Annons

IKEA- och designikoner i miniatyr

När jag var liten hade jag ett klassiskt (och så här i efterhand) ganska tråkigt dockhus traditionellt för min tid. Men jag lekte med det varje dag och älskade det. Då fanns inte så stora valmöjligheter. Alla hade ett Lundby, med ungefär samma inredning. Lyckans ost var den som hade en Småland hundfamilj som accessoar till den svenska kärnfamiljen i plast som hängde med i standardutförandet. Och höjden av lyx var en öppen spis i hörnmodell, med belysning i vedhögen. När jag däremot ser det här reportaget i New York Times som handlar om Annina Günthers dockhus, där varje rum är fyllt av moderna möbler, otroligt fina minatyrer av IKEA-klassiker och pyttesmå versioner av kända formgivares alster – så känns det lite som om jag önskar att jag var barn igen. Eller att jag hade ett kanske. Det här är ju en perfekt leksak om du vill nära en liten konnässör vid din barm. Tipstack till Tiger!

Foto: David Azia/The New York Times

Kategorier:

Kommentarer

 • Åh lycka den som fick ett sådant dockhus…

 • Rebecca skriver:

  gulligt ^^,

 • Visst hade man inte så mycket valmöjligheter förr i tiden. Men man fick sina favoriter. Dagens barn har FÖR mycket att välja på så de har helt enkelt för mycket prylar.
  Brukar ofta berätta för mina barn hur jag hade det som barn och påminna de hur bra de har det idag !

 • malin tuvesson skriver:

  Måste man vara barn för att ha en? Jag tycker du ska ha ett själv och inreda med miniklassiker. Vilken rolig och annorlunda inredning och designdetalj och perfekt att få/ge bort sånna grejer till nån som samlar.

 • Otroligt kul inlägg. Hade faktiskt den där hörnspisen, men hundfamiljen fick jag leva utan. Har dock reagerat när nu mina barn plockat fram dockskåpet i mitt barndomshem. För även när jag var liten innehöll tydligen docksåpen designklassiker som AJ:s Ägget-fåtölj. Lite kul.

 • Catarina skriver:

  Underbart fint och inspirerande.
  Jag tänkte bygga ett barbiehus till Lillan. Då blir det lite större och lite lättare att fixa inredningen tänkte jag.

 • Eva skriver:

  Jag hade också ett dockskåp när jag var liten.
  Och nu har jag egna barn och har tagit fram mina gamla dockskåpsgrejor.
  Innan alla grejor förstördes (är dagens barn månne vildare än vad vi var när vi var små?) så passade jag på att fota lite!
  Så här kan du nostalgi-frossa lite!!!

  http://chevroleva.blogg.se/2009/august/en-annan-varld.html

 • Erica skriver:

  Härligt inlägg! Lekte också dag in och dag ut med mitt dockskåp med mysig belysning …. Tänkte att mina döttrar också skulle uppskatta det men så är det inte. Det fina rosa dockskåpet med komplett inredning står bara och samlar damm. De prioriterar uteaktiviteter istället. Sälja eller behålla är frågan?

 • Proforma - Irene skriver:

  Vi byggde faktiskt ett eget dockhus till dottern när hon var liten! Och jag gjorde flera möbler själv… men inga designmöbler förstås utan mer egen design!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *