Annons

Jarl Ferneus servis tolkad av Magnus Cramer

Jarl Ferneus nya porslin Actiongraphs för Hackefors serie Arabella 2010 visades första gången på Formex tidigare i våras och finns nu att köpa i butik. När teamet hade fotograferat klart produktbilderna för Actiongraphs frågade fotografen Magnus Cramer om han kunde få låna hem porslinet för att leka lite med det. Han var inte nöjd, han ville få in lite mer action i bilderna. Kolla in slutresultatet. Kanske årets finaste produktbild. Rörstrand och Musselmalet ligger i lä med sina mormorsdukningar som kontrast. Ja, till och med Mateus bleknar i jämförelse. Servisen i sig är inspirerad av Rufus 2 år, Jackson Pollock och snitsig såsservering på finare restaurant och har även den spår av en lite rebellisk attityd i sitt mönster. Ferneus har löst sin uppgift, att uppdatera porslinsservisen med respekt för ursprung och befintlig karaktär, men jag är nog benägen att ge fotografen än mer cred för hans tolkning av densamma.

Foto: Magnus Cramer

Kategorier:

Kommentarer

 • sara skriver:

  fin bild!

 • Pony the Trap skriver:

  Good grief. This kind of interior/product shots have been the staple diet of trend forecasts since the 80's. Nothing new here. It's not even pushed the format on – which would make it more deserved of praise. Student work at best.

 • Johanna N. skriver:

  Ha ha! Känns lite som en uppkäftig tonåring jämfört med den ursprungliga bilden 🙂

  http://www.lidkopingsnytt.nu/foton/2010/02/hackefors-357×300.jpg

 • gella skriver:

  Håller med! Kul bild! 😀

 • [room] by sofiw skriver:

  Häftigt med bild i rörelse!
  Snyggt!

  KRam Sofie

 • Lina skriver:

  Verkligen en superhäftig bild! Man har ju sett liknande tidigare, men det läckra här tycker jag är kontrasten mellan den klassiska, lite högtidliga formen och det effektfulla uttrycket. Lite som ett "våldsamt" te-kalas i de exklusiva salongerna. Typ.

  Tack för titten Frida!
  Lina

 • anna k. skriver:

  Håller med dig, här var det fart i bilden! Och en kul servis dessutom!

 • Det är verkligen underbart att bara drömma sig bort i nätshoppingens värld 😀

 • Min vrå... skriver:

  Super häftig bild! Men jag vet inte om jag blir så sugen på att köpa en kaffe-servis ändå…

 • Anna skriver:

  Underbar kombination av den klassiska servisformen tillsammans med det läckra mönstret! Älskar bilden!

 • Jag håller verkligen med om att han har lyckats med fotografiet, det är spännande och nyskapande, precis som servisen.

 • Annelie skriver:

  Det där var bland det häftigaste jag sett!
  Kanonläckert!

 • Unn skriver:

  Så himla coola bilder! Riktiga mästerverk!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *