Annons

Träsmak med detaljfokus

Jag har som ni kanske såg i det förra inlägget en svartvit bas hemma hos mig. Väldigt simpelt men också lätt att leva med. Och som stylisterna klyschigt brukar säga; väldigt ”praktiskt”, eftersom man snabbt kan addera en färg efter humör. Den senaste tiden har jag dock märkt att jag snarare dras till trä som accent. När mina ögon ställer in på detaljfokus är det allt som oftast olika träslag jag zoomar in. Mörka sådana dessutom. Inte nödvändigtvis det ljusa, obehandlade trä man ser i inredningsreportagens trendbilagor just nu, som jag redan (förlåt!) känner att jag har sett mig mätt på. Jag vill ha nött, mjukt och slitet trä med sting. Via Husligheter och Extravagans hittade jag till James Tse’s portfolio. Fantastiskt inspirerande bläddring med vad som verkar vara teak och valnöt(?). I vilket fall. Jag gillar, massor.

Kategorier:

Kommentarer

 • Förstår precis vad du menar, det är med inredning som kommersiell radio. När det är som trendigast har man redan fått nog 🙂

 • Lina skriver:

  Jag förstår precis vad du menar och bär sedan länge omkring på en stor kärlek till just teak. Det var en skåp jag fyndade på blocket för fem år sedan som fick hjärtat att bulta och som satte tonen i vårt hem. Bäst är att man liksom aldrig blir less trä.

  Gillar de övre bilderna mycket. Mycket mycket. 🙂

 • Proforma - Irene skriver:

  Ångrar nästan att jag målade ett gammalt teakskåp vitt här hemma!
  James Tse känner jag till sedan tidigare, brukar gå in och gotta mig åt hans bilder som är riktigt fina.

 • Martina skriver:

  Jag gillar oxå massor… Trä ger ett hemtrevligt och varmt intryck. Hoppas man kan loppisfynda på lördag. 🙂 Ska hålla ögonen öppna på 50-talsprylar.

 • Tingelings-Sofia skriver:

  Härliga bilder. Ja, en blandning av träslag är min melodi. Har fått en hang up på bok nu. Det trodde jag inte för tre år sedan. Det har liksom hört hemma i alla offentliga miljöer, men nu känner jag mig redo och välkomnar det med öppna armar.

 • jessica skriver:

  På bilden uppe i högra hörnet är det en träljusstake. Någon som vet om den är "något speciellt" eller om det bara är en träljusstake? Har nämligen 2 likadana hemma som är köpta på loppis. Samt en träkatt som matchar med stämpeln "denmark" under. Vet inte om dom hör ihop men köpte alla tre för en rimlig summa. Har vart lite nyfiken men inte hittat någon info förrän nu.. Please enlighten me!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *