Annons

18 december – dagens lucka i Adventskalendern

Idag har du chansen att vinna ett set med muggar från det anrika danska varumärket Royal Copenhagen, en av Europas äldsta tillverkare porslin. Fabriken grundades redan 1775 och är idag ett världsledande varumärke i branschen. Allt du behöver göra för att delta i dagens tävling är att svara på följande två frågor.

Dagens tävlingsfrågor:
1) Royal Copenhagen säljs bland annat på den danska butiken Illums Bolighus, som nyligen öppnade filial i Stockholm. På vilken adress?
2) Har du vardagsporslin och finporslin hemma, eller hur resonerar du? Berätta kort.


Tävlingen är avslutad. Grattis till Kristian P. Hör av dig med din adress så ser vi till att paketet skickas!


Tävlingen pågår tom 19/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av Trendenser.se och dess beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns ett muggset i potten, värde ca 800 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Marie skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi hade vardagporslin och "finporslin" (helvit Maria från Rosenthal). Finporslinet användes bara vid enstaka tillfällen, tills vi för några månader sedan (i samband med köksrenovering) bestämde oss för att sätta tallrikarna och uppläggningsfaten i köksskåpen. Så nu använder vi dem till vardags också. Mycket trevligare så.
  Finmuggarna i utlottningen är helt ljuvliga!

 • e skriver:

  1. Hamngatan 27. Perfekt lokal där man kan spendera både för mycket tid och för myckt pengar…
  2. Vi blandar vilt. Vackra saker är till för att användas och njuta av hela tiden, det gör vardagen lite roligare.

 • Carola skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi hade också vardagsporslin och finporslin tidigare, men vi tröttnade på det för ett år sedan, så vi gav bort vardagsporslinet och äter nu på det som tidigare var finporslin. Jag skulle dock vilja köpa nytt finporslin. Det som vi nu använder till vardags var ärvt och inte riktigt i vår smak.

 • Ylva skriver:

  Hamng.27
  vi kör alltid med finporslin. Får ju mer glädje av det då!

 • Ella skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har både finporslin och vardagsporslin. tom två serviser finporslin, en som jag fått av mormor och en av mamma Ärligt så tror jag att det där med finporslin hos mig är ett arv hemifrån. Min mamma tog alltid fram finporslinet när vi satt vid det fina middagsbordet, men jag har kanske använt det tre ggr.

 • Lina skriver:

  Hamngatan 27

  Vi har vardagsporslin och finporslin.Samt lite udda tallrikar och fat som vi använder beroende på mat. Jag gillar att ha ett porslin som kan ta fram när man vill ha det extra festligt. Detta kanske iofs beror å att vi har ett välgt fint vardagsporslin också.

 • Si skriver:

  1) Mitt i smeten på Hamngatan 27!

  2) Vi har inget finporslin ännu, men min filosofi är att försöka se till att göra det lite festligt för sig även en vanlig vecka eller månad – så man får njuta av porslinet!

 • Anne skriver:

  1. Hamngatan 27 (där gamla The One låg)
  2. Jag har blandat, både dyrt och billigt, och använder allt. Jag vill definitivt inte gömma undan något och bara ta fram ibland, utan jag vill hellre njuta av allt det fina i vardagen.

 • 1. Hamngatan 27

  2. Eftersom att jag älskar porslin så har jag lite olika uppsättningar av det. Jag har mitt "vardagsporslin", sen har jag börjat samla på tallrikar från Matteus som gärna kommer att få bli mitt vardagsporslin så fort jag fått ihop tillräckligt. Sen har jag en uppsättning udda blåmönstrat gammalt porslin. Från min mormor har jag fått en uppsättning Blå Blomster (det var ju ganska vanligt förr att man gav porslin i födelsedagspresent), dock har jag inte använt det ännu. Jag har även en del av en uppsättning Röd Rubin, som är mitt julporslin. Superfint! 🙂

 • Åse skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har precis sålt mitt Höganäsporslin, jag var trött på att vara fast vid en form och en färg. Nu köper jag billigare porslin och blandar precis så som jag vill ha det, allt med en vit grund och blandade svarta grafiska former. Finporslin kommer inte hem till oss.

 • Marianne skriver:

  1) Hamngatan 27
  2) Vi har bare ett porselen hjemme – klassisk hvitt. Det er fordi vi enn så lenge har for lite plass, men jeg gleder meg til vi kan ha finporselen! Enn så lenge pynter jeg opp det hvite når vi har gjester.

 • Maria skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har vardagsporslin och finporslin. Jag tycker det är mer kul att bjuda hem folk när man får duka lite festligare.

 • Åh, fick en vibb av att plantera små vita pärlhyacinter i de där muggarna – bland annat 🙂

  1. Hamngatan 27

  2. Vi använder det mesta till vardags. Begränsningen är ömtåligt gods som inte tål maskindisk. Jag samlade på en finservis från Hackefors med en rand i guld när jag var ung och opraktisk. Vi har också en del gammalt porslin som måste diskas varsamt. Å andra sidan använder jag detta porslin till andra saker såsom plantering av växter. Nu till jul har jag mycket hyacinter och amaryllis i gamla soppterriner och efterrättsskålar. Snart kommer de skira vårlökarna som också får bo i porslinssamlingen på olika sätt. På så vis får skatterna vara med även i vardagen.

 • Anna skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har, eller hade, vardagsporslin och finporslin. Men sedan vi fick upp vårt finporslin, Sveriges vackraste porslin nämligen ostindiska från rörstrand, använder vi det hela tiden, så nu är det mer barnporslin och vuxenporslin hemma. Men jag har bestämt mig för att börja samla på ett nytt finporslin ; musselmalet mega från Royal Copenhagen, som är min stora dröm och det allra vackraste porslinet i världen! I den serien finns även en barntallrik och mugg som jag verkligen skulle vilja testa.

 • Anna-Klara skriver:

  1) hamngatan 27

  2) egentligen inte, man ska inte spara sitt finaste "tills kungen kommer", men allt ska dock gå att diska i maskin!

 • Malin skriver:

  1. Hamngatan 27 ligger butiken på i Stockholm.
  2. Vi har ett porslin som vi använder vid kalas eller om vi ska bjuda många. Men om det fint vet jag inte? Anledningen till att vi använder de är på grund av kvantiteten och inte kvalitén.

 • Camillasnyahem skriver:

  1. Hamngatan 27.

  2. Tidigare hade vi finporslin och vardagsporslin. Nu använder vi finporslinet (Sundborn) jämt eftersom vi märkt att det inte slits på det sätt vi trodde. Dessutom är det lyxigt att äta på finporslinet till vardags!

 • Anette skriver:

  1. Hamngatan 27.

  2. Porselen fra Royal Copenhagen er en familiebesettelse. Jeg bruker Mega Mussel til hverdag og fest for livet er for kort til å spare på det. Jeg blir så glad av å se på det! Til fest supplerer vi med gammelt musselmalt til forrett og dessert.

 • Camilla skriver:

  1. Hamngatan 27, en adress jag ser fremot att få besöka 😀

  2. Jag HADE finporslin. Men tyvärr ligger det nedpackat i lådor. Jag trivs inte med färgerna. Så nu kör jag våra vita stilrena tallrikar, som vi alltid använder till vardags också. Men man kan ju piffa upp med andra färger istället, som på servetter.. Så min filosofi när det kommer till dukning. Kör en vit grund ALLTID, piffa till det extra när det ska vara till "finporslin" 😀

 • Karin Jönsson skriver:

  Ilum bolighus Hamngatan 27 Stockholm
  Jag köpte en stor matservis med 18 st kuvert
  . 1 liten assiet,1 större assiet,flat tallrik,djup tallrik soppskål,tillbringare samt en mängd karotter.Detta är givetvis vår finservis vid större sammankomster som jul påsk osv.Annars används det vanliga porslinet.

 • Cecilia Nilsson skriver:

  1. Man hittar Illiums Bolighus på Hamngatan 27.

  2. Jag har både fin och vardagsporslin. Men använder både ock i vardagen. Tycker det är fel att inte använda finporslinet för det slutar oftast att det bara står och samlar damm i skåpen.

 • Susanne skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jag köpte nytt vardagsporslin häromdagen faktiskt, som i mina ögon nu är finare än finporslinet! Det är ju roligt att duka till
  fest, och då vill jag såklart ha ett annat porslin än det vardagliga!

 • Jessica skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har två olika sorters porslin men inget som är just finporslin, det är olika färger så det beror lite på vilken stil man vill duka med. Däremot har vi bestick och glas som är lite finare som vi använder ibland på helgerna. Jag tycker att det är synd att inte använda "fingrejerna" annat än till fest, man köper ju för att kunna använda inte för att de skall stå i skåpet.

 • Katrin L skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jag har både vardagsproslin, helgporslin och finporslin skulle jag vilja påstå 😉 Har svart Ikeaporslin till vardags, som snart ska bytas ut. Vita tallrikar Loft till helgen, middagsbjudningar och liknande. Och benporslinet Oscar från gamla Duka som finporslin, används inte så ofta och jag tror några delar fortfarande står kvar hemma hos mamma och pappa. Men visst tycker jag det ska användas, men med tanke på att även sambon har en uppsättnign Ikeaporslin och en uppsättning Maria Björnbär från Rosenthal så får inte allting plats just nu.

 • Lisa skriver:

  Hej!

  1. Hamngatan 27

  2. Jag gillar inte idén med finporslin som bara får användas ibland. Jag använder gärna min ärvda mon amie-servis så ofta jag kan, både till vardag och fest, så att jag hinner njuta av den så mycket som möjligt.

 • Karin A skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har delar av flera serviser (men ingen hel!) och de används ihop och både till vardags och fest. 🙂

 • Jessica H skriver:

  Hamngatan 27

  Det är ju i vardagen vi spenderar större delen av våra liv och livet är till för att njutas av så mycket det bara går. Så resonerar jag och därför har jag valt bort att ha "vardagsporslin". Vi njuter tom våra enkla blodpuddingsmiddagar på Swedish Grace i färgen "Himmel". Gärna med en enkel men vacker dukning och tända ljus.

 • Emelie skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag gör revolution mot gamla tiders tankar om när finporslin får användas och använder min Blå Blomster-servis från Royal Copenhagen till finmiddagens dukning SAMT till måndagspastan. Jag vill ju använda mitt fantastiksa porslin, inte låta det damma i skåpet.

 • 1. Hamngatan 27
  2. Jag har helvitt vardagsporslin som tidigare var mina föräldrars. Till festligare tillfällen mixar jag det med färgglada mattallrikar från Bruka Design. Muggarna, däremot, skulle verkligen behöva bytas ut. Här står omaka kantstötta muggar från alla möjliga ställen tillsammans med fula missfärgade reklammuggar vilka min sambo glatt dukar fram när vi har gäster. Usch!

 • Hedvig skriver:

  1. Hamngatan 27, Stockholm
  2. Nej! Vi har iittalas teema som allroundtallrikar. Till uppläggning har vi lite mera teema, diverse loppisfynd, både skatter och "skräp" och trä och metallskålar. Inget är för fint för att användas, man blir inte lycklig av att ha en massa fina grejer instängda i ett skåp.

 • Annika skriver:

  1. Rätt svar är Hamngatan 27.
  2. Vi har både vardags- och finporslin. Till vardags kör vi blått Höganäsporslin, och när det är något extra speciellt dukar vi fram Maria Rosenthal porslinet. När jag växte upp dukade mamma alltid med finporslinet så snabbt det var något speciellt, hon gjorde även de mest fantastiska kreationerna med servetter och tände levande ljus. Jag älskade den lite extra förväntansfulla stämningen, och vill bära med mig den känslan nu när jag har eget hem. Det känns verkligen lite mer "speciellt" när finporslinet åker fram, det känns som att jag anstränger mig lite mer med allt då, maten ska vara godare, dukningen finare, humöret gladare… Sen behöver det inte alltid betyda att man bara dukar fint när gästerna kommer. Jag dukar gärna lite finare när jag vill ha en speciell kväll med min man och mina barn!

 • care69 skriver:

  1) Hamngatan 27
  2) Jag har finkaffekoppar, Måsen, men när det gäller matporslin så har jag istället fyra olika "fina" vardagsserviser som jag alternerar mellan.

 • marika skriver:

  1. Hamngatan 27.
  2. Vi har inget finporslin, jag satsar på fina muggar istället som pryder våran hylla i köket, där står det marimekkomuggar, muminmuggar och underbara iittala vinglas.

 • Anette Johansson skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har både "vanligt och finare" porslin som vi använder när som helst. Tycker det är synd att låta finporslinet stå inne i skåpen och samla damm, så därför använder vi ibland finporslinet på en vanlig tisdag för att sätta lite fest på tillvaron! När det sen är fest blandar vi olika sorters porslin till en fin dukning. Och då kan man inte se skillnad på fint eller vardagsslitet porslin!

 • Pernilla Skogsberg skriver:

  1) Hamngatan 27
  2) Vi har vita stora tallrikar från Design house, svarta lite mindre från Ikea. Gröna och blå assietter från Höganäs. Dessa används till vardag och fest huller om buller. Fyra röda vackra handgjorda tallrikar används dock bara till jul, diskas varsamt för hand och ställs sen tillbaka i skåpet med bubbelplast emellan.

 • Ulrika N skriver:

  1, Hamngatan 27

  2, har aldrig gjort skillnad mellan vardags- och finporslin när det kommer till att använda det. Varför spara på det man tycker är vackert. Använd och njut är mitt motto.

 • Jenny skriver:

  1). Hamngatan 27, grymt roligt att danskarna kommit.

  2). Oj, vi har vardagsporslin, så kallad finporslin, vardagskoppar(muggar), fin kaffekoppar (små öron att hålla i, blir tokig), vardagsbestick, ärvda fina silverbestick och sen har vi ett gäng loppistallrikar och koppar. Kan aldrig få för mkt att varje och det är roligt att äta på blandat ibland. Så att man inte tröttnar!

 • AnnCatrin Walfridsson skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har fin och vardagsporslin, Faktiskt har vi två finporslinuppsättningar och vi njuter av det! Vi har flyttat ihop lite senare i livet och det har resulterat att vi behöll båda. Kul va??

 • Karin skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Vi har bara vardagsporslin, klassiskt vitt och enkelt. Vi har en "finservis" med koppar och assietter som jag fått när jag växte upp, men dem har jag faktiskt aldrig använt. Just nu har vi inte riktigt plats för dem. Dock har jag ett gäng gamla mocca-koppar som är jättefina att servera dessert i. Jag har även silverbestick som kommer fram när det ska dukas lite festligare. Det blir väldigt fint med tygservetter till. Har börjat använda dem mer och blanda vardags med fin. Då blir ju vardagen lite roligare.

 • Solbritt skriver:

  1: Hamngatan 27

  2. Vi har både fin- och vardagsporslin. Används lite olika efter humör och tillfälle.

 • Jessica Thorman skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har fin och vardagsporslin. Jag tycker det är kul att kunna duka extra fint. Jag har inte kvar det porslinet mina föräldrar sparade till mig. Jag har köpt på Blocket Dansk Blå Blomster som var mer i min smak.

 • Idun skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Både och, tycker det är trevligt att kunna variera, blir så enkelt att förgylla en måltid så 🙂

 • Fanny skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag bor i en studentlägenhet på 25 kvadrat och därför har jag ingen plats till finporslin. Däremot tycker jag att man kan "piffa upp" vardagsporslinet mycket beroende på hur man dukar.

 • Anna L skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Har Höganästallrikar till vardags. Även vanliga kaffemuggar därifrån och glasen är från Ikea.
  Vid finare tillfällen har jag en servis från Hackefors som vi fick när vi gifte oss, flottare glas och kaffet serveras i måsen. Tycker det är roligt att kunna ta fram dessa vid festligare tillfällen och verkligen känna att det är fest.

 • pernilla skriver:

  1. Hamngatan 27 i Stockholm

  2. Jag har två olika serviser, men jag använder båda hela tiden för att variera och ibland kombinera dem. Personligen skulle jag tycka att det vore synd att ha en finservis som stod och dammade i skåpet och endast fick användas vid högtidliga tillfällen.

 • Rebecca skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jag har mycket ärvt och loppisfyndat gammalt porslin och dessa vill jag njuta av varje dag, så begreppet finporslin är inget vi använder oss av här.

 • Stine skriver:

  Hamng 27

  Jag använder bara finporslin, jag blir glad av fina saker till vardags och förstår inte vitsen med att ha fina saker som sällan används. Bättre att ta fram, bli glad av och komplettera eller byta ut när det går sönder. Tycker jag. Och det går alldeles utmärkt att mixa olika serviser.

 • Anonym skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Vi har hverdagsservise og finservise. Ønsker meg nytt hverdagsservise til jul. Vil ha noe pent å dekke bordet med også i hverdagen.

 • Kari Gundersen skriver:

  Det var meg som sendte posten over…

  1. Hamngatan 27

  2. Vi har hverdagsservise og finservise. Ønsker meg nytt hverdagsservise til jul. Vil ha noe pent å dekke bordet med også i hverdagen.

 • martina skriver:

  1. HAmngatan 27
  2. Vi har just bytt 'vardagsporslinet' till klassiska vita Swedish Grace och nu känns det som fest varje dag 🙂 Men vi har faktiskt en 'finservis' som tas fram när man ids diska för hand – detta då det är en ömtålig japansk servis med guldkant, importerad av svärmor på 70-talet. Servisen har ett fantastiskt handmålat mönster och när svärmor skulle flytta och i princip sa 'vill ni ha det annars slänger jag det' så var det inte mycket att fundera på. Ca 80 delar, så allt är inte framme. Men vid speciella tillfällen är det extra roligt att ta fram, och då är det värt handdisken. 😉 Te-kopparna som ingår används så fort jag har te-bjudning, de är sköra men känns rejäla samtdiigt. I det tunna porslinet framträder ett mönster i botten när det varma teet hälls i, sånt görs inte idag!

 • Johanna skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Tyvärr har jag inte kunnat köpa på mig något finporslin än, men drömmen vore ju att ha ett set porslin att använda vid speciella tillfällen, och då menar jag inte bara givna högtidsdagar utan också vanliga dagar när vi känner för att lyxa till det. Men jag skulle inte vilja använda det varje dag, då skulle nog den där speciella känslan försvinna och förvandlas till vardag..

 • Malin L skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har en laddning vitt porslin och en laddning färgglatt Mateus-porslin. Ingen av uppsättningarna har status finporslin utan vi använder det vi känner för. Vi hade finporslin tidigare, men det stod bara och tog plats i skåpen så det är inget för oss.

 • Marianne Eriksson skriver:

  1. Hamngatan 27.
  2. Vi har vardagsporslin till vardags och lite finare till fest. När det är fest är det alltid roligare att duka fint.

 • Jeanette skriver:

  1) Hamngatan 27

  2) Jag blandar väldigt mycket fint och vardag. Det är bara trevligt att ha det fina i vardagen. Allt som man kan göra för att få en vackrare vardag är ju bara bra!

 • Nina skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Vi har både och. Vitt IKEA 365+ till vardags och glastallrikar Eden från Orrefors till fin. Dessutom har jag en servis jag ärvt fårn min mormor, vit med blå rand och en tunn guld rand, som används mycket sällan då den inte kan diskas i maskin. Visserligen är det roligt att kunna variera men jag hade gärna bytt ut till riktigt många delar ( säg 18stycken) av Swedish Grace i vitt att användas både till vardags och fest! Till det hade jag velat ha Viviana bestick.

 • Karin skriver:

  1) Hamngatan 27
  2) Hemma har vi bara ett vardagsporslin men går med enkla medel att piffa upp till kalas och fest med fina glas, servettringar och servetter ochnågra udda roliga tallrikar från Indiska. Känns roligare att ha en komplett servis än två halvkompletta, därav valet.

 • Rebecca Nyström skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Bara vardagsporslin hemma hos oss!

 • Leif Sandell skriver:

  1 Hamngatan 27 stockholm

  2 Jag föredrar att ha en uppsättning porslin som man kan använda alltid. Här hemma kör vi med höganäs. Vi har dock en "finservis", ett arvegods, men det används i princip bara till Julen.

 • Jenny F skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Vi gör väl egentligen ingen skillnad på porslinet hemma, det är väl mer så att de som inte ryms i de smala köksskåpen används mer sällan än de tre uppsättningar som ryms. Men det är roligt att kunna byta och piffa upp, men samma tallrik kan lika gärna bjuda på korv och mos en måndag som ligga på en linneduk på lördagen och fresta med lammstek.

 • Anna skriver:

  1. Hamngatan 27.
  2. En servis, enkel och vit som används både till vardag och fest. Det blir dukningen som sätter tonen. Duk, servetter, vackra glasen. Min passion är koppar. Från 20-talet, från 50-talet, Gefle, Gustavsberg, Kunglig dansk som mormors syster smugglade in från Köpenhamn på den tiden det var olagligt.

 • Madeleine skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jag har en vardagsservis från ikea och en rosa mateusservis (har även börjat samla på den gröna) dom använder jag oftast som uppläggningsfat och skålarna används nästan jämt.
  Vi fick även ärva en koka blå servis, den används inte.
  Jag är gillar inte att ha saker som bara står och tar plats, jag vill kunna använda det, annars har jag ju ingen nytta av det.

 • Madeleine skriver:

  Och så gjorde jag det idag igen!! Här kommer alla uppgifterna.

  1. Hamngatan 27

  2. Jag har en vardagsservis från ikea och en rosa mateusservis (har även börjat samla på den gröna) dom använder jag oftast som uppläggningsfat och skålarna används nästan jämt.
  Vi fick även ärva en koka blå servis, den används inte.
  Jag är gillar inte att ha saker som bara står och tar plats, jag vill kunna använda det, annars har jag ju ingen nytta av det.

 • Sara skriver:

  1) Hamngatan 27
  2) Jag har både fin- och vardagsporslin men jag anser att man ska använda finporslin i vardagen, allt är ju föränderligt så det man tycker är fint idag kanske man inte glädjs lika mycket åt imorgon…så glädjs medans glädjen är som störst.

 • Linda skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har porslin från Design House Stockholm som vi använder både till vardags och till mer festliga tillfällen. Vi har även en ärvd "fin" servis också men vi tycker att det är skönt att kunna diska porslinet i diskmaskinen (och då särskilt om vi haft gäster och är många som ätit) så vi använder den relativt sällan. Jag tror dock att vi hade använt "finservisen" lite mer frekvent om det hade varit en servis som vi hade valt ut och köpt själva.

 • elisabet skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi njuter av vårt finporslin varje dag, för hos oss är vardagen en fest och helgen ett hejdundrandes kalas.

 • Sofie skriver:

  1. Hamngatan 27!
  2. Jag har en vardagsservis från IKEA, som är min sambos egentligen. Sen har vi även min Qvint från Rörstrand, som är jag fullkomligt förälskad i. Den plockar vi inte bara fram när vi har gäster, utan ibland får man använda finservisen i vardagen. Lite lyx i vardagen är helt enkelt aldrig fel. Finkaffekopparna är Blå Ros från Hackefors, och till vardags blir det vackra Filippa K-muggar. Jag har ett par djupa tallrikar till att samla för att Qvint-serien ska bli komplett. Sen ska jag samla Origo-skålarna och äggkopparna från Iittala att ha till vardags.

 • Conny Eriksson skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Har bara vardagsporslin, mestadels från IKEA. Är ung och fortfarande rädd för att ha sönder dyrare ömtåliga ting.

 • Stämningsfullt skriver:

  1 Hamngatan 27
  2 Vi har en finservis som jag har ärvt från mina morföräldrar. Egentligen borde den användas mer… Tänker investera i en bra vardagsservis som man kan ha till fint också.

 • Anna H skriver:

  1.Hamngatan 27
  2. Jag har en mix av 50-talsporslin och nytt (Ikea, Höganäs, och dyl.) Även om jag håller 50-tals porslinet mer kärt, så är allt till för att användas. Varje dag, oavsett fest eller vardagslunch. Fina saker ska man bli glad av varje dag tycker jag!

 • Ulrika skriver:

  1. Hamngatan 27 är adressen som den har öppnat på.

  2. Till vardag som fest, alla serviser är bäst! Blandar "fin-" och "vardagsserviser" efter humör. Varför skall finservisen bara stå i skåpet och aldrig användas…

 • Rebecca skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jag har "vardagsporslin" i vitt från Höganäs keramik. sedan har jag lite finare och större tallrikar i vitt från Rörstrand som jag använder lite mer sällan. Men jag älskar att blanda allt vid dukningar. Eftersom allt är vitt så blir det en härlig mix, särskilt med mina fina silverbestick till.

 • Nickan skriver:

  1: Hamngatan 27

  2: När jag var kanske 13 ville min farmor att jag skulle börja samla på något porslin. Vi åkte och kollade och jag valde Vita Maria porslinet från Rosenthal. Farmor köpte sedan detta porslin till mig på födelsedagar och i julklapp. Även andra har givit mig delar till den. Nu är kaffe servisen komplett och mat servisen är nästan komplett…vissa karotter som inte finns. För kanske 10 år sedan insåg jag att det stod ett enormt vackert porslin i skåpen som i stort sett aldrig användes så från den dagen nyttjar vi vårt fina porslin som vardags porslin. Även barnen har fått äta på det efter att de kom ifrån kasta-tallrik-i-backen-tiden. Jag är mycket tacksam för beslutet att äta fint varje dag och att jag faktiskt som 13-åring valde ett så snyggt och vitt porslin som går att diska i maskinen.

 • 1) Royal Copenhagen säljs bland annat på den danska butiken Illums Bolighus, som nyligen öppnade filial i Stockholm. På vilken adress?

  SVAR: i centrala Stockholm på Hamngatan 27.

  2) Har du vardagsporslin och finporslin hemma, eller hur resonerar du? Berätta kort.

  SVAR: Ja, jag har vardagsporslin och finporslin!
  Vardagsporslinet köper jag från bl.a IKEA och använder när jag äter middag med barnen.

  Finporslinet står mestadels i skåpet, men används när vi får gäster och jag inte vill servera mat på kantstötta tallrikar med repor och fula märken på.

 • Kristina skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag tycker inte om idén med att ha "finporslin" som man ska vara rädd om och bara ta fram vid speciella tillfällen. I mitt kök/lägenhet finns iallafall inte plats för sånt och därför är det bättre att satsa på snyggt vardagsporslin och vill man göra det mer festligt kan man göra det på andra sätt i dukningen för att markera att nu är det "fest".

 • Hamngatan 27

  Vi har egentligen inte finporslin men har två uppsättningar vardagsporslin varav det ena används som finporslin eftersom de är så breda/höga att de inte går in i diskmaskinen. Har tänkt köpa finporslin men det har ännu inte blivit av.

 • Annelie L skriver:

  1 Hamngatan 27

  2 Ja har så himla mycket porslin och innan försokte jag variera för att kunna använda allt men det tog för mycket plats. Nu är jag inne på att använda en servis tills det finns anledning att inte använda den längre dvs tillräckligt många tallrikar gått sönder osv. Jag har även en samlarservis som är tradition i vår släkt att man ger till sina gudbarn, den åker fram på födelsedagar.

 • Anni skriver:

  1: Hamngatan 27
  2: nej, jeg bruger det samme. Men jeg har ngoet arvet sølvtøj, som altid gør resten af broddækningen mere festlig.

 • Anna-Carin skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Det enda finporslin som vi har är farmors söta gamla tallrikar som jag brukar använda vid jul och så. Annars är jag mer för att använda allt som man har, tycker inte man ska ha en massa saker i skåpen som är för "fina" för att använda 🙂

 • Victoria skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag försöker mig på det där med finporslin, då får det inte vara finare än att det går att diska i maskin och inte dyrare än att även besökande barn ska få äta på dem. Det slutar dock alltid med att jag använder det till vardags och nu har jag accepterat att det är så. Jag har fyra olika uppsättningar som jag varierar och blandar efter behov. Lite ikea, lite arvegods, lite udda. Det funkar bra för mig, om jag ska duka fint piffar jag med annat runt tallrikarna istället.

 • Alexandra skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. I vårt hem kör vi med både fin och vardags, är det bjudning så blandar vi gärna material, färger och porslin – det blir både personligare och roligare.

 • Silje skriver:

  1: Hamngatan 27

  2: Jeg har bare hverdags, i ensfarget hvitt. Skulle jeg en dag flytte til et større hus (bor i en etta nå), så tror jeg kanskje at jeg skulle kunne begynne å samle på noe vakkert finporselen. Det er flott å kunne duke med det, men per i dag har jeg ikke plass til det dessverre.

 • Anna Johansson skriver:

  Hejsan!

  1. Butiken ligger på Hamngatan 27.
  2. Jag kör en mellanvariant. Relativt fint men neutralt porslin som funkar i alla lägen. Kan verka tråkigt men eftersom jag gillar tillbehör och dekoration får det sätta nivån på dukningen istället! Dessutom känns detta mer effektivt när man bor som singel då man får användning för allting man har lyckats få in i skåpen…

  God Jul!
  önskar Anna

 • Janina S skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Har inte så mycket plats i köksskåpen så vi kör på en och samma servis till vardag och fest. Gröna höganäs är en fin bakgrund till den mesta mat. Fast när vi flyttar till större hade det varit kul med något tjusigare. Som royal copenhagen tex 🙂

 • Lina johansson skriver:

  1. Hamngatan 27.

  2. Jag kör vårat porslin vardag och fest, jag satsar på bättre kvalitét på vårat porslin istället då det håller mycket längre och är snyggt! Sen hur man dukar är en annan sak, vardag och fest 🙂 Allt omkring porslinet gör jobbet !

 • Tess skriver:

  1, hamngatan 27 ligger det på.
  2, jag har höganäsporslin till vardags, som jag eg inte tycker är så snyggt längre. Och ett finporslin som mina föräldrar samlade till mig på 70/80 tal.Royal copenhagens white half lace. Den är stilren och väldigt snygg.Ibland kan jag känna att den är lite tråkig men den kommer att fungera hela mitt liv, man får se det så och köpa lite roliga servetter till.

 • Kaisa skriver:

  1) Hamngatan 27
  2) Ja, har vardags koppar som är lite billigare enkla vita från Sri Lanka. Sen har jag en jättefin servis med små koppar och fat som jag ärvt av min farmor och farfar, men den tas bara fram vid kalas och fina middagar.

 • Eva Klarby Michelsen skriver:

  1. Hamngatan 27, Stockholm
  2. Finporslin såklart, för det är underbart!
  //Eva Klarby Michelsen

 • Catrin skriver:

  1. Stockholmsfilialen ligger på Hamngatan 27.
  2. Vi har både vardagsporslin och finporslin i skåpen. Jag tycker det är roligt att ta fram ett annat porslin när man får gäster och duka lite extra fint. Finporslinet är lite ömtåligare än vardagsservisen och därför är man extra rädd om den. Däremot är vi på gång att köpa ny vardagsservis då den gamla Höganäs blivit lite matt av diskmaskinen. Det lutar åt en ny servis av Höganäs.

 • Sia skriver:

  Hamngatan 27

  Jag äger inget superfint porslin. Jag äter på mina ärvda tallrikar från Gefle porslinsfabrik. Och visserligen tycker jag väldigt mycket om dom, så de är fina nog. Jag älskar mina muggar från Rörstrand, Mon Ami, så de används varje dag. Jag önskar jag hade en riktigt fin servis men det skulle bli så dyrt.

 • Emma skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Har inget finporslin, använder höganäs-tallrikar både till fest och vardags. Lite tråkigt tycker jag, men jag har inte kommit igånga att samla på finporslin än. Egentligen har jag inte kunnat bestämma mig vad jag vill börja samla på.

 • Mini skriver:

  Hej!
  1. Hamngatan 27
  2. Vi har retroporslin som jag tycker är både vardags och finporslin i ett. När vi har gäster försöker jag matcha mönstren lite mer än till vardags. Tycker att just porslin är något som man kan unna sig att ha fint varje dag och köper man på loppisar så gör det inte så mycket om man tröttnar efter ett tag.

  Mvh
  Mini

 • Jenny skriver:

  Den ligger på Hamngatan 27!
  Egentligen vill jag bara ha ett porslin av bra kvalitet som jag jämt kan använda och som går att diska i maskin. Men, jag har ärvt en vacker servis från min mormorsmor som jag inte klarar att göra mig av med. Även om det är handdisk och den tar plats i skåpen är jag väldigt fäst vid den. Så ja, jag har en finservis, även om det må vara opraktiskt ibland.

 • Agneta Johnsson skriver:

  1. Hamngatan 27.

  2. Vi använder vårat porslin till både vardag och fest, däremot har vi finbestick och vanliga men blandar lite där också beroende på omständigheterna. Men visst är det extra roligt att komma hem till någon som har tagit fram finporslinet, det sätter helt klart extra guldkant på tillställningen.

 • Fru Mars skriver:

  1. Hamngatan 27.

  2. Jag använder samma porslin både vardag som fest. jag använder neutralt porslin som kan kompletteras med allt möjligt beroende på dukning. Personligen tycker jag att det är onödigt att ha ett helt sett porslin liggande i skåp som man aldrig använder annat än vid speciella tillfällen. För mig är varje dag ett speciellt tillfälle som ska uppmärksammas. Därmed inte sagt att jag inte anstränger mig extra till fest. Och visst är det även så att delar av mitt porslin inte kommer till användning varje dag och på så vis kanske upplevs som "finare" delar.

 • Crolina skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jag hade det förr, men sedan insåg jag att jag alltid sneglade på finporslinet när vi skulle äta och tyckte det var så himla fint.

  En dag slog det mig varför ska jag gå och beundra det i skåpet när det faktiskt är meningen att man ska använda det. Så nu har jag nästan bara finporslin hela tiden. GÅr det sönder går det sönder….det är till för att användas och njutas av.

 • Lotta skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jag har den bestämda åsikten att man ska använda finposlinet till vardags! Men verkligheten hos oss är inte riktigt densamma, med två små barn i huset så finns det också billigare varianter på tex tallrikar och glas. Men vi använder vårt Matteus poslin flitigt, blir glad varje gång jag dukar med det! Så absolut ger det en guldkant i vardagen!

 • Lina Örner skriver:

  1) Mittemot NK, Hamngatan 27. Så centralt som man kan ligga.

  2) Japp, vi har både finporslin som vi fick när vi gifte oss, samt vardagsporslin som man kan använda lite hur som helst. FInporslinet är Jonas Bohlins Corona från Rörstrand. Min absoluta favorit, enkelt men elegant, fungerar till alla sällskap. Egentligen så vill jag använda det hela tiden. Ska erkänna att det åker fram ganska ofta. Vardagsproslinet är från IKEA 365+. Det används till middagarna när barnen än så länge är ganska små. Då får de använda de och slita på det tills alla är "mogna" nog att äta på finporslinet.

 • Lovi skriver:

  1) Butiken ligger på hamngatan 27
  2) Jag har vardags slit och slängporslin som är lätt att komplettera om något går sönder. Sedan har jag mitt "finporslin", min fina servis som jag ägt av min farmor och farfar, från deras guldbröllop. Hemsk opraktiskt eftersom det inte går att diska i maskin och inte längre är i produktion. Använder det så ofta jag kan men undviker det vid stora sällskap eller när det är barn med. Det är så mycket mer än ett porslin och varje gång jag äter på det skickas jag tillbaka flera år i tiden till min farmor och farfars hus, deras kök och deras matlagning.

 • Tove skriver:

  1 På hamngatan 27 i Stockholm

  2. Jag är uppvuxen med att finporslinet markerade att det var något spännande och annorlunda på gång, Dukades det med finporslin då kändes det högtidligt och jag skulle önska att jag hade möjligheten att ha ett vackert finporslin i skåpen. Men jag har inte plats och jag har inte riktigt ekonomiska förutsättningar tycker jag att ha det finporlsin jag vill ståendes utan att användas.

  Så jag kompromissar och har köpt mig ett fint vardagsporslin som jag kan njuta av varje dag. Inte samma som jag skulle ha valt som finporslin men jag tycker m det och blir glad av att se det i mina skåp.

 • Anna W skriver:

  1. Illums Bolighus i Stockholm ligger på Hamngatan 27.

  2. Vi har vardagsporslin och finporslin men vi använder finporslinet även till vardags. Det känns lite roligare att äta när det är dukat fint. Man äter ju med alla sinnen, så synen måste ju få sitt 🙂

 • Anna i Brämhult skriver:

  Hamngatan 27.
  Finporslinet står oanvänt i ett skåp. Numera låter jag allt jag skaffar vara vardag. Roligare att använda fina saker varje dag!

 • Frida skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Alla har väl en servis gömd någonstans. Som någon annan valt åt en. Jag önskar jag fick välja om. Då hade den nog använts oftare.

 • Fanny skriver:

  1) Hamngatan 27, Stockholm
  2) Jag skulle gärna leva efter devisen att finporslinet ska användas så ofta som möjligt – egentligen håller jag verkligen med om den logiken – men ändå plockas det finaste arvegodset ändå fram alldeles för sällan. Jag tror jag har ärvt det beteendet av mina mor- och farföräldrar, som var så försiktiga med sitt porslin. Man är rädd om det finaste man har!

 • Jenny skriver:

  Fråga 1, Hamngatan 27, STHLM.

  Fråga 2, Jag har bara vardagsporslin. Men fint vardagsporslin, då när vänner kommer på besök så frågar de efter ikeaglasen men det har jag inga utan jag tycker det är vardagslyx med finposlin till vardags för hur ofta har man bjudningar o får ta fram sitt poslin, egentligen? Ne, det används varje dag ist! 🙂

 • irene skriver:

  1. Illums Bolighus i Stockholm ligger på Hamngatan 27.
  2. Vi har också "finporslin" men mer av praktiska skäl, tallrikarna får inte plats i diskmaskinen.

 • Anonym skriver:

  1. Hamngatan 27
  2.Tills den dagen då jag skaffat ett hus eller större lägenhet så har och använder bara vardagsporslin.

 • Anonym skriver:

  Namnet försvann!

  1. Hamngatan 27
  2.Tills den dagen då jag skaffat ett hus eller större lägenhet så har och använder bara vardagsporslin.

 • Johan skriver:

  Konstigt jag får inte med mitt namn…. det bara försvinner
  Johan skall det stå.

  1. Hamngatan 27
  2.Tills den dagen då jag skaffat ett hus eller större lägenhet så har och använder bara vardagsporslin.

 • Isabella skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har både och men använder mest vardagsporslinet.

 • Evalotta skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Vi har inget direkt fin- och vardagsporslin. Vi äter på fina tallrikar varje dag och dricker ur vinglas.

 • ANNIKA skriver:

  1.Hamngatan 27
  2.mitt "finporslin" används varje dag och göms inte undan tills det känns omodernt…
  Vi njuter av det vackra varje dag och njuter….

 • Iris skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har lite finare porslin som vi tar fram när vi har gäster, men ibland tar jag fram det när jag äter själv också för att lyxa till det lite 🙂

  kram /iris

 • Alex skriver:

  1. Den ligger på Hamngatan 27.

  2. Jag bor hemma just nu och har mitt porslin (vardagsporslin) nerpackat i kartonger. Här hemma har vi dock båda sorterna och det känns lite smidigare att ha det uppdelat – är ju inte alltid man har så pass många tallrikar av vardagsporslinet som man har gäster. Sen så har vi ju tallrikar till vardags som är lite finare också, blir som två uppsättningar vardagsporslin…

 • Malin skriver:

  1.Hamngatan 27
  2. Nej, vi gör ingen skillnad. Det vi har hemma är till för att användas, vad är det för syfte med att ha fint porslin om det bara står och samlar damm?

  Kram!

 • Sara skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har inget eget proslin alls, så några fina muggar skulle vara en bra start 😉
  Men den dagen jag flyttar hemifrån vill jag ha massa olika udda men matchande porslin och glas, så bestämmer resten av dukningen om det är fest eller vardag. Och varför inte göra vardagen till en fest? 🙂

 • Malin tuvesson skriver:

  Hamngatan 27, Stockholm
  Vi har 2 uppsättningar porsin varav ena används dagligen och köpt från hotellkonkurs. Den andra använder vi när vi vill lyxa till vardagen och alltid vid fest. Tänk att korv o makaroner kan smaka godare på en festtallrik.

 • Karin skriver:

  1. Hamngatan 27, 11147 Stockholm

  2. Jag har bara finporslin. För varför skulle jag vilja ha fulporslin? Det fina porslinet är inget lyxigt men det är fint att titta på och används varje dag, vardag och fest.

 • Camilla skriver:

  Hamngatan 27 i Vackra Stockholm

  Vi har två uppsättning av porslin, en är i härdat svart glas (okrossbar) används till vardags och sen har jag ärvt farmors finporslin i naturvitt och guld. den tar jag fram ibland.

 • mia wärnevall skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. ja vi har ju det, men egentligen är jag emot det. Men just nu har vi en 5-åring och en bebis så då går en del porslin i soporna. Försöker dock använda både "fin porslin" och "fin glas" så ofta som möjligt. Köttbullar smakar mycket bättre på en fin tallrik 😉

 • Terese skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har nästan precis samlat klart en uppsättning Swedish Grace. Så kul 🙂 Jag tänker mig det som ett finporslin; porslinet är fint och likaså priset! Så tanken är att det ska kumma användas flitigt. Dock finns här en uppsättning betydligt enklare porslin som används som varjedag-porslin.

 • Theresa skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi använder ganska ofta "finporslinet" även till vardags. Känns tråkigt att det skulle stå undangömt i ett skåp och bara användas några gånger per år.

 • ben skriver:

  1. Hamngatan 27.
  2. Jag har inget finporslin, istället dukar jag alltjämt med samma fina porslin och bestick, det höjer vardagsstämningen och vilken simpel rätt som helst till något lite trevligare!

 • Benjamin skriver:

  1. Hamngatan 27.
  2. Jag har inget finporslin, istället dukar jag alltjämt med samma fina porslin och bestick, det höjer vardagsstämningen och vilken simpel rätt som helst till något lite trevligare!

 • Emelie skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jag har flera sorters porslin med i högsta grad varierande kvalitet och prislapp. Använder det jag känner för eller som passar bäst till den rätt som ska serveras, dock alltid hyfsat enhetligt.

 • Lotta skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Livet är alldeles för kort för att det ska finnas "finporslin"… om det inte används varje dag förstås 🙂 Vi har bara en uppsättning porslin, och tyvärr går inte det under kategorin "fint", men det är nästa sak på min önskelista – att börja byta ut tallrikarna mot några som jag verkligen vill ha. Inget går upp mot vardagslyx!

 • Sofia Arnoldsdotter skriver:

  1. På Hamngatan 27
  2. Egentligen vill jag alltid använda det som kanske ska klassas om finporslin, men på grund av att tallrikarna är 2 cm för stora för att kunna diskas i diskmaskinen har vi ett par "fultallrikar" som vi ofta använder när det bara är vi två. Mina fina kaffekoppar använder jag däremot alltid och flitigt!

 • Eva B skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har precis införskaffat Kaj Francks porslin Teema i vitt. Ett väldigt enkelt, snyggt och stilrent porslin som används flitigt och passar både till vardags och till fest!

 • Cecilia skriver:

  Filialen till Illum i Sthlm ligger på Hamngatan 27.

  Hemma har vi porslin på längden och tvären! Vi har flera äldre serviser som vi har som finporslin, eftersom olika tillfällen kräver olika tallrikar. Exempelvis: Afternoon tea med släkten intas i Swedish Grace med guldkant, medan mingelbuffé på förfesten serveras på Berså som fyndats på loppis och i farmors skåp. Till vardags är det viktigt att porslinet är tåligt och kan kompletteras om något skulle gå sönder, men vi har flera vardagsserviser eftersom ombyte förnöjer! Vissa dagar blir det servering på enkelt vitt porslin där maten kommer i fokus, medan det andra dagar blir färgglatt för att liva upp dukningen!

 • 1. Hamngatan 27.
  2. Jag har både vardagsporslin och finporslin. Vardagsporslinet använder jag allt som oftast när jag äter själv, men så fort någon kommer hem till mig på middag, oavsett om det är hämtad Thai eller en god hemlagad middag, så plockar jag fram finporslinet.

 • Ingrid Nielsen skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi använder samma porslin till vardag som fest. Det går ju att piffa till festdukningen med andra attiraljer.

 • Ingrid Nielsen skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi använder samma porslin till vardag som till fest. Festdukningen går ju att piffa till ändå.

 • Caisa skriver:

  1. Hamngatan 27 Stockholm
  2. Jag har olika sorters porslin som jag använder både till vardags och till fest.

 • Ingegerd skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Visst finns det vissa delar som inte används dagligen, ssom kristallglasen, men vi försöker att komma ifrån "finporslinet". Hemma hos mina föräldrar så anvädes detta bara någon enstaka gång per år, vilket jag tycker är synd. Det är trevligt att duka fint även om det "bara" är familjen som äter middag.

 • Marianne skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Kristallglasen och den ärvda kaffeservisen kommer bara fram vid speciella tillfällen, mest beroende på att de måste handdiskas, men för övrigt blandas finporslin med vardagligt. Jag tycker att man ska använda det man har och att blanda gammalt och nytt blir ofta personligt och trevligt.

 • Vilje skriver:

  1. Illums Bolighus Stockholm, Hamngatan 27, 11147 Stockholm

  2. Vi har finporslin till vardags. Jag tycker man ska försöka göra varje dag till något speciellt och behandla sig själv som den allra finaste gästen som man kan ha. Man ska inte skjuta upp till morgondagen att ta hand om sig och sin familj!

 • Rex Tigerstrand skriver:

  Hamngatan 27

  Jag kör rakt igenom med Le creuset för tedrickande och Berså för kaffe.

 • Therese N skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jag tycker om att samla på porslin och hög kvalité ska det vara! För mig är det viktigt att fina saker används och därför använder vi finporslinet som vardagsporslin här hemma. Jag är allergisk mot Ikea-tallrikar som går söner av minsta lilla! Nu har jag en vit enkel serie från Villeroy & Boch (som tyvärr utgått) och skulle mer än gärna utöka köksskåpen med en serie från Kunglig Dansk. Deras handmålade koppar och tallrikar är rena konstverk i sig!

 • Monnah skriver:

  1) Hamngatan 27

  2) Vi äter på IKEA-tallrikar till vardags, men om de tallrikarna står smutsiga i diskmaskinen eller om vi har gäster åker Rosenthals Maria fram. Dessutom står finservisen i ett öppet skåp bredvid matbordet, så de tallrikarna är egentligen lättast att duka fram!

 • Beijan skriver:

  1/ Hamngatan 27
  2/ Vardagsporslin tyvärr i ur och skur. Hade jag en säck full med pengar skulle det bli Royal Copenhagen, Mega i svart.Suveränt snygg men urdyr!! Dunderförkyld Beijan

 • Mona Nilsson skriver:

  Svar på fråga 1 är Hamngatan 27 Svaret på fråga 2 är livet är för kort för att tala om fin och vardagsporslin använd efter humör anser jag….Kram

 • Emelie skriver:

  1.Hamngatan 27 2.jag har vardagtallrikar åtminstone, jag äter nämligen ofta mat som jag värmer i micron då jag bor ensam och inte har så mycket tid. Mina fina tallrikar får inte plats i micron. Men så fort jag lagar något så använder jag fintallrikarna då det känns extra lyxigt! Jag har bara en uppsättning muggar dock.

 • Anonym skriver:

  1.Hamngatan 27 2.jag har vardagtallrikar åtminstone, jag äter nämligen ofta mat som jag värmer i micron då jag bor ensam och inte har så mycket tid. Mina fina tallrikar får inte plats i micron. Men så fort jag lagar något så använder jag fintallrikarna då det känns extra lyxigt! Jag har bara en uppsättning muggar dock.

 • 1. Hamngatan 27.
  2. Jag har en uppsättning porslin som används till vardag och fest. Vi har så mycket mer vardag än fest att det är synd att spara visst porslin till "fint" Här kör vi allt varje dag. Och är lika nöjd varje dag 🙂

 • -Hamngatan 27 i Stockholm.
  – Hos mig är allt porslin bruksporslin, hur dyra o fina vissa sorter än må vara. Saker o ting ska användas o njutas av o inte samla damm i skåpen. Låt vardagen bli fest!

 • AnnCharlotte skriver:

  Hamngatan 37

  Vi har samma porslin både till vardag och fest. Val av glas och tillbehör får styra upp festlighetsgraden….

 • Anonym skriver:

  Hamngatan 27

  Jag har mitt favoritporslin till vardags – det är ett noname 50-talsporslin med härlig kantdekor. Jag tycker att man ska använda det man tycker bäst om istället för att låta det samla damm i skåpet. Men vi har vanliga vita IKEA som komplement också.
  Till fest har jag en loppisfyndad servis – för att den är mer diskret med sin silverkant och då kan man lyfta fram dukningen mer med servetter, glas och duk och blommor.

 • Hamngatan 27.
  Jag använder nästan alltid duk på bordet hemma, både till vardags och fest. Duken väljer jag efter humör och årstid och det styr också vilket porslin jag använder, exklusivt som vardagligt. Just ni ska jag duka kaffebordet med ärvda mini-mockakoppar i finaste kinesiska porslin, med guld, osannolikt starka färger, dekorationer, vissa med vackra rokokomönster. "Godis" alltså liksom Royal Copenhagens porslin är enligt mitt tycket!

 • Cilla skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Ja, det har jag. När man har småbarn är det väldigt bra att ha en uppsättning vardagsporslin som får lov att bli kantstött och en med finporslin till festligare tillfällen när man bjuder in släkt och vänner.

 • Anki skriver:

  1. Hamngatan 27 och som förortsbo till Stockholm är det lycka!
  2. Vi har tre olika porslin,en komplett servis som vi fick i bröllopspresent. Rosenthal. Den använder vi alltid när vi är fler än åtta vid bordet och även vid lite festligare stunder när vi är färre.
  Oftast är det maten som bestämmer vilka tallrikar vi ska använda. Har man lagt ner lite extra tid på maten en vanlig vardag känns det bättre att duka med något extra också. De andra två uppsättningarna har vi bara åtta tallrikar av och de varvar vi med beroende på vilken vardagsmat det blir.

 • Anna J skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Egentligen har jag haft principen att man ska använda och njuta av det vackra jag har – sen fick jag "Brun fasan" tillverkad någon gång mellan 1880 och 1884 i perfekt skick av mina auktionsälskande föräldrar. Det är finporslin nu, till vardags äts det oftast på svarta IKEA-tallrikar som framhäver maten på ett vackert sätt.

 • Camilla skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jag använder Höganäs porslin till vardags och till fest, har den i fyra olika färger, svart, ljusblå, mörkblå och vossblå tror jag dom heter. Har jag mindre sällskap kan jag duka med en färg men gillar att blanda färgerna för det mesta.

 • Maria skriver:

  1. Hamngatan 27 i Stockholm
  2. Jag vill använda det jag har, och vill inte låsa in vackra saker. Undantaget är våra vinglas i kristall och kaffeservisen "Prunus" som jag ärvt från mormor, mest för att det inte går att köra i diskmaskin.

 • Kajsa skriver:

  1. Hamngatan 27, Stockholm
  2. Vi har mest bara "finporslin" så¨därför blir det också vardagsporslin för annars använder man det ju så sällan tycker jag.

 • jenny wl skriver:

  1) Fina affären ligger på Hamngatan 27 i Sthlm.

  2) Jag har fint porslin och sådant porslin som förr kallades vardagsporslin. Livet är en fest och därför gör jag ingen skillnad utan använder allt som jag behagar – måndag, tisdag, onsdag… lördag, söndag. Den enda möjliga skillnaden är att vissa saker inte får diskas i maskin! Men de kan ju diskas för hand vilken dag i veckan som helst!

 • Susanne skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har ett porslin både till vardags och fest. Jag har valt ett jag verkligen tycker om och som alltid bidrar till att bringa guldkant på vardagen – för vardagen är den största delen av livet.

 • evamar skriver:

  1. Hamngat 27.
  2. Jag har både vardagsporslin och finporslin, som jag har ärvt. Eftersom finporslinet inte kan diskas i maskin blir det bara använt vid lite festligare tillfällen. Som tur är hittar jag ibland extradelar på loppisar och liknande och köper på mig så en kantstött kopp inte blir en katastrof.

 • Nina skriver:

  1. Hamngatan 27 i Stockholm
  2. Jag har bara vardagsporslin men skulle gärna vilja vinna ett par finare muggar från Royal Copenhagen!

 • Ifrith skriver:

  Hamngatan 27, Stockholm.

  Jag använder Boda Nova servisen både till vardags och fest. Jag äger således inte en "finservis" om man med detta menar talrikar och fat. Däremot har jag finare glas, kaffekoppar + silverskedar och muggar som jag praktiskt taget enbart använder då jag har gäster. Tornedalsskedarna i silver används i synnerhet aldrig annars. Jag gillar min Boda Nova servis men talrikarna börjar bli slitna! Därför letar jag med ljus och lykta på loppis och auktion efter såna talrikar i fint skick. En "finservis" känns inte aktuellt för mig i nuläget. Men i framtiden så kanske …

 • Lina skriver:

  1. På Hamngatan 27 i Stockholm.

  2. Jag har både och! Mina Adamkoppar och Bersåkoppar blandas med Filippa K muggar hejvillt. Det beror på om vi vill lyxa till det lite extra – Vardagslyx är den härligaste lyxen av alla!

 • Annie skriver:

  Hamngatan 27 i Stockholm

  Vi har fint vardagsporslin som vi kör med för det mesta – både till vardags och fest. Silvret plockar vi fram till speciella tillfällen, vinglas har vi bara snygga. Sen har vi några ärvda halvtallrikar som är fina, de kör vi med när de passar rent estetiskt (de är rätt rosa och funkar inte till allt…) och så måste man diska dem för hand, och det orkar man ju också bara med någon gång ibland. Några riktigt vackra, gamla kaffekoppar har vi också som åker fram när det är lite extra lyx.

 • Carita skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har bara ett porslin som jag använder till vardags och till finare tillfällen. Man kan ju piffa upp det med roligare dukningar till finare tillfällen istället 🙂

 • Hanna Tschemernjack skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jepp, jag har vardagsporslin och finporslin. Egentligen tycker jag att vårt vardagsporslin är snyggare 😉 Fast på nått vis känns det så FESTLIGT när man dukar med "finporslinet"

 • Åsa skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har både finporslin och vardagsporslin. Vi använder finporslinet ofta, det behöver inte vara fest för att använda det.

  Åsa

 • Lena B skriver:

  1.Hamngatan 27
  2.Vi har både finporslin och vardagsporslin.
  Vardagsporslinet är servisen Viola från Rörstrand , jag tror den är från 70-talet.
  Finporslinet är en servis vi fick när vi gifte oss : Mårbacka från Rörstrand , tyvärr är den inte i produktion längre och det fattas några delar för oss.Drömmen är så klart att ha både kaffe och mat servis Musselmalet helblond från Royal Copenhagen.

 • whynja skriver:

  1: Hamngatan 27
  2: Vi har bara vardagsporslin. Fastän en del av glasen skulle platsa som finporslin, så använder vi det som vardagsporslin iallafall. Känns dumt att ha en särskild uppsättning ståendes i skåpen, när man lika gärna kan använda det fina även i vardagen.

 • Annica skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har väl inte direkt finporslin men fin glad har jag hemma som jag bara använder när det är kalas eller fin fest. ;D hade dem i bokhyllan men ska skaffa vitrinskåp.

 • pia skriver:

  hamngatan 47

  Vi har båda delarna, men ordnar ofta fest i vardagen – som till exempel här…
  http://blogg.vk.se/lifeofjonas/2010/08/04/eventmakaren-under-181789

 • Elena skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har inte filporslin ännu. Student 🙂

 • Elena skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har inte filporslin ännu. Student 🙂

 • Sofia skriver:

  1.Hamngatan 27
  2.Jag har bara vardagsporslin, å andra sidan ett mycket fint sådant. Rörstrands Grön Anna.

 • Hanna skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jag har både vardags- och finproslin. Men finporslinet är ännu inte komplett, därför används det sällan. När jag samlat klart tänker jag dock använda det till kalas och lite tjusigare tillställningar.

 • Cathrine skriver:

  1. Hamngatan 27, Stockholm
  2. Vi har en både en vardagservice och en finservice – vi använder båda mycket. Vi passar ofta på att duka fint i vardagen och det varierar med vilket porslin, det beror till stor del på vilken känsla jag vill skapa med dukningen.

 • Anna skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Vi har två serviser som vi blandar lite som vi vill. Vi känner att vi vill använda och njuta även av den dyrare servisen. Vardagslyx är den bästa lyxen!!

 • Elin skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Har en neutral service som används både till vardag och till fest. Kan varieras i oändlighet med servetter och annat pynt beroende på tillfälle!

 • Kristian P skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har en vardagsuppsättning med vita fyrkantiga tallrikar och skålar, sedna har jag ärvegods som finporslin. Egentligen borde man använda även finporslinet till vardags, synd att det inte används så ofta annars.

 • Hanna skriver:

  1. Hamng. 27 i Stockholm
  2. Vi har valt att köpa ett lite dyrare vardagsporslin på grund av kvaliteten och att vi tycker att fint porslin är till för att användas. Jag har också haft turen att ärva en moccaservis från Royal Copenhagen, Blå blomster, och den ser vi också till att använda vid olika högtider.

 • Elin skriver:

  Haha, ska ju naturligtvis vara servis, inte service..

 • Tine skriver:

  1. Hamngatan 27, Stockholm

  2. Vi har hvidt porcelæn fra Piet Hein til hverdag, der kan mixes med forskelligfarvede skåle, kander osv. Vores "fine" porcelæn er mussel mega fra Royal Copenhagen, som dog både kommer frem til særlige lejligheder – og til de små særlige lejligheder i hverdagen, når vi lige synes, at vi trænger 🙂

 • Ulrika skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Vi har bara en servis. Den är vit och väldigt enkel men av bra kvalite. Lätt att matcha med fina fat, skålar och ugnsformar Det är dukningen som avgör om det är vardag eller fest. Skulle dock vilja ha en riktigt fin kaffeservis. Det är nog vår nästa investering.

 • Rebecka skriver:

  1. I Sverigehuset på Hamngatan 27.
  2. Jag gör ingen indelning på vårt porslin utan använder i så fall sk finporslin även till vardags. Porslin, så som tex muggar, är till för att användas och varje dag kan behöva lysas upp av fin design.

 • Maria =) skriver:

  1)På Hamngatan 27 i Stockholm

  2)Rensade i röran för 2 år sedan,slängde och gav bort allt onödigt och fult. Använder nu Berså samt Sessan,Gense och Orrefors dagligen. Blir glad av att duka fint och se vårt porslin.

 • Helena skriver:

  Hamngatan 27
  Nej, det är samma porslin för helg och sôcken. Jag har inte så mycket skåpplats så att jag kan särskilja porslin.

 • Anna skriver:

  1. Hamngatan 27, Sthlm
  2. Har bara en uppsättning som jag tycker kan användas i alla lägen. Har dock tänkt leta runt på loppisar för att hitta en gammeldags servis som kan användas till lite finare tillfällen. Tycker ändå det är någon speciellt känsla med något som bara används då det är något extra. Tänker på hur det var när man kom hem till farmor och hon dukade upp med finporslinet. Mer lyx!

 • Annika skriver:

  1) Hamngatan 27 i Sthlm

  2) Jag har bara porslin man skulle kunna klassa som finporslin – men det måste kunna maskindiskas. Uppdelningen i finporslin och vardagsporslin trivs jag däremot inte riktigt med, jag vill ha porslin jag tycker om.
  Istället gör jag distinktionen mellan vardag och fest med de andra tallrikarna, de som man inte behöver till vardags men gärna använder vid lite ambitiösare middagar (förrätt, bröd etc).

 • Vicky skriver:

  1. Hamngatan 27
  111 47 Stockholm

  2. Är galen i finporslin! Använder det dagligen, maten, det jag dricker smakar bättre då 😉

 • Åsa H skriver:

  Svar = Hamngatan 27

  Har en finservis i mitt skåp,
  det behandlar jag som ett våp !
  En ärvd servis,
  måste handhas på speciellt vis !
  Kan inte diskas i maskin,
  då är den inte längre fin !

 • Maria R skriver:

  Hamngatan 27
  Hemma hos oss har mitt porslin från studietiden hängt med länge nu. Det är en sorts tallrikar men i 6 olika färger, så som var modernt för evigheter sedan. Eftersom vi tröttnat på alla färger köpte vi vita släta tallrikar på Ikea men då dessa var av dålig kvalitet och har fått bestickränder överallt kommer vi nu önska oss vita Swedish grace av tomten. Dessa ska vi ha både till vardag och fest. Har även ärvt en finservis av min mormor men den tål ej maskindisk så den kommer nog tyvärr inte användas så jätteofta

 • Iman skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har just nu bara vardagsporslin hemma eftersom jag inte kan bestamma vilken serie finporslin att borja samla pa. Det ar for mycket fint att valja pa! Men Royal Copenhagen ar definitivt hogt hogt upp pa listan.

 • Emma skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Har ett vitt IKEA porslin både till fest och vardags, men älskar vackert porslin och går ofta i butikerna och drömmer. Problemet är bara att det finns så mycket fint att välja mellan. Enkelt vit med tunn bård, blommönstrat, präglat …vad ska man välja? Kommer tyvärr aldrig till skott.

 • Henrik skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har samma porslin till vardag och fest. Inget fint och dyrt porslin men vi funderar på att byta ut det snart.

 • Monica skriver:

  1=Hamng. 27
  2=Har blandat loppisporslin till vardags, men det är så fint, så det duger när som helst.
  MEN en del vill inte höra talas om second hand, så det finns helvitt Rörstrands porslin för alla tillfällen och Blå Blomster kaffeservis med tillbehör.

 • Lina skriver:

  Hej!
  Adressen är Hamngatan 27.
  Jag använder samma vita porslin både till vardag och fest. Men vid fest dukar jag med fina servetter, blommor eller någon rolig bordsdekoration och massa ljus, så att det ser mer festligt ut.
  Mvh// Lina

 • Mimma skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Har bara arvegodsporslin och riktigt tjusigt med guldkant. Det ska användas och inte stå i ett skåp, så det brukas varje dag och nån diskmaskin har jag inte, så det funkar utmärkt.

 • JEANETTE skriver:

  1.)HAMNGATAN 27, 11147 STOCKHOLM

  2.)Finporslinet är vårt vardagsporslin numera! Till för att användas å'inte stå i skåp och damma…..

 • Anna skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vårt vardagsporslin är även vårt finporslin som piffas upp vid fest med hjälp av avvikande assietter och fina servetter. Hoppas dock att tomten kommer med porslin från Mateus. Det kommer att användas som vardagsporslin då det inte bara ska stå och samla damm!

 • Tanja skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Festligheter är kul ändå, det är vardagen som behöver "finporslin" och lite lyx och flärd.

 • Karin skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har två uppsättningar av porslin som vi altenerar allt efter tycke och smak. Dels har vi ett grönt Höganäs som hängt med ett bra tag och sedan ljust grått porslin från Matteus. Vi använder dem som passar bäst till maträtterna eller man bara känner för den dagen.

 • Ulrika skriver:

  1) Hamngatan 27

  Vi har både finporslin och vardagsporslin. Jag tycker det är en fin tradition, så bryter man va mot vardagen när man tar fram finporslinet. Jag tycker dock vi använder finporslinet för sällan, varför inte ta fram kopparna och faten till söndagsfrukosten? Det ska jag börja med, sätt guldkant på tillvaron!

 • Rebecka skriver:

  1. Hamngatan 27, Stockholm
  2. Jag har bara en uppsättning porslin från Bruka och den används dagligen, glas däremot finns det flera sorter av, vissa används flitigt andra inte.

 • Anonym skriver:

  Hej !

  1. Hamngatan 7

  2.
  Jag tycker livet är för kort för att dela upp i "fint" och vardags så vi har alltid fint=vardagsporslin varje dag ! Vi försöker även unna oss saker i nuet istället för att tänka " ååå någon gång hade jag velat ha en …"

  Tack !

 • Maria skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har både vardagsporslin och "finporslin". Fast jag kan egentligen tycka det är synd att de "fina" tallrikarna mest står i skåpet. Vi skulle behöva lite mer "fest" till vardags också!
  /Maria

 • Jessica i Östersund skriver:

  1. Hamngatan 27, Stockholm

  2. Jag har "finporslin" jag använder var dag, eller om man så vill se det: vårt "vardagsporslin" används även till fest 🙂 Det mesta bor på öppna hyllor för att pryda sin plats även mellan måltiderna. Jag blir glad över att omge mig med vackra ting även till vardags, och vill inte förvara dubbla uppsättningar. Har inte heller en hel servis utan delar ur kollektioner som passar varandra – och mig…

 • Patricia skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har endast vardagsporslin hemma hos oss. Har inte kunnat bestämma mig för vilket finporslin jag vill samla på. Men hade jag ett, så hade jag nog velat använda det varje dag. 🙂

 • Malin skriver:

  Vilka superfina muggar!!

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har bara vardagsporslin – en servis som jag köpt på Erikshjälpen för 300:- (47 delar). Anledningen till att jag inte har något finporslin är nog mest för att jag inte har råd att köpa en uppsättning med finporslin – loppis-poslin är mer min budget. Men jag skulle gärna vilja ha finporslin i framtiden 🙂

 • Annelie skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Har bara ett set porslin så det används till allt.

 • Ignatius skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Blandar arvegods, IKEA, och nya fynd!

 • Ann-Christin skriver:

  1) Hamngatan 27

  2) Har sedan en tid tillbaka börjat använda finporslinet dagligen -varför inte njuta av det varje dag i stället för att ha det undanstoppat?
  Fram för mer vardagslyx!

 • Ingrid J skriver:

  1. Hamngatan 27, 11147 Stockholm
  2. Jag har faktiskt både vardagsporslin och "finporslin". Det är en gammal tradition. Men jag vet inte om jag är lika förtjust i den som jag var förr. Ganska synd att så fint porslin används så sällan. Det är likadant med "finglas" som också finns. Nej, fram för att använda det oftare. Eller så har man ett fint vardagsporslin, och skippar "finporslinet". Det blir ju ganska dyrt om man ska köpa två upplagor av allting. Eller så gör man helt enkelt som man vill. En del ärver ju sitt "finporslin" och då blir det inte så dyrt.

 • Erika skriver:

  1.Butiken har öppnat på Hamngatan 27, 111 47 Stockholm
  2.Vi har två serier med porslin hemma som används både till vardag och till fest! Jag tycker att det är roligt att få variera sig och även att "festa till" vardagen lite med att omge sig av fina saker som "finporslin"!

 • Marie skriver:

  1. Hamngatan 27, 111 47 Stockholm
  2. Finporslin till fest och myskvällar med familjen, vardagsporslin till vardagsmaten

 • Malin Björling skriver:

  Hej Hopp!
  1. Hamngatan 27 i STHLM
  2. Har en Ikea-servis som är skitful och tung till vardags, och en Rörstrand (Elyseé) som finservis fast den är lika ful den, såååå out of date så jag skäms. Vill ha typ Swedish Grace eller Kongelige Dansk "mormor" eller vad den heter. Eller en helvit enkel Villeroy & Boch
  Stilren, utan krusiduller så man ser maten på ett snyggt sätt.

 • Maria W skriver:

  1. Hamngatan 27 i Stockholm
  2. Vi har flera sorters porslin och dukar efter humör och tillfälle! Vår filosofi är att ingenting är för fint till vardags och ingenting är för vardagligt till fest. Det gäller både glas, porslin och bestick. För oss är helheten viktig och blandar högt och "lågt", det är kontrasterna som tilltalar oss. Sedan lär sig även våra barn att uppskatta skönheten i vardagen och även handskas med porslinet!

 • 1. Hamngatan 27. Jag har inte kunnat besöka butiken ännu men nästa gång jag åker ned till stockholm så är det ett givet stopp!

  2. Vi har inget finporslin utan vi har ett som passar alla tillfällen! Lite för att vi bor i lägenhet med lite skåpar men när vi flyttar till hus så blir det en ny uppsättning vitt krispigt porslin!

 • Kristin skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi försöker använda allt porslin hela tiden. Ingen anledning att låta de finaste sakerna stå och samla damm. Försöker anpassa porslin efter vilken dukning och tema jag har för måltiden. Också kul att blanda gammalt och nytt!

 • Hanna skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har bara finporslin! Vad är det för mening med att ha tråkigt porslin när man kan använda fina grejer hela tiden?

 • Anonym skriver:

  1) Hamngatan 27

  2) Jag har en servis som egentligen ursprungligen var finporslin men som jag använder till vardags.

 • Frida skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har bara en enkel vit servis från "det stora varuhuset", men till den så använder jag uppläggningsfat och skålar i serien Berså av Stig Lindberg som jag ärvt av min mormor. Jag tycker absolut att man ska använda finporslinet till vardags, kan man lyxa till vardagen så ska man göra det på alla sätt som går!

 • Anne B. skriver:

  1) Hamngatan 27.
  2) Vardagsporslin. Men jag har den underbara Taika seriens kaffekoppar och fat som jag inte plockar fram varje dag, men ändå använder gärna och ofta.
  Oberoende av hur man själv klassificerar sitt porslin (vardagsporslin eller finporslin) så borde det användas för att förgylla vardagen. Porslin är gjort för att användas. Och även finporslin kan vara vardagsporslin. Och tvärtom. Det får inte vara prislappen eller en produkts ålder som enbart bestämmer vad man själv vill ha som s.k. finporslin i sitt hem. Huvudsaken att man själv tycker om det!

 • Lisa skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag tycker att det är kul att skilja på vardag och fest och därför har jag olika porslin. Däremot har jag inget som är "för" fint så att det blir besvärligt att använda. Det mesta går att diska i diskmaskinen t.ex.

 • Johann Törnqvist skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag kommer från porslinsstaden (Rörstrand) Lidköping och har så länge jag kan minnas ÄLSKAT porslin! Är en storkoncument och använder SJÄLVKLART allt fint till alla tillfällen! Det vore slöseri att bara använda det till fest! Ja blir ju glad av det varje dag nu istället!

 • Filippa skriver:

  Hamngatan 27, Gamla Sverigehuset.

  Jag har faktiskt 2 finserviser men de åker fram så fort jag inte är själv så jag använder dem så ofta som möjligt. Den ena är faktiskt en gammal Royal Copenhagen från 1950-talet.

 • Anna skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Ja, det har jag. "Finporslinet" utgörs av mitt auktionsfyndade Blå eld, som ju har extremt repkänslig glasyr. Till vardags är det Höganäs stengods. Gillar egentligen inte att äta på stengods, så jag är på jakt efter något enkelt och elegant i porslin, företrädesvis i vitt.

 • Emma skriver:

  1) Hamngatan 27

  2) Jag älskar porslin och har några olika uppsättningar, Trendiga klassiska och robusta. Jag använder dom så mycket som möjligt. Men en serie som jag är extra rädd om är arvegodset Berså från fina farmor.

 • Jessica skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har bara en porslinsuppsättning som används både till vardag och till fest. Jag tycker att man skall använda sitt finporslin varje dag!

 • Barbro Karlsson skriver:

  1. Hamngatan 27 i Stockholm
  2. Jag delar inte upp det i finporslin och vardagsporslin. Vi använder allt hela tiden. Jag tycker om att duka fint även när vi äter vår vardagsmiddag t ex måndag kväll. Livet är så kort så man ska njuta av sina vackra saker så ofta som möjligt.

 • Åsa skriver:

  1.Hamngatan 27
  2.Nej,jag har samma oavsett vardag eller fest,men jag tycker om att variera annat som glas,uppläggningsfat,skålar,servetter och annat.

 • Åsa skriver:

  1.Hamngatan 27
  2.Nej,jag har samma oavsett vardag eller fest,men jag tycker om att variera annat som glas,uppläggningsfat,skålar,servetter och annat.

 • ullah skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. jag har en "bröllopsservis" för 12 personer som jag använder när vi är många. annars har jag en vit servis som vi använder till vardags men den är inte så pjåkig den heller. jag tycker man ska duka fint även till vardags

 • ullah skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. jag har en "bröllopsservis" för 12 personer som jag använder när vi är många. annars har jag en vit servis som vi använder till vardags men den är inte så pjåkig den heller. jag tycker man ska duka fint även till vardags
  GLÖMDE E-postadressen!

  2010-12-18 @ 19:05:12

 • Anna K skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har porslin från Höganäs som än så länge funkar till både vardag och fest. I en låda hos mamma och pappa står en ärvd matservis som väntar på ett kök med fler köksskåp, då kan den få användas ibland. När jag blir sambo med min pojkvän i vår får vi fundera på vad vi ska ha för finporslin, något nytt vi väljer tillsammans eller något av det som redan finns hos oss!

 • Hanna J skriver:

  På Hamngatan 27 har Illum öppnat i Stockholm.
  Vi blandar gammalt och nytt, arvegods med plastkopior, high end med loppis, stora gälla mönster med vitt enfärgat eller gröna glas. Har enbart en servis med fler än fyra kuvert!

 • Jessica skriver:

  1. Hamngatan 27.

  2. I den frågan är min filosofi enkel – köp det allra finaste porslin du kan tänka dig, använd och älska det varje dag, fram med silverbesticken och njut! Livet är för kort för att spara saker till 'fint'. Till och med fiskpinnarna och moset blir roligare med silverbestick och det vackra porslinet.

 • Anna K skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har stengods från Höganäs som än så länge får funka till både vardag och fest. I en låda hos mamma och pappa står en ärvd matservis som väntar på ett kök med fler köksskåp, då kan den få användas ibland. När jag blir sambo med min pojkvän i vår får vi bestämma vad vi ska ha för finporslin, något nytt vi väljer tillsammans eller något som redan finns hos oss!

 • Jenny skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har samlat på "finporslin" sen jag var liten. Tyvärr har jag inte samma smak nu som när jag valde den vilket gör att jag inte använder den idag. Istället piffar jag vårt vita vardagsporslinet med servetter, blommor, ljus och annat när jag dukar till fest.

 • Stina skriver:

  Hamngatan 27

  Ja vi har det, men man kan fråga sig varför… Bröllopsservisen dukas väl bara upp när svärföräldrarna kommer på besök 🙂
  Nu känns det bättre att satsa på porslin som funkar till både och.

 • Heli skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Mitt finporslin åker fram vid speciella tillfällen. Det är porslinet min mormor fick i bröllopsgåva. Ett gediget hantverk som lever sitt eget liv. Fyllt med fina minnen som det känns otrolig högtidligt och fint att äta på.

  Vardagsporslinet är en salig mix av modernt porslin i varierande prisklass. Jag älskar att mixa hejvilt och sätta färg på vardagen. Och det känns stort att kanske en dag få överföra "mitt porslin" till nästa generation matälskare!:)

 • Hanna skriver:

  Hamngatan 27

  Har precis börjat samla på Swedish Grace, som jag kommer att använda både till vardag och fest då jag tycker så mycket om det.

 • jennie skriver:

  1. Hamng. 27

  2. vi har bara porslin som vi använder till vardags men med ganska stor uppsättning så det går att använda vid fest/kalas också. försöker köpa det som jag tycker är fint, så vardagsporslinet är på det viset också lite av finporslin i mina ögon. varför skulle man ha vardagsporslin/finporslin? det man är (mest) rädd om har man ändå inte så ofta framme till vardags tex. vinglas och dessertskålar. man vill väll alltid njuta av den estetiska skönheten, och inte bara vid något speciellt tillfälle?

 • Elisabeth skriver:

  1. Illums Bolighus ligger på Hamngatan 27.

  2. Ja, jag har vardagsporslin och finporslin. Det finporslin jag har är arvegods, en söt och lite romantisk servis från Karlskrona med blomster och gulddekor. Det väcker mycket minnen från barndomen, från födelsedagar, jular och andra roliga tillfällen. Det är en speciell känsla att duka med ett lite finare porslin, precis som jag vill klä mig extra fint och använda speciella smycken till fest. Det känns självklart! Därmed inte sagt att finporslinet ska stå och samla damm, det ska användas, och vill man servera köttbullar och makaroner på finporslinet en vanlig torsdagskväll så är väl det jättetrevligt! Min mamma samlar på Princess från Kungligt Danskt, så det var det finporslinet jag växte upp med.

 • Therése skriver:

  1. Hamngatan 27, ser fram emot att besöka butiken vid nästa tripp till huvudstaden.

  2. Vi har vardagsporslin från Ikea som verkligen tål allt. När vi lagar lite extra god mat eller när vi har gäster använder vi vår serie Foglia från Villeroy & Boch Blir kanske 50/50 mellan vardags- och finporslin.

 • 1) Illums Bolighus ligger på Hamngatan 27 i Stockholm.
  2) Jag har både vardagsporslin och finporslin här hemma. Det känns lite festligare när man kan få använda ett annat porslin på helgen eller när man har gäster. Ibland använder vi det även en vardagskväll, bara därför att…

 • 1. Butiken ligger på Hamngatan 27.

  2.I mitt hem finns inte tid och rum för annat än finporslin!
  Min filosofi vad det gäller "fina" saker i livet, är att de ska användas som om varje dag var den sista:)
  Detta gäller relationer,kläder,teknik,lyxparfymen,finporslin ja, i stort sett allt.
  Jag började som tonåring samla på porslinet "Amanita",( Gefle, Uppsala Ekeby),
  det är en kaffeservis från sent 30-tal som i dag knappt går att lösa för pengar.
  Jag dricker mitt dagliga morgonkaffe ur denna antika glada röd- och vitprickiga servis,
  det sätter tonen på resten av min dag.
  Det är ingen upplevelse jag vill spara på…
  till morgondagen!

  Vänliga hälsningar
  Rebecka

 • Julie skriver:

  1. Hamngatan 27.

  2. Jag och sambon min har både finporslin och vardagsporslin. Uppsättningen som vi använder till vardags behöver dock kompletteras då tallrik efter tallrik har gått sönder eller blivit kantstötta.

 • Annelie Zimmer Wernersson skriver:

  Hamngatan 27.
  Jag mixar. Höganäs blå porslin med det finare Kunglige Dansk i blå/vitt. Helt utan krusiduller!

 • emelie skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Nja, jag är mer driven av ren impuls och lust och dukar gärna fint även till modest husmans en grå måndag, många gånger kan själva kontrasterna och det mindre självklara göra att ansträngningen uppskattas mer. Undantaget skulle väl vara mormor och morfars gamla finservis. Fina auktionsfynd och nyförvärv sliter jag gärna med hälsan till både vardags och fest men pärlorna med riktigt sentimentalt värde vårdas ömt. Fredagsmiddag med sambon, absolut! När gudbarnen (eller, vildingarna!), nja kanske inte.

 • emelie, rättelse skriver:

  *när gudbarnen (eller, vildingarna!) kommer på besök, ska det förstås stå! Tjopp!

 • Malin skriver:

  1. Illums Bolighus ligger på Hamngatan 27.

  2. På vårt bord dukas det med Pillivuyts vita porslin och Mateus färgglada fat och skålar vare sig det är en vanlig tisdagsmiddag i april eller nyårssupé. Jag vill njuta av våra vackra saker så ofta som möjligt och tycker att även vardagsmaten förtjänar en vacker dukning.

 • Åsa skriver:

  1. Illums Bolighus finns på Hamngatan 27 i Stockholm
  2. Inga dammsamlare här inte. Vi har ärvt finporslin som vi med glädje använder i vardagen. Inte finare än att vi överlever om en tallrik går sönder, men samtidigt vackert med massor med härliga minnen från diverse släktkalas. Och när det är fest förvandlas tallrikarna enkelt med hjälp av servetter och pynt, och allt ser annorlunda ut.

 • Hanna skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag är student så jag har bara gammalt porslin 🙂 men när jag köper eget tänker jag köpa ett fint "vardagsporslin", finporslin är inget för mig. Jag tycker att man ska njuta varje dag, även om det låter som en klyscha! 🙂

 • Lovisa skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Som liten började man samla på en finporslinserie som man själv fick välja ut. I många är sparade man… Så visst har man både en vardagsservis och en finservis. Men pga platsbrist i vår lägenhet samt att jag faktiskt tycker att vår vardagsservis är riktigt snygg så ligger finservisen nerpackad. Nästan lite sorgligt att den inte används..

 • Maria G skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi försöker att använda "finglasen" i vardagen. Skiljer inte på fin- och vardagsporslin. Den enda nackdelen är att det vackra försvinner alltmer i vardagskraset… Men vi vill inte ha något vackert som bara står på hyllan och samlar damm, det ska användas!

 • Jenny S skriver:

  1. Illums Bolighus i Stockholm finns på Hamngatan 27

  2. Jag har flera olika uppsättningar porslin som änvänds lite om vart annat och kombineras med mer udda set assietter, dessertskålar etc. Dels är det en ärvd servis Lotus från Rörstrand som jag fortfarande jagar buljongkoppar och annat på Tradera till (den har inte tillverkats på länge, vilket jag tycker är en del av charmen). Den åker till exempel fram i jul, andas tradition och mönstret står sig lika bra än och känns högtidligt. Sedan har jag tallrikarna Blues, kanske de som används mest till vardags tillsammans med djupa tallrikar från Ulrika Vallien (dessa är jag trött på). Sedan har jag ett jätteparti av en billig neutral krämfärgad servis från Ikea – perfekt med cirka 40 uppsättningar av oömt men ändå helt ok porslin att duka med till rejäl fest! Det som är mest bristvara här hemma är faktiskt just snygga kaffekoppar…

 • maria skriver:

  1 Hamngatan 27
  2 Inget finporslin här inte. Ett och samma porslin sju dagar i veckan.

 • Sandra skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har ett vitt porslin som vi nästan alltid använder och Gustavsbergs Spalje' som bara får komma fram vid enstaka tillfällen eftersom det måste handdiskas. Vi har länge pratat om att skaffa ett nytt porslin men inte kunnat bestämma oss för något. Nu har vi precis fått två flyttkartonget fulla med Royal Copenhafen efter min mormor och är jätteglada eftersom det hela tiden varit ett av våra favoritporslin!

 • Josefine skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. . Jag jobbar i en glas- och porslinsbutik och jag tycker alltid att det känns lite sorgligt när man har kunder som berättar om någon fin gammal porslinsservis de har som de inte vågar använda…
  Så en uppmaning från lilla mig; låt era fina glas- och porslinsserviser få uppfylla sitt syfte, använd dem!
  Det värsta som kan hända är att man får en ursäkt att köpa nytt!
  (och nej, jag jobbar inte provision…)

 • 1. Hamngatan 27
  2. Både ja och nej… jag har faktiskt finporslin.. ja.. som jag bara använder om det ska vara lite finare. Men sedan har jag en hel del porslin (porslinstokig) som jag blandar och det kan vara både till fest och till vardags 🙂

 • 1. Illums Bolighus Stockholm
  Hamngatan 27
  11147 Stockholm

  2. Vi har en serie som heter "Annika" – thats it. Vi använder den ofta, trots att vi har barn. Dock fick de bli lite större (5 år) innan de fick använda dom. Men än har inte nån del krasat i golvet, vilket jag är glad för.
  Sen har vi även IKEA-porslin, så att barnen får "lära sig" att äta på porslin även innan de får det fina 😉 Skulle dock inte säga nej till nåt nytt eftersom den gamla serien börjar bli sliten nu efter ett par års intensiv användning!

  Annika [email protected]

 • christine skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Till vardags: Ikeas 360 serie, till fint Ostindias. det är lite som med smycken tycker jag, diamanterna tar man fram när det är något extra!. Däremot har vi Iittalas Origo till frukostservis, då får man lite guldkant på tillvaron!

 • Alexandra Engström skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jag har både och fast allt porslin är till för att användas. Det bästa man kan göra är att blanda gammalt och nytt, detta gäller såväl vid middagsbordet som i övrig inredning.

 • Linda Gelin skriver:

  Hamngatan 27

  Vi har en komplett servis från Höganäs i vitt, som jag kompletterar med lite färgglatt porslin från Matteus, Rice och Gerbera. För mig finns inte begreppet vardagsporslin utan jag vill äta på finporslin varje dag och njuta av det till det yttersta.

 • Madeleine skriver:

  Hamngatan 27
  Jag är egentligen av principen att man ska passa på att använda det man tycker om oavsett om det är vardags- eller finporslin. Men sedan tycker jag om att använda det som väcker minnen, t ex använder familjen nu mest de tallrikar som jag ärvt efter min pappa och som vi använde när jag var liten. Men samtidigt så vill man ju förnya sig då och då. Så en mix av lite gammalt, lite nytt, lite ärvt, lite billigt och lite dyrt – det gillar jag 🙂

 • Jessica skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Har både ett finporslin som jag använder vid lite festligare tillfällen samt ett vardagsporslin.Jag ser gärna att mina små barn får hjälpa till med dukning och liknande i vardagen. Detta innebär en hel del krossade tallrikar och glas. Med ett vardagsporslin från IKEA spelar detta ingen roll.

 • Spacegirl skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Nej, det har jag inte. Jag äter och dricker ur det porslin och de glas jag har, till vardag som till fest.

 • Malin HBG skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jag har faktiskt precis budat på och fått hem mitt Royal Copenhagen musselmalet idag! Jag stod och fundera i köket var jag ska förvara det och kom fram till att det är för fint för och stå i skåp. Så nu står det framme på öppen hylla redo att användas. Jag älskar musselmalet! Hittade ett kaffefat på loppis och vart bara tvungen att köpa mer… Love at first sight! Så hemma hos oss blandar vi porslin. Fina porslinsfat under åldrade lerkrukor och fina kaffekoppar till frukostkaffet! Gå på känsla, använda det du helst vill och strunta i prislappen! Men var rädd om det…

 • Birgitta skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jag har två serviser. Fast den vi använder till vardags börjar vara väldigt sliten. Finservisen använder vi ganska ofta. Inte bara till fest utan även vid en mysig helgmiddag med familjen.

 • charlotta skriver:

  1.Hamngatan27
  2. Jag har "finporslin" och "vardagsporslin" men jag hållerintehlet strikt på NÄR jag skall duka fint med finporslinet.
  Det är ju ändå så att det känns mer festligt med finporslinet och fest vill jag ha så ofta jag kan!!

 • Ellen skriver:

  1) Hamngatan 27

 • Jessica Törnqvist skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Ja, tyvärr har vi vardagsporslin och finporslin. Och finporslinet används allt för sällan. Det borde användas oftare för att lyxa till vardagen. Men nu till jul dukas det fram 🙂 min Petite fleur-serie.

 • Ellen skriver:

  1) Hamngatan 27 2) Jag har inte finporslin eftersom det är ett förlegat sätt att behandla saker att ha dem som dammsamlare i skåpen. Jag vill omge mig med sånt jag tycker om varje dag. Möjligtvis att jag har lite finare saker som jag tar fram till helgfrukost för att markera att jag är ledig. Duka kan jag göra med udda porslin och fina dukar, blommor mm

 • Camilla skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Nu för tiden har jag bara ett kombinerat vardags/finporslin. Efter att jag separerade med min förra sambo och han fick ta vardagsporslinet har jag inte tyckt att jag behöver två olika. Det går att duka så olika med ett snyggt porslin.

 • Helena skriver:

  1=Hamngatan 27
  2=Jag tycker inte om att "spara" på saker till vissa tillfällen. Man ska använda det man tycker om, för rätt som det är städar någon ur dina saker för att du är död. Och hur kul är det då att man har "sparat". För att sammanfatta: Allt mitt porslin är finporslin och jag använder det jämt!

 • 1. Hamngatan 27

  2. Vi har en riktig porslinscirkus med porslin ur flera olika serier Rörstrand och IKEA om vartannat här hemma. Mattallrikarna finns i tre olika varianter varav den ena har riktigt stora tallrikar som känns extra fina och kanske får klassas som finporslin eftersom de inte får plats i diskmaskinen. Av den anledningen används de mer sällan då det är dödstråkigt och miljöovänligt att handdiska, men förutom den aspekten så är det bara lusten och dukningstemat som styr valet av porslin.

 • Emely skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jajamen, vi har finporslin hemma. Det används då vi har gäster, eller om vi känner för att lyxa till det en kväll.

 • camilla eriksson skriver:

  1. hamngatan 27
  2. Vi har både vardagsporslin och sedan våra turkosa matuestallrikar med fjärilar som vi börjat samla på. Dem använder vi på helgen och om vi har gäster.

 • Lina skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Det finns både och i skåpen men vi använder gärna "finporslinet" en vanlig vardag. Vi njuter av våra liv varje dag och vill även njuta av vackra ting här hemma. Ingen blir lycklig av att saker står gömda och oanvända.

 • Helena skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Swedish Grace som vardags- och Royal Copenhagen som
  finporslin, men oj vad vi blandar härligt och är 'vardagliga' och
  lite 'fina' som det faller oss in de olika veckodagarna 🙂

 • Anonym skriver:

  1. Hamngatan 27
  2.

 • Sara skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har vardagsporslin i två uppsättningar varav den ena används mer på helg än vardag. Bägge går dock att diska i maskin vilket känns nödvändigt. Vid väldigt speciella tillfällen som jul, nyår etc används det finaste porslinet som bara tål handdisk.
  Egentligen spelar inte porslinet så stor roll, en fin dukning kan åstadkommas med det enklaste porslinet, ja, till och med papptallrikar;).

 • monica skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Blandat blåvitt porslin i olika mönster till vardags, mix av billigt och dyrt porslin.
  Till fest använder vi vita mat tallrikar och varierar med färgade assietter i porslin eller glas. Besticken får ange stilen antingen kommer de ärvda vackra silverbesticken fram eller också mina loppis fyndade funkisbestick från 60talet, har en uppsättning med svarta plastskaft och en med valnöts träskaft. Allt beror på tillfälle och mat.

 • Suss skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag tycker att vardagen skall förgyllas.För många år sedan så köpte jag Ulrica Hydmans tallrikar med tulpanen på.Man blir glad av att äta på dem.Dem har använts till vardaq och fest i åtskilliga år.Glasen däremot har jag finare när det är mer speciella tillfällen.Ingegerd Råmans fat i svart och glas använder jag till att lägga upp sallad på varje dag. Dem står heltenkelt framme jämt.Däremot har jag vita snygga gammeldags kaffekoppar från Rosenthal som jag använder när det tex är födelsedagskalas. Det känns roligare än att dricka ur muggar.

 • CissiW skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har fint porslin som jag använder var dag. Jag äter hellre min frukostgröt i en vacker tallrik som gör mig glad än sparar porslinet till dessa speciella tillfällen som så sällan dyker upp. Dessutom blir antalet prylar man har (och vad de väger) ganska viktigt när man som jag baxat runt mina flyttkartonger mellan olika andrahandslägenheter under ett par år.

 • monica, igen skriver:

  monica glömde, tankarna kring vardags/fin porslin. Siterar Ellen Key,1899 "man arbetar bättre, mår bättre, blir vänligare och gladare, i fall man möter vackra former och färger på de ting med vilka man omgiver sig". Klokt sagt!

 • erika skriver:

  hamngatan 27

  Ne. Vi har samma porslin hela tiden. Har inte haft pengar att prioritera ett finporslin.

 • anna skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Vi har valt att bara ha en uppsättning porslin, Thomas Loft från Rosenthal i vitt. Vi använder tallrikar, assietter, skålar och djupa tallrikar både till vardags och till fest.
  Blandar detta friskt med uppläggningsfat och skålar i olika former och färger. Många klassiker från 50 och 60-talen blandat med nya favoriter. Detta gör att dukningen alltid känns ny och spännande.

 • Helene W skriver:

  1 Hamngatan 27
  2 Hos oss finns det både vardags- och finporslin. Finporslinet används både till fest och när en tråkig vardagspasta behöver piggas upp. I skåpen gör det fina porslinet ingen glad, det ska användas.

 • Theres skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Att sätta guldkant på vardagen är mottot i mitt liv! Detta lyckas bäst genom tjusiga kombinationer av gammalt och nytt, pråligt och enkelt, vardagsporslin och finporslin.

 • Emilie skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Bara vardagsporslin, egentligen, har börjat samla ihop till finporslin. Har bara kommit till bestick och vinglas i finvariant..

 • nina skriver:

  1.Hamngatan 27
  2. Ingen skillnad på vardagsporslin / finporslin. Jae, platsen i skåpet kanske. Finporslinet har på en hylla, en aning längre från diskmaskinen. Men vi tar fram porslin efter humöret, en mysig hemmakväll mitt i veckan, ja då kam man duka lite finare, med sk "finporslinet".

 • Sofia skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Vi har ett finporslin och ett vardagsporslin. Finporslinet är modernt, fyrkantigt och hårt, till det har vi farmors gamla snirkliga, sirliga silverbestick, superfint med kontrasten! Vardagsporslinet är jag så trött på så jag orkar inte ens prata om det.. :-/

 • Jojo skriver:

  Hamngatan 27

  Min första matservis har jag bara 2 delar kvar av – den slet vi ut! Men kaffeservisen blev en hyllvärmare. Vår andra matservis likaså. Vardagen kräver porslin man trivs med och som piggar upp och de där andra dagarna är ju rätt sällsynta…

 • Linda på Åland skriver:

  1.På Hamngatan 27.
  2.Varje vardag gör mitt finporslin från Matteus mig glad! När jag sedan dukar till fest åker samma porslin fram men med extra insats på dekoration, servetter och då oxå "finglas" som vi inte anväder till vardags. För mig blir vackert porslin en extra guldkant på varje vanlig dag.

 • Karoline S Norlander skriver:

  Hamngatan 27

  Finfint, mellanfint och vardags…. porslin för alla tillfällen är min melodi!!

 • Gabriele skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. En finporslinservis pga att den inte bör stoppas i diskmaskinen.. Annars har vi väldigt blandad kompott av porslin, har en tendens att köpa endast fåtal delar av olika serviser, nya som gamla.. Det som tilltalar, alla får plats i vår hylla!

 • Emelie skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Vi har bara vardagsporslin hemma. Jag skulle vilja ha något nytt då det vi har inte räcker till då man är många, dessutom är det slitet. Men när vi köper nytt så åker det gamla ut, det räcker gott med en uppsättning så länge det är minst 16 kuvert.

 • MiaHB skriver:

  1) Hamngatan 27
  2) Jag har finservis, som jag försöker komma ihåg att plocka fram då och då. Visst ska man njuta av fint till vardags också, men jag gillar den där känslan av att plocka fram det bästa man har de dagar och stunder då man vill fira lite extra, högtider och jul bland annat! Njuta go mat på vackra fat!

 • Anna skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi har både ock fast efter att bytt ut vardagsporslinet nyligen är det "finare" än finporslinet, så nu är det antal gäster som bestämmer vad som dukas fram.

 • Caroline L skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag dukar efter humör så tillfället speler ingen roll. Dyrt(fint?) blandas med billigare lite hur som helst.

 • Viktoria Muhr skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jag har både fin-fin porslin, halv-fint porslin och vardags-fint porslin! 🙂 Det fin-fina använder jag nästan aldrig.. Det är FÖR fint!

 • Sofia G skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Jag har både vardags- och finservis, men nästan allt är ärvt. En matservis och två kaffeserviser med 12 delar av allt som jag räknar som "finservis" och som tyvärr sällan används. Planen är att ha dem i en (förhoppningsvis) framtida sommarstuga där jag vill ha en inredning som passar bättre ihop med detta porslin än den inredning jag har i min nuvarande lägenhet gör. Men användas ska det!

 • Mathilda skriver:

  1. hamngatan 27
  2. hos oss är allt fint! Det handlar bara om hur det matchas vid måltiderna. När det behövs piggas upp lite matchas allt mer än när det inte behöver vara så ordnat. Men det är alltid fint 🙂

 • Annika skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Jag tycker egentligen att finporslinet ska användas till vardags. Men Mårbacka-servisen, som jag och maken fick när vi gifte oss, kommer inte fram så ofta. Det är nog guldkanten som är orsaken till det. Och ändå är det just guldkant man vill sätta på vardagen. Lite vardagslyx är alltid trevligt!

 • Lotte skriver:

  Hamngatan 27

  2 Ingen utpräglad finservis vad det gäller mat, men däremot en del glas och kaffeservis som inte används dagligen.

 • Anonym skriver:

  1. Hamngatan 27
  2. Vi använder bara vardagsporslinet hemma – både till vardag och fest. "Finporslinet" blir stående i skåpet – inte för att det är för fint för att slita på utan för att det inte alls är vår stil…

 • Loppan Lorum skriver:

  Missade visst avsändaren ovan, så här kommer svaren igen…

  1. Hamngatan 27
  2. Vi använder bara vardagsporslinet hemma – både till vardag och fest. "Finporslinet" blir stående i skåpet – inte för att det är för fint för att slita på utan för att det inte alls är vår stil…

 • Emelie nilsson skriver:

  1. Hamngatan 27

  2. Förut hade jag vardagsporslin och finporslin. Men idag använder jag bara "finporslinet". Tänk va roligare fiskpinnarna blir på en berså tallrik!

 • Ida-Maria skriver:

  1) Hamngatan 27

  2) Jag fick nyligen ärva en jättefin mockaservis av min farmor och farfar. Vinröd, vit och guld och liksom lite krusidullig är den inte alls i stil med vad vi skulle valt i butik. Men den är så söt och dessutom är dåtidens mockakoppar perfekta till espresson så hittills har den åkt fram varje gång det har bjudits till middag här hemma. Jag gillar finporslin, det är härligt att veta när det är lite extra.

 • Malin Vänersborg skriver:

  1. Hamngatan 27 är adressen.
  2. Vi har vardagsporslin som en gång var finporslin, som även används som finporslin – Höganäs i olika färger. Men det finns en riktig finservis, ärvd av svärmor, som kommer användas som finporslin när den kan få en egen plats. Den passar oss och har en historia och en tradition som vi gärna tar över.

 • Monica skriver:

  Hamngatan 27
  Nej inget finporslin. Bara vardagsporslin

 • Ida Danielsson skriver:

  1. Hamngatan 27.
  2. Jag har två serviser. Den ena är för 6 personer och den andra för 16. Av en händelse så bli det så att jag använder de lilla till vardags och den stora till fest.

 • Barbro Larsson skriver:

  1) Hamngatan 27
  2) Har 2 vardagsuppsättningar, 1 festuppsättning och en julservice som jag bara älskar då julen är min älsklingstid.

 • Anna skriver:

  jättefina!!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.