Annons

1 december – dagens lucka i Adventskalendern

Idag startar årets julkalender. En ny bloggtävling varje dag fram till julafton, och för dem som har tävlat i varje lucka finns chansen att lägga vantarna på nummer 24. Först ut är String som sponsrar med en variant på sin prisbelönta och klassiska bokhylla. String Pocket passar för CD, DVD och pocketböcker. Eller ett stilleben vackra saker. Värde 950 kr exkl. frakt. Allt du behöver göra för att delta i dagens lucka är att svara på frågorna i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att ange din mailadress i kontaktformuläret (mailadressen syns inte för de andra bloggläsarna). Så snart vinnaren är utsedd annonseras den i det här inlägget.

Dagens tävlingsfrågor:
1) String är en modern designklassiker. När grundades företaget och av vem/vilka?
2) Om du fick göra en hel vägg med String systems, vilket rum skulle du välja och vad skulle du ha i den?


Tävlingen är avslutad. Grattis till Ida på bloggen Husligt.se Hör av dig med din adress så ser vi till att priset kommer inom kort!


Tävlingen pågår tom 2/12 kl. 07.00. Vinnaren utses av sponsrande företag och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en hylla i potten, värd 950 kr exkl. frakt

Kategorier:

Kommentarer

 • dora skriver:

  God decembermorgon!

  1. 1949 av Nisse och Kajsa Strinning

  2. Vardagsrummet. Vi skulle ha vårt bibliotek där med diverse konstprylar

 • Anna markmann skriver:

  Nisse och Kajsa strinning 1949 men slog igenom 1955

  i barnens sovrum med förvaring för alla småpryttlar och leksaker och göra ett litet skrivbord och plats för deras böcker. Eftersom de delar rum skulle jag välja varsinn färg på hyllplanen så att de vet var sina egna saker är.

 • Linda Eklund skriver:

  År 1952 av Nisse Strinning! String Systems skulle passa perfekt på min wc… Kunna visa mina fina smycken i lyxiga små "lådor" tillsammans med snygga flaskor med rengöring osv. Jag kan se det framför mig hur hyllsystemet förhöjer hela damrummet!

 • Vicky skriver:

  Nils strinning skapade tillsammans med sin fru Kajsa Strinning den första Stringhyllan 1949 för en tävling av Bonniers Folkbibliotek. Företaget/en grundades 1952, String Design AB och Swedish Design AB.
  Jag hade placerat mitt String system på paradplats i vardagsrummet och fyllt det med mina finaste saker, minnen, foto, böcker och musik. Mitt egna livsmuseum!

 • louise skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 men företaget startades 1952
  2. Jag skulle sätta den i min gudsons nya rum. Han är 1.5år och håller på att få sitt eget rum där ett String Systems skulle fungera perfekt på en av väggarna.

 • Eva skriver:

  Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning och hans fru Kajsa.

  Jag skulle göra om den vägg i vardagsrummet som agerar arbetsplats. Underbart med fint skrivbord samt mängder med både snygg och bra förvaring.

 • Maria Dahlstedt skriver:

  Det grundades 1946 av Nisse & Kajsa Stringing

  Om jag fick välja så skulle jag sätta ett string system i mitt vardagsrum.

 • Lisa Gullberg skriver:

  1. Stringhyllan skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949.
  2. I min lilla lägenhet skulle jag ha mitt String system i vardagsrummet. Jag skulle fylla den från golv till tak med alla mina saker som bara längtar efter att få en plats. Såsom böcker, skivor och fina högar med tidningar.

 • amanda skriver:

  Bolaget String Design registrerades 1941-01-29 av Nisse Strinning.

  Hade jag gjort en hel vägg så hade den blivit i barnrummet, jag hade gjort en del som ett skrivbord till den större killen, med vackra tavlor pennor, papper och mer pyssel. Den andra delen som ett kök till den lilla tjejen. Där man vackert kan ställa upp lite tallrikar, glas, grytor och mat.

 • Malene skriver:

  1. Nisse Strinning startedefirmaet i 1952
  2. jeg mangler plads til mine kogebøger i mit køkken, så der ville jeg hænge den.

  Jeg håber at man også kan deltage i konkurrencen selvom jeg bor i Danmark. Ellers må du lige sige til.

 • Ida skriver:

  God morgon 1 decemeber!

  1. Kajsa och Nisse Strinning skapade tillsammans Stringhyllan år 1949 i en tävling för Bonniers Folkbibliotek. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle välja att ha en vit stringvägg i arbetsrummet med inspirerande böcker och minnesvärda saker att vila ögonen på när koncentrationen tryter. Datorn får sin hedersplats på en av de större hyllplanen som fungerar som skrivbord och alla viktiga pärmar samlas längst ned. Praktiskt, smart och stiligt!

 • Kajsa skriver:

  1. År 1952 startade Nisse Strinning företaget med sin fru Kajsa. 1949 skapades hyllan.
  2. Göra ett rum som bibliotek och ha böcker och vackra stilleben i hyllorna.

 • Carolina skriver:

  Jag skulle göra ett superlyxigt gå-in-skafferi med snygga förpackningar och burkar, prydligt staplade i svarta stringhyllor.

  Nisse Strinning lanserade hyllan 1949.

 • Miriam skriver:

  Svar:
  1.Företaget grundades 1952 av Nils"Nisse" Strinning men hyllan formgavs 1949 av Nisse och kajsa Strinning.

  2.Vi har ett litet vindsrum med fantastisk utsikt över nejden. Där hade jag satt upp mina stinghyllor fyllda med härliga böcker och CD-skivor. En vacker fåtölj är det som fattas och sedan skulle mitt kreativa vattenhål vara klart!

 • AnnaJ skriver:

  1. Dagens Stringhyllor tillverkas av företaget String Furniture och startades 2005 av Peter Erlandsson och Pär Josefsson som köpte tillverknings- och försäljningsrättigheterna av Nisse Strinning.

  2. Min vägg med String System skulle hamna i vardagsrummet. Där skulle jag förvara alla våra böcker, mina inredningstidningar (som nu inte har någon bra plats) samt annat fint som man blir glad av att se.

 • Camilla skriver:

  År 1952 bildade Nisse och Kajsa Strinning företagen String Design AB och Swedish Design AB

  Jag skulle vilja ha hyllan i vardagsrummet och ställa fina bildböcker och pryndadssaker som är sköna att titta på!

 • Emm skriver:

  1. String design AB grundades 1952 av Nisse Strinning

  2. Jag skulle vilja fylla en vägg i vårt vardagsrum med Stringhyllor. Skåp nertill för alla prylar som spel, ljus mm som man inte vill ha framme och öppna hyllor upptill för alla mina cd-skivor som jag fortfarande inte riktigt kan släppa, trots att jag spelar nästan all musik digitalt nu. De är ju så fina, som dekoration i sig själva!

 • 1. Företaget grundades 1952 av Nils Strinning. Hyllan däremot formgavs däremot av både Nils och hans fru Kajsa redan 1949.

  2.En hel vägg skulle vara en dröm att ha i det kommande kontoret. Perfekt att hålla ordning och reda med alla företagspapper!

 • Martin Karlsson skriver:

  1. 1952 bildade Nisse Strinning företaget String Design AB

  2. Vår dotters rum skulle må bra om alla hennes leksaker och böcker fick en större stringhylla att samsas i och hennes föräldrar skulle må bra av att titta på den.

 • Jennie skriver:

  1. 1949 skapades Stringhyllan av Nisse och Kajsa Strinning.
  Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. En vit stringvägg där mina barn 1,5 och 4 år kan ställa ut alla
  sina små alster som dom kommer hem med från förskolan varje dag.
  Ett litet vernissage i hemmiljö som förändras varje dag 😉

 • Lina skriver:

  1. Företaget grundas 1952 avNils och Kajsa Strinning. De skapade den första stringhyllan 1949.

  2. Jag skulle skapa ett system till köket. Blandat med skåp och öppna hyllor för vackra burkar och porslin.Självfallet även några tidningsställ för kokböker och mattidningar

 • Ingrid Nielsen skriver:

  Kajsa och Nisse Strinning formgav hyllan 1949.

  Jag har precis beställt hylla och skåp som jag ska ha i vardagsrummet. I skåpen ska jag ha glas och på hyllan ska jag ställa en Georg Jensen-skål med frukt.

 • Nisse Strinning startade företaget 1952 och stringhyllan kom 1949.

  Förra veckan satt jag faktiskt och ritade på en hel vägg med stringhyllor. Om det blir som jag vill så ska vi ha dem i hallen. Två sektioner med golvhyllor, en med hyllplan och en lådhurts längst ner. I lådorna ska det få plats med vantar och mössor och på hyllorna plats för både fint och praktiskt. Den andra sektionen ska i så fall ha tidningshyllplan och på dem ska vi ställa alla våra skor.

 • Lina skriver:

  1. År 1952 bildade Nils och Kajsa Strinning sitt bolag, men företaget som idag äger rättigheterna att producera hyllsystemet String bildades 2005 av Peter Erlandsson och Pär Josefsson.

  2. Min "string-vägg" skulle sitta i mitt kontor. Jag skulle fylla hyllorna med böcker, pärmar, tidningar, omslagspappersrullar, förvaringsburkar med saxar, pennor, min samling grattiskort and so on. En kreativ vägg helt enkelt.

 • Labolina skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils Strinning. Hyllan däremot formgavs däremot av både Nils och hans fru Kajsa redan 1949.

  2. Helt klart köket. Där skulle hyllorna fyllas med färska kryddor, fina burkar med diverse plock i, min samling kokböcker och sist men inte minst några glasflaskor i olika former och färger. Perfekt!

 • Victor skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning formgav stringhyllan 1949, företaget String Design AB grundades dock år 1952.

  2. Jag och min sambo skulle bygga ett stort system i sovrummet och placera alla hennes fina skor där. Hon har hundratals och de blir som ett konstverk.

 • Carin H skriver:

  1. Företagets grundades 1952 av Nils "Nisse" Strinning.

  2. Jag ska precis flytta och vet precis var jag skulle ha en string-vägg! I sovrummet finns en alkov som jag skulle klä i hyllor och använda för att ställa upp mina finaste skor.

 • Benita skriver:

  1. 1949 av Nisse Strinning.
  2. Jag skulle vilja sätta upp stringhyllan i min sons rum. Han går på teknisk linje på gymnasiet med industridesign som inriktning och skulle gilla denna! Perfekt till tonårsprylarna.

 • CarPet skriver:

  1. 1952 av Nils Strinning
  2. Jag skulle ha en vit String-vägg i sonens rum den dag han flyttar hemifrån. Den skulle jag fylla med alla böcker som i dag ligger i lådor i förrådet. Massor av böcker…

 • Lena skriver:

  1949 av Nisse och Kajsa Strinning.

  Jag hade nog bytt ut hyllorna över soffan till String istället 😀

 • Benjamin skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils "Nisse" Strinning.

  2. Eftersom att jag snart flyttar till en mindre lya som ligger i ett hus byggt ganska samtidigt som hyllans introduktion hade det varit perfekt att fylla ut det lilla kökets tomma vägg med tidsenlig förvaring från String till alla mina koppar, glas och prydnader från perioden. Både funktionellt och vackert, så att jag kan visa upp min samling utan att stoppa in den i ett tråkigt vitrinskåp och samtidigt ha allt inom räckhåll!

 • Ingen vanlig dag skriver:

  1. Nils och Kajsa Strinning startade företaget String design AB 1952 (stringhyllans skapades redan 1949).

  2. Jag skulle helt klart vilja ha ett stringhyllesystem i min pyssel- arbetshörna. Den skulle jag fylla med alla mina vackra burkar med pyssel, burkar med knappar och tapetstuvbitar. Dessutom böckerna med inredning, design och pyssel så att jag har det på ett och ssamma ställe.

  Kul att adventskalendern är igång igen – det känns verkligen lovande i år! 🙂

  /Kristina

 • Anonym skriver:

  1. 1952 av Nils "Nisse " Strinning

  2. Ska snart äntligen får till en walk-in-closet. Drömmen hade varit att fylla en vägg med string® plex för alla smycken och assessoarer!!

 • Madeleine Holm skriver:

  Hej hej !

  1. String startade 1949 av Nisse Stinning.

  2. Jag hade velat ha ett String system i mitt arbets/syrum/atelje, då jag hade kunnat kombinera systemet, med en arbetsyta, massa förvaring, och hade kunnat visa det jag sytt, skissat,byggt byggtosv i hyllorna.. som en miniutsällning för mig själv.

  Ha en fortsatt trevlig dag !

 • Anna skriver:

  Stringdesign grundades 1952 av Nisse Strinning.

  Jag hade valt en vit stinghyllekombination på kontoret med hyllor, skåp och kontorsskiva. Lätt att anpassa till det mycket oregelbundna rummet.

 • Malin L skriver:

  1. Företaget grundades 1952, men Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan tillsammans 1949.
  2. Jag skulle vilja ha en hel stringvägg i arbets/hobbyrummet. Det är många pärmar, boxar och attiraljer som ska samsas – stringhyllorna sväljar nästan hur mycket som helst! Dessutom skulle jag vilja få in en skrivbordsskiva för laptopen så att man inte behöver ta undan den från hobbybordet varje gång någon vill pyssla, måla och limma.

 • Stina Nordström skriver:

  1. Kajsa och Nisse Strinning skapade tillsammans Stringhyllan år 1949 i en tävling för Bonniers Folkbibliotek. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Helt klart mitt arbetsrum! Det smarta och snygga hyllsystemet skulle svälja allt ifrån min symaskin, till mina tyger, knappar,trådrullar, papper, klister, glitter och annat pyssel som jag har! Skulle jag vinna EN hylla skulle den dock hamna i barnrummet jag just nu inreder åt min ännu ofödda lilla bebis som kommer i början av februari!

  Kuuuul att kalendern är igång! Weee – håller tummarna!
  / Stina

 • Fru Mars skriver:

  1. 1952 grundade Nils Strinning företaget String Design AB. Själva hyllan kom dock till något tidigare – nämligen 1949 då Nils, tillsammans med sin hustru Kajsa, formgav den till en tävling som Bonniers folkbibliotek utlyste.

  2. Jag har en tom vägg i mitt kök som bara väntar på att prydas med Stringhyllor. Dessa skulle jag fylla med mitt liv – d.v.s minnen, foton, tavlor, böcker (i stora lass), barnens alster m.m. Just nu ligger mycket av dessa nedpackade i lådor eller utspridda lite här och var. Längtar verkligen efter att kunna samla ihop allt till en helhelt. Tänk att få njuta av den synen till varje måltid. Vilket naturligt sätt att minnas livet som varit och skapa förväntningar på det som komma ska, tillsammans med nära och kära.

 • Loppan Lorum skriver:

  1. Nils "Nisse" Strinning grundade företagen String Design AB och Swedish Design AB 1952. (Själva String-hyllan skapade han tillsammans med sin fru Kajsa 1949.)

  2. Jag skulle definitivt sätta hyllorna i arbetsrummet och fylla det med alla garner och tyger och fina burkar med pysselprylar som jag samlat på mig genom åren.

 • Jesper N skriver:

  Det grundades 1946 av Nils och Kajsa Stringing

  Ett Stringsystem i svart i arbetsrummet hade skapat både ordning och matchat upp den i övrigt ljusa inredningen!

 • Anneli skriver:

  1. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning

  2. I vårt allrum där vi samlas och myser med familjen, där barnen leker, där vi dricker thé framför TV:n och spelar spel. Längs en vägg skulle jag sätta ett system och förvara barnens spel, filmer och annat.

 • monnah skriver:

  1) Företaget String Design AB bildades 1952 av Nisse Strinning. (Stringhyllan ritades däremot med hustrun Kajsa 1949.)
  2) En vägg med String för vackra ting… Hoppas jag har första tjing! Allvarligt talat skulle jag önska mig ett Stringsystem i vår väldigt funktionella, men inte så snygga hall/arbetshörna på övervåningen. Jag kan inte tänka mig bättre inspiration på min arbetsplats!

 • Hanna skriver:

  1. 1949 startades företaget av Nisse och Kajsa Strinning

  2. Jag skulle ha ett system i hallen, praktiskt och stilrent. Korgar med allt från mössor till raggsockar skulle stå på hyllorna och såklart ett och annat fint stilleben av mina allra finaste saker.

 • Elin skriver:

  Kajsa och Nils Strinning år 1949.

  Skulle montera upp min string hylla i gästrummet. Där skulle jag sedan kunna ha böcker och prydnadssakerna som nu förvaras på vinden.

 • Paula skriver:

  1. String Design AB som tillverkade hyllan från början bildades av Nisse Strinning, hyllans skapare, 1952. Idag tillverkas hyllan av String furniture, som startades 2005 av Peter Erlandsson och Pär Josefsson som köpt tillverknings- och försäljningsrättigheterna av Nisse Strinning.

  2. Om jag fick inreda ett helt rum med stringhyllor skulle det bli det tänkta arbetsrummet/biblioteket i vårt kommande hus. Det ska bli ett ljust luftigt rum där stringhyllorna skulle passa perfekt, gärna i en kombination av klassiska stringhyllor och de modernare detaljerna som finns till idag, med skrivbordsdel och lådsystem. Med den inredningen skulle jag äntligen få plats med både mina älskade pocketböcker och de böcker jag behöver i mitt arbete. Det skulle verkligen vara ett drömrum!

 • Anna skriver:

  1. Stringhyllan skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949.

  2. Den skulle sättas upp i min 1,5 årige sons rum. Där skulle avdankade leksaker, som är för fina att läggas undan, minnen och bilder få en hedersplats. En litet stilleben helt enkelt : )

 • Johanna skriver:

  1. Företaget startades 1952 av Nils Strinning.

  2. Jag har länge önskat mig dessa hyllor till min alldeles egna pysselvrå här hemma, vrån där jag smiter inte för att pyssla och skapa och hämta ny energi. Ytan i rummet är inte stor, men jag tror att Stringhyllorna skulle passa alldeles utmärkt!

 • Annika skriver:

  String Design AB grundades 1952 av Nils Strinning

  Jag skulle bygga upp en massa hyllor luftigt bakom/över soffan, då min lägenhet kräver ett visst mått av compact living och golvstående hyllor tar lite för stor plats. Hyllan skulle jag sedan fylla med böcker och lampor. Ljus i bokhyllor är underskattat!

 • Anna skriver:

  1. Stringhyllan skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949.
  Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Den skulle sättas upp i min 1,5 årige sons rum. Där skulle avdankade leksaker, som är för fina att läggas undan, minnen och bilder få en hedersplats. En litet stilleben helt enkelt : )

 • Anette skriver:

  1.Strinning grundade 1952 String Design AB

  2. För 1½ år sedan flyttade vi in i vårt nybyggda hus, men har ännu inrett klart. I vardagsrummet har jag en stor vägg (typ 5*4 m) den är ännu så länge tom, men min drömm är att sätta upp ett stort snyggt hyllsystem där ALLT rymms. Böcker, tavlor, spel, filmer, skivor och prydnassaker i en härlig blandning!

 • Zandra skriver:

  Företaget startades 1952 av Nils Strinning.

  Jag skulle vilja ha ett Stringhyllsystem (rött) i sonens rum och fylla med alla leksaker och böcker.

 • Maria skriver:

  Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning.

  Jag skulle bygga upp en hel vägg, runt en stor öppning, ända upp i tak (2,90) med string-hyllor. Dessa skulle jag fylla med böcker, böcker och åter böcker (som idag otrivs i Billy:sar…..)

 • Anette skriver:

  Design: 1949 av Nisse og Kajsa Strinning.
  Firma: String Design AB ble startet i 1952.

  Jeg ville hatt hyllene på mitt nye kontor som jeg flyttet inn på i går, etter 8 år i de forrige lokalene. Der ville jeg stille ut bøker jeg selv har designet og andre ting jeg er glad i.
  Det hadde blitt så fint!

 • Maria skriver:

  1)Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 men företaget startades 1952
  2)Den minimalistiska tidlösa designen skulle bli så fin i vårt TV rum. Jag skulle bla ställa min Sonny Angel-docka i den som en kitschig kontrast,nu är det väl ändå min tur,låt mig få hyllan till min lyckofigur!=)

 • Linnéa skriver:

  1. Stringhyllan skapades av Kajsa och Nils (Nisse) Strinning år 1949 som ett tävlings bidrag till Bonniers Folkbiblioteks tävling för monterings- och utbyggbar bokhylla. År 1952 bildade Nils företaget String Design AB.
  2. I rummet där man är allra mest, både till vardag och till fest. Där skulle hyllsystemet string få hägra, då det en vägg i köket skulle belägra. Med plats för vackra kokböcker och roliga minnen, skulle det väcka upp alla mina kreativa sinnen.

 • Majsan skriver:

  1. 1952 av Nisse String
  2. Jag skulle förvara alla mina pocketböcker i den ovanför pianot i det kombinerade data-,sy-,musikrummet.

 • EmmaP skriver:

  Nils och Kajsa Strinning grundade företaget 1952.

  En vägg i mitt pysselrum skulle få prydas av stringhyllor. Hyllplanen är lika breda som min pysselförvaring så det passar perfa. Tyg och garner skulle få bo bakom dörrar och i lådor.

 • Katarina skriver:

  1. Stringhyllan skapades av Nisse & Kajsa Strinning 1949, och företaget String Design AB bildades 1952.

  2. I arbetsrummet i vårt lilla 60-tals hus skulle det passa perfekt med ett Stringhyllsystem!

 • Filippa skriver:

  1. Kajsa & Nisse Strinning skapade tillsammans Stringhyllan år 1949. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.
  2. Jag skulle vilja ha String i köket för mina kokböcker, ett hundratal. Men det får inte plats så det skulle bli i i mitt extra rum, vita String fyllda med kokböcker, favoritpocket och annat smått & gott.

 • Lina Loikas skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils och Kajsa Strinning.
  2. Jag skulle ha String systems i mitt kontor / mysrum och fylla den med en massa fina föremål som nu är utspridda i huset, samt en internet-tv monterad på väggen. Klassiker blandat med ultramodernt.

 • Lotta skriver:

  1) Hyllan formgavs av Nisse och Kajsa Strinning 1949. Strinning design grundades 1952 av Nisse. String Furniture startades 2005 av Peter Erlandsson och Pär Josefsson (keep up the good work!).

  2) En hel vägg skulle avgöra kampen om hur vi ska inreda vårt arbetsrum 🙂 Då skulle vi kunna få både hyllor, var sin arbetsbänk och så lite lådor och skåp/luckor i stället för gammal Ikea-hurts och fula högar (så att bara de snygga högarna syns…).

 • Josefine skriver:

  1. Nils Strinning grundade företaget String Design AB 1952.
  2. Jag skulle mer än gärna fylla en vägg i det blivande biorummet i källaren med Stringhyllor. Där skulle våra CD-skivor, DVD-boxar och -filmer få trängas tillsammans med foton och andra minnen. (Samt en och annan diskret låda fylld med nödsnacks till filmkvällarna :))

 • Jeanette skriver:

  Godmorgon i adventskalendern! 🙂

  1)Företaget grundades 1952 av Nils Strinning. Hyllan däremot formgavs däremot av både Nils och hans fru Kajsa redan 1949.

  2)Min "tonårige" son är säker på att hans mamma länge har trott att hon har en dotter inredningsmässigt. Det vore fint att få byta ut hans hyllor till svarta stringhyllor … 🙂
  Han skulle säkert bli jätteglad … (och jag med)

 • Hanna skriver:

  Företaget grundades 1952 av Nisse Srinning som frontfigur och hustrun Kajsa, även hon som formgivare.

  I mitt arbetsrum här på Kungshöjd skulle jag klä en hel vägg med String System i vitt. Massor av hyllplats och ett fint skrivbord! En vit MAC, mina svarta pärmar, foton på väninnorna och pocket i massor skulle allt få ta plats.

 • Elisabet skriver:

  Dagens tävlingsfrågor:
  1) Företagen staratdes 1952 av Nisse Strinning.
  2) I köket!
  Jag skulle bygga hyllan från tak till golv, runt spis och fönster! Där skullé alla mina fina Tallrikarkoppar/glas/hushållsmaskiner/kokböcker/karotter/kastruller och kryddor få stå! Ja, Allt som ska användas och som ska stå lättillgängligt!

 • Anne skriver:

  1. Själva hyllan designades 1949, men företaget registrerades 1952. Det företag som säljer den idag, String Furniture, startades 2005.

  2. Det skulle bli det som idag är extrarummet, populärt kallat "skräprummet"… du hör ju på namnet vad som är problemet – det skulle egentligen behöva vara kombinerat arbetsrum och bibliotek.

 • Maria skriver:

  String Design AB startades 1952 av Nils Strinning.

  Två av mina största intressen är musik och litteratur, två platskrävande intressen. Störst väggyta har jag i mitt vardagsrum så där skulle jag samla musik, litteratur och film!

 • Malin skriver:

  1. Kajsa och Nisse Strinning grundade företaget String Design 1952.
  2. Min helvägg med stringhyllor skulle göra sig perfekt i allrummet. Med en hylla för datorn så skulle det bli ett perfekt skrivbord.

 • Katarina skriver:

  1. Kajsa och Nisse Strinning skapade tillsammans Stringhyllan år 1949 i en tävling för Bonniers Folkbibliotek. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle ha en hel bokhyllevägg i vardagsrummet, i olika färger som matchade mina böcker!

 • Anu skriver:

  1. Kajsa och Nisse Strinning, Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.
  2. Vardagsrummet!!!

 • Elin skriver:

  Stringhyllan kom till i 1949 och designades av Kajsa och Nisse Strinning. Själva företaget grundades av Nisse Strinning i 1952.

  Jag har en fristående vägg i vardagsrummet där teven hänger, och på baksidan av denne skulle jag vilja sätta upp Stringhyllor. Där skulle jag sätta in lite snygga svart/vita foton samt glasföremål. Även i köket skulle jag vilja ha en hylla att sätta fina flaskor och burkar i! =)

 • Sandra skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 men företaget startades 1952.
  2. Jag drömmer om en stringvägg i badrummet. Där skulle jag rada upp fina handdukar, vackra parfymflaskor och väldoftande ljus, några glasburkar med tvålar och annat fint i skulle också få plats. Naturligtvis skulle ett av hyllplanen få bebos av några väl valda böcker, för jag älskar att läsa en bok i badet.

 • Stämningsfullt skriver:

  1. Själva företagt grundades 1952 av Nisse Strinning. Hyllan formgavs av honom och hans fru Kajsa 1949.

  2. Jag skulle sätta upp hyllorna på sonens rum och fylla dem med bra, snygg förvaring och fina stilleben! Perfekt, praktiskt och SNYGGT!

  Kram Vanja.

 • Therese skriver:

  1. 1949 av Nisse Strinning
  2. Jag skulle vilja ha ett system på vårt kontor/gästrum. Där vi har datorn nu vill jag ha golvgavlar med skrivbordsskiva och skjutdörrsskåp under, och hyllpan ovanför. Bredvid skjutdörrar och tidskriftssamlare. Sedan ska den byggas vidare med väggkonsoller och hyllplan mot fönstret. Där försvinner det praktiska och man får bara ställa vackra saker i den delen.
  Åh vad fint och lättstädat det skulle bli!

 • Ida skriver:

  1. Formgavs av Nisse och hans fru Kajsa Strinning 1949.
  2. Dom är så snygga och klassiska så man kan ha dem i alla rum! Men jag skulle vilja klä en hel vägg med vita stringhyllor i vardagsrummet. Där skulle jag förvara mina böcker och andra fina saker.

 • Ylva skriver:

  Du går ut hårt med en fantastisk vinst!
  1. Företaget grundades 1952 av Nils Strinning. Hyllan formgavs däremot av både Nils och hans fru Kajsa 1949.
  2) skulle absolut välja arbetsrummet, vårt finaste rum med väldigt fin och speciell fönsternisch. Huset är byggt 1950 så stringhyllesystem skulle passa väldigt väl in här.

 • Tess skriver:

  1, String Design AB grundades av Nils Strinning 1952. (hyllan formgavs 1949 av Nils och Kajsa, hans fru)

  2, Gästtoaletten! För att ha extra toapapper och gästhanddukar på! Snyggt och stilfullt! Och klart annorlunda..

 • Petra skriver:

  1. Företaget bildades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle skapa ett blickfång i vårt funkishus genom att sätta upp två string hyllor med hyllplan i valnöt bredvid varandra i det vitmålade trapphuset. Några inramade foton samt ett fåtal väl utvalda (lek)saker som har varit oss i familjen kära skulle placeras i hyllorna.

 • Kaisa skriver:

  1. Färetaget String Design AB grundades 1952. Sting hyllan skapade han tillsammans med sin fru Kajsa Strinning 1949.

  2. Jag skulle sätta upp hyllan i vårt sovrum. Så att det blir som ett litet biblioteks hörna. Har alltid velat ha ett rum som bibliotek/inspirationsrum, men så länge vi bor i en två får jag göra mig ett eget hörn i sovrummet där jag kan sitta och läsa och titta i tidningar och drömma mig bort!

 • Johan Andrén skriver:

  Stringhyllan skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949.
  Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  Vart skulle jag vilja ha en helvägg? i Vardagsrummet/Matsalen, Däremot skulle pocketvarianten vid eventuell vinst få pryda sovrummet.

 • johanna skriver:

  Nils och Kajsa Strinning ritade hyllan 1949 men företaget String Design startades först 1952.

  Jag skulle sätta hyllan ovanför vårt arbetsbord och fylla den med tidskriftssamlare och pärmar i mängder med gröna nyanser för att matcha 60-talsryan av Marianne Richter som vi nyss ropat in på auktion!

 • Freddie skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning skapade Stringhyllan 1949 och
  företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle placera den i mitt vardags/sovrum, jag bor nämligen i en etta och det är svårt att ordna med en bra men samtidigt snygg och stilren förvaring som snyggt kan kombinera vardags- och sovrum. I bokhyllan hade jag placerat alla studieböcker, tv och inte minst de "prydnadssaker" som inspirerar och ger mig kraft att fortsätta kämpa mig igenom min utbildning!

 • Ulrika Viklund skriver:

  1) År 1952 bildade Nisse och frun Kajsa Strinning de två företagen String Design AB.
  2) Självklart barnrummet! För mina små barns förbvaring av Lego-gubbar. Sen när de växer upp så växer möbeln med dom. Kommer alltid att passa bra!

 • Jenny skriver:

  Nils och Kajsa Strinning grundade företaget 1952 (hyllan skapades dock redan -49)

  Vi har ett litet allrum som vi ska göra om till bibliotek nu när vi börjat inreda övervåningen. Där drömmer jag om stringhyllor längs hela ena väggen och en läshörna med två snygga 50-talsfåtöljer och ett litet teakbord. Åhhh, vad det skulle bli fint!

 • Jenny skriver:

  God morgon kalla december…
  1). År 1952 bildade Nils Strinning de två företagen String Design AB och Swedish Design AB.
  2). Vi skulle vilja sätta upp dom i vårt sovrum, där vi saknar fin förvaring för våra böcker, ljus och fotografier.

 • Anna skriver:

  Nils Erik, Nisse, Strinning och hans dåvarande fru Kajsa, designade bokhyllan string 1949 och startade företaget 1952.

  Om jag vinner skulle jag vilja fylla hela hyllan med växter, till exempel "hjärtan på snöre". De skulle hänga så fint ut ur bokhyllan.

 • Malin Björling skriver:

  Hej Frida, äntligen igång med kalendern TJOHO !
  Företaget/en grundades 1952, String Design AB och Swedish Design AB.
  Jag skulle gärna ha en String-vägg i min målarstudio, plats för alla dukar, byttor med penslar, korgar med färger och eftersom den är så luftig kan färdiga verk ställas upp snyggt i hyllan oxå.

 • Maud Fast skriver:

  Hyllan skapades av Nisse Strinning tillsammans med sin fru Kajsa 1949 som bidrag till en tävling.
  Skulle jag vinna hyllan skulle jag välja att ha den i mitt arbetsrum. Jag arbetar med bonsai, och skulle förvara de bonsaikrukor jag inte har i användning i hyllan. Krukorna är små konstverk i sig, och skulle gärna få ha en vackrare förvaringslösning än det stängda skåp jag nu förvarar dem i.

 • Malin Björling skriver:

  Hej Frida, äntligen igång med kalendern TJOHO !
  Företaget/en grundades 1952, String Design AB och Swedish Design AB.
  Jag skulle gärna ha en String-vägg i min målarstudio, plats för alla dukar, byttor med penslar, korgar med färger och eftersom den är så luftig kan färdiga verk ställas upp snyggt i hyllan oxå.

 • Linda Åslund skriver:

  1. År 1952 grundades företaget av Nils Erik och Kajsa S Strinning.
  2. Om jag fick göra en hel vägg skulle jag dela upp den väggen och göra en hyllrad, som en sträng, från golv till tak i vart och ett av husets rum. Jag skulle använda dessa hyllor till pocketböcker. Närvaro av böcker och enkel, god design i ett rum inspirerar, gör att jag känner mig hemma, och gör det lätt att få andra att känna sig hemma. Det vore kul!

 • Maud Fast skriver:

  Korrigerar mig själv, jag läste tävlingsfrågan fel. Företaget grundades först 1952 av Nisse Strinning och hans fru, även om den första hyllan skapades redan 1949.

 • malin björling skriver:

  Nisse och Kajsa Strinning hette ju grundarna förstås, glömde det i ovanstående kommentar

 • Carola skriver:

  Åh, jag älskar verkligen stringhyllorna.

  1952 bildade Nisse och Kajsa Strinning de två företagen String Design AB och Swedish Design AB. Den berömda Stringhyllan skapades 1949.

  Jag skulle välja att placera ett stringsystem i sovrummet. Där har vi just nu en teakbyrå och ett teakskrivbord, men ingenting på väggarna ännu. Jag skulle behöva ett bra förvaringssystem som skulle kunna göra att jag kunde använda sovrummet som arbetsplats (är egenföretagare). Just nu sitter jag i hallen och det är dumt eftersom jag inte kan stänga om mig och det är svårt att jobba när barnen är hemma.

 • Jenny skriver:

  Företaget grundades av Nils och Kajsa Strinning år 1952 men Stringhyllan ritades redan 1949.

  Jag är en stor musikälskare som bor på liten yta så för mig vore det perfekt att fylla min lilla vägg i vardagsrummet med Stringpockethyllor från golv till tak. De passar perfekt i måttet nämligen. Där skulle alla mina älskade CDskivor få bo. Lättåtkomliga och snyggt förvarade. Stringhyllorna skulle ge en fin konstrast till den pösiga rosa sammetsfåtöljen där jag sitter och njuter av musiken.

 • Mia skriver:

  1. 1949 skapades Stringhyllan av Nisse och Kajsa Strinning. Företaget String Design AB grundades dock först 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle vilja ha en av mina tomma köksväggar full med stringhyllor. På hyllorna skulle jag ställa allt fint porslin och alla köksredskap som annars bara göms undan i lådor och skåp trots att de är för fina för att egentligen stå gömda. Självklart skulle det även få plats en och annan kokbok eftersom många av dess omslag är en tavla i sig.

 • Ella skriver:

  1) 1952 bildade Nisse Strinningde företagen String Design AB och Swedish Design AB.

  2) Jag skulle sätta hyllorna på en av våra toaletter. Där skulle mina vackra parfymflaskor, doftljus och vackra sminkaskar få stå framme istället för att gömmas i badrumsskåpet.

 • Josefine skriver:

  Kajsa och Nisse Strinning skapade tillsammans Stringhyllan år 1949 i en tävling för Bonniers Folkbibliotek. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  Drömmen vore att fylla en av väggarna i mitt vardagsrum, kombinerat sovrum då jag bor i en etta. Hyllorna skulle fyllas med böcker och utvalda prydnadssaker och väva ihop rummet.

 • Elin skriver:

  1. Nisse Strinning bildade företagen String Design AB och Swedish Design AB 1952. Stringhyllan skapade han tillsammans med Kajsa Strinning för en tävling 1949.

  2. Eftersom att jag tycker att garaget är ett väldigt tråkigt rum med väldigt tråkiga förvaringslösningar skulle jag gärna lägga låta string-systemet ta beslag på en av väggarna. Med söta glasburkar för alla skruvar och muttrar tror jag att jag skulle tillbringa betydligt mycket mer tid i garaget istället för att skicka ut mannen att leta så fort jag behöver något.

  Ha en trevlig 1:a December i snöyran 🙂
  /Elin

 • Pernilla Skogsberg skriver:

  1) Nisse Strinning startade sitt företag 1952.
  2) Jag skulle hänga upp stringhyllan i vår lilla genomgångshall och fylla den den med cd-skivor. Vår Pilasterhylla är full….

 • Katrin L skriver:

  1. Nils(Nisse) Strinning och hans fru Kajsa Strinning grundade företaget år 1952, Stringhyllan däremot tillverkades redan år 1949.

  2. Jag skulle sätta ett hyllsystem med vita Stringhyllor på kontoret där hemma och därmed ersätta den stora hemska Ikeagarderoben som står där idag och rymmer pärmar och andra kontorsprylar. Jag skulle samla våra papper i svarta pärmar, grejer i snygga korgar/trälådor och sen ställa dit snygga prylar så som en orkidé, marimekkoskålar med gem och andra småsaker, tuffa elefantsparbössor och burkar med enfärgade pennor.

 • Sora skriver:

  1) String Design AB grundandes 1952 av Nisse Strinning. ((Hyllan designades av Nisse Strinning och även hans fru Kajsa Strinning var med och skickade in den till tävlingen där den först blev uppmärksammad 1949).
  2) Jag har arbetsplats i sovrummet så därför skulle String system få pryda en helvägg i sovrummet. I den skulle jag ha både böcker och annat kontorsmaterial, men även foton och andra fina saker!

 • mini skriver:

  a. Nils & Kajsa Strinning år 1952
  b. Jag skulle vilja göra ett ordentligt bibliotek och täcka alla väggar i rummet med Stringhyllor. Jag köper flera böcker i veckan så jag skulle inte ha problem med att fylla dem.

 • Tanya skriver:

  1. Företaget String Design AB grundades 1952 av arkitekten och formgivaren Nisse Strinning.
  2. Det hade varit riktigt häftigt med en hel köksvägg med string, där skulle koppar och fat och fina prydnader få plats =)

 • Cathrine skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949, Nils startade företaget 1952
  2. Vi håller på att inreda vårt allrum efter en fuktskada i taket, och där hade en vägg med stringhyllor passat perfekt. I hyllorna skulle jag ha alla älskade böcker som jag vill ha nära till hands från min nya läsfåtölj.

 • Emma skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.
  2. Köket! Jag har ett litet kök och eftersom hyllorna inte är så djupa passar det perfekt. Dessutom går det utmärkt att hänga koppar med s-krokar från sidorna för att skapa ännu mer plats!

 • Rex Tigerstrand skriver:

  Företaget startades 1952 av Nils och Kajsa Strinning.
  Jag skulle göra en hel vägg där jag kan passa in tv, böcker,
  Tidningar, dvder och cd-skivor.

 • Frida skriver:

  Hej Frida!

  På fråga 1 svarar jag: Företaget startade 1952 av Nisse & Kajsa Strinning (men hyllan designades 1949).

  På fråga 2 svarar jag: Jag har precis köpt ett hus (tillträde 1 jan) och har många rum att fylla. Ett av dem ska bli garderob och jag hade fyllt en hel vägg där inne med vita stringhyllor och använt till skor av alla slag. Det hade passat bra eftersom olika skor kräver olika höjd. Och snyggt hade det blivit också!

 • Lisa skriver:

  1. Nisse og Kajsa Strinning startet String Design AB i 1952. Hyllen ble designet i 1949 for en konkurranse.

  2. Stringhyllen ville fått plass på min hverdagsom (stue), rundt min TV og gjort plass til alle mine bøker som ligger i kasser i kjelleren hos min svigermor.

 • 1. 1949 skapades Stringhyllan av Nisse och Kajsa Strinning. 1952 bildades de två företagen String Design AB och Swedish Design AB.

  2. Frågan passar perfekt. Jag satt i förra veckan & ritade just på en "Stringvägg" till vårt blivande arbetsrum. Jag skulle vilja ha två skrivplatser (för barnen att göra läxorna på samt för mig att sitta med laptopen), några skåp att förvara pärmar i, några tidskrifthyllor att lägga snygga inredningstidningar på samt några lådor. Annars skulle det vara blandat med böcker & snygga små lampor för mysbelysning.

 • Ulla-Britt skriver:

  1. String Design grundades 1952 av Nils Strinning

  2. Jag skulle bygga en hel vägg i mitt kombinerade gäst- och arbetsrum där jag skulle få plats med böcker och annat pynt som jag har samlat på mig under årens lopp.

 • 1. String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag vill vinna en hylla åt min mamma och hon skulle samla till att fylla hela långsidan i sitt vardagsrum. Eftersom stringhyllan "andas" är det perfekt. I den skulle hon ha böcker och inspirerande inredningsdetaljer samt fälla in en tavla. Hon skulle även förvara saker i skåpen som finns att köpa till.

 • pysseliten skriver:

  1 1952 av Kajsa och Nils Strinning

  2 om jag vann den skulle den få en plats i mitt nya pysselrum som jag kommer får nästa vecka när min 20 åring flyttar hemmifrån .Han tar med sina möbler så det kommer bli rätt så tomt .

 • Martina P skriver:

  Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 men företaget startades 1952.

  Jag skulle vilja he dem i sovrummet, och fylla dem med massa böcker!

 • Anna skriver:

  1. Den första Stringhyllan ritades 1949 men företaget grundades först 1952.

  2. Om jag fick chansen att göra en hel String-vägg (hallelulja!) så skulle jag alla gånger bygga den nere i mitt tomma lilla bageri-som-snart-ska-bli-sommarhus i Skåne. Ingenting skulle vara bättre för att sätta standard och stil INNAN vi ens börjat bygga om!

 • Karin skriver:

  1. Nils Strinning 1952.

  2. Jag skulle fylla en vägg i olika sektioner i vårt kombinerade gäst/arbets/sy-rum. Skrivbordsskivor för mac:en och symaskinen, flera lådsektioner och skåp för förvaring av saker som behövs med nödvändigvis inte behöver synas, fina lådor, massa böcker sorterade i färgordning, några stilleben att vila ögonen på för nattugglande övernattare. Ett organiserat kaos helt enkelt!

 • Helene skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning 1952
  2. Varför inte placera hyllan igen i badrummet som den ursprunglig tanken. Fylla den med sminksaker, handdukar,doftljus, ja allt som behöver få plats i ett badrum

 • Lena E skriver:

  Nisse & Kajsa Strinning är grundarna/designerna. Hyllan kom 1949 och företaget 3 år senare.
  Åh jag skulle placera alla våra reseminnen, allt från stenar till afrikanska masker och menyer där tilsammans med böcker och annat som jag tycker om att titta på och glädjas över i min vardag! String är perfect eftersom den med sin diskreta stil inte stjäl från "pyntet" ! Love it!

 • AnnCatrin Walfridsson skriver:

  Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949.
  Företagen String Design AB och Swedish DesignAB skapades 1952.

  En vit i källaren – brasrummet för att ha pocketböcker i.

 • Lena E skriver:

  Ouppsi… Glömde säja att hyllväggen skulle ha en central plats i vårt vardagsrum/Tv-rum /kök/hall… Alltså öppen planlösning!

 • Ulrika skriver:

  1. Hyllan skapades av Nils o Kajsa Strinning 1949. String Design AB grundades 1952.

  2. I ett av barnrummen. En hylla som täcker alla behov av förvaring för leksaker och böcker samt även ger plats för kreativitet i form av skrivbordsdel. Det bästa av allt är att det är en hylla att växa med dvs lätt att justera i höjd i takt med att barnen växer.

 • Maria skriver:

  1. 1952 startade Nils och Kajsa Strinning sitt bolag. Företaget som idag äger rättigheterna att producera hyllsystemet String bildades 2005 av Peter Erlandsson och Pär Josefsson.
  2. Jag skulle idag ha en mindre del som "kontor" i vardagsrummet då vi bor litet. När vi hittar rätt hus å flyttar så bygger vi ut hyllan för att ha i kommande barnrum… Något som är vår högsta önskan just nu, att få inreda barnrum, tyvärr verkar det inte var så lätt…

 • Sofia Arnoldsdotter skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning, 1949
  2. Jag skulle ha dem i vårt arbetsrum/gästrum. I hyllorna skulle jag ha farmors gamla fina porslin blandat med alla mina böcker (det är MÅNGA) och sätta polaroidfoton i fina ramar på alla som bor över i gästrummet. På så sätt blir det som en liten memory shelf över alla som sovit därinne!

 • fröken K skriver:

  1. Stinghyllan skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949.

  2. Jag skulle tapetsera en hel vägg i vardagsrummet med den och ha den som bokhylla, sätta några snirkliga växter längst upp som ringlar sig ner över böckerna och barnleksakerna som förmodligen kommer hamna där av sig själv.

 • Maria skriver:

  1) Företaget grundades 1952 av Nils och Kajsa Strinning.

  2) Drömmen vore ett kombinerat kläd- och sminkrum, där en vägg kläs med Stringhyllor — fyllda med vackra flakonger, accessoarer, färgglada nagellack och fina böcker.

 • Jessica Törnqvist skriver:

  Hej,

  Äntligen 1 dec!

  Arkitekten och formgivaren Nisse Strinning blev främst berömd genom bokhyllesystemet Stringhyllan, som han skapade tillsammans med sin fru Kajsa Strinning 1949 för en tävling initierad av Bonniers folkbibliotek.

  Jag skulle nog blanda pocketböcker och väl valda prydnadssaker i en skön blandning.

  Bästa hälsningar
  Jessica

 • Marianne Egerdal skriver:

  1: Nils Strinning i 1952
  2: Jeg vet akkurat hvordan jeg skulle brukt hyllene! De skulle jeg hengt på veggen i trappen. Jeg synes alltid det er så fint når trappene har spennende innhold på veggene, og når man har mange bøker (som jeg), så kan det være utfordrende å finne plass til dem alle sammen. Derfor er det utmerket å utnytte trappen også. Jeg tipper alle gjester på fester ville blokkere hele trappen hvis de fikk lese bokrygger mens de gikk opp eller ned. Ulempen med denne ideen bare er at den krever enn trapp inne, noe jeg ikke har. Men jeg får skaffe meg et hus til stringhyllene, bare… 😉

 • Maria skriver:

  1952 bildades företaget String Design AB Av Nisse Strinning, men hyllan ritades redan 1949 av Nisse och hans fru Kajsa.
  Jag skulle ha hyllan i det som håller på att förvandlas till mitt dressing room, för att förvara skor, välvikta färgkoordinerade tröjor, och inspirerande modetidningar. (Eller möjligtvis i mitt arbets/pysselrum för att på ett snyggt sätt förvara alla bra-att-ha-pysselsaker och glansiga inredningstidningar? Kanske behöver jag två hyllor?)

 • Camilla Haglund skriver:

  Den skapades 1949 av Nisse och Kajsa Strinning.
  Jag skulle sätta upp hyllor på en vägg i ett barnrum och använda rött och rosa så det blir som en randig tapet.Sen hade det varit kul att bara ha rosa saker i den rosa sektionen och rött i den röda men det funkar nog inte i verkligheten…

 • Emma skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils Strinning. Hyllan däremot formgavs av både Nils och hans fru Kajsa redan 1949.

  2. Om jag fick möjligheten att göra en hel String-vägg skulle jag vilja ha den i mitt kontor där kurslitteratur skulle få samsas med skönlitteratur, tidningar och små fina saker. Drömmen vore att ha hyllorna i den ljus/citron-gula färgen.

 • Johanna Pettersson skriver:

  1) Företaget grundades 1952 av Nils Strinning.

  2) Jag skulle kunna tänka mig flera rum i vårt hus där en stringhyllevägg skulle passa. I vårt kök skulle en vit stringhyllevägg med blandad öppen och dold förvaring passa perfekt till finporslin och kokböcker. I våra två flickors rum skulle en färgglad stringhyllevägg med varsin skrivbordsdel vara toppen. Där kunde de ha sina pennor, papper, böcker och leksaker. Jag skulle, förutom en stringhyllevägg till böckerna i vardagsrummet, även kunna tänka mig att använda stringhyllor i badrummet och då blanda öppen och dold förvaring till toalettartiklar, papper, spegel osv.

 • Jessica Thorman skriver:

  Kajsa och Nisse Strinning skapade tillsammans Stringhyllan år 1949. 1952 grundades företaget String Design AB av Nisse Strinning.

  Jag skulle sätta hyllan i min sons rum så att hans samling av monster, robotar, pokémon och bakúgan kom till sin rätt.

 • Jessica skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning startade String AB 1952.

  2. Jag skulle skapa en hel vägg av String System i vårt gästrum och promt kalla det bibliotek! En modern version av det dammiga gamla engelska herrgårdsbiblioteket, med rader av färgkoordinerade böcker, uppstoppade djurhuvuden på väggarna (fast fusk i papier mache) och en zebraskinnsmatta på golvet (också fusk) och andra detaljer som andras 1800-tals herrgårdsbibliotek i modern ton.

 • Anna skriver:

  1. 1952 startar Nils "Nisse" Strinning och hans kära fru Kajsa företaget String Design AB.

  2. En dröm hade varit att få täcka en hel vägg i vardagsrummet med ett Stringsystem. Då hade alla fina böcker, saker man samlat och ting man älskar fått en passande plats. Jag hade valt skrivbordsskivan till så att alla pennor hade kunnat stå i fina burkar, och jag hade suttit där varje dag och ritat. Det hade varit himmelskt.

 • Lena K skriver:

  Företaget String Design AB bildades 1952 av Nisse Strinning. Stringhyllan ritades däremot tillsammans med hustrun Kajsa 1949.

  Jag skulle gärna vilja ha Stringhyllan på en vägg bakom vår soffa i vardagsrummet. Där skulle jag förvara tidningar böcker, även ha stileben och mycket ljus.

 • Anneli skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils Strinning. Hyllan däremot formgavs däremot av både Nils och hans fru Kajsa redan 1949.

  2. I badrummet. På hyllan hade jag placerat massor av fina färgglada flaskor – som innehåller räddningen i denna rysskyla!

 • AnneLie Granljung skriver:

  Företaget grundades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.

  Vi skulle välja vardagsrummet. Har en lång stor vägg som vi skulle fylla med skivor, böcker och leksaker längst ned. Fin att se på och inrymmer något för hela familjen.

 • 1: 1952 grundade Nils "Nisse" och Kajsa Strinning företagen "String Design AB" och "Swedish Design AB". Den första Stringhyllan ritades 1949.

  2: Jag skulle välja en vägg i vardagsrummet och skulle placera mina absoluta favoritföremål på hyllan så att jag lätt kan se dem och njuta av dem dagligen.

 • Jeanette skriver:

  Å' va kul me' adventskalendern!

  1.Företaget grundades 1952. Stringhyllan är formgiven av Nisse strinning tillsammns med sin fru Kajsa strinning 1949.

  2.Jag skulle välja vardagsrummet med en hel stringsystem-vägg.Där vi skulle exponera våra finare böcker och en samling av vita pressglasskålar från Glimma.

 • Lisa E skriver:

  1, String design AB grundades av Nils Strinning 1952.
  2, I vårt nya mysiga och murriga allrum med persisk inspiration skulle det vara riktigt snyggt med ett stort hyllsystem från String med hyllplan i valnöt och svarta gavlar.

 • Anna skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning 1952.

  2. Det hade varit praktiskt att ha en stringvägg i mitt rum hemma. Jag är musikrecensent så jag hade fyllt dem med mina cd-skivor som nu bara ligger i högar hemma… De förtjänar trots allt en trygg och snygg förvaring! Blir det plats över ställer jag dit mina reseböcker. Musik och resor – livet för en nybakad student. Det är toppen, men en lite mer strukturerad vardag skulle inte skada!

 • Lotta Rubom skriver:

  Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 men företaget startades 1952!

  Jag skulle nog göra en vägg med hyllor i vårat allrum på övervångingen, eller kanske i köket att förvara fina muggar och annat fint i!

 • Sofia Strömbom skriver:

  1: String Design AB grundades 1952 av Nils Strinning och hans fru Kajsa.

  2: Jag skulle nog sätta den på en väldigt kal och tråkig vägg i mitt vardagsrum som jag ännu inte fått till. Där skulle jag vilja ha vackra ting som betyder något. Kanske den där lilla asken i silver som jag fått av min pojkvän som han hittat på någon vind nånstans, och självklart ett fotografi i en snygg ram på min farfar. RIP.
  Ett annat bra alternativ är köket där det nu redan sitter en nyproducerad stringhylla. Där förvarar jag gamla, fina loppisburkar och min ursnygga frukostradio 🙂

  För ungefär ett år sedan gjorde jag ett blogginlägg om just stringhyllan, kolla gärna 🙂 http://sofiasinredning.blogg.se/2009/november/stringhyllan-en-klassiker.html

 • Jennifer skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning designade hyllan 1949 men företaget startades 1952
  2. Jag skulle vilja ha en vit hylla som täcker hela väggen i vardagsrummet och den skulle jag fylla med böcker sorterade i färgskala, tillsammans med mina design favoriter, en vit flowerpot lampa, mina Kristian Vedel fåglar och vackra glas vaser. Ett vilosamt stilleben att komma hem till.

 • Elisabeth S skriver:

  1. Stringhyllan kom till i 1949 och designades av Kajsa och Nisse Strinning. Företaget grundades av först 1952.
  2. Jag har faktiskt redan två hela väggar med stringhyllor (men saknar en liten för CD och DVD som nu lottas ut). I vardagsrummet fylls en vägg av hyllplan och där ryms all vår skönlitteratur.
  I det öppna rummet på andra våningen har vi också en hel stringvägg. Nedtill har vi skåp med skjutdörrar för barnens alla spel och spelkonsoler ovanför finns hyllplan för bl a tidskrifter (on display på snedställda hyllor) och barnens böcker. Vi är så himla nöjda med våra hyllsystem. Snygga, funktionella och passar så fint i vårt sextio-talshus!

 • Ingela skriver:

  Stinghyllan, vilken nostalgi!!

  Företaget grundades 1952 av Nils Strinning……

  Stringhyllan hängde i mitt barndomshem på 70-talet och nu har jag lust att mina barn ska få leva med en i sin barndom. Jag önskar en hylla från String med alla mina prylar jag sparat från barndommen. Allt från Smurfar till porslinsfigurer!

 • Maria skriver:

  1) Företaget grundades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.
  2) Jag skulle vilja ha en hel vägg med Stringhyllor i arbetsrummet för min och min mans omfattande bok- och cdsamling!

 • Anna skriver:

  1, Stringhyllan formgavs av Nisse Strinning och hans fru Kajsa Strinning 1949, företagen String Design AB och Swedish Design AB startades 1952.
  2, I vårt allrum med massor av dvd, tv-spel och pocket böcker. Kanske även någon värmeljusstake…

 • erica skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils Strinning och tillsammans med hans fru Kajsa formgavs hyllan år 1949.

  2. Jag skulle sätta upp string-väggen i hallen. Där jag skulle ha vantar, mössor, hundkoppel mm tillsammans med en hel del magasin och en och annan vitriini ask och självklart så skulle partyskorna också stå framme.

 • Anne skriver:

  1. Nisse Strinning grundade företaget 1952
  2. String-hyllan skulle passa perfekt att ha i ett dressingrum att förvara små väskor, accessories, smycken, skor och annat smått.

 • Caroline skriver:

  Nisse och Kajsa strinning 1949 men slog igenom 1955

  Jag skulle gärna sätta upp String systems i arbetsrummet och fylla det med mina designböcker och tidningar.

 • Liselott skriver:

  1. Nils Strinning grundade String Design AB 1952.

  2. Jag skulle ha stringhyllan i köket med snygga saker som jag vill visa upp.

 • Jessica skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 men företaget startades 1952
  2. Ett syrum med färgglada tyger organiserade i en öppen stringhyllevägg, det är min dröm!

 • Marija skriver:

  1) Stringhyllan introducerades på marknaden 1949 men det var först 1952 som Nisse och Kajsa Strinning grundade företagen (String Design AB och Swedish Design AB).

  2) Om jag fick tillgång till Strings hyllsortement för en hel vägg skulle jag äntligen ställa i ordning skräp-/jox-/extrarummet och göra det till ett sy-/arbetsrum. Där skulle hyllsystemet få agera stöd åt alla trådrullar, garner och stuvbitar som just nu ligger i ett köksskåp. Därtill skulle jag se till att ha X antal tidsskriftshyllor så att mina inspirationstidningar skulle få en snyggare miljö och inspirera mig.

 • Moa skriver:

  1.String design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle sätta upp hyllorna i mitt vardagsrum och slänga ut ikea bokhyllorna som jag har där. Böcker, filmer och vackra detajler skulle pryda hyllorna.

 • Sofia skriver:

  1. Det grundades av Nisse Strinning 1952
  2. Jag skulle inreda hallen med String för att kunna göra en bra arbetsplats, visa upp en del av mina saker samt kunna förvara smart. Då har man allt man behöver inom räckhåll för alla rum i huset.

 • Helen Fredriksson skriver:

  Hejsan,
  Företagen String Design AB och Swedish Design AB bildades 1952.
  Jag hade placerat min stringhylla i tv-rummet, perfekt till DVD filmer, tv-spel m.m

  Hälsningar
  Helen

 • Erik Johnsson skriver:

  Företaget String Design AB grundades 1952, av Herr Nils Strinning och Fru Kajsa Strinning.
  Numera tillverkas de av String Furniture som startades 2005 av Peter Erlandsson och Pär Josefsson.

  Om jag skulle få göra en hel vägg med Stringsystemet skulle jag bygga upp hyllor på väggen runtom min öppna spis i salongen, och fylla alla hyllor med björkved. Det skulle ge ett enormt trevligt och varmt intryck till rummet! Sedan skulle jag sitta och mysa i fåtöljen framför en fond av svensk natur och kultur med en värmande brasa.

 • Silje skriver:

  1. Kajsa och Nisse Strinning lagde Stringhyllan i 1949. Företaget String Design AB ble dannet i 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jeg vil ha en vegg med Stringhyllan i dagligstuen (ikke tv-stuen), fylt med bøker og ulike små gjenstander man har samlet på opp gjennom årene. En god lenestol og sofa ved siden av, samt fint lys gjør det til et perfekt rom!

 • Berit Åhlberg skriver:

  1/Nils Strinning 1946
  2/Min ena son skulle få den i sitt rum i julklapp för cd-skivor, pocket och lite gptt och blandat. En helsvart skulle vara helrätt:-)( han saknar helt en hylla i sitt rum)
  mailadress:[email protected]

 • Anonym skriver:

  1/Nils Strinning 1946
  2/Min ena son skulle få den i sitt rum i julklapp för cd-skivor, pocket och lite gptt och blandat. En helsvart skulle vara helrätt:-)( han saknar helt en hylla i sitt rum)
  mailadress:[email protected]

 • Jenny skriver:

  1. Företaget startades 1952 av Nisse Strinning och hans fru Kajsa. Men bokhyllan tidigare…1949.

  2. Mitt arbetsrum, jag är på jakt efter smart och bra förvaring för att få struktur och stilrent i mitt arbetsrum. Enhetlig färg på pärmar, lådor med småsaker, men även blommor, betongskulptur, fotografier och stilleben som skapar Feng shui.

 • Susanne skriver:

  Nils "Nisse" Strinning grundade företaget 1952.

  Dessa fina stringhyllor skulle verkligen min vägg förgylla, och jag skulle genast den med mina böcker och fotoalbum fylla!! Och givetvis med fotografier och kloka talesätt,…för just nu tampas allt detta på en endaste hylla tätt, tätt!

 • Karin B skriver:

  Företaget grundades av nils Strinning 1952.

  Skulle tänka mig att sätta det på min badrumsvägg och ha handdukar i olika färger tillsammans med burkar och annat som finns i badrummet. Snyggt till en svart hylla

 • Frida H skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning designade hyllan 1949 men företaget startades 1952.

  2. Jag skulle placera en stringhyllevägg i mitt gamla rum i mitt barndomshem där för närvarande min pappa nu har sina datorprylar. Jag skulle vilja strukturera upp rummet, som nu kan liknas vid ett litet lagerrum. Mestadels för att just stringhyllor är fina och som tack för att jag fått bo i rummet under hela min uppväxt.

 • Katarina skriver:

  1.Stringhyllan föddes 1949 av Nisse och Kajsa Strinning. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Stringsystemet skulle definitivt hamna i min systerdotter Agnes rum. Hon ska efter att ha huserat ensam där några år, få dela det med en klåfingrig lillebror. Rummet behöver hyllor för hennes fina böcker som man skulle kunna lägga på tidningshyllor för att kunna se de fina illustrationerna, en skrivbordsskiva där hon kan rita och lägga pussel vid och hyllor för pysselsaker och smurfsamling på behörigt avstånd från kvicka nyfikna lillebrorfingrar!

 • Självklart hoppas jag på tur!

  1) Företagen String Design AB och Swedish Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning och hans fru Kajsa. Stringhyllan skapade han tillsammans med sin fru 1949 för en tävling initierad av Bonniers folkbibliotek.

  2) Jag har en liten pysselhörna som har stort behov av en praktisk förvaring. Har sneglat på Stringhyllan flera gånger som den perfekta lösningen! Nätt och smidig och ger inte ett kompakt intryck vilket passar i mindre utrymmen.

 • Jenny skriver:

  1. String startades av Nils och Kajsa Strinning 1949.

  2. En hel vägg med stringhyllor skulle passa väldigt bra i min dotters rum. Det skulle vara den perfekta inramningen till alla hennes pysselkreationer, småsaker och "finaste saker" som nu svämmar över alla tomma ytor som fönster, sängbord och hyllor och ger ett väldigt rörigt intryck.

  Tack för en inspirerande blogg!

 • Linn skriver:

  1. Äkta paret Nils och Kajsa Strinning grundade företaget String Design AB 1952. Hyllan formgavs 1949.

  2. I mars flyttar vi till en större lägenhet. Då får min Ville, snart 6 år, ÄNTLIGEN ett eget rum och där vill jag ha ett snyggt string-system med skrivbordsskiva och hyllplan för alla Star Wars-figerer och Lego-kreationer.

  God Jul!

 • Nickan skriver:

  1: 1946 av Nils och Kajsa Strinning
  2: Jag skulle ta ner mina nuvarande hemmagjorda hyllor (gjorda av skenor och konsoller med betsade långa brädor) i köket och sätta upp dessa snygga hyllor på hela väggen, i valnöt och vita eller svarta gavlar. Många behövs och de ska vara bredare än pocket hyllan. Där ska jag sedan ställa tillbaka alla mina stora glasburkar med skafferivaror så som pasta, flingor, mjöl, nötter och andra frön. Lite spritflaskor står överst på hyllan och längst ner en hel radda vegetariska kokböcker. En radio och telefonen får också plats på denna helvägg. Vad gör man om det saknas skafferi 🙂

 • Kristina Grahn skriver:

  1) Stringhyllan skapades av Nils Strinning år 1949.
  2) Ett rum där väggarna är täckta med stringhyllor är min framtida syateljé. På hyllorna ska mina tyger få ligga framme och synas fritt. Tråd, band och knappar ska trängas på hyllorna i fina glasburkar. Allt skall vara synligt för bästa möjliga översyn samt vara tillgängliga för ständig kreativitet. Ingenting ska få ligga och gömmas i lådor!

 • K skriver:

  1. Av Nisse och Kajsa Strinning 1949.Företaget startades 1952 av NisseStrinning.

  2. Vardagsrummet.
  Passar bra till dvd filmerna och foton och några andra prylar.

 • Lovisa skriver:

  1. 1949 av paret Nisse och Kajsa Strinning.
  2. I vardagsrummet, med böcker, filmer och diverse fina prydnader 🙂

 • Linda P skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils Strinning. 1949 formgavs hyllan av Nils och hans fru Kajsa.

  2. Längs väggen i vårt arbetsrum innehållandes litteratur, konst och en och annan vas.

 • Isabella skriver:

  1. Herr ”Nisse” Strinning skapade år 1952 två företag vid namn ”String Design AB” och ”Swedish Design AB”.

  2. Jag ska snart flytta in i min drömlägenhet och tänker ha några stycken små stringhyllor utplacerat lite charmigt här och där:)En hel vägg med string drömmer jag om att ha i korridoren mellan sovrummen, lite avskilt. Där kommer det stå privata, lite hemliga saker, saker som inte vem som helst får se. Det skulle bli min alldeles egna fantasi/dröm hylla.

 • Anna skriver:

  1. Kajsa och Nils Strinning år 1949.

  2. Jag har lurat på om man inte kan anpassa String hyllsystem så att det blir en tv-möbel. Jag tänker mig två skåp med skjutdörrar längst ner (praktiskt att gömma dvd-skivor, fjärrkontroller och annat bakom dörrarna). Sedan vill jag hänga tv:n på väggen ovanför (har äntligen skaffat en platt-tv!). Som inramning kan man ha hyllor ovanför tv:n med böcker, vasar, kanske en murgröna som hänger ner… Helst vill jag ha vita gavlar och skåp + hyllor i ek. Om min idé funkar i praktiken blir det nog en sådan här lösning när vardagsrummet är färdigrenoverat!

 • Silvija skriver:

  1. Företaget grundades år 1952 av Nils Strinning och formgav hyllan tillsammans med fru Kajsa år 1949.

  2. Jag skulle ha stringhyllan i mitt nya vardagsrum och äntligen ha en plats att få upp alla böcker och fina saker på.

 • Pernilla K skriver:

  Företaget bildades 1952 av Nisse Strinning

  Min hylla skulle hamna i sovrummet och fyllas med få men vackra ting; bilder på och alster av våra 3 döttrar. Och kanske t om ett foto på maken 😉

 • Caroline Strömberg skriver:

  1) Stringhyllan skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949.

  2) Jag skulle vilja ha ett stringhyllsystem i vardagsrummet i vårt nyköpta hus. Där skulle alla våra fina loppissaker o auktionsfyndade 50-tals prylar få stå o stolt visa upp sig. Jag hade valt hyllan i valnöt med svarta gavlar, det hade passat perfekt till min fladdermusfåtölj!

 • whynja skriver:

  1: 1952 av Nisse Strinning (och hans hustru Kajsa var med på ett litet hörn).

  2: Jag skulle göra ett bibliotek av en del av mitt vardagsrum.

 • Bodil skriver:

  1. Av Nisse och Kajsa Strinning 1949.Företaget startades 1952 av Nisse Strinning.
  2. Vi har en yta i vårt allrum som inte används idag. På ena väggen skulle jag sätta hyllsystemet och fylla det med Melkers alla spel och filmer. En TV skulle få komma upp på väggen och Wii-konsolen skulle flyttas dit och så en liten skrivbordshylla. Med en stol och några sittpuffar skulle det bli en perfekt plats för läxläsning, TV-spel och surf.

 • Malin Hedlund skriver:

  Hej Frida, tack för en underbar blogg!
  Nisse strinning ritade tillsammans med sin fru Kajsa Strinning den första Stringhyllan 1949. Företaget grundades 1952.

  Jag håller på och skriver på min avhandling inom reproduktionsimmunologi, ett stringsystem skulle passa perfekt i arbetsrummet för att få ordning på mina artiklar och referenser. Sen skulle jag självklart fylla uppp med fina foton på nära och kära och vackra föremål som kan pigga upp när det går lite tungt!

  Mvh Malin

 • Helena skriver:

  1.Nisse Strinning grundade Sring Design AB och Swedish Design AB år 1952
  2. Jag skulle sätta upp en hel vägg med String Systems i mitt kök. Jag skulle blanda med hyllor och lådor i olika träslag. I hyllorna skulle jag förvara torrvaror i snygga glas och aluminiumburkar samt sätta upp alla fina kokböcker och även ha andra fina köksartiklar jag tycker om. I lådorna/skåp kan jag förvara kökshandukar och mycket annat som jag inte vill ska stå framme.

 • Hanna La skriver:

  Eftersom frågan gällde företagets grundande så svarar jag 1952 av Nisse Strinning.

  Min stringhylla skulle placeras på väggen vid det svarta köksbordets kortsida, och innehålla de finaste burkarna med salt, peppar, servetter, och allt man vill ha inom räckhåll när man äter. Fint och bra.

 • Marielle skriver:

  1. Stringhyllorna skapades först av Kajsa och Nisse Strinning år 1949 då de deltog i en tävling för Bonniers folkbibliotek där Stringhyllan vann. Själva företag grundade de 1952. Dagens Stringhyllor tillverkas av företaget String Furniture och startades 2005 av Peter Erlandsson och Pär Josefsson som köpte tillverknings- och försäljningsrättigheterna av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle vilja ha den i badrummet där handdukar, smyckeskrin, fina ljus och tvålar kan visas upp. Hade varit extra fint om man kunde lösa så att den hänger framför en spegel som man byggt in i väggen. Så man får ett extra djup.

 • irene skriver:

  1. 1952 bildade Nisse och Kajsa Strinning de två företagen String Design AB och Swedish Design AB. Stringhyllan skapades 1949.

  2. Vi har flyttat till ett mindre hus och jag har massor med fina saker som jag skulle vilja ha framme men ingenstans att ha dom, så….en hel hel vägg med stringhyllor i vårat vardagsum skulle vara rena DRÖMMEN.

 • Karin skriver:

  1. String Design AB bildades 1952 av Nils Strinning. Den första stringhyllan formgav han tillsammans med sin fru, Kajsa, redan 1949.

  2. Jag önskar mig ett vitt stringsystem till vårt blivande barnrum. Rummet är inte jättestort så i systemet som ska täcka hela långväggen vill jag integrera funktioner som gör att det inte behövs så mycket andra förvaringsmöbler. Åtminstone inte medan barnet är litet. Arbetsytan kan fungera som skötbord, skåp som leksaksförvaring och lådor till små små kläder. Dessutom får det plats hyllor till böcker och fina saker och jag kan dekorera väggen bakom med tavlor på några ställen. Det kommer att bli alldeles fantastiskt!

 • Andrea Rikander skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 men företaget startades 1952
  2. Jag skulle sätta String väggen i vår resehörna som har en central plats i vårat hem. Där har vi reseminen från världens alla hörn.

 • Rebecca Nyström skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils Strinning.

  2. Jag älskar skor, väskor och hattar. Min dröm har alltid varit att ha ett Stringsystem i hallen, på så sätt kan jag placera ut min skor, väskor för att lätt och övergripande se allt jag har. Högst upp skulle mina hattar få ta plats. På ett vitt snyggt stringsystem. DRÖM.

 • Ulrica skriver:

  1. hyllan designades av Nisse och Kajsa Strinning 1949… Företaget String Design AB startades först 1952.

  2. Sovrummet är idag ganska luftigt och bra men under nästa år blir vi förhoppningsvis fler i familjen och då behövs förvaring för vi lämnar inte hemmet! Jag vill nog sätta en randig tapet och sätta upp vita strinhyllor mot det multirandiga.
  Ska vi sätta hyllor på väggen måste de vara snygga och String är mina solklara favoriter!

 • Rebecca skriver:

  1. Kajsa och Nisse Strinning bildade 1952 String Design AB och Swedish Design AB.

  2. Jag skulle placera ett hyllsystem i mitt vardagsrum, på en vägg som står gapande tom för tillfället. Jag skulle fylla den med mina älskade böcker och ett urval av alla de glas- och keramikvaser jag samlat på mig under årens lopp från loppisar och antikbodar.

 • Agneta Johnsson skriver:

  1. Nisse Strinning skapade tillsammans med sin fru Kajsa Stringhyllan år 1949 i en tävling för Bonniers Folkbibliotek. Däremot grundades företaget String Design AB år 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag har en lång ljusgrå vägg i köket där det skulle passa perfekt med ett String System, liknande hyllan String Pocket. Bäst vore det om hyllorna fanns i cerise då alla fina detaljerna i mitt kök går i den färgen men annars är svart att föredra.

 • Lina skriver:

  1. Stringhyllan gjordes av Nisse och Kajsa Strinning 1949. String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Ett komplett stringsystem med vita gavlar samt ekhyllplan, lådhurts i ek samt ett par tidningsplan skulle vara brilliant till alla mina auktionsfynd. Auktionsfynd i form av Sven Wejsfelt fiskar och diverse blandade fåglar i olika format. I tidningsplanen skulle alla min sambos "Napp & Nytt" från 60-talet och framåt göra sig snyggt!

 • Sara skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 men företaget startades 1952.
  2. Jag skulle placera hyllsystemet i köket på en stor tom vägg. Sen skulle jag fylla hyllorna med fint porslin, fina glas och de bästa kokböckerna.

 • Anna skriver:

  1. Den första Stringhyllan ritades 1949 av Kajsa och Nisse Strinning, men företaget grundade de först 1952.

  2. Om jag fick chansen att göra en hel String-vägg (hallelulja!) så skulle jag alla gånger bygga den nere i mitt tomma lilla bageri-som-snart-ska-bli-sommarhus i Skåne. Ingenting skulle vara bättre för att sätta standard och stil INNAN vi ens börjat bygga om!

 • 1. Kajsa och Nisse Strinning skapade tillsammans stringhyllan 1949. Och företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.
  2. Om jag fick göra en hel vägg med Sting systems skulle jag hänga dem i köket och förvara kokböcker, färska och torra kryddor, fina fyndade te- och kaffekoppar och en massa gamla fina burkar.

 • Jenny skriver:

  Företaget grundades 1952 av Nils Strinning. Den första hyllan kom dock 1949.

  Jag planerar just nu inredningen till vårt gästrum/arbetsrum och eftersom rummet är rätt litet känns det självklart med väggfasta bokhyllor. String-hyllor närmare bestämt. Svarta gavlar med valnötshyllor. 3 gavlar 75×20 cm samt 6 hyllplan 58×20 cm. Hyllorna kommer att fyllas med böcker (och en och annat fin inredningsdetalj). Dessutom kommer en svart String pocket hängas på väggen i min ettårings rum. Det kommer att bli superfint!

 • elin har ordet skriver:

  1. Hyllan skapades 1949 av Nisse och Kajsa Strinning, som 1952 startade företagen String Design AB och Swedish Design AB.

  2. Det skulle passa perfekt att ha ett String System i vår jättehall. Den är ca 10 m lång och 2 m bred, ganska svårmöblerad. Ett snyggt vitt system med både förvaring nedtill för vantar och annat som samlas i en hall samt öppna hyllor för vackra saker som välkomnar en när man kommer hem!

 • elke schroeter skriver:

  1. företaget grundades 1952 av nisse strinning och hans fru.

  2. i köket på min svarta vägg som perfekt eyecatcher och kryddhylla till mina 5 millioner burkar.

 • Anna Berglund skriver:

  Stringhyllan skapade Nisse Strinning (från mina hemtrakter =)) tillsammans med sin fru Kajsa Strinning 1949, men företaget String Design AB bildades 1952.

  Jag skulle placera hyllan i mitt nya kontor som jag håller på att renovera och få lite struktur på. Så där skulle vara blandat mellan lite fina pärmar och annat roligt som skulle passa där.

 • Karin skriver:

  1. 1949 skapades Stringhyllan av Nisse och Kajsa Strinning. Företaget String Design AB grundades dock först 1952 av Nisse Strinning.
  2. I mitt kök skulle jag vilja ha en stinghylla. Där skulle alla mina fina muggar jag samlat genom åren få stå uppställda.

 • Camillasnyahem skriver:

  1. 1952 av Nils Strinning.

  2. Jag har redan en hylla och skulle gärna utöka systemet! Hyllan skulle sättas ihop med den jag redan har, i dotterns rum. Där skulle jag förvara böcker, filmer, minnen och prydnader.

 • Sofia skriver:

  1949 gjordes den första briljanta Stringhyllan av Nisse och Kajsa Strinning.

  Jag skulle ha en vägg fylld med mina mängder av böcker, foton på mina älskade och mina favorit prylar. Väggen skulle få vara i vårt kombinerade vardagsrum/kök, för att få en så central plats i hemmet som möjligt.

 • tina skriver:

  1.År 1952 startades String Design AB. Stringhyllan ritade han med sin fru 1949.
  2.Om jag skulle placera hyllsystemet här hemma hos oss skulle det bli i vårt vardagsrum. Där skulle jag ha saker jag tycker mycket om, tidningar, böcker, foton mm. Där skulle jag också ha några saker som idag står i skåpen och inte hittat sin plats här hemma. En svart plexi kombination hade varit drömmen!

 • Maria skriver:

  1. String design AB grundades 1952 av Nisse Strinning

  2. Jag skulle vilja ha ett string system i min hall. Jag skulle fylla den med vantar, halsdukat, ljus, tavlor, fotografier och mina vackra glasfigurer.

 • Katarina skriver:

  1) Nisse och Kajsa Strinning 1949
  2) Vårt hus är förärat med en rymlig verkstad där mycket kreativ aktivitet pågår. Jag skulle vilja ha hyllan där som förvaring för material som behövs till våra projekt.

 • marie skriver:

  1. År 1952 bildade Nisse Strinning de två företagen String Design AB och Swedish Design AB, tillsammans med sin fru.

  2. Jag skulle ha ett string system i köket. Det skulle passa perfekt då vi har ett 50-tals kök. I hyllorna skulle jag ha alla mina muffinsformar och diverse baktillbehör. Även en hel del glasburkar och olika loppisfynd.

  Glad 1 december.

 • Emelie skriver:

  1. År 1952 grundade Nisse Strinning "String Design AB" tillsammans med sin fru Kajsa Strinning.

  2. Jag skulle skapa min magnifika pocketvägg noga sorterad i färgordning efter färgen på bokryggarna och ska ett enda stort färgspektra!

 • Johanna Andersson skriver:

  1)1952 startades företaget av Nisse Strinning.
  2)Jag ska bygga ut huset så att vi får ett arbetsrum och självklart ska en vägg vara täckt av stringhyllor för alla våra behov. Det ska vara böcker, pärmar, tidningar, datorprylar!

 • Anna Ogeborg skriver:

  1949 av Nisse och Kajsa String

  På lång rad i låg höjd vill jag ha denna hylla,
  med precis ingenting kommer jag den fylla
  Designen är snygg just som den är,
  kanske placerar jag något fint lite här och där.

 • Victoria skriver:

  1. Kajsa och Nisse Strinning bildade String Design AB år 1940 men idag säljs String av String Furniture som bildades 2002.

  2. Jag skulle ha hyllan i badrummet och förvara allt mitt smink (i små fina lådor) på den. Samt en och annan parfymflaska.

 • Sara skriver:

  1) Företagen String Design AB och Swedish Design AB bildades 1952 av Nisse Strinning.

  2) Jag skulle göra en vägg i mitt skafferi, hyllorna skulle vara fyllda med kryddburkar, sylt, kantareller m.m

 • Jenny skriver:

  1948 av Nils och Kajsa Strinning.

  Vårt vardagsrum skulle få en hel vägg där vi kunde ha plats för framför allt böcker men även dvd:er, tv-spel, och tidningar. Min fina glasdalahäst som jag fick när jag var liten skulle få en egen hedersplats (just nu ligger den i en låda…)

 • JennyI skriver:

  1. År 1949 formgav Nils och Kajsa Strinning hyllan String och 1952 bildade samma par sitt bolag. Rättigheterna för att producera hyllsystemet idag har företaget String Furniture AB som bildades 2005 av Peter Erlandsson och Pär Josefsson.

  2. Hade jag fått inreda en hel vägg med String hyllsystem skulle det definitivt bli i vårt "allrum" som finns i mitten av huset och som man passerar många gånger dagligen. På hyllorna skulle våra allra käraste sakerna få stå, allt från favoritböckerna, souvenier, skålar till barnens pyssel från förskolan få stå till skådan för alla som kommer på besök!

 • marika skriver:

  1.Stringhyllan, eller stringbokhyllan, skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949. År 1952 bildade han de två företagen String Design AB och Swedish Design AB.

  2. Jag har precis sålt alla möbler i hallen. jag vill nämligen inte ha den typiska hallkänlsan med byrå och den vanliga hatt och skohyllan, så just nu finns det inga möbler där, men jag har när plånboken tillåter tänkt köpa två stringhyllor som kan pryda väggen. Så jag väljer självklart att ha ett stringsystem i hallen.

  God jul önskar en Pitebo.

 • magnabus skriver:

  Glad första december!

  1. 1952 grundades företaget String Deisgn AB och Swedish Design AB.
  2. Jag tror att jag skulle vilja fylla en utav våra vardagsrumsväggar med några svarta klassiska pocketstringhyllor som för mig symboliserar smak, god funktion och en känsla av "hemma"!

 • Camilla Karlsson skriver:

  1. Nisse Strinning och hans fru Kajsa skapade den första hyllan år 1949 men det dröjde ända till 1952 innan företaget startades
  2. I mitt arbetsrum skulle stringhyllan passa superbra!

 • Alexandra skriver:

  1. Stringhyllan skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949.
  2. I vårt fina vit/gråa-sovrum skulle jag gärna vilja ha mitt String-system. Jag skulle fylla den med måbra-saker, såsom fina askar med smycken och foton i, parfymflaskor och min samling Kay Bojesendjur, men även böcker och fina högar med mode-, mat- & inredningstidningar.

 • Mia Wärnevall skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 men företaget startades 1952

  2. Jag skulle göra en hel förvaringsvägg i vårt vardagsrum, en variant med skåp nertill och hyllor upptill. I skåpen skulle alla pryttlar som värmeljus, kablar och cd-skivor få vara. Hyllorna skulle få bli som ett levande galleri där man enkelt kan byta ut saker. Som exempel mindre tavlor, saker barnen gjort på dagis, prydnadssaker efter säsong, kanske den påbörjade stickningen. String har inga begränsningar.

 • Maria Larsson skriver:

  1949 av Kajsa och Nisse Strinning

  Jag skulle sätta upp en hel vägg av stringsystem i mina barns gemensamma rum som är avlångt, där det behövs hyllor som tar mkt leksaker utan att ta plats från golv eller rummet. Systemet skulle gärna ha den härligt GULA färgen!

 • Anonym skriver:

  1) Nisse och Kajsa Strinning 1949
  2) Vårt hus är förärat med en rymlig verkstad där mycket kreativ aktivitet pågår. Jag skulle vilja ha hyllan där som förvaring för material som behövs till våra projekt.

 • Linda Gelin skriver:

  Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning. Stringhyllan ritades dock redan 1949 tillsammans med hustrun Kajsa .

  Om jag fick göra en hel vägg med String systems, skulle jag ha den i hallen framför ytterdörren och fylla den med doftljus, inramade foton på familjen, fina askar fyllda med handskar och annat som man kan behöva när man kommer eller är på språng. För det skulle bli ett riktigt trevligt första intryck för oss och för våra gäster direkt när man kliver in i vårt hem.

 • Sophia skriver:

  1. Stringhyllan skapades 1949 av Nisse och Kajsa Strinning. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle placera Stringhyllor i mitt badrum där jag har en smatt. I dem skulle jag ha min stora parfymsamling på display. Alla fina flaskor och burkar med krämer och bodybutters skulle också få stå och trivas där.

 • Julia skriver:

  1) String är en modern designklassiker. När grundades företaget och av vem/vilka?
  – skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949

  2) Om du fick göra en hel vägg med String systems, vilket rum skulle du välja och vad skulle du ha i den?
  – Jag skulle välja "matsalsrummet" för att pigga upp väggarna där, i hyllorna skulle jag placera böcker, blommor och en coh annan fin skål! 🙂

 • smäm skriver:

  Åh, jag måste ju vara med och tävla 🙂 Försökte klicka på din String-länk men den var bruten… Men hittade fram ändå och svaret är 1952 av Nisse Strinning och hans fru Kajsa.

  Om jag fick inreda en hel vägg hade jag tagit min vardagsrumsvägg som nu är prydd med böcker i vita vanliga bokhyllor, inte alls lika fint!

 • Ulrika Nordkvist skriver:

  1.Företaget grundades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.

  2.Jag skulle sätta upp en hel vägg i vardagsrummet för mina böcker, kort på mina barn och andra nära och kära blandat med andra fina inredningsdetaljer.

 • Annika Kumlin skriver:

  1. Företaget String Design AB bildades 1952 av Nils & Kajsa Strinning.

  2. Jag skulle sätta upp hyllsystemet i mitt blivande kontor där skulle jag ha allt från pärmar och produktprover till vackra stilleben.

 • Ulrika Nordkvist skriver:

  1.Företaget grundades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.

  2.Jag skulle sätta upp en hel vägg i vardagsrummet för mina böcker, kort på mina barn och andra nära och kära blandat med andra fina inredningsdetaljer.

 • Therese skriver:

  1, Företaget startades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning som skapade denna hylla 1949.

  2, Skulle sätta den i köket, bredvid spisen till mina glasburkar med kryddor, nötter, bönor osv

 • sara skriver:

  1.Nisse och Kajsa Strinning skapade tillsammans Stringhyllan år 1949 för en tävling hos Bonniers. Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning (String Design AB).
  2. Jag vill bygga en hel vägg i min dotters rum för alla små pryttlar hon bär med sig hem från skogen och dagis. Det ska också ingå en arbetsplats för pysslande och tidningshyllor för att visa upp alla vackra konstverk hon producerar.

 • Sanna Nilsson skriver:

  1952. Nils Strinning bildade String Design AB och Swedish Design AB. Han fru, Kajsa Strinning, var med och formgav produkterna.

  Jag drömmer om en egen blomsterbutik och i den skulle ett stringsystem passa utmärkt, både som butiksinredning och för förvaring "bakom ridån".

 • Marcela skriver:

  Nisse Strinning grundade företaget 1952 och tillsamman med sin fru gjorde han String-hyllan 1949.

  Jag skulle ha String pocket hyllan med olika kombinationer i vardagsrummet när vi äntligen fått klart i sovrummet och kan flytta dit sängen igen. Då skulle jag ha ett hyllsystem där pojkvännen kan hänga upp sina kepsar och vi har diverse tidningar/böcker där.

 • Sofie skriver:

  1. 1949 skapades Stringhyllan av Nisse och Kajsa Strinning. 1952 bildades de två företagen String Design AB och Swedish Design AB.

  2. Köket för kokböcker, eller vardagsrummet. Och sendare framöver till barnrummet. Sen kanske i badrummet. Den skulle nog få husera på många väggar, beroende på livets skeden, designklassiker som den är.

 • Anna med Totti skriver:

  1. String Design Aktiebolag med Org.nummer: 556039-8801 registrerades 1941 av Karin Gunnel Birgitta Strinning och Per Erik Strinning

  2. Jag har exakt en sådan till mina favorit Blu-ray filmer samt Wall-e och Eve från filmen Wall-e. Tänk att inreda ett helt biorum med string på väggarna med filmer och film kuriosa! Det skulle jag göra!

 • Camilla skriver:

  1. Nisse Strinning skapade stringhyllan 1949 tillsammans med sin fru Kajsa. Den skapades för en tävling av Bonniers folkboksbibliotek.

  2. Jag skulle vilja ha en vägg med lågt hängande hyllor på kontoret. Blev mycket inspirerad av ungkarlslägenheten som du visade tidigare i höst. Där hängde stringhyllor lågt i sovrummet. Så vill jag ha det i mitt nya hus, fast på kontoret. (vi flyttar till sommaren).

 • Jenny WL skriver:

  String design AB 1952 startades av Nils och Kajsa Strinning (stringhyllan skapades redan 1949).

  Jag drömmer om en vägg i vår stora hall med vita stringhyllor med en skrivbordssektion längst ned. Vi fick barn för ett tag sen och med henne försvann vårt arbetsrum och därför drömmer jag nu om en egen skrivbordsplats i vår hall tillsammans med hyllplats för alla mina böcker, prydnadssaker och min fina Best-lite-lampa. Där ska jag sitta när barnen leker och slö-surfa på min favorit-inredningsblogg…

 • Jenny WL skriver:

  String design AB 1952 startades av Nils och Kajsa Strinning (stringhyllan skapades redan 1949).

  Jag drömmer om en vägg i vår stora hall med vita stringhyllor med en skrivbordssektion längst ned. Vi fick barn för ett tag sen och med henne försvann vårt arbetsrum och därför drömmer jag nu om en egen skrivbordsplats i vår hall tillsammans med hyllplats för alla mina böcker, prydnadssaker och min fina Best-lite-lampa. Där ska jag sitta när barnen leker och slö-surfa på min favorit-inredningsblogg…

 • Malin skriver:

  1. Nisse Strinning grundade 1952 företagen String Design AB och Swedish Design AB.

  2. På väggen i vårt arbetsrum hänger en stringhylla, som är till bredden fylld med böcker. Då min boksamling ständigt utökas, skulle jag hemskt gärna hänga upp flera hyllor för att få plats med även dessa. Dessutom vore det kul att kunna få in lite vackra saker, som just nu inte har hittat någon plats i vårt hem.

 • Madeleine skriver:

  Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.
  1949 skapades Stringhyllan av Nisse och Kajsa Strinning.
  I sovrummet med MASSOR av pocketböcker!

 • Mumlan skriver:

  1.Företaget grundades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.

  2. Stringhyllorna skulle göra sig perfekt i stugan på landet. På hyllorna skulle Lisa Larssonfigurer, udda kaffekoppar, strandfynd, foton, arvegods, barnteckningar, små blomsterbuketter, kivi-lyktor, tändsticksaskar, yatzy, miniatyrstolar, doftljus och säsongens pynt få samsas i fina stilleben.

  Men inte för mycket på en gång, hyllorna är så fina i sig själva!

 • Isabelle skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils Strinning.

  2. Vi har en stor hall på nedervåningen som även fungerar som tv-rum, där skulle jag välja att sätta String Systems i vitt med inslag av några svarta hyllor i en lekfull kombination. Denna praktfulla möbel skulle få rymma smart förvaring av DVD-filmer och pocketböcker m.m. Men också användas för att lyfta fram böcker med vackra omslag blandat med mina käraste föremål som förtjänar att bo kungligt.

 • Terese skriver:

  Nils Strinning startade företagen String Design AB och Swedish Design AB 1952.

  Jag skulle fylla en vägg i (mitt framtida…) arbetsrum och fylla hyllorna med diverse pinaler, glasdjur och viktiga saker som pärmar. I övriga rum vill jag ha ordning o reda men i ett arbetsrum så det råda lite ordnat kaos 🙂

 • Maria Wigartz skriver:

  Hej!
  1) Företaget grundades 1952 av Nils och Kajsa Strinning. Den första stringhyllan ritades 1949.
  2) Jag skulle ha en hel vägg i vårt vardagsrum med alla min mans böcker, alla våra skivor, dvd-filmer samt mina inredningsdetaljer och konst. Sedan skulle vår dotter få ett par hyllplan att fylla med leksaker. Jag skulle gärna också ha en arbetsdel för dator och kontorsmaterial. Stringhyllan lämpar sig helt enkelt bra till allt!

 • Maria skriver:

  1) Nils och Kajsa Strinnings skapande började redan 1949, och år 1952 grundades firman String Design AB.

  2) Denna tävling fick mitt hjärta att slå dubbla slag! Jag har för ett tag sen köpt min första lägenhet och håller sakta men säkert forma den efter min personliga stil och av klassisk svensk design. En av väggarna i vardagsrummet står tom i väntan på ett stringhyllesystem! Väggen är i en djup mullvadsfärg, och lister samt dörröppningen är av vacker mjuk vit stuckatur. Att vinna denna tävling skulle vara som den första byggstenen!

  Hoppas ni får en ljuvlig första december !

 • Louise skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning ligger bakom mästerverket. 1949 föddes hyllan med företaget såg dagens ljus först 1952.

  2. Jag skulle utan tvekan klä ungarnas rum från golv till tak. Inte en pryl hade jag behövt ha framme. Förutom mina egna favoriter då, förstås (dom som barnen aldrig tittat åt eller rört men som morsan köpt av snygghetsskäl).

 • Mario Eklund skriver:

  1. String Design AB bildades 1952 av Nisse Strinning och Kajsa (född Karin) Strinning. String-bokhyllan kom till 1949 i en tävling för Bonniers Folkbiblioteks och SSF:s bokhylletävling där de vinner med sin möbel.

  2. Stringhyllan är en så pass funktionell och varierbar hylla så den skulle passa i alla rum i ett hem. Men jag skulle kunna tänka mig att ha en hel vägg i garaget med stringhylla.

 • Moa skriver:

  1. Den första stringhyllan föddes redan 1949 av makarna Kajsa och Nils Strinning, men själva företaget grundades inte förrän 1952.

  2. Jag skulle faktiskt vilja ha en vägg med stringhyllor i badrummet! I den skulle jag ha saker som vanligtvis kanske inte uppfattas som särskilt vackra, typ toalettpapper och toaborste. I detta nya sammanhang skapas ett spännande och kul möte. Men självklart skulle jag även placera ut en fin murgröna, lite vackra produktförpackningar, badhanddukar och parfymflaskor!

 • Christina skriver:

  Hej Frida!

  God decembermorgon!

  1. Reolen blev designet i 1949 af Nisse og Kajsa Strinning

  2. Jeg bor i en lille, 1-værelses lejlighed på 29 kvm. og jeg hvis jeg bliver den heldige ejer af reolen, skal den hænge henne ved mit lille køkken. På hylderne skal mine kusmidåser stå og min Alessi juicepresser. Jävla koolt! 🙂

  Glædelig 1. december

 • Malin skriver:

  Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning, Stringhyllesystemet skapades dock tillsammans med hans fru Kajsa redan 1949.

  En helvägg med Stringsystems skulle jag göra i det blivande pojkrummet hemma! Med många hyllplan som kan nås även om man bara är 2 år. En skrivbordsskiva som kan höjas i takt med att sonen växer, och som även lätt kan bytas ut med åren om det kommer alltför mycket pennsträck på skulle vara genialiskt!

 • Malin skriver:

  1) String grundades 1949 av Nisse och Kajsa Strinning.

  2) Jag skulle välja att ha ett string system på ena väggen i mitt vardagsrum. Jag skulle ha min samling av prydnadselefanter i den, jag har inte alltför många så det blir ändå luftigt och läckert. Elefanterna skulle trivas som fisken i vattnet på de olika hyllplanen och samtidigt får jag ett bra sätt att visa upp dem i samlad trupp på hyllor som utgör perfekta stilleben. Kanske skulle jag även ha mina favorit pocketböcker på vissa plan, så det blir en oas av mina två kärlekar, elefanter & böcker.

 • Jessica skriver:

  Företaget skapades 1952 av Kajsa och Nisse Strinning. Hyllan "string" formgav de redan 1949 dock.

  Om jag fick ett rum av string skulle det vara röda i sovrummet – fyllda med böcker, pysselsaker, fotografier och ännu mera böcker.

 • Pelle skriver:

  1) 1952 bildade Nils Strinning företaget String Design AB.

  2) Jag skulle fylla en hel vägg i mitt kök där jag skulle ställa alla tallrikar, skålar, glas och kryddor istället för att gömma bort dem bakom tråkiga skåpsluckor. Alla mina kokböcker skulle självklart också få vara med.

 • Therese skriver:
 • Linnea skriver:

  1) Hyllan kom i 1949 och skapades av Nisse o Kajsa Strinning. Företaget String Design startades 1952.

  2) Min första stringhylla hade jag ovanför min säng med mina Disneyböcker i – det var så fint tyckte jag då.

  Nu skulle jag använda Stringsystem i vitt som perfekta butikshyllor för att visa fram snygga designvaror.

 • Karoleen skriver:

  1. String hyllan skapades 1949 men företaget skapades 1952.
  2. Jag skulle vilja ha en stringhyllekombination i mitt kök. Ett öppet och luftigt kök med massor av vackra hyllor. Det tror jag skulle vara jättesnyggt!

 • Carina Berglund skriver:

  1. Kajsa och Nisse Strinning skapade tillsammans Stringhyllan år 1949 i en tävling för Bonniers Folkbibliotek. År 1952 bildade han de två företagen String Design AB och Swedish Design AB.
  2. Jag skulle välja ett stringsystem i mitt hemmakontor, där jag skulle kunna ha fina saker som man kan titta på medans man jobbar. Även alla mina pocketböcker skulle kunna få komma fram ur garderoben och visa upp sig.

 • Therese skriver:

  1) Av Nisse (Nils) och Kajsa Strinning 1952.

  2) Jag skulle hänga hyllan på vårt hemmakontor. Lättåtkomligt, för att få en prefekt inramning av mina favoritprylar; en ärvd uppstoppad gammal ekorre, mina pocketböcker som inte funnit något hem än, den tatuerade "Cow Parade" kossan och sten-samlingen min farmor och farfar plockat över hela världen. Sen att den matchar skrivbordet från 1959 i mörk jakaranda är bara ett stort plus!

 • 1. 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.

  2. Jag skulle ha den i allrummet. I den skulle jag ställa denna: http://inredningsbloggen.wordpress.com/2010/12/01/finaste-blomkrukan/
  Med tiden kommer den att fyllas av många fler konstverk av samma favoritdesigner.

 • Ida Danielsson skriver:

  1. Nils "Nisse" Strinning bildade företaget 1952.

  2. Jag skulle sätta upp en lång rad av string pocket på nedre delen av en vägg i mitt vardagsrummet. Väggen är vit så jag skulle använda vita sidor och sedan blanda hyllplan i olika färger. Just nu tänker jag mig de flesta i valnöt och sedan blanda in några i blått. Helst skulle jag vilja ha skivor i granit eller marmor, men vad jag vet så finns inte det (och hyllan kanske inte kan hålla ett så tungt hyllplan). I den skulle jag ha böcker och små saker som betyder mycket för mig. Ovanpå skulle jag sätta upp eller ställa tavlor.

 • Anna Wallström skriver:

  1. Företaget grundades av Nisse Strinning år 1952.

  2. Om jag skulle göra en hel vägg med String systems så skulle jag göra den i min sons rum. Vad härligt det skulle vara att få ställa upp hans snygga bilar och övriga leksaker i dessa superfina hyllor!

 • Johanna skriver:

  1. År 1952 bildade Nissa Strinning företaget String Design AB.
  2. Jag drömmer om en hel vägg med string systems i köket med koköcker, matlagnings tidningar, porslin, konservburkar och annat som hör köket till.

 • Emelie skriver:

  1. Eftersom det inte framgår av frågan vilket företag som avses utgår jag från att det är String Furniture AB vilket är det företag som länkas till. String Furniture AB grundades 2005 av Peter Erlandsson och Pär Josefsson (för att vara på den säkta sidan lägger jag till att String Design AB grundades 1952 av Nils och Kajsa Strinning.

  2. Jag skulle vilja använda String som ett vägghängt sideboard / tv-bänk i vardagsrummet, med plats för böcker på de nedre planen. Hyllan för detta har jag redan, men tyvärr inte ett vardagsrum där det fungerar.

 • Lina skriver:

  1. Nils Strinning 1952
  2. En hel vägg i badrummet med hyllplan i olika träslag och färger fyllda med handdukar, förvaringslådor och gröna växter

 • AnnaO skriver:

  1. Ursprungligen String Design grundat av Nisse Strinning 1952. Idag String Furniture AB som grundades av Peter Erlandsson och Pär Josefsson 2003.

  2. Jag skulle vilja ha ett String-system med både hyllor och skåp i mitt kök. På hyllorna skulle jag ha min samling av kokböcker och fina fat och skålar. I skåpen skulle jag gömma tråkiga återvinningsbehållare.

 • Anna Öman skriver:

  1. 1949 grundades företagen av Nils "Nisse" Strinning.

  2. Jag skulle ha stringhyllan i hallen, på vår mörkgrå fondvägg. Det hade varit ett perfekt första blickfång i lägenheten och en perfekt plats för både "hallsaker" och "vackra saker".

 • Åsa Zollerdahl skriver:

  Svensk formgivning av Nils och Kajsa Strinning, 1949.

  Det skulle vara en dröm att få sätta upp stringhyllor i min tweenies rum! Hon har så mycket prylar som hon inte vill göra sig av med. Med snygg förvaring kan det äntligen bli lite ordning.

 • Mini skriver:

  1: Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning. Stringhyllan skapade han med sin fru Kajsa 1949.

  2: Jag skulle ha en hel vägg med svarta gavlar och hyllplan på en vägg i vårt nya vardagsrum som håller på att ta form. Där skulle jag ställa alla fina retro-saker som jag fyndar, blandat med underbara kort på mina barn, några mysiga ljuslyktor och en och annan inspirerande bok.

  Hälsningar
  Mini

 • Emelie skriver:

  Hej!

  1. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 men företaget startades först 1952

  2.Jag skulle täcka en hel vägg i mitt sovrum med vita stringhyllor som skulle matcha den vita heltäckningsmattan. Hyllan skulle sedan fyllas av alla mina små färgglada porslinsfigurer, dalahästar, babushkor, vaser, trägubbar och andra fantastiska föremål som jag samlat på mig. Tillsammans med det färgsprakande lapptäcket på sängen skulle rummet bli lekfullt elegant.

 • 1. Nisse och Kajsa Strinning startade företaget 1952.
  2. Jag skulle absolut ha den i vardagsrummet och ställa alla våra böcker i den samt några reseminnen.

 • Cecilia skriver:

  God december!

  Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 och företaget startades 1952.

  I min stringhylla vill jag sätta vackra glas så att jag lätt och behändigt kan ta fram dem när jag bjuder mina vänner på middag vid mitt nya matsalsbord.

 • Hanna skriver:

  1. Hyllan skapades 1949 och företaget startades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.
  2. I januari flyttar jag till ett hus, och jag skulle vilja placera en Stringhylla i mitt vardagsrum med en annan designklassiker, tapeten Woods från Cole & Son, som bakgrund. Hyllan kommer självklart att fyllas med andra designklassiker.

 • Heddie F skriver:

  Hej!

  Företagen bildades 1952. Ett string hyllsystem skulle passa toppen i min blivande Walk-in closet. Perfekt att förvara alla fina smycken, väskor, skor och annat man inte vill gömma i en mörk garderob. Sedan är ju string så himla fint så bara hyllan i sig skulle ge vilken Walk-in som helst ett lyft 🙂

  //Heddie

 • Emma skriver:

  1) 1952 grundades företaget av Nils Strinning

  2) De hade passat perfekt i sonens rum 2,5 år. Skulle ha en sektion till alla gossedjur. En del skulle alla böcker få va på. Och så självklart en sektion till alla traktorer brandbilar och bilar. Lätt överskådligt och grymt snyggt.

 • Madeleine skriver:

  1:År 1952 bildade han de två företagen String Design AB och Swedish Design AB

  2: Jag skulle ha hyllan i vårt "blåa rummet" Här står ett slagbord och vi äter här när vi blir lite fler är "bara" familjen. Vi har även datorerna här inne, så i hyllan skulle mateusservisen, koka blå servisen och pärmar/förvaringlådor med viktiga papper, räkningar mm finnas

 • Annelie L skriver:

  Hyllan designades 1949 av Nils Strinning. Företaget string design AB startades tillsammans med Kajsa Strinning 1952. Hyllan fick sitt genombrott 1955, idag tillverkas den av företaget String furniture.

