Annons

6 december – dagens lucka i Adventskalendern

Le Creuset Gjutjärn är äkta hantverk som tillverkas i Frankrike efter samma metod sedan 1925. Varje gryta, panna och form passerar över 30 manuella kontroller innan den lämnar fabriken. Det är därför Le Creuset vågar lämna livstids garanti på sina gjutjärnsprodukter med de karaktäristiskt starka färgerna. Bakom dagens lucka döljer sig en 4-liters oval gryta med lock värd 1599 kr, sponsrad av köksspecialisten Bagaren och Kocken som både har butik i Göteborg och på webben. Numera finns de även på Facebook och under december har de en ny tävling varje vecka! Allt du behöver göra för att delta i dagens lucka på Trendenser.se är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor
1) När köpte du nya kärl och grytor till ditt kök senast?
2) Hjälp Bagaren och Kocken förbättra sin webb. Finns det något du tycker kan utvecklas? Motivera kort.

Tävlingen är avslutad. Vinnaren meddelas inom kort!

Tävlingen pågår under ett dygn tom 7/12 kl. 07.00. Sponsorföretaget ansvarar för att utse bästa tips/motivering bland de svarande deltagarna och dess beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en gryta i potten, värd 1599 kr exkl. frakt.

Kategorier:

Kommentarer

 • Jenny skriver:

  Fråga 1, Har aldrig köpt kärl och grytor faktiskt så jag äger inga. Men köpte dock ett nytt set kastruller i somras.

  Fråga 2, Bagaren & Kocken har ett imponerande sortiment för köket och kände spontant inte att jag saknade något.

 • Jessica H skriver:

  1. Det måste vara minst sex-sju år sen.
  2. Bagaren och Kocken har ett stort, varierande och tilltalande utbud. Men personligen tycker jag att strukturen på hemsidan är plottrig och lite tråkig. Skulle gärna se en hemsida med större bilder och roligare typsnitt. För att få till den där lockande "jag vill ha"-känslan.

 • Anna-Carin skriver:

  1. Hm, det var nog så länge sedan att jag inte kommer ihåg. Det enda jag kommer ihåg är att jag köpte en stekpanna i gjutjärn till min sambo för x antal jular sedan!
  2. Bakskålar från Ib Laursen! I rosa. För jag har letat överallt efter dessa skålar så jag skulle bli superglad om dom tog in dom 🙂

 • Conny Eriksson skriver:

  1. Köpte en gryta i gjutjärn för några år sedan.
  2. Kända kockar som ger proffstips om hur produkter i "Bagaren och Kockens" sortiment bör och kan användas.

 • Anne skriver:

  1. Ja, det var i höstas det, och det var just en Le Creuset (orange, rund). Jag som driver matblogg och tillbringar mycket tid i köket köper onekligen ganska mycket köksprylar.. 🙂

  2. Grytor från Staub, och det vore fantastiskt med mer tårtdekoreringsverktyg från t.ex. Wilton.

 • SAR skriver:

  1.) Köpte ett gryt-och kastrull set i teflon när jag flyttade hemifrån, på IKEA, och det har hängt med sedan dess…. Say no more.
  2.) En sida om mat- och baklagning utan inspiration?! Det måste ni ändra på. Om så inte tips om renodlad matlagning (för det får man ju redan på diverse matsajter) så varför inte ett bildgalleri där man får kika in i "matlagningskändisars" kök och se vilka märken och redskap de rekommenderar till olika sorters maträtter. Film eller stillbild, funkar vilket som. Och det hade kunnat vara en kul bokidé. Bagaren och Kocken ger ut Sveriges mes Bagare & Kockars bästa tips, recept + kastrull/redskapstips i ett.

 • SAR, igen skriver:

  mes = mest kända :-)))

 • Victoria skriver:

  1. Stekpannan är nåt år gammal, i övrigt minns jag inte ens, så länge sen är det. Jag har önskat mig en stekgryta av tomten!

  2. Jag kommer inte på nåt som saknas, tycker snarare att de skulle skala bort en del och fokusera på just mat- och bakprylar och komplettera det med fler bilder och tips.

 • Monika skriver:

  1. Senaste inköpet förra vintern var en gryta stor nog att koka köttsoppa och palt i.
  2. Kan inte komma på ngt som jag saknar. Här finns det mesta allt från slickepottar till radioapparater att lyssna på medan man kockar, behövs mer?

 • Lina Karlström skriver:

  1) Det var nog när vi köpte IKEAS färdiga set för oss som flyttade hemifrån, då jag och sambon flyttade ihop för 6 år sen. Det har liksom inte blivit av att uppdatera, även om det hade behövts.

  2) Jag tycker att bagaren och kocken har ett väldigt bra sortiment. Något jag hade önskat att hitta i Sverige, som kanske bagaren och kocken skulle kunna ta in, är en "crock-pot" eller slowcooker som de också kallas. Jag hade själv absolut köpt en sådan då jag älskar att laga mustiga grytor!

 • Anette skriver:

  Det var den 15. september. Forlovelsespresang til oss selv.

  Dette var ikke lett, siden de har alt. Men det jeg leter etter er äggvitepulver for å bake perfekte macaroner.

 • Elin skriver:

  1. Köpte en gryta förra hösten.

  2. Vilket enormt utbud! Vad jag dock saknade var ett större sortiment av "engångsgrejer", skulle ju vara jättekul med underlägg och tårtkartonger i roliga färger och mönster.

 • Fanny skriver:

  1. Det var när jag flyttade in i min lägenhet, för nästan exakt två år sedan.

  2. Kul med länkar till olika bloggar, men varför inte en egen blogg som bjuder på t ex inspirerande recept tips/erbjudanden om nya produkter eller gamla favoriter i webbshoppen? Kanske även en tävling då och då, det tror jag skulle locka många besökare!

 • Karoleen skriver:

  1. Det var nog 3 år sedan. Men det är dags att uppdatera.
  2. Jag saknar en länk till "alla produkter" – så att man kan se alla era produkter på en och samma länk… Det ger en ganska bra överblick när man inte riktigt vet vad man letar efter…

 • mini skriver:

  1. För 3 mån sedan när vi tillfälligt flyttade utomlands – ALLT i mitt kök är IKEA just nu, inte så omväxlande.
  2. Jag saknar en sökfunktion

 • Anne B. skriver:

  1) Det är nog några år sedan.
  2) Flera roliga och speciella pepparkaksformer. Dixie/Valerie Nylins söta och färgglada plåtburkar. Det finns väldigt få butiker som säljer dem.

 • Lina skriver:

  1. Jag köpte en le creuset grillpanna i somras. Den är helt fantastisk men jag säknar en stor gryta

  2. Utbudet tycker jag inte att de behöver bredda men däremot skapa mer inspirationssidor om matlagning och bakning.

 • 1. Oj.. det är länge sedan. Jag har köpt en enklare variant för cirka 2 år sedan. Annars har jag faktiskt en gammal efter min mormor 🙂
  2. Jag är egentligen väldigt nöjd med sortimentet och skulle jag önska något, så skulle jag vilja ha en butik även i Stockholm. Det jag kan sakna är Wiltons verktyg att dekorera kakor och tårtor med. De har otroligt många fina saker.

 • Carola skriver:

  Jag har inte köpt några grytor eller kärl sedan jag flyttade hemifrån och det är säkert 10 år sedan. Men min sambo hade med sig en del när vi flyttade ihop för några år sedan och då rensade vi bland mina. Men vi har ett lite väl magert utbud tyvärr.

  Bagaren och Kocken har ett enormt utbud, så jag tycker inte att det är något som saknas i utbudet direkt. Däremot tycker jag att det är lite svårt att navigera bland alla produkter. Det finns ju så många kategorier att det är svårt att få en helhetsblick över kategorierna och vad som ingår i dem. Sedan känner jag att sidan inte riktigt lockar till köp. Vet inte vad det är som gör det, men det kan vara de plottriga kategorierna och typsnittet. Sedan vet jag inte riktigt vad man ska använda alla saker till och vad som gör att deras produkter är bättre än andra webbshopars. Kanske en blogg där de delar med sig av sina tips och knep?

 • Jessica skriver:

  1. Köpte kastruller när jag flyttade hemifrån.

  2. Jag saknar den härliga atmosfären som den fysiska butiken har. Hade varit roligt att få en liten smak av den även i webshopen. Annars: möjlighet att zooma in produkterna, 360-graders vy. Produktutbudet däremot är fantastiskt!

 • Maria skriver:

  1. Ja när kan de har varit det är nog ca 6månader sen.
  2. Jag tycker att den sidan är bra och inte behövs ändras på alls.

 • Linda P skriver:

  1) Senaste inköpet var nog för ngt år sedan.
  2) Fler och mer inspirerande bilder.

 • Lina skriver:

  1. ca 1 år sedan
  2. produktkategorierna känns röriga med varumärken och produkter huller om buller. Renodla.

 • Ida skriver:

  1. Det var 2 år sedan när vi renoverade vårt kök och satte in induktionshäll. Då var flera av kastrullerna tvugna att bytas ut för att funka!

  2. Jag skulle vilja se en mer mysig och hemtrevlig sida som lockar till mat och bak. Fler inspirationsbilder skulle göra att jag köpte mer. Men de har ett brett sortiment och ett bra menysystem som gör det lätt att hitta.

 • Lena skriver:

  Jag köpte en 6,7 liters Le Creusetgryta för 3 veckor sen 🙂

  Jag försökte verkligen hitta nåt som saknades men när jag sökte på allt jag kunde komma på så fanns det där. 🙂

 • Hanna skriver:

  1. Jag köpte tre kastruller och en stekpanna på IKEA för tre år sedan, det är mitt enda 'gryt'-inköp hittills.

  2. De skulle behöva rensa upp och snygga till ordentligt. Det är väldigt plottrigt just nu, färre kategorier men med underkategorier. Större bilder, och större sida i allmänhet. Just nu utnyttjar de ju inte hela webbläsarfönstret, så allting känns väldigt ihoptryckt och rörigt.
  Behåll headern men rensa upp nedanför är mitt tips.

 • Sandra skriver:

  1. för ett par månader sen köpte jag en så fin stekpanna i rosa. när jag kom hem så funkade den inte på vår induktionshäll 🙁 så det fick bli en present till en vän istället.
  2. det hade varit bra om man kunnat klicka i de olika kategorierna så att fler än ett varumärke eller produktkategorier visas. beroende på vilka man vill se.

 • Jessica Larsson skriver:

  Svar:

  1. Jag har aldrig köpt ett kokkärl till mig själv, utan fått en hel del i present. Det senaste jag köpte gav jag bort i julklapp förra året.

  2: Minn tips är att de skalar ner informationen som man direkt möts av på sidan. Det blir för många indelningar och små bilder på produkter osv. för att det ska kännas som en enkel sida att navigera.

 • Jessica skriver:

  1. Ca 6 månader sedan, en stekpanna blev det då. Någon gryta har jag tyvärr inte.
  2. Gör mer reklam att sidan finns, jag hade ingen aning onm att den webshopen fanns. På sidan skulle det vara bra om man kunde skriva kommentarer om resp. vara så att man kan se kundomdömen på produkterna.

 • Nickan skriver:

  1: Det minns jag inte ens….så länge sedan var det. Gav dock bort en grillpanna för något år sedan till sambons bror.

  2:Startsidan är för plåttrig tycker jag.

  Varför inte pigga upp hela sidan med andra färger än brunt och grått i olika nyanser?

  Tycker att 89:- är lite för mycket för lägsta frakt/administrativ avgift.

 • marika skriver:

  1. Det var nog 3 år sedan och de är köpta från dollarstore……
  2. Webshopen känns som att den är riktad till företag, så jag föreslår att ni gör den lite mer personlig.

  God jul önskar en pitebo.

 • pernilla skriver:

  1. IKEAs startset har hängt med seda jag flyttade hemifrån för en massa år sedan, men jag uppdaterade samlingen med en traktörpanna tidigare i år.

  2. Mitt tips är att rensa upp sidan så att den blir lite renare. Det är MYCKET bilder och text som ger ett väldigt rörigt intryck. I menyn till vänster kanske man skulle gå igenom kategorierna så att det blir konsekvent och lite mindre text där också. Recept och inspiration hade varit trevligt på den typen av sida.

 • sandra skriver:

  1: Inte alls länge sedan. Ettpar månader sen!
  2: För rörigt på första sidan.
  Hade vatit lättare om man ränsade upp den lite.

 • Anette skriver:

  1. För 1½ år sedan när vi byggde nytt och köpte induktionshäll behövdes kastrullparken uppdateras.

  2. Imponeradne sortiment men nästan för mycket för det är svårt att navigera runt och hitta.

 • Mia B skriver:

  1. Vi unnade oss tre nya kastruller av hög kvalitet i sommras och är så nöjda. Nu är det ännu roligare att laga mat!

  2. Jag gillar er hemsida och har besökt den flera gånger tidigare. De olika nivåerna som kommer upp när man klickar på ex. "bestick" i menyn i vänsterkanten hade även kunnat synas (och vara klickbara) på den stora delen av skärmen och där med bilder. Då hade det blivit ännu lättare att navigera och det hade säkert också varit en fördel för alla dem som ser dåligt.

 • Annika skriver:

  1.Har faktiskt aldrig köpt grytor/kärl själv, utan har ärvt eller fått.
  2.På startsidan är det fullspäckat med information, man vet knappt vart man ska börja. Jag skulle vilja se att sidan gjordes lite mer "ren", större text, annat typsnitt & större bilder. En grej till jag skulle uppskatta är att ni skriver ut originalpris på fliken "Erbjudande". Som det är upplagt idag, med bara ett pris, har man ingen aning om det är ett bra erbjudande eller inte.

 • Loppan Lorum skriver:

  1. Vi köpte en del på IKEA till fritidshuset förra hösten. Stekpanna, tallrikar, ugnsform etc.

  2. Rensa upp startsidan! Gärna bilder som illustrerar de olika kategorierna – man kanske inte vet vad det heter som man letar efter. Eller man kanske inte vet vad man behöver förrän man ser det 😉

 • Anonym skriver:

  1. Oj, jag skäms, det var på Ullared för ett år sen och jag ångrar mig än idag. Inte ett stort ullared-fan!

  2. Jag tycker sidan känns lite omodern, framför allt menyn där man ska klicka på plusen. Tycker det är mer lättöverskådligt om man har bilder på kategorier, att det känns snyggare och man blir mer sugen på att handla!

 • Ullis N skriver:

  Glämde visst skriva vem jag var! Här kommer en repris!

  1. Oj, jag skäms, det var på Ullared för ett år sen och jag ångrar mig än idag. Inte ett stort ullared-fan!

  2. Jag tycker sidan känns lite omodern, framför allt menyn där man ska klicka på plusen. Tycker det är mer lättöverskådligt om man har bilder på kategorier, att det känns snyggare och man blir mer sugen på att handla!

 • Malin L skriver:

  1. Köpte en traktörpanna för ungefär 4-5 år sedan. Utöver det är det nog minst 15 år sedan jag köpte några grytor eller liknande.

  2. Jag saknar inspirationsbilder på ingångssidorna i kategorierna, vissa har och vissa är helt tomma. Det känns lite snöpligt. Lite mer inspirationsmaterial generellt skulle vara välkommet.
  Jag gillar den lätta och tydliga navigeringen och känslan av att inte tappa bort sig – vilket är jätteviktigt med ett så omfattande sortiment.

 • CarPet skriver:

  1. I oktober.
  2. Sortimentet och utbudet ät fantastiskt och kan oftast konkurrera i pris också. Snabb och bra service vet jag av erfarenhet. Men sidan är lite "plottrig" och rörig och jag skulle gärna se snyggare och mer inspirerande bilder.

 • Anna N skriver:

  1. Jag har inte en enda ordentlig gryta i mitt kastrullskåp, dock köpte jag nya kastruller för, ptja 12 år sedan.

  2. Framsidan är i mitt tycke för "mycket", det är så många olika saker som stjäl uppmärksamhet från varandra. Varför inte ha ett litet bildspel centrerat där man får se produkterna, gärna fotat i stil med de bilder Frida brukar ta, för att ge kunden inspiration. Samla alla erbjudanden under en och samma flik istället för att ha dom ta över sidan på en gång. Visst gillar jag att göra fynd, men jag är mer benägen att stanna på sidan om den inte är för svårtittad.

 • johanna skriver:

  1. Jag köpte en ny stekpanna igår! Behöver uppdatera hela mitt kastrullskåp…
  2. Sortimentet på hemsidan är fantastiskt, men det saknas inspiration. Jag får känslan av att inte orka ta mig igenom allt för att hitta det jag söker. Rensa upp i menyn och skapa färre/tydligare kategorier.
  Jag tycker också att man tappar i trovärdighet när man säljer både kylar, kaffebönor, smycken och fågelbord. Satsa på att bli bäst på Köket!

 • Kajsa skriver:

  1. Två år sedan
  2. Inspirationsbilder vore trevligt, kanske borde anlita Frida 😉

 • Ylva skriver:

  1. Senast det tillkom ett kok-/stekkärl till mitt kök var när jag fick en gjutjärnspanna av svärföräldrarna i fördelsedagspresent, nu under hösten.

  2. När jag går in på sidan känns det inte som att Bagaren och Kocken är den fantastiska butik det är. Lite mer luft i layouten skulle nog göra det trevligare (och kanske ta bort den horisontala scrollen på menyn).

 • Josefine skriver:

  1) Jag fick faktiskt en orange gryta från Le Creuset (Bagaren och Kocken) nu i oktober i födelsedagspresent!

  2) Jag tycker inte riktigt att hemsidan lyckas förmedla butikens "mysighet", eller kanske snarare den känsla man får när man stiger in i butiken. Trots att hemsidan är relativt heltäckande när det gäller butikens sortiment känns det som att det fortfarande är en del som saknas, till exempel produkter från rice, gerbera och green gate. Ofta vet jag vad jag letar efter när jag besöker hemsidan och söker därför ofta på märken, men för den som är i en annan situation tycker jag att menyerna kan bli mer lättöverskådliga och kanske få mer fokus då de idag ligger i vänsterspalten.

 • Karin skriver:

  1) Ska precis införskaffa en ny elwok eftersomd en andra är slut som artist.
  2) När man väljer kategori, tex baktillbehör, så tycker jag att det skulle se trevligare ut om det kom upp olika bilder som representerade de olika underkategorierna, istället för en text som uppmanar till att välja underkategori till höger.

 • Maria skriver:

  1. Det var nog ganska länge sedan det hände något nytt, förutom någon ny teflonpanna, som ju behöver bytas ganska ofta.
  2. Bagaren & Kocken har en inspirerande butik. Men jag tycker att hemsidan känns lite "gammal", rull-lister och + i kanten i menyerna känns som om det skulle kunna "moderniseras". Annars har de ett fantastiskt utbud med MASSOR av härliga produkter. Lite inspirationsbilder och kanske lite tips och recept, vore kul och nytt.
  /Maria

 • Maria Wanche skriver:

  1. Minst 5 år sedan.
  2. Gärna mer inspirationsbilder och ett mindrre plottrigt intryck av sidorna.

 • Sara skriver:

  1. Hmm, kommer inte riktigt ihåg, 8-9 år sedan.

  2. Layouten och utformningen på sidan behöver en makeover, utbudet är fantastiskt men det kommer inte till sin rätt. Frida känner garanterat någon som är duktig 😉

 • Frida skriver:

  1. Efter att ha saknat en stor pastagryta en längre tid så köpte jag äntligen en i somras.

  2. De har ett superbra sortiment tycker jag, men jag tycker tyvärr att det är lite för hög gräns för att det ska bli fraktfritt (2500kr), det finns säkert någon anledning till det men annars tycker jag att 1000-1500kr kunde räcka.

 • Jeanette skriver:

  1) Oj! Det här blev ju pinsamt … har faktiskt ingen aning … så det är vädligt länge sedan då 😀
  2) Tyvärr måste jag säga att siten är oerhört dålig navigering- och användarmässigt sätt.
  Gör om design och layout och se till att man inte behöver scrolla så mycket för att hitta på sidorna ..
  När man har ett så bra utbud som det är så ska det också speglas på siten.
  Sen kan man ju "krydda" med något som skapar en aktivitet runt just de här produkterna och som gör att man vill komma tillbaka utan att man vill handla just då.

 • Anna skriver:

  1. Jag köpte en ny stekpanna för ett par månader sedan när den gamla hade gett upp…

  2. Jag älskar er butik i Göteborg och fastnar lätt där i timmar. Önskar att hemsidan gav samma känsla av köpbegär och inspiration. Renare layout, annat typsnitt och mer små produktbilder redan på förstasidan (utan att man behöver skrolla) för att lätt se vad ni har att erbjuda. Bilderna ska vara klickbara och visa info och pris redan när man håller muspekaren över dem.
  Annars bara älskar jag sortimentet, erbjudanden och blogglänkarna.
  Hit återvänder jag alltid när jag ska ha något fint till mitt eget eller som present till andras kök!

 • Annika K skriver:

  1. Jag kompletterade min kastrulluppsättning för 5-7 års sedan kastruller från ett välkänt märke (saluförs ej av Bagaren och Kocken). Först köpte jag en som jag var mycket nöjd med. Sedan köpte jag två till. Tyvärr var dessa inte helt plana i botten.

  2. Jag tycker ni skall införa en 10 års planhetsgaranti på alla era kastruller. Då man man känna sig säker på att det i längden lönar sig och köpa högkvalitativa kastuller.

 • Ingrid Nielsen skriver:

  1. Vi fick en Tefal Stekgryta i julklapp för två år sedan, annars håller mina Nils-Johan-kastruller fortfarande (köptes för ca 25 år sedan).
  2. Jag skulle se lite mindre information på första-sidan. Det blir ganska rörigt. Jag skulle också vilja ha en länk till samtliga produkter inom ett visst område. Annars är ju sortimentet fantastiskt!

 • Monnah skriver:

  1) Stekpannan var helt bucklig i botten, så för en månad sedan ersattes den av en ny skönhet som steker finfina pannkakor.
  2) Jag brukar alltid hitta något som saknas då jag besöker olika hemsidor, men Bagaren och Kocken har verkligen lyckats få till en lättnavigerad och snabb sida trots ett jättestort sortiment. Det jag skulle kunna tänka mig är att göra något åt den ganska trista, bruna, klickbara listen och kanske byta ut typsnittet så det passar lite bättre med loggan.

 • Silje skriver:

  1: Det er nok 4 år siden jeg kjøpte noe nytt.
  2: Mye kan gjøres i webdesignen for å gjøre siden litt ny og oppdatert. Menyen til venstre feks er unnskyld uttrykket katastrofal, gammeldags og alt for detaljert. Å bla seg frem og tilbake mellom varer er heller ikke lett. Tilbudet av varer er fantastisk bra og servicen likeså! Så webdesign ala 2010 snart 2011 er mitt tips!

 • Lizette skriver:

  hejhej.
  som svar på frågorna:

  1)sist jag köpte kärl till köket, var när jag flyttade hemifrån för 6 årsen. jag köpte då ett start-paket på coop forum och det har jag än idag. så jag skulle verkligen behöva något nytt på spisen.

  2)när det gäller bagaren och kockens sida, så är det väldigt lätt att ta sig fram på, men jag som har en 10-tums skärm, har lite svårt att få en överblick när menyn längst upp med alla märkesnamn är så tjock. man skulle kanske kunna ha denna meny på vänster eller höger sida…

 • marie skriver:

  1. köpte en 7-liters kastrull för nån månad sen.

  2. Ett bättre menysystem, nu finns det för många länkar att välja mellan. Ha tex 5st och ha underlänkar istället så blir det lättare att navigera och hitta.

 • Nina skriver:

  1. För fem år sedan när vi byggde hus och bestämde oss för induktionshäll. Helt underbart faktiskt och kan vamt rekomenderas!

  2. Inte konskventa när man klickar på en kategori med +-tecken framför. På vissa ser man när man klickar en kort presentation och flera produkter(ex. vis "Kolsyremaskiner") på andra står det " välj underkategori till vänster" (ex.vis "Brödrostar") och på andra ingenting ( ex. vis "Knivar"). Hade varit bättre om det varit lika på alla.

 • Johanna skriver:

  Hej!

  1. det var när vi flyttade in i huset för 5 år sedan, billiga grejer eftersom det var mycket utgifter samtidigt… Saknar rejäla grejer!
  2. Så mycket kul ni har i sortimentet! Första intrycket tycker jag dock är lite rörigt, mycket information på en gång. På erbjudande/utförsäljningslänken saknar jag ordinariepriset. Lättare att man köper om man ser hur mycket man tjänar!

 • Anna K skriver:

  1. 4-5 år sen
  2. Lyft fram miljötänket på startsidan, genom t ex en klickbar rubrik

 • 1. Ja du, när köpte man något senast. Min sambo fick en stekpanna i julklapp för typ tre år sedan. Och innan dess….. fick han nog också en stekpanna 🙂 Stekpannor går åt på löpande band hos oss nämligen 🙂
  2. Det är i så fall förstasidan som känns plottrig. När man väl arbetar sig ner i menyerna ser det rent och enkelt ut. Kanske hade man önskat lite mer luft i vänstermenyn, det är lite svårt för ögat att leta sig igenom alla kategorier.

 • Katarina skriver:

  1. Jag har haft mina kastruller och stekpannor i all evighet. Ny spis på gång snart, så då är det väl verkligen dags att investera i nytt. Eller vinna! 🙂
  2. Sortimentet är utmärkt tycker jag. Det som kan utvecklas är kanske layout och upplägg. Det kan kännas lite rörigt och platt. Man hittar det man ska men det är inte så roligt.

 • Helene Flink skriver:

  1. Jag flyttade hemifrån för ca 4 år sedan och fick då ärva kastruller och grytor från släkten. Dessa hänger fortfarande med och med en studentekonomi dröjer det nog innan jag kan uppdatera.

  2. Hemsidan känns lite rörig, med väldigt långa sidor. Det är lätt att missa roliga produkter om man inte rullar ner hela vägen.

 • Anna skriver:

  1. Jag har inte uppdaterat mitt grytskåp på flera år, har fortfarande kvar mina stekpannor och grytor som jag köpte på IKEA under studietiden. Kanske därför jag inte är någon mästerkock, pga utslitna grytor och pannor? En uppdatering måste omgående ske!

  2. Varumärkena och produkterna som Bagaren och Kocken erbjuder är väldigt gediget! Känns tyvärr som att hemsidan känns trist och beige när man går på utseendet, en uppfräschning hade varit på sin plats. Det hade varit passande med ett kommentarsfält där tidigare köpare/besökare får lämna sin omdömen om produkten, färg, om bild och produkt motsvarar hur den presenteras etc. (som Nelly.se har). Tyvärr upplevs hemsidan för mig väldigt rörig, en enklare struktur är ett förslag. Det är svårnavigerat på sidan och inte lätt att följa strukturen. Eftersom det är en webbshop med alla tänkbara köksprylar så tycker jag att det hade varit trevligt med en receptbank där man kan få inspiration. En lista över de bäst säljande produkterna hade varit intressant och fått mig som besökare att få upp ögonen för produkter som jag kanske inte annars hade tittat efter. Jag saknar även fina inspirations- och miljöbilder där produkten presenteras på ett trevligt sätt och lockar till köp.

