jag avslöja att den mer användbara diton införskaffades i London och som en liten parentes i sammanhanget kan nämnas att den ena non-funkis-mojängen råkade bli fel. Man kan ju välja att bli grinig över det, när man plockar upp sitt paket, drygt 50 mil från butiken man handlat den i. Eller också kan man välja att se det som en anledning att gå tillbaka och shoppa den rätta (alltså ännu en till) nästa gång tillfälle bjuds.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Butikstips i Stockholm med dansk vintagedesign

Nu har jag varit ännu en vända i Stockholm. Jag går ju på jobbkurs där två dagar i veckan under hela april och en bit in i maj. Även om det varken hinns eller orkas med mer än ett par promenader till och från Berghs och hotellet så kan det räcka för att springa på fantastiska butiker. Dagens tips är ett exempel. Vi bor ju på Strandvägen och passerar alltid Carl Malmsten, Dux och Svenskt Tenn – men igår fann vi något helt annat. På en av Östermalms ”bakgator” ligger den här guldgruvan. En helt fantastisk vintagebutik, fylld från golv till tak med designklassiker i form av lampor och möbler. Stort tack till min kollega Lotta som råkade springa på den när hon skulle köpa sushi i omgivningarna kring Diplomat. Bor du i eller ska du till Stockholm snart? Kolla in butiken Gamla Lampor/ Copenhagen Design på Almlöfsgatan 3!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Bakom kulisserna med Jimmy Schönning

Nu har Åhléns släppt ännu ett kampanjsamarbete med kändisstylisten Jimmy Schönning. Jag har varit väldigt imponerad av hans tidigare inredda miljöer, framförallt de två som kom ut innan påsken. De här är nog det svagaste hittills, men det beror mer på valet av location och timingen (än känns sommaren och lata dagar vid poolkanten långt borta för min del) och det kan ju antagligen inte Jimmy själv styra. Kul var det i alla fall att få följa med bakom kulisserna och få se hur själva plåtningen gick till. Visst är det ett nytt grepp? Har aldrig sett det innan. Tummen upp för det i alla fall! Är du också nyfiken i en strut och gillar att se mer än den glättiga ytan, så kan du hitta ”behind the scenes bilderna” här.

Foto: skärmdump av kampanjsajt på Åhléns.se

Lycka är…

…ett gäng körsbärskvistar i en vas, precis när blommorna har slagit ut och bladen är sådär härligt skira och gröna. De här vackra sakerna står i mitt vardagsrum just nu, och sprider vårkänslor med sin blotta uppenbarelse. Fint! Den extra energin kan verkligen behövas också, eftersom jag måste jobba resten av kvällen. Imorgon håller jag nämligen föredrag om sociala medier i Uddevalla, så det ska skrivas manus, fixas och grejas både inför det och resten av veckan. För sen är det ARU-utbildning på Berghs halva måndag och hela tisdag, i Stockholm. Vi tentar i slutet av maj och sen får det vara nog med pendlandet för ett tag. Jag har ju åkt upp och ner mellan Göteborg och huvudstan som en skottspole sista tiden. Håll utkik här inom kort, strax kommer en ny spännande bloggtävling upp som lite pausmusik medan jag jobbar undan bakom kulisserna. Hoppas att ni får en riktigt skön söndag kväll!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

1 3