Annons

MadMens set design

Under julhelgen har jag passat på att plöja igenom hela säsong två av TV-serien MadMen. Har du inte sett avsnitten på TV redan? Köp samlingsboxarna och börja nu, eller kolla in kanal 9’s MadMen marathon nu i dagarna! Varför? Jo, för att det är så fantastisk styling av både kläder och inredning att man nästan baxnar. Allt är så noga utvalt och regisserat att det till och med ryktas om att seriens skaparen Matthew Weiner haft hetsiga diskussioner med stylisterna huruvida rollkaraktärerna skulle få ha röda eller gröna maraschinokörsbär i sina drinkar. MadMen utspelar sig i 50-60-talets NewYork och berättar historien om reklamvärldens begynnelse på Madison Avenue. Begreppet ”MadMen” är slang och en förkortning av ”Madison Avenue” och ”AD Men” dvs. män som arbetade med reklam på den här platsen, under den här aktuella perioden. Hatten av till Amy Wells som skapat en så trovärdig set design och inredningsstyling för hela serien. Alla bilder hittar du här. Den 7 januari är det premiär för säsong 3 på Kanal 9!


Signaturdetaljer att inspireras av på Sterling Coopers kontor:
– Mörka träslag
– Stilleben med vackra karaffer, fasettslipade flaskor och askfat, whiskeyglas på brickor och rullbord
– Stora, färgstarka konstverk. Tänk Mark Rothko.
Ishinkar och Steltonkannor i borstat stål
– Ballografpennställ
– Svarta backelittelefoner och gamla skrivmaskiner
– Gamla jordglober
Herman Miller Eames Soft Pad Chair
– Lampor av modellen ”Gooseneck”
– Anteckningsböcker med läderpärmar
The Papa Bear Chair av formgivaren Hans Wegner.
– Konstböcker och installationer av vackra pärmar mot bokstöd på fönsterbänkar och byråer.
– Och sist men inte minst gamla affischer med klassiskt tecknad, retroreklam. Gärna inramade som här. Kan bli rätt snygga tavlor även idag!

Kategorier:

Kommentarer

 • Ja, ja – och ja 🙂 Jag har de två första säsongerna lagrade på hårddisken efter att de kört marathon på Kanal Nio några dagar nu. Jag fastnade direkt och kan bara konstatera att alla som antog att jag skulle älska serien hade helt rätt. Jag fortsätter att titta i eftermiddag!

 • Lina skriver:

  Jag upptäckte också Mad Men under julledigheten – underbar scenografi! Estetiskt perfekt årtionde?

 • Johanna skriver:

  Har bara läst om den men inte sett ett enda avsnitt. Kanske dags nu 😉

 • Sofia skriver:

  Älskar filmer med genomarbetad och snygg scenografi. Tycker att de lyckats bra med Milleniums redaktion i Stieg Larssons "Flickan som lekte med elden." Nästan för snygg. De flesta tidningsredaktioner är nog tyvärr inte så smakfulla.

  Mad Men låter som en serie jag måste följa.

 • Åse skriver:

  Jag har inte sett något avsnitt men har hört talas om deras fantastiska inredningar och scenografier som ska vara helt tidsenliga.

 • Anneli skriver:

  Vem vann den sista adventskalenderluckan ?

 • Frida skriver:

  Anneli: Svaret på den frågan dröjer lite. Jag avvaktar så snart jag fått besked själv.

 • Den serien är helt underbar. Jag har sett alla avsnitten sedan tidigare och längtar efter att säsong 3 ska köra igång!

 • maria ekman skriver:

  Hej, vilken härlig blogg.
  Hittade den dock när jag sökte på Village.
  Såg att det fanns inlägg om dom för länge sedan.
  Prata inte mer om dom här för dom är inte serösa.
  Alla inrednings tokar, handla inte på Village!
  Tänk Faire trade

 • Proforma skriver:

  Har inte sett ett endaste avsnitt, kanske dags nu!
  Irene

 • Den är helt fantastisk – jag såg hela säsong 1+2 nu i helgen på kanal 9! Pust… tur att man inte håller samma tempo på drinkarna som de gör i serien. Hursomhelst, scenografin är fantastisk, kläderna är fantastiska, frisyrerna är fantastiska! Jag är helt klart hooked och ska absolut kolla säsongsstarten på torsdag.

 • Jeanette skriver:

  God fortsättning!
  Salut för scenografin i madmen, imponerande.

 • Loppan Lorum skriver:

  Jag och sambon är också helt hooked på Mad Men, sträcksåg faktiskt andra säsongen i förrgår kväll/natt 🙂 Den är helt klart väldigt estetiskt snygg och välgjord, men det måste nämnas att den även är fantastiskt bra som serie också! Intressanta karaktärer, lågmält men fantastiskt bra skådespeleri och mycket detaljer som gör att den tål att ses om många gånger. Längtar massor efter nästa säsong!

 • Jonas skriver:

  Jag kunde inte hålla mig, laddade ner hela säsong 3 på nätet. Fantastiskt bra serie!

 • carbon skriver:

  Serien är så sjukt bra och snygg… så den förtjänar inte att ses på Kanal 9 utan på Blu-Ray eller HDTV…. Såsong 1 & 2 finns redan på Blu-Ray… alla säsonger finns på nätet från HDTV.. även hela säsong 3.

 • Tack för guiden till Mad Men-världen, underbart! Skrev just ett inlägg om nya datorn The Philco, det känns som att den skulle kunna fungera på en Mad Men-byrå anno 2010 😉

 • Mia skriver:

  Galet beroende av den här serien! Så sjukt välgjord på alla sätt men så är det ju samma skapare som bakom Sopranos, en lika välgjord serie det med.

  Kram Mia

 • Mia skriver:

  Halloj!

  Jag sätter ihop ett Mad Men-inlägg och länkar till detta utsökta inlägg. Hoppas det går bra.

  Kram
  Mia

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *