Annons

Fotokonst

Jag tror mycket på fotokonsten som investeringsobjekt. Inte minst från epoker då kameran inte var lika självklar som idag. För några veckor sedan var jag på Bukowskis och spanade in deras fotouställning och Karolina Skande var i dagarna på på pressfrukost hos Fotografiska, när de slog upp portarna för Fashion. En utställning där de har samlat över 200 verk från världens 51 bästa modefotografer, mellan 1920-talet fram till idag. Imponerande. Jag måste ta tillfället i akt och kolla in det innan de stänger. Samlarvärdet på ett stämplat och signerat orginalex från Irving Penn kanske är något högre, men det skulle inte sitta fel med en Camilla Åkrans heller. Visste ni förresten att Per Gessle är en av de största samlarna av fotokonst i Sverige?

Foto: lånade av Karolina Skande från Rodeo.net

Kategorier:

Kommentarer

 • Vad häftigt, den utställningen skulle jag också vilja se.

 • Fotokonst är jättefint på väggarna. Och Halmstadbor som man är så visste jag att Per är en samlare av fotokonst. Både han och hans fru Åsa är design och inredningsintresserade. Mest hans fru !!!!!

 • Johanna B. skriver:

  Otroligt fint. Såg ett reportage med kulört fotokonst i Sköna Hem för ett tag sedan och måste säga att jag fick en annan känsla än den klassiska Hawaii-väggen som annars varit vad jag likställt med detta. SNYGGT ÄR DET!
  http://www.skonahem.com/inredning/mobler-rum/inred-med-konst/

 • Oh So Glam skriver:

  Jag älskar fotokonst och hämtar mycket inspiration från gamla bilder. Har även upptäckt att familjealbumen från framför allt 1950- och 1960-talet innehåller riktiga guldkorn. Jättekul!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *