Annons

På tal om orientmattans återkomst

För en tid sedan bloggade jag om den nya vurmen för orientmattor i moderna inredningar och den eklektiska stilen som krockar skandinavisk stramhet med exotiska mönster. Och häromdagen visade jag ett gäng plädar med ett mönstertema från indianer, som numera finns på min personliga önskelista. När jag sprang på Marjon Hoons inspirerande portfolio fastnade jag för den här bilden, som jag sett förr men som jag är osäker på om jag länkat till. Så här kommer den. Ett lapptäcke av kelim och antika mattor, som stilkrock mot en i övrigt minimalistisk och stram inredning. Häftigt både från ovan och från sidan.

Foto: Marjon Hoon

Kommentarer

 • J skriver:

  Hej, kom in på min blogg och lyssna på Rihannas senaste innan hennes nya album 'Loud' släpps imorgon! 🙂

 • Väldigt snyggt och värmande 🙂

 • Anna skriver:

  Kolla gärna in min blogg =)

  http://dedieindiem.blogg.se

 • Har aldrig varit så förtjust i orientaliska mattor men i det här fallet är det hur snyggt som helst i ett för övrigt lugnt och sparsmakat rum utan andra mönster. Eldstaden gillar jag skarpt. Bilden åker rakt ner i inspirationsmappen.

  Ha en bra dag! 🙂

 • Martina skriver:

  Tack, ytterligare härlig inspiration med mattor. Och mitt ha-begär växer sig starkare…! Bara att fortsätta leta. 🙂

 • Louise skriver:

  Ibland när man inte känner sig nöjd med ett rum kan fråga sig om man fått balans mellan det feminina och maskulina i rummet (yin och yang). Ibland kan det vara något som så enkelt att sätta in en rund lampa som mjukar upp inredningen. Våra hem är oftast fyllda med fyrkantiga former. Lite feminint touch kan göra underverk. T ex runda, mjuka former, blommigt, romantiskt, ljusa färger. Mvh/Louise

 • Karin skriver:

  Barnen som badar utanför fönstret… Wow vilket badkar! Vad är det för något???

 • Hej!
  Surfade runt efter bild på mattor omlott och hittade ditt fina inlägg, har länkat till dig och även till Marjon Hoogervorst

  Tack för inspiration!
  Som vanligt TOPP!!!

  Maliin

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *