Annons

Fritz Hansen målar på väggarna

Jag letade egentligen runt i Fritz Hansens bildarkiv på jakt efter något helt annat, men fastnade för de här bilderna på målade tegelväggar. Känns de inte lite akvarelliga, nästan vattniga i ytan? Snyggt. Noterade också Eiffeltornet på bilden till vänster. Är det bara jag eller är det en ny bokstavsgrej. Jag tycker mig se Eiffeltorn överallt i inredningstidningar och på nätet. Kanske är det bara frågan om selektiv perception, eftersom vi nyligen bokat en resa dit, men det börjar bli för mycket för att vara helt och hållet inbillning.

Foto: pressbilder Fritz Hansen

Kategorier:

Kommentarer

 • Isa skriver:

  Om det skulle vara en ny bokstavsgrej är det inte mig emot.. Byt tråkig porslinsdeko mot sköna eiffeltorn.

  http://www.isabsson.se
  ciao
  /isa

 • Absolut är det så. Och för all del – Carries torn-väska i SATC 1 är inte att förakta heller som en del i detta 🙂 Sedan tror jag på en allmän strömning och romantisering där Paris hyllas som en genuin konstnärsstad med själ. Så har alltid varit fallet iofs, men det känns även väldigt mycket nu.

 • InneoUte-Malin skriver:

  Paris… vill också…

  Läckert med tegelväggarna. Inte helt lätt att få till hemma dock. 🙂 Älskar bilden överst till vänster!

 • Underbart "dimmigt"

  När jag var i Paris nyligen noterade jag också det, massor med mer eller mindre snygga Eifeltorn överallt. Var så nära att slå till, hade varit trevlig att ha Paris bubbla nära min NY Bubbla – kolla här..
  http://www.qreate.se/blogg/?p=9052

  Ha en fin dag!

  Maliin

 • andra bilden, till höger, var ritkig snygg ju! skulle inte tacka nej till den väggen. mmmh!

 • Purple Area skriver:

  Kul idé med väggarna! Jag håller med om att eiffeltornet är med överallt eller så är det bara stylisten som släpar med sig ett och samma torn på flera jobb. Har hur som helst sett det på mer än en bild.

 • Väggarna är jättefina, jag gillar speciellt den sista med ränderna. Jag har absolut inget emot en Eifeltornstrend, Paris är en av mina absoluta favoritstäder!

 • Vilka läckra bilder. Jag såg bilderna innan jag läste texten och hjärnan kom bara till tanken "jag känner igen den där looken" – men så klart att det är akvarell-målning det ser ut som, du har helt rätt.

 • Ida - husligt skriver:

  Nej du är inte ensamma om att uppleva den nya trenden. Jag har också tänkt på det. Till och med Ikea är inte sena att hänga på Eifeltornstrenden:
  http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50126196

 • Lina skriver:

  Nämen, oj så härligt det lät med en Paris-resa att ha på lut så här på hösten. Om jag inte visste bättre hade jag bett om att få följa med er… 🙂

  Lina

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *