Annons

9 december – dagens lucka i Adventskalendern

De här danska träfåglarna från ArchitectMade har du säkert skymtat på bild i min blogg flera gånger genom de gångna åren. Jag köpte ju mina egna 2007, och har blivit glad av dem varje dag sedan dess. Tack vare en av mina favoritbutiker i Göteborg, Aschebergsgatan 24 Interiör, som bara ligger ett stenkast från min lägenhet här i centrala Göteborg – har du nu chans att vinna ett set med tre stycken fåglar i tre olika storlekar värda 499 kr, 369 kr och 699 kr. Det är samma regler som tidigare luckor i adventskalendern, du har en dag på dig och deltar genom att svara på dessa två frågor i kommentarsfältet nedan. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor:

Fråga 1: Vilket sorts träslag är det i fågelns ögon?
Fråga 2: Vilken är din favorit designklassiker, motivera varför.

Tävlingen är avslutad. and the winner is – Kajsa som svarade rätt på frågan 2010-12-09 kl. 11:33:25 Stort grattis! Paketet kommer på Posten.


Tävlingen pågår tom 10/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av sponsrande företag och deras beslut kan ej överklagas.
Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns ett set med tre fåglar i potten, värde 1567 kr.

Kategorier:

Kommentarer

 • Iris skriver:

  1. Ek.

  2. Jag är väldigt stolfixerad och har länge suktat efter Tolix, detta för att den är så klassisk och så "rå" i sitt utförande att den står ut i mängden.

  kram /iris

 • Ignatius skriver:

  1. Valnöt
  2. Harry Bertoias skulptur Dandelion – jag älskar formen, att han gör konst av en maskros och hans sätt att kombinera det moderna med ett leende!

 • Carola skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag älskar stringhyllan. En tidlös klassiker som kan användas i alla rum och i alla inredningsstilar.

 • Fråga 1: Vilket sorts träslag är det i fågelns ögon?

  SVAR: Valnöt.

  Fråga 2: Vilken är din favorit designklassiker, motivera varför.

  SVAR: Högt på önskelistan finns en Barcelona-fåtölj. Det är en designklassiker för mig.

  Den är så grymt snygg och passar överallt och drar verkligen blickfånget till sig. Till motsats av många andra fotöljer och soffor behövs inte ens en kudde som dekoration för att den ska se läcker ut.

 • Sandra skriver:

  1. valnöt
  2. Min absoluta designfavorit är citrus pressen Juicy Salif från Alessi. jag har älskat den sen jag var liten och älskar den fortfarande. så enkel och stilig

 • Nickan skriver:

  1: Valnöt

  2: Grythyttans fåtölj A2.
  Ett så skönt gung som gör att jag blir harmonisk i själen. Att de dessutom är snygga och bekväma gör inte denna klassiker sämre.

 • Ulrika N skriver:

  1, ögonen gjorda av valnöt

  2, min favorit är Carl Malmstens Lilla Åland. En tidlös klassiker.

 • Sara skriver:

  1) Valnöt
  2) CH 25 av Hans J Wegner – stilren design, tidlös, enkel men med karaktär och spännande linjer, "levande material".

 • Pernilla skriver:

  1. Valnöt
  2. Kay Bojesens klassiska apa är min favorit. Ögat kan länge och vilsamt se på de underbara formerna.

  Min mamma delade med sig av en historia från 50-talet:
  – Jag fick en sådan apa av min farbror när jag var liten, (hör och häpna) men den slänge mina föräldrar när jag inte lekte med den längre!

 • Jessica H skriver:

  1. Valnöt

  2. Bestlitelampan är industridesign när den är som allra bäst. Enkelt, funktionellt och så himla snyggt. Har försökt få tag i en på blocket i evigheter men icke. Svenska folket verkar hålla hårt i den. Jag får nog pallra mig iväg till butiken om det ska bli någon affär 🙂

 • Ida skriver:

  1. Fågelns ögon är av valnöt

  2. För mig så ska en bra designklassiker även bjuda på funktion så Margerethe-bunken av Sigvard Bernadotte och Acton Bjorn är en självklar favorit! Mamma har ett par som är 25 år gamla och de funkar lika bra idag. Jag använder mina dagligen till mat och bak och skålen en självklarhet i många kök vilket inte är en tillfällighet.

 • Anette skriver:

  1. Valnøtt

  2. Sjuarn av Arne Jacobsen. Husker jeg så på den når jeg var liten og hadde lyst på den allerede da. Nå har jeg endelig fått tak i 6 stk i blå ull fra Lauritz.com. De var i utgangspunktet veldig billige, men kjøpet gjorde at vi ble kjent med importmoms, hammerslagsgebyr og transportkostnader. Men jeg er så glad i dem allikevel. Og de er veldig, veldig gode å sitte på – som jo er et stort poeng med en stol.

 • Malin Ahlgren skriver:

  1. Valnöt
  2. Stelton termos då den har både snyggt utseende och genomtänkt funktionalitet!

 • 1. Valnöt
  2. Jag är sjukt förtjust i stolar och speciellt i Eames DSW-stol. Formen är enkel samtidigt som underredet är dekorativt. Kombinationen av plast, metall och trä gör den intressant.

 • Stine skriver:

  Å finaste fåglarna

  Ögonen är valnöt

  Min favorit är samsas av Carl Malmsten, jag såg den första gången i lammhult när jag var 16 och bestämde att det var den soffan eller ingen hemma hos mig. det tog många år innan jag hittade en begagnad som jag hade råd med på CSN men det gick till slut och jag tycker fortfarande formen är fantastisk. Varje gång jag tittar på den.

 • Eva B skriver:

  1. Valnöt
  2. Bruno Mathssons Jetson-fåtölj är en av mina absoluta favoriter. Den är inte bara otroligt snygg utan fyller även en funktion: den är nämligen underbart skön att sitta i!

 • Stine skriver:

  Å finaste fåglarna

  Ögonen är valnöt

  Min favorit är samsas av Carl Malmsten, jag såg den första gången i lammhult när jag var 16 och bestämde att det var den soffan eller ingen hemma hos mig. det tog många år innan jag hittade en begagnad som jag hade råd med på CSN men det gick till slut och jag tycker fortfarande formen är fantastisk. Varje gång jag tittar på den.

 • Johanna Törnqvist skriver:

  1. Valnöt

  2. Tufft val mellan Eames RAR stol och Jetson av Bruno Mathsson… älskar det mesta från dessa storheter!
  Båda gör otroligt sköna möbler som ändå är nimma!
  Har dock Jetson själv och den är helt fantastiskt skön och blir bara snyggare med åren! Skinnet slits så snyggt!

 • 1. Valnöt.

  2. Sjuanstolen. För att den är både snygg & skön och jag använder mina stolar varje dag. Har haft dem i 15 år och tröttnar inte en sekund på dem. Det jag gillar har jag länge så de här kommer att få hänga med många, många år framöver.

 • AnnCatrin Walfridsson skriver:

  1. Ögonen är gjorda av valnöt.
  2. Ph lampan i opalglas det är en klassiker för mig. Alltid rätt i mina inredningsögon!

 • AnnCatrin Walfridsson skriver:

  1. Ögonen är gjorda av valnöt.
  2. Ph lampan i opalglas det är en klassiker för mig. Alltid rätt i mina inredningsögon!

 • Camilla skriver:

  valnöt eller ek
  hur ska man definiera klassiker? för mig är Nordic Light ljusstake en snygg grej som håller länge och en fin blivande klassiker!

 • Roger Hugosson skriver:

  1. Valnöt
  2. Bang Olofsen 7000MX- Den vackraste "tjock TV" som någonsin skapats!

 • Lina skriver:

  1. Valnöt
  2. Superellipsbordet (Bruno Mathsson och Piet Hein). 46 år gammalt och fortfarande modernt.

 • Tess skriver:

  1, valnöt
  2, Eero Aarnios stol "Åskbollen", vit med röd insida! Snygg att titta på, skön att sitta på, en design som drar ögonen till sig och på något sätt är tidlös!

 • Ramona Nilsson skriver:

  1. Ögat är gjort av rökt ek
  2. Concrete chair av Jonas Bohlin är enligt mig den absoluta designklassikern. Den har ett helt eget uttryck som lyfter en hel inredning genom att den befinner sig i gränslandet mellan konst och möbel. Den råa betongen i kombination med den råa, rostiga metallen ger en fantastisk patina.

 • Lisa E skriver:

  1, Valnöt

  2, Min absoluta favorit designklassiker är Sigvard Bernadottes Virrvarr. Som barn hade vi en sådan bänkskiva i köket. I vårt nya kök var jag väldigt bestämd vid valet av bänkskiva. Jag blir glad och nostalgisk när jag ser virrvarr. Så enkelt och snyggt!

 • Malin Tuvesson skriver:

  1, Valnöt
  2, 7-an stolarna

 • Lilli skriver:

  1. Valnöt

  2. Arne Jacobsens Grand Prix Chair. Är helt förälskad i dessa stolar pga av den enkla och tidlösa formen. De är dessutom både sköna och praktiska och går att kombinera med småbarnsliv.

 • Lina skriver:

  1. Valnöt
  2. Grythyttans stol A2. Den är min ultimata definition av en klassiker. Förknippat med sommarlandet, se barnen sitta och gunga i samma stolar som deras farfar gjorde som barn.

 • Linda P skriver:

  1) Valnöt
  2) Paret Eames stolar. Definitivt klassiker, hållbara då, hållbara nu, hållbara sen.

 • Emm skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag måste säga Jetson-fåtöljen. Den är både otroligt snygg och väldigt skön att sitta i. Jag har längtat efter en sådan i många, många år nu men ännu har det inte blivit verklighet.

 • Malin skriver:

  1. Valnöt
  2, PH5-lampan av Louis Poulsen är min personliga favorit, den har hängt med sedan 20-talet och lika tidlös nu som då.

 • Anna-KlaraAndersson skriver:

  Valnöt

  Bruno mathssons Pernilla. Trots att jag kommer från landet utan snoffsiga föräldrar och utan att nån jag kände som barn överhuvudtaget hade designklassiker, så hade mina föräldrar en Pernilla. Denna var vi barns favorit och vi klängde på den med kladdiga fingrar, vilket den tålde bra med sitt grova tyg. Fortfarande är stolen en stor favorit!

 • Emma W skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag säger helt klart Verner Panton och främst Flower pot. Jag har varit helt galen i den lampan sedan många år tillbaka. Den är helt underbar i sitt formspråk!

 • pernilla skriver:

  1. Ögonen är i valnöt
  2. Jag måste nog säga att Arne Jacobsens Myran är min favorit. När jag var liten fanns den fina trebenta varianten i hallen hemma hos min bästa kompis och trots att jag inte förstod någonting om design då så älskade jag den. Stolen har sedan dess alltid funnits i bakhuvudet och jag drömmer fortfarande om att ha ett par stycken hemma i köket.

 • Elisabet Westerlund skriver:

  1. De är i valnöt!
  2. Jag säger paret Eames, som har formgivit flera underbara stolar.

 • Johan Kitti skriver:

  1. Ögonen är i valnöt.
  2. Hmmm… Det var svårt att utse endast en men jag säger Hans Wegner eftersom jag älskar hans olika karmstolar och fåtöljer. En designer har verkligen lyckats när vanliga människor som jag, ser direkt om det är en av hans stolar.

 • Lina skriver:

  . Valnöt

  . Som en tvättäkta "armaturfantast" måste jag bara välja en lampa och det blir Pantons FlowerPot. Den stora pendeln skulle som vitlackad göra sig fint över vårt köksbord. FlowerPot "Like it a lot" 🙂

 • marika skriver:

  The Bird får sin sista titt på dess upphovsman med sin valnöt-ögon
  1. valnöt-ögon
  2. Louis poulsen med de underbara AJ lamporna och bara för att jag älskar lampor.

  Trevlig dag önskar jag.

 • Jens skriver:

  1. Valnöt
  2. Min absoluta favorit är Bumlinglampan, design Anders Pehrson, som hänger hemma hos mig sedan många år tillbaka. Den kommer aldrig flyttas!

 • mini skriver:

  1. Valnöt
  2. Aalto-vasen: är uppvuxen med den och tycker att linjerna och utförandet är så otroligt vackert. Den är snygg både utan blommor och med. Vackrast är den på fönsterbrädetm, fylld med tulpaner, en solig vårdag.

 • Katja skriver:

  – Valnöt

  – Får nog säga PH lamporna har ju kommit i en massa nya modeller och utföranden men den går aldrig ur tiden.

 • Fanny skriver:

  1) Valnöt
  2) Stig Lindbergs Prunus-servis! Som en riktig nostalgiker påminner den mig alltid om barndomens somrar hos mormor, och dessutom håller den lika bra idag – en riktigt snygg klassiker som aldrig går ur tiden.

 • Carolina skriver:

  1. Ögonen är gjorda av valnöt
  2. Jag tycker om SNÖ-serien från Asplund – en modern möbelklassiker! Den är enkel men snygg och tidlös och passar överallt. Hyllan med vitrindörrar i köket för kokböcker och fint porslin eller barskåp, byrån i hallen sväljer barnens alla vantar och mössor, minsta byrån som sängbord med öppet fack för fina böcker och lådor för det man inte vill visa…. Passar överallt!

 • CarPet skriver:

  1. Valnöt
  2. Arne Jacobsen's Svanen. Vacker och tidlös. Galet snygg i slitet skinn. En dröm som alltid toppat min önskelista.

 • B-M skriver:

  1. Valnöt
  2. Svårt att välja men en favorit är Bumling-lampan. Den påminner mig om min barndom, eftersom många hade sådana lampor då. Själv skulle jag inte tacka nej till en =)

 • Lisa skriver:

  Hej!

  1. Valnöt

  2. Arne Jacobsens sjuanstol – pga dess enkla, klassiska och tidlösa design.

 • Lena skriver:

  Valnöt

  Jag har lite dålig koll på vad som är klassiker eller inte men jag är så hooked på Iittalas Kastelhelmitallrikar. Så himla fina.

 • Emelie skriver:

  1. De är i valnöt.
  2. Kobratelefonen är verkligen en favorit hos mig bland designklassiker med sin välkända siluett. En klassiker med över 50 år på nacken, dessutom formgiven av en svensk, Ralph Lysell.

 • 1. Valnöt
  2. Jag har många favorit-designklassiker. Och vilken som ligger allra närmast hjärtat skiftar hela tiden. Men just nu har jag fått en fix på Arka-stolen av Yngve Ekström. Vacker i all sin enkelhet.

 • Anne skriver:

  1. Valnöt
  2. Min absoluta favorit är något så enkelt som Sigvard Bernadottes Margrethe-skålar. Så fina i vardagen, och så användbara. Definitivt ingenting man tröttnar på, och de passar i varenda kök.

 • Frida skriver:

  1. ögonen är gjorda av valnöt
  2. Hans Wegners "Y-stol", tycker bara att den är så himla vacker! Tyvärr inte riktigt så komfortabel som jag hade önskat men fortfarande en klassiker som passar i stort sett varje hem!

 • Josefine skriver:

  Kaj Bojesens träapa har sedan länge varit min favorit. En sån härlig kombination av snygga linjer och rena träval tillsammans med det barnsliga. Kan inte låta bli att bli annat än lycklig!

 • Filippa skriver:

  Ögonen är av valnöt.

  Designklassiker; OJ, vad svårt. Det finns ju så många favoriter. Men jag drar till med Josef Franks pall 2156 "Knappen". En riktig klassisk pall som passar precis överallt.

 • mia wärnevall skriver:

  1. Valnöt
  2. Svår fråga för vad är en designklassiker? Men en möbel som är snygg, stilren och tidlös är ju Äggetfotöljen och räknas defenitivt som en klassiker. Det är för mig en drömmöbel.

 • Josefine skriver:

  Glömde första frågan där svaret självklart är Valnöt.

  Kaj Bojesens träapa har sedan länge varit min favorit. En sån härlig kombination av snygga linjer och rena träval tillsammans med det barnsliga. Kan inte låta bli att bli annat än lycklig!

 • ann-sofie gustafsson skriver:

  1) Valnöt
  2) Min absoluta favorit är Wegners Y-stol, CH 24. Perfektion av en stol! Användbar, skön, annorlunda, intressant, inbjudande och SNYGG!

 • Vicky skriver:

  Hej!

  1. Valnöt

  2.Min servis Berså av Stig Lindberg. På den har jag ätit mormors köttbullar när jag var 1 meter stor och idag 35 år senare äter mina små troll på samma tallrikar. Blekta och kantstötta skänker de mig fortfarande massor av glädje.

 • Annika skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag måste säga Josef Franks tyger, och för mig speciellt Paradiset. Kunde som liten ligga i evigheter och titta på våra gardiner i detta tyg och betrakta mönstret. Det är ett spännande tyg som inbjuder till dagdrömmar!

 • Valnöt

  Jag har många designklassiker som står på önskelisten men en Svanen fåtölj är nog allra högst upp!

 • Lotta skriver:

  1. Valnöt

  2. För mig är det en Lamino av Yngve Ekström. Har som barn somnat i en sån framför brasan fler gånger än jag kan räkna. Funkar även bra att somna i som vuxen.

 • Johanna skriver:

  1… Ögonen är gjorda utav valnöt

  2… Jättesvårt att välja, den klassiker som följt mig genom åren är nog stringhyllan av paret Strinning från 1949 som fanns redan hos farmor, men som jag nu ärvt. Men min designfavorit är nog Kay Bojesens apa i teak, som står högt på önskelistan varje år, håller tummarna inför julen
  igen! (Tänk vad bra den skulle passa med detta set) Gillar apan för att den har mycket karaktär & är personlig, den känns lite levande mitt bland alla andra möbelklassiker : )

 • Katarina skriver:

  1. Valnöt.
  2. Min favorit ibland klassikerna är Carl Malmstens Lilla Åland. Funktionell och tidlös!

 • Maria skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag gillar ekodesign och återvinning/återanvändning, det blir klassiska möbler men i ny tappning, t ex en byrå gjord av lådor från många andra gamla byråar: http://bloesem.blogs.com/photos/uncategorized/2007/11/26/wisdesign.jpg
  Jag ska börja samla lådor och bygga en själv tror jag…

 • Anna skriver:

  1. Det är valnöt
  2. Min favorit är Tolixpallen -en klassisk och tidlös möbel som passar i all typ av inredning. Även pilasterhyllan från Källemo rankas högt, även detta en möbel som håller över tiden och apssar lika bra i sovrummet, köket, toaletten, hallen, vardagsrummet. Det är riktigt design för mig och inget slit och släng!

 • Fru Mars skriver:

  1. Valnöt.

  2. Besticken Focus de Luxe av Folke Arström. Vacker design som är till för att användas och njutas av både till vardag och fest. Både vardagens ofta stressiga middag såsom högtidens njutningsmåltid blir något extra med dessa på bordet.

 • Maria R skriver:

  1. Valnöt
  2. Kartells FLY-lampa. Fick en sådan i bröllopspresent och varje gång jag ser den, eller någon annan, så tänker jag på vårt bröllop och blir glad.

 • Anki skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag har alltid älskat Lamino av Ekström. Snygg, bekväm, tidlös, passar med allt. I somras bröt min man nacken – den blev då det enda han kunde sitta någorlunda bekvämt i. Nu är han okej igen, och jag får också lov att sitta i stolen. 🙂

 • Anna skriver:

  Min favorit är Tolixpallen -en klassisk och tidlös möbel som passar i all typ av inredning. Även pilasterhyllan från Källemo rankas högt, även detta en möbel som håller över tiden och apssar lika bra i sovrummet, köket, toaletten, hallen, vardagsrummet. Det är riktigt design för mig och inget slit och släng!

  PS. Glömde mailen i föregående inlägg 2010-12-09 08:52:21)

 • Nina skriver:

  1. Valnöt
  2. Lamino med tillhörande pall. Funktionell, snygg, lättplacerad, skön, naturlig, svensk och bestående.

 • Ella skriver:

  1. valnöt
  2. Kay Bojesens apa är min favorit. Jag håller på att spara till den stora 🙂

 • Henrik skriver:

  1. Ögonen är gjorda av Valnöt
  2. Louis poulsen AJ lampa. Grymt stilren och snygg!

 • Mia B skriver:

  1. Fågelns ögon är av valnöt.
  2. Jag älskar Josef Franks Pall 647 Körsbär. Den har perfekt form och är så vacker samtidigt som den, klädd i Franks vackra tyger, känns vädigt lekfull. En dag äger jag ett eget exemplar.

 • Anna skriver:

  1. Valnöt
  2. En svensk designklassiker som står sig igenom alla trender är waldemarsuddekrukan!

 • Benjamin skriver:

  1. Valnöt
  2. Poul Kjærholms PK-31/3. För att det är en sådan ärlig möbel där man ser konstruktionen, där inget lämnats åt slumpen, som trots att den är en nästan två meter lång tresitssoffa ser fjäderlätt ut och ger rummet luft istället för att vara en stor mörk klump som tar plats. Och dess minimalistiska och tidlösa formgivning funkar lika bra idag som 1958, samt även i framtiden skulle jag gissa på.

 • Karin skriver:

  1) Ögon av valnöt
  2) En av mina favoriter är trädgårdsmöbler från Grythyttan. Kanske lite off season nu med all snö, men ack så lockande att tänka tanken att sitta under ett äppelträd på kolonilotten och gunga i en stol med en kopp te i handen.

 • Elin skriver:

  1. Valnöt

  2. Jag skulle vilja säga Kitchen Aid's assistent, om man nu får lov att kalla det designklassiker. En tidlös design vilket det senaste uppsvinget visar. Passar lika bra i retroköket som i nyrenoverad miljö. Att det dessutom är en bruksmaskin ar bara fantastiskt!

 • Louise skriver:

  1. Ek.
  2. Tveklöst Arne Jacobsens T-stol. Kärlek vid första ögonkastet, och alla därefter…

 • Jessica skriver:

  1. Valnöt.

  2. Utan tvekan Kay Bojesens apa – en symbol för inte bara dansk design utan även skandinavisk design i stort. En snart sextioåring som fortfarande tillverkas för hand och håller hantverkstraditionen levande. En apa hängande i en hylla ger ett leende varje gång man går förbi och vardagen blir mer glädjefylld.

 • Silje skriver:

  1: Valnøtt
  2: Ligne Roset Togo Sofa, av den anledning at jeg har drømt om å eie en sånn i snart 10 år, og det kommer sikkert til å ta 20 år til før jeg tar motet opp og pengboken er tjukk nok til å kjøpe den. Helt herlig sofa i sitt utseende og jeg har prøvesittet og prøvesovet den 🙂

 • Anni skriver:

  1. Valnød
  2. Wegners Y-stol. Det er godt håndværk og nordisk design. Og så står den hos 3 generationer: både min mormor, mine forældre og mig selv!

 • Martina skriver:

  1. Valnöt
  2. ♥ Dessa träfåglar från ArchitectMade står högst upp på min önskelista i år men min absoluta design klassiker är Eames Lounge Chair. Den står för perfektionism. Materialen och formerna leder till en tidlös klassiker som passar i alla hem.

 • Emma skriver:

  1) Valnöt

  2) Grythyttans klassikerserie är en av mina favoriter. De härliga gunget tillsammans med farmors hemgjorda saft en härlig sommardag, De är nostalgi och lycka för mej

 • Alexandra skriver:

  Träslaget är valnöt och min absoluta designfavorit är Yngve Ekströms fina Lamino fåtölj -En klassisk fåtölj i svensk stil som är bekväm, snygg och passar i alla hem i alla tider.

 • Tobbe S skriver:

  1. Valnöt
  2. Mönstret "Virrvarr". Det fungerar på allt. Tidlöst snyggt.

 • Lena E skriver:

  Ögonen är gjorda av valnöt.
  Oj så svårt med bara EN design klassiker, men det får nog bli sjuanstolen…..

 • 1. Valnöt

  2. Av nostalgiska skäl måste jag säga Marianne Westmans porslin Pickncik som fanns hemma hos min farmor och farfar. När jag ser den kan jag fortfarande förnimma doften av farmors matlagning och ljudet av farfars skratt och jag förflyttas till deras kök där farmor lagar mat medan farfar skojar med oss barnbarn.

 • Lina skriver:

  1. Valnöt

  2. Sigvard Bernadottes Margrethe skålar. En riktig klassiker som alltid är lika aktuell, snygg och inte minst användbar! Något som alla har råd med. Och de håller i evighet. Har blandat mormors gamla med nyinförskaffade – Lika fina!

 • JEANETTE skriver:

  1.)Träslaget i ögonen är Valnöt.

  2.)En designklassiker skulle jag vilja säga är Domino fatet av Stig Lindberg.

 • Lisa skriver:

  1. Valnöt
  2. Stringhyllan är en klassiker som jag verkligen älskar. Att den fanns i mina morföräldrars hem har nog bidragit till det.

 • Ylva skriver:

  1. Valnöt
  2. Det finns många tycker jag men jag säger stringhyllan. Igår köpte jag hylla nr 7 och 8 till mitt hem. Nu har jag väl fler än man rimligen behöver… Kan inte låta bli 🙂

 • Malin Björling skriver:

  Hej hopp!
  1. Ögonen är gjorda av valnöt
  2. Norrgavels möbler av Nirvan Richter och då speciellt länsstolen och soffan är favoriter och jag tycker redan att de har blivit designklassiker. Doften av linolja och trä när man stiger in i butiken i Lammhult är så genuin och designen är så hållbar och vacker. Totalälskar det.

 • sigrid skriver:

  1, Valnøtt!

  2, Jeg drømmer om Arne Jackobsens Ægget! Vidunderlig å krype opp i og fantastisk flott å se på!

 • Maria skriver:

  1. Ögonen är gjorda i valnötsträ.

  2. När jag växte upp hade vi två Pernilla-fåtöljer hemma som mina föräldrar köpt och älskade. Själv var jag inte alls förtjust då jag tyckte att jag försvann ner i fåtöljerna när jag satte mig och då jag inte alls förstod mig på det manchesterliknande tyget dessa var klädda i. Jag var så avundsjuk på mina kompisar vars föräldrar hade den "goda" smaken att istället ha köpt de så tidigt 90-talstypiska liggfåtöljerna i läder eller stora plufsiga fåtöljer i mellangrå.

  Nu så här 20 år senare har min bror och jag fått varsin av Pernilla-fåtöljerna, vilka vi förstås älskar och stolt visar upp för våra gäster. Jag skulle bli mycket förvånad om mina gamla vänner använder sina föräldrars liggstolar…

  För mig symboliserar alltså Bruno Mathssons Pernilla-fåtölj hållbarhet och tidlös stil, allt det en riktig designklassiker står för.

 • Rex Tigerstrand skriver:

  1. Valnöt

  2. Min favorit är kay Bojesens apa. Den går att ha överallt.

 • Emelie G skriver:

  1. Valnöt

  2. Carl Malmstens soffa Runda Samsas, en otroligt smäcker och graciös soffa som sista åren fått nytt genomslag. Det tycker jag visar på hållbar design, att den också är tillverkad i kvalitativa material som gör att tål flera generationers slit, det känns helt rätt.

 • AnneLie skriver:

  1. valnöt
  2. min favorit är den blivande klassikern Maskros-lampan från IKEA. ger härliga skuggbildningar och kräver sitt utrymme i rummet. redan älskad av väldigt många, inklusive mig.

 • Madeleine skriver:

  1. Valnöt

  2. DSR-stolen, tycker att dom är så underbart vackra och villa ha 6 styckna mer än något annat.. tyvärr håller inte min man med mej 😉

 • Sofia skriver:

  1. Ögat är gjort av valnöt

  2. Designklassiker finns det så många att välja mellan, finns många fina grejer på önskelistan 😉 Men min dröm är sex stycken DSR-stolar av Eames, dom skulle göra sig mycket bra i vårt nya kök/vardagsrum!

 • Terese skriver:

  1. Valnöt
  2. Bruno Mathssons vilfåtölj Pernilla 3. Den stilrena och klassiska formen gör den svår för ögat att tröttna på, samtidigt som den lyfter vilket vardagsrum som helst! Precis som en klassiker ska vara!

 • Madeleine skriver:

  1. Valnöt

  2. Bodde själv på Aschebergsgatan 23 (!) under många år. I den lägenheten hade jag en Ägget fåtölj av Arne Jacobsen. Förälskade mig i den möbeln redan som 12-åring och bestämde mig för att "en dag ska jag ha en sån".

 • tina L skriver:

  1. Ögonen är gjorde av valnöt

  2. Min absoluta favorit till designklassiker är lampan Rosy Angelis designad av Phillippe Starck.

 • Kaisa skriver:

  Fråga 1: Valnöt
  Fråga 2: Lamino fåtöljen av Ynvge Ekström. Den med tillhörande fotpall framför brasan med en bra bok!

 • Anna K skriver:

  1. Valnöt
  2. Arne Jacobsens Ägget – fantastisk form i fin balans, platsar i alla miljöer och härlig att krypa upp i!

 • Evalotta skriver:

  1. Valnöt

  2. Svårt att välja men Stringhyllan av Nisse Strinning är en favorit. En hylla som "andas" och är enkel, tidlös och funktionell.

 • Linda Gelin skriver:

  1. Valnöt

  2. Bestlites lampor, för att de är stilrena och tidlösa. Passar i vilket rum, i vilket hem som helst.

 • Jennie skriver:

  1. Valnöt

  2. Eero Aarnios bubble chair får mitt hjärta att skutta snabbare än en wolkvagnsbuss på E18.
  Trots att den är stor och klumpig har den en lätthet som man förundras av.Tänk att få äga en möbel som får en att känna sig som barn på nytt och där alla bekymmer stannar utanför bubblan.

 • Lena K skriver:

  1. Valnöt
  2. En riktig desigklassiker är Y-stolen av Hans J Wegner. Så otroligt snygg i formen och smälter bra in i alla miljöer, alltså en riktig klassiker!

 • Jenny skriver:

  1. Valnöt
  2. Verner Pantons lampa "Flower pot". Rena rama ögongodiset. Ja – en riktig smällkaramell…

 • Jonas H skriver:

  Fråga 1: Vilket sorts träslag är det i fågelns ögon?
  Valnöt, som ger fågeln dess personlighet och kluriga förmåga att ändra uppsyn.

  Fråga 2: Vilken är din favorit designklassiker, motivera varför.
  En Bruno Mathsson Miranda i flätad linnegjord, en av de vackraste möbler som någonsin skapats. Dess rena linjer samspelar med omgivningen i vilket rum den än ställs i, och formen ger komfort åt vem som än sitter i den. Jag har spenderat många timmar i den hos mina föräldrar, och den är ett prioriterat inköp till mitt eget hem – före både matbord och stolar!

 • Anna skriver:

  1. Ögonen är gjorda av valnöt.

  2. Börge Mogensen för att hans dagbädd fäljt mig i många år. Först på håll som säng till mosters hund… Väl inplastad och inbäddad. 🙂 Sedan som extrasäng hos föräldrarna. Så blev den säng i min lilla etta, lagom lång till sovalkoven som är 198 lång och omöjlig för en vanlig säng. Snart blir den soffa igen.

 • Jenny skriver:

  1. Valnöt
  2. Le Corbusiers cube-chair representerar Bauhaus-eran bra med dess rena linjer och är därför en odödlig klassiker i mina ögon. Och att vara funktionalist är obotligt.

 • Caroline Ingvarsson skriver:

  1. Ögonen är gjorda i valnöt

  2. Klassiker för mig är Philippe Starcks Gun-lampor, de är både spännande och rena i formen samtidigt och om jag bara hade råd skulle jag ha en av varje.

 • Annelie L skriver:

  1.valnöt.

  2. Eames lounge chair, speciellt när den är insutten och lite sliten. Då får den en egen personlighet och blir ännu mer inbjudande.

 • egr skriver:

  1. valnöt
  2. Fåtöljen Egget av Arne Jacobsen. Utan tvekan!

 • Carolina skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag älskar Eames DSW-stol, har trånat efter dessa i flera år och tycker fortfarande att de är sjukt snygga. Det måste väl vara bra design när man tycker att en sak är lika snygg som första gången man såg den. Om inte snyggare. Härliga former och så snygg blandning av material.

 • elin b skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag älskar mina två Jetson fåtöljer som jag ärvt efter min morfar. Vackar, sköna och nätta!

 • Sara skriver:

  1. Valnöt
  2. Kartells stol Louis Ghost eftersom den passar in i nästan alla olika inredningsstilar. Går att matcha det mesta med en genomskinlig stol i snygg design!
  Fast den kanske inte räknas som klassiker, så jag lägger till Kobratalefonen eftersom den är galet snygg!

 • Anna skriver:

  1.ögonen är valnöt
  2.En riktigt gosig Lamino-fåtölj för att den representerar allt en perfekt möbel ska ha. Enkel, bekväm och alldeles underbar. Sen påminner den mig om min favoritplats Gotland.

 • Annette skriver:

  Ögonen är av valnöt.
  Fåtöjen Ägget av Arne Jacobsen utan tvekan, eftersom jag är stolt ägare till en sådan…

 • Maria skriver:

  1. Valnöt

  2. Stringhyllan är min favorit. Dels för att jag älskar retrostilen, men också för att det är en snygging som passar in i de flesta miljöer. Och förvaring får man ju aldrig för mycket av… =)

 • HeddieF skriver:

  1. Ögonen är gjorda i valnöt

  2. The papa bear/ teddy bear chair, PP19 av Hans J.Wegner. Det är något med den fåtöljen, så fort jag ser den, på tv eller nätet (i en hemmiljö) så dör jag lite grann, den är så underbar!

 • AnnCharlotte skriver:

  Ögonen är gjorda av valnöt.
  För tillfället är det Kay Boysens apa som jag precis lyckats laga och som nu flyttar runt och provsitter/hänger i vårt hem…..

 • Rebecca skriver:

  1. Valnöt
  2. Solfjädern av Sanna Rosén, på grund av den grymt snygga baksidan!

 • Josefine skriver:

  1. Valnöt
  2. Eames plastic chair DSW, för att den är så stilren i designen och passar otroligt bra in i mitt kök.

 • Marianne skriver:

  1: Valnøt
  2: Stolen Scandia, designet av Hans Brattrud og produsert av Fjordfiesta, se http://www.fjordfiesta.no. Den ble designet allerede i 1957 og var dengang innovativ. Materialene er nydelige og sittekomforten utmerket. Og designet er så tidløst at den er like populær i dag. Det er også et pluss at den finnes i forskjellige varianter som møter forskjellige behov – spisestuestol, lounge stol etc. Denne stolen er et høydepunkt i norsk møbeldesign! I Sverige tror jeg den er vanskelig å få tak i, men det burde endres på.

 • Lina Örner skriver:

  —————————————————
  —————————————————
  1. Ögonen är av valnöt

  2. Min absoluta favoritdesignklassiker är Ox-chair med fotpall av Hans J Wegner. Hans stolar är funktionella och robusta men samtidigt eleganta och skulpturala. För att tillverka denna fåtölj så krävs dessutom överlägset hantverksmässiga kunskaper. Det finns otroligt få personer som idag kan tillverka denna fåtölj. Därav priset och leveranstiden. Har haft lyckan och komma över denna till ett överkomligt pris (annars hade det inte gått) men den står på tok för trångt inne i vårt sovrum i väntan på att hitta ett större boende.
  Jag tror att den skulle trivas mycket bättre med ett par fina fåglar från ArchitectMade bredvid sig. En finare kombo är svår att finna.
  ————————————————–
  ————————————————–

 • Erica skriver:

  1. Valnöt

  2. "Hang it all" av paret Eames!! Tröttnar aldrig på den. Just nu försöker jag klura ut hur jag ska få tag på versionen i valnöt som tydligen bara säljs i USA…

 • Anette Johansson skriver:

  1. Ögonen är gjorda av valnöt.
  2. Ägget av Arne Jacobsen är en klassiker som funkar än idag. Jag blir alltid glad av att se den genom dess organiska form och glada färger. Skulle gärna få flytta in hos mig i en röd variant!

 • Ingrid Nielsen skriver:

  1. Valnöt
  2. Lilla Åland. En riktig klassiker, lite som Abba, går aldrig ur tiden.

 • Ida skriver:

  vilka söta 😛 hehe

 • Anne skriver:

  1. Valnöt
  2. Marimekkos Unikko tyget av Maija Isola, lite ovanligt kanske att ta ett tyg men vi hade i mitt barndomshem gardiner av tyget och när det nyligen kom igen i flera färger tycker jag att det är så fint.

 • Johanna Andersson skriver:

  1) Valnöt
  2) Lamino-fåtöljen har hängt med mig länge. Den är snygg, skön och har perfekt storlek för mig!

 • Hotness skriver:

  Det är nog valnöt.

  Min designklassiker är nog Carl Malmstens soffa Samsas som jag har hemma.

 • Hedvig skriver:

  1. Valnöt
  2. Aino Aalto- serien från Iittala.

 • Jennie skriver:

  Hej!

  Fråga 1. Ögonen är i valnöt.

  Fråga 2. Min favorit är Kay Bojesens apa i trä, för dess förmåga att varje dag göra mig glad bara genom att titta på den. Först drömde jag om att äga den i flera år, sedan fick jag den i 25-årspresent och blev överlycklig! Och jag älskar den fortfarande lika mycket som första gången jag såg den. Design-kärlek vid första ögonkastet! Det är så riktigt bra design ska kännas, år ut och år in.

 • Linda på Åland skriver:

  1. Ögonen är av valnöt.
  2. Jag är svag för Alvar Aaltos alster. Formerna i kombination med materialet upplever jag som genialiska, tänk att trä är så böjligt 😉 Högst upp på den listan är den fantastiska 901 Tea trolley, aj lajk!

 • Johanna skriver:

  1. Valnöt

  2. Philippe Starcks Juicy Salif är en ny klassiker som jag älskar!

 • Ellinor skriver:

  1. Valnöt
  2. Stringhyllan, snygg när den kom och står sig fortfarande. Min dröm är att en dag ha ett hus med ett bibliotek fyllt av stringhyllor fulla med böcker!

 • Catrin skriver:

  1. träslaget i fågelns ögon är valnöt.
  2. Min absoluta designklassiker är Ägget av Arne Jacobsen. Den är både underbar att se på och underbar att sitta i.

 • Cecilia skriver:

  1. Valnöt
  2. Det är väldigt svårt att välja EN klassiker, men det får bli Charles och Ray Eames plaststolar, speciellt de med träben, eftersom jag nyligen köpt min första. Jag gillar blandningen av plats, trä och metall, mjukhet och hårdhet. De är diskreta men ändå speciella och dessutom sköna och användbara!

 • Bodil skriver:

  1. Valnöt
  2. Min favorit är nog byrån Snow från Asplund just därför att den är så klassisk och passar in oavsett vilken inredningsstil och typ av boende du har!

 • louise skriver:

  1.Ögonen är gjorda i valnöt
  2. Eames lounge chair är min favorit när det kommer till design klassiker. En skönare sittplats är svårt att hitta.

 • Susanne skriver:

  1: Ögon av valnöt

  2:Favoritklassiker har jag otalet men det får bli Montanas hyllsystem. Karamell för ögat, tidlöst och funktionellt!

 • Sara skriver:

  1. Valnöt
  2. Klassiker för mig är By Rydéns taklampor. Speciellt Satellit och Blossom, de är både spännande och rena i formen samtidigt som dom är något extra. Om jag bara hade råd skulle jag ha en av varje!

 • Anna Wallström skriver:

  1. Ögonen är av valnöt.

  2. Arne Jacobsens stol Svanen är min favorit. Dess böljande former gör mig glad ända in i hjärtat.

 • Lina Johansson skriver:

  1. Ögonen är i valnöt.

  2. Min designerklassiker är Kay Bojesen figurerna. Jag skaffade mig en apa för ett år sedan och jag ville ha honom i varenda rum här hemma, jag tyckte inte han räckte till så jag 1 fick bli 2. Björnen fick med ett hem här hemma och snart får en liten elefant ett nytt hem ! Jag älskar blandningen av svartvitt hem och teak/trä figurer lite överallt, väldigt lekfullt.

 • Isabella skriver:

  1. Deras små söta ögon är gjorda av valnöt.
  2. Kobran, av Ralph Lysell och Hugo Blomberg. Att ha kobran i ett rum förändrar hela känslan av rummet. Det blir avslappnat och helt plötsligt känns det som att man befinner sig i en lounge på 60-talet. Den är cool, snygg och har dessutom en funktion.

 • Kristina skriver:

  1. Valnöt
  2. Eames DSW chair. En klassiker som är lika snygg idag som den var när den lanserades för ett halvt sekel sedan och kommer att vara lika snygg om 50 år. Blandningen av material är oslagbar. Formen, uttrycket.. passar in i alla miljöer. Har tyvärr inte själv men vill HA!

 • Lisa skriver:

  1. Valnöt
  2. PH-Lampan, motivering nästan överflödig, men bland annat därför att den hängt med sedan 1920-talet och still going strong…

 • Maria skriver:

  1) Valnöt
  2) Stolen CH 24 designad av Hans Wegner. Den kommer aldrig kännas som något annat än modern, och kan kombineras ihop med det mesta i inredningsväg.

 • Camilla Norén skriver:

  1. Valnöt

  2. Jag har två favoriter, Ittalas Marimekkoskålar som är riktigt snygga och dessutom högst användbara till både det ena och det andra. Den andra är SMEGs kylskåp som jag tycker är riktigt snyggt, däremot skulle jag inte vilja ha det själv eftersom det känns lite opraktiskt.

 • Anna skriver:

  Fråga 1: Valnöt
  Fråga 2: Kay Bojesens träapa. Den har precis samma uttryck som alla de fascinerande apor jag sett på mina resor. Samtidigt som den har goa former nästan som gosedjur så passar den lika bra till en vuxen på grund av hantverket och det vackra träet.

 • Solbritt skriver:

  1. Valnöt
  2. Ägget av Arne Jacobsen är mitt nästa önskemål.
  Vill ha något skönt att sitta i och snyggt att titta på.

 • Kajsa skriver:

  1. Ögonen är av valnöt.
  2. Det är enkelt att svara på den frågan. Jag har länge spanat på Beat light pendel från Tom Dixon. De passar in i så många olika miljöer och ger ett varmt ljus.

 • Maria skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag tjatar alltid om Swedeses Lamino fåtölj. Den har ett livslångt liv.

 • Jessica skriver:

  1. Valnöt
  2. Lamino-fåtöljen. Tidlös, snygg och bekväm! Passar i alla hem idag liksom på 50-talet då den formgavs!

 • Anna skriver:

  1. Valnöt
  2. Bruno Mathsons Pernilla är en oslagbar klassiker som passar in i alla hem. Omtykt av både äldre och yngre.

 • Tine skriver:

  1. valnød
  2. Hans J. wegners skalstol CH07 (selvom den nye CH4868 nok bliver min kommende favorit :-))

 • Benita skriver:

  1) Valnöt
  2) Ägget. Vilken grej!

 • Ylva skriver:

  1. valnötsträ
  2. Det finns många magnifika klassiker, men jag måste nog ändå säga stelton-tremosen från 1977. En så snygg sak som annars brukar var så hopplöst ful.

 • Frida skriver:

  Hej!

  1. Ögonen är av valnöt. Fint ska det va!
  2. Arnes Myran-stol. För den passar liksom till allt. Snyggt i ett 50-tals hem eller perfekt avbrott i ett sekelskifteshus. Urvalet av färger skadar inte heller.

  Ha det bra!
  Frida

 • Fia G skriver:

  1. Valnöt
  2. Verner Pantons Flowerpot, både som tak- och bordslampa. Jag blir glad varje gång jag ser en – sådan charmig design!

 • Marcus Hedenskog skriver:

  1. Valnöt
  2. Poul Kjaerholms soffbord PK62. Glasskivan låter betraktaren beundra konstruktionen och det är just den enkla men genialiska formgivningen jag gillar med Kjaerholms möbler. Det är dessutom ett bord som fungerar i ett brett spektrum av stilar, dessutom finns det flera toppar att välja bland. Det är ett soffbord för livet!

 • Anneli skriver:

  1. Valnöt
  2. Bruno Mathssons Pernilla-fåtölj med fårskin är en av mina absoluta favoriter. Den är både väldigt snygg och bäst av allt – otroligt skön att sitta i. Står väldigt högt på min önskelista!

 • Lina Karlström skriver:

  Fråga 1: Valnöt!
  Fråga 2: Min designfavorit är, och kommer nog alltid vara, stringhyllan! Den är smart, genomtänkt, praktiskt (hur många designmöbler kan skryta med det?) och våldsamt snygg med sina enkla hyllplan och stringgavlar.

  Det är en hylla alla bör ha i sitt hem 🙂

 • johanna skriver:

  1. valnöt

  2. Arne Jacobsens ägget, speciellt den svarta i skinn. det är min absolut bästa inredningspryl. man bara måste älska den.

 • Martina P skriver:

  1. valnöt.

  2. Soffbordet "Newton 2592" med svart underede från Andersson & söner. Så snyggt, elegant! Alltid älskat det bordet. Blir helt till mig varje gång jag ser det!

 • Emelie skriver:

  1. Valnöt

  2. Som favorit vill jag säga något som jag verkligen aldrig skulle tröttna på, men det är verkligen svårt att hålla sig objektiv med ständig input från nya trender. Jag tror dock att Lamino är en stark kandidat, älskar att det enkla och lätta formspråket ändå ger en så mysig känsla, och så är det kul att det för en gångs skull inte är dansk design.

 • Johan skriver:

  1. Valnöt
  2. Min absoluta favorit är den klassiska Barcelona fåtöljen för att den har en tidlös design som hade passat i stort sett vart enda hem.

 • Ann-Cathrin skriver:

  1.Valnöt

  2. Allt av Arne Jacobsen. Just nu velar jag om jag skall köpa väggklockan Bankers eller City Hall.

 • whynja skriver:

  1: Ögonen är gjorda av valnöt!
  2: Min favorit designklassiker är lampan Bourgie av Ferruccio Laviano. Jag gillar mötet mellan gammaldags, ståtlig form och det moderna materialet, vilket gör att lampan funkar i många olika miljöer och inredningsstilar.

 • Studiobootleg skriver:

  Hej, hur är läget?

  Nu finns Michael Jackson – Hold My Hand feat. Akon nya video på min blogg ifall du är intresserad, plus flera 100 andra nya låtar. kolla in det!:)

 • Jenny skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag älskar mina laminofåtöljer av Yngve Ekström. De är vackra, tidlösa och otroligt bekväma. Att vi fick dem inte bröllopspresent gör dem inte sämre!

 • Lotta skriver:

  1. Valnöt
  2. Arne Jacobsens Svanen skulle gärna få flytta in hos mig, men tycker även att stringhyllan är ett alternativ för en riktig designklassiker!

 • 1 Valnöt
  2 Alvar Aaltos Vaser för Iittala

 • Maria skriver:

  1. valnöt
  2. Finns så mycket nya, fina, förmodligen blivande klassiker, men det känns som att de behöver bevisa sin tidlöshet. Älskar Wegners formspråk, men om man bara får välja en enda grej så väljer jag ändå Bruno Mathssons Jetson-fåtölj, man kan inte sitta skönare, och skinnet blir bara vackrare!

 • Jenny Lindström skriver:

  1 Valnöt
  2 Stringhyllan! Min första Stringhylla fick jag av min pappa när jag flyttade hemifrån. Den hade han haft i sin ungkarlslägenhet. Den har stort affektionsvärde hos mig, men inget kan slå dess enkla och snygga design! Stringhyllor kommer alltid finnas i mitt hem!

 • Kajsa skriver:

  1. Valnöt
  2. PH5 lampan! då den alltid har funnits med och det var min första designklassiker jag köpte till mig själv för många år sedan och den finns kvar här hemma.

 • Tiina K skriver:

  1:The BIRD gets his final look at its maker with its walnut-eyes.

  2: Jag älskar String-hyllan. Den passar i barnrummet såväl som i vardagsrummet eller hallen. Fyll den med fina koppar, böcker eller leksaker. Allt passar!

 • Ida Danielsson skriver:

  1. Valnöt
  2. Väldigt svårt att välja, det finns så många klassiker där ute. Stolen DSW av Ray & Charles Eames är en favorit för att den är otrolig vacker och samtidigt skön att sitta i.

 • Karin Jönsson skriver:

  Ögonen är gjorda av valnöt.
  Röda Klara Design Sigvard Bernadotte är en klassiker.

 • Helene Flink skriver:

  1. Valnöt
  2. Hm, svår fråga men det får nog bli Jacobsens "Svanen". En sådan skulle jag inte tacka nej till! 🙂

 • Pelle skriver:

  1) Valnöt

  2) Jag fick för ett par år sen upp ögonen för Charles och Ray Eames stolen DSR och har än så länge hunnit införskaffa mig två stycken vita. De annorlunda benen tilltalar mig och att den är grymt skön att sitta i.

 • Therése skriver:

  1. Valnöt

  2. Är överförtjust i stolar och min absoluta favorit är såklart Sjuan! Har 8 st poppigt gröna i köket, de är från 1968 och är fortfarande lika sköna.

 • Anna skriver:

  Wow vilket pris!

  1. Valnöt
  2. Jag älskar Hans Wegners stolar och fåtöljer speciellt fåtöljen GE290 som skulle passa så bra i vårt vardagsrum!

 • Marie skriver:

  1. Valnöt.
  2. Jag är en bokmal, och har sedan länge fastnat för desingklassikern String.

 • Christine skriver:

  1. valnöt
  2. Stolen Sjuan av Arne Jacobsen är en riktigt designklassiker enligt mig!

 • Sofie D skriver:

  1. Ögonen är gjorda av valnöt!

  2. Jag älskar Louis Poulsens AJ Lampa! Den klassiska modellen påminner mig om farmor och farfars gamla 60-talshem, en riktig inredningsdröm! Jag tycker att lampan ger det där lilla extra till rummet.

 • Cilla skriver:

  1. Valnöt
  2. Lamino av Yngve Ekström därför att den är så vansinnigt fin och aldrig går ur modet!

 • Leif Sandell skriver:

  1 valnöt

  2 Svårt då jag har många favoriter, men Kotten står
  högt upp på listan

 • Emilie skriver:

  1. Valnöt

  2. Eames DSR Stol!

 • Linda skriver:

  1. Valnöt
  2. "Kotten" (PH Kogle) från Louis Poulsen därför att man lyckats kombinera estetik med funktion på ett alldeles fantastiskt sätt!

 • Ela skriver:

  1. valnöt
  2. Laminofåtöljerna är mina favoriter. Materialen trä och fårull är fantastiska och känns svenska och tidlösa, formen är både vacker och ergonomiskt skön och nättheten gör den dessutom lättplacerad och den passar både i ett gammalt eller modernt hem.

 • elin har ordet skriver:

  1. Ögonen är gjorda av valnöt!

  2. Min favorit är träapan av Kay Bojesen! Den är såå fin och så onödig! 😀

 • Camillasnyahem skriver:

  1. "Smoked and natural oak wood".

  2. Jag gillar ju dansk design, har svårt att välja en, men jag är väldigt svag för Myranstolen.

 • Marie skriver:

  1. Rökt ek
  2. Alvar Aaltos vackra vas, har den i petroleum och purpur och älskar den för dess vackra linjer! Den är fin både tom och fylld med blommor, men allra bäst är den dock när den är fylld med vårens första tulpaner.

 • Madeleine Holm skriver:

  Hej hej !
  1. Ögonen är gjorda i valnöt.
  2. Min absoluta designfavorit är egentligen allt som Eames har gjort, men om jag skall välja något enskilt får det bli den klassiska fågeln.

  Tack !

 • Janina S skriver:

  1. De uttrycksfulla små ögonen är gjorda i valnöt

  2. Finns ju så många men just nu måste jag säga Eames RAR. Den har en så "rar" historia som gåva till anställda med utökning. Och tänka sig att jag nu 60 år senare drömmer om att att få sitta i en likadan när det blir dags.

 • Louise skriver:

  1. Valnöt
  2. Stringhyllan. En snygg och stilren klassiker passar nästan överallt.

 • Kicki skriver:

  1. Valnöt
  2. Ser att jag svarar samma som personen ovan, men Stringhyllan i alla dess olika kombos är favoritklassikern!

 • Kicki skriver:

  Glömde minsann motiveringen: Stringhyllor har funnits i mitt hem sedan jag var nyfödd då den användes till "min" hylla ovanför mitt skötbord. Lika fin då som nu.

 • Hanna skriver:

  1. Ögonen är gjorda av valnöt.

  2. Aj-lampan är tveklöst min favorit, så enkel och okompliserat lätt att älska. Jag älskar foten, alla färgerna och inte minst den raka elegansen. Aj-lampan är för mig kärlek när den är som allra bäst.

 • Ulrika skriver:

  1. Träslaget är valnöt.

  2. Jättesvårt att välja, då det finns massa favoriter hos mig. Men måste jag ta ut en så får det nog bli Ludwig Mies van der Rohes Barcelona-stol. Så snygg design som passar att sätta i många rum. En sådan skulle jag vilja ha av tomten…

 • Therese W skriver:

  1) Valnöt

  2) Pilaster-bokhyllan. För att den är så enkel i konstruktionen, men så snygg och praktisk!

 • Becca skriver:

  1. Valnöt

  2. Det måste bli en Ägget-fåtölj. Så bekväm att sitta i och väldigt snygg design.

 • Rebecca skriver:

  1. Ögonen är gjorda av valnöt.

  2. AJ-lampan. Den är snygg, stilren och klassisk i sin utformning. Foten med hål för askfat är/var en genial idé. I love!!!

 • Malin skriver:

  1. Valnöt
  2. Myranstolen helt klart, jag är såld på dansk design och en myranstol skulle mer än gärna få pryda vårt hem snart 🙂

 • Sandra S. skriver:

  1) Ögonen är av valnöt.
  2) Svårt. Stinghyllan kommer alltid att vara favorit för sitt enkla utseende men ändå helt fullkomlig. Går att kombinera i oändlighet och förändra efter behov. Alltid snygg, alltid funktionell. Och så kan man ju visa upp andra designfavoriter i den!

 • Martina skriver:

  1. Ögonen är gjorda av valnöt.
  2. Bumlinglampan är min absoluta favorit. Den har funnits med under hela min barndom och har varit en dröm för mig att ha i mitt kök, men som fattig student har jag inte haft råd. Tur då att jag har världens bästa "svärmor" som rotade fram en gul bumling från deras radhusvind som är en guldgruva. Min lycka var total och varje gång jag går in i köket ler jag stort!

 • EmmaP skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag har två klassiker jag drömmer om, dels stringhyllan för den passar överallt och dels svanen-fåtöljen. Den ser både mysig och klassisk ut.

 • Zandra skriver:

  Valnöt

  Barcelonafåtöljen. Snygg, bekväm och stilren.

 • Eva skriver:

  1. Ögonen är valnöt
  2. Min mesta möbelklassiker är en riktigt tung och insliten Chesterfieldfåtölj från min farmors föräldrahem eftersom den var så himla bra att sitta på tvärsen i och läsa flickböcker på juldagen. Och det blev extra bra av att veta att hon suttit på tvärsen i samma stol på tidigt 30-tal och läst samma böcker. Timetravel in a chair.

 • Sanna skriver:

  1. Valnöt.

  Har alltid gillat böcker och att läsa, därför är desingklassikern String en klar favorit hos mig.

 • Maria Modin skriver:

  1. Valnöt
  2. Min favorit designklassiker Bokhyllan Billy, en design som gjorts tillgänglig för alla hem och som med sina många varianter passar i slott som koja.

 • Maria=) skriver:

  1)Valnöt

  2)Med risk för tantvarning men jag tycker Carl Malmsten med sina fantastiska möbler. Ett arv till oss alla,möblerna äger sin egen historia.

 • Rebecca Nyström skriver:

  Deras underbara ögon är gjora av valnöt.

  Klassikern Stingray stolen. Denna ständiga fantastiska klassiker, som kärlek varje gång jag ser den.

 • Marika skriver:

  1. Fågelns ögon är tillverkade av valnöt

  2. Min favorit designklassiker är pinnstolen Mademoiselle av Ilmari Tapiovaara, för att det är en otroligt vacker stol med bred och bekväm sits. På grund av sin breda och låga sits är stolen dessutom den absolut bästa att sitta i när man lirar TV-spel, gärna ett gammalt hederligt Nintendo 8-bitars.

 • Lotta skriver:

  Svar 1. Valnöt

  Svar 2. Bruno Mathsons fåtölj Jetson är hur snygg som helst.

 • Beijan skriver:

  1/ valnöt
  2/ y-stolen av Hans Wegner, tidlöst konstverk !

 • anna skriver:

  1. Valnöt
  2. Skulle kunna kapa handen för en Eames Lounge Chair. Tänk att efter en hård dag på jobbet få försvinna ner i den och känna att livet egentligen inte är så himla pjåkigt. En kopp tea i min fina Åsa Lindström mugg och fötterna inlindade i en Pia Wallénfilt. Suck!

 • Ifrith skriver:

  Det är svårt att bara säga en faktiskt … Men måste jag välja blir det ljuskonstnären Poul Henningssons skulpturala, men ändå ytterst funktionella, lampor. Ph – Kotte lampan är min absoluta favorit.

  Ja just det… Träet i fågelns öga är Valnöt!

 • Lovi skriver:

  1. Fåglarnas ögon är valnöt
  2. Jag tycker att Bruno Mathssons stol Pernilla är jättefin. För mig kombinerar den design och funktion då den både är vacker att titta på och dessutom oerhört skön att sitta i.

 • Malin Gustafsson skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag tycker att Källemos pilasterhylla är en fantastisk designklassiker. Böcker kommer aldrig att gå out of style, och du kan använda hyllan till all möjlig typ av litteratur och vilket rum som helst. Hyllan skapar en ursnygg bok- eller tidningsstapel där den är.

 • Ulrika L skriver:

  1. Valnöt

  2. Lamino fåtöljen. Den kanske är aningen uttjatad men jag gillar den mycket. Det finns i princip två olika kategorier av fåtöljer. De som är sköna att sitta i är ofta väldigt stora och tar mycket plats. De som är nätta och snygga att se på har ofta inte samma sittkomfort. Lamino fåtöljen är en av få fåtöljer som är ljuvlig att sitta i samtidigt som den är nätt och lätt att placera.

 • Ingen vanlig dag skriver:

  1. Valnöt

  2. Bestlites lampor. Snygga och tidlösa som passar i de flesta rum och till de flesta möbler och stilar. Smälter in och är bara fin! 🙂

 • 1. Valnöt.
  2.Bruno Mathssons fotölj Karin. Den finaste fotöljen som finns och som jag mer än gärna skulle vilja ha i mitt hem.

 • Loppan Lorum skriver:

  1. Valnöt
  2. Hängaren Hang It All av Charles och Ray Eames, snygg form och glada färger och dessutom väldigt praktisk!

 • Anna Johansson skriver:

  2. Åskbollen! Och Wellpapp!

  God Jul!
  önskar Anna

 • Heli skriver:

  1. Valnöt

  2. Sjuanstolen, tidlös design i ordets rätta bemärkelse. Man kan stöta på den lite här och var i offentliga milgöer lika väl som i ett glassigt inredningsreportage. Så är den inte bara snygg att vila ögonen på utan även skön att vila kroppen på;)

 • Victoria skriver:

  1. Valnöt.
  2. Det finns otroligt många vackra lampor, stolar, hyllor, lek- och prydnadssaker och köksgeråd att välja mellan, men svaret får ändå bli stringhyllan. Åh vad jag önskar att jag hade en vägg över till ett helt hyllsystem, men jag får nöja mig med en liten pockjethylla i mitt snart renoverade badrum.

 • Lisette skriver:

  Hej!

  Jag kontaktar dig för att jag finner din blogg mycket intressant och välorganiserad. Jag skulle väldigt gärna vilja komma i kontakt med dig angående ett eventuellt samarbete! Hör gärna av dig via mail så kan vi prata vidare.

  Med vänliga hälsningar,
  Lisette

 • ANNIKA G skriver:

  1: valnöt
  2: Carl Malmstens Lilla Åland.
  Design och kvalite som vinner i längden….

 • Mrs. b skriver:

  1. Valnöt
  2. Wegners Y-stol. Den har fina former och är en designklassiker jag gärna skulle ha hemma vid matbordet.

 • Michaela Henriksson skriver:

  1)Själva fåglarna kan man få i rökt eller naturell ek. Men den sista looken får fåglen genom dess valnötsögon! Så jag svara som de flesta här att det är träslaget är valnöt.

  2)Servisen Gustavsberg som skapades av Stig Lindberg med mönster Berså. Åh den är så retro och passar verkligen hemma hos mig!

 • Vilje skriver:

  1. Valnöt

  2. AJ-lamporna, för att de ser så härligt snorkiga ut. Sånt gör en lite glad när man har växt upp i Jante-land. 😀

 • Sofie skriver:

  1. Valnöt
  2. Utan tvekan Kay Bojsens träapa! Den är lite i stil med fåglarna. Helt fantastiskt vacker!

 • Mini skriver:

  Hej!

  1. Valnöt
  2. Laminon, sen jag såg ochc provsatt en för första gången när jag var 14 har jag drömt om att äga en sån.

  Hälsningar
  Mini

 • pilla skriver:

  1. Valnöt
  2. IKEAs Billy hylla. Funktionell, enkel, billig och en svensk folkhemsklassiker!

 • Emma skriver:

  1. Valnöt
  2. Zebra-servisen av Eugen Trost. Svårt att välja en favorit men denna servis har jag drömt om att äga delar ur länge, det är något så himla fashinerande över den och så är delarna superfina.

 • smäm skriver:

  Åh, superfina fåglar! Förstår att du älskar dina. Skulle bli överlycklig om jag vann.

  1. Valnöt

  2. Svår fråga. Jag är så dåligt insatt på designklassiker :/ Men lampan som du lottade ut i din bloggenkät för ett tag sedan är sjukt snygg!!!! 🙂

 • Anna skriver:

  1. Valnöt
  2. Pernilla-stolen av Bruno Mathsson är nog min favvo ändå. Mamma fick en i 30 års-present av morfar och den har, sen dess, alltid stått hemma i TV-rummet. Vet inte om det bara är den fantastiska formen som det beror på eller om det delvis är det faktum att den är förknippad med så många härliga minnen, men älskar den gör jag!

 • Julie skriver:

  1. Valnöt.

  2. Stringhyllan – så enkel i sin konstruktion och utseende men ändå så fantastisk vacker och praktisk.

 • Sofia skriver:

  1.Valnöt
  2.Josef Franks "Vårklockor". Det trycket sitter som en liten tapetsnutt i köket på torpet och är för mig associerat till oändligt långa och varma barnsomrar med fil och smörgås till lunch.

 • Anna H skriver:

  1. Valnöt
  2. En designklassiker som värmer mitt hjärta så fort jag ser den är Yngve Ekströms Lamino. Den är så delikat vacker i sitt formspråk, inbjudande och varm med fårskinnet, och passar i alla hem. När jag var liten lekte jag ofta hos en vän vars föräldrar hade varsin Lamino med fotpall som dom brukade sitta och läsa i, jag var bara 7-8 år gammal men har ända sedan dess drömt om en alldeles egen Lamino som jag hade kunnat sitta och läsa magasin och böcker i varje dag. 

 • CissiW skriver:

  1. Valnöt
  2. Yngve Ekströms fantastiska pinnstol "Arka". Den är enormt vacker och liksom välkomnande med sina mjuka, runda linjer.

 • emilie skriver:

  1. valnöt
  2. Är barnsligt förtjust i vipp tvålpump av alla fina saker som finns. Den har någon osynlig dragningskraft att jag bara vill peta på den varje gång man ser i ett badrum, på en hylla i en butik.

 • Peter Rossing skriver:

  1. Valnöt
  2. Servisen Swedish Grace, i synnerhet tekoppen. Elegant, funktionell (gillar faktiskt att teet svalnar lite fortare pga dess utformning), valfriheten att man kan välja färg (sju olika, vilka iofs även går att blanda), samt att den har nått popularitet hos flera generationer sedan den lanserades 1930. Mina morföräldrar hade den, mina föräldrar har den, liksom jag själv (och kanske tar min son över mina temuggar efter mig?). Det kallar jag en designklassiker.

 • Kristin skriver:

  Svar:
  1. Valnöt
  2. Tycker mycket om Kobra-telefonen, eftersom den både är praktiskt och oerhört snygg. Tidlös!

 • karin skriver:

  1. Valnöt

  2. Å vad svårt att välja, det finns ju så mycket fint! Men min favorit designklassiker är nog Ericofon DBJ 500, eller Kobratelefonen i vanligt ordalag, som lanserades 1956. Redan på 40-talet (!!) började LM Eriksson tillsammans med Lysells skissa på en telefon som skulle vara gjuten i ett stycke. Design och funktionalitet, så fantastiskt snygg! VIlken succé det blev och vilken klassiker det nu har blivit! Letar nu efter en röd, vilket inte är helt lätt att få tag på! Skulle passa perfekt i vår vita String!

 • tina skriver:

  1. valnöt

  2. Jonas Bohlins skåp "Slottsbacken" från Källemo! Rufft och kraftfullt och vackert med sin råa stil. Jag såg det första gången hos en kollega som köpt det…..men det förblir en dröm =)

 • Sophia skriver:

  1. Ögon i valnöt
  2. Le Corbusiers Chaise Longue LC4 – den är inte bara vacker att se på, den är otroligt skön att sitta i också. En riktig klassiker som känns modern trots över 80 år på nacken.

 • Ann-Christin skriver:

  1. Ögonen är av valnöt.
  2. Mina två (kan inte välja bara en) favoriter bland alla designklassiker är Stringhyllan för att den är så stilren och luftig, samt Arne Jacobsens fåtölj Svanen för att den är ursnygg, smidig och lättplacerad.

 • Annelie skriver:

  1. Valnöt
  2. Åskbollen-stolen

 • Maria G skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag tror att det får bli Bruno Mathssons fåtölj "Jetson". En klassiker som håller i många, många år. Vi har fått "ärva" två av mina svärföräldrar och använder dem gärna sittandes framför brasan med en bra bok.

 • Agneta Johnsson skriver:

  1. Ögat är gjort av valnöt.

  2. Det är EJ 5 Corona av Poul M. Volther från 1958. Hela min kropp och själ vill vara ägare till ett sådant konstverk. Tänk rött läder och krom – vem kan motstå det?

 • Ingrid skriver:

  1. Ögonen är av valnöt.
  2. Oj, vad svårt. Jag är en sån som har många favoriter,och det varierar för stunden vem som ligger etta. Men en som jag gillar är Lounge chair av Charles & Ray Eames 1956. Jag vet inte var jag såg den först, men jag kommer ihåg när jag såg den dyka upp i ett avsnitt i komediserien "Fraser". Produktplacering? Om man nu kan kalla det så om en klassiker.

 • Marie skriver:

  1. Ögonen är valnöt
  2. För några veckor sedan beställde jag hem min absoluta favorit, Verner Pantons vita bordslampa Flowerpot. Jag har ställt den i hallfönstret så att det är det första jag ser när jag kommer körandes på min gata. Det funkar, för jag blir precis lika glad och pirrig i magen varje dag. Snygg som bara den, stilren och lättplacerad. Älskar den!

 • Frida H skriver:

  1. Valnöt.
  2. Oj, svår fråga. Måste nog svara Arne Jacobssons myranstol med 3 ben. Stilren, klassisk och otroligt vacker.

 • Monnah skriver:

  Fråga 1: Valnöt
  Fråga 2: Designklassiker… Alvar Aaltos vas (Så vacker till tulpaner!) fick jag och min man i bröllopspresent för 16 år sedan. Fortfarande har jag svårt att förstå hur någon kan skapa något så vackert!

 • sandra skriver:

  1. Valnöt

  2. Jag står fortfarande fast vid string hyllan. Snygg, tidlös och funkar över allt.

 • Anna-Carin skriver:

  1. Ögonen är av valnöt
  2. Svårt. Men jag gillar verkligen Kay Bojesens apa – den tilltalar mitt barnasinne och har läckra former!

 • Stina Nordström skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag tycker absolut att stolen Myran (självklart originalet med tre ben)formgiven av Arne Jacobsen är det självklara valet! Formen är genial och jag tröttnar aldrig på den!

 • Cathrine skriver:

  1. Ögonen är i valnöt.
  2. Det är nästan omöjligt att välja en men en av mina designikon favorit är DSW-stolen för att den kombinerar plast och trä på snyggt sätt och är jätteskön att sitta på

 • -Valnötsögon i ekkropp. Så enkelt o vackert!
  -Alvar Aaltos Savoyvas. Köpt fler o fler genom åren. Stora o små, vita, gröna, i klarglas…..Har tydligen "pippi" på dem 🙂

 • Therese skriver:

  1. Valnöt

  2. Stringhyllan! Jag tycker att en designklassiker är något som nästintill varje svensk har eller haft i sitt hem, det behöver inte alls kosta massor av pengar. Därför tror jag mycket av Ikeas sortiment också blir klassiker i framtiden.

 • Malin Vänersborg skriver:

  1. Av valnöt.
  2. För mig är det nog en laminofåtölj, i grå ullö med tillhörande fotpall. Designen, formen, känslan i träet och ullen. Vill ha!

 • Annika skriver:

  1) Valnöt

  2) Fåtöljen Jetson, jag är uppväxt med den och tycker fortfarande att det är den mest bekväma (och för barn roligaste) fåtöljen som finns. Den är snygg, varm och man kan sitta i den hur länge som helst. 🙂

 • Maria S skriver:

  1. Ögonen är av valnöt
  2. Min favorit är Arne Jacobsens AJ-lampserie – både bords-, golv- och taklamporna. Klassiska, snygga och i stilren design. De ger också ett väldigt fint och bra ljus och passar in överallt!

 • Marianne skriver:

  1. Ögonen är av valnöt.
  2. Carl Malmstens Jättepaddan med fårskinn är etta på min önsketopp. Visst kostar den en hel del, men för pengarna får man en skön, klassisk, kvalitetsmöbel som håller i generationer. Den skulle gå i arv til barn, barnbarn, barnbarnsbarn …

 • Malin skriver:

  1. Ögonen är av valnöt.
  2. Louis Poulsens AJ-lampa är stilren, tidlös och ändå originell i sin utformning. En självklar klassiker som passar i vart hem.

 • Åsa skriver:

  1. Valnöt
  2. Tråkigt kanske-men jag gillar verkligen Margaretheskålarna. Form och funktion!

 • Bella skriver:

  1. Valnöt
  2. Sjuanstolarna, utan tvekan 🙂

 • Pethra skriver:

  1. Valnöt
  2. Svårt att välja bara en enda som favorit av alla de fantastiska klassikerna, därför väljer jag den jag älskar mest i vårt hem, Yngve Ekströms Arka för Stolab. Min Arka har jag ärvt av min älskade "gammelmoster" Elsa som var en kvinna som jag alltid sett upp till. Hon var precis så som jag önskar att jag vore och i mångt och mycket är. Hon hade öga och tycke för inredning och textiler, för konst och formgivning, för litteratur och kultur. Hon var en liten dam med skinn på näsan. Jag minns Arkan från hennes hem när jag var liten, hennes något egensinniga papegoja Putte brukade sitta på ryggstödet och plira på en med en blick som ingav respekt. När jag fick ärva Arkan av henne blev jag väldigt glad och hedrad, den betyder mycket för mig och kommer därför alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, precis som "gammelmoster Elsa".

 • Tanten skriver:

  1. Valnöt
  2. Sitter och arbetar på en klassisk Myran-skrivbordsstol på hjul och med svart stoppad skinnsits. Design hjälper ifall jobbet känns trist! 😉

 • Jennie L skriver:

  1: Valnöt
  2: Min absoluta favorit är Ekströms Lamino-fåtölj. Lika snygg som bekväm, och den passar in i de flesta hem och stilar.

 • Jessica Törnqvist skriver:

  1. Valnöt
  2. Ooo, jättesvårt, men kanske Arka loungechair. Tyvker den är jättefin.

 • care69 skriver:

  1: Valnöt.
  2: Jag gillar Cobra-telefonen, urläcker. Vi hade ingen sådan när jag var liten men jag var grymt avundsjuk på grannens…

 • Tove skriver:

  1 valnöt

  2 min designklassikerfavorit är margaretheskålen av Bernadotte. För att jag gillar formen och funktionen och att man kan älska skålen och ha den till vardags och använda vacker design till vardags.

 • 1. Valnöt
  2. Jag är kanske hur tråkig som helst.. men Paret Eames stolar 🙂

 • EmlanSemlan skriver:

  1. Valnöt

  2. Poul Henningsens Kotte lampa. Jag blev kär vid första ögonkastet för tolv år sedan i Humanisthuset i Umeå…

 • Charlotte skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag måste säga den bedårande gravida ankan av Henning Koppel. Den får mig att undra hur i herrans namn man kan hitta sådana sköna linjer i en relativt enkel kanna? Magiskt. Dessutom så är den ju så lik en anka så man ibland känner att det kanske faktiskt är en riktig anka och inte bara en silverkanna?

 • Monica skriver:

  1=valnöt
  2= Sigvard Bernadotte, för hans kaffekanna, skålar, bunkar och vaser använder jag varenda dag. Hur skulle jag klara mig utan?

 • Hanna skriver:

  1. Valnöt

  2. Y-stolen av Hans J Wegner, dom är så fantastisk rena och snygga. Och det faktum att de kallas för wishbone chair på engelska gör ju dom bara ännu bättre!

 • Hanna skriver:

  1. Valnöt

  2. Y-stolen av Hans J Wegner, dom är så fantastisk rena och snygga. Och det faktum att de kallas för wishbone chair på engelska gör ju dom bara ännu bättre!

 • Anonym skriver:

  1. Valnöt
  2. Supersvårt….men Atelje Lyktans Bumling lampa i alla möjliga färger och varianter är nog det som får mitt hjärta att bulta mest…

 • irene skriver:

  Ett försök till 🙂
  1. Valnöt
  2. Supersvårt….men Atelje Lyktans Bumling lampa i alla möjliga färger och varianter är nog det som får mitt hjärta att bulta mest…

 • Mimma skriver:

  1.valnöt
  2.BoConcept designer team, som gjort min Schellyfåtölj. Efter att ha sutttit hela arbetsdagen i en kontorsstol, känns Schellyn befriande, kan krypa ihop som i fosterställning och bara mysa.

 • Liselott skriver:

  1) Valnöt

  2) Svårt att bara välja bara EN, hmm… Då slår jag till på Y-stolen, den går ju inte att tröttna på!

 • Jenny skriver:

  1. Ögonen är gjorda av valnöt.

  2. En absolut favoritdesignklassiker är Stringhyllan. Den har en läcker och uppenbarligen tidlös design, eftersom den än idag ses i många hem. För mig är en designklassiker just detta, ett snyggt designat föremål som hängt med länge men fortfarande passar in i sin samtid. Stringhyllan andas design och funktionalitet – två saker som gör mig knäsvag. Känner att de söta små fåglarna skulle passa alldeles utmärkt på min egen hylla…

 • Maria Larsson skriver:

  1. Valnöt

  2. Jonas Bohlins lampa "Liv". Tycker att den är lik en svävande ballerina och ger ett härligt inbjudande sken och lekfullt intryck i mitt sovrum. Trots att den här lampan är snart 13 år gammal känns den inte alls gammal utan väldigt självklar och modern. Precis vad en möbelklassiker ska vara.

 • johanna skriver:

  Ögonen är av valnöt.

  Designklassiker – skulle kunna nämna massor, men rent spontant tänker jag just idag på möblerna från Norrgavel. Deras klassiska träsoffa omnämndes som en designklassiker i senaste ELLE Interiör och det är en av mina drömmöbler.

 • Ida skriver:

  Valnöt

  Det finns många klassiker men en som alltid finns framme och följer med mig är krukorna från Waldermarsudde i vitaste vitt, så enkla och fina som passar till alla blommor och grupper blir heller aldrig tråkig utan är hållbar för ögats slitage.

 • Sofie skriver:

  1. Valnöt

  2. Lamino, är heeelt såld på den. Man sitter så rackarns skönt i den att det nästan inte är sant. Och så är de vackra att vila ögonen på.

 • Anne B. skriver:

  1) Ögonen är gjorda av valnöt.
  2) Finns många favoriter men en som följt med länge är Harri Koskinens Block lampa. Enkel (i ordets bästa mening) och stilig.

 • Louise skriver:

  1 Valnöt

  2 Alvar Aaltos/Artek taklampa "Bikupan" drömmer jag om varje gång jag tittar på min egen rislampa.

 • Lina J skriver:

  1. Valnöt

  2. Min favorit är nog stringhyllan. Enkel, funktionell och snygg.

 • Johanna skriver:

  Fråga 1: Träslaget är valnöt!
  Fråga 2: Svår fråga det här med designklassiker, men jag måste nog välja estrid ericssons elefantmönster som jag hade på min rullgardin som barn. Jag tycker så mycket om elefanter så därför tilltalar kanske detta mönster mig extra mycket men sen tycker jag även att det är sjukt snyggt och tidlöst!

 • Susanne skriver:

  1. Valnöt

  2. Eftersom jag är på jakt efter en bokhylla, och gillar böcker så tänker jag genast på Stringhyllan.
  Den är väl en klassiker för evigt!

 • Katrin L skriver:

  1. Valnöt
  2. Detta var svårt! Det finns ju så många fina design produkter, ju mer jag funderar desto svårare blir det att välja. Men något som jag tycker är en riktigt klassiker är Rörstrands porslin Berså, ren och snygg design på modellen och ett tufft och härligt mönster. Tänk att vi hade fler uppsättningar av detta porslin i hemkunskapen(!)

 • Sia skriver:

  1. Valnöt

  2. Jag gillar George Nelsons klockor. Många känner säkert till Ball Clock men min favorit är Sunflower Clock. Nelsons Coconut Lounge Chair är också en designklassiker värdig att finnas på min topplista.

 • Annica skriver:

  1. Fåglarnas ögon är gjorda av valnöt

  2. Min favorit när det gäller designklassiker är lampan "PH Kotte" av Poul Henningsen. För mig är det den perfekta kombinationen av kontraster: kantig men samtidigt rund, hård men ändå mjuk, rak men samtidigt rundad.

 • Jenny skriver:

  Fråga1, Valnöt

  Fråga 2, Eames-stolarna i alla utföranden och alla färger. Älskar dem!

 • Valnöt skriver:

  1. Valnöt
  2. Äggfåtöljen

 • Stefan skriver:

  1) Valnöt
  2) Barcelona-fåtöljen är en designklassiker för mig!

 • Jenny Persson skriver:

  1: valnöt
  2: ph5-lampan

 • Hannah skriver:

  1. Valnöt
  2. Första gången jag såg Bruno Mathssons slagbord blev jag kär. Kär i en möbel, kan man bli det? Svaret är ja. Nu har detta klassiska bord varit en del av mitt liv i snart tio år och jag är fortfarande kär. Alla mina vänner får plats runt detta fantastiska bord men genom att enkelt fälla ihop det kan bara jag och min man sitta vid bordet. Bordets funktion gör det till en klassiker.

 • elwira76 skriver:

  1. Valnöt
  2. Laminofåtöljen eller PH5-lampan är designklassiker för mig!

 • elwira76 skriver:

  1. Valnöt
  2. Laminofåtöljen eller PH5-lampan är designklassiker för mig.

  Efter första gången jag suttit i en Laminofåtölj så var det kört – en sådan skulle jag ha! Det var 1997 och nu står det två fina fåtöljer med fotpall i vardagsrummet!

  PH5-lampan har jag "alltid" gillat då den är en enkel men väldigt stilfull lampa som ger bra ljus så den var en självklarhet för mig när jag och min man flyttade till hus 2006. Så det blev en perfekt 30-årspresent från mina nära & kära <3

 • Eva Collin skriver:

  1. Valnöt

  2. String-hyllan. Jag har ärvt min första av min farmor som köpte den när den var ny! Sedan dess har den förgyllt först hennes och nu mitt hus.

 • 1. Valnöt

  2.Lisa Larsson en av Sveriges mest älskade keramiker formgav 1964 en keramikserie vid namn "Afrika".
  Det vänliga och väldesignade "Lejonet" som ingår i den serien är för mig en favorit bland designklassiker.
  En vacker dag kommer Lejonet storlek gigant, att värdigt vaka över mig, mitt hem och välbefinnande!

  Vänliga hälsningar
  Rebecka

 • Jenny skriver:

  1. De underbart söta fåglarnas ögon är gjorda utav valnöt
  2. Generellt sett så är jag väldigt svag för dansk design och framför allt Arne Jacobsen och Poul Kjærholm. Har redan investerat i en fantastisk snygg PK22 fåtölj. En klassiker som aldrig går ur tiden.

 • Jenny WL skriver:

  Hej! Så fina fåglar!

  1) Valnöt
  2) Jag har två saker här hemma som jag aldrig aldrig tröttnar på (och därför är de också just designklassiker). Det är Kaj Bojesens apa och mina sjuan-stolar. Apan har hängt med i många många år och glatt mig länge. Nu när jag har fått barn tittar barnen ofta på den fina apan och tycker att den är så fin – men de har numera lärt sig att just den apan får man inte leka med men gärna titta på. : ) Sjuan-stolarna funkar alltid till allt – de är dessutom stapelbara så vi har ett helt gäng extrastolar också. Designklassiker för att de är snygga, man tröttnar aldrig och dessutom grymt funktionella!

 • Sofia skriver:

  SVAR:
  1. Valnöt
  2. Duralexglas. Tycker fortfarande de är snygga och de håller för det mesta. Har tappat de i golvet några gånger men de har klarat det. Snygga och praktiska!

 • Anna Edin skriver:

  1. Valnöt
  2. Bumling-lampan. Schysst retro!

 • Patricia skriver:

  1. Valnöt
  2. Vipp roskis är en riktig designklassiker för mig. Gillar den tidlösa formen och att den passar i varje hem, oavsett inredningsstil.

 • Nina skriver:

  1. Valnöt

  2. "Bättre tre glada träfåglar i handen, än en endaste svart Svan i skogen…" 🙂

  Det är nog Arne Jacobsens svarta Svanen fåtölj som är min favorit designklassiker. För att den är så ståtlig, bekväm och fin!

 • Nissan skriver:

  1. Valnöt
  2. Eames RAR gungstol. Den är tidlös, känns modern fast den är 60 år gammal. Dessutom kan man ställa in den i vilket rum/inredning som helst och den inte bara passar in, utan lyser även upp hela rummet!

 • Conny Eriksson skriver:

  1. Valnöt
  2. Dux Jetson fåtölj av Bruno Mathsson är min absoluta favorit. Om jag hade en sådan i mina ägor skulle jag sitta där och "chilla på dillen", ofta och länge.

 • Ingegerd skriver:

  1. Valnöt
  2. Hyllan Pilaster

 • Frida skriver:

  1. Valnöt
  2. Piet Heins & Bruno Mathssons Superellipsbord från 1968 är en riktig designklassiker. Försök hitta ett "billigt" andra hands bord. Designen håller alltid och många möbelföretag har försökt att apa efter. Men inget är så snyggt som klassikern. Jag letar hela tiden efter ett begagnat:)

 • emelie nilsson skriver:

  1. Valnöt
  2. Min favorit klassiker är Marianne Westmans "Mon amie". Ärvde just mormors kaffeservis och jag älskar den så! 😀

 • Jenny Persson skriver:

  Men vad dåligt att jag inte klarar av att läsa instruktionerna, jag får skylla på att jag är lite stressad idag. Jag missade helt motiveringen så här kommer en uppdaterad version av mitt tidigare svar:

  1: valnöt är ögonen gjorda av
  2: Louis Poulsens ph5-lampa är totalt tidlös och vansinnigt praktisk. Snygg och passar in i de flesta miljöer -jag förälskade mig faktiskt i den efter att de installerat en sån armatur i vårt fikarum på jobbet, en renpräglad landstingsmiljö

 • Theresa skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag älskar lampor och skulle nog välja Pistillo från Valenti som min favorit. Den lyckas vara både kaxig och vacker samtidigt, och ger dessutom ett väldigt mysigt ljus med fina skuggor.

 • Marie skriver:

  1. valnöt
  2. en designklassiker är konservöppnaren "röda klara" – ett oväntat val, kanske. Den är en klar favorit, dels så billig att alla har råd med den och så superduperbra och pålitlig!

 • Ulla-Britt skriver:

  1) Valnöt
  2) Laminofåtöljen drömmer jag om. För att den är så vacker i formen, de vackra rena träslagen i kombination med mitt favoritmaterial ull. Och dessutom är det den fantastiskt ergonomisk och skön – bättre läsfåtölj får man leta efter. Bättre kombination än så kan man väl inte få?

 • Johan skriver:

  1. Valnöt
  2. Miles van der Rohe's Barcelonastol, älskar verkligen de "mjuka" raka linjerna. Tycker den passar in i vilken stil som helst!

 • Birgitta skriver:

  1. Valnöt

  2. Grythyttans klassiska trädgårdsmöbler som har ett härligt gung!

 • Karin skriver:

  1. Valnöt
  2. String-hyllan. Har en själv som jag fått ärva av min farmor som hon hade på sin frisörsalong. Den rymmer otroligt mkt böcker, är så nätt och så fantastiskt fin. Roligt när inredning kan gå vidare i generationer och fortsätta vara så populär.

 • Alex skriver:

  1. Ögonen är gjorda av valnöt.

  2. Min favorit-designklassiker är Arne Jacobsens "Ägget", av den enkla orsaken att jag känner för att kura ihop mig i en sådan med en filt, en bra film och en skål popcorn var gång jag ser en! Speciellt nu under vintern…

 • Elin skriver:

  Valnöt

  Skulle gärna någon gång vilja äga en Laminofåtölj, de ser så mysiga ut!

 • Camilla Eríksson skriver:

  1. valnöt
  2. Min absoluta favorit designklassiker är AJ lampan. Kan inte ta ögonen i från den varje gång jag ser den, och man kan inte annat än att le.

 • Jenny F skriver:

  1. Valnöt
  2. Hans J Wegners CH24. En sån perfekt balans och spänning i formen, den stolen är en fröjd för ögat från alla vinklar!

 • Jenny S skriver:

  1. Valnöt
  2. Favoriten här hemma är mina två Wegnerfåtöljer (GE 370) producerade av Getama. Min farmor köpte dem någon gång på 50/60-talet och nu har jag till min stora glädje fått ta över dem. Bästa sortens återvinning med lite kärlek inbakad i! Ursnygga, sköna att sitta i och jättepraktiska med de breddade armstöden som är som gjorda för en tekopp eller ett rödvinsglas och en liten skål nötter. Dessutom får vi alltid komplimanger för dem av besökare. Så dem gör jag mig inte av med i första taget!

  P.s. Fågelfamiljen skulle verkligen vara en perfekt julklapp till just min farmor. Hon älskar precis som jag vackra, lite roliga ting och särskilt dansk design, dessutom har hon en liten hang up på fåglar. Så nu hoppas jag/vi på tur!

 • Angelica skriver:

  1. Valnöt

  2. Carl Malmstens Lilla Åland är en designklassiker man aldrig tröttnar på.

 • Angelica skriver:

  Missade att motivera varför: enkla, massiva, rena och snygga stolar 🙂

 • Jeanette skriver:

  1. Valnöt
  2. Arne Jacobsen's Svanen.Enkelt och snyggt

 • Elisabeth Arvemo skriver:

  1. Valnöt
  2. Laminofåtöljen. Den är både mjuk och tunn och avskalad på samma gång.

 • Jenny Ö skriver:

  1. valnöt och björk!
  2. Y-stolen av Hans J. Wegner är min stora favorit! Ser så smäcker ut och man sitter så skönt i den!

 • Stämningsfullt skriver:

  1. Valnöt
  2. Eames plastic chair, både DSR och DSW för den mjuka formen och de snygga benen! Passar i alla hem!

 • Petra Hult skriver:

  Valnöt är träslaget och min favoritdesigner är Bruno Fattorini som formgivit vårt matbord Lim. Både jag och sambon blev förälskade vid första ögonkastet och sen var det bara att gräva djupt i plånboken 🙂

 • EnJohan skriver:

  Ögonen är av valnöt.

  Ägget av Arne Jacobsen är det första jag tänker på. Så omslutande och flytande i formen, helt öppen framifrån men erbjuder en privat sfär om man bara vrider den några grader bort. Fantastisk!

 • Tove skriver:

  1. Valnöt
  2. Ludwig Mies van der Rohes Barcelona-chair. Jag gjorde ett arbete om denne för mig tidigare okända man och blev helt förälskad i hans design! Fotöljen känns lika modern i dag som för 80 år sedan när han designade den.

 • Anna S skriver:

  1. Valnötsträ
  2. Min favorit är all design av den i Sverige relativt okände dansken Arne Vodder. Sitter skönt och surfar i hans klassiska, svarta skinnsoffa just nu.

  God Jul!

 • Emma skriver:

  1. Valnöt

  2. Min absoluta favorit (som jag fortfarande drömmer om) är Bruno Mathssons Jetson. Skulle jag få välja på en möbel till hela mitt vardagsrum så skulle jag välja en Jetson. Då skulle jag kunna sitta i den och läsa en bok eller sitta på golvet och beundra min fåtölj.

 • mia skriver:

  1. Valnöt
  2. Laminofåtöljen – vacker tidlös- skön att sitta i och fyller sin funktion!

 • Agneta skriver:

  1, Ögat är gjort av valnöt
  2. Min favorit bland designklassiker är PH-lampan av Poul Henningsen. En fantastisk ljuskälla.

 • Åsa skriver:

  Åh, en Bird står på årets önskelista. Kanske har tomten en tanke dagens tävling.

  1. Ögonen är gjorda av valnöt
  2. Porslin, porslin, porslin. Jag är tokig i porslin!
  Det finns så mycket ögongodis samtidigt som det går att bruka i vardagen.
  Min favorit är bland designklassikerna är kopparna Swedish Grace, som farmor alltid plockade fram när det vankades kalas, och som jag fick dricka te ur.
  Jag kan än i dag känna doften av te och värmen i farmors hem. Nu har jag kopparna hemma hos mig och dom används flitigt av min dotter. Några lite slitna och kantstötta men ett verk som är vackert över generationer – det är en designklassiker för mig!

 • Maria skriver:

  1. Valnöt

  2. Arne Jacobsens fåtölj "Ägget" är en klassiker för mig. Det är min absoluta favoritmöbel och står hörst upp på min villha-lista. Har gillat den sedan jag var liten och hade en minikopia av den i mitt dockskåp. Rotade fram den för ett antal år sedan och har den nu pyttelilla kopian hemma som substitut för en riktig i normal storlek. Men drömmen finns kvar… Någon gång så… 😉

 • Sara skriver:

  1.valnöt
  2.Det finns massor!! Men min favorit just nu är AJ-lampan och speciellt golvlampan.

 • Maria skriver:

  1. Valnöt

  2. Arne Jacobsens fåtölj "Ägget" är en klassiker för mig. Det är min absoluta favoritmöbel och står hörst upp på min villha-lista. Har gillat den sedan jag var liten och hade en minikopia av den i mitt dockskåp. Rotade fram den för ett antal år sedan och har den nu pyttelilla kopian hemma som substitut för en riktig i normal storlek. Men drömmen finns kvar… Någon gång så… 😉

 • Caisa skriver:

  1. rökt ek
  2. fladdermusfåtöljen som jag blev helt fascinerad av som liten när jag såg den hos mina äldre kusiner. Så häftig fortfarande!

 • 1. Valnöt
  2. Jag får nog säga Laminostolen. Min morfar jobbade som tapetserare på Swedese. När jag gick i åttonde klass praoade jag i fabriken och fick vara med i hantverksprocessen. Det var fantastiskt att se hur den smäckra eleganta och sköna stolen blir till.

 • Anne-Greta skriver:

  Fråga 1: Valnöt.

  Eero Aarnios "Ball Chair" är min favorit! Ett vackert, lekfullt, mysigt, omslutande, tryggt smycke att krypa upp i. Ett rum i rummet, perfekt!

 • Emelie skriver:

  1. Valnöt!

  1. Eames RAR Rocking Chair. Den är fantastiskt fin, sitsen, benen, färgerna. Visst kunde jag lika gärna valt den vanliga stolen i samma modell, men då frångår man ju det faktum att detta är en GUNGSTOL. Tänk att sitta och gunga på en sådan medan man tittar ut på naturen och funderar över livet. Jag kan föreställa mig att jag gör det nu lika gärna som att jag gör det på min framtida veranda en ljuvlig sommardag om 50 år.

 • Carro skriver:

  1. valnöt
  2. Min favorit klassiker är fåtöljen Jetson av Bruno Mathsson.

 • Johanna skriver:

  1. Valnöt
  2. Verner Pantons Flower Pot

 • Nathalie Holmen skriver:

  1. Valnöt
  2. Naturligtvis är det svårt att välja! Men måste jag så blir det Charles Eames plastic chair. Jag tycker de är så vackra och passar in i alla miljöer. Köksstol/kontorstol…mm. Har precis beställt en med trä underrede och tänk vad fint att matcha upp det vita skrivbordet med en charles Eames stol och en den finast trä fågeln som finns på bordskivan!

 • Lisa skriver:

  1. Valnöt
  2. Charles och Ray Eames RAR. Den står här hemma i mitt vardagsrum, den är bekväm, otroligt snygg och mkt lättplacerad, då den är nätt och inte väger mkt!!!

 • Linda skriver:

  Ögonen är gjorda av valnöt.

  Absoluta designfavoriten är Åskbollen, helt otroligt mysig och vackert designad fåtölj.
  När jag "blir stor" ska jag banne mig ha en (eller ett par) sådanna.
  Det är mitt "inrednings-mål", den med vitt yttre och rött. Mitt hem går redan i vitt och rött, och en åskboll eller två skulle göra sig så perfekt.
  Åh… drömmer mig bort lite grann…

 • Jessica skriver:

  1.Träslaget i fågelns ögon är valnöt
  2. Ute ligger snön vit och här inne ljuder julmusik i bakgrunden. Har precis tänt några ljus och satt mig i soffan med en kopp glögg och några hemmabakade saffransskorpor. I fönstret lyser min underbara luciatågsljusstake av Sten Bengtsson. Bara älskar denna tidlösa gamla klassiker från 50 talet som jag bara längtar efter att ta fram år efter år.

 • Anonym skriver:

  1. Valnöt
  2. Myranstolarna av Arne Jacobsen, för de är både snygga och sköna, alltså form och funktion i ett.

 • Mia skriver:

  1. Valnöt
  2. Myranstolarna av Arne Jacobsen, för de är både snygga och sköna, alltså form och funktion i ett.

 • Marcus Dahlqvist skriver:

  1. Valnöt
  2. Bruno Mathssons Superelips, en form som är fulländad. Många har försökt kopiera/göra varianter av den. Men det är något med den matematiskt uträknade formen som gör att alla ser fel ut när man väl sett ett riktigt Superelipsbord. Hade blivit jätteglad om Kristian Vedels fåglar kunde få flytta in hos oss och glädja mig, min sambo och dotter varje dag.

 • Emelie skriver:

  1. Valnöt
  2. Den som drömmer om en Jetson är inte ensam, högst upp på önskelistan finns en i brunt läder, gärna snyggt färdignött – en ständigt aktuell pjäs!

 • Anna skriver:

  * Valnöt
  * Min designfavvo är definitivt Bumling lampan från Atelje Lyktan. Rund och go i formen! Toksnygg i sin enkelhet!

 • Ninnie skriver:

  Hej!

  Åh va glad jag blev när jag kom hem från jobbet och såg denna tävling! Som du ser på svaret i fråga 2 så kanske du förstår varför då de har en del likheter!

  Svar;
  1. Valnöt
  2. Kaj Bojesens träapa är min absoluta favorit i alla klasser. Jag gillar den minsta bäst. Bättre kan det inte bli!

  Hoppas hoppas! =)

 • Cecilia skriver:

  1.valnöt
  2.Lamino fåtöljen då det var den som fick mig som ung tonåring att bli intresserad av design och arkitektur, ett intresse som hålle i.

 • Jenny skriver:

  Oh My God vilka söta fåglar, detta var en ny favorit hos mig. Skulle vara otroligt roligt att vinna dessa, då dom får pryda vårt vardagsrum som gränsar till skogen…inga äkta fåglar hos oss inte.

  1). Ögonen är av valnöt.

  2). En klassiker som jag älskar och har många minnen ifrån är servisen Mon Amie…en tidlös klassiker som passar i sommarstugan, nybyggda villan, ja överallt! Svenskt så det står härliga till.

  Hoppas hoppas jag vinner!!! Håller tummarna

 • Valnöt

  Panton Chair av Verner Panton är min absoluta favorit-designklasiker. Väldigt snygg och känns trots sin ålder väldigt modern. Den passar in i många miljöer, gillar speciellt hur Jesper Parnevik matchar dessa mot sitt köksbord.

 • Barbro Larsson skriver:

  1) Valnöt
  2) Fåtöljen Egget av Arne Jacobsen och på väggen bakom sätter jag min gamla Stringhylla som jag haft i 40 år fylld med mina "gamla" älsklingsböcker.

 • Amandalyn skriver:

  Svar
  1. Valnöt
  2. Arne Jacobsens Svanen. Vill så gärna ha den

 • Jessica skriver:

  1. Valnöt

  2. Jag måste säga String hyllan eftersom det är en möbel man kan lägga mycket pengar på med gott samvete eftersom man vet att den kommer funka i flera år oavsett om man ändrar inredningsstil.

 • Jessica skriver:

  1. Valnöt

  2. Jag måste säga String hyllan eftersom det är en möbel man kan lägga mycket pengar på med gott samvete eftersom man vet att den kommer funka i flera år oavsett om man ändrar inredningsstil.

 • Mia skriver:

  Åh dessa tjusiga pippifåglar har stått på min önskelista sedan första gången jag såg dem (förmodligen här i din blogg)!

