Annons

Plexiramar från HAY

När jag var liten samlade jag på tändsticksaskar. Fråga mig inte ens varför, men varje semester hamstrade jag kulörta små boxar med tändsticksplån som om det inte fanns någon morgondag. Ju konstigare språk, reklamslogan eller restaurangnamn på ovansidan, desto roligare. När de andra barnen kom tillbaka efter sommarlovet hade de fickorna fulla av vackra snäckskal och mjuka stenar, medan jag roades något så oerhört åt att få räkna in och föra bok på årets skörd av reklamtändsticksaskar. Jag vill minnas att dyrgripen i samlingen var en lätt tillknycklad tändstickshållare i papp som jag sparat från en semester vid krokodilmarkerna runt Everglades, i USA. Eller också var det asken med konstiga tecken från kinamatsrestaurangen Eurasia, som var först med pizzor (!) i Umeå. Jag minns inte riktigt. I vilket fall har jag länge undrat vad man ska göra med mitt nostalgimuseum i miniatyrformat. För ett tag sedan såg jag den här idén i Sköna Hem. Och häromdagen såg jag lösningen för att göra samma lika. Danska HAY har nyligen lanaserat ett helt gäng perfekta tavelramar för dem som vill hänga upp tredimensionella saker på display. Toppen! Nu gäller det bara att leta reda på kartongen med samlingen också, så är saken biff.

Foto: Per Gunnarsson för Sköna Hem. Bilderna publicerade med tillstånd av fotografen.

Kategorier:

Kommentarer

 • Och snyggt blir det på väggen, dessutom.

  Jag samlade på tändstickaskar i 20-årsåldern, den coolaste jag har är från The White House! Fick den av en person som jobbade där.

  Häslningar från Connecticut

 • Victoria skriver:

  Tusen tack för det tipset!

 • Daniel skriver:

  Förlåt, men ska det inte vara HAY, inte DAY?

 • maria skriver:

  åh tack tack tack för tipset, så så svårt att hitta dessa lådramar utan att specialbeställa.

 • Catarina skriver:

  Vilken härlig idé.
  Klart att du måste leta reda på kartongen!

 • Monica skriver:

  Men hallå, nog var väl Taormina före Eurasia med pizzor i Umeå!

 • Peter skriver:

  Snyggt! Kanonbra tips 🙂

 • Bytes Land skriver:

  what a wonderfully arranged room! so bright and comfortable. I always dreamt of living in such a cosy place) glad to see that this dream can be quite easily fulfilled.

 • Henrik Stigell skriver:

  Kul grej, snyggt!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *