Annons

Arkiv: feb 2009

Lugn lördag

Imorse vaknade jag upp med ett enormt sug efter att fotografera. Det var faktiskt flera månader sedan jag sist använde min systemkamera. Inte bra. Efter att ha druckit lite eftermiddagskaffe i sällskap av en bunt nya inredningstidningar dammade jag därför av min Nikon D300 och ägnade en stund åt att föreviga några av de saker jag hade runt mig.  Ett nytt doftljus från Yankee Candle, den fina tändsticksasken jag köpte från Svenskt Tenn när jag var i Stockholm senast och inte minst mina Pelargonsticklingar i glaskupan Gro som ska få flytta till en kruka lite senare idag. Hoppas att ni också njuter av en lugn lördag!


Foto: Frida Berglund

Inspirerande badrumsnyheter

Under 2009 släpps en hel del nyheter för badrummet. Här är några av mina favoriter. Jag som annars inte är direkt överförtjust i duschväggar är den förste att ändra mig när jag ser den här snäckformade saken från italienska Agape Design. Fint med en fristående dusch, mitt i ett badrum. Nic Designs duschgolv är också tjusigt. Liksom de två fina badkaren Bluemoon från Duravit och Tub från Cassani, som båda har lite annorlunda former.

Foto: pressbilder från Agape, Cassani, Nic Design och Duravit

Nyheter från Intrade 2009

I februari lanseras en rad nya kollektioner via det Göteborgsbaserade tapetföretaget Intrade. Serien Contempo innehåller många spännande ytor och udda material som läder, betong- och skinnimitationer i non wowen men också den här spetsliknande modellen. Utöver Contempo kommer även Rioturbo (Toile de Jouy), Poper Peint (galna färger och kontraster) och Wonderland (prickigt, randigt, tecknat och sagoinspirerat).

Foto: pressbild från Intrade

Nyheter från Royal Copenhagen

I vår släpper det danska märket Royal Copenhagen en helt ny serie funktionsprylar till köket. Klicka här för att få en fullständig överblick på det nya sortimentet. Även den populära porslinsserien Elements som tagits fram i samarbete med formgivaren Louise Campbell kommer i nya färgställningar och modeller. 
Foto: pressbilder Royal Copenhagen

MikMak

Idag var jag och klippte mig hos Jenny på Endorfin i Göteborg. Medan jag satt och väntade på min tur fick jag syn på de här nya sidenkuddarna i soffan. MikMak är ett nytt svenskt märke, som faktiskt har sin bas här i Göteborg. Kul! Och kuddarna var hur fina som helst. Finns i en rad karamelliga färger. Själv önskar jag mig de knalligt och pastelligt rosa i mitten på första raden. Skulle passa perfekt för att pigga upp soffan i vår. Kan beställas via nätet.


Foto: montage av pressbild MikMak

Nyheter från Ferm Living

Nu har det danska designföretaget Ferm Living släppt sina vårnyheter för "spring 2009" och i vanlig ordning är katalogen fylld med fina produkter. Jag vill ha allt. Nåja, nästan i alla fall. Textilier, tapeter, väggdekaler, porslin och jättefina korkunderlägg till köksbordet. Till exempel.

Foto: katalogbilder Ferm Living

Rolig serveringsidé till efterrätter

På Penha Longa dukades det upp stora bufféer till både lunch och middag. Det här var ett roligt serveringsförslag som jag fastnade för vid dessertbordet. Gamla skedar har hamrats till och blivit serveringsunderlag för små munsbitar av kakor. Smart.


Foto: Frida Berglund

På önskelistan: Ny väckarklocka

Under pressresan fick vi möjlighet att testa en rad olika produkter från Philips. Jag är ju ganska svårflirtad på tekniksidan, dels eftersom jag är rätt kräsen vad gäller design, dels eftersom jag har något slags inbyggt motstånd vad gäller prylar i största allmänhet. Men, det var en grej som jag inte riktigt ville lämna efter mig när vi åkte. Det var wake-up-lighten som stod på hotellrummet. Jag är ingen morgonmänniska och får verkligen pressa mig själv när jag stiger upp vid 6-snåret varje dag. Den här väckarklockan gjorde det hela så mycket behagligare. Rummet blir långsamt ljusare och man kan till exempel välja mellan att vakna till fågelkvitter eller vågskvalp. Underbart. Och snygg är den också. Kanske något för mig att skriva upp på önskelistan inför den kommande 30-årsdagen i mars?

Foto: pressbild från Philips

Reserapport Philips

Det är många som har frågat hur det var i Portugal. Fantastiskt är ordet. Vilken rolig resa! Dels för allt kul vi bjöds på, dels för det toppengäng jag fick lära känna under de tre dagarna. Bild på hela Team Sweden hittar du här. Vi fick bland annat lyssna till Philips designchef som berättade om olika trender och processer inom formgivning och produktutveckling, vi fick testa olika produktnyheter (alltifrån nya stereo och TV-apparater till platt- och locktänger), höra på trendförelsningar om webb och teknik och inte minst mingla lite med andra bloggare från hela världen. Totalt var vi 58 personer inbjudna till Portugal och bland de andra internationella inredningsbloggarna syntes exempelvis Apartment Therapy, Good Housekeeping och Blog Deco Design.


Foto: Frida Berglund

Framme i Portugal

Nu har vi kommit fram till Portugal och checkat in på Ritz Carlton Penha Longa. Och let me tell you, det är rena rama lyxhotellet. Precis vad jag behövde just nu. Dessutom är det ju varmt i Portugal och solen har strålat hela dagen. Vi är ett gäng bloggare som har blivit nerbjudna av Philips som håller sitt årliga trendseminairum och visar sina kommande produktlanseringar. Hur kul som helst! Här är några bilder från hotellet. Kan verkligen rekommenderas om du har vägarna förbi Lissabon framöver.


Foto: Frida Berglund

1 4