Annons

8 december – dagens lucka i Adventskalendern

Idag är jag faktiskt riktigt, riktigt avundsjuk på er som får tävla. Svenssons i Lammhult har nämligen drämt till med ett riktigt praktpris till dagens lucka. Ett stycke önskemöbel i form av A2’s fina skåp Collect 2010, värde 9500 kr! Nya Svenska formgivarstjärnskottet Sara Larsson har arbetat med olika tjocka frontplattor i sober vitlackför att åstadkomma nivåskillnader som ger ett spännande intryck och snygga skuggeffekter när ljuset ligger på luckorna. Det är samma regler  som tidigare luckor i adventskalendern, du har en dag på dig och deltar genom att svara på dessa två frågor i kommentarsfältet nedan. Stort lycka till!

Dagens tävlingsfrågor:
1. Svenssons i Lammhult har, förutom sin webbutik www.svenssons.se, butiker på tre orter. Vilka?
2. Hur skulle du styla ditt vardagsrum om du fick välja produkter fritt ur Svenssons i Lammhults sortiment – vilka produkter skulle det bli, och varför? Motivera kort.

Nu har Svenssons i Lammhult korat vinnaren. Stort grattis till Anna. Hör av dig med din adress så ser vi till att priset kommer till dig inom kort!

Tävlingen pågår tom 9/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av Trendenser.se och juryns beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns ett skåp i potten, värde 9500 kr exkl. frakt.

Kategorier:

Kommentarer

 • Sofie skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm.
  2. Vi har ett sovrum med vita väggar. Jag skulle plockat in sängen Stockholm, med huvudggavel och sängram. Över sängen ligger överkastet Milano, i färgen svart, med ett par prydnadskuddar vid huvudänden. Till det hade jag haft sängbordet Hampton, ett på var sida. På sängborden hade jag placerat lampan Lumiere XXS, en på var sida. I ena hörnet, snett mot sängen hade jag placerat fåtöljen Farmor, som hade fått bli upplyst av lampan Lady Costanza. Slängd över soffan är den grå filten Karamell. Fönstret får prydas av en Lightbow adventsljusstake, nu i juletider. Som pricken över i hade det på min sida stått ett par Pia Wallén slip-in i rött och på sambons sida ett par svarta. Golvet pryds av ett fårskinn, från min kusins gård.

 • 1. Svenssons i Lammhult har, förutom sin webbutik http://www.svenssons.se, butiker på tre orter. Vilka?

  SVAR:
  1) Butik Lammhult, 360 30 Lammhult
  2) Butik Göteborg, Järntorget 2, 413 04 Göteborg
  3) Butik Stockholm, Sickla köpkvarter, Marcusplatsen 11, 131 54 Nacka

  2. Hur skulle du styla ditt vardagsrum om du fick välja produkter fritt ur Svenssons i Lammhults sortiment – vilka produkter skulle det bli, och varför? Motivera kort.

  SVAR:
  Bordet TRIPPO från Karl Andersson & Bröder har jag redan hemma och den gillar jag så mycket att jag inte skulle byta utt den. Men ett matchande matbord i en större utförande skulle vara kul. Runt bordet skulle jag trolitvis välja att ha transperenta stolar från Kartell.

  Mittemellan matdelen och soffdelen skulle jag ställa detta fantastiska skåp som står i potten idag! Den skulle stå i blicckfånget, men ändå skärma av de två delarna.

  Taklampan Mirror Ball från Tom Dixon ligger högt på önskelistan och jag skulle gärna samla till en klunga på 4.5 stycken att hänga över matsalsbordet. Arco Golvlampa från FLOS skulle vara perfekt bredvid den stpra Baseline-soffan från Eilersen, där hela familjen kan ligga och sträcka ut sig.

  Skulle kunna fortsätta i en evighet, men nu måste jag skynda till jobbet! Håller tummarna på denna drömvinst!

 • Hedvig skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Fina collect 2010-skåpet att gömma alla filmer i, bort med det hemska tv-altaret och fram med ett wave-sideboard. Soffan vi har är fin den med, men vi kan nog byta den mot en zenith. Eftersom att soffbordet är en av min sambos favoritmöbler så nöjer jag mig med att ställa en Constella ljusstake på det, med några ljus som min pappa har gjort.
  Så skulle jag göra, och jag tror det skulle bli riktigt fint! 🙂

 • Anna-Carin skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm
  2. Det skulle bli lite inspirerat av 50-tal, med t.ex. fåtöljen Acapulco, eftersom vårt hus är byggt 1954.

 • Therese skriver:

  1. Svenssons har butiker i Göteborg, Stockholm och Lammhult
  2. Mitt vardagsrum skulle gå i Värnamosonens Bruno Mathssons anda. Min favoritstol Eva skulle göra sällskap av ett Trisupercirkelbord med kluvna ben. Dagbädden Paris samt ett litet Annika avlastningsbord. På väggarna skulla jag bygga ett hyllsystem av Brunos bokhyllor.
  Stil och komfort är en oslagbar kombination.

 • Iris skriver:

  1. De finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Vår soffa är helt ny, så den hade jag behållit, men vi är i stort behov av en skön fåtölj och vill gärna ha skinnfåtöljen Ari och samma fotpall. Soffbordet EJ Insula i svart hade jag också velat ha. Dessa möbler som är stilrena och klassiska kan jag behålla länge, vilket är ett bra tänk för plånboken och miljön!

  kram /iris

 • Lina skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Ut med det brokiga loppismöblemanget och in med moderna (blivande) klassiker: Mama look soffa, 2 Theselius fåtöljer, Itomaki soffbord, Living matta, Cell hyllsystem och en Panthella golvlampa.

 • Anette Johansson skriver:

  1. Butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Jag skulle inreda mitt vardagsrum med ett vitt Flower bord från Swedese, en AJ golvlampa, en Pernilla 3 fårskinn fåtölj av Bruno Mathsson och gärna ett Collect skåp av A2 designers!

 • Maria skriver:

  1. 360 30 Lammhult
  Gärntorget 2 413 04 Göteborg
  Sickla köpkvater, Marcusplatsen 11, 131 54 Nacka

  2.Om jag fick inreda mitt vardagsrum med möbler från Svenssons så skulle jag välja: 2 st lamino med tillhörande pall. Svenssons soffan. I taket skulle det hänga en Camouflage penden 50cm, Vit. Jag skulle även ha en PH 4/3 vit stående på Collect 2010.

 • Monnah skriver:

  1. Svenssons i Lammhult finns i Lammhult, Stockholm och Göteborg.
  2. Min faster och farbror öppnade mina "inredningsögon" då jag 19 år gammal fick besöka Svenssons för fösta gången. Den gången fascinerades jag av Carl Malmstens möbler. Idag skulle jag välja en Konfetti ljuskrona, en Snöbyrå, ett Collect 2010-skåp, mattan Beach, Rafn rullbord, Svenssonsoffan (Så skön!), en Raw-kandelaber, en Signhylla till alla mina älskade böcker och en riktigt bekväm läsfåtölj (hm, får nog bli en Jetson). Tack för möjligheten att drömma!

 • Carola skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Jag skulle börja med en Box-soffa, en riktig klassiker som känns tidlös och alltid modern. Vid läshörnan skulle Jättepaddan finnas. Som soffbord skulle jag nog vilja ha ett Madeleine. På golvet skulle jag ha en Sancillo matta. Jag har megamycket böcker som kräver sin förvaring och då blir ett string- system perfekt. Tv:n skulle få stå på en Arctic tv-bänk. I taket skulle det finnas en Three pendel och som mysbelysning skulle jag ha Arta golvlampa (vid läshörnan), en Elflugan, en Box light och så några Stone of Glass. I stringsystemet skulle jag ha en samling marimekkoskålar i olika färger. På väggen en Vira textiltavla. Som bokstöd skulle jag definitivt välja de söta djuren, Elefant, Isbjörn och Kråka. Ett gäng kivi-lyktor och en Kubus-ljusstake skulle finnas för att höja mysfaktorn liksom härliga ullplädar från Klippan. I soffan skulle det också ligga ett gäng kuddar, exempelvis Vera och Arka fårskinnskudde. Tänk att man kan inreda ett helt rum från en och samma affär. Otroligt!

 • Nickan skriver:

  1: Lammhult, Göteborg samt Stockholm.

  2: En stor puzzle soffa i svart/vitt som är lite svängd för att få en mer ombonad känsla. Till detta två fåtöljer av modellen Cinema i rött skinn för att jag älskar rött. Som bord skulle jag vilja ha tre stycken T-Table i färgen transperent crystal. De går att dela lite på så att alla får en liten bit bord om det är många i rummet . Borden skulle vara i tre olika höjder. En svart Soap matta under borden och framför soffan skulle blir riktigt fint och mjukt att ha fötterna på. Utmed väggen bredvid den öppna spisen två vita hyllor av märket Random halvfyllda med böcker. De ger en så orndad men ändå oordnad känsla. Ingen TV i mitt vardagsrum då detta rum är till för samkväm och avslappning. Ett antal Flower pallar i svart och vitt för att kunna svälja flera gäster skulle finnas till hands.

  Som ljuskällor skulle jag välja flera Stone of glass i flera storlekar samt någon eller några olika röda lampor som tar upp fåtöljernas röda färg. Självklart plädar, kuddar. Från mitt nuvarande vardagsrum skulle jag behålla min 170 cm långa trägiraff som jag köpt i Zimbabwe och på en väg skulle jag förstora bilden med en rallybil min sambo tagit till omslaget på boken Årets bild för något år sedan.

  Självklart skulle skåpet som är dagens vinst finnas med i detta rum och i det ska musikanläggningen stå så att den inte syns, det skulle bli perfekt!!

  Jag skulle kunna hålla på i oändlighet, men då blir inte svaret så kort som säkert önskas.

 • Marie Nilsson skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.
  2. Jag har länge velat köpa mattan HAY. Skulle köpt många fina hyllor, String och kanske en vit Pilaster.

 • Lina skriver:

  . Lammhult, Stockholm och Göteborg

  . Jag skulle inte byta sti, men väl några möbler ändå. Alex i svart läder från FOGIA skulle hitta hem till oss, så även Erik Jörgensens bord Insula och för att knyta ihop det gamla med det nya skulle Yngves svarta soffbord ta plats intill vår fina 60-talsLamino. Där skulle det bordet trivas gott.
  Trebenta klassiker kan man aldrig få för mycket av så jag ställer en Lean golvlampa i hörnet intill soffan.
  Så. Klar.

 • Anne skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Nacka (där jag råkar bo, jag har väldigt nära dit)
  2. Hm, en stor Cubesoffa, och ett par Laminofåtöljer. En Elflugan Grande till vinterkvällarna, och ja.. i övrigt är jag nog nöjd med det jag har 🙂

 • Benita skriver:

  Det skulle kännas härligt med lite mer kvalitet än vad plånboken orkat med hittills. Jag räknar förstås med att jag vinner så till mitt skåp matchar jag en Stramline soffa i Cotton 25, en Trifolium fladdermusfåtölj i cognac och en Sockerbit matta. Tack!

 • Nina skriver:

  1. Svenssons har butiker i Lammhult, Göteborg och Stockholm(Sickla.
  2.Vi har öppen planlösning och matplats och vardagsrum i vinkel. Kring mitt befintliga bord (gjort av golvplankor från början av 1900-talet) skulle jag samla sex svarta Lilla Åland. Lilltjejen hade fått en 616 hög barnstol i vitt. Under bordet hade jag lagt en mörk Björk matta och över det hade jag hängt en vit Bumling (precis som de som fanns i både mitt och min mans föräldrahem).
  Min Lamino med grått skinn hade fått vara kvar men fått en ny kompis som tillsamans med svängd Andrew-soffa och ett Newton soffbord fått bilda soffgrupp. Den hade kompletterats med en Camouflage pendel och en härlig Soap matta under fötterna. Colletc 2010 hade fått pryda en vägg och fungerat som en smart och snygg prylsamlare. Jag hade behållt vår egenbyggda skåpvägg och min brors fotografier på väggarna. En Jeeves ljushuvud hade fått lysa upp det mörka hörnet och en Milk lampa och en blocklampa hade fått höja mysfaktorn ytterliggare.En Mag Bag hade fått hålla rätt på tidningarna och ett DLM XL i svart hade fungerat som extra "piff"yta. Mina kuddar från Svenskt tenn, och min Season ljusstake hade fått bidra till piffet. Med denna inredning hade jag skapat ett levande vardagsrum som vi kan leva i under många år, en kombination av designklassiker och personliga inslag, mycket nytt men med några gamla älskade favoriter.

 • Anette skriver:

  1. Lammhult, Göteborg og Stockholm.

  2. Drømmespørsmål! I stuedelen ville jeg ha 2 grå Samsas sofaer sammen med mitt palisanderbord fra 70-tallet og en Kotte over bordet. Sam matta under bordet.

  Collect skulle stå i "biblioteks-delen" av stuen der vi har utsikt over fjorden. Med to CH 25 stoler og Tekla matta og de små Amazonas-bordene ville det sett både stilig og artig ut. Arco-lampen som leselys.

  Jeg ser det helt tydelig for meg. Det hadde blitt så fint!

 • Lena skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm.

  1 Boxsoffa, 1 eller två balancehyllor bakom soffan, 1 droplet soffbord. Typ så 🙂

 • Linzan skriver:

  1. Lammhult, Götebo och Stockholm

  2. Jag skulle vilja ha en Jetson – att matcha sambons med…då slapp vi slåss om vem som skall sitta skönast 😉

 • Benita skriver:

  Hoppla, glömde skriva att butikerna förstås finns i Lammhult, Göteborg och i Stockholm!

 • Anne skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Svenssons hörnsoffa i salt och peppar, full av plädar och kuddar. Breeze soffbord i svartbetsad ask,lilla åland gungstol i svart och en stor matta beach. Och A2s fina skåp i adventsluckan på det!

 • Emma W skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Det har jag planerat många gånger (i tanken)! På den ena väggen (mellan fönster) skulle jag planera en vit stringhyllekombination. I anslutning till matplatsen skulle collect 2010 stå med Kiviklyktor uppe på.

  Matplatsen skulle bestå av underbara (rektangulära) bordet Loop Stand och 6 st Y-stolar. Ovanför bordet skulle en mängd flower pot pendellampor i olika fäger hänga. Jag skulle hänga dem i olika höjder och njuta av dem varje dag!

  I fönsterna skulle bordslampan flower pot stå och vid soffgruppen skulle den klassiska AJ-golvlampan stå och stoltsera med sin stil.

  I köket skulle 4 barstolar av modellen "Mini pall" passa perfekt.

  Dessutom skulle soffan Tub (hörnvarianten) passa bra!

 • Ella skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. 1 st Laminett-fåtölj i bok + grått fårskin till läshörnan tillsammans med en laminopall, Minnie mae brickbord och forkgolvlampa detta skulle stå på en kohudmatta.

  sedan en convexmatta med en cube-soffa, itomaki-soffbord, magbag-tidningsställ, konfetti-ljuskrona, ceannis-pläd, arka fårskinnskudde.
  på väggen bakom soffan skulle jag ställa mitt nyvunna skåp från collect och sist olika Zuny-bokstöde i bokhyllan

 • Malin Tuvesson skriver:

  Lammhult, Göteborg och Nacka-Stockholm

  Laminofotölj med fotpall med fårskinn som jag skulle donera till min kompis som har tjatat om denna i minst 10 år men ff inte skaffat nån. Kanske detta kan bli ett steg i rätt riktning.

 • Jessica skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Jag skulle välja en klassisk och tidlös bas, stolar (CH 24, Y-stolen från wegner), ett matchande matbord till (slitz från Möbelsnickarmästare Johansson). Två stycken duxsoffor och ett soffbord (classic) från Englesson. Till detta skulle jag välja accessoarer med lite "egde". Vilken dröm!

 • Lotta skriver:

  1. Butiker finns i Stockholm/Nacka, Göteborg och Lammhult.
  2. Jag gillar att blanda gammalt retro med nya möbler, men oftast blir det nya möbler med en viss retrokänsla iallafall. Därför är det alltid kul att gå in på er hemsida för här finns ett stort utbud av det jag vill ha :).
  Så jag skulle välja en Accent soffa och två Acapulco fåtöljer (som lätt flyttas ut till altanen när det blir dags), en Allium matta och en fin TW001 bordlampa och A331 pendel. Så finfint det skulle bli.

 • Anna skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Rafn Rullbord. Svenssonsoffa 3. Tio byrå.
  Klassiska möbler som har ett eget tilltal. Att jag valt just de här möblerna beror också på att de ine skriker inredningstidning. Jag har totalt tröttnat på alla stylade hem och söker något som talar till mig idag och under många år.

 • Elin skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Vi har inget stort vardagsrum men ganska högt till tak. Jag skulle därför välja att sätta upp strings vita pockethyllor längs med taket på två av väggarna för att få plats för alla våra böcker. Sedan skulle jag slänga in ett gäng naturlackade Ibbi loungestolar tillsammans med ett Chicago III bord i glas och en vit Lady Costanza golvlampa eftersom de känns lätta och luftiga och släpper igenom mycket ljus. Under dessa skulle den appelsour gröna Tekla mattan få sätta färg och även få fungerna som sittplats när man är extra många. Korbo korgen skulle jag använda för veden till vår kamin och den skulle få stå bredvid A2's skåp Collect 2010. Aiko matta, plum skulle jag spika upp på den tomma väggen för att få ett enormt konstverk då den även plockar upp lite av det gröna i mattan på golvet.

 • care69 skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Fem stycken Happy Sving fåtöljer runt ett Itomaki soffbord skulle vara jättefint i mitt vardagsrum. Kuddfodral lustgården som färgklick och komfort.

 • Sofia skriver:

  1. De finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Jag skulle välja en eller två Bulb pendel med svart sladd till vardagsrumsfönstret för att få lite mer ljus nu i vintermörkret. En MagBag till alla mina tidningar, en Therese Sennerholt tavla att luta mot väggen bara för att de är så fina! Hade jag haft mer plats skulle jag välja förvaring från Asplund eller Collectskåpet från A2 (deras pall är också underbar!)

 • Karin skriver:

  1) Butiken finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2) Mitt vardagsrum skulle pimpas med två Bruno fåtöljer, några Bestlite vägglampor och ett String hyllsystem – sen skulle det vara enligt mig perfekt för mysiga hemmakvällar och fikastunder med kompisar.

 • 1) Göteborg, Lammhult, Stockholm

  2)En Camouflage pendel, för det ger så vackra skuggor, Den största Double Bubble-lampan som konstnärlig belysning. (står på min ständiga önskelista) 2 st. Alex soffa, 3-sits, vit, för så ser min drömsoffa ut. En Corona fåtölj, för att den är en av tidernas snyggaste design, samt ett National Geographic-skåp, som alltid gör mig fantastiskt glad.

  Tillsammans med det jag redan har skulle det här bli perfekt, hållbar design för såväl ögat som tidens tand. Designglädje när den är som bäst!

 • johan andrén skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. 4 chair one till matsalsbordet från början utav 1900-talet, flower mono vit till en zenith soffa, kanske en röd/multicolor pinnochio matta & en helvit laminostol med vitt läder bredvid soffan. sen får det vara färdigdrömt

  (wow det här är den galnaste julkalendern någonsin)

 • Ida skriver:

  1. 'Svenssons' har butiker i Lammhult, Stockholm och Göteborg.
  2. Jag tycker om den ljusa, sobra stilen med få färger och fokus på material och kontraster (inte så unikt utan väldigt nordiskt, jag vet ;). Jag skulle börja med att placera en grå Streamline soffa från Eilersen i vardagsrummet och behålla soffbordet som min pappa har snickrat till mig i ek. Framför soffan ligger en ljus Björk-matta fårn Design House Stokcholm. En vit stringhylla pryder en av väggarna och självklart finns ett Collect 2010 där jag kan samla alla saker som inte behöver synas. Framför vår kakelugn vill jag ha en Lamino (för att den är så skön!) och ett satsbord från Swedese att ställa tekoppen på. En AJ-lampa lyser upp boksidorna och på väggarna har jag min farbrors konst blandat med citat från Therese Sennerholt och mina egna färgglada verk. I fönstret står en kubus ljusstake tillsammans med flera glasvaser i olika storlekar och färger. Vedklabbarna ligger i en Code Basket och i ett hörn står några LO golvljustakar. En brun skinnpuff och ett grått fårskinn så är det färdigt!

 • Lisa skriver:

  Hej!

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm

  2. I ett vitt vardagsrum som blir mitt 1 januari grundar jag med mattan Pinocchio i rött för den gör mig så glad. Jag ställer dit en Laminofåtölj för den är en klassiker perfekt för läsning. Sist toppar jag med favoritlampan Arkipelag i rött för att den är både praktisk och snygg!

 • Idun skriver:

  1. Göteborg, Stockholm, Lammhult
  2. Ceasarsoffa (svart), soffbord Itomaki, Foto golvlampa, Segments matta, Cookie Etagefat, The more the merrier ljusstake i fönstret, Anne tv-bänk och en hel del småsaker till! Allt för att få en riktigt modern, ren och tidlös air där inne.

 • Lotta skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Åh, då skulle jag ställa snyggsoffan Romeo i centrum, med mig själv mitt i. Till det ljusgråa mattan Björk och soffbordet Droplet. Mot väggen skulle jag ställa fantastiska vinstskåpet och på golvet brevid största modellen av lampan Double Bubble. Som läslampa vid soffan skulle jag ställa OJ golvlampa. På soffbordet skulle jag ställa farmors gamla mässingsljusstakar (och en julros… nu när det är jul) och i soffan lägger jag mina gamla Svenskt Tenn-kuddar som jag inte kan vara utan. På golvet stället jag en stooor Code-korg till alla mina tidningar… eller barnens leksaker.

 • B-M skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm
  2. Vi har nyligen renoverat vårt vardagsrum och känner oss rätt nöjda. Men jag skulle såklart inte tacka nej till att byta ut fåtöljen mot en Lamino-fåtölj i svart fårskinn med tillhörande fotpall. När jag ändå är i farten kan jag passa på att byta ut soffbordet mot ett Trisuperellips. Släng in ett par golvlampor också, t ex Rosy Angelis golvlampa. Det skulle bli kanonfint!

 • Lina Karlsson skriver:

  1. Göteborg, Lammhult och Stockholm

  2. Den fin fina PH kotte skulle få ge sken åt A2's coola skåp collect. Vid soffan ligger en Sockerbit matta. Familjen samlas kring Slitz matbord sittandes på Lilla Åland.

 • Malin skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2. Vi ska faktiskt göra om vårat vardagsrum och oj vad jag hade önskat att jag kunde få välja och vraka ur Svenssons sortiment. Jag har planer på att inreda en egen liten myshörna, den skulle bestå av Lilla Åland gungstol i svartbets, jag älskar att gunga, vilken avslappning och eftersom belysning gör rätt mycket för ett rum skulle jag även investera i en arkipelag golvlampa, en perfekt lampa för att läsa och samtidigt njuta av en kopp te i vintermörkret. För att öka gemenskapen i vardagsrummet skulle jag även köpa två soffor cub i tyg cotton 30, mer fokus på varandra och mindre på tv:n. Vårat vardagsrumsbord i teak skulle jag spara, då jag har ärvt det av min farmor likaså fönsterlamporna även dem i teak. Men ovanför vardagsrumsbordet skulle jag hänga Moon pendel i satin metall för att den ska ge ett härligt reflekterande ljus.

 • Helene Flink skriver:

  1. Svenssons finns i Stockholm, Göteborg och Lammhult!

  2. Just nu bor jag i en etta på 22m2 men mitt drömvardagsrum skulle bestå av grå Tub-soffan och fåtölj och under dessa en Sam-matta i blått. Resten av rummet ska gå i ljusa, svala grå/blå färger och på utvalda ställen skulle jag ställa inredningsdetaljer som Woodbag vedkorg, skålen chrushed och en kubus ljusstake. Som pricken över i't skulle jag hänga en träfärgad ph kotte i taket!

 • Tina skriver:

  1) Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2) Jag skulle välja en Trifolium Fladdermusfåtölj som jag skulle ge till maken – han skulle trivas så bra i den när han löser sina korsord. En Lamino pall med offwhite fårskinn till barnen att sitta på och en Pläd Soft Wool i vitt till mig själv att mysa under – som katten & hunden också lär mysa på. Då skulle hela familjen vara nöjda och glada! 🙂

 • Susanne skriver:

  De har butikerna i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  Jag vill ha vitt vardagsrum, så jag slänger ut allt mitt gamla. Ett Stockholms soffbord med två lådor, tillsammans med Svenssons vita hörnsoffa! Mrs Bill tv-bänk. Soffan får gröna Ceanniskuddar och en Sam matta på golvet, i någon grön färg. Cobraljustakar på soffbordet, älskar ljusstakar. Och Astoriastjärnan givetvis, det är ju "pricken över i" på alla sätt och vis.

 • Louise skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. En stooor Boxplay soffa i brunt läder skulle få samsas med några Trifolium Fladdermusfåtöljer på en gigantisk City matta i kombination med störtsköna mattan Rita. Yngve soffbord får handhålla fredagsmyset som Foto golvlampa får den stora äran att belysa. Och så en massa kuddar, plädar och inredningslektyr på det.

 • Ida Danielsson skriver:

  Collect 2010 från A2 Designers är mitt absoluta favorit skåp och blev helt till mig när jag såg att det gömde sig bakom dagens lucka!!! Har trånat efter detta skåp ända sedan det kom men tyvärr så ligger det långt utanför min budget…

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.
  2. Det första jag skulle välja är skåpet Collect 2010 för det är diskret men samtidigt skapar dess former nyfikenhet. Bredvid den placeras charmiga fåtöljen Cloud och golvlampan Caravaggio. I taket behövs en riktigt fin klassiker; 2097 ljuskrona i mässing. I fönstret hamnar bordslampan Cosy i grått och på golvet den sköna mattan Peas från Hay i mörkgrått (som massage under fötterna). Soffan Box tillsammans med bordet Tray i olika storlekar i svart och vitt. För att få in värme använder jag färgerna rosa-rött-orange-gult i kuddar, enfärgade (från Mimou) men även mönstrade. Även ljuslyktor Kivi i olika färger blandat med ljuslyktorna Kin i mässing bidrar med färg. Som pläd används Mega Dot i färgen Burnt Amber för att hålla både rummet och mig varma.

 • Benjamin skriver:

  1. Lammhult, Nacka och Göteborg.
  2. Jag hade valt en Hay Mags 3-sitssoffa med 5st Alvar Aalto 60-pallar i vitt samlade med en rejäl vas med fräscha blommor ovanpå, med mattan Living från Woodnotes undertill. Bredvid Aaltos fåtölj 400 (Tankchair) i svart samt en svart 60-pall som sidobord med en vit Jieldé Signal-lampa på. Ovanför allt Jonas Bohlins Kvist-pendel med 6 armar i koppar och framför, med tv och designbokssamlingen på, 2-3st Snö B2 byråer samt en orange Jieldé Signal på ena sidan och en Flos Toio bredvid.

 • Loppan Lorum skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Vi är i stort behov av ny soffa eftersom hundarna hoppat sönder ryggdynorna på den gamla. En Mags soffa i grått hade passat fint. Och så soffbordet Chicago III i vitt laminat, har suktat efter det i åratal! En svart AJ golvlampa får lysa upp stickningshörnan och en stor rund matta, Segments charcoal/white, får knyta ihop rummet. Sen fyller jag soffan och väggarna med kuddar och tavlor i glada färger!

 • Ingrid Nielsen skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Vi har en Dux Erik och Jetson-stolar hemma och dom vill jag gärna behålla men jag är jättesugen på en Superspider att ligga och läsa i. Jag vill ha ett runt soffbord, superellips eller Tellus och sedan skulle jag defintivt välja en AJ Golvlampa. Fick syn på mattan Aiko och blev jätteförtjust, den skulle jag vilja prova till det övriga möblemanget.

 • Frida skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2. Jag skulle vilja ha en riktigt skön fåtölj med fotpall där jag kan sitta och amma min lilla bebis som beräknas komma i februari, t.ex. Lamino eller Pernilla. Till detta så hade jag velat ha Björk-matta, har suktat efter den ända sedan den kom.
  Hemtrevligt och ombonat ska vara den röda tråden i mitt vardagsrum!

 • marcus weman skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.
  2. Våran Ihreborn divine får stå kvar på den jättelika antika mattan och samsas med våra gamla stringhyllor med fin patina. Däremot skulle två stycken CH25 fåtöljer passa bra vid fönstren, kanske med ett Rafn-bord och ett par AJ-golvlampor som läsbelysning.
  I taket skulle den solitära lågenergilampan bytas ut mot en dimmbar PH-kotte i koppar..

 • Ela skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. I mitt drömvardagsrum står två svängda "Howard"-soffor (Julita soffor i off-white från Norell) mitt emot varandra. En fåtölj och en fotpall i samma serie får också plats. Mellan sofforna står det runda soffbordet Bas 2. TV:n är bannlyst då det här är ett rum för att njuta och umgås med många vänner. Ljuskronan 2097 av Sarfatti för Flos hänger över soffbordet. Borta vid braskaminen står två Laminofåtöljer med fotpallar i klassiskt ek/grått utförande med ett DML bord för tekoppen och boken samt en Arkipelag twin golvlampa för mysiga lässtunder.

 • Johanna Andersson skriver:

  1) Lammhult, Göteborg och Stockholm (Nacka)
  2) Varsin Lamino till mig och min man – så sköna att sitta i! Till det ett soffbord Flower Mono. Barnen skulle få varsin Lamini (hittar inte på hemsidan men har tyckt att jag sett det i Lammhult-butiken). Skåp till skulle vara 2K skåp i rött som en färgklick i rummet!

 • Silje skriver:

  1: Lammhult, Göteborg, Stockholm.

  2: En herlig grå Krypton sofa fra Eilersen, elsker når armene er like høye som ryggen. En skikkelig drømmesofa! Sofabord Flower Mono i svart, to stk, mykt som bryter opp litt. En AJ Golvlampe som leselys i en blå petrolfarge. Et par hvite 60 pall av Alvar Aalto for ekstra sitteplasser, med fårskinnsdyner på toppen og som kan brukes som småbord der det behøvs. Og så den andre veggen med String hyllesystem der en hylle er en skrivebordspult med en stol foran, stolen kan gjerne være en CH 24 Wegner stol i blå lack. Med en Arka Fårskinnskudde i. I sofaen to karamell pledd, et grått og et hvitt. På sofabordet en Kubus 4 lysestake og Verner Panton kaffekopper, i Stringyllan en Model One radio, og et intstrument veggur. Tror jeg må stoppe nå….
  Oi oi oi nå fikk jeg lyst til å gjøre om hjemme 🙂

 • Abbe skriver:

  a. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  b. jag har precis intrett mitt vardagsrum efter en separation- då blir det ju en hel del nyinköp samt tankar kring boende. Svenssonbutiken i Göteborg har fått en hel del besök under tiden
  jag hade utgått i från mina gråtapetserade väggar och börjat med en Andrewsoffa- 3sits svängd. en Cinemafåtölj hade fått följa med- det är min drömmöbel. Den hade fått bli en läsfåtölj i ett hörn tillsammans med en fotpall.

  jag gillar inte stora soffbord så ett svart Yngve från Stolab hade fått bli soffbord. Satsbordet Stockholm hade fått bli bord för lampa samt bord till fåtöljen

  I mitt hem har jag min mormors gamla linneskåp i vardagsrummet. I där finns all elektronik som TV, stereo, DVD etc. Skönt att inte se alla sladdar. Ett Kontur svartlackat hade fått bli ett sådant skåp

  Och så hade jag avslutat med Aiko matta från Kasthall

  Så det blir grå väggar, lila soffa, svart fåtölj och pallar (för det blir ett par stycken som man kan sitta på om man här många), svart skåp och lila/rosa matta

 • Anna R skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Då skulle jag placera en Mama Look soffa mittemot en Samsas soffa rund. Båda går i grå toner. I mitten ett helvitt Flower-bord Mono i vitt i största modellen. En Sam matta från Kasthall i stor storlek och i färgen Azur skulle inrama möblerna fint. Över bordet skulle en Glo-ball S2 hänga och som sidolampa vid en av sofforna en röd Bolero golvlampa. Mellan sofforna på ena sidan av bordet skulle jag ställa två svarta Lounge chair från Hay och på motstående sida en klassisk Lamino med fotpall, båda grått fårskinn. Mot någon vägg i anslutning till möblemanget skulle ett vitt Collect skåp stå. En röd Karamell pläd från Kasthall i ena soffan och några kuddar från Bantie; Korall i grå/vitt i den andra. En Restore förvaring för tidningar i ljusgrått från Muuto bredvid en soffa. En Skugga ljusstake i gult från Galarie Pascale på soffbordet tillsammans med två Fire ljusstakar från LADP! Häpp! Det är mitt drömvardagsrum från Svenssons i Lammhult!

 • Jessica Waldholm skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2. Carlmalmstenssoffa, den är sååå skön. Mycket kuddar. 2 stycken Acapulco fotöljer inte så sköna men otroligt snygga! Sen 3 stycken Camouflage pendel i taket.

 • Rebecca Nyström skriver:

  1. Oboy oboy oboy OBOY, vilket pris. Det är så att jag hoppar upp och ned och det är inte varje dag man gör det en onsdags morgon nyanländ till jobbet. Butikerna ligger i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Fritt WOW välja fritt, vilken härlig känsla!
  Då börjar jag uppifrån, jag pryder taket med pendellampan PXL som bara är underbar. Soffan blir en Svenssonsoffa 4 tillsammans med det fantastiska soffbordet Svenssons i ljus betong. En Pinocchio matta från Hay får göra detta möblemanget sällskap. Då jag har ett hyfsat stort vardagsrum så blir det två Acapulcostolar framför soffan. Tillsammans med en Fatboy i ena hörnan så har vi alla sittplatser klara. :). Till förvaring så är drömmen ett string system i vitt tillsammans med lådorna med skjutdörrar. TV och media bänk blir en Angle hylla. Givetvis som är pricken över i, i detta sammanhang blir ett A2 skåp som jag så länge suktat efter i varje inredningstidning på Svenssons hemsida överallt. Oj oj oj oj .. vilket skåp. Sist men inte minst en kandelaber från RAW i fönstret. Och där har vi nog ett helt vardagsrum. 🙂
  Jag kommer forsätta mitt hoppande upp och ned under dagen av glädjen för detta pris..underbart skåp.

 • Kristina Sajland skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Vi håller på att göra om hallen i bruna nyanser med tapeter i form av bokhyllor. Hade jag fått välja något från Svenssons i Lammhult hade jag absolut valt favoriten "Bruno fåtölj, brun". Den är vansinnigt snygg, modern, men ändå klassisk och stilren! Att den är i skinn gör inte saken sämre, praktiskt i en hall!

 • Karin skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm

  2. Jag skulle välja Please matbord från STOLAB och göra benen vita, snyggt när de går upp i bordsskivan. Till detta vill jag ha 6 stycken Lilla Åland (vita). Till sällskapsdelen placerar jag soffan Alex vit från FOGIA tillsammans med vårat nuvarande soffbord Flower Mono. Under bordet lägger jag mattan Beach från ASPLUND för få färg. Över matsalsbordet 3st E27 i grön!

 • Micke skriver:

  1) Göteborg, Stockholm och Lammhult

  2) Två Svenssonsoffor i Bella tyg/salt och peppar, tre mörkgrå Toldbod 120 med gul sladd, National Geographic-skåpet, en svart arkepelag lampa med bord, Concrete Jungle-bord, ett twist-bord och en grön Soap-matta.

  Det blir sobert och lugnt med allt det grå och tillsammans med färgklickarna blir det livfullt. Detta är tidlös design som får nya uttryck när man väljer olika accessoarer under årens lopp.

 • Solbritt skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2 Vårt vardagsrum skulle behöva kompletteras med en fåtölj och då skulle jag välja den här http://www.svenssons.se/mobler/1042-ej_100_fatolj/1528-ej_100_fatolj.aspx. Snygg och bra att sitta länge i.

 • Karin skriver:

  …fortsättning på frågan varför. Matsalsbordet är otroligt snyggt och praktiskt med utdragsskiva som kan förvaras under. Stolarna är nätta och samtidigt sköna. För att inte ha för tungt över bordet väljer jag de enkla lamporna. Soffan är helt enkelt SÅ skön!

 • Camilla skriver:

  1. Lammhult, Götebort, Stockholm

  2. Jag skulle ha en Streamline Soffa med prydnadskuddar i ljusblått, silver och svart. Över soffbordet Concrete Jungle skulle jag ha en svart Bloom taklampa men på kvällarna skulle jag helldre tända ljusen i mitten av bordet. Från taket närmast väggen bakom tvn skulle jag hänga ett gäng Lotus mini lyktor i varierande höjder för att skapa en "ljusvägg", själva tvn skulle stå på en Azzaro sideboard i vitt.

 • Jessica skriver:

  1. Lammhult, Stockholm, Göteborg.

  2. Jag målar väggarna i en ljusgrå kulör från Farrow & Ball och ställer självklart in det vita skåpet Collect. Sällskapsdelen utgörs av Svenssons hörnsoffa i Tango grått, ton i ton med väggarna. Mattan Stig hamnar under soffbord Itomaki med Foscarinis golvlampa Twiggy som ljusspridare. Kryddar med vackra orkideer i glaskrukor, konstböcker och inte minst massor av kuddar – Salamander och Korall.

 • Rex Tigerstrand skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Jag hade inrett mitt vardagsrum med PH kotten i taket och en röd flowerpott i fönstret. Två jetsson. Itomaki soffbord, ett superelipps bord och 4 stycken chair one runt, en hampa matta på golvet.

 • Lina Karlström skriver:

  1. De finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Jag gillar retrostuket och hade inte bytt alla mina gamla fina 50-och 60-talsmöbler mot helt nya. MEN! Jag hade köpt ett rafn rullbord, som hade blivit perfekt som soffbord. Jag är rätt svag för just brickbord med hjul som är lätta att flytta 😉

  Sen hade jag köpt 8st CH_4-stolar (Y-stolarna) som vi skulle ha vid vårt svarta matbord.

  Den sista sak jag hade köpt för att göra vardagsrummet komplett är lampan Moo! Den hade varit sådär perfekt ovanför TV:n och inte bara gett rummet ett varmt ljus utan också gett folk som hälsar på, stora leenden.

  Hade jag haft den ofantliga turen att få vinna det fina Collect 2010 skåpet (som känns lite retro) hade det hamnat i vardagsrummet så jag kunde förvara all mitt fina 50- och 60-talsporslin!

 • Ullis N skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg!

  2. Jag skulle satsa på en lite vintrig myshörna i mitt vardagsrum, där jag kan krypa upp och läsa nu i slutet av min graviditet! Matta Fish, fåtölj Happy swing, kudde Kokeshi (svart vit röd), DLMs lilla vita bord och Lean golvlampa i vitt och mässing! Där hade jag suttit både bekvämt och nöjt i väntan på både julen och bebis!

 • Lina skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Jisses! Min favoritdesigner idag: A2. Jag har i flera år drömt om just ett Collect-skåp. Ett multifärgat i hallen och det vita i vardagsrummet. Jag älskar mjuka, men stilrena soffor och Svenssonsoffa 2 i tyget Bella salt/peppar passar perfekt. Kokeshi kuddar till soffan! X-Frame soffbord för underredet – Passar perfekt till mina Stringhyllor (Från Lammhult!), älghorn samt alla Sven Wejsfelt fiskar som jag och sambon samlar på. Under soffbordet mattan Tekla i appelsour grön för att förstärka naturkänslan. En Trifolium Fladdermusfåtölj i cognac vid fönstret, tillsammans med kikaren där vi spanar ut över Kalmarsund. Arctic TV-bänk i vit högblank med glastopp går i stil med Collectskåpet. Inredningsdetaljer som Crushed-skål, FlowerPot VP4-lampa i grönt, PH 4½-3½ bordlampa, en PH Snöboll i taket och sist men inte minst ett par Chair One som är perfekta att stapla – Bara att ta fram när man är många! Vårt fisk och naturinspirerade vardagsrum (vårt bibliotek är fågel och blomrummet…) är då helt komplett.

 • Ingela skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm

  2.En kulen höstkväll är det dags för årets sammankomst. I år är det jag som är värd. Mitt vardagsrum sällskapas av Bruno, Marit, Sara, Peter, Jessica, Jonas, Love, Pia – och självklart; karameller. Bruno som vurmar för avkoppling tar med sig Pernilla i dubbel bemärkelse. Marit tar med sig sin kompis Yngve och placerar honom mellan Pernillorna. Sara, som vet att jag är något av en samlare adderar Collect. Peter tar med sig sitt moln av glas som han kallar Kumulus och monterar det i taket. Jessica, Jonas och Love har fastnat för såpbubblor och lägger sin egen tolkning av dessa på golvet. Vi tänder en brasa, tar på oss tofflorna som Pia tagit med sig. Sist men inte minst plockar jag fram karamellerna, i Klippans version. Nu kan vi koppla av, prata svensk formgivning och diskutera meningen med livet…

 • Annika Nilsson skriver:

  1)Lammult, Göteborg och Nacka.
  2)Svenssons är en otroligt skön butik! Vilka produkter! Jag smälter som smör i solsken! Jag skulle välja Andrewsoffa- 3sits svängd och Cinemafotöljer – för då skulle jag både få en skön "vänner på besök-umgås-del" och en mysig läsfotölj till kalla vinterkvällar med AJ Golvlampa. Tellus soffbord för tekoppen och en massa mysiga kuddar i soffan. Helmysigt!

 • Maja Ljunggren skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2.Jag och min man är båda grafiker, och jag själv är 3D grafiker, och jag tycker att skåpet påminner mig om dom polygoner jag bygger mina objekt av. Därför skulle jag fortsätta med samma tema och välja fotöljerna "Alcapulco" i ljusblått och gult, som ser ut som om dom var gjorda i wireframe, (också ett sätt vi kan se våra objekt i) soffbordet "Yngve" i svart, mattan "Pinoccio", skålen "Crushed" och som grafiker är det ju svårt att motstå en lampa som "Pixel". Kolla gärna mina inredningsbilder på min hemsida, där kan man se många av Svensson i Lammhults möbler i 3D bilderna.
  Kanske skulle nämna att detta skulle bli en supersnygg kundhörna i vårt gemensamma arbetsrum här hemma.

 • sofie hodén skriver:

  1. Stockholm + Göteborg + Lammhult

  2. Vad skulle denna jul passa bättre än att inreda mitt vardagsrum med chicka grejer, det kanske inte er så mycket säger.

  Med med en Streamline soffa samt en pläd soft wool därtill, har jag kommit en bra bit påvägen mot målet jag vill.

  Ett X-Frame soffbord skulle inte heller sitta fel,
  och på det en 320M Snowdrop golvlampa som belyser vardagsummets mörka del.

  Till sista att avsluta med en mjukare grej, ja vem vill inte ha en vit Cloud fåtölj så säg.

 • Maria G skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Frågan är högaktuell eftersom det är precis detta vi gör just nu. (Är också på gång att beställa några möbler till mitt kontor som ligger i Sickla.) I vardagsrummet har vi en String-hylla som jag ev. skulle komplettera med en hylldel till. Vi har bestämt oss för att byta ut vårt klumpiga soffbord mot ett vitt Flower bord. Väljer förmodligen en björklist runtom. Vi saknar matta. Skulle definitivt välja en matta av Lena Bergström: den ljusa Björk-mattan som skulle passa perfekt till vår gråa soffa. Till detta skulle jag komplettera med några färggranna härliga kuddar som i färg ska passa till nyinköpta tavlor från en konstutställning i Dieselverkstan 🙂

 • Niclas Andersson skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm
  2. 4 stycken Bruno fåtöljer i brunt kring ett breeze-bord samt med en 901 thevagn parkerat ledigt brevid, det blir den sociala platsen. Matplatsen skulle ha 6 st BM65-stolar kring ett One-table i svart laminat. Två plugged-taklampor över matbordet och några aplomb pendlar ovanför den sociala delen.

 • Ylva skriver:

  1.Butiker finns i Sthlm, Gbg och Lammhult
  2. Vi har nyss flyttat in i ett hus och har ännu inte möblerat vardagsrummet faktiskt. Därför skulle jag inte tacka nej till en svart Caravaggiolampa, svarta bordet brygga och Hee stolar.

 • Johanna skriver:

  Hej!
  Vilken lucka!

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Vill inreda stramt men med varma detljer. Soffan Zenith ihop med två stycken kalvi loungefåtöljer utgör sittplatser. För att mjuka upp får två Ceannisplädar i svart ligga i soffan. Soffbordet Itomati är helt fantastiskt och är givet till de stramare sittmöblerna. Under bordet lägger jag en stor matta, Björk, 200*300cm, i mörk ton.
  Till denna strama stil passar skåpet Collect in, det får dölja alla filmer, böcker, ljus ochdukar som jag förvarar i vardagsrummet. Eftersom ljus är a och o för att få till stämningen i ett rum så satsar jag på lite olika armaturer. Golvlampan AJ blir läsljuset, bordslamban Glasgov blir fin i fönstret, under skåpet Collect får Block från Sthlm Design House ligga och lysa upp. Över soffan sätter jag några pendlade Ogle som jag riktar in mot tavlor och växter i rummet. Över skåpet Collect sätter jag en Ogle pendelarmatur. Dessa Ogle får tillsammans utgöra stommen av ljus och får en dimmer så man både kan städa, mysa och umgås i ljuset.
  Blir skitsnyggt! När får jag flytta in mina möbler? 😉

 • Christina skriver:

  Är det verkligen sant?! Det här måste vara den finaste julklappen/vinsten någonsin! Brukar aldrig vinna, men med så fint skåp i potten måste man i alla fall försöka!

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm
  2. Jag är fullkompligt galen i vitt och natur, tycker det är väldigt fräscht och hemtrevligt med ljus inredning (särskilt nu i vintermörkret). Därför skulle jag styla mitt vardagsrum med A2's fina skåp Collect 2010, två Ceannis imitation kuddar, soffbordet Breeze i vitt från Swedese, BL 9XL i vitt och Lamino bok i offwhite fårskinn.

 • Helen Fredriksson skriver:

  Hejsan,
  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm.
  2. Jag skulle välja möbler ur Swedeses sortiment tycker deras möbler är så snygga och stilrena, love it.

 • Sofia Strömbom skriver:

  1. Butiker finns i Lammhult, Stockholm och Göteborg vad jag vet 🙂

  2. I dagsläget har jag inga snygga stolar till mitt slagbord så jag hade absolut utan tvekan valt att ha 6 eller 8 stycken A-stolar i mattlackat.
  Sen är jag väldigt förtjust i fåtöljen Acapulco så jag hade ju inte tackat nej till två eller tre stycken i härliga accentkulörer till min i övrigt väldigt neutrala inredning 🙂
  I lampväg hade jag valt någonting från Louis Poulsen, jag älskar deras former! Jag är även väldigt svag för golvlampan Foto 🙂

 • Jeanette skriver:

  1) Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2) Jag skulle vilja byta ut mina soffor till två "Great Lift soffa". Eftersom jag under tid som gått gjort om i vardagsrummet men aldrig kunnat få ett par riktigt fina soffor så är det en stor dröm.

 • Filippa skriver:

  Wow. Vilket pris !
  1. Göteborg, Sickla i stockholm och Lammhult.
  2. Oj så svårt men vi börjar med en Streamline soffa med divan, i grått. Det blir inget nytt soffbord, jag älskar mitt ekbord från gamla Hemmet. 2 fåtöljer får också plats, jag tar en Jättepaddan med fårskinn och en Lamino i ek med pall. Paddan står med soffan och Laminon borta vid fönstret som en skön läshörna. Ny bokhylla behövs, en Random. Matta blir en Sam från Kasthall och nu behövs nåt "prick-över-i" så en Bourgie Lampa i guld och ett par Ceannis kuddar Anemon.
  Åh, sedan skulle jag sitta och bara fånle i ren lycka.

 • Fanny skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.
  2. Jag skulle först lägga vantarna på den fantastiskt fina soffan Andrew – älskar de svängda, runda formerna! I den skulle jag placera ett par kuddar klädda i kuddfodralet Lustgården, för att få en färglick. I taket skulle jag vilja hänga en svart Coruim pendel-lampa. Sen skulle jag bosätta mig i vardagsrummet för gott och aldrig vilja lämna det…!

 • Hanna Öhman skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm 2. Vi har ett ljust, varmt och ombonat vardagsrum som i dagsläget domineras av teakmöbler. Där krävs moderna inslag för att fullända stilen. Om nätterna drömmer jag våta drömmar om soffan Caesar från DUX, härligt, opraktiskt vit, att lägga vårt renskinn på. I vardagsrummet umgås soffan flitigt med ett rektangulärt, svart Tray bord stadigt vid sin sida. På bordets yta tronar Atollo bordlampa – även den i svart utförande. I dagbädden, som idag fylls av vackra kuddar saknas en vit Ceannis pläd. För att bryta av de strama linjerna och skalan av vitt till svart vilar mattan Aiko, silk, under soffbordet i teak. Åååh ljuva drömmar. Om de bara kunde slå in lite oftare…

 • Peter Nielsen skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm

  2. Om jag fick välja produkter från Svensson skulle det bli A2's skåp Collect 2010, fåtöljen prince från Hay, soffbordet Ej Insula och golvlampan foto i svart. För att min sambo på riktigt har sålt alla våra möbler och kommer aldrig till skott att köpa nya.

 • Annette skriver:

  Stockholm, Göteborg, Lammhult.

  Jag behåller vår vita Eilersensoffa, till det vill jag ha 2 svarta cinemafåtöljer, mattan Pinoccio, PH snöboll i taket, AJ golvlampa i vitt till…en pläd i soft wool ska det också vara, lite stringhyllor på väggen..och på fönsterbrädan en massa fina kivilyktor i olika färger och förstås collectskåpet som är sååå läckert, där ska jag förvara alla mina fina glas…

 • Emelie G skriver:

  Ahhh! Det är inte sant, var inne på Lammhult så sent som förra veckan och kastade långa blickar mot just skåpet Collect 2010 som är så vansinnigt fint!

  1. Butiker finns i Göteborg, Lammhult och Stockholm

  2. Jag skulle börja med mattan Björk i mörk nyans,
  därpå svängda soffan Samsas i all sin glans.
  I taket svajar PH kotten i koppar alldeles polerad,
  vid sidan av står en AJ golvlampa vit och sofistikerad.
  Till detta bordet flower i fint faner,
  det är på pricken mitt maner.

 • Marianne skriver:

  Å herregud! Dette er den beste premien noensinne! Hvilken drøm å få ha dette skapet hjemme og få beundre det mange ganger om dagen!!!

  1: Lammhult, Göteborg og Stockholm
  2. Dette spørsmålet er jo både det vanskeligste og enkleste noensinne. Enkelt fordi det er lett å finne produkter jeg har lyst på, og vanskelig fordi jeg ikke kan velge alle sammen… Dette kunne blitt et tre sider langt svar!

  Men jeg prøver:
  Aller helst skulle jeg ønske meg en krok der jeg kunne sitte og kose meg med en bok når barnet er lagt for kvelden. Til dette skulle det være helt perfekt med en Lamino i grå fåreull med pall, en AJ stålampe i svart, et lite flower mono bord fra Swedese i svart. Til slutt måtte jeg hatt en Smile skål til godis.

  Ah, for en drøm det skulle være 🙂

  Gud altså, jeg krysser virkelig fingrene for at det kan være min tur til å vinne noe. Bare å delta i konkurransen fikk jo opp pulsen.

 • Ignatiuis skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2. En matta från Hay, och en table tray. Newton soffbord i ask, till konfektyrask. Och numbero uno, två stolar a la Bruno.

 • JEANETTE skriver:

  1.) Lammhult & Göteborg & Stockholm

  2.)Då skulle jag välja: 2St.svarta Clipper fåtöljer från IRE. De är snygga, stilrena och svarta för att vårt hem går i svart-vit-grått-ek.

  MATTA,Allium dimgrå 200×300 jättesnygg, passar till ekgolvet och färgerna.

  SOFFBORD,Svenssons soffbord,
  Snygg, gediget, stilren,och speciell.

  BELYSNING Golvlampa AJ. Arne Jacobsen.Svart
  Retro känsla & Bumling-vit ovan vardagsrumsbordet.

  SOFFA: Vanity IRE Snygg!!! stiren, retro.

  ACCESSOARER: Marimekkoskål-svart & Ljuslyktor KIVI IIittala.

  CITATTAVLOR på vägg. Kul, grafiskt och snygga.

  BOKHYLLA. String -system. Vit, med ekhyllor.Klassiskt och Retro.

 • Kaisa skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Vitt, vitt och åter vitt! Jag skulle välja en ljus streamline soffa med ett Tellus stort soffbord. Under detta skulle jag lägga en Sencillo matta i beige. I taket vill jag ha en stor Caboche pendel. En artic tv bänk med valnöt hade passat in fint. För att ha något som bryter av all detta ljusa skulle jag lägga några gråa Vera sammetskuddar, korall kudde i grå/vit och paradiskuddar. Och självklar en grå karamell pläd.

 • Jessica Törnqvist skriver:

  1. Dom har butiker i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Jag har önskat mig Laminofåtöljer länge länge. Så jag skulle inreda en mys/läshörna i vardagsrummet med två Laminofåtöljer (ek/grafitgrått fårskinn) med tillhörande fotpallar. Kanske ett Rafn rullbord och gärna en Bestlite BL 3 golvlampa i matt krämvit.

 • elin skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2. Bland loppismöblerna i mitt vardagsrum skulle fåtöljen CH 25 i svartlackad ek passa snyggt in. Om man ändå får drömma fritt skulle jag lägga in Mirrorings matta i färgen dark rainbow, som passar perfekt till färgerna i de andra möblerna. Som pricken över i en ny golvlampa, BL 3 i mattsvart med originalskärm!

 • Linda Gelin skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm

  2. Skulle vilja inreda mitt vardagsrum helt i svart och vitt, därför skule jag styla det med den mörka mattan Björk från Design House Stockholm, DLM i svart och det vita soffbordet Breeze från Swedese. Som pricken över i:et skulle jag självfallet välja det underbart vackra skåpet Collect 2010 från A2, för att förvara alla mina älskade inredningsmagasin som för nuvarande står i travar på golvet!

 • 1. Lammhult, Göteborg & Stockholm
  2. Jag skulle hålla mig i en praktisk gråskala och väjer den stora hörnsoffan Tub Flax II 120, för att den är bekväm och att många får plats i den. Soffbordet Newton svartbetsad ask skulle jag välja för att det är så grymt snyggt. Mattan Allium ljusgrå skulle ligga under och låta bordet och dess former få komma fram och glänsa. Över skulle Ovcto 4240 hänga, för att det är min absoluta favoritlampa (vill ha!!!), och som läsbelysning skulle jag välja AJ Golvlampor svarta för att de är så fina klassiker.

 • mini skriver:

  1. Göteborg, Lammhult och Stockholm
  2. Min soffhörna skulle se ut så här:
  Matta Sockerbit, Svenssonsoffa 4
  Paolo soffbord i ek
  Graf golvlampa
  och en eller två Laminett fåtöljer i oljad ek med vitt fårskinn. Enkelt, nordisk känsla och stilrent. Så reserverar jag så klart plats i ett hörn för skåpet Collect 2010 som jag förhoppningsvis vinner.

 • Helle Konga skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm
  2. Bokhyllan Libri och skåpet Collect 2010 skulle bli perfekta komplement till mitt vardagsrum. Älskar kokböcker och att sticka. Med fin förvaring skulle jag kunna samla alla mina favoritsaker i ett och samma rum och bara njuta!

 • Åsa skriver:

  1.Svenssons i Lammhult har butik i Lammhult, Göteborg och Stockholm. Som skåning kan man alltid hoppas att Malmö är nästa ställe!
  2.Oj, oj – vilken dröm för en designintresserad nörd som jag med ett alldeles nyrenoverat vardagsrum som bara står och väntar på att få inredas. Gärna med sköna klassiska modeller från 50 och 60-talet av formgivare, som exempelvis Hans J Wegner och String, blandat med spännande intressanta nyheter från t ex A2 Designers eller Foscarini. Vad sägs om några coola Binic bordslampor i olika färger placerade i en Stringhylla? Eller varför inte tre läcka gröna Amazonasbord bredvid en svart cool Ej 100 fåtölj av Wegner – det är väl en härlig kombination! Till det lägger jag en stram Accent soffa och en lekfull Mirrorings matta från Kasthall som gör det där lilla extra och så avslutar jag med att placera ut alla mina roliga loppisvaser och ljusstakar. Sedan är det bara att slå sig ner och njuta!

 • Emelie Anderini skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Skulle vilja skapa en ren, sober skandinavisk känsla, där det fantastiska skåpet Collect från A2 platsar som handen i hansken. Vita väggar, vitlaserat golv. Det skulle definitivt bli en variant på Woody-hyllan från HAY, lampan Milk från tradition, Pernilla fåtölj Bruno Mathsson skulle bli en härlig vilo/läsplats. God funktionsbelysning med OJ golvlampa Louis Poulsen intill. Mattan FISH från Asplund, i platinum svart-vit, härlig att sätta fötterna på med sin silkeslyster. Åhh om man fick drömma alltså.. : )

 • Tess skriver:

  1, Butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2, I ena hörnan skulle jag ha glo-ball golvlampor, en i varje höjd. Över ena soffan skulle lampan arco finnas. Två stycken samsas soffor röda som ska stå mot varandra. Jag vill ha ett umgängesrum då TV inte är något jag gillar speciellt mycket. Sam-mattan under sofforna och bordet breeze mellan sofforna. Jag får på så sätt ett klassiskt vardagsrum, som fyller umgängesfunktionen men också ett snyggt vardagsrum med lite färg och bra belysning

 • Anna Wiklund skriver:

  1) Butik Lammhult, 360 30 Lammhult, Butik Göteborg, Järntorget 2, 413 04 Göteborg, Butik Stockholm, Sickla köpkvarter, Marcusplatsen 11, 131 54 Nacka

  2. I fönstren hänger vita flowerpot pendel. Sittandes i en mörkgrå Samsas soffa tittar jag ut och där sprider en original eldkorg sitt sken. Mina trötta fötter vilar på en vit Svenssonspall och min blick ser skåpet collect 2010. Stilrent och rogivande.

 • Fru Mars skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Vilken dröm det skulle vara att få inreda mitt nya vardagsrum med möbler från Svensson i Lammhult. Jag skulle valt soffbordet BREEZE i 2-3 olika storlekar. De påminner om näckrosblad och skulle bli ett vackert blickfång tillsammans och uppväga kantigheten i övrigt i mitt vardagsrum. Dessutom är jag från sörmland som just hur näckrosen som landskapsblomma. Vi saknar en tv-bänk och då skulle jag valt något ur ARCTIC serien, tidlös och vacker design. Soffan skulle bli en SVENSSONS hörnsoffa, vill få plats med många. I den skulle några ARKA fårskinnskuddar få husera tillsammans med CEANNIS spring deer kudden. En BRAID matta som även den är tidlös och vacker. I en PILASTER hylla tillsammans med STRING hyllor skulle få utvalda böcker och andra betydelsefulla minnen få husera. Även COLLECT 2010 skulle ha en given plats i mitt vardagsrum för alla de där sakerna som inte får synas men som gärna får ha en snygg förvaring. I fönstret skulle en MILK bordslampa få lysa och i taket skulle NORM 69 få hänga. För läsningens skull behövs en AJ golvlampa.

 • Hanna Karlsson skriver:

  Svar 1: De har butiker i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  Svar 2: Jag skulle börja med att addera en riktig färgklick: Mattan Pinocchio i multicolor från Hay. Till den skulle jag ha Carl Malmstens soffa Samsas i mörkgrå och soffbordet EJ Insula soffbord från Erik Jorgensen. Över soffbordet skulle Jeeves ljushuvud från Frank Form hänga och dingla. En liten mysig värld som förstås skulle kompletteras med ett Collect 2010-skåp från A2 där alla våra Cap & Design kunde få gömma sig.

  Rolig tävling! / Hanna

 • Anneli skriver:

  1, Butiken finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2, Mitt vardagsrum skulle gärna prydas en Cube soffa och sedan kompletteras med två Pernilla liggfåtöljer med fårskinn.Soffbordet fidel hade passat fint till. Då hade vi äntligen fått uppdaterat vår tv hörna som är i stort behov av det…

 • Anna skriver:

  1. Lammhult, GBG och Sthlm.
  2. Mitt vardagsrum skulle piffas med ett vitt Trolley rullbord, två stycken vita Ceannis plädar och en Aiko matta från Kasthall som jag blev totalt såld på när jag såg den för några veckor sedan.

 • Emma skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Har ett stort vardagsrum i vinkel som jag skulle fylla med nya godbitar (ut med IKEA möblerna!). Mi36 fåtölj vid fönsterväggen för sköna lässtunder. AJ golvlampa för riktad belysning där brevid. String hyllsysstem med vita gavlar och hyllplan i björk längs ena väggen (luftigt och lätt och snygg förvaring för mina böcker som jag gärna vill se varje dag). Collect 2010 -så klart, för dold förvaring. Mrs Bill tv-bänk (tänk att det finns fina mediamöbler). Tellus soffbord framför Box soffa och en box loveseat (klassiskt, rent och lätt). Björk matta (vacker!), kuddar med fodral Art och Siam ruby (härliga mönster och färger). Många Kivi ljuslyktor i rött och grönt (varm stämmning). Min gamla 172 pendel i taket och atollo bordslampor i samtliga fönster. Vackert så!

 • Moa skriver:

  1. Göteborg, Stockholm, Nacka
  2. Tja, först skulle jag ha en Svenssons bäddsoffa, för jag bor i en etta och ifall någon vill komma och hälsa på så måste de kunna sova någonstans. Framför denna ett Japan soffbord (såpad ek), eftersom det måste vara långt nog för att alla två som sitter i soffan ska kunna lägga upp fötterna på det. Dessutom måste det ju passa till soffan, vilket det GÖR. Om jag var riktigt jäkla rik skulle jag ställa en EJ 100 fåtölj i ena hörnet, för jag behöver något stort och mysigt att krypa upp och läsa i. Eftersom jag bor i en etta älskar jag förvaring, så jag skulle bygga ihop ett hyllsystem av Stacked-delar så att det gick längsmed väggen och över och runt soffan, liksom, så att det inte tog upp så mycket plats. Och LÄTT att jag skulle sätta in ett Collect 2010 mitt i det där hyllsystemet på ena sidan soffan. Ett par Cutter-lådor här och där mitt i hyllsystemet, och förvaringen skulle vara fixad. I taket hänger en Rock pendel (och utanför, i hallen, som man SER ifrån vardagsrummet, faktiskt – jag måste bara ha med den i den här motiveringen för jag älskar lampor … – hänger en Jeeves taklampa). Bakom läsfåtöljen står en Foto Golvlampa, och över ena sidan av soffan ligger en Soft Wool-pläd draperad. Ah, så fint.

 • Jessica Larsson skriver:

  Svar:

  1. Stockholm, Göteborg, Lammhult

  2.Jag skulle göra ett socialt vardagsrum med mycket personlighet och humor.
  På golvet ligger den fantastiska mattan Pinocchio i röda toner och på denna står det roliga och mycket snygga bordet Breeze i vit/vitbetsad ask. På bordet ligger skålen Leaf full med härliga clementiner. Som pricken över i:et i denna lilla grupp hänger lampan FlowerPot Big pendel i röd lack och lyser upp rummet.

  Runt bordet står den underbara soffan Puzzle (vinkel 2-del tyg imalex) med den mysiga vita pläden Ceannis . Soffan får sällskap av två härliga fotöljer också, den första är en Oyster hög fåtölj i Galloway Primary red och den andra heter Lady i grön sammet.
  Den härliga gröna fotöljen piffas upp lite extra med Arka fårskinnskudde i grått och RGB golvlampa i svart/petrol stoltserar vackert bredvid.

  En självklar den i uppsättningen är ju skåpetCollect 2010 i vitlack som står med som kronan över verket och rymmer alla små prylar man behöver få plats med!

 • Malin Björling skriver:

  Hej Hopp !
  Det finns ju inte på kartan att lotta ut ett sånt här skåp?!
  1. Lammhult, GBG och STHLM
  2. "behöver" en Flos Sarfatti ljuskrona över vår Superellips, samt några svarta Lamino med svart skinnsits och för att få lite studs i vårt svart/vita hem så vill jag ha några Fatboys i rött.
  Tänk vad fint Collectskåpet skulle passa in i min miljö he he.
  Kram Malin

 • Cecilia skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm

  2. Följande dröminredning i mitt stora vardagsrum i nya huset från 1910 motiverar jag med mina ledord, när jag inreder, som är:
  Klassiskt – Nordiskt – Tidlöst – Ljust – Hemtrevligt – Umgänge

  Matplats:
  H94 matbord, ask
  Ch 25, Y-stolen, vit/natur
  Skagen matta
  Octo 4240 pendel, vit
  Kin ljuslykata – i massor på matbordet

  Umgänge:
  Streamline soffa, Cross 07
  CH 25 ek/natur
  Linnea soffbord
  Allium matta, petrol
  Lean golvlampa
  Woodbag vedkorg – vid fina kakelugnen
  Kubus 8, vit – på soffbordet

  Stringsystem, vit/valnöt, i en låg, flera meter bred kombination

  Sist men inte minst, Collect 2010 skåp, vitlack/ek, som skulle passa perfekt vid en vägg mellan två fönster!

 • L otta skriver:

  1) Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2) Jag är nöjd med vår mix av 60-talsläder och ärvda guldramar, men en Beachmatta, några hang lamp pendel (vita)till fönstren, en Gloria ljusstake och ett stilleben med Merimekkoskålar på fot skulle göra susen. Sen skulle jag gärna byat våra PS-fotäljer mot Wegners CH 28-fåtöljer, det får väl ändå räknas som mer styling än möblering 🙂

 • Erik Nyström skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Vårt vardagsrum har nu en gammal sliten soffa och ingenstans för alla småsaker (fjärrisar, tidningar, barnens pussel och en mängd annat som ligger framme). Jag har länge sneglat på den röda Jazz-soffan och Collect 2010. Det skulle verkligen lyfta ett annars trevligt vardagsrum!

 • Stina Nordström skriver:

  Wow, vilken tävling!
  1. Lammhult, Stockholm, Göteborg
  2. Jag är ganska nöjd med mitt vardagsrum men skulle satsa på några "it-pieces" nämligen: Piano matta, en AJ-lampa i golvmodell, collectskåpet och en scheisse taklampa! Dessa snyggingar skulle uppdatera mitt vardagsrum på ett förträffligt sätt!
  Håller tummarna!!!
  Ha en finfin dag! / Stina

 • Marianne Eriksson skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Om jag hade råd skulle jag välja enl följande: Soffa "Water" för den ser så otroligt bekväm ut och jag älskar läder. 2 st "Tankstolar" att bara släppa ut sig i. Soffbordet "A Capella" tycker jag är riktigt snyggt och praktiskt. Ett lampbord "Linnéa" att ställa bordslampan "Caboche" på skulle vara riktigt snyggt och trivsamt. Över soffbordet skall "Ljuskrona 2097" hänga och sprida sitt vackra sken. Under soffbodet ligger mattan "City" 2×3 m, (vi har ett stort vardagsrum eller "storstuga" som vi säger). Efter ena väggen står 3 st "Allegro" hyllor i hop.

  Gissa om jag skulle kunna trivas i detta vardagsrum….

 • AnnCatrin Walfridsson skriver:

  1) Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2) Ja har redan stajlat med Svensson möbler men bör ju komplettera arctic bänken och Cinema fotöljen vi köpte för 2 år sedan med en svart cinena till och ett stort chicago och ett litet cicago… Sedan en Ph lampa bordsmodell i opalglas…jaa då har jag nog fantiserat färdigt för den här gången!

 • AnnCatrin Walfridsson skriver:

  1) Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2) Ja har redan stajlat med Svensson möbler men bör ju komplettera arctic bänken och Cinema fotöljen vi köpte för 2 år sedan med en svart cinena till och ett stort chicago och ett litet cicago… Sedan en Ph lampa bordsmodell i opalglas…jaa då har jag nog fantiserat färdigt för den här gången!

 • Inger skriver:

  Accent soffa som formgavs av Yngve Ekström 1959.
  2 Jetson fåtöljer av Bruno Mathson runt 1965
  Plankan av Bo Liljekrantz och Börje Lindau från 1960-talet.
  Golvlampan A805 designad av Alvar Aalto 1954
  Insula soffbord-190 i svart av Anne-Mette Bartholin Jensen och Morten Ernst
  Asplunds handtuftadematta ”Air” i ull designad av Thomas Sandell

  Kontraster från 50-60-talet och framåt som skapar tidlöshet, funktion och komfort.

 • Roger Hugosson skriver:

  1 Lammhult, göteborg och Stockholm

  2 Ja det var inte svårt! En svart cinema fotölj! En Ph lampa opalglas bordsmodell (då skulle jag kunna glädja min fästmö)!!

 • Inger skriver:

  1.Lammhult,Stockholm,Göteborg.
  2.Accent soffa som formgavs av Yngve Ekström 1959.
  Jetson fåtöljer av Bruno Mathson runt 1965
  Plankan av Bo Liljekrantz och Börje Lindau från 1960-talet.
  Golvlampan A805 designad av Alvar Aalto 1954
  Insula soffbord-190 i svart av Anne-Mette Bartholin Jensen och Morten Ernst
  Asplunds handtuftadematta ”Air” i ull designad av Thomas Sandell

  Kontraster från 50-60-talet och framåt som skapar tidlöshet, funktion och komfort.

 • FRÖKEN KUMLIN skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm

  2. I mitt vardagsrum är det starka färger som gäller, svart golv & cerise fondvägg. Fåtöljen Acapulco, soffbordet Newton och ett gäng E27 pendel i blandade färger skulle komplettera fint.

 • Cecilia Karlsson skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Då skulle jag välja en Streamline soffa med mattan Björk till samt Concrete Jungle soffbord. De neutrala färgerna skulle vägas upp av tre av den klatchiga taklampan Collage Pendel som skulle placeras vid varandra i olika nivåer samt Lustgården kuddfodral.

 • Eva skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Äsch, det är redan gjort! I förrgår kom de snabbaste soffbordsmontörerna jag sett och skruvade ihop vårt helvita Fidel-soffbord mitt bland den osorterade tvätten. Bordet blev en frisk snöfläkt i vårt skära vardagsrum med nougatbrun Koko-soffa i läder, ärvt Öresund-sideboard och sliten och älskad Laminett. Heja Svenssons!

 • Lina skriver:

  1. Svenssons har butiker i Lammhult, Göteborg och Stockholm(Jippie!)
  2. Mot den fira väggen med utsikt mot öppna spisen skulle jag ställa en ljus Eilersonsoffa, krypton, med en Pia Wallen Crux pläd över ena karmen. På väggen två citattavlor från Therese Sennerholt. Framför soffan Kasthalls matta Klint. Inget soffbord men däremot ett DLM från Hay som enkelt kan tas fram vid fredagsmyset. Ett Collect skåp mitt emot soffan döljer alla tråkiga multimedia-apparater. I hörnet skapas en härlig läshörna med en klassisk Jetsonfåtölj och bredvid står en Arkepelag golvlampa med ett lite bord där man kan ställa kaffet. Väggarna täcks av stringhyllor för att skapa den rätta läskänslan

 • Emma skriver:

  1) Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2) Jag skulle behålla min vita nätta skinnsoffa och även mitt enkla avlånga soffbord. Men till den skulle jag ha två runda pallar från Fogia i vitt fårskinn. En ny pläd från ceannis i rävimitiation till soffan. En stor korg från Code till veden. I burspråket skulle de bli två vita flowerpot lampor i fönstret och en laminofåtölj nedanför. Som pricket över i:et skulle de fina skåpet Collect 2010 stå bredvid, fylld av härlig läsning..

 • Anna skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Jag hade inrett min lilla studentlya praktiskt men klassiskt snyggt och mysigt med en Soft Ice soffa i tyg club, Brasilia soffbord i valnöt, PJ golvlampor och en riktigt härlig Sencillomatta. Hade gärna haft en Lady fåtölj också om jag hade haft plats, för att bryta av lite mot det vita och strikta. För ytterligare mysfaktor hade jag köpt på mig massa kuddar. Perfekt!

 • Tine skriver:

  Puha, var lige ved at besvime, da jeg så, hvad dagens låge gemte!Collect2010-skabet er et af mine allerhøjeste ønsker til boligen netop nu.

  1. Lammhult, Göteborg og Stockholm
  2. Det første jeg vil nævne giver helt sig selv: Collect2010-skabet. Det vil passe perfekt i mine stue. Det er en perle, en perfekt repræsentant for nyere skandinavisk design, der godt kunne gå hen og blive en af morgendagens klassikere. Jeg elsker kombinationen af hvid og træ – og elsker når det praktiske og funktionelle tager sig så godt ud som her. Dernæst ville jeg vælge CH 468 stolen (fåtöljen) af Hans J. Wegner. Tænk at så fantatisk møbel først er sat i produktion nu. Den er mit ultimative drømmemøbel til et læsehjørne i min stue, og jeg har prøvet at sidde i den, det bliver ikke bedre! Igen funktionalitet og æstetik i skøn forening!

 • Lotta skriver:

  1. Butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Till mitt vardagsrum skulle jag vilja ha det snygga vita Droplet soffbordet till mina stilrena mörkbruna skinnsoffor. Summer rain mattan i färgen stone/white. På en hel vägg skulle jag ha String hyllsystem, fylld med böcker och annat fint.
  Foto golvlampa – stor, svart
  Milk bordlampa 2 st i förnstren. I sofforna skulle Ceannis pläd i vitt få ligga. Dom gudomligt snygga Bruno fåtöljerna skulle jag ha två stycken av. Skåpet Collect 2010 skulle stå emot vår riktigt färgglada fondvägg som skulle göra att skåpet "poppade" ut, vilken pärla! Med en vit Raw kandelaber på skåpet. Allt tillsammans med lite loppisfynd och annat smått och gott som gör hemmet personligt.
  Nu håller jag tummarna riktigt hårt!!!

 • Victoria skriver:

  1. Stockholm, Göteborg och Lammhult
  2. Oh, vilken dröm! På golvet vid soffan, en summer rain-matta. Soffan får bli en Great Lift och två vita Copper bord i olika storlekar. I myshörnan ställer jag några svarta Acapulco med fårskinn i, och har AJ golvlampa som läsljus. I myshörnan får även Collect2010-skåpet stå och gömma böcker, filmer och sällskapsspel. Ok, ingen färgexplosion, men kaminen gör det varmt och hemtrevligt, och mina snygga plädar, fårskinn och filtar som redan är pricken över i 🙂

 • Erika skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Det första jag skulle välja är en blå y-stol av Wegner, jag har redan 3 st ärvda gamla i ek och hade tyckt det skulle vara så fint att blanda med en annan färg och så skulle det passa till en tavla min syster gjort som sitter över bordet. Sen (om mina drömmar skulle slå in och plånboken plötsligt växa till sig) skulle jag köpa CH 103 soffan och till det ett chicagoIbord. Sen skulle jag om jag nu inte vinner ett, köpa A2´s fina fina skåp. Och vid sidan av skulle jag så gärna vilja ha happys gula/ek pall, det skulle bli så fint tillsammans med matdelen och ystolarna. Med de produkterna skulle jag få mitt kompletta drömvardagsrum i en härligt levande blandning av fantastiska produkter!

 • Rebecca skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Som soffa hade jag valt Infini i tyg. Mitt ärvda soffbord från 60-talet hade fått bo kvar och under hade en svart/vit kohudsmatta placerats. Ovanför skulle jag vilja ha en Fun 1DM-pendel. I min läshörna hade jag ställt Lady fåtölj i grönt. En AJ golvlampa i sand hade fått agera som läslampa. Jag hade byggt upp ett Stacked-hyllsystem i vitt på en ledig vägg.

 • tina L skriver:

  1) Butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2) Jag skulle inreda mitt lilla vardagsrum med två vita laminofåtöljer, en Klintmatta, ett Itomaki soffbord och en Kubus 8-ljusstake i fönstret! Skulle bli så himla mysigt!

 • Erica skriver:

  1. De finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Jag älskar 50-talsstilen och skulle inreda med dessa möbler 🙂 :

  SOFFA: http://www.svenssons.se/mobler/1051-soffor/2358-nova_soffa/8425-tyg_tundra.aspx
  Liten nätt soffa i behaglig färg som passar fint i mitt lilla vardagsrum.

  SOFFBORD: http://www.svenssons.se/mobler/1048-soffbord/2553-xframe_soffbord/9026-bjork_korsbar.aspx
  Mitt drömsoffbord! Fint med glasskivan så ser man det fantastiska underredet.

  LAMPOR, 2 st: http://www.svenssons.se/mobler/1036-golvlampor/91-aj_golvlampa/254-gra.aspx
  Skulle ha en på varje sida om soffan för bra läsbelysning.

  FOTÖLJ, 2 st: http://www.svenssons.se/mobler/1042-fatoljer/90-jetson_fatolj/2822-laderclassic_soft_svart.aspx
  Små och nätta, men ändå tuffa och sköna att sitta i!

  MATTA: http://www.svenssons.se/mobler/1014-mattor/2106-sam_matta/4855-170x240_azur.aspx
  Tycker denna färgen passar bra till soffan och de svarta fotöljerna och lamporna. Ser mysig ut att gå på!

  Nu ska jag ut och köpa en trisslott och sen är det bara att klicka hem mitt nya vardagsrum 🙂

 • Linda P skriver:

  1)Stockholm, Göteborg och Lammhult.
  2) Jag skulle utgå från mattan Tekla i grönt och bygga upp en loungeaktig atmosfär med vit soffa Baseline OCH ett par Twist-bord som soffbord (att kunna flytta runt om så önskas) för att skapa en lugn och harmonisk, men intressant, atmosfär. Några gröna detaljer blir pricen över i:et.

 • Madeleine skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Eftersom vi har två rum som sitter ihop som vardagsrum så hade jag velat ha stringhyllsystem, 6 st Victoria Ghost stolar, en vit bumlinglampa och en stigmatta i matsalsdelen och en braidmatta, flower monobord, dlm sidobord, en vit Ceannis pläd, en Arka fårskinnskudde och enFl/y pendel – transparent sage lampa.
  Oj oj oj vilket vardagsrum vi hade fått :-))

 • Lisa skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Jag skulle vilja göra en mysig läshörna i vardagsrummet och skulle därför välja en golvlampa från Louis Poulsen (AJ), Lamino fåtölj i ek med tillhörande fotpall och ett satsbord från Englesson i modell Stockholm. Mattan Björk från Design House Stockholm skulle värma fötterna.

 • Isabella skriver:

  1. Svenssons har butiker i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Vilket drömscenario att få inreda ett helt vardagsrum med finfina saker! Jag hade haft en mörkgrå Samsas soffa tillsammans med ett vitbetsat Yngve soffbord. (På soffbordet hade jag ställt mina Royal krona ljusstakar i olika färger som jag bara älskar)I taket hade jag hängt två kromade och en turkos flowerpot som hänger lite sådär i olika längder. Och sen som grädde på moset, som pricken över I:et, som det perfekta inredsningsslutet skulle jag naturligtvis ha ett vitt Collect 2010 skåp på ett ställe i rummet där man kan se och njuta av det så mycket som möjligt.

 • Eva skriver:

  1) Butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2)Åh en Samsas soffa, Lady fåtölj, Amazonas bord, Foto golvlampa, Kvist pendel, String hyllsystem, Tekla matta, 4 st Forest stolar, 1 Raw karmstol, One Table matbord, Sparks tidningsställ, Puppy, Bokstöd Kråka & Elefant och givetvis det vackra A2 Collect 2010 skåpet. Så vill jag inreda för att jag älskar det lekfulla och färgglada som flörtar lite med det kitschiga.

 • Linda Nyberg skriver:

  1. Butiken finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Det ska vara ett vardagsrum att trivas i både när man är själv hemma och med många vänner. Två härliga Lamino fåtöljer i ek med pallar framför brasan. Här kan man sjunka ned i timmar och läsa en bra bok. Golvlampan Kelvin ger bra ljus. Fåtöljen har en perfekt passform. Helt omöjlig att ta sig ur om det inte vore för alla vänner som kommer på besök då sitter vi i divansoffan Baseline. I det vitlackerade Collect skåpet står vinglasen redo att dukas fram. På Itomakis soffbord står kex, vin och goda ostar och väntar. Det är kärlek. Det känns hemma.

 • Kristin E skriver:

  Vilken fantastisk tävling!

  1) Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2) Jag skulle utan tvekan välja soffan Streamline som gärna fick kläs i roströd sammet. Den ser verkligt skön ut utan att bli för stor. Framför den ett Chicago III bord med plats för tidningar att läsa under ljuset från en svart AJ golvlampa. Mitt emot står två X75-2 karmstolar som ser både snygga och sköna ut. I fönstret levande ljus i Jens Fagers otroligt snygga kandelaber Raw. Alla sällskapsspel ryms i skåpet som är min dröm och dagens vinst. Nu borde jag jobba men lär ägna dagen åt att hålla tummarna!

 • Nathalie CO skriver:

  Hej,

  1. Butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Nacka/Stockholm.

  2. Mitt vardagsrum består för tillfället utav en bäddsoffa och en skadad tvbänk. Från att bo två stycken på 24 kvm till en lägenhet 56 kvm är vi en del möbler kort. De möbler jag skulle drömma om att ha i mitt vardagsrymm är två stycken fåtöljer i modellen CH 25 oljad ek/natursnöre, 1 TAB golvlampa i svart, en Rafn rullbord – bok, svart/vit samt samt en Kvist pendel – 4 armar, koppar.

  Varför just de möblerna?
  Jo, fåtöljerna mest för att killen och någon av hans kompisar kan ha någonstans att sitta och spela tvspel samt kolla på torsdagsfotbollen . Kvist pendel för att den kan fördela ljuset så fint i rummet, TAB lampan för den är fin att titta på. Sist men inte minst ett bord som man lätt kan gömma de fula fjärr- och tvspelskontrollerna i.

 • Annika skriver:

  Ååååh, jag fullkomlingen älskar detta skåp! Har velat ha det hur länge som helst, men tyvärr ligger det lite över min budget just nu. Saker blir inte riktigt mer min stil än det!

  1) Lammhult, Göteborg och Nacka i Stockholm

  2) Mitt vardagsrum är ett litet kombinerat matrum/vardagsrum (ca 20 kvm), och inreds därefter. Framförallt är jag svag för textur och mönster utan färgexplosioner, så jag håller mig gärna till en enkel färgskala i vitt, svart och ek.

  Som matbord skulle jag ha Hampton slagbord i vitt, med stolarna Non i svart till för lite kontrast och för att kunna bygga ut när jag har gäster.
  Soffan behöver jag byta ut, och jag gillar soffan Romeo i ljusgrått eller äggskalsvitt. Mattan framför soffan skulle vara en Soap i vitt (mycket charmigare än vanliga platta mattor). I soffan skulle jag placera pläden Soft wool från Klippan – enda sättet att inte frysa.
  Jag har redan en Jetson-fåtölj, men behöver för extra gäster en pall som matchar, Ari i svart läder.

  Lite mer charm och ljus behövs alltid, så jag skulle välja ljusstaken The more the merrier att stå på soffbordet eller i fönstret. Jag har svårt för det här med röror (är alldeles för bra på att skapa dem) så jag skulle förvara mina böcker i tre Collect 2010-skåp efter varandra, så de även fungerar som sideboard.
  Jag har dåligt med mys- och dekorationsbelysning, så vid soffan och fåtöljen skulle jag fokusera på svarta Arkipelag-lampor och en A809 som komplement. I fönstret skulle jag ha en Stone of glass-lampa, en favorit i sammanhanget som jag inte kommit mig för att köpa riktigt ännu.

  Puh. Kanske dags för mig att göra ett eget inspirationskollage så jag vet vad jag behöver pricka av? 🙂 Det här var en bra övning i vart fall, nu vet jag tydligare hur jag vill att min lägenhet ska se ut!

 • tomtemor skriver:

  en watersoffa med divan
  för mig och mina barn
  "gubben" en statusfåtölj behöver,
  sen herrgårdsbord, cobrastolar,
  en bumling i taket och
  en röd cheesematta
  nu kan inget oss fatta
  o en bumling i taket

 • Madeleine skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2.Collect 2010 bredvid öppna spisen får stå
  Underbart krypin för mina grejer och fantastiskt skåp att titta på.
  Sedan en klassisk AJ golvlampa ger ett vackert sken
  Intill sköna Svenssonsoffan där julens gäster vilar sina ben
  Moderna och stilrena Soffbordet Gitt
  Hade jag önskat var mitt…
  men vore skåpet från A2 Designers den enda möbel i rummet som fanns
  skulle då inte jag vilja vara någon annanstans!

 • Peter Aderstedt skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. 1 st soffa Nemo från Offecct för att den är grymt skön och underskattad. Till det Folk golvlampa från Foscarini och Ella soffbord i svart linoleum från Hay samt en svart TV-bänk(väldens bästa?) Stow från KA. Nice!

 • tomtemor skriver:

  oj då jag glömde visst att skriva orterna,
  här kommer dom
  lammhult,stockholm och göteborg

  ha det gott!!!

 • Anna skriver:

  Vilket generöst pris! Blir du inte själv sugen på att behålla alla fina saker som du lottar ut? Detta såp hade varit en perfekt födelsedagspresent till mig själv eftersom jag fyller år idag 8december 🙂

  1. Butikerna hittar du i Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Åh vilken rolig uppgift, här kan man hålla på i all evighet och botanisera i Svenssons underbara sortiment. Jag skulle önska mig en streamline soffa i grått under denna ha en skön klintmatta. I soffan skulle jag ha en paradiskudde och en vera sammetskudde ihop med mina kuddar från Svenskt tenn och sedan slänga en karamellpläd i grått. Mitt loppisfynd till soffbord skulle få vara kvar och ett Alento sideboard skulle hade vart perfekt som tv-bänk med en Kubus ljustake på. Jag skulle välja att behålla mitt älskade matbord från tidigt 1900-tal men skulle gärna ha fyra stycken A-stolar i obehandlad mattlack, över matbordet skulle en 2097 ljuskrona få hänga. Vid soffan skulle en AJ-golvlampa och ett dlm-bord som avlastningsbord passa. En oxford fåtölj till soffan skulle vara pricken över i:et tillsammans med ett vackert Stockholmvitrinskåp till alla glas. Alla dessa fina saker för att det skulle ge ett tidlöst hem med hållbar design och vara en rofylld oas att hämta kraft i.

 • Peter Aderstedt skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. 1 st soffa Nemo från Offecct för att den är grymt skön och underskattad. Till det Folk golvlampa från Foscarini och Ella soffbord i svart linoleum från Hay samt en svart TV-bänk(väldens bästa?) Stow från KA. Nice!

 • Frida H skriver:

  1. Butikerna finns i Stockholm, Göteborg och Lammhult.

  2. Jag skulle inreda med en Trifolium Fladdermusfåtölj i vardagsrummet tillsammans med min ärvda Jetson fotölj. Valet av soffa hade sambon fått stå för, och då hade det blivit en Samsas soffa. Det skulle bli en härligt mix av nytt och gammalt. Och som prick över i, bredvid soffan en AJ golvlampa.

 • Malin skriver:

  1. Lammhult,Göteborg samt Stockholm.
  2. I mitt vardagsrum skulle jag vilja ha en Arctic TV-bänk i vit högblank med mörkbetstopp då vi vill ha något vitt & stilrent istället för den svarta Ikea-Bestå vi har nu, en Status King fåtölj som matchar vår röda soffa och ser extremt lyxig ut, en Ray golvlampa F1 svart för bra och snyggt läsljus, en Stella hörnlampa tyg: sticks röd i hörnet bredvid soffan som nu är väldigt mörkt och ett Collect 2010 som vitrinskåp istället för nuvarande enkla och öppna bokhylla som drar till sig damm.

 • Anonym skriver:

  1. svenssons i Lammhult finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. mitt vardagsrum hade gått ( och gör ) i vitt, svart, grått i olika nyanser med inslag av trä för att mjuka upp. så här hade jag stylat mitt vardagsrum:
  alex classic soffan från fogia
  Pallett pall – grått fårskinn, ekben -fogia
  Access stol – teak – berga form
  Skagen matta – grey, 200 x 300 cm -kathea
  Itomaki soffbord – Ø105 cm, svartbetsad ek -Karl Andersson & söner
  tre- fyra st som taklampa över bordet Aplomb pendel – svart -foscarini
  Collect 2010 skåp – vitlack/ek -A2
  2 st Byrå 2 – oljad ek – Scherlin- för att gömma all media
  AJ bordslampa – svart – louis poulsen
  Code korg – stor, vit – asplund att att ved i
  Urbild 1:3,6 bordur – betong – forsberg form

  Läshörnan
  Status fåtölj – svart läder
  Kelvin golvlampa – svart -flos
  Skagen matta – grey, 140 x 200 cm -kathea
  sidobord Trolley rullbord – vit -SMD-design

  skulle kunna ratta ner hur mkt som helst. men i det stora hela är detta mitt vardags rum från drömmarna.

 • Anonym skriver:

  1.Lammhults,,finns i *Lammhult *Stockholm *Göteborg

  2.Starten får bli skåpet "collect",
  ett Itomaki soffbord och några Jetson stolar skulle oxå sitta "perfekt"
  <3

 • Pernilla Skogsberg skriver:

  1) Butiker finns i Lammhult, Stockholm och Göteborg.
  2) Om jag fick välja fritt skulle jag ta 6 stycken ch34-stolar i ek med naturfärgad sits, tror att de skulle passa till vårt stora ekbord från Fogia och mjuka upp det raka fyrkantiga. I övrigt behåller jag våra soffor från Anderssons och boksskåp från Voice, de har hållit stilen i 10 år och kommer att hålla i minst 10 år till.

 • Catrin skriver:

  1. Butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Till mitt vardagsrum skulle jag välja fåtölj Jättepaddan i grått tyg och fårskinn, sitter fantastiskt skönt i den, till fåtöljen en thevagn 901 i svart. Beach matta i färg 46,Rosy Angelis vita golvlampa, ett par grå Pia Wallen toffflor, en Pal radio i ljusgrått samt en Nordic Light 4-armad ljusstake ochså i grått. Nu är mitt vardagsrum klart att sitta ned i och bara vara…

 • Pernilla Skogsberg skriver:

  Oj, halkade på tangenten, stolarna heter förstår ch24!

 • Mia skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Vårt hus brann ner till grunden i februari i år. Vi bygger nu ett nytt hus och vårt nya vardagsrum hoppas vi kunna fylla med mycket värme och kärlek. Jag älskar Newton soffbord, vackra enkla linjer i oändlighetens tecken. Octo 4240 plockar upp samma lätta träkänsla och sedan några färgklickar som sprider glädje som Accent soffa och Collect skåp. Välkommen hem på besök hos oss!

 • linnea dalstrand skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Jag älskar snygga smådetaljer i ett hem så jag skulle nog välja Pal radion i en röd färg från Tivoli Audio eller en stor samurai-docka i svart från Yo co.

 • eni skriver:

  1. Lammhult, Stockholm, Göteborg
  2. Jag skulle vilja ha fåtöljen 46 och snowdrop golvlampan.

 • Camillasnyahem skriver:

  Nu blir jag helt till mig, den här står så högt upp på min önskelista så det är inte klokt! Vilka vinster du har Frida!

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Ett stort superellipsbord med många Tolixstolar till, där vänner och familj kan samlas för att umgås. Kaffet dricks i soffan Flow. Att drömma är gratis! 🙂

 • Lotten Lidén skriver:

  Lammhult
  Göteborg
  Stockholm

  Enigma lampa över soffbordet. Svävar utan att vara i vägen och den ger ett mycket behagligt ljus.
  Bas 2 Soffbord – ett runt soffbord som liksom samlar ihop vårt avlånga rum.
  Le Klint golvlampa med vit, veckad pappersskärm
  Hyllsystem Elfa eller string över en hel vägg – älskar åsynen av böcker, det gör rummet levande!
  Streamline soffa – helst i en maffig lila canvas, med fotmall till.
  Sen så har vi vår gamla Lamino original från 50-talet (ett arv från morfar)
  En stor allum matta i 2×3 meter i lime eller applegreen som en rejäl färgklick under de lila sofforna.
  Vår tjock-tv gömmer jag helst någon annanstans. TV-apparater är det fulaste som finns och inte blir det bättre av en platt-TV upptryckt som en svart fläck på väggen!

 • Louise Karlander skriver:

  1. Butiker i Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2. Vilken dröm, mitt vardagsrum skulle prydas av:
  En Bourgie bordlampa i crystal i vardera fönster och nu till jul två stycken elflugan grande i vitt
  Gunilla Allard Chicago 3 soffbord
  1 st Alex Classic soffa i svart läder
  2 st CH 07 fåtölj i svartlackad bok och svart läder
  1 st Arco golvlampa från Flos – absoluta drömlampan
  Ett antal Ceannis kudde imitation – spring deer att ha i soffan och fåtöljerna
  En sam matta från Kasthall i valnöt
  Det fina collect skåpet mellan fönstrena att förvara filmer och cd:s i
  En vit Geneva lab Model L att spela musik med golvstativ
  En four vas i opalvit att ha blommor på soffbordet i
  Hampton avlastningsbord – 2000, vit/glas Candlestick – 1085 – stor att ha på avlastningsbordet
  Geishadocka, liten – vit
  Geishadocka, stor – vit

 • Heli skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Jag drömmer om att bygga mitt lilla vardagsrum runt Carl Malmstens (grå) Samsas soffa, en inbjudande klassiker som passar till allt!

  Mitt trekantiga loppisbord från 50-talet skulle matcha finfint. Barnet skulle få en svart Acapulco att sitta i. En mossgrön Soap matta med kudden Lustgården från Design House skulle ge färg och en personlig touch! En 172 från Le Klint skulle lysa upp…

 • Jenny skriver:

  1. Butiker finns i Lammhult, Stockholm & Göteborg.
  2. Vilken dröm!
  Skulle vilja ha en blandning av mysiga fåtöljer: Jättepaddan, Farmor, Häggbom och Lady. För att hålli ihop det kör jag alla i samma färg. Vitt. Gärna 6 stycker totalt. Ett Chicago bord i mitten och en stor Pinocchio matta. En perfekt plats för fika och samtal. Två Collect 2010 skåp fyllda av roliga sällskapsspel, bra skivor och fina tekoppar.
  Fun 1DM i taket ovanför bordet.

 • elin b skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.
  2. Är lätt men ändå svår. Jag har faktiskt just den möjligheten. Vi håller på att inreda vårt vardagsrum. Jag skulle täcka en vägg med Tomas Sandells vitrinskåp snö. Jag skulle också skaffa mig en kvadratisk färgstark matta, antagligen någon från Kateha. Soffa har vi precis köpt och jag har redan mina två svarta jetson och en pernilla från Morfar som passar in. Istället får det bli ett Chicago av gunilla allard som soffbord. Vardagsrummet är stor så jag får in en liten atelje-del också och dit vill jag ha Arteks A80 bord med svart laminatskiva. Färger behövs också så jag fyller på med lampor från Muuto, kuddar från Hay

 • Lisa skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2. Om jag fick välja produkter fritt ur Svenssons skulle jag nog go bananas eller nåt. Men eftersom jag trivs med många av mina möbler skulle jag nog försöka att bara välja min absoluta favoriter d.v.s. ett lamino-bord i ek att ställa brevid min Lamino-fåtölj. Jag skulle byta ut mitt nuvarande soffbord mot ett "flower" och komplettera med massor av mysiga lampor, en Panthella bordslampa och en PH golvlampa bl.a.

 • Heddie Faghir skriver:

  Svenssons är en butik man i 3 städer kan hitta,
  i Lammhult, Göteborg och Stockholm på möbler du kan titta.

  Nu när jag vad som helst får välja,
  går det ej mig att hejda.
  Jag kan inte mina abc,
  några Y-stolar kanske kan rätta till de.
  Ett Camouflage är alltid bra,
  den över matbordet måste jag ha.
  Golvet måste jag också smycka,
  ett stycke Björk blir allas lycka.
  I Zentih kan jag ligga och mysa,
  med Karamell pläd slipper jag frysa.
  Lamino med fotpall vore inte helt fel,
  i alla fall inte för sambons del.
  Flower mono gör nästan min version komplett,
  med Collect 2010 blir vardagrummet färdig inrett!

 • 1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Vardagsrummet kommer att gå i gråa nyanser, vitt och trä. En Zenith-soffa, det tuffa Concrete Jungle-bordet. Snygga golvlampan Oslo Wood golvlampa – beige/metallic samt Light Shadows takpendel som ger mysigt skuggspel.
  En transparent Lou Lou Ghost barnstol till lillkillen. Skåpet Collect 2010 i vitlack/ek till våra böcker, inredningstidningar, sällskapsspel och leksaker. Tavlor av Therese Sennerholt, en triumfkorg i björkfaner… Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst med "piffet" men nu får jag ge mig. 🙂

  Håller tummarna

 • MrsY skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Är lyckligt lottad med ett stort sekelskiftesvardagsrum som just nu är fyllt med ett (barnvänligt) hopplock av udda möbler. Skulle inreda rummet med toppmoderna möbler som kontrast till det gamla krusidulliga med svart-vitt-äppelgrönt som färgtema. Två Caesar-soffor i vitt läder som står i vinkel mot varandra. Ett stort vitt Tellus-soffbord med vitt stativ. En äppelgrön Tekla-matta. Barnen får sitta på två svarta Flower-pallar. Svart Twiggy-golvlampa och några Panthellor här och där. Ceannis-sammetskuddar i vitt, äppelgrönt, fuchsia och lila. Och förstås Collectskåpet för fjärrkontroller, playstation, leksaker och diverse pryttlar som alltid ligger överallt!

 • Eva skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2.En skön biografröd Andrew och ett par svarta Palett som centrum framför vår filmduk. Ett par svarta 60-pall som sidobord, så man kan nyttja dem när vänner kommer över.

  Ett par Snö E skåp som förvaring för filmerna. Karamell plädar och någon Kvist pendel för att kunna rikta ljuset. På golvet en stor härlig kohud. Blandat och vilt för att det är skoj.

 • Madeleine Holm skriver:

  Heej !

  1. Svenssons finns i : Lammhult, Stockholm och Göteborg (och får gärna öppna i Malmö :))
  2. Jag gillar att blanda stilar, men framför allt att gynna lokalt (svenska, nordiska) designers och företag, färgerna får gärna gå mot en lugn ton, med accenter så som kuddar och mattor (Pinoccio från HAY, får gärna liva upp ett trist golv)
  Hade jag haft ett marbord hade gärna "Unfold me" fått hänga där.
  Som 22 årig student är dock budgeten stram, men det har gjort att auktioner runt världen blivit mer intressanta. En Collect hade naturligtvis smält in vart som hellst även i en studentlya i Lund.

  Ha en fortsatt trevlig onsdag !

 • Therése skriver:

  1. Butiker finns i Lammhult, Göteborg o Stockholm. När kommer deras fantastiska sortiment till Norrland?
  2. Vilken galen dröm! 🙂 Vi har precis fått hem soffan Alex i grafit och förvaringen Artic från svenssons, är väldigt nöjd med båda. Vill komplettera med AJ-golvlampan, Horizon matta i stone/yellow, soffbordet Breeze samt den galet fina Jetson fåtöljen. Som pricken över i:et en Le Soleil i vitt i taket.

 • Jenny-Marie Ohlsson skriver:

  Vad härligt att få inredningsdrömma lite mitt i veckan…
  1)Lammhult, Göteborg & Stockholm…
  2)Om jag fick "Svenssonsdrömma" & gå runt och peka med en trollstav på 3 saker som skulle förgylla vår vardag och vardagsrum så skulle först Twiggy Golvlampa från Foscarini få flytta in. Vi skulle sedan välkomna Octo 4240 & sist men inte minst Kubus ljusstake. Allt i ljusets tecken denna murriga årstid!

 • Kajsa skriver:

  1. Svenssons butiker finns i Stockholm, Göteborg och Lammhult.

  2. Tre produkter som jag skulle styla mitt vardagsrum med är först och främst dagens pris! Jag älskar vit inredning och skulle därför, som andra sak, ha ett stort, vitt Tellus soffbord. Till sist skulle jag sätta upp och piffa till det hela med en rosa Collage pendel, för det är en lampa som jag gått och tittat på väldigt länge och som jag tycker är fantastiskt fin.

 • Mona skriver:

  1. Butikerna finns i Stockholm, Göteborg och så klart i Lammhult.

  2. Jag skulle skåpet Collect 2010 vara en stor del i stylingen och plocka upp såväl den kvadratiska formen och den vita färgen. Just nu har jag fastnat i kombinationen av vitt, grått och trä, och tänker mig någon form av "romantisk industri"-stil. Därför skulle resten av möblerna bli väljas följande:

  En grå, kvadratisk matta på vitbetsad parkett.
  Ett Brasilia soffbord i valnöt. Soffan skulle bli en Mags soffa i vitt eller ljusgrått.
  Jag har fastnat för Hay's Plopp-pallar och skulle antagligen välja fyra-fem stycken, där en skulle vara få vara gul, som också blir den enda accent-färgen i rummet. Den gula färgen plockar jag också upp i antingen en soffkudde eller på en tavla ovanför soffan. Jag pyntar slutligen med en Kubus 4 ljusstake på soffbordet. Som någon skrev tidigare: Att drömma gratis! 🙂

 • camilla skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Har edan en mörkgrå Eilersensoffa, grå, rund Katehamatta och ett voiceskåp från Svensson. Jag hade gärna kompletterat med 2 st svarta wegnerfåtöljer och en AJ golvlampa samt ett avlastningsbord hay -DLM

 • Anonym skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Åh, jag skulle ha en vit bas i väggar och lägga till färger i framförallt textilier. Jag skulle välja Fogias: Alex Classic lädersoffa, två stycken Jetsonfåtöljer, ett Itomaki soffbord samt en teatime brickvagn bredvid.. Helt uunderbart med en känsla av gammal tidlös och nytänkande design. Jag skulle någonstans lägga till ett DLM XL bord i stickande gult och dekorera med matchande förgglada kuddar och filtar i soffan. Till det hade jag valt Tekla matta i applesour, alternativt en kohud. Ett string hyllsystem hade fått pryda väggen och belysningen blir en fröjd för ögat genom en gul Dolly golvlampa, Kvist takpendel och ett par caravaggio svarta bordslampor samt svarta A110 pendlar i fönstren.
  Tjusigt värre!

 • Åsa skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Vi har precis köpt ny lägenhet och har flera gånger varit inne i Svenssons butik vid Järntorget och spanat/drömt om:

  I soffan Streamline skulle jag ha kuddarna Art – Pottery och Lustgården och i hörnet jämte skulle jag placera en Lean golvlampa. Två fåtöljer CH 25 – oljad ek/natur snöre skulle göra sig snygga intill de vita stringhyllorna som täcker ena väggen. På golvet en Allium matta i dimgrått. I fönstren skull jag hänga två stycken gröna E27 pendel.

  Jag gillar 50-talsdesign uppblandat med nytt (som så många andra…). En vit stringhylla representerar det bra tycker jag.
  Vitt, beige och grått måste kompletteras med lite färg (gärna miss-match). Mönstrade kuddar och gröna lampor i fönstret får lösa det. Mitt vardagsrum ska kännas personligt och mysigt.

 • Maria skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm.
  2. Jag bor 4 mil från Lammhult så jag har redan börjat med att inredan mitt vardagsrum med Svenssons möbler. Men med tanke på priset så tar det ju lite tid. Hittills har jag handlat ett par Lamino som står framför brasan, en pilaster på väggen och en Olle som lyser upp på skänken. Om jag fick välja fritt skulle jag komplettera med en Svenssonsoffa i grått, ett vitt soffbord Chicago III och en vit sideboard från Voice (Alento). Jag skulle också byta ut matbordet och stolarna till ett Saturn i vitt och 6 tolixstolar i grått – för att bryta av mot den i övrigt klassiska retro-stilen. För snygg förvaring skulle jag välja A2:s skåp Collect 2010, och för att man ska kunna se alla dessa möbelklassiker ordentligt så skulle jag vilja ha en Octo över bordet och en AJ golvlampa i vitt vid soffan.

 • whynja skriver:

  1: Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2: En Streamline soffa från Eilersen i mörkgrått, en ljus Björk-matta från Design House Stockholm, 2 svarta avlastningsbord DLM från Hay, ett stort vitt Flower-bord från Swedese, samt Azzarro tv-bänk från Voice. Till det skulle jag ha vita Stringhyllor.

 • Louise skriver:

  Butiken finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  För att tillfredsställa både min lekfulla sida och min moderna så skulle jag välja Suffle table från &tradition och kombinera det med bord och stolar från Artek/Aalto H99 och 66 Stolar.

 • Hanna skriver:

  1,Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2, Älskar skåpet som ligger i potten så den skulle jag absolut slänga ut vårat akvarium för;-) Sedan så behöver vi desperat ett nytt soffbord (desperat, verkligen) och bordet Breeze skulle passa utmärkt in i vårat grå/vit/svart/petrol vardagsrum! Ja, ni hör ju själv så mycket bättre det skulle bli!

 • Anna skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Tillsammans med A2´s Collect 2010 skulle jag möblera med ett Droplet soffbord, en Foto golvlampal. Gärna ett par favoriter från Swedese också: en Lamino i svart skinn och en Teatime brickvagn. Till dessa blir det inte svårt att hitta några inredningsdetaljer som blir pricken över i:et.

 • emma skriver:

  Oj, vilket fint pris! Jag har sneglat på det där skåpet sedan jag såg det på mässan, det är väldigt snyggt, känns som en framtida möbelklassiker. Här är mina svar:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Mitt vardagsrum är helt nyrenoverat och jag är rätt nöjd med hur det ser ut nu, det går i vitt, svart, grått och trä. Men en ny soffa skulle vara fint, en stor och generös Tub passar vår stora familj. På den slänger jag en Soft Wool pläd i mörkgrått och några fårskinnskuddar så att barnen har något att använda i sina kuddkrig. Själv sätter jag mig i en fåtölj, en Jetson i svart läder som passar bra bredvid vårt stora sideboard i teak. Över sideboardet har vi tv:n på en svart fondvägg, och runt den sitter tavlor i svart och vitt. Där skulle Therese Sennerholts prints smälta in fint!

  I andra änden av rummet har vi ett stort bord för middagar och pyssel. Där behövs något riktigt rejält, som Wegners CH 327, för att alla ska få plats och över det hänger jag en rad Caravaggiopendlar. Minstingen får sitta i en 616 barnstol och vi andra slår oss ner i en galen blandning av Lilla Åland, Tolix, Ch 24 och Wood-stolar. Bredvid matbordet ställer vi Collectskåpet som jag naturligtvis vinner. 🙂 Det fylls snabbt med brädspel, filmer och pysselmaterial, så vi behöver en hög stringhylla också till alla böcker, tidningar och leksaker.

  Hmm, motivera kort sa du va? Då får jag nog avsluta nu innan det blir en hel roman.

 • Linda på Åland skriver:

  1.Butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Till vårt pyttelillavardagsrum i huset som är byggt på tidigt 50-tal skulle jag välja Klintmatta, på den skulle jag ställa borden DLM & DLM XL i svart. Runt borden ställer jag två fåtöljer CH 07 och Raw pallar som fungerar som sittplats, x-tra bord eller fotpall. Som förvaring skulle jag inte ha nått emot dagens vinst =)Och sedan får nog Stringhyllan en given plats oxå. I taket ovan borden hänger Liv pendellampan och på golvet en Benderlampa. Jag vill även ha massa kuddar på stolar och golv för att skapa mys och göra det bekvämt. Lustgården skulle kunna vara en kudde… På det här sättet tror jag att jag kan få mycket plats på liten yta utan att det känns trångt och helt övermöblerat!

 • Robin skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm (Sickla)
  2.Jag skulle inreda mitt kök med slagbordet Wing i vitt med galvaniserade lackade A-stolar med grå fårskinnsdynor på. Sedan skulle jag röra ihop Rocky road i färgglada Margreteskålar, medan jag lyssnar på musik i min röda Palradio.

 • Patricia skriver:

  Lammhult finns i Lammhult, Stockholm och Göteborg.
  Mitt vardagsrum skulle bestå av collectskåpet (surprise!) tillsammans med min drömfåtölj CH25, en costanza golvlampa, 2 st lucia ljusstakar på ett ellipsbord och den röda cheesemattan. Till det skulle jag sätta upp en stor olja av Lisa Rinnevou.
  Å nu kommer jag inte kunna tänka på annat 😉

 • Ulrika skriver:

  1) Butik Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2)Lampor: Double bubble och Aj- golv, Miss K och Enigma taklampa. Fåtöljer Lamino från Swedese- bekväma, snygga och riktiga designklassiker.

  Flowerbord, Kanto vedkorg till tidningar och en skön Streamline soffa, en kohudmatta och en codekorg med orange apelsiner som färgklick!

  Detta skulle utgöra grunden i mitt vardagsrum- stilrena prylar som håller hela livet- inget slit och släng! Dessutom en härlig blandning av möbler formgivna av mestadels nordiska formgivare!

  Prydnadskuddar, lite ärvda prylar, loppisgrejer osv. skulle sätta min personliga touch på rummet.

 • Anna skriver:

  1, Lammhult, Goteborg och Stockholm
  2, Vi bygger hus i Frankrike och ar mitt uppe i inredningsfasen. Vi har en oppen yta dar nere dar jag skulle inreda med en mysig soffa, t.ex Zenith. Flower mono bordet skulle saklart fa ta soffbordsplatsen och i lashornan far en Laminofatolj installeras dar jag kan sitta med en kopp te och lasa eller titta pa den vackra utsikten.
  Skapet som jag drommer om att ha mina fina vaser och koppar i ar Collect 2010 och jag skulle bli saaa glad om det flyttar in med oss!!!

 • Kajsa skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Vi har ett gammalt hus med djupa fönster och breda golvtiljor. Är nöjd att jag även fick med lite "humor" med piltavlan och Moo lampan på väggen.
  Det här var jättekul och även lite plågsamt att gotta sig i allt 🙂
  City matta, 200x300cm – natural/black
  Cirkulation piltavla – betong
  Golvur i betong – Urbild
  Moo vägglampa – vit
  Collect skåp såklart och en Raw karmstol som ska stå och vara fin i ett hörn
  En svenssonsoffa i mörkare tyg och två stycken svarta Jetson fåtöljer till det.
  Ett eller två flower Mono bord och lampor från Kartell tex Fly/y pendel och Bourgie bordlampa.
  Kanske mjukar jag upp med kuddar från Mimou.

 • Mini skriver:

  Hej!
  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Jag skulle inreda vårt vardagsrum med en glasvägg. I vä hörnet skulle jag ha tre Beat Light Fat i nivåer, under en Lamino i svart m. svart läder och sideboardet Trayboard 140×40 black. I mitten skulle jag ha 2 Alex Classic soffor mitt emot varandra och bordet Itomaki dim. 105 svart. (matta skippar jag eftersom vi ha småbarn) På väggen till höger tar jag två Collect 2010 skåp-vitlack som ett smycke i rummet.

  Hoppas jag vinner!!
  Mvh
  Mini Johansson

 • Joachim Nilsson skriver:

  1. Lammhult, Stockholm, Göteborg.
  2: Om jag får härja fritt i Svenssons sortiment och inte behöver tänka på priset så blir det Mags soffa från Hay, Kasthalls matta mirrorings, Newton soffbord, wegners CH07 fåtölj, AJ-golvlampa, Bohlins Kvist-lampa i taket, förvaringnen hade gjort sig ypperligt i dagens vinst.
  Nordisk a´la carte.

 • Annika skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Åh, känner mig som ett barn på julafton! Nu ska vi se… Jag skulle utgå från röda textilier/detaljer. Jag blir så glad av rött, tycker det passar lika bra på vintern som på sommaren. Jag kommer från en stor familj, och vill att alla ska få plats i soffan. Väljer därför en Krypton hörnsoffa, där jag lägger en djupröd pläd i soft wool tillsammans med några Vera sammetskuddar i rött/vanilj. Över soffan hänger jag en färgklick, en Vira textiltavla i rött. På golvet lägger jag en röd Cheesematta, och på den står ett Acapella soffbord i massiv ask. Vi är gottegrisar, så på bordet ställer jag en stor Marimekkoskål med godis (och hoppas på att den räcker längre än 2 min..), tillsammans med en Constella ljusstake. Över soffbordet hänger en ljuskrona i krom, med 30 lampor. Viktigt med bra belysning eftersom vi ofta sitter i soffan/vid soffbordet och spelar spel. I rummet finns också två röda Fatboy Point sittpuffar, där barnen kan mysa när de tröttnat på sällskapsspelen. Vi njuter av brasan som knastrar i öppna spisen, bredvid den står en svart Kento vedkorg. I eldens sken sitter säkert min man i en svart Ari fåtölj och njuter av en bra bok, bredvid fåtöljen står en röd Arkipelag golvlampa med bord där han kan ställa sin varma choklad. I fönstet står en Eldflugan grande, grå, och lyser. Längs ena väggen står ett Add-on hyllsystem med alla våra böcker och spel. Där ställer vi också en iPal vit/silver och kopplar på lite skön bakgrundsmusik. Mmm, vilken idyll! Så vill jag ha det!

 • Ingen vanlig dag skriver:

  Skämtar ni?! Det är ju ett helt otroligt fint pris!! Wow!

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Det skulle bli två vita soffor mitt emot varandra – great lift soffa – tidlösa och snygga. Till det skulle jag sätta en farmor fåtölj i svart läder som hade brytit av det stilrena och passar perfekt in i vårt gamla hus. Till det hade det blivit Gitt soffbord som är runt och väldigt lätt i designen. Och vid sidan av, nära fåtöljen hade det blivit ett svart DLM-bord från Hay för thékoppen. Till det hade det även blivit en Allium matta , 2×3 m, som bundit ihop det hela och blivit en fin kontrast till det vitmålade golvet. En svart bestlite golvlampa hade fått fungera som läslampa, vilken dröm! Och i fönstrena hade jag satt två Ktribe bordslampor som hade varit så snygga där. I ena delen av vardagsrummet, bakom en halvvägg, finns ett bord och min pysselhörna och där skulle jag ställa skåpet Collect 2010 för alla mina grejer så att bordsytan kan vara fri från bråte. jag skulle kunna gå på hur länge som helst och även plocka fram detaljer men det skulle ju vara kortfattat 🙂

 • Ulrika N skriver:

  1, Butiker finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2, Jag skulle möblera mitt vardagsrum med tidlösa möbler som skulle passa min stora runda, röda matta, Streamline soffa (en divan vore underbart framför TVn), soffbord skulle bli ett Chicago III bord, vitlaminerat (gillar runda bord), som taklampa skulle jag välja en Le Klint 172 pendel.

 • 1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Jag är också en sucker för svart, vitt, grått med en hint av trä och moderna designklassiker, så mitt vardagsrum skulle bestå av en stor härlig soffa i grått, tex Infini. Soffbordet hade blivit X-Frame (om man inte behövt tänka på pengarna), i taket hade det nog hängt en Kvist pendel och på ett sidobord står det en genomskinlig Bourgielampa. Alento hade gärna fått fungera som sidobord och en CH 25 alt 28 fåtölj hade också fått plats. Ett par Arka fårskinnskudde och Ceannis egg-kudde i soffan och en Brais-matta på golvet. Så slänger vi in lite Flame ljuslykta, Kubus 4 ljusstake, ett bokstöd Isbjörn och en citat-tavla från Therese Sennerholt så får vi pricken över i:t! Det blev inte billigt det här 🙂

 • Malin skriver:

  1. De finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  Jag hade valt Spring soffpaket i svart färg, det häftiga soffbordet Concrete jungle, kuddar med kuddfodral Art och golvbesysning Aria Golvlampa.

  Nu är mitt vardagsrum ganska litet, så jag tror knappt att det finns plats för mer än så – men mitt vardagsrum hade verkligen blivit snyggt, spännande, unikt och häftigt – precis som jag – med denna inredning!

 • Anna skriver:

  1) Butik i *Lammhult *Göteborg & *Stockholm

  2) I vardagsrummet skulle gärna en liv pendel få hänga över det runda köksbordet med plats för fyra.
  Brevid soffan i krossad sammet skulle en svart Jieldélampa få lysa upp en trave fina böcker. Framför soffan står bordet Flower Mono. Med en vit matta från Liniedesign undertill. Vid sidan om skulle en Oxford fåtölj i vitoljad björk från Stolab <3 stå med en kudde från Mimou och en grovstickad filt!
  En liten svart Miss K med guldkant skulle stå fint i fönstret.

  Klassiska klassiska skönheter!!

 • Wow ser jag i syne? Vilket underbart pris! Det där skåoet är en stor personlig favorit! Nu håller jag tummarna tills de blir blå

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.
  2. Jag skulle välja ut de bästa godbitarna och blanda med gamla möbler för att få den bästa mixen.

  Collect 2010 skulle givetvis få hedersplatsen i vardagsrummets kortsida tillsammans med den matchande Angle hyllan. Då skulle alla förvaringsbehov vara tillgodosedda.

  Den viktiga belysningen skulle bland annat komma från en AJ golvlampa i svart och den vackra Camouflage pendeln i taket.

  På soffbordet skulle en bukett snittblommor stå i Four vasen. Golvuret Urbild skulle ha sin givna plats och så skulle givetvis skålen Crushed vara med på soffbordet full med clementiner.

 • Erik Johnsson skriver:

  Butikerna finns i Stockholm, Göteborg och Lammhult förstås 😉

  Mitt vardagsrum skulle vara en blandning av gammalt och nytt. Till mina 2 retro Jetson66fåtäljer skulle jag komplettera med en skön soffa "Mail" som har en näbbig, uppnosig form, men framförallt skön att vräka sig i. På golvet ligger Mattan "Pinocchio" Från Hay i kulörta lekfulla färger. Soffan flankeras av läsbelysning med gollamap "Foto". Vinglaset ställer jag på ursnygga och modernt formgivna bordel "DLM" också från Hay. Favoritböckerna står staplade längs vägg i bokhyllor "Random". Konst, Tavlor, och textiler kompletterar det Nya med befintlig stil och uttryck.

 • Åsa skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Jag skulle, till vårt fritidhus vi havet, välja 2st pernilla 3 fåtöljer med fårskinn. Till dessa skulle jag vilja ha 2 svarta AJ golvlampor. Mellan dessa två fåtöljer ställer vi ett bord, nämligen DLM XL bord. Allt detta fina placerar jag på övervåningen, där vi har 360 graders utsikt mot havet och naturen. Vilken drömmöblering, hoppas att den går i uppfyllelse, bäst jag åker iväg och handlar trisslotter 🙂

  Mvh Åsa

 • Becca skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Jag skulle välja Loop Stand Bordet, eftersom benens design är så snygga samt att det är svart. Skulle vidare välja ett litet Tio bord som sidobord vid vår soffa. Även här för benens skull och de snygga färgerna. Gillar även CH 28 – fåtöljens design, så två sådana. Behöver byta fåtölj. Skulle hemskt gärna ha en acapulco mini i rött. Älskar nämligen att inreda barnens rum…

 • Kajsa Lundgren skriver:

  1. Butikerna finns i Lammhult, Göteborg, Stockholm

  2. Jag gillar att ändra stil och färger i min inredning. Nu har jag dock insett att denna ombytlighet har ett pris: det kostar ekonomiskt, för miljön samt stjäl dyrbar tid som jag hade kunnat ägna till att vara med mina barn. Därför har jag nu bestämt mig: Nu vill jag satsa på möbler som jag kommer att ha länge och som jag kan trivas med i långa loppet. Designklassiker från Svenssons i Lammhult skulle jag gilla livet ut.

  Jag skulle gärna möblera med detta:
  Jag har redan ett Gitt soffbord från Hay. Detta vill jag begålla eftersom det är så snyggt med skåpet från Collect. Till det skulle det vara snyggt med en Puzzle-soffa eftersom den är i vinkel. Två Cinema fåtöljer, i svart läder från Lammhults, hade varit jätte-fint och en svart golvlampa från Bender.

 • Sara skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Jag skulle möblera mitt vardagsrum i min nya lägenhet med Caesar soffa i svart läder mot de vita väggarna. Soffborden ska gå i en modern stil och vara vitt. På borden skulle jag ställa en stor skål, Leaf med frukter i som sätter färg i rummet. Sedan skulle jag låta taklampan Spiral SP01 pendel i silver hänga över. Tillsammans med detta skulle jag låta det fantastiska Collectskåpet pryda vardagsrummet med en vit vas med vita orkidéer i.

  Ha en fortsatt trevlig onsdag!
  /Sara 19år

 • Emma Persson skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Den runda mattan från Hay för dess lekfullhet som skulle bryta fint mot ett annars stramt ljust rum. Stolen Ghost i högblank vit från Kartell. jag gillar mixen av modert material med en form som känns antik. Som krona på verket skulle jag välja lampan Secto 4200 som stått på min önskelista länge.

 • Johanna skriver:

  1. Stockholm, Göteborg, Lammhult.

  2. Jag skulle gärna fylla mitt vardagsrum med Svenssons hörnsoffa klädd i tyget Bogra och så Svenssons soffbord till det. Två stycken Vera Sammetskuddar i soffan och så förstårs en mysig pläd (Ceannis vit).

 • Christine skriver:

  1: De har butiker i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2: Jag skulle nog vilja ha en lite eklektisk stil, det känns som jag.
  Soffbord Flower Mono i vitt, Mags soffa från Hay, Fåtöljen Jättepaddan i et hörn med en vit AJ golvlampa, wawe sidobord i ek med en röd Flower Pot lampa, Häggå matta från Katsthall, en Pilaster i vitt måste också rymmas. Några tavlor med egna svart/vita foton blir pricken över i'et. I et sådant vardagsrum skulle jag må bra! 🙂

 • Tiina K skriver:

  1: Butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2: Vi har precis flyttat till ett renoveringsobjekt och detta har fått mig att fundera på min omgivning. Jag vill skapa ett hem med hjärta och harmoni. Inredningen ska vara tidlös, men persnonlig, då onödigt byte av möbler och konstant renovering inte gynnar vår moder jord. Den öppna planlösningen inspirerar till ett vitt stort matbord "Hay" med färglada "Lilla Åland" som får stå för hjärtat och samvaron. "Arka Loungechair" vill jag ha bara för att hon är så snygg. Där får man plats med en mamma och barn-rumpa då det är dags för bokläsning. Bokstödet "Elefant" håller böckerna på plats i min snygga "string-hylla". Min familjs finska ursprung lyser genom Iittalas "Kivis" och "Marimekkoskålar" fulla med gott:)

 • Sophia skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm

  2. Jag gillar att blanda material och stilar vilket jag även försökt att göra här.
  En svart skinnsoffa är en tidlös möbel, slitstark och tålig för mycket soffhäng. Därför blir "Alex Classic soffa" ett givet val. Två fotöljer "trifolium fladdermus" blir skitsnygga mittemot soffan. Soffbord var ett svårare val men jag föll till slut för "Fidel" soffbord även om jag skulle önska mig det i valnöt eller teak ;). En snygg lampa är ju också ett måste och då blir det självklart en "Flowepot". Jag har redan en sådan hemma och jag älskar den =). Sist men inte minst en färgklick i form av en härlig grön matta "tekla".
  Voila!

  Håller tummar och tår för tur!

 • Cecilia skriver:

  Butiker finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  Jag ska precis inreda mitt matrum med stora fönster från golv till tak på två väggar. Där tänkte jag ha bordet med betong skiva som min man gjort med vit underrede. Ovanför bordet vill jag ha 5 st MIRROR BALL lampor i lite olika höjd (blir snyggt eftersom vi har öppet upp till nocken! Runt bordet vill jag ha 6 olika stolar – CH 24 Ystolen, FOREST stol, NAVY stol, A-STOLEN Tolix, SUPER IMPOSSIBLE, och LILLA ÅLAND. Kompliterar med 2 st tolix pallar. Till detta vore det ju super fint med det fina skåpet som är i dagens lucka!

 • Anna skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Efter en renovering på 1 år, där vi tog bort den enda förvaring vi hade för att ge plats åt en dusch, är bra förvaringsmöbler något vi letar efter med ljus och lykta. Vad skulle passa bättre än ett collectskåp, funktion och form i ett? Skåpet skulle tillsammans med våra två 50-tals fåtöljer som vi hade turen att få av en snäll farmor utgöra basen i vårt kantiga vardagsrum. Till detta skulle jag addera den fantastiska Peamattan från Hay. På mattan skulle Swedeses stora Flower Monobord stå, i vitt så klart. Jag skulle behålla vår blå soffa och vårt stora sideboard i teak. Två vita Karamellfiltar från Klippan hade värmt under frusna dagar. I något mörkt hörn skulle jag ställa en PJ lampa från Örsjö belysning, bara för den är så fin.

 • Sara skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Nacka i Stockholm (Sickla).
  2. -Tv-bänk från Voice i högblankt vit
  -Björk matta från Design House ljusgrå
  -Soffa Svensson 3 i tyg Bogra
  -Trippo soffbord vit laminat
  -Golvlampa AJ grå
  -Taklampa Flos 2097 ljuskrona mässing 30 lampor
  -Fåtölj från Lamino i ek med grått fårskinn
  -För förvaring av porslin och glas skulle jag faktiskt välja skåpet A2 från Collect 2010… Har spanat på skåpet länge även i verkligheten:).

 • Rebecca skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm

  2. Jag skulle utgå från en stor soffa från Eilersen (tex Baseline eller Krypton) och sedan skulle jag komplettera med någon snygg hängarmatur, matta och soffbord. Svårt att säga exakt vad eftersom jag skulle vilja få en uppfattning om hur soffan blir i rummet innan jag köper annat. Men på Svenssons finns ju allt, så det lär inte bli något problem att hitta kompletterande grejer.

 • Anna skriver:

  Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  Nu till inredningen: Jag börjar med att ställa dit Johan soffa och Flower bord. Ovanför hänger Bloom pendel. Två röda Status king fåtöljer vill jag också ha. Som förvaring väljer jag drömskåpet Collect 2010 och jag piffar upp allt med lite kuddar från Ceannis. Slutligen en Fling i fönstret för det är ju advent!

  Resten fixar jag med älskade gamla saker!

  God jul!

 • Janina S skriver:

  Butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm!

  Med utgångspunkt från Eilersens Baseline hörnsoffa som jag drömt om i många år. Stilren och samtidigt otroligt inbjudande. Fötterna skulle jag vilja sätta ner på Beach matta med sin härliga taktila egenskap som för minnet till sommarens badständer. Som en värmande sol skulle Twiggy golvlampa luta sig över soffan. Dess tunna kolfiberkonstruktion får mig att tänka på en blomma tyngd av morgondagg. Gemensamt för dem alla är bra design som väcker känslor. Blott drömmar men i mitt verkliga vardagsrum skulle ett Collect skåp få sin givna plats.

 • david skriver:

  I Lammhult, Göteborg, Stockholm.

  I vårt nya ladaliknande hus som vi just nu håller på att bygga skulle jag göra det mysigt men lite rufft med mattor från Hay och soffan Nemo från Offect. Som belysning skulle jag välja en stor pendel – Carvaggio och Jonas Bolins snygga spotar från Örsjö. Självklart skulle jag också låta A2:s fina byrå Collect få en hedersplats på betonggolvet i vårt vardagsrum!

 • Maria Kullsand skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2. Jag skulle vilja ha en soffa i mörkbrunt läder (Water), ett soffbord i ek (Paolo) och en stor lampa i koppar (PH kotte) över soffbordet. En vedkorg (Kanto) i björk och min mans piano. Lite vita fårskinn på golvet och i soffan, en fin skål (Leaf) på soffbordet med massa godis i (jag jobbar i en godisfabrik) och en tidningskorg (Triumf) bredvid soffan. Vi skulle sitta i soffan och titta på brasan i kaminen och på varann. Någon tv kommer vi fortfarande inte att behöva 🙂

 • Anna skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och STockholm

  2.
  Collect 2010 skåp – vitlack/ek
  Streamline soffa – Cotton 20
  Droplet soffbord – vitlaminat
  Braid matta – 170 x 240 cm, mossfärgad
  AJ golvlampa
  Fling pendel
  Ceannis pläd
  Code korg
  Kubus 4 ljusstake – vit

  Guud, jag skulle få vingslag om jag vann! Håller tummarna & hoppas hoppas hoppas..

 • Martina skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. -Soffa: Nemo grå
  -Fåtölj: Samsas i svart skinn
  -Golv lampa: Flos, Rosy Angelis
  -Matta: Convex khaki
  -Soffbord: X-frame
  -Hylla: String vit golvhylla
  -Taklampa: Secto design, Octo 4240 pendel svart
  -skåp: Collect 2010

  Valet av möblerna står i en härlig blandning av mjuka och kantiga former. Hårt läder mot en mjukare soffa och en färgklick till matta. Lamporna ger en fin kontrast till varandra då den ena skärmen består av lätt tyg och den andra av trä. Den röda tråden i min inredning är kontrast. Skapa en trevlig miljö med hjälp av olika material och stilar.

 • Louise skriver:

  Lammhult, Göteborg och Stockholm
  Jag skulle lägga ut en Häggå matta – svartvit, randig, 170 x 240 cm. Ovan denna Camouflage pendel – ø 50 cm och bordet Breeze – svart/svartbetsad ask.
  I ena änden 2 st Lamino ek, grå med fotpall och intill dessa 2 AJ golvlampa – grå. I mitt fönster Fling Pendel, så stor som möjligt :).I trappen på väg upp Astoria stjärna – 15-armad, mässing. Allt skulle bli smakfullt men även tidlöst. Dessutom hemtrevligt.

 • Katrin skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg

  2. Jag behöver definitivt ett fint vitt skåp och det på bilden är underbart!

 • Kristin skriver:

  Svar:
  1) Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2) Jag skulle vilja inreda mitt vardagsrum lite grann som min farmors vardagsrum såg ut. Jag skulle utgå ifrån soffan Samsas i grått. I den skulle jag lägga kuddar Siam i olika nyanser såsom amethyst, fuschia och lilac. På golvet skulle lampan Arkipelag Twin golvlampa – svart matt stå, riktad både mot soffan och fåtöljen Lady i lila sammet. Framför soffan står Paolo soffbord – ek och under den dimgrå Allium matta. På vägarna finns stringhyllor fyllda med böcker.

 • Mia skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Åh,vilken dröm att få inreda vårat vardagsrum med möbler från Svenssons i Lammhult!

  Vi har ett ganska litet vardagsrum och vi är faktiskt rätt nöjda med soffan som tronar längs ena väggen.
  *Min mans dröm har så längre jag har känt honom varit att ha ett Flower soffbord, alltså skulle jag välja ett stort vitt Flower Mono soffbord.
  *På soffbordet skulle två stycken Flame ljuslyktor stå. Med två småbarn kan man tyvärr inte ha så många inredningsdetaljer framme utan att riskera att de åker i backen.
  *Under soffbordet skulle mattan Summer rain ligga och mellan soffan och fötöljen skulle golvlampan Lean stå. Åh, den lampan är såå fin!
  *Till barnen skulle varsin Fatboy Point sittpuff i mörkgrått inhandlas, så att de slipper sitta på golvet framför tv:n.
  *Självklart skulle den gamla tunga skänken av ek åka ut och på dess plats skulle A2´s fina skåp Collect 2010 stå.
  Rummet skulle känns ljusare, lättare och framförallt större!

 • Pamela K skriver:

  1.Lammhult,Göteborg och Stockholm
  2.Jag skulle satsa på den kontemporära stilen,i taket skulle en Big Bang-pendel hänga,Cloud-fåtöljer runt ett Itomaki-soffbord,och under det mattan Sam i en stark färg som kontrast till allt det vita.Oj vilken dröm!

 • Sara H skriver:

  1) Lammhult, Göteborg, Stockholm

  2) Jag bor sedan några månader i ett underbart 40 tals hus på landet där vardagsrummet målat i varmt vitt med björkgolv domineras av en helt fantastisk vit kakelugn med mässingsluckor. Det är högt i tak och stora gamla fönster med hissgardiner. Ett sånt här vackert gammalt hus behöver tidlösa möbler med lite attityd. Finnes gör en stor och fin soffa, underbara vintage sittpuffar i slitet skinn och en varm lamino fåtölj att sjuta i framför nämnda kakelugn. Saknas gör en stor mjuk och kaxig matta som Mirrorings från kasthall, ett ursnyggt soffbord concrete jungle av jonas bohlin och en norm 69 lampa, Pricken över i är en bra förvaringsmöbel: enter a2's Collect 2010.

 • Alex skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Jag hade investerat i en Andrew-soffa (tresits, Melton 29-tyg), två Jättepaddan-fåtöljer (grått tyg/fårskinn), några AJ-vägglampor och en Anne-tvbänk. Detta skulle skapa en mysig, varm och inbjudande plats att mysa, se på tv eller läsa favoritböckerna.

 • 1. Gbg, Lammhult, Sthlm (Sickla)

  2. Till det fina skåpet skulle jag önska mig en Eilersensoffa, gärna Box, ett Chicagosoffbord, ett litet DLM-bord i svart som sidobord och gärna en Sockerbitsmatta, en AJ-vägglampa och en Faboy sittpuff.

 • Anonym skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Ååååh, välja helt fritt ur sortimententet – jag måste erkänna att jag blir en smula yr och överväldigad bara vid tanken! Härligt, härligt! Som tur är så har vi ett ganska stort vardagsrum, så det ryms både en tv-del och en matplats.

  Soffa: Tub i Cotton 30 + prydnadskuddarna i samma tyg. Soffbord: Newton i svartbetsad ask Matta: En stor matta med vackra färger att plocka upp i detaljer i rummet = Mirrorings 195*300 i färgen dark rainbow. Taklampa: 2097 ljuskrona (Sarfatti) från Flos för en festlig känsla även till vardags. Läslampa: AJ golvlampa, vit. På väggen som dekoration: Lampan Astoria stjärna i mässing. Den är så fantastiskt vacker! Två st. fåtöljer: Ray lounge chair. Förvaringsmöbel: Mrs Bill skåp-kombination för att få undan alla böcker o filmer på ett enkelt och diskret sätt. En Ceannis-pläd + kudde i ”spring deer” blir ett lyxigt tillskott till alla frusna kvällar.
  Ett två meter långt matbord till matplatsen med rum för alla nära o kära: E86 matbord, Artek i björk. Stolar: Forest i olika färger som tar upp färgerna från mattan i vardagsrumsdelen, tex olivgrönt o lila. Matplatsbelysning: Beat light pendel i tre olika modeller. Eva Solos vin/vatten-karaffer skulle gärna få bo på mitt bord tillsammans med Bono-skålar.

  Och så vill jag ha… och en… och bara några… omöjligt att sluta! Önskelistan är oändlig!

 • Emma Björk skriver:

  1. Svenssons har butiker i Lammhult, Göteborg och Stockholm (Sickla).

  2. Helt klart skulle det bli en CUBEsoffa och WINDOWbordet. Under det skulle SOCKERBITmattan placeras. För en extra sittplats skulle FLOWERpallen i vitt även införskaffas….men detta stilrena vita vardagsrum är lite av en dröm då jag har en skvättande 1-åring här hemma! haha

 • Vilje skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Ååååh, välja helt fritt ur sortimententet – jag måste erkänna att jag blir en smula yr och överväldigad bara vid tanken! Härligt, härligt! Som tur är så har vi ett ganska stort vardagsrum, så det ryms både en tv-del och en matplats.

  Soffa: Tub i Cotton 30 + prydnadskuddarna i samma tyg. Soffbord: Newton i svartbetsad ask Matta: En stor matta med vackra färger att plocka upp i detaljer i rummet = Mirrorings 195*300 i färgen dark rainbow. Taklampa: 2097 ljuskrona (Sarfatti) från Flos för en festlig känsla även till vardags. Läslampa: AJ golvlampa, vit. På väggen som dekoration: Lampan Astoria stjärna i mässing. Den är så fantastiskt vacker! Två st. fåtöljer: Ray lounge chair. Förvaringsmöbel: Mrs Bill skåp-kombination för att få undan alla böcker o filmer på ett enkelt och diskret sätt. En Ceannis-pläd + kudde i ”spring deer” blir ett lyxigt tillskott till alla frusna kvällar.
  Ett två meter långt matbord till matplatsen med rum för alla nära o kära: E86 matbord, Artek i björk. Stolar: Forest i olika färger som tar upp färgerna från mattan i vardagsrumsdelen, tex olivgrönt o lila. Matplatsbelysning: Beat light pendel i tre olika modeller. Eva Solos vin/vatten-karaffer skulle gärna få bo på mitt bord tillsammans med Bono-skålar.

  Och så vill jag ha… och en… och bara några… omöjligt att sluta! Önskelistan är oändlig!

 • Anna skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm (Nacka)
  2. Drömmen vore Bord 3 från De Nord tillsammans med Carl Hanssens vita CH 29 stolar. Under bordet slår vi till på en matta från Kateha, varför inte Allium i färgen dimgrå. Över bordet hänger vi två stycken svartlackerade lampor, modell Three pendel, från Zero.
  Vår vita Howardsoffa får vara kvar, men hottas upp med kuddar i olika gråa nyanser. Tellus soffbord från SMD, får komplettera det härliga Collectskåpet i den delen av rummet… Nu när det blir mitt!

 • Sanna Nilsson skriver:

  Lammhult, Göteborg och Stockholm (Nacka).

  Andrew soffa hade tillsammans med soffbordet Breeze vitbetsad ask fått utgöra grunden. Mattan Klint, ett gäng E27-pendlar, en RGB Golvlampa och massor av färgglada kuddar får stå för myspyset. Jag hade blandat upp med mina marockanska sittpuffar i vitt, mina dacarr-krukor med orkideer i lila nyanser och självklart det fina skåpet Collect 2010 – Klart!

 • Niklas skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Jag skulle framförallt införskaffa ett Collect 2010 skåp i vitlack. Det är det vårt vardagsrum saknar mest. Sen vi byggde vårt hus för ett år sedan är fortfarande garaget fullt med flyttlådor innehållandes diverse Orreforsglas, whisky och cognacsflaskor m.m. Belysning saknas också… En Ginko-pendel skulle få hänga över matsalsbordet (som saknar stolar, HAY Hee matstol i grönt placeras där) och på tv-möbeln skulle en PXL-bordlampa placeras, den skulle lysa på ett gäng små samurajdockor från Yo-Co. Mycket färg mot vår ljusa bas (vita väggar och vitt askgolv…) Då var vårt vardagsrum hyggligt komplett. Locket på – hej då!

 • Caroline skriver:

  1. Svenssons har butiker i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Med tre småbarn hemma är det viktigt med ett vardagsrum där hela familjen kan mysa och umgås. Jag skulle därför välja en svart/vit Julia soffa (perfekt med mönstrat tyg om några kladdiga barnhänder är framme samtidigt som den är superfin), ett svart Stockholm satsbord (istället för ett soffbord som barnen garanterat skulle braka in i), en svart AJ golvlampa (av rent egoistiska själv eftersom att det alltid varit min "dröm lampa") och slutligen en mörkgrå pläd "Soft Wool som alla kan krypa in under

 • Lena K skriver:

  1. Stockholm, Göteborg och i Lammhult.
  2. Jag hade inrett med två Paddan fåtöljer i grått och fråskinn framför vår stora öppenspis i Ölandssten. På golvet mattan Stor Björk, en stor golvlampa i form av Bender golvlampa för att ge en kontrast till de klassiska Paddan fåtöljerna. Jag hade också valt två mindre bord istället för ett stort, runda Tio bord hade passat perfekt…..Oj vad fräckt det hade blivit!!

 • Lena Lövgren skriver:

  1. Affärerna ligger i Lammhult, Göteborg och Sickla, Stockholm.

  2. Jag har länkat till ett litet collage som jag satt i hop med ideér jag samlat på mig från Lammhult och själv använt mig av när jag inrett mitt vardagsrum. Drömmen just nu är ett skåp att dölja alla böcker i, och här har vi det perfekta.
  Kom igen nu tomten! Jag har varit snäll i år!

 • ANNIKA skriver:

  1 Lammhult, Göteborg ,Stockholm
  2. Jag vill ha en mysläshörna i vardagsrummet
  och väljer Bruno Mathssons klassiker ellipsbord
  och Eva fåtölj och Pernilla liggfåtölj.
  Design och kvalite som håller i längden och höjer sig över mängden.

 • Ifrith skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Whoa ett helt vardagsrum! Jag skulle kunna spendera en hel förmögenhet hos Svenssons i Lammhult. Där finns så många saker som står på "livsönskelistan"… Men faktum är att jag i dagsläget bara har 54kvm (och det är total yta i min lilla två) att möblera så därför får jag inte plats med alltför stora investeringar från Svenssons i Lammhult (än!). Nåväl jag skulle i allafall vilja ha: Camoflage pendel – lampa formgiven av Front i vitt. 2 st BL 5 vägglampor också vita att ha som läslampor ovanför mina vita skinnsoffor. Jag inbillar mig att vitt gör mitt lilla vardagsrum "mindre litet" i och med att det inte blir så pråligt. Dessutom är vitt en färg som kommer att fungera hela livet oavsett hur jag inreder längre fram då jag förhoppningsvis bor större. Nåväl jag skulle inte nöja mig med lamporna… (och jag som sa något om allt för stora investeringar… haha) Jag skulle även vilja ha en förskinnsdyna på mitt soprumsfynd; En skrivbordsstol av danske Erik Kirkegaard. Ryggklädseln var i bra skick och är turkos men jag var tvungen att klä om sittdynan i vitt. Ett fårskinn på skulle göra susen! En Mirrorins matta i emerald grön skulle bli helt vansinnigt fint till mina turkosa accentfärger. Slutligen skulle ett kuddfodral; Lustgården få pryda min ena soffa.

  Jag skulle kunna fortsätta… men med dessa saker i mitt lilla vardagsrum skulle jag stolt kunna vara med i ett "hemma-hos repotage"! Haha men vem skulle vilja se/läsa det? Och så kanske det bara är jag som tycker det är fint… men det är ju huvudsaken! Det är ju jag som bor hemma i hos mig! ;D

  Vilken kul tävling!

 • Ann-Sofie skriver:

  1) Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2) Vardagrum, Tänker mig in i ett rum med vita väggar och vitbetsat askgolv. Jag skulle börja med Piano matta, rektangulär 170×240 cm från Kateha, en stor fin maffig matta i ull! Ovan på det vill jag en ett rejält matbord i trä som tar många gäster, H94 askfaner 100×190 cm känns perfekt tillsammans med Ch 24 stolar . Belysning svarta 2 Cage pendlar (stor), hoppas de ger den där skandinaviska mysiga industrikänslan tillsamman med bordet och mattan. Till soffdelen blir det en Cube soffa som familjen kan krypa upp i och mysa tillsammans och titta på den fina matsaldelen. Detta tänker jag mig kombineras tillsamman med en Cuba fåtölj och en pallett pall i grått fårskinn (på varsin sida om soffbordet) och soffbordet Breeze i vit/vitbetsad ask, igen Piano matta men rund denna gång. Gillar verkligen fårskinn, så det blir lite till soffan, en Arka fårskinnskudde (så det plockar upp från pallen) tillsammans med ullplädar (Pläd soft wool), karamell pläd och kanske en Vera sammetskudde. Bakom/ bredvid soffan skulle jag köra med an svart PJ golvlampa. Den obligatoriska tv möbeln får bli Mrs Bill då jag tycker den är oerhört charmig med de speciella luckorna. Sen skulle jag pynta med en liten hörna av olika storlekar av Stone of glass som golvlampa för lite extra ljus (2-3 st). Ljusstakar i alla dess former i fönster, matbord, soffbord och tv bänk. Förmodligen bygg upp en tavelvägg. Som avslutningsvis Collect 2010 skåpet som den perfekta förvaringen!

 • Emma M skriver:

  Lammhult, Sickla köpkvarter i Stockholm samt Göteborg.

  Ny och bättre belysning är det viktigaste här uppe i mörka Norden. En stor taklampa till att börja med; Pendel Liv. Sedan golvlampor: BL3 och RGB golvlampa.
  En varm ullmatta för vintern; Björk av Lena Bergström. En ny soffa i form av Andrew 3 sits. Den fylls med kuddar Siam, champagne och pläden Karamell i vitt. Chicago III-soffbord.

 • mallan skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Min lilla 28 kvadrat får jag allt inreda spartanskt för att jag och mina kära ska kunna umgås. Collect 2010 blir perfekt förvaringsmöbel och bra gömma vid akutstädning. Svenssons bäddsoffa fungerar som både säng, soffa och "middagssits" och två Yngve bord får funktion som både avlastningsyta, pallar samt mat – och arbetsplats. Flerfunktionellt!

 • Si skriver:

  1) Lammhult Stockholm och Göteborg har den äran.

  2) Matbord & stolar:CH 327 matbord med med CH 24 stolar vitlackade med naturflätad sits
  Lampa ovanför matbord: Skygarden svart (drömlampan!)
  Byrå/Skåp: Collect 2010
  Fåtöj och fotpall: Lamino ek charcoal
  Soffbord: Fidel helvit

  Allt ovan skulle matcha vårt befintliga möblemang av soffa, lampor, hyllor,tavlor och mattor och göra vårt vardagsrum snäppet mer än bara snyggt, bekvämt och funktionellt.

 • Axelina skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm
  2. Drömmer om att inreda vardagsrummet i huset jag hoppas på att vi hittar nästa år: en tub soffa för att den både är snygg och funktionell, ser framemot att krypa upp med kärleken i soffan och se en bra film under en mysig Ceannis pläd. En fotolampa är ett måste eftersom det ger en kul detalj till rummet och dessutom är jag fotointresserad. En lamino fotölj i fårskinn för att det är en klassiker som passar perfekt för att sitta och läsa en god bok i med ett glas rött i handen. Och slutligen ett par Pia Pallén tofflor för att värma fossingarna, i en glad röd färg i vintermörkret:)

 • Hanna skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg

  2. Jag skulle välja säkra skott, desigklassiker som förmodligen skulle älskas livet ut. Till vita väggar skulle jag välja en vit AJ-golvlampa, Pinocchio matta – röd/multicolor, skulle ge rummet den färg det behöver. På mattan skulle soffbordet, Breeze – vit/vitbetsad ask stå och se stilrent och utomordentligt snyggt ut. Tillsammans med, Nemo soffa – Tucana bouclé, skulle flera lamino pallar med vitt fårskinn trängas runt soffbordet. Väggarna skylle prydas av hyllsystem från string.

 • Annelie skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm.
  2. Jag skulle valt Svenssons hörnsoffa i färgen Bogra, till den ett Bas 1 soffbord – oljad ek/glasskiva och ett Emma II vitrinskåp – såpad ek. Förutom detta skulle det bli en Anne tv-bänk – vit/svart. SOm lampa skulle det vara häftigt med Konfetti ljuskrona – reflekterande. Sen skulle det nog inte få plats fler saker för jag vill ha det ganska enkelt och rent där jag är.

 • Linda skriver:

  Fråga 1, Lammhult, Göteborg och Stockholm
  Fråga 2, Vi börjar med fåtöljen Blow ifrån Hay, soffbordet Droplet bryter av fint. I ett hörn står golvlampan Hide och i taket hänger Le Soleil pendeln. Självklart står skåpet ifrån A2 även där,vi myser och njuter av vårt läckra vardagsrum i soffan Tub hörnsoffan.

 • Sofia skriver:

  1.Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2.Jag bor ganska litet men soffan Samsas, två Arkastolar och soffbordet Yngve borde få plats utan att stjäla för mycket rymd. En Twiggy golvlampa vore pricken över i:et. Jag skulle nog behålla mormors fina trasmatta och det gamla radiobordet dock.

 • 1. Stockholm, Göteborg och Lammhult.
  2. Jag skulle inreda ett vardagsrum med följande möbler; en grå Baseline soffa, ett vitbetsat Itomaki soffbord,
  en Stig matta, en rökfärgad Collage pendel i taket, en rökfärgad Collage golvlampa, ett Wave sidobord i vitt och Arka fårskinnskuddar i soffan.

 • Jessica skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Ååå va härligt att få drömma om ett vardagsrum i "Svensson-stuk"! TV:n åker ut och istället fylls härliga skåpet från A2 med minnessaker och annat ögongodis. Med skåpet som blickpunkt i rummet passar soffan Tub i vitt med några mysiga Arka fårskinnskuddar i, ett stort Flower Mono bord i vit/ek med en Kubus ljusstake på, en vit AJ golvlampa och en härligt stor Björkmatta från Design House! Varför? För att möblerna är så fina och skulle skapa en lugn harmonisk plats att vistas i!

 • Anna skriver:

  1) Lammhult, Götborg & Stockholm

  2) I taket väljer jag Octo 4240 pendel i björk, jag slutar aldrig förvånas över hur snygg den är. I föstren väljer jag vita flower pot för att de är så coola. På golvet lägger jag skagen matta och på mattan placerar jag två små Twine Soffbord. Svenssonsoffa 4 har allt jag begär av en soffa. Nu dags för lite färg, Ceannis kudde turquoise plum embroidery, matchas med Karamell pläd i turkost. A2's collect 2010 skulle få hedersplasen i vardagsrummet, jag kollar alltid ivrigt när skåpet är med i olika inredningsreportag!

 • Leif Sandell skriver:

  1 Lammhult Göteborg Stockholm
  2 Vilken härlig fråga Då vi just nu har ett tomt vardagsrum som behöver fyllas skulle jag börja med en
  grå puzzle soffa och ett fidel soffbord.Under bordet skulle jag lägga en Aiko matta då vi har vita väggar så skulle matta bli en färgklick. Längs väggarna skulle jag ha en stringhylla eller cellhyllsystemet.
  Över soffbordet skulle jag hänga en lampa som vi alltid har önskat oss jag vet att den passar bäst över matbordet men so what drömma kan man En KOTTE
  Tillbaka till verkligheten skulle skåpet bli fint i vårt tomma rum Tack för att ni öppnade en affär i Stockholm.

 • Leif Sandell skriver:

  1 Lammhult Göteborg Stockholm
  2 Vilken härlig fråga Då vi just nu har ett tomt vardagsrum som behöver fyllas skulle jag börja med en
  grå puzzle soffa och ett fidel soffbord.Under bordet skulle jag lägga en Aiko matta då vi har vita väggar så skulle matta bli en färgklick. Längs väggarna skulle jag ha en stringhylla eller cellhyllsystemet.
  Över soffbordet skulle jag hänga en lampa som vi alltid har önskat oss jag vet att den passar bäst över matbordet men so what drömma kan man En KOTTE
  Tillbaka till verkligheten skulle skåpet bli fint i vårt tomma rum Tack för att ni öppnade en affär i Stockholm.

 • Josefine skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.
  2. Jag skulle behålla vår mörkgrå soffa, vårt soffbord i teak, vår Eames-fåtölj och vårt sideboard i teak. Sen vill jag givetvis även använda mig av det fina skåpet collect 2010 och skulle komplettera med tv-bänken Mrs Bills. I vårt nyligen vitmålade vardagsrum behöver vi annars få in lite färg och bra belysning. I våra två fönster skulle jag ställa varsin Milk bordslampa, jag skulle ställa Rosy Angelis golvlampa från Flos i närheten av fåtöljen och i taket skulle jag sätta 2097 ljuskorna från Flos. I soffan skulle jag lägga kuddar med tyg från bantie och på golvet skulle jag lägga mattan Tekla i färgen raspberry swirl.

 • Zandra skriver:

  Lammhult, Stockholm, Göteborg.

  Jag skulle möblera med soffa Andrew, soffbord Japan, matta Braid, lampa 2097, Classic avlastningsbord och en fladdermusfåtölj. Kort och got för att detta är mitt drömmöblemang.

 • Rebecka skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Svenssons hörnsoffa i bogra, Lamino fåtölj i ek och grått fårskinn, Soffbord flower mono(stort vitt), Björk matta-mörk, Kumulus ljuskrona-klar, Puck golvlampa-krom, Mrs Bill tv-bänk. Möbler i tidlösa material och färger, en bra bas gör det enkelt att förändra med accessoarer som kuddar plädar, ljusstakar etc.

 • sigrid skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Jeg skulle skaffe meg en Svenssonsoffa i fargen salt/peppar med en pall til og sette border Breeze i svart forran. Over skulle jeg henge en klynge av fem lamber, blandet av Mhy pendel og Den minste av flowepot lampene, noen i svart og noen i hvitt. Ved siden av skulle det være et lesehjørne med flaggmusstolen og en pall til den og en Twiggy gulvlampe ved siden av. Utenfor vinduet skulle det være en Röshults eldkorg. På bordet skulle jeg ha lysestaken kubb 4 med et par kubb 1 ved siden av. Tenk så fantastisk det hadde vært! Jeg blir gald bare av å tenke på det!

 • Elena skriver:

  1. Stockholm, Lammhult, och Göteborg.
  2. Jag skulle har moderna möbler i naturlig färgskala

 • Maria S skriver:

  1. Svenssons har butiker i Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Mitt drömvardagsrum är en vintervit dröm. En del favoriter från Svensson som ingår i detta rum pryder redan mitt vardagsrum – ett Stringhyllesystem helt i vitt, en vit Stow mediabänkt så att man slipper se digitalbox, dvd och annan elektronik, två Kanto korgar i vitt för alla mina inredningstidningar samt två AJ golvlampor i vitt så att man sitta i mysbelysning och läsa i stället för att tända taklampan. Detta möblemang skulle jag komplettera med en Soft Ice soffa i vitt från EIlersen – supergo att mysa i med en kopp varm choklad (man får se till att inte spilla!) och Eggpläden i vitt från Ceannis. Framför soffan skulle det ligga en Fish matta från Asplund och på den skulle soffbordet Breeze i vitt stå. På soffbordet hade jag gärna ställt en hel hög med Kiwilyktor i frostat glas och i fönstret skulle jag ställa en Gatto bordslampa. Skulle vilja ha ytterligare mysfaktor med en Kubus i vitt på tvbänken och ett par Lucialjusstakar i fönstret. Som "takbelysning" skulle jag välja klassikern Arco från Flos. Dessutom skulle jag gärna se ett par Cubafåtöljer i såpad ek med vitt band! I stringhyllan skulle jag så här i juletid pynta med Alessis julkrubba i vitt. Det enda som riktigt skulle bryta av denna vintervita dröm skulle vara ett par röda Pia Walléntofflor som gör att jag håller mig varm och go!

 • Jessica H skriver:

  Lammhult, Stockholm och Göteborg

  Lammhults hörnsoffa vit. I den kuddarna ceannis egg svart, kokeshi och paradis. 2 vardera.
  Även en röd pläd. Soft Wool. Myyyys.

  På golvet två röda Cheesemattor intill varandra.
  Ett soffbord på dem: Titomaki i vitbetsad björk.
  Som prydnad på bordet den fantastiska ljusstaken skugga, röd, av Alexander Lervik. Stor favorit!

  Sen även två geishadockor. En stor och en liten. Röd coh vit. Röd stringhylla med bokstöd "isbjörn", 2 st. ´
  I taket ovanför bordet hänger jag två underbara Campbell-lampor storlek större. Bredvid varandra. Som grädde på moset den superläckra collect 2010 förstås 🙂
  Vitt med fräscha röda accenter i rummet.. Det älskar jag!

 • Anette skriver:

  1. Stockholm, Göteborg och Lammhult
  2. Eftersom min son har tuggat sönder vår soffa (ja, jag skojar inte…) skulle jag börja med en Baseline-soffa. Vi bor i en mycket orginell funkisvilla och jag är helt såld på 50talsmöbler, så den stilen gäller. Ett XOX soffbord och en riktigt stor lampa (eftersom vi har 4m i takhöjd), annars har jag faktiskt redan de möbler jag vill ha…

 • Emma skriver:

  Oj vilken fin vinst!
  1. Svenssons butiker finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Jag skulle inreda vardagsrummet såhär: Flow soffa i silver som både är snygg och ser himla bekväm ut. Mirrorings matta i aqua (195 x300)och i ett hörn Lady fotölj i lila sammet. Som soffbord väljer jag X-frame, modernt men samtidigt blir det en kontrast i.o.m att underredet är i trä. Det supersnygga skåpet Collect 2010 längs en vägg för förvaring av olika ting och Stow mediabänk mittemot soffan. I taket 2097 ljuskrona i krom. Modern mix av olika material och färger, fräscht och lekfullt.

 • Maria K skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm.

  2. En laminofåtölj !

 • Sofia-Tingelings skriver:

  Vilken underbar tävling med ett galet fint pris – hoppas, hoppas!

  1. Lammhult, Götebord & Stockholm (Nacka)

  2. Okej, då kör vi: För att först få en helhetsbild så skulle jag behålla de matta vita väggarna och min mosaikparkett i ek och jobba med färger material som vitt, svart, brunt i form av skinn/läder, grått i form av ull och betong, varierade träslag, jute och grönt och rött som accentfärger.

  Och eftersom barnen fortfarande är små och vilda, väljer jag bekväma och spilltåliga möbler.

  Soffa – Boxplay i brunt läder
  Länstolar – 2 st CH 28 ek/läder
  Läsfåtölj – Status King djupröd
  Soffbord – Newton
  Mediabänk – Stow
  Sidobord – DLM XL-bord vit
  Liten taklampa – A330 pendel i mässing (över DLM sidobordet)
  Kuddar – Arka fårskinnskuddar tillsammans med kuddar i svart, vitt, linnefärgade och grönt från Svenskt Tenn och Hay
  Pläd – Karamell grå
  Läslampa – Lean Golvlampa (vit/mässing)

  För att få till det åker det självklart in ett gäng personliga, kära ägodelar från loppisar och min stora jutematta från IKEA (Tårnby) behåller jag. I taket blir det en Pia-lampa. Och ett sideboard från Zweed får säkert också plats under min vägg av underbara tavlor.

  Kram Sofia

 • Eva B skriver:

  1. Stockholm, Göteborg och Lammhult
  2. Till vårt vardagsrum skulle jag välja 6 st Jetson66-fåtöljer från Dux, de med hel dyna och en PH-kotten i vitt att hänga över soffbordet Tellus (vitt, stort). Kandelabern Stella har jag suktat efter bra länge så nu när jag får önska fritt så ställer jag den på soffbordet! Mattan skulle få bli Björk i ljusgrått. Hyllan cell skulle få täcka en av väggarna! Luftig inredning med basfärger vitt, grått o svart – skulle funka bra hemma hos oss i och med att vi bor i en 60-talsvilla med öppna ytor, mycket ljusinsläpp och stora fönster!

 • Malin Vänersborg skriver:

  1. Det finns butiker i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Oj vad svårt, finns alldeles för mycket fint. Men väljer ett Superelipsbord, Louis Ghost karmstolar, transparent crystal. Lampa 172 pendel. Johan soffa, bord Trisuperelips, Lamino fåtölj i grått m fotpall. Rosy angelis golvlampa vit.

 • Birgitta skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Vi har precis köpt en ny soffa och fåtölj med fotpall i grå-svart. Detta skulle jag komplettera med några klassiker från Svenssons och även något gammalt fynd!

 • Julie skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Jag har nyligen flyttat och i och med det inhandlat en hel del nya möbler (det behövdes med tanke på att jag flyttade från en etta till en stor trea, således mer yta att fylla ut). Alla rum är i stort sett inredda och klara men det finns ett utrymme i lägenhetens vardagsrum som gapar tomt och som jag inte vet vad jag ska göra med. Precis DÄR skulle skåpet Collect 2010 passa PERFEKT! Därför skulle jag välja just den möbeln om jag fick välja fritt ur Svenssons i Lammhults sortiment.

 • Anna T skriver:

  Underbar fråga!

  1. Lammhult, Göteborg, Nacka/Stockholm

  2. Mitt perfekta vardagsrum skulle jag dela upp i två sfärer. En social hörna med soffa och fåtöljer och en hörna för läsning och allmän avkoppling. Jag skulle börja med en skön soffa som rymmer många, varför inte Svenssonsoffa 1. Mittemot soffan skulle jag skicka en tyst hyllning till Danmark med hjälp av två stycken Wegner-fåtöljer, modell CH 25 i natur. Jag fortsätter på det danska spåret och ställer soffbordet Git från Hay i vitt på mattan Braid mellan soffa och fåtöljer. Kanske vågar jag mig på den gula varianten av mattan Braid… Belysning i denna del av rummet blir taklampan Camouflage samt en Panthella golvlampa bredvid soffan. I ena hörnet av rummet vill jag ha en mysig bok- och läshörna. Där sätter jag hyllan Angle i vitt, den är bra för den funkar även som sideboard för fina stilleben, plats för tavlor och för lampan Lumiere. Jag har länge drömt om en Ari fåtölj med fotpall. (Helst i brunt skinn, men det verkar inte gå att få tag på i nyproduktion) Den skulle jag i alla fall ställa i hörnet bredvid hyllan Angle och med en Jeeves hängande vid sidan om som läslampa. Bordet Don't leave me får fungera som avställningsbord. Lite färska blommor på det så känns rummet ganska komplett. Kanske lägger jag till ett Dalahästpussel för att hylla mitt ursprung…

 • Maria skriver:

  1) Lammhult, Göteborg, Stockholm/Nacka.
  2) Mitt vardagsrum skulle äntligen få två soffor (Romeo och Samsas), ståendes mitt emot varandra – med ett stort Tellus soffbord i mitten. Ytterligare extra sittplats i form av en Cloud-fåtölj, som även blir en bra slapp-plats vid tvtittande. Detaljer i form av lampor och textiler i ljusa naturfärger, som alla förstärker det hemtrevliga intrycket som de stora möblerna ger.

 • Marianne skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm.
  2. Att fritt få välja produkter ur Svenssons i Lammhult, härliga tanke!!!
  Med så många kvalitetsprodukter är det verkligen inte lätt att välja, men det skulle vara underbart med en grå Svenssonsoffa, Stockholms svarta satsbord, två laminofåtöljer med fårskinn och en röd Sencillomatta. En röd Karamellpläd kan vara skön att krypa in i dessa kalla dagar.
  En läshörna med en svart Pilasterhylla, Malmstens röda Jättepadda, Rafns rullbord, PH4½-3½ golvlampa och en grå Sencikkomatta. Som förvaringsmöbel skulle jag vilja ha en KA 72 med rödlackerade dörrar. I fönstret och på golvet skulle Stone of glasslampor lysa upp i vintermörkret.

 • Sandra S. skriver:

  1) Förutom moderbutiken i Lammhult återfinns Svenssons även i Göteborg och Stockholm (Nacka).

  2) Att välja soffa blir lätt: jag har länge velat ha en rund Samsas, helst en röd. Och tänk att få alternera med att krypa upp i en Jättepaddam, en grå med fårskinn… I vardagsrummet idag står snikvarianten av Chicago från IKEA, men jag vill helst av allt ha den äkta, gärna två (sidobordsvarianten). På den ställer jag gärna en AJ-lampa, kanske en röd för att den ska synas. Som bas lägger jag mattan Björk, den ljusa varianten och över vill jag hänga den vita pendeln Liv. Några kuddar, t.ex. Pottery
  I mitt vardagsrum ska det också finnas ett matsalsbord och då helst Superellipsen med vita Hee matstolar runt, en hallonröd Alliummatta under och en röd bumling över.
  Däremellan vill jag ljusa upp med svarta golvlampan Oslo Wood och som förvaring är det ett hyllsystem från String som gäller. En samuraidocka och många Lo ljushållare (gråa) slänger jag ner i bara farten. Alla bara för att de helt enkelt är mina favoriter.

 • Susanne skriver:

  1.Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2.Härligt, önskar att det var på riktigt!I mitt kombinerade vardags- och matrum finns många önskesaker redan men jag skulle vilja komplettera med följande drömprylar:
  1. en stor härlig soffa från eilersen- vhy not Great Lift i en ljus färg. Den ser otroligt skön ut och faller mig i smaken.En sådan blir man inte så less på!
  2. belysning skapar trivsel så den skulle jag vilja bättra på med 2 st AJgolvlampor i svart. Både min man och jag tycker om att sitta i rummet och läsa.
  En elflugan i ett fönster, en Sarfatti ljuskrona ovanför matbordet.Det kommer att skapa stämning.
  3.Ett nytt litet bord bredvid laminon skulle också behövas, Hays DLM i svart skulle passa bra. Det kan jag också ta ut på terassen på sommaren.
  4.På matbordet skulle jag vilja ställa Kubusljusstaken med 4 ljus.
  5. Nuvarande matbordsstolar skulle jag vilja byta ut mot 6 Ystolar i tvålbehandlad ek, naturflätad sits. Dem har jag alltid velat ha och någongång när det är extrapris kommer jag att slå till.Dem är tidlösa klassiker.
  6. I soffan skulle också finnas två Karamellplädar i klatchiga färger för att piffa upp det hela.
  7. Alessi flugsmällare till matrumsdelen för min har gått sönder och den ser så läcker ut i ett fönster.
  8. Några ljuslyktor kan jag också komplettera med för sådana får man aldrig för många av.

 • emelie nilsson skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm

  2. Jag skulle börja med en grå hampa mattta, en Baseline soffa full med de snygga fårskinnskuddarna från arka. ett thinner soffbord med en massa kivi ljuslyktor som lyser så fint i vintermörkret. en lamino fåtölj i ek med grått skinn som jag drömt om sen jag var liten flicka. en cord bordlampa som får stå på arctic tvbänken. och självklart mitt nyvunna Collect 2010 skåp 😉

 • Jessica Stafström skriver:

  1.
  Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2.
  Vardagsrummet jag drömmer om har Flow soffan (sektionssoffa 2x 2-del) med cosmic silver grey klädsel. I soffan ligger några mjuka plädar, vita Ceannis plädar. På det stora Flower Mono soffbordet står några ljuslyktor (grå 2 light). På andra sidan bordet har jag ögongodis i form av två fotöljer, dom svarta Prince och i hörnet står korgen Code där jag lägger mina inredningstidningar. Kronan på verket är det vackra skåpet Collect 2010 där jag gömmer undan sådant som stör det harmoniska och mysiga intrycket av mitt drömvardagsrum.

 • Mary skriver:

  1. Underbara butiker i Lammhult, Göteborg och Malmö. Hade inte haft något imot en butik i Umeå heller:D

  2.
  -Två Vita arka loungechairs som skulle så i det fantastiska burspråk vi har.

  -Till det ett litet bord bord i matt svart från stolab.

  -En svensson soffa modell nr 2 i vitt alt grått.

  -Till det en massa färgglada kuddar med svart botten (tänk ryska sjalar.

  -Till det mattan Candy som plockar upp färgerna i kuddarna.

  -Alento sidobord 070008 – vit/askfront, kromben för tv och sen I'm all good.
  Mina vintage stringhyllor egnehändigt ommålade i mattsvart. Sen ett teakbord/kort side board att sätta vinlyspelaren på. Konst på väggarna I'm done!

 • sara gyllestrand skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm.

  Jag skull komplettera mitt Hay loop stand table med navy chairs, en soffa Puzzle i burspråket med soffbord Itomaki på matta från Gärsnäs(björk designhouse sthlm). Komlpettera med belysning star på väggen för att få en rå känsla. Sedan skulle det nya fina skåpet givetvis vara med. Lite trädetaljer en vit fårskinnsfäll m.m. Mycket att välja på….

 • Malin skriver:

  1. Butiker finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Vardagsrummet i vårt småbarnshus
  är ett rum för umgänge, mys och bus.
  Här vill vi att alla ska trivas
  och att kojor får byggas och rivas.
  Mjuka plädar från Klippan blir ett utmärkt tak
  och tilltalar även föräldrarnas smak.
  Med en Beach-matta får vi en egen strand
  i detta vårt mörka och kalla land.
  På Vera-kuddar i svart, grått och rött
  får den vila som är sliten och trött.
  När mamma läser och blir klok
  en AJ-lampa belyser hennes bok.
  Apparater som lockar fingrar små
  förvaras i en Stow-bänk med lucka på.
  Och pricken över i dessa mörka tider
  blir en Joy som juleljuset sprider.

 • Jessica skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Oj vad svårt, det finns ju så mycket att välja bland. Men det skulle nog bli en Tub hörnsoffa, stor och härlig och skulle göra sig super i vårt vardagsrum. Ett String hyllsystem för tv, högtalare och alla andra fula smågrejer på så vis kanske man kan få dem att bli lite snyggare. Ett EJ Insula soffbord, mest för att jag tycker det är himla snyggt, kul med lite annan form. Sen skulle jag vilja ha ett helt gäng med de supersnygga ljusstakarna Art.

 • Malin skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.
  2.soffan flow skulle pryda mitten av vårt härliga rum tillsammans med Ej Insula soffbord! Mmmm….vill ha!!!

 • Emilie skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm.

  2. Andrew soffa – 2,5-sits svängd, två ryggplymåer, tyg Vienna 71, tillsammans med concrete jungle-soffbordet och Fish matta – 160x240cm. Ett Collect 2010 skåp – vitlack, bredvid Cloud fåtöljen och en RGB golvlampa i svart/petrol… Och sen, två Arka loungechair i naturlack utmed öppnaspien.. åh så snyggt!

 • Lina Johansson skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Jag har precis målat om i vårat vardagsrum, mitt andra var beigt och tråkigt. Just nu har jag dekorerat det i svart och vitt vilket jag älskar… Jag känner att mitt vardagsrum behöver färg och form.
  Så jag skulle satsa på ett DLM XL bord i gult och en Muuto Mhy lampa i gult. Jag skulle slänga väck mitt andra soffbord här hemma och istället skulle jag satsa på Twine soffbort i stort med svarta ben. Jag älskar rolig design och tycker inredning ska vara lekfull. Och självklart skulle Collect 2010 stå sig fint med hela bunten utvalda produkter från Svensson i Lammhult.

 • Johanna skriver:

  1. Göteborg, Lammhult, Stockholm
  2. Det här skåpet är jättevackert så det hade fått vara med i mitt vardagsrum tillsammans med ett klassiskt superellipsmatbord och svarta stolar Ero S. En cubesoffa hade varit snyggt till med ett Itomaki soffbord.

  Håller tummarna för vinst! 🙂

 • Liselott skriver:

  1) Stockholm, Göteborg och Lammhult.

  2) Jag skulle valt soffan ZENITH. Mattan INGRID.
  Lampan JIELDÈ SIGNAL.
  Som soffbord skulle jag behålla mitt nuvarande hemgjorda i GRÅ LASTPALLAR.
  Matbord LOOP STRAND i svart, och till det sex stycken A-STOLAR från TOLIX (galvaniserade).
  Taklampan BUMLING i vitt ovanför matbordet.
  Tavlor från THERESE SENNERHOLT.
  Inredningsdetaljer skulle gå helt i vitt och svart.
  Känslan skulle vara rent, GRAFISKT med en känsla av INDUSTRI.

 • Marie skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2. Till att börja med skulle jag vilja täcka ena väggen med Stringhyllor. Det skulle passa bra till min strama och stilrena inredning och när man bor på 21 kvm behöver man förvaring. Men för att sedan öka mysigheten skulle jag välja en Lady-fåtölj i lila, den ultimata krypa-upp-och-dricka-te-möbeln.

 • Anne B. skriver:

  1) Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2) Block lampan (med svart textilsladd) har jag alltid varit svag för, så den är ett givet val. Två CH 28 fåtöljer i ek/valnöt. Fåtöljer gjorda av trä är praktiska och bekväma (om de är välgjorda).
  Streamline soffan, som är enkelt elegant.

 • Tove skriver:

  stockholm (sickla), göteborg och Lammhult har fysiska butiker.

  2 svårt svårt men jag skulle nog välja ett par evafåtöljer + ev en primopall för den sköna formens skull och en jättepadda i mitt läshörn. ajlampan skulle få finnas där också, en blå. över mitt chicago lll soffbord hängde jag en VP Globe pendel, för att jag gillar genomskinliga lampor och för att jag gillar den.

  soffa vill jag ha och skulle välja en samsas soffa, för det ska vara skönt att hänga i mitt vardagsrum och det ska vara tillgängligt och inbjudande. Jag vill ha det eklektiskt och det ska var okej med hemtrevlig blandning.

  böcker, magasin och skivor finns i strinnings hyllsystem, eller möjligtvis i cellhyllorna. Jag vet inte riktigt.

  sedan har jag mina fina älskade arvegodsprylar som jag behåller och blandar med det jag drömmer om och mina tavlor som får finnas för jag kan inte bara göra mig av med det gamla. jag vill ha prylar som ger en känsla av hållbar kvalitet och det är en av anledningarna till att jag valt det som jag valt.

  men just det, en ljus björkmatta skulle jag nog försöka knö in även om den fina jag harplocka in eftersom jag är så förtjust i kanten på den. jag har allt klämt på den flera gånger och den finns på besparingslistan!

  musiken står i centrum i mitt hem och att stuva undan hörlurar och fjärrkontroller i en A2 collect vore drömmen såväl i det fiktiva drömhemmet som i det riktiga som jag bor i idag!

 • Monika skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.
  2. Jag skulle behålla vår måttbeställda soffa. Pågolvet framför soffan skulle jag ha en röd Cheese matta och på mattan ett helvitt Flower bord. Under tv:n skulle jag ha två låga Snö byråer i vitt för att rymma alla filmer och dvd osv. Collect skåpet skulle också få plats i detta rum. Som både belysning och skulptur skulle jag ha den stora Double bubble lampan. I ett hörn, under en Flower pot lampa skulle jag ställa en Farmor fåtölj i svart skinn. Voila!!

 • Anna Wallström skriver:

  1. Butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Efter att ha gått igenom sortimentet har jag bestämt mig för:
  Hörnsoffan Svenssons- Bella salt och peppar. AJ golvlampa, svart. Soffbord Flower mono. Collect 2010 skåp. Artic TV bänk vitblank, mörkbetstopp. SAm matta azur. En vit kottenlampa ovanför vardagsúmsbordet. Karamell pläd i vit och grått. Ch 07 fåtölj svartlackad bok, svart läder. En smily skål för julnötterna. Till matdelen skulle jag valt
  ett supereclips bord. En grå peasmatta. Beatlight pendlarna fat och tall. en kubus 4-ljusstake. Vita A-stolar.

  Med denna inredning skulle jag och min familj kunna mysa tillsammans framför tv:n och även kunna ha härliga middagar tillsammans med våra nära och kära.

 • Johanna törnqvist skriver:

  1. Butik finns i Göteborg, Lammhult och i Stockholm.

  2. Jag skulle inreda med: Tekla matta, fem Jetsonfåtöljer i Kariba brunt (placerade i ring) runt den underbara "Itomaki" bordet. Centrerat över bordet skulle ja ha min favoritlampa: "PH Kotte" i koppar.
  Vidare skulle ja något "DLM" bord samt någon extra läslampa i form av "TAB" golvlampa. Längs väggarna det snygga "Collect 2010" skåpet samt stringhyllor med massa böcker. Ingen tv-det är ett varmt rum för mys och umgänge!

 • Anna skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. I likhet med många andra så skulle jag satsa på en vit bas i vardagsrummet. Jag är förtjust i den ganska avskalade inredningstrenden, då den fungerar lugnande på mig. I taket hänger Camouflage Pendel i vitt och kastar vackra, fantasifulla skuggor på de släta väggarna och i fönstret hänger två E27 i grått. På golvet ligger en Björk-matta i mörk nyans och samlar soffan Krypton (vit) och en grå fårskinnsklädd lamino till en ö. Över soffkanten hänger en svart Soft Wool-pläd och som soffbord stoltserar två svarta Yngve, i två olika höjder. På bordet lyser en Kubus ljusstake och bredvid finns en marimekkoskål med godis (överfull såklart!). Väggen framför soffan står två Mrs Bill tv-bänkar, tätt sammansatta så att de ser ut som en lång bänk. Ovan dessa hänger tv:n, och på bänkarna har jag arrangerat skålen Crushed från Muuto, samt små kivilyktor från Ittala och någon krukväxt. Som läslampa tjänar en AJ golvlampa i svart. I syfte att ge rummet någon enstaka färgklick placerar jag gärna Pia Walléns röda tofflor på mattan, samt fyller en av få väggprydnader, den vita pilasterhyllan, med färgglada magasin. Det är faktiskt ungefär så här mitt nuvarande vardagsrum ser ut, men det består snarare av en mix av budget och Svenssons.

  Det fantastiska priset i dagens adventskalender skulle få trona i den rymliga hallen hemma hos mig – det första man ser när man kliver innanför dörren! Jag håller tummar och tår!!

 • Martin Karlsson skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Det första jag skulle satsa på är en rejäl dos Eero Aarnio i form av en stor Double Bubble-lampa.
  På golvet: en stor mossfärgad matta (Braid) från Hay,
  På mattan: ett par svarta Arka-stolar med tillhörande bord Yngve.
  På bordet: Eero får vara med här också i form av en liten grön Puppy.
  Förvaring: ett vitt sidobord Wave.

 • Anna H skriver:

  1. Svenssons i Lammhult finns i Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. I vårt lagom lilla vardagsrum skulle soffan Mama look få vara i centrum tillsammans med min eviga längtan – Lamino. Båda i grå nyans. För att inte frysa om fötterna skulle mattan Allium i ljusgrå nyans få värma. Mot ena korta väggen skulle A2s Collect 2010 stå och glänsa. Belysning är ju    oerhört viktigt så taklampan Konfetti från Bsweden får vara den huvudsakliga ljuskällan. Intill soffan och fåtöljen står en AJ-golvlampa i vitt, så att man kan läsa magasin. Soffbord vill jag hitta second hand, för att få en fin formblandning, men även pga miljötänk. Jag tror det hade blivit ett kalasfint vardagsrum! 

 • Janne skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Med Snöros matta och vägglampa Moo,
  blir det lysande hemma kan du tro,
  trendigt och inne till tusen,
  om fötterna slipper jag va' frusen!!!

 • Linda Pettersson skriver:

  I, Lammhult, Göteborg och Stockholm

  II, Å vad jag stod och längtade efter detta skåpet sist jag var på Svenssons i Lammhult. Det roliga var bara att jag fattade inte hur man skulle öppna det … ha ha … men nu vet jag! Så.. nu skulle skåpet få pryda min ena vägg i vardagsrummet/köket ihop med y-stolarna som står runt det vita matsalsbordet. I hörnan vid de stora fönstren skulle Fladdermusfåtöljen stå med ett fårskinn i. Bredvid står det lilla DLM-bordet redo för en kopp kaffe. Färgskalan går i vitt, grått och brunt och till våren slänger jag in en massa oranga saker i form av textilier och roliga saker.

 • Terese skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm
  2. Till och börja med givetvis Collect, har länge gått och suktat efter det. Och som den Värnamo-dotter jag är så hade jag även valt fåtöljen Bruno från Källemo i svart, vilfåtöljen Pernilla 3 från Bruno Mathsson i grå ull och mattan Sockerbit från Kathea som själva stommen i vardagsrummet. Sen hade jag adderat en enkel soffa och stor lampa. Mums 🙂

 • Katrin L skriver:

  1. Lammhult, Stockholm, Göteborg

  2. Det hade varit en DRÖM att få inreda ett helt vardagsrum med möbler från Svenssons i Lammhult! Kan knappt välja, villa ha den, och den och den och…. Hade jag fått välja fritt hade jag valt hörnsoffan Krypton, ett stort och ett litet vitt Tellus soffbord till den. I soffan hade jag lagt några kuddar, Lustgården för att få lite härlig färg i rummet. Över hörnet av soffan hade jag hängt två eller tre vita A338 pendlar, hoppas den går att dimmra. Eftersom vår tv är uppsatt på ett motordrivet väggfäste så väljer jag ingen tv-bänk, tycker det är bra att kunna köra in tv:n mot väggen och på så sätt fokusera mer på möbler än en stor tv mitt i rummet. På väggen mot matsalen hade jag ställt skåpet Collect 2010 vitlack, perfekt att ställa undan prylar och få ett lugnare intryck av rummet.. För att på bästa sätt kunna njuta av braskaminen passar väl en Laminofåtölj bäst, en offwhite, att sitta i, läsa en inredningstidning och ta det lugnt. I de två stora fönstrena hade jag ställt två vita Elflugan Grande, eller antracit om de vita ser för gula ut mot de vita borden och skåpet. Hade kunnat fortsätta i all evighet, men eftersom tävlignen bara gäller idag så får jag stanna här, tror jag hade blivit nöjd med ett ljust vardagsrum som detta.

 • Jenny skriver:

  Fråga 1, Lammhult, Stockholm och Göteborg

  Fråga 2,

  Givetvis skulle jag börja med det vitlackade skåpet COLLECT (Love it!). Till det en mörkgrå soffa, SAMSAS vore perfekt. På golvet ligger en svartvit KOHUDSMATTA som gärna är missmatchad med en ORIENTALISK loppisfyndad matta. På mattorna står ITOMAKI soffbord fyllt med snygga ljuslyktor, gärna ett gäng IITTALAS KIVI lyktor i rött, grönt, granat, sand och grått. På väggen hänger en samling tänkvärda CITAT-TAVLOR av THERESE SENNERHOLT och på skåpet står en grym vit IPAL från TIVOLI AUDIO som spelar skön musik!

 • Kristina skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Vilken dröm! Jag skulle börja med en Laminofåtölj i ek med grått fårskinn, tillhörande fotpall och sidobord (så att jag har någonstans att lägga ifrån mig min bok och tékopp). Till det behöver jag en läslampa och det blir en AJ golvlampa. Detta är alltihop klassiker och kommer att leva med mig i många år!!! Det är lättplacerat oavsett vart jag bor eller hur mina framtida hem ser ut, kan helt enkelt inte bli fel.´
  Jag behöver ett nytt soffbord och väljer ett Chicago soffbord med vitlaminat (glas blir så skitigt). Praktist med hjul, och hylla under för tidingar och dylikt.
  Jag har ett kombinerat vardagsrum och kök och byter ut mina köksstolar mot A-stol (Tolix). En klassiker som kommer att hålla i 50 år till. Passar i alla miljöer och passar konstigt nog till alla typer av bord.

 • Monica skriver:

  1= Lammhult,Göteborg,Stockholm
  2.
  Tre Oyster fåtöljer i rött,så även besökare kan sitta
  Kumulus ljuskrona i rött
  Amazonas bord i gröna nyanser
  Inga gardiner eller mattor,p.g.a allergi
  det är stommen, vilken dröm för en som är galen i färg

 • CissiW skriver:

  1. Stockholm, Lammhult, och Göteborg.

  2. Jag skulle börja med en stram, svart soffa – Alex Classic. Till den lägger jag mattan Sockerbit för dess vita färg och härliga struktur, två EJ Insula-soffbord i olika höjd för att mjuka upp lite, en stilig svart Arka loungechair med ett lurvigt vitt fårskinn i för komfort, mot väggen den vackra hyllan Angle, i taket hänger en Glo-ball pendel och i soffan ligger gula och vita Ceannis kuddar i varm sammet. Slutligen, som pricken över i, står två streamliner-bilar på golvet, redo för lek och äventyr.

 • Jenny skriver:

  1. I Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Mitt drömvardagsrum innehåller en bra mix av olika möbler som jag tycker om. Föreställ er vita väggar i ett ljust luftigt rum. I detta rum står den härligt silvriga soffan Flow tillsammans med fåtöljen Farmor i svart. Till denna grupp hör det svarta soffbordet Breeze och allt ramas in av den vackra gröna mattan Soap. Över bordet hänger Louise Campbells Collage pendel 60cm i
  rökfärgat. Bredvid fåtöljen står en grå AJ golvlampa och fungerar som läslampa. I fåtöljen finns den mysiga kudden Arkansas i fårskinn och i soffan en Karamell pläd i vitt. För att fullborda rummets känsla står längs ena väggen skåpet Collect 2010 i vitt. För mig blir detta en perfekt blandning då jag gillar stilkrockar som den mellan fåtölj och soffa, samtidigt som rummet känns hemtrevligt.

 • Mathilda skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Jag hade börjat med Shuffle Bord från &Tradition. Ett bord som är lätt att flytta runt,det gör mig glad, oerhört hållbart med tanke på att jag kan ändra utseende utan att köpa ett nytt bord. De tre anledningarna väger tungt för mig! Sedan hade jag följt upp med en Lamino – både snygg och bekväm + designen håller länge. Sist men inte minst hade jag valt Tekla applesour grön från Kasthall, en matta som håller länge tack vare kvalitén och Kasthall har dessutom ett bra miljötänk. Lite annat hade jag allt kunnat tänka mig men det blir så långt inlägg då.

 • Helene W skriver:

  1 Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2 Börjar med en ny soffa, gärna en hörnmodell av svenssonsoffan. Väljer sedan ett runt soffbord, kanske Gitt från Hay. Collectskåpet får gömma den fula tvn och filmsamlingen. Böckerna får bo kvar i våra fina Öresundsbokhyllor i teak. Matta finns redan, Ikea Stockholm rand. Bordslampor fyndade jag på Luxus-sommarförsäljning. Det kan bli hur bra som helst!

 • Mimma skriver:

  1.Lammhult. Göteborg. Stockholm
  Två jetson i svart classic
  Konfetti ljuskrona
  Två Tress golvlampa
  Två Non bord röd
  Basen för att sen komplettera efter hand

 • Ida skriver:

  Lammhult, Göteborg och Stockholm, varav Lammhult är den mysigaste! Kan verkligen rekommendera denna butik samt att äta på Lammhults värdshus!

  Jag hade gått all in på alla möbler från Bruno Mathsson! Han är min stora favorit när det kommer till kreatörer, designer, professurer, då hans första tanke alltid var funktionalitet och det är mitt motto också. I första hand funktion i andra hand utseende, kan man kombinera dessa så är det ju toppen! Sedan en härlig matta från Kateha i någon härlig sprakande färg som tex flower. Och denna lilla fina pjäs som lottas ut skulle passa förträffligt med dessa möbler då det är funktion i hop med ett underbart utseende som gäller även för denna. Mer än så behövs inte 🙂

 • Anna F skriver:

  1. Svenssons har butiker i Göteborg, Stockholm och Lammhult

  2.
  Svenssonsoffa 3, i en ljus och härlig nyans
  Vira textiltavla, vill ge 70-talet en chans
  Ella soffbord, just i en vit laminat-glans
  Nomad golvlampa, vill ha miljövänlig balans
  Secto 4200 efter ett okej från "högre instans"
  Skagen matta med sin kvalité och djärva elegans
  Oyster fåtölj, om vi hade tillräcklig finans
  Nordic light ljusstake för dess flexibla briljans
  String system, om ytterliggare utrymme fanns

 • Anna F skriver:

  1. Svenssons har butiker i Göteborg, Stockholm och Lammhult

  2.
  Svenssonsoffa 3, i en ljus och härlig nyans
  Vira textiltavla, vill ge 70-talet en chans
  Ella soffbord, just i en vit laminat-glans
  Nomad golvlampa, vill ha miljövänlig balans
  Secto 4200 efter ett okej från "högre instans"
  Skagen matta med sin kvalité och djärva elegans
  Oyster fåtölj, om vi hade tillräcklig finans
  Nordic light ljusstake för dess flexibla briljans
  String system, om ytterliggare utrymme fanns

 • Sandra skriver:

  1. Stockholm, Göteborg och Lammhult.

  2. En mörkgrå samsas soffa bredvid den en Lady fåtölj i grön samhet. En klint matta och på den soofbordet breeze svartbetsad ask På varsin sida av soffan 2st OJ golvlampor vitlack och över soffbordet en ginko pendel svart.

 • Emelia skriver:

  1. Göteborg, Lammhult och Nacka.
  2. Jag hade valt att täcka en hel vägg med WOODY, fylla den med en massa böcker och gamla svartvita foton från då farmor spelade gitarr i en kringresande trio. För att nå hela vägen upp skulle en HEAVEN få pryda golvet framför hyllan. Addera två JETSON, ett MINI-MAY brickbord och en mörkorange ALLIUM matta. Voila! Ett klockrent bibliotek.

 • Elena skriver:

  1) Butiker finns i Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2) En Flow sektionssoffa från Ihreborn, i zink, så att hela familjen får plats, ett vitlackat xox soffbord för en mjukare form i mitten. Rosa matta, Spirit från Kathea, och till det mängder av kuddar från Mimou i färgerna Dusty Aqua och blush. TV-bänken Mrs Bill i vitt, och massor av lampor; en Cabouche golvlampa, en liten Cabouche (transparant) på tv-bänken, flera små Cosy in White & Grey lampor i fönstret – i grått – och tre st vita Liv av Jonas Bohlin i en fluffig, härlig gruppering i taket! Accentfärgerna rosa i olika toner lyfts också fram med plädar och blommor! Åh, vilket drömrum för mig och familjen!

 • Johan skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Svenssonsoffa 1, Itomaki soffbord, Theselius fåtölj, Neutra Pendel taklampa, en AJ golvlampa, Stringhyllor och en massa trasmattor på golvet!

 • julia skriver:

  1. Svenssons i Lammhult har, förutom sin webbutik http://www.svenssons.se, butiker på tre orter. Vilka?
  – Göteborg, Stockholm och Lammhult.

  2. Hur skulle du styla ditt vardagsrum om du fick välja produkter fritt ur Svenssons i Lammhults sortiment – vilka produkter skulle det bli, och varför? Motivera kort.
  till det fina skåpet som är med i dagens tävling, skulle jag välja tub hörnsoffan, droplet soffbord till det. jag skulle vilja ha mattan Ingrid för lite effekt och tillslut skulle jag toppa med lampan: bloom! 🙂 om man fick drömma alltså! 😉

 • Rebecca skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  Säng från sortimentet Stockholm med Artic byrå där ljusstakarna Cobra står.I sängen finns pläden Ceannis ovh kuddar från Ceannis och Arka

 • Marie skriver:

  1. Lammhult, Stockholm Göteborg.

  2. En stor & skön soffa är ett måste i mörka, kalla vinterSverige, så jag börjar med Svenssons hörnsoffa 3+2 i vitt. I den har jag 2 Kokeshikuddar från bantie och till det den stora,mörka Björkmattan. I taket hänger Flowerpot big pendel i vitt. Jag har 2 vita DLM bord från Hay som soffbord, i olika storlekar och på dem står ett par kiviljuslyktor. Längs väggen står en Stringhyllekombination och där har jag ställt snygga grejer, som en citattavla av Therese Sennerholt, ett par Fire ljusstakar och så fyller jag på min Geishadockssamling med ett litet gäng.
  Uuuuunderbara dröm!!! 🙂

 • Elisabeth Arvemo skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2. Jag är så förtjust i möbler och inredning från Kartell. Det får bli Bubble soffa och fåtölj, Men bokhyllan Worm ovanför. E vägglamporna ska jag nog kunna hitta en plats för också. Sen behövs inget mer för mig. En öppen spis med en härlig brasa kröner verket.

 • carolina skriver:

  1. Butikerna finns i Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2. Svenssonsoffan med hörndel i grått, vitt soffbord från Trippo, vitt elipsformat matsalsbord från Bruno Mathssons tillsmmans med enecos stolar navy i aluminium, samt A2s fina skåp collect Belysning manhattan från belysningsboladet. En Swedwsefåtölj i ek med grått fårskinn hade "mjukat till det hela". En matta från kathea hade varit perfekt till detta. Oj, vad sugen jag blir på lite nya möbler. Detta hade varit såååå snyggt!

 • Patricia skriver:

  1. Stockholm, Lammhult och Göteborg
  2. Vår lght är ny och vardagsrummet är stort, så ett gäng nya designmöbler skulle inte sitta fel. Följande möbler skulle få flytta in; Cube soffa i vitt, Flos 2097 takkrona, EJ Insula soffbord i svart, Arka Loungechair samt en Aj golvlampa. Härlig kombo. 🙂

 • mia wärnevall skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Vår soffa är nyköpt och underbar så den skulle jag behålla men den skulle få sällskap av soffbordet Breeze i vitt och fotölj Jetson 66. Sen skulle jag välja mediamöbeln Stow, 2 stycken stora korgar från Code (en till filtar och en till leksaker, en Ceannispläd att lägga över vår mörkgråa divan och en lampa Fly i färgen emerald.
  Och så skulle jag be dom ta hem skåpet i serien Stow eftersom möblerna är så vansinnigt snygga

 • Cecilia skriver:

  1. Butiker finns i Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Jag äv väldigt nöjd med mitt vardagsrum. Men jag hade gärna bytt ut vår TV-bänk från Ikea till en Arcticbänk. Den är så läcker.

 • marty skriver:

  lammhult göteborg och stockholm!
  jag och min pojkvän har tänkt att önska oss bidrag till denna assnygga möbel… hoppas man kan få vinna den istället!
  jag skulle inreda mitt vardagsrum med ett vitt swedese flower-soffbord och såklart detta a2skåp. även twiggy golvlampa, en cloud-fåtölj och tubsoffa. en soapmatta och cookie etagefat på soffbordet med lite pepparkakor och knäck på, tillsammans med 2 light ljuslykta. en snakkes vägglampa skulle hamna på väggen för lite extra myspysbelysning.

 • Vicky skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. SÅÅÅ kul detta var!
  Älskar lampor så jag hade börjat köpa mina drömmisar: AJ golv, svart, bordslampan Atollo 233 svart och en liten Double Bubble. Soffan hade blivit en från Eilersen cotton 20 och till den den UNDERBARA fåtöljen Lady i grönt sammet.
  En grå matta från Kateha och ett Flower Mono i svart. Alento sidebord i vit. En gosig pläd från Ceannis och kuddar i soffan Ceannis flower och Siam.
  Med detta har jag enligt mig ett FAB v-rum att mysa och njuta resten av mina dagar!

 • Agneta Johnsson skriver:

  1. Svenssons har butik i Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Det finns en möblel jag har suktat länge efter och det är en Coronafåtölj i rött skinn (trots att den inte finns i webshopen just nu). Andra saker jag skulle välja till mitt vardagsrum är ännu en Kartell Bourgie i färgen crystal och en vit Bloom pendel. Ett DLM XL bord från Hay skulle nog få följa med också. Det är svårt att besgränsa sig till att bara välja möbler till vardagsrummet för känslan både i butiken i Lammhult och på webbsidan gör att man blir helt uppslukad av allt det fina som finns! Hur ska man kunna välja?! Jag vill ha allt!

 • Tove skriver:

  1. Butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Jag skulle faktiskt valt det vita Collectskåpet. Jag tycker det är fantastiskt snyggt och är en jättebra utgångspunkt för resten av inredningen i rummet. Sen vill jag sattsa på belysning eftersom det har väldigt stor inverkan på hur man upplever ett rum. En vit Box Light och en svart Tress golvlampa skulle passa perfekt. Och som pricken över i:et skulle jag slänga tre Arka fårskinnskuddar i min vita soffa. Toppen! 🙂

 • Alexandra skriver:

  1. Butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Jag skulle nog vilja behålla vår stil som går i färgerna vitt, brunt, svart och med lite ekdetaljer. Vi har idag en Streamline-soffa från Svenssons och till den skulle vi komplettera med en streemline-fotpall. Sen har jag länge varit svag för Alento sidobord 070008 med vit front och kromben. Simsalabim klart!

 • Anna. skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. En Samsas soffa av Carl Malmsten för att det är min drömsoffa – så snygg. Cooper bord i valnöt och en Tekla matta för att den ser ut som en blommande gräsmatta! Voila.

 • Anonym skriver:

  1. Lammhult Stockholm och Göteborg
  2.För att komplettera i mitt vardagsrum skulle jag inte säga nej till en vit Howardsoffa (Romeo), till detta runda soffbordet Tellus i vitt samt en Jieldé Signal på mitt gråmålade gamla skåp.

 • Therese skriver:

  1. Göteborg, Nacka och Lammhult såklart.

  2. Åh, vilken drömsituation och vilket fint pris!

  Mitt vardagsrum är ljust och tapetserat med en tapet från Eco White, jag vill ha in både jordnära och glada färger.
  Jag har soffan som utgångspunkt och väljer Eilersens hörnsoffa Krypton, gärna i något brunt förlåtande tyg. Den slukar hela familjen + vänner och är grymt snygg.
  Under soffan lägger jag mattan Sencillo i rosa, den är rejält stor och mjuk att sätta ner fossingarna på.
  På mattan ställer jag det vita coola bordet Droplet med en Skugga ljusstake i knallrosa på.
  Över bordet hänger jag taklampan Collage pendel, även den i rosa.
  Längs med väggen mittemot fönstren får så klart dagens ursnygga möbel Collectskåpet också plats för att svälja tv-spel, dvd-filmer och böcker.
  Sonen Ozzy, 1 år, får en bronsmetallfärgad Fatboy att busa och mysa i på golvet.
  Pricken över i:et blir det lysande älghuvudet på väggen ovanför soffan.
  Sist av allt skulle jag slänga ner några härligt färgsprakande Ceanniskuddar och en vit lurvig pläd från samma ställe för extra mysfaktor.

  Det blir en stilren bas med lekfulla detaljer, ett rum jag verkligen skulle trivas i! Med Lammhults möbler blir dessutom aldrig inredningen omodernt.
  Oj oj oj vad sugen man blev på att göra om 😉

 • Camilla skriver:

  Svensson i Lammhult finns även i Lammhult, stockholm och i vackra Göteborg, den affären ser jag avrje gång jag åker till mitt kontor!
  Jag skulle vilja ha Ari fåtöljen och Ari pallen så jag får en mysig läshörna i vardagsrummet! Sen skulle det sitta fint med en Arkipelag Twin golvlampa så man får en bra belysning och slipper använda taklampan!

 • Maria skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Åh, det här är min favoritlek! Två Jetson-fåtöljer, de är fantastiska att sitta i.Jag skulle välja ett Itomaki-soffbord, behålla vår gamla soffa och knyta ihop allt med mattan Björk. Vi har också vår matplats i vardagsrummet, där har Wegners stol ch29 i ek och ljust läder stått på önskelistan länge! Detta ganska vuxna möblemang skulle jag pigga upp med kul belysning, kanske några flower pot eller myh i gult, Jonas Bohlins Liv i vit tyll och Oslo wood golvlampa. Och självklart skulle collect-skåpet ha en plats, och gömma undan alla inte så snygga bra-att-ha-saker i.

 • Caisa Strömberg skriver:

  1. Butiker finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Jag skulle möblera med Andrew soffa i mörk lila, ett par Ari fåtöljer i svart med Karamell-plädar i grått och turkost. Yngve soffbord i svart, AJ golvlampa i vitt, största mattan Mirrorings i aqua. I fönstret många gröna växter och på bordet ljusstaken Season.

 • Rebecka skriver:

  1. Göteborg, Lammhult och Stockholm.

  2. Jag skulle inreda mitt vardagsum som följer; Med två st grå lamino fåtöljer i ek, då dem är en favorit. En komfortabel klassiker som alla i min släkt, förutom jag har i sitt vardagsrum. Jag skulle komplettera dem med en röd samsas soffa och ett vitt flowerbord. En AJ golvlampa på det så är vi hemma! VArmt, klassiskt och modernt.

 • Johan skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm
  2. Jag hade valt att inreda med stor soffa i grått längs min långa vägg så att man har ögonen mot den lilla väggen och burspråket, valet av soffa föll på Baseline. För att sätta lite färg på det annars helvita rummet så hade en Bond fåtölj i Orange satt en härlig färgklick. Framför soffan hade jag satt mitt absoluta favoritbord Flower i vitt. Kronan på verket hade jag satt med taklampan Camouflage pendel för att få en härlig ljusspridning i rummet!

 • pia kollberg skriver:

  1 Butikerna finns i lammhult, göteborg och stockholm.

  2 Vi håller just nu på att bygga ett stort hus i Röbäck, umeå och dit går alla besparingar, så om allt var gratis skulle jag vilja inreda hela huset med dessa klassiska möbler. Men mest av allt behöver vi en soffa som ska passa i vår ljusa klassiska stil – Krypton soffa med tyget flax!

 • Ida skriver:

  Snygg 🙂

 • Hanna skriver:

  2.
  Åhh, detta underbara lilla skåp! Det var love at first sight och efter det har kärleken bara vuxit sig starkare för var gång vi setts.
  Självklart blir skåpet det första in i vardagsrummet, extra bra är att det på centimetern passar mellan de två stora, gamla spröjsade fönstren.
  På skåpet placeras en bordslampa i form av Cage Mic från Diesel/Foscarini. Denna får sällskap av en av Therese Sennerholts citattavlor, några Geishadockor i glada färger och några gamla favoriter i form av fotografier från förr och nu – ett härligt stilleben.
  Över den nyfyndade teakgruppen hänger jag en färgklick i form av en röd bumling – den kommer att ge en fin kontrast mot träet, den befintliga svartvitrandiga mattan under bordet och det vita skåpet.
  Den befintliga soffan får nya kompisar i form av en Trifolium fladdermusfåtölj och en Acapulcofåtölj. Tillsammans blir de en finfin plats för umgänge med goda vänner.
  En läslampa i form av Foto blir pricken över i vid soffgruppen.
  Övriga gamla godingar är för älskade för att bytas ut, så detta blir en för mig perfekt mix av gammalt och nytt.

  1.
  Butikerna finns i:
  – Lammhult
  – Stochkolm
  – Göteborg

 • tina skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2.Jag skulle inreda med soffan Johan i svart skinn som skulle passa förträffligt med våra två reproducerade le corbusier fåtöljer. Sen skulle jag fortsätta drömma om Amy 53 RA vitrinskåp där vi skulle gömma dvd och hårddisk till tvn. Kohuden vi har får hänga med men en lampa, Milk med vit sladd skulle vara fin på vitrinskåpet,den är enkel och har en tilltalande form. En ny lampa över soffbordet,Caravaggio pendel modell 4 är önskelampan. Vårt egna elipsformade soffbord byts nog inte ut=)för det passar med Amy 53 RA vitrinskåpet. Mysigt vore också ett par grå tofflor av Pia Wallén att stoppa i fötterna i när man myser i soffan, förvaringskorgen restore till inredningsmagasinen tar jag gärna med i önskningarna. Som bonus till rummet skulle det inte sitta fel med dagens vinst i kalendern A2´s fina skåp, vilken lycka att få äga ett sånt skåp!!
  Till sist har jag en sak till som skulle fullborda mitt vardagsrum,Kubus ljusstake 4 i svart!
  Det här var en rolig grej att göra….jag drömmer vidare=)

 • Jenny skriver:

  1. De fysiska butikerna ligger i Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Två vanity-soffor och en Mats Theselius-fåtölj i naturläder. Till det Itomaki-soffbordet i glas och svartbetsad ek. Längs ena väggen vill jag ha massvis med Cell-hyllor för vackra böcker och annat. I taket Bohlins Kvist-lampa i koppar! Väl på plats skulle jag vilja få plats med en Panton Globe-pendel också, det är så underbart ljus i dem.

 • emme bygger bo skriver:

  1. lammhult, stockholm, göteborg
  2. Utgår från att jag vinner skåpet. Till det skulle jag vilja ha en ljus puzzle soffa och som bord grova stubbar med "bordsytan" målat i vitt (fixar själv från skogen). En ljusgrå lampan Emotions pendel (klar), Karamell pläd och några Ceannis kuddar till det!

 • Linus Reinhag skriver:

  1. Butiker finns i Stockholm, Lammhult och Göteborg.

  2. Jag skulle inreda mitt vardagsrum med:

  -Mirrorings matta i färgen Aqua
  -Två stycken Lady fåtöljer i Lila
  -Svartbetsat Breeze soffbord i ask
  -Upplyst av en Jeeves ljushuvud
  -Och rejäl laddning the more the merrier ljusstakar
  -Staplade på en stor samling av stacked:s hyllsystem i furi

  Listan skulle kunna bli mycket längre men det är iallafall en start.

 • Bodil skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Till ena delen av vårt vardagsrum: Två sektioner med de höga vita stringhyllorna skulle genast få flytta in. Jag skulle ha två skåp nertill som kan sluka alla TV-spel och sällskapsspel. I den ena sektionen skulle jag hänga en vägghängd TV för TV-spelen och den andra sektionens skulle få en djupare skrivbordsskiva. På den får en sandfärgad AJ bordslampa stå och en svart Hee matstol får tjänstgöra som skrivbordsstol. På golvet lägger jag mattan Björk, den ljusa varianten, samt en mörkgrå Fatboy. I trapphuset hänger jag Camouflage pendel. Det är mitt drömrum just nu! Enkelt, tidlöst och grafiskt snyggt.

 • smäm skriver:

  ÅH!!!! Superfint. Jag vill vinna.

  1. Lammhukt, Stockholm, Göteborg

  2. Jag har precis renoverat mitt vardagsrum så det är lite kalt för tillfället. Behöver både golv och taklampa och "Ray golvlampa" och en "Fly pendel" till taket skulle verkligen bli skitsnyggt. "Collect 2010" skulle verkligen vara pricken över i:et också 😀 -håller alla tummar-

 • Josefin skriver:

  1. Sthlm Lammhult Gbg
  2. Jag skulle inreda med så många A2-skåp jag fick in!

 • It's a house skriver:

  Oj oj oj vilken drömvinst!!!

  1. Butiker finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Jag skulle välja just skåpet Collect i vitt som skulle få fungera som efterlängtat barskåp och göra sig perfekt mot våra svarta väggar, sen skulle jag plocka in två svarta BL3 lampor som läsbelysning till fåtöljerna vi har och ljusstaken Cubus som pricken över i.

 • Sofie skriver:

  1. Göteborg, Lammhult & Stockholm
  2. I mitt drömvardagsrum så skulle det se ut så här, en varsin svart el. grå laminofotölj framför den öppna tulikivispisen, woodbag förvarar veden åt oss:) Laminobordet har vi emellan oss där vi kan ha våra kaffekoppar. Tub hörnsoffan sitter vi i när vi kollar TV och EJ insula har vi som soffbord, under soffbordet ligger Piano matta. Case vitrinskåp har vi utmed ena väggen där vi har prydligt förvarat filmer/alkohol/glas kanske? Belysning har vi i form av Collage, vit. Och "läslampan" är AJ. Accessoarer byts ut emellanåt till förmån för nya uppiggande sådana:)

 • Nystrom skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Jag skulle inreda vardagsrummet i det kollektiva boendet med kvalitetsmöbler som håller länge. Den befintliga patinerade orientaliska mattan som når från vägg till vägg får sällskap av åtta blandade fåtöljer (Lady, Oxford, Samsas och Paddan), Itomaki soffbord och ett Cell hyllsystem för alla våra böcker. Trattgrammofonen ställer vi i hörnet på ett Shuffle-bord och Collect 2010 rymmer alla våra sällskapsspel!

 • Malin skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm
  2. I vårt vardagsrum skulle två Lift soffor få flytta in tillsammans med ett stort vitt flower mono bord som står på en Björk matta. En camouflage taklampa och ett sideboard Alento och mitt vardagsrum är fulländat!

 • stine skriver:

  Lammhult, Göteborg, Stockholm

  jag skulle skapa en luftig designerdröm med glada karamelliga detaljer och gå loss på: röd samsas soffa, vit lilla åland gungstol, angle hylla full med vällästa böcker, le klint taklampa, cookie etagefat med ljus på, geishadockor, kuddar med stig lindbergmönster, olikfärgade flowerpotpendlar i grupp hängandes i ett hörn, ett par string pockethyllor, röd/vit polkamatta, log vedkorg, geneva labs model m i orange. desutom skulle det finnas massa storbladiga gröna växter i vita krukor, loppisfyndade glassaker i fina färger, njurformade teakbord, vältummade böcker, garn, högar med magasin, grafiska blad på väggarna, en katt och lite annat fint.

  A2 skåpet? det skulle bli ett smycke/inspirations/accessoarskåp i sovrummet.

 • Emelie skriver:

  1. Svenssons finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Baseline divansoffa, så stor som möjligt så många får plats. Soffbordet Breeze, gärna två i olika storlek. Och en Status King fåtölj som man kan flytta fram till den nya kaminen. Under detta Segments matta och vid sidan av en eller två Stone of glass-lampor.

 • Anna skriver:

  1) Butik Lammhult
  2) Butik Göteborg
  3) Butik Stockholm

  Jag skulle inreda vår matdel/tvrum med en fin Zenith soffa, en härligt rund färgglad Pinocchio-matta, en klassisk Lamino och vårt Flower mono bord. Matbord blir ett klassiskt Superellips och ovanför sprids ljuset av en Octo pendel. Perfekta enkla tidlösa möbler som jag aldrig tröttnar på och lätta att förnya med hjälp av lite kuddar och textil.

 • Helena skriver:

  1=Stockholm, Göteborg, Lammhult.
  2=Vårt 50-tals hus har en öppen spis i vardagsrummet. Och jag inreder med den som mittpunkt.
  Fotöjen Jättepaddan skulle ha fått stå nära, med pall/sidobordet Raw, en liten läsa-bok-hörna. Och sen en bit ifrån, en soffa i modellen Nova och Soffbordet som min sambo köpt på loppis får vara kvar, det är så lagom slitet och rätt storlek. En fårpälsmatta framför spisen, och en Candy matta under soffan och soffbordet. Pläden Ceannis spring deer i soffan. Klart!

 • Anonym skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm.

  2. woody, i den skulle jag ha våra LP-skivor och vår vinylspelare. Även en hel del loppisfynd skulle få pryda denna fina hylla.

 • Elisabeth skriver:

  1. Svennsons i Lammhult finns i just Lammhult, men även Göteborg och Stockholm.

  2. Jag är juridikstudent och bor i en etta med öppen och ljus planlösning där kök – vardagsrum – sovalkov hänger ihop. Därför anser jag att en snygg soffgrupp och någon form av rumsavdelare är viktigt, utan att det får bli för dominant då ytan är begränsad. Därför skulle jag älska att få inreda med soffan Samsas och två vackra Laminos (bok, svart fårskinn) med tillhörande pallar för att bekvämt kunna sitta och studera. Eller bjuda hem vänner. Som rumsavdelare, utan att ta upp ljus, skulle jag ställa en hög variant av hyllan Woody med mulitfärgade hyllplan. Vid en vägg skulle jag ställa två skrivbord, vita Wing, för att ha plats för både lagbok, dato och symaskin. Vid dessa vill jag ha två stycken Ch 24 stolar i tvålbehandlad ek – för att orka sitta och skriva uppsatser eller sy gardiner länge.

  Framförallt är det viktigt för mig att välja möbler som är dels komfortabla, men även representativa. jag läser till jurist, idag betyder det att jag plöjer omkring 200 sidor text per dag, skriver uppsatser och PM, och ägnar otaliga timmar i sittande ställning – men i framtiden vill jag ha möbler som passar i ett hem där en familj skall leva och växa.

 • Kerstin Holmberg skriver:

  1: Lammhult, Stockholm, Göteborg
  2: Vardagsrummet i det gotländska kalkstenshuset skulle jag vilja möblera med möbler från svenska formgivare, både klassiker och nykomlingar. Ett par Samsas läderfåtöljer av Carl Malmsten framför den öppna spisen. Björkveden hämta in i vedkorgen, Log, av Thomas Bernstrand. Mattan Björk från Design House på trägolvet skulle värma bara fötter. Hyllan Sign från Karl Andersson & Söner fylld med böcker för framtida läsupplevelser. Raw kandelaber i fönstret och den vackra golvlampan Arkipelag Twin lyser upp när mörkret faller.

 • Cilla skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm.
  2. Vårt senaste renoveringsprojekt var köket och nu skulle jag gärna ge mig på vardagsrumemt för att ge även det en vitare och modernare touch! Jag skulle matcha det extremt snygga skåpet Collect 2010 med Bas 1 soffbord i oljad ek med glasskiva, en Pernilla 69 fåtölj med pall samt Alex Classic soffa i svart läder, ekbokhyllan Balance och som kronan på verket Le Klint-lampan 172a!

 • 1.Svenssons har butiker i Lammhult, Göteborg och Stockholm(Sickla.)

  2.Jag kör på en färgglad, härligt galen men samtidigt elegant stil!
  Vilar avslappnat gör jag i "Spider Lounge liggfåtölj" med rött läder,
  min trädgårdsbok och rödprickiga kaffekopp ställer jag på det lilla grönlackerade "Amazonas"bordet.
  Som ytterligare färgterapi helar "Pinocchio multi matta" mina alltmer bleknande sommarminnen.

  Vänliga hälsningar från en numer utflugen Lammhultsbo
  Rebecka Ryberg Skött

 • Ulla-Britt skriver:

  1) Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2) Jag skulle börja med en lila svängd Andrewsoffa, en fotpall att lägga upp fötterna på, ett X-frame soffbord och Sarfattilampa ovanför det. En laminofåtölj i vitt och ek hade fått stå i läshörnan – den stolen har jag drömt om i många många år. Det är få fåtöljer som är så sköna som den! Till det hade en AJ golvlampa gjort pricken över i:et och varit en bra belysning när jag vill läsa eller handarbeta.

  Tack för en mycket trevlig tävling och väldigt fina priser!

 • Frida skriver:

  1. Sthlm Lammhult och Göteborg.

  2. En rak 3-sits Andrew soffa i tyget Molly 2 och en grå infini soffa ställda framför varandra matchat med mitt nuvarande runda vita slitna soffbord. På soffbordet skulle jag ha mina ljusstakar som är köpta på loppis. Under soffbordet skulle en Klint matta ligga. I sofforna skulle det ligga en grå karamell pläd och Ceannis kudde flower linen, svenssons kuddar i grå, vit, salt och peppar samt vera sammetskudde. En Octo pendel skulle häng ovan samt Aj golvlampa på golvet. Flera code korgar med kuddar, tidningar och böcker. Till detta skulle jag självklart välja A2's collect 2000 skåp. På väggarna hade det funnits diverse olika tavlor samt riktade spottar på lämpliga platser för att höja rummets intryck. Det jag vill åstakomma är en blandning av designklassiker med loppisfynd. Det får absolut inte bli för stelt. Hemtrevligt snyggt är känslan man ska få.

 • Linda Calmunger skriver:

  1. Lammhult, Stockholm, Göteborg.
  2. Att få handla lite nya möbler till vardagsrummet från Svenssons i Lammhult vore ju en dröm. Laminofotöljen är en produkt jag förknippar med Svenssons i Lammhult och en sann favorit här hemma, specialutgåvan i svart läder med hallonlövtryck skulle få följa med hem. En klassiker i snygg, stilren, modern tappning. Lite matsalsstolar i form av svartlackade Ch 24 skulle inte heller vara fel och en stone/black färgad Citymatta till det så är även matdelen härligt klassiskt modern. En bra bas som går att piffa till med olika inredningsdetaljer i oändlighet. Och det finns det ju också gott om hos Svenssons i Lammhult.

 • Cathrine skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm
  2. Håller just nu på att inreda vårt nya vardagsrum på övervåningen och önskerummet skulle se ut såhär:
  En ljus grå Alex soffa från Fogia med fotpall
  En orange ryamatta från Kasthall
  En svart AJ Golvlampa
  Ett svart Flower Mono Bord
  En knippe E27 lampor vid fönster hörnet – i olika färger
  Längs väggen ett A2 Collect 2010
  I taket, 5 meter takhöjd – några Moser pendlar (med dimmer)
  I läshörnan svarta stringhyllor, en svart Happy Fåtölj, en svart AJ golvlampa och ett blått DLM

  Krydda med blandade kuddar från Ceannis och en mysig pläd Soft Wool – kanske orange

  Sen blandade litografier som redan finns härhemma på väggarna

 • Linda Calmunger skriver:

  1. Lammhult, Stockholm, Göteborg.
  2. Att få handla lite nya möbler till vardagsrummet från Svenssons i Lammhult vore ju en dröm. Laminofotöljen är en produkt jag förknippar med Svenssons i Lammhult och en sann favorit här hemma, specialutgåvan i svart läder med hallonlövtryck skulle få följa med hem. En klassiker i snygg, stilren, modern tappning. Lite matsalsstolar i form av svartlackade Ch 24 skulle inte heller vara fel och en stone/black färgad Citymatta till det så är även matdelen härligt klassiskt modern. En bra bas som går att piffa till med olika inredningsdetaljer i oändlighet. Och det finns det ju också gott om hos Svenssons i Lammhult.

 • Marie skriver:

  Hej!

  Svenssons är en favoritbutik sedan många många år, från den tiden då de bara fanns i Lammhult.

  Nu finns de här;

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Jag gillar ju vårt vardagsrum väldigt mycket, men soffan börjar få några år på nacken och taklampan är ju inte den roligaste man kan ha. Jag skulle kunna njuta av läsandet i Soffan Andrew som passar bra ihop med vår prickiga 50-talsfåtölj från Dux. Ny läslampa skulle bli en AJ golvlampa och i taket skulle ljuset spridas från ljuskronan 2097.

 • Anonym skriver:

  Herregud!!! Detta skåp drömmer jag om på nätterna – så fantastiskt vackert. En av favoriterna som jag klappar trånande varje gång jag besöker Lammhult-affären (varje gång vi besöker svärföräldrarna i Småland – till vardags får Gbg-butiken duga men Lammhultsbutiken är verkligen fantastiskt inspirerande). Nu håller jag alla tummar jag har!!!

  1) Butikerna ligger i Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2) Vilken jätterolig tävling! Smart också att få folk att klicka in på sidan. Som den Svenssons-knarkare jag är är jag redan ofta inne på sidan och som den inredningsdrömmare jag är vet jag rätt väl vad jag skulle välja:

  Mitt vardagsrum:
  * Ljuskronan Sarfatti från Flos
  * AJ golvlampan – svart
  * Tray-bordet från Hay 60'60 som sideboard
  * Svenssons soffbord i betong
  * Wegners CH28 svart o ek (detta är enda elementet eller möbeln i mitt dröm-vardagsrum som jag inte hittar hos Svenssons för här drömmer jag egentligen om en svart Kjaerholm)
  * Två st Snö B2 istället för tv-bänk för döttrarnas alla leksaker som de vill ha med sig i mitt vackra vardagsrum
  * Ljusgrå Björkmatta från Design House sthlm – den största (fast den gröna, fantastiska Moss-mattan från Kasthall är ju också ett lockande alternativ…)
  * Svenssons-soffan i vitt – 3+2
  * Arka fårskinnskudde o olika andra härliga kuddar från Mimou – Nippon är en stor-favorit
  * Kubus 4 – svart på bordet
  * Asplunds korg – största varianten för tidningar
  * Tosca bordlampa i fönstret
  * Två fårskinn i olika gråa toner – så vackert – ett på golvet och ett i stolen
  * Och sist men inte minst det fantastiska Collect skåpet i vitt. Så så så fint.

  Gud va jag skulle trivas i detta rum. Risken att jag aldrig mer skulle gå ut är övervägande. Kanske bäst att inte uppfylla alla sina drömmar med en gång… Men att börja med det fantastiska skåpet vore en dröm som går i uppfyllelse i sig självt!

  Tack för en fantastisk affär! Er lägenhet i Lammhultsaffären är så inspirerande och gör Svenssons till den bästa inredningsbutiken i Sverige!

 • Jenny WL skriver:

  Glömde skriva en avsändare till min långa roman… provar igen.

  Herregud!!! Detta skåp drömmer jag om på nätterna – så fantastiskt vackert. En av favoriterna som jag klappar trånande varje gång jag besöker Lammhult-affären (varje gång vi besöker svärföräldrarna i Småland – till vardags får Gbg-butiken duga men Lammhultsbutiken är verkligen fantastiskt inspirerande). Nu håller jag alla tummar jag har!!!

  1) Butikerna ligger i Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2) Vilken jätterolig tävling! Smart också att få folk att klicka in på sidan. Som den Svenssons-knarkare jag är är jag redan ofta inne på sidan och som den inredningsdrömmare jag är vet jag rätt väl vad jag skulle välja:

  Mitt vardagsrum:
  * Ljuskronan Sarfatti från Flos
  * AJ golvlampan – svart
  * Tray-bordet från Hay 60'60 som sideboard
  * Svenssons soffbord i betong
  * Wegners CH28 svart o ek (detta är enda elementet eller möbeln i mitt dröm-vardagsrum som jag inte hittar hos Svenssons för här drömmer jag egentligen om en svart Kjaerholm)
  * Två st Snö B2 istället för tv-bänk för döttrarnas alla leksaker som de vill ha med sig i mitt vackra vardagsrum
  * Ljusgrå Björkmatta från Design House sthlm – den största (fast den gröna, fantastiska Moss-mattan från Kasthall är ju också ett lockande alternativ…)
  * Svenssons-soffan i vitt – 3+2
  * Arka fårskinnskudde o olika andra härliga kuddar från Mimou – Nippon är en stor-favorit
  * Kubus 4 – svart på bordet
  * Asplunds korg – största varianten för tidningar
  * Tosca bordlampa i fönstret
  * Två fårskinn i olika gråa toner – så vackert – ett på golvet och ett i stolen
  * Och sist men inte minst det fantastiska Collect skåpet i vitt. Så så så fint.

  Gud va jag skulle trivas i detta rum. Risken att jag aldrig mer skulle gå ut är övervägande. Kanske bäst att inte uppfylla alla sina drömmar med en gång… Men att börja med det fantastiska skåpet vore en dröm som går i uppfyllelse i sig självt!

  Tack för en fantastisk affär! Er lägenhet i Lammhultsaffären är så inspirerande och gör Svenssons till den bästa inredningsbutiken i Sverige!

  2010-12-08 @ 19:46:27

 • Sara skriver:

  1) Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2)Jag skulle kunna inreda hela min lägenhet med möbler från Svenssons i Lammhult men för att plocka ut favoriterna till mitt vardagsrum så skulle jag välja:
  Octo 4240 Pendel som lampa ovanför mitt matbord – levande material, snygg design och ger ett härligt ljus. Sen skulle jag absolut vilja ha två stycken CH 25 fåtöljer – klassisk design och än en gång naturmaterial – en investering för framtiden.

 • Evalotta skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Mirrorings matta (lilac), soffa zenith, soffbord breze (vit) två storlekar, 3 st E27 pendel (svart) ovanför soffbord, 2 st AJ golvlampa (svart), String hyllsystem (vit) längs kortvägg, 6 st chair one (svart), matsalsbord chamfer (vitlack) och beat light olika storlekar ovanför matbord. Färgklickar i form av inredningsdetaljer.

 • Jenny F skriver:

  1. Butikerna finns i Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Drömprojekt! Okej, vi börjar med två Svenssonsoffor nr. 2 i tyg Bella som står mittemot varandra, under/mellan dom skulle jag ha mattan Sencillo i raspberry red. I sofforna skulle jag vilja ha sammetskuddar från Ceannis, t.ex. i apple green eller gult samt Karamellplädar i grått och kanske en julig röd just nu. Som soffbord skulle Itomaki med låg, svart bas passa fint! Mot väggen under tv'n skulle Alento med askben få stå, och på det lite smått och gott som en Kubus 4. I hörnet vid alkoven skulle det gärna få stå två Arka i naturlack kompletta med fårskinnskuddar med ett Yngvebord mellan sig, mot väggen bredvid önskar jag att just Collect 2010 skulle stå, det är perfekta mått! Inne i den öppna alkoven skulle jag byta ut bokhyllorna mot två vita Snö A2, vid fönstret skulle en Statusfåtölj få stå på mattan Braid i gult med ett mörkgrått DLM-bord bredvid. På skrivbordet får lampan Wood pryda sin plats och ovanför hänger jag gärna en citattavla av Therese Sennerholt. Jösses vad fint det skulle vara!

 • 1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Jag skulle först och främst skaffa en Eilersen Great lift – soffa i grått, en kvalitetsoffa som är skön och snygg är viktigt. Bakom den piffar en röd bolero golvlampa i rött upp tillvaron. En vägg får ett string-hyllsystem i björk, funktionellt och snyggt med plats för alla prylar. Jag behåller arbetsbänken i stålblått med målarfärgsfläckar som kommer från morfar som vi har teven på och laminon i svart fårskinn får också vara med. Och en stor mjuk matta i färg måste vi ha, men jag hittar tyvärr ingen som klickar.

 • -Lammhult, Göteborg o Stockholm
  -Vill inreda mitt vardagsrum i svart o vitt med äppelgröna accenter för att få en harmonisk helhet där konstföremål och inramad konst kommer till sin rätt. Jag väljer svart lädersoffa Corona (praktiskt när man har husdjur), Itomaki soffbord med svart underrede och 2 st Corona svarta läderfåtöljer. Runt matbordet Superelips i vitt, vill jag ha ett antal Kiasmastolar i grönt. En hel vägg med Signhyllor, varannan vit, varannan svart. Under borden Beachmattor i grönt o över borden vita taklampor 172 Pendel. I soffan Ceanniskuddar i vitt, svart o grönt. Jag ser helheten inom mig o i fantasin placerar jag min stora boksamling, min konst o mina stora växter in i mitt vackra Lammhultsrum.

 • Ojoj, vilken fantastisk vinst! (Och vad många tävlanden, jösses…)

  Självklart måste jag ta chansen att försöka vinna, jag har ju ett nyköpt hus på Gotland som i stort sett står och väntar på att få husera det här skåpet!

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Inga problem att drömma ihop ett vardagsrum med det här utbudet! Mitt önskerum skulle bestå av fina soffan Samsas, bordet Breeze, fåtöljen Bruno, skåpet Collect 2010 (så klart), taklampan 2097, golvlampan Foto, ljusstaken Skugga, filten Soft wool och kuddarna Vera och Paradis.
  Lite retro, mycket grått, svart och vitt, lite rött som accentfärg och finaste bruna läderfåtöljen som pricken över i:t.
  Så här närmare bestämt: http://husligheter.elle.se/att-dromma-om-ett-skap/

  Nu håller jag tummarna så hårt jag bara kan att helgens visit på Gotland blir det sista utan drömskåpet! =)

  Tack för en fantastisk julkalender, Frida!

 • EmmaP skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2.Jag skulle behålla möblerna vi har eftersom de passar rätt bra där de står. Under soffbordet skulle jag byta ut den nuvarande ikea-mattan mot ett koskinn. En magbag bredvid soffan skulle göra att magasinen blir lästa oftare. En memorystone på sidobordet för att skriva kärleksmeddelanden till min sambo. I bokhyllan skulle ett isbjörns-bokstöd göra sig bra och i jultid skulle jag gärna byta ut stillebenet på pianot till en julkrubba i porslin.

 • Lisa skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Ett tidlöst vardagsrum där möblerna består men blickfången i form av mattor, konst och souvenirer kan förändras är drömmen av lyx för mig. Satsar därför på god design, och särskilt nordiska klassiker, vilket i mångt och mycket även karaktäriserar Svenssons i Lammhult! En soffa från Eilersen, CH07-fåtölj av Wegner, och en CH25, Aaltos X600-pall i börk/ask, det moderna Newton-soffbordet, en Four vas och en Jacobsen-lampa. Snyggt, smart och ûberglamouröst!

 • Emelie skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm

  2. Jag är rätt nöjd med hur jag fått till det i mitt pyttelilla vardagsrum som inte alldeles lättstylat, men i desperat behov av en ersättare till Klippansoffan. Lift är tillräckligt liten men med sina låga armstöd en betydligt skönare kompis än Klippan, helst skulle jag vilja få den i vit. En mobil fotpall är ett måste och Svenssonspall Bella (i vitt) hade suttit snyggt till. Min stringhylla i teak låter jag stanna så nu finns det inte mycket plats kvar. Ett Yngvebord i svartbets på två ihoplagda Peas mattor, en ceannispläd i brunt, några jokikuddar i antracit och det är klart. Som pricken över i – 5 Kinljuslyktor på bordet.

 • Helena Sjöström skriver:

  1. Lammhult, Stockholm, och göteborg
  2. Jag skulle inreda ett fint lekrum till mina tre superfina söner, 5 år, 2 år och 6 månader. Mattan Play Rally i blått, ett par fatboy, stremaliners i olika färger, en puppy, bordet Luxembourg och hyllan Sign. Det skulle bli ett underbart rum både för lek och umgänge.

 • Ulrika skriver:

  1. Göteborg, Stockholm och så Lammhult.

  2. Så här skulle jag möblera mitt vardagsrum:

  Ett Stockholm slagbord med Hamton stolar som står på mattan Stig och har en konfetti ljuskrona över sig. Några Kontur skåp brevid varandra skulle också få plats. Dessutom skulle rummet få bestå av en Baseline soffa med ett EJ Insula soffbord framför. Även en svart Ari fotölj står högt på min önskelista, så den skulle absolut också få plats.

 • Åsa Wikström skriver:

  1) Butik Lammhult, 360 30 Lammhult
  2) Butik Göteborg, Järntorget 2, 413 04 Göteborg
  3) Butik Stockholm, Sickla köpkvarter, Marcusplatsen 11, 131 54 Nacka

  Yngve soffbord 3st framför den schyssta
  Baseline soffa – divansoffan och under detta
  Beach matta i läcker ärtig grönfärg.
  Ett par stinghyllor och nån shyst fåtölj som CH 445 Wing – randigt tyg: Stripe 005 för att få bryta av sen stramare soffan

 • sia skriver:

  Lammhult, Stockholm och Göteborg

  Den röda raka tresitssoffan Andrew skulle få samsas med soffbordet X-frame och 2 fotöljer Ch25 med i vitt.
  Kumulus ljuskrona i genomskinligt glas ska få trona ovanför i taket.
  På golvet skulle jag vilja ha vita "snörosmattor"och "Stone of glass" lampor i olika storlekar.
  I soffan får det gärna vara Ceannis eggkuddar i vitt och paradiskuddar.
  Längs väggarna vill jag ha minst tre stycken Case vitrinskåp i vitt för alla mina böcker och mina finaste saker.
  Alento sidobord i vitt skulle passa som mediaförvaring.
  Ett par chromeplated Bourgie bordslampor skulle jag också få plats med.

  Vid den öppna spisen kanske det skulle vara roligt med två stolar "Him and Her" som liknar två nakna kroppar som värmer sig vid elden.

 • Beijan skriver:

  1/Lammhult, Göteborg, Stockholm/Nacka
  2/ Jag skulle fixa läshörnan i v-rummet 2 stycken Lamino fåtöljer ek/offwithe, Svenssons lampord -ljus betong, 2 stycken Puck golvlampa vit samt till sist Segmentsmatta orange/White. 1/4 v-rum klart!;D

 • AnneLie Granljung skriver:

  lammhult, göteborg samt nacka/stockholm.

  förutom collect-skåpet så skulle en svart jetson, en spin kalendaber, en arco golvlampa samt två aj golvampor förgylla vårt vardagsrum (och liv).

 • Magdalena Svensson skriver:

  1. Butiker i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  Vardagsrum fritt valt från från Svenssons? Allt på en gång?! Här finns ju önskelistan of a lifetime! Eilerssens Great Lift soffa- som största skönaste kramen. Ett par Jetsonfåtöljer, i brunt skinn. Coolast.. Mer Bruno Mathsson i etagebordet Mi 1150 på hjul, för böckerna, drinken o den spejsiga Atollo-lampan, ultramoderna gamla godingar i vitt precis som soffbordet Thinner. Och ett litet Shuffle-bord att flytta runt och bli glad av. Under hela härligheten lägger jag pappersmattan Summer Rain från Woodnotes, vilken bricka! Och ovanför kan radarparet Jeeves och Wooster få tindra.
  A2-skåpet däremot tar jag med mej till sovrummet, för finaste skatterna och hemligheterna!

 • Anna i Brämhult skriver:

  Göteborg, Lammhult och Nacka.
  Step stege, RGB golvlampa, Halo väggklocka och kudde Lustgården. Till mitt sovrum. Kommer att bli fina tillskott till hur det ser ut idag.

 • Lovi skriver:

  1. Svenssons finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Jag skulle komplettera vårt vardagsrum med följande saker: En beige streamline soffa med en grå filt från klippan, flower bord med ek och vitt, den mörkgrå mattan Braid, och till sist lampan camouflage som kastar fint jus över hela rummet. Det skulle föra mig och min sambo närmare ett vardagsrum som är vårat, som vi både gillar och som skulle avspegla oss både, lite skåne, lite stockholm.

 • Maria skriver:

  Jösses vilket fint pris!

  1. Svenssons butiker finns i Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Min blivande sambo och jag delar inte riktigt smak. Vi kommer egentligen bara överens om en sak: När vi anser oss ha råd med denna dröm, då blir det en grå Lamino signerad Yngve Ekström.

  För att med denna matcha snyggt,
  känns valet Svenssons tryggt.

  Katehas Soft Squares skulle matcha så,
  med vår neutrala soffa i ljusaste grå.

  Överst i rummet får trona en underbar 30-lampskrona.
  Det finaste som nånsin lyst är 2097 från Flos, tänk om den kunde komma hem till oss!

  Och lampan skulle nog aldrig nånsin bli släckt, om den stod och lös rakt på vår fina Collect.

 • Anna skriver:

  * Lammhult, Stockholm och Göteborg!
  * Jag skulle välja en röd Samsas soffa rund och en grön Lady fåtölj med ett stort vitt Tellus soffbord till. Jag tycker att det är snyggt att bryta soffan och fåtöjen med ett tokmodernt bord. Belysningen skulle bestå av en vit Panthella golvlampa och en svart Mhy pendel, båda lamporna har oslagbara former1 Till förvaringen en Random bokhylla, lekfull och snygg. En ljus Björk matta på golvet, den känns slitstark och känns typiskt svensk!

 • Anki skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm/Nacka
  2. Med en liten nybliven ettåring hemma är det faktiskt snart dags att styla om vardagsrummet, det har fått ta stryk… Samtidigt vill jag att det ska hålla i framtiden också. En skinnsoffa, tex Svensson soffa 1 hade varit perfekt. Anne tv-bänk hade passat till, och hade döljt alla "roliga" knappar att trycka på. 🙂

 • JennyI skriver:

  1. Butikerna ligger i Göteborg, Lammhult och Nacka (Sickla i Stockholm dit jag gääärna går till när jag är i närheten!)

  2. Vilken dröm det är att få välja fritt! Jag skulle ta två st Lineo soffor att ställa bredvid varandra så det bildas en hörnsoffa, med ett Bird bord som hörnbord mellan sofforna. På bordet skulle en Aria bordlampa få stå. Som soffbord blir den stilrena Svenssons soffbord. Sen skulle jag ha Sign hyllor längs en hel vägg där jag kan ställa mina böcker och andra fina saker. Ovan hyllan hängs det stora tavlor. Jag behåller vår nuvarande egendesignade tvbänk. Till sist men defintivt inte minst, tar jag ett A2's Collect 2010 skåp uppställd mot en egen vägg. Så blir jag jättenöjd!

 • JennyI skriver:

  1. Butikerna ligger i Göteborg, Lammhult och Nacka (Sickla i Stockholm dit jag gääärna går till när jag är i närheten!)

  2. Vilken dröm det är att få välja fritt! Jag skulle ta två st Lineo soffor att ställa bredvid varandra så det bildas en hörnsoffa, med ett Bird bord som hörnbord mellan sofforna. På bordet skulle en Aria bordlampa få stå. Som soffbord blir den stilrena Svenssons soffbord. Sen skulle jag ha Sign hyllor längs en hel vägg där jag kan ställa mina böcker och andra fina saker. Ovan hyllan hängs det stora tavlor. Jag behåller vår nuvarande egendesignade tvbänk. Till sist men defintivt inte minst, tar jag ett A2's Collect 2010 skåp uppställd mot en egen vägg. Så blir jag jättenöjd!

 • Malin skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm
  2. Det kanske låter galet, men jag vill att det ska kännas som London vid sekelskiftet. Tänk Sherlock Holmes, uppfinningar, insuttna fåtöljer, mörka färger och myyyys. Därför skulle jag välja följande:
  Fåtölj Lady i grön sammet
  Samsas fåtölj med svart läder, svarta ben
  Farmor fåtölj i svart läder
  Hampton soffbord i mörkbetsad ek
  PJ golvlampa i svart
  Kvist pendel – 6 armar, koppar
  Wooster lampan – svart/silver
  Hampton vitrinskåp/överskåp i vitbetsad ek, 5 hyllor
  Wave sidobord i ek
  Björk matta, mörk, 200x300cm
  Kohud matta – brun/vit
  Karamell pläd i rött, lime och grått
  Salamander kudde – grå/brun och rosa/mandarin
  Samuraidocka, liten grön
  Rip Kirby väggskulpturer – "A quick raid"
  Model One radio, walnut
  Marimekkoskål, liten i rött
  Nordic Shine ljusstake, en 4 armad, högblank svart
  och massor a Kivilyktor 🙂
  Vad tror ni, funkar det? Vore hemskt spännande att prova.

 • Jonas Randeblad skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Jag gillade "Tankstolen" riktigt tuff!

 • Malin skriver:

  Ja just ja, om ni undrar vart det vita skåpet skulle hamna? Jo, i vårt ljusa luftiga sovrum! Jag <3 alla stilar tror jag 🙂

 • Nina skriver:

  1. Butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Produkterna jag skulle välja för vardagsrummet är givetvis först skåpet Collect 2010 eftersom jag inte sett något vackrare och så hemskt gärna vill bli av med mitt gamla skåp! Soffan skulle vara en vit Mags soffa med ett stort Flower bord framför, gärna i svart och trä. Fåtöljerna kring soffan skulle vara en svart Jetson samt en CH25 stol. Vid brasan skulle en svart Laminho få stå. Belysningen runt om i rummet skulle vara Arne Jacobsens svarta golvlampa, en svart Octo taklampa samt en PH-snöboll ovanför matsalsbordet. Kring matsalsbordet skulle jag köpa 6 st CH 24 stolar i bok. Färgklickarna skulle få vara en röd soft wool pläd, samt Stig Lindbergs Lustgården kuddar i svart, rött och grönt. Som inredningsdetaljer skulle jag välja en vit Raw kandelaber och en svart Kubus. Och inte att förglömma, Therese Sennerholts tavlor på väggarna!

 • Karin skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. En Romeo soffa i ljusgrå som passar till mitt vintage soffbord. Jättepaddan med fotpall till hörnet vid fönstret.
  Ett Carl matbord med minst en iläggskiva och 6 stycken svarta Lilla Ålandstolar till det.
  Exilis hyllsystem kan ge förvaring på en del av en vägg utan att ta egen uppmärksamhet. Men som uppmärksamhetstagande förvaring vill jag faktiskt ha just Collect (det är sant, inte bara som jag säger nu).
  Pinnochiomattan är en självklarhet!
  Ett gäng Kivilyktor i varma färger och definitivt lampan Flowerpot i fönstret. Över matbordet vill jag helst ha en PH 50 eller möjligtvis en Corium pendel.
  Även om jag vill ha massor med fler saker så lugnar jag mig nu. Man ska ju få plats själv också :).

 • Så mycket mer än en vanlig Svensson! skriver:

  1. Livebutikerna finns att besöka i Lammhult, Göteborg och Stockholm…men att inte förglömma är webbutiken för oss som inte har möjlighet att ta oss till ovan nämnda så ofta som önskat.

  2.
  C ode korg till ved
  O j lampor för vägg, bord och golv
  L ite smådetaljer för mysfaktorn i pastellfärger
  L iv taklampa
  E tt gott NYTT år till mitt vardagsrum
  C easar soffa i vitt
  T wine table soffbord litet och stort med rosa stativ

  2010 – tänk att få starta 2011 med dessa fantastiska möbler till mina drömmars vardagsrum!

 • Annelie L skriver:

  Lammhult, Göteborg & Stockholm

  Jag bor i en etta och är ganska nöjd med det jag har, men om jag hade större plånbok skulle jag gärna ha en Andrewsoffa, pendeln discoco och två Brunofåtöljer. Ena väggen skulle bli täckt i en vit stringkombo.

 • Julia skriver:

  1.Göteborg, Stockholm, Lammhult
  2.Mitt Vardagsrum:
  TUB – för mys och bus med hela familjen
  TEKLA – för kalla fötter
  TWIGGY – för sin enkelhet och elegans
  TRIPPO – för avnjutning av goda middagar
  CH_24 – för att gästerna ska stanna lääänge
  KUBUS – för stämningen
  LAMINO – för återhämtning
  COLLECT 2010 – för snyggare förvaring av diverse jox finns inte
  LIV – för lekfullhet och känslan av just liv i vårt fantastiska rum

 • Josefin skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Mitt vardagsrum är ganska litet men rymmer ändå både matbord och soff/fåtöljhörna. Jag har ett gammalt, antikt vitfärgat klaffbord som rymmer 8-12 personer som jag inte vill byta ut. Men detta skulle jag kombinera med några nya stolar; 6 Åland stolar i en ljusa färger.
  Som taklampa skulle jag slå på stort och välja "sarfattin" för att få så mycket ljus som möjligt!

  Collectskåpet är jag inne på att köpa… (står mellan det och PS Sinka ut IKEAs PS-kollektion)
  Istället för en soffa skulle jag slå till på en stor cloudfåtölj eller två! Har även en gammal gungstol som jag vill ge plats åt! Som soffbord skulle jag välja Yngve i en ljus färg för att återkoppla till Åland stolarna. För att få färg på det hela skulle jag köpa en gosig karamellpläd i en sprakande orange färg!!

 • Mattias Gustavsson skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Flow soffa, Collect skåp och Fidel soffbord i ek. En snygg och läcker kombination som borde passa var person.

 • Emma M skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Haha, glömde nästan vad det var jag skulle göra när jag gick in på er webbplats. Glömde bort tiden, så lätt att fastna där. Men till saken. Vad jag som trångbodd och fattig student behöver är förvaring och vad passar inte bättre än skåpet bakom dagens lucka i julkalendern. Näst på min önskelista skulle vara belysning -a och o när man sitter och studerar-, En Radon golvlampa och AJ bordslampa (Louis Poulsen) eller en blocklampa (Designhouse Stockholm). Sist men inte minst en ny matta, har suktat över en stor Björkmatta från Designhouse Stockholm väldigt länge.
  Men mest av allt skulle jag behöva och dö av glädje över ett Collect 2010 skåp. Hoppas, hoppas <3

 • pernilla skriver:

  1. Svenssons i Lammhult-butikerna finns i Göteborg, Stockholm och Lammhult

  2. Om jag fick byta ut en del i vårt vardagsrum skulle jag välja Tub soffa, Flower bord, Lamino fåtölj med fotpall och Lean golvlampa. Med alla de sakerna plus vinsten av skåpet Collect 2010 är jag övertygad om att vårt vardagsrum skulle kännas helt komplett!

 • Pernilla skriver:

  Lammhult, Göteborg, Stockholm.
  En Streamliner soffa från Eilersen, enkel och snygg. Mattan Björk från DesignHouse, så läckert med kanterna i skinn. Bordet Concrete Jungle från Källemo, betong skulle passa perfekt i min 60-tals-låda. Eller kanske ett flowerbord, och gärna också en Lamino för jag fryser alltid.

 • marika skriver:

  1. butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2.Jag skulle välja Puzzle soffan med den underbara Bruno fåtöljen (färgen brun)sedan så blir det en Teatime brickvagn (vitlaserad ask, vita brickor, vita hjul). som sidobord. Alla goda ting är tre så i taket blev det, Beat light pendel (fat, Ø 24 cm),
  Beat light pendel (tall, Ø 19 cm) och Jeeves ljushuvud (svart/guld). Blickar vi sedan neråt så ser vi det fina soffbordet Breeze (vit/vitbetsad ask) och under det ligger Kohud mattan (svart/vit)
  Sist med inte minst så blir det Stow mediabänk (150×46 h,40 vitlackad) där jag gärna ställer jag gärna Bokstöd isbjörn och ett Cookie etagefat och bakom soffan hänger jag gära upp tavlor från Therese Sennerholt.
  God kväll!

 • gella skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Åååå, du skulle jag fixa en mysig läshörna! För det är det jag saknar i vårt hus…
  * Jättepaddan i grått/fårskinn http://www.svenssons.se/mobler/1042-fatoljer/220-jattepaddan/3685-gratt_tyg_farskinn_svartbetsade_ben.aspx
  * PJ golvlampa i svart
  http://www.svenssons.se/mobler/1036-golvlampor/1675-pj_golvlampa/4377-svart.aspx
  * Angle hylla i vitt
  http://www.svenssons.se/mobler/1039-hyllor/1539-angle_hylla/4671-vitlack.aspx Så jag har någonstans för böcker, tidningar, och givetvis även den giganstiska tekoppen!! Ååå, så mysigt det skulle vara!! 😀

 • Jenny skriver:

  1). Butikerna finns i Lammhult (såklart), Göteborg och Stockholm.
  Oj oj oj vilken svår tävling detta var…styla med enbart nya möbler…men here we go:
  2). Det första jag hade köpt till oss är en laminopall. Har en lamino som är från tidigt 50-tal…en av dom första, men har tyvärr ingen pall till. Så en sådan skulle jag köpa så att den blir komplett. Sen skulle jag köpa en PJ Golvlampa så att jag ser när jag sitter i min fåtölj. Efter det skulle jag nog vara nöjd…Eller det är så svårt när man får välja och drömma helt fritt. Men vill gärna att fåtöljdelen ska vara komplett så att jag kan andas ut sen….inte så noga efter det….

 • Ulrika skriver:

  Oj, vilket fint pris!! Vill ha! Här kommer mina svar

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm (Nacka)

  2. Vi har flyttat till hus och drömmer om en Svenssons hörnsoffa där hela familjen(5 pers) får plats. Dessutom en grå lamino, en fatboy och ett vitt Flower mono bord. Därtill en stor härlig matta som Skagen Kateha. En AJ Golvlampa och en Kubus ljusstake vore pricken över i:et. Sist men inte minst, skåpet collect 2010 där vi skulle förvara våra fotoalbum som vi gillar att titta i men inte är så fina att titta på!

 • Sofia skriver:

  SVAR:
  1. Götelaborg, Stockholm och Lammhult så klart.
  2. Lite svårt fast ändå inte.
  BJÖRK ljusgrå matta, den tjusigste matta jag någonsin sett ska pryda vårt golv!
  STRING hyllsystem för alla våra böcker och vår sons leksaker.
  SVENSSONSOFFA för samkväm med vår lilla familj!

 • Maria skriver:

  1. Lammhult, Stockholm, Göteborg.

  2. Först och främst skulle jag välja Krypton hörnsoffa för att jag gillar stora, bekväma soffor där många får plats när det är fest och där man kan sträcka ut sig när det är vardag. Ett stort vitt Tellus soffbord passar bra till hörnsoffan. En eller ett par röda Oysterfåtöljer skulle få bryta av och erbjuda bekväma sittplatser. På golvet skulle en mossfärgad Braid-matta få ta plats, neutralt och inte i ögonenfallande. En vit Random-bokhylla skulle hamna längs en av väggarna, måste man ändå ha förvaring så får den gärna vara snygg! Ett Alento sidobord skulle jag också välja för att svälja alla apparater.

 • Jenny S skriver:

  1. Svenssons i Lammhult har fysiska butiker i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2.
  Vilken dröm att på Svenssons i Lammhult få shoppa loss
  utan att med sparkontot behöva slåss!
  Great Lift soffa i ljusgrå
  – tack, jag tar två.
  Mys till med pläden Soft wool orange.
  Kuddarna Kokeshi, Vera och Arka för ryggslutet skapar distans.
  En Pallett pall i fårskinn,
  får liksom tre Aplunds snövitrin hos mig flytta in.
  Eftersom det här knappast handlade om att vara modest,
  kan jag ta hela AJ-serien för att skapa mysljuset som bäst.
  Och eftersom det nu så när är jul
  vore ju helt klart en Joy elljusstake kul.
  Fast i taket gärna en 2097-krona får hänga.
  Och en Cloud gör att jag gamla fåtöljen är redo att slänga.
  Slutligen en mörkorange matta Allium
  och Svensson i Lammhult har fixat mitt drömvardagsrum!

  P.s. Jag glömde coola bordet Twist
  och Codekorgen för att förvara en och annan kvist.
  Om nu denna önskelista är för lång,
  ska ni veta att jag på ”bara” ett Collect 2010-skåp skulle gå igång! 🙂

 • Barbro Larsson skriver:

  1. butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. jag skulle behöva 1 vecka för att inreda vårt vardagsrum som nu är en tråkig bild av 80-talet men ett par Collecto 2010 passar fint på en vägg, Puzzle soffa för mys, Bas 2 soffbord till fikat, Lamino fåtölj special för tjusiga pricken över i och kanske ett Reflection skåp för vi har massor av grejer!

 • Hanna skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm (Nacka)

  2. Eftersom jag bor i en etta är mitt vardagsrum också mitt kök, mitt sovrum och mitt arbetsrum.
  Jag skulle välja soffan Great Lift, framför den skulle jag ställa ett Concrete Jungle bord.
  Vid min arbetsplats skulle jag ställa skåpet Collect 2010 och golvlampan PJ.
  Vid min farmors gamla matbord skulle jag ställa stolarna Family Chairs i svart.
  Vid sängen skulle jag slutligen ställa en Samsas fåtölj.

 • Åsa skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.
  2. String hyllsystem för alla böcker, spel och prylar.
  EJ100 att sjunka ned i med en god bok och pallen att lägga upp fötterna på. En Caravaggio läslampa.
  Två Svensson soffor och Gitt soffbord att umgås runt.
  Över bordet en 172a och under bordet en mjuk Tekla. Och naturligtvis skåpet Collect 2010 som verkligen är en drömvinst.

 • Anna skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Jag skulle först och främst satsa på BELYSNINGEN. Hur snyggt ett rum än är inrett, saknas det rätt och tillräcklig belysning blir det platt, tomt och mörkt. Men med snygg och praktisk och mysig belysning lyfter det och förstärker hela inredningen till en himmelsk njutning. Därför, som en älskare av antikviteter drömmer jag om en SKYGARDEN, som jag vet är och kommer alltid förbli en lika fin klassiker var den än hamnar. Därefter skulle jag lysa upp vårt mörka hörn med ROSY ANGELIS, äntligen få en läslampa vid sköna favoritfåtöljen TAB1, och två små PH-pendlar över det gamla slagbordet. Inredningen är sval men varm, nordisk och Urban, enkel men karaktärsstark, gustaviansk renhet möter nordisk design. Utöver belysningen skulle jag komplettera med en stor vit matta, SUMMERRAIN, som binder ihop SVENSSONSOFFAN med min howardsoffa. Ett DML bord skulle kontrastera det klassiska och en extra sittplats/avställningsyta i form av H TOLIX pall bredvid vår gustavianska trågsoffa skulle prata fint med Crux-pläden i soffan. På detta sätt skulle vår inredning kompletteras, jag säger alltid att möbler behöver kompisar, någon att prata med och med denna dröm skulle jag få många kompissnack i vardagsrummet!

 • Anonym skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Åhh jag skulle hänga den läckra Octo-lampan 4240 pendel i svart över vårt matbord i vardagsrummet. Jag såg den lampan via trendensers blogg för ganska länge sedan och jag fastnade direkt. Den är så speciell men ändå klassisk, pricken över i:t helt enkelt! På varsin sida om soffan skulle jag ställa två vackra Lamino-stolar med mörkgrått fårskinn. Sedan skulle jag ställa det läckra skåpet Collect 2010, som ligger i potten här, utmed väggen i vardagsrummet. Det skåpet skulle lyfta hela rummet, så tjusigt!

 • Helena skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Åhh jag skulle hänga den läckra Octo-lampan 4240 pendel i svart över vårt matbord i vardagsrummet. Jag såg den lampan via trendensers blogg för ganska länge sedan och jag fastnade direkt. Den är så speciell men ändå klassisk, pricken över i:t helt enkelt! På varsin sida om soffan skulle jag ställa två vackra Lamino-stolar med mörkgrått fårskinn. Sedan skulle jag ställa det läckra skåpet Collect 2010, som ligger i potten här, utmed väggen i vardagsrummet. Det skåpet skulle lyfta hela rummet, så tjusigt!

 • Ingegerd skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.
  2. Föga orginellt skulle jag välja två Lamino fåtöljer med en AJ-lampa emellan! Boken och kaminen har jag redan, det skulle vara drömmen!!!

 • Ingegerd skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.
  2. Föga orginellt skulle jag välja två Lamino fåtöljer med en AJ-lampa emellan! Boken och kaminen har jag redan, det skulle vara drömmen!!!

 • Britta Wirström skriver:

  1/ Lammhult, Göteborg, Nacka i Stockholm.
  2/ Jag skulle möblera mitt vardagsrum med fyra svarta Bruno Mathssons Jetson 66 fåtöljer som stod på en rund limegrön Pianomatta från Kateha. Runt vitt Tellus soffbord i mitten från SMD Design. I hörnet av vardagsrummet står en Bruno Mathsson Pernilla liggfåtölj i grå fårskinn och bredvid en grå AJ golvlampa. Vilken dröm!

 • annie från visby skriver:

  Lammhult göteborg och stockholm.

  Den underbara collage golvlampan i rosa hade gjort hela rummet. Inget mer hade behövts förutom en fin fåtölj och en mysig pläd. Eller jo, en Tekla matta – 170×240, raspberry swirl hade också fått göra rummet perfekt 🙂

  Mvh Annie från Gotland

 • Sofia skriver:

  Svenssons butiker finns i Göteborg, Stockholm och Lammhult.
  Har velat ha Sara Larssons byrå sedan jag först såg den, då med gul insida. Underbart med ytan och det luftiga utrymmet under benen. I ett drömvardagsrum skulle den fantastiska Camouflagelampan hänga, Svenssons hörnsoffa, Theselius fåtölj i naturläder och Newton glasbord skulle stå på New York mattan. Shufflebord till sidan av Theseliusfåtöljen. Det vackra skåpet Collect 2010 skulle få en central plats i vardagsrummet belyst av Tress vita golvlampa och med Block light med röd sladd ovanpå. Tack för de roliga tävlingarna!

 • Camilla Eriksson skriver:

  1. Butikerna finns i Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2.Jag gillar stilrent, klassiskt men även ombonat och personligt i kombiantion och med anledning av det skulle jag välja följande:
  en stor jättepaddan fåtölj med ett fårskinn i, en streamline soffa i ljus färg till vår turkosa fondvägg. I soffan skulle jag ha fina vita ceannis äggkuddar. Sedan skulle jag ha ett helt väggsystem med vita stringhyllor att ha alla böcker och fina prydnadssaker i. Ett haybord vid soffan och en svart AJ-lampa, ett rött 2K skåp, artic vit tv-bänk och en rosa flylampa i taket. I fönsterbrädan skulle en milklampa få stå, ett mag bag tidningställ på ena sidan av soffan, ett yngve-soffbord i svart. En stor grå ryamatta, en kubusljusstake till tv-bänken och en ipalradio som höjer stämningen 🙂

 • Miss Sodi skriver:

  1. Stockholm, Göteborg och så Lammhult så klart
  2. Leksaker, elektronik prylar och Stålhanes keramik i en salig blandning. Här ska organiseras! Framför vår gråa soffa bred nog för två trötta småbarnsföräldrar, och som redan är väl insutten, ligger en härligt grön Tekla-matta som matchar de färgsprakande tavlorna på väggen. På mattan ett vitt Trisuperelips bord med några ljuslyktor på. Under TVn en Arctic TV-bänk för alla digitalboxar, routrat och konsoller. Bortanför soffan ett liknande Arctic-skåp fast upp på väggen som barnen kan leka framför och ha sina leksaker i korgar under och en matchande grön Soap-matta som gör golvet lite mjukare. Längts bort mot väggen med den svartgråa medaljong-tapeten; Collect 2010 men mina härliga Stålhande-skålar i. Och högst upp, dit inga barnhänder når, min favorit skål belyst med en polerad Flowerpot VP3 lampa.

 • karin skriver:

  1. Göteborg, Stockholm och Lammhult

  2. Gah, vilken underbar tävlingsfråga! Var ska jag börja..? Hm, mitt önskerum från Svensson i Lammhult ser ut på ett ungefär så här; Tänk en färgskala i grå, duvblå, vit, svart och lite trä. Stilen är rent, enkel och fräsch. Rummet är stort och har fina, gamla, slitna vitmålande trägolv, stuckatur och stora, djupa fönster med maximalt ljusinsläpp. Längs med en vägg står en enkel "Svenssonsoffa 2" i tyg Bella salt/peppar som vi kompletterar med Wegners fantasiska "EJ100"/"Ox Chair" med pall. Som soffbord skulle jag önska "Gitt" av Hay, i svart linuleum och rostfritt stativ, helt enkelt för att det är så löjligt snyggt. På bordet står en "Kubus" ljusstake från Lassen i svart. I taket ovanför soffbordet hänger ett par, tre stycken "Beat Light" från Tom Dixon i olika utföranden. I soffan ligger kuddar i den valda färgskalan, t.e.x. "Arka" fårskinnskudde och "Vera" sammetskudde i ljusgrå/vanlij, samt en "Karamell" pläd av märket "Klippan" i färgen grå… eller kanske röd för att bryta av det dova!? Den djupa fönsterkarmen förgylls av en "FlowerPot VP3" i vitt som sprider ett smörigt ljusgult sken. Ett "String" hyllsystem i vitt fyller en av väggarna i olika sektioner, skåp och lådor. Den är fylld med vackra ting och stilleben att vila ögonen på, vaser och skålar, bland annat en svart "Big Smiey" från Eva Solo och några klassiska Marimekkoskålar i olika färger, och massor av böcker. I hörnet, längre bort från soffan, står en "Jättepaddan" i grått tyg/fårskinn och bredvid den står ett litet "Yngve" bord från Stolab i svart. Under bordet står en "Code" korg med några tidningar, ytterligare en Klippanfilt och kanske en stickning. En liten "Kubus" ljusstake står på bordet tillsammans med några påbörjade böcker, redo att tas upp vid tillfälle och avnjutas med en värmande stor kopp the. Läsbelysningen sköts av en "Twiggy" golvlampa i svart.

  Mmm, nu är jag hemma!
  …I wish!

 • Carolina skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg

  2. Först skulle jag välja Soft Ice soffan, varför en stor härlig soffa där hela familjen kan få plats att mysa i. Vem vill inte krypa upp/ner i en soffa som har beskrivningen "föreställ dig känslan av mjukglass".
  Till soffan hade jag valt det underbara soffbordet "Twine" ett stort och ett litet med magentafärgade ben, matchar vår rosafärde Fly lampa som vi har ovanför matbordet, den kommer givetvis från Svenssons. I ena hörnet står en femtiotalsfåtölj den behåller vi och ställer ett vitt Hay bord bredvid, ovanför finns en Stringhylla och den vill jag gärna ska få lite kompisar så ytterligare några Stringhyllor får komma upp på väggarna.När det gäller lampor skulle jag nästan vilja ha alla lamor somSvensson säljer så där kan jag helt enkelt inte välja

  Sedan skulle Collectskåpet få stå på första parkett i mitten av rummet längs en vägg där, då kan jag se det var jag än sitter plus att det är det första som möter mig när jag öppnar ytterdörren. Tänk vad alla besökare ska slås med häpnad över detta vackra skåp.

 • Petnoga skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Jag kulle välja en vit AJ golvlampa, en pendellampa från Le Klint, en Laminofåtölj i bok, en Artekpall och sex stycken svarta Lilla Åland. I vår ska jag flytta in i en nybyggd tvåa och sedan jag flyttade hemifrån för sex år sedan har jag bara haft Ikeamöbler. I vår går jag ut skolan vilket innebär att jag kommer börja tjäna pengar. Äntligen kommer jag ha råd att köpa de designklassiker jag så länge drömt om. En månad i taget kommer jag samla och handla för att fylla mitt hem med möbler som jag kommer leva med resten av livet.

 • Tora skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm

  2. Jag skulle naturligtvis ha 2 klassiska laminofotöljer i vardagsrummet tillsammans med en mörkgrå soffa. Skåpet collect 2010 skulle stå mot en av väggarna. På den andra väggen skulle jag ha string hyllsystem för ytterligare förvaring.
  Ovanför soffbordet Trisuperellips hänger jag FlowerPot Big pendel – röd lack för att bryta av med lite färg. Under soffbordet får en av de fina ullmattorna ligga.

 • Emelie skriver:

  Det är inte sant! Vilken fantastiskt generös vinst!

  1. Lammhult – Göteborg – Stockholm
  2. Jag blev så inspirerad av uppdraget att jag knåpade ihop ett moodboard. Vardagsrummet är ett stundande projekt och prio ett för oss när det kommer till inredning idag, för stunden är här väldigt spretigt och inredningen består av en salig blandning möbler från min och sambons respektive ungmö/-karlstid. Några gamla pärlor skulle få stanna kvar men resten skulle inte alls göra ont att byta ut mot:

  http://boards.olioboard.com.s3.amazonaws.com/16965_580x405.jpg?1291837045

  Stringhyllsystem i vitt/ek för böcker, kuriosa och kontor (compact living!). En Ch 24 att vila ändan på när vi väl sitter där framför laptopen och en AJ bordslampa för att lysa upp arbetsplatsen.

  Till själva sällskapsdelen skulle en Puzzlesoffa vara perfekt, gärna med Art – Pottery kudden på, och framför den ett Newton soffbord. Över bordet tänker jag mig Beat light pendlar i grupp, på en flame ljuslykta samt Marimekkoskålar och under den, mattan Björk. En fladdermusfåtölj skulle binda ihop allting fint, men två vore ännu bättre. Som pricken över i får Therese Sennerholts citattavlor gärna trängas med mer färgstark konst på väggarna.

  Collect 2010-skåpet var inspirationen så jag utgick från dess färgsättning och form. Skandinaviskt, trärent – och stilrent!

 • Stämningsfullt skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Soffbordet Flower Mono i vitt, Soffan Streamline soffa – Cotton 20, Fåtöljen Prince från Hay, 2097 ljuskrona – 30 lampor i krom, Collect 2010 skåp – vitlack, Mattan Björk – ljus, Stor Code korg, Season – ljusstake, en vit ceannispläd och en grå Karamell pläd.
  Drömmöbler till ett snyggt vardagsrum där många ska få plats, förvaringen ska vara dold och veden snyggt "förpackad". Dessutom med en riktig lyxkänsla 😉

 • Helena skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Jag skulle inreda ett fint lekrum till mina fina pojkar 5 år, 2år och 6 månader. Det skulle finnas ett par fatboy, mattan Rally, hunden Puppy, stremaliners i olika färger, hyllan sign och barnbordet Luxembourg. Underbat rum att umgås och leka i.

 • Conny Eriksson skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm.
  2. Skulle gärna komplettera mitt nuvarande möblemang med två Jetson fåtöljer i svart skinn, en PH Kotte-lampa, ett collect 2010-skåp ,det i tävlingen :), och som pricken över i:et skulle jag vilja fylla en vägg med de underbara väggskulpturerna "Piracy" av Rip Kirby.

 • Lina Örner skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm/Nacka

  2. Bara saker från Kartell, Foscarini och Röshults. Skulle köpa en soffa från Adea om ni hade det i sortimentet 😉 Så det hoppas jag ni tar in snart. Kram på er!

 • Hanna skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2.Det vore en dröm att byta ut den trista IKEA-lampan i hörnet med en BL 3 golvlampa och de trista fyrkantiga borden med två lekfulla Twine soffbord med vita ben. Sen, i ett försök att bota mitt svåra beroende av vit inredning,några fantastiska färgklickar i form av en appelsour grön Tekla matta, några härliga kuddar från Ceannis och en skön Karamell pläd. Och så skulle ju picken över i vara att få ställa Collect2010 på paradplats i det älskade vardagsrummet.

 • Sandie skriver:

  Ljvulig tävlning, ljuvlig butik o ljuvligt skåp!!!
  Mina svar:
  1. Butiker finns i Lannhult, Göteborg och Stockholm
  2. I mitt drömvardagsrum….. Belysning är superviktigt, så jag hade börjat med några coola lampor. Gun lounge Golvlampa.. Jeeves ljushuvud över sideboardet Patch.
  En ljuvlig Krypton soffa från Eilersen. Pricken över i:et blir en Soap Matta i lila…..

 • Hanna Tschemernjack skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2. Soffbordet Flower Mono i vitt, 2 st aj golvlampor, en vit pilaster, 2 st svensson-soffor 1, och en vit fatboy till sönerna. Naturligtvis skulle det finnas ett snyggt collect 2010-skåp för förvaring av dvd-filmer och dylikt.

  Härligt att få drömma lite 😉

 • Maria skriver:

  Göteborg, Stockholm och Lammhult

  Oj, jag tror inte att det går att motivera kort på den frågan! Sambon har ju trånat länge efter en Pernilla 69 , så det skulle det nog få bli och den hade nog fått sällskap av en lite nättare PJ 149 Colonial fåtölj. Till det ett svart Newton soffbord och så skåpet Collekt 2010, så klart.

 • Jennie L skriver:

  1: Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2: Jag skulle ha två Laminofåtöljer i ek, en PH golvlampa, och en vägg med String-hyllor.

 • Maria skriver:

  Göteborg, Stockholm och Lammhult

  Oj, jag tror inte att det går att motivera kort på den frågan! Sambon har ju trånat länge efter en Pernilla 69 , så det skulle det nog få bli och den hade nog fått sällskap av en lite nättare PJ 149 Colonial fåtölj. Till det ett svart Newton soffbord och så skåpet Collekt 2010, så klart.

 • Jessica skriver:

  1.Lammhult, Göteborg, Stockholm

  2.Oj vilken dröm att få inreda sitt vardagsrum med lyxiga produkter ur Lammhults underbara sortiment. Har fullkomligt förälskat mig i det fina Collect 2010 skåpet. Det skulle absolut få en central placering i mitt vardagsrum där det kan dra till sig allas blickar. I en vit Svenssonsoffa 1 skulle hela familjen kunna samlas och mysa på kvällar och helger. Bredvid soffan har jag gärna en Lamio fåtölj med grått fårskinn och en Aj golvlampa, där jag kan tänka mig massor av egentid! Vidare skulle jag vilja bjuda över släkt och vänner på god mat sittandes på mina vita Lilla Åland stolar och vid mitt vitoljade Björka pelarbord. En Liv pendellampa får gärna hänga över bordet och skapa värme i rummet.
  Tänk om den drömmen vore sann…

 • EnJohan skriver:

  Göteborg, Lammhult och Stockholm

  Soffan Samsas i grått med kuddar Pottery bordet Breeze i svart och ovanför en av varje Beat-lampa. Häggå-mattan, självklart Collectskåpet och den snygga golvlampan Fork. Till sist en röd karamellpläd i soffan, en röd geishadocka och Georg Jensens ljusstake Candlestick 1085 som grädde på moset!

 • Sara Karlström skriver:

  1. Svenssons finns i lammhult, Göteborg och Nacka/Stockholm.
  2. Jag hade inrett med ett vitt flower mono bord ifrån swedese, en svart AJ golvlampa, ett par lamino med antracit fårskinn och ett stort matbord med många wegnerstolar med naturflätad sits till. Förutom det grymt snygga skåpet då!

 • Kicki skriver:

  1. Lammhult, Götet och Sthlm
  2. AJ Golvlampa i svart för skön belysning när man ligger utsträckt i en grå Svenssonsoffa som står på en vit Sockerbitmatta tillsammans med ett par Ladyfåtöljer i grönt. Till alla böcker såklart Stringhyllor! Kaffekoppen och bunten med härliga inredningstidningar får plats på Gitt soffbord.

 • Annika K skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm (Sickla)
  2. Mitt vardagsrum skulle behöva uppdateras med 2 sköna varma Lamino fåtöljer eftersom vi har så kallt i huset. Får jag drömma ännu mer skulle en Camouflage pendellampa kasta sköna skuggor i vårt himmelsblåa kalkfärgsmålade tak.

 • Jessica i Östersund skriver:

  1. Göteborg, Stockholm, Lammhult

  2. Ett vinterrum, tänker jag mig: vita String-hyllor, en vit Fat-Boy, en Björk-matta, ett Yngve-bord, en Lamino i björk och ljusgrå ull, en Code-korg och ett gäng Kivi-lyktor i frostat och klart glas. …behöver jag säga att skåpet Collekt 2010 skulle passa bra in?

 • Anna S skriver:

  1.Lammhult, Göteborg och Stockholm/Nacka

  2. Vi håller precis på att flytta in i vårt nya hus med ett relativt stort vardagsrum. Här hade jag velat ha Box soffa och 2 st Box loveseat. Breeze i olika storlekar i helvitt. Här vill jag ha en riktigt stor ryamatta som allt får plats på.

  I läshörnan vill jag ha 2 svarta fladdermusfåtöljer (eller lamino) med varsin AJ golvlampa och breeze sidobord här ska A2s collect 2010 skåp stå. I fönsterna vill jag ha vita flowerpot VP3.

  Det här känns som mig och är därmed möbler jag har spanat på i evigheter, spana är ju tyvärr det enda man har kunnat göra som trångbodd! Enkelt, vitt, svart och alldeles alldeles underbart.

 • Maria skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Åh, vilken lycka det skulle vara att kunna välja och vraka hos Svensson i Lammhult. Till mitt alldeles egna vardagsrum (familjen kan få ett annat) skulle jag välja en grå Samsas-soffa, för den har så fina former. Två Laminofåtöljer med fårskinn med fotpallar, för de är både vackra och fantastiskt sköna. Breeze soffbord, kanske kombinera ett stort och ett litet, för de skulle bryta av mot de smäckra soffan/fåtöljerna. En Caravaggio pendel-lampa, för den har jag suktat efter länge. Graf golvlampa, för att den är snygg. Ett par stringhyllor, för dem gillar jag så mycket. Till detta en ganska stor matta, kanske Allium, ljungfärgad. Det kan ju inte bara bli grått och svart. Och till sist ett par Siamkuddar, amethyst, som pricken över i. SEN skulle jag trivas och njuta… med en god bok och ett gott kaffe i min Bono-mugg.
  /Maria

 • Stina Sundqvist skriver:

  1. De finns i Lammhult, Stockholm och Göteborg

  2. Anna Kraitz underbara soffa Mama look
  Bourgie Chrystal bordlampa
  Cabouch takpendel
  Sockerbit matta, Kateha
  Chicago 111 vitlaminat soffbord
  The more the merrier ljusstake vit
  Ceannis velvetkuddr äppelgrönt, fuchsia, purple
  Alessis underbara futuristiska julkrubba

  Ja, så får ju självklart skåpet Collect 2010 sin alldeles självklara plats i rummet. Visst blev det fint?!

 • Maria skriver:

  1. Göteborg, Stockholm och Lammhult

  2. Vi är rätt nöjda med vårat vardagsrum, men det som saknas är två Lamino framför brasan. Det skulle passa fint eftersom huset är byggt samma år som Lamino ritades.

 • Kicki skriver:

  AJ Golvlampa i svart för skön belysning när man ligger utsträckt i en grå Svenssonsoffa som står på en vit Sockerbitmatta tillsammans med ett par Ladyfåtöljer i grönt. Till alla böcker såklart Stringhyllor! Kaffekoppen och bunten med härliga inredningstidningar får plats på Gitt soffbord.

 • Maria Larsson skriver:

  Lammhult, Göteborg och Stockholm

  Med inspiration och en del inköp i min favorit möbelaffär vid Järntorget är jag mycket nöjd med mitt vardagsrum och skulle fortsätta i den andan som innebär ett vitt, svart-grå vardagsrum med inslag av mörka träslag. En fantastisk Big Bang Pendel och en enorm färgklick iform av mattan Pinocchio i multifärg skulle bli kommande inköp.
  Lisa Larssons Collect 2010 i vitlack, en blivande möbelklassiker, skulle självklart välkomnas i mitt hem.
  Bra jobbat Svenssons-vilket fantastiskt pris!!!

 • Sara skriver:

  Först av allt: Ååååhhh vad avis jag kommer bli på den som vinner mitt drömskåp! Det är så galet fint! Och så galet MIG! Haha :p

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Två svarta 400 fotöljer, soffbordet Itomaki, golvlampan Aria, den bruna kudden Ceannis ägg, Sencillo matt i mörkbrunt och boken "Vespan, Myran, Chanel No 5 – historien bakom 30 designklassiker" lite snyggt slängd på bordet. Och såklart världens finaste skåp Collect 2010 som ska lysa med sin fina vita glans mot en mörk vägg!

 • Butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  Jag skulle bli överlycklig om jag vann. Skåpet har en given plats och skulle, förutom att gömma leksaker, hålla ihop inredningen lite. Jag är, precis som du, inne på svart/vitt. Håller på att byta ut valnöt och brun/beiga toner. Katehas mattor är så underbara, "piano" tillsammans med soffan FlaxII (så att hela familjen får plats) och till det Ej Insula soffbord för att mjuka upp den strama soffan. Fylla soffan med vackra kuddar bland annat Kokeshi, ceannis white egg och några gosiga plädar från ceannis, en vit och en svart. Lady costanza, golvlampa i svart skulle passa bra i läshörnan.

 • Robert Selvaag skriver:

  Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  Mitt vardagsrum är rätt bastant,
  så att möblera från grunden skulle kräva en slant,
  men om jag fritt fick välja möbler från Lammhult
  skulle rummet snart av fägring bli sprängfullt!
  Jag skulle börja med två soffor, modellen Caesar,
  den är både snygg och tuff, inget för mesar!
  Mellan sofforna skulle jag ställa
  det minst lika fräcka soffbordet Ella.
  Sen lampan Foto och mattan Braid i grått,
  ett litet lampbord, Brutus, med en orange FlowerPot!
  Längs ena väggen, nonchalant och fräckt
  ställer jag det fantastiska skåpet Collect.
  Som en klart lysande Pantonsk final,
  över allt detta hänger jag en silvrig Spiral!

  Äsch, eftersom pengar ändå inte är något krux,
  jag kostar på läshörnan två Spider Lounge från Dux,
  och på golvet mittemellan
  ställer jag den läckra vita Panthellan!

 • Sara skriver:

  ..Glömde motivering så vi tar det igen!

  Först av allt: Ååååhhh vad avis jag kommer bli på den som vinner mitt drömskåp! Det är så galet fint! Och så galet MIG! Haha :p

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Två svarta 400 fotöljer, soffbordet Itomaki, golvlampan Aria, den bruna kudden Ceannis ägg, Sencillo matt i mörkbrunt och boken "Vespan, Myran, Chanel No 5 – historien bakom 30 designklassiker" lite snyggt slängd på bordet. Och såklart världens finaste skåp Collect 2010 som ska lysa med sin fina vita glans mot en mörk vägg!

  Och varför: Jo, möblerna är stilrena i svart och vitt. Detaljer som matta, kuddar och väggar går att byta färg/mönster på efter säsong och humör. Fotöljerna älskar jag, dom ser så lyxiga och sköna ut!

 • evamar skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Om jag fick välja fritt skulle allt gammalt åka ut – utom de tavlor jag har som jag faktiskt älskar och de lampor jag nyligen har bytt ut till riktiga favoriter. Jag skulle grunda med fina mattan Tekla i raspberry swirl, fylla på med en härlig Flow soffa i Zink och toppa med läckra bordet Concrete Jungle. Där skulle jag faktiskt stanna så varje del fick tala för sig själv och bilda en ljuvlig symfoni istället en rörig kakafoni.

  Men skåpet Collect2010, då, undrar kanske vän av ordning nu. Ja, det har redan en utsedd plats i hallen så det är inget att oroa sig över. Det är hjärtligt välkommet hos oss.

 • Ingrid skriver:

  1.Lammhult. Göteborg. Stockholm
  2.Jag gillar fina,välgjorda möbler.Men en soffa ska också vara skön att sitta/ligga i.En Tub Hörnsoffa-Flax II 128 och två Tellus soffbord i olika storlekar.I soffan skulle jag sätta några kuddar med kuddfodralet Art-Pottery bl.a. En fish matta och en Phkotte i taket.I vardera hörn av soffan skulle jag ha en röd AJ golvlampa. Jag har så länge jag kan minnas önskat mig en Pernilla 3 liggfåtölj i fårskinn, så en sådan blir det också.Som förvaring Skulle jag ha Collect 2010.

 • Theresa skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2. Vi har en soffa och jetsonfåtölj i svart samt TV-bänk och sideboard i valnöt. Jag skulle välja två vita copper-bord i olika höjd för att mjuka upp det kantiga intrycket och för att de skulle gå lätt att flytta runt vid behov. Under dem skulle jag lägga den ljusgrå mattan Björk och i soffan Banties korallmönstrade kudde i svart-vitt. Skåpet Collect 2010 skulle vara fantastiskt fint på väggen mittemot soffan och där skulle jag förvara bla ljus och extrafiltar för soffmys. Slutligen skulle min drömlampa Panthella få pryda vårt sideboard.

 • Anna skriver:

  1.Göteborg, lammhult, Stockholm 2. Satt precis o njöt i vårt vardagsrum m svart skinnsoffa, massa kuddar fr svenskt tenn, flower bordet, lamino fåtölj i vitt, Gunilla allgards drinkvagn i krom o svart, eames stolar och vintage bord . Det flesta är redan inhandlat hos Svenssons. Hade dock inte tackat nej till en Moss matta från kasthall. Skönt att borra fötterna i när jag läser morgontidningen.

 • Maria R skriver:

  1. Lammhult Göteborg och Stockholm
  2. Om vi lägger till att pengar inte är något problem i det fria valet hade jag valt två Jättepandor. Sen hade jag valt en Mi 1150 etagebord som jag ställt snett bakom/mellan fåtöljerna. På bordet hade jag ställt en PH bordslampa och en Pal radio. Nedanför hade jag ställt en Woodbag vedkorg. Sen hade jag gärna haft 2 Ceannis plädar innan brasvärmen kommit igång ordentligt. Ett par Arka-kuddar hade fått ligga på golvet under tiden.

 • Anna K skriver:

  Ett. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  Två. Till vårt allrum skulle jag vilja komplettera med Collect 2010 i vitt, har tyckt att det är så fint ända sen jag såg det första gången. Sen fortsätter rummet ute och där skulle jag vilja ha vita A2 stolar från Grythyttan med tillhörande bord, något att längta till när sommaren känns långt bort. Och varför inte komplettera med mysig eldstad från Röshult.

 • De har butik i Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  Då skulle jag ha två tub soffor i färgen cotton 30 eftersom de verkar så sköna och rätt stora till vårt rätt stora kvadratiska vardagsrum. Till det skulle jag ha Tekla mattan i appelsour grön och ett litet och ett stort helvitt Tellus soffbord. Ovan det skulle jag ha tre Flowerpots VP1 pendel i tre olika färger; grön, turkos och gul. Under tv:n skulle Slapshot tv-bänken med tre dörrar stå och på ena väggen bredvid skulle A2 skåpet Collect 2010 stå. I ena hörnet skulle Cloud fotöljen stå och bredvid denna DLM bordet i gult stå och på väggen ovan dessa en string pocket i blått.

 • maria skriver:

  1 Göteborg, Stockholm och Lammhult
  2 Ett par gröna "Lady" fåtöljer med en Ceannis "Ägg" pläd som värmer i vinterkylan, bordet Chicago för att ställa glöggen och pricken över i "2097" ljuskrona från Flos för att få rätt stämning.

 • Karin I, Umeå skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Fick jag välja en möbel hos Svenssons skulle det vara det skåp man kan vinna idag! Vårt sommarställe har en "lucka" där vi slängt ut ett gammalt fult furuskåp, A2s skåp skulle fylla det tomrummet perfekt!

 • Ellen Hansson skriver:

  1) lammhult, göteborg och Stockholm
  2) Jag skulle välja ett matbord Hamton för att det är flexibelt och kan användas båda till pyssel och läxläsning liksom för middagar. Soffan skulle bli en Svart/vit Julia soffa och till den ett Hamton soffbord. Sen skulle jag vilja ha flera stycken Collekt skåp som förvaring och färgklickar. Någon mjuk matta skulle vara mysigt t.ex. en Tekla matta i appelsourgrön, och kanske också några Liv vita pendlar som svävar omkring där de behövs i rummet.

 • KM skriver:

  1.) Butikerna finns i: Lammhult, Göteborg & Stockholm
  2.) Jag skulle styla mitt vardagsrum med coola soffan "Mama"av Anna Kraitz. Allt utöver den är egentligen extra bonus… men en matta från Kasthall skulle inte sitta fel, en laminostol går nog att få in, gärna en barnhörna med barnmöbler och fina skåpet "Collect 2010" får också vara med på ett hörn!

  Jag gillar grått så en mysig färgskala i olika gråtoner kommer göra susen för ett riktigt mysigt och samtidigt lite annorlunda vardagsrum!

 • Jenny skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2. Ojojoj, att välja ur Svenssons i Lammhults fantastiska sortiment är ju nästan omöjligt. De har alla möbler jag drömmer om! En vit AJ golvlampa skulle se fantastisk ut intill en grå Eilersen-soffa. På golvet skulle jag lätt kunna tänka mig en mörk Björk-matta från Design House Stockholm. Vårt fyrkantiga soffbord i ek åker ut till förmån för ett Chicago III i vitlaminat. I fönstret får gärna en vit Flower Pot hänga och i matrumsdelen behåller jag vårt superfina Ikea Stockholm-bord (som inte längre finns i sortimentet) med tillhörande stolar men ovanför bordet får gärna en PH Snöboll hänga. Åh, jag glömde; i ett av hörnen i vardagsrummet står en svensk klassiker, en Lamino i ek/charcoal fårskinn med tillhörande fotpall.
  Himmel, väck mig aldrig ur denna inredningsdröm…

 • Anna Johansson skriver:

  1. Svenssons har butiker i Göteborg, Stockholm och Lammhult
  2. Vita vardagsrummet skulle bli min grej. Collect i centrum, stora härliga Baseline-soffan, en Sockerbit-matta på väggen och en Fish på golvet. Droplet soffbord och Bowi eller Camoflage i taket. Sen är alla välkomna till en riktigt nöjd och glad tjej. Det är vitt i olika struktur och form som gör'et!

  God Jul!
  önskar Anna

 • Henrik skriver:

  1. Göteborg, Lammhult, Stockholm
  2. Frugan drömmer om att flytta ut vårt runda kök i vardagsrummet och istället ha TV-rummet där. Då hade Puzzel-soffan varit klockren; supersnygg och följer väggen perfekt. Gärna en Segmentsmatta i plommonfärg. Svårt att se om det matchar på bilden men ev. ett antal kuddar från Ceannis embroidery Fuchsia, Siam i fuchsia eller Fuchsia velvet. För att ytterligare öka på det cirkulära rummet hade ett Vitt Breeze-bord passat fint.

 • Frida skriver:

  Ja, dagens lucka slår verkligen i taket. Jag är också avis på den som vinner.

  1. Butiker finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. 29 december flyttar vi till vårt nya hus. Vardagsrummet är stort och tomt. Det skulle med gläjde fyllas med Camouflage-taklampa, en Romeo-soffa, några Lustgården-kuddar, Tekla-matta i grönt, Stockholms-vitrinskåp i vitt och vad mer… kanske en Rosy Angelis golvlampa. Det räcker nog så tror jag.

  Frida ♥ Svenssons i Lammhult

 • Maud skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm (Sickla)
  2. En grå samsas soffa, matta Candy, concrete djungel (julmys med ljus!). Sedan skulle ju skåpet ovan få lysa upp det gråa med sin vita elegans. Vid soffan står en vit AJ lampa.

 • Anna S skriver:

  1. Butikerna ligger i Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Å vilken drömuppgift!
  Jag skulle börja med att ställa dit skåpet Collect från A2. Efter att ha sett det här blev jag riktigt sugen på det. Stiligt och enkelt med lite extra i form av rutorna.
  Hela familjen ska kunna krypa upp i soffan och jag väljer Alex classic soffa från Fogia i svart läder. Mycket praktiskt för då kan jag torka bort spill och fläckar från kladdiga fingrar och tappade lördagsgodisar.
  På golvet skulle jag lägga mattan Tekla i färgen Raspberry Swirl från Kasthall. Kanske inte fullt lika praktiskt men åh så mjuk och varm i färgen. En dröm!
  Mysbelysning är viktigt så vid sidan om sofforna ställer jag 2 golvlampor: AJ från Louis Poulsen i grått. I fönstret får en liten bubblig Double Bubble från Artek lysa upp vintermörkret.
  Kaffekopparna ställer vi på ett Chicago III-bord med vitlaminatskiva. Ikea har kopian men det här är originalet och det är ursnyggt!
  På väggen får ett hyllsystem från String ta hand om böcker och fina ting.

  Tja drömma kan man ju. 🙂

 • emma skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Jag skulle inreda en tråkig hörna av mitt vardagsrum med två jetsonfåtöljer (stort ha-begär), ett Breeze sidobord och Therese Sernholts citattavlor på väggen. På bordet skulle jag ha några små marimekkoskålar med ljus i. Sedan skulle jag kura ihop mig under en Ceannisfilt, dricka ett glas vin med en vän och njuta av mitt hörn!

 • nina skriver:

  1.Lammhult,Göteborg, Stockholm/Nacka,
  2. Snälla rara tomten det här vill vi ha från Svenssons i Lammhult: En Puppy, design Eero Aarnio till vår yngsta flicka. En vit Fatboy till äldsta flickan i familjen. Lampan Octo av Seppo Koho, vit javisst , för att maken har önskat det länge. Och sedan något vackert till mamman i familjen; vit fin skåp Collect 2010 av Lisa Larsson.
  Åh vilken spännande tävling !!!!

 • Butik Lammhult
  Butik Göteborg, Järntorget 2,
  Stockholm, Sickla köpkvarter

  2. Oj jag som bloggade om det där skåpet i veckan, en riktig favorit! svårt att välja av allt snyggt som svenssons har men jag ska försöka!
  Jag skulle vilja ha en mustig,stilren, "manlig känsla"

  Kalvi loungefåtölj 2st svarta
  Convex matta 160x240cm, nougatbrun
  Svenssonsoffa 1 – svart läder
  Breeze – svart/svartbetsad ask
  några kuddar i soffan;
  Ceannis kudde imitation – spring deer, Ceannis kudde egg – white egg, Siam kudde – gold
  Bender golvlampa – svart
  några olika Beat light pendel i grupp
  det fantastiska skåpet Collect 2010 skåp
  med lite böcker och en vassamling i glas på.
  Urbild 1:3,6 bordur – betong

  Några Citattavlor från Therese S
  Det finns mängder av snygga ljusstakar på svenssons så en samling på soffbordet hade varit snyggt.

  Sen får man tänka till ett mörkt trägolv, lite slitna trädetaljer och höga gamla fönster med djupa fönsterbänkar (för så ser mitt drömvardagsrum ut!)

 • Katarina skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Mitt vardagsrum skall ge lugn, balans men även engergi och skapa kreativitet.
  X-Frame soffbord – för den tidlösa lekfullheten.
  Krypton soffa – för den sköna enkelheten
  Twiggy golvlampa – för den är så cool!!
  Field matta – för harmonin
  Wave sideboard – bara för njutningen!

 • Josefine skriver:

  Oj, wow, verkligen inget dåligt pris!

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Jag trivs på det stora hela väldigt bra i mitt vardagsrum men jag har en lamppassion som inte matchar min plånbok så om jag fick chansen att gå lös på Lammhult skulle följande inhandlas: en vit Camouflage pendel, en svart Flower Pot bordslampa, en antracitgrå Elflugan Grande, en svart Nomad golvlampa. Det skulle verkligen prickarna över i:t för mig…

 • Labolina skriver:

  1. Lammhult, Göteborg samt Stockholm.

  Alright då kör vi! Mitt vardagsrum blir jul/vinter inspirerat. Andrew soffa (tyg Molly), julröd och fin. I soffan ligger pläden Ceannis i renpälsimitation, perfekt för kyliga vinterdagar. Tomten vill sätta sig i en fåtölj väl värdig honom och i Häggbom, röd såklart, sitter han som handen i handsken. Här får tomten även sällskap av Arka fårskinnskudde. Till soffbord väljer jag Concrete Jungle, vad passar bättre i juletider än handstöpta ljus? Taklampan fångar upp granens kulor på ett enastående sätt, Confetti ljuskrona fixar biffen! Snöros matta, skön under foten, och namnet, NAMNET! Klart den måste vara med i mitt vinterrum. Julsnapsen hittas i Collect 2010 och skåpet pryds på ovansidan av Ghost kandelaber, mer juleljus! På väggen sitter Moo vägglampa. I jul får han gå som en ren, övrig tid som den älg han är.

  Pricken över i:et är Campus air cafébord där Julkrubban från Alessi, med lilla jesusbarnet, påminner om oss varför vi faktiskt firar jul. Julkrubban samsas om utrymmet på bordet tillsammans med en blodröd Marimekkoskål, till bredden fylld med julgodis!

  God Jul!

 • Katarina skriver:

  1) Butik Lammhult, 360 30 Lammhult
  2) Butik Göteborg, Järntorget 2, 413 04 Göteborg
  3) Butik Stockholm, Sickla köpkvarter, Marcusplatsen 11, 131 54 Nacka

  Jag är svag för klassisk svensk möbeldesign så i mitt drömvardagsrum/matrum skulle jag ha ett vitlackerat carl matbord med fyra svarta lilla åland stolar. I soffhörnan skulle jag vilja ha en Romeo soffa 3-sits klädd i tyg Heaven tillsammans med ett Svenssons soffbord – ljus betong, allihop ståendes på en Sockerbit matta – vit, 170 x 240 cm. I soffan ligger några Arka fårskinnskudde – grå och några kuddar i Kuddfodral Lustgården – grön. Övr soffbordet hänger en Octo 4240 pendel – vit som sprider fina skuggor i rummet. På den typiska tv-platsen, mitt för soffan står A2's fina skåp Collect 2010 i vitt för i mitt hem vill jag umgås framför att titta på tv, och ska man titta på nått faller blicken på en vacker möbel.

  Rolig tävling det här, är kul att välja och vraka fritt bland ett stort sortiment!

 • Jenny skriver:

  1.
  Lammhult, Göteborg, Stockholm

  2.
  Det var en gång en butik
  Som var helt unik
  En dag sa de att man fick välja inredning fritt
  Det skulle vara till ett vardagsrum som bara var mitt
  Soffan skulle vara från Eilersen så klart
  Den skulle få några Siam prydnadskuddar så den slapp stå helt bart
  Mittemot eller sidan om skulle Wengers trebenta fåtölj få stå
  soffbordet skulle vara ett Gitt med Kubus på
  Ett underbart A2 collect 2010 skåp jag skulle fylla
  Med glas, porslin och skålar på varenda hylla
  En central plats i rummet det givetvis skulle få
  Så både jag och mina gäster skulle må
  Ett par Caravaggio pendlar skulle mitt vardagsrum få belysa
  så att hela familjen runt ett superellips skulle få mysa
  Svensson är givetvis namnet på denna butik
  som är helt underbart unik

 • Frida skriver:

  Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  Soffan Lineo har jag spanat på länge, stilren och klassisk, den skulle bli först på plats. Bredvid soffan skulle jag ha AJ lampan, den finaste någonsin! Till detta skulle jag ha Swedese bord flower och sedan lägga till små stilrena prydnader som skålen leaf. Allt skulle få ett magiskt skimmer från öppna spisen med hjälp av vedkorgen log, underbart!!!

 • Susanne skriver:

  1.Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. 4 bruna bruno fåtöljer från Källemo, en brunvit kohud på golvet och i taket nedpendlade på olika avstånd och olika höjd 6 eller 7 klara kumulus ljuskronor samt 1 st. kumulus blå ljuskrona. Fåtöljerna skulle stå runt ett stort vitt flower Mono . – Ett sinnligt, stillsamt och vackert rum med stor materialitet och autenticitet i material och upplevelse.

 • Eva Klarby Michelsen skriver:

  1. Lammhult, Göteborg, Stockholm
  2. Drömvardagsrummet skulle grundas med en TEKLA MATTA, RASPBERRY SWIRL eftersom dess härliga färger värmer upp vårt vita vardagsrum. På mattan står ett par PIA WALLEN SLIP IN TOFFLOR bara för att jag blir glad av att se dem samt DROPPLET SOFFBORD som lättar upp med dess runda mjuka form och som pryds med en BIG SMMILY SKÅL med nötter i som ett fint blickfång och ett tiotal rosa och röda IITTALA LJUSSTAKAR KIVI som är vackra i all sin enkelhet, helst när man har riktigt många tillsammans. Pricken över i är KONFETTI LJUSKRONA som gör hela rummet glammigt.
  2 vita SOFFOR BOX, står inbjudande mitt emot varandra och pryds med SIAM DUPIONSIDEN KUDDAR i färgerna fuchsia, lilac, light rose och lollipop vilket gör att man bara vill slänga sig i soffan med en god bok. För att skapa julstämning så hänger vi en RÖD FLING PENDEL i fönstret samt pryder fönsterbrädan med en VIT ELFLUGAN GRANDE, stor röd GEISHADOCKA och JULKRUBBA i vitt porslin. Mot väggen står skåpet COLLECT 2010 som är diskret men står ändå där med stort självförtroende på sina vackra träben – kul också att dörrarna för tankarna till mitt favoritgodis ”sockerbitar". Sist men inte minst står ALVAR AALTOS THEVAGN i björk/vitt fylld med chokladaskar, apelsiner, glögg och knäck, den är bara så fantastiskt vacker, som ett stileben.

 • Tomas skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. En beige Cube Soffa. Perfekt för hela familjen att ligga och mysa i.

 • Ellendellen skriver:

  1. Lammhult, Göteborg & Stockholm är stolt innehavare av Svennssons butiker.

  2. Wow, ge mig Samsas soffa rund mörkgrå, 2 st CH28 fåtöljer ek/valnöt, Björkmatta ljus, Det fantastiska stora soffbordet Twine med blå ben, Shuffle sidobord, Hide golvlampa svart, Kuddarna Arka & salamander grå/brun, plädarna karamell gul & Soft Woll mörkgrå, Raw kandelaber och som stolt förvaring ingen annan än Collect 2010.
  Alice i underlandet möter Svensk vinter, Älska. Bara att hoppa i raggsockarna Alice, kaffet är på.

 • Malin skriver:

  1. Orterna Lammhult, Stockholm och Göteborg.

  2. Det här var en underbar tävling! Jag har fantiserat många gånger om mitt önske vardagsrum. Till min kära sambos lycka ser min önskelista och drömvardagsrum ut såhär. Tänk er ett stort vardagsrum, högt i tak, djupa fönster och en entré med dubbeldörrar. Jag tycker om när det är ljust och luftigt med olika oväntade produkter som bryter i skarpa färger. Jag skulle önska mig en streamlinesoffa med tillhörande dropplet soffbord och den underbara mattan peas. För att blanda upp den mjuka känslan skulle jag ställa dit en svart acapulco och en gul raw pall någonstans i rummet. Mot ena väggen skulle jag placera teatime brickvagnen och vid sidan av soffan codekorgen för alla magasin. Arctic som tv-bänk tillsammans med fantastiska milklampan. På väggen skulle jag hänga upp citattavlorna och på soffbordet skulle det gärna få ligga boken om Bruno Mattsson. Eftersom det är jul är Alessi renen med tomten ett måste och min nya favorit ljusstaken Gloria. Nötterna skulle jag lägga i en chrused bowl, placera alla fina julblommor i four vasen och låta musiken strömmar ut ur Geneva labs model M. Allt detta med Collect skåpet placerad på en central plats för att omfamna rummet.

  God jul!

 • Anna W skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Vi har nyss köpt lägenhet och skulle gärna förstärka vårt nuvarande möblemang med vackra möbler från Svenssons i Lammhult. Allra helst en vit Libri bokhylla, för att den är så snygg i all sin enkelhet och för att böckerna blir vackrare att titta på i en riktigt snygg hylla. Sen skulle jag vilja ha en Bestlite golvlampa att ha som läslampa vid soffan. Återigen är det enkelheten som gör att den känns tidlös och modern på samma gång, men samtidigt väldigt funktionell. Dessutom skulle jag vilja ha en svart Jetson-fåtölj. Skulle bli hur snygg som helst som komplement till vår gråmelerade soffa.

 • Anna skriver:

  Wow!!! Jag blev helt lycklig när jag i morse såg priset i dagens tävling. Jag hann inte svara på frågorna då men har gått och drömt om hur bra skåpet skulle passa i vårt vardagsrum hela dagen. Detta undersköna skåp har jag faktiskt varit smått förälskad i sedan jag såg det första gången för för ett tag sedan!

  1. Butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm

  2. Åh, det här har jag drömt om många gånger… Önskelistan från Svenssons är lång men varje år bockas ett par saker av!
  Efter att ha gett mitt nyvunna skåp en central plats skulle jag byta ut vår tråkiga hörnsoffa mot en Mama look soffa, två st CH 25 i svart och en Acopulco mini i gult till dottern. Vi har en gammal kelimmatta som är så snygg så den får ligga kvar och ge lite färg. Över soffbordet, ett EJ Insula, finns det inget annat lampval för mig än Tom Dixons Beat (tall, wide och fat) snyggt hängda i olika höjder. Och till sist skulle jag ställa en Double Bubble på golvet brevid skåpet. Den skulle synas både från hallen och soffan och få stå och myslysa som en litet underbart husdjur i sitt hörn.
  Detta känns som en skön mix av "gamla" ikoner och framtida designklassiker. Precis det som jag tycker att Svenssons står för och därför är det alltid lika kul att besöka era butiker. Keep up the great work!

  Nu ska jag sova och fortsätta drömma mig bort och hålla tummarna för att Svenssonstomtarna är snälla i år…

 • Ojojoj, vilket underbart pris!!!
  1. Butikerna finns i Lammhult, Göteborg & Stockholm.
  2. Tänk vilken otrolig lyx om man verkligen fick välja fritt ur Svenssons i Lammhults sortiment! Jag skulle styla vardagsrummet med en Cube soffa med nackstöd. 2 underbara Arkipelag golvlampa med bord för att kunna ställa ifrån sig kaffekoppen när man sitter tillbakalutad i soffan. Camouflage pendel i taket eftersom skuggeffekterna är helt fantastiska. Allium matta för att få en mysigare & mer ombonad känsla. Ett stort Flower Mono har varit en dröm i flera år. Gillar att det inte är varken runt eller kantigt. Ett DLM bord bara måste in! Gärna mellan två Forest karmstol framför den öppna spisen. I stolarna skulle det ligga varsin Karamell pläd. En Smileyskål med goda pistagenötter samt en Kubus ljusstake. Åh vilken dröm att sitta här & prata med goda vänner efter en härlig middag.

 • Gurra G skriver:

  1.
  Lammhult, Göteborg, Stockholm

  2.
  Utan tvekan en Pernilla 69 fåtölj med tillhörande pall för alla lugna & sköna stunder i jul. Inga konstigheter då Svenssons levererar direkt till dörren och helt utan frakt (över 1000:-).

 • Eva skriver:

  Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  A2 COLLECT | Snygg, enkel, helt komplett.
  B2 SNÖ | Tre efter varandra, likt en kö.
  NOVA | Sitta och mysa, sova.
  OJ | Vacker belysning och samtidigt skoj.
  VERA | Mysig kudde till soffan, gärna flera.

 • zazza skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm
  2. Jag skulle välja en hel vägg med skåpet KA 72 – 735 vitlack så att jag får plats med alla mina böcker och spel sen skulle jag välja Ceannis kudde flower linen och Arka fårskinnskudde, 2-3 st av varje för att få in lite färg och mysfaktor.

 • Sandra skriver:

  1. Lammhult, Stockholm och Göteborg
  2. Oj, oj, oj, vilket drömscenario! Vi flyttar snart in vårt nybyggda sk townhouse och planerar ny inredning för fullt. Detta blir naturligtvis ett drömmarnas vardaagsrum, men vi kommer förhoppningsvis att få något liknande om än i en lite lägre prisklass. Soffan i drömmen är en Flow hörnsoffa med plats för många men som ändå känns lätt och luftig. Framför den ett soffbord Thinner – stramt och elegant, men stabilt och förhållandevis stort. Två Häggbomfåtöljer mjukar upp det strama intrycket. I några Componibili göms leksaker, stickning och många andra små nödvändiga men inte så dekorativa saker. Ett Collect 2010-skåp skapar dynamik med sin spännande yta. En Rosy Angelis golvlampa som också är stram, men romantisk. I taket en Sarfatti. Till denna ganska strama bakgrund tänker jag mig ett överdåd av kuddar, ett par filtar, en massa gamla auktionsfyndade ljusstakar och en mysig matta som mjukar upp intrycket och som får det att kännas som ett varmt och välkomnande hem, men som också är mera lätt att byta ut för att skapa ett föränderligt rum.

 • Marie skriver:

  Lammhult, Göteborg och Stockholm (Sickla köpkvarter).

  Oh det är ju en dröm för en nyinflyttad att få inreda med Lammhult, men jag ska försöka hålla mig kort. Vi har vita väggar o jag gillar ljusa, enkla soffor gärna en Infini, men vill bryta av det ljusa med en härlig stor matta (Sam) i azur. Och får man drömma har jag gärna ett trisuperellips soffbord och två jättepaddan fåtöljer som bryter om den raka enkla soffan. Och sist men inte minst får collect 2010 fylla den plats som det klassiska vittrinskåpet brukar få.

 • Lovisa skriver:

  1. Lammhult, Göteborg och Stockholm.
  2. Jag som har småbarn älskar bord med runda hörn. Ett Gitt hade varit den centrala möbeln med all rätt. Till det en Cube soffa med divan där hela familjen kan kura ihop sig i. Med tanke på förvaring väljer jag utan tvekan ett Collect 2010 till väggen närmast fönstret för att skapa extra skuggeffekter i de olika nivåskillnaderna. Så praktiskt och ack så snygg! Som pricken över i:et skulle jag hänga en vit Skygarden. Så underbar! Som en härlig färgklick till allt detta vita väljer jag en Mirrorings matta lilac. Den får även vara "inspiration" till andra detaljer såsom kuddar, plädar och övriga inredningsdetljer.

 • Linda skriver:

  1. Svenssons har butiker i Lammhult, Göteborg och i Nacka (Stockholm)

  2. Vi skall flytta till ett "nytt" hus nästa år och kommer att behöva ha nya möbler till vardagsrummet. Utgångspunkten när det gäller inredningen är förstås möbler som passar både huset och vår stil och inredningen jag drömmer om skulle kunna beskrivas med orden vitt, färg, glas och metall eller som "20-talet möter 2000-talet". Det jag skulle välja är:

  * Soffa Camera & Co i vitt från Fogia (just denna modellen finns dock inte i er webshop) i vitt med massvis med sidenkuddar från Mimou och en mysig ullpläd från Klippan
  * Två Theslius-fåtöljer (måste vara världens snyggaste fåtölj- en riktig klassiker som dessutom är nätt och därför skulle passa perfekt hos oss!)
  * Soffbordet Opus från Olby design med skiva i järn (finns inte i er webbutik men kan förhoppningsvis beställas genom er) som får lysas upp av Caboche pendel från Foscarini
  * Övrig belysning blir Rosy Angelis golvlampa och i de båda fönstren lägger jag Design House Stockholms blocklampa (vintertid står istället Elflugan i vitt i fönstren).
  * Skåpet Collect 2010 för bra förvaring av alla våra CD-skivor när de inte spelas i vitlackade Geneva Labs Model L
  * Sidobordet Wing i vitt från Design House Stockholm får fungera som avlastningsyta men det kommer även att prydas av den fantastiska ljusstaken Candlestick 1085 från Georg Jensen. Det blir fint med den blanka metallen som återkommer både på Theselius-fåtöljerna, på ljusstaken liksom på ljudanläggningens metallfot och det skulle bli en häftig kontrast mot det gamla slitna brädgolvet.

  Vad mer? Färgsprakande tavlor på väggarna får lysa i kapp med de mjuka sidenkuddarna och skenet från elden i den öppna spisen.

  Tack för att ni gav mig en anledning att drömma mig bort lite!

 • Anna-Karin skriver:

  1 De tre butikerna finns i Lammhult, Göteborg och Stockholm.

  2 Jag skulle direkt inhandlat en Arifåtölj med fotpall, en gammal favorit sedan flera år.
  En Teklamatta i appelsour grön från Kasthall. Underbart vacker helt enkelt.
  En gul FlowerPot VP3 bordlampa då mina två nuvarande bordslampor har gått sönder.