Annons

Arkiv: apr 2009

Ha en fin Valborg!

Jag är ledsen för det dåliga blogguppdaterandet under veckan. Det har varit ett par riktigt hektiska dagar med många möten och mycket frilansjobbande efter Milanomässan. Nästa vecka blir det bättring, I promise. Så på återseende då. Tills dess önskar jag er alla en riktigt fin Valborgshelg! Själv firar jag i Skåne och bjuder på en ögonblicksbild därifrån. Lite skillnad från det MMS jag nyss fick från mina föräldrar som är i Lapplandsfjällen, där det är massor med snö och is på sjön.

Foto: Frida Berglund

Dagens investering

På vägen hem från eftermiddagens möte sprang jag förbi blomsterbutiken Törnrosa på Södra Vägen och vad fick jag syn på då om inte de allra ljuvligaste rosa pelargoner. Sagt och gjort, jag ska ju bara ha sådana – så jag slog till på direkten och kilade därifrån med två papperspåsar fyllda av prunkande rosa blommor till min balkong. Lycka! Nu ska jag bara fixa lite fina krukor så är den klar att invigas.

Foto: Frida Berglund

Missa inte Lovisas Milanorapport

Medan jag fortfarande knapprar på olika sammanställningar från Milano till de företag som sponsrade min vistelse där, så har mitt resesällskap (Lovisa Persson, formgivare på Cult Design) redan hunnit publicera sin skildring på Cult Designs blogg. Missa inte den! Klicka här för att komma dit och läsa mer om hennes tankar kring det vi såg. Själv har jag en galet hektisk dag idag, med många möten men jag lovar att skriva en trudelutt senare ikväll. Och en mindre intervju med mig om mina intryck från Milano kommer även att publiceras på tidningen Residences hemsida i dagarna. Så, håll utkik!
Foto: Lovisa Persson, Cult Design

Tips till modebloggarna

Ni som läst den här bloggen ett tag vet att jag är svårt imponerad av Liselotte Watkins och Cassandra Rhodins modeillustrationer (de klär ju dessutom mina väggar här hemma). Nu finns ytterligare en av mina favoritillustratörer att köpa i tavelformat – nämligen Lovisa Burfitt. Det här motivet – 1000 dollar shoe – säljs i en begränsad upplaga om 373 stycken. Vet ni förresten att hon tecknade om benparet 50 gånger innan hon blev nöjd? Pris 790 kronor på Wonderwall. Ett tips till er som också är förtjusta i den här typen av tavlor, eller varför inte till alla skoälskande modebloggare därute?

Foto: skärmdump från Wonderwall, Lovisa Burfitts "1000 dollar shoe"

Nyhet från Filippa K och Rörstrand

I vår lanserar Rörstrand ytterligare en produktserie till sitt omåttligt populära samarbete med modeföretaget Filippa K. Om två veckor utökas kollektionen med skålar, i sex olika mönster. Grundtanken med de sex olika skålarna är att man precis som med muggarna ska kunna blanda mönster och form. Dekoren har en handmålad känsla som gör dem mer levande. Ink Lace, Ink Stripe, Net, Ink lace, Net Trim och Dot Stripe har fått ge namn till de mönster som nu presenteras. Skålarna i sig är tänkta att vara ett komplement till den servis man har hemma. De två modellerna har ett brett användningsområde. Den lilla skålen används gärna till frukostskål, efterrätt, nötter eller bara i ett dekorativt syfte. Den större skålen passar utmärkt till soppa, sallad eller som litet fruktfat. Superfina!

Foto: pressbild Rörstrand

Inspirerande restaurang – experimentera med fototapeter!

Nu är jag tillbaka i Sverige igen och ska försöka samla alla mina intryck från Milano i en komplett reserapport för Beckers Nya Hem som jag lovar att länka till så snart den är klar. Tills dess måste jag bara bjuda på ett sista inlägg om resan i den här bloggen, nämligen från den här inspirerande restauranhgupplevelsen i Zona Tortona – Richard Ginoris Taste Lounge. Här fanns massor av inspirerande smakupplevelser för både mun och ögon. Se bara på bilderna nedan.

Utanför lokalen hängde gigantiska uppblåsbara bestick, för att markera ingången. Läckert! Och direkt när man kom in genom den ganska anspråkslösa entrén möttes man av den här häftiga installationen med vita koppar och muggar som hängde från taket. Hur fräckt som helst.


Innan man kom till själva restaurangdelen fick man passera genom en annan utställning av köksgeråd och porslin. Lite slarvigt uppställt på display i sann ateljétrendsanda (som Stefan skulle ha valt att kalla det). Man såg mycket sådant, lite arbetande miljöer typ. Inte uppställt och stylat, utan mer som om konstnären eller skaparen precis lämnat rummet och studion helt apropå.


Längst inne i lokalen fanns en gigantisk vägg med tallrikar. Massor av mönster och färger.

Det här var en annan inspirerande idé. Borden i lokalen var tapetserade med fototapet på ovansidan. Kanske något att ta rygg på om du ska fixa ett bord därhemma? Beställ en fototapet med valfritt motiv, tapetsera bordsytan och lacka för bättre hållbarhet. Fototapeter kan du till exempel beställa av bilder du fotat själv, direkt från din lokala Beckershandlare.

Summering och rosévin

Gårdagens långa, långa, låånga promenad i Zona Tortona avslutades på en uteservering i närheten Duomo där jag och Lovisa mötte upp Stefan och Karin för att summera dagens intryck och jämföra shoppingpåsarna. Stefan vann överlägset med bland annat en tjusig kandelaber och ett par Pradashorts. Även om Karins lyxiga choklad för all del väckte en hel del avundsjuka blickar. Själv gick jag loss ordentligt på ett inhemskt varumärke och kom ut med två stora prassliga påsar, men jag kan inte säga vad som låg i dem riktigt än, för då avslöjar jag också en present.

Foto: Frida Berglund. Husmusen.blogg.se

Studio Makkink & Bey

En annan höjdpunkt under dagens tur i Zona Tortona var besöket i Studio Makkink & Beys monter, där formgivarna själva fanns på plats och vi fick provsitta den smarta fåtöljen Ear Chair för att testa akustiken. Det är en klurig möbel, som kan skapa mobila konferensrum i öppna kontorslandskap och ge lite privacy till den mest högljudda diskussion.

Foto: Frida Berglund, Husmusen.blogg.se

Frederik Roije – Dare to be square

Man ser så mycket inredning när man springer runt på gatorna här i Milano att man nästan blir mätt på intryck, och glömmer bort att sakerna faktiskt ska gå att använda därhemma också. Mycket är inspirerande, men inte allt lika användbart. Den här limited edition kandelabern däremot, föll jag för på ett rent personligt plan och tänker se till att beställa så snart jag kommer hem till Sverige igen. Jag gillar att den blir som en skulptur mitt i rummet och tar plats med sitt lite ruffa uttryckssätt. Frederik Roije är annars känd för sin förmåga att ta form på fyrkanten. Kolla in hans hemsida här.

Foto: Frida Berglund, Husmusen.blogg.se

Mooi

En av favoriterna under dagens runda (förutom de spännande designskolorna som jag kan blogga lite mer om sedan när jag har mer tid att ladda in blider) var holländska Mooois utställning. De hade väldigt många spännande nyheter. Bland annat lampor i massor. Och så svenska designgruppen Fronts nya porslinsvas Blow Away vase förstås, som kommer ut i maj 2009. Ser ut som om stormen Gudrun fått ett finger med i det spelet. Som ett utblåst ljus ungefär, fast i porslin. Inspirationen kommer från den holländska Royal Delft Vase, som påverkats av simulerad vind.

Foto: Frida Berglund, Husmusen.blogg.se

1 5