Annons

Trendspaning: Cykeln flyttar in

Mina ögon har drabbats av ett nytt virus rubricerat selektiv perception. Jag ser cyklar, överallt. Och nej, det har inte bara att göra med att jag omges av svårt cykelfrälsta kollegor som säkert skulle bädda ner sina tvåhjuliga vänner i sin egen säng om de fick. Det verkar vara hett hos inredningsstylisterna just nu. För det kan inte bara vara jag. Cyklar, nonchalant lutade mot möbler och inredning, har ju synts överallt i hemma-hos-reportagen sista tiden. Platsbrist i storstan må vara en förklaring, men inomhusparkerandet känns som ett nödvändigt ont man inte längre städar undan när fotografen kommer. Tvärtom. Inte ens när lägenheten ska Hemnet-bantas åker de ut. Låt mig citera Johan Wirfält på Rodeo ”2010 är året då birkastanborna förväntas komplettera sina tjeckiska industrilampor med en snyggt parkerad Pinarello”.

Foto: bildreportage från senaste Sköna Hem, hemma hos foton från Gemma Ahem och cykelspecial hos Designsponge, The Selbys via Husligheter, Remodelista, WT Wohnen via Emmas blogg,

Kategorier:

Kommentarer

 • nicolen skriver:

  gillade den lilla 🙂

  /Shoppaholly

 • Camilla skriver:

  Okej, jag skulle nog inte vilja bädda ner cykeln i sängen. Men min nya cykel älskar jag 😀 Det är en fröjd att hoppa upp på den varje gång jag ska iväg till jobbet. Så jag tror också jag börjar bli en cykelnörd.. fast den får ändå stå ute i garaget och vänta till nästa morgon 😀

 • Johanna B. skriver:

  Ha ha bädda ner cykeln…. det skulle min sambo göra äny day 😉

 • Lina skriver:

  "That wasn't really necessary. I don't ride it. It's just for show."

  – som Jerry Seinfeld säger till Melissa :-)))

 • pernilla skriver:

  Där ser man! Det verkar visst som att vi är lite trendiga hemma hos oss. Jag har tjatat på sambon om att ta ner cykeln i förrådet, men den står just nu lutad mot bokhyllan i vardagsrummet.

 • Helena Kulle skriver:

  Det är en snygg inredningsdetalj faktiskt.
  Lite NY över det. Hade varit coolt om nu inte cykeln var så himla smutsig alltid 🙂
  Gillar din blogg, mkt inspirerande.
  Ha en fin dag.
  /Helena

 • Lina skriver:

  Sambons cykel står sedan länge i vardagsrummet för att den är för dyr för att stå på gården. Sen att han aldrig cyklar är en annan femma 🙂 Min flyttar upp till vintern, den är för fin för att stå ute i snö och rusk.

  Men jag vill inte ha dem där, de tar för stor plats. Snygga eller ej.

 • Sofia-Tingelings skriver:

  Här uppe i cykelmeckat Åre belamras vårt hem av race-, mountainbike och downhillcyklar. Så om plats funnits hade en snygg dansk stadscykel hade gärna fått pryda mitt hem. Men den är tyvärr inte så användningbar här…

 • Hanna La skriver:

  Men det är ju just sånt här som jag stöööör mig på, när det bara blir show och so NY och inte praktiskt alls. Som den andra bilden där cykeln står lutad mot en vägg i köket, precis framför kylskåpet. Varje gång man ska ta ut nåt måste ju bli ett litet kaos för cykeln kommer garanterat vara i vägen och rasa, och man kommer knappt åt nåt i kylskåpet eftersom det är felvänt.

  Gärna stylade och coola lägenhetsbilder men så fort det uppenbart inte funkar på riktigt så blir det ju bara så ängsligt och dumt.

  Men med det sagt, jag älskar min cykel! Har den däremot hellre fastlåst på två ställen i förrådet än i lägenheten…

 • hem skriver:

  Jag tror att det handlar mera om att folk gillar easyliving,
  praktiskt är viktigare än image.

 • Anonym skriver:

  Härlig Blogg! vilken energi de ligger i bilderna otroligt inspirerande!

  Kika gärna in på vår hemsida: Divasboning.se
  För att kolla in mer inredning!

 • Hemmakatten skriver:

  Ja men visst är det så att när man väl har börjat lägga märke till en detalj, form, färg eller objekt så ser man det plötsligt överallt. Jag är likadan.

  Väldigt snygga bilder du har valt ut för övrigt. Som vanligt! 🙂

 • saravillfara skriver:

  Oj, vad förtjust jag blev i den lilla cykeln!!

 • Jag gillade också den lilla minicykeln, den var riktigt söt.

 • Helt sant..
  Det vimlar av dem – inte tänkt på det men du har så rätt!!

  Ha en fin höstkväll, tända ljus kanske och lite myyys!

  Maliin

 • solåkra skriver:

  Det är verkligen sant. Men den har pågått ett tag, tycker jag. Och har man en snygg dyr cykel och bor i stan, så kanske man inte heller har så mycket val. Gillade den camelbrunfärgade….

 • Pethra skriver:

  Haha, detta är så roligt, för jag har uppmärksammat samma sak och planerade att skriva ett inlägg om det. Visst är det cyklar i varenda inredningstidning nu!

  Jag såg ett reportage om cyklar, där olika designers fick ge sin personliga touch till dem, bland andra Kenzo. Då tog cykeln ännu ett steg närmare dekoration och inredning. 🙂

 • Emma skriver:

  Haha ja snyggt ändå tycker jag! Kan det ha ett samband med vår nya hälsotrend…?? =)

 • Lizaloop skriver:

  haha nä jag skulle nog aldrig ta in cykeln och tycka den var snygg och gjorde sig bra i inredningen…!

 • Vilka häftiga inspirationsbilder – läckert!! Gillar också ditt förra inlägg, såå fräscha bilder!

  Önskar dig en skön torsdagkväll!

  Kramizar aka

 • Johanna B. skriver:

  Ho hooo var är du? Har du dött?

 • Camilla skriver:

  Väldigt inspirerande bilder!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *