Annons

22 december – dagens lucka i Adventskalendern

Under det gångna året har Kelim och mönstrade mattor fått ett starkt uppsving i möbelvärlden. De har synts flitigt både i inredningstidningar och på bloggar. Idag har du chansen att kamma hem den hypade mattan Catania från Gandia Blascos vackra mattlinje GAN. Designad av Sandra Figuerola. En modern Kelim i 100% ren ny ull, som dessutom är vändbar. Värde 3500 kr. Allt du behöver göra för att delta är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet nedan. Stort tack till sponsrande webbshopen Urban Living!

Dagens tävlingsfrågor:
1) Vad har du för matta i ditt vardagsrum idag, och hur resonerade du när du valde den? Motivera kort.
2) Om du skulle styla ett vardagsrum med mattan Catania som utgångspunkt, vilka andra designklassiker skulle du kombinera den med? Motivera kort.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Joachim Nilsson!

Tävlingen pågår tom 23/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av Urban Living och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en matta i potten, värd 3500 kr.

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna-Carin skriver:

  1. Ja, problemet är just att jag inte har någon matta i vardagsrummet just nu! Vi köpte ny soffa och nytt soffbord och då passade ingen av våra mattor…
  2. Jag skulle ha en skön soffa och sedan ett par Ray Lounge Chair och till lillan skulle jag köpa den fina Cloud. Skulle genomgående ha färgerna svart, rött, vitt och lite grått.

 • Nina H skriver:

  1. I det vardagsrum där jag tänker mig att en mattan Catania skulle passa bra har jag faktiskt ingen matta ännu!

  2. Jag skulle gladeligen placera mattan under vårt vita matbord tillsammans med våra mattsvara sjuanstolar med armstöd.

 • Marie skriver:

  1. Nu jag en illgrön fransad matta, som en gräsmatta. Men nu på vintern är det inte helt rätt på vintern.
  2. För att framhäva den fina mattan skulle jag satsa på lampor, Pedrera Floor Gubi och kanske en Papa stol och vita klassiska stringhyllor på väggarna.

 • NIna skriver:

  1. Under soffgruppen har vi en stor offwhite ullmatta med kort lugg som hela soffgruppen får plats på och som bildar en egen ö i det stora rummet.
  2 Två svarta Lamino med svart fårskinn och fotpall, mellan dem en vit MagBag oct ett DLM Table i vitt. Som belysning i denna läshörna hade jag valt två svarta Bestlite BL3.

 • Iris skriver:

  1. I vårt vardagsrum vet jag inte riktigt hur jag tänkte.. vi har en vit matta ifrån ikea där all smuts syns, dessutom är den alldeles för stor så vi har fått vika in den lite också… Jag är just nu på jakt efter en ny matta!

  2. Jag hade haft den i vardagsrummet men inte försökt matcha saker med den. Det brukar vara fint när mattan står ut lite i mängden av möbler i ett vardagsrum, och på något sätt så smälter den in ändå 🙂

  kram /iris

 • Åse skriver:

  1. Jag har en svart matta med vita och gråa diffusa blommönster. Mattan passar perfekt med resten av inredningen. Det var kärlek i första ögonkastet när jag såg mattan.
  2. Jacobsens röda äggetfåtöljer och IKEA:s Ekeborg soffa omklädd av Bentz med Marimekkos tyg Joonas Black and White skulle samlas runt soffbordet Twine. På väggen skulle jag ha stringhyllor vars raka linjer matchar mattans mönster. I taket skulle det hänga en svart Flower Pot. Hur snyggt skulle inte det bli tillsammans med den snygga mattan Catalina!

 • Annika skriver:

  1. Idag har vi en röd, rund IKEA PS matta. Både jag och min man var trötta på att ha svart/vitt överallt och saknade färg! Vi blev jätteförtjusta i den knallröda färgen, och tyckte vi fick mycket matta för pengarna.
  2. Jag älskar mattan Catanias design, speciellt de härliga inslagen av rött. Jag skulle plocka upp den röda färgen med en röd PH-lampa av Poul Henningsen. På väggarna hänger jag svarta String-hyllor för att rymma alla våra böcker. En vit Howard-soffa längs väggen, och drömmen är även två Laminofåtöljer i svart fårskinn. På väggarna hänger stora tygstycken med Marimekkos "Unikko" tyg i rött och svart, uppspända på ramar. Mmm, ungefär så! Blir som ett barn på julafton när jag tänker på det!

 • Ida skriver:

  1. Jag har en beige stor ullmatta framför soffan som är diskret men skön att vila fötterna på. Den smälter in med den övriga färgskalan och fläckar och damm syns inte på den!

  2. Jag skulle para ihop mattan med en Mörkgrå Samsas soffa som har mjuka linjer i kontrast till mattan. Till soffan tillkommer en vit Bestlite golvlampa och på väggen intill sätter jag upp en vit stringhylla. Några Tom Dixon lampor skulle hänga snyggt ovanför soffbordet. Eftersom mattan är så otroligt vacker så skulle den få vara i fokus!

 • Sanna skriver:

  Just idag har jag en vit, slätvävd matta från IKEA. Med tre katter får man tänka på att en matta ska vara lätt att hålla ren. En ullmatta står på önskelistan just därför.

  Den fina mattan hade fått sällskap av bl a en Jielde-lampa i golvmodell, ett par Eames gungstolar och ett helt gäng pilasterhyllor på väggarna.

 • Emma skriver:

  1. En petrolfärgad ullmatta som ger färg till vårt i övrigt brun-beiga-vita vardagsrum. Samma färg återkommer i en stor oljemålning som hänger bakom den mörk bruna soffan och i några kuddar i soffan och fåtöljerna. Mattan binder ihop rummet fint och gör det lite mysigare.
  2. IKEA Klippan i svart skinn. Newton soffbord i svartbetsad ask. Två svartbetsade Lamino med svart läderklädsel. Le Soleil pendel i rött över soffbordet. Svart, vitt och rött. Så snygg tillsammans!

 • Madeleine skriver:

  1. Just nu en svart ryamatta från IKEA, billigt och bra när man har småbarn och mattan måste bytas ofta 🙂

  2.Jag hade haft kvar våran underbara soffa, men haft en Eames rocking chair och en bumlinglampa

 • 1.En rund brun matta med vita mönster. Vi hade en vit matta tidigare fast med barn blev det lite för fläckkänsligt. Brunt matchar inredningen i stort.

  2. Till denna mattan skulle jag ha en vit Howardsoffa, ett vit Chicagobord och en svart AJ-lampa. En Manhattankudde i soffan också för att få lite mer färg.

 • whynja skriver:

  1: Jag har en vit ryamatta som jag valde för att jag ville ha något gosigt att borra ner fötterna i, och för att den skulle passa bra till mina övriga möbler i vitt och brunt.

  2: Om jag hade den här mattan, så skulle jag låta den själv tala i ett rum som i övrigt skulle vara ganska cleant. Vit Howard-soffa, soffbordet Newton och vit tv-bänk Arctic från Voice. På väggen skulle jag ha en vit String-hylla och på var sida av soffan skulle jag ha det svarta bordet DLM från Hay.

 • Loppan Lorum skriver:

  1. Vi har en vävd plastmatta från Indiska i vårt vardagsrum. Skaffade den strax innan vi skulle få hem vår nya hund, så det var av rent praktiska skäl valet föll på den. Det sker ju gärna en och annan olycka med en liten valp i huset…

  2. Gunilla Allards soffbord Chicago III i vitt laminat, eftersom det enligt mig är det ultimata soffbordet. Kring det några stycken Ox Chair av Hans J Wegner, i svart skinn. Med röda sammetskuddar i för att mjuka upp det "maskulina" uttrycket och plocka upp en av färgerna från mattan.

 • marika skriver:

  1. När vi köpte våran gråsvarta ryamatta så var det-den där ska vi ha, men jag tänker om nu med två små barn…
  2. Jag skulle ha Carl-Axel Acking, Trienna stol och Finn Juhls Poeten soffa (om jag nu får drömma lite)i vitt och några fina fårskinnspläder till.

 • Lina skriver:

  1. Vi har en grön matta från IKEA. De valde vi för att vi ville ha lite färg i en annars rätt så vit lägenhet också passade den plånboken

  2. Den får emn central plats i vardagsrummet, framför soffan. På sidan har vi vårt supercirkel-matbord och soffan omges av en golvlampa Knubbling, vit pilaster och Hays DLM XL

 • Hanna skriver:

  1. Idag har jag ingen matta i vardagsrummet på grund av att vi i dagarna flyttar till större. Mina planer är dock att införskaffa en matta med grafiskt mönster i kontrast mot de vita väggarna.
  2. Jag skulle matcha mattan Catania med ett enkelt vitt matsalsbord, vita Myranstolar och en Louis Poulsen AJ golvlampa i hörnet, gärna i rött.

 • CarPet skriver:

  1. Vi har en khakifärgad ullmatta, stor som rymmer hela soffgruppen. Vi valde den för att den dämpar ljud samt bildar ett eget rum i rummet då vi har öppen planlösning. Dessutom är den underbart tjock och mjuk och underbar.
  2. Två svarta Jetson 66, bord Chicago I med 3 skivor i vitt samt 2 svarta AJ golvlampor. Vägghängda vita öppna hyllor från Montana med massor av böcker och tidiningar.

 • Anette skriver:

  1. Jeg har et ullteppe fra 60-tallet etter morfar i grånyanser med romber. Veldig fint og hyggelig med den litt slitte flekken etter føttene hans fra der han hadde favorittstolen sin.

  2. Ble akkurat forelsket i Gervasoni-sofaen fra Urban Living. Med en Nomad gulvlampe og Adaptable bord fra Muuto hadde det blitt et spennende rom. Hadde passet til Cocoon-vasen fra i går med de røde grenenen.

 • Malin skriver:

  1. Om sanningen ska fram har jag ingen vardagsrumsmatta just nu..
  2. Jag skulle låta mattan få vara samlingspunkten, ha massor med kuddar i olika storlekar i marimekko mönster att sitta på. Spartanskt och härligt!

 • Helene W skriver:

  1 Idag har vi orange ryamatta Ikea Stockholm (som fortfarande efter 4 år luddar…).
  2 Wow! Önskelista utan prislapp kommer här: Wegners skinnsoffa (CH103), några Laminofåtöljer med grå fårskinnsklädsel, ett stort runt vitt soffbord, Flos stora ljuskrona hängandes från taket, på något litet sidobord röd Bolero bordslampa, några kuddar i soffan, konst på väggarna. Klart!

 • Lina skriver:

  1. Vi har en beige ullmatta, som egentligen är planerad som "övergångsmatta", dvs: Vi vill ha en annan men hade inte råd just när vi flyttade in för ett år sedan.

  2. En Barcelona fåtölj av Mies van der Rohe (Svart) passar perfekt ihop med Catania. Ett par 90D Alvar Aalto bord i en grupp, Wood lampa från Muuto och A2´s Angle hylla (Min absoluta favorit!) fylld med bra pockets och detaljer i mattans färger. Ett gäng "Bird" från Architectmade. Gud, vilken dröm!

 • Karin skriver:

  1) Vi har en vit ullmatta, vi ville ha en mjuk och stor matta för att det skulle kännas inbjudande och ombonat vid soffan och fåtöljerna.
  2) Skulle bli lite Stringhyllor, en Alex-soffa från Fogia, Coffe Table Noguchi från Vitra och fåtöljerna Ambassad av Mats Theselius.

 • Hanna skriver:

  1. Just nu har jag en vit IKEA matta i vardagsrummet.
  2. Det skulle bli två Eames-gungstolar i vitt, vita stringhyllor på väggen och en 'Liv' golvlampa. En fin liten läshörna!

 • Kristina skriver:

  1. Den enda mattan vi har idag är i vårt soffhörn. Det är en mjuk långhårig i softwhite. Tanken var att det skulle vara mjukt och skönt att stoppa ner fötterna i den och det är det!!
  2. Denna matta skulle passa i vårt mathörn i vardagsrummet. Där har vi ingen matta idag. Och den delen är inte färdigstylad. Till den vill jag ha Eames DSW stolar (de har jag drömt om länge). Det perfekta bordet har jag inte hittat än (vill ha något utdragbart som inte är för stort i grunden). I och med att mattan är såpass framträdande så får det då bli en ganska clean lampa typ industrilampa av något slag, det får inte bli för matchande och jag vill inte att möblerna ska konkurrera med varandra.

 • Ingegerd skriver:

  1. En grå matta inköpt på auktion för minst 25 år sedan (outslitlig men tråkig).
  2. Tillsammans med bl.a Norrgavels länsstol, perfekt!

 • Anna skriver:

  1. I min lilla etta har jag just nu en äldre "äkta" matta jag fått av moster som tröttnat på den. Den är mjuk och varm, har en härlig lyster. Tycker mycket om den och det känns bra att inte behöva köpa nytt.
  2. Så fin till en klassisk dagbädd av Börge Mogensen och lilla häftiga fåtöljen Sälen av Ib Kofoed-Larsen. Något som lyfter och gör möblerna lätta.

 • Isabella skriver:

  1. I dagsläget har jag ingen matta i vardagsrummet MEN letar febrilt efter en matta som är cool, minnesvärd och "right on the spot". En Catania skulle vara perfekt!
  2. Två stycken Åskbollar och några flowerpot som dinglar i taket. I mitten ett litet bord med en cobratelefon på. Varför inte även en martiniflaska och några glas?

 • Maria skriver:

  1. Vi har en vit matta i vardagsrummet just nu
  2. Då hela stilen i rummet går i vitt och grått har vi länge funderat på hur vi ska få till lite med färg utan att ändra för mycket på vår stil. En sypercool tavla med röda nyanser från Louisiana i Danmark har kommit upp ovanför soffan. Annars skulle jag matcha med coola kuddar i rött och svart, gärna från Design House Stockholm eller Klippan. I taket skulle jag hänga några socket lamps från Muuto, enkelt men coolt!

 • Sara H skriver:

  1. Jag har två vita korthåriga ryor från ikea som jag tejpat ihop med silvertejp på baksidan för att få en tillräckligt stor matta, det värsta som jag vet är när mattorna är för små och knappt sticker fram under soffbordet. Anledningen till att vi har just den vi har är helt enkelt att det var en billig akut lösning då det är kallt på golven och vi inte hittat något fin matta inom budget…

  2. Jag skulle ha den i mat-del av vardagsrummet med Eero sarinens Tulip-bord i vitt från knoll med tillhörande stolar med röd dyna. Ovanför bordet en Camouflage pendel lampa.

 • Malin skriver:

  1. Mattan som vi nu har är en vit ryamatta från Rusta som vi fått av sambons mamma. Vi ska göra om i vardagsrummet snart och har inte tänkt köpa ny matta förrän då.
  2. Jag skulle jätte gärna kombinera mitt vardagsrum med en matsalsdel och där skulle denna härliga matta ligga med under stolar designat av Carl Malmsten och ett bord från Stolab i just namnet Carl.

 • Victoria skriver:

  1. Jag har en grå långhårig matta från ikea. Den är superskön att gräva ner tårna i och passar fint mot mitt vita brädgolv och övriga svarta, vita, gråa och bruna attiraljer. Jag ville ha en matta med varm känsla, och nåt som kunde knyta ihop rummets färger. Dessutom var den billig så jag tänkte att om den inte passar kan jag sälja den och köpa nåt annat (vilket inte behövs, den passar jättebra).
  2. På mattan skulle jag ha två Jetson-fåtöljer (classic soft) och en superspider. Allt i svart. Till det satsbordet Yngve och över bordet en 365+ BRASA från ikea. Dessutom puffar, kuddar, tavlor, vas, ljus etc för att göra det hemtrevligt.

 • Lisa skriver:

  Hej!

  1. En svart från Ikea. Ville ha en svart inte alltför dyr matta.

  2. En vit Howardsoffa och en röd Arkipelag-lampa ihop med Catania-mattan blir perfekt!

 • Idun skriver:

  1. En jätteful, brun skinn(!)matta ligger där nu. Det var sambon som valde…
  2. Jag skulle nog faktiskt bara lägga in den i vardagsrummet as is, för den skulle passa jättebra redan nu 🙂

 • Camilla skriver:

  Vi har ingen matta någonstans i lägenheten men den mattan du visar här är skitsnygg! Skulle passa bra i vardagsrummet där man ahr en bordeauxrött skinnsoffa, bruna fåtöljer. Jag skulle satsa på retrosaker i rött, svart och en accentfärg till

 • Solbritt skriver:

  1. I vardagsrummet har vi två stora gråvita ryamattor som är så tunga att rubba. De ligger under bord och fåtöljer och soffa.

  2 Vann jag denna skulle jag genast byta ut dem så kanske det blev lite livligare i vardagsrummet. Och framförallt mer lättstädat.

 • 1. Just nu har vi ingen matta, men vi vet vad vi vill ha. En stooooor rektangulär matta i någon fin grå kulör. Lutar åt att köpa på löpmeter och låta affären "sy" en kant runtom.
  2. Jag är egentligen emot hysterin med design klassiker. Vi köper de möbler vi tycker om och struntar i om de kommer från IKEA eller är vad andra betraktar klassiker. Jag skulle låta mattan få bli en av de röda accenter som rummet skulle få. Möbler och inredning skulle gå i vitt och svart med kanske ett gäng röda vaser och röda lampor i fönstren

 • Linda skriver:

  1. Vi har en trist matta i svart och vitt som börjar bli ganska sliten. Vi valde den ursprungligen för att vi ville ha en neutral matta men nu har den snart gjort sitt hos oss.
  2. Den här supersnygga mattan hade passat helt perfekt hos oss där den hade fått samsas med en svart soffa (Infini curve från Ire), soffbord i såpat ljust trä, vitrinskåpet Emma från Olby Design samt "Theseliusfåtöljen" i ljust skinn. Det hela kombineras med kuddar i grått fårskinn samt kudde "Världskarta" i svartvitt från Svenskt Tenn. Mattan skulle lysas upp av "Rosy Angelis" från FLOS samt av Zettel'z 6 från Ingo Maurer! Den röda tonen i mattan skulle tas upp perfekt av en stor röd tavla föreställande Greta Garbo!

 • S A R A skriver:

  Har en liten dagens blogg och vinnaren säger jag den 24 December!!! å ni här för att vara med :http://sarapiper.blogg.se/2010/december/dagens-blogg.html#comment

  Kram Sara

 • Joachim Nilsson skriver:

  1: Jag har en svartvit kohud i vardagsrummet, vi tyckte det blev snyggt och framför allt tåligt och prktiskt när man har småbarn.
  2: Jag älskar Poul Kjaerholms soffbord PK61 i glas, det skulle framhäva catania-mattan perfekt sen har jag två svarta jetson och en svart ikeasoffa i skinn.

 • Anna skriver:

  1. Vi har en vit matta från Åhléns som är för liten, jag tycker att varsagsrumsmattor gärna får gå in under möblerna och binda ihop båda sofforna och fåtöljen. Vi köpte den pga det fina mönstret fiskbensvittivitt, men den har tyvärr blivit väldigt sliten.
  2. Jag skulle satsa på en modern retrostil med klassiska inslag; äggetfåtölj, eilersensoffa, joseffrank kuddar, Crux-pläd, retro-mahogny soffbord, tolix-golvlampa, ph-stammekrona, och en stor oljemålning på väggen.

 • Johanna skriver:

  Vi har en stor svart sak från ikea.

  Nu är ju inte jag någon klassikernörd överhuvudtaget och som studerande trebarnsmamma lägger jag hellre pengarna på barnen. Handlas det möbler fyndar jag saker jag gillar från exempelvis blocket!

 • Malin Björling skriver:

  Hej Hopp!
  1. Under soffgruppen har vi en stor rund äggskalsfärgad ullmatta, den var dyr och fungerar utmärkt som VÄRLDENS STÖRSTA OCH MEST LUXUÖSA KATT-KLÖSBRÄDA !!! lite ledsamt men inget att göra åt det.
  2. Om måtten stämmer så gör den sig under vårt Superellips-bord modell konferrens, behöver schyssta till vårt stolsutbud här hemma bara. Har tio skrangliga laminatstolar, önskar hellre 10 olika svarta pinnstolar från Design House Stockholm.
  En stor Sarfattikrona ovanför bordet vore pricken över i.

 • johanna skriver:

  1. Vi har faktiskt en alldeles ny matta; ”Rita” från Kasthall i petroleumblått. Vi letade länge – det skulle vara en tunn matta med liv, men utan mönster. Färgen och lystern i mattan gav precis rätt känsla.

  2. Mattan skulle vara jättefin till ett modernt möblemang med twist av gamla fynd. Till exempel soffan Springfield från Moroso, ett lågt runt marmorbord och lagom nötta PK31 fåtöljer i svart skinn. Möbler med karaktär som lyfter fram personligheten i mattan.
  Men jag skulle föredra den i ett matrum med ett rejält patinerat ekbord, klassiska Eames plastic chair med träben och en glittrig Caboche-lampa från Foscarini.

 • Anna skriver:

  1, Vi bor temporart i ett litet hus i vantan pa att vart hus blir fardigbyggt och den enda lilla mattan som vi har i vart vardagsrum just nu ar en minimatta fran Ikea som ar vit och rosarandig, den passar bra med vart morkgra vitrinskap men nar flytten bar av blir det nytt.
  2, Jag skulle vilja ha denna mattan under matbordet. Jag tror att den skulle passa bra med ett ganska rustikt trabord (garna hemmagjort) och vita Eamesstolar med traben. Jag har en jattefin illustration i svartvitt av Liselotte Watkins som skulle passa perfekt pa vaggen och over bordet skulle en klassisk Norm 69 lampa fa hanga.Jag skulle duka med Iittalas Kastehelmiserie och Essence vinglas.

 • Louise W skriver:

  1 och 2. Vi har en vit ryamatta som kändes väldigt inne när vi köpte den (ja vi gick på trenden…). Man känner sig lite dum idag några år och 2 småbarn senare när den är både sliten och smutsig… Drömmer nu om en härlig ullmatta som Catania. En matta som för mig står för något både beständigt och hållbart. En matta som man kan ha i sitt hem i många år och sen kanske tom låta något av barnen ärva den. Just Catalina skulle jag i mitt hem kombinera med en röd Flowerpot för att lyfta upp det röda i mattan. Tänk vad härligt det skulle bli! Till det skulle jag matcha ett svart bord, Adaptable från Muuto. Skulle gärna vilja matcha med 2 st Pernilla-fåtöljer men plånboken får mig nog att välja 2 st Lamino, härliga fåtöljer som man kan använda livet ut! I taket hänger en vit random-lampa. Hemtrevlig design för mig och även något som är beständigt 🙂

 • Ylva skriver:

  Just nu har vi den svartvitrandiga klassiska ikea-mattan. Det finkar bra då vi är mycket svaga för kombinationen svart/vitt + accentfärg hemma hos oss.
  Jag som älskar grafiska mönster och svart/vitt/rött i kombination tycker att det här var en helt underbar matta!!!! Den skulle passa så alldeles utmärkt hos oss, det skulle bli vid matplatsen dit vi ännu inte hittat någon matta. Om jag skulle styla fritt så kan jag tänka mig ett par vita eames-stolar och något fint kanske ovalt bord.

 • Marianne skriver:

  1) Vi har grått kuskinn. Det passer både inn fargemessig, og det var veldig viktig for oss med et slitesterkt teppe.
  2) Jeg skulle kombinert teppet med harde, grafiske designikon som Arne Jacobsens grand prix stoler i svart og Kubus i svart. Så skulle jeg myket opp inntrykket med en Kaj Bojesen ape i tre og Montana-reoler i tre. Til sist skulle jeg hatt Camouflage-lampen – perfekt fordi den både ser litt disco og litt organisk ut, og det synes jeg passer Kelim-matten perfekt.

 • Frida skriver:

  1. Jag har en stor, mjuk och vit ullmatta under hela vardagsrumsmöblemanget, hade jag fått välja om idag så hade jag nog tagit något med lite mera färg.
  2. Jag hade kombinerat mattan med en brun, gärna lite sliten soffgrupp i Chesterfield-modell. Till detta hade jag velat ha Manana-golvlampor, "nakna" glödlampor i taket och mycket vacker konst på väggarna. Det röda i mattan hade jag plockat upp i konsten och kanske i några vackra kuddar och plädar. Sen är det bara att tända i kakelugnen och slå sig ner i soffan med något gott att dricka och bara njuta!

 • Anna skriver:

  1. Äldre, orientalisk matta med varma, mättade färger som passar perfekt såhär i juletider. Skön för fötterna och vacker att titta på. 2. Kanske en röd Flowerpot av Verner Panton, en Laminofåtölj i fårskinn, Josef Franks fina tevagn samt ett plexiglasbord från Muji (designklassiker enligt mig).

 • Stämningsfullt skriver:

  1 Just nu har vi inga mattor pga småbarn, spill mmm ;)De vi hade gick ett dystert öde till mötes, haha.

  2. Gärna under ett matsalsbord och ett gäng vita eames runt!

 • Lina skriver:

  1. Stor ullmatta från Hay. Tänkte på kvaliteten, storleken och färgerna när jag valde den. Viktigt för mig är att mattan är tillräckligt stor för att bilda ihop möblerna med varandra.
  2. Med svarta Barcelonastolar, Newton bord och stor Panthella golvlampa. En mönstrad matta som Catania behöver "diskreta" möbler, annars blir det för rörigt.

 • JEANETTE skriver:

  1.)åh, vilken snygg matta i dagens adventslucka!….Idag har vi en beige luggad ullmatta köpt på loppis…det fick bli en 'andra hands' så länge, väntan på den matta vi riktigt ville ha! såååååå hoppas hääääär!

  2.)Jag skulle kombinera med 4 st. vita lounge fotöljer BARCELONA Mies van der rohe, med vardagsrumsbordet Barcelona Table också Mies.V.D.Rohe.Belysningen blir Vägglampa PISTILLO-Valenti som strålar ut sitt sken i rummet, sedan ROUND Lampa från Piet Boon ovan bordet.Accesoarer blir FOUR VASE-Opalvit Muuto med vackra vita tulpaner i + Fina coffeetable Böcker! Mattan ska stå för färg och form, som en konsttavla på golvet!

 • Gabriella skriver:

  1. Har en färgglad persisk matta som jag köpte begagnad. Gör susen i ett hem som börjar bli för vitt.

  2. Matten skulle vara centrum med Kartells transparanta Usame-bord, en gul Howardsoffa fylld med härliga kuddar, läderfåtöljerna Klappsta från Ikea och en massa galen konst uppåt väggarna.

 • Silje skriver:

  1: Jeg har ingen matte i min leilighet. Dels fordi jeg har en hund og det er liksom så lett og rengjøre uten en matte og dels fordi jeg ikke har funnet noe som jeg har hatt lyst på ennå.

  2: Jeg tror jeg ville ha satt denne matten under kjøkkenbordet mitt, det er helt hvitt, så har jeg hvite Eames DSR stoler rundt. Det tror jeg kunne passe fint sammen med en gammel teak sideboard som står ved siden av og Le Klint lampen som henger i taket.

 • Maria skriver:

  1. Jag har en underbar randig matta i rosa, gult grönt, alla färger! Men just till jul blev det lite för mycket. Eftersom jag inte hade råd med mattan Björk, så fick en grå matta från Ikea agera stand in. Men detta hade varit det ultimata, både mönster och förg, men stilrent och snyggt!
  2. Jag ser framför mig möbler i mjuka former. Saarinens Tulip-bord, vita eames-stolar och jetson-fotöljer.

 • AnnCatrin Walfridsson skriver:

  1. Vi har en svartgrå rya matta. Viktigt för oss när vi valde den var att den skulle bli tillräckligt stor i rummet. Det är lätt att välja för små tycker jag.
  2. Vi håller på att inreda ett brasrum i källaren.En designklassiker som redan finns är Dux soffan Fredrik i rött skinn. Och Eva stolar. Tycker att det borde bli jättefint med mattan till!

 • Magda skriver:

  1) Jag har ingen matta i vardagsrummet, helt enkelt för att jag inte hittat någon som passar min stil eller så är de fina mattorna jag hittat på tok för dyra.

  2) Jag skulle bla. välja en röd Carl Malmsten soffa och klassisk stringhylla på väggen .

 • Ignatius skriver:

  1. En brun lurvig rya, för känslan under fötterna.
  2. Jag skulle kombinera den med en Papa Bear-fåtölj i greige, Starcks vita lädersoffa Cassina och två sammetsgula Emma-fåtöljer.

 • karin skriver:

  1. Vi har inga mattor alls i vår lägenhet, förutom ett fårskinn på golvet vid sängen och en Pappelina i köket. Men nu i vintertid hade det faktiskt varit gott att ha något värmande i vardagsrummet(och något som lyser upp lite!)! Har än så länge inte bestämt mig för vad jag vill ha, Gandia Blascos är bland topp fem!

  2. Jag hade ställt ett vitt Loop Stand matbord, tillsammans med ett gäng Barcelonastolar och kanske ett par Beat Light pendlar i taket i olika former! Ganska enkla möbler till en stark matta!

 • Anna H skriver:

  1* Vi har nyss köpt in en vit matta från Liniedesign. Dessvärre råkade den ut för en glögg olycka direkt 🙁
  Hur tänkte jag när jag köpte den? Tänkte vitt burrigt vintermys och en matta som ljusar upp i vardagsrummet.

  2* Denna matta från Catania var rigtigt cool! På den ställer jag mitt Flower Mono bord. Från Urban living finns en fåtölj som heter Gervasoni Gray. Den skulle stå fint vid sidan om!

 • Anne skriver:

  1. Jag har faktiskt ingen matta i vardagsrummet (förutom sonens lekmatta med vägar & bondgård)…
  2. Klassiker och klassiker, men jag gillar verkligen Ikea expedit i svart, och sen skulle jag helst lyxa till det med ett par fina Barcelonafåtöljer (istället för de bekväma men fula jag har nu).

 • Anonym skriver:

  1) Innan "hajpen" med persiska mattor drog in i inredningsvärlden tyckte jag att sådana mattor är jättevackra! När vi fick makens mormors gamla djupt röda orientaliska matta blev den vardagsrummets smycke.
  2) Jag tycker Catania skulle passa perfekt med det jag önskade mig från Svenssons… Det skulle bli en Konfetti ljuskrona, en Snöbyrå, ett Collect 2010-skåp, Rafn rullbord, Svenssonsoffan (Så skön!), en Raw-kandelaber, en Signhylla till alla mina älskade böcker och en riktigt bekväm läsfåtölj (hm, får nog bli en Jetson).

 • Carola skriver:

  1. Vi har faktiskt ingen matta just nu. Vi hade en vit matta tidigare, men tog bort den när vi fick barn och det blev lite för mycket kladd-varning. Men nu är dottern så stor att det inte är något problem längre, så nu skulle vi verkligen behöva en matta. Det gör ju mycket för helhetsintrycket av rummet.
  2. Stringhylla, Superellipsbord, Sjuanstolar, Ikeas maskroslampa och en Laminofåtölj.

 • Rebecca Nyström skriver:

  1.Jag har nyligen flyttat och har ingen matta. Jag är mitt uppe i att söka med ljus och lykta efter den perfekta mattan. Då smäller ni till med denna mattan som jag tror är the one!
  2. Jag matchar den med Tom dixons lampor Beat. 2st Raw chairs och ett soffbord i betong. Snyggt enkelt och för mig väldigt personlingt.

 • Ulrika skriver:

  Vi har en orange yllematta från Ikea. Ikea passar vår budget, vill ha färg. Det blir en ny vardagsrumsmatta ungefär vart annat år, mattorna slits ut. Håller en dyrare matta längre?

  Cataina mattan skulle passa så fint hemma hos oss! Vi har ärvt min mans mormors gamla nätta soffgrupp från 30-talet, med raka välvda armstöd. Omklädd i mörk, marinblå fiskbensvävt ylletyg. Jag älskar ylle! Kuddöverdrag i rött/vitt och svart/vitt av tyget Mono från Frösö handtryck. Soffbordet är ett gammalt matbord med svarvade ben, avsågade till kortare längd, brunt med vit avskrapad färg. Vit Bumling golvlampa. På väggen en stor målning i svart tursch av en krinolinklänning målad av min 14-åriga dotter.

 • Susanne skriver:

  Jag resonerade inte alls, jag lät min man välja matta…..och det har jag fått ångrat. Just nu står den nere i källaren. 🙂

  Med denna färgklick till matta så skulle jag ha en svart Fatboy Rockies, en svart hörnsoffa från Njudex, ett vitt soffbord Stockholm, vita stringhyllor, en golvlampa och en massa vita, gråa och röda kuddar i soffan.

 • Maria R skriver:

  1. Jag har en ryamatta i svart, vitt, grått och beige från Mio. (Låter urfult men den ser bara grå ut). Valde den för att vi hade en fondtapet från Elitis med medeljonger som gick i beige toner medan soffan var svart och övriga möbler högblankt vita. Den tog upp alla färgerna och mjukade upp rummet.
  2. Tycker mattan är ganska stel i sitt uttryck så stringhyllor hade passat till. Jag hade gärna ställt ett par svarta Barcelona-fåtöljer på den.

 • Lisa skriver:

  1. Idag har jag en billig vit ryamatta i superstorlek. Varm och gosig men ingen katastrof om barnen spiller ner den.
  2. Eftersom Catania-mattan är ett konstverk skulle jag låta den pryda vår "döda yta" i vardagsrummet. I dagsläget har vi lagt en tråkig rund matta där för att ha något på golvet. I samma hörna står vår Laminofåtölj i mörkgrått som skulle passa perfekt ihop med Catania. Hade jag råd skulle jag byta ut vår IKEA-lampa som står i samma hörn mot en Panthella.

 • Caisa skriver:

  1. Jag har ingen matta alls just nu. Ville prova utan när vi köpte ny soffa och det är i och för sig lättstädat men jag tycker att det blir tomt och "kallt" utan matta.
  2.Barcelona fåtöljer i svart, ES soffbord i svart, en vit golvlampa Cross med metallben och grå fårskinn och nu i juletid röda plädar. Mattan får tala för sig själv, inga kruseduller behövs!

 • Camilla skriver:

  1. Vi har en vit matta och jag vet inte riktigt hur vi resonerade… den blir jättesmutsig och vi behöver verkligen byta ut den.
  2. Jag hade kombinerat den med svarta Pernilla stolar, ett svart Flower bord och en Random Light i taket. Så fint!

 • Emma skriver:

  1. En visionslös "trasmatta" från IKEA som var väldigt praktisk när hunden var valp.

  2. Mattan skulle placeras i vårt "nya" vardagsrum, biblioteket med det vita skönt slitna brädgolvet och inbyggda kamin. Inbyggda bokhyllor bryts av med några stringhyllor original i svart och ek. En Loveseat med fotpall och fårskinn står framför brasan, JL Möller står för två karmstolar i ek med svart skinnklädsel. Ett litet okänt runt 50-talsbord vid stolarna. Ljuset kommer från en Bestlite golvlampa, Secto vägglampor i vitt samt en Mhy i rött som hänger ovanför den gamla 40-tals skolbänken för två som utgör huvudpunkt i barnens lekhörna.

 • maria skriver:

  1 Just nu har vi en fake Tiger fäll i vardagsrummet (från rusta) Det blir många "grevinnan och betjänten" moments.
  2 Jag skulle nog låta mattan få skina och köra en vit inredning för övrigt, några vita Barcelona fåtöljer skulle vara snyggt.

 • Louise skriver:

  1. Jag är student och bor i en vit hyreslägenhet vilket gör allting väldigt begränsat. Just nu har jag en grön ryamatta som lyser upp, och som glädjande nog har fått stå ut med min mammas bus som barn.
  2. Jag skulle kunna skriva upp en rad med olika designmöbler här, men det är först realistiskt om ett par år. Dock tror jag att mattan hade kunnat bli en ny färgklick i vardagsrummet då tyvärr åldern börjar ta ut sin rätt på den gröna mattan. Den kommer att lysa upp det vita vardagsrummet på ett härligt sätt och ändå passa fint till de övriga möblerna; en vit tv-bänk och ett vitt elipsformat matbord med svarta stolar till. Dessutom skulle jag kostat på mig lite nya kuddar till soffan som kunde lyft fram mattan ännu mer.

 • Emelie skriver:

  1. En vit rya från Ikea, blocket-fyndad, billig, mjuk och stor. Just storleken är det allra viktigaste med en matta tycker jag.

  2. Jag tycker att en Catania gör sig bäst under ett matbord. Så med Hay loop Table några sjuan i brunt läder, två Dagg vas i klarglas från Svenskt tenn och ett stort fång vita liljor i den ena.

 • Hanna Skattberg skriver:

  Tjenare, Hur mårs de?:)

 • Anna W skriver:

  1. Nu har vi en vi ullmatta som vi köpte innan vi fick barn. Den har nu fått ett nytt mönster 🙂 Den är utom all räddning! Så nu är vi på jakt efter en ny matta!

  2. Ett som är säkert att denna snygga matta måste få synas! Jag skulle inreda vardagsrummet med desigklassiker i diskreta färger. Som tex en svanen fåtölj i svart.

 • CissiW skriver:

  1. Idag har jag en helt egenstylad skapelse på golvet. Två smalrandiga vita trasmattor ihopsydda med svarta band, som en rad svarta kryss i mitten. Något av en nödlösning som faktiskt blev oanat stiligt i slutändan.
  2. Jag skulle välja en vit Accent Soffa från Swedese för att matcha mattans lite strama uttryck och sen runda av det kantiga med min fina röda Snooze-gungstol.

 • Emma skriver:

  1. Vi har en persisk matta i vinrött, ljusblått, svart och beige. Den ger värme och liv till vårt annars ganska grafiska hem.
  2. Catanian skulle få äran att sällskapa med bl.a. två beiga bamsefötöljer, Wegners pp19, samt ett en snygg vägg med en stringkombination, och i taket en stor bumling i svart.

 • 1. Åh, vilken fin matta! Den skulle passa perfekt hemma hos oss. Nu har vi har en sliten liten fjuttig beige och fläckig Ringum från Ikea. Inte roligt alls. Anledningen till att vi inte köpt någon ny än är att vi inte hittat "den rätta" men vad gäller Catania var det kärlek vid första ögonkastet! Nu är jag kär…

  2. Jag skulle ställa dit svarta Barcelonastolar. Lite uttjatad men är ändå det finaste jag vet. Verner Pantons röda Flowerpot bordslampa får lysa i fönstret. Vita string Plex på väggen med designböcker och inredningsmagasin tillsammans den röda Streamline-bilen. Soffbordet är ett loppisfyndat gammalt teakbord. I taket hänger jag en stor maskroslampa.

 • Johanna skriver:

  1. Vi har två svarta mattor från IKEA som vi satt ihop med silvertape så det blir en stor! Den är diskret och stilren, men hemsk att hålla ren då vi är två blonda tjejer med långt hår här hemma… Underligt att vi har hår kvar på huvudet med tanke på alla hårstrån jag plockar upp varje dag!
  2. På mattan skulle jag ställa två stycken Tablo brickbord, ett vitt och ett rött i olika höjder. På en vägg skulle jag montera ett Stringsystem i vitt för all förvaring. Jag skulle vilja sitta i Sahara Woods vita skinnfåtöljer! Sen saknas bara en bra bok och en mysig pläd!

 • sandra skriver:

  1. Vi är nyinflyttade och har inte hunnit eller kunnat enas om matta än.
  2. Mattan gör hela grejen så den skulle matchas med min vita och min svarta soffa, ett vitt soffbord, en vit och en röd string hylla på väggen.

 • Ann skriver:

  1) Vi har ingen matta i vardagsrummet. Jag tycker det är svårt att hitta fina mattor, har länge letat i secondhand affärer efter något rött eller rosa men inte hittat något.

  2) Jag skulle styla med en rottingfåtölj (kanske den från danska Sika Design som ni har på er hemsida), en sliten svart skinnsoffa med raka linjer, industrilampor, ett bord på hjul och en vit Eames gungstol.

 • Helene F skriver:

  Jag har idag en lila "hårig" matta som matchar med resten av rummet som går i grått/brunt/lila…

  … och redan efter ett år har jag börjat tröttna på denna inredning och skulle därför, med den här mattan, kunna starta om och bygga upp inredningen runt mattan!

 • Ingrid Nielsen skriver:

  1. Idag har jag en grågrön ryamatta i vardagsrummet. Skön att borra ner tårna i.
  2. På Catania skulle jag ha ett vitt Dux Superelips med vita Myranstolar.

 • Sophia skriver:

  1. Idag har jag en STOR grön ryamatta "Shaggy lyx" i vardagsrummet. Vi köpte den efter inspiration från ett inredningsprogram på femman och vi ÄLSKAR den. Däremot så saknar vi en snygg matta nere i vår upphottade gillestuga. Mattan Catania skulle vara ursnygg där.

  2. Jag brinner för 50- och 60-tal och skulle välja klassiska möbler från IKEA, LÖVET-bordet och SKOPA-stolen för att matcha mattan. SKOPA-stolen

 • pernilla skriver:

  1. Vi har ingen matta i vårt vardagsrum trots att vi har bott i lägenheten i tre och ett halvt år. Vi har helt enkelt inte hittat någon som är tillräckligt stor och som passar våra smaklökar.

  2.Jag hade valt att behålla vårt svarta DLM bord och kombinerat det med det runda, låga bordet Tio i vitt, en mysig soffa, en Ägget-fåtölj, en AJ-lampa i golvmodell och en jätteklase med stora nakna glödlampor som påminner om Socket lamp från Muuto.

 • 1) Vi har en grön ryamatta hos oss. Den känns som en lyxig gräsmatta som vi faktiskt har romantiska picnicar på ibland 😉
  2) Jag skulle ha den under matbordet som är ett gammalt teakmatbord från min mans gammelmormor. Mina absoluta favoritstolar "dwr" från eames (vita) skulle stå tillsammans med bordet samt min älskade srveringsvagn från kartell/yngve ekström i teak/svart laminat. På serveringsvagnen har jag en kollektion av slipade glaskaraffer i olika former och höjder!
  Över bordet hänger Tom Dixons olika "beat light"..

 • Vilje skriver:

  1. Vi har en gräsgrön Pearl-ryamatta från Mio, som vi köpte för att ge litet färg och värme till vardagsrummet.

  2. Om jag skulle styla ett vardagsrum med utgångspunkt från Catania, skulle jag börja med ett Noguchi-soffbord med svart underrede och glasskiva, så att man kunde se hela den underbara mönstret. I ett drömscenario hade jag även köpt soffan Mags från Hay och lagt till två st. Ray Lounge chairs. Pianot som redan står i rummet passar perfekt till mattans mönster så det får stå kvar, och sen lite vackra fotokuddar från Oddbirds och en svart/grå pläd (Polka från klippan) så är jag hemma. Skönt!

 • Evalotta skriver:

  1. Jag har inte ens någon matta, snyft!

  2. Med en lite sliten chesterfield soffa, en jielde lampa och något lätt vackert bord.

 • Conny Eriksson skriver:

  1. En svart matta med vita ränder som jag köpte för att jag tyckte den var fin. Det visade sig dock ganska snart att den har en tendens att väldigt fort bli extremt dammig och hårig, vilket jag inte alls uppskattar.
  2. Min mysiga grå divansoffa från Bolia, två Jetson fåtöljer i svart skinn, en PH Kotte-lampa, ett collect 2010-skåp (det som var med i kalendern tidigare och de underbara väggskulpturerna "Piracy" av Rip Kirby.

 • Kristian P skriver:

  1. Jag har en offwhite stor ryamatta. Den känns så mjuk och inbjudande och passar perfekt till mitt soffbord och soffa. Jag ville ha en ljusmatta och ryamatta känns ganska säkert om det blir att man spiller – jämfört med en "slät" ljus matta.
  2. Jag hade låtit mattan få vara i fokus med sina härliga färger och mönster. Så jag ahde placerat den tillsammans med klassisker som Tolixpall, Stringhyllor, AJ-golvlampa, DLM bord och en rak, stram soffa. Vill man klatscha till det lite extra kan man ju placera ett läckert 2K-skåp i närheten och ta upp den röda, fina färgen. Sedan hade jag haft några Therese Sennerholt litografier i svarta ramar.

  Åh vad denna matta hade passat bra hemma hos mig! 🙂

 • Annika skriver:

  1) Jag har en stor vit ullmatta, huvudsyftet var att binda ihop rummet så möblerna inte bara kändes slumpvis utslängda. Att den är vit beror på att jag har ett så litet vardagsrum att en färg för mig skulle kännas alltför dominant och mörk.

  2) Mönstret känns för mig väldigt rustikt och hemslöjdsaktigt, så jag skulle satsa på nordiska klassiker med Aalto-möbler och stringhyllor! Två Laminofåtöljer i grå ull skulle också få vara med, till matchande bord och lampan One från Holmegaard.

 • Tove skriver:

  Just nu har vi en vävd matta som jag köpt på Åhléns med ett mönster som heter något särskillt fast jag minns det inte just nu Det är rutor i rutor, ett klassiskt tvåfärgsmönster.

  Skulle jag styla ett vardagsrum med hjälp av mattan skulle jag nog ändå försöka hålla mig till trätoner och hålla det lite dämpat just för att mattan är som ett smycke i sig.

  Jag skulle älska att ha en samsas-soffgrupp i grått till mattan och ett bord till antingen drömbordet (som jag egentligen direkt kan glömma 2139 Almrot från svenskt tenn eller Itomaki som jag har sett någonstans någon gång, jag minns inte var.

  En mademoiselle i svart som Illmari Tapiovaara har designat skulle jag ha som uddastol

  Till det skulle jag välja Volière Demi Grande
  Challières lampa (finns på Urban living) eller en octo i ljust trä och sedan skulle jag låta mitt långa sideboard som är ett loppisfynd stå kvar precis som bokyllorna.

  JAg vet inte riktigt vad jag skulle ha för textilier, jag brukar sy en del kuddfodral själv men jag har en förkärlek för blomma och havstulpansmönstret från Mairo och eftersom jag har tyg hemma med det mönstret blev det säkert det.

 • Line skriver:

  Idag har vi en matta från Mio som heter Rough, det är en svart trasmatta i läder. Tycker kombinationen av det gamla traditionella är fint mot de moderna i material och färg.

  Antingen kan man arbeta med möbler som går i samma färger som mattan Catania, alltså svart, vitt och rött. kan tycka att det i längden blir lite tråkigt så jag skulle utöver de bryta av med möbler i ljust, ljust trä. Designklassiker som passar till är Arne Jacobsen lampor, lite retro touch med stringhyllor, och tyger från Marimekko.
  Skulle den hamna i mitt v-rum skulle den matchas med svarta/vita möbler, soffbord i betong, anna O och estrid ericsson kuddar och filt från klippan. En fårskinnspäls, några babushka dockor i rött, tavlor "Mjölk" av Mikael Reuter och Olle Eksells "kakaoögonen." Ena väggen är tapetserad i Sandbergs svart och vit randiga tapet, ja du ser, jag drömmer mig bort 🙂

 • EBBE skriver:

  1. Vi har idag en stor matta från Design House av Lena Bergström. Jag finner en fantastisk känsla av ro när jag befinner mig i en björkskog och därför var det kärlek vid första ögonkastet när jag hittade denna ljusa björkmatta.

  2. I det ljusa vardagsrummet som har stora fönster längs hela väggen ut mot sjön skulle jag placera denna matta tillsammans med vår svarta iresoffa, två röda jetson fåtöljer, två vita panton fönsterlampor, ett tio bord lågt i svart, en svart camouflage Zero över bordet och vita stringhyllor bakom soffan.

 • hedvig skriver:

  1. I vardagsrummet har vi en mjuk och fluffig grå sak. Vi resonerade såhär: ÅÅÅÅH MYYYS VAD MJUK! ibland tar jag en promenad runt vardagsrumsbordet bara för att den är så mjuk och gosig att gå på.
  2. Jag vill ha Catania vid vår matplats! Den skulle bli en perfekt färgklick bland allt svart och trä. Men om jag måste ha den i vardagsrummet och kombinera den med designklassiker, så skulle den få sällskap av bord 915 och 2 st fåtölj 400 från artek, och ett stringhyllesystem på väggen.

 • Janina S skriver:

  1. Jag har en vit och beige mönstard ullmatta som jag tyckte var så fräsch när jag köpte den. Nu är den tyvärr befläckad av diverse spill från besökande syskonbarn.

  2. Med utgångspunkt från Catania skulle jag vilja addera en vit Eilersen baseline soffa för en riktig inbjudande myskänsla. Självklart ska vi ha ett soffbord i form av Itomaki av Karl Andersson och söner, som jag tycker är besjälad med mattan. Sen skulle jag jag sy golvkuddar av kelimmattor i olika mönster som skulle få gifta sig med mattan i ett myller av färg och form.

 • Monica skriver:

  1=En matta med en tyngdlyftare på p.g.a att där sitter sonen med sina kompisar och tittar på TV, snackar och myser.Han har fått bestämma och vad gör man inte för att barnen ska hålla sig hemma?

  2=Ägget fåtöljer, Arne Jacobsson
  Twiggy golvlampor,Foscarini
  MX800 soffbord, Alvar Alto
  i matchande färger

 • Mini skriver:

  Hej!
  1. Har ingen matta idag eftersom vi renoverar, men när det är klart ska Ikeas Stockholm flytta in (om jag inte vinner den här skönheten förstås ;)).
  2. Om man nu får drömma fritt så skulle jag ha två Barcelona fotöljer, en schyst skinnsoffa, underbara Vitra Coffe Table, en stor vit bumling och några AJ lampor till det.

  Mvh
  Mini

 • -Jag har IKEAS ullmatta Jorun i ljus- o mörkgrått som just nu passar perfekt eftersom jag än så länge har en gul lädersoffa. I soffan har jag kuddar i grafiska mönster i vitt/grått/svart. Ämnar byta ut den gula soffan snarast o köpa svart lädersoffa Corona, Itomaki soffbord med svart underrede och 2 st Corona svarta läderfåtöljer.
  Jorun blir förpassad till annan del av huset.
  Den oändligt vackra mattan Catania kommer att passa helt fantastiskt bra till de nya möblerna o ta upp färgerna i mina färgstarka litografier på väggarna.

 • Hanna skriver:

  1. IKEA Stockholms stora, svartvitrandiga matta. Den grupperar soffan och fåtöljerna jättefint och ger mycket karaktär åt rummet. Jag älskar det grafiksa uttrycket!

  2. Mattan skulle få ligga under ett matsalsbord (Loop Stand från Hay), bordet kantas av Wegners Y-stolar i ek. Över bordet hänger 2st AJ-pendel i vitt. Bakom bordet står ett sideboard (Vass från Asplund) med finfina loppisfynd i form av glasvaser blandat med ryska dockor, en munny och några exemplar ur min robotsamling. Över sideboardet hänger jag en stor tavla som min duktiga vän målat.

