Annons

13 december – dagens lucka i Adventskalendern

Idag är det Lucia och det firar vi med ett riktigt litet ljushuvud till designklassiker, från serien IKEA PS. Golvlampan SVARVA, värde 1495 kr, är formgiven av den internationellt erkända och svenska designgruppen Front, som fick det prestigefyllda ”Torsten och Wanja Söderbergs pris” 2010. En lampa ligger i potten och du har en dag på dig att delta i tävlingen genom att svara på denna fråga i kommentarsfältet. Lycka till!

Dagens tävlingsfråga
1) Hösten 2010 lanserade IKEA sin nya inspirationssajt Livet Hemma där man dagligen bjuder på nyheter och idéer för hemmet. Besök sidan och utse ditt favoritinlägg i arkivet, motivera sedan kort varför du gillade just den bloggposten. Gärna med länk!

Tävlingen är avslutad. Grattis till Elin som svarade kl. 07:44:35 Hör av dig med din adress så ser vi till att paketet skickas!

Tävlingen pågår tom 14/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av en jury från IKEA och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en lampa i potten, värd 1495 kr.

Kategorier:

Kommentarer

 • Sofie skriver:

  1. Jag som är en riktig skofanatiker föll för detta inlägg : http://livethemma.ikea.se/inspiration/hylla-dina-skor
  Fin förvaring av skorna, genom att sätta dem i ett vitrinskåp. Jag vet inte om sambon hade sett det fina i det, men jag fullkomligt älskar det!

 • Karin skriver:

  Jag väljer detta inlägget:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/rosa-jul
  För att det fick mig att få upp ögonen för konstnären Graças fantastiska hem. Så vill jag också bo. Eller…så fast på mitt vis vill jag bo! Bilderna ger mig massor med tips och idéer på hur man kan mixa färg och material i hemmet.

 • Fastnade direkt när denna bloggpost kom upp http://livethemma.ikea.se/inspiration/satt-farg-pa-bordet
  Måste kolla hur man gör dessa stjärnor. Mina flinka fingrar längtar:)

 • Helene W skriver:

  Jag gillar det här inlägget
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/festlig-ost-till-gloggen Här får jag snygga dukningstips, lära mig vilka ostar jag ska fråga efter i affären och en ny bekantskap vad gäller butiker.

 • Carola skriver:

  Jag gillar verkligen Livet hemma och har många favoriter bland blogginläggen. Men ett av mina absoluta favoriter är Malm hjärta Skubb. Jag hade ingen aning om att det fanns förvaringsinsatser som passar till Malm-serien. Min dotter har en stor Malm-byrå till sina kläder och hon är i prinsessåldern, vilket innebär att hon byter om i snitt fem ggr/dag, vilket betyder ett fullständigt kaos bland kläderna. Med förvaringsinsatser tror jag vi skulle kunna råda bot på detta. Ett superbra blogginlägg som gjort att jag fått upp ögonen för en produkt som jag inte visste fanns och som kommer att leda till köp nästa gång jag besöker varuhuset. Tyvärr finns inte Ikea i Umeå, så det dröjer ett tag innan jag kan åka dit.

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/malm-%E2%99%A5-skubb

 • Nickan skriver:

  Här kommer mitt bidrag:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/det-flexibla-koket
  Med -16 grader ute och snö i massor pirrade denna bild till lite extra och fick mig att drömma om svensk sommar när den är som bäst med goda vänner på besök. Innan maten spelar vi brännboll och har roligt tillsammans. Sedan fantastiska små egenodlade färskpotatisar, en god sallad och grillad lax samt en god kall sås med smak av spiskummin… åhhh sommar ljuva sommar!!

 • Anonym skriver:

  Jag gillar inlägget med den roliga origamidukningen. Kul sätt att sätta färg när man mestadels har vitt porsling och sedan så gillar både jag och sonen att pyssla så det där ska vi absolut pröva på! Sonen köpte dessutom färgade papper sist vi var på IKEA så nu ska vi ut på Youtube och leta 🙂
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/satt-farg-pa-bordet

 • Fanny skriver:

  Det här inlägget tycker jag var både inspirerande och lärorikt: http://livethemma.ikea.se/inspiration/vardagsrum-1-harmonisk-kontrast
  Inredning handlar ju om magkänsla men samtidigt kan det vara bra med lite konkreta tips, som i det här inlägget. Plus att jag verkligen gillar stilen!
  (Förresten, fantastiskt bra att man kan sortera inläggen efter just stil – jag sökte på min favorit, "Funkis", och fick direkt upp det här inlägget).

 • Elin skriver:

  Vilket härligt pris i dagens lucka! Har gått och suktat efter denna lampa hur länge som helst men inte riktigt varit överens med min man om var den skulle passa in. När vi snart flyttar in i vår nya lägenhet ska jag lägga om stilen lite och då passar den perfekt!
  Mitt favorit inlägg: En skyline av bokhyllor (http://livethemma.ikea.se/inspiration/skyline-av-bokhyllor)
  När jag stod med mina tre billybokhyllor i ek och tyckte att de kändes väldigt tråkiga dök detta inlägg upp på Livet Hemma i höstas. Kände direkt att "varför har jag inte tänkt på det?!". Målade mina bokhyllor svarta och inhandlade tre andra i olika modeller. Så nu har vi en riktigt maffig skyline längs ena väggen i vårt sovrum!

 • Anonym skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/vardagsrum-1-harmonisk-kontrast

  Gav mig inspiration när jag skulle styla mitt vardagsrum. Gillar upplägget på bloggposten med inspirationsbilder och sedan en plockbild

 • Emma W skriver:

  Mitt i husbyggandet, när jag letar efter inspriation angående vår klädförvaring, hittade jag till denna länken. Det var också det inlägget jag tänkte på när jag såg dagens tävling.

  Inlägget ger konkreta tips på hur jag kan ordna våra garderober i huset. Jag gillar också bilderna som visar hur man kan placera de olika hyllplanen mm.

 • Anette skriver:

  Jeg er helt hekta på baking for tiden og når denne boken kom ut ble jeg helt utrolig imponert.
  For en fantastisk idé – og perfekt gjennomførelse av Carl Kleiner.

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/recept-smarriga-mandelmusslor

 • Anonym skriver:

  Hej!

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/broderad-bordsplacering

  Det här är mitt favoritinlägg för det gjorde mig inspirerad att ta fram nål och tråd och skapa nåt enkelt men personligt!

 • Anonym skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/finns-det-hjarterum-finns-det-stjarterum

  Hela bilden andas härlig gemenskap, det är rörigt och stökigt och det är oerhört mysigt. Det ser ut som om det skulle kunna firas en riktig drömjul i det där köket med hela familjen, släkt och vänner.

 • Marie skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/lysande-enkelhet
  Nu i jul känns enkelhet på hjul helt rätt!

 • AnnCharlotte skriver:

  jag gillar inlägget http://livethemma.ikea.se/inspiration/pynta-med-julkort, för det är alltid ett återkommande dilemma..vad man gör av luökorten som man ju gärna vill se…men oftast hamnar de i en hög nånstans. Nu kan de få glänsa ett tag innan de hamnar iarkiven…eller soporna…

 • Annika skriver:

  Efter att ha tittat igenom nästan hela arkivet fastnade jag för inlägget om Verner Panton-stolen. Det är kul att höra talas om "gamla" IKEA-möbler! http://livethemma.ikea.se/inspiration/verner-panton-for-ikea

 • AnnCharlotte skriver:

  Glömde kolla stavningen….julkorten ska det vara….

 • Caisa skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/benkts-basta-garderobstips

  Vi planerar för en ny garderobsvägg i sovrummet så jag gillar allt som har med garderober att göra

 • CarPet skriver:

  Gillar "Finns det hjärterum finns det stjärterum". Här skulle jag gärna äta jullunchen! Rörigt, roligt och personligt.
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/finns-det-hjarterum-finns-det-stjarterum

 • Camilla Norén skriver:

  Oj, jag har aldrig kollat på Livet Hemma tidigare men den ligger nu i min favoritmapp.

  Favoritinlägger var http://livethemma.ikea.se/inspiration/julkul-pa-hojden
  Min make gillar inte alls den stilrena vita inredningstrenden så därför har jag fått inreda hemmet med lite mer färg än jag själv skulle valt. Innerst inne skulle jag dock kunna inreda hela huset som på denna bild med vitt, silver och ljusblått.

 • Åse skriver:

  Jag har valt det här inlägget: http://livethemma.ikea.se/inspiration/lysande-enkelhet eftersom jag går i gång på enkla idéer. Inspirationen ligger i att man kan skapa något dekorativt utan att det behöver kosta så mycket men samtidigt kräver lite pyssel och som resulterar i något vackert, som i det här fallet; ett stilleben.

 • Camilla skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/satt-farg-pa-bordet

  Jag älskar Origami och därför är denna länk rolig! Snygga sätt att piffa upp en trist dukning men det krävs TÅLAMOD!

 • Stämningsfullt skriver:

  Jag gillar inlägget "Grannare granar i stan" http://livethemma.ikea.se/inspiration/grannare-granar-i-stan
  Så himla enkelt men jättefint! Passar även lika bra hemma hos någon som har plats för en stor gran, tex i fönstret….

 • Silje skriver:

  Jeg valgte dette: http://livethemma.ikea.se/inspiration/kontrastrik-vra Pga den herlige stylingen, jeg fikk se en stol jeg har vært nysgjerrig på lenge i en fin setting foran peisen. Og så likte jeg veldig godt at det var flere bilder med detaljer enn bare ett stort bilde, de fleste innleggene har bare ett bilde og det er for lite synes jeg.

 • Anonym skriver:

  Jag visste direkt vilket inlägg jag skulle ha. Blev otrolig glad när jag såg nyheten och ringde direkt till IKEA för att veta när den skulle komma in. För mig som bor i studentlägenhet skulle den stora inte passa in. Med denna nyhet så kunde min favoritlampa äntligen hänga i taket hemma hos mig!
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/liten-nyhet-lyser-upp-hosten

 • Li skriver:

  ag visste direkt vilket inlägg jag skulle ha. Blev otrolig glad när jag såg nyheten och ringde direkt till IKEA för att veta när den skulle komma in. För mig som bor i studentlägenhet skulle den stora inte passa in. Med denna nyhet så kunde min favoritlampa äntligen hänga i taket hemma hos mig!
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/liten-nyhet-lyser-upp-hosten

  (Glömde visst namn & mail)

 • charlotta skriver:

  Kikar ofta in för att bli inspirerad!
  Valde detta inlägg eftersom det var det senaste jag "gillade", igår kväll…

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/valkommen-in-i-varmen

  Enkelt, inspirerande, varmt och snyggt!

 • Jag trodde faktiskt att jag skulle ta en av mina äldre favoriter (har följt sidan en längre tid).
  Men så såg jag det här som jag verkligen gillade. Passar mig perfekt som är så ledsen över att min lägenhet är för liten för gran:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/grannare-granar-i-stan#panel-comment-form

 • Anne skriver:

  Jag gillar det här: http://livethemma.ikea.se/inspiration/julpyssel-1-kokslampan-ikea-ps och de andra variationerna på PS lampan – tänk att man kan göra så mycket olika med samma produkt!

 • Jessica skriver:

  Hur skulle inredningsvärlden se ut utan IKEA? Hur mycket designermöbler man än har så blir det bra tråkigt utan lite IKEA – det behöver vi alla.

  Är mycket förtjust i nya förvaringsserien för barnrum STUVA och ska inreda sonens rum med just denna. Söker inspiration på Livet Hemma och faller för lägget om Stuva och inredning av barnrum
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/stuva-om-pa-hostlovet

 • Karin skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/det-flexibla-koket

  Just nu i vinterkylan känns det mysigt att få drömma sig bort till sommar och lata dagar med måltider utomhus.

 • mini skriver:

  Jag gillar de inspirerande bilderna på sajten, men mitt favoritinlägg är ändå det som berättar om hur man får spisen ren med bakpulver: http://livethemma.ikea.se/inspiration/glans-i-koket-med-husmorstips Jag använder helst så lite kemikalier som möjligt hemma så klassiska husmorstips är alltid välkomna.

 • Lena skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/mala-och-tapetsera-bokhylla
  Jag älskar turkost och återvinning så det här inlägget var mitt i prick 🙂

 • Anonym skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/festlig-ost-till-gloggen

  Jag har valt ett inlägg om Ost. en jul utan Ost vore ingen riktig Jul

 • Malin skriver:

  Jag tyckte det var en rolig idé att duka med papper på bordet och låta alla skriva det de känner för. Tänk er vad roliga texter man hittar dagen efter nyår! http://livethemma.ikea.se/inspiration/rita-pa-bordet

 • Inlägg som ger idéer på hur man kan ta en Ikea-produkt och göra den till något nytt, något eget, gillas mycket! Det här inlägget är ett mycket bra exempel på detta: http://livethemma.ikea.se/inspiration/gor-din-egen-mattkudde

 • mintekopp skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/finkladd-ga-bort-blomma

  Jag gillar verkligen alla bilder på sidan, makalöst vackra och inspirerande. Detta inlägget fastnade jag för, tack vare bra, enkla tips som kan underlätta vardagen lite.

 • Johanna skriver:

  Det var när jag såg det här inlägget http://livethemma.ikea.se/inspiration/finkladd-ga-bort-blomma som jag la till IKEAs blogg i min blogglista. Enkelt, vackert och inspirerande!

 • Monnah skriver:

  IKEA finns i näst intill varje svenskt hem. Allt skulle kunna se rätt lika ut, men det gör det ju inte! Det får Äntligen Hemma-bloggen fram mer än något annat. IKEA kan bli hur personligt som helst! När jag såg det här reportaget (http://livethemma.ikea.se/inspiration/naturen-flyttar-in) blev jag alldeles varm. Själva inredningen gör att den här oasen skulle kunna gå att få till hemma hos oss också, ja, förutom de fantastiska glasväggarna förstås…

 • Ylva skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/koket-%E2%80%93-aptitretande-skyltfonster

  Det finns många bra inlägg men jag väljer det här. Jag gillar stylingen på bilderna,känns inredningstidning tycker jag.

  /Ylva

 • tess skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/det-flexibla-koket

  Här fick jag en fantastisk idé inför sommaren!
  Vilken bra sida för övrigt, att jag inte upptäckt den tidigare. En ny favorit!

 • Nina skriver:

  Detta inlägget inspirerade mig mycket, http://livethemma.ikea.se/inspiration/naturromantik-i-jul. Under min studietid arbetade jag extra som florist men med arbete, hus och familj glömdes inspirationen bort. När jag läst detta gick jag raka vägen ut och hämtade in min sekretör, myrtentråd, ståltråd och började skapa. Härligt!

 • Madeleine skriver:

  1: Jag gillar det här inlägget bäst http://livethemma.ikea.se/inspiration/knyt-snore-runt-benet tycker att det är en riktigt häftig detalj! Funkar både till jul, bröllop och mysmiddagen hemma!

 • Madeleine skriver:

  Det är så här jag vill att advent skall vara hemma hos mig…
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/naturromantik-i-jul

 • Jag gillar skarpt "Helium på hög nivå": http://livethemma.ikea.se/inspiration/helium-pa-hog-niva som egentligen kommer bäst till sin rätt tillsammans med inlägget Elegant kalasjul (http://livethemma.ikea.se/inspiration/elegant-kalasjul) där man får se allt i sin helhet.

  Ett så smart tips för att få nåt så annorlunda och speciellt men ändå enkelt. Funderar på att fixa till nyår. Vore ju jättefint!

 • Sara skriver:

  Jag gillade verkligen idén med Billybokhyllor med glasdörrar fyllda med skor. Vilken fantastiskt bra förvaring för skoälskare samtidigt som det blir en dekorativ inredningsdetalj…

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/hylla-dina-skor

 • Benjamin skriver:

  Eftersom att jag älskar crossianter och letade efter en mjölkskumningskanna blev inlägget "Vackrare vitvaror för hela köket" (http://livethemma.ikea.se/inspiration/vackrare-vitvaror-for-hela-koket) väldigt inspirerande för mig. Jag köpte faktiskt kannan och ett gäng crossianter samma dag. Inlägget gav dessutom mig idéen att byta ut den fula plastmattan mot ett vitt golv i köket dit jag flyttar om lite mindre än 2 veckor! Alltigenom ett mycket bra inlägg med andra ord!

 • Lisa skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/den-overdadiga-garderoben

  Den överdådiga garderoben!
  Beviset på att det med enkla medel är möjligt att skapa ett sovrum värdigt ett slott!
  Mixen av det enkla och det överdådiga är underbar.

 • Lina johansson skriver:

  1. Jag gillar detta inlägget bäst! http://livethemma.ikea.se/inspiration/dukningstips-origami
  Tips och trix för vad man kan göra när gästerna är på ingång hemma, jag älskar vara kreativ och nya tips tackar jag inte nej till. Sen kan jag inte slänga under stolen att fotona är bland det vackraste jag sett. Ett tag var översta bilden bakgrundsbilden på skrivbordet här på datorn!

 • Victoria skriver:

  1. http://livethemma.ikea.se/inspiration/pynta-med-julkort

  Jag fick mitt första julkort igår och genast började jag fundera på hur jag skulle kunna ha dem framme på nåt annat sätt än i en hög (har inbyggt kylskåp i nya boendet och således fungerar inte magnet på kylen-konceptet längre). Älskar i övrigt IKEAs initiativ att man får annonsera ut ikeaprylar gratis på Blocket!

 • Kaisa skriver:

  Dessa två inläggen inspirerar mig mycket, då jag alltid velat ha ett stort mysigt kök där man kan samlas många och göra riktiga stor bjudningar!

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/ditt-nya-kok-fran-start-till-mal och http://livethemma.ikea.se/inspiration/med-cateringkoket-som-forebild

 • Anonym skriver:

  Jag älskade inlägget http://livethemma.ikea.se/inspiration/pop-art. Blev så ofantligt glad över alla färger, plus att jag är förälskad i just mixen av färger på en byrå. Den jag hittade först kostar MYCKET mer, så detta är ett toppenbra budgetalternativ!

 • Louise skriver:

  Jag gillade det här, det enkla är oftast det finaste tycker jag… Enkla ljusstakar på en gammal träpall som försetts med hjul. Like!

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/lysande-enkelhet

 • Anna skriver:

  Mitt bidrag http://livethemma.ikea.se/inspiration/grannare-granar-i-stan
  Detta var det jag fastnade för sist, då jag länge sneglat på dessa söta granar som säljs på varuhuset. Har dock inte kommit på hur jag skulle arrangera dom, men nu vet jag!

 • Camillasnyahem skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/trandigt

  Kan det vara en göteborgare som skrivit det inlägget månne? 🙂 Jag är väldigt förtjust i pallen och gillar bildens enkelhet.

 • Ida Danielsson skriver:

  Min favorit: http://livethemma.ikea.se/inspiration/dukningstips-origami

  Inlägget ovan är ett av mina favoriter för att det innehåller vackra och inspirerande bilder på tips som man själv kan göra hemma. Jag ska nog använda mig av detta dukningstips inför nyårsfesten 🙂

 • Jenny skriver:

  I dessa mörkrets tider suktar jag efter ljus. Jag fastnade för inlägget om Erik Mäkis idéer om belysning. Snygga lösningar som inspirerar, och dessutom klimatsmart!

 • Ann-Christin skriver:

  Den här adventskalendern gillar jag:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/adventskalender-med-variation
  Snygg, uppfinningsrik och annorlunda!

 • Anonym skriver:

  Jag gillar stenhårt denna idé – Skor i vitrinskåp! Jag älskar alla mina skor, men de är gömda i garderoben… varför då? Vissa har jag ju köpt bara för att de är så snygga, de går knappast att gå i, än mindre dansa i 🙂 (enda skälet jag går på krogen nuförtiden;) )

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/hylla-dina-skor

 • Maria=) skriver:

  Föll fär textilkollektionen Birgit,ett arv in på 2000

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/nyhet-som-i-mormors-linnesk%C3%A5p-talet.

 • Jenny S skriver:

  Visserligen är det härligt med jul snart men jag längtar efter försommaren. På min mammas födelsedag i juni är syréner på frukostbrickan ett måste. Och snart hoppas jag ha en egen syrénberså (väx plantor, väx). Det här ger mig inspiration: http://livethemma.ikea.se/inspiration/bersa. Och påminner mig om att jag ska åka till Ikea i god tid i vår, då utemöblerna alltid tenderar att att strykande åtgång…

 • Therese skriver:

  Oj vilken inspirerande sida, hamnar i bokmärkeslisten med en gång!!
  Nu när det mesta handlar om julen så fastnade jag för detta underbara pepparkakshus.
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/rosa-pepparkakshus
  Som inläggerskan skriver så gäller det att julpynta i sin egen stil för att trivas. God jul!

 • Anna skriver:

  Jag håller på att leta inspiration till min dotters rum. Jag tyckte detta var en fiffig idé; http://livethemma.ikea.se/inspiration/barnrum-1
  Att klippa ut blommor etc. från olika färgglada tapeter o sätta upp på väggen är både lätt, fårhållandevis billigt samt lätt att byta ut om man tröttnar!

 • lovisa skriver:

  Kul med småtävlingaR:)

 • Jessica H skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/det-nya-svarta

  Denna länk med läckert bildmontage är min favorit,
  jag kände genast för att bli "svart istället för vit".

 • Anonym skriver:

  Jeg likte best Jul i stan: http://livethemma.ikea.se/inspiration/jul-i-stan.

  Det er alltid inspirerende å se julepyntede hjem som ser litt annerledes ut. Dette var lyst og fresht samtidig som julestemningen kommer godt fram. Kjempefint!

 • Åh, jag föll direkt för inlägget "Mjuka paket" eftersom detta gav mig inspiration till julklappsinslagningen.
  Tror definitivt att det blir en tripp till IKEA – en duk av linnetyget AINA vore ju perfekt för både mina föräldrar och svärmor – så det blir årets inslagningspapper 😉

  Länkar i min blogg: http://nilssonpettersson.blogg.se/tavlingsblogg/2010/december/trendenser-13-december.html

  Kram Annika
  [email protected]

 • Undrar hur länge jag har varit nedfryst? Denna sida har helt gått mig förbi…
  Jag gillar sidan och de ideer som finns att "knycka" från sidan. Enkla tips om blomsterarrangemang som inte blir så omständiga och dyra att fixa. Tror nog att jag måste titta lite mera!

 • Sofie skriver:

  Denna tyckte jag var himla fin; http://livethemma.ikea.se/inspiration/gr%C3%B6nskande-stilleben
  Tyckte det var himla bra idé att sätta massa grönt i olika glascylindrar… Rogivande bild.

 • JessicaT skriver:

  Det finns så många inspirerande inlägg, men detta fick det att klia i mina fingrar rejält – http://livethemma.ikea.se/inspiration/satt-farg-pa-bordet. Tror att det kan bli en serie i vitt, svart och silver till nyårsbordet. 🙂

 • Tiina K skriver:

  Orgami, vad roligt! Det går att göra så mycket vackert med papper. Roliga mobiler till barn osv. Inspiration för världen!

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/satt-farg-pa-bordet

 • Filippa skriver:

  Att välja ett av så många roliga inlägg är inte lätt. Men jag har en favoritbloggare för mat, som fick möjligheten att göra ett reportage. Det var så hemtrevligt http://livethemma.ikea.se/inspiration/porterlimpor-som-ga-bort-present

 • Louise skriver:

  Vilbert-stolen av Verner Panton är min all times favoritmöbel, så denna lilla hyllning väljer jag:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/verner-panton-for-ikea

 • Lotta skriver:

  Tyckte mycket om detta inlägg med massa fina tavlor som stod på golvet längs väggen. Tavlor och egen konst är ju lätt att fixa med ikeas billiga och snygga ramar. Fint också med lastpallen! Fick genast inspiration att köpa mig ett gäng ramar och gå loss på!

  http://livethemma.ikea.se/inspiration?page=12

 • Malin Björling skriver:

  Hej Hopp!
  Jag är svart/vit i min inredning och ganska minimalistisk så detta inspirationsinlägg föll mig i smaken och vi har liknande små installationer runt om i hemmet.
  http://livethemma.ikea.se/inspiration?filters=ss_role%3Aikea%20tid%3A62%20tid%3A44&solrsort=created%20desc

 • Annelie L skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/valkommen-in-i-varmen
  Finns det nåt bättre än julmysinspiration såhär i vargavintertider. Dessa bilder utlyser en- välkommen-in-känsla och värme så det står härliga till.

 • Malin Björling skriver:

  länken ovan blev fel, vi har inte lussebulleinstallationer överallt här hemma mohahahaha. Sulle vara en bild på vita ljusstakar på ett vitt bord tillverkat av lastpallar.

 • Vicky skriver:

  Gillar inlägget "Med catering köket som förebild" för att vi går i köksplanerings planer.

 • Hemmakatten skriver:

  Hej! Jag gillar julklappstipsen på prisvärda och väldesignade produkter. Särskilt dessa välsvarvade och känligt formgivna träprodukter. Jag gillar när IKEA plockar ut guldkornen ur sitt stora sortiment och sätter ihop till ett collage som gör att jag får upp ögonen för hur fantastiska en del produkter verkligen är. Det kan vara lätt att missa när man tar sig runt i ett stimmig (om än trevlig) IKEA-varuhus bland barnvagnar och diskuterande par 🙂 Så tack för tipsen!

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/redaktionens-julklappstips-del-1

 • Åsa Kjellberg skriver:

  Blev verkligen glad när Livet hemma kom, vår utmaning hemma är att hitta nya anvädningsområden för våra gamla eller ibland nya IKEA möbler, och kom tips som ger det lilla extra. Detta fastnade jag för direkt
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/tavla-som-rymmer-mer-an-det-du-ser
  När jag nu har två tonårsbarn var detta ett underbart sentimentalt tips – det har blvit en jeanstavla, en napp tavla (med bild av gullungen med napp i mun) samt en tröja tavla. kreativ som jag är samlar jag på ideér och älskar när jag kan fylla på med tips för att navändas nu …..eller sen.

 • Anonym skriver:

  Hej där !

  Jag blev både inspirerad och glad när jag såg detta inlägg (http://livethemma.ikea.se/inspiration/finns-det-hjarterum-finns-det-stjarterum)
  Jag har nämligen länge hävdad för min sambo att vi inte behöver ha 12 likadana stolar utan man kan blanda loppisfynd, med dyrgripar och auktionsfynd osv, nu fick jag lite extra stöd i ryggen. 🙂

 • Madeleine Holm skriver:

  Hej där !

  Jag blev både inspirerad och glad när jag såg detta inlägg (http://livethemma.ikea.se/inspiration/finns-det-hjarterum-finns-det-stjarterum)
  Jag har nämligen länge hävdad för min sambo att vi inte behöver ha 12 likadana stolar utan man kan blanda loppisfynd, med dyrgripar och auktionsfynd osv, nu fick jag lite extra stöd i ryggen. 🙂

 • Loppan Lorum skriver:

  Jag gillar inlägget "Hur plåtade ni bilden" från augusti. Fint rum, fin bild och alltid intressant att få läsa om arbetet bakom det hela.

 • Jag gillar det inspirerande inlägget om "Det nya svarta" i köket eftersom vi är mitt uppe i planeringen kring vårat nya kök som kommer att gå i svart och vitt.
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/det-nya-svarta

 • Helene Flink skriver:

  Jag gillar verkligen inlägget http://livethemma.ikea.se/inspiration/valkommen-in-i-varmen. Precis så här vill jag att min jul ska vara – mysigt, opretantiöst, varmt och välkomnande!

 • Evalotta skriver:

  Jag tycker om inlägget "Elegant kalasjul"! Detta mycket för att jag gillar att se olika tappningar av den klassiskt röda julen. Just detta inlägg var väldigt inspirerande och stylingen välarbetad.

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/elegant-kalasjul

 • Mrs. b skriver:

  Det är jättesvårt att utse enbart en, för det finns många favoriter att välja på. T.ex. denna:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/elegant-kalasjul

  Det jag tycker är absolut utmärkande för merparten av inläggen är "det nya tänket". Jag gillar mycket att man tagit ikeas produktbilder till en helt ny nivå, som lyser inspiration! Det är inte det gamla vanliga där man direkt, även utan glasögon, såg att det var en ikea-bild… Här inspireras man, och tittar gärna efter lite nyfiket vilka produkter man eventuellt känner igen.

  Det länkade inlägg bjuder också på trendigt tänk (i mitt tycke) i.o.m. den lite murrigare färgskalan i bilden.

 • Erica skriver:

  Jag blev helt tagen av de fantastiska bilderna till IKEAs bakbok:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/recept-smarriga-mandelmusslor
  Otroligt fina bilder och sååå kul med nytänkande inom produktfotografi! Skulle gärna haft hela boken men den tog slut innan jag hann säga "nytt kylskåp"… Håller tummarna att den kommer igen, kanske i Family-shoppen?

 • Connny Eriksson skriver:

  Mitt favoritinlägg är absolut detta http://livethemma.ikea.se/inspiration/skobibliotek%E2%80%A8

  Underbart nytänkande att låta sina skor synas och ta plats på det sättet. Dessutom gillar jag hela upplägget med stökigt och personligt, med klass.
  Staplar med böcker på golvet och en trumpet mitt upp i allt, det kan inte bli bättre.

 • Sara skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/mer-glamour-till-badrummet

  Såg det här inlägget för ett tag sedan och sparade bilden i min inspirationsmapp på datorn.
  Udda med matchande glasskålar, vaser och flaskor kan verkligen göra att man får en härligt glamourös och samtidigt mysig känsla!

 • Anna skriver:

  Favoritinlägg? Jag tror det varierar från dag till dag. 🙂
  Just nu är det Välkommen in i värmen; http://livethemma.ikea.se/inspiration/valkommen-in-i-varmen
  Det är någonting med det enkla i bilden som ändå är maxad och ger så mycket inspiration. Jag tycker om att ha det vackert omkring mig men gillar inte att pyssla, det får inte ta för lång tid eller kosta för mycket pengar heller. Den här bilden inspirerar och ger (kanske det bedrägliga) intrycket av att det här kan jag fixa.

 • Anonym skriver:

  1. Lite förvånande för mig själv så gillar jag verkligen Lotta Agatons hembibilotek. Jag gillar bilden från det färdiga resultatet och jag gillar intervjun med Lotta. Jag är ofta lite mer moderna och svart vit en just biblioteket men det ser så inbjudande ut och det är så kul att det går att få till en så autentisk och dammig miljö med nya saker från IKEA!

  Kolla här:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/mysigt-hemmabibliotek

 • elin b skriver:

  1. Lite förvånande för mig själv så gillar jag verkligen Lotta Agatons hembibilotek. Jag gillar bilden från det färdiga resultatet och jag gillar intervjun med Lotta. Jag är ofta lite mer moderna och svart vit en just biblioteket men det ser så inbjudande ut och det är så kul att det går att få till en så autentisk och dammig miljö med nya saker från IKEA!

  Kolla här:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/mysigt-hemmabibliotek

 • Heli skriver:

  Jag tittar ofta in på Livet Hemma och inspireras. En idé som jag verkligen gillar och har överfört till mitt hem är "Hylla dina skor".

  livethemma.ikea.se/inspiration/hylla-dina-skor

  Gillar mixen mellan det personliga och den snygga och prisvärda förvaringen. Som ju är en av IKEAs stora styrkor!

 • Jag gillar detta inlägg:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/knyt-snore-runt-benet
  Jag gillar när köksbordet har olika stolar i samma färg och här är mina två favorit stolar från Ikea, Norvald och Olle. En rolig dekoration för en middagsbjudning att knyta ett band runt benen på stolarna, kan vara ett sätt att få in färg i inredningen på ett diskret sätt! Man kan byta färg efter årstid, sedan kan man även knyta fast en rönnbärskvist på hösten eller grankvist på vintern. Går att variera i oändlighet!

 • Anonym skriver:

  Jag älskar verkligen skor. Men har länge sparat skokartongerna och haft dem som skoförvaring i mina garderober, men att visa upp mina älsklingar så här är ju helt fantastiskt. Gillar denna idé väldigt mycket. Så mycket att den kommer att bli verklighet hemma hos mig.
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/hylla-dina-skor

 • Elisabeth N skriver:

  Jag uppskattar verkligen inläggen där man får följa med bakom kulisserna och se hur stylisten Lotta Agaton arbetar. Det är spännande att se atmosfären växa fram och höra hur tankarna går. Många av Ikeas interiörbilder får ju enorm genomslagskraft – jag vet själv hur inspirerad jag blivit av en del kataloger och annonser!
  Bloggposten om det mysiga hemmabiblioteket är nog min personliga favorit, inte minst för att jag själv har så mycket böcker hemma.

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/bakom-kulisserna-i-biblioteket

 • vita_margarita skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/grannare-granar-i-stan
  Att ta in flera smågranar istället för en stor och dessutom stoppa dem i vaserna Pomp är så fint. (Alla kan inte ha en stor gran.)
  Att se roten gör det där extra.

 • Maria skriver:

  Jag gillar Ikeas nya, oerhört snygga produktbilder som finns i överflöd på Livet hemma. Snacka om att ha ryckt upp sig, från helt ordinära och ok bilder som på ett redovisande sätt visar ikeas produkter, till ren och skär inspiration… Men det jag gillar allra mest är de små tipsiga inläggen, där man kan få lite ny inspiration (precis som jag i varuhuset älskar när man använt en sak till något helt annat och skrivit en "tips&idéer"-etikett). Här är en favorit, inte alls komplicerad, men ändå kul, som sätter igång min egen kreativitetsprocess. http://livethemma.ikea.se/inspiration/rita-pa-bordet

 • Anonym skriver:

  Efter att ha spenderat hela hösten med att renovera den nyinköpta lägenheten tillsammans med min sambo, så skulle jag utan att tveka börja om från början, med allt vad det innebär, om jag fick tillfälle att flytta in här. Idén med att bo i en ateljéliknande takvåning, eller ett New-York-loft, har alltid funnits i bakhuvudet som en dröm. Kanske att kommande boende ändå blir en rå industrilkokal, med egen fotostudio mitt ibland soffa, säng och köksfläkt… Jag drömmer mig bort i detta underbara inlägg, inspiration och härligt ouppnåliga drömmar inbakat i ett enda litet inlägg på en blogg…
  /andreas.

 • Lina Hansson skriver:

  ÅÅÅÅH jag ÄLSKAR den där lapan!

  i LivetHemma blev jag jätteinspirerad av http://livethemma.ikea.se/inspiration/julstok-bakom-kulisserna för jag är självfotograf och vet hur mycket jobb det kan ligga bakom en av de vackra bilder vi gladeligen översköljs av i diverse bloggar 🙂

 • Si skriver:

  Förvaring är något jag ofta tänker på och vill göra bättre! Gillar följande inlägg; syggt och inspirerande inlägg om hur man ordnar praktisk förvaring. En eloge till utföraren!

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/smart-forvaring-och-snyggt-draperi

 • julia skriver:

  1) Hösten 2010 lanserade IKEA sin nya inspirationssajt Livet Hemma där man dagligen bjuder på nyheter och idéer för hemmet. Besök sidan och utse ditt favoritinlägg i arkivet, motivera sedan kort varför du gillade just den bloggposten. Gärna med länk!
  Jag måste säga; http://livethemma.ikea.se/inspiration/grannare-granar-i-stan. "Grannare granar i stan", tycker det är en härlig idé att ta in små granar istället för stora. Det passar även bra i ett hus. Perfekt att ha i vilket rum som helst tycker jag! 🙂

 • Fru Mars skriver:

  Jag har många favoriter men just nu ligger fokus på detta: http://livethemma.ikea.se/inspiration/fyll-ditt-skap-med-underbara-ting

  Jag älskar att samla på saker som betyder något för mig och min familj. Det kan vara en gammal ficklampa från min mans morfar, ett litet gult slitet tåg från barndomens lekar osv. Att samla ihop dessa minnen på ett och samma ställe och då framförallt bakom glasdörrar visar verkligen värdet och skönheten bakom dessa saker. Precis som på bilderna i inlägget!

 • Jenny skriver:

  1). Detta inlägget älskar jag, har själv haft med det i min blogg….http://livethemma.ikea.se/inspiration/vad-g%C3%B6r-m%C3%A4nniskorna-i-katalogen

  Skälet till att jag älskar det, är att det är så mycket inspiration i bilden, bokyllor, schäslongerna som soffor…helt perfekt, tidningar, resor, kartor och ungdomar….all framtid i en bild.

 • Alex skriver:

  1. Mitt favoritinlägg är "Kontrastrik vrå":
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/kontrastrik-vra
  , därför det är precis så jag vill ha det! Sparsmakat, enkelt, men ändå ombonat. Vem hade inte velat krypa upp i gungstolen framför brasan med något att läsa?

 • andreas skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/ateljeromantik
  I mitt första inlägg så kom det inte med någon länk…

  Efter att ha spenderat hela hösten med att renovera den nyinköpta lägenheten tillsammans med min sambo, så skulle jag utan att tveka börja om från början, med allt vad det innebär, om jag fick tillfälle att flytta in här. Idén med att bo i en ateljéliknande takvåning, eller ett New-York-loft, har alltid funnits i bakhuvudet som en dröm. Kanske att kommande boende ändå blir en rå industrilkokal, med egen fotostudio mitt ibland soffa, säng och köksfläkt… Jag drömmer mig bort i detta underbara inlägg, inspiration och härligt ouppnåliga drömmar inbakat i ett enda litet inlägg på en blogg…
  /andreas.

 • Malin skriver:

  Mitt favoritinlägg i desa juletider är: http://livethemma.ikea.se/inspiration/finkladd-ga-bort-blomma

  Att använda fina muggar som krukor till hyacinterna var ju en toppenidé! Den ska jag stjäla – både för att ge bort till andra och för att behålla själv!

 • Sanna Nilsson skriver:

  Jag är en riktig sucker för snygga, lite annorlunda förvaringslösningar och tycker generellt att en vanlig bokhylla är det tråkigaste som finns. Att som här gruppera olika modeller av bokhyllor tycker jag är vansinnigt fint. Allt behöver inte ha raka linjer för att det ska se harmoniskt och städat ut.

  <A HREF="http://www.javascript.nu/">http://livethemma.ikea.se/inspiration/skyline-av-bokhyllor</A&gt;

 • Linda Gelin skriver:

  Jag har trånat efter denna lampa enda sedan Frida skrev om den 2009-01-14 https://trendenser.se/2009/january/nyheter-fran-ikea-ps.html

  Så när jag såg inlägget "Lys upp ett rum" http://livethemma.ikea.se/inspiration/lys-upp-rum
  var det återfunnen kärlek direkt. Blev dessutom superförtjust i mattan under, som ser ut som om det vore lampans sladd som ringlar sig vidare genom rummet! Så härlig idé!

  Är ett stort fan av Front, är besatt av vitt och har en fetisch för lampor. Give me please!

 • Idun skriver:

  Nu har de ju inte skrivit så mycket ännu så min favorit blir http://livethemma.ikea.se/inspiration/knyt-snore-runt-benet (det senaste inlägget)

  Jag hoppas de kommer att skriva mer små inredningstips framöver, för det är sådant jag gillar mest 🙂

 • Anonym skriver:

  Mitt faviritinlägg är detta: http://livethemma.ikea.se/inspiration/benkts-basta-garderobstips

  här tipsar garderobsexperten Bengt om hur man håller garderoben organiserad. Jag har en Pax garderob själv, men behöver organisera om den lite så att den blir mer praktisk.. så all garderobsinspiration är kalasbra för mig just nu!

  kram /iris

 • Emelie skriver:

  Jag tok-förtjust i http://livethemma.ikea.se/inspiration/naturen-flyttar-in.
  Gissar att den främsta anledningen är att man är så otroligt svältfödd på det nordiska vårljuset som silar sig genom grönskande skogar, som gör att jag suger åt mig inspiration som en svamp. Älskar beskrivningen av trärena och vita träslag mot prunkande klorofyllstinna växter. Jag längtar! Lotta Agaton är dessutom så otroligt duktig, en fröjd att beskåda henne kompositioner.

 • Iris skriver:

  Mitt faviritinlägg är detta: http://livethemma.ikea.se/inspiration/benkts-basta-garderobstips

  här tipsar garderobsexperten Bengt om hur man håller garderoben organiserad. Jag har en Pax garderob själv, men behöver organisera om den lite så att den blir mer praktisk.. så all garderobsinspiration är kalasbra för mig just nu!

  kram /iris

 • Emma G skriver:

  Matteljén – ett multirum! http://livethemma.ikea.se/inspiration/matteljen-multirum

  Kul att se lite multifunktionsideer för oss som inte har så stort här hemma. Skönt avslappnat, behagligt bohemiskt, men andå så snyggt. Man behöver inte vara rik för att vara kreativ och ha ett fint hem. Ikea visar prov på ihopplock på ett bra och inpirerande sätt!