  Ögonen är i alla fall av valnöt.
  Favoritdesignklassikern är extremt ouppnåelig men det vore en dröm att få äga en av Jonas Bohlins betongstolar "Concrete". Den enkla formen och den råa finishen tilltalar mig som gillar en industriell känsla i inredningen. Dessutom kittlas jag av tanken på att den måste ha varit rätt annorlunda motför den tidens inredningsideal när den kom i början på 80-talet.

 • e skriver:

  1. Valnöt
  2. Aalto-vasen. Den är både vacker och funktionell. Och hur glad blir man inte av en Aalto-vas fylld med tulpaner. Vardagslyx.

 • Helene W skriver:

  1 Ögonen är i valnöt
  2 Den stora Bumlinglampan. Gillar den stora taklampan mest, men även golv- och bordsvarianterna är snygga.

 • Erika skriver:

  1.Träslaget är ek
  2.Oj…det finns verkligen många designklassiker att välja på! Men för mig är nog Laminofåtöljen den stora favoriten med dess tidlösa, typiskt skandinaviska design. En snygg fåtölj som dessutom är skön att sitta i! Att den dessutom blev utsedd till århundradets svenska möbel 1999 tyder väl på att den är en RIKTIG klassiker?!! :=)

 • jasminka skriver:

  1. Valnöt

  2. Le Corbusier lc4 fåtölj är en klassiker för mig.

 • Hanna Tschemernjack skriver:

  1. Valnöt
  2. Barcelona-fåtöljen

 • Anna i Brämhult skriver:

  Valnöt
  Laminofåtöljen – för att den är snygg att se på och skön att sitta i. Har nackstöd.

 • Elisabet skriver:

  1. de vackra ögonen är av valnöt.
  2. Min favorit designklassiker är Charles Eames RAR gungstol

 • JessicaT skriver:

  1. Valnöt.
  2. Kaj Franks Teema – stilren och fungerar i alla lägen!

 • Jeanette skriver:

  1) Valnöt

  2) Lamino-fåtöljen med fotpall! Underbar!

 • Helena skriver:

  1= Valnöt
  2= Kobra telefonen. Tycker att den är jätte fin och alla känner till den.

 • gella skriver:

  1. Valnöt
  2. Virrvarr-mönstret tycker jag är snyggt! I mörkgrått, mmmm… 🙂 Skulle jag göra om köket så skulle jag nog ha det som bänkskivan -lagom mönster, stilrent och snyggt.

 • Åsa Wikström skriver:

  Valnöt

  Kay Bojesens Apa

 • Idun skriver:

  1. Valnöt
  2. Ljusstakarna Festivo av Timo Sarpaneva. Väldigt vackra.

 • 1. Valnöt
  2. Jieldes ledade vägglampa står högt på önskelistan. Den är både funktionell och vacker att se på!

 • Sandra skriver:

  1. Valnöt
  2. Min favorit är Superellipsen. Den är en fantastisk kombination av funktion och design: rymmer många gäster och förenar mjuka organiska former i en stram elegans.

 • Linda skriver:

  1. Valnöt
  2. Lamino fåtöljen
  -svensk design när den är som bäst!

 • Maria skriver:

  1. Valnöt
  2. Svårt att hitta en favorit-klassiker, men en av de som ligger högt i kurs är Yngve Ekströms Lamino-fåtölj, den är både snygg och skön. Skulle gärna ha ett par så'na med fotpallar till, allra helst tre Lamini till barnen också…
  /Maria

 • Karin skriver:

  1. Valnöt
  2. Eames DSW stol, helst i orginal. Jag tycker att det är en fantastisk kombination av material och spännande tillverkningstekniker. Speciellt med tanke på hur gammal den är. Plus att den finns i massor med fina färger.

 • Maria skriver:

  1. Träslaget är valnöt.

  2. Min favorit är Alvar Aaltos klassiska skål Savoy. Jag har en sådan och det var en mycket uppskattad examenspresent, fylld med tulpaner i vackra färger.

 • Caroline skriver:

  1. Valnöt
  2. För mig är Thomas Sandells stilrena ljusstake Lucia en modern klassiker (dessutom till ett okej pris). Den är inte bara stilig att se på – det finns inget bättre än att tända ljus för välbefinnandet.

 • Viktoria Muhr skriver:

  1. Hela fågeln är gjord av ek – ljus och mörk

  2. En jättepadda av Carl Malmsten är min dröm!

 • Spacegirl skriver:

  1. Valnöt
  2. Laminofåtöljen, stilren, skön, snygg och kommer nog alltid att kännas rätt.

 • Victoria skriver:

  1. Valnöt

  2. Jag har en sittmöbel fetish och det finns för många stolar att välja mellan så det får bli den fina Barecelona divanen/dagsbädden av Mies van der Rohe.

 • Gustav skriver:

  1. EK

  2. Lamino är min favorit.

 • Victoria skriver:

  1. Valnöt

  2. Jag har en sittmöbel fetish och det finns för många stolar att välja mellan så det får bli den fina Barecelona divanen/dagsbädden av Mies van der Rohe.

 • Monica skriver:

  1. Valnöt

  2. Eero Aarnios röd vita stol Åskbollen (Globen), ritad 1963.
  Härligt generös, rymlig och lekfull för alla små och stora barn. Lika fin är uppföljaren Bubblan i genomskinlig plast som svävar fritt från taket. En klassiker med attityd!

 • maria skriver:

  1: Valnöt
  2: En blivande klassiker "svarva" av Front design. Dessa tjejer kommer att gå långt!

 • Charlotta skriver:

  1. De vackra små ögonen är gjorda av valnöt

  2.Kaj Bojesens apa är min absoluta favorit, funderar varje gång jag går förbi skyltfönstret till affären Krypton form på Vallgatan i Göteborg OM jag skall köpa en till min son, eller till mig, ska jag köpa en för lek eller för prydnad, ska jag önska mig när jag fyller år eller överraska min son, så håller jag på varje gång och hade den varit liite billigare hade jag köpt varsin!

 • Angelica skriver:

  1, Valnöt!
  2. Helt klart Sjuan stolarna! Kanske uttjatade tycker många, men dessa har hängt med mig sen treårsåldern och mormors dockskåp. Sa till mormor att " såna stolar ska jag ha när jag blir stor" om de bruna Sjuan miniatyrstolarna. Än är de dock inte i mina ägor, men habegäret är stort och en dag ska de bli mina 🙂 Och jag vet att har jag inte tröttnat på dem efter så många år så lär jag aldrig göra det.

 • MiaHB skriver:

  Valnöt

  Carl Malmstens Jättepaddan, omhuldande och generös i sitt formspråk, känns som en stor trygg famn att vila i! Runda mjuka former, och om man är förälskad får man plats två!

 • Emma M skriver:

  1: Valnöt

  2: Grythyttans fåtölj A2- tidlös, bekväm, hållbar i generationer-perfekt i skuggan under en doftande honungsros en sommardag.

 • Si skriver:

  1)Valnötsögon

  2) Laminofåtöljen med den behagliga fårskinnssitsen
  – nostalgi och funktion –

  drömmer om att inreda min framtida terapimottagning med dem!

 • Karoleen skriver:

  1. Valnötsögon
  2. Min favorit är nog porslinsserien Mon Amie. En serie som jag verkligen skulle vilja se hemma hos mig…

 • Anette Nilsson skriver:

  1. Ögonen är i VALNÖT
  2. Älskar glas, så Ingegerd Råhman är en av mina favoriter. Älskar hennes funktionella formtänkande, enkelt,stiligt med funktion.

 • Josefine skriver:

  1. Valnöt

  2. Nils Strinnings stringhyllan, utan tvekan. Den är smart, snygg, anpassningsbar, funktionell, tidlös, vad mer kan man begära av begära av en klassiker? Med alla variationsmöjligheter som finns så kan jag inte tänka mig att det finns något hem där en stringhylla inte skulle passa.

 • Rebecka skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag gillar Kivi-lyktan (design Heikki Orvola 1988) som tillverkas av Iittala. Enkel och tidlös och ger ett fantastiskt vackert sken.

 • Susanne skriver:

  1.Valnöt
  2.Svårt val!Finns många designklassiker.
  Vad jag absolut inte skulle vilja vara utan är min SALAM tekanna i porslin med metallhuva som jag brygger te i två gånger per dag och har så gjort i 23 år!Köpte den när min äldsta son var baby.De sista 10 åren har den haft en kompis nämligen en Alessi vattenkokare. Dem två bildar ett bra team och det är dem designprylar som jag använder och skulle sakna allra mest.Dem är båda en prydnad i köket.

 • Anna skriver:

  1) Valnöt

  2) Jag bara älskar min laminofåtölj, den är så snygg att se på men också den skönste fåtölj jag suttit i!

 • Malin M skriver:

  1. Valnöt
  2. Hans Wegners Y-stol, CH24. Det är en investering som man kan njuta av livet ut. Stolen är grymt snygg ur alla synvinklar, ett stycke konst!

  /Malin M

 • Ögat består av valnöt.

  En designklassiker, hmm… Kobratelefonen! I rött! En gammal hederlig sak som funkar ännu! Den platsar lika bra i ett äldre hem som i en nytt och modernt hem!
  Såna saker gillar jag, de som är tidlösa och funkar oavsett när!

  Länkar: http://nilssonpettersson.blogg.se/tavlingsblogg/2010/december/trendenser-9-december.html

  Kram Annika
  [email protected]

 • Kajsa skriver:

  1. Valnöt
  2. Stringhyllan av Nisse Strinning. En klassisk möbel, som har använts av flera generationer och finns representerad både på loppisar och i designaffärer. Att den nu också produceras i en modernare form, i flera färger och material, gör den bara ännu mer tidlös.

 • Anna S skriver:

  1. Valnöt

  2. Grythyttans fåtölj A2. För mig är det en klassiker när flera generationer har förälskat sig i denna 80-åring. Sen gör det ju inget att den påminner mig om nybakade kanelbullar och hemmagjord jordgubbssaft i mormors trädgård.

 • Malin L skriver:

  1. Valnöt
  2. Wegners CH07 är min första designförälskele – och jag har ännu inte gett upp drömmen om att ha en! Den är otroligt vacker, både kraftfull och slank i uttrycket OCH skön att sitta i. Tidlös är den också. Alla rätt!

 • Anna skriver:

  Fina, fina fåglar…

  1. Valnöt

  2. Jag är en riktig "sucker" för fina lampor och är helt såld på Tom Dixons underbara skapelser. Näst på önskelistan står hans Beat, tall, wide och fat, som bara måste bli mina snart! De har inte så många år på nacken… än, men jag är säker på att de kommer finnas kvar länge länge! För mig är de redan klassiker på grund av formerna och den sköna känslan av riktigt hantverk. Ska snart samla ihop mina slantar och komma in och beställa ett gäng hos er!

 • tant Johanna skriver:

  1) Valnöt
  2) Jag är väldigt svag för stolar och har flera favoriter, men min nr 1 kommer nog alltid vara Arne Jacobsens sjuan stol. Passar i alla miljöer, finns i oändligt många färger och är extremt skön att sitta i.

 • Jenny skriver:

  1. Valnöt
  2. Jag blir gladast av sonens Streamliner från Playsam, ståendes i Stringhyllan, som han fick som dopgåva. Jag blir tröttast i Laminofåtöljen framför kaminen. Jag blir mätt och belåten sittandes på Lilla Åland. Klassiker som jag använder varje dag och inte vill vara utan.

 • Louise skriver:

  1. Valnöt
  2. PH-lampan! Att en man kan ägna en hel livstid åt att experimentera med en lampa för att få den bästa ljusspridningen och designen är helt otroligt. Att den nu har moderniserats för att passa vår livsstil bättre visar hur användbar och vilka förutsättningar den lampa har. Den dag den är i min ägo är jag lycklig och vet att jag har en investering som räcker hela livet. Denna dag är efter min tid som student, så länge jag kan hålla till godo med världens vackraste fåglar!

 • Gabriele skriver:

  1.Valnöt
  2. Eames gungstol RAR fantastisk liten skapelse, funkar lika bra som konstobjekt eller amningsstol!!

 • Maria skriver:

  1. Valnöt
  2. En klassiker jag drömmer om är en Lounge Chair (Eames). Fantastiskt skön och otroligt vacker trots att den är över femtio år.

 • Emilia skriver:

  1. Ek

  2. Jag gillar 7an stolarna väldigt mycket då jag är uppfödd med dom och dom är verkligen snygga, lite annorlunda och bekväma faktiskt 😀

  ha det bra

 • Annika skriver:

  1. Valnöt
  2. Hans Wegners Y-stol. Helt fantastiskt design! Vacker och skön att sitta i. Man tröttnar aldrig på den stolen.

 • Lena Eriksson skriver:

  1. Valnöt
  2. Soffan och stolen Svanen av Arne Jacobsen. Fick soffan som miniatyr till dockskåpet när jag var liten och har sedan dess alltid älskat denna soffa.

 • Anonym skriver:

  1. Valnöt
  2. Lisa Bengtsson för hon gör lite speciella saker!

 • Anna skriver:

  1. Valnöt
  2. Lisa Bengtsson för hon gör lite speciella saker!

 • Musqot skriver:

  1) valnöt (passande så här i juletid;)
  2) jag älskar laminofåtöljen, kan man sitta och fundera i en bättre stol? Näe skulle inte tro det;)

 • Sofia skriver:

  1. Valnöt
  2 Jag älskar Arne Jacobesens golvlampa AJ. Så stilren och elegant.

 • Petra skriver:

  1. Valnöt
  2. Fåtöljen Lamino – otroligt skön och stilren

 • Åh jag missade! Mitt internet låg nere hela eftermiddagen & kvällen igår… 🙁 Försökte komma in på trendeser via iPhonen med det gick inte heller.
  Svarar ändå ifall det är OK…
  1. Valnöt!
  Min favorit designklassiker är Stringhyllan. Gillar dess enkelhet, men ändå utseende & funktion. Tycker det är kul att den ser ut som orginal fortfarande, men gillar också att det har kommit lite nytt som plexi & i pastellfärger!

 • Lovisa skriver:

  1. Valnöt
  2. Funderade länge mellan olika fåtöljer eftersom det finns många älskade klassiker men fastnade till slut för något helt annat. Aalto-vasen! Så långlivad, så älskad och så tillgänglig för många. 🙂

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.