 • Mimma skriver:

  1.Svart ullig varm matta för jag fryser om mina fötter.
  2.Pernilla fåtöljer med fotpall,Bruno Mathsson
  Arkipelag golvlampor med bord
  Trisuperellips soffbord,Bruno Mathsson

 • Tess skriver:

  1, en svart ryamatta. Tror inte jag tänkte alls…vi har ju hundar som är vita…resten kan man nästan räkna ut själv. Måste byta matta…
  2, Skulle med utgångsläge från mattan ha två Bruno Mathson "miranda" med fotpall i ljust flätat linne. De är inte bara snygga utan dessutom otroligt sköna! Givetvis vända mot kakelugnen och mellan dem ett bailey brickbord för böcker och ett glas vin 🙂

 • Jenny Lindström skriver:

  1. En mörklila ullmatta har vi nu. När vi köpte den va det till vår förra lägenhet som hade murrigt brunmänstrade väggar och mörkbetsat golv. Den passade perfekt – då! Vi ville ha den där mysiga murriga känslan i rummet!
  2. Fåtöljen åskbollen, min mormors gamla Em-bord, lampan Flowerpot i rött (av Verner Panton, Stringhyllor på väggen och Daybed i grönt av George Nelson. Allt för att plocka upp färgerna och ha en liten röd tråd. Klassiskt med lite edge!

 • Becca skriver:

  1. Idag har vi en helt vit matta samt en vit/beige matta i vardagsrummet. Detta för att känna oss helt fria med övrig inredning.

  2. Jag skulle välja ett par stolar i trä, t ex Eames' Dining Chair DCW i valnöt för att få en varmare ton tillsammans med mattan. Jag skulle tänka tvärtom mot vad vi tänker hemma (se punkt 1), dvs mattan får vara accenten och färgklicken och möblerna tonas ned till något mildare. En grå eller svart soffa kanske.

 • Rebecca skriver:

  1. Jag har en vit ullmatta just nu, den är dock lite för liten så vi behöver byta på sikt.

  2. Jag skulle kombinera "Catania" med de designmöbler jag redan äger och som står i mitt vardagsrum idag (eftersom de är vita eller i björk): Bruno Mathsons Mina-fåtöljer, Bruno Mathsons Miranda-fåtölj, Ihreborn-soffan, den vita AJ-lampan, vita stringhyllor, superellipsbordet, sjuanstolarna, flowerpoten osv.

 • Sara skriver:

  1. Idag har jag en IKEA-klassiker som matta, IKEA Stockholm Rand. Jag valde den eftersom jag älskar det svartvita grafiska mönstret och den passar perfekt till vår stil som går i vitt, svart och teak, med några inslag av färg.

  2. Jag skulle utgå från en enfärgad soffa i stramstil, t ex Svenssonsoffan i gråsvart. Jag skulle därefter lägga till ett antal kuddar i rött elefanttyg, blått lintyg samt Manhattan-tyg, samtliga från Svenskt Tenn. Det skulle bli en härlig kombination av en enhetlig färgkombination men med mönster. Som kronan på verket skulle en AJ-golvlampa i vitt passa fint!

 • ANNIKA skriver:

  1.Har ingen matta just nu eftersom hundvalpen nyss käkat upp den.
  2.Laminofåtöljer i grått ull som är så fina.
  Klassiska Aaltomöbler därtill .Sen får mina ärvda prylar bli pricken över i:et.

 • Tove B skriver:

  1. Idag har vi favoriten Wave från Kateha i grått/svart/vitt. Ger en vilsam och behaglig bas till vardagsrummet, och passar bra ihop med soffbordet Flower i vitt från Swedese, vår kära grå soffa (en trojänare från Ikea) och en behagligt insutten Jetsonfåtölj.

  2. Den fina mattan skulle såklart passa alldeles utmärkt i vårt vardagsrum med möbleringen ovan, men hade jag fått välja hade den passat perfekt i vårt stora barnrum på ovanvåningen som delas av våra två döttrar. Det är kallt och dragigt på golvet, och en härlig färgstark yllematta skulle vara perfekt både som inredningsdetalj och som lekbas. Lilla E och S skulle matcha den med vitt lekbord, vit utdragssäng, röd lekspis och massor av Lego 🙂

 • Elena skriver:

  1. Jag har vanlig beige ryamatta.
  2. Ägget-fåtöljen, och Ikea lampa som liknar solfjäder. Och gärna någon stilig tävla.

 • Maria =) skriver:

  1) Har en rund röd PS matta för jul

  2)Åh,Soffa Engelsson-ljus modell howard.Vitt sideboard voice furniture,fåtöljer Gyro.Soffbord glas så att mattan syns.Mysig belysning och massa kuddar från indiska och svenskt tenn blandade med lite ärvda indiska saker och böcker!

 • Viktoria Dahl skriver:

  Kanonsnygg matta! Blev helt kär i den!
  1) Idag har vi en benvit ullmatta från Ikea. Vi ville ha något ljust i vardagsrummet, men ändå inget jättedyrt medans barnen var små. Nu börjar de bli stora, mattan har gjort sitt & det är dax att börja spana efter en ny. Denna vinst skulle ju vara underbar att ha här hemma!
  2) Jag drömmer om två svarta Barcelona fåtöljer & de skulle ju vara fantastiskt fina ihop med denna matta. Vill gärna ha ett DLM bord mellan fåtöljerna & Arkipelago golvlampor! På DLM bordet står några Kivi ljuslyktor i matchande färger till mattan!

 • Ulrika N skriver:

  1, har IKEA PS stor, run och röd, för tillfället använd av min katt för att vässa klorna

  2, skulle hålla det enkelt med två Laminofåtöljer med fotpallar. Mellan dem ett brickbord för böcker och en AJ golvlampa för belysning.

 • Kajsa skriver:

  1. En vit sak som hårar en massa och vi var nog rätt fega när vi valde den mattan.
  2. Stringhyllor, Carl Malmsten Farmor fåtölj, A2 skåp och belysning från kartell.

 • Anna skriver:

  1. Idag ligger det en ganska gräslig matta som jag köpte på 80 talet. Enda anledningen till att den ligger där nu är att det är en härlig orange röd färg i som matchar julgranskulorna i granen. Men efter jul åker den ut.
  2. Skulle lagt den under mitt matboard i teak. Stolarna är vita Eames med träben och på väggen har jag texten " This is my space…. av Therese Sennerholt. Mattan skulle bli perfekt.
  Take of your shoes and relax….

 • Carolina skriver:

  1. Har ingen matta och har inte haft på flera år pga av att vi hade en hund som var alldeles för förtjust i att förstöa dom. Men nu letar vi för fullt efter matta igen.
  2. Två stycken Rocking chair från Eames, bordet som sre ut som en knappnål och Flower Pot lampa.

 • Maria B skriver:

  1. Nu har vi en trist ryamatta i beige. Vi tog väl det säkra, om än tråkiga, alternativet när vi valde den. Jag skulle välkomna förändringen om jag skulle ha turen att vinna den beydligt mer kaxiga och iögonfallande Catania.
  2. Jag skulle vilja ta upp de härliga färgerna i mattan genom möbleringen. I mitten av mattan skulle jag vilja ha ett bord – Newton från Karl Anderson & söner, och runt det skulle jag välja att ha fyra svarta Ray Lounge Chair från Hay. Genom bordets glasskiva ser man mattan, och det svarta i bordets underrede och fotöljerna lyfter fram de svarta detaljerna i mattan. En golvlampa, Mushroon golv från Örsjö i rött och vitt, hade varit som pricken över i:et.

 • Anonym skriver:

  pröva detta det är jättekul men du får inte bläddra ner texten i förväg gör inte det okej?
  för då fuskar du och det kommer inte att gå i uppfyllelse! Det är ett
  test som är skoj! du kommer tycka att de e kul!
  Ämne : Ett test som faktiskt fungerar… läskigt…
  Nu gäller det att INTE bläddra ner texten i förväg.
  FÖLJ INSTRUKTIONERNA – FUSKA INTE FÖR DÅ KOMMER DET INTE ATT FUNGERA
  OCH DU KOMMER ATT ÖNSKA ATT DU INTE GJORT DET!
  Personen som skickade detta till mig berättade att önskan faktiskt blev
  verklighet efter bara tio minuter… MEN FUSKA INTE!!
  Det här har ett roligt men lite läskigt slut, läs inte i förväg följ
  bara instruktionerna i tur och ordning, det tar bara tre minuter som
  sagt och det är i alla fall värt ett försök.
  Ta först fram en penna och ett papper:
  När du ombeds välja namn, välj då personer som du faktiskt känner på
  riktigt och följ din första tanke eller ingivelse!
  Gå nedåt rad förrad – en rad i taget – läs inte i förväg för då förstör
  du det roliga!!
  1. Skriv först siffrorna 1 till 11 under varandra, börja med 1.
  2. Bredvid siffrorna 1 och 2, skriv ned vilka två tal du vill.
  3. Bredvid siffrorna 3 och 7 skriver du namnet på två personer av det
  motsatta könet.
  Titta inte i förväg, för då blir resultatet fel!
  4. Skriv ned namnet på vem som helst vänner, familj etc) bredvid 4:an,
  5:an och 6:an.
  Fuska inte för du kommer att ångra det!
  5. Skriv titlarna på fyra melodier/låtar bredvid 8, 9, 10 och 11.
  6. Slutligen, önska dig något.
  Här kommer då nyckeln till detta:
  1. Du måste berätta om detta för "antalet du skrev invid 2:an" stycken
  personer.
  2. Personen vid siffran 3 är den du älskar.
  3. Personen vid siffran 7 är någon du tycker om men inte kan komma underfund
  med.
  4. Den du bryr dig mest om finns vid siffran 4.
  5. Personen vid 5:an känner dig väldigt bra.
  6. Personen vid 6:an bringar dig lycka.
  7. Melodin på 8:an hör ihop med personen vid 3:an.
  8. Vid 9:an finns melodin för personen vid 7:an.
  9. Melodin vid 10:an säger mest om ditt sinne, och dina tankar.
  10. 11:an är melodin som berättar om din inställning till kärlek.
  Sänd detta vidare till 10 personer inom en timma från det att du är
  färdig. Om du gör det så kommer din önskan att gå i uppfyllelse!
  Om inte… sker motsatsen.
  När du Läser detta så har du en timme på dig att skicka den vidare…
  Det är en kärlekskedja som startade 2004.
  Vare sig du Tror på det eller inte så
  kommer det hända just dig> o go for it!
  Skickar du den till 20 personer kommer den du älskar fråga om ni kan bli
  ihop!
  Skickar du den till 15 personer kommer han/hon ttt bli kär i dig.
  Skickar du den till 10 personer kommer han/hon kyssa dig inom 7 dagar.
  Skickar du den till 5 personer kommer ni bara förbli vänner och inget mer..
  MEN om du bara skiter i det och inte skickar vidare så kommer du få otur i ….

 • Ingrid skriver:

  1. Jag har en vit/beige ullmatta. Rutor i olika nyanser. Inköpt på Mio-möbler för flera år sedan.
  Har alltid tyckt att det är snyggt med ljusa mattor. Ville inte ha det när barnen var riktigt små, av praktiska skäl. Men jag kan tala om en sak; ALLTING syns! Det var inte så bra, även om barnen blivit större.
  2. Jag tycker om att blanda både nya och gamla möbler, olika stilar,inte för stelt. Blir mer intressant så. Men om jag fritt fick välja så skulle jag bl.a ta en Pernilla liggfåtölj(fårskinn),
  Puzzle soffa, klassiskt satsbord.En AJ-golvlampa(röd),PH kotten i taket, mm mm.

 • Tine skriver:

  1. Vi har faktisk ingen lige nu, da det gamle ikke længere passede til vores nye sofa.
  2. Vi har en grå sofa fra Bolia, sofabord fra danske designerzoo og denne PH-lampe med rød inderskærm: http://www.louispoulsen.com/da/Product/table-floor/ph%2080.aspx?description=
  Alternativt ville det være perfekt til vores læsehjørne med hvide Montana-reoler, sort AJ-lampe og den "nye" wegner-lænestol (som dog stadig er mit drømmemøbel :-))

  Tak for en super adventkalender!

 • Kari Gundersen skriver:

  1) Vi har ett gammelt kelim teppe i brunt og hvitt. Den gangen vi kjøpte teppet, så passet det flott til vår brune sofa. Teppet er fremdeles flott, men det passer ikke helt til den sofaen vi har. Vi ønsker oss ett lysere teppe.

  2) Jeg vil ha to Rocking chair fra Eames og et hvitt, rundt sofabord.

 • Maria skriver:

  1. Jag har precis lagt in en mörkgrön ryamatta. Det var färgen som fick styra. Jag har under flera år varit helt utan mattor – det är ju mycket lättare att städa, men det blir så mycket "hemtrevligare" med en matta.
  2. Jag tycker att det skulle vara fantastiskt med den mattan till en härlig Paddan-fåtölj och en Cord-lampa. Ett fint litet sideboard, kanske DLM till det, mmmm härligt!
  /Maria

 • Emelie skriver:

  1. Nu har jag en svart ryamatta från Ikea. Köpte den till min förra lägenhet för att jag ville ha något på golvet. Svart passar ju till det mesta men nu är min inredning så mörk i sig så jag är ute efter något nytt.

  2. Mattan är otroligt vacker, har suktat efter ”systern” Siracusa från samma designer, men det är samma klass på dem båda. Till mattan skulle jag vilja ha en mörkgrå Boxplay från Swedese, trots mattans röda färg har den enligt bilderna en kall röd ton och det matchar jag gärna med grått. I Soffan vill jag lägga Chipara pläden från Pendelton, för dess kalla gröna färg och då grönt är komplementfärg till rött. Mitt emot soffan vill jag ha två fåtöljer och då väljer jag Svanen av Arne Jacobsen för dess vackra form som påminner mig om tulpaner. Dessa får gärna vara i gråbrunt slitet läder. För att framhäva den speciella mattan vill jag ha ett bord i glas och då tycker jag att étt svart Newton av Dan Sunanga & Staffan Holm skulle vara perfekt, otroligt uttrycksfullt bord som säkert blir en designklassiker i framtiden. Böckerna vill jag förvara i ett par tre Pilaster i svart. En Bestlitelampa på golvet bakom soffan samt tre st Beat Shade Tall av Tom Dixon i taket skulle vara pricken över i:et.

 • Rebecca skriver:

  1. En grön ryamatta från Ikea. Den var billig, grön och hyfsat fin.
  2. Jag skulle absolut satsat på enkla möbler med rena linjer och låta fokus ligga på mattan. Erik Jörgensens soffa EJ 315 med tillhörande fåtölj, tillsammans med soffbordet She av Johanna Egnell. I taket får en klassisk fem-armad Luxus-lampa hänga.

 • Karin Henrikz skriver:

  1.Jag hade en vit ryamatta innan jag hällde en kanna te över den, fick för mig att tvätta den själv och den började mögla (misstag jag icke gör om), så ja nu är jag mattlös

  2. Den skulle kombineras med min svarta äggstol, det hade blivit en perfekt brytning mellan den svarta klassiska stolen och den den mer färgstarka mattan, lekfullt men ändå stilrent.

 • Heddie Faghir skriver:

  Hej!

  1. Har en vit väldigt enkel matta från Ikea som jag köpte tills jag hittar "THE ONE". Helst är jag ute efter något orientaliskt som speglar min bakgrund men även är modernt. Catania var inte helt fel 😉

  2. Jag skulle nog matcha den med vit soffa Box soffa från Eilersen. DLM sidebord, 3 st svarta i olika strl som soffbord, lätt att flytta runt också =) Prince Chair från Hay som också är en möbel som sticker ut lite, mattan är tar mycket "uppmärksamhet" och det ska den ha men tycker det är viktigt att ögat inte fokuserar på endast en detalj. Kuddar i soffan som tar upp färgerna i mattan, och en gul kudde bara för att röra till det ytterligare =)

 • Agneta Johnsson skriver:

  1. Mattan som ligger under vardagsrumsbordet är en gammal ryamatta som min mor och mormor hittade på loppis för många år sen. Den dammar förskräckligt mycket och har verkligen sett sina bästa dagar.

  2. Jag skulle kombinera mattan med en vit Flowerpot Table Light av Verner Panton och en vit Eames Molded Plastic Rocker – RAR av Charles and Ray Eames, jag tycker att dessa klassiker framhäver mönstret i mattan. Det bästa med designklassiker är att man bara behöver ett par stycken för att göra underverk med ett hem.

 • suss skriver:

  1. Har en gråbrunsvart ryamatta som är 3,5×3 m. Egentligen en specialbeställd heltäckningsmatta i dem måtten. Vi ville att möblerna skulle sammanbindas med varandra och bilda en ö i vårt stora kök-matrum-vardagsrum.
  2. Jag skulle plocka bort mattan jag har och behålla min vita vintage Duxsoffa,det vita flowerbordet med ekkant, laminon med ek och vitt fårskinn samt en RAR gungstol och ett Hay DLM bord vid laminon. Det skulle bli supersnyggt.Hoppas jag vinner för det är bara mattan som fattas!

 • Lisa O skriver:

  1. Vi har en vit ryamatta som inhandlades innan vi fick barn. Vid köptillfället insåg vi inte nackdelarna med en helvit och luddig matta. Idag inser vi att mönstrat, färgglatt och vändbart är oslagbart, särskilt i kombination med vilda barn 🙂
  2. För tillfället är leksaker från Brio de enda designklassikerna i vardagsrummet. En vacker och tålig matta som Catania skulle sprida skön vuxenstil utan att göra avkall på användbarhet och lekfullhet.

 • Marianne skriver:

  1. I vardagsrummet har jag två melerade ryamattor i beige och natur. Varför? De går så utmärkt bra ihop med hundhår från engelsk setter. Dessutom är de väldigt lätt att dammsuga, nog så viktigt när man har hund.
  2. Den vackra Catania-mattan skulle naturligtvis passa utmärkt tillsammans med en soffgrupp, eller under ett matbord. Jag skulle dock gärna vilja ha den som ett välkomnande inslag i en stor hall. Där skulle den trivas bra med en svart skinnlänstol från Norrgavel, hallbordet Tamara (säljs av Whole sale decorators market), Kartells Bourgie och på väggen litografier av Lars Pirak ("Tjuonavägge") och Ulrica Hydman Vallien ("Mot framtiden").

 • Louise skriver:

  1. en vit ryamatta, ärvde den av min bror som tidigare bodde i min lägenhet.
  2. Några Eames lounge chair med fotpall, ett Noguchi bord, en Arco lampa från Flos skulle jag styla med

 • Erica skriver:

  I vardagsrummet har vi en mörkgrå ryamatta som faktist fungerar jättebra och som vi trivs med. Däremot har vi ytterligare ett vardagsrum där vi har nyinköpt soffa och en urful smutsig vit IKEA Hampen-matta (inget fel med dom men den börjar ha gjort sitt). Där skulle det vara underbart att få ha en ny matta !

  Till denna vackra matta skulle jag absolut vilja ha lamino som är favorit all time !

 • Maria G skriver:

  1. Wow, vilken cool matta! Det kanske är den vi har väntat på… För vi har ingen matta idag, då vi inte har hittat någon som vi fastnat för.

  2. Mattan skulle vi lägga under vårt nyinköpta Flower-bord.

 • Anne B. skriver:

  1) Mattan är stadig och håller soffbordet på plats. Färgerna passar rummets övriga färger.
  2) Artek bord och stolar i trä. Skulle passa bra med stilrena möbler.

 • Ulrika skriver:

  1. En grå ryamatta. Passar bra till mina svarta skinnsoffor och grå/silvriga tapeter.

  2. 2 st snygga barcelona stolar och ett snyggt litet bord till det.

 • Ifrith skriver:

  Just nu har jag en stor rund ullmatta från IKEA som är röd. Jag har fått överta den av mina föräldrar som ledsnade på den vilket jag också har gjort nu…

  Jag tror att det snygga grafiska mönstret på Catania-mattan hade framhävts under ett Noguchi-bord. Mina vita skinnsoffor från IKEA hade passat fint ihop med mattan. Spontant känner jag att jag nog hade velat bryta av det grafiska mönstret i mattan med prydnadskuddar. De jag har nu från Indien t.ex. och så några nya kuddar såsom Josef Franks manhattnmönster, en kudde med ett fornasetti-ansikte på från Designers Guild och så en kudde från HOddbirds-Hemtex, tror jag hade gjort susen!

 • Mia skriver:

  1. Jag har tyvärr ingen matta i vardagsrummet än.
  2. Catania-mattan skulle jag vilja kombinera med ett vitt superelsips-bord med svarta 6 svarta myran-stolar runt om och en röd bumling-lampa ovanför.

 • Linda Gelin skriver:

  1. Har ingen matta i vardagsrummet just nu 🙁 Vi flyttade och beslöt att den inte häöö måttet för vår nya fina boning. Det var en nougatfärgad med en mörkbrun tråd som slingrade sig, vete katten hur jag tänkte när jag köpte den?!

  2. Hade matchat mattan med en svart taklampa från Bestlite, två Barcelona fåtöljer i vitt och soffbordet Breeze i svart.

 • Annelie L skriver:

  1 Har en mossgrön fätad bastmatta från habitat. Jag valde den för att jag gillar jordnära inslag i min inredning och då passade både material och färg.

  2 Med mattan som grund skulle jag välja två bruno-fåtöljer, brickbordet tablo från designhouse och en svart BL3 från bestlite.

 • Frida skriver:

  1. Under mitt soffbord ligger en gammal rya matta som längtar efter att bli utbytt. Av någon anledning prioriteras ett inköp av matta alltid sist.
  2. Jag hade nog haft mattan i mitt arbetsrum med snygga eames stolar till ett vitt enkelt skrivbord.

 • Anne skriver:

  1. Jag har en naturvit matta eftersom mitt vardagsrum är numera svart-vit. Men skulle gärna byta till lite mer färg.
  2. Jag skulle gärna ha en röd Accent soffa av Yngve Ekström och två stycken 2K-skåp från Karl Andersson & Söner design Tony Almén Peter Gest. Då får jag färg i rummet.

 • Lotta skriver:

  Idag har vi en stor offvite ryamatta, vi valde den färgen för att jag ofta tapetserar om och då behövde vi inte byta matta varje gång jag får för mig att göra om färgmässigt.

  Med denna cola matta hade jag behövt tapetsera om… igen… 🙂 Tänker mig en tapet som ser precis ut som en betongvägg som jag just nu suktar efter, i övrigt vita väggar. Vitt golv och soffbordet Breeze i vitbetsad ask, mörka soffor som bryter av mot alla det vita. En dröm vore en snygg skinnfåtölj text Svanen eller Bruno källemo, eller varför inte hängande "ägget" Renoir . Lite betong detaljer som tar upp betongväggen, och eftersom jag jobbar med att tillverka intedningsdetaljer i betong är det lätt fixat! Pläden polka från klippan i röd som plockar upp det röda från mattan och några blandade kuddar soffan. Åhh nu drömmer jag vidare och håller tummarna…

 • Emelie skriver:

  1. En ledsen skapelse i form av en (en gång fin) ryamatta som sjunger på sista refrängen.
  2. Den vackra Catanian matchar jag ihop med rena fina klassiker. Mattan är stark i sig så möblerna kräver lite tyngd för att balansera upp.
  Laminofåtölj med fotpall i björk och grått.
  Röd AJ Golvlampa.
  Samsas-soffa rund i rött. Catanatian ligger under soffan och på mattan trivs ett DLM-bord i vitt.
  X800A matbord i björk/ask med ett gäng svarta Y-stolar till!

 • maria skriver:

  1. stockholm ullmatta fr IKEA, för att den är snygg!
  2. matchar med ikea, 10-gruppen, ittala och lite begagnat…en salig blandning men allt blir snyggt med den mattan som accent!

 • Anna H skriver:

  1. Vi har bara en liten matta min väns mormor vävt. Det är en liten rya i glada färger. Vi vill självklart ha fler mattor,eftersom sen vi har bara är 70×100, så har vi tur kanske vi vinner denna finingen! 

  2. Jag hade kombinerat vackra Catania med mina designfavoriter. Vackra Ägget av Arne Jacobsen i rött, fina soffbordet ch08 av Hans J Wegner, Pigtable från duktiga Front och Pantella golvlampa från Panton hade fått bli basen i rummet. En bokhylla, kanske ett stringsystem, hade fått husera våra böcker och samlade saker. Jag tror det hade blivit hur tjusigt som helst! 

 • Anonym skriver:

  1) En svart ryamatta som gjort sitt ifrån IKEA. Maken kom överaskande hem med denna så han tyckte att den var snygg. den är mjuk och go att sitta på. Valdes då hn tyckte vi skulle ha mer svart i rummet.
  2) Det skulle bli en svart Barcelonasoffa eller kopia och så två skön lamino gärna en i teak och svart skinn och röda detaljer som kuddar.

 • Emmis skriver:

  1) Just nu har jag en vit ryamatta från Ikea, jag köpte den precis när jag flyttade in i lägenheten och eftersom golven va kalla så gick det undan. Tog vitt för det skulle passa hurän lägenheten sedan blev inredd och rya för det är mysigt :)Nu är jag dock sugen på lite mer färg..
  2) Min vita klippansoffa, önskedrömen skulle vara att äga en svart stringhylla då jag har en perfekt plats för den i mitt vardagsrum, lampan discoco från Marset är också en dröm. Billys bokhylla i ek som redan är i min ägo och brevid den skulle jag placera en äggetfotölj i orange .Skulle bli så fina kontraster och nyanser till den underbara mattan.

 • Kristin skriver:

  1. Just nu har jag en svart och vit ryamatta i vardagsrummet, då jag inredde det rummet med de färgerna i centrum, tillsammans med inslag av rött och guld. Ville också ha en riktigt mysig matta att borra ned fötterna i.
  2. Jag skulle inreda rummet i en blandning av 50-tal och orientaliskt, med stringhyllor, en härlig gammal plysch-soffa, massa kuddar och en kristallkrona! Jag gillar att blanda lite galet!

 • Benjamin skriver:

  1. Jag har ingen matta för att jag tycker om min välanvända fiskbensparkett väldigt mycket och har ännu inte hittat en matta som fungerar i harmoni med parketten som passar min plånbok.
  2. Jag hade nog plockat upp det röda i dekorativa prylar ovanpå sidobord och vardagsrumsbord, med en stor vit soffa och vita fåtöljer.

 • Heli skriver:

  1. Just nu har jag en persisk matta som gått i arv. Vi var lite skeptiska i början, men nu älskar vi den. Mjuk och gosig, otroligt lätt att rengöra och den skänker värme till ett annars minimalistiskt rum.

  2. Jag skulle hotta upp min matsalsdel av vardagsrummet med fyra Eames stolar, ett tulip table och en maffig Tom Dixon lampa skulle matcha Catania perfekt.

 • stine skriver:

  Jag har en rund röd ikea ps matta som jag hade spanat på när jag pluggade, jag tyckte den var sjukt snygg och när jag fick jobb köpte jag den.

  Jag skulle vilja styla arbetsrum med den och ett vitt superellipsbord. till det udda stolar och pallar i vitt. Där skulle jag sitta och data/sy/måla.

 • Sofia skriver:

  1. I vardagrummet ligger en härligt grönspräcklig ryamatta. Så just nu har vi en grön jul inomhus!
  2. En röd Ägget-fåtölj av Arne Jacobsen att krypa upp till. Sen skulle jag dra mig åt den mer klassiska svenska stilen men ett sideboard från G.A.D. med ett ljust träslag och kalstensskivan, och så ljusstaken Nordic Light 7 ovanpå. På Catania mattan ett lite slitet antikt vitt bord med en stor mörkgrå träsoffa frå Norrgavel och ett par Klippan-filtar.

 • Jessica skriver:

  1. Jag har en dov matta från Jotex. När jag valde den bodde jag i en liten etta och behövde en matta som passade med hela lägenheten eftersom det var den enda mattan.
  2. Jag skulle ha mattan i mitt kök tillsammans med ett ellipsbord mest för att det blir spännande med de olika formerna.

 • Jojjo A skriver:

  1) Från början valde vi bort mattor av den enkla anledningen att det blir mer lättstädat. Idag är det främst för att vi (eller framförallt jag) är så kräsna när det kommer till inredning och design. Vi har helt enkelt inte råd med de mattor vi helst skulle vilja ha i dagsläget, och då blir det tyvärr ingen alls.

  2) I ett vardagsrum skulle Catania vara den självklara mittpunkten. Men samtidigt, om man ska kombinera mattan med andra designklassiker, så måste den tåla konkurrensen från andra möbler och former. Därför skulle jag lägga till formsäkra möbler och inredningsdetaljer som både matchar och utmanar mattans mönster. Exempel på sådana är den cognacfärgade Fladdermusfåtöljen, Louis Poulsens AJ lampor i rött och ljusgult, Carl Malmstens grå soffa Samsas, Hays DLM-bord i vitt och hyllsystemet String Plex i valnöt. En skön matchning som blir harmonisk men också modig och intressant på samma gång.

 • Nathalie skriver:

  1) Det är idag en vit bomullsmatta från Ikea som pryder golvet. Den är neutral och inte så rolig men har i förhållande till sitt pris klarat fler studentfester än man kunde vänta sig, vilket var målet!
  2) Jag skulle ha en nättare soffa, tex en sväng Malmstenssoffa i naturnyans eller röd (eller tom rosa), 2 st Wegner CH-27 och soffbord i björk, vilket skulle vara fint mot den färgstarka mattan. Detta för att inte rummet skall bli för rörigt och tungt utan mattan i sig skall komma fram ordentligt, en färgglad soffa skulle bara förstärka intrycket.

 • Kristina B skriver:

  1. Jag har en gammal röd matta, tog den första bästa så att hundarna skulle ha det mjukt och inte glida när de hoppar ner från soffan.

  2. Skulle matcha den med en snygg soffa

 • Jenny skriver:

  Fråga 1, Har ingen idag faktiskt, så är istort behov av en! 🙂

  Fråga 2, Jag skulle matcha en Catania med svarta Eames stolar, ett snyggt bord i betong med en stor fem-armad mässingljusstake på och stringhyllor på väggen.

 • Maria skriver:

  1.Jag valde mattan efter att jag hade köpt mig min grå soffa. Då tyckte jag att det passade med en svart matta.

  2. Jag skulle matcha den med svenssons soffan och ett fint soffbord från svenssons möbler.

 • Lovi skriver:

  1) Det var tyvärr lite ett akutköp. Vi hade sålt vår gamla matta och i väntan på att den fantastiska mattan skulle uppenbara sig var vi tvugna att fylla upp det oväntade tomrummet. Det funkade då men nu är vi urless på mattan.
  2) Även om det kanske inte kan kallas designklassiker så är jag barnsligt förtjust i bordet flower. Det tillsammans med en pernillafotölj och en skön soffa i howardmodell.

 • Anonym skriver:

  1/ grafitgrå ryamatta från Posh Living, ca 4-5 år gammal, JAB, men den blilligaste av 3 kvalitér om jag minns rätt. Vill ha det vitt/svart, grafit lite mjukare. Idag är den dötrist och kvaliten är usel, repar upp sig själv
  2/ Skulle få ligga som solitär i vardagsrummet och bara vara vacker, synd att ställa något på den !

 • Anna skriver:

  I dagsläget har jag en svart sliten nålfiltsmatta i mitt vardagsrum, egentligen avsedd för källare eller uterum. Ett billigt och slitstarkt alternativ!

  För att ta igen det stilrena mönstret i Catania skulle jag komplettera rummet med Tom Dixons Copper Shade och Nisse Strinnings Pocket Jubileum. Retro och glans i en härlig kombination!

 • Jessica H skriver:

  Jag har en mörkt grön ribbad matta från IKEA av den anledningen att den passar de smuliga småbarnsåren. Nu verkar barnen ha lugnat ner sig och ett byte vore att föredra 🙂

  Matchar till Cell hyllsystem och en mamalook soffa av Anna Kraitz. Som golvlampa väljer jag en vit bestlite. Soffbord har jag ett 60-talssnyggt i teak. Ljusstakar på bordet får bli ubercoola Eternell av Ove Elwén. Har gröna och bruna i olika höjder som är fina att ha i klunga. Min vackra golvvassamling i vitt och brunt från Upsala Ekeby får en hedersplats!

 • Sandra Troedson skriver:

  1. Vi har haft en stor ljus trasmatta under soffordet. När vi valde den hade vi två vita soffor (med tvättbart överdrag) och två små barn. Smått praktiskt att kunna tvätta. Nu är barnen lite större och vi har köpt en klassisk divansoffa som alla fyra kan ligga och mysa i. Mattan har åkt ut, den passar inte längre!
  2. Jag skulle kombinera catania-mattan med en stor vit Howardsoffa med två fluffiga härliga röda ullplädar i samma röda ton som mattan. Till det två sköna Pernilla 3 liggstol i fårskinn. I andra delen av rummet en svart fladdermusfåtölj. Och på väggen ett stort svartvitt porträtt på våra sköna barn!
  God Jul!
  Sandra

 • Jenny F skriver:

  1. Eftersom min sambos syster jobbar i en mattbutik önskade vi oss en matta när vi flyttade ihop, och fick en stor rund naturfärgad rya Lappland till ett fyndpris. Den mjukar upp hela rummets form, bara synd att man inte kan byta färg på den titt som tätt…

  2. Jag skulle till exempel placera matten under Carl Malmstens soffa Samsas och Noguchibordet med svart bas. Sen får det hemskt gärna stå några Shell Chairs av Wegner i rummet också.

 • 1. Jag har en blekgrön ryamatta. Det blev en kompromiss mellan mig och min man.
  2. Då skulle jag styla den med svarta Barcelona-fotöljer, Breeze soffbord från Swedese, 901 thevagn från Artek och Stacked Muuto.

 • Barbro Larsson skriver:

  1. Två härliga gamla trasmattor som ger mysig känsla och verkligen bryter av mot resten i rummet.
  2. Ett gäng Pernilla liggstolar som var och en kan ställa där den önskar. Små svarta sidobord till var och en och en svart Barcelonasoffa med röda/oranga/vita kuddar

 • 1. Vi har en vit stor ryamatta. Den döljer allt som man råkar tappa på golvet 🙂 Den smälter väl in och lättar uppl vår mörkgråa soffgrupp

  2. Jag hade möblerat med svita 406 fotöljer från Artek, ett svart DLM bord från Hay och en röd lampa från Kartell. Det är fint att mixa moderna med klassiska designmöbler.

 • Lina johansson skriver:

  1. idag har jag en svartvit mönstrad/randig matta från stockholmsserien från ikea! Varför just den var för att mitt vardagsrum såg livlöst och tråkigt ut så jag behövde lite mer spänning i det, svart och vitt går hem till allt, så den blev det !
  2.Jag skulle matcha den med Eames Lobby Chair i svart skinn och ett hederligt soffbord i teak från 50-talet! Supersnyggt spännande och modernt!

 • Eva B skriver:

  1. Vi har en grå ryamatta – den dämpar ljud väldigt bra och gör att rummet känns mera "klätt" eftersom vi inte har några gardiner!
  2. Jag hade satsat på att göra en läshörna med ett par laminofåtöljer i grått fårskinn och läslampor från Bestlite, bl3 floor!

 • Anna skriver:

  1. Slängde faktiskt alla våra mattor nu när vi flyttade så nu är vi på jakt efter nya och snygga mattor.

  2. Jag skulle ha den i min läshörna med två fladdermusfåtöljer, DLM table XL i vitt och 2 stycken AJ golvlampor i vitt. Får att få sitta här går jag gärna upp en timma innan familjen vaknar för att njuta av livets goda!

 • Vicky skriver:

  1. Har en grå ryamatta till min gråa soffa för att kunna leka med textiler.Gillar att byta ut kuddar, gardiner, detaljer.

  2. Hade köpt en Ruben tabel lampa och gjort det till min julautfit!

 • Nickan skriver:

  1: En stor rund röd IKEA PS matta. Helt enkelt för att mattan är så snygg och dessutom tjock och skön att sitta på. Mattan ligger fritt i rummet och används av barnen att leka på…

  2: Svarta Bruno fåtöljer av Mats Theselius, Tablo lågt brickbord med röd bricka (om den röda färgen passar med mattan, annars en svart bricka) och träfärgade ben. En vägg med Strinhyllor i valnöt och svarta gavlar samt flera Fatboy istället för en soffa. De skulle vara svarta, röda och vita. Lampor är svårt, finns så många snygga, men det skulle bli någon PH variant i alla fall.

 • Anna Johansson skriver:

  Hejsan!

  1. Jag har just slängt ut ett par runda bastliknande mattor, som passade finfint, var snygga men neutrala, men inte så hållbara tydligen! Kanske skulle slå till på nåt färgsprakande nu…

  2. Får en rustik men modern känsla av den härliga mattan! Ett vitt matbord Carl från Malmsten, vita stola med twist, Family Chair från Designhouse Stockholm och någon mjukt naturfärgad taklampa med mjukt sken och böljande former, t ex Link från NK Inredning. Och så lite vänner och julmat – då blir matchningen perfekt…

  God Jul!
  önskar Anna

 • Pelle skriver:

  1) I vardagsrummet ligger samma matta som det har gjort sen jag flyttade till min första lägenhet för ett år sen. En gammal tråkig matta av hampa som valdes på grund av låg budget.

  2) Jag skulle haft stinghyllor på väggen, en Miss K lampa i fönstret och en stor mysig mörkgrå soffa av ull.

 • Anna Edin skriver:

  1. En vit rektangulär ryamatta som var en julklapp från mina föräldrar. Väldigt neutral och användbar men mer färg hade gjort susen i vardagsrummet. Mina vänner tycker att min matta liknar bermudatriangeln. Allt man tappar i mattan försvinner spårlöst 🙂

  2. I drömmarnas värld – Arne Jacobsens stol "ägget". Hade passat grymt snyggt ihop!

 • Johanna Törnqvist skriver:

  1. Jag har en blå "ryamatta" från IKEA. Den passar i färg till mina "Manhattan"kuddar från Svenskt tenn. Samt annan styling i vitt, grönt, blått och rött. Min skinnsoffa (50tal dansk), mitt 50-talsdesignade soffbord (också det danskt), mina stringhyllor, min Jetsonfåtölj osv. osv.
  2.JAg skulle välja att lägga soffan i mitt nuvarande vardagsrum för den hade passat perfekt där!

 • Åsa skriver:

  1. Ja, det kan man fråga sig. Vi tänkte praktisk och småbarn när vi valde matta. Det blev en ganska trist, grå och billig ullmatta som vi aldrig känt oss nöjda med. Vardagsrummet hade mått väldigt bra över denna härliga färginjektion så vi byter gärna.
  2. Mmm, jag tänker att trä, ull, glas, skinn och härliga gula färger hade blivit bra kamrater med Catania. Lite gamla och lite nya saker. Runt det vackra klassiska soffbordet Noguchi hade jag satt en jag en soffa formgiven av Aalto (544-soffan) tillsammans med en härlig gammal läderlappsfåtölj i slitet cognacsfärgat läder.
  Stringhyllorna i ek tröttnar jag aldrig på, så dom hade fått stå längs väggen fullproppade av böcker. I soffan och hade jag lite nonchalant slängt några spännande och färgrika gula kuddar från Marimekko och kompletterat med ett lika gult DLM sidobord från Hay. I fåtöljen hade jag lagt en fårskinnsfäll och sedan hade jag slagit mig ner där, tänt den svarta AJ-lampan, lagt fötterna på den vackra mattan och bara njutit av allt det fina.

 • Karin skriver:

  1. Vi har en vit ryamatta, som inte luddar! Det var kravet då vi letade. Vi har en del färg på vissa väggar så jag ville ha en lugn matta.
  2. Jag skulle skulle ha två laminofåtöljer, vit och ek. AJ lampa och ett flowerbord. Inte för övermöblerat utan man får ge mattan en chans att glänsa.

 • camilla eriksson skriver:

  1. vi har en grå ryamatta vilket vi tyckte passade då vi har en vit soffa och ett mörkt soffbord.
  2. jag skulle kombinera med en stor mörk skinnsoffa och kanske en eames rocket chair. Gärna ett system med vita stringhyllor också.

 • Anna skriver:

  1.För tillfället har vi en ljungrosa ryamatta. Denna varierar vi med två andra mattor beroende på säsong.
  2.Jag skulle kombinera mattan med två svarta lamino med tillhörande fotpall, en svart AJ golvlampa och en härlig bokvägg med stringhyllor. Perfekt litet minibibliotek!

 • Si skriver:

  1) Vi har en vit och brun kohud som min sambo hade med in i boet samt två mönstrade äkta orientmattor som är arv från farmor, en röd och en blå. De har många år på nacken och blir en skön kontrast mot vår gråblåa välvda soffa och den i övrigt lite blandade stilen med nytt och gammalt.
  2) Ett stringbord och en eames gungstol med en fårskinnsfäll. De skulle utgöra ett mysigt hörn.

 • Tess skriver:

  Varför är inte alla mattor vändbara?? Så praktiskt!

  1. Vi har en beige matta i ull som mäter 2*3 meter. Mina kriterier var att mattan skulle vara skön att gå på, lätt att dammsuga och rymma hela soffan (vilket den tyvärr inte riktigt gör, men det gör inget).

  2. Jag skulle behålla vår sköna gråsvarta soffa som sväljer hela släkten på julafton. Soffbord får bli Design House Tablo med svarta ben och röd bricka för att så mycket av mattans snygga mönster ska synas. I taket vill jag ha en röd Flower Pot hängandes. Sen skulle jag vilja ha den blivande klassikern Fatboy i svart på golvet. Den skulle också matcha med övriga inredningen eftersom lappen som går i rött och vitt.

 • Hanna Tschemernjack skriver:

  1. Idag har vi en svart ryamatta. Vi valde den för att vi hade haft två vita mattor innan som snabbt blir skitiga.

  2. Jag skulle kombinera den med 4 st barcelonafåtöljer och ett snyggt högblankt bord. Bredvid alltihop skulle jag placera min vita pilasterhylla. Mattan skulle verkligen pigga upp vårt vardagsrum.

 • Åsa Wikström skriver:

  Har en mörkgrå matta med lång lugg typ rya.

  Skulle välja svart som färg att byta mot den glada röda mattan. Så jag skulle nog ha två Bruno Mathsson-fåtöljer, Jetson och superellipsbortdet av densamme.

 • Anna skriver:

  1. I mitt vardagsrum jag ikeas uttjatade, runda röda

  2. Jag hade haft den i vardagsrummet och eftersom den går i samma färgskala som jag redan har – svart (soffgrupp i dansk design), vitt (väggar) och rött (textilier) skulle jag helt enkelt bara slappnat av och njutit!

 • Ella skriver:

  1. En gräsgrön rund matta från Mio. Jag ville ha en vår/sommarklick och vad är bättre än att få drömma om att känna grässtrån mellan tårna
  2. Jag skulle ställa farmors gråa malmstenssoffa med tillhörande fåtlöjer på samt ett brickbord från svenskt tenn

 • Ella skriver:

  1. En gräsgrön rund matta från Mio. Jag ville ha en vår/sommarklick och vad är bättre än att få drömma om att känna grässtrån mellan tårna
  2. Jag skulle ställa farmors gråa malmstenssoffa med tillhörande fåtlöjer på samt ett brickbord från svenskt tenn

 • Nissan skriver:

  1. Jag blev plötsligt förtjust i färgen petrolblå och därför köpte jag Ikeas Hellum-matta i just den färgen. Har nu även kompletterat med soffkuddar och diverse detaljer i samma färg.
  2. Mattan inbjuder till en fräsch och modern inredning i svart, vitt och rött. Jag skulle matcha med en stram svart skinnsoffa (tex Caesar från Dux) och ett Swedese Flower soffbord med skiva i svart/ek. Sen kompletterar jag med en eller två Yngve Ekström Arka-fåtöljer i svart, Rubens Bolero golvlampa i rött och en vit Scheisse taklampa för att föra in lite humor. Stormönstrade kuddar i vitt/rött/svart från tex Marimekko eller 10-gruppen passar fint i soffan.

 • Sofie skriver:

  1. I vårt vardagsrum finns en beige IKEA-matta. Denna valde vi på grund av min sambos motivering "Jag fick den av mina föräldrar på studentdagen och vill ha den mattan i vardagsrummet". Den är fin, men inte mer än så, och jag önskar att vi kunde byta ut den med en vacker, ny matta.
  2. Jag skulle matcha den vackra mattan med de svarta elfantkuddarna från Svenskt Tenn.

 • emelie nilsson skriver:

  1. Just nu har vi ingen matta. Har inte hittat nån som jag och sambon är överrens om. Men om jag vann den där så har han ju inget val 😉

  2. Lamino fåtöljer i vitt har jag drömt om i många år. Dom skulle passa jättebra ihop med en Catania.

 • tiina skriver:

  1. Just ny har jag en för liten vit, men "hundtassig" ull-matta som köptes till vår första lägenhet.

  2. Jag skulle gärna matcha med trärena gamla 50-tals möbler som vårt nuvarande soffbord. En röd Accent-soffa från Svenssons och bruna fladdermusfåtöljer i skinn.

 • Jessica skriver:

  1. Jag har en svartvitrandig matta från IKEA som valdes för att den passar in i vårt svartvita hem.
  2. Laminofåtölj x 2 och ett snyggt teakbord.

 • Jenny skriver:

  1. I vardagsrummet har vi en vit ryamatta under soffbordet. Föll för den då den gav ett mysigt intryck.
  2. Jag skulle placera mattan under ett vitt superellips bord med svarta sjuan stolar.

 • e skriver:

  1. En lekmatta från Ikea… Bra för sonens lekhöra i vardagsrummet. Nu har han eget rum och alla leksaker + lekmattan ska dit och då är vi mattlösa.
  2. För att återta vardagsrummet skulle jag möblera med Eames Lounge Chair, bord 910 av Aino Aalto och stringhyllor för alla böckerna. Med Catania som färgklicken.

 • Fru Mars skriver:

  1. En svart ryamatta. Ville ha något på golvet då jag är lite frusen av mig och det skulle bli mer ombonat. Inte vidare genomtänkt, kan jag känna idag, utan ett behov som skulle uppfyllas och det snabbt.

  2) Jag skulle ha en Yngve soffbord i svart. En vit AJ golvlampa, Stringhyllor. En eller två Arka loungechair i svart. Möbler i rena linjer för att det inte ska bli för rörigt. Mattan är ett blickfång i sig.

 • Annie skriver:

  1) En helvit röllakansmatta i ylle som jag köpte på Lantz i Hunnebostrand för några år sedan med rutor i relief. Den är fin men blir lite solkig när barn leker på den dagarna långa…
  2) Ikeas lampa maskros, en skön, klassisk vit soffa med en grå filt från klippan, A2's skåp Collect 2010, vita stringhyllor och så för att mjuka upp och göra det personligt, något udda soffbord, min farfars gamla öronlappsfåtölj i grått ylle, och såklart min vita porslinspudel!

 • Malin skriver:

  1. Just nu har vi en stor och rund röd matta från BoConcept. När vi köpte den ville ha en härlig färgklick i vardagsrummet, som går i vitt och mörkgrått.

  2. Mattan skulle passa perfekt in i vårt nuvarande vardagsrum, men jag skulle gärna byta ut en del av våra möbler mot designklassiker. Då skulle jag välja en svart EJ 220 soffa med elefantkuddar i rött och svart från Svenskt Tenn, ett vitt trisuperellips soffbord, en vit Stow mediabänk, två röda AJ golvlampor och en Jetson fåtölj i svart skinn. Vilken dröm!

 • 1. Just nu är jag mattlös, och andledningen till de är att jag tyckte rummet vart för tungt med min förra svarta ryamatta, så jag är utan.. och känner nu att jag vill ha en matta i ljusare nyans.
  2. Denna matta skulle passa perfekt i mitt mattlösa vardagsrum och skapa en fin och ombonad känsla. Jag har just nu inga design klassiker i vardagsrummet, men det skulle nog kunna flytta in en eller annan 🙂

 • Lilla J skriver:

  Under soffordet ligger idag en rölakansmatta vävd i beige och crémevitt. Närvi köpte den visste vi att rölakan är ett mycket hållbart material som det tar lång tid för att bli slitet. Vår förra matta hade jättetråkiga "kala" fläckar där vi ofta satt i soffan! Jättetrist. Den mattan vi har idag la vi en hel del pengar på just därför och faktum är att det är först nu, 6 år senare, som den börjar se använd ut!

  Om jag skulle kombinera det underbara mattan i tävlingen med en klassisk designmöbel skulle det utan tvekan vara den fantastiska Laminofotöljen med grått fårskinn! Det skulle enligt mig vara en match made in heaven!

 • Sandra skriver:

  1. En brun ryamatta – den är mjuk och faktiskt väldigt praktisk när man har småbarn. Den "suger" upp allt tänkbart skräp och är dessutom stötdämpande för små barn som håller på att lära sig att gå. Dessutom har den gett en känsla av värme och mer ombonat till vårt vardagsrum som annars nog skulle ha upplevts som lite kalt.

  2. Våra Jetson-fåtöljer skulle vara fantastiska tillsammans med den fina mattan. Över bordet i en annan del av det öppna vardagsrummet/matsalen hänger en röd Kartellampa, vars klara färg plockas upp av lampan. I vardagsrummet står även bl.a. en grå soffa och en Arcolampa. Min tanke är att färgen och formerna i mattan ger liv och värme till designklassikerna som annars kan vara lite strama.

 • 1. 200×300 cm Jutematta från IKEA, Tårnby

  2. Eftersom mattan, som jag älskar, har mycket färg och mönster i sig skulle jag jobba med en dovare färgskala som komplement, fast med olika material/strukturer.

  Gå in på länken nedan för att se mitt collage/förslag i bilder:

  http://tingelings.elleinterior.se/matta-med-tillhorande-designklassiker

  Golvampa, Tripod – Greta Magnusson Grossman
  Soffa, Børge Mogensen
  Taklampa,Spider Ceiling Lamp – Serge Mouille Fårskinn, Urban Living
  Soffbord, Strind – Ehlén Johansson
  Länsstol, Diz – Sergio Rodriques
  Sideboard, Brass Console Table – Guy Lefevre, Bordslampa, Atollo – Vico Magistretti
  Litet sidobord, PS Karljohan – Christian Halleröd Fåtölj – Papa Bear Chair, Hans Wegner
  Golvlampa – Architectural floor lamp – Beltensweiler.

  Ja, det var det.

 • Katrin L skriver:

  1. Just ni har vi en svart Ikea Hampenmatta under soffbordet. Jag hade den tidigare under matsalsbordet i min lägenhet men nu i huset hamnade den i vardagsrummet för att skapa en lite mer hemtrevlig känsla.

  2. Jag hade haft, precis som nu, en vit grund. En stor ljusgrå soffa med en filt från Klippans Yllefabrik och svarta kuddar med Elefantmönstret från Svenskt Tenn, och en vit målad SJ-pall på hjul som soffbord. Vill ha några vita stringhyllor på väggen och en vit Lamino fåtölj med fotpall framför braskaminen. Två borstade Flowerpot i fönstrena och en AJ-golvlampa som läslampa bredvid Laminofåtöljen.

 • Rebecka skriver:

  1. Jag har en stor svart slät matta från Mio, ville ha något enkelt, att den skulle vara svart stod klart snabbt för soffbordet är vitt och det bryter av så snyggt mot varandra.
  2.Jag skulle matcha mattan med en laminofåtölj i ek med svart fårskinn, soffbordet ska vara ett vitt flower mono, Norm 69 pendellampa , och en stor skön soffa i något mörkgrått tyg med en manhattankudde i…

 • Katrin L skriver:

  1. Just ni har vi en svart Ikea Hampenmatta under soffbordet. Jag hade den tidigare under matsalsbordet i min lägenhet men nu i huset hamnade den i vardagsrummet för att skapa en lite mer hemtrevlig känsla.