 • Josefine skriver:

  1. Förra hösten va senast jag gjorde ett sånt inköp.

  2. Medan ett stort utbud på liten yta är en del av charmen i deras "riktiga" butik så är känslan på webben mer åt det plottriga. Rensa lite på startsidan och förnya och fräscha upp produktmenyn är två förslag från mig!

 • anna skriver:

  1. 1 månad sen, stekpanna från IKEA. Men vi skulle behöva massor…det är bara det att det är roligare att lägga pengar på annat.
  2. Första sidan innehåller för mycket text och rubriker. Svårt att leta igenom olika kategorier. Det vore också bättre att "klicka" sig in på en kampanjsajt(lockande och snygg) där alla erbjudande ligger istället för att ha dom i högerspalt på lång rad.

 • wenche skriver:

  1) kjøpte 10-liters gryte for induksjonsovn, på Ikea for ett år siden!
  2) Nettsiden kunne med fordel hatt noen større foto av de lekre produktene. Oppdater ofte, legg ut nyheter fra butikken ofte. Men store foto er et must!

 • Pernilla skriver:

  1. Har inte köpt så mycket på sistone då jag inväntar nytt kök och kommer sen att shoppa loss 🙂
  2. Härlig sida som jag inte hittat förrän nu, fina färger som inspirerar till köp dock kanske lite plåttrigt…

 • Åsa skriver:

  1. Alldeles för länge sedan. Jag fick en stekpanna nyss för att den inte passade på mammas induktionshäll.

  2.Startsidan är rörig och tråkig tycker jag, men sortimentet är kanon!

 • Malin skriver:

  1. Alldeles för länge sedan, dessvärre! Men hoppas på ny stekpanna i julklapp!

  2. Ett otroligt sortiment, men kanske är det dax att förnya designen lite. Ni skulle kunna lägga till en funktion där man ser "Andra köpte även" så blir man lockad och kan snabbt navigera sig vidare till produkter man kanske egentligen inte tänkte kika på =)Exempelvis klickar jag hem muffinsformar, och ser att andra som köpte dessa formar även köpte era fina slickepots så är det lätt att det slinker ned en sådan i varukorgen med!

  Ha en bra dag! /Malin

 • Lina Karlsson skriver:

  1. Hmm jag har aldrig köpt mig en gryta. Den jag har har jag fått från min mor och hon fick den från sin mor.

  2. Vilket bra sortiment ni har. Det som jag tycker kan förbättras är produktkategoriaerna. Ni skulle kunna minska ner dem så ni har färre kategorier. t.ex. kan en kategori heta Kaffe & Te och under den lägger ni det som har med kaffe & te att göra. Ni kan även använda en större font så man lättare hittar kategorierna. Sen har ni två ställen där man kan söka på varumärken. Ni kan kanske kan ta bort alla varumärken som ligger högst upp så blir sidan lite mer städad. Det är mina tips. Må så gott!

 • Emelie skriver:

  1. Till höstens alla grytor var jag tvungen att införskaffa en funktionsduglig gjutjärnsgryta, ville såklart ha en Le Creuset, sneglade och övervägde men det funkade inte då, så det blev en budgetvariant på IKEA.
  2. Jobba på struktur och konsekvens. Nu blandas många textstorlekar på sidan och sådant som är viktigt och informativt såsom kunduppgifter/leverans/betalning kommer i skymundan.

 • Jennie L skriver:

  1: Köpte en ny traktörpanna förra sommaren.
  2: Tycker det kunde varit större bilder på hemsidan. I övrigt gillar jag såväl hemsidan som butiken massor, de har mycket fint som skapar ha-begär hos mig iallafall!

 • Isabella skriver:

  1. Sist vi köpte ny gryta till köket var för 5,5 år sedan då vi flyttade ihop. Vi köpte en gryta på IKEA, så exotiskt var det:)
  2. Jag hade önskat fler inspirerande bilder, där man ser produkterna i ett sammanhang. Ett roligare, mer modernt typsnitt till produktkategorierna hade också varit bra samt lite färre kategorier.

 • Helene Lundström skriver:

  1. Oj, det var länge sedan. Det var nog 15 år sedan men då köpte jag koppargrytor från skultuna. Skulle gärna Vilja ha en ny gryta från Le Creuset det står på önskelistan från To,ten.
  2. Jag älskar deras butik och tycker att websidan är bra och lättnavigerad.

 • JEANETTE skriver:

  1.) OjOj,,,,tror det var en såskastrull från IIttala för något år sedan.

  2.)Sänka Fraktkostnaden och'köpesumma'för Fraktfritt inom Sverige. Annars har Bagaren & Kocken har en jättebra hemsida.

 • Malin Björling skriver:

  Hej hopp !
  1. jag köpte senast en billig stekpanna från Tefal som är helt ok, men ett grytset från Le Creusette vore ju en dröm, svårt att bestämma vilken färg man skulle börja samla på bara.
  2. Jag gillar sidan, inte ngt som behöver ändras och speciellt inte bildstorleken. Med så många produkter skulle det väl ta en evighet att ladda upp alla bilder och scrolla igenom sidorna.
  Däremot så är alla priserna skrivna i rött, vilket är snyggt men aningens missvisande då det inte är några reapriser som visas utan ord.pris.

 • Lotta skriver:

  Oj, det var länge sen jag köpte nått sånt själv. Jag och min man önskade oss nya fina kastruller mm en jul för XXX antal år sen, och fick då det vi behövde. Sen dess har det nog inte blivit nått mer inköp.

  Tycker det hade varit trevligt med ett enklare och mindre rörigt intryck. Man får scrolla mycket, och det är väldigt många små bilder och mycket text. En större inspirationsbild med produkter tycker jag är att föredra på förstasidan. Utbudet är kanon!

 • Elin skriver:

  Senaste inköp var en liten kastrull till mig själv på min födelsedag i september. Då matlagning är ett stort intresse blir det ofta nya köksprylar.

  Bagaren och kockens hemsida kan verkligen förbättras. Tycker att den är för rörig och lockar inte till köp på samma sätt som många andra webbutiker. Tydligare kategorier och färre bilder på första sidan. Om jag i sidomenyn klickar på ex. Trädgårdsprodukter borde underkategorierna visas på huvudskärmen med en liten beskrivande bild.

 • Malin skriver:

  1. När jag flyttade hemifrån för 10 år sedan, det börjar bli dags för en uppdatering.
  2. Sidan känns lite rörig… De börde ta bort hela högerkolumnen. Dessutom borde de ha större kategorier i vänsterkolumnen och istället ha fler underkategorier, det blir så mycket att ta in.

 • Marianne skriver:

  1: Jeg kjøpte en svart mindre gryte fra Le Creuset tidligere i høst.
  2: Når man klikker på menypunkter som kan utvides, f.eks "Brödrostar", kommer det bare opp en tom side hvor det står "velg underkategori till vänster". Her kaster dere bort en mulighet til å inspirere – opp med fine inspirasjonsbilder, og gjenta underkategoripunktene er også for å gjøre det lett for kunden. På varesidene kan dere også godt ha mer inspirerende bilder i stedet for å bare liste opp produkt etter produkt. Det blir en kjedelig måte å framstille flotte produkter på.

 • Sigrid skriver:

  1) For et halvt år siden.

  2) Jeg synes siden er litt for rotete, den har for mange elementer. Det hadde vært bedre med litt større typsnitt, større bilder, ingen høyrespalte og færre kategorier på venstresiden – så kan man heller ha underkategorier til disse. Litt mer vekt på design helt enkelt – og gjerne noen "magasinbilder" for eksempel på forsiden, slik at man kan bli litt inspirert – da handler folk mer!

 • Linda Gelin skriver:

  1. 2004, när jag började plugga på universitetet och flyttade hemifrån för första gången. Köpte 12 kastruller med lock på Jula för 169kr och har fortfarande inte uppgraderat dem, kanske är på tiden?!

  2. Namnet "Bagaren och Kocken" ger en sådan färgglag, lekfull och professionell association, vilket verkligen återspeglas i sortimentet med allt från vitvaror i färgkartans alla pasteller till sylvassa kockknivar. Men layouten på hemsidan och främst menyraderna i grått och blålänkar känns mindre spännande och inspirerande. Vore trevligt med just färgglad, lekfull och profesionell utformning av dessa.

 • Filippa skriver:

  1. Jag köpte en stekpanna till pappa för 8 månader sedan, till mig själv ? alldeles för länge sedan.

  2. Jag gillade deras hemsida, men kände att smyckena och trädgård inte hörde hemma där. Sedan vill jag gärna ha mer chokladtillbehör som pralinformar mm.

 • Malin Gustafsson skriver:

  1. Hemskt att säga, men inte sedan jag flyttade hemifrån för 13 år sedan.
  2. De borde skala av i innehållet en del. Idag är det för mycket på skärmen samtidigt, vilket gör det svåröverskådligt. Typsnittet har för liten text för att göra det behagligt för ögat. Fint dock med alla varumärken längst upp.

 • Maria=) skriver:

  1) Väldigt länge sedan,skulle verkligen behöva en fin gryta som man kan servera direkt ur.

  2)Väldigt bra sortiment dock lite rörigt med sidorna.Bättre layout och månadens magasin med erbjudande.

 • Hedvig skriver:

  1. För ett halvår sedan ungefär, 5literskastrull ur Iittalas tools-serie.

  2. Hemsidan är lite stökig, men det uppvägs av ett jättebra utbud, och ännu bättre service! Har handlat där förr, och det kommer att ske igen.

 • Sara Johanna skriver:

  1. Vi köpte en ny kastrull i våras, en gryta från Le Creuset i gjutjärn står dock högt upp på önskelistan i jul.

  2. Tycker att utseendet (färgglatt & tydlig struktur) och sortimentet på hemsidan är det som gör Bagaren och Kocken unikt – produkterna hamnar i fokus – det behöver inte förändras, servicen är också utmärkt! Bagaren & Kocken har länkar till bloggar de gillar, kanske skulle de försöka hitta någon som enbart bloggar för deras räkning. Förslagsvis någon som är duktig på mat och kan testa deras olika produkter – behöver ju inte nödvändigtvis vara någon i företaget – ska kännas som t.ex. en matblogg, där produkterna blir ett naturligt inslag. Alternativt mer miljöbilder eller kanske korta filmer på hemsidan som visar produkterna – både utseendemässigt men också funktion. Vi gick in på youtube för att kolla hur KitchenAid fungerade med olika tillbehör innan vi köpte en från just Bagaren och Kocken. Det är bra produkter företaget säljer, de vinner nog på att visa upp mer av deras kvalitéer! : )

 • Anna-klara skriver:

  1)aldrig. Har ärvt och fått allt.

  2) bör automatiskt ställa in sig till en mobilversion av sidan om man surfar med mobil.

 • Helene W skriver:

  1 Köpte ny stekpanna i höstas. Räknas det?
  2 Tycker att hemsidan är lätt navigerad, men tråkig. Efterlyser lite av den skojiga färgglada butikskänslan även på hemsidan.

 • Malin Tuvesson skriver:

  Stekpanna, för ett par månader sedan
  Mycket info och bilder och långa texter. Första sidan ger en oj-känsla av hjälp vad mycket info, var ska jag börja…..kategori fynd/rea/outlet skulle uppskattas.

 • elin b skriver:

  1. I höstas köpte vi en fin stekpanna och det var på tiden!

  2. Jag tycker saknar inga produkter, allt jag försöker komma på att jag skulle vilja ha finns redan i sortimentet.

  Däremot skulle jag gärna se lite färre och tydligare kategorier. Jag har inga problem att klicka mig ner, hellre det än att läsa igenom 30 kategorier från början.

  Och om ni drev en inspirerande blogg med bilder och mat skulle nog mitt köpsug öka ytterligare….

 • Erika skriver:

  1.Jag har faktiskt aldrig ägt någon gryta och senast jag köpte andra kärl är nog ca 10 år sedan. I vårt nya hus som vi håller på att bygga kommer vi att ha induktionshäll, vilket gör att vi kommer att måsta köpa en helt ny uppsättning kärl och grytor! Så en gjutjärnsgryta från Le Creuset skulle vara varmt välkommen just nu!!!
  2.Bagaren och Kocken har ett fantastiskt sortiment, däremot känns hemsidan för rörig. Skulle vilja att sidan var lite enklare och mer stilren samt att det var lite mer inspirationsbilder!

 • Emma skriver:

  1. När jag tänker efter har jag faktiskt aldrig köpt några grytor eller kärl till mig själv. När mina föräldrar köpte induktionsspis fick jag en massa kastruller och stekpannor som var fina! Men en Le Creuset har jag gått och suktat efter…

  2. Hemsidan känns rörig och menyerna är svåra att hitta i när man blandar märken och varugrupper. Bättre att dela upp på lite bredare avdelningar.

 • Jessica Audsley skriver:

  1. Jag köpte en gryta förra hösten för att göra mitt livs första Boeuf Bourgignon – men står inför en stor köksrenovering i januari då jag kommer att göra många nya inköp av alla typer av köksattiraljer.

  2. Imponerande utbud som dock spretar lite – jag skulle inte köpa köksprylar och smycken och en fågelbod i samma andetag. Toppen att det finns ett komplett pastatillverkningsutbud och pralintillverkningsutbud. Sidan skulle behöva fräschas upp lite, göras mer modern och byta typsnitt. Bilderna och beskrivningarna är toppen men inspirerande bilder och kanske "så gör du" reportage skulle bidra till helhetsbilden.

 • Sandra S. skriver:

  1) Köpt nya har jag inte gjort på fyra år men jag fick en grillpanna förra året i födelsedagspresent. En stekgryta har jag önskat mig i julklapp i två år!

  2) Jag skulle vilja att hemsidan är lite bredare för att få en enklare överblick. Den känns lite ihoptryckt. Men jag Älskar deras butik!

 • Sandra S. skriver:

  1) Köpt nya har jag inte gjort på fyra år men jag fick en grillpanna förra året i födelsedagspresent. En stekgryta har jag önskat mig i julklapp i två år!

  2) Jag skulle vilja att hemsidan är lite bredare för att få en enklare överblick. Den känns lite ihoptryckt. Men jag Älskar deras butik!
  (mailadress med är en förutsättning…)

 • Idun skriver:

  1. Det var mellan 5-10 år sedan. Jag kämpar på med de jag har just nu, även om man alltid sneglar mot bättre och finare.
  2. Jag skulle gärna vilja att man kan se alla produkter i ett svep och inte behöva navigera mellan kategorier, det blir så bökigt. Utan i alla fall en "visa alla produkter"-funktion. Det borde vara lätt att ordna också 🙂

 • Kristina skriver:

  1. Jag fick en ny kniv i höstas… men det var inte svar på frågan… Nya kärl och grytor..hmmm…pinsamt lääängesedan.
  2. Oj vilken sida! Den ska jag lägga till mina favoriter. Har inte känt till den sen tidigare. Fraktkostnad är viktigt, inspirationsbilder, sökfunktion. Annars så verkar det finnas ALLT man kan behöva iallfall vad jag upptäckte vid ett första besök. Men jag lovar att återkomma!

 • Peter Nielsen skriver:

  1. Känns hemskt att erkänna, men trots min passion för matlagning har jag aldrig köpt några kärl och grytor – utan nöjt mig med smått slitna ärvegods. Har dock ALLTID drömt om en gryta från Le Creuset, som jag kan göra mina långkok och mustiga grytor i!

  2. Mitt tips till Bagaren och Kockens webbshop är att göra sajten mer levande, genom till exempel att ha inspirerande bilder eller videoklipp på startsidan på exempelvis kända bagare och kockar när de använder produkter som ni säljer. Tror det skulle tilltala både kvinnor och män.

  Personligen gillar jag Per Moberg och hans matlagningsprogram, och han använder jämt och ständigt sin Kitchen Aid.

 • Heddie F skriver:

  Hej!

  1. Köpte en ny gryta från Ikea för att par månader sedan kanske..

  2. Första intrycket är att förstasidan är en aning rörig, det händer mycket där. Kanske skulle man göra det lite mer luftigare och ha produktbilder i en hemmiljö. Utbudet är stort, det finns något för varje konsument och det är viktigt…alla är inte ute efter en kitchenaid eller andra köksmaskiner.

  Rent estetiskt så tycker jag om hemsidan, det är inte en massa starka färger som lätt kan göra att man inte orkar klicka sig runt. En sak som kanske kan noteras är att typsnittet i menyn är rätt liten.

  Tack för mig!

  //Heddie

 • Frida H skriver:

  1. Stekpannan var sist in, och den inhandlades för nåt år sen.

  2. Hemsidan kan förbättras genom färre bilder. Samt göra bilderna större i allmänhet för att undvika att göra hemsidan plottrig. Kanske använda något annat typsnitt? Jag gillar att färgen vit används som bas. Bra produktval i övrigt. Inget saknas. Kanske ha en länkande blogg som använder butikens produkter och ger förslag på användningsområden och recept? Lycka till!

 • Jessica Thorman skriver:

  1. Har aldrig köpt själv utan fått i present av mina föräldrar och det är över 10 år sedan.
  2. Renare layout, mer inspirationsbilder och lägre fraktavgift.

 • Susanne skriver:

  Hejsan!

  1. Det sista jag köpte var en WOK-panna, men det är ju längesedan.

  2. Jag skulle aldrig orka och sitta och bläddra i alla dessa kategorier. MEN hade ni även haft en kategori med ALLA varor också, så man kunde sitta och titta igenom alla produkter på samma gång, ja då hade jag gjort det! Som kund, så plockar man säkert till sej något extra, och det är väl det säljaren vill!

 • Jenny skriver:

  1. För två månader sedan slog vi till på en svart 4,2 liters Le Creuset-gryta. Och vi älskar den så mycket att vi nu tittar på både ugnsformar och stekpanna av samma märke. Självklart köper vi dem från Bagaren och Kocken eftersom de har störst stortiment, bra priser och grym service!
  2. Ni behöver inte ändra på ett dugg vad gäller sortiment, priser och service, där är ni grymma. Det enda som skulle kunna göra själva shoppingupplevelsen bättre är att utveckla sidan något med snyggare menyer, mer inspirerande och större bilder och härligare layout generellt.

 • Jessica Törnqvist skriver:

  1. Oj, det var nog ett tag sedan. Förra julen eller precis strax efter köpte vi en teflonpanna.
  2. Hmm, svårt, jag gillar ju Bagaren & Kocken både på webben och butiken. Så jag har nog inget tips till förbättring mer än en önskan om en butik i Stockholm.

 • Rebecca skriver:

  1. När jag flyttade hemifrån, dvs för fem år sedan.

  2. Jag håller med tidigare kommentarer om att hemsidan bör "städas upp", den är väldigt plottrig just nu med all text och alla bilder. Jag gillar dock deras stora utbud. En mat/bak-blogg kombinerad med reklam för produkterna och presentation av nyheter kanske kunde vara något?

 • Therese skriver:

  1. Jag köpte en ny stekpanna för ett år sedan.

  2. Jag älskar deras sida, bra att man kan söka på varumärken och sortimentet är otroligt stort.
  De skulle dock kunna dela in kategorierna lite bredare så de blir färre i menykolumnen. Ex. slå ihop Kaffe&Te, Kaffe&Tebryggare och Kaffekvarnar. Om det inte är så många kategorier går det fortare att hitta rätt.

 • Lina skriver:

  1. En stekpanna för ca 2 år sedan (Och tyvärr ingen med superkvalité)

  2. Först: Jag tycker om att jag möts av fina erbjudanden på förstasidan! Det lockar mig att vilja handla. Det som kan förbättras är en mer ren, enkel layout där det blir enklare att navigera. Sidomenyn kan göras mer proffsig. Plus för många, välkända varumärken.

 • Helle Konga skriver:

  1. I somras. Jag kompletterar mina kärl ständigt eftersom jag tycker det är viktigt med bra redskap då jag lagar så mycket mat till familj och vänner.

  2. Lite mer lättöverskådlig, jag är inte riktigt van med internet och skulle gärna vilja hitta lättare. Kanske kunde dela upp texten till vänster i mer logiska kategorier.

 • Frida skriver:

  1) Måste vara minst 4-5år sedan sist.
  2) Upplever att det är väldigt mycket text och bilder på liten yta…större bilder och mindre text vore att föredra.

 • Jenny skriver:

  1. Har tyvärr bara kastruller och inga kärl.

  2. Bra och genomtänkt sortiment men det är lite störande att man inte kan se alla produkter genom att klicka på en kategori utan måste klicka på plusen för att få fram dem och då endast från en leverantör.

 • AnnCatrin Walfridsson skriver:

  1.För 4 år sedan köpte jag en fantastik stekpanna från Ittala Tools serien. Saknar verkligen en fin stekgryta.
  2. Så mycket fina grejer Bagaren och kocken har. Men hemsidan upplever jag tyvärr som tråkig och rörig. Med bättre struktur skulle det kännas mer inspirerande!

 • Anna Eriksson skriver:

  1. Det har vi aldrig gjort!
  Vi har ärvegods när det gäller allt! Min make har de senaste månaderna börjat älska att laga mat mest grytor och han är gudomligt duktig på det. Den gryta han lagar i är en orange, något sliten sak (hans mormors) som är från 1944 (!!!!!) Nu börjar den dock bli så sliten och jag skulle bli så lycklig om jag vann denna och kunde ge honom den i julklapp så att han kan fortsätta utveckla och laga sina fantastiska kulinariska grytor!

  2. Tycker kanske att de kunde ha lite förslag på olika recept vid de olika köksmaskinerna. Ibland finns det så mycket att det skulle vara bra att få konkreta tips på vad de ska användas till!

 • Helena skriver:

  1=För två år sedan köpte vi en ny gjutjärnspanna på Domus av alla ställen. Skulle ha en på direkten, så den fick duga.
  2=Det är väldigt många kategorier, kanske man kan sätta ihop några så att det bara är att scrolla ner sen när man som kund tittar. Det tycker jag är skönare och enklare.

 • Hotness skriver:

  Senast panikköpte jag en kastrull på Ica för ca 2 år sedan. Behöver desperat en uppdatering på grytområdet kan jag säga…
  Det är mycket som kan förändras hos Bagaren & Kocken tycker jag. De måste skippa sina frames som de arbetar med nu. Det ger ett rörigt intryck och blir svårmanövrerat.
  De borde också tänka över hur mycket man egentligen ska lägga in på förstasidan. Som det är nu är det rörigt, erbjudanden blandat med nyheter och annat. Ett typsnitt borde användas generellt för att få ett mer enhetligt intryck. De säljer dyra saker, men känslan av sidan är ändå en billig webbshop. Editera helt enkelt.
  De borde också arbeta med kategorierna och skapa större kategorier t.ex Kaffe & The istället för att som nu ha 3 olika kategorier för det. Sen har de i sina kategorier som enbart borde vara produktkategorier olika märken som Eva Solo och Smeg. Deras produkter borde ju falla under respektive produktkategori.
  Sen tycker jag också att de borde ha en tydligare logga och öka den i storlek.

  Det var en del från mig iaf:-)

 • L otta skriver:

  1) en teflonkastrull till frukostgröten för snart två år sedan. tummade på en Creuset i förra veckan, en försvinnande kostnad om vi kommer till att göra om köket…
  2) kul med färgglada bilder och lite "röra" på mitten av sidan – men renodla menyn till vänster! den är lång och blandar äpplen och päron (märken som Eva Solo och Smeg med kategorier – och varför inte ha allt te o kaffe under en?). toppmenyn är klar och föredömligt kort – fraktkostnad står överst på köpvillkorssidan, det är också bra!

 • Catrin skriver:

  1. Förra julen fick jag en grillpanna av sonen som tyckte att mamma behövde en sådan!
  2. Jag måste säga att jag tycker att webbshopen är mycket klar och redig, lätt att klicka sig fram till önskad vara.

 • Maria skriver:

  1) nya pannor och grytor köps lite då och då. antingen iittala/hackman-varianter när vi är på iittalaoulet, eller mer rejäla gjutgärnspannor från skeppshult när vi är på loppis. senaste köpet var ca 1 år sedan.

  2) som interaktionsdesigner vet jag hur viktigt det är med en väl fungerande, och intuitiv, navigering. detta är något B&K kan göra stora förbättringar inom, då deras nuvarande navigation är något rörig och inkonsekvent!

 • Anna skriver:

  1. För flera år sedan, men i vår ska vi renovera köket så börjar bli dags….
  2. För små bilder, för mycket mängd text. Kunde tex produktkategorierna vara färre och istället flera underkategorier…

 • Anna skriver:

  1. Jag är student och ska flytta hemifrån, så jag har aldrig köpt varken kärl eller grytor.

  2. Bra med en facebook-sida, men en blogg på hemsidan där ni lite personligare presenterar nyheter och visar inspirerande produktbilder hade varit bra!

 • Ingrid skriver:

  1. Köpte faktiskt två nya kastruller för någon månad sedan. De gamla hade gått sönder. Skulle behöva byta ut alla gamla som jag har,eftersom de har sett sina bästa dagar och inte direkt är bästa kvalitet.
  2. Jag tycker att sortimentet är kalasbra.Men jag tycker det kan vara jobbigt ibland att leta igenom.

 • Johanna skriver:

  1. Eftersom jag inte har varit det minsta intresserad av matlagning tills ganska nyligen så har jag inte investerat i några kvalitetsprodukter än tyvärr. Flyttade hemifrån från 10 år sedan och då inhandlades köksprylarna på IKEA..

  2. Jag upplever förstasidan (och shoppen överlag) som något rörig, den är för plottrig och man skulle vinna på att göra den mer stilren. Utbudet på sidan är dock toppen!

 • Tess skriver:

  1, Vi bytt till induktionshäll för två månader sedan och det krävde nya grytor och kärl. Passade på att byta lite ugnsformar då med och det blev faktiskt creusetformar som jag är jättenöjd med!

  2, sidan ger ett plottrigt intryck. De flesta använder laptops idagsläget och skrämarna är inte jättestora vilket innebär att man har scrollist både på mitt framen och vänsterframen. Enkelt att fixa till och ger ett snyggare och mer inspirerande intryck!

 • Emma skriver:

  1) Önskade mej en stekgryta när jag fyllde 30 förra året, och fick en skeppshult. Men på önskelistan stod en le Creuset och står fortfarande. Så hjärtat slog ett extra slag nu på morgonen 🙂

  2) Ett väldigt bra och stort sortiment. Tycker dock att man kan rensa lite bland produktkategorierna. Smycken och väskor bla känns som dom hör hemma bättre på nån annan webbshop. Lite inspiration med miljöbilder och tips på recept och matlagning är alltid trevligt att mjuka upp med!

 • 1. Jag har ingen gryta och senast jag köpte en kastrull (som är det närmsta en gryta jag kommer) var så många år sedan så att jag inte kommer ihåg när det var!
  2. Frakt- och administrativa kostnader kan sänkas. Gratis frakt vid en (låg) gräns borde införas.

 • Anne skriver:

  1. Det enda som jag har köpt är en stekpanna.
  2. Varför sälja choklad bland köksartiklar?
  Större och mörkare text vid produktbeskrivningar.

 • Emelie skriver:

  Jag köpte kastruller från ikea när jag flyttade hemifrån för två år sedan, annars fick jag en ny stekpanna av mamma för ett par månader sedan.

  Jag tycker att hemsidan är något plottrig, den ser lite oproffesionell ut, som i Myrornas butiker. Färre bilder på startsidan, alla färger på en produkt behöver inte synas i en annons, hellre en kategori eller egen sida med julklappstips eller erbjudanden än att de ska trängas på startsidan, en direktlänk dit räcker fint. Dessutom finns det för många kategorier, det är ju ett 40-tal kategorier! plus underkategorier! man brukar kunna orientera sig rätt bra om flera varor är samlade under en kategori, det blir mest jobbigt att trycka så mycket. Olika märken behöver absolut inte ha en egen kategori, däremot kan de finnas samlade på ett annat ställe vilket de också gör i rullmenyn ovanför sök.

 • Sara skriver:

  1) 1 år sedan
  2) Första sidan känns lite "rörig" men jag tycker att hemsidan (tillskillnad från många andra här på bloggen) är överskådlig och det är lätt att hitta det man söker. Jag skulle gärna se en "Presenttips sida" – själv surfar jag mycket runt på nätet när jag söker tips inför julklapps/present inköp.

 • Helen Fredriksson skriver:

  1. Oj det var längesedan, vår järngryta har min mans morfar haft.
  2. Jag saknar inget direkt, möjligvis lite hjälp att hitta bland alla saker.

 • 1. Oh det var länge sedan. Säkert 10 år sedan och jag skulle verkligen behöva uppdatera grytskåpet.

  2. Vänstermenyn känns lite rörig. Skulle önska lite bättre struktur så att vissa produkter gick fortare att hitta och att sökning på varumärke var enklare att upptäcka. Information om allt man kan göra med till exempel Kitchen Aid vore trevligt.
  Personligen skulle jag gärna se kakfat från Koziol och JellyBean i sortimentet.

 • Ylva skriver:

  Det tillkommer grytor lite då och då hos oss. Har dock inget le creuset än och det står högt på önskelistan 🙂

  Bagaren och kocken har ett stort och mkt bra sortiment, har köpt flera KA-produkter där för ett par år sedan. Sajten skulle gå att snygga till tycker jag, Navigeringen i "vanlig text" går kanske att piffa till lite.

 • Cecilia skriver:

  1. Jag köpte just en sån här gryta i somras, men vinner gärna en till min matlagningstokiga bror! Det blev ett nytt stekjärn i somras också.

  2. Jag tycker det är bra med alla erbjudanden på förstasidan och sortimentet är ju väldigt stort. Dock kanske man kunde korta ner menyn till vänster lite. T ex skulle man kunna lägga upp en egen meny för inredningsprylar så de separeras från matlagningssortimentet.

 • karin skriver:

  1. För ca 2 år sedan köpte jag en pytteliten kastrull från Ittala för att skira smör, koka ägg och göra diverse småsaker i. Fast jag har faktiskt fått en Le Creuset efter det, de är verkligen fantastiska!
  2.Jag älskar Bagaren och Kocken men deras hemsida är helt tokig! Den är alldeles för rörig i min smak, för mycket olika fönster/bilder på samma sida. Ett tips är att skala ner på informationen på förstasidan och använda sig mer av klickfunktioner och menyer i kanten, tex. "sök", "våra varumärken", "produkter", "erbjudanden" etc.

 • Frida skriver:

  1. Köpte en kastrull på 3 liter på Ikea för 3-4 år sedan. Grytan vi har hemma har säkert hängt med i tio år, även fast den innehåller brännmärken här och där…

  2. Jag tycker att Bagaren och Kocken har ett bra sortiment, men sidans layout borde ändras. Sidan känns uppstaplad, i tre olika kolumner. Jag saknar även en rubrik för "Nyinkommet". För att öka sin försäljning kan de även tipsa köparen om att "de som köpte denna varan köpte även…", så att man får insporation från vad andra har köpt.

 • Annika skriver:

  1) Jag har aldrig köpt några grytor eller kastruller, när jag flyttade hemifrån tog jag med mig hälften av mammas och därefter har jag önskat mig (och fått) gjutjärnsgryta och stor pastakastrull. Lite pinsamt nu när jag tänker på det, men mamma hade väldigt många fler kastruller än hon använde…

  2) Interaktionsdesignen i menyn har stor utvecklingspotential – klickar jag på "Jul" får jag inte fram några produkter, utan måste filtrera mig vidare. Bättre då att om jag vill se alla produkter i en kategori få göra det, och få filtrera vidare om jag vill.
  Tycker ni "juldekoration" och "julklappstips" är för skilda för det – gör dem till två huvudmenykategorier istället. Sådant uppskattas. Ett annat exempel är att "erbjudande" visar en uppsättning produkter och underkategorin "fyndhörnan" visar en annan uppsättning, vilket är lite förvirrande.
  Förstasidan skulle också kunna uppdateras så man direkt känner att man är i en butik – slumpa fram några av "mest köpta" och visa fler produktbilder, exempelvis.

  Rent allmänt vore en användarstudie av er sida bra att göra för att utveckla navigeringen – se var folk tittar på sidan, vart de navigerar och vad de egentligen letar efter. Genom detta vet ni då om de irriterar sig på något, och om ni kanske skulle lägga in "andra köpte också" för att få folk att klicka vidare in på kategorier de inte visste att de ville undersöka. 🙂

 • Ingela skriver:

  Julklappar från svärmor brukar vara grytor och stekpannor, så det var väl för ett år sen!

  Fantastiskt sortiment, bra produktkategori, lätt sök, bra produktinformation……MEN… kanske designprofilen kunde bli lite mer up to date?! En tydligare profil ger bättre kommunikation och genererar mer försäljning! Profilera er på ett sätt som försvarar de kvalitetsprodukterna ni faktiskt säljer.

 • Sofia skriver:

  1. Jag köpte en grillpanna på IKEA efter sommaren. Har länge funderat på att köpa en Le Crueset gryta!

  2. Upplever sidan bra i sin helthet, väldigt mycket trvliga produkter som jag gärna skulle köpa!! Men ibland blir det rörigt, tex. texten om vissa produkter känns plottrig utan struktur. Detta kan man lösa genom att dela upptexten och välja ut det som är viktigtas om produkten. Menyn blir lätt vältdigt stor om man öppnar flera kategorier. Kanske finns möjlighet att "stänga" en meny när besökaren går vidare till en annan rubrik.

 • Petra skriver:

  1. Det var evigheter sedan jag personligen köpte ett kokkärl, men vi fick faktiskt en underbar vit gryta från Le Creuset för ett par månader sedan på vår bröllopsdag!

  2. Bagaren och Kockens fysiska butik i Göteborg är urmysig! Tyvärr får man inte samma känsla i web-butiken. Ett byte av grunddesignen vore på sin plats, men i övrigt är produktbilderna stora, måtten detaljerade och tydliga beskrivningar. Jag tror att en överföring av deras stora sortiment till en ny web-butiksdesign hade varit till deras fördel!

 • Rex Tigerstrand skriver:

  1 jag köpte en le creusetgryta för bara en månad sen
  , men jag behöver självklart en till.

  2 en blogg kanske, lite test at produkterna. Vad tycker proffskockarna?

 • Ella skriver:

  1. Jag köpte en järngryta från skeppshult för två månader sen.
  2. Jag tycker de bör utnyttja mer av en webbläsares bredd, jag har rätt liten (11 tumsskärm) men i mina webbläsare så tar bagaren och kocken knappt upp halva webbläsaren i bredd. Sen tycker jag att de borde finnas bättre kategorier och en varumärkes"flik" just nu är de stora varumärkena (Tex Eva Solo) blandat med Espressomaskiner och choklad.

 • Tove skriver:

  1) Minns inte när vi senast köpte något men det var några år sen.

  2) Stort och bra utbud men sidan känns ganska rörig och inte så inbjudande. Förstasidan och menyerna skulle kunna städas upp och lite mer färg skulle inte skada. Fokusera mer på det som hör matlagning och bakning till och ta bort smycken, väskor, trädgårdsgrejer och annat som inte passar in, det bidrar bara till rörigheten. Om det är många produkter i en kategori kanske inte alla färger på varje produkt behöver visas "från början" utan istället när man klickar på en produkt och kommer in på presentationen av den produkten.

 • Ulrika N skriver:

  1, efter att ha levt med ärvda kastruller (främst aluminiumkastruller) köpte jag tre nya kastruller för fem år sen.

  2, Bagaren och kockens hemsidas främsta problem är att den är lite tråkig och beige. Layouten skulle behöva roligare och färggladare. När man besöker deras fysiska butik är budskapet att laga mat och att baka är roligt och man insprieras och vill ha allt, hemsidan borde spegla detta.

 • Camilla skriver:

  1. Riktiga grytor har jag faktiskt inga alls, köpte en ny grillpanna i gjutjärn för några veckor sedan, resten är sedan jag flyttade in för 5-6 år sedan…

  2. Jag tycker att sidan är bra i sin funktionalitet. Jag skulle ändå föreslå lite enkla design-ändringar. Personligen så tycker jag inte att hemsidan riktigt speglar butikerna eller alla fantastiska produkter. Lite renare och mindre "extrapris på köttfärs" skulle jag rekommendera 🙂

 • Lisa skriver:

  Hej!

  1. Jag köpte en extra 3l-gryta för ett halvår sen för en billig penning hos Ingvar Kamprad 😉

  2. Designen känns väldigt kompakt och jag tror produkterna skulle komma mer till sin rätt i luftigare design.

 • Marie skriver:

  1. Vi köpte några nya kastruller för tre år sedan när vi bytte till induktionshäll, passade då också på att uppgradera till lite bättre kärl.

  2. På det stora hela är webbutiken bra, men kanske främst på grund av det fina sortimentet. Sidans struktur och kategoriindelningen tycker jag däremot skulle kunna utvecklas något. Som det är nu är det lite krångligt att hitta något specifikt man letar efter eftersom det finns så många kategorier. Skulle man inte kunna renodla lite? Exempelvis behöver ju inte 'pralintillverkning' vara en egen kategori, utan skulle kunna passa in under kategorin 'bakning'. Ett annat tips är att utveckla produktbeskrivningarna lite till att omfatta recensioner och tester. Vad är det egentligen som skiljer en assistent från KitchenAid och exempelvis Kenwood? Vilken ska jag välja och varför? Ofta är det denna typ av information man går till en butik för att kunna få av personalen, och jag upplever att mer 'personlig' info om produkterna saknas i de flesta webbutiker. Det skulle också vara väldigt enkelt att länka till tester som exempelvis olika tidningar har gjort, eller varför inte göra egna? Överlag kan ett mer personligt anslag vara bra – en blogg, men också en avdelning med tips och råd, recept, tester, etc.

 • Eva B skriver:

  1. Sist vi köpte grytor är nog en pinsamma 7-8 år sedan…
  2. Jag gillar menyträd, men det här menyträdet känns väldigt kompakt och med det kommer även känslan av att sidan är rörig. Sidans design och layout skulle kunna utvecklas så att den känns ny och fräsch! Sortimentet är det inget fel på!

 • Linn skriver:

  1. Det var länge sedan, men kastrullerna vi har är av god kvalité och kommer kunna hänga med ett bra tag till. Har dock ingen ordentlig gryta och suktar efter just en Le Creuset 🙂

  2. Utbudet är fantastiskt och enormt stort! Det stora utbudet bidrar nog till att det kan kännas lite svårt att hitta om man utgår från produktkategorierna vilket gör att man lätt kommer in på helt andra saker än det man var ute efter (vilket inte behöver vara så dumt egentligen!).

 • Eva B skriver:

  1. Det är nog en pinsamma 7-8 år sedan vi köpte nya grytor.
  2. Jag gillar menyträd men detta menyträd känns väldigt kompakt och gammaldags (exv typsnittet…), liksom helhetsintrycket av sidan. Ni skulle nog vinna på att förändra designen och layouten!

 • Hanna skriver:

  1. Jag köpte nya grytor när jag flyttade till min första lägenhet i våras.

  2. Jag tycker att sidan är bra, precis som den är på många sätt. Det enda jag kan sakna är en flik för nyheter, där man kan komma direkt till produkter som är nya i butiken.

 • Charlotta skriver:

  1. Sist jag köpte grytor och kastruller var när jag flyttade hemifrån år 1998, allt från IKEA…

  2. Jag tycker de borde ändra lite på layouten. Butiken innehåller mycket fina produkter men layouten är lite plottrig. En butik som säljer så fina designprylar borde ha en snygg design och layout på hemsidan.

 • Heli skriver:

  1. Köpte ett kärl förra året inför ett stort kalas. Skulle gära bjuda gästerna på långkok från en Le Creuset nästa gång!

  2. Skulle vilja ha möjligheten att ha flera produktkategorier öppna samtidigt (praktiskt när man tittar på tex tillbehör!). Det vore också strålande att kunna sortera efter pris.

 • Therese W skriver:

  1) 4 år sedan

  2) Sidan är lite rörig där kategorierna hamnar i rull-lista, liksom framsidan. Jag har själv lite svårt för rull-listor, tycker att dom ger ett icke-estetiskt intryck samtidigt som dom försvårar överblicken. Kanske istället använda än fler underrubriker (än bara för märken) så att man kan hålla sig till några få rubriker i första läget åtminsotne.

 • johan andrén skriver:

  1, har aldrig ägt ett kärl / gryta, fick någon nils petter kastrull för mååånga år sedan i julklapp.

  2, ändra menysystemet, banta ner antalet val i vänster menyn. istället för + menyer borde man få val i content rutan.

  (galet stort / avancerat utbud)

 • whynja skriver:

  1: Jag använder samma grytor och kastruller som jag fick i student-present. Funkar finfint!

  2: Jag tycker som väldigt många andra, att de borde ändra på designen och layouten på sin sida. Den är väldigt plottrig och rörig i dagsläget, och är inte speciellt snygg.

 • Anna S skriver:

  Köpte själv var ca 5 år sen… IKEA… inte alls bra "kvalla". Däremot fick jag en gryta när jag fyllde år, en 1 liters gryta… något liten 🙂

  Jag tycker att man skulle kunna lägga upp artiklarna i färgkategorier, det vore skoj!

 • Sofie skriver:

  1. Jag tror det är fem år sedan.. Eller ännu längre. Pinsamt.
  2. Alldeles för mycket på första sidan. Det behövs mycket mer struktur där. Enkelt, stilrent och snyggt borde vara ledorden för finsmakaren Bagaren & Kocken. Erbjudanden/REA borde bara ligga på den egna sidan "Erbjudande", och den vill jag flytta högst upp i listen så att den syns tydligt.

 • B-M skriver:

  1. Oj, det är länge sedan…åtminstonde 5-6 år sedan. Så det är dags för lite förnyelse 🙂
  2. Tycker de kunde ha en mer stilren design så att det inte ser så rörigt ut. Dessutom vore det kul med en inspirationsdel med nya recept m m

 • Marie skriver:

  1. Jag fick en gjutjärnsgryta av min mamma när jag flyttade hemifrån för sisådär 15 år sedan. Den är välanvänd och bra…men inte så snygg. En LeCreuset står högt på önskelistan. Jag ska just klicka iväg en beställning hos Bagaren och Kocken på andra Le Creuset-varor som ska vara till julklapp och då satt jag länge och trånade efter en gryta. Kanske, kanske har jag tur och tomten kommer med en vinst?

  2. Även om jag ofta kommer tillbaka till Bagaren och Kocken pga deras enorma utbud, tycker jag att sidan är lite svårnavigerad och svårt att få inblick i sortimentet. En vacker produktbild på framsidan hade gett ett fräscht intryck. Eftersom jag bakar mycket bröd/bullar och ger bort i present hade jag gärna sett ut större utbud av trevliga presentförpackningar; påsar, kartonger osv. Jag var på spaning efter roliga och udda pepparkaksformar i år och upptäckte att Bagaren och Kockens sortiment var lite haltande i jämförelse med vad jag hade väntat mig.

 • Tina L skriver:

  1. Köpte något billigt när jag flyttade hemifrån. Kan ha varit ungefär tre år sedan.

  2. Fria leveranser oavsett varans pris hade lockat till fler köp, men även inspirationsbilder där produkterna presenteras i tex. en fin köksmiljö hade varit trevligt.

 • Maria G skriver:

  1. Köpte en orange Le Creuset-gryta i höstas och använder den flitigt. Underbar produkt. Önskar mig flera för mer storkok.
  2. Tycker att ni borde koncentrera er på köksprodukter som är er tyngdpunkt. Känns lite spretigt att helt plötsligt hitta armband och fågelholkar i sortimentet. Bestäm er för att ha produkter eller märken i menyn. Eva Solo känns som om det inte passar in i menyn. Se till att Erbjudande/fyndhörna hamnar högre upp i menyn.

 • Anna skriver:

  1. Vi köpte senast när vi gifte oss för sju år sedan. Sedan dess har vi ärvt en del kvalitetsgrejer och slängt billighetsskräp. Så för miljöns skull och sin egen skull – köp kvalité som håller och som t o m kan gå i arv!
  2. Jag tycker att dem kan uppdatera webshopen med inspirationsbilder. Dvs en produktbild med produkten placerad i sin rätta miljö som huvudbilder i de olika kategorierna. Jag tycker även de kan uppdatera kategorierna och menyerna så att de blir lite mer logiska grupper. En sökfunktion saknas. Priserna ska inte stå med röd text om det inte är ett erbjudande. Det är intressant att läsa lite fakta om prodekten så behåll det, kanske utöka för fler produkter.. Det vore bra om kunderna kunde få lämna reviews om produkten, om den motsvarade förväntningen osv. Gör fraktfritt och bra returvillkor!

 • Josefin S skriver:

  1. Jag köpte ett par mini-le cruiset till mig själv i höstpresent. Dessa kompletterades snabbt med ytterligare en uppsättning i samband med min födelsedag! De fyra små gryotna använder jag flitigt när jag bjuder på tapas eller bara som uppläggningsfat under middagar!

  2. Jag skulle försöka undvika att ha en förstasida där man måste "skrolla" ner för att se all information! Som användare uppskattar man om man får ett välkomnande plus den viktigaste information sammanfattat på en sida! Detta ska vara tillräckligt för att man sen ska kunna navigera vidare på egen hand! Med välkomnande menar jag en liten kort information samt en eller ett par produktbilder plus ett litet erbjudande? I övrigt en trevlig sida!

 • Emely skriver:

  * Jag fick kastruller förra julen, de har varit flitigt använda så nu är det väl dags att jag önskar mig nya.

  * Jag gillar verkligen Bagaren och kockens utbud. Allt man kan önska sig finns där. Är tyvärr inte riktigt nöjd med första sidan. Det är för mycket. Jag blir snurrig av alla fina erbjudanden som finns. Hade också varit roligt om de hade lite tävlingar 🙂 Ha det gött

 • Ulrika Jegendal skriver:

  1. De två grytor jag har fick jag av min svärmor för säkert 15 år.
  2. Var faktiskt inne på Bagaren&Kockens hemsida igår och beställde tartelettformar i juklapp till min mamma. Eftersom jag hittade det jag ville ha är jag supernöjd med hemsidan och den var dessutom lätt att navigera och göra köp genom.

 • Jenny skriver:

  1). Tror det var förra hösten, köpte ugnsformar då.

  2). Tycker att dom har varierande utbud, vilket är toppen, men kanske kommentarsfält under produkterna så att man kan ställa frågor och få svar eller ge beröm om produkterna. Kanske visa mest säljande produkterna under veckan…

 • Malin skriver:

  1. Jag har aldrig köpt några kärl. Bor fortfarande hos mina föräldrar, men ska flytta snart, så fort jag får en lägenhet!

  2. Menyn kan förbättras. Göras kortare, med färre alternativ till att börja med. Och lite snyggare kanske… Och inte så mycket plotter på förstasidan. Kanske färre erbjudanden och nyheter där, bara det allra senaste/viktigaste.

 • Malin M skriver:

  1. Jag köpte en svart gryta från Le Creuset i våras. Jag tycker den är oerhört fin och vill verkligen ha fler!

  2. Jag saknar märket Staub hos Bagaren&Kocken, deras grytor är fantastiska!

  Jag hade också gärna velat ha miljöbilder att inspireras av. Produktbilder i vackra miljöer kan verkligen fånga mitt ha-begär och få mig att klicka på köp-knappen! =)

  Till sist skulle jag ändra förstasidan, den känns något rörig och är lite för ljus och kontrastlös! Annars är det en bra, lättnavigerad och överskådlig webshop!

 • CissiW skriver:

  1. I somras, då jag köpte nya margrethe-skålar att ersätta den gamla som jag så snöpligt hade sönder.

  2. Jag skulle tycka det vore ett lyft med lite stylade inspirationsbilder. Tex "snapshots" från det dukade bordet, bullbaket, den mustiga grytan på spisen eller goda efterrätten etc, givetvis med tillhörande recept så att vi därhemma kan få både shoppingbegär och fikasug tillfredsställda.

 • Annica Månsson skriver:

  1. Det var alldeles för länge sedan som jag köpte nya kastruller, är kockstuderande på sista året i Grythyttan så nya kastruller är ingen lyx sen jag började här. Kastrullens kastrull är tyvärr ingen lyx jag kan unna mig just nu!
  2. Att laga mat ska vara det roligaste som finns och det återspeglas tyvärr inte på hemsidan och dess layout. Ett stort minus är den dyra frakten vilket gör att många ryggar tillbaka och inte beställer från dem. Vi studenter på en av landets bästa skolor drar oss från att beställa från dem pga detta. Produkterna är ju helt underbara annars.

 • Fru Mars skriver:

  1. Ca 7-8 å sedan.

  2. Framsidan är alldeles för rörig. En konkret sak är att göra logon klickbar så att man kommer till framsidan genom att klicka på den. Tycker dessutom att det är trist att överdelen tas upp av alla märkesnamn, så att mindre plats finns kvar för produktbilderna.

 • Linda Calmunger skriver:

  1. Tyvärr aldeles för länge sedan, blev då en stekpanna på ICA… Inte lätt att få igenom sina önskningar om Le Creuset grytor och kärl när vi båda studerar…
  2. Det enda jag kan komma på är att den detaljrika menyn till vänster på sidan ser något tråkig ut.

 • Anna H skriver:

  1. Alla kastruller och pannor har jag och min sambo ärvt av mina föräldrar. Nu känns det som om dom gjort sitt, för andra gången, men som student får man vara lite av en Kajsa Varg och ta vad man har!

  2. Bagaren & Kocken har ett enormt utbud, vilket är positivt. Men för att kunna hitta alla produkter bör hemsidan rensas upp visuellt så att det blir tydligare vad som finns. Första sidan "välkomstsidan" kanske till exempel istället kunde ha en stor inspirationsbild?

 • Agneta Johnsson skriver:

  1. Det är något år sedan och då blev det en stekpanna från Ikea (väldigt originellt).

  2. Veckans tips/vara kanske kan vara något? Sen tycker jag att menyn är lite väl rörig. Alldeles för många kategorier så det tar för lång tid att hitta det man söker trots sökfunktionen.

 • Agneta Johnsson skriver:

  Trist också att se att priset i dagens lucka finns på rea under "Erbjudanden".

 • Anna skriver:

  1. Kärl och grytor? Inte helt lätt att svara på, köpte ett rivjärn på loppis för några veckor sedan och ett rostfritt litermått på en annan loppis i somras. Men senast jag köpte en gryta var 3 år sedan, en från Hackman som var så bra att den fick en tvilling efter några månader.
  2.Om man vet vad man vill ha så hittar man det här! Problemet uppstår om man inte vet och tänkte hitta något bra här, en sådan kund är jag och visst vore det synd att missa mig? Jag trycker på en kategori (kokkärl-stekpannor)och måste sedan välja varumärke -varför det? Jag tänker att alla produkter i den valda kategorin kan komma upp vid ett klick, och sedan kan de som vill få möjlighet att välja varumärke. Jag blir bara otålig och klickar snabbt bort till något annat. Tyvärr, för utbudet är enormt.

 • Emma skriver:

  1. Köpte ett startkit på IKEA för ca 15 år sedan. Sen har kastrull samlingen växt i och med att jag blev sambo, men nåt nyare än 10 år det har vi nog inte.
  2. Med tanke på Bagaren & Kockens stora produktsortiment så känns sidan lättnavigerad med både produktkategorier och varumärken till vänster. Sen kunde väl layouten göras lite mysigare och jag skulle gärna se att det fanns "Presenttips" under produktkategori, gärna uppdelat i olika prisklasser.

 • Janina S skriver:

  1. Vi köpte en le creuset gryta för ett halvår sedan, efter att ha drömt om en i många år. Är väldigt nöjd med den och skulle gärna vilja ha ännu fler.

  2. Ni har ett väldigt fint och brett utbud,tror dock ni skulle behöva rensa upp bland kategorierna. Tycker om hemsidor där man delar upp kategorierna i ett fåtal och med en bild på en vara från den kategorin underlättar läsbarheten.

 • Linda skriver:

  1. Det var evigheter sedan- runt 5 år sedan skulle jag tro.

  2. Jag saknar inget men något som skulle vara trevligt är om det fanns lite recept på sidan. Tittar man t.ex på Le Creuset grytorna så hade det varit inspirerande på recept på maträtter som är lämpliga att tillaga just i en sådan gryta!

 • Ifrith skriver:

  1. Grytor och kärl har jag fått i julklapp av min kära mor och far så jag har inte behövt köpa några själv alls faktiskt. Däremot behöver jag köpa nya stekpannor, ny groddburk och några bakkärl snarast!

  2. Måste börja med att tacka för tipset till shopen. Den är ju kanonbra! Jag kommer med all säkerhet att handla därifrån i framtiden! Jag tycker som sagt att shopen är bra. Bra med speciella kampanjer och brett sortiment. Däremot kan jag tycka att menyn är lite rörig och svårnavigerad. Avslutningsvis förstår jag inte vad kategorin "smycken" med Littmarks tennarmband har där att göra… denna kategori förvirrar!

 • Malin skriver:

  1. Jag har faktiskt aldrig köpt några, ärvde mina av mamma när jag flyttade hemifrån 2003 – då köpte hon nya till sig.

  2. Designen på hemsidan kunde bli bättre. Det känns som att det är för många kategorier (bode istället vara färre med fler underkategorier, tycker jag).