  Eftersom jag bor i en etta så skulle stringväggen bli kombinerad förvaring och kuriosa. Hyllan är perfekt för exponering av härliga stilleben men med förvaring i skåp och en magasinhylla. Det får plats mer än man tror utan att det ser rörigt ut.

 • Marie skriver:

  1. Nisse Strinning grundade företaget 1952. Numera tillverkas hyllorna dock av företaget String Furniture (som drivs av Peter Erlandsson och Pär Josefsson), som köpte rättigheterna av Strinning och påbörjade nytillverkningen 2005.

  2. I vår hall har vi en tom, vit vägg, där planen är att platsbygga ett skrivbord/bokhylla. Drömmen är en helvit Stringhylla i flera sektioner från golv till tak, med skrivbordsskiva och skåp i den nedre delen, och hyllplan i den övre delen. Det skulle ge en bra mix av öppen och dold förvaring, och bli ett snyggt blickfång när man kom in genom dörren.

 • Madeleine skriver:

  Glömde helt skriva att det är Nisse Strinning som bildade företaget!

  / Madeleine

 • David skriver:

  Nils Strinning grundade företaget 1952.

  Jag skulle välja att prova med köket. Jag tycker att det är för tråkigt med en hel mur av väggfasta skåp i köket. Med system kan man lätt nästan skapa ett geometriskt konstverk i köket istället. Jag vill inte böja mig ner att hämta saker ut ett skåp och inte står på tårna heller. Värför ska man gömma saker i köket egentligen. Jag skulle välja att lägga kryddor, kaffe, bakgrejor osv på hyllor och sätta små kastruller, bestik, koppar och sånt i olika skåp. Då skulle man ha mycket mer plats i köket! Hjälp! 🙂

 • Emma Westerlund skriver:

  1 Nils Strinning grundade företaget 1952.
  2. Hyllorna skulle placeras på en vägg i vardagsrummet, i vårt nya hus som vi flyttar in i under januari månad. Den skulle verkligen bli pricken över i:et!

 • Ulrika skriver:

  *Det var Nisse Strinning som år 1952 bildade de båda företagen String Design AB och Swedish Design AB.

  *Om jag vann skulle jag sätta dem i köket och därpå skulle min fina servis från Greengate få stå!

  Hoppas att turen slår in!

 • Vilje skriver:

  1. Stringhyllan skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949. Företaget String design grundades 1952.

  2. Jag skulle sätta hyllväggen i min fyraårige sons rum för att få en anpassad skriv/ritplats till hans längd som lätt går att höja när han växer, med hyllor runt om för pennor, papper, bilar, smurfbyn osv. En så föränderlig förvaring som kan växa med honom skulle vara ovärderligt, inte bara för honom utan även för miljön då det inte behövs nya inköp varje år för att passa honom i storlek.

 • Johan Kitti skriver:

  1. 1952 av Nisse Strinning.
  2. Den skulle passa perfekt i vårt sovrum, där skulle jag placera böcker, prydnadssaker mm i en saling blandning.

 • Maria skriver:

  1. År 1949 skapades stringhyllan av Nisse och Kajsa Strinning, själva företaget grundades år 1952.

  2. Eftersom att jag själv bor i en väldigt liten lägenhet skulle jag "smycka" tv-rummet hemma hos mor och far med massor av stringhyllor. De har precis målat väggarna vita och har inget konstnärligt uppsatt överhuvudtaget. Genom att pryda ena kortsidan kan de få plats med alla deras filmer och böcker – supersnyggt!

  Hoppas hoppas! – Maria

 • Hemmakatten skriver:

  String Design AB grundades 1952 av Nils Strinning.

  Hyllsystemet String designades dock redan 1949 av både Nils och hans fru Kajsa.

  Jag hade gärna haft en vit stringhyllekombination i mitt arbetsrum där systemet skulle ha dörrar längst ner och öppna hyllor ovanpå. Där hade jag samlat allt som skräpar i ett hemmakontor; papper, dvd-skivor, kontorsmaterial, pärmar med utklipp, tidningar, dvd-skivor mm! Det hade skapat lite ordning i ett kreativt kaos…

 • Lina Carnerud Örner skriver:

  1. Stringhyllan skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949.
  Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.
  2. Har lääääääänge haft planer på att sätta upp String-hyllor i barnens gemensamma rum men har aldrig fått ändan ur vagnen. Detta skulle kunna bli startskottet för ett härligt barnrum där storebror förhoppningsvis kommer vilja vara mer än han är nu 🙂
  Böcker, foton, minnen, kottar mm. Allt passar i en String-hylla.

 • Mona Nilsson skriver:

  Svaret på fråga 1 är Nisse och Kajsa Srinning 1949
  Svaret på fråga 2 Är att jag skulle sätta upp dem i köket där jag skulle förvara läckra köksdetaljer så som köksutrustning istället för att ha dessa på köksbänkar och naturligtvis mina kokböcker.

 • Katarinaz skriver:

  1. Nisse Strinning och hans fru Kajsa skapade hyllan 1949 och startades 1952.
  2. Jag har fått i uppgift att inreda min systers tvillingarnas rum, tvillingarna kommer födas efter jul och därför skulle det vara så kul att vinna denna skönhet och skulle vara så perfekt i barnrummet med snygga detaljer till.

  Ha det bra

 • Anette skriver:

  1. Dagens Stringhyllor tillverkas av företaget String Furniture som startade 2005, av Peter Erlandsson och Pär Josefsson som köpte tillverknings- och försäljningsrättigheterna av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle fullnda mitt alldeles egna pysselrum/scraprum som skapats i ett klädförråd i vårt lilla hus. Skulle vara perfekt för alla snygga lådor och burkar med färgglatt innehåll.

 • Idun skriver:

  Företaget grundades 1952 av Nils och Kajsa Strinning.

  Jag skulle ha stringsystemet i arbetsrummet och proppa med böcker och en och annan underlig liten prydnadsgrej.

 • marty skriver:

  jag är med! år 1949 av nisse och kajsa strinning. jag skulle vilja ha en stringvägg i vardagsrummet jämte öppna spisen och gungstolen. har ny lya sen någon månad så det är fortfarande väldigt tomt på väggarna, och en stringhylla med böcker i som man kan läsa medans man gungar vid en öppen eld är ju bara för mysigt!

 • Anonym skriver:

  1) Arkitekten Nils "Nisse" Strinning grundade företaget String Design AB 1952. I dag tillverkas och säljs hyllsystemet av String Furniture som 2005 startades av Peter Erlandsson och Pär Josefsson.

  2) Jag älskar att läsa och inreder därför gärna med böcker. I mitt nyrenoverade vardagsrum skulle jag vilja tapetsera hela väggen bakom soffan med strings pocket-hyllor i svart. Då kan jag bara sträcka ut armen för att påbörja ett nytt äventyr!

 • erica skriver:

  Hej, vilken rolig tävling!

  Företaget String Design AB bildades 1952 efter att stringhyllan visat sig vara en succé, framför allt i Tyskland.

  Om jag fick inreda med stringsystemet skulle jag välja min stora tomma vägg i vardagsrummet. Jag skulle göra plats för böcker – framförallt min stora samling konst och designböcker, mediecenter, tidningar samt ha en del skåp att gömma undan sånt som man annars inte riktigt vet var man ska gör av.

 • Jojo skriver:

  1) Arkitekten Nils "Nisse" Strinning grundade företaget String Design AB 1952. I dag tillverkas och säljs hyllsystemet av String Furniture som 2005 startades av Peter Erlandsson och Pär Josefsson.

  2) Jag älskar att läsa och inreder därför gärna med böcker. I mitt nyrenoverade vardagsrum skulle jag vilja tapetsera hela väggen bakom soffan med strings pocket-hyllor i svart. Då kan jag bara sträcka ut armen för att påbörja ett nytt äventyr!
  2010-12-01 @ 13:43:49

  och det var ju bra att jag fick med vem jag är…

 • Sanna skriver:

  Företaget grundades 1952 av Nils Strinning, hyllan formgavs av Nils och hans fru Kajsa 1949.

  Min son Douglas 2½ år skulle få en vägg med hyllor och skåp i vitt. Den lär ju svälja både bilar, duplo, böcker och brio tågbana. 🙂

 • ANNIKA skriver:

  1.Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949.
  företaget String design AB grundades 1952.
  Dagens hyllor tillverkas av String Furniture som startades 2005 av Peter Erlandsson o.Pär Josefsson som köpt rättigheterna av Strinning.
  2.Jag har mängder av böcker i vardagsrummet som inte får plats i hyllorna utan de är staplade på golvet och är ingen vacker syn.
  Jag behöver få en start på en snygg lösning…

 • Hanna skriver:

  Hejhej!

  Företaget grundades år 1952 av Nisse Strinning å Kajsa Strinning. Om jag köpte en stringhylla skulle jag ha den i mitt nya pysselrum som håller på att ta form. Jag skulle ha två stycken i olika höjder med lådor och burkar på. Men det bästa med stringhyllan är att jag kan hänga barnkoftorna jag själv stickat på galge nere på hyllan, det är det inte många hyllor man kan göra det på! Toppen förvaring för stickare! 🙂

 • Anna skriver:

  1) Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2) Jag skulle välja att sätta en hel vägg med String systems i mitt hittills oinredda rum som ska fungera både som kontor och gästrum. Med den här lösningen får jag in massa bra förvaring och skrivbord på ett snyggt sätt som gör det möjligt att kombinera rummets båda funktioner utan att det känns som gästerna sover på kontoret eller tvärtom.

 • Anna Ruus skriver:

  1) Från början tillverkades hyllan av String Design AB som bildades av Nils Strinning 1952, men det företag som idag tillverkar hyllan heter String Furniture AB och bildades av Peter Erlandsson och Pär Josefsson 2005.

  2) Bland det första jag tänker på när jag kommer hem till människor är vad de har för slags böcker, det berättar mycket om en person. Så, jag skulle sätta ett stringsystem i mitt vardagsrum där jag skulle låta mina böcker få fylla utrymmet, som mitt eget lilla statement.

 • Anna Brolin skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils "Nisse" och Kajsa Strinning, Stringhyllan uppkom dock redan 1949.

  2. Jag har stora funderingar på att inreda mitt vardagsrum med ett Stringhyllesystem. En högre hylla och små undertill, så att det bilder ett L. Tv:n fästes på väggen ovanför de små. I hyllorna skulle jag framförallt ha böcker, foton och små-pryttlar för en personlig inramning.

 • Cecilia Borglin skriver:

  1. Nisse Strinning bildade två företag 1952
  2. Jag skulle gärna bygga en vägg med String System i mitt sovrum på den väggen sängen står mot. Det är en snedvägg så det skulle bli en bred, lite lägre kombination där hyllorna byggs runt sängen, från vägg till vägg, som en bred sänggavel, och på hyllorna skulle jag ha böcker, tidningar, foton och andra konstverk. Även läsbelysning i form av någon sorts "klämlampor" och annan mysbelysning. Å vad snyggt :-)!

 • JessicaT skriver:

  1. Nisse Strinning grundade företaget String Design AB 1952.

  2. Jag skulle välja att göra ett hyllsystem i mina tvillingsöners rum. Förvaring av leksaker, böcker och för att senare kunna modifiera och göra varsin skrivborsplats till dem när det är dags för det.

 • Anneli D. skriver:

  Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  Jag skulle välja vita och rosa hyllor till min dotters barnrum som endast är 7 kvm stort. Vi har försökt inreda på alla möjliga sätt men väggförvaring är det enda rätta för att frigöra lite lekyta på golvet (och samtidigt frigöra vardagsrumsgolvet från alla brio-tågbanor:)

 • monica skriver:

  1. Företaget grundades 1952, men Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan tillsammans 1949.
  2. jag skulle nog sätta uppe i den lilla hallen på övervvåningen den är lite svårmöblerad och smal så det skulle vara snyggt med string på väggen.
  /monica

 • Linda skriver:

  Företaget grundades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.

  Jag skulle fylla en vägg i min jättelååååånga hall med String Pocket, (grund och bra efterson det är smalt…), och fylla den med böcker, musik, och film.

 • Lina Lundborg skriver:

  1. String Design grundades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.

  2. Eftersom vi är så trngbodda och lever efter allt som har med compact living att göra, så hade jag satt upp ett helt system i min sins rum. Det hade blivit ett kombinerat skrivbord och förvaring för alla hans leksaker och pysselsaker. En hylla hade jag dock lämnat och använt som "utställningshylla" åt alla hans fina verk!

 • Petra J skriver:

  Företaget grundades 1952 av Kajsa och Nisse Strinning.

  Jag skulle helt enkelt sätta upp hyllsystemet i mitt vardagsrum och samla alla mina böcker som just nu ligger utspridda i lägenheten.

 • Jennie L skriver:

  1: 1952 av NIls och Kajsa Strinning
  2: Jag skulle gärna ha massa Stringhylllor i köket, för att där förvara snygga köksprylar som annars bara göms i skåpen här hemma.

 • Helene Ekblom skriver:

  1.
  Nisse & Kajsa Strinning 1949

  2.
  Hyllan skulle hamna i köket, ovanför min hund Tildas matplats.
  Där skulle hon få ha sina tuggben, tuggpinnar och godis. Allt ska förvaras i skålar och vaser av färgat glas -gult, rosa, grönt och blått. Kanske några av hennes finaste halsband och bollar i fina färger också!

 • Pethra skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils Strinning. Stringhyllan formgavs däremot av både Nils och hans fru Kajsa 1949.

  2. Jag skulle så gärna vilja ha ett vitt String hyllsystem i min äldsta son Alfreds rum. Han skulle få både skrivbordsdel och skåp som skulle vara perfekt i hans rum som nu ska gå från "småkillerum" till "storkillerum", allt enligt hans egna önskemål. I hyllorna skulle vi ställa alla hans fina, tuffa, coola leksaker, prylar, böcker och illustrationer som jag har köpt i samråd med honom. Även Alfreds egna alster skulle få plats där för beskådan. Det skulle knyta ihop rummet och göra det så storkilleaktigt och tufft som Alfred vill ha det, en riktig önskedröm för både honom och mig.

 • Gilla min fan page på facebook niccolicious.myshowroom.se!

 • Maria skriver:

  Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 men företaget startades 1952

  6-åringen skulle få en stringvägg i sitt rum. Hyllorna skulle fyllas med allt ifrån böcker, filmer, pärlplattor, papphuset hon just byggt en och annan kotte, sten eller pinne skulle nog också få en hedersplats.

 • Malin skriver:

  1. Företaget grundades av Nisse Strinning 1952.
  2. MIna tjejer skulle få en stringvägg i sitt pysselrum, både för färdiga alster och material.

 • Marcus Hedenskog skriver:

  Nisse Strinning skapade företaget STRING år 1952.

  Om jag kunde fylla en hel vägg med Stringhyllor då skulle jag motera dem på en vägg i matsalen hemma. I hyllan skulle jag ha både böcker, någon lampa och en hel drös med fina saker som man samlat på sig.

 • Jonatan skriver:

  1.Företaget grundades 1952 av Nisse o Kajsa Strinning.
  2. Jag skulle använda dem på en köksvägg för att skapa mer förvaring i ett litet kök.

 • Nicoline skriver:

  1 – företaget grundades av Nisse och Kajsa Strinning 1949
  2 – en hel vägg i vardagsrummet med den vita stringhyllan fylld med böcker och speciellt utvalda föremål, bland annat min fins träapa av K. Bojesen.
  Tack för en underbar blogg, Nicoline

 • Hanna skriver:

  1. Nils Strinning grundade String Design AB 1952, och det var de som gjorde Stringhyllan från början. Nu är det företaget String Furniture som grundades 2005 av Peter Erlandsson och Pär Josefsson som tillverkar och säljer hyllorna.

  2. Jag skulle vilja ha en walk-in-closet med en hel vägg med stringhyllor där jag skulle förvara alla mina fina högklackade skor!

 • Erica skriver:

  1. 1952

  2. I köket, ovanför en köksbänk där det idag hänger tavlor, för att ha vackra saker på !

 • Suss skriver:

  Nisse och Kajsa Strinning 1949 =)

  Jag skulle vilja ha en vit stingkombination inne i vardagsrummet. Vi har en del som är lite avsides där vi vill ha böcker (som fortfarande ligger i flyttkartonger efter drygt ett år) och en läsfotölj, en fat boy en skön matta och lite mysiga lampor som passar stora och små bokmalar!

 • Linda skriver:

  1. Stringhyllan skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949 och bolaget String bildades 1952.

  2. Jag skulle fylla samtliga väggar (förutom en där jag har en 2,5 x 1,5 m guldspegel) i mitt dressingroom med vita stringhyllor. Hyllorna skulle vara perfekta för att förvara mina kläder och sko-boxar.

 • Jess skriver:

  1. 1949 skapades Stringhyllan av Nisse och Kajsa Strinning. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle välja långsidan i mitt vardagsrum, ovanför soffan. Där skulle jag skapa en snygg mix av böcker, personliga saker och fina inredningsprylar. Allt för att göra ett rum personligt men samtidigt snyggt!

 • Suss skriver:

  Suss igen! Företaget bildades 1952 och stringhyllar -49. Så var det =)

 • Suss skriver:

  Sätter ihop min svar…så förvirrad =)

  "Företaget bildades 1952 och stringhyllar -49. Så var det.

  Jag skulle vilja ha en vit stingkombination inne i vardagsrummet. Vi har en del som är lite avsides där vi vill ha böcker (som fortfarande ligger i flyttkartonger efter drygt ett år) och en läsfotölj, en fat boy en skön matta och lite mysiga lampor som passar stora och små bokmalar!"

 • nicole skriver:

  1: Företaget grundades 1952 utav Nisse och Kajsa Strinning.

  2: Jag skulle inrett mitt kök med stringhyllor och fyllt dem med kokböcker och vackra ting.

  Tack för en bra blogg!

 • Tine skriver:

  1. Virksomheden String Design blev grundlagt i 1952 (hylden designet i 1949 af Nisse og Kajsa Strinning).

  2. Jeg ville hænge de fantastiske hylder i min 9-årige datters værelse. Perfekt til bøger, cd'er, film og alt det nips, der nu er i et tweenværelse 🙂

 • Ulrica skriver:

  1. Företaget grundades av Nisse och Kajsa Strinning 1952 (hyllan skapades redan 49)
  2. Jag skulle vilja ha en stringkombination i vårt sovrum och den skulle få tjänstgöra som hemmakontor nu när lillkillen flyttat in i vårt gamla kontor :-).
  /Ulrica

 • Inga-Maj Bjurbäck skriver:

  1.grundades 1952 av Nils Strinning och hans fru
  2. Jag skulle ha en hel vägg med stringsystem i mitt syrum som skulle vara full av vackra tyger,band,knappar etc.allt för att väcka skaparlusten

 • Inga-Maj Bjurbäck skriver:

  1.nils strinning och hans fru 1951
  2.I mitt syrum skulle jag ha en vägg full med hyllor av tyger,vackra band,knappar etc,allt för att väcka skaparlusten i mig

 • Anna skriver:

  Företaget grundades 1952 utav Nisse och Kajsa Strinning.

  Vi älskar böcker och har mängder av dem. Att ha ett par stringhyllor i vardagsrummet vore perfekt för att kunna samla våra pocketböcker

 • Marie Högberg skriver:

  Företaget blev AB 1952 av Lasse och Kajsa.

  Jag kan se en vit hyllsektion som följer den öppna trappan från kök till vardagsrum. Inte för mycket saker men först lite köksnära saker – därefter bilder på familjen/reseminnen och sist några vackra saker i vardagsrummet.

 • Inga-Maj Bjurbäck skriver:

  obs jag snubblade på tangetbordet 1952 ska det vara

 • Christine skriver:

  1. Hyllan är Nisse och Kajsas från -49. Den blev till för en tävling initierad av Bonniers folkbibliotek. Nils kommer från Härnösand vilket är mina hemtrakter =). 1952 grundades företaget.
  2. Min gubbe fick ett garage av mig efter 3o års lång väntan. Jag skulle sätta string längs med hela kortsidan , 7m. I den skulle han få sätta sina kära motorsportspokaler han sparat sedan 70-talet.

 • Thomas skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 men företaget startades 1952.
  2. Jag skulle montera en hel vägg med String i badrummet och ha alla vackra badrumsattiraljer så som vackra tvålar, fina små handdukar, blommor och allt annat vackert som man har i badrummet.

 • Maria B skriver:

  1. 1952 skapades företaget String Design av Nils Strinning och de lanserade då hyllan som designats av Nils tillsammans med hans fru Kajsa (1949). Om det är det nuvarande företaget String Furniture som avses så bildades det 2005 av Peter Erlandsson och Per Josefson.
  2. Jag skulle sätta den i hallen så alla kan se den när de kommer in. Där skulle den fyllas med en blandning av favoritböcker och saker. Nu skulle skulle Lisa Larssons tomte-armé fylla en självklar plats där i.

 • Elenore skriver:

  1. Stringhyllan, eller stringbokhyllan, skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949

  2. Jag skulle bygga ut den hyllan jag har idag, den är överfull med pocketböcker så jag behöver mer plats.

  (oj jösses så många svar du fått redan…)

 • J I L L I Z skriver:

  Hej, guud så fin blogg du har! 😀

 • Caisa Strömberg skriver:

  Den formgavs av Nils och Kajsa Strinning 1949.
  Företaget (det ursprungliga) grundades 1952.

  Jag skulle ha flera svarta stringhyllor i mitt kontor och det skulle stå både pärmar och vackra förvaringslådor i den. Mitt skrivbord skulle bli lättstädat då!

 • Elisabeth skriver:

  1. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.
  (Stringhyllan skapades redan 1949 av Nisse och Kajsa Strinning)

  2. Eftersom att jag bor i en etta med öppen planlösning har jag inte så många rum att välja på. Däremot har jag en fantastisk väggyta som idag tjänar som kontor. Den skulle jag täcka med en vit stringkombination, i anslutning till mitt skrivbord.

 • Hanna Tschemernjack skriver:

  1. 1949 av Nisse och Kajsa Strinning
  2. Om jag vann så skulle jag ha den i sovrummet ovanför mitt nattduksbord. Skulle ha alla mina "pågående" böcker där. Nattduksbordet räcker inte lägre till 🙂

 • Johanna T skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nisse Stinning.

  2. Om jag fick pynta en hel vägg så skulle det bli mitt kök. Jag skulle slänga ut alla överskåp och istället ha string så man kunde se allt fint 50-talsporslin samt nytt som jag samlat ihop.
  Det hade blivit mkt finare än de trista vita luckorna!

  God Jul!
  Mvh Johanna

 • Charlotta Rask-Andersen skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.

  2. Jag äger och driver en liten skobutik och tycker att en hel vägg med den vita stringhyllan skulle bli superfint eftersom hyllan ger ett sånt luftigt, modernt men samtidigt tidlöst intryck.

 • B-M skriver:

  1. Det grundades 1946 av Nisse & Kajsa Stringing

  2. Jag skulle ha String-hyllor i mitt arbetsrum som jag ska göra i ordning nästa år. De är så snygga!

 • Patricia skriver:

  Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning och hans fru Kajsa.

  En vägg med stringhyllor i lekrummet. Där skulle alla leksaker, böcker och gosedjur samsas i en skön färgkombination.

 • Jannice Wistrand skriver:

  1. Kajsa och Nisse Strinning skapade tillsammans Stringhyllan år 1949 i en tävling för Bonniers Folkbibliotek. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Åååå jag skulle placera den i mitt kontor i vårt nya hus som vi flyttar i på lördag!! Där skulle jag ha mina viktigaste jobb pappren. Min snyggt liggande ncs karta i svart och vitt samt några foton som betyder mkt för mig och mitt företag!!

  Kram o tack för fin tävling!
  Jannice

 • Louise skriver:

  Företaget grundades 1952. Hyllan formgavs av Nils och Kajsa Strinning 1949.

  Jag skulle bygga mitt eget "system" med fast pockethyllor i olika färger och höjd på en hel vägg. det blir ett fint sammansatt mönster med blandade gavlar och hyllplan.

 • Kajsa skriver:

  Kajsa och Nisse Strinning: hyllan designades 1949, företag 1952.

  Vore det inte rätt kul att ha en stringhylla full med blöjor vid skötbordet? Och så en liten mojäng hängande från hyllan som den lilla luringen kan leka med.

 • Anita skriver:

  1. Stringhyllan skapades av Kajsa och Nisse Strinning 1949.

  2. Jag skulle möblera mitt vardagsrum med massa massa böcker och annat skoj 🙂

  /Anita

 • Eva skriver:

  Hyllan formgavs 1949 och företaget grundades av Kajsa och Nisse Strinning 1952.
  Jag skulle ha en vit hylla i köket, fullhöjd med "vardagsverktyg" – kokböcker, sykit, hammare, skruv, spik, godisburk, omslagspapper och snören, spargris, några glödlampor, lite ljus. Allt som brukar ligga underst alldeles tjusigt arrangerat.

 • Amanda skriver:

  1. Stringhyllan skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949.
  2. Jag har precis flyttat till egen lägenhet så den skulle passa perfekt i mitt vardagsrum där jag skulle pryda den med böcker och en massa ljus så här i vintertid.

 • Kristian skriver:

  Första
  Svar: År 1952, då grundades företaget av Nils Strinning. (Hans fru Kajsa var med och ritade formen ett par år tidigare, redan 1949)

  Andra
  Jag har idag skrivit på papperna för min nya lägenhet, så ikväll ska jag sätta mig på golvet och fundera ut vilka möbler jag ska ha. Ett stringsystem står på önskelistan. Den skulle starta i hallen och gå vidare in i vardagsrummet. De sitter ihop lite elegant, och hyllan skulle göra övergången ännu mer naturlig. I hyllan skulle jag ha min arbetsplats, och samla alla grafiska böcker och ting som hör till mitt arbete och intresse.

 • Malin Tuvesson skriver:

  1952 bildades företaget. Formgavs 1949

  Jag skulle göra mitt hobbyrum fullt med hyllor så jag skulle ha alla pysselsaker överskådligt och lättillgängligt och lätt att sätta igång med nått om man får en tid över.
  Tack för en rolig återkommande tradition, Frida !

 • Rebecca skriver:

  Stringhyllan, eller stringbokhyllan, skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949. Hyllan kom till inför en tävling som hölls av Bonniers folkbibliotek. Det gällde att skapa en monterings- och utbyggbar hylla. Stringhyllan var en sorts utveckling av Nisse Strinnings diskställ Elfa. Företaget String Design grundades 1952.

  Om jag hade en hel vägg med String Systems så skulle jag ha den i det barnrum jag just nu håller på att inreda till vårt första barn. Jag skulle ha ett vitt system med både skåp, lådor och hyllplan för leksaker och böcker samt tidskriftshyllor för favoritböcker. Jag skulle också komplettera systemet med en skrivbordsskiva när min bebis blir lite större och vill pyssla och måla. Perfekt!

 • Emelie Nilsson skriver:

  1. Kajsa och Nisse Strinning skapade tillsammans Stringhyllan år 1949 för en tävling.
  Sen startade Nisse företaget String Design AB och Swedish Design AB år 1952.
  Idag tillverkas Stringhyllorna av företaget String Furniture som startades år 2005 av Peter Erlandsson och Pär Josefsson.

  2. Jag vill ha en massa stringhyllor i hallen så jag kan visa upp alla mina fina skor, mössor och sjalar 🙂

 • Susanne Birgersson skriver:

  Rätt svar.grundades 1952
  Ååå, vi får snart vårat nya radhus så vi har bara fina platser för en fin fin vit stringhylla, allt passar väl en skönhet! 🙂
  Glad första december

 • Susanne Birgersson skriver:

  ååå, glömde i föregående inlägg att skriva att det är kajsa & nisse strinning…

 • Annika skriver:

  1. Nils "Nisse" Strinning grundade företaget 1952.
  2. Jag skulle ha hyllväggen i vår sons rum. Vi ska göra om hans rum, så att det passar för en lite större kille. Tanken är att rummet ska hålla stilen länge. En klassisk Stringhyllevägg skulle vara läckert i rummet. Och funktionellt. Dessutom kan sonen ta med hyllan när han flyttar hemifrån. Den passar ju i stort sett överallt och oavsett ålder.

 • Sandra skriver:

  Nisse och Kajsa Strinning formgav hyllan 1949 och företaget startades 1952.
  Jag har precis satt upp en string hylla i mitt nya kök och skulle gärna klä hela väggen! String hyllan är en av dom bästa och snyggaste design klassikerna ever!

 • Marianne skriver:

  1. Nils Strinning och hans fru grundade företaget String Design AB år 1952. Stringhyllan hade han ritat tre år tidigare.
  2. Mina två små barnbarn, 3½ och 5 år gamla, skulle få en hel vägg med stringprodukter. Nu skulle de fylla dem med leksaker, spel, böcker och allehanda "skatter". Sedan skulle dessa klassikerhyllor följa med barnen och fyllas med olika saker alltefter som de växer upp. Det enda problemet skulle vara vem som skulle ta med sig vilken hylldel, när det är dags att få egen bostad. En klassiker är alltid en klassiker!

 • Sofie skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils Strinning och hans fru Kajsa, men stringhyllan ritades redan 1949.
  2. Just för tillfället bor vi i en 2,5-rumslägenhet, så ytan är inte enorm. Vi skulle dock vilja göra en vägg med stringhyllor i halvan, där vi just nu har matsalsdel. Där skulle den passa in perfekt, nästan som en fondvägg! Och där skulle jag ha alla mina pocketböcker, gärna i färgordning.

 • Malin Gustafsson skriver:

  String Design AB bildades 1952 av Nils "Nisse" Strinning (stringhyllan skapades av Nils och Kajsa Strinning 1949).
  Jag skulle välja mitt vardagsrum. Jag skulle ha hela min vägg på kortsidan med ett hyllsystem i vitt (både skåp och hyllor). Jag skulle varva innehållet med böcker, LP-skivor och coola dekorationsprylar i färgat glas och i trä.

 • Fredric skriver:

  1. 1952 av Nils Strinning.

  2. Jag skulle fylla en vägg i vårt sportrum med ett snyggt stringhyllsystem. Där skulle vi förvara alla sportböcker och filmer samt såklart alla fina priser.

 • Emelie skriver:

  1) 1952 bildade Nisse Strinning företaget String Design AB, men Stringhyllan skapade han tillsammans med sin fru Kajsa Strinning 1949 för en tävling initierad av Bonniers folkbibliotek.
  2) Jag skulle helt klart välja en vägg i ett blivande barnrum (har inga kiddos än), så att alla fina leksaker står väl synliga och hela tiden är lätt åtkomliga.

 • Fredric skriver:

  1. 1952 av Nils Strinning.

  2. Jag skulle fylla en vägg i vårt sportrum med ett snyggt stringhyllsystem. Där skulle vi förvara alla sportböcker och filmer samt såklart alla fina priser.

 • Malin skriver:

  1. Företaget grundades av Nisse och Kajsa Strinning. Hyllan skapade de 1949, företaget String Design Aktiebolag registrerades enligt allabolag.se 1941
  2. Jag skulle välja att ha den på en hel vägg i en stor walk-in-closet, där jag kunde ställa upp mina finaste skor, smycken, parfymer, väskor och annat som jag tycker är för fint för att stå undangömt!

 • Lotta skriver:

  1952 av Nils Strinning och hans fru Kajsa.

  Jag skulle viljan ha hyllan i mitt vardagsrum. Jag har precis möblerat om i vardagsrummet och där har jag en hörna där hyllan skulle passa perfekt.

 • Tove skriver:

  Kajsa och Nisse Strinning skapade tillsammans Stringhyllan år 1949 i en tävling för Bonniers Folkbibliotek. Företaget String Design AB grundades dock tre år senare, 1952 av Nisse Strinning.

  Jag skulle göra en svart stringvägg i ett pysselrum/kontor. I massa lådor av olika slag skulle jag kunna slänga ner allt möjligt skräp. 🙂

 • Emelie Lundin skriver:

  Företaget String Design startades 1952. Men Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949.

  Jag drömmer om en studio med ett stringsystem att förvara små och stora saker som inspirerar mig i. Allt i från loppisfynd till böcker till pennor, papper, tyger och färger ska få plats. Drömmen kommer bli verklighet när vår nya lägenhet, som byggs just nu, blir färdig!

 • Kristina skriver:

  Stringhyllan skapades 1949 av Nisse Strinning och hans hustru Kajsa som ett bidrag till en tävling ordnad av Bonniers.
  1952 grundades sedan företaget String Design AB.

  Jag har en ganska stor nisch i mitt vardagsrum där jag idag har en ganska kompakt bokhylla jag tror att det skulle "lätta upp" att istället ha en stringhylla där. Där förvarar jag allt från pärmar och böcker till cd-spelare och scrapmtrl. Så det behöver vara något som är flexibelt och kan organiseras på mina villkor.

 • Erika skriver:

  1. Nils och Kajsa Strinning skapade tillsammans den första Stringhyllan 1949. Företaget grundades 1952.

  2. Köket! Hyllor i olika färger för förvaring av porslin, skålar, kokböcker, vaser m.m. (kanske inte den mest praktiska men en snygg lösning)

 • wenche skriver:

  Nils Strinning designet hyllen sammen med sin fru Kajsa Strinning i 1949. Firmaet grundades i 1952.
  Om jeg hadde fått en hel vegg: Jo, stringhyllen i rent hvitt… men plass til mine skisser, foto, barnens skulpturer og mine tyger/tekstiler! En inspirasjonsvegg! Den skulle stå i min oppholdsrum/ stue, så jeg fikk se veggen varje dag!

 • Cia skriver:

  1. Kajsa & Nisse Strinning skapade tillsammans Stringhyllan år 1949. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Förrådet, jag blir galen av att behöva lyfta runt alla lådor så fort jag ska ha något från den som står i botten. Dessutom har det flea ggr kommit in vatten på golvet i förrådet och då blir allt som står på golvet förstört. Hyllor där vore bra.

  kanske inte behöver en designklassiker, men varför inte?

 • Elena skriver:

  Foretag grundades år 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.

  Jag skulle satta min String-hylla i min sovrummet över sängen. Det ska användas istället för sängbord. Då för jag mer luftigt sovrum

 • Camilla Larsson skriver:

  Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning men själva hyllan kom till 1949.

  Jag skulle använda min stringhylla till "vitrinskåp" i vårt matrum. Där skulle jag förvara porslin, vinglas och vackra skålar.

 • Eva skriver:

  Själva företaget String Design är grundat 1952.
  Jag skulle fylla hela väggen i vardagsrummet på landet med allehanda diverse! Böcker, foton, tavlor, prydnadssaker och en lliten kontorshörna för datorn.

 • Emelie A skriver:

  Nils Nisse Strinning och hans fruga Kajsa skapade Stringhyllan tillsammans år 1949 i en tävling för Bonniers Folkbibliotek. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning. Idag tillverkas hyllorna av String Furniture som grundades 05.

  Behövs definitivt i hobbyhörnan (avskärmad med draperier från övriga rummet) i min etta. Nu ligger alla penslar, målartuber, dukar och lera på golvet och mitt arbetsbord är överfullt. Med hyllsystemet(i svart) hade jag fått ordning på detta samt fått plats att förvara alla böcker i ämnet konst så det blir mer plats i bokhyllan!

 • Therése skriver:

  Hyllan kom 1949 och företaget grundades 1952.

  Jag skulle placera hyllan i vår lilla sons rum och fylla den med alla hans fina färgglada leksaker, sagoböcker och kläder.

 • Eva B skriver:

  String Design Aktiebolag registrerades 1941-01-29 av Nisse Strinning (enl allabolag.se). Hyllan skapade Nisse och Kajsa Strinning 1949.

  Om jag fick välja fritt och fylla en hel vägg med String-hyllor skulle jag välja String plexi med svarta smala hyllplan till vårt vardagsrum. Jag skulle fylla hyllan med alla mina pocketböcker sorterade i färg (rött-orange-gul-grön-blå-lila), samt lätta upp med små keramik-vaser i olika färger som min farmor gjort. Keramikvaserna skulle placeras i små grupper och så att de matchar färgsorteringen!

 • Anna-Carin skriver:

  1. Företaget grundades 1952, men hyllan skapades 1949 av Nisse Strinning och hans fru Kajsa.

  2. Vardagsrummet! Vi bor i ett hus som är byggt på femtiotalet och det skulle vara grymt att få ha alla våra böcker, fina saker och ett skåp för den bärbara datorn i Stringhyllor 🙂

 • Ida skriver:

  Hej!
  Stringhyllan skapades ju som bekant av Nisse strinning. Men varför? Jo för att Bonniers folkbibliotek hade påbörjat ihop med svensk folkdesign en tävling som han deltog och vann i (1949) tillsammans med sin fru! (föregångaren var en diskhylla) Han var själv grundare till båda string design AB och svensk design AB under 1952!

  Jag skulle ha hyllorna i min sons rum. Han är liten och skulle kunna ändra hyllorna efter behov under hela uppväxten. Alltifrån små färglada och högljuda leksaker som han har nu vid 1½ års ålder. Fram tills han har högtalare och skolböcker längre fram i tiden. Med en enkel sprayflaska skulle man kunna ändra färg om det är så att man tröttnar så kan man ju lätt förnya både platsen på hyllorna och färgen 🙂

 • Ida skriver:

  1. Nils och Kajsa Strinning skapade tillsammansden första Stringhyllan 1949. Själva företaget grundades 1952.

  2. Jag har länge drömt om att en stringhylla skulle pryda en vägg i lägenheten som just nu är alldeles tråkigt tom och bländande vit. Ja, jag har faktiskt alltid drömt om just en stringhylla för den är så stilig och tidlös. Där skulle jag placera det som är alldeles för fint för att gömma, men just nu inte har plats att stå framme någonstans. Fotografier på nära och kära skulle nog få samsas med fina små kaffekopppar och ett gammalt modellflygplan.

 • Emma skriver:

  Företaget startades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.

  Jag skulle sätta upp stringhyllor i arbets-/pysselrummet och se till att utnyttja ytan till max. Dels skulle jag sätta i skrivbordsskiva för laptop och symaskin, förvara pärmar, sytråd och andra nödvändiga grejer i närheten av arbetsplatsen, men jag skulle även ha en massa hyllor att ställa fina, inspirerande grejer på.

 • Julia skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning grundade företaget String Design AB 1952.
  2. Jag skulle gärna ha en hel vägg med stringhyllor i småttingarnas lekrum – snygg och bra förvaring både högt och lågt – gärna i kombination med ett litet skrivbord!

 • Erica skriver:

  1. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning. Men redan 1949 skapades Stringhyllan av Nisse och Kajsa Strinning.

  2. Jag har redan en vägg med gamla String-hyllor i teak som jag fått ärva av mormor 🙂 Men i framtiden vill jag komplettera med golvhyllorna (svarta gavlar och svarta hyllplan).

  <b>SNÄLLA STRING!! Ta upp produktionen av den gamla varianten av golv-gavlarna som är 30 cm breda nertill och 20 cm breda upptill igen!!! De är så otroligt fina och då kan man bygga ihop ett hyllsystem med de smalare vägghyllorna som är 20 cm breda.<b>

 • Victoria skriver:

  Nils och Kajsa Strinning formgav stringhyllan 1949 och grundade sedan String Design 1952.

  Igår bestämde jag mig för hur jag ska renovera mitt badrum. Det blir svart "prickig" tarkettmatta på golvet och vita väggar. I morse kom jag på att svarta string skulle passa fantastiskt bra på den ena väggen; till parfymer, smycken, handdukar, vackra burkar/flaskor och lyxiga ljus. Och nu det här! Det måste vara ett tecken! 🙂

 • Sofia skriver:

  Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning och hans fru Kajsa.

  Jag skulle använda Stringväggen till min minimala walk-in closet. Där behöver man verkligen utnyttja utrymmet och vad passar bättre än en vägg full av snygga hyllor med prydliga travar av plagg, rader av skor väskor och hattar?

 • Maria skriver:

  1949 skapades den första Stringhyllan, av Kajsa och Nils Strinning.

  Jag skulle vilja ha en hel vägg med String i mitt arbetsrum, ett långsmalt rum där det nu står fula vita hyllor som följde med huset. I Stringhyllan skulle bara MINA saker få vara, både böcker, tyger och "pyssel". Va' härligt det skulle vara att ta tag i röran som är just nu och röja bort (framför allt makens "måsteha-saker").

  /Maria

 • Emma skriver:

  1. Hyllan lanserades 1949, men själva företaget grundades 1952. Det företag som säljer produkterna idag, String Furniture, startades 2005.

  2. I mitt kombinerade arbets/hobbyrum. String hyllorna hade passat perfekt för att få ordning och reda i rummet samt arbetsro och julefrid i sinnet 🙂

 • Anneli skriver:

  1.Stringhyllan, eller stringbokhyllan, skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949.

  2. Jag skulle sätta stinghyllorna i mitt nya stora syrum så jag ser alla mina vackra tyger, band trådrullar och mönster. vVore otroligt vackert

 • Helena skriver:

  1* 1952 grundades String design AB av Nisse Strinning
  2* Jag skulle ha valt vardags rummet, och i hyllan hade jag haft alla mina böcker. En sida med dom jag har läst, och dom jag ska läsa på andra sidan, sen hade jag sorterat dom i endera färg (så tjusigt) eller i hur bra jag tyckte dom var, eller kanske i bokstavsordning (praktiskt men tråkigt).

 • Karin skriver:

  1) Företaget grundades 1952 av Nils Strinning.
  2) Jag skulle ha hyllan i vardagsrummet, med alla böcker (färgkodat), lite fina reseminnen och mysig belysning.

 • Emelia skriver:

  1. Företaget startades 1952 av Nisse Strinning.
  2. Jag skulle sätta upp systemet i mitt syrum, där skulle jag fylla hyllorna med alla mina tyger i färgkoordinerade högar så att de slapp ligga gömda i lådor som nu är fallet.

 • Anonym skriver:

  1) När grundades företaget och av vem/vilka?
  År 1952 grundades företaget av Nisse Strinning.
  2) Om du fick göra en hel vägg med String systems, vilket rum skulle du välja och vad skulle du ha i den?
  Jag skulle inreda barnrummet med en hel vägg med stringhyllor. Det skulle inkludera ett skrivbord och mycket plats för förvaring av alla fina leksaker.

 • Maria skriver:

  1) När grundades företaget och av vem/vilka?
  År 1952 grundades företaget av Nisse Strinning.
  2) Om du fick göra en hel vägg med String systems, vilket rum skulle du välja och vad skulle du ha i den?
  Jag skulle inreda barnrummet med en hel vägg med stringhyllor. Det skulle inkludera ett skrivbord och mycket plats för förvaring av alla fina leksaker.

 • Johanna skriver:

  1. Svar: 1952 grundades String design AB av Nisse Strinning
  2. Svar: Jag skulle ha valt att ha hyllan i min kläddgarderob, För att få visa upp mina vackra pumps, bälten, askar med smycken. Jag tror den skulle passa utmärkt.

 • Marie skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 men företaget startades 1952.
  2. Jag skulle byta ut den gamla rumsavdelaren som idag fungerar som bokhylla i vardagsrummet mot en Stringkombination i vitt med lådor för förvaring och hyllor som kunde visa upp foton på nära och kära, sonens (2,5 år) inramade alster och min samling av tekannor.

 • Josefine skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning (hyllan designade han dock tillsammans med sin fru Kajsa Strinning år 1949)

  2. Det finns många platser som jag skulle vilja ha en stringhylla på, men om jag endast får välja en plats så skulle jag vilja ha den på en av väggarna i köket. Mitt kök går i ljusa toner men jag har valt att inreda med färgglada burkar, skålar, porslin mm. Stringhyllan skulle därför bestå av vita trähyllor och färglada gavlar, antingen i gult, grönt, rosa eller ljusblått. I köket har plockat av köksluckorna så att det färgglada porslinet blir synligt, men på min Stringhylla skulle mina absoluta favoriter placeras, i form av favoritkokböckerna, mina färgglada Marimekkoskålar, roberts radio, fina små burkar och glasvaser!

 • jenny_maria skriver:

  1. Företaget skapades 1952 (hyllan designades 1949) Nisse och Kajsa Strinning

  2. Jag skulle haft min stringhyllor i hallen och haft min fina klackskor på de öppna hyllorna, i hyllorna med luckor skulle jag ha den andra förvaringen som inte är lika snygg, mössor och annat tjafs

 • Ann-Christin skriver:

  1) Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2) Jag ska starta eget företag inom kort och jag ska sälja egendesignade grafiska digitala tryck som skickas till kunderna i dokumentrullar.
  Min stringhyllevägg skulle hamna i arbetsrummet och fyllas med dokumentrullar, burkar med vita "dokumentrullelock" och massor av stora och små ramar fyllda med tester och designförslag på mina motiv i olika färger.
  Jag skulle också förvara företagets bokföring och andra viktiga saker i min stringhylla. Ett minikylskåp och en fin kakburk skulle kanske också få plats :o)

 • Lizette Magnusson skriver:

  Hej hej,

  1. Företaget grundades 1952 och hyllan designades 1949 av Nisse och Kajsa Strinning.

  2. Eftersom jag bor i en liten studentlägenhet på bara 20 kvadrat tror jag att jag hade placerat en hel vägg med stringhyllor runt mitt skrivbord. På hyllorna hade jag förvarat min studentlitteratur. Placerat fina affischer och kort på mina vänner och min familj.

 • Alex skriver:

  Svår fråga den där första, men här kommer mina svar:

  1. String Design startades av Nisse Strinning 1952, medan String Furniture startades 2005 av Peter Erlandsson och Pär Josefsson.

  2. Jag skulle haft den i mitt rum (jag bor hemma) och fyllt den med alla mina böcker – jag äger så många att största delen får ligga i lådor under sängen. Mina två stora passioner är inredning och litteratur, så att få visa upp båda på detta sätt skulle vara helt underbart!

 • Carolina Eriksson skriver:

  Företaget grundades 1952 av Nisse & Kajsa Strinning.

  Jag skulle skapa ett eget "skönt att vara i"-rum där man kan läsa, pyssla, prata ostört i telefon eller bara koppla av med en kopp te! Hyllorna skulle jag fylla med böcker & tidningar, korgar med stickor och garner, ramar med härliga fotominnen samt en arbetsyta.

 • Jimmy skriver:

  1, Nisse Strinning bildade företaget String Design AB 1952 med sin kära fru Kajsa Strinning vid sin sida.

  2, I vardagsrummet skulle den få hänga. I den skulle jag ha massor av olika ting som jag inhandlat när jag varit ute och rest osv som inte riktigt fått den uppmärksamhet och ljus som dem förtjänar, dem hade fått bästa läge i mitt hem ståendes på en Stringhylla. Även lite böcker, något värmeljus och foton.

 • Anna skriver:

  1. Företaget grundas 1952 av Nils och Kajsa Strinning och stringhyllan 1949.
  2. Jag skulle klä den enda vägg i min lilla studentetta om faktiskt går att möblera med string systems. Jag skulle ställa kurslitteraturen, pocketböcker och en och annan pryttel.

 • Elisabeth Arvemo skriver:

  1. String Design Ab grundades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.

  2. I släktens gemensamma sommarställe i skärgården skulle jag göra iordning ett "regn-rum" för barn och tonåringarna. I hyllorna skulle finnas massor av gamla serietidningar, spel och pussel. Sen kan det få ösa ner regn hela sommaren. Nja inte hela kanske …

 • Sara Karlström skriver:

  1. Företaget String design AB grundades 1952.
  2. Jag skulle ha ett string-system i arbetsrummet. Jag hade använt systemet med bland annat arbetsskivor istället för ett skrivbord. Ovanför hade jag förvarat mina pärmar bakom skåpen med skjutdörrar.

 • Magnus Krantz skriver:

  1. String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning

  2. Jag skulle vilja göra en vägg i mitt Bio-/Bachelorrum. På hyllorna skulle det varvas med filmer och tillhörande pynt i form av små figurer och andra filmiconer. Och såklart skulle min Whiskysamling får en framträdande plats =)
  Hyllan skulle göra sig bra just i detta rum som en kontrast mot det moderna rummet med sin retromoderna stil.

 • Monika skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning men hyllan designades 1949 tillsammans med hans fru Kajsa.
  2.Jag skulle nog välja att placera hyllsystemet i vårt vardagsrum. Vi saknar ett ställe där vi kan ställa bilder på våra barn, mysiga ljus och favoritlitteraturen.

 • Hanna Sjöholm skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 och grundade företaget 1952.

  2. Skulle göra en vägg med hyllor i mitt sovrum/pysselrum. Det skulle vara till alla pysselprylar som nu får finnas i lådor under sängen men egentligen borde få pryda väggen!

 • Iris skriver:

  1. 1952 startades String Design AB av Nisse Strinning.

  2. Jag är i behov av en ny skrivbordslösning i sovrummet som ska vara luftig och samtidigt rymma en enorm fotoskrivare. Så en hylla från golv till tak i sovrummet med en skrivbordsskiva till laptopen och en annan skrivbordshylla till fotoskrivaren, och några vanliga hyllplan där emellan för allehanda krimskrams 🙂

  1 klar.. 23 kvar 🙂
  kram /iris

 • Stine skriver:

  1952, Nisse Strinning

  Alt1: i en klädkammare, vikta plagg i färgordning, accessoarer, smycken, väskor, hattaskar, skor och parfym på hyllorna högst upp och längst ner i mitten skulle galgar med fina klänningar hänga från gavlarna

  Alt2: i studion/ateljen fyllda med böcker, teckningsmaterial, målarsaker, tyger, rekvisita och inspirationsgrejer.

 • Anonym skriver:

  Det blev grundlagt af Nisse Strinning i 1952.

  Jeg ville hava hylderne i mit hobbyrum. Der ville de være til nytte
  og jeg ville fylde dem med kasser, æsker, stoffer, krukker og ufærdige projekter.

 • Hanna Hjalmarsson skriver:

  1. År 1952 bildade Nils Strinning företaget String Design AB
  2. Jag vill ha min vägg med stringhyllor i badrummet och fylla den med burka och parfymflaskor, fint vikta handdukar och vackra snittblommor.

 • 1. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 och 1952 bildade dem de två företagen String Design AB och Swedish Design AB.

  2. I mitt sovrum för då skulle det vara det första jag ser varje morgon, en vacker hylla fylld med fina minnen!

 • johanna skriver:

  Hej!

  Vilket perfekt pris!

  Svar:
  1952
  Nils och Kajsa Strinning

  Jag skulle sätta upp detta fiffiga system i barnens rum. Då skulle jag och de ha möjlighet att skapa ordning i allt som måste finnas där. Plus att det är en fin möbel som de kan ha och ta med sig sedan när de flyttar hemifrån.

  /J

 • Petronella skriver:

  Hejsan!

  1. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nils Strinning.

  2. Älskar pocketböcker och har en ynka string pockethylla i sovrummet. Den är full nu och jag skulle helt klart kunna tänka mej att fylla på hela väggen för att ha resterande och framtida inköpta pocketböcker i.

  Vänlig hälsning Petronella

 • Jessica skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils "Nisse" Strinning.
  2. Jag skulle smälla upp string systems på en vägg i vardagsrummet med hyllplan, tidskriftshyllor hurts och arbetsskiva. Jag skulle välja det mesta i vitt samt en del av delarna i valnöt. Främst för att enbart vitt skulle kännas tråkigt i vår ganska vita lägenhet och för att det är fint att mixa vitt med valnöt.

  I hyllsystemet skulle jag sedan förvara sånt jag gillar; filmer, fina inredningstidningar, fotografier på familj & vänner, min samling med Marimekko skålar och fina loppis fynd! String systems skulle även fungera som "pysselhörna" med arbetsskivan, jag skulle förvara pysselmaterial i hurtsarna och ha fina burkar/lådor i hyllorna – det ska vara ordning och reda. En hylla med allt-i-ett alltså, som jag drömmer om att en dag ha i min ägo! God Jul!

 • Matilda Granström skriver:

  1. Det grundades av Nils och Kajsa Strinning år 1952, fast själva hyllan ritades 1949.

  2. Jag skulle vilja placera min string systems i hallen. Där jag kan ställa skor, jag älskar skor, de är som små konstverk i sig. Dessutom skulle jag ställa dit lite hattar och annat smått och gott som ger ett mysigt och välkomnande intryck. Kanske en spegel, med möjighet att sitta bredvid. Mysigt att sätta sig ner med hyllor ovanför, som ett litet krypin! Lagom höjd och få skorna upp från golvet, det håller dem åtminstone borta från hundarna:P om man ska nämna en praktisk fördel..:P

 • Anna skriver:

  1.String Design AB grundades 1952 av Nils Strinning
  2.Skulle älska att ha detta fina hyllsystem i vårt sovrum. Perfekt för alla mina böcker som jag tycker en är jättefin inredningsdetalj

  Håller alla tummar jag har
  Kram

 • Pernilla skriver:

  Företaget startades 1952 av Nisse Strinning.

  Jag skulle använda hyllsystemet i vårt arbetsrum som just för tillfället genomgår en renovering. En hel vägg med både skrivbordsyta och snygga förvaringsmöjligheter för mina scrapsaker och annat som hör hemma där.

 • pernilla skriver:

  1. Stringhyllan skapades av Nisse och Kajsa Strinning år 1949 och företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle ha hyllan på min arbetsplats, fylld med fina böcker, snygga pärmar, modeller av det jag gör och fina saker som uppmuntrar till kreativitet.

 • Frida Andersson skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 men företaget startades 1952
  2. Jag är en oorganiserad boktok, jag läser oftast pocketböcker som jag inte vet vart jag skall göra av. Min dröm är att göra om vårt kontor till ett kombinerat "bibliotek" och kontor!

 • Lotten Lidén skriver:

  Min 4-åriga sons rum är en enda röra. Ett string system med lådor, luckor och hyllor skulle göra ett underverk där inne.

 • Lotten Lidén skriver:

  Glömde ju säga att det är Nisse Strinning som skapade denna klassiker 1949!

 • Malin skriver:

  1. År 1952 bildade Nils och Kajsa Strinning sitt bolag, men företaget som idag äger rättigheterna att producera hyllsystemet String bildades 2005 av Peter Erlandsson och Pär Josefsson.

  2. Jag skulle använda hyllsystemet i min äldsta sons rum. Perfekt till alla hans hockeyprylar så som autograf prydda hockeypuckar, pokaler, medaljer osv.

 • Ignatius skriver:

  1. 1952 av Nisse Strinning
  2. Skulle göra ett öppet skafferi på en kortsida i köket med stringhyllor och fylla de stilrena hyllorna med glasburkar, konservburkar, fina förpackningar och gamla plåtlådor!

 • 1) String är en modern designklassiker. När grundades företaget och av vem/vilka?

  SVAR: De två företagen String Design AB och Swedish Design AB grundades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning. (Stringhyllan skapades 1944)

  2) Om du fick göra en hel vägg med String systems, vilket rum skulle du välja och vad skulle du ha i den?

  Jag skulle välja att ha den i hallen, på en vägg som definitivt skulle behöva rustas upp. Jag skulle fylla hyllväggen med foton, små lådor att lägga småsaker i och några vackra stilleben med fina saker som jag vill visa upp. Och säkert en liten lampa också för att dra dit blickfånget ytterligare!

 • Marie skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949, företaget startades 1952
  2. Jag skulle klä en av mina köksväggar med hyllorna. På hyllorna skulle mina burkar och konservburkar som jag sparat på sig komma till sin rätt. Har alltid velat ha en stringhylla, men aldrig unnat mig det.

 • Kristin skriver:

  Svar:
  1. Skapades 1949 av Nisse och Kajsa Strinning, företafet grundades 1952
  2. Jag skulle placera stringhyllorna i vårt kontor/arbetsrum/bibliotek, för där har vi flest saker som måste förvaras, och string är perfekt för förvaring!

 • Conny Eriksson skriver:

  1. Kajsa & Nisse Strinning skapade tillsammans Stringhyllan 1949. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle välja att placera ett hyllsystem i köket. Plocka bort alla överskåp och ha det finaste i köket väl synligt, såsom vackra glas och skålar; vin, kryddor och oljor; och inspirerande kokböcker och tidningar.

 • Camilla skriver:

  Hyllan skapades 1949 men företaget startades inte förrän 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.

  Jag skulle ge hyllan till min sambo, som äntligen kunde ha sin samling av tv-spel (av modell äldre) på en snygg hylla 🙂

 • Lina johansson skriver:

  Nisse och Kajsa strinning skapade den berömda hyllan 1949,men själva företaget skapades 1952! Jag skulle självklart sätta stringhyllsystemet i vågat vardagsrum, vi är behov av förvaring här i våran lilla 2a!det skulle bli underbart fint.mvh Lina

 • Åh.. herre mi Frida så många som är med och tävlar.. så roligt!

  1. Stringhyllan blev till 1949 av Nisse och Kajsa Strinning. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle sätta upp hyllorna i sovrummet och så skulle jag dekorera dom rätt så sparsmakat (för jag tycker dom är så fina som dom är). Men jag skulle ha några foton (jag är ruskigt dålig på att placera ut foton i mitt hem)…, de skulle placeras med små, värdefulla minnen som jag inte tycker gör sig på en vanlig hylla (som ibland hamnar i byrålådan). Minnen från släktingar och minnen från resor. Överst skulle det få stå ljus som lyser upp den fina hyllan.

 • Nina skriver:

  1.Företaget grundades 1952 av Nils Strinning.

  2.Min 5-åriga dotter önskar sig mest av allt ett skrivbordet i julklapp. Då det är ont om utrymme i hennes rum hade jag velat fylla en hel vägg med string-hyllor och med ett skrivbord i. Snygg, praktiskt och yteffektiv lösning, dessutom hade man kunnat höja höjden på skrivskivan i takt med att hon växer. Hela lösningen hade sedan kunnat följa henne genom livet då det är tidlös klassiker. Vinner jag så hamnar hyllan i hennes rum ovanför skrivbordet.

 • Jessica skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning

  2. Jag hade satt den i köket och fyllt den med alla mina kokböcker.

 • Ulrika Nyström skriver:

  1, Grundat 1952 av Nils Strinning.

  2, jag skulle sätta upp hyllorna i köket för att husera min växande samling av kokböcker.

 • Malin skriver:

  Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning och hans fru Kajsa, men hyllan skapade de redan 1949.

  Vi bor smått i staden och vårt sovrum har precis också blivit vårt arbetsrum (dottern på 2,5 fick äntligen sitt eget rum). Eftersom vi båda jobbar med it/datorer så behöver vi bra arbetsplatser, så vi skulle fylla väggen med allt ett bra kontor behöver. Förhoppningsvis får också vår stora pocketboksamling plats och slipper bo i oöverskådliga dammsamlande travar på golvet 🙂

 • CissiW skriver:

  1. String Design AB grundades 1952 av Nils Strinning.

  2. Jag skulle sätta hyllorna i mitt arbetsrum och fylla dem med böcker och dekorationsbokstäver så att resultatet blir en hel vägg av spännande historier att inspireras av.

 • Ullis N skriver:

  1. Företaget String design AB grundades 1952 av Nils Strinning

  2. Jag skulle tapetsera väggarna i mitt pysselrum med stringhyllor och fylla dom med glasburkar med knappar, band, nålar, fina tyger m.m.

 • Cecilia Johansson skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils "Nisse" Strinning.

  2. Jg skulle fylla en hel vägg i vårt vardagsrum och göra en musikhylla! Då vi i vårt hem har ett stooort musikintresse och under åren samlat ihop 2500 cd-skivor. Vi trotsar nedladdning och MP3 och njuter istället av dessa som förgyller vårt hem på ett mycket personligt sätt.

 • Helene Flink skriver:

  Hyllan designades av Nisse och Kajsa Strinning år 1949 och företaget startades tre år senare, 1952.

  I och med att jag bor i en etta på 22m2, har jag begränsade ytor att förvara alla prylar som man samlar på sig under åren. En String-hylla skulle vara perfekt i mitt sovrum/arbetsrum/vardagsrum för att visa upp reseminnen och foton på nära och kära!

 • linzan skriver:

  Nils Strinning 1952

  Om jag måste välja blir det i döttrarnas rum (5 och 6 år gamla) skulle stringhyllor vara perfekt, till petshops, böcker, askarna med kritor och med förvaring till alla miljoner ritpapper som ligger slängda över hela rummet. Men stringhyllor passar överallt…..

 • Jessica Larsson skriver:

  Svar:

  1. De nya Stringhyllorna tillverkas av String Furniture som Peter Erlandsson och Pär Josefsson startade 2005. De köpte tillverknings- och försäljningsrättigheterna av Nisse Strinning som tillsammans med sin fru Kajsa hade ursprungsföretaget, detta grundades 1952. Nisse Strinning formgav originalen 1949.

  2. De skulle pryda väggen mitt emot hallen och välkomna alla gäster till vårt hem med massor av foton på familj, vänner och självklart vi som bor här. Några vackra lampor skulle få lysa upp det hela och göra det till en samlingpunkt i hemmet.

 • Sofia skriver:

  1. 1952 av Nisse Strinníng

  2. Jag skulle fylla väggen ovanför huvudändan på min säng med hyllor. På det viset skulle jag ha nära till böckerna när John Blund dröjer 🙂

 • Nina H skriver:

  1. Företaget String Design AB bildades 1952 av Nils Strinning.

  2. Jag skulle fortsätta bygga på den String-hylla som för närvarande pryder en av väggarna i mitt kök. Idag utgör hyllan en perfekt (!) plats för min Tivoli-radio och en del annat smått och gott. Men med en hel vägg av hyllor skulle kanske var sak äntligen få sin plats 🙂

 • Maria skriver:

  Nisse Strinning formgav hyllan tillsammans med sin fru Kajsa och startade företaget 1952.

  En vägg med stringhyllor skulle passa perfekt i vårt vardagsrum där vi har en trappa. I stringhyllorna skulle jag bland annat ställa pocketböcker, som vi har gott om då min sambo reser mycket i sitt arbete, och på de övriga hyllorna skulle jag ställa ett stort antal värmeljushållare i olika former och färger. En mängd levande ljus skulle ge stringhyllorna ytterligare en dimension.

 • Jennie skriver:

  String Design AB skapades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning, medan hyllan skapades 1949.

  Jag skulle fylla en vägg i hallen, att vila ögonen på och att ha korgar för förvaring av vantar, mössor, nycklar, alla stenfynd och hopprep och allt annat man kan tänkas ha i fickorna på vägen hem.

 • Helene skriver:

  December #1

  1. Hyllan skapades 1949, företaget 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.

  2.Hyllan skulle bli en början till en hyllvägg till min dotter, som läser allt som kommer i hennes väg, skulle också komplettera med skrivordsskiva och skåp. Då hyllan är en tidlös klassiker skulle den absolut kunna följa med när hon flyttar hemifrån, tyvärr:-)

 • Cecilia Nilsson skriver:

  1. 1952 bildade Nisse och Kajsa Strinning String Design AB.

  2. Jag hade haft hyllsystemet i vår korridor mellan vardagsrummet och sovrummet. Det hade då blivit lägenhetsbiblotek likt ett skolbibliotek

 • jessica waldholm skriver:

  1. Stringhyllan skapades av Nisse och Kajsa Strinning år 1949
  2. I vårt kombinerade kontor/gästrum/tv-rum/lekrum

 • Maria skriver:

  1:1952 grundades företaget. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949.

  2: Jag skulle placera min hylla i arbetsrummet fylld med tyger, garn, burkar med pärlor och trådar!

 • Johanna G skriver:

  Företaget String design AB grundades av Nisse Strinning 1952

  Hade jag haft en stringhylla hade jag placerat den i köket och haft mina teburkar i den!

 • Daniella skriver:

  1. Stringhyllan skapades av Nisse och Kajsa Strinning år 1949 och företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Ett hyllsystem skulle jag sätta i mitt kombinerade vardagsrum/arbetsrum där jag just nu jobbar med mitt eget inredningsföretag. Jag skulle fylla den med tygprover, band, inspirationsbilder liksom färdiga kuddar och textilier.

  Tack för en grym blogg! // Dani

 • 1.Företaget startades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning som skapade hyllan 1949.

  2.En stor vit stringsektion skulle få täcka en av vardagsrummets väggar!
  Hyllan ger ett nätt intryck men bjuder ändå på rymlig förvaring och exponering av alla vackra saker, antika leksaker och böcker som jag samlar på mig!

 • Monika skriver:

  1.Företaget grundades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.
  2. Jag skulle ha ett String system i köket för att kunna titta på samling av Mariskooli skålar och min blivande samling av Vitriini askar. I skåpen skulle jag gömma prylar och pappershögar som annars ligger framme.

 • Marianne Skogekker skriver:

  1. Firmaet ble grunnlagt 1952

  2. Jeg ville oppbevart mine Donald-pocket (Kalle Anka-pocket) i dette flotte hyllesystemet

 • sia skriver:

  Kajsa och Nisse Strinning skapade stringhyllan år 1949. År 1952 bildade Nisse de två företagen String Design AB och Swedish Design AB.

  Jag skulle gärna inreda en egen atelje. Vita stringhyllor skulle gå från tak ner till golv längs med väggarna. En hyllavdelning för färg och penslar i vackra vaser och burkar. En annan sektion med trä och keramikfigurer och snedställda magasinhyllor för favoritlitteratur och egna bilder. Böcker skulle få trängas med vackra stenar och andra fynd från naturen.

 • Erika skriver:

  1. String Design AB bildades 1952 av Nisse Strinning. Den första Stringhyllan skapade han 1949 tillsammans med sin fru Kajsa Strinning.
  2. Vi bygger hus och kommer att flytta in efter årsskiftet. Då kommer vår 8 månader gammla dotter att få sitt första egna rum och jag skulle mer än gärna sätta ett String system i hennes rum. Hyllan skulle fyllas med hennes leksaker, böcker och foton. Det bästa med hyllan är att den kan följa henne genom hela livet!

 • Joakim Borgudd skriver:

  1. Det startades 1952 av Kajsa och Nisse Strinning.

  2. Som blivande journalist skulle jag vilja ha ett String system i arbetsrummet. Där skulle jag ha böcker, magasin och allt annat jag behöver för mitt arbete.

 • Karin skriver:

  String furniture grundades 1952 av Nisse Strinning.
  ***************************************************
  Nisse och frun Kajsa Strinning ritade på uppdrag av Tekniska högskolan 1946 en villa. I förslaget till köket fanns embryot till ett diskställ som
  1946 blev diskhyllan Elfa. 1949 vann Strinning och hustrun Kajsa med en uppdaterad version av diskhyllan. Stringhyllans idé är den utbyggbara konstruktionen som består av plastade ståltrådskonsoler på vilka hyllplanen vilar. Bokhyllan fick 1954 guldmedalj på Triennalen i Milano.
  ***************************************************
  Min Stringhylla skulle sitta ovanför skrivbordet i kontoret. Skrivbordet går från vägg till vägg och Stringhyllan skulle passa perfekt till mina pärmar, inredningstidningar och pocketböcker.

 • Ullis skriver:

  1. 1952 startade Nisse Strinning företaget tillsmmans med sin fru Kajsa. 1949 skapades hyllan.

  2. En vägg i arbetsrummet skulle bli perfekt! Böcker, fina tidningar och en plats för datorn. Vårt arbetsrum brukar ha en tendens att bli "fullt" (också fult) men med snygg förvaring så skulle rummet bli en prydnad och dörren dit skulle alltid stå öppen!

 • Linda på Åland skriver:

  Vad jättekul att det är kalendertävling i år igen! Stor eloge till dig Frida!
  1. Hyllan skapades redan 1949 men själva företaget startades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.
  2. Jag skulle utan tvivel montera upp hyllsytem i barnens rum. Där kan man aldrig få för mycket förvaring, varken dold eller synlig, och behoven ändras hela tiden!Hyllorna skulle byta skepnad i takt med att barnen växer – en fantastik uppfinning!

 • Olivia skriver:

  Nisse och Kajsa Strinning bildade 1952 företaget String Design AB.

  Hyllan skulle få en plats i köket och fyllas med fina porslinsburkar, goda kok(KAK)böcker och ljuslyktor.

 • Anna skriver:

  1949 skapades hyllan av Nisse och Kajsa Strinning och företaget kom att registreras 1952.

  Jag skulle montera hyllorna i mitt sovrum, för maximal förvaringsmöjlighet och samtidigt få en luftig känsla. Hyllan är fantastisk och har länge varit på min önskelista.

 • KP skriver:

  Hyllan skapades 1949 av Nisse och Kajsa Strinning. Företaget startades sedan 1952.

  Jag har redan dessa snygga hyllor både i vardagsrummet och i sovrummet! Om jag skulle få täcka en hel vägg med dessa hyllor skulle det bli ett arbetsrum, den ultimata hyllan för förvaring av pärmar och böcker etc.

 • Kajsa skriver:

  Nisse & Kajsa Strinning skapade stringhyllan 1949, men företaget startades 1952.

  Hyllorna skulle i sådana fall få pryda min stora hall. Jag har alltid velat ha ett bibliotek, men tycker att många hyllor är alldeles för tråkiga. String skulle bli perfekt! Hyllorna skulle fyllas av massa böcker, härliga blickfång och personliga favoriter. Ett härligt välkomnande, organiserat kaos!

 • 1. Nisse och Kajsa Strinning skapade Stringhyllan 1949. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.
  2. Jag skulle vilja ha vita Stringhyllor från golv till tak två i mitt textilrum. Där skulle jag förvara mina tyger, garner, korgar o askar med arbetsmaterial, pärmar, böcker o tidskrifter med inspirations- o dokumentationsmaterial, arbetsprover osv.. Såååå snyggt, såååå praktiskt, sååå inspirerande 🙂

 • Vicke skriver:

  1.Företaget grundades 1952 av Nils"Nisse" Strinning men hyllan formgavs 1949 av Nisse och kajsa Strinning.
  2. Ska jag vara ärlig så drömmer jag mest av allt just nu om endast en pockehylla och inte en hel hyllvägg. Varför en pockethylla då, den skulle bli pricken över i i min Funkisfriggebod.

 • Petra Karlsson skriver:

  Min dröm är att ha en hel vägg i köket med String systems. På hyllorna skulle ha fina burkar med torrvaror i samt fina skålar, vaser, kokböcker m.m som annars tyvärr brukar gömmas undan i skåp.

  Nils och Kajsa Stinning skapade den första Stringhyllan för en tävling 1949 och företaget grundades 1952. Peter Erlandsson och Pär Josefsson som köpte tillverknings- och försäljningsrättigheterna startade företaget String Furniture 2005 och tillverkar dagens Stringhyllor.

  Slutligen vill jag säga att du och din blogg är en riktig inspirationskälla!

  Vänliga hälsningar
  Petra Karlsson

 • Josefine skriver:

  Oj vilket gensvar på adventkalendern! Å här kommer en till som vill vara med å tävla!

  *Företaget String Design AB startades 1952 av Nils och Kajsa Strinning.

  *Jag har redan en gul vägg med vita stringhyllor i vardagsrummet som bland annat rymmer min Nespresso-maskin, hur smidigt som helst! (+lite diverse andra föremål och så en hel del böcker).
  Skulle jag klä en vägg till med stringhyllor så skulle det bli en vägg i sovrummet och där skulle det bland annat få bli lite av ett sminkbord (bänkskivan) och hyllorna skulle få rymma lite snygga skor, smycken, sjalar, väskor etc (iaf om jag kunde få igenom det hos mannen).

 • Frida skriver:

  År 1952 av Nisse Strinning. Jag skulle pryda en del av en utomhus vägg med String Systems. Vi planerar att göra ett utomhuskök i sommar. Ovan detta kök skulle jag vilja ha en massa string hyllor. Jag kommer att kunna ställa skålar, grytor och skräbrädor. Jag kan även hänga slevar på sidorna. Låta färska kryddor växa och slingra sig runt metallen. De hade passat perfekt!

 • Anki skriver:

  1. Nils strinning skapade tillsammans med sin fru Kajsa Strinning den första Stringhyllan 1949 för en tävling av Bonniers Folkbibliotek. Företaget/en grundades 1952, String Design AB och Swedish Design AB.

  2. På lördag fyller min lilla tjej 1 år! Tänk vad snabbt tiden går. Det är dags att inreda hennes barnrum, och självklart att hyllan fått sin plats i hennes rum.

 • Caroline Ingvarsson skriver:

  1. Grundades 1952 av Nils Strinning med fru Kajsa.

  2. Jag skulle sätta upp hyllorna på en lång vägg i vårt vardagsrum, för det finns inget snyggare än en vägg fylld med böcker i kombination med en bokhylla i vacker design. Det ger inspiration till att plocka bland och läsa böckerna, bokhyllan blir levande.

 • Heli skriver:

  1. 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.
  2. Jag har ett "hopplöst" snedtak i mitt vardagsrum. Under det skulle jag skapa ett bibliotek och läshörna, perfekt med flexibla och stilrena string systems!

 • Anne skriver:

  1949 skapades Stringhyllan av Nisse och Kajsa Strinning.
  Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  Jag skulle ha glädje av denna hylla som ett litet egomonument med saker jag samlar på.

 • Malin skriver:

  1. Året var 1952 ocg grundarna var Kajsa och Nisse strinning.
  2. Eftersom jag bara har ett rum så måste det ju bli det dvs sovrummet men det skulle lika väl funka i vardagsrummet eller ett arbetsrum. Min tanke är att göra ett eget litet bibliotek på en vägg där böckerna är sorterade utefter teman med matchande bokstöd efter temat i böckerna tex. vid böckerna om måleri och handarbete skulle det kunna vara en kruka med penslar och virknålar, som ett eget litet stileben. Så har man också allt samlat och lätt tillgängligt.

 • Sara skriver:

  1. Nils och hans fru Kajsa Strinning skapade Stringhyllan år 1949 i en tävling för Bonniers Folkbibliotek. String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle montera String hyllan ovanför skrivbordet för att rama in en snygg och "much needed" arbetsyta. Hyllorna skapar en stilren, luftig och maffig känsla som kommer att passa perfekt!

 • care69 skriver:

  1) Nisse och Kajsa Strinning, år 1952.
  2) Har en ganska stor hall där jag skulle vilja klä en vägg med dessa underbara hyllor och där skulle min "samling" av årsfotografier på mina barn passa perfekt.

 • Therese skriver:

  Företaget grundades 1952 av Nils och Kajsa Stinning, och hyllan skapades 1949 av de samma.

  Jag skulle vilja ha en helvägg med Stringhyllor i mitt vardagsrum. De skulle vara fyllda med fina små tavlor och bilder jag gillar. En hel del små söta vaser och andra fina minnen skulle också passa in.

 • evamar skriver:

  1. 1952 bildade Nisse Strinning de två företagen String Design AB och Swedish Design AB med sin fru Kajsa.

  2. I familjens sommarstuga har vi turen att tiden har stått stilla ett tag och där har vi många möbler som idag anses som "kult". Någon stringhylla har vi dock inte, men där skulle den få stå bredvid den öppna spisen och ha plats för alla härligt tummade böcker som jag läser om och om igen.

 • Karolina skriver:

  1. 1952 grundade Nils Strinning företaget String Design AB. Stringhyllan formgavs tillsammans med Kajsa Strinning 1949

  2. Hyllorna skulle hänga i vardagsrummet och få bära det dyrbaraste jag äger, nämligen mina CD-skivor.

 • Anna W skriver:

  1. 1952 av Nisse och Kajsa Strinning
  2. I min dotters rum för att samla alla konstverk som skapas varje dag, som ett litet vernisage.

 • Carina skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning.
  2. Min stringhylla skulle jag ha i arbetsrummet och fylla med pärmar, böcker, cd-skivor och mycket mera.

 • Anna skriver:

  1: Nisse och Kajsa Strinning, bolaget bildades 1952.
  2: Jag väljer att fortsätta ha en vägg i övre hallen som hemmakontor mha en Stringkombination med hyllor och skrivbord. Väggen sväljer både dator, pärmar och pynt. Perfekt!

 • Anna I. skriver:

  1. Företagen String Design respektive Swedish Design grundades 1952 av Nisse Strinning, men hyllan designades redan 1949.
  2. Jag skulle satsa på en helvägg med stringhyllor i min äldste sons rum…Den skulle snart fyllas med allehanda pyssel, Star Wars-prylar, pez-figurer och självfallet böcker. Vore supersnyggt, praktiskt och roligt att ha en klassiker till det första egna hemmet såsmåningom.

 • Axelina skriver:

  1. 1952 bildade Nisse och Kajsa Strinning företagen String Design AB och Swedish Design AB
  2. Hyllan skulle sitta i köket och där skulle jag ha alla mina loppis fynd från svenska keramiker ex lisa larson, mfl. för allas beskådan och beundran..:)

 • Johan P skriver:

  1. 1952 av Nisse och Kajsa Strinning

  2. I sovrummet, där den hade fått fungera som klädförvaring kombinerat med arbetsplats. Mellan några djupa konsoler hade jag placerat en klädstång där skjortor och kostymer hade fått hänga. Vid arbetsplatsen min dator och hela bok- och DVD-samlingen.

 • Kajsa! skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils Strinning och hans fru KAJSA!

  2. Om jag fick inreda ett helt rum med stringhyllor så skulle jag ha dem i vardagsrummet, helst vita hyllor, och fylla dem med böcker och mina fina Jelly Bean-skålar i alla olika färger och former!

 • Kajsa! skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils Strinning och hans fru KAJSA!

  2. Om jag fick inreda ett helt rum med stringhyllor så skulle jag ha dem i vardagsrummet, helst vita hyllor, och fylla dem med böcker och mina fina Jelly Bean-skålar i alla olika färger och former!

 • Jenny Gustafsson skriver:

  1. 1952 bildades företagen String Design AB och Swedish Design AB av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle vilja fylla vårt läsrum med en vägg av stringhyllor. Rummet går i engelsk adlig stil fast med en säregen tvist och bokhyllorna skulle vara fyllda med inspirerande, rörande och gripande böcker och stilleben i form av föremål vi samlat på oss under åren tillsammans.

 • Tora skriver:

  1.Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning och frun Kajsa.

  2. Jag skulle ha en vägg med stringhyllor i mitt kök. Där tillbringar vi mest tid. Det skulle bli en plats för mina loppis och tradera fynd, "Stig Lindberg" och finporslin. Även vackra receptböcker skulle få plats.

 • Helena Samefors skriver:

  1. String Design AB grundades år 1952 av Nisse Strinning tillsammans med frun Kajsa Strinning.

  2. Mannen drömmer om ett bibliotek och jag om ett skaparrum. I vårt nya "Hagaslott" kan detta rum, där stringhyllorna fylls med böcker och inspiration till kreativitet, komma att förverkligas.

 • Jenny skriver:

  Gud vad många som vill slåss om denna hyllan! 😉

  Fråga 1; String Design AB startades 1952 av Nils och Kajsa Strinning.

  Fråga 2; Eftersom jag bor i en liten etta just nu så skulle jag istället vilja inreda mina föräldras övervåning som just nu renoveras. Ett string systems på en kortsida fylld med böcker, CD-skivor och minnen från resor över hela världen. Jag kommer ihåg att min mormor hade stringhyllor på en stor vägg hemma hos sig, det vill jag se hos mina föräldrar också!

  Kram Jenny

 • Linnea L skriver:

  1. Företagets grundades 1952 av Nils "Nisse" Strinning.

  2. Jag skulle ha en vägg i vårt vardagsrum, där vi är allra mest. Där skulle jag ställa alla saker som jag tycker om. Allt från böcker, till gamla leksaker, foton, skivor och minnen som påminner om mina lyckliga stunder.

 • Victoria skriver:

  1. Kajsa och Nisse Strinning skapade Stringhyllan 1949 i en tävling för Bonniers Folkbibliotek. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.
  2. Jag skulle anvænda stringhyllorna som en typ av inramning till saker. Først och fræmst skulle vår dotter Alba få en i svart till sitt rum. Denna skulle sedan fyllas med ett færgsprakande barnunivers.

 • Jenny skriver:

  Mitt svar försvann..?
  Hmm. Kul att kalendern har fått sån otrolig respons!

  Fråga 1, String Design startades 1952 av Nils och Kajsa Strinning.

  Fråga 2, Eftersom jag bor i en lite etta så skulle jag istället vilja inreda mina föräldras nyrenoverade övervåning och sätta upp ett string systems på en kortvägg och fylla den med designböcker, CD-skivor med skön musik och minnen från resor från alla världens hörn!

  Kram Jenny

 • Anne-Greta skriver:

  1) 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.

  2) Tänk er String på hela hallväggen, som ger ett välkomnande första intryck som visar vem du är. Jag skulle samla fotografier på nära och kära, barnsdomsminnen, reseupplevelser, små skisstavlor… allt som är jag.

 • Linus skriver:

  String design AB grundades 1941 av Nils och Kajsa Strinning.
  Vi bygger hus och ett rum ska göras till biorum. String pocket är det optimala systemet att snyggt förvara och visa våra filmer.

 • Jenny Ö skriver:

  1. Företaget grundas 1952 av Nils & Kajsa Strinning. De skapade den första stringhyllan år 1949.

  2. I mitt hobby/arbetsrum skulle en vägg med string systems vara välkommet! Däri skulle lådor med vackra pysselprylar stå uppradade, snyggt vikta tyger, vackra prydnader som ger mig inspiration, min symaskin och overlock plus en massa annat. Jag tror ingen yta skulle lämna oanvänd 😀

 • Helena B skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nils och hans fru Kajsa
  2. Jag hade gjort ett bibliotek på gästtoan! Tänk vilket samtalsämne! I stället för taklampa skulle jag sätta en vridbar läslampa på väggen! Varje hylla skulle ha en egen färg och innehålla en viss genre så det blir lättare att hitta en bok snabbt! //från en stolt toaläsare 😉

 • Annie skriver:

  1) Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning. Nisse och Kajsa Strinning 1949.
  2) Jag skulle ha hyllan i en "ateljé". I hyllan skulle jag ha alla mina syprylar i. Trådrullar i färgordning. Snygga lådor med alla smågrejer och fint vikta tygbitar (sparar alla gamla kläder och lappar, man kan ju sy fina saker av allt!) sorterade i färgordning. Mycket luft så det är lätt att bläddra bland tygerna. Mot vita hyllor skulle det bli väldigt fint!

 • Nina skriver:

  Nisse och Kajsa Strinning grundade företaget 1952.

  Det skulle nog bli vardagsrummet, med mestadels böcker, men också små tavlor, vaser, skålar, radio osv!

 • Maria G skriver:

  1. String grundades av Nisse och Kajsa Strinning, år 1949.

  2. Eftersom vi redan har en vägg i vardagsrummet med stringhylla, skulle jag välja att ta med hyllan till mitt företags kontor. Där skulle den sitta ovanför mitt och min systers skrivbord. Vi skulle med den hedra vår farfar som startade vårt företag 1949 och som alltid satsade på kvalitet. Stringhyllan skulle passa in med några av de möbler som han köpte på den tiden.

 • Sofie Nilsson skriver:

  1) Stringhyllan designades 1949 av Nils och Kajsa Strinning och företaget String Design AB startades 1952.

  2)Jag skulle vilja ha en hel vägg med string system i mitt framtida kontor. Där kan jag snyggt förvara alla prylar jag behöver på ett kontor plus mina mina produkter som jag designar.

 • pia kollberg skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 och företaget startades 1952.

  2. Jag skulle ha stringhyllan i barnrummet där mitt barns lilla servis skulle stå. hon har ärvt den av mormor och är allt för fin för att ha i en låda, men jag vill att hon ska leka med den så den ska vara synlig.

 • pia kollberg skriver:

  Oj jag såg inte att man skulle ha en hel vägg… då skulle jag vilja ha den i "biblioteket"/ arbetsrummet. min sambo är galen på att mina pocket böcker staplas under nattygbordet och tippar när han ska dammsuga.

 • Martin skriver:

  1) Nisse och Kajsa Strinning är paret bakom Stringhyllan som kom 1949.
  2) Finns inget renare snyggare sätt att kombinera mitt lilla kontor, med mina böcker, LP skivor o små snygga dammsamlare… =) än i en String

 • Helena skriver:

  1) Stringhyllan designades 1949 av Nils och Kajsa Strinning och företaget String Design AB startades 1952.
  2) Konstigt nog kanske, i tvättstugan. Stringhyllan ger ett luftigt och städat intryck, den skulle lyfta min tvättstuga till nya nivåer.

 • Anna F skriver:

  1) Stringhyllan kom till i 1949 och designades av Kajsa och Nisse Strinning. Men företaget grundades av Nisse Strinning 1952.

  2) Jag skulle vilja ha en hel vägg med stringhyllor i vardagsrummet likt en biblioteksdel, där jag sitter i min Lamino och läser på kvällarna. Där skulle jag förvara mina böcker men också min samling av trädjur i sann dansk anda.

 • Johanna skriver:

  1. String Design AB startades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning, hyllan hade de designat dock redan 1949.

  2. Jag skulle ha hyllan i köket som kryddhylla för mina stiliga 50-tals kryddburkar som jag har samlat på loppisar.

 • Jessica skriver:

  1. 1952 av Nils "Nisse " Strinning

  2. Jag vill ha en hel vägg med stringhyllor i sambons verkstad, ett rum som verkligen behöver lite designade förvaringslösningar och inte minst ordning och reda!

 • Marie skriver:

  1) Företagen staratdes 1952 av Nisse Strinning.
  2) Utan tvekan i min dotters rum. Hon är en fantastisk tjej som hjälper till med allt hemma, trots sin ringa ålder. Hon håller sitt rum städat och fint – tänk att få ett stringsystem i hennes rum, till alla hennes böcker, ritverktyg och samlingar. Underbar vision.

 • Marie skriver:

  Svar 1: Nisse Strinning tillsammans med Kajsa Strinning. Designades år 1949 och företaget startades 1952.
  Svar 2: Sen flytten gick till huset för 1,5 år sedan är drömmen en stringhyllekombination i arbetsrummet. Ska fyllas med mina lärarpärmar och göra planeringskvällarna lite roligare, men framförallt mycket snyggare 🙂

 • Jenny skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning skapade hyllan 1949 och företagen String Design AB och Swedish Design AB startades 1952.
  2. Jag skulle kunna tänka mig en hel serie av stringhyllor i arbetsrummet som tillsammans skapar en hel vägg med vacker och funktionell förvaring för pärmar och böcker.

 • Oskar skriver:

  Den skapades av Nisse och Kajsa Strinning år 1949.

  Jag skulle vilja sätta upp den i barnens rum för att avlasta golvet från leksaker.

 • jessica. skriver:

  1. 1949 skapades Stringhyllan av Nisse och Kajsa Strinning.
  Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle ha en hel vägg i vardagsrummet med vita stringhyllor, där skulle jag ha lite allt möjligt fint, och lagom mycket böcker och fina biler… åh..

 • Angelica skriver:

  1. Nisse Strinning grundade företaget String Design AB (och Swedish Design AB) år 1952.

  2. Min vita stringhylla skulle göra sig perfekt i mitt nya sovrum över den låga vita byrån. Där skulle jag fylla den med mina favoritböcker, vackra kort på nära och kära, ett par väl valda inramade ordspråk, och särskilt mina fina handgjorda askar av näverträ ifrån Norrland. Jag älskar kombinationen med vita skalor och mjukt nordiskt trä.

 • Hedvig skriver:

  1. Nisse och Kajsa Strinning 1952
  2. Vardagsrummet! Jag vill slänga ut det hemska tv-altaret och göra en fin och luftig lösning med stringhyllor istället.

 • Anonym skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle sätta upp hyllor och skåp i min sons lilla lilla krypin och förvara hans många leksaker, pussel och böcker i den.

 • Becca skriver:

  1. Företagen String Design AB och Swedish Design AB grundades av Nisse Strinning år 1952 och hyllan formgavs av Nisse och Kajsa Strinning.

  2. Min man arbetar med böcker och vi har därför ovanligt mycket böcker. Vi önskar, vill och behöver ha dessa böcker framme. Våra barn har dock fått vårt "biblioteksrum" (vi har bara en trerummare). Böckerna är nu instoppade i alla skåp och hyllor som finns. Inte så lyckat… Vi skulle hellre vilja ha böckerna i vårt sovrum. För att inte skymma ljusinsläppet från fönstret och för att få det riktigt fint på liten yta skulle vi därför gärna ha en fin stringhylla i vårt sovrum så att böcker mm kan få finnas tillgängliga. (OBS! Barnen fick en mindre stringhylla vi hittat på en loppis – nu är det kanske vår tur att få en?! 🙂

 • Anna skriver:

  Just det, namn också. 🙂
  1. Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle sätta upp hyllor och skåp i min sons lilla lilla krypin och förvara hans många leksaker, pussel och böcker i den.

 • Sara N skriver:

  1. Företaget grundades 1952 (Stringhyllan ritades dock tidigare) av Nisse och Kajsa Strinning.

  2. Jag skulle använda systemet i mitt "skaparrum" där jag syr och pysslar. Hyllorna och lådorna skulle vara perfekta för allt material och alla verktyg: pennor, papper, penslar, sax, papper, lim, färger, nål och tråd, tyger, symaskin…tänk så mycket jag skulle få plats med!

 • Catarina skriver:

  Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning och hans fru Kajsa.

  Jag skulle ha en svart stringvägg i vår gillestuga/mysrym/tvrum.

 • Anna i Brämhult skriver:

  1952 – av Nisse ooch Kajsa Strinning.
  I vårt hemma-kontor. För pärmar, litteratur, prydnadssaker och inramade bilder.

 • Lina skriver:

  företag grundades 1952 av nisse och kajsa strinning.. och om jag fick inreda en hel vägg med string-hyllor så skulle de få pryda en hel vägg i köket.. i de hyllorna skulle jag ha alla mina kokböcker, några vackra ting samt vackert porslin..

 • Linda skriver:

  1. Stringhyllan skapades av Nisse och Kajsa Strinning 1949, företaget grundades sedan 1952.

  2. Jag hade satt upp hyllorna i vårt allrum och fyllt dem med pocketböcker! Tänk vad underbart att ha ett eget "bibliotek" hemma!

 • Kristin skriver:

  Hejsan,

  1) Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning

  2) Barnens rum. En klassisker som kan växa tillsammans med barnen. Möjlig att anpassa efter olika åldrar och behov. Just nu skulle den fyllas med pussel, sagoböcker, dinosarier.

 • sandralinnea skriver:

  1.1952 bildade Nils Strinning företaget String Design AB.

  2. Jag skulle vilja ha en hyllvägg i vardagsrummet (i väntan på storvinsten som möjliggör ett biblioteksrum). Jag skulle först och främst ha mina älskade böcker i den, men också mina filmer och dvd-boxar förvarade i snygga lådor. Sedan skulle jag lämna lite plats där jag kunde skapa små stilleben med saker jag tycker om och där mina knasiga katter kunde ligga och spana eftersom de ändå skulle se sig som de rätta ägarna av mitt String system..=)

 • Elin skriver:

  1) företaget grundades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning, stringhyllan ritade de tillsammans redan 1949.

  2) I vardagsrummet har vi soffan en bit in i rummet. Väggen bakom är helt tom än så länge och golvutrymmet är en tråkig passage. Där skulle jag vilja ha min vägg fylld med stringhyllor. Hyllorna skulle sedan fyllas med minnen, saker från nära och kära, de som finns kvar och de som vi saknar! Foton och fina detaler, och ett gäng lådor nära golvet för att skapa en massa förvaring, kanske till framtida smås lekasaker.

 • Gurra G skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning.
  2. Jag skulle bygga upp ett stringsystem runt TV:n i vardagsrummet för förvaring utav diverse mediaspelare samt DVD-filmer.

 • Elin skriver:

  1) företaget grundades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning, stringhyllan ritade de tillsammans redan 1949.

  2) I vardagsrummet har vi soffan en bit in i rummet. Väggen bakom är helt tom än så länge och golvutrymmet är en tråkig passage. Där skulle jag vilja ha min vägg fylld med stringhyllor. Hyllorna skulle sedan fyllas med minnen, saker från nära och kära, de som finns kvar och de som vi saknar! Foton och fina detaler, och ett gäng lådor nära golvet för att skapa en massa förvaring, kanske till framtida smås lekasaker.

 • Ingrid Ekström skriver:

  1) Företaget grundades 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.
  2) Jag skulle använda hela systemet i vårt vardagsrum, en hel vägg full med String. Skrivbordet skulle passa perfekt för mitt intresse för ordning&reda, lägg där till alla lådor som skulle fyllas med räkningar, barnens teckningar och annat smått och gått. Hyllorna skulle fyllas med böcker, böcker och böcker men även andra fina prylar!

 • gella skriver:

  1. String Design AB startades 1952 av Nisse Strinning.
  2. Jag skulle sätta upp det i vårt kommande arbets- och pysselrum där det skulle va super att kunna anpassa höjd efter pärmar, pyssellådor osv…

 • Marlene Trapp Wikman skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. Jag skulle göra en hel vägg i min yngsta dotter Alices rum. Hon är 13,5 år och älskar Stringhyllan. Hon skall ha hela väggen och ha både skåp och skrivbord och massor av hyllor. Allt i vitt.

  http://www.marlenetrappwikman.blogspot.com/

 • Sabine skriver:

  1. Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning. Hyllan skapades dock redan 1949 av Nisse Strinning och hans fru Kajsa.
  2. Jag skulle ha en helt vit stringvägg med arbetsskiva och flera skåp i arbetsrummet, dekorerad med massor med färgglada pärmar och prylar.

 • Jessica skriver:

  1. Nisse Strinning grundade företaget 1952.
  2.En treåring som älskar sina Playmobil
  bör förvara dem i en hylla med klassisk stil.
  En hylla där poliser, riddare och pirater kan stå
  lättillgängligt, i rad eller varför inte ovanpå.

 • Barbro Larsson skriver:

  1) Nisse och Kajsa Strinning 1949
  2) Jag samlar på ljusstakar för värmeljus och skulle då få en snygg överblick av dem alla och snabbt kunna ta fram de jag för tillfället vill ha på matbordet.

 • Åsa Wikström skriver:

  Nils strinning skapade tillsammans med sin fru Kajsa Strinning den första Stringhyllan 1949. Företaget/en grundades 1952, String Design AB och Swedish Design AB.

  Jag skulle sätta upp stringhyllan i lillkillens barnrum, där skulle gosedjuren få sitta tillsammans med alla underbara barnböcker och annat smått o gott som finns i en 1½årings rum 🙂

 • Linda skriver:

  1. String Design AB startades 1952 av Nisse Strinning
  2. Den står redan på inköpslistan till vårt arbetsrum, men den är så lättplacerad och skulle göra sig perfekt i vilket rum som helst och med vilka prylar som helst!

 • zandra skriver:

  År 1952 av Nisse och Kajsa Strinning.

  Skulle fortsätta bygga ut där vi påbörjat i köket. Inte som främsta mål förvaring, utan som en snygg möbel!

 • martina skriver:

  1. 1952 bildade Nisse och Kajsa Strinning de två företagen String Design AB och Swedish Design AB. Den berömda Stringhyllan skapades 1949.

  2. I vardagsrummet! En stor hyllsektion med både plats för älskade böcker, fina saker, tidningshyllor och ett skåp – barskåpet är på tillbakagång! 😉 Vuxet, snyggt, med utrymme för barnslighet. (Barnrummet har hintills fått prio gällande inredning, nu är det vår tur!)

 • Camilla Eriksson skriver:

  År 1952 grundade Nisse Strinning företaget String Design AB.

  Jag skulle ha mitt hyllsystem i vardagsrummet och mina fina lisa larson lejon skulle få en paradplats och sen självklart lite pocketböcker.

 • Tesoro skriver:

  1. String Design AB grundades av Nisse Strinning 1952.

  2. En hel vägg med String skulle bli jättebra i vår dotters lilla sovrum. Med skåp att stoppa alla dockorna i och en smidig arbetsbänk där hon kan sitta och rita. Massor av hyllor till alla böcker och lådor att stoppa alla småsaker som lätt samlas på hög. Ett hyllsystem som skulle räcka länge.

 • Frida skriver:

  1. Företaget String Design AB bildades år 1952 av Nils Strinning.

  2. Min kära "stickhörna" (ett utrymme intill hall och sovrum) skulle få sig ett rejält lyft med ett string-system. På hyllorna skulle jag placera korgarna med alla härliga ullgarner, den stora glasvasen med trästickorna samt pärmarna med mönster, vilka många är från just perioden då idén till stringhyllan föddes.

 • Linda Carlbaum skriver:

  1)String design AB grundades av Nils Strinning 1952.
  2)I vinkällaren

 • Carolina skriver:

  Han ritade Stringhyllan 1949 tillsammans med sin fru Kajsa. Företaget startade 1952.

  Var skulle jag ha en Stringhylla? Var skulle jag INTE ha en Stringhylla, i alla rum om jag hade råd, den är ursnygg. Har redan en i vardagsrummet men den är så ensam, vill gärna ha minst en till som rymmer pocketböcker och överst finns det plats för ljus som skapar stämning.

  Vill även ha några i barnens rum så dom redan tidigt kan bli kära i sina hyllor, de vackraste hyllor som finns. Tidlösa, klassiska, alldeles alldeles underbara.

 • Angela skriver:

  1) Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning. Själva String-hyllan formgavs av honom och hans fru Kajsa 1949

  2) Då jag och min man nyligen köpt hus och jag då fått lyxen till ett eget pysselrum så skulle stringhyllorna hamna i mitt pysselrum så jag kan fylla dem med fina scrapbookinggrejer!

 • Lovisa skriver:

  1. 1952 grundade Nils Strinning företaget String Design AB. Hyllan däremot kom till något tidigare – nämligen 1949 då Nils, tillsammans med sin hustru Kajsa, formgav den till en tävling som Bonniers folkbibliotek utlyste.

  2. I min dotters färgglada barnrum hade hyllan passat perfekt. Jag har en vägg som jag pryder med minnen, bilder och foton ur hennes liv. Den svarta hyllan kan man fylla med tredimensionella saker som har en särskild betydelse för henne. Likt en tredimensionell dagbok! 🙂

 • Anne B. skriver:

  1) År 1952. Nisse Strinning.
  2) I sovrummet. Skulle placera små vackra föremål som inte katten får komma åt på den. 🙂

 • Helene W skriver:

  Nisse Strinning grundade företaget år 1952.
  Vårt mycket röriga kombinerade arbetsrum/gästrum skulle verkligem behöva detta smarta hyllsystem.

 • Jessica i Östersund skriver:

  1. Kajsa och Nisse Strinning skapade tillsammans Stringhyllan år 1949 i en tävling för Bonniers Folkbibliotek. Företaget String Design AB grundades 1952 av Nisse Strinning.

  2. I "Holken", vårt gästrum (tapetserat med Intrades Pip-fåglar, därav namnet) dit äldste sonen snart ska flytta. Som han längtar! Där vill jag göra i ordning skrivbord i kombination med hyllor – String skulle vara perfekt (och döljer inte den vackra tapeten!).

 • Jenny Holmlund skriver:

  Nils och Kajsa Strinning år 1952. Hyllan designades 1949.

  Jag skulle ha hyllsystemet i båda barnens rum. Jag gillar att det bli luftigt och att man kan bygga om eftersom att barnen blir större och behoven förändras tex till skrivbord.

 • Maria R skriver:

  Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning.
  I huset vi flyttar till i februari finns bara ett rum på övervåningen. Ena väggen har fönster hela vägen från kant till kant så under dem, alltså hela rummets bredd hade varit grymt coolt att sätta massa stringhyllor. De undre hyllplanen hade jag fyllt med böcker medan de översta hade fungerat som fönsterbräda. Där hade jag ställt massor av ljus, fina växter och annat mysigt.

 • Tove skriver:

  men oj vad många som tävlar. knappast lönt ens att delta, en 1/600dels chans liksom..

  1 Företaget grundades 1952 av Nisse Strinning och både make och maka var formgivare Kajsa hette hon.

  2. Jo jag skulle införliva en DRÖM vi haft jag och min sambo sedan vi flyttade ihop för 6 år sedan egentligen och det är en vägg med hyllsystemet med skåp och tidningshyllor och hyllor för böcker och hela konkarongen i vårt vardagsrum. Paradplats liksom.

  VI har otaliga fantastiska nummer av tidningsmagasin som vi inte hittar någon bra förvaring för eftersom vi vill ha dem framme för de vackra omslagens skull, och det läsvärda innehållets. Och vi vill ha våra fina böcker framme, våra spel tillgängliga och ha en mediaförvaring som döljer saker.

  Vi har insett att behoven växlar lite och eftersom man kan flytta hyllplan och skåp och skrivbänk och allt lätt i ett stringsystem skulle det funka för oss. Vi vill ha funktionella OCH vackra möbler som gör att vi har tillgång till våra prylar och kan njuta av dem ofta.

 • Bruden skriver:

  1: Företaget grundades av Nils Strinning år 1952.

  2: Jag bor i en öppen tvåa och vill ha plats för ett skrivbord. Jag skulle därför sätta upp ett String-system med en arbetsskiva på en tom vägg i mitt vardagsrum och använda det som arbetsplats och förvaringsutrymme för skivor, sköna leksaker och snygga prylar!

 • mia skriver:

  1. 1949 skapades hyllan av Strinning
  2. I vårt allrum på ovanvåningen, för böcker och tidningar och alla de där DVD erna som ligger och skräpar idag!

 • Ulrika Sundqvist skriver:

  1. Nisse Strinning bildade 1952 String Design AB och Swedish Design AB.

  2. Min dotter (1,5 år) älskar skor och böcker. Stringhyllan skulle få bo i hennes rum och inhysa en rad härliga, glittriga och blanka skor samt rader med spännande böcker.

 • Lena Eriksson skriver:

  1. 1952 av Nisse Strinning
  2. Jag skulle sätta dem i köket istället för vanliga köksskåp och ställa mitt porslin, kastruller mm på hyllorna. Det blir ett klart fräckt kök som ingen annan har.

 • Niklas skriver:

  1 — Nils Strinning 1952.

  2 — Skulle utnyttja min för närvarande tomma stora vägg i vardagsrummet. Vill kombinera arbetsplats med förvaring, på ett funktionellt och fint sätt där förvaringen sticker ut och inte göms undan som det tyvärr oftast gör.

  Innehållet till mitt String-system skulle bli en arbetsplats / bänk för min iMac. Förvaringen skulle bli sköna table books, guldkornen från vinylbackarna med färgsprakande omslag, bobble heads-figurer & givetvis ett av de orörda sneakersparen.

 • Johan skriver:

  1. 1946 av Nisse & Kajsa Stringing
  2. Hyllorna hade placerats på en av väggarna i vardagsrummet där ljuset faller in väldig bra. Hyllorna hade jag fyllt med böcker och prydnadssaker i en läcker färgkombination för att ge rummet en härlig atmosfär.

 • Elin skriver:

  Hej,
  Nisse & Kajsa Strinning 1949.
  Jag har redan en i arbets/gäst rummet. Fantastiskt praktisk, men den behöver byggas på med lådor, tidningshylla och ett skåp:))

 • Yvonne skriver:

  1. Nils och Kajsa Strinning startade företaget String design AB 1952 (stringhyllans skapades redan 1949).

  2. Jag skulle sätta en vägg med svarta hyllor i min tonårsdotters rum.