  2. Jag hade haft, precis som nu, en vit grund. En stor ljusgrå soffa med en filt från Klippans Yllefabrik och svarta kuddar med Elefantmönstret från Svenskt Tenn, och en vit målad SJ-pall på hjul som soffbord. Vill ha några vita stringhyllor på väggen och en vit Lamino fåtölj med fotpall framför braskaminen. Två borstade Flowerpot i fönstrena och en AJ-golvlampa som läslampa bredvid Laminofåtöljen.

 • Jessica skriver:

  1.Jag har en offwhite ryamatta under soffbordet idag. Har många olika nyanser av vitt i mitt vardagsrum och just mattan skapar värme och myskänsla i rummet.
  2.Vilken härlig matta med mjuka fina former! Jag kan tänka mig att sätta Bruno Mathssons Superelipsbord på mattan tillsammans med Arne Jacobsens Myran stolar, för att fånga upp de runda formerna i mattan. Både bordet och stolarna skulle få vara i vitt. De svarta raka linjerna i mattan skulle få återkomma på bordet i form av en svart Kubus 4 ljusstake by Lassen. En röd Louis Polusen PH 50 pendel i taket för att fånga upp det röda i mattan. På väggen skulle jag hänga Enzo Maris röda äpple, La Mela som ytterligare en färgklick. Oj så fint det skulle bli!

 • Johan skriver:

  1. Har valt att ha en ryamatta i svart som ger en härlig kombination med vita väggarna och soffan i ljusgrått.
  2. I ett drömscenario ihop med denna mattan i vardagsrummet så hade jag inrett ihop med mitt favoritsoffbord flower, en härlig barcelona fåtölj i vitt. I taket hade jag satt en Maskros PS från IKEA för att skapa en härlig ljusdynamik i rimmet. Val av soffa hade nog fått bli något passande i svart eller vitt.

 • Henrik skriver:

  1. Idag har vi en stor svart ryamatta som vi införskaffade för något år sedan.

  2. Mattan skulle fungera jättebra med soffan vi har idag. En stor mörk soffa med dubbla divaner. På mattan skulle jag ställa ett bord med betonskiva. På bordet skulle jag ha en skål i samma röda nyans som återfinns i mattan. Vill ha det så stilrent som möjligt.

 • jenny wl skriver:

  Åh! Den här mattan är sååååååååååååååååååååååååååååååå fin! Håller alla tummar jag kan för att det ska vara min tur idag!

  1) Jag har en stor grå-vit Pappelina-matta under matbordet (otroligt praktiskt när man har ett barn som spiller) och en vit stor ryamatta från Ikea vid soffan (som luddar och är därmed på väg bort).

  2) Om jag hade haft den stora turen att vinna den här fina mattan så hade jag låtit den vara färgklicken i ett annat rätt så svartvitt vardagsrum. Mina vita Eames-gungstol, en svart AJ-golvlampa, två Hay traybord som soffbord med den svarta Kubus 4 på, min svarta Svenssons-soffa och en vit stringhylla. Till detta massa fina kuddar i svart o vitt. Mattan skulle få tala för sig! Jag älskar mitt vardagsrum men just en vacker matta saknas. Den här hade varit perfekt! Så vacker!

 • 1. Idag har vi en tjock mysig grå ryamatta under soffbordet som vi är super nöjd med. Eftersom sambon gillar ljud/hemmabio så var det viktigt att mattat skulle mjuka upp hemma så ljudet blev bättre och det lyckades vi med! Såklart valde vi en riktigt mysig matta!

  2. Jag skulle välja enkla, raka möbler så mattan riktigt kommer fram. Kanske en vit soffa, stringhylla, AJ-lampan och She soffbord från Daviddesign. Cityhallclock och en svart randomlight från Mooi!

 • Lovisa skriver:

  1. Vår matta är gammal.. Vi har valt en grå mocka-rya från IKEA. Den kändes självklar för x antal år sen då ryor i alla former syntes i vart och vartannat vardagsrum. Mockaryan kändes kul och udda och funkade att mixa med det mesta. Tycker fortfarande att den är fin men har ändå tröttnat.. Vi behöver en ny! 😉

  2. Eftersom mattan är så härligt mönstrad och med röd som accent skulle jag låta det röda i mattan och eventuellt kringprodukter som kuddar, plädar, tavlor osv vara de produkter som tar upp det röda. Sen använda det grafiskt svartvita i mattan till möblerna. Kanske en vit soffa och svarta Barcelona-fåtöljer. En svart Secto 4200 förstärker randen i mattan på ett läckert och kul sätt.

 • Lina Örner skriver:

  1) Hemma i vardagsrummet har vi en mörkt blålila kortklippt rya med inslag av rosa trådar här och var från ADEA. Vi gillar den för att den gör vårt vardagsrum lite mörkare och mysigare. Det känns ombonat och bra.

  2) Den här vackra mattan skulle passa så fint med Life steel Sofa från italienska Flexform i svart läder. Den finaste (och skönaste soffan som existerar i hela världen). Mittemot en Coconut chair i tyg som heter red/champagne på insidan och vitt utanpå. Mellan dessa ett soffbord från Fritz Hansen, PK61A i ljus marmor. På bordet ett flertal fina ljusstakar av Anna Kraitz, "Fire" i vitt. Sunflower clock i björk och svart ska få hänga på väggen bakom soffan bredvid vacker fotokonst. Den böjda golvlampan Tviggy i svart från Foscarini, ska stå bredvid soffan böjd över bordet.
  På sidan mot väggen, en LC Casiers Standard av Le Corbusier och P. Jeanneret , ritad 1925, tillverkad 1978 av Cassina i vinrött och mörkbetsat trä.
  Ja, det var väl det hela… jag flyttar gärna in där 🙂

 • Malin Vänersborg skriver:

  1. Till soffan har vi en svart och vit, en billig som var det vi hade råd med. Men passar in i färger, pasade att den var mest svart när den köptes, barnen var ganska små då. Spillsäkrare!
  2. Den hamnar om jag vinner under soffbordet, som gärna får vara ett trisuperelips intill en Johansoffa,och en laminofåtölj plus fotpall i grå ull. Även golvlampan Rosy angelis står intill. Där tror jag mattan hade kommit fram fint och passat ihop med hemmet!

 • Marie skriver:

  1. Vi har en svartgrå ryamatta som sambon köpte till sin förra lägenhet, börjar så smått bli dags för en ny..
  2. Till mattan skulle jag välja en enkel vit soffa. Stringhyllorna i golvkombinationen. Hay bord och AJ golvlampor. Enkelt men åh så snyggt!

 • Malin L skriver:

  1. Grå ullmattor för att fläckar inte ska synas så bra. Jag brukar spilla te/kaffe med jämna mellanrum så det var viktigt att mattorna klarar av fläckar.
  2. Superellipsbord, Myranstolar och för att bryta av en teakskänk av Wegner. Detta tillsammans med mattan skulle vara perfekt i mitt 60-tals hus för att göra inredningen klassisk men även lekfull med färg.

 • Birgitta skriver:

  1. Svart-guld/beige ryamatta med lyster. Valde den för att jag ville ha svart i mattan men ändå inte en kall känsla. Det guldiga ger en varm och ombonad känsla.

  2. Jag skulle behålla det matbord som vi har nu men kanske byta ut stolarna mot Y-stolar. Mattan skulle passa fint under bordet.

 • Julie skriver:

  1. En plommonfärgad ryamatta. Köpet var dock inte vidare genomtänkt för jag ångrar både färgval och måttet på mattan.

  2. Jag skulle bl.a. styla med en svart howardsoffa och ett soffbord i teak.

 • Ulrika skriver:

  Å denna matta vill jag vinna!

  1. IDag har vi en limegrön ull matta från IKEA som har gjort sitt och dessutom känns för liten.

  2 Mattan matchar vår gråa soffa mycket bra och till detta skulle jag välja ett Vitt Flower Mono soffbord, en Lamino med fotpall i grå ull, ett vitt brickbord från Svenskt Tenn och en AJ Golvlampa. Å vad snyggt det skulle bli.

 • Madeleine skriver:

  1. Vi funderade länge på att köpa en äkta matta, gärna kelim, till vardagsrummet. Det slutade med,som de förnuftiga småbarnsföräldrar vi är ;), att det inhandlades en spillvänlig, enklare ullmatta.

  2. Vår ljusgrå danska soffa i klassisk design får stå kvar tillsammans med vårt vita, gamla soffbord från DUX med stålben. Ljusstakarna Lucia på bordet och ett vitt sideboard från Asplunds vid den ena väggen. En svart Superstructure fåtölj från De Nord, och där intill det lilla bordet DLM från Hay. Sådär! Klart för att sätta sig ner med en mugg glögg.

 • Theresa skriver:

  1. En flatvävd matta i naturvitt och grått som jag köpte för att den är neutral och tillåter att man byter färger på kuddar och gardiner efter humör, samt att den är lätt att hålla ren.
  2. Ikeas soffa Karlstad i svart skinn, soffbord och sideboard i teak, en vit stringkombination med skåp och hyllor på väggen, Zeros vita pendel PXL över soffbordet, panthella på sideboardet och slutligen ett par röda kuddar i Eames tyg Dots i soffan. Svart, vitt och trä med som piggas upp av grafiska mönster och rött.

 • charlotta skriver:

  1. Vi köpte en mjuk, svart och lurvig från IKEA, snygg, härlig och bra pris

  2.Jag hade möblerat med en härlig soffa från Eilersen i grått plus två vita Eames gungstolar och mitt vackra hemsnickadebord som min man gjort (en egen designklassiker)

 • Nina skriver:

  1. En enkel grå. Tänkte nog bara på att välja en tidlös matta.
  2. Skulle kombinera med svarta Eames-stolar och en vit soffa.

 • Jenny S skriver:

  Vi har nu en stor, benvit ullmatta från Ikea som har några år för mycket på nacken med tanke på att vi har småbarn…Vi ville ha en neutral ljus bas då gardiner och soffor har mycket färg. Nu skulle jag dock vilja vända på steken och ha nya mer neurala soffor och gärna en matta som Catania. Älskade ärvda wegnerfåtöljerna får hänga kvar, de skulle passa klockrent till mattan. Lite blandade kuddar från Mimou, Spira och Day home såklart! Och mina gjutjärnsljusstakar av Jens Qiustgaard – för det är så fint med alla de tunna ljusen nu till jul. Och så massvis av snittblommor högt och lågt i vaser från Iittala och Svenskt tenn. Sedan är jag nöjd. 🙂

 • Jenny skriver:

  1. Har ingen matta vid soffgruppen just nu
  2. Skulle gärna ha denna matta under ett matbord. Skulle vara snyggt att matcha till ett vitt superellipsbord och med svarta sjuan-stolar till. Det svartvita och stilrena skulle passa bra med mattans mönster

 • Manuela skriver:

  1. Jag har en stor röd matta som liknar en äkta matta med orientaliskt blommönster. Men det är en billig variant jag köpte som student och inte tjockare än några millimeter och inte särskilt mjuk att gå på. Vacker och stor men inte så mysig.
  2. Kombinerat med två vita svängda howardsoffor och Josef Franks fantasiska runda soffbord hade mattan kommit till sin rätt.

 • Sandra Larsson skriver:

  Alltså ni har ingen aning om hur gärna jag vill ha den här mattan och hur jäkla bra den skulle passa hos mej.

  1. Jag har en gammal loppis-köpt wiltonmatta i grönt,vitt och gult. Den känns lite väl medelålders för mig egentligen.
  2. Jag har en Ikea-soffa som jag nyss köpt ny fin röd klädsel till och Catania-mattan skulle bli asgrym till denna soffa. Ovanpå mattan skulle jag sätta soffbordet Adaptable i vitt med ekfärgade ben:
  http://www.urbanliving.se/show_product.php?p_id=1651
  Jag skulle ha denna bokhylla på väggen: http://www.urbanliving.se/show_product.php?p_id=1801
  och jag skulle servera kaffet i en sån här: http://www.urbanliving.se/show_product.php?p_id=1839

 • Ida Danielsson skriver:

  1. Idag har jag Pearl från Hay på mitt vardagsrumsgolv. Jag valde den för att den är skön att gå på men ser inte ut som någon annan matta vid tidpunkten jag köpte den. Samtidigt så känns det som en matta som kommer hålla länge, både kvalitet och designmässigt.
  2. Jag skulle till Catania mattan ha soffbordet Newton så man fortfarande ser mattan genom glaset. Kanske en gungstol från Eames samt en vit skön soffa.

 • Emma skriver:

  1) Idag har vi en naturvit rya matta, som är flera år gammal och ska bytas ut omgående… Vi körde lite safe och kände att den passade till allt när vi köpte den.

  2) Skulle ha mattan till vår stilrena vita skinnsoffa, lite justa mimoukuddar i mormors stil i färgerna rött och cerise. Som en läshörna bredvid skulle en cerise klädd Emma fåtölj få stå tillsammans med ett litet DLM bord i svart. Skönt mixat:)

 • Sara skriver:

  1) En jätte stor ryamatta som täcker hela soffgruppen, ger en otroligt mysig och varm känsla i vardagsrummet.
  2) Jag skulle ha stringhyllor (vita) i kombination med mattan, själv skulle jag sätta den här mattan under mitt matsalsbord som är i andra delen av vardagsrummet…skulle passa perfekt 🙂

 • Dolly skriver:

  1. har en taskig viltonmatta som definitivt ska ut

  2. Mattan hade definitivt fått dominera rummet , så lite möbler som möjligt eftersom jag står i renoveringstankar och därmed byte av möbler och mattor så hade jag fått möblera efter mattan

 • Dolly skriver:

  1. har en taskig viltonmatta som definitivt ska ut

  2. Mattan hade definitivt fått dominera rummet , så lite möbler som möjligt eftersom jag står i renoveringstankar och därmed byte av möbler och mattor så hade jag fått möblera efter mattan

 • Linda på Åland skriver:

  1. En riktigt gammal matta i bomull. Mattan fanns i mina svärföräldrars torp som dom köpte för över 40 år sedan.Den har ett vackert rutmönster i vitt och rött men börjar tyvärr bli mycket sliten efter så lång tjänstgöring.
  2.Hos mig skulle mattan hamna i vårt nya sovrum. Rummet som helt går i vitt skulle få ett fint blickfång och mattan skulle fungera lite som en heltäckningsmatta vid fotändan av sängen. Jag skulle även ställa en vit schäslong i Howardstil där med ett enkelt sidebord, kanske ett tulip. Golvlampan skulle vara en svart Bestlite. Vips så har jag min alldeles egna efterlängtade läshörna med en modern twist i mattan!

 • Madeleine skriver:

  1. Just nu har jag inget vardagsrum, är mitt upp i renovering av ett torp. Fick nyligen en djupröd orientalisk matta av mormor (min gamelmormor har haft den), och tanken var att den skulle vara i vardagsrummet om den passade in.

  2. Vad det gäller catania som utgångspunkt skulle den passa bra med gardinlängder i Josef Franks "gröna fåglar" och vänskaps knuten på vardagsrumsbordet. Eftersom jag inte har fått klart vardagsrummet än och vi gjorde oss av med soffan och bordet när vi flyttade kommer jag att utgå efter gardinerna som är mina favoriter.
  (ett gamalt nätt matsalsbord med stolar finns efter makens farmor.

 • irene skriver:

  1. vi har en vit ullmatta som i dagsläget är mer åt det gråa hållet…och en kossa

  2. Jag skulle ha 4 st Barcelona fåtöljer mitt emot varandra ett neutralt bord, en AJ pendel och aj golvlampor

 • Rex Tigerstrand skriver:

  1 Jag har en gåsöga matta.

  2. Jag hade matchat den med en Lamino stol och ett teakbord

 • MiaHB skriver:

  Jag har faktiskt ingen matta i vardagsrummet, jag har inte riktigt hittat rätt på den punkten ännu, men nu kanske!

  Om jag ska vara ärlig är jag mer för Myrorna-fynd än "designklassiker" när det gäller möbler generellt sett, men en Jättepaddan eller två skulle såklart vara underbart, med en gammal kristallkrona i taket och en hel trave böcker på den fina mattan, toppat med en kopp Rooibos, då skulle jag må!

 • 1.Vi har en stor sisal matta , som ger ett varmt och lugnande intryck gentemot färgstarka möbler i retro stil.
  Det fungerar fint!

  2.Jag skulle gärna se en svart Carl Malmsten soffa i sällskap med Catania!
  En stor vit stringsektion på långväggen i vardagsrummet skulle vara
  pricken över i:et!
  Jag blandar stilar och tidsepoker och får ett levande och personligt hem!

  Vänliga hälsningar
  Rebecka

 • Sia skriver:

  1. Vi har en mossgrön ryamatta som vi köpte för att den var stor men ändå billig för sin storlek. Jag skulle gärna byta ut den mot mattan Catania.

  2. Jag skulle ha en stor vit soffa med tjocka vackra trästubbar som soffbord Vid matten skulle även två röda "Ägget" fotöljer av Arne Jacobsen finnas. I en del av rummet skulle jag vilja ha "Big Mama" som är en enorm, 2 meter hög golvlampa från Northern Lighting som är designad av Estela+Nereo Associates. Den slingrande hyllan Bookworm på väggen skulle passa in.

 • Roger Hugosson skriver:

  1. HAr en svart grå spräcklig ryamatta. Storleken ar viktig…får inte bli för liten.
  2. Mattan skulle passa i vårt nya projekt att skapa ett mysigt rum i källaren. Brasa och vår röda skinnsoffa …det skulle bli perfekt!

 • Alex skriver:

  1. Jag har en lila matta från det stora varuhuset i mitt vardagsrum. Älskade färgen på den (och valde den i brist på blå mattor av samma typ). Är dock supernöjd än!

  2. Jag skulle använda mig av två härliga "Pernilla 2"-fåtöljer med tillhörande fotpallar, ett "CH008"-soffbord, några Kivi-ljusstakar och gärna några kuddar med överdrag sydda av tyget "Körsbär" i vitt lin från Svenskt Tenn. Enkelt och ombonat!

 • Karin skriver:

  1. Jag har en orange IKEA Stockholm ryamatta som är superfin men ibland blir lite mycket så jag önskar att jag hade en matta att variera med. På sommaren lägger jag upp den på vinden så att jag inte ska tröttna.

  2. Jag tycker inte att allt alltid måste vara designklassiker. Kan lätt bli för mycket och för stylat. Men en vit Eames gungstol skulle passa till och Verner Pantons röda flowerpot bordslampa. Kanske en vit stringhylla på väggen. Saker som är fina och passar till mattan men inte stjäl uppmärksamheten.

 • Malin Tuvesson skriver:

  röd för en färgklick i rummet

  Nått klassiskt som alltid känns ok trots olika träender.

 • Erika skriver:

  1.För närvarande har vi ingen matta i vardagsrummet, men jag hoppas hitta en fin matta till vårt nybyggda hus som vi flyttar in i om ca 1 mån. Kanske blir det en Catania!? :=)Den skulle verkligen bli ett smycke till allt det vita!

  2.Den skulle ligga fint i vår tänkta "congac-hörna" i vårt nya hus med fyra stycken svarta Jetson-fåtöljer och ett litet vitt Flower mono bord från Swedese. Skulle möjligtvis hänga en röd PH50 pendel för att ta igen det röda i mattan.

 • Malin L skriver:

  1. Idag har vi en röd dammsugningsvänlig IKEA-matta. Vi hade en billig ullmatta innan och ville ha något som INTE luddar! Dessutom är färgen varm och håller ihop rummet. Den är i väntan på något bättre, men risken finns att den blir kvar ett tag…
  2. På mattan ställer jag ett par Jetson-fåtöljer, det svarta bordet Yngve (med en liten grå 'stumpastake' på så här i jultid) och en röd Fatboy till barnen. På sidobordet, svartmålade Ivar-skåp från IKEA, står en Pantella-lampa och samsas med hemtrevnad i vita krukor och några juliga röda ljusstakar (de där med 3 små kulor till fötter). Lampan Svarva (IKEA igen) skäms inte för sig även om den står lite mot hörnet och tittar mot taket, där vår stora röda Flowerpot hänger.

 • Marie skriver:

  1. Vi har en stor ullmatta från MIO under matbordet i vardagsrummet. Det var ett impulsköp till köket, men den var för stor – så därför pryder den vardagsrummet nu.

  2. Med en vägg av stringhyllekombinationer för alla våra böcker och en laminofotölj har man skaffat sig en underbar läsoas. Mattan blir hur läcker som helst i detta sammanhang och med en läslampa från atelje lyktan (omlackerad gul 70talare – numera svart) har man satt pricken över i:et.

 • Catrin skriver:

  1. I vardagsrummet finns två stycken naturvita ryamattor som är lagda tillsammans för att få rätt storlek under soffgruppen. Valde mattorna dels på grund av att det blir ombonat med en rya och det är en ljus matta dessutom.
  2. Den vackra mattan skulle jag kombinera med ett vitt superellips matbord, till det sex stycken svarta Lilla Åland stolar. Över matbordet en Bumling lampa gärna i aluminium.

 • Jenny skriver:

  1). Idag har vi en rund ljus matta, lite ryaaktig. Den valdes för att vår gamla matta var ett impulsköp…och vad blev den här? Jo, ett impulsköp. Den passar inte in så bra, men den ligger kvar ändå.

  2). Hade nog satsat på ganska så enkla möbler, eftersom mattan har ett så starkt uttryck. Men lite laminofåtöljer, GAD bord och en ny soffa…så hade vardagsrummet där mattan ska ligga varit tipptopp.

 • Spacegirl skriver:

  1, Två runda ljusa lurviga mattor.
  2. Laminofåtöljer med grått fårskinn.

 • Josefine skriver:

  1. En svart sak från IKEA och resonemanget var nog i stil med "hej! En helt ok matta som vi har råd med!!"

  2. Definitivt 1-3 röda Flower Pot pendlar iallafall!

 • Henrik skriver:

  1. En grå ryamatta. Det var ryamatta som var på G när jag köpte den och den har trivts jättebra under soffbordet sen dess så vinner jag inte idag får den nog ligga kvar ett tag till (hoppas inte)
  2. Jag hade lagt mattan vid öppna spisen. Där hade jag sedan ställt två Lamino med fotpall, det räcker så!

 • Malin Gustafsson skriver:

  1. Idag har vi en kohud i svart och vitt. Vi gillade det oregelbundna i formen och tyckte det passade ihop med vår 50-talsstil.
  2. Jag hade möblerat med en howardsoffa i vitt, en vit Eames-gungstol med en grafiskt mönstrad prydnadskudde där svart dominerar, mitt vita brickbord från David Design samt en svart Kulla-golvlampa från IKEA.

 • Anna i Brämhult skriver:

  En stor vit matta.
  Fåtöljen vi ärvt av farfars far, omklädd i natursvart orientaliskt tyg + golvkudde från min farmors hem i vitröd + golvlampa i ärgat grön fot med vit skärm från en auktion + en härlig hög med böcker!

 • Emma M skriver:

  1. Jag har inget eget vardgsrum i nuläget utan har bara ett rum, och där har jag olika trasmattor. En enda stor och modern matta vore så snyggt!
  2. Ett par Barcelonafåtöljer av mies van der rohe vore perfekt , i svart skinn mot den färggranna mattan. ett satsbord av josef frank i mörkare trä och en bestlite golvlampa i vitt.

 • Viktoria Muhr skriver:

  1. Just nu har vi en "rya-matta" från IKEA som bara varit till problem för oss. Den luddar något helt hysteriskt. Det var 3 år sedan vi köpte den men vi hittar fortfarande stora tussar.. Den är fin, men hemskt att ha. Dags för en uppdatering helt klart.

  2. Jag skulle ha mattan som färgklickan och sedan ha en Oxford-soffa i vitt med kuddar från Svenskt tenn och Mimou. En pläd från Klippans Yllefabrik är givet. Till det skulle jag gärna ha ett simpelt träbord och en snygg mässingslampa från Svenskt tenn. Vid sidan gärna en Lamino. När man har en sådan snygg matta som verkligen är en statement-piece behöver man inte så mycket annat uppseendeväckande. Smakfullt skulle det bli!

 • 1. Jag har en beige ullmatta med lintrådar i, vilket gör att den är mjuk för fötterna, har lite "liv" i sig istället för bara vara av ull.
  2. Till mattan skulle jag vilja ha Stringhyllor på väggarna, en passande soffa, två ägget fotöljer av Arne Jacobsen samt hans lampa AJ och Chicago-bordet av Gunilla Allards.

 • Gabriele skriver:

  1. En svart Himla matta som vi lånat tills vidare. Tyvärr blir minsta "dammkorn" väldigt framträdande på denna så vi håller utkik efter någon smartare lösning/matta…
  2. Denna matta är så snygg och tilltalande att man vill ha den väldigt synlig och inte för många saker som döljer den. Min fina gamla fladdermusfåtölj i brunt läder och vår svarta danska Erik Jörgensen soffa kan nog få stå lite på ytterkanten dock. Soffbordet She de Nord skulle passa fint till och Kvistlampan med 6 armar ovanför. Hyllan Angle shelf får stå längs med väggen fylld med mina roliga antikpryttlar men även
  bordslampan Pukeberg original zero på som harmoniserar fint med mattan… Här kommer jag trivas!!!!

 • Emelie skriver:

  1. En naturfärgad ullmatta nedärvd från svärisarna, gratis är gott, tänkte vi väl när vi tog emot den som luspanka studenter!
  2. Jag tänker mig ett vitt stringhyllssystem som slukar ett bibliotek av böcker, vi saknar TV så rummet fungerar mer som läs- sällskapsutrymme. Drömsoffan för stunden är ingen klassiker, men mycket möjligt en blivande, Antonio Citterios Suita Sofa – kan se att den skulle fungera bra med en Eames Lounge chair och ett par, tre stycken LTR-bord i grupp. Över alltihop dinglar en flowerpotlampa, förstås.

 • Cathrine skriver:

  1. I vardagsrummet har vi en äkta pakistansk matta som vi fick i bröllopspresent för snart 15 år sen och som jag tycker fantastisk mycket om, den lyfter hela rummet,
  2. På samma sätt skulle jag låta Catania lyfta vårt nya allrum och den skulle få sälskap av två svanenfotöljer, ett gult National Geografic skåp och en hel rad med flos glo ball i taket. Ett riktigt drömrum skulle det bli för avslappning och umgänge.

 • Anna K skriver:

  1. Jag har en lila matta från Bolia som färgklick till de vita väggarna och den grå soffan.
  2. På mattan skulle jag ha ett Superellipsbord med Kartells tranparenta Louis ghost-stolar. Ovanför bordet skulle ljuskronan 2097 från Flos göra sig bra, den stora varianten! Jag skulle behålla min grå soffa och svarta soffbord i olika höjd men komplettera med en transparent Bourgielampa vid sidan. I ett hörn skulle jag placera en röd Äggetfåtölj. I fönstret skulle en apa från Kaj Bojesen sitta!

 • 1. IKEA STOCKHOLM i grå ull fick flytta in när jag tröttnade på den orange i samma serie. Jag har försökt byta ett par gånger men hittar ingen som bjuder upp till dans lika bra eller lika bekväm för vänner att slå sig ned på när stora kalas övergår till soffhäng

  2. Den första möbel som dök upp i tankarna var IKEA PS AUGUST i skinn och furu. Tillsammans med en ljusgrå/natur klippanpläd och en vit AJ golvlampa så hade läshörnan varit fixad. Tänk ett luftigt vardagsrum där hela möblemanget får prata. Sofistikerat.

 • Anna skriver:

  1. Vi har en stor underbar Kelim i lite murriga färger i vardagsrummet. Vi bor i ett klassiskt skärgårdshus på en ö utanför Göteborg och ville ha något som bröt av den vita stilen med målade pärlsponttak och vitlutade furugolv. Vår inredningsstil är en skön modern mix av designklassiker och auktion/loppisfynd och där passar en Kelim perfekt!

  2. Den ursnygga

 • Ann-Christin skriver:

  1) Jag hade en vit ryamatta men den har nyligen åkt ut på grund av att den blev så lätt skitig och var så svår att dammsuga.

  2) Jag skulle möblera med en helvägg vita stringhyllor med gavlar i plexiglas, två stycken fåtöljer Åskbollen vita med svart klädsel, ett sideboard med 2st Double Bubble lampor, en liten och en medium.

 • MariaÖ skriver:

  1. I vardagsrummet just nu har vi en helt röd matta som tål lite spill utan att det syns och när det sölats tillräckligt är den lätt att tvätta. Den har varit perfekt under småbarnsåren.

  2. Denna fantastiskt vackra matta skulle få ligga fritt mitt i vårt vardagsrum och binda ihop matplatsen med läshörnan. Vårt nuvarande IKEA Norden bord skulle då vara utbytt mot ett slagbord från 1700-talet och i läshörnan skulle det stå en vräkig divan. På mattan sköna kuddar där barnen kan hänga, läsa och lägga pussel

 • Sofia skriver:

  1. Har tyvärr ingen matta nu, men det skulle verkligen behövas nu när det är så kallt!! Iskallt på golven hemma!

  2. Jag skulle ha mattan under matbordet i vardagsrummet. Bordet får gärna vara ett vitt Loop Stand, 2m långt så alla får plats! Runt bordet skulle jag ha svarta Chair One stolar. Över bordet vill jag ha en Skygarden-lampa.

 • Anna skriver:

  1. Vi har en stor underbar Kelim i lite murriga färger i vardagsrummet. Vi bor i ett klassiskt skärgårdshus på en ö utanför Göteborg och ville ha något som bröt av den vita stilen med målade pärlsponttak och vitlutade furugolv. Vår inredningsstil är en skön modern mix av designklassiker och auktion/loppisfynd och där passar en Kelim perfekt!

  2. Den ursnygga mattan hade jag lagt under ett långsmalt danskt teakbord från 50-talet. Till detta en Samsas-soffa, rund i grått och mittemot 2 st Ray loungechairs i svart skinn. Över bordet skulle jag hänga 3 st Beat-pendlar (tall, wide, fat) av Tom Dixon. En stor Stacked-hylla full av böcker och roliga prylar på väggen brevid den murade kaminen. Jag skulle också ha en Volière Haute Challières. Denna helt fantastiska lampa som jag varit smått besatt i sedan jag först såg den för 3-4 år sedan.
  Till sist skulle jag ställa en gul Skugga-ljusstake på bordet för skön färg och fint ljus!

 • Kicki skriver:

  1)Har en svart matta, funkar illa då han jag bor med har psoriasis som lämnar spår och syns.
  2) Vita soffor med två puffar, röda kuddar i lammskinn, svarta lampor och ett glasbord, så den vackra mattan lyfts fram.Skulpturer i järn är jag svag för, går ton i ton med kaminen.Gardiner som matchar mattan och ett smalt högt vitrinskåp för glas.

 • Sara skriver:

  1. Har ingen matta – ännu. Har inte hittat någon vi riktigt fastnat för.
  2. Vita Stringhyllor på en mattsvartmålad liggande panel. Bruna skinnsoffor och en röd/vit Åskbollen fotölj. Och Fronts hästlampa!

 • Elisabeth skriver:

  1. Vardagsrumsmattan följde med sambon i boet, eller rättare sagt låg den här när jag flyttade in! Den är svår att beskriva, jag märker att orden sviker mig ;D. Den är väldigt mönstrad, så där klassiskt mönstrad som en "äkta matta" i varma röda, orange och svarta krusiduller, men den är inte äkta utan en vanlig billig matta, sliten är den också. Det bästa man kan säga om den är att det går att spilla ut en kopp te på den utan att det syns det minsta, jag vet, för det har jag nämligen gjort! Det finns inte minsta tanke bakom denna matta…

  2. Jag föredrar fåtöljer framför soffor så mattan Catania vill jag matcha med två BD5 De Nord i svart ull (väldigt sköna att sitta i) och den underbara rottingfåtöljen Monet med fotpall från Sika Design. Som soffbord blir det runda Newton i svart från Karl Andersson & Söner, den organiska formen på underredet är fascinerande och dessutom misstänker jag att det går att vila fötterna bekvämt där 😉 Och eftersom man får lov att drömma väljer jag flotta Camouflage från Front Design som taklampa, och som läslampa till rottingfåtöljen Monet väljer jag Bolero med bord, så praktiskt! Monet får också sällskap av pläden Crux av Pia Wallén. Jag skulle också vilja komplettera med ett rött Ikea PS Skåp i plåt som sideboard, sedan är jag nöjd!

 • Lena Eriksson skriver:

  1. Rokokoinspirerad matta med flerfärgade blommor på svart botten. Jag föll för mattan helt enkelt.
  2. Tillsammans med Catania skulle jag välja Arne Jacobsens soffa och fåtöljer Svanen i brunt skinn soffbord Sophie från Lammhult.

 • Åsa skriver:

  1.Jag har en ullmatta från Ikea som börjar bli till åren. Men den är fortfarande fin! Den är stjärnmönstrad i olika grå/blå/beige nyanser…

  2.Tycker att det är svårt med klassiker. Kanske två svarta Rocking Chair med mysiga fårskinn till, ett brickbord från Svenskt Tenn och gärna en AJ-läslampa. Mattan Catania är verkligen jättefin och passar nog utmärkt till det mesta. Älskar färgen!

 • Madeleine Holm skriver:

  Hej !

  (nu är jag ute is sista minuten)

  1. Vi har tyvärr ingen matta i vardagsrummet, vi är i det stadiet i livet då vi bott i egen lägenhet i 4 år och lär oss fortfarande vad vi tycker om.

  2. Mattan hade jag stylat med Eames LCW stolar som vi köpt, de går i svart och tas upp fint av mattan !

  God jul !

 • Erika skriver:

  Haha. Det är INTE jag som har valt denna mattan. Det är min sambo. Han hade den här när jag flyttade hit.
  Nu ska vi flytta till hus (1 mars) och då ska den mattan INTE med. Om jag vann mattan skulle min deco design fåtölj som jag fått av pappa (som fått den av farfar) få stå i verdagsrummet. Den är svart och har röd klädsel. Den är superskön att sitta i. Nog en av de skönaste fåtäljerna jag vet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.