 • Eva B skriver:

  Den här tyckte jag var finfin vid farsdag och det är en av mina favvisar, passar även om det inte är farsdag;
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/fira-far-med-finfrukost
  Snyggt, mysigt och färgmatchat, "inslagningen" av boken är toksnygg i sammanhanget! Bilden blev vår inspirationsbild när vi firade vår bästaste far i år och är även perfekt som inspiration vid exv gå-bort-presenter!

 • jenny skriver:

  Eftersom det är juletider så inspirerades jag av detta juliga tips;

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/stjarnklart-belysningstips

  Enkelt roligt och perfekt för mina mörka vrår. Bra budgettips eftersom julstjärnor går att köpa billigt.

  Det enda negativa var att jag fastnade på sidan så länge att jag blev sen till jobbet =P

  Ps….Svarva är min favoritlampa! =)

 • Ignatius skriver:

  Är en självutnämnd Miss Fix It – klädde nyss sänggaveln med nit.

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/saxat-ur-boken-sy-%E2%80%93-alska-textil

 • Carita skriver:

  Jag fastnade tex för "http://livethemma.ikea.se/inspiration/finkladd-ga-bort-blomma&quot; inlägget. Så enkelt men ändå så fin grej att göra om man är pysslig. Jag brukar titta in där för inspiration nu som då och det är jättekul med nya saker 🙂

 • Magda skriver:

  Jag blev så inspirerad av detta inlägg: http://livethemma.ikea.se/inspiration/lyft-ditt-kok-med-textilier

  Älskar lamporna ovanför bordet och det är en kul idé med duken. Hela bilden var grym för min inredningshjärna 🙂

 • Janina S skriver:

  Mitt favoritinlägg är http://livethemma.ikea.se/inspiration/gor-din-egen-mattkudde. Det inspirerade mig att vilja göra golvkuddar som man precis som mattor kan ha på golvet. Både slitstarkt och styvt nog att hålla formen på kudden.

  Kul initiativ av IKEA att inspirera sina kunder till att ta deras produkter och göra dem till sina egna.

 • whynja skriver:

  Här är mitt favoritinlägg!
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/finkladd-ga-bort-blomma

  Jättebra tips så här i jultider, och så enkla att till och med jag klarar av att göra dem!

 • Jess skriver:

  Mitt favoritartikel är http://livethemma.ikea.se/inspiration/ditt-nya-kok-fran-start-till-mal

  Den innehåller bra information, länkar till andra sidor och det som sätter pricken över i är ju bilden. Jag fullkomligt älskar köket på bilden! Åh, vad jag vill ha ett sånt kök!

 • Linda skriver:

  Jag har gått tillbaka i arkivet men det kan inte hjälpas- jag föll handlöst för det allra senaste inlägget:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/prima-obakade-bullar

  Vad kan vara mer passande än att baka lussekatter en dag som denna och bilden på ingredienserna är ju helt outstanding! Synd att man inte lyckades lägga vantarna på en egen bok bara…

 • JEANETTE skriver:

  Mitt favorit inlägg är: http://livethemma.ikea.se/inspiration/lysande-enkelhet
  Mycket snyggt!!!Inlägget inspirerar vad som ligger i tiden…

 • Jag förälskade mig i det mysiga hemmabiblioteket (http://livethemma.ikea.se/inspiration/mysigt-hemmabibliotek). Jag har alltid drömt om ett eget bibliotek (jag sparar alla mina böcker i kartonger i förrådet) där jag kan drömma mig bort i den vävda världen. Och jag kommer att uppfylla den drömmen så snart jag bor i något större än 38 kvm.

  Alla borde ha ett hemmabibliotek där man kan drömma sig bort och ha det lugnt och skönt.

 • http://livethemma.ikea.se/inspiration/dukningstips-origami

  hur underbart är inte detta!?!? Som en drömvärld likt Alice i Underlandet.. Jag vill gifta mig igen och ordna med fest och glädje när jag ser bilden, den suger in mig i ett kreativt flow!

 • Anonym skriver:

  Jag postade detta men tydligen så kom det inte med, så här kommer det igen.

  Jag förälskade mig i hemmabiblioteket (http://livethemma.ikea.se/inspiration/mysigt-hemmabibliotek). Jag har alltid drömt om ett eget bibliotek där jag kan drömma mig bort i den vävda världen (jag sparar alla mina böcker i förrådet). En dag när jag bor i något större än 38 kvm ska jag göra verklighet av min dröm.

 • Catrin skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/vitrinsk%C3%A5pet-g%C3%B6r-comeback.
  Detta är inlägget och länken som är min favorit. Det går att göra så mycket snyggt med vitrinskåpen, egna stilleben t. ex. Kul eftersom just vitrinskåp har varit lite "omoderna" sista åren.

 • Jag gillar inlägget http://livethemma.ikea.se/inspiration/pynta-med-julkort det påminner om min bardom vad min morfar brukar göra hemma hos sig. Nu har jag tagit efter iden lite och använder snören med klädnypor och fäster ett kort åt varsitt håll och sätter vid spaljén i trappen.

 • Jessica skriver:

  Lysande enkelhet (http://livethemma.ikea.se/inspiration/lysande-enkelhet)- Enkelt, snyggt och stilrent! Beger mig direkt ut på jakt efter hjul, vit färg och en pall att ställa mina ljusstakar på! Favoriten SVARVA hade passat perfekt bredvid!

 • Rebecca skriver:

  Jag blev jätteinspirerad av inlägget "knyt snöre runt benet" för det hade jag aldrig tänkt på att man kunde göra. Dels kan man ju bara dekorera stolar så, men vilka roliga bordplaceringar man kan göra också! Nu vet jag hur julens festplaceringar ska piffas till!

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/knyt-snore-runt-benet

 • Annika skriver:

  Jag blev väldigt glad när jag hittade följande inlägg: http://livethemma.ikea.se/inspiration/baddat-for-barnens-jul

  Visste inte alls vad jag skulle hitta på i barnens rum inför jul, men fick massor med nya tips och ideer. Ungefär så vill jag att barnens rum ska se ut i jul!

  Mvh Annika

 • Vilje skriver:

  Jag kom genast att tänka på de fantastiskt vackra bilderna från inlägget "Naturromantik i jul". Så rätt och så snyggt att jag gärna skulle se dem som affischer så att jag kunde rama in dem o hänga upp här hemma. Den dova färgskalan tillsammans med det spröda vita ger en så delikat känsla att man inte kan undgå till att bli inspirerad och så härligt att få se blommor på ett lite annorlunda sätt än det vanliga pastelliga! Visst, det finns många inlägg med bra idéer på eget pyssel, jag kollar in på sajten varje dag – men det är få inlägg som får en att vilja måla om allt därhemma för att det ska passa som bakgrund till ett blomarrangemang… verkligen inspirerande!

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/naturromantik-i-jul

 • Jenny Wik skriver:

  Inspirationen inför julbaket hittar jag i "Hembakat är Bäst" En fantastisk bok som är ett måste i köket, den grafiska layouten är oslagbar. Ikea är verkligen för de många människorna. <3

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/recept-smarriga-mandelmusslor

 • Anonym skriver:

  KOLLA IN "VECKANS BABE" !!!!! 🙂

 • Åsa skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/gammalt-och-nytt-i-skon-kontrast

  Det finns ju hur mycket som helst att välja på, men det här är ett relativt nytt inlägg som jag gillar mycket. Se vad bra den nya PS-lampan passar bra till den gamla matgruppen. Och orange är snyggt!

 • Inlägget Flakonger – med en frisk doft av svunna tider! (http://livethemma.ikea.se/inspiration/flakonger-med-frisk-doft-av-svunna-tider) är min favorit.

  Det var helt enkelt kärlek vid första ögonkastet när jag såg flakoner och inspirationskollaget i samma inlägg gav mig dessutom färginspiration till vårt kommande bröllop.

 • Mia skriver:

  Jag gillar deras tips och inspiration för oss som bor litet. T.ex. http://livethemma.ikea.se/inspiration/grannare-granar-i-stan
  Men det finns egentligen många fler. I de stora tidningarna får alltid de stora husen alla reportage men vi är många som bor i små lägenheter och också vill ha det fint hemma. IKEA är de enda som tänker på att inspirera oss också. Dessutom är det alltid jättebra tips som man verkligen kan genomföra.

  /Mia, Lund

 • ANNIKA skriver:

  Jag gillar det sista med ingrediensupplägget och lussebullarna.
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/prima-obakade-bullar
  Det är ju passande en dag som denna och lockar till bak.
  skulle gärna ha boken också…

 • Kicki skriver:

  Men OJ! Lampan som står på min önskelista till min jämna födelsedá sista dagen på året (finns på bloggen) samt att Livet hemma ligger bland favoriterna av bloggar. Det var roligt må ja säga 🙂

  OK: Favoritinlägget är Pop Art http://livethemma.ikea.se/inspiration/pop-art
  Det kliar i fingrarna av att springa o köpa Mackis-lådor (som jag vet ska utgå synd nog) som skulle få lite färg på sig. Vaserna ovanpå har jag redan 🙂

  NU håller jag alla tummar & tår jag äger på att jag kan vinna mig en födelsedagspresent!

 • Emma skriver:

  Det MÅSTE vara: http://livethemma.ikea.se/inspiration/marin-trend-havsbris-i-vardagrummet

  Två stycken marinblå soffor är nästan bokstavligt på väg hem till mig och jag letar förtvivlat efter inspiration till att få till ett vardagsrum i vår nya lägenhet. Nu har jag hittat den. Precis så här vill jag ha det hos oss. Underbart!!!

 • Louise W skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/festlig-ost-till-gloggen
  JAg blev superinspirerad, väldigt otippat att hitta sådant här. Här ska det göras glögg och njutas av ost, härligt!!!

 • Rebecka skriver:

  Jag gillar bilden i det här inlägget http://livethemma.ikea.se/inspiration/vad-g%C3%B6r-m%C3%A4nniskorna-i-katalogen Det ser så fantastiskt avkopplande ut att sittligga i de där schäslongerna, effekter blir bara bättre av att de ställt tre på rad så att det bilder en schäslongsoffa.

 • nina skriver:

  Älskar det här inlägget:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/pop-art
  Gav mig så mycket inspiration och färgglädje!

 • Ulrika skriver:

  Detta får nog bli mitt svar:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/hylla-dina-skor

  Gillade detta mest!! Varför skall man gömma sina skor i en garderob. Här får de ju verkligen synas och man ser ju också själv vilka skor man har!! Snyggt att ha ett sådant skåp i hallen eller i walk-in garderoben… eller i vardagsrummet!

 • Helena skriver:

  Det inlägget som jag gillar mest är detta:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/naturen-flyttar-in

  Jag gillar när det är ljust men samtidigt varmt. När man har mycket vitt tycker jag att det påminner om sjukhus, men med färger blir det klockrent.

 • marina skriver:

  Jag älskar att förändra men vill samtidigt ha en bra bas i mitt hem. Därför gillar jag IKEAs tips på små förändringar. Men en av de stora förändringarna jag anammat är detta. http://livethemma.ikea.se/inspiration/boka-bord
  När vardagen känns tråkig är det helt underbart att sitta i sitt eget kök med känslan av att vara på en restaurang. Och det fiffiga med det hela är att en restaurang kan se väldigt olik ut beroende av vem som skapat den. 🙂

 • Beijan skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/matteljen-multirum
  Kombon gamalt och nytt, och de fina mattornas varma färger, är underbart ! Värme och elegans i skön förening:-)

 • Annelie skriver:

  Jag gillade detta: http://livethemma.ikea.se/inspiration/naturen-flyttar-in
  eftersom jag gillar natur inomhus då jag tycker det får de flesta utrymmen att kännas levande.

 • B-M skriver:

  Jag gillar Livet Hemma jättemycket och har många favoritinlägg. Men ett av de senare är detta: Knyt ett snöre runt benet! Tänk så enkelt o billigt sätt att förändra matplatsen inför julen/nyår/festen! Underbart =)

 • stine skriver:

  den där lampan är så himla fin!!

  Jag har inte sett den här bloggen förut, men gillar den verkligen! Snyggt stylade bilder, jag gillar det nya inspirerande bildspråket jättemycket både här och i de annonser jag sett, mycket mer inspirerande än förut!! Svårt att välja bara ett inlägg för jag gillar själva konceptet och kommer definitivt kolla in på bloggen med jämna mellanrum. Måste jag välja såhär på lucia får det bli det här:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/valkommen-in-i-varmen och det här med bakombilden http://livethemma.ikea.se/inspiration/julstok-bakom-kulisserna

 • Lisa O skriver:

  Hej,

  Eftersom detta inlägg i ett enda slag löste julklappsproblemen till mina tre småkusiner är det min solklara favorit: http://livethemma.ikea.se/inspiration/trick-or-treat-med-mjukismat
  Även om man har alla leksaker i världen kan man aldrig få för mycket mjukisbacon! 🙂

 • Malin skriver:

  Denna såklart: http://livethemma.ikea.se/inspiration/broderad-bordsplacering

  Jag är innen i en riktig pysselperiod och tycker det är både avslappnande och mysigt att skapa något själv! Personligt blir det också och det var otroligt inspirerande!

 • Jenny WL skriver:

  Hihi… senast igår när vi var på Ikea sa jag att jag ville ha den här lampan. Sååå fin.

  Jag gillar verkligen Livet hemma. Tittar ofta in och har svårt att välja EN favorit men jag gillar verkligen http://livethemma.ikea.se/inspiration/vackrare-vitvaror-for-hela-koket
  om köket. De tre små vaserna är så fina och inhandlades genast av mig efter det där blogginlägget.

 • Theresa skriver:

  Jag måste slå ett slag för förvaringsserien BESTÅ som hemma hos oss verkligen gör sitt jobb genom att vara fina gömställen! Vi har ett vitt lågt skåp med svarta dörrar i hallen, som fungerar som både sittplats och förvaring av hundgrejer, vantar, mössor, skoputsargrejer m.m. I vardagsrummet har vi BESTÅ-seriens medieförvaring samt två bokhyllor med snygga vita högblanka dörrar som gömmer allt det där som man inte vet vart man ska göra av…
  Kolla in länken för massa bra tips och snygg inspiration:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/fina-gomstallen
  Håller tummarna nu så att jag kanske vinner en fin SVARVA som skulle passa så bra i vårt vardagsrum!
  //Theresa, Stockholm

 • Mini skriver:

  Hej!

  Mitt favoritinlägg är det här: http://livethemma.ikea.se/inspiration/trend-effektfulla-kontraster

  Effektfulla kontraster från lördag den 21:a aug.

  Perfekt inspiration till vårt nya vardagsrum som bara ska spacklas, slipas, och målas innan det är klart :).

  Mvh
  Mini

 • Malin skriver:

  Jag gillar "rosa jul" http://livethemma.ikea.se/inspiration/rosa-jul
  Det är sådana inlägg jag fastnar för, då det är precis så jag vill ha det här hemma; hemtrevligt kaos. Det blir så mycket mer personligt och mysigt än alla stilrena hem utan en massa personliga prylar. Så varje gång jag får syn på bilder som dem ovan blir jag otroligt sugen på att möblera om och måla och ha mig, inspiration är det bästa till ett personligt hem!

 • marina skriver:

  Jag älskar att förändra i mitt hem men vill ändå ha en bra basinredning. Då tycker jag att IKEAs sajt "Livet hemma" är toppen. Många tips på små och stora förändringar som lätt kan anpassas efter eget smak och tycke.
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/boka-bord
  Det här är en av mina stora favoriter. Vad kan vara trevligare i en tråkig vardag än att äta middag i sitt eget kök med en känsla av att vara på restaurang. Det tog jag efter och många dagar känns lyxiga! Det bästa är att man kan ändra små detaljer när man vill för att få nytt liv i inredningen.

  (PS. Skickade in mitt bidrag för en stund sedan men det verkar inte ha kommit med.)

 • Jag har följt bloggen en tid och fastande för inlägget Finns det hjärterum finns det skjärterum med länk:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration?page=4

  Denna bilden kan jag titta på länge – den är väldigt inspirerande och så långt bort från svart/vitt och avskalat som visas på många bloggar. Den är mycket av allt. Precis så som livet ska vara.

 • Tine skriver:

  Det må være det her indlæg med hyacinter:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/finkladd-ga-bort-blomma

  Smukke billeder, og verdens nemmeste måde at pynte op. Til at kopiere for alle og samtidig nemt og billigt!

 • Linda på Åland skriver:

  "Livet hemma" är en av mina absoluta favoritsidor när jag vill ha lite inspiration! Att med så enkla medel förändra och hitta nytt användningsområde för en produkt är så kul att titta på OCH använda =)
  Min favorit är http://livethemma.ikea.se/inspiration/lysande-enkelhet just därför att det är så enkelt,lätt, billigt och genialt! Dessutom är svart/vitt det som ligger mig allra varmast om hjärtat…

 • Agneta Johnsson skriver:

  Mitt favoritinlägg är inlägget om bildtrolleri, http://livethemma.ikea.se/inspiration/bildtrolleri eftersom jag själv sysslar med 3d-visualisering i datorn. Ikeas katalog har i mycket varit drivkraften för mig och för ett tränat öga kan man se vilka bilder som är äkta foton och vilka som är gjorda i datorn. När jag skall förklara för omgivningen vad jag sysslar med är Ikeas katalog en given jämförelse. Reaktionerna blir oftast "Va?! Nej, det menar du inte! Det är väl riktiga foton i katalogen?!" Reaktionerna visar att bilden är bra gjord och det är även dessa reaktionerna jag strävar efter i mitt eget jobb.

 • Birka skriver:

  Vem förutom Ikea skulle komma på den brillianta idén att duka upp tårtbuffen innuti en låda i brist på bänkyta – http://livethemma.ikea.se/inspiration/fixa-festen-fore-festen – Strålande!! Och inspirarde

 • Susanne skriver:

  Jag är på jakt efter en bokhylla, så givetvis gick jag in och kika under den rubriken. Och där var den ju…bokhyllan som jag alltid önskat mej! Så givetvis blir detta mitt favoritinlägg
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/f%C3%B6lj-med-bakom-kulisserna , ett härligt inlägg med fina bilder som ger inspiration!

 • smäm skriver:

  Åhhhh! Det är exakt den lampan jag önskar till mitt vardagsrum! :D:D Både jag och min man är helt kära i den.

  Mitt favoritinlägg är utan tvekan detta: http://livethemma.ikea.se/inspiration/rosa-jul

  Hur snyggt som helst och helt i min stil.

 • Leif Sandell skriver:

  Jag gillade inlägget om att sätta hjul på en bricka.
  Dethär tipset passar oss jättebra då vi är en stor familj och att halva middagen går åt att skicka maten.
  Första gången jag är inne på sidan men det blir det ändring på nu

 • elin har ordet skriver:

  Åh vad jag skulle vilja vinna, jag trånar verkligen alltid efter denna lampan varje gång jag knallar in på IKEA! Den skulle vara så fin i minn jättehall, som en vacker installation, mer än lampa!

  Och mitt favoritinlägg på bloggen är ett ganska nyligen postat sådant. Folklore för alla – http://livethemma.ikea.se/inspiration/folklore-for-alla
  Bara för att det ser fantastiskt mysigt och rent ut, och för att det förändrade min syn på furu!

 • Emmie Ellman skriver:

  Jag har följt Livet hemma sedan start och hittat massor av inspiration där! En favorit är inlägget "Hylla dina skor", där både skor och skåp får visa sig från sin bästa sida. Jag är lite av en förvaringsnörd och tycker att det är särskilt kul med nytänkande inom förvaring. Den här idén har jag tillämpat hemma också!

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/hylla-dina-skor

 • Ida skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/fyll-ditt-skap-med-underbara-ting

  Först vill jag säga att Livet hemma verkligen har hittat ett bra sätt att visa på avändbarheten av IKEAs produkter. Det typiska 'IKEA-hemmet' är ett minne blott! Man kan hitta sin alldeles egna stil genom att kombinera gammalt och personligt med IKEA.

  Jag valde det här inlägget:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/fyll-ditt-skap-med-underbara-ting

  för att det är en konst att samla många olika föremål i varierad färg och form och få det att se hemtrevligt ut och inte bara rörigt. De har även utnyttjat utrymmet ovanpå skåpet, sobert och stiligt med vaserna i olika färg, form och höjd. Jag skulle vilja ha ett klassiskt vitrinskåp där jag kan förvara personliga och fina vaser, böcker, serviser, korgar och minnen.

 • Amandalyn skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/mer-glamour-till-badrummet. Har bara sett tråkiga badrum, och detta fick mig att tänka om Badrum behöver inte vara tråkiga. Man kan göra det snyggt och lite mer hemtrevligt där.

 • Johanna skriver:

  Jag kan tyvärr ej välja någon specifik. Tycker framför allt att julinspirationen har varit otroligt inspirerande! IKEA-ting som överproduceras får man själv vara lite kreativ med för att sätta en personlig prägel på hemmet. Sådana trevlig tips får man på Livet Hemma :-).

 • Sofia skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/dukningstips-origami fick mig att plocka fram min gamla origamibok och ägna en hel eftermiddag åt att vika papper. Det var en mycket trevlig eftermiddag och jag hade ett helt bord fullt av grodor och svanar och gudvetevad efter den 🙂

 • Pamela skriver:

  Jag som älskar belysning, och vilka effekter man kan få till med rätt sorts belysning måste säga inlägget där man använde IKEAs skål Stockholm tillsammans med ljus så det blir häftiga skuggeffekter.

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/redaktionen-gillar-erik-makis-ljustips

 • pernilla skriver:

  Jag gillar inlägget Jul i stan, eftersom bilderna i det inlägget är fantastiskt vackra. Jag tycker om att det är ett personligt hem där inte allt lyser IKEA-katalog, utan att det är en blandning av saker.

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/jul-i-stan

 • Emilie skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/kontrastrik-vra

  För att det är precis sådär jag önskar att det såg ut framfr öppnaspisen! Ska verkställas.

 • Rebecca skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/pop-art inspirerade mig. Jag gillar hur de har fått en ganska intetsägande pryl som dokumentförvaringen att bli ett sådant statement med hjälp av lite färg!

 • Hedvig skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/naturromantik-i-jul

  Så himla fina bilder, jag älskar tulpaner och julrosor. Jag vill göra likadant! Det ser inte så svårt ut heller. Vet inte om det är tur eller otur att man bor mittemot en blomaffär, det blir dyrt ibland. Då är det tur att i alla fall IKEAvaserna är billiga. 🙂

 • Marie skriver:

  Hej!

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/broderad-bordsplacering

  Det här är mitt favoritinlägg för det gjorde mig inspirerad! Jag är ingen fena på att sy, men efter att ha sett detta ska jag definitivt börja!

 • Emelie skriver:

  Jag måste välja detta inlägg: http://livethemma.ikea.se/inspiration/fira-far-med-finfrukost
  av flera anledningar. Dels får man ett inspirerande dukningstips för just frukost på sängen, som ju är det mest mysiga som finns. Men det jag fastnade mest för var tävlingsformen, tävlingsmänniska som jag är! Det vore hur kul som helst om man i Trendensers framtida tävlingar fick skicka in foton som tävlingsbidrag! Exempelvis "Skicka in en bild på din finaste dukning". Du Frida som driver denna blogg verkar ju dessutom vara intresserad av foton och det är en chans för folk som har svårt att uttrycka sig i ord att få visa sin kreativitet!

 • Anna skriver:

  Jag gillar IKEAs sajt väldigt mkt då den ger tips till hur man själv kan pyssla till det med enkla medel och samtidigt bjuder på inspirerande miljöbilder.
  Mitt favorit inlägg är:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/den-overdadiga-garderoben

  Med harmonisk inredning och en underbar garderob får denna bild mig att dagdrömma bort till den rosa världen!

 • marika skriver:

  Efter mycket tittande på underbara inlägg så är denna bild min favorit.

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/vitrinsk%C3%A5pet-g%C3%B6r-comeback

 • Kristin skriver:

  Jag tycker om inlägget http://livethemma.ikea.se/inspiration/mer-glamour-till-badrummet – tycker ofta att badrum blir väldigt sterila och det passar inte alls min stil. Tycker om den mer glamorösa och antika känslan i det här reportaget.

 • Malin Vänersborg skriver:

  Eftersom jag ska ha en tjejmiddag på lördag, och funderar på tapas/plockmat/buffé för att det är flera som inte känner varandra och det är ett bra samtalsämnbe, maten, så fastnade jag för och inspireras jag av inlägget om att duka upp för buffé.
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/duka-upp-till-buffe

 • Anna skriver:

  vilken fantastisk blogg! Det var första gången jag besökte den idag och jag gillar den massor! Så mycket inspiration! Jag fastnade speciellt för detta inlägg:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/jul-i-stan

  jag gillar skarpt detta sköna, mysiga och trendigt hållbara sätt att inreda; 1700-talet möter IKEA PS kollektionen. Modernt stilrent men med rötter i historien. Ett extra plus för att det är i en autentisk hemmiljö- det inspirerar mera!

 • HAnna skriver:

  Förutom att jag är väldigt förjust i hemma-hos-reportagen, gillar jag inlägget http://livethemma.ikea.se/inspiration/romantiska-rosor, det får mig att vilja gifta mig på stört just sådär.

 • Elena skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/pop-art Jag försätter att inreda mitt första lägenheten och dessa "hyllorna" passar utmärkt i hallen.

 • Hanna skriver:

  Förutom att jag är väldigt förjust i hemma-hos-reportagen, gillar jag inlägget http://livethemma.ikea.se/inspiration/romantiska-rosor, det får mig att vilja gifta mig på stört just sådär.

 • Tina Pagmert skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/pynta-med-julkort

  NEJ till tomtar och stjärnor som jag måste ner från vinden bära,
  JA till julpynt som pryder väggarna från nära och kära.

 • Ingrid Nielsen skriver:

  Jag föll för blogg-inlägget om ost, http://livethemma.ikea.se/inspiration/festlig-ost-till-gloggen
  Jag älskar ost, nu har jag en blogg till att läsa :)))))))

 • Sofia skriver:

  Jag gillade verkligen den här tjejens lilla minikök (sista bilden) som hon har fixat till sitt barn, så söt kopia på det stora köket 😀 Blev sugen på att fixa något liknande till min lilla tjej!
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/kok-3

 • Anna skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/biblioteket-sa-har-skapar-du-stilen

  Gillar biblioteksinlägget. När jag får större kommer jag definitivt att ha ett bibliotek med en stege så att jag når alla mina böcker!

 • Isabella skriver:

  Jag gillade http://livethemma.ikea.se/inspiration/kansla-av-lyx bäst av alla inlägg. Jag ska snart flytta och kommer att ha en "walk in closet". Känns som en dröm som gått i uppfyllelse och "en känsla av lyx" är precis vad jag är ute efter!!! Jag kommer absolut att hänga alla mina stövlar så där…

 • Monica skriver:

  http://livethemma.ikea.se/kop-och-salj

  Ingen tvekan denna länken. Slipper leta på blocket och tradera eller "visomälskarIKEA" eller vad den sidan heter!!
  Jag har besökt denna Ikea sida förut, men en hittat,att man kan annonsera.

 • Mimma skriver:

  http://livethemma.ikea.se/kop-och-salj

  Toppen slippa leta på andra sidor efter begagnade IKEA-möbler, utan de finns här. Dessutom alla från blocket. Jag måste tyvärr snart avyttra min fina Klippan-soffa med Bemz-överdrag.Hoppas det inte gör ngt, att jag kompletterat med ytterligare överdrag, för att få sälja.Då vet jag i så fall, vart jag ska vända mig.
  Den sidan gillar jag IKEA!

 • Marianne skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/rita-pa-bordet

  Vilken härlig idé! Tänk när barnbarnen fattar pennorna och dekorerar julduken med både Tomten och Rudolf! Många konstverk och tankar kan pryda duken allt eftersom julaftonen övergår till juldagen.

 • Jessica skriver:

  Jag gillar detta inlägg: http://livethemma.ikea.se/inspiration/pynta-med-julkort. Dels för att det är en väldigt rolig, smart och fin ide. Men också för att de lyfter fram att man faktiskt kan göra något med alla fina julkort man får istället för att slänga dem när julen är över.

 • Tove skriver:

  det här brödet är supergott och jag gillar att IKEA kan inspirera till hållbar utveckling och bättre bröd än det köpta med massa tillsatser. Detta får vara mitt favvo-inlägg

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/det-lilla-svarta

 • sia skriver:

  Mina pysselgener kickade igång av inlägget om att dekorera stolsbenen. Man skulle kunna matcha gardinerna genom att sy "benvärmare" till stolarna i samma tyg. http://livethemma.ikea.se/inspiration/knyt-snore-runt-benet

 • Rebecca Nyström skriver:

  Jag väljder definitivt detta inlägg,
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/mer-glamour-till-badrummet
  Vem kan inte älska och inspireras av dessa underbara små flaskor som piffar upp i vardagen.

 • marty skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/finkladd-ga-bort-blomma gillade jag. så enkelt men så snyggt och så juligt. härligt att man slipper komma på alla bra och smarta grejer själv och kan "sno" ideer från andra.

 • Mia skriver:

  Jag gillade bäst "Hur plåtade ni bilden?" http://livethemma.ikea.se/inspiration/hur-pl%C3%A5tade-ni-bilden där man fick veta hur en av det mest suggestiva bilderna i nyaste IKEA-katalogen kommit till. Roligt med lite "bakom"-reportage mitt bland alla tips och tricks på sidan.

 • Birgitta skriver:

  Fint med egenhändigt klippta snöstjärnor som bordsdekoration! http://livethemma.ikea.se/inspiration/valkommen-in-i-varmen

 • Emelia skriver:

  Mitt favoritinlägg handlar om den snyggaste receptsamlingen någonsin:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/recept-smarriga-mandelmusslor

 • Ulrika N skriver:

  Mitt favoritinlägg är http://livethemma.ikea.se/inspiration/recept-smarriga-mandelmusslor, främst pga bilderna. Helt underbart sätt att visa ingredienserna. Boken är jättefin, men med en hyresrätt blev det varken nya vitvaror eller bok…

 • Johan skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/lysande-enkelhet
  Är mitt favoritinlägg, jag har gått i dom tankarna själv men varit tveksamt om det skulle funka, nu vet jag att det blir kanonbra!

 • Therese W skriver:

  Åhh, vad mycket bra tips!
  Men det bästa tyckte jag ändå var dukningstipset http://livethemma.ikea.se/inspiration/knyt-snore-runt-benet
  Jag älskar att duka fint och hittar alltid på nya teman för dukningarna. Det här var ett väldigt roligt tips på hur man ytterligare kan piffa upp, och tänk vad oväntat för gästerna som kommer!
  Ska testa detta nästa gång jag har middag hemma och se hur mina gäster reagerar 🙂
  God Jul!

 • Kajsa skriver:

  En av bloggfavoriterna här hemma, ett favoritinlägg är julkul på höjden: http://livethemma.ikea.se/inspiration/julkul-pa-hojden
  Ett kakfat får ofta stå och så här kan man använda det oftare.

 • Åh, den fina lampan skulle gärna få stå i hörnet bredvid soffan! 🙂

  Jag har planer på att köpa en STUVA-förvaringskombination till barnens rum, så inlägget med inspirationsbilder med just den möbelserien är en klar favorit hos mig:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/stuva-om-pa-hostlovet

 • Malin skriver:

  Åh jag har gått och kikat på den döär lampan i flera månader så nu när jag nästa månad flyttar in i vår nya lägenhet skulle den passa perfekt, allt ska vara vitt vitt vitt och lite svart! Detta inlägget älskar jag! Bilderna är fantastiska med sådan underbar känsla. De skulle kunna få hänga som tavlor hos mig. När de gick som reklam var det en fröjd att vila ögonen på och man hittade hela tiden nya saker som man inte sett förut. Helt enkelt fulländat!

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/dukningstips-origami

  // Malin

 • Pelle skriver:

  Bilderna i det här inlägget (http://livethemma.ikea.se/inspiration/mysigt-hemmabibliotek) är så otroligt fulla med karaktär. Det känns som det mörka och dammiga rummet kommer från en roman från 50-talet. Något som den tidlösa bokhyllan Billy hjälper till med.

 • Therése skriver:

  Fastnade direkt för inlägget om modedesigntävlingen GARDEROB. Har precis köpt Ikeas serie Pax till sovrummet och det här var perfekt inspriation nu när kläder, smycken och andra små prylar ska läggas in i fina rader. http://livethemma.ikea.se/inspiration/pimpa-som-finalisterna-i-garderob

 • emelie nilsson skriver:

  Mitt favoritinlägg är tipset om att sätta ihop flera "Mackis dokumentförvaring" och måla dom i flera fina färger. Det här ska jag definitivt göra när jag får mitt pysselrum till våren 😀 http://livethemma.ikea.se/inspiration/pop-art

 • Jenny skriver:

  Som hardcore-hjulälskare som sätter hjul på allt från säng till byrå hittade just ett nytt och kul sätt att använda dessa finurligheter på! Morfar sa alltid att det var fult att sträcka sig över matbordet och nu är det problemet ur världen, tack vare länken nedan:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/nu-ar-det-hjul-igen

 • Anna skriver:

  Det mest inspirerande inlägget för mig är "jul i stan". Riktigt härlig stämningsfull bild som får en att längta att slå sig ner och läsa alla julklappsböcker. http://livethemma.ikea.se/inspiration/jul-i-stan

 • Anna Edin skriver:

  Jag tycker det var suveränt att IKEA har tänkt miljö och "reuse" men sitt samarbete med Blocket. Ett enkelt sätt att hitta IKEA möbler till salu eller att lägga ut en annons själv. Blocket fungerar ju på samma sätt men vad jag har märkt (som nyligen har flyttat och gjort mig av med en hel del IKEA möber som inte fått plats) är att det är en strykande åtgång på just IKEAS:s möbler. Väldigt bra att ha en samlad sida för just dessa möbler! Hoppas att de kommer marknadsföra sidan så att fler väljer att besöka Livet Hemma när de vill ha eller bli av med IKEA:s möblemang.

  http://livethemma.ikea.se/kop-och-salj#li?q=&scg=2042&w=1&cg=2040&c=2042&ca=15&l=7

 • NINA P skriver:

  Hej, bilderna i inlägget :http://livethemma.ikea.se/inspiration/rosa-jul, är inspirernade och lite crazy. Skulle inte vilja ha det så, men det är ändå inspirerande. Alltså precis som det ska vara.

 • Jag gillar det här inlägget extra mycket;

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/satt-farg-pa-bordet

  för att;

  1) Jag älskar tips där man kan göra saker själv,
  2) Det här inlägget är extra färgglatt och det älskar jag
  3) Man mår bra av pyssel med finmotorik för händerna, eftersom det har en avstressande effekt, vilket hjälper julefriden att infinna sig.

  Lampan som ligger i potten är en av mina favoriter, den har underbar attityd!

 • Jhs skriver:

  Min personliga favorit är hittills inlägget som kom i samband med nya katalogsläppet (http://livethemma.ikea.se/inspiration/vad-g%C3%B6r-m%C3%A4nniskorna-i-katalogen). Det gav mig en härlig inspiration till ett vardagsrum med mera fokus på ett rum för avslappning och inte bara ett rum för media och sociala tillfällen.

 • Ifrith skriver:

  Oh! Tack för en för mig ny sida. Tyvärr är tröttheten så stor att jag inte hinner surfa runt i hela arkivet ikväll. Men tävla vill jag givetvis ändå och postar därmed denna länk då jag tyckte den kändes "otippat Ikea" på något sätt… och Ikea är ju alltid tippat, otippat och tja.. allt! <3 Ikea

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/vitrintrend-f%C3%A4rgglatt-%C3%B6gongodis-av-pontus-djanaieff

 • Ella skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/gammalt-och-nytt-i-skon-kontrast

  Sådär vill jag ha det i vårt nya kök när vi flyttar om fem månader!

 • Anna Johansson skriver:

  Men alltså, IKEA är nästan irriterande bra, på en massa saker. Som att hänga med i trender, och att inspirera till uppdateringar och pyssel som ligger i tiden, och tilltalar just mig!

  Exempelvis detta som jag hittade direkt:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/knyt-snore-runt-benet

  Det kallar jag juldekoration i min smak. Som man kan göra med det man har hemma och göra det så sparsmakat eller svulstigt man vill. Det blir definitivt personligt!

  God Jul!
  önskar Anna

 • Emelie skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/trend-effektfulla-kontraster

  Jag älskar hur lekfullt och kul det här vardagsrummet är inrett, en bild att plocka fram till alla dem som säger att färglös inredning är safe och tråkigt.

 • Cathrine skriver:

  Min favorit som stannat kvar i minnet sen jag läste det för några månader sen är det här:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/morgondagens-loppisfynd
  Jag gillar tanken på att IKEA inte bara är slit och släng utan faktisk gör bra och hållbar design.

 • evamar skriver:

  Jag gillar:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/finkladd-ga-bort-blomma

  Att komma med en blomma till någon är ju alltid trevligt, men lite extra trevligt är ju att sätta den i en kanna eller i en mugg som kan finnas kvar långt efter att blomman har dött.

 • Hej, jag älskar inlägget
  "Finns det hjärterum finns det stjärterum" !
  Dels för budskapet och dels för det just hjärtliga bohemchica intrycket bild och miljö förmedlar.
  Varför hålla sig enbart till en linje och stil när man kan välja det bästa av allt !?
  Jag sitter mer än gärna på en stapel av böcker,så länge vi alla får plats och har trevligt vid bordet;)

  Vänliga hälsningar
  Rebecka

  (http://livethemma.ikea.se/inspiration/finns-det-hjarterum-finns-det-stjarterum)

 • Anne skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/jul-i-stan
  gillar jag. Här smälter verkligen Ikeas sortiment in i den gamla miljön. Härliga bilder, vill ha en dagbädd på studs!!

 • Marie skriver:

  Mitt favoritinlägg är http://livethemma.ikea.se/inspiration/antligen-ar-hosten-har
  Jag stod hemma i köket och syltade och saftade och tittade på IKEAs inpirationssajt och just den dagen hade de burkar/flaskor och inpsirerande bilder som passade mig som handen i handsken. Jag blev så taggad att jag satte mig i bilen och körde direkt mot IKEA för att handla nya glasburkar och -flaskor. Att jag sedan blev påkörd på vägen dit och aldrig kom fram den dagen…det är en annan historia (och jag mår bra).

 • Åsa Wikström skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration?filters=ss_role%3Aikea%20tid%3A60&solrsort=created%20desc

  Älskar att surfa runt för ideer till sonens barnrum, så denna föll mig i smaken då där fanns massor med kul ideer.

 • Maria R skriver:

  Jag gillar http://livethemma.ikea.se/inspiration/gosedjur-hjalper-barn för jag gillar verkligen att de skänker pengar till Unicef. Får bli en krokodil i julklapp till sonen nu.

 • elisabet skriver:

  många underbara favoriter men jag valde ett som inlägg som inspirerar lite extra: http://livethemma.ikea.se/inspiration/folklore-for-alla

  Hade någon visat mig detta inlägg för två år sen hade jag sagt aldrig i livet!!! Men inlägg som ovan och andra inspirationssidor och tidningar – gör att jag nu säger JA!!! och direkt börjar fundera på om jag istället för att göra om hela köket, kanske bara skulle slipa av lacken på furuluckorna, det hade åtminstone blivit vääääldigt mycket billigare…

 • mia wärnevall skriver:

  Svårt att välja favoritinlägg, så mycket bra inspiration. Men jag väljer nog http://livethemma.ikea.se/inspiration/finns-det-hjarterum-finns-det-stjarterum . Så härligt bullrigt och rörigt och så som man skulle vilja ha det när släkt och/eller vänner träffas

 • Henrik skriver:

  På frugans begäran blir mitt svar http://livethemma.ikea.se/inspiration/broderad-bordsplacering
  Hon tyckte idéen var grym och kommer gå lös på ett antal handdukar vid nästa IKEA-besök.

 • Hanna Tschemernjack skriver:

  Jag älskar detta inlägg:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/lysande-enkelhet

  ALLA SNYGGA LJUSSTAKAR!!!!

 • Åsa skriver:

  Min favorit är: http://livethemma.ikea.se/inspiration/pop-art
  Tycker det är kul när ni visar hur man med enkla medel kan få utlopp för sin kreativa sida och skapa något unikt. Även om det inte blir just det projektet vaknar den lille pysslaren inom mig till liv om jag börjar tänka på andra möjliga ikea-möbler som går att måla om. Precis så ska det vara med inspirationssidor tycker jag.

 • Sara skriver:

  Jag tycker om det här inlägget: http://livethemma.ikea.se/inspiration/trandigt – ser det som en hyllning till träet och det naturliga i livet.

 • Kristina skriver:

  Det finns så mycket inspirerande inlägg så det är svårt att välja ett. Men jag väljer ändå http://livethemma.ikea.se/inspiration/mer-glamour-till-badrummet då det är så jag vill att mitt badrumsskåp ska se ut då jag öppnar det :). Men det lär nog aldrig hända med tre tjejer i familjen.

 • Carolina skriver:

  Jag gillar detta inlägg bäst http://livethemma.ikea.se/inspiration/pop-art för det är så härligt uppiggande med alla kulörer. Sedan sammafattar det så bra vad IKEA är för mig, man kan köpa en massa bra saker till ett bra pris och sedan sätta sin personliga prägel på det. En sak från IKEA kan förvandlas till en mängd olika saker…

 • Sofia Arnoldsdotter skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/finns-det-hjarterum-finns-det-stjarterum
  Det här inlägget älskar jag – precis som jag älskar att ha massor med folk hemma, och känslan av kaos som det blir när man samlar ihop diverse stolar, puffar, pallar och annat att sitta på! För det är ju helt sant: Finns det hjärterum finns det stjärterum!

 • David skriver:

  Hej! Det är jätte svårt att sse vem det är som vinner. Kan du lägga ut en länk till en sida med en lista av alla som har vunnit? Tack!

 • Josefine skriver:

  Elegant kalasjul föll jsg för! Liksom deras bröllopsdukningar från i somras så kan man inte annat än önska att man fick vara middagsgäst vid detta bord! Ett extra plus får de för att de senare lyfter fram detaljer och tips från dukningen i inläggen "Helium på hög nivå" och "Knyt ett snöre runt benen" (det inlägget får mig för övrigt att smått förbanna de tråkiga köksstolarna jag har! Jag vill också ha klassiska vita kökstolar i trä nu!!)

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/elegant-kalasjul

 • Lovi skriver:

  Jag tyckte om det här http://livethemma.ikea.se/inspiration/kontrastrik-vra
  Stilen gillar jag sedan innan och jag uppskattar att IKEA gav sin bild av det med sina egna möbler. Mycket bra när idéerna är större än plånboken.

 • Maria G skriver:

  Jag gillar bilden där julkorten hängs upp så att de syns ordentligt: http://livethemma.ikea.se/inspiration/pynta-med-julkort

 • Lina skriver:

  Jag älskar dessa bilderna;
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/dukningstips-origami Har kanske en (liten!) obsession när det kommer till papper och vikningar, men dessa bilder känns lika inspirerande varje gång. Settingen, ljuset, färgerna – helt fantastiskt!

 • Jag har väl alltid gillat att sy, men det är först på senare år som jag verkligen funnit passionen i det. Att ikea har gjort en bok med syinspiration tycker jag är finfint. För ikea har jag också alltid gillat. Härliga opretentiösa tips. Det minskar tröskeln för många och när man väl har kommit igång, då går det av bara farten och fint blir det. http://livethemma.ikea.se/inspiration/saxat-ur-boken-sy-%E2%80%93-alska-textil

 • care69 skriver:

  Jag gillar:
  MALM ♥ SKUBB, dels för att vi har en massa MALM hemma där det är allt annat än ordning i så det var riktigt bra tips.

 • Emelie skriver:

  Inlägget om origami till dukning var verkligen inspirerande – det ska fixas till nyårsdukningen!

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/dukningstips-origami

 • Nina skriver:

  Jag gillade inlägget med tips på gå-bort-presenter, dels för att jag alltid tycker det är knepigt att komma på något lämpligt att ta med, dels för att jag påminders om hur fint det är med hyacinter till jul. http://livethemma.ikea.se/inspiration/finkladd-ga-bort-blomma.

 • Erika skriver:

  Jag älskar att vara i köket och det solklara valet var det här inlägget: http://livethemma.ikea.se/inspiration/boka-bord.
  Tipset att ha möbler som kan flyttas om efter behov passar mig eftersom jag alldeles snart kommer att flytta till en mkt mindre lägenhet och behöver ha ett möblemang som kan användas på flera sätt. Jag hoppas att jag fortfarande kan få in 10 personer på middag även om det kanske blir lite trängre.

 • Spacegirl skriver:

  Sätt färg på bordet är min favorit, jag älskar pyssel och det här är kul 🙂

 • Barbro Larsson skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/rita-pa-bordet
  fast jag köpte en vit duk till ett 50-årskalas och sen fick alla gäster skriva sina namn och ev tankvärdheter och hälsningar och nu sitter jag och broderar allt så att 50-åringen får duken som present i efterskott – man kommer ju sällan ihåg alla som varit med och inte hinner man prata med dem heller.

 • Sandra skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/helium-pa-hog-niva

  Heliumballonger är för mig något som fortfarande höljs i ett barndomens mystiska skimmer. Att ta in dem som en dekoration i hemmet idag som vuxen är en fantastisk ideoch något som verkligen skulle skapa en festlig, förväntansfull och glad stämning. Ett toppentips!

 • irene skriver:

  ÅHHHHH den lampan är en av mina favoriter 🙂
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/fyll-ditt-skap-med-underbara-ting är ett av mina favortier jag är ganska minimalistisk i min inredning men i vitrinskåp tycker jag att man kan få vara hur crazy som helst och i detta inlägg fick jag bekräftat att det är helt ok….

 • Katrin L skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/lycka-ar-ordning-i-garderoben

  "Har du någonsin stått och stirrat in i en stökig garderob, rivit ut alltihop, och sedan ändå inte hittat något att ha på dig? Många kan nog känna igen sig!" står det i inlägget och jag kände bara "JAA!" jag känner igen mig och jag vet hur hems känslan är, men även hur skön känslan är när garderoben är nystädad och allt ligger och hänger där det ska, bra förvaring och ordning på torpet är A och O för att jag ska trivas och känna harmoni här hemma. Har man dessutom en stor och snygg garderob med skjutdörrar är det ju ännu bättre!

 • kickan34 skriver:

  Jag tyckte bäst om detta inlägget! :
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/trick-or-treat-med-mjukismat

  För då behöver man inte ha färsk frukt framme bara för syns skull, för dem blir så gamla och ruttna fort. Med detta så de "glada ut" hela tiden, och lyser upp hemmet i vintermörkret!

 • Linnéa skriver:

  Solklar favorit är:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/lysande-enkelhet
  Total inspiration för mig som snöat in på vitt, ljusstakar och möbler på hjul. Har köpt hjul till ett soffbord så nu ska bara själva bordet fixas. Plus i kanten för att de använt min favoritljusstake Björkefall.

 • Ylva skriver:

  Så här i advent och när jul närmar sig letar jag fina och inspirerande tips som samtidigt är enkla att göra själv och variera i det oändliga. Jag fastnade direkt för det här inlägget för att det stämmer väl överens med min smak och det jag söker. När grankvisten vissnat kan man ju lätt lägga julens godsaker där i stället.

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/julkul-pa-hojden

 • Jessica skriver:

  Älskar denna tid på året när det är mörkt ute, snön ligger på marken och alla går och väntar på julen. Minns när jag var liten och vi plockade fram julpyntet och dekorerade hela lägenheten med tomtar och änglar i massor. En känsla av värme och glädje infann sig i kroppen. Idag inreder jag gärna enkelt och stilrent men försöker skapa samma känsla utan en massa julpynt. En julgran, hyacinter, amarylis, några tomtar och ljus i massor. Använder då gärna den underbara ljusstaken Björkefall från IKEA. Älskar verkligen tanken av att ställa många i en grupp, superfint!
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/lysande-enkelhet

 • Anne B. skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/satt-farg-pa-bordet

  Rolig dukning i härliga färger. Håller ju dessutom från säsong till nästa. 🙂

 • ingen vanlig dag skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/pynta-med-julkort är en av favoriterna. Jag gillar enkla handfasta tips – som man själv inte alltid kommer med på egen hand – och fina bilder som ger massvis av inspiration!

  /Kristina

 • Madeleine Nordström skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/vitrinsk%C3%A5pet-g%C3%B6r-comeback
  "Vitrinskåpet gör comback"
  Inredning är ett sätt att utrycka sig. Och för att utrycka sig genom inredning krävs det en stark personlig prägel, med ett vitrinskåp kan man skapa SIN inredning.

 • Katarina - mamma till tre skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration?filters=ss_role%3Aikea%20tid%3A60&solrsort=created%20desc

  Älskar deras barninredning! För en spottstyver får
  man ett enkelt men stilrent barnrum att vara stolt över!

 • Frida skriver:

  Testing testing. Det är den 13:e idag. Jag kan tydligen inte tävla idag. 🙁

 • Jenny skriver:

  Jag tycker att julen är jättemysig och kan riktigt längta tills jag får ta fram allt julpynt och framförallt dekorera granen. Tyvärr fungerar dock inte gran när man har en 1-åring hemma. Blev väldigt inspirerad utav smågranarna i glas vaserna, så smart! Tänk att fortfarande få in den underbara doften utav barr och kunna njuta av julen trots småbarn. Ska rusa ut imorgon och handla en.
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/grannare-granar-i-stan

 • Hanna J skriver:

  Mitt favoritinlägg är Jul I Stan, för den fantastiska blandningen mellan olika århundraden, mixen av 1700-tal och 2000-tal, som de skriver i repotaget. http://livethemma.ikea.se/inspiration/jul-i-stan

  Precis så som julen skall vara – traditionsrik, med inslag från svunna tider, men också modern och precis så som jag vill ha den!

 • Julie skriver:

  Jag har flera favoritinlägg men jag gillar speciellt inlägget "Sätt färg på bordet" – ett billigt och (förhoppningsvis) relativt enkelt sätt att göra dukningen lite roligare.

  Här är länken till inlägget: http://livethemma.ikea.se/inspiration/satt-farg-pa-bordet

 • Frida skriver:

  Helt otroligt. Jag har försökt tävla 100 gånger idag men det har inte funkat. När man väljer att skriva nåt helt annat går det. Det är länken som strular. Vitrinskåpet gör comeback är det bästa inlägget. Helt klart. Vem älskar inte vitrinskåp?
  Glad Lucia!

 • Anna W skriver:

  För mig är Lucia en högtid som står för ljus och lycka. Det står även för att julen är nära. Idag var vi och såg på sonen som lussade på förskolan. En skara av härliga och förväntansfulla barn. Därför föll jag för inspirationsbilden med luciafika http://livethemma.ikea.se/inspiration/da-pa-din-troskel-star

 • Frida skriver:

  Helt otroligt. Jag har försökt tävla 100 gånger idag men det har inte funkat. När man väljer att skriva nåt helt annat går det. Det är länken som strular. Vitrinskåpet gör comeback är det bästa inlägget. Helt klart. Vem älskar inte vitrinskåp?
  Glad Lucia!

 • Maria skriver:

  Måste erkänna att jag inte varit någon flitig besökare hos Livet Hemma – men vilken miss! Det finns ju underbara sidor där. Måste absolut bli ändring på detta! Jag har hittat många härliga inlägg, fastnade framför allt för ett om köket i restaurangtappning: http://livethemma.ikea.se/inspiration/boka-bord (hur jag nu gör för att få den klickbar????)
  Önskar att jag vore djärv nog att prova lite nya grepp…
  /Maria

 • Maria Larsson skriver:

  Tycker om att läsa inredningstips och inspiration i barnrum. Har ju fortfarande möjlighet att tycka till om ett och annat eftersom de bara är ca 1 meter långa.
  Gillade nedanstående inlägg och fastnade för stilen som är gammaldags och mormorslik, mkt hemtrevlig och känslomässig precis som julen……
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/baddat-for-barnens-jul

 • Malin M skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/finns-det-hjarterum-finns-det-stjarterum

  Jag blir bara såå lycklig av bilden. Dels för att det finns så mycket ögongodis att vila blicken på, men också för att bilden på pricken stämmer överens med den så verklighetssanna rubriken. "Finns det hjärterum så finns det stjärterum." Samvaro med nära och kära går definitivt före estetisk perfektion. Och på julen ska ingen behöva vara ensam, åtminstone inte i en perfekt värld. Jag älskar det anspråkslösa och charmiga uttryck som uppstår när man blandar olika stolmodeller med varandra!

  Önskar alla en mysig luciakväll!

  /Malin M

 • monica skriver:

  "Grannare gran i stan" snyggt, praktiskt och stilrent.
  Såg framför mig en lite större glasvas av golv- modell med en Enbuske eller liten Gran i superbra… om det mesta av barren trillar i vasen då slipper man ju stick i fötterna och barrester ända fram till midsommar! Tack IKEA för den idén.

 • Patricia skriver:

  Det finns så många fina inlägg, men en av mina favoriter är följande:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/kontrastrik-vra

  Jag gillar det enkla och stilrena. Svart och vit inredning, med inslag av naturen. Underbart!

 • pia kollberg skriver:

  Vi håller på att bygga ett nytt hus och en sak jag är rädd för är att huset ska kännas opersonligt, men kolla in denna länk och se de små "hålen i väggen för ljus! sådant skapar trivlsel!!
  http://livethemma.ikea.se/inspiration?filters=ss_role%3Aikea%20tid%3A64&solrsort=created%20desc

 • Jenny F skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/koket-%E2%80%93-aptitretande-skyltfonster

  Precis såna här inspirerande bilder älskar jag, att få se en varm och naturlig helhet med länkar till egentligen rätt vardagliga produkter. Det bästa med just det här inlägget var att de vågiga bakformarna på hyllan påminde mig om farmors mandelmusslor, jag rotade fram hennes gamla formar och har bjudit på de klassiska små bakelserna två gånger sedan dess!

 • Amanda skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/knyt-snore-runt-benet. Ska göra om mina gamla stolar nu, vilket bra tips. Älskar inlägget! Kommer få mycket mer trevligt rum nu med lite kul inredning på stolarna

 • Malin Wigren skriver:

  Här är mitt favoritinlägg: http://livethemma.ikea.se/inspiration/gosedjur-hjalper-barn

  Anledningen är att jag gillar inlägg som ger mer, så att säga. Ett inlägg som motiverar till att göra bra saker, att skänka till välgörenhet.

 • Anna skriver:

  Letar som en tok efter en garderob/skåp som passar på ett barnrum. Kul med en garderob som är anpassad till barnens längd och behov.

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/barnens-ratt-till-egna-garderober

 • Anna K skriver:

  Jag gillar mixen på LIVET HEMMA, mycket snygga bilder, bra och roliga bilder och aktuell. Jag gillade särskilt inlägget som var för några dagar sedan om ost. Festlig ost till glöggen http://livethemma.ikea.se/inspiration/festlig-ost-till-gloggen, det är trevligt med inslagen direkt från någons verksamhet i verkligheten. Lite utblick, mera sådana! Trevlig Lusse!

 • Malin L skriver:

  Jag gillar http://livethemma.ikea.se/inspiration/naturromantik-i-jul. Lite traditionellt och otraditionellt på samma gång och tillräckligt "görbart" för att inspireras att ta det ett steg vidare utifrån vad man har hemma. I år får det nog bli en julros!

 • gella skriver:

  Jag fastnade för inlägget om tips på hur man kan inreda med sina julkort! Suveränt med tips som inte kostar och som inspirerar mig att göra något nytt på ett enkelt sätt hemma! Praktiskt och läckert. 🙂

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/pynta-med-julkort

 • Anna skriver:

  Har letat som en tok efter en garderob som är anpassad till ett barns längd och behov. Dessutom går den ju att bygga ihop lite hur man själv vill. Perfekt med släta dörrar om man vill piffa till den själv.

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/barnens-ratt-till-egna-garderober

 • Jag fastnade i inlägget om den överdådiga garderoben. Jag drömmer om en walk-in-closet & denna bild med kristallkornor, högt i tak, lutande spegel – ja hela rummet är ju bara sååå coolt & läckert!
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/den-overdadiga-garderoben

 • Annika K skriver:

  Hela familjen gillar och pyssla. I mellandagarna kommer jag och dottern göra pappersstjäror i origami. Perfekt pyssel för både stor och liten. Sedan kommer vi dekorera med dem på nyårsafton

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/satt-farg-pa-bordet

 • Hmm svårt att välja.

  men jag gillade http://livethemma.ikea.se/inspiration/koket-%E2%80%93-aptitretande-skyltfonster lite extra mycket. Första inspirationsbilden är supersnygg! känns liksom inte som ikea heller utan nån "fin" designbild. Jättefint! Det ploppar upp lite nya idee´r i huvudet =) och det är väl meningen?

 • emelie skriver:

  Ikea tipsar! Hela kategorin, men just nu känns julstämning inte helt otippat väldigt passande, klart jag ska hänga upp en ljusslinga bakom gardinen!

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/ikea-tipsar-julstamning

 • Emma skriver:

  Det finns otroligt mkt att välja på, väldigt inspirerande att världens största möbelvaruhus har så personliga inlägg. KUL!
  Jag gick igång på den här bilden, känslan med dom oregelbundna hålen i väggen och den hemtrevliga stämningen. MYS!
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/valkommen-in-i-varmen

 • Ulla-Britt skriver:

  Ett bra inlägg är: http://livethemma.ikea.se/inspiration/nyhet-som-i-mormors-linnesk%C3%A5p
  Dels är det ett av mina favoriter i textilväg på Ikea och sedan är det intressant att få veta mer om personerna bakom allt som händer på företaget.

 • Anna skriver:

  Livet hemma har varit en välbesökt favoritsida sedan den först kom. Så mycket inspiration och roliga idéer. Nu när jag skulle välja ut ett favoritinlägg blev det riktigt svårt men jag fastnade för det här
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/verner-panton-for-ikea
  Tyckte det var riktigt kul att läsa att "den store" Verner Panton hade designat en stol för IKEA.
  IKEA har alltid varit långt fram när det gäller design och innovation och även om inte Pantons stol blev någon storsäljare så är det en kul idé!
  Keep up the great work!!

 • Malin tuvesson skriver:

  Livet hemma inspirera i alla nummer så tyvärr måste jag då välja alla. Varje nummer har alltid något som passar än. BRA Jobbat IKEA !

 • Lina Lundborg skriver:

  Jag följer Ikeas blogg och det inlägg som inspirerat mig mest är Rita på bordet: (http://livethemma.ikea.se/inspiration/rita-pa-bordet). Jag ska använda den iden på min lilla killes födelsedagskalas nu i januari. Då ska jag duka med en stor vit och tålig pappersduk så ska alla små kalasgäster får rita vad dom vill!
  Mvh // Lina

 • Lina Lundborg skriver:

  Jag följer Ikeas blogg och det inlägg som inspirerat mig mest är Rita på bordet: (http://livethemma.ikea.se/inspiration/rita-pa-bordet). Jag ska använda den iden på min lilla killes födelsedagskalas nu i januari. Då ska jag duka med en stor vit och tålig pappersduk så ska alla små kalasgäster får rita vad dom vill!
  Mvh // Lina

 • maria skriver:

  Ja, och sedan lanseringen har jag nog besökt sidan nästan varje dag. Personliga inlägg i all ära men det kan ibland upplevas för mycket med oändliga inlägg av olika slags bakverk och julpynt.

  Den här länken får representera det som är IKEA för mig. En skön blandning mellan gammalt och nytt, lite DIY så att man får sin egna personliga stil.

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/gammalt-och-nytt-i-skon-kontrast

 • Anonym skriver:

  LYSSNA PÅ VÄRLDENS BÄSTA LÅT PÅ MIN BLOGG!!!! 🙂

 • Gabriele skriver:

  Här är min favorit:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/rosa-jul. Det ser ut som en skön scenografi ur en film som jag vill se och människorna som bor där vill jag lära känna.
  Lampan (vinsten) skulle för övrigt också passa jättebra in i det hemmet (länken jag bifogade). I mitt hem också…

 • karin skriver:

  Oj, svårt! Men jag har fastnat för det här: http://livethemma.ikea.se/inspiration/naturromantik-i-jul
  Jag är kär i bilden med den mörka julrosen i Cylinder vasen. Den bilden är såååå fantastiskt vacker! En sådan, egentligen, enkel konstellation som blir så snyggt

 • Frida skriver:

  Jag gillade inlägget grannare granar i stan: http://livethemma.ikea.se/inspiration/grannare-granar-i-stan
  I morgon ska jag till IKEA Jönköping och hoppas att de har granar och cylindervaser hemma!

 • Marie skriver:

  Eftersom jag just nu håller på att "piffa" upp mitt annars svartvita hem, men en turkos pall i tvrummet och en knallrosa pinnstol i hallen var det http://livethemma.ikea.se/inspiration/rosa-jul
  som jag fastnade för.

 • David skriver:

  För att jag också älskar ost helt enkelt=)!

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/festlig-ost-till-gloggen

 • Anna skriver:

  Jag tycker "Gosedjur hjälper barn" är ett bra och viktigt inlägg! http://livethemma.ikea.se/inspiration/gosedjur-hjalper-barn

 • Anna Stenberg skriver:

  Jag gillar nedanstående inlägg eftersom det är inspirerande att se hur man kan styla ett rum med patina som ser riktigt inbott ut, trots att bara nya fräscha Ikea-möbler använts. Ikea har många sidor.
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/marin-trend-havsbris-i-vardagrummet

 • camilla eriksson skriver:

  Jag fastnade för det här inlägget: http://livethemma.ikea.se/inspiration/walk-out-closet

  Mångas dröm är ju en walk in closet men det här är nästan ännu bättre då man får en chans att visa upp alla sina fina kläder.

 • Anne-Greta skriver:

  1) "Sätt färg på bordet" inlägget på http://livethemma.ikea.se/inspiration/satt-farg-pa-bordet gillar jag favoritmycket för att det är ett bra tips på kul vardags-efter-jobbet-pyssel 🙂

 • Lovisa skriver:

  "Naturromantik i jul" är ett av många inlägg som jag verkligen inspireras av och uppskattar. Jag tycker om enkla "att-göra-själv" tips med vackra bilder att vila ögat på. På IKEA finns det ju tusen, och tusen igen, möjligheter att hitta nya funktioner och användningsområden kring era saker och möbler. Även många fantastiska produkter som kan få ett helt ny look med lite idéer och fantasi. Kul med inspiration!

 • Ulrika skriver:

  Otroligt många inspirerande inlägg. Känner att jag har missat något som inte följt denna blogg. Jag gillar speciellt detta inlägg: http://livethemma.ikea.se/inspiration/kontrastrik-vra . Jag gillar atmosfären och blandningen av gammalt och nytt.

 • e skriver:

  Här hittade jag direkt inspiration till lite roligare förvaring av böckerna och andra grejer så de blir en del av inredningen på ett snyggare sätt http://livethemma.ikea.se/inspiration/skyline-av-bokhyllor

 • Susanne skriver:

  Det var ju inte det lättaste att hitta bland alla fina och roliga inlägg! Jag fann dock att jag återkom till det här inlägget http://livethemma.ikea.se/inspiration/gammalt-och-nytt-i-skon-kontrast som på ett personligt och roligt vis blandar nyinköpt med loppisfynd; nostalgiska (mormors koppar) detaljer tillsammans med för miljön oväntade objekt som blir riktigt bra inredningsdetaljer (fågelholkarna!)Det är fint när det händer saker i inredningen, när olika materialval, färger och möbelstilar möts.

 • Lina Örner skriver:

  Alla inlägg!!! Jag gillar alla inlägg. Man blir så himla inspirerad. Och så glad när andra visar upp sin kreativitet. Om jag måste välja så väljer jag detta:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/barnens-ratt-till-egna-garderober
  Jag letar just nu garderobsinspiration/förvaring till barnrummet men får inte riktigt till det. Men det här var ju superfint 🙂

 • Det jag uppskattar mest med Livet Hemma är de vackra bilderna, som det här tipset t ex: http://livethemma.ikea.se/inspiration/grannare-granar-i-stan eller en inspirerande känslobild som den för pysseltävlingen: http://livethemma.ikea.se/inspiration/gor-julpyssel-och-vinn-festligt-kalaspaket

  Det var en inredare från Calmare stad
  som var förtjust i en lampa så till den milda grad
  att hon lärde sig att svarva
  och sparade tygbitar att skarva
  så vann hon originalet skulle hennes man bli glad

 • Anna H skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/vad-ar-jul-utan-bambi

  Jag har en fascination för djur som detaljer i inredning och älskar Lindas rådjur. Tillsammans med den gröna växten i bakgrunden och ljuslyktan blir det ett vackert stilleben som jag tycker passar utmärkt till jul! Finfint tips! 

 • Nina E skriver:

  Jag fastnade direkt för detta inlägg: http://livethemma.ikea.se/sites/livethemma.ikea.se/files/inspiration/image/iller-1.jpg

  Fascinerande hur man kan blanda konstslöjd och skapa egna fantasifulla kreationer. Detta är något jag kommer att ta med mig som inspiration i inredningen av min nya lägenhet.

 • Ingrid skriver:

  Bloggen "Livet hemma" är en blogg som jag följer. Jag tycker den är bra och bilderna är underbara. Mitt favoritinlägg kan bli svårt att välja, men jag ska försöka.
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/malm-%E2%99%A5-skubb
  Jag gillar förvaring av alla sorter. Malm hjärta skubb, heter ju inlägget. Och det stämmer på mig. Detta inlägg blev till ett tips för mig. Och jag inhandlade skubbs förvaring. Vilken ordning jag fick i min malm byrå. Jag kommer att köpa fler förvaringslösningar från Skubb, eftersom jag har flera byråer från Malm. Och de är ju inte dyra heller, så man kan kosta på sig att ha ordning.

 • Annika skriver:

  Inlägg som detta http://livethemma.ikea.se/inspiration/boka-bord kännetecknar Livet Hemma, tycker jag. Nyskapande idéer och tips. Inspirerande!

 • Helena skriver:

  Jag fullkomligt älskar den här idén med skor i vitrinskåpet.http://livethemma.ikea.se/inspiration/hylla-dina-skor En smart, annorlunga och stilig lösning.

 • Erika skriver:

  "Livet hemma" är verkligen en bra inspriationskälla!
  Det jag fastnat mest för är detta inlägg:
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/benkts-basta-garderobstips
  Eftersom vi snart ska flytta in i vårt nybyggda hus där det finns två walk-in-closets som ska inredas på bästa sätt, ska jag verkligen ta till mig Benkts tips! Framför allt att börja med att inventera mina kläder:=) I de nya garderoberna ska det inte få hänga gamla trasor som man knappt kommer ihåg att man äger, utan där ska det vara ordning och reda och bara hänga fina outfits som får se dagens ljus med jämna mellanrum. Sedan ska dessa walk-in-closets planeras så att vi får optimal förvaring utifrån de kläder som ska hänga där! Längtar!!:=)

 • Theresa skriver:

  Har alltid varit förtjust i origami och denna post inspirerar mig att återuppta vikandet: http://livethemma.ikea.se/inspiration/satt-farg-pa-bordet

 • maria skriver:

  Mitt favoritinlägg är detta tips om hur man på ett enkelt, snabbt och billigt sätt kan förändra sina köksstolar.Det är de bästa tipsen tycker jag, de som alla kan göra.
  http://livethemma.ikea.se/inspiration/knyt-snore-runt-benet

 • Viktoria Muhr skriver:

  http://livethemma.ikea.se/inspiration/kika-in-i-helene-billgrens-atelje

  Jag gillade det inlägget för att det var intressant att kolla på bilderna. Jag är faschinerad av Helene Billgren, eller egentligen alla konstnärer!

 • Anna K skriver:

  Inlägget om blommor, http://livethemma.ikea.se/inspiration/hemma-hos-madelin-downey, visar hur enkla snittblommor och flaskor kan bli otroligt vackert, mycket inspirerande!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.