  Det är för mycket erbjudanden och bilder på första sidan, tycker jag också. Man orkar inte läsa/titta på allt. Personligen tycker jag inte att man ska behöva scrolla så mycket på en butiks första sida heller. De kunde istället ha en länk till "Veckans erbjudanden" eller något liknande samt ett eller två erbjudanden på första sidan.

  Jag anser även att texten högst upp på startsidan skulle kunna läggas under "Om oss" fliken och istället skulle de bara kunna ha en kort slogan/beskrivning som presentation på framsidan – det räcker med typ "Allt för ditt kök" som beskrivning.

  Utbudet tycker jag inte är något fel på, utan jag skulle vilja köpa ha en hel del hos Bagaren & Kocken 🙂

 • Jennie skriver:

  1. Jag har förmodligen aldrig köpt en gryta och därför heller aldrig ägt en gjutjärnsgryta och skulle därför tycka det vore himmelskt att få chansen att äga en sådan pjäs!

  2. Varorna presenteras tydligt genom scrollfunktion och kategori-indelningar. Det är bra! Mitt första intryck av B&K's hemsida är dessvärre att den ser ut som hemsidor såg ut innan grafisk design blev ett vedertaget uttryck när det kommer till hemsidor. Det måste vara attraktivt och trevligt att besöka webshoppen. Konkurrensen är mördande så även om B&K har ett utbud många gillar och vill handla på ett smidigt sätt, så presenteras de sitt sortiment så som jag förväntar mig att Galne Gunnar skulle presentera sina varor. Dessutom ska B&K skaffa sig en logotype jag möts av högst upp på sidan. Det hade gjort susen!

 • Bella skriver:

  Inte köpt nya grytor eller kärl på säkert minst 4 år men har varit rätt sugen på införskaffa något av Le Creuset sen jag hittade massa fina artiklar från dem i stan.
  Deras sida är väldigt bra men en sak som skulle behövas är större klickbara bilder. Tycker de är för små på sidan.

 • Benjamin skriver:

  1. Tyvärr äger jag bara kastrullen jag köpte på IKEA när jag flyttade hemifrån så söndagsgrytorna är ännu en dröm tills jag en dag får lägga vantarna på min alldeles egna Le Creuset-gryta.

  2. Utbudet är det inget fel på, men navigeringen kan förbättras. Genom att samla ihop liknande produkter under större huvudkategorier högre upp i hierarkin blir allt mer lättfunnet.
  Kombinera detta med en ny framsida där det första man möts av är 6-9 tydliga grundkategorier (med bilder bredvid för fortare förståelse för vad som döljer sig under respektive kategori), er logo och en sökfunktion så har sajten blivit så mycket bättre och lättare att navigera. Utnyttja även faktumet att det nu finns mycket whitespace och ta tillvara på det, allt blir lättare att läsa och ta in om det finns luft mellan saker och ting. Ni skulle även kunna ändra på det ni angivit inom title-taggarna från "Kitchenaid,Tivoli Audio,Espressomaskin,Köksredskap,Köksassistent – Bagaren och Kocken" till bara "Bagaren och Kocken" eller "Bagaren och Kocken – produkt, produkt, produkt" istället för att ha med ert sortiment först. Nu blev det inte särskilt kort men passade på att tipsa om det jag kommit att tänka på när jag vandrat runt på sajten tidigare.

 • Louise skriver:

  1. Fyra år sedan

  2. Lägg till recept eller blogg hur man kan använda produkterna i sin matlagning eller bakning. Erbjuda fraktfritt på en lägre summa.

 • Marianne Eriksson skriver:

  1. Hoppsan, det måste vara minst 10-15 år sedan.

  2. Färre kategorier gör det lite enklare att navigera. Ha en tävling emellanåt, för det sprider snabbt kännedom om sajten. Ni har så enormt bra grejer så det vore synd att inte sprida till så många som möjligt.
  Jag har en ugnsfast form från Le Creuset som jag är toppennöjd med och skulle väldigt gärna vilja ha grytan.

 • Sofia skriver:

  1.Det måste varit 1996, när jag köpte en gjutjärnspanna. Bästa köpet till mitt kök som jag någonsin gjort 🙂
  2.Rent kostmetiska förändringar. Menyerna är gräsligt fula. Byt typsnitt och teckenstorlek. Förenkla layout:en på sidan, som det är nu händer det för mycket som drar ögat från produkterna och det är ju ändå de som ska ha huvudrollen.

 • Carolina skriver:

  1. Har aldrig ägt ett riktigt kokkärl. east jag köpte kastruller var väl ca 5 år sedan. Men har trånat länge efter en härlig gryta ifrån Le Creuset

 • Sofia skriver:

  1. Det var nog ett par år sedan som vi kompleterade med måttan nya kastruller från Ikea…

  2. Ni har ju ett mycket bra utbud!! Men kanske att ni skulle kunna "snygga" till hemsidan lite?! Lite tråkig layout och plåttrig text.. Väldigt många sökord i vänsterspalten, som ju står i bokstavsordning men upplevs stå väldigt huller om buller då det är allt från kaffe till trädgårdsprodukter. Kanske färre kategorier med underkategorier skulle förenkla det hela?

 • Carolina skriver:

  Blev fel på förra inlägget.

  1. Har aldrig ägt ett riktigt kokkärl. east jag köpte kastruller var väl ca 5 år sedan. Men har trånat länge efter en härlig gryta ifrån Le Creuset

  2. Enklare layout med färre kategorier, kanske en "kökskategori" och där under fler kategoier etc. Städa upp liter i layouten och strukturen så kommer det att bli toppen. Lite fler inspirationsbilder och tips också hade varit bra.

 • 1. För ett år sedan. (åh vad jag vill ha den här grytan!)
  2. De har ett enormt utbut, typ allt. Men gör hemsidan mer "ren", jag blir helt snurrig, virrig, darrig av all text, kategorier ochc bilder med ramar och ännu mer bilder.

 • Mini skriver:

  1. I somras, vi har en induktionshäll nu, så en gjutgärn skulle passa perfekt :).

  2. För att hemsidan skulle bli lite mer användarvänlig föreslår jag att man ökar upp teckenstorleken i produktkategorin till vänster och minskar ner erbjudandena till höger. Då får man ett luftigare intryck.

  Hälsningar
  Mini

 • Maria skriver:

  1. Förutom ett par dåliga kastruller så har jag endast en gjutjärns-stekpanna hemma. Går fortfarande runt och längtar efter en gryta, pinsamt då det är snart 3 år sedan jag flyttade hemifrån!

  2. Kan förstå att det är svårt att får mer ordning då utbudet är så stort, men bättre strukturering i kategorirutan hade behövts. Det är bra att produkterna är uppdelade efter märke i underkategorierna, men det borde även finnas en "mapp" där alla produkter samlas oavsett märke. Att kunna sortera produkterna efter lägsta/ högsta pris skulle också vara användbart!

  Hoppas, hoppas! Maria

 • Nina H skriver:

  1. Under flera års tid har grytor och kastruller funnits med på önskelistan så med dessa årligauppdateringar kring jul börjar jag nu ha en rätt bra blandning av kokkärl.
  2. Jag tror att hemsidan skulle kännas betydligt mer inspirerande och mindre "plottrig" med ett mer modernt och rent typsnitt.

 • Josefin skriver:

  1. Jag och sambon har ett ärvt hopkok av kärl så svar – har aldrig köpt! På vår önskelista står dock just detta kärl från Le Creuset i varmaste finaste orangeröd som skulle matcha såväl 60-talssoffan som favoritgrönsaken tomat!
  2. Sidan har ett jättebra utbud men det är lite svårt att hitta med alla rubriker och underrubriker, kanske skulle en mer pedagogisk sökfunktion få den att fungera bättre? Rent layoutmässigt tror jag också att det skulle vara bra att jobba med lite större kontraster i text/bakgrund.

 • Anonym skriver:

  1. Säkert hundra år sedan, åtminstone känns det så när jag öppnar lådan.

  2. Mer inspirationsbilder! Under assistenter och tillbehör ligger en jättebra bild, in med sådant på många fler ställen inkl. bilder på snygga dukningar under rubriken dukade bordet. Över lag så tycker jag att det är tråkigt att en webshop som bygger på ett aktivt intresse, till skillnad från vanliga inredningsshoppar, inte visar tydligare vad det handlar om. Varför inte knyta några duktiga matbloggare till sidan, eller använda sig av en gästblogg med inlägg från kändiskockar etc.

 • Inger skriver:

  1.I vårt eget kök finns gjutjärn sen vi bildade hem. Grytor har kommit och gått genom åren.
  2. Intresse för bakning och matlagning börjar så fort barnen får tillfälle att hjälpa till. Jag efterlyser tips för barn och ungdomar i olika åldersstadier. Både vad gäller att baka och att laga mat.

 • Ingen vanlig dag skriver:

  1. Förra julen då vi hade önskat oss lite mer rejäla och hållbara grejer till köket.

  2. Ändå mer tydliga menyer. Kanske börja med några stycken större kategorier som förgrenar sig allt eftersom. Inspirationsbilder är ALLTID trevlig toch något jag tror lönar sig i längden. Plus att det är många bloggare som troligtvis hade lånat bilderna och tipsat vidare.

 • Anna Wallström skriver:

  1. Vi byggde om vårt kök för två år sedan och satte in en induktionshäll. Då fick vi köpa in några nya kastruller och stekpannor.

  2. När jag gick in på hemsidan bagaren och kocken slog det mig att det hade varit kul med dagens recept. Det hade för mig väckt lusten till att använda de härliga köksredskapen som ni säljer.

 • Annika skriver:

  1. Det var alldeles för länge sedan. En gryta och en stekpanna står på måstelistan.

  2. En enklare, mer stilren layout och fler inspirationsbilder skulle göra webben ännu bättre.

 • EVA K skriver:

  Flytta visningsfältet lite till höger så att det blir någon cm mellanrum till fältet Produktkategorin.
  Större text på produktöverskriften,annars flyter den ihop med övrig text.
  Större bilder på produkterna eller att man kan klicka upp dem i större format. Som det är nu så ser sidan lite rörig ut och ger ett oproffsigt intryck……men loggan är snygg och produkterna är bra!

 • EVA K skriver:

  Glömde fråga 1
  1)köpte en stekpanna på ICA för 2 mån sen, innan dess var det 15 år sen sist, har velat ha denna gryta i många år men tomten har inte haft råd!
  2)Flytta visningsfältet lite till höger så att det blir någon cm mellanrum till fältet Produktkategorin.
  Större text på produktöverskriften,annars flyter den ihop med övrig text.
  Större bilder på produkterna eller att man kan klicka upp dem i större format. Som det är nu så ser sidan lite rörig ut och ger ett oproffsigt intryck……men loggan är snygg och produkterna är bra!

 • Pethra skriver:

  1. Senast vi köpte nya kärl och grytor var för 2 år sedan då den nya induktionshällen sattes in och vi var tvungna att uppdatera till magnetiska kärl för att kunna använda spisen. Vi känner att vi nog måste komplettera på den sidan då vi bara har ett fåtal fungerande grytor/kastruller. En av mina högsta önskningar vad gäller prylar till köket är faktiskt just en Le Creuset-gryta!

  2. Jag tycker att produktbilderna är alldeles för små och lågupplösta och ger ett oproffsigt intryck. Man vill kunna se en bra och inbjudande bild på det som är intressant att köpa. Dessutom är vi många som gillar att blogga om produkter och då är Bagaren och kockens bilder rent värdelösa. Själv var jag sugen på några produkter från dem men var tvungen att googla fram bilder från ett annat ställe för att kunna använda bilder i bloggsyfte. I övrigt är det intressant med inbjudande miljöbilder, som gör att man blir inspirerad och sugen på varorna. Bagaren och kocken har ett fantastiskt sortiment så en mer inbjudande sida bild- och layoutmässigt skulle göra sidan till en fullpoängare!

 • Cia skriver:

  1. Simrishamn

  Julgransfot…

 • Helene Karlsson skriver:

  1. Två små Le creuset-skålar (svarta)
  2. De bruna elementen (Borden, Produktkategorirubriken, sökrubriken etc) borde bytas ut till något mer lockande. Det röda och bruna passar inte jättebra ihop. Med tanke på alla fina saker de har så kan utseendet på sidan göras om en hel del. Lite för traditionell websida i kontrast till butiken, skulle vilja känna att det är samma butik på nätet som i verkligheten.

 • Cia skriver:

  Jag köpte ugnsform för ett par månader sedan när jag skulle göra tiamisu

  Jag tycker de ska ta in allt från Le Creuset i färgen Kivi

 • Sophia skriver:

  1. Vi har köpt en mängd kokkärl de senaste månaderna sedan vi installerade vår nya induktionshäll. Främst från IKEA.

  2. jag tycker att "produktkategorierna" ska förtydligas med fet stil. Fler lockande bilder på förstasidan skulle också höja sidans läsvärde.

 • Madeleine Holm skriver:

  Hej !

  1. Det var när jag för 5 år sedan flyttade in i min nya lägenhet, då blev det ett startkit från IKEA som blivit uppdaterat minimalt sen dess, tyvärr.

  2.Jag tycker överlag sidan är överskådlig, men alla varor på kampanj hade kunnat vara ännu mer tydliga, till exempel med en annan färg på priset (inte nödvändigtvis rött) men en färg man lägger närke till, orange tex.

 • Vilje skriver:

  1. Kastrullerna är säkert 7-8 år gamla, men jag har en sambo som envisas med att köpa stekpannor stup i kvarten. Senast igårkväll klagade han på att det var dags att köpa en ny igen när maten blev lite bränd… av någon anledning så tror han att det är pannan som brister och inte hans matlagningskunskaper och jag låter honom tro det… så blir det lite trevligare här i världen + att jag får en ny stekpanna. Igen. 🙂

  2. Sidan är väldigt "klinisk" och ser snarare ut att sälja medicinska hjälpmedel än köksutrustning. Mer själ o hjärta, mat handlar så mycket om glädje, färg och presentation, det borde avspeglas på hemsidan. Vissa kategorier känns som att de inte riktigt passar in i sammanhanget (ex. smycken, trädgårdsprodukter, bildäckskorgar) och det gör att utbudet blir en smula spretigt. En "dagens recept"-kategori skulle också vara trevligt och göra det ännu mer inspirerande att köpa nya bak- eller matlagningsprodukter. Jag gillar att varumärkena syns tydligt i överkant, det är bra när man letar efter något specifikt.

 • Maria skriver:

  1. Mycket är ärvt, sedan brukar jag passa på att önska av tomten om det är större investeringar. Men stekpanna med teflonbeläggning brukar det bli läge att byta ibland, senast för ett år sedan.
  2. Det är ett stort utbud, men lite rörig och plottrig sida, och väldigt många kategorier i vänsterspalten. Renare design, och så inspiration, kanske kan man knyta en matbloggare till sidan?

 • Stämningsfullt skriver:

  1 Oj det var nog ett år sedan…Då köpte vi en teflonpanna med höga kanter.

  2 En idé skulle kunna vara att köparen kan gå in på sin köpta vara och lämna ett omdöme. Både poäng och i fritext. Då kan andra köpare ta del av dem och kanske lättare få svar om det är något de funderar över ang varan.

  Kram Vanja.

 • Matilda skriver:

  1. Har inga grytor, men jag köpte kastruller och stekpannor för ett par år sedan när jag flyttade hemifrån.

  2. Jag tycker att hemsidan är funktionell, men jag får inget MÅSTE-ha känsla när jag klickar mig runt på siten, även fast utbudet är fantastiskt. Detta borde kunde ordnas med inspirerade bilder, recept och tips och trix.

 • Anna skriver:

  1. För längesedan… Nu behöver vi några nya eftersom några fick rensas bort när vi installerade induktionshäll. Bra redskap i köket är väldigt viktigt eftersom vi lagar så mycket mat!

  2. Bagaren och Kocken är en webb med mycket bra innehåll, men startsidan kunde göras mycket mer inspirerande. Jag efterlyser alltså en upp-hottning av designen! Kanske spännande miljöbilder med produkter ur sortimentet, stylat efter säsong…

 • Zandra skriver:

  Jag har aldrig köpt nya grytor. Fick min pappas gamla som han hade haft i X antal år, när jag flyttade hemifrån. När jag flyttade ihop med min kille hade han i sin tur begagnade grytor. Här står vi idag, 6 år senare….

  Sidan känns väldigt plottrig med alldeles för litet fönster. Full size på det. Ta bort scroll-listen vid produktkategorierna.

 • Frida skriver:

  1. Förra sommaren köpte jag en ny teflonpannor. De går ju åt som smör i solsken med kastrullerna brukar bestå.
  2. För det första tycker jag den grafiska formen kan uppdateras. Förstasidan är lite rörig med alla erbjudanden. Men det som stör mest är att sidan är så liten. Det är liksom en liten ruta man ska titta på allt i. Inte så bra för en shop och inte trevligt alls när den är så inramad när man har en stor skärm. En roligare produktlista skulle inte skada heller men det kommer ju per automatik när ni uppdaterar formen.

 • Malin Vänersborg skriver:

  1. Det var i våras, vi köpte en ny stekpanna för den andra var helt utsliten!
  2. Det direkta, varför en liten ruta för allt och yta till höger på sidan som inte används? Färre saker, stilrenare upplägg, det känns lite rörigt. Hade varit smart att kunan trycka på stora "bagarenochkocken"loggan för att komma till start, istället för att leta upp "start" i lilla menyn, so men snabbväg. Nu finns den där, men fyller ingen funktion för användaren på sidan, mer än som reklam och förklaring var man är.

 • Ulrika skriver:

  1. Köpte nya kärl i december förra året men de var inte till mig själv utan som julklapp… Till mig själv så var det nog ca 1,5 år sedan. Försöker byta ut då de blir fula och trista.

  2. Mer inspiratinsbilder över nya och "gamla" varor som finns i butiken, typ att man lägger upp det som en egen blogg. Det blir roligare och mer inspirerande att se varorna så tycker jag… Gärna fler bilder från butiken. Det ser lockande ut. Annars är det en toppensida som jag besöker emellanåt… Bra att man får upp "alla" varor på en sida och slipper hoppa vidare på typ 3, 5, 7, 10 osv sidor framåt för att se alla varorna inom det sortimentet… Synd bara att just denna sidan inte kunde vara lite större… Ett annat tips är ju att man kunde ha "veckans/månadens" vara till ett specialpris…

 • It's a house skriver:

  1. Det var när vi flyttade in i huset för snart två år sedan.
  2. Jag gillar utbudet på sidan, indelningen i kategorier och att det finns en sökfunktion däremot skulle sidan kunna göras mindre plottring och mer inspirerande, genom typsnitt och miljöbilder.

 • Rosita skriver:

  1) Jag köpte ett kastrullset för 25 år sedan :)Still going strong.

  ") Vissa köksprodukter ur Koziols sortiment tror jag skulle passa på sidan. I övrigt en jättefin och inspirerande sida.

 • Kaisa skriver:

  1) Jag har aldrig köpt en gryta. Får klara mig på mina kastruller från IKEA. Har kollat på en riktigt gjutgärns gryta många gånger. Men tyvärr har de varit alldeles för fyra.
  2) Jag tycker menyn till höger på sidan är väldigt rörig och inte så snygg. Hade kunnats göras enklare och snyggare. Sidan ser lite amatörsmässig ut. Jag hade kännt mig mer köpsugen om den var stilrenare, enklare. Tycker inte det var snyggt att priserna är röda.

 • Lena E skriver:

  Köpte en stekpanna för 1 1/2 år sedan.
  Saknar ingenting när det gäller sortiment och sökfunktioner men sidan skulle kanske kunna hottas upp med annat typsnitt och lite mer färg…

 • mia wärnevall skriver:

  1. I somras när vi renoverade klart köket köpte vi kastruller för induktionshäll, men jag har aldrig unnat mig en fin gryta eller lyxig stekpanna 🙁
  2. Själva webbutiken är helt fenomenal med massor av varumärken och alla tänkbara produkter. Problemet är att sidan är för rörig och oinspirerande. Större bilder, ett snyggare typsnitt och kanske lite "den här personen använder den här produkten" eller "det här receptet kan du enkelt göra med den här produkten"

 • Tine skriver:

  1. Jeg købte senest en enkelt gryde i sommer
  2. Forbedringsforslag: Det er ikke til at se, at brandmærkerne øverst også er en søgefunktion/oversigt over mærker. Jeg synes bedt om, at man i venstre menu kan se og sortere produkterne både efter produkttype og brands. Derudover en strammere prioritering af, hvilke informationer der skal ligge på forsiden, pt. er der alt for meget. (men ellers en superlækker butik, med fantastisk udbud)

 • Cilla skriver:

  1. Aldrig hänt. Lustigt nog har jag varken kärl eller gryta, bara en massa kastruller.
  2. Nej, jag kan inte komma på någonting. Tycker att den är perfekt; lättnavigerad med ren design.

 • Malin skriver:

  1. För oss har det aldrig blivit en gryta, utan mer billliga kastruller från IKEA tyvärr, så är det med två småbarn 🙂
  2. Med Wiltons tårtdekoreringsverktyg

 • Solbritt skriver:

  1.Min gryta är säkert nästan 50 år så jag skulle behöva en ny nu.
  2. Jag kan inte komma på några förbättringar som behövs.Den var lättnavigerad och det mesta jag kunde komma på fanns redan.

 • Johannes Jörgesnen skriver:

  1: Så sent som för ett halvår sedan, strax efter att jag och min flickvän flyttade ihop.

  2:Hemsidan ser professionell ut, men också ganska tråkig. Som ett skolprojekt av en begåvad men fantasilös gymnasieelev. Skaffa en annan bakgrund och generellt typsnitt, presentera nyheter mer dynamiskt och strama upp sidans layout så kommer ni att få bättre respons på den.

 • Johanna Andersson skriver:

  1) Jag har fått mina av svärmor…
  2) Framsidan är alldelses för full av text och bilder. Inte så plottrig är bättre för mig!

 • Frida skriver:

  1. Köpte ett nytt gryt-set på IKEA när vi flyttade för ett år sedan.
  2. Jag tittade på hemsidan på min bärbara dator, o då blir det en stor, vit yta på höger sida av skärmen. Vore bra att försöka utnyttja hela skärmen så man får renare intryck. För övrigt skulle jag vilja se lite mer färg på sidan!

 • Linnea skriver:

  Haha, senast var för två veckor sedan. Då var jag på just Bagaren och Kocken och köpte en oval gjutjärnsgryta med lock från Le Creuset, fast i koboltblått. Vilket sammanträffande. Dagens klapp behöver jag ju då inte vara med och tävla om 😉

  Fantastisk butik, så mycket snyggt och vilka kvalitetsgrejer de har satsat på i sitt sortiment! Webben har jag inga åsikter om, dock är det lite för rörigt inne i den fysiska butiken, man får ta två varv för att inte missa hälften. Så mer struktur i butiken!

 • Sara skriver:

  1. Det har jag aldrig gjort. Ännu. Däremot är jag på g att flytta hemifrån snart och då lär jag behöva en! En gryta från Bagaren och Kocken skulle jag aldrig ha råd med själv just nu, så att vinna en skulle vara alldeles underbart! Den är så himla snygg!

  2. Jag tycker sidan är snygg och bra, det enda som jag tycker kan förbättras är att rensa upp lite bland kategorierna. De är så många just nu och det blir lite svåröverskådligt och rörigt. Även startsidan skulle kunna ha lite mer "luft", den är lite plottrig. 🙂

 • martina skriver:

  1. en svart rund le creuset för ca 3 månader sen – lagom till höstens alla grytor 🙂
  2. Förstasidan känns lite trist och ouppdaterad, har den inte sett lika dan ut väldigt länge?! Sortimentet går inte att klaga på, det känns som att man kan hitta allt man behöver, och sådant man inten visste. Med risk för att upprepa vad så många andra redan pekat ut vore det klart inspirerande att få mer 'isnpirationssidor' – recept, vad man avänder vissa saker bäst till, eller nya användningsområden. Lite 'husmors bästa' 😉
  Och en butik även i Stockholm så man kan få klämma och känna lite 🙂

 • Rebecca Nyström skriver:

  1 Jag håller just nu på att botanisera bland alla grytor som finns där ute. Behöver ha en rejäl upprensning bland gamla grytor från ikea. Slängas ska det göras och nytt ska in nu när jag flyttar. Så svaret på senaste inköp av gryta… 2002 kanske.

  2 Samtliga navigeringsmenyer borde bytas ut. Typsnittet känns lite som en skrivmaskin. Visst det kan vara läckert, men en stramar renare design skulle inte vara en nackdel. Lite sidor som tar dig till andra artiklar kanske. Här känns det som man borde veta vad det är man vill ha. Man går miste om den där AHA-känslan den där behöver jag också och det gillar jag 🙂 Annars är jag ofta inne på er sida, snygga bilder behåll det, mycket inspirerande! En annan grej som jag tycker skulle vara SUPER är när man klickar på er ikon ”bagaren och kocken” att man då ska hamna tillbaka på startsidan.

 • Jonatan skriver:

  1. För några år sedan köpte jag en hjärtformad Le Creuset gryta för att ge bort som bröllopspresent.
  2. Jag får jämt scrolla i sidled på hemsidan. Både i menyn till höger och i själva produktlistan. Detta borde ni åtgärda så att hemsidan tar hänsyn till olika skärmupplösning.

 • Patricia skriver:

  1. När jag flyttade hemifrån, så det är pinsamt många år sedan.
  2. En stilren produktöversikt, inspirationsbilder och en smidigare produktmeny. Det skulle göra mig mera shoppingsugen.

 • smäm skriver:

  1. Åh! Jag som inte ens äger någon gryta… Jag går faktiskt i planerna om att köpa en så vill sjukt gärna vinna den här snygga!

  2. Här känns det nästan som man skulle vilja börja om helt och hållet. Skippa allt småplock och börja med en stor glassig fin image-bild på t ex en Kitchen Aid placerad i ett Leila-inspirerat kök. Trådskissen till vänster skulle behöva kategoriernas bättre också. T ex en "Varumärken", en "Sortiment" en "Jul" osv och lägga allt som hör dit under varje kategori… På min mac verkar det som att vissa grejer halkat åt sidan, t ex sök-funktionen men gissar att det ser bättre ut på en pc 🙂

 • smäm skriver:

  Ops, glömde mailen 🙂

 • Jonatan skriver:

  1. Alla mina grytor har jag fått, men för några år sedan köpte jag en hjärtformad Le Creuset gryta för att ge bort som bröllopspresent.
  2. Jag får jämt scrolla i sidled på hemsidan. Både i menyn till höger och i själva produktlistan. Detta borde ni åtgärda så att hemsidan tar hänsyn till olika skärmupplösning.

 • ANNIKA skriver:

  1.Det var på 90 talet så det är nog dags att förnya sig…
  2.Tråkig och rörig.Lite mer överskådlig…

 • Lisa skriver:

  1.Det sista som införskaffades i mitt kök var en julklapp och det var lustigt nog en Le Creuset men rund. Använder den massor och skulle inte tacka nej till en oval.

  2. Jag tycker att bagaren och kocken är en perfekt sida med ett grymt utbud. Skulle gärna handla julklappar därifrån men drar mig lite p.g.a. att lägsta fraktkostnaden är 89 kr. Om man vill handla ett förkläde för 299 kr känns det lite väl saftigt att lägga på ytterligare 89 kr. Men annars tycker jag det är en fantastisk webshop.

 • Sofie skriver:

  Det var ett tag sed nu och då inhandlades det mesta på IKEA. Det har i och för sig blivit någon födelsedagspresent och loppisfynd på grytfronten, senast i slutet av sommaren.

  Idealiskt vore om hemsidan hade mer karaktär av samma sort som butiken har. Fundera över vad ni vill förmedla för känslor och upplevelser på er hemsida och skriv ner konkreta förbättringar som hjälper er mot ert mål.

 • Johanna skriver:

  När jag köpte nya grytor och kärl är så länge sedan att jag inte ens kan ange när! =)Men eftersom jag har sett från Le Creuset håller det sig! 😉

  Förslag på förbättningar gällande hemsidan är som följande:

  1. Mer färg! Färg behöver inte nödvändigtvis innebära att en site blir "plottrig"! Tvärtom kan det innebära inspiration och bidra till köplust!

  2. Ta bort erbjudanden och alla direktlänkar till produkter från första sidan. Välj ett fåtal produkter som ni väljer att marknadsföra på detta tydliga sätt. detta för att öka seriösiteten och minska stimmigheten som upplevs idag!

  Lycka till till oss båda! 😉

 • Marie skriver:

  1) Tror aldrig jag köpt några grytor, lever på det jag får i present. Nu var det väldigt länge sedan…
  2) Hemsidan fungerar bra, den är lättnavigerad och överskådlig. Utseendemässigt kunde den dock behöva fräschas upp. Mer inspirationsbilder och miljöbilder säljer alltid!

 • suss skriver:

  1.Januari i år hos Ittala.
  2.Mitt intryck av startsidan är att den ser retroinspirerad ut och det är väl meningen.Jag tycker att bannern i överkant med alla varumärken ser aningen tråkig ut men bra att klicka på och ger en fantastisk överblick på produkterna.När man inte besökt affären utan bara tittar på bilderna och sedan på webbshopen så tycker jag att dem passar ihop.Lite rörigt men trevligt och med ett utomordentligt bra utbud.

 • Kajsa skriver:

  1. Jag har aldrig köpt några kärl eller grytor till mitt kök någon gång, men nu när jag ska köpa min helt egna lägenhet är det troligtvis dags att investera i några!

  2. Det är för mycket text och småbilder på en alldeles för avgränsad förstasida, det blir en ganska rörig känsla.

 • Jenny skriver:

  1. Det var länge sedan det blev någon shopping av grytor men en pannkakslagg köpte jag för drygt 4 år sen. En ny margaretaskål köpte jag dock i våras.

  2. Gillar Bagaren och Kockens sortiment mycket och har handlat därifrån flera gånger. Priserna är alltid bra också. Förstasidan skulle kunna vara mer attraktiv. Den är lite för rörig, man får ingen överblick över alla fina erbjudanden. En slideshow med alla erbjudanden kanske? Som det är nu blir det väldigt mycket scrollande.

 • Johanna Törnqvist skriver:

  1. Jag har inte köpt nya kärl eller grytor sedan jag flyttade hemifrån för 12 år sedan och de är rejält slitna nu. Jag har faktiskt skrivit upp det på årets önskelista.

  2. Jag har kollat runt på deras sida rätt mkt och jag tycker inte de behöver förbättra något. Jag tycker allt är tydligt, enkelt och snyggt.

 • Katrin L skriver:

  1. Senaste inköpet var en 28cm och en 20(?) cm Matadorstekpanna i somras eftersom min Scanpan inte fungerade på induktionshällen jag fick på köpet med min sambo (bra kombination!) Borde rensa och köpa nya grytor, lite blandat där nu sen sammanslagningen av våra hem.
  2. Jag tycker de skulle matcha sin sida lite mer med de snygga produkterna de säljer, lite tuffare typsnitt på produktkategorilistan. Annars tycker jag de har rena och snygga bilder på produkterna!

 • Ida Danielsson skriver:

  1. Mars 2010 köptes en 1,5L teflongryta.
  2. Först och främst tycker jag att fonten som används inte fungerar alls. Den gör att det blir svårt att läsa.
  Produktkategorierna är för många. Borde delas upp i större grupperingar med undergrupper.
  Bilderna borde gå att förstora och gärna fler bilder i andra vinklar.

 • emme bygger bo skriver:

  1. Oj, många år sedan! Men har fått gryta och stekpanna i present det senaste året, samt ärvt en gjutjärnsgryta av mamma.
  2. Den kunde bli mer användarvänlig (överskådlig och så få klick som möjligt för att nå det man vill). Och designmässigt tycker jag ni kan satsa lite mer, så sidan speglar era produkter bättre. Ett besök ska vara inspirerande!

 • pia kollberg skriver:

  Jag köpte en pannkakslagg för ca en månad sedan.

  Jag tycker att sidan redan är superbra, men att kunna zooma in bilderna är ju alltid bra.

 • Jessica Å skriver:

  1. Senaste inköpet var en traktörpanna i med stekyta i teflon. Dessa köper jag ofta och byter ut, har jag märkt. Borde nog köpa av bättre kvalitet.

  2. Jag gillar Bagaren & Kockens webbplats. De har bra sökfunktioner och ett enormt bra utbud vilket är det viktigaste. Dock borde de översta produktkategorirena ha någon text och bild, eller samlat alla produkter inom det området. Ex. på Brödrostar eller Elvispar & Stavmixrar. Det finns dock lite förklarande text under Espressomaskiner men inte på de övriga som är överst i hierarkierna. Det ser lite oproffsigt ut, tyvärr.

 • Sofia G skriver:

  1. Har ärvda grytor, samt ett par "nyare" kastruller och stekpanna köpta för ungefär tre år sedan.
  2. Jag upplever första sidan som väldigt rörig, får ingen överblick och blir inte inspirerad att klicka mig vidare. Sidan täcker bara 2/3 av skärmen (från vänsterkant), skulle ge ett mer luftigt och mindre rörigt intryck om den täckte hela.

 • Alex skriver:

  1. Det var för cirka 4 år sedan, när jag hade ett kök… Den tiden var underbar!

  2. Jag hade velat ha en fräschare stil på "alternativ-listan" till vänster. Den känns alldeles för spartansk och tråkig i jämförelse med resten av sidan.

 • Mona Nilsson skriver:

  Svar på fråga 1. Nu i november månad en stekpanna på cervera av märket Anders Petter.
  Svar på fråga 2. Att de alltid skulle ha ett dagens erbjudande till de som anmält sig för nyhetsbrev Tex. Margaretha skål 3L halva priset ect.ect.

 • sia skriver:

  För cirka 3 år sedan köpte jag en billig stekpanna i teflon. Nu är jag snart tvungen att köpa en ny då den blivit oformlig.

  Jag tycker bättre om enkla menyer utan underkategorier. Ju färre klick desto bättre. Jag vill snabbt få en överblick.

 • Ann skriver:

  Vill så JÄRNA ge
  En gryta med kvalite
  Till en blivande kock
  Som kommer med vår julebock

 • AK.B skriver:

  1. Det minns jag ärligt talat inte. Senast jag flyttade fick jag låna en gryta av en väninna!

  2. Bagaren och Kocken skulle helt klart behöva ha ett snyggare och mer modernt gränssnitt på sin hemsida. Nu ser sidan amatörmässig ut och döljer snarare än visar upp sitt gedigna sortiment i röran.

 • Lisa skriver:

  1. Alldeles för länge sedan, säkert två år sedan.
  2. Det är alldeles för mycket att scrolla på förstasidan, de borde jobba mer med temarelaterade nyheter och inte så mycket info på förstasidan.

 • Jess skriver:

  Eftersom jag är student sedan tre år tillbaka har jag tyvärr inte haft råd att köpa några bättre grytor och kärl, just nu har jag en vinglig och ojämn stekpanna från Gekås.

  Jag hade gärna sett att Bagaren & kocken hade betyg- och kommentarsfunktion på alla produkter (tex så som Nelly har på sina kläder). På så sätt kan man se vad andra köpare tycker om produkten!

 • Kashaya skriver:

  1. Var en grillpanna på IKEA för 3 år sedan ungefär.

  2. Svårt tycker deras shop är väldigt bra, brett sortiment och lätt att hitta det enda jag saknar är en möjlighet att vid postpaket som frakt sätt kunna välja utlämningsställe.

 • Ulla-Britt skriver:

  1. Oj det var länge sedan. En ugnsfast keramikform köpte jag iofs för ca fem år sedan men kastrullerna och grytorna har hängt med många år.

  2. Mer inspirationsbilder, billigare frakt och lite lättare sida att hitta bland menyerna på.

 • Nina skriver:

  1. Jag köpte nya kärl för kanske tio år sedan så skulle nog behöva förnya lite.

  2. På frågan om förbättringsförslag angående websidan tänkte jag på att layouten är lite rörig. Rutan man scrollar i är alldeles för liten och det finns för mycket text överallt kors och tvärs. En upprensning skulle nog hjälpa. T.ex. kunde tomma utrymmet till höger också utnyttjas så att övrig text kommer lite högre upp. Texten och bilderna kunde också vara lite större. Annars mycket bra webshop med fina köksprodukter!

 • Cecilia Karlsson skriver:

  1. Jag har faktiskt aldrig köpt mig en enda gryta… har tackat och tagit emot släktingars avlagda varianter och får tokspel varje gång gröten bränner fast trots ihärdigt vispande.

  2. Det som slår mig är att startsidan är lite rörig. Erbjudandena kunde med fördel puffas för i en egen mapp i stället för att rada upp dem direkt.

 • Helene Ekblom skriver:

  1.
  Köpte nya grytor, 5 st i olika storlekar för ca 5-6 år sedan, (365 serien på IKEA.)De är fortfarande snygga och jag tycker mycket om dem.

  2.
  Jag tycker att det behövs en helt ny look på sidan. Alla de fina produkterna och det bra utbudet behöver presenteras på ett bättre sätt. Köra mer på retro stuket som man redan kan känna av lite grann, och som är jättemysigt tycker jag!

 • Anna skriver:

  1.Senaste en ny gryta flyttade in var i september då min pojkvän köpte en pastagryta med inbyggt durkslag i, den är jättepraktisk.
  2. Jag förstår om man inte vill ta fokus från de fina proukterna, men själva designen på sidan är ganska tråkig. Jag skulle nog byta bort den vita bakgrunden.

 • Karin skriver:

  1. I fredags, en Tefal Jamie Oliver stekpanna 28cm
  2. Se till att priset står i svart och inte rött. Om ni har prissänkt någonting då kan ni använda rött. Svart är mer snyggt och seriöst.

 • Amanda skriver:

  1. Eftersom jag fortfarande bor hemma har jag aldrig köpt något sådant med egna pengar, men skulle hemskt gärna vilja vinna en till min mamma.
  2. Både menyn till vänster och själva "innehållsdelen" har (åtminstone i min webbläsare) en scroll inte bara nedåt, utan åt sidan också. Det är en liten detalj, men den stör en aning. Förstasidan är även en aning rörig.

 • Erika skriver:

  1. För alldeles för längesedan.
  2. Er bagaren och Kocken skylt tycker jag är härlig och enkel, ni borde utgå från den och forma sidan i samma stil. Renare och tydligare helt enkelt!

 • Malin skriver:

  1. När vi gifte oss för fyra år sedan önskade vi oss nya kastruller från Iittala, så därför har jag inte behövt köpa några på länge.
  2. Med fler inspirationsbilder, färre kategorier och en lite mer unik design på sidan skulle det breda sortimentet, som Bagaren och Kocken erbjuder, komma till sin rätt ännu mer.

 • erika varga skriver:

  1.Jag har inte köpt nya kärl på 20 år äger samma grytor som då en gjutjärnsgryta kockums samt tefals köks kastuller anno 1990

  2. Jag tycker att ser front sida skulle behövas snyggas upp lite, rensas och uppdateras med lite mer aktuellt
  Annars har ni mycket bra utbud men tycker att ni ska hålla er till det som handlar om mat och inget annat

 • Karin skriver:

  1. Eftersom d är mycket roligare att stå i köket om man har bra och fina grejer omkring sig, tycker jag d är perfekta presenter att önska sig vid jul. Senast fick jag fina grytor från Anders Petter.

  2. Bagaren och Kocken har ett imponerande sortiment, men intrycket av hemsidan är ganska rörigt.
  * Startsidan skulle behöva en upprensning, så den blir mer lockande och har en mer central roll på sajten. Inte fel att locka med erbjudanden, men kanske välja ut ett erbjudande som marknadförs lite större överst, följt att lite mindre bilder under i mer tabellform är ett alternativ. Alternativt en stor bildlänk överst till en erbjudandesida, och därunder bildlänkar till olika försäljningskategorier. Med försäljningskategorier skulle menyn till vänster kunna minskas, vilket bidrar till att sidan blir mer lättöverskådlig. Man bör kunna se hela menyn samtidigt utan scroll.
  * Andra saker är att sidan inte är centrerad över skärmen, vilket är betydligt skönare vid större skärm, utan ligger längst till vänster.
  * Saknar även direktlänk till startsidan via loggan.
  * Att alla undersidor följer samma layout, antingen tips överst på samtliga sidor, vilket kanske är att föredra för att öka intresse hos kunden, annars endast produkter.
  * Att länken till erbjudanden i menyraden flyttas längst upp istället för att ligga längst ner, mer logiskt.

 • Liselott skriver:

  1) Senast jag köpte sådant var när jag flyttade hemifrån för ca fyra år sedan. Är det någon som behöver en gjutjärnsgryta så är det jag =)

  2) Jag älskar deras sortiment men jag tycker dock att sidan kan fräschas upp lite. Just nu ger den ett rörigt intryck.

 • Ignatius skriver:

  1. När jag flyttade hemifrån, för 10 år sedan.
  2. Butiken har ett unikt utbud men Lyckas inte förmedla samma mysiga känsla i webbutiken som i den verkliga butiken. Bort med de "blå" länkarna på förstasidan och håll er genomgående till den grå-vita looken!

 • Camilla K skriver:

  1. Vi har just köpt en ny induktionshäll vilket medför att de flesta grytor och kastruller inte längre fungerar! Vi har köpt både nya grytor och kastruller både från Jamie Oliver och OBH Nordica. Kul..men dyrt!
  2. Jag tycker de ska renodla sitt sortiment så det stämmer överens med namnet Bagaren och Kocken, dvs plocka bort smycken och allt annat som inte hör dit.

 • Sanna skriver:

  Hmm.. Tror inte jag har köpt någon alls. Fick bra av min mamma när jag flyttade hemifrån och senaste julklappen från både mitt och min sambos jobb har varit tekpanna/wokpanna. 🙂

  Kunna ge omdömmen/kommentarer hade varit bra. Annars gillar jag sidan och tycker att utbudet är toppen.

 • Ann-Sophie skriver:

  1. Köpte en stekpanna i teflon för någon månad sedan. Innan dess var det 3 år sedan när vi bytte till induktionshäll och kastrullerna inte funkade längre.
  2. Tycker det är för rörigt på hemsidan. Så läckra produkter men de försvinner i all röra. Färre men större bilder på första sidan. Mindre text. Sedan tycker jag att ni ska fixa till loggan. Den måste matcha produkterna och känslan de ger. Nu känns den lite hemsnickrad om man får vara helt ärlig.

 • Annelie skriver:

  1. Det var länge sedan, de flesta som jag har har varit presenter.

  2. Hemsidan är lite rörig vilket gör att det är svårt att hitta det man vill och man orkar inte leta så mycket och tappar lätt suget. Annars tycker jag den är intressant och har många bra produkter.

 • Lotta skriver:

  1. Jag köpte en stekpanna för ett halvår sen. Grytor och kastruller säkert 5-6 år sen.

  2.Utbudet är bra men kanske sidan är lite rörig

 • Kristin skriver:

  1. Har aldrig köpt något liknande.
  Har nog aldrig köpt en stekpanna eller kastrull heller.
  Bor nu själv och det jag äger har jag ärvt.
  2. Ett kanon utbud. Men saknar lite saker, så som engångsgrejer. Finla lådor/kartonger, Olika färger och former.
  Sedan kanske några fler erbjudanden, roliga som nyttiga.
  Håller tummarna!
  // kristin

 • Tanja skriver:

  1) Har använt mig av min mormors gamla kastruller och kärl som jag ärvde för ca 20år sedan. De har sett bättre dagar kan jag säga. Äger tråkigt nog inte en gjutjärnsgryta.

  2) Bagaren och kocken har ett väldigt stort och brett sortiment vilket jag uppskattar. Tycker dock att det var svårnavigerat och rörigt och alldeles för många kategorier.

 • Johan skriver:

  1. Har aldrig köpt varken kärl eller gryta någon gång.
  2. Sidan är enkel och snabb vilket är bra. Lite uppfräschad design som får den att sticka ut lite utan att rucka på enkel och snabbheten hade vart ett tips!

 • Mimma skriver:

  Jag har inte köpt något. Har bara arvegods och det är väl inte så dåligt, för har det hållt i generationer före mig, så håller det lite till.

  Jag saknar ÄKTA mullbärste!

  Vad som kan utvecklas är jag inte rätt person att uttala mig om. Hit med en webdesigner. Det är inte jag.

 • Marie skriver:

  1. Jag fick en gryta i julklapp för två år sedan.
  2. Mitt förslag för att hemsidan skall bli mer i ögonfallande och lättare för kunden att lokalisera sig är att använda mer FÄRG!

 • Monica skriver:

  Det är längesen.Gjutjärn och rostfritt håller, men stekpannan är spräckt borde införskaffas.

  Förbättring:
  Kanske svårt, men bra med kundomdöme på olika produkter som hos t.ex Ellos. Är jättebra få råd av andra NOVISER.

 • Sofie skriver:

  1.) Fyndade en kastrull på mellandagsrean förra året:) Ska försöka fynda mer detta år.

  2.) Jag avskyr det där med +/- om man tex ska kolla på brödrostar… Kan uppleva den som plottrig ibland. Annars är det bra.

 • Camilla skriver:

  1. Jag köpte en gryta från just Bagaren och Kocken i augusti månad 🙂

  2. Sortimentet börjar bli stort nu, vilket gör sidan lite plottrig och rörig. Man vet till slut inte vad man kikat på och vad man inte kikat på. Ett bättre upplägg för de olika kategorierna skulle behövas. Kanske bredarare kategorier med fler underkategorier. Jag gillar att man kan se allt under ett märke och sökfunktionen fungerar hyffsat bra 🙂
  Sen tycker jag att framsidan måste uppdateras mycket oftare. Erbjudanden som gäller hur länge som helst blir till slut inte så lockande.

 • Anna-Karin skriver:

  1.Jag köpte en extra kastrull för ett par månader sedan.
  2. En kategori "Alla produkter" är alltid önskvärt. Samt en kategori med nyheter.

 • Rebecca skriver:

  1. Tar bara emot gamla avlagda grytor från andra hela tiden… Skulle verkligen behöva köpa nya oanvända grytor…

  2. Sidan har ett stort sortiment, men det tycker jag bara är positivt. Man kan i stort sett hitta allt. Jag tycker att det är bra att det finns en konkret butik att antingen besöka eller kontakta om man har frågor.

 • Maria skriver:

  1. Vi köpte nya kastruller när vi skaffade en induktionshäll för ca 3 år sedan. Då blev det Ikeas variant men vi är inte helt nöjda med dem. Nästa gång blir det kvalitetskastruller.

  2. Sidan är väldigt fin och inspirerande men jag tycker att det blir lite för många klick för att leta sig fram till det man vill ha. Fler produktbilder under färre underkategorier, så att man också kan jämföra olika märken på t ex hushållsmaskiner. Jag vill också kunna se alla produkter på en och samma sida.

 • Jenny skriver:

  1. Senaste köpet var en grillpanna för ett halvår sen. Skulle behöva uppdatera min gamla gjutjärnsgryta (av ett billigare märke) då den är sliten.
  2. Tycker att utbudet på hemsidan är mycket bra men att layout och design kan förbättras. Det ger ett rörigt intryck att ha meny både uppe och till vänster samt en erbjudanderad till höger. Skulle vara snyggt med mer fokus på snygga produktbilder som fångar ögat och lockar till köp.

 • Therése skriver:

  1. Det var säkert 3-4 år sedan vi köpte nya kastruller, nu är vi i akut behov av fler eftersom vi precis fått vårt nya kök med induktionshäll.

  2. Utbudet är imponerande men layouten på sidan skulle kunna göras bättre. Förstår svårigheten med strukturen när de har många kategorier. Tror upplevelsen skulle bli roligare om de hade bilder för varje avdelning, nu känns det mer som om man bläddrar bland mappar i utforskaren.

 • Magnus Krantz skriver:

  1. Har aldrig köpt ngn själv men däremot så har jag fått "ärva" en lergryta från min morsa.

  2. Sidan är bra tycker jag. Lätt att hitta på o stiligt med erbjudanden o nyheter på startsidan.
  Dock så hade jag gärna sätt att loggan upp till vänster var klickbar så man hamna på "startsidan" och att man uppdaterar länken för Karta som finns längst ner då man går in på "Göteborgsbutiken"

 • Kristin skriver:

  1. Jag har inte köpt mina grytor, kastruller och pannor utan fått de i arv från mormor och farmor. Mycket är ju bra grejer, gjutjärnsgrytor blir ju bara bättre med tider, men visst önskar man ibland att man hade lite nya och fräscha saker, tror det skulle öka inspirationen i köket!
  2. När det gäller hemsidan slogs jag först av alla fina produkter, många saker jag ville klicka hem. Men sidan kändes lite rörig och plottrig, svårt att få överblick. Och man fick ingen feeling för vad det är för butik och vilka värden de står för. Man måste rensa upp, till exempel behöver man inte ha alla märken högst upp på sidan, och ta fram visa saker som man verkligen vill visa, vilket kan bytas ut då och då.

 • martina skriver:

  hej! jag har fått lite grytor då coh då från mormor. men har ingen lergryta eller gjutjärnsgrytor. vilket jag saknar.
  jag tycker att bagaren och kocken ska ta fram en sökfunktion så man kan söka på olika prisklasser. det är väldigt bra när man ska köpa presenter till bekanta

 • Rebecka skriver:

  1. En stekpanna för något år sedan
  2. Skulle gärna se att första sidan blev mer strukturerad, som det är nu känns den rörig med för många erbjudanden på. Nu är det som två spalter med erbjudanden som förvillar ganska mycket.

 • getpalmd skriver:

  1) I mars/april när jag flyttade till ny lägenhet 🙂
  2) Själva innehållsfältet kunde vara bredare, nu med 1440×900 så är allt lite för mycket åt vänstra sidan och halva sidan är helt tom till höger. Själva framsidan har lite för mycket saker tycker jag, ger en virrig bild av allt.. är inte helt övertygad om att fonten är den bästa heller, och gärna samma font på hela sidan och inte som nu att det är separat för navigationen och sedan en annan font till allt annat 🙂

 • 1) Kastruller som funkar för induktion i oktober till vår nya induktionshäll. En sån här fin stekgryta står högst upp på min önskelista. Hoppas hoppas..

  2. Som webbshopare vill man antingen få inspiration eller få överblick över hela utbudet. I inspirationsdelen vill man gärna se produkten i miljö typ vem är du? De som söker överblick har ett mål med sökandet: vilka märken på kastruller säljs, vad kostar eva-triokastrullen?. Nu är det för mycket text och många underrubriker som gör det svårhittat. Slå ihop kategorier, tydliggör sajten med inspiration i topp. Gillar funktionen klicka på varumärke och få upp alla, men funktionen är inte lätt att hitta eller förstå då logos normalt sett leder till företagets hemsida och inte till lista av produkter

 • Tove skriver:

  1. En liten simpel stekpanna från ikea för 1,5 år sen.
  2. Hmmm sidan känns lite "trång" på något vis. Mkt information på liten yta. Istället för att visa alla erbjudanden kanske man ska välja ut några. Rensa upp lite för att besökaren snabbt ska se vad Bagaren och kocken står för och vilken typ av butik de är.

 • Jenny F skriver:

  1. Köpte en teflonstekpanna och två kastruller i somras.
  2. Sidans layout och framförallt: anpassa sidan för olika upplösningar. Det finns inget som dämpar nyfikenheten som scrollister överallt. (Kanske är nåt tillfälligt fel?) Utnyttja hela sidan! Fler inspirerande bilder, "informationstexten" med tillhörande bild överst på vissa kategorier känns stela och som utfyllnad istället för något som lockar att läsa (och köpa!). Rensa bland kategorierna, behöver verkligen bildäckskorgar ligga på en egen flik? Sortimentet är dock inget att klaga på!

 • Lina Johansson skriver:

  1: jag köpte nya kokkärl för ca ett halvår sedan 🙂

  2: Jag tycker de kan förbättra deras hemsida lite och göra den bredare även tycker jag deras kategori är lite lullig, mer striktare och när man ska rulla ner för o se startsidan på deras hemsida så kanske både kategorin och mittfältet ska vara i ett, slippa rulla på två stycken!! 🙂

 • J I L L I Z skriver:

  Sjutk söt är du!! <3

 • Kajsa skriver:

  1. Oj, det måste ha varit när jag flyttade hemifrån och då var och är fortfarande IKEA-kastruller.
  2. Startsidan känns ganska rörig, mycket olika rutor och erbjudanden som gör att man inte orkar kolla på allt. Saknar en länk tillbaka till startsidan. Skulle vara lätt att åtgärda med att man klickar på loggan i vänstra hörnet.
  Känns konstigt att det känns trångt på skärmen trots att det är mycket tom yta till höger. Lite mer luft mellan erbjudanden, m.m. skulle göra sidan mer användarvänlig.

  MVH. Kajsa

 • Cecilia Nilsson skriver:

  1. Vi köpte en Jamie Oliverstekpanna förra året. Men annars brukar grytor och stekpannor vara perfekta presenter att önska sig. Har nog fått 90 % av alla mina grytor i present.

  2. Tips från kända kockar.

 • Bodil skriver:

  1. Senast blev den en stekpanna, IKEAS 365+. Det var nog tre månader sedan ungefär.
  2. Förstasidan är lite för rörig. Sedan har vi kategorierna. Här måste man minimera antalet klick. Trycker man på Brödrostar måste alla brödrostar komma upp på en och samma sida. Gillar inte heller +/- i kategorierna. Enkelt och översiktligt är min melodi. Jag gillar också att det finns en länk där man kan få se alla webbshopens produkter på en och samma sida genom att scrolla. Det tycker jag ger en bra översikt över vad det är för typ av butik!

 • Eva skriver:

  1. Vi försökte köpa hela kastrullserien från Normann Copenhagen när vi gjorde om köket men fick bara tag på en traktörpanna och en jättegryta. Svårt att hitta snygga kvalitetsgrejer.
  2. Färre kategorier, sorteringen känns inte självklar – gärna mer bildmässig

 • nicole skriver:

  1. Jag har aldrig köpt varken kärl eller grytor,har precis flyttat hemifrån och det har inte hunnits med.

  2. En lite mer lättnavigerad hemsida hade inte vart fel.

 • Alex skriver:

  1. För 15 år sedan då jag flyttade till min första lägenhet som inte var inredd.

  2. Lite tråkig webbutik. Snyggare design för att öka köplusten. Lång och svår vänstermeny.

 • 1. Le Creuset för 5 år sedan. Fortfarande lika nöjd!

  2. En snyggare grafisk profil för hela sajten tycker jag. Typsnittet är inte jättesnyggt idag och inte heller presentationen av de fantastiska produkterna de säljer.

 • Jenny skriver:

  1. För 3,5 år sedan när jag flyttade till lägenhet, ett trepack med grytor från IKEA för 99kr. Behöver alltså uppdatera!
  2. Första intrycket är att den är tråkig. Hela sidan är inte utnyttjad mycket utrymme till höger. Detta gör att allt ser litet ut, liten text och små bilder. Dessutom är frakten och administrationsavgiften dyr. Sortimentet är dock inget att klaga på, skulle handla mycket här!

 • Berit Åhlberg skriver:

  1/ köper ny stekpanna med några års mellanrum
  2/ rörig sida, men fantastiskt sortiment, fina produkter, men extra allt, snygga till den grafiska profilen så blir det toppen !

 • Marianne skriver:

  1. En ny stekpanna för några månader sedan.
  2. Många bra kvalitetsprodukter saluförs, men startsidan upplevs väldigt rörig och inte så inspirerande.

 • Emelie skriver:

  1. Det blev faktiskt en traktörpanna från Le Creuset (beställd från just Bagaren & Kocken, bör nämnas!) som födelsedagspresent till sambon i slutet av sommaren. Innan dess var det i samband med flytt som förråden fylldes på och det var nog närmare sex år sedan…

  2. Pluspoäng för brett utbud och helt klart konkurrenskraftiga priser! Men jag kan tycka att hemsidans layout skulle kunna vara renare och snyggare. Typsnittet känns omodern och detsamma gäller exempelvis scrollistan. Önskar ett slags röd tråd och mer tanke på färg och form. Kanske går det att få ner produktkategorierna i antal, eller ha färre huvudkategorier / fler underkategorier och på så sätt förbättra överskådligheten och användarvänligheten. Jag saknar att kunna förstora produktbilderna, samt skulle önska fler inspirationsbilder överlag.

 • johanna skriver:

  Vilka fina vinster!

  1. Vi köpte en ny kniv i oktober nu i höst. Annars har det varit riktigt dåligt på den fronten.

  2. B&K har en mycket fin sida, enligt mig. Jättebra sortiment och brett utbud. dock aningen rörig. Mycket av allt på förstasidan – bilder, text, kategorier. Fram för "less is more", helt enkelt.

 • Anna skriver:

  1. När jag flyttade hemifrån blev det kastruller och stekpannor från IKEA +365, som har hängt med i några år nu. Sambo kommer dock att få Le Creuset grillpanna i julklapp!
  2. Gärna inspirerande recept där alla deras köksmojänger kan användas.

 • Lina Örner skriver:

  1. Alldeles för länge sedan, därför önskar vi oss nytt i julklapp. Blev helt till mig när jag såg ert fina pris i den här tävlingen. Precis vad vi önskat oss 🙂

  2. Först, beröm över ert helt magnifika sortiment. Allt finns, tycker jag. Men, jag skulle lockas mer till köp om den inte var lika plåttrig. Däremot gillar jag att det finns många kategorier och underkategorier. Jag får känslan av att jag kommer hitta det jag söker.
  – En mer stilren sida vill jag se.
  – Startsidan är alldeles full av erbjudanden. Jag såg faktiskt inte dessa första eller andra gången jag kollade. De var för många och för plåttrigt. Bättre ha ett erbjudande på startsidan och bli länkad till erbjudande-sidan när man klickar där. Flytta upp kategorin "Erbjudande" högre upp i menyn
  – Gör er "logga" i hörnet klickbar och länkad till startsidan.
  – Ge tips till kunden om andra produkter, .ex. "De som köpte denna köpte även denna…"
  – Möjlighet att betygsätta produkter.
  – Kanske lite väl stort utbud. Undrar t.ex. varför man kan köpa väskor, smycken och fågelholkar hos er. När jag vill handla köksgrejer är det det jag vill se. Det känns proffsigare.
  – Skriv inte priset i rött, då tror man att det är rea och man vill inte bli lurad.
  – Utnyttja hela sidan/webbläsaren.
  – Till jul kanske man skulle kunna ha ett erbjudande om billigare frakt, annars tycker jag det är helt ok att betala frakt.

  Ja, lite tips 🙂 Nu håller jag alla mina tummar och tår.

 • Emma skriver:

  1. 2 år sedan köpte jag en gjutgärnsgryta, men tyvärr ingen bra kvalietet börjar redan bli dålig.
  Annars använder jag billiga teflonpannor som byts ut ofta.
  2. För mkt information i första sidan, blir bara "plottrigt".

 • Leif Sandell skriver:

  Hej
  1 Det var ett tag sen kommer säkert att köpa mer när köket är renoverat.
  2 Bra utbud tycker att ni kan ha med lite matrecept

 • Anna Öman skriver:

  Åh – en riktig klassiker!
  Senast jag köpte något att steka/koka i, så blev det en gjutjärnsgryta från Skeppshult, men det var kanske 2 år sedan.

  Tips till Bagaren och Kocken är att göra logotypen klickbar, centrera sidan, ha en tydligare uppdelning mellan erbjudanden och nyheter på indexsidan osv. Annars, underbar webshop med underbara prylar!

 • 1) När köpte du nya kärl och grytor till ditt kök senast?

  SVAR: Jag skäms nästan över mitt svar, men jag har aldrig köpt någon ordentlig gryta förutom någon enkel variant från IKEA, och det var väl för 2 år sedan.

  2) Hjälp Bagaren och Kocken förbättra sin webb. Finns det något du tycker kan utvecklas? Motivera kort.

  SVAR: Tycker att Bagaren & Kocken har en väldigt bra websida med tydliga menyer, bra information om varorna, bra produktbilder, där också många varor visas i inspirerande miljöer. Det är lätt att söka efter sina favoritdesigners och utbudet är ju dessutom stort också… Nej, men jag har faktiskt inget bra svar – utan tycker att hemsidan är bra som den är! Det enda som kanske skulle saknas vore en tydligare information om vad som är "aktuellt" eller nytt i butiken?

 • irene skriver:

  1. Usch det är pinsamt länge sedan, dålig på att uppdatera dom skåpen….men säkert en 8 år sedan.

  2. Tycker att sortimenet är helt fantastiskt…men första sidan skulle jag gärna rensa upp lite i, ta bort dom flesta draglisterna, minska antalet kategorier och ge sidan lite mer färg.

 • Johan skriver:

  1. Köpte en grillpanna från Skeppshult i somras
  2. Rensa upp i menyerna, finns väldigt många underkategorier. Sortimentet är väldigt bra men borde gå att visa upp på ett bättre sätt. Exempelvis blandas produktkategorier med varumärken. En del alternativ innehåller bara en typ av varor, typ pepparkvarnar. Förslag att ha mer övergripande kategorier typ köksmaskiner, knivar, redskap etc. Kolla på hur klädbutikerna online kategoriserar sina varor.

 • Pelle skriver:

  1) När jag flyttade hemifrån för knappt ett år sedan, då var jag dock ekonomiskt begränsad till budgetalternativ. host IKEA host

  2) Systemet i sidomenyn känns rörigt då det både finns varuvärken och väldigt många kategorier. Det vore bättre att ha kategorier indelade i huvudkategorier samt bättre möjlighet att sortera på varumärke.

 • Josefine skriver:

  1. Säkert minst fem år sedan. Dags att byta ut några av dem nu 🙂
  2. Tycker att användarvänligheten på sidan skulle kunna förbättras. Till exempel vore sidan enklare att navigera om man använde sig av full skärm, och inte endast en del av ytan. Att göra loggan klickbar och länkad till startsidan vore också bra.Skulle också gärna se mer inspirerande material, till exempel inspirationsbilder, receptbank och användningstips av tex Kitchenaid.

 • Pelle skriver:

  1) När jag flyttade hemifrån för knappt ett år sedan, då var jag dock ekonomiskt begränsad till budgetalternativ. host IKEA host

  2) Systemet i sidomenyn känns rörigt då det både finns varuvärken och väldigt många kategorier. Det vore bättre att ha kategorier indelade i huvudkategorier samt bättre möjlighet att sortera på varumärke.

 • Elisabeth Arvemo skriver:

  1. Oj oj oj det var många år sedan … kommer nästan inte på själv när det var.
  2. Förstasidan är lite rörig och plottrig. Man vet inte vad som är vad. Gör lite större plats för att kunna klicka sig fram på de enskilda märkena. Ibland blir man ju samlartokig eller börjar gilla produkter från ett visst företag. En sökfunktion efter FÄRG kanske. Vissa inreder ju sina kök i en viss färgskala.

 • – Här i vårt bonnkök" kör vi med gamla, väl instekta, gjutjärnspannor o gjutjärnsgrytor. Även övriga grytor o kastruller är av äldre datum; så där 40 år gamla ungefär. Här lagas mycket o god mat:)
  – Minska ner sortimentet till enbart sådant som rör köket! Bort med smycken o dylikt!

 • – Här i vårt bonnkök" kör vi med gamla, väl instekta, gjutjärnspannor o gjutjärnsgrytor. Även övriga grytor o kastruller är av äldre datum; så där 40 år gamla ungefär. Här lagas mycket o god mat:)
  – Minska ner sortimentet till enbart sådant som rör köket! Bort med smycken o dylikt!

 • Sofia Arnoldsdotter skriver:

  1. Jag köpte en ny stekpanna för bara någon vecka sedan. Märkligt nog smälte metallen i den på vår spishäll förra veckan och lämnade fula spår efter sig. Så nu får vi reklamera och köpa ny (läs köpa annan).
  2. Förstasidan känns kaotisk. En enkel grej som skulle snygga upp vore att ta bort den långa texten om dem från förstasidan, ersätta med en kortare mening och lägga resten under "om oss". Dessutom skulle det nog gå att komprimera alla kategorier i vänstermenyn.

 • Oj, det minns jag inte. Det var bra många år sedan.

  Det som främst skulle kunna förbättras är att fraktkostnaden är väldigt hög. Minimisumman på frakten är 89:- vilket gör att man inte gärna beställer mindre saker. Det har hindrat mig från köp därifrån. Det borde också finnas faktura som betalalternativ. I övrigt tycker jag sidan är bra och lättmanövrerad.

 • Maria Larsson skriver:

  Jag och mina bröder köpte en blå Le Creuset gryta till vår mamma för några jular sedan. Kan inte själv komma på när jag köpte någon gryta eller kärl till mitt eget kök. Det är nog dags nu……..

  Tycker att wbbsidan har ett fantastiskt utbud men att det är lite för plottrigt. Skulle önska färre menyer(det som är på vä-sidan) och mer inspiationsbilder av dessa.

 • Fredrik skriver:

  1. Aldrig köpt. långtidslånar två Le Creuset av föräldrarna med motiveringen: Student.

  2. Föreslår en förstasida utan ett huvud-"fönster" mitt i utan löpande format samt en mer inbjudande grafisk stil. Kan tänka mig att en köks-rustik (rödvitrutigt och trä etc) känsla skulle vara attraktiv för era kunder.

 • Jojo skriver:

  1.Ojoj det var längesedan det! Fast jag vann ett bra set med kastruller och stekpanna från OBH häromåret och då förflyttades de urgamla till stugan.Även stekgrytan åkte dit, så nu behövs en ny!
  2. Gör något åt frakt- och expeditionsavgiften! Nu fungerar den som bromskloss för den som bara vill ha någon liten grej! Åtminstone funkar det så för mig. Då åker jag hellre några mil till närmsta stad för de flesta prylarna finns ju även på annat håll.

 • Tove skriver:

  1. min mormor var kock. Jag ärvde flera av hennes fina kokkärl och har inte behövt köpa nytt fören i somras. Då köpte jag en emaljerad gryta att koka soppa i. Det var första och enda gången. jag är 35.
  2 jag tänker på alla de som har lässvårigheter som gör att det är svårt att koda av, när det är långa rader med länkar. kanske skulle bagaren och kocken även lägga upp varugrupperna med bild så att man förstår och så att det blir tydligt vad som menas med "tillbehör" etc.

  Jag skulle också kunna tänka mig att det skulle finnas möjlighet för dem att ha någon form av kursverksamhet eller att de skulle kunna tipsa om vad man gör med deras maskiner eller prylar. Och att det skulle kunna vara en egen avdelning. Och nu menar jag inte att de ska sponsra någon bloggare att tipsa för det känns inte riktigt så äkta som om de själva letar upp folk som använt produkter (Nigella tex) osv. ev en gen företagsblogg så som cult design hade ett tag..

 • Malin skriver:

  1. För längesen för att komma ihåg.

  2. Jäskorgar, bakstenar, Jan Hedh och torkad rågsurdeg hittar man. Men var är MJÖLET?! Manitoba cream! (Och då menar jag inte Finax-versionen)

 • Anna skriver:

  1) Mitt senaste kärl var en pannkaksstekpanna som jag fick i julklapp förra året.

  2) Bagaren och kocken har ett otroligt stort utbud! Jag tycker att de ska satsa på att renodla sidan och göra den mer överskådlig. Satsa på ett menysystem istället för tre som det är idag. Använd förstasidan för att visa produkter, gärna med bilder. Lägg in texten som står där under en ny meny "om oss".

 • Karin skriver:

  1. I somras när vi flyttade till bostadsrätt med induktionshäll fick flera pannor bytas ut mot nya.

  2. Först trodde jag att sidan bara var ful för att jag satt i en gammal internet explorer. Så var visst inte fallet. Känns väldigt gammalt och inte alls snyggt när sidan bara täcker två tredjedelar av skärmen och istället måste manövreras med pilar och scroll-lister i kanten åt alla håll.
  Rubrikerna i kanten är dåligt utsållade och planerade. Varför är Eva Solo en egen? Kan inte exempelvis allt som har med kaffe att göra ha en rubrik och sedan underrubriker efter det?
  Jag tycker att Bagaren o Kocken ska anlita en interaktionsdesigner som kan optimera användarvänligheten på sidan. Jag är säker på att det skulle göra deras fantastiska sortiment mycket mer rättvisa. Det känns dumt att de ska förlora på att ha en sida som inte är användarvänlig eller attraktiv när produkterna de säljer är det.
  Vi, användarna, är bortskämda med många fina och väldigt välarbetade hemsidor, webb-butiker och bloggar och det finns vissa saker som vi förväntar oss och vi blir förvirrade om de förändras och betyder något annat. Exempelvis betyder röd text oftast "erbjudande" eller "rea". Företagets logga bör gå att klicka på för att komma tillbaka till startsidan. Sökfunktionen bör vara tydlig och synlig hela tiden. Detta borde den som utformat sidan fundera lite på. Hoppas att det kan hjälpa.

 • Ida skriver:

  1. Har inget, så har aldrig köpt tyvärr. 🙁
  2. Göra hemsidan enklare, ganska mycket saker som kom upp på en gång 🙂

 • Tomas skriver:

  1. Det var minst 5-6 år sedan, när jag flytatde in i första egna lyan.
  2. tema samlade på första sidan, t.ex. baka bröd, städa, organisera etc.

 • åsa wikström skriver:

  1, en stekpanna, då vi flyttat och insåg att vår stekpanna inte funkade på indutionshällen i nya huset.
  2, sattsa på erbjudanden om billigare frakt då man bara vill köpa nått litet, som nu vid jul tex.

 • Anitha skriver:

  1, Oj. Det var många år sedan… Kanske 10 eller 12, minns inte exakt.
  2. Lite färggladare sidor. Upplägget är bra, men önskar större text.
  Till sist skickar jag en ros @>~>~~ till er och önskar EN RIKTIGT GOD JUL!

 • Helena skriver:

  1. Min sambo fick en räfflad gjutjärnsstekpanna i julklapp förra året. Mycket uppskattad och köttbitarna blir både goda och väldigt snygga!

  2. Det finns ett enormt utbud på hemsidan, vilket är fantastiskt! Däremot är hemsidan inte så överskådlig och tydligt vilket gör att ens intresse och köplust inte triggas direkt när man ser den. Det är synd med tanke på det fina utbudet. En sökfunktion vore toppen om man vet vad man är ute efter. En annan sak som kan förbättras är layouten på listan över varor och det skulle underlätta om alla produkter dyker upp direkt när man klickar på tex. kokkärl-stekpannor. Sedan kan man ha en rullgardinsmeny längst upp för att sortera, om man tex. bara vill se produkter från Skeppshult. Hemsidan skulle tjäna på att ha färre "alternativ" att välja mellan, tex. färre och större produktindelningar och att man sedan kan klicka sig vidare på underrubriker. Ja, det var några förslag på förbättringar. Hoppas att det kan vara till någon hjälp!

 • Anitha skriver:

  Hej igen!
  Jag glömde en sak: Det är första gången jag är här men hit återkommer jag gärna. Varför inte göra någon reklam så att fler får veta att ni finns? :)))))

 • e skriver:

  1. Tidigt i höstas, billig IKEA-kastrull. Dessförinnan säkert 7-8 år sedan.
  2. Det är väldigt många olika enheter på 1:a sidan, skulle kunna rensas lite för att ge bättre överblick och köplust. Vore trevligt om bloggarna kategoriserades eller presenterades kort så det blir enklare att hitta det man vill läsa och inspireras av.

 • Christina skriver:

  1. Det enda grytliknande jag äger är kastrullerna från IKEAs startkit anno 2001 – hjälp!!

  2. Sortimentet är toppen – MEN, hemsidan är extremt rörig och behöver definitivt en ny design. En flik för produkter under vilka alla Kategorier presenteras utan att man behöver scrolla samt en annan flik för Erbjudanden där sådana presenteras. Som motsats till nu då de presenteras i två olika stilar och i två olika kolumner. Man bör också satsa på att framhäva vissa produkter på en startsida, istället som nu – ett potpurri av ALLA produkter. Det tror jag är en bra start! Lycka till 🙂

 • Hanna Hjalmarsson skriver:

  1. För några månader sedan köpte jag en ny gryta, och just en gjutjärnsgryta från Le Creuset.
  2. Bagaren och kocken har ett stort utbjud och fina erbjudanden. Hemsidans layout skulle kunna vara mycket mera överskådlig och inspirerande. Efterlyser miljöbilder med era produkter, då jag tror det handlar lika mycket om att sälja inredningsdetaljer till köket, som funktion och god kvalité.

 • Linda på Åland skriver:

  1. Det var alldeles för längesedan vi förnyade vår "grytpark"! Behovet börjar nästa bli akut…
  2. Brett bra sortiment! Man kan tänka sig att kategorisera mer. Om du köper en stekpanna kanske man samtidigt får tips om något redskap som passar den pannans yta och varför inte ett receptips samtidigt!? Även mer färdigt ihopplockade paket (kanske specialpris för att locka)så att man slipper klicka sig runt om man är på jakt efter exempelvis presenter eller julklappar.

 • Anna skriver:

  1. Har inte flyttat till eget bo på riktigt än, men har redan en Skeppshults gjutjärnspanna som ligger och väntar på att få ett glatt liv. Hoppas jag inom ett halvår får anledningen att inskaffa fler kvalitativa kokkärl som kommer följa mig genom livet.
  2. Er hemsida är enkel, tydlig och fylld med underbara saker. För att lyfta upp dessa saker mer kan en idé designmässigt vara att göra layouten mer kommunicerande med er logga. När det gäller produktvisningen skulle det vara ännu enklare att handla om man redan, innan man klickat in sig på produkten, ser om den finns i lager, färg och storleks alternativ och bilden uppförstorad när man för musen över bilden. Såg att ni också har möjligheten att tipsa vänner via mail, varför inte koppla det till Facebook också nu när ni även har en sida där ni med!

 • Lovi skriver:

  1. Som student så väntar jag tills det absolut krisar med saker som kostar mycket. Dock hade jag inget annat val än att köpa en ny wokpanna för ca ett halvår sedan, sedan min tidigare inneboende totalt missuppfattat hur man lagar mat! Genom att använda diverse metallmaterial vid matlagningen och diska wokpannan i diskmaskinen lyckades han totalt förstöra allt vad beläggning heter. Annars försöker jag önska mig hushållsartiklar i julklapp/födelsedagspresent.
  2. Jag tycker hemsidan är bra men jag skulle nog önska mig att erbjudanden höll sig under erbjudandespalten till höger och att nyheter fanns i centrum på sidan. Vidare kanske det skulle gå att slå ihop några produktkategorier för att slippa dubbla rulllistor på första sidan.

 • Malin skriver:

  1. En ny teflonstekpanna har vi investerat i men saknar fortfarande en ordentlig gryta. Med en älgstek i frysen hade det ju varit toppen.
  2. Ändra layouten på produktkategorierna framförallt, indelat i färre kategorier med mer övergripande rubriker och sedan skulle jag vilja se större bilder på varorna redan i översikten.

 • 1. Mitt förråd av grytor och pannor är ganska ynkligt!
  Jag har länge sneglat på en Creuset gryta men det har tyvärr alltid varit andra behov som kommit före!

  2.Bagaren och Kocken har ett fantastiskt utbud av åtråvärda produkter som uppenbarligen når ut till många nöjda konsumenter!
  Jag tror dock att man hade kunnat vinna ännu större terräng om man putsade en smula på layout och bildkvalité.

  Vänliga hälsningar
  Rebecka

 • Lindagbg skriver:

  1. Det var verkligen längesedan, kommer inte ens ihåg när..
  2. lite bättre design så man blir mer inspirerad att handla och laga mat.. även olika vinklar på grejorna.. 🙂

 • maria skriver:

  1: Tja har inte köpt någon vad jag kan minnas, men har fina EVA trio kastruller bröllopspresent anno 1998 annars är det prima arvegods.
  2: Tycker att hemsidan är plottrig. Mycket text och jag saknar mer inspirerande bilder.

 • Annelie L skriver:

  1 Ärvt allt så jag har inte behövt köpa. Däremot slog jag till på le creuset ugnsformar för tre veckor sedan, i klassisk orange såklart ; )

  2 inte upptäckt sidan förrän nu. Tycker den verkar suverän om än lite mainstream. Skulle kunna vara lite tuffare, våga sticka ut mer. Vore roligt med lite lätta recept så man får inspiration till hur man bäst använder sig av det man handlar.

 • Madeleine skriver:

  1: Sista gången det flyttade in en gryta i detta hus var när vi fick ärva en gammal gjutjärnsgryta av mannens morfar. Den är populär!

  2: Hemsidan är jättebra med olika erbjudanden, kanske mer inspirerande bilder, ett vackert kök med alla produkter från bagaren och kocken

 • Vicky skriver:

  1: ca 6 år sen. Ett grilljärn i gjutjärn från Bodum.

  2. "Mysigare sida" I den fysiska butiken kan man spendera timmar.

 • Ylva B skriver:

  1. Det senaste jag köpte var en fantastisk stekpanna – den gamla sjöng verkligen på sista versen 🙂

  2. Spännande hemsida med en massa roligt att surfa runt bland – väcker klart tankar på att skriva om min önskelista inför jul!
  Det enda jag tycker kan förbättras är att under "Erbjudanden" visa ordinarie pris bredvid det röda priset. Nu måste jag gå in på varje produkt för att få båda prisuppgifterna – tar lite för lång tid att få fram väsentlig och viktig info.

 • 1. Det blev en Skeppshultspanna i somras, en 3-liters kastrull från IKEA nyligen och en pannkakslagg på loppis förra helgen.
  2. Bagaren & Kockens sortiment är fantastiskt, jag tänkte föreslå kokböcker men insåg att t o m det redan finns. Hemsidan gör inte butiken rättvisa (och inte produkterna), det känns som en billig grossist snarare än en proffsig butik med toppklass-produkter. Bättre bilder och tydligare layout skulle verkligen kunna lyfta webbutiken. Fina ikoner istället för "Windows-kategorier i verdana" till exempel. 😉 Heja, heja!

 • Anna Johansson skriver:

  1. Vill minnas att jag fick en jättepastagryta för ett par jular sen. Den är välanvänd vid det här laget! Och en gjutjärnsgryta står faktiskt på detta års önskelista (om man får göra såna efter 40?).
  2. Jag gillar verkligen när man kan spara favoriter och/eller önskelistor på sånt man sett men inte kan köpa just nu. När man känner att kassan fyllts på kan man ta en vända igen och minnas vad man drömde om för fint. Kanske till och med koppla till personliga nyhetsbrev som påminner om dessa och/eller tipsar om liknande nya produkter som kan vara intressanta! T ex från favoritdesigners.

  God Jul!
  önskar Anna

 • Mary skriver:

  1. älskar att laga mat men den gryta vi har nu är (förlåt min fina sambo som är en mycket älskad man) just det hans… Som han hade glömt att diska ut och tog med sig odiskad i flytten hem till mig och blev stående… Behöver jag säga mer äckligt!!
  2. Bagaren och kocken. utbudet lämnar ju inget övrigt att önska. Men jag saknar tema inspiration typ choklad tema hur gör man praliner i en guide som visar hur man gör och vad man behöver guide. Så man får se lite vilka grejer man behöver. För det gör man ju alltid när man taggar i gång:)

 • Caroline Ingvarsson skriver:

  1. Sist köpte jag en stekpanna för cirka 1,5 år sedan när jag och min fästman flyttade in i vår lägenhet på Malta (som vi nu lämnat), för där fanns ingen bra sådan.

  2. Mitt förslag vore att försöka göra rutan där produkterna visas större. Många surfar på liten skärm idag och då blir de svårt att se och få överblick när ramen tar upp så mycket plats. För att anpassa till en mindre skärm skulle jag också rekommendera att minska på antalet kategorier, då blir överblicken och navigeringen mellan sidor lättare.

 • Linda skriver:

  1. Aldrig. Fick ärvt ett par ikea-kastruller från min syster som använt dem i ett år innan hon flyttade iväg till London.
  Jag vill väldigt gärna ha nya, fina, hållbara kastruller och dylikt men pengarna går åt till maten jag tillagar istället. Vilket är synd, för matlagning är en stor passion för mig, men när man som student måste vända på slantarna hamnar gedigna kökspryttlar inte på prioriteringslistan direkt.

  2. Hemsidan ger ett alldeles för plottrigt intryck, genom att rensa bort överdriven information från startsidan så skulle det göra mycket för första intrycket.

 • JennyI skriver:

  1. Har faktiskt aldrig köpt någon kärl eller gryta. Vi har bara en avlång gjutjärnsgryta som följde med när vi flyttade ihop men den rymmer inte speciellt mycket så den ligger längst bort i skåpet, nästan aldrig använd.

  2. Det som nog behöver utvecklas säger jag utan tvekan, utseendet! Det känns rörigt och plottrigt med många olika information på första sidan. Allt från vilka märken de har längst upp till menyutseendet till vänster. Sen är det den där gråa remsan längst ned som står kvar, som tillsammans med informationen runtomkring gör att sidan krymper inåt i mitten. En mer stilren design skulle Bagarn och Kocken nog vinna på.

 • JessicaT skriver:
 • Moa skriver:

  1) Jag har ALDRIG köpt något sådant. Jag har ärvt, fått överta och fått i present, men aldrig handlat dem själv … Gör det mig patetisk eller lyckosam?
  2) De borde få ut sitt märke lite mer. Jag hade aldrig hört talas om dem innan idag. Vad gör de för att marknadsföra sig själva?

 • JessicaT skriver:

  1. Inte sen jag flyttade hemifrån, och det var över 10 år sedan. De flesta har dock varit gåvor.
  2. Användarvänligheten dvs layout och uppbyggnad. Nu är det plottrigt och många klick innan man hittar det man söker.

 • 1. Jag köpte stekpannor tidigt i höstas. Två stycken från Ica. Ganska bra faktiskt.

  2. Jag saknar känsla på hemsidan, mycket schyssta grejer, men ingen "jag vill ha"-känsla. Layouten är trist och menyn tråkig. Kanske hade olika kategorier fungerat bättre och lite inspirationsbilder.

 • amy skriver:

  1. Första och enda gången var för snart ett år sedan innan jag flyttade till ny lägenhet. En stor gryta för storkok på loppis.
  2. Tycker att webbdesignen är lite plottrig, de skulle vinna på att göra den mer tydlig, det är lite jobbigt för ögat att titta på.

 • Anna S skriver:

  1. I helgen eftersom vi nyligen installerat en induktionshäll och många av de gamla grytorna inte fungerade till den.

  2. Anlita en bra byrå och hotta upp sajten både utseende- och funktionsmässigt så att den känns 2010. Ta t ex bort frames som gör att det blir 2 olika scrollbars. Ta bort välkomsttexten på startsidan, den tar bara plats och där kan man promota varor istället. Fixa till kategoriseringen, plocka t ex in Bildäckskorgar under Förvaring.

 • Johanna skriver:

  1. Senast jag köpte en kastrull var för något år sedan, och nu fattas bara de lite större kärlen..
  2. Bagaren & Kocken har ett verkligen ett brett och imponerande sortiment, men det är synd att produkterna inte kommer till sin rätt. Personligen så tycker jag inte att scroll-funktionen ger en bra layout, detta ger ett rörigt intryck. Använd istället hänvisning till "nästa sida" och detta speciellt på första sidan. Ett mer avskalat intryck framhäver de fina produkterna! Gruppera i huvud- och undergrupper i produktlistan och komplettera med en bra sökfunktion.

 • Maria skriver:

  1. en liten äggkastrull på ikea i aususti.
  2. en sökfunktion, där sökord kan skrivas in för att hita nått specifikt…i bland lite krångligt att leta bland alla kategorier.

 • Hanna Tschemernjack skriver:

  1. Renoverade käket förra hösten, och planen var att köpa nya grytor pannor och kastruller då, mn vi har fortfarande inte gjort det. Har fortfarande mammas gamla som jag tog med när jag flyttade hemifrån. 😉
  2. Gärna en "enklare" design på sidan så att den blir lite mindre plottrig.

 • FRÖKEN KUMLIN skriver:

  1. Det var kanske en fem, sex år sedan. Tyvärr var några av lite sämre kvalité, så det börjar bli dags att byta ut.

  2. På tok för mycket text/information. Man kan inte ta in hur mycket som helst. Stora bilder gör produkterna mer lockande och informationen kan finnas dold (visas när man håller pekaren över). Gärna någon inspirationsbild på förstasidan som visar priser info när man pekar på produkter.

 • Peter K skriver:

  1. Köpte en gjutjärnsgryta från skeppshult för ett år sedan. Dock saknar jag den emaljerade insidan som finns på bland annat Le Creuset. Svårt att göra en mustig Boeuf Bourgogne i en oemaljerad gryta.

  2. Mitt tips är helt enkelt att renodla menyerna så det blir lättare att hitta. Använd er av huvudkategorier och sedan underkategorier. Till exempel har ni Espressomaskiner, kaffe&tebryggare, KAffe & Te och kaffekvarnar i huvudmenyn. Skulle Helt enkelt kunna ligga under Kaffe & Te. Som det är nu känns det som att ni försöker få plats med hela sortimentet direkt i menyn.
  Sen skulle ni kunna lägga t.ex. alla Le Creuset stekpannor som är 28cm under en och samma bild fast som visar att de finns i fyra färger. Skulle göra sidan mindre plottrig och snabbare att ladda.
  Sista tipset är att göra sidan dynamisk så sidan anpassar sig på bredden efter webbläsarens storlek.

 • Evalotta skriver:

  1. Det var säkert 5 år sedan. Skulle behöva byta ut varenda panna, kastrull och gryta. Gjutjärnsgrytan hade hade varit ett välkommet tillskott.

  2. Satsa på några få större inspirationsbilder på startsidan där de hetaste produkterna/erbjudanden visas istället för en massa små (rörigt) – då väcks lust att handla.

  Tematisera produkterna ytterligare så att det blir färre produktkategorier (ex. all form av förvaring under förvaring) och visa en bild som byts ut ofta för varje tema. Då blir sortimentet mer överskådligt.

  Er röda logga och den bruna färgen på sidan är inte hundra. Kanske svart skulle kännas fräschare i kombination? De blå länkarna för erbjudanden och liknande skulle kunna vara enbart röda – rött väcker uppmärksamhet och signalerar att något är billigt. Just nu ser de ut som externa annonser.

  Fältet med era fina varumärken skulle kunna göra större och mer framträdande – visar på kvalité.

 • Jenny WL skriver:

  Hej!

  Kul att Bagaren o Kocken är med! En av mina absoluta favoritaffärer! Dock följer inte hemsidan den härliga stämningen och stilen i butiken. Hemsidan är alldeles för plottrig och otydlig i jämförelse. Den ser gammal o föråldrad ut. Menyn i vänsterkant tycker jag är bra men resten av startsidan innehåller för mkt information för att vara tydlig. Använd bilder mer! Bilder räcker ofta o låt kunden klicka sig vidare. Erbjudandena till exempel – nu ser man de inte för man orkar helt enkelt inte ta till sig allt. Också lite ologiskt att vissa kategorier har underrubriker (plus-tecken) och vissa inte. Jag skulle även vilja ha en klickfunktion till "alla produkter" så att man kan se allt om man inte är ute efter nåt speciellt utan en present till exempel. Byt typsnitt!

  Erbjud fri frakt ibland o marknadsför er hemsida!

  Men framförallt: använd mer visuellt mys och färger som ni är så duktiga på i er fina affär!

 • Sofia Bürger skriver:

  1. Förra året köpte jag en Le creuset- superbra och vill gärna ha en mindra variant 🙂
  2. Som webpublicerare i Örebro kommun så försöker vi alltid att undvika rullister på första sidan. Det är inte användarvänligt och ger ett rörigt intryck. Ha en enkel förstasida, gärna med multimenyer om det är möjligt. Det gör sidan lättnavigerad men ändå stilren och enkel

 • madde skriver:

  1. Jag köpte en stekpanna i somras. Men saknar en gryta och högst upp på önskelistan står en gryta från Le Creuset. Just nu lagar jag tex. köttfärssåsen i stekpannan och det hade blivit så mycket bättre att ha en gryta att laga maten i. Men så är det så att jag är student och även om man kan ha en gryta från Le Creuset hela livet så räcker inte pengarna till just nu.

  2. Det första jag kommer på är layouten. Sidan känns lite ihoptryck och jag tycker att de skulle tjäna mycket på att nyttja hela webbfönstret, alltså bort med de två scrollistorna. Dessa känns väldigt omoderna. Jag saknar ett genomtänkt färgtema. Färgerna i loggan återkommer inte någonstans. Det känns även lite tråkigt med ett grått/brunt/vitt färgtema, det får mig inte att tänka på köksprodukter. De skulle vinna på att ha färre och större bilder på första sidan. Jag tycker även att varukorgs-listen längst ner på sidan är ologisk placerad och den är för distraherande, det kanske ha varit bättre att ha den längst upp på sidan och i en annan färg. De olika varumärkena känns även lite plottrigt, de borde fundera över placeringen. Utbuden är suveränt med det skulle lyftas fram ännu bättre av en mer stilren och användarvänlig hemsida.

 • gella skriver:

  1. Köpte en ny stekpanna i somras.
  2. Färre kategorier i vänstra skrollistan. Det är så mkt så att man inte får en bra överblick. Visserligen finns sökfunktion vilket är bra, men jag skulle ändå önska mer övergripande kategorier för bra överskådlighet.

 • Jenny S skriver:

  1. Senast för drygt ett år sedan, och den kastrullen är redan förbrukad av vidbrända nappar.

  2. Jag saknar lite sorteringsfunktioner. På sidorna med Le Creusets gjutjärnsgrytor vore det till exempel bra att kunna sortera på färg, storlek eller pris. Nu blir det lite väl mycket scrollande. Jag skulle också bli glad om det fanns möjlighet att logga in och spara varukorg/önskelista då jag är lite velig av mig och kanske inte kommer till skott med köpet samma dag som jag först surfar runt.

 • Caroline skriver:

  1. För 3 år sen flyttade vi till vår nya lägenhet där det finns induktionshäll, vilket i och för sig är underbart, men då var det bara att köpa nya kastruller och stekpanna.
  2. Ofta söker jag efter presenter hos Bagaren och Kocken och då skulle jag vilja kunna söka på priskategori beroende på budget för presenten.

 • Johannes skriver:

  1. Köpte en välbehövlig pastakastrull i höstas – både stor och lätt att hälla av.
  2. Bagaren och kocken skulle kunna satsa på temasidor i anslutning till visst utbud, t.ex. recept och tips från bagare när man letar efter baktillbehör. Ibland kan det vara bra med tips på hur man använder grejerna på bästa sätt.

 • Anna skriver:

  1. Nov 2010 Ikea
  2. Den sidan har allt!!

 • Erika skriver:

  Jag köpte ny stekpanna till min sambo från barnen på farsdag. Vi har bytt till induktionshäll, så nu är det inte många pannor i skåpet som fungerar…
  En liten uppsnyggning av hemsidan skulle inte vara fel. Bild med pris i en spalt till höger och sedan text som är på två spalter till vänster. Vänsterställd text m m. Lite smått och gott som skulle göra stor skillnad.

 • Caisa skriver:

  1. För ca 4 år sedan när vi renoverade köket och bytte till induktionshäll
  2. Roligare layout på länk och blogg sidan

 • Maria skriver:

  Vi bytte till induktionshäll för tre år sedan och fick då byta ut hela gryt- och stekpanneparken. Min sambo köpte faktiskt en gryta för en månad sedan, men järngryta saknas fortfarande.

  Jag gillar utbudet. Allt finns! (Jag köpte en ostronkniv i julklapp förra året och var mycket nöjd med servicen.) Kan kanske tycka att man skulle kunna avstå från saker som inte har med matlagning och bakning/köksinredning eftersom sortimentet är så stort ändå. Sidan känns rörig med många bilder med många föremål och mycket text med litet typsnitt och flera kolumner och inte mindre än tre olika menyer. Färgerna kunde också vara mer inspirerande.

 • Julie skriver:

  1. När jag flyttade hemifrån för fyra år sedan köpte jag en uppsättning av IKEAS billigaste kastruller och stekpannor. Nu har jag dock bytt upp mig till deras 365-serie och är mycket nöjd, både med kvaliteten och designen.

  2. Sortimentet i webbshoppen är outstanding men tyvärr tycker jag att layouten känns lite tråkig och lockar dessvärre inte till köp. Shoppen skulle förmodligen må gott av att genomgå en liten förändring vad gäller layouten. Jag är personligen inte så förtjust i det grå, bruna och röda.

 • Åsa skriver:

  1. Jag köpte en kastrull på IKEA i somras.
  En gryta från Le Creuset är något som jag verkligen önskar mig men inte har råd med.
  2. Sidan & sortimentet är bra men man kunde pigga upp sidan lite och göra den en aning mindre rörig.

 • Mia skriver:

  1. Oj, jag tror faktiskt aldrig att jag har köpt några "riktiga" kastruller och kärl själv. Det har bara blivit saker från IKEA, men det är ju så mycket roligare att laga mat när man har fina grejer. Har länge önskat mig en gryta från Le Creuset.

  2. I det stora hela tycker jag att Bagaren och Kockens hemsida är bra och lättöverskådlig. Mitt tips är att försöka utnyttja hela sidan på ett bättre vis, till exempel på höjden. Att man låter länkarna till de olika märkena som i dagsläget ligger längst upp på sidan, hamna till höger om menyn och huvudsidan. Det tror jag skulle göra hemsidan ännu bättre. I övrigt gillar jag att man hittar den information man behöver så lätt utan att behöva leta.

 • Åsa skriver:

  1. Vi köpte några nya kastruller när vi renoverade vårt kök för lite drygt ett år sedan och bytte till induktionshäll, på vilken våra gamla kastruller inte fungerade. Hade vi varit lyckliga nog att äga en gryta från Le Creuset hade vi dock kunnat behålla den.

  2. En webshop med väldigt bra sortiment och jag tycker att sidan har potential att bli riktigt bra – varför inte låta den trevlige Bagaren och Kocken tittade fram ibland genom veckans kakrecept eller veckans maträtt? Koppla ihop det med ett erbjudande så har ni ett vinnande koncept. När ni erbjuder baguetteplåtar så lägg in ett recept på baguette tillsammans med en inspirerande bild där man nästan kan känna doften av nybakat bröd genom datorskärmen. Vem vill in klicka hem något då?

  Så här i juletider när man kan önska sig hade jag dock gärna sätt några förbättringar, främst när det gäller förstasidan. Jag tycker att ni vill för mycket på sidan och att ni ska förenkla och renodla den. Här kommer ett exempel på att det finns många vägar till samma information, vilket lätt ger ett plottrigt intryck
  Om man vill handla något från Kitchen Aid finns det
  Ett erbjudande i mittensektionen.
  Ett annat erbjudande i högernavigeringen.
  En erbjudandefunktion i vänsternavigeringen.
  Kitchen Aid finns i märkeskategorin i toppmenyn.
  Kitchen Aid finns under varumärken i vänsternavigeringen.
  Man kan slutligen klicka på bilden av en Kitchen Aid Artisan i bildkategorin som ligger en bit ner i mittensektionen

  Satsa på en produkt/märke/erbjudande – en valmöjlighet – ett klick.
  Snabbt och enkelt!

 • Tant Johanna skriver:

  1. Oj, det måste ha varit för 4 år sedan!

  2. Jag tycker att sidan är lite för rörig och ger ett "billigt" intryck eftersom att layouten är lite halv taskig. Jag hade städat upp och snyggat till det lite samt gjort fina inspirations bilder och miljö bilder (kanske från den fina butiken?). Jag hade också lagt till en funktion i form utav att om man lägger något i sin varukorg och väljer att gå till ett köp så ska andra produkter som matchar denna produkt komma upp som alternativ. Valen skulle också kunna bli smidigare för att kunden lätt ska kunna hitta vad den söker.

 • Camilla skriver:

  1. Jag köpte några kastruller och en stekpanna från IKEA förra året. Har tyvärr ingen gryta, den jag hade passade inte ihop med den nya induktionshällen.
  Så jag skulle absolut behöva en ny…

  2. Piffa upp hemsidan med enklare menyer med underkategorier och större tydligare bilder.

 • Helena skriver:

  1. Har faktiskt aldrig själv köpt mina grytor och kastruller utan fått i present och julklapp mm. 🙂
  2. När man lägger en produkt i varukorgen kan bilder på andra produkter komma upp som förslag/tips till merförsäljning.

 • Anonym skriver:

  1. Har faktiskt aldrig själv köpt mina grytor och kastruller utan fått i present och julklapp mm. 🙂
  2. När man lägger en produkt i varukorgen kan bilder på andra produkter komma upp som förslag/tips till merförsäljning.

 • Teresa skriver:

  1. För tre år sedan fick jag en jättebra gjutjärnsgryta, annars har jag nog inte köpt så mycket nytt till mitt eget kök sedan jag flyttade hemifrån för 20 år sedan..
  2. Jag brukar sakna snygga gratängformar och annat när man ska laga mat till få, tex till bara sej själv eller en middag för två. Det mesta är gjort för betydligt fler portioner. Oftast lagar man ju mer mat i alla fall och spar till dagen efter/matlådor, men ibland vill man kanske bara göra tex en liten potatisgratäng. Såna formar saknar jag.

 • Åsa skriver:

  Dagens tävlingsfrågor
  1) När jag 15 år var och flyttade hemifrån, 33 år sen.
  2) Toppen sida, gillar dess glada färger.Saknar lite färg på klickrutorna till produktkategorierna och starkare färg på text.

 • Sara skriver:

  1.Vi köpte en stekpanna för ca 1 år sen… Annars har vi fått det mesta i julklapp och present för ett antal år sen.
  2.Typsnittet är lite tråkigt, kan göras proffsigare och lite mer tydligt med t ex större rubriker. Dessutom så täcker inte hemsidan hela datorskärmen (inte på min dator i alla fall), det blir en tom bred kant längst till höger som känns onödig då man ytterligare kan öka tydlighet och synlighet.

 • Jag deltar gärna! 🙂

  sist jag köpte kärl till köket var 2009.
  jag skulle ex. ändra och lägga till "erbjudanden" mer synligt..och inte sist på listan där man scrollar ner 😉

 • Anette skriver:

  1. Jag har aldrig köpt en gryta eller kastrull själv, fått ärva av gammelfarmor och gammelmormor. Det är kvalitet, att en gryta kan gå i arv från en generation till en annan.
  2.Ni har mycket produkter i er webshop och har lyckats bra med att sortera de. Saknar dock merförsäljning när jag väljer en vara (innan jag lägger den i varukorgen), att se liknande som ni rekommenderar eller se vad andra kunders som köpt den här skålen också har köpt. Handlar ofta extra på impuls när jag ser hur andra kombinerar produkter. Sen saknar jag en bra översiktsbild när man klickar på huvudprodukten som har flera underkategorier, skulle vara estetiskt tilltalande med underkategorierna visualiserade med läckra bilder som man också kan klicka på, inte bara på sidmenyn.

 • Jeanette skriver:

  1) Förnyar stekpannorna med jämna mellanrum. Kastrullerna hänger med sedan länge tillbaka.
  2) Hemsidan bör täcka hela skärmen för större bilder.Bra sökfunktioner. Bra produkter.

 • Anette skriver:

  1. Jag har aldrig köpt en gryta eller kastrull själv, fått ärva av gammelfarmor och gammelmormor. Det är kvalitet, att en gryta kan gå i arv från en generation till en annan.
  2.Ni har mycket produkter i er webshop och har lyckats bra med att sortera de. Saknar dock merförsäljning när jag väljer en vara (innan jag lägger den i varukorgen), att se liknande som ni rekommenderar eller se vad andra kunders som köpt den här skålen också har köpt. Handlar ofta extra på impuls när jag ser hur andra kombinerar produkter. Sen saknar jag en bra översiktsbild när man klickar på huvudprodukten som har flera underkategorier, skulle vara estetiskt tilltalande med underkategorierna visualiserade med läckra bilder som man också kan klicka på, inte bara på sidmenyn.

 • Jessica skriver:

  1. Det var säkert fyra år sedan jag köpte en ny gryta. Dock var det med studentekonomi så det blev inte någon dyr variant.

  2. Lite rörigt med alla kampanjer på förstasidan. När man klickar på kampanjerna hamnar man ofta i kategorin för det märket och inte på en sida med endast de produkterna som kampanjen gäller vilket lätt blir förvirrande. Man kan ha det så men då är det viktigt att man tydligt märker vilka produkter som ingår i kampanjen.
  Sen tycker jag att produktsidorna är lite röriga. Det är lite tomt på högersidan och massa text på vänstersidan som har samma typsnitt så det är lite svårt att snabbt urskilja vad som är produkttext och vad som är annan text t.ex. "Tipsa en bekant om den här produkten".
  Annars tycker jag det är en väldigt bra butik med superbra utbud och bra produktbilder.

 • Louise skriver:

  1. När vi flyttade och fick induktionshäll var vi tvungna att byta ut ALLA grytorna (ligger fortfarande lite back…)
  2. Göra om startsidan lite, förstora huvudinformationen i mitten och ta bort varumärken högst upp eller alla erbjudanden t höger.

 • Lisa skriver:

  1. I september köpte jag en gryta då jag var i Schweiz.
  2. Min spontana tanke var, så fort jag fick upp hemsidan, att jag tycker att ni skall satsa på en ny logga. Jag känner till er hemsida sedan tidigare, ffa är jag mkt bekant med ert namn. Men jag tycker att loggan inte svarar upp till ert rykte, den var, om jag nu skall vara ärlig, ganska tråkig. För att matcha ert proffsiga namn och rykte skulle jag satsa på ngt tuffare!!!! Ursäkta ärligheten!!! Mvh Lisa

 • Sandra skriver:

  1. Nu i höstas köpte jag faktiskt just en Creuset-gryta. Den är fantastisk och jag skulle inte tacka nej till en till 😉
  2. Webshopens innehåll är fantastiskt men utseendet på sidan är tyvärr väldigt tråkigt och rent av avskräckande då den snarare för tankarna till en "ruffel-och-båg"-site än till det seriösa företag som jag vet står bakom. Typsnittet är trist, layouten dålig och plottrig. Jag får en känsla av att man velat trycka in mycket information på en liten yta, men tyvärr förfelas syftet och alla fina erbjudan försvinner i mängden. Kort sagt – rensa lite och snygga till!

 • Anonym skriver:

  1) En kastrull för ett år sedan.

  2) Rensa upp lite. Nu är det så mycket "plocketiplock" med mycket text, mycket små logotyper/leverantörsnamn, många varugrupper, många flikar, mycket småbilder… Kunden vill ha det mer visuellt; foton, inspiration och miljöbilder.

 • Jenny Johansson skriver:

  1. Sist jag köpte något liknande var när jag flyttade till min första (och nuvarande) lägenhet. Idag äger jag ett stekjärn och två kastruller. Jag är alltså i stort behov av en gjutjärnsgryta och har gått och spanat efter en från Le Creuset länge. Tänk att kunna laga mustiga och smakrika grytor nu när världen är så kall utanför fönstret.

  2. Bagaren och kocken säljer otroligt fina saker. Tyvärr ges de inte riktigt rättvisa av hemsidan. Det hemsidan behöver är ett bättre helhetsintryck. Här är lite förslag på förbättringar:

  1. Att man genom att trycka på "bagarenochkocken-loggan" kommer till startsidan.
  2. Att det första man möts av är en kampanj som man vill ha fram. Just nu är det första man ser en text (som inte många orkar läsa), som beskriver företaget. Fixa något som fångar blicken.
  3. Menyn till vänster måste få lite bättre layout. Nytt typsnitt och kanske lite fetare text. Kanske enklare meny så att man slipper skrolla för att hitta rätt kategori. När man väl trycker på en rubrik i menyn skulle de olika underkategorierna även komma fram i mittdelen av fönstret. Kanske med bilder så att man ser även det man inte är ute efter och blir inspirerad att köpa mer.
  4. Översta delen på hemsidan är fin och det är bra att man där kan trycka på de olika märkena för att se vad butiken erbjuder från olika tillverkare. Menyn under kan dock piffas upp lite. Borde ha mer samhörighet med menyn till vänster.

  Det är en sida som har potential. Less is more, men det som ändå ska vara med på hemsidan måste kombineras ihop på ett sätt som lockar till köp och inte förvirrar.

 • Anne-Greta skriver:

  1) En kastrull för ett år sedan.

  2) Rensa upp lite. Nu är det så mycket "plocketiplock" med mycket text, mycket små logotyper/leverantörsnamn, många varugrupper, många flikar, mycket småbilder… Kunden vill ha det mer visuellt; foton, inspiration och miljöbilder.

 • Petra skriver:

  1. Det var länge sen! Vi flyttar till nytt hus under våren med en induktionshäll i köket. Vi kommer snart att byta ut en stor del av kärlen. Le Creuset kärl ligger högt upp på önskelistan.
  2. Startsidan är plåttrig och det skulle vara fint med en renare design.

 • Jenny skriver:

  1. Det var när jag flyttade hemifrån för cirka 10 år sedan. En Le Creuset gryta hade därför varit en värdig ersättare.

  2. Ett par tips till en bättre webbshop kan vara:
  * Förbättra layouten och förenkla menyn genom att minska ner och gruppera produktkategorierna.
  * Tydliggör och förenkla köpflödet för användaren
  * Återspegla butiken på webbshopen genom att använda samma färger och lite inspirationsbilder. Man bör bli lika glad när man går in på webbshopen som när man går in i butiken
  * Lägg upp rekommendationer på vad kunder som inhandlat just denna vara mer har köpt
  * Tydliggör erbjudanden och kampanjer
  * Överdriven exponering utav varumärken är onödig

 • Theresa skriver:

  1. När jag flyttade hemifrån… Som tur är har våra föräldrar sett chansen när det handlats julklappar och uppdaterat vår uppsättning efter det. 🙂
  2. Förstasidan känns plottrig och lite rörig – åtminstone för mig som sitter med en liten 13-tumsskärm. Skulle även vilja kunna se alla produkter direkt när jag väljer en kategori utan att behöva gå vidare till varje underkategori.

 • Anna skriver:

  * jag har aldrig köpt en ny gryta då jag fått mina av min mormor. Även fast de fungerar bra skulle det vara kul med en sprillans ny!
  * Hemsidan känns lite "rörig", jag vet inte riktigt var jag ska börja titta någonstans. I menyn till vänster eller den mitt i bild? Plus att det känns lite distraherande med alla loggor upp på sidan, det ser ut som en jobbig "banner reklam" som brukar finnas på en del hemsidor.

 • Frida skriver:

  1. Det var ca 2 år sedan.
  2. Tycker det är en bra hemsida med ett otroligt sortiment! Ger bra köplust, men tror ändå man kan förbättra det genom en mer levande sida med "mjukare" typsnitt.

 • Emelie G skriver:

  1. Jag fick en fin stekpanna i julklapp förra året, men senast jag köpte en gryta var säkert 7 år sedan.

  2. Struktur är A och O på en hemsida för att man inte ska tröttna och ge upp. Bättre organiserat där jag inte ska behöva skrolla en massa för att hitta det jag söker och smakfullt färgsatt så det känns lite mer exklusivt för att matcha det som säljs.

 • Mia skriver:

  1. Köpte faktiskt en ny Iittala All Steel-kastrull förra månaden.
  2. I min webläsare (Windows 7) blir det scrollbars i nederkanten (som man ska scrolla från vänster till höger för att allt inte syns) och det är irriterande. Lös det så blir hemsidan trevligare attt besöka.

 • Angelica skriver:

  1. Jag äger tyvärr ingen gryta längre då min förre detta pojkvän fick med sig den vi ägde gemensamt, men jag skulle gärna stoltsera med en fr Le Creuset.

  2. Hemsidan måste bli renare men mindre rubriker och olika fält, större och snyggare produktbilder vore mer säljande. Kolumnen till vänster upplevs ngt för lång och svårläst. En mer lockande första sida där man välkomnas in att titta på produkterna vore trevligt.

 • Linzan skriver:

  1) När köpte du nya kärl och grytor till ditt kök senast?
  Jag önskade mig en tjockbottnadgryta förra året i julklapp….och de fick jag 😉 annars är det längesen jag handlade något.
  2) Hjälp Bagaren och Kocken förbättra sin webb. Finns det något du tycker kan utvecklas?
  Jag gillar ju allitd gratis frakt, gör att det känns som man fyndar – erbjudanden är inte heller fel 😉 annars gillar jag siten, ren och lättmanövererad

 • Nicoline skriver:

  1 – För 5 år sedan fick jag en röd Le Creuset-gryta men efter det har jag varit dålig på att uppdatera kastrull- och grytförrådet:-)
  2 – en bra och inspirerande hemsida. Använder den mer som inspirationskälla, vill gärna klämma och känna på dyra köksprodukter innan jag handlar varför ett besök i butiken hellre renderar ett köp.
  Snöiga hälsningar, Nicoline

 • Gabriele skriver:

  1. 2 år sedan köpte jag 2 jättefina stekpannor nu skulle kastrullerna antagligen behöva bytas ut..
  2. Känns som en sida för proffs.. För en lekman kanske för många saker. För mycket text och för lång startsida.

 • stine skriver:

  Jag har fått mina kastruller av farmor, så har faktiskt aldrig köpt någon. Mest för att jag bara haft liten kokvrå och i pricip inget skåpsutrymme. Efter jul däremot kommer jag flytta och för första gången ha ett "riktigt" kök, äntligen blir det plats nog för riktiga grytor!

  Å, Bagaren och kockens webb, vilket drömprojekt det vore att utveckla! Jag tycker sortiment, priser och förtroende är det viktigaste hos en webbshop, och det är de himla bra på. Det jag däremot skulle ändra är att förenkla navigationen och uppdatera designen så den känns mer lockande och inspirerande. Lägga till en "de som köpt den här har även köpt de här"-funktion, förenkla menyn, koppla samman produkter mer så man blir lockad att lägga till i kundvagnen, göra sökfunktionen tydligare, kanske ta inspirationsbilder och länka till produkterna och så skulle jag vilja lyfta den övergripande designen så den förmedlar samma känsla som butiken och produkterna.

 • 1) Oj vilken samvetsfråga… 😉 Det var nog typ 7-8 år sedan vi köpte vår senaste kastrull.
  2) Jag tycker om att man kan söka både via produktkategorier & via varumärken. Jag kan dock tycka att första sidan är lite rörig. Det är så många olika produkter & erbjudanden. Personligen tycker jag att första intrycket gärna bara får vara EN bild & lite text.

 • Birgitta skriver:

  1. Det kommer jag inte ihåg… Vi brukar få det vi behöver i julklapp. Väldigt uppskattade sådana!

  2. Det känns som om vissa produkter skulle kunna tas bort för att renodla köksinriktningen.

 • Jessica skriver:

  1.Grytor som sköter sig själv är det bästa som finns när man är småbarnsförälder. I höstas unnade jag mig därför en underbar Le Creuset gryta.Bästa köpet på länge och kan absolut tänka mig fler!
  2.Upplever att förstasidan ger ett rörigt intryck. Satsa på en stilren och enkel layout tillsammans med era fina bilder så kommer hemsidan mer till sin rätt.

 • Camilla Eriksson skriver:

  1. Jag köpte några grytor på ikea för att de var billiga för några månader sen. Le Creuset är ju en dröm!

  2. Jag tycker främst att man kan försöka utnyttja bildutrymmet och förstora allt, nu känns det litet och man kan inte se allt utan att scrolla. Sen kan även kategorierna bli färre och kanske erbjudanden-kategorin ska högre upp så man lätt hittar dem.

 • Barbro Larsson skriver:

  1) fick en Le Creuset gryta då jag fyllde jämt och tar gärna emot en till för jag älskar den.
  2)rörig startsida renodla de olika delarna och gör större delar som sen kan delas upp

 • emelie nilsson skriver:

  1. ojoj! har bara billiga kastruller från ikea. en fattig student som jag har inte råd med en riktig gryta 🙂

  2. Det som kan förbättras med hemsidan är en mer stilren och enkel design så den känns mer lockande och inspirerande. Just nu känns den väldigt rörig.

 • Johanna Lindgren skriver:

  1. Tidigare i höstas, av ekonomiska skäl blev det baskastruller från Ikea hur gärna jag än skulle vilja ha Le Creusets fina kastruller som färgklickar i köket.

  2. Jag sitter just nu på en stationär dator med stor skärm (jfrt med många laptops) och måste ändå scrolla för att se menyn med produktkategorier i vänsterkanten. Inte bra! Dessutom är kategorierna helt olika och består av allt från vad som känns som huvudukategorier (exvis trädgårdsprodukter) till väldiga detaljer (exvis juicepressar) och märken (exvis Eva Solo). Rörigt tycker jag – där finns definitivt utrymme för förbättring!

 • Jeanette skriver:

  1. hrm, måste man svara på det generad Ganska många år sedan…

  2. Tips från kända kockar hade varit guld.

 • Katrin L skriver:

  1. Senaste inköpet var en 28cm och en 20(?) cm Matadorstekpanna i somras eftersom min Scanpan inte fungerade på induktionshällen jag fick på köpet med min sambo (bra kombination!) Borde rensa och köpa nya grytor, lite blandat där nu sen sammanslagningen av våra hem.

  2. Jag tycker de skulle matcha sin sida lite mer med de snygga produkterna de säljer, lite tuffare typsnitt på produktkategorilistan. Annars tycker jag de har rena och snygga bilder på produkterna!

 • Monica skriver:

  1. För ca. ett år sedan köpte jag en djup och stor stekgryta på IKEA, väldigt användbar till mycket men saknar tyvärr lock!

  2. Utveckling och förnyelse behövs verkligen känns som sidan har några år på nacken! Sortimentet och utbudet är helt fantastiskt det behöver bara stuvas om lite i grupper och undermenyer. Kanske en rullande bildsvit är bra när det finns så mycket produkter att välja mellan och att man inte redovisar alla färger i resp. modell direkt utan kunden kan klicka fram ny färg själv, blir lite striktare och lättare att se på.
  Sidan bör fylla hela skärmen och vänster spalten ändras skriva i en snygg grafik, bort med +/- tecknen.
  En tillbaka klick knapp vore bra!
  Färgsättningen i loggan är bra, det röda och bruna gör sidan unikt för just Bagaren och Kocken. Väckte en känsla av Franskrike och god matkultur som man kan spinna vidare på, tona gärna ner det pastelliga.

 • Iris skriver:

  1. Vi köpte nya stekpannor från jamie oliver tefal för inte så länge sedan, det visade sig nämligen att ingen av våra stekpannor fungerade till den nya induktionshällen som vi satt in!

  2. recept!

  kram /iris

 • Linda Wallin skriver:

  1. Den bästa, enklaste & godaste middagen gör man med en stek som sköter sig själv i en rejäl gryta, medan man kan göra något annat trevligt pyssel under tiden. Min senaste investering var en ny stekpanna, så att man får till den goda ytan på steken…

  2. Många fina produkter har Bagaren & Kocken i shoppen, som skulle göra sig & sälja ännu bättre med ett urval inspirerande miljöbilder på förstasidan.

 • Anonym skriver:

  1) Köpte ny teflonpanna för en månad sen och en my kastrull i förra veckan faktiskt.

  2) Sidan känns plottrig med den långa scrollen, de små bilderna och den ocharmiga sökmenyn. De avrundade rutorna känns lite mossiga. Intrycket är tyvärr inte "Årets Butik" utan snarare billig diversehandel. Efterlyser mer struktur, större bilder och en allmän uppfräschning så man får köpinspiration, för bra produkter finns det!

 • Madeleine skriver:

  1. För 7 år sedan…

  2. Minska antalet bilder och skär ner på texten likaså,
  webben blir då lätt att navigera och fin att titta på!

 • Benita skriver:

  Mina uppgifter föll bort när jag skulle lägga ut min motivering ovan 22.15.35. ~Benita

 • Carro skriver:

  1. Jag köpte en liten teflonkastrull förra sommaren.

  2. Sortimentet är det inget fel på, snarare tvärtom det finns massor med underbara redskap till köket. Man får verkligen känslan av att vilja vara bagare eller kock för en dag. Det som skulle kunna förbättras är att webshopen känns lite för plottrig. Minska ner rubriker och underrubriker och erbjud lte större bilder på produkterna. Ge sedan information om pris och mer detaljerad information när man har klickat sig in till en produkt. Från överskådligt till detaljerat.

 • Mia skriver:

  1. Jag fick en gjutjärnsgryta när jag fyllde 18 år. Inte så kul present då, men i förlängningen har det visat sig vara en väldigt bra present, för den håller och används ännu. Idag är jag 33 år. Men annars var det en stekpanna jag köpte senast, och det var ca 1 år sedan.

  2.Det jag spontant kommer att tänka på är att typsnittet de använder på sin nätsida inte är så läsvänligt, att använda ett annat typsnitt skulle göra stor skillnad tror jag.

 • Marlene Trapp Wikman skriver:

  1. Vi bytte ut alla våra kastruller när vi renoverade köket och bytte till induktionshäll för exakt två år sedan.
  2. Jag tycker sidan är toppen! Supersortiment och bra varumärken. Lätt att handla och snabb leverans.

 • Arvid skriver:

  Senast jag köpte kärl, var …Aldrig 🙁

  Bagaren och Kocken är alldeles för plottrig, för mycket produktkategorier, skala ner på dem,och gör startsidan mer "less is more". Istället för 10 bilder staplade på varandra, gör ett enkelt bildspel.

 • Anna S skriver:

  1. Min stekgryta fick jag för 13 år sedan… Grytor och kastruller köpte jag för 6 år sedan.

  2.Älskar denna sida, förmodligen för att det finns allt, kan sitta och titta i flera timmar. Det är väl just det, det tar så lång tid att få en överblick av vad som finns att köpa. Hade varit toppen om det gick att få en mer överskådlig förstasida. För jag vill iaf inte missa ngt när jag beställer!

 • charlotta skriver:

  1. Har aldrig köpt, bara ärvt, och har då märkt att riktig gjutjärnsgryta kan man låta gå i arv…
  Men våra är faktiskt tråkiga nu, så en ny vore en riktigt rolig julklapp

  2. Älskar att titta in hos bagaren och kocken, har er även som "facebookvän", jag hade varit lockad av mer inspiration på sidan, ett tydligare sammarbete med era bloggvänner, jag får t.ex. alltid sån härlig inspiration av leparfait.se, lockande recept lockar till köp av fantastiska produkter!

 • Mia skriver:

  1. Jag fick en gjutjärnsgryta i 18 års present. Inte den roligaste presenten då, men väldigt användbar har det visat sig eftersom den fortfarande används flitigt.

  2. Spontant tycker jag att typsnittet de använder på nätsidan är svårtläst och ger ett plottrigt intryck. Ett byte av typsnitt skulle göra stor skillnad.

 • Cathrine skriver:

  1. Jag köpte en 10 liters gryta til jul förra året.
  2. Sortimentet hos bagaren och kocken är bäst i Sverige i sin kategori.
  Sidan kan dock göras mycket mer tilltalande och översiktlig om man minskade antalet huvudkategorier och skapade fler underkategorier, ofta är det mycket bättre om menyn finns i en horisontal rad under headern, men dropdown under varje huvudkategori.

 • Jonna skriver:

  1. Köpte en kastrull på ikea när jag flyttade in i min egna lägenhet för 1 år sen.
  2. Färre produkter, färre kategorier och satsa på mer användarvänlig navigation.

 • Mia skriver:

  1. Barnen gav min matlagningsintresserade man en jätte-gryta förra julen. Det räknas väl?;)
  2. Gillar sidan. Skulle i så fall vara att första intrycket är – lite färglöst.

 • evamar skriver:

  1. För ungefär ett halvår sedan, när jag bytte stekpanna.

  2. Jag gillar deras breda sortiment skarpt men jag går oftast in om jag vet exakt vad jag söker. Det jag saknar är inspiration och kanske presenttips. Sitter dessutom oftast vid liten skärm och då är det ganska hopplöst att få överblick.

 • Anonym skriver:

  Uj uj uj! 🙂

 • Anneli skriver:

  1. jag köpte ett nytt stekjärn för 3 veckor sedan. Det gamla var helt utslitet och brände maten.
  2. Bra sida med mycket innehåll men skulle gärna se lite tips från kända kockar, kanske inte recept men smarta tips på knep i köket. Kanske även där man kan få ställa frågor till dessa kockar? Får då en interaction med läsarna.

 • MiaHB skriver:

  1) Oj det var mycket länge sedan, som tur är har jag fått några i present, senast en pastakastrull förförra året tror jag!
  2) Inspirationsbilder, tagna av en inspirerad fotograf. Kanske även en mer lättorienterad och överskådlig ingångssida som presenterar Bagaren & Kockens idé på lättfattligt sätt, med snygg grafik och mat/bakinspiration 🙂

 • Emilie skriver:

  1. I september det här året.
  2. Den känns lite plottrig och omodern, hotta upp den lite! 🙂

 • EGR skriver:

  1. Köpte faktiskt en Le Creuset gryta för två månader sen. Den är fantastisk att göra grytor och även gröt i. När vi gifte oss för 8 år sen så stod Eva Trio grytor på önskelistan. Vi fick flera stycken och dem är fortfarande lika bra.
  2. Jag gillar "Bagaren och Kocken som jag har upptäckt via dåvarande "husmusen". Det känns som att gå in i en butik med ett fantastisk bra utbud! här hittar jag det mesta. Fast frakten är lite dyr när man beställer småsaker, då blir det oftast billigare att handla i en affär här i Stockholm.

 • Andreas skriver:

  1.När vi flyttade ihop, min fru och jag 1998

  2. Jag gillar sidan och är ofta där. Det som jag skulle vilja ändra på är menyn till vänster. Gärna lite roligare layout, utnyttja utrymmet och mer färg.

 • Ulrika skriver:

  1. I höstas köpte jag en 10 liters gryta för att kunna koka äppelmos. Visst låter det präktigt!

  2. Typsnittet MÅSTE bytas ut för att skapa en mer luftig och modern känsla. Se även till att olika textboxar inte kommer för nära varandra för att undvika känslan av att klämma in för mycket på en sida.

 • Julia skriver:

  1) När köpte du nya kärl och grytor till ditt kök senast?
  – det skulle väl vara när jag slängde med en sån där liten stekpanna till övernattningslägenheten från IKEA för 19 kr. Men något ordentligt? Nae, jag kan inte minnas…
  2) Hjälp Bagaren och Kocken förbättra sin webb. Finns det något du tycker kan utvecklas? Motivera kort.
  – Precis som många innan mig skrivit är det ibland "långa" sidor och aningens rörigt. Annars trevlig sida! 🙂

 • Si skriver:

  1) en liten äggkastrull och en större för koka past och lättare ångkokning från Ikea när vi flyttade ihop.

  2) Gillar att man kan veckla ut rubrikerna som dessutom är tydliga, men tycker nog ni skulle satsa på snyggare typsnitt och få sidan mer estetiskt sammanhängande och tilltalande. Inspireras av andra funktionella och snygga hemsidor!

 • Amanda Hedlund skriver:

  1.Stekpannan är bara ett år gammal, men kastrullerna är från när jag flyttade hemifrån för ca. 10 år sen.

  2. Jag tycker att sidan är ganska bra, lätt att hitta det man söker. Lite tråkig kanske, så lite mer färg och en annan startsida skulle inspirera.

 • Ann-Christin skriver:

  1. Det var flera år sedan!

  2. Jag sitter och tittar på bilderna från den fysiska butiken -verkligen en härlig affär! Hemsidan känns lite föråldrad med scroll-listen vid menyn, det lite täta typsnittet och avsaknaden av luft på vissa ställen (exempelvis så befinner sig texten väldigt nära menyns scroll när man klickar på "Leverans & Betalning")
  Webbshopen har ett stort utbud med många lockande och fina saker. Mer miljöbilder där man ser föremålen i bruk skulle vara toppen.

 • Elin skriver:

  1) Det var evigheter sen sista jag köpte något sådant, och då bör det ha varit en gryta från ikea för runt hundralappen.

  2)Jag skulle gärna se att man gjorde sidan mer lättnavigerad, kanske med färre kategorier i listan på vänstersidan samt en tydligare förstasida som man inte behöver scrolla sig igenom. mindre text på startsidan.

 • Mia skriver:

  1. Jag fyndade en sprillans stekpanna på campadre för några månader sedan, en riktig dyrgrip till superpris:) Annars är det mest grytor från Ikea i mitt skåp som verkligen behöver en uppdatering:)

  2. Bagaren och kocen är verkligen kungarnas kung när det gäller kökgeråd på webben men det som skulle uppskattas av mig som köpare är större klickbara bilder så man verkligen ser objektet man har i sikte för inköp. En annan kul grej som jag sett på vissa andra sjter är en jämförelse kategori tex. vid köp av en större hushållsmaskin, där man kanske vill gämföra specifika måttt och kvaliter och då gärna kolumnsvis:)

  Håller tummarna i vanlig ordning:)

 • Lovisa skriver:

  1. Köper sällan själv, får nästan alltid i present. Den senaste presenten nu i september är en stekpanna (kanske inte direkt kvalar in under kärl och grytor men ändå)..
  2. Tycker att den första sidan som man möts av innehåller för mycket information. Man orkar inte läsa vad där står utan skrollar snabbt igenom. Däremot lockande miljöbilder eller något erbjudande som ständigt förnyas hade varit enkelt och iögonfallande. Gillar ert breda, snygga och bra sortiment men jag tycker dessvärre att det är lite svårtnavigerat med de olika kategorierna till vänster. Går de att få de olika kategorierna likt en menyrad längre upp på sidan kanske? Som sagt, annars ett mycket trevligt sortiment! Här kan man handla många bra presenter.

 • Ida-Maria skriver:

  1) Jag har aldrig köpt några. Mina är mina föräldrars gamla. Nu börjar det dock verkligen bli tid att skaffa egna och nya. Särskilt i samband med stundande lägenhetsköp (imorgon hoppas vi).

  2) Några tips till Bagaren och kocken: sidan borde vara uppbyggd med en enda frame, då skulle all information vara tillgänglig hela tiden och man skulle tex inte riskera att "tappa bort" sök-funktionen. Sidan skulle bli bättre länkad också (tex skulle det stå bagarenochkocken/shop/kokkarl och då skulle det vara lättare att få träffar på google. Eftersom det finns så otroligt många produkter är sök-funktionen väldigt viktig så den skulle behöva placeras mer centralt på sidan. Till sist tror jag på säsongsinspirerade kampanjer: nu till jul skulle ett bildspel på tex ett pepparkaksbak och en julklappsutdelning fullproppade med bagaren och kockens produkter möta kunden på startsidan!

 • Jag har aldrig köpt nåt sådant..tyvärr det har inte varit prio 1 direkt. vilket är synd! mycket roligare att laga mat med bra grejor.

  Tycker den är ok faktiskt. Skulle kanske vara lite roligt med lite miljöbilder, kanske lite recept..men de har ett enormt utbud!

 • Jag har aldrig köpt nåt sådant..tyvärr det har inte varit prio 1 direkt. vilket är synd! mycket roligare att laga mat med bra grejor.

  Tycker den är ok faktiskt. Skulle kanske vara lite roligt med lite miljöbilder, kanske lite recept..men de har ett enormt utbud!

 • Johanna A skriver:
 • Maria R skriver:

  1. Det var längesedan. Dock inte lika längesedan grytskåpet uppdaterades eftersom det har varit bra saker på önskelistan. Senaste åren har kastruller från OBH nordica och Anders Petter flyttat in, liksom ugnsform från Le Creuset.
  2. Möjligheten att söka på varor i ett visst prisintervall och sortera efter olika kriterier.

 • Lena Eriksson skriver:

  1. Förra året blev det en Le Creuset oval ugnsform.
  2. Personligen tycker jag att det skulle vara lättare om produktkategorierna var färra, men med under underkategorier, t ex Kök – porslin, köksmaskiner, osv och sedan ha en separat kategori för de designer och företag som ni har.

 • Henrik skriver:

  1. När jag flyttade hemifrån och började plugga år 2000. Frugan hade dock en del när vi flyttade ihop så mina Ikea-kärl fick inte följa med.
  2. Presenttips, lite större text och bilder kanske.

 • Gabbies skriver:

  1. För någon månad sedan köpte vi en billig stekpanna från ICA, det var ett akut köp. Annars minns jag inte när vi handlade sådant sist, vi ärvde en gjutgärnsgryta från min sambos mormor det är väl senaste tillskottet.

  2. Med så många kategorier att välja på vore det mycket bra med en sökfunktion. Där man tex kan söka efter grytor inom ett visst pris eller färg osv. Då hittar man snabbt det man söker.

 • Emma Gustafsson skriver:

  1. Varken jag eller sambon har någonsin köpt något annat än billiga stekpannor. Den gryta vi använder är en gammal ärvd, som dock sett sina bästa dagar.

  2. Jag tycker främst att en uppdatering av den grafiska designen skulle göra ett lyft för hemsidan.

 • Marie skriver:

  1. Jag flyttade från mitt ex i våras och då passade jag på att införskaffa en ny fin stekpanna och gjutjärnsgryta till mitt nya hem.

  2. Hemsidan behöver fixas till, både det visuella och funktionen behöver ett litet lyft. Enkla saker som att komma till startsidan när man klickar på loggan och en välfungerade sökfunktion tycker jag är det första som skall till då detta gör hemsidan mer lättmanövrerad. Sedan behöver layouten lite omvårdnad också. Kanske te inspiration från stora och välfundgerade sidor (t.ex. http://www.ikea.com/se och http://www.elgiganten.se som väl är ett föredöme både när det gäller tydlighet och anvädarvänlighet). Det man skall tänka på när man gör en hemsida är att starka färger och kontraster gör sig bra på en dataskärm och hjälper att dra ögat till det viktiga. Highlighta därför gärna kategorier osv med färg.

 • Victoria skriver:

  1. När jag blev sambo för 4 år sedan. Börja om, börja nytt.

  2. De måste fixa sin meny. Tanken är nog god, att vara så specifik som möjligt men det blir bara rörigt. Så många kategorier orkar man inte med på första sidan/huvudmenyn. Det tycker jag är prio 1. Eller åtminstone en synligare sökfunktion. Prio 2 är att göra det till en sida. Så att inte sid menyn tillhör en annan del av sidan. Det är så synd att hemsidan är lite jobbig för det är ju en grym webshop!

 • andreas johansson skriver:

  1: 25 år och ej lämnat boet. Fyller upp hemmet med diverse användbara nödvändigeter när man ska lämna boet. Saknar dock en ordentligt gryta.

  2: Standard look på hemsidan, dvs skiljer ej sig ut.

 • Viktoria Muhr skriver:

  1. Det har jag nog aldrig gjort. Fått avlagda från familjen..

  2. Smidigare hemsida och lite roligare utseende skulle förbättra. Man måste sticka ut lite!

 • ullah skriver:

  1. stekgrytan fick vi i bröllpspresent 1965, men en ny stekpanna har jag faktiskt köpt i år
  2. jag saknar en sökfunktion där man kan selektera ex.grytor inom ett visst pris eller färg. ofta har man bråttom att leta efter en viss sak och med en sökfunktion skulle det gå fortare

 • Ida skriver:

  1. Jag vet inte att jag köpt något däremot har jag fått ett av mamma och pappa som de köpte precis när de träffades. Säkert över 30 år sedan, den är urfräsch fortfarande faktiskt!
  2. Jag gillar deras utud men upplever att hemsidan kan kännas för rörig, för mycket underrubriker med olika produkter, ett plus för min del är när man får en mer överskådlig bild av saker ett tips är i sådana fall att man kan se uppemot 100 produkter på en sida så man slipper bläddra till nästa sida. Starta något slags bonussystem likt åhlens kanske. Men helt klart lägga krutet på att få ordning på "rörigheten".

 • Annakarin skriver:

  1. Ett par år sedan.

  2. Jag tycker produktkatalogen känns trist, som mapparna på windows, med sina plus och minus. Understrykningen när man klickar på tex Baktillbehör känns inte heller modern. Där har Frida lyckats bättre med sin innehållsförteckning. Kika på den.

 • Per skriver:

  Vi har just köpt en ny stekpanna nu förra veckan & jag har lärt mig under letandet att just Gjutjärn ger ett nyttigt tillskott av Järn och det är precis vad jag behöver då jag idrottar en hel del + har känt trötthet som nog beror just på för lite järn & B12, så en lyxig, vacker, och nyttig gjutjärnsgryta skulle ge kraft och god mat i vårt hem!

 • Nissan skriver:

  1. Jag köpte nya kastruller och pannor när jag blev singel (efter 8 år i ett förhållande). Det var för 3 år sedan nu och blev mest Ikeas standardutrustning, så jag kan behöva en uppgradering!
  2. Produktmenyn i vänsterkanten är alldeles för stor/lång och har för många nivåer av underkategorier. Färre kategorier skulle göra det enklare att navigera. För att "minska" antalet produkter kan man skippa att ha varje färg som en egen "produkt". Istället kan man klicka/välja tex en 4 l LeCreuset-gryta, gå in på "mer info" och därinne se vilka olika fäger den finns i.

 • Jenny Persson skriver:

  Vi har nytt kök så i och med det var det kul att handla lite nytt. Det senaste året har jag köpt en del nya kastruller och stekpannor

  Jag tycker Bagaren och Kockens hemsida är bra, den tillhör de sidor jag återkommer till ofta. En anmärkning är det minimala typsnittet, det är snyggt men jag som sitter i soffan och surfar måste alltid förstora för att kunna läsa. Större typsnitt något som skulle förbättra upplevelsen för mig!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *