Annons

Shabby Modern

Efter att ha åkt varv efter varv i lantställenas Paradis med stort P ligger Hemnet med sökord Österlen som startsida på min dator. Efter att ha kikat runt bland diverse objekt och haft radarn inställd på sommarhus när jag bläddrat i inredningsmagasinen under en tid kan jag också konstatera att min annars så bestämda smak vad gäller inredning börjar vackla lite. Plötsligt dras jag, som fnyst åt volanger och romantiskt fluff fluff, som en magnet till patinerade, avskavda och lantlivsidylliska interiörer. Whats up? Har jag smittats av Shabby Chic-febern tre år för sent, eller är inkubationstiden så lång? I vilket fall kunde jag inte låta bli att gilla känslan i de här bilderna från Trine Thorsen. Eames blandat med loppis. Shabby Modern någon?

Foto: Trine Thorsen, publicerat med tillstånd av fotografen

Kategorier:

Kommentarer

 • Stämningsfullt skriver:

  Jättefint! Älskar när man lyckas dämpa det "pluttinuttiga" med något modernt eller klassiskt. Men det är en svår balans! Det ska ju passa ihop också….

 • Johanna N. skriver:

  Underbart fina bilder. Inspiration galore!!!

 • nicole skriver:

  tänk att ha sånna där rum 🙂

  /Shoppaholly

 • Camilla skriver:

  nej, inte du också!

 • Frida skriver:

  Camilla:
  No worries! Lugn bara lugn, det är noga avgränsat till sommarhusdelen av mig 🙂

 • Vilka underbara bilder!

 • Anna skriver:

  Vilket fantastiskt ställe! Helt underbara bilder!

 • Marcus Hedenskog skriver:

  Hej, själv drömmer man också om sommarhus och jag och min sambo var ute på en biltur på österlen senast i tisdags. Framför allt fastnade jag för Simrishamn, det vore inte dumt med ett sommarhus där som komplement till sekelskiftes 4an i centrala Malmö.
  Det är just det vi söker, pulsen och nära till allt och en häftig lägenhet full av designmöbler. I stugan å andra sidan vill jag ha det enklare, inte lika dyra saker och inte fullt så modernt, bara en enkel tv för de regniga kvällarna med allsång på skansen, sen ska mobilen vara avstängd, håret rufsigt och möblerna handmålade.

 • Jennica skriver:

  Shabby modern! Fantastiskt! Det köper jag anytime. Gillar shabby chic till viss del, men har det inte så hemma. Det kan bli lite för mycket tycker jag. Men de bilderna du visade var enormt fina, så varför inte skapa en ny stil som heter Shabby modern?! 🙂

 • Anna skriver:

  Shabby modern passar mig perfekt. Jätte fina bilder!

 • Pysselprinsessan skriver:

  Haha! Ja, shabby modern det är nog det jag drabbats av! 🙂 Eller retro-modern-antique kanske!? Jag tilltalas alltmer av dessa shabby-hem, men jag nöjer mig med att influeras och inte anamma hela stilen! Men då är jag normalt seg istarten på trenderna! Jag har precis accepterat leggings! ;P

  Kramar från Pysselprinsessan (som förhoppningsvis snart börjar blogga om ett nytt gammalt hus i shabby modern stil!)

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *