Annons

9 december – dagens lucka i Adventskalendern

Bakom dagens lucka gömmer sig en produkt från en av mina personliga favoritbutiker i Sverige, Svenskt Tenn på Strandvägen i Stockholm. De sponsrar adventskalendern med den ursnygga vasen Iris, designad av Ann Wåhlström, till ett värde 1500:-. Vasen finns i klar, grön eller rökfärgad och vinnaren få själv välja vilken som ska skickas hem med Posten. För att delta i dagens lucka ska du svara på två frågor: 1) När flyttade Svenskt Tenn in på Strandvägen? 2) Vilken produkt du skulle vilja kunna handla på Svenskt Tenn? Det är samma regler som tidigare i adventskalendern och tävlingen pågår under en dag, så du har tills nästa luckas publicering på dig att svara. Lycka till!

Tävlingen är avslutad! Grattis Gagga. Maila mig din dress så kommer paketet på Posten!

Kategorier:

Kommentarer

 • Madde skriver:

  Hej!

  !, De flyttade in 1934.
  2, Jag skulle (om jag får önska fritt och orealistiskt) vilja ha Josef Franks regnbågsmatta i en ännu större storlek.

  Ha en bra dag! =)

 • frida skriver:

  1) 1934
  2) Min stora (och mycket orealistiska) dröm är Nationalmuseiskåpet, skåp 881!

 • Malin L skriver:

  1) 1927
  2)Jag skulle helst köpa en golvlampa, G 2431 mässing, därför att jag gillar att den dels är stilren och enkel i utformningen men att den också är lite avslappnad i och med de olikfärgade skärmarna. Saker utan krusiduller och med lite humor är min tekopp!

 • Rebecca skriver:

  1) 1927
  2)Porslin (Paula Navone) skulle stå högst på önskelistan om jag fick välja något från Svenskt Tenn.

 • Lisa O skriver:

  1) Jag hade för mig att de flyttade till Strandvägen redan 1927…
  2) Jag skulle vilja handla en hel rulle med det röda elefanttyget för att gå loss fullkomligt med symaskinen och inreda min lilla dotters rum på ett färgglatt och stilfullt sätt. Sedan skulle jag, när jag ändå var där, kunna tänka mig att köpa en ekollonvas, en Josef Frank lampa i mässing, en Smålandskasse, en skinnpall, ett brickbord, …

 • Elli skriver:

  1) 1927
  2) Karmstol 868

 • Maria skriver:

  1. 1927
  2. Skulle jag fa valja helt fritt och ohammat sa skulle jag valja Byra 2170. Min stora drom i livet att en dag fa aga den, men det lar nog forbli en drom ifall jag inte plotsligt vinner ett par hundra tusen pa lotto 😉

 • Linda skriver:

  1. De tog det "djärva" steget och flyttade till Strandvägen 1927.

  2. Jag skulle vilja ha en kudde i tyget Elefant svart. Den skulle få pryda min sons spjälsäng så han får sig lite snygg design till livs redan från tidig ålder 😉

 • Nickan skriver:

  1. 1927
  2. Jättemånga fina tyger, de skulle jag vilja kunna köpa som tapeter. Tänk så fina väggar det skulle kunna bli….

  Jag tolkade fråga två vad jag skulle vilja handla som nu inte finns….rätt eller fel?

 • Molly skriver:

  1. De flyttade in 1927.
  2. Jag är helt såld på Josef Franks blommönster Mille Fleurs så fick jag välja fritt med mer än en studentkassa till hands skulle jag välja tyger och tapeter att klä om stolar med, göra kuddar och gardiner av och tapetsera min hall med. Som nyinflyttad i min lägenhet flödar inspirationen just nu!

 • Anette skriver:

  1)Flytten skedde 1927.

  2)Couch 775 i färgställning grå. Där skulle jag älska att luta mig tillbaka och mumsa praliner ;-)!

 • Ulrica skriver:

  1. 1927
  2. Jag är äntligen lycklig ägare till en dyna i det svarta elefanttyget 🙂 Så det stryker vi från listan…En stor svart elefantbricka finns fortfarande kvar på listan tillsammans med en Hortus kruka (eller fler), en Afrika kudde, några meter i det gråa Aristide mm mm 😉

 • Sanna W skriver:

  1) 1927

  2) Dörrstopp Ekollon – så fin, så fin. Den skulle vara urtjusig i vår nya lägenhet.

 • Anna skriver:

  1. 1927
  2. Jag skulle införskaffa metervis med tyger som jag sedan skulle sy en massa, massa kuddar att fylla upp hela min lägenhet med. Gärna så mycket kuddar att man skulle behöva kämpa för att kunna ta sig fram, tänk er att vada genom josef frank tyger. Mmm…

 • pimimim skriver:

  1) 1927.
  2) Soffa 3660. En soffa som är en bra grund som håller i evigheter. Du kan styla den precis som du vill, genom att använda kuddar eller filtar. Soffan kommer alltid stå kvar, men du kan förändra resten av rummet totalt så att även soffan ser förändrad ut trots att det är samma.

 • Susanne skriver:

  1. 1927 tog hon det djärva steget och flyttade.

  2. Ljusstake, försilvrad (slingan) gillar jag, men något som jag saknar och som jag skulle vilja kunna köpa hos Svenskt Tenn är ju ljuslyktor!

 • josefin skriver:

  1) 1927
  2) jag skulle gärna tapetsera med paradiset, vit botten, i vår blivande barnkammare framåt vårkanten.

 • anette skriver:

  1.1927
  2.Jag skulle vilja kunna köpa tapeter och tyg via deras hemsida på nätet då alla inte har möjlighet att så ofta besöka deras underbara butik i Stockholm.

 • Petra Eklund skriver:

  1. Flytten till Strandvägen skedde 1927, det var den fantastiska konstnären Estrid Ericson som ville utöka sortimentet med möbler och inredningsdetaljer och då krävdes det större lokaler.
  2. Då skulle det bli något som Estrid har formgivet. Jag skulle köpa Ljusstakar i tenn och plexiglas.

 • kajsa skriver:

  1. 1927
  2. Om jag kunde så skulle jag helt klart köpt pallen Ängel. Helt onödig, men ändå så fruktansvärt nödvändig…

 • Mrs. b skriver:

  Iris, o, Iris – så tjusig du är.
  Du får så gärna flytta in här.
  1. 1927
  2. Det finns så många saker fina som finns på önskelistan, bl.a. Hortus-krukan i glas.

 • Lotta skriver:

  1) 1927

  2) Ett ekollonglas till. Hittar bara det ena efter flytten :/ Och så en liten bit terazzo-tyg, lagom till nackkudden på vår ärvda Farmorfåtölj. Med en sådan och en ny vit klänning kommer hon bli så fin!

 • Anna-Lena skriver:

  Undrar bara, ska man inte svara vad man önskar mera fanns i affären?

 • Katja skriver:

  1. De flyttade redan 1927.
  2. Vitrinskået 2077 är min absoluta favorit och elefant kuddarna i svart ett mönster i en härlig kombination av exotiskt, klassiskt med en gnutta bus.

 • Josefine skriver:

  1. 1927.
  2. Jag önskar att jag hade råd med brevstället i tenn av Björn Trägårdh. Det är fantastiskt fint och där skulle jag ha alla räkningar, det skulle muntra upp det tråkiga.

 • martina skriver:

  1. Mot allas inrådan flyttade modiga Estrid till Strandvägen 1927.

  2. Har länge sneglat på de urfina brickborden designade av Margot Barolo & Märta Friman, två i ett: härliga bord + fina brickor 🙂 Kan inte bli bättre!

 • Hanna skriver:

  1) 1927
  2) Dörrstoppen Ekollon

 • Hanna skriver:

  1. Flytten gick av stapeln år 1927.

  2. Min drömmöbel, alla kategorier, som står högst upp på min önskelista är soffbordet 2139 i vacker almrot. Då bordet har ett sött litet pris kommer jag troligtvis drömma om det ett tag till men det är också en härlig känsla!

 • Manuela skriver:

  1. 1927
  2. Det fantastiskt vackra soffbordet 2139 i almrot/valnöt design JF såklart skulle förgylla mitt hem!

 • Anne skriver:

  1) 1927
  2) Bord 965 med svart granitskiva skulle passa perfekt eftersom vi har mycket svart och vitt samt granit hemma
  Om jag vinner vill ha en rökfärgat vas

 • Emma Sundström skriver:

  1. De flyttade till Strandvägen 1927
  2. Jag skulle handla många, många meter av det underbara tyget Aramal och sätta färg på mitt vardagsrum.

 • 1. 1927
  2. Jag älskar Svenskt Tenns brickor, men tycker att brickor i sig är lite svåra att exponera snyggt, de hamnar därför ofta undanskymda i ett skåp. Och brickborden är jag lite trött på. Nu har jag däremot fått dille på kakfat. Så för att göra en snygg förvaring även till annat än godsaker skulle jag gärna köpa två eller tre brickor, till exempel "Teheran" och borra hål i, sätta ihop med hjälp av en stav i mitten och lite fästbrickor etc. Annars fick Svensk Tenn gärna själv utveckla lite nya produkter med brickorna i fokus så kommer jag och shoppar loss…

 • Marie Starck skriver:

  1) 1927
  2) Min limegröna teservis Siam av Stig Lindberg och mina föräldrars blågröna vinglas på låg fot skulle känna sig som hemma i Josef Franks Skåp 2192 i svart.

 • Stämningsfullt skriver:

  1. 1927
  2. Beroende på hur man tolkar frågan så har jag två svar. Det jag saknar och skulle vilja kunna handla är snygg design för barn! Om jag fick välja något ur sortimentet skulle jag välja de vackra Champagne/vattenglasen!

 • Anne Skoogh skriver:

  1. 1927
  2. Jag är relativt modest i mina önskningar, och har förälskat mig alldeles i två blomkrukor i tenn som min svärmor har. Ytterkrukorna av Estrid Ericson, är det. Otroligt vackra.

 • Mallamousan skriver:

  God Morgon!

  Kika gärna in i min blogg, och jag skulle uppskatta om ni ger mig tips på vad ni vill läsa mer om i bloggen!

  http://mallamousan.blogg.se

  http://mallamousan.blogg.se

  http://mallamousan.blogg.se

  http://mallamousan.blogg.se

  http://mallamousan.blogg.se

  http://mallamousan.blogg.se

  🙂 🙂

 • Luned skriver:

  1) 1927
  2) Jag önskar att jag kunde köpa sänglinne i de klassiska tygerna hos Svenskt Tenn. Jag skulle gärna ha säg Nippon i kombination med vitt (med det mönstrade som en tjock bård) som påslakan eller kanske överkast.

 • Sara skriver:

  1. 1927
  2. Jag drömmer om Fåtölj 568 klädd i brunt eller grönt elefanttyg.

 • Malin skriver:

  1. Dom flyttade in 1927
  2. Jag skulle vilja mysa ner mig i Fåtölj 568, med en stor varm kopp choklad och en bra bok. Oj villken konstig men härlig blandning det är i min lgh med tanke på vilka kuddar jag ville ha i går. Haha!

 • Caroline skriver:

  1. De flyttade in 1927.
  2. Jag skulle gärna vilja ha den otroligt vackra och stilrena ljusstaken Romb.

 • Gabbies skriver:

  1. 1927
  2. Frågan kan tolkas på två sätt så du får två svar =). Jag skulle vilja se snygga matskålar till hudsjur i sortimentet, det tror jag kan vara coolt! Och om jag fick välja vad jag ville köpa från sidan av det som redan finns så vore ju inte denna helt fel Ljusstake, försilvrad (slingan).

 • Katarina skriver:

  1. Det var 1927 de flyttade in i de vackra lokalerna på Strandvägen.
  2. Jag skulle gärna se vackert porslin i butiken, serviser saknar jag hos Svenskt Tenn! Kanske en webbshop?

 • Emma skriver:

  1) 1927
  2) Jag skulle gå lös med flera meter av Josef Franks tyg "teheran". Det är bara såååå fint och skulle få pryda en vägg i mitt nya hus + kuddar mm.

 • Tina Johansson skriver:

  1. Det var 1927 (de flyttade då från sin första butiks som fanns på Smålandsgatan 40)
  2. Jag skulle vilja handla dörrstopp ekollon till min bror i julklapp. Min hund har tuggat sönder deras fina dörrstopp, så denna skulle vara en perfekt julklapp. Väldigt snygg och för hård att tugga på… 🙂
  Kram

 • Elisabeth skriver:

  1) 1927
  2) Jönssons Katt, utan tvekan! Jag tycker den är så otroligt fin och verklighetstrogen. Ibland ser jag den sitta och "titta ut" genom ett fönster jag passerar och varje gång blir jag lika förtjust. Japp, jag älskar katter 😀

 • marianne karlsson skriver:

  året är 1927
  jag skulle vilja kunna köpa något ur deras möbel-
  sortiment, de är snygga och hållbara.

 • Karoleen skriver:

  1. oktober 1924 – en liten butik och verkstad
  2. Jag skulle vilja att dom hade speciella inslagningspapper, ett svensk tenn presentpapper som man kan slå in sina fantastiska inköp i. Jag tror det skulle vara otroligt fint…

 • Rebecca skriver:

  1. 1927 skedde flytten till Strandvägen.
  2. Den härligt rosa "Fåtölj 336" av Josef Frank är min önskeprodukt från Svenskt Tenn, den är ju helt underbar!

 • FRÖKEN KUMLIN skriver:

  1. 1927

  2. Jag tycker att det är dags att ta några av de klassiska möblerna och vidareutveckla dem, kanske nya träsorter eller färger. Design ska gå framåt, även om det är fint att det går att köpa nyproduktioner av gammalt mått.

 • Anna skriver:

  1) År 1927
  2) Hellst av allt skulle jag vilja ha soffbord 2139 som är designat av Josef Frank, en riktig pärla! Om det är nåt jag saknar i butiken skulle det i så fall vara att de hade några fina tavlor till salu.

 • Mia skriver:

  1. Japp 1927 var det inflyttningsfest på strandvägen!

  2. I höstas hade jag turen att inhandla några ting på önskelistan från Svenskt tenn men just nu idag om jag var på väg mot en viss strandgata skulle jag fylla min påse med de vita porslinshängena som ser helt underbara ut och skulle passa fint i min gran många år framöver!

  Ha en fin dag Kram Mia

 • 1) 1927.

  2) Framförallt hoppas jag på att den nya webbshoppen som skall vara på gång blir en shop värdig den anrika butiken på Strandvägen. Jag vill se föremålen tillgänglig för alla, oavsett hemvist i en snygg shop som gör att man känner sig delaktig i Svenskt Tenns speciella universum.

 • alexandra skriver:

  Åh så härlig blogg:)

 • anniskattis skriver:

  Hej, vad kul att du frågar. Det är nämligen hos Svenskt Tenn som en av mina favoritproduktr ever finns – Josef Franks skåp 2192. En härlig kombo från 50-talet som känns så modern. Strandvägens butik är ett stående stopp på mina helgpromenader, dock inte hela tiden sedan öppnandet 1927, men de senaste 15 åren i alla fall.

  Kram och God Jul från Anna

 • Jonas R skriver:

  1, 1927
  2, Soffa 968 för den var snygg och jag behöver verkligen en ny soffa.

 • Vesna skriver:

  1) År 1927
  2) Jag var på Svenskt Tenn tidigare i höstas och fick en väldigt stark "vill ha"-känsla för en helt underbar bokhylla av Josef Frank, nämligen Bokhylla 2225! Så fin!

 • Sandra skriver:

  1. År 1927

  2. Jag skulle helst vilja ha matta nr VII till min sons blivande rum. I mitt huvud skulle den se perfekt ut där!!

 • Jessica skriver:

  1.) År 1927
  2.)Hortus krukan! Skulle vilja ha den i rosa! (tolkar frågan som en produkt som inte finns men som jag skulle vilja fanns).

 • Isabelle skriver:

  1. 1927
  2. Josef Franks skåp 2192
  Kul att vasen heter Iris. Det gör min mamma med och hon fyller år på fredag. Hade varit en perfekt present till henne. =)

 • Susanne Andersson Dahlén skriver:

  1. Svenskt Tenn har legat på Strandvägen sedan 1927
  2. Om jag hade råd och plats, så har Liljevalchssoffan länge varit en dröm… Annars skulle en rad med ekollonvaser i köksfönstret också vara fint!

 • Sofie skriver:

  1. Svenskt tenn flyttade in på Strandvägen 1927.
  2. Svenskt Tenn har många guldkorn i sitt sortiment och om jag fick välja en produkt så skulle jag välja "pall 2156" för att den framkallar en härligt nostalgisk känsla i mig samt att jag älskar den lekfulla men samtidigt strama och klassiska designen.

 • Mihaela skriver:

  En mycket fin vas!
  1. 1927
  2. Jag blev mycket förtjust i matta nr 3. Den ger så mycket gläjde och värme!

 • Johanna skriver:

  1. 1927
  2. Jag skulle välja fyra stycken stolar modell 592, vitlackerat järn, till balkongen i vår nya lägenhet.

 • Johanna skriver:

  1. 1927
  2. Ett wellpappskåp (skåp 2192) i svart, eller kanske grönt…. eller är vitt finast? Ja, jag hinner nog bestämma mig innan jag sparat ihop till ett. Men innan dess hoppas jag på en badrumskollektion med vackra duschdraperier i vaxat linne, samt handdukar och badrumsmattor lyxig linfrotté.

 • Lena skriver:

  1. 1927
  2. Jag skulle så gärna vilja köpa tyget Celotocaulis av Josef Frank i grönt och vitt och sy mig några härliga kuddar.

 • 1. 1927
  2. Jag tolkar frågan som vad jag skulle vilja kunna köpa i det sortiment som finns. Då blir det massvis av Josef Frank tyg. På vårt lantställe försöker vi mixa modernt och gammalt och Josef Franks mönster binder samman detta så bra. vi har redan två tapeter med mönster från honom här. Jag skulle vilja sy flera nya kuddfodral och även nångång framöver klä om den gamla "sammetssoffan".

 • Jenny skriver:

  1.) 1927
  2.)Om man får drömma och fantisera så skulle det bli ett soffbord i järn av Per Öberg. Älskar den runda brickan mot dom raka, kantiga benen.

 • Sara skriver:

  1. De flyttade 1927
  2. Det dyraste är inte alltid vad jag önskar mig mest, så trots alla vackra dyrgripar i deras sortiment föll jag för ljusstaken i form av en ängel. En riktigt vacker julprydnad!

 • caroline skriver:

  Flyttade till Stranvägen 1927

  Jag skulle vilja handla Nationalmuseiskåpet! Men ska jag gör "rim" till denna julklapp blir det nog: Den som väntar på något gott får nog tråna vidare
  😉

 • Caroline S skriver:

  1. 1927
  2. 4st Karmstol 652, skinn, pärlspikning skulle jag gärna kunna tänka mig från Svenskt Tenn. Snygga och stilrena stolar som kan förgylla vilket rum som helst!

 • Ida skriver:

  1. 1927
  2. Jag skulle lätt gå loss på tevagnarna! Särskilt tevagn 691, den var grymt snygg! Och så skulle jag slippa bära brickor till finrummet som jag annars alltid gör!

 • 1) År 1927 vågade hon det djärva steget att flytta sin butik till större lokaler på flanörstråket Strandvägen.

  2)Om jag hade råd och fick välja fritt bland alla härliga saker inne på Svenskt tenn så skulle lotten falla på den super snygga soffan Soffa 703 klädd i Brazil. Den är så fulländad i sig att alla annan inredning skulle kännas onödig.

 • Johanna skriver:

  1)1927.

  2)Couch 775 i färgen grå.

 • Linn Eriksson skriver:

  1. 1927
  2. den superläckra taklampan T 2358 krom
  Design: Josef Frank, skulle passa perfekt hemma hos mig.

 • Anna P skriver:

  1.1927

  2.Jag längtar redan nu efter vårens ljus och därför skulle jag köpa 2 st ekollonglas att sätta tulipaner i. Ekollonglasets design känns stiligt och rent och fungerar i många olika miljöer.

 • Jeanette skriver:

  1)Flytten skedde 1927.
  2) ljuslyktor är bland det mysigaste jag vet så det hade jag velat köpa.

 • Emelie skriver:

  Sedan 1927, i 82 år, har Svenskt Tenn huserat i lokalerna på Strandvägen.

  Jag skulle vilja se mönstret "Elefant" men på fler o en aning "kontroversiella" färger för klassiska Svenskt tenn. Tänk rosa, lila..gula nyanser, ärtgröna!!

  Klassiska tonen hålls kvar tack vare mönstret men med en uppdaterad färgkarta! Kanske som limited edition-utgåvor??

 • Rebecka skriver:

  1. 1927
  2. ooooooo, om jag hade hela fickan full av pengar så skulle köpt Josef Franks fantastiska bokhylla 2225. Den är knalligt snygg och allmänt fantastisk bara.

  Glad 9/12!

 • 1) 1927 flyttade de in på Strandvägen
  2) Skulle (om jag hade råd vilja köpa Per Öbergs ursnygga soffbord i järn!

 • Monica skriver:

  Hej,
  Svar på fråga ett är år 1927.
  Svar på fråga två, som jag inte är lite osäker på för den kan tolkas på olika sätt:
  1. Handla i deras nuvarande sortiment: Jag skulle vilja ha 3 st bedårande "Ekollonglas" – de skulle alltid stå framme och jag skulle fylla dem med de olika årstidernas blommor och kvistar.
  2. Något de inte har idag som jag skulle vilja handla: Svensktillverkad keramik till matbordet. Tallrikar, serveringsskålar mm

 • Anna-Lena skriver:

  1. 1927.
  2. Jag skulle vilja se en fin och funktionsduglig tv-möbel. Lite tjusiga tavlor till väggarna vore inte helt fel heller.
  Om jag fick välja en av deras nuvarande produkter skulle jag vilja ha Dörrstopp Ekollon.
  Så vacker och funktionell produkt.
  Mvh/Anna-Lena

 • Isa skriver:

  Hej,
  1. Svenskt tenn flyttade in på Strandvägen 1927.
  2. Jag önskar jag kunde (hade råd med) handla det fantastiska vitrinskåpet 2077.

 • Camilla R skriver:

  1- 1927
  2- Skåp 881, en riktigt fulsnygg möbel. I like!

 • Linnea skriver:

  1) 1972
  2) I fåtölj 336 det är det skönt att sitta
  Men framför allt – på den är det skönt att titta

 • Cecilia skriver:

  1) År 1927
  2) Det vore ju inte helt fel med en snygg fåtölj. Men den skulle jag förmodligen inte ha råd med, så istället skulle jag lägga pengar på fint porslin.

 • Amanda Hedlund skriver:

  1)1927
  2)Om jag fick önska vad jag vill (utan att behöva tänka på priset) så skulle jag vilja ha skåp 881.

 • Love be proud skriver:

  Estrid Ericson flyttade butiken 1927

  Jag skulle välja denna läckra Karmstol 969, låg modell till vår hall

 • Helene skriver:

  1) 1927 gick flytten till Strandvägen
  2) 2½ meter av tyget "Gröna fåglar" desingat maistro himself (JF) i linnekvalitet att göra en akustikdämpande fondvägg av i vårt bullriga matrum vore ju sååå fantastikst!

 • Janina skriver:

  1.) Flyttade från smålandsgatan till Strandgatan 1927
  2.) Jag har länge drömt om Sissi Westerbergs ljusstake Flow i tenn. En lekfull och samtidigt stilfull pjäs som har en värdig plats tillsammans med Svenskt tenns tidiga legendariska formgivare.

 • Maria skriver:

  Svar:

  1) 1927

  2) Skulle så gärna vilja ha en T 2444 i krom. Den är så tidlös och skitsnygg med de Josef Frank-mönstrade textilskärmarna. Jag är så velig men den här är en favorit! Men jag vill ju såklart ha allt haha.

 • Niclas Sundman skriver:

  1) 1927!
  2) Soffa 3660, Snygg och ser otrolig skön ut!

 • Linda skriver:

  Hej!

  Drar igång en tävling hos mig nu.
  Kika gärna in och var med:

  http://lindet.blogg.se/2009/december/vinn-en-valfri-haklapp-skallra-eller-blojpas.html

  Kram Linda

 • Christer skriver:

  Året var 1927.

  Jag skulle vilja lägga vantarna på Tevagn 691 i Valnöt/linoleum av Josef Frank

 • Johanna skriver:

  1. De flyttade in på Strandvägen 1927 efter att ha legat på Smålandsgatan sedan 1924.
  2. Den försilvrade ljusstaken "knuten" hade passat strålande bra in hos mig.

 • ANNIKA G skriver:

  1. 1927
  2.Per Öbergs häftiga soffbord i järn .Bara en önskan eftersom det är för dyrt för mig….

 • Erika skriver:

  Åh, den här skulle jag vilja vinna till en vän 😀

  20 November flyttade dem dit. Jag skulle ju såklart köpa den här vasen =)

 • Hanna Isaksson skriver:

  Svenskt tenn flyttade in på strandvägen 2, år 1927.

  Jag önskar att jag kunde köpa
  Taklampa 2538
  Design: Josef Frank

 • Anne-Marie skriver:

  1. År 1927
  2. Ängel ljusstaken är otroligt fin.

 • Katarina skriver:

  1) 1927
  2) Sängkläder; påslakan och överkast. Jag tycker det är svårt att få till det bra i sovrummet med alla mönster som ska passa ihop med varandra. Enfärgat går ju bra men jag skulle önska fina påslakan som matchade de fina tapeterna och tygerna som finns på Svenskt Tenn. (av existerande sortiment är Smålandskassen min favorit och överst på önskelistan inför julen 2009)

 • Lina skriver:

  1927!

  Underlägg "oh lord bless this home" den var galet ball!
  och vasen ska svärmor få i julklapp, färgen som är på bilden passar perfekt i hennes vardagsrum, och hon älskar "svenskt tenn AB"

 • Christin F. skriver:

  1: 1927
  2: Jag tycker den 6-armade ljusstaken i mässing är så otroligt fin!

 • Carina skriver:

  1. År 1927
  2. Matta nr VII skulle vara så sjukt snygg i vårt vardagsrum! Liiite för dyr just nu bara.

 • Andrea skriver:

  1: Svenskt Tenn flyttade in på strandvägen 1927
  2: Fåtölj 336, riktigt, riktigt snygg! Jag är däremot inte så förtjust i rosa utan hade (om jag skulle köpa en) försökt se om den finns i en annan färg.

 • Malin skriver:

  1. Svenskt Tenn flyttade in på Strandvägen 1927

  2. Jag skulle kunna välja nästan allt de har, älskar Svenskt Tenn. Vi är ute efter ett nytt soffbord och jag har sneglat på detta bord men det ligger lite över vår budget:
  Bord 2073, rektangulärt
  Design: Josef Frank, 1949
  Material: Pyramidmahogny
  Pris: 27 000 kr (inkl. moms)

 • Jenny skriver:

  1. 1927
  2. Jag skulle vilja ha mönstret Manhattan som tapet. Men det finns ju tyvärr inte. Tänk vad snyggt!

 • Josefin skriver:

  1. År 1927
  2. Jag skulle önska att det fanns färdiga prydnadskuddar, har ingen symaskin och skulle gärna pryda soffan med några kuddar från Svenskt tenn.

 • Emelie Gustafsson skriver:

  1)En historia på Strandvägen sedan 1927,
  där ligger Svenskt Tenn fortfarande nu.
  2)Min dröm är Josef Franks tyger såsom Manhattan, Loops och Teheran,
  sytt till ett lapptäcke inslaget som paket under min gran.

 • Anki skriver:

  1) 1927
  2) Jag skulle vilja att man kunde hitta handdukar och badlakan i alla fina mönster som det finns textilier i.

 • Malin S skriver:

  1) 1927 flyttade Svenskt Tenn till Strandvägen trots att det inte ansågs vara ett så bra affärsläge

  2) Jag älskar Josef Franks underbara textilier, speciellt La Plata. Jag har fastnat lite i den snåla student-tiden även efter att jag börjat jobba och har mest handlat på IKEA. Nu ska jag äntligen flytta ihop med min underbara pojkvän och har återupptäckt mitt inredningsintresse och kollar runt på olika bloggar. Detta bidrar ju självklart till att man också upptäcker att det finns så mycket mer än IKEA 🙂 Jag tror att en rökfärgad vas från Svenskt Tenn skulle vara ett perfekt bidrag till denna förändring i vårt första gemensamma hem!

 • MiaHB skriver:

  1) 1927
  2)Josef Franks tyg La Plata som tapet vore underbart att kunna köpa hos Svenskt Tenn! Tänk att få ha dessa vackra blå blommor och blad slingra sig på väggarna genom ett rum, jag skulle njuta av den vilsamma kulören och det fascinerande mönstret varje dag, och inga tavlor skulle få min tapet!

 • Lena skriver:

  1927

  Liljevalchssoffan så klart. Om den bara ginge in i min lägenhet…
  I min nästa helt vita lägenhet ska den finnas i något av de blommiga tygerna.

 • Josefine skriver:

  a) Svenskt tenn flyttade in till strandvägen redan år 1924

  b) Jag gillar verkligen Josef Frank, och om jag skulle köpa en produkt från Svenskt Tenn skulle det utan tvekan vara tapeten "vårklockor" med vit bakgrund. Den skulle jag skulle använda för att liksom rama in sittplatsen i köket vid fönstret.

 • Pethra skriver:

  1. 1927
  2. Jag skulle vilja kunna handla produkter designade för barnrummet hos Svenskt Tenn. Om frågan gäller vad jag skulle vilja köpa ur befintligt sortiment så är det helt klart Matsalsbord 752 i pyramidmahogny, som skulle vara min mest älskade och vackraste möbel för resten av livet.

 • b skriver:

  a) Svenskt Tenn flyttade till Strandvägen 1927

  b)Jag skulle välja att köpa barnservisen i porslin med de blå elefanterna. Hur söta som helst!

 • Allie skriver:

  A. 1927

  B. Jag har redan två hortuskrukor men vill köpa fler! Så fina att ställa i t.ex. fönstret med en lerkruka i. Tror dessutom att denna fina vas i grönt skulle matcha min gröna hortus perfekt!

 • Cajsen Bergengren skriver:

  Svenskt Tenn flyttade till Strandvägen 1927.

  På Svenskt Tenn finns redan allt man kan önska sig.

 • Ylwa skriver:

  1. 1927
  2. Bordsporslin och en riktigt vacker duk att duka upp för nära och kära på årets högtidsdagar. Allt från något vackert för midsommarsillen serverad i skuggan under äppleträden till något högtidligt, mysigt för julaftonens delikatesser framför den sprakande öppna spisen…

 • Malin Tuvesson skriver:

  1927

  varför inte en designmix mellan 7:an eller myranstolen med tyg av Josef Frank om man får drömma. Annars väljer jag ett tyg av Josef Frank

 • Annki skriver:

  De flyttade in 1927 efter att först varit i mindre lokaler.
  Drömmen vore en matta av Josef Frank och något vackert tennföremål av Estrid Ericson som känns synonymt med Svenskt Tenn.Tyvärr bor jag på fel sida av Sverige för att kunna få njuta av butiken och deras utställningar,jag får nöja mig med tidningsartiklar och nätbilder. Men inget går upp emot att få se och ta i sakerna "live".

 • Maria skriver:

  1, År 1927
  2, Jag önskar att Svenskt Tenn hade en liten hörna med begagnade saker från butiken. Alltså där man kunde lämna in sina Svenskt Tenn-saker på kommission. Det skulle visa på den goda kvaliteten och tidlösheten produkterna besitter och ligga helt rätt i tiden.

 • Emma skriver:

  1) De flyttade in 1927

  2) eftersom det finns så mycket att titta på och intrycken är många under ett besök hos Svenskt Tenn så skulle det vara skönt att vila huvudet och fylla på energin med en kopp kaffe och något sött. En liten mysig cafehörna där man kan köpa lite smått och gott vore alltså toppen!

  Om frågan gäller befintliga produkter så blir det svårare, men dörrstoppet i form av ett ekollon är en favorit och skulle behövas till alla våra svängdörrar.

 • Anna skriver:

  1. År 1927 flyttade firman till Strandvägen 5a.
  2. I slutskedet av skrivandet av min avhandling har jag haft en återkommande dagdröm; att få slå upp dörrarna till Svenskt Tenn, promenera in och välja ut en belöning och ett minne åt mig själv. Utöver alla vackra textilier och andra ting som alltid står på önskelistan vill jag ha tändsticksfodralet i tenn med texten "The world is a book and he who stays at home reads only one page." Ett minne för livet.

 • Katrin skriver:

  1.1927.
  2. ljusstaken Rom

 • Karin skriver:

  1. 1927
  2. Jag skulle definitivt satsa på Karmstol 969, låg modell, för att fylla ett tomrum i vardagsrummet som i dagsläget känns omöblerbart! Stolaran skulle göra detta till rummets nya favorithäng.

 • Anna skriver:

  1. Firman flyttade in på Strandvägen 5a år 1927.
  2. En återkommande dagdröm jag har haft under det motiga slutskedet av mitt avhandlingsarbetet har varit att slå upp dörrarna till Svenskt Tenn, promenera in och välja ut en belöning till mig själv. Utöver alla vackra textilier och andra ting skulle jag vilja ha tändsticksfodralet i tenn med texten "The world is a book and he who stays at home reads only one page".

 • Linda skriver:

  1. 1927
  2. Jag skulle vilja kunna köpa mycket fler olika tyger i glada färger! 🙂

 • Veronica skriver:

  1. År 1927 flyttade de in på Strandvägen
  2. Om jag fick välja helt fritt utan att tänka på pris så skulle jag vilja ha Josefs Fransks soffbord i valnöt. En klassiker som är så snygg! Men smakar det så kostar det och det är liiite utanför min soffbords budget… 🙂
  Ett mer troligt köp som jag tänkt slå till på är ljusstaken knuten. Den kommer att bli perfekt på vårat matsalsbord 🙂

 • Maria Andersson skriver:

  1. År 1927 packade de sig in på Strandvägen 5a
  2.Josef Franks gröna glastallrik, min mormor hade ett sånt men det är borta nu

 • Johanna Nilsson skriver:

  Året var 1927….
  Jag skulle vilja kunna handla en massa olika tyger och vad är det som inte säger att ett mönstad tyg säger mer än 1000 ord!

 • nicole skriver:

  Hello 🙂
  jag fick nyss hem paketet fram GANT så du vet, mejlade dig tidigare idag som du kanske sett?

  /nicole

 • Britta skriver:

  1. 1927 flyttade Svenskt Tenn in på Strandvägen 5.
  2. Josef Franks skåp "Flora", mahognyskåpet tapetserad med planscher ur Palmstruchs flora är en stor favorit! Skåpet skulle även kunna moderniseras med ny variant av botaniska motiv för att följa tiden.

 • Åsa skriver:

  1927
  Jag skulle vilja kunna handla byrån Flora…
  Underbar!

 • nicole skriver:

  1. Dom flyttade dit 1927 🙂
  2. om jag fick välja skulle jag ta ett brevställ haha vi har posten liggandes på bänken så det skulle vara en smart grej.
  Vasen va superfin om jag har jättetur att vinna den så skulle jag ge den till min mamma och ha 10 röda rosor i:) hon har alltid velat att få en rosbucket så vasen skulle vara ett stort plus.

  /Nicole

 • johanna skriver:

  1) 1927
  2)Fåtölj 336, syntet/fjäder skulle jag vilja ha, men den är ju lika dyr som den är snygg.

  Om jag vann vasen skulle jag vilja ha den rökfärgad.

 • mikaela skriver:

  1) 1927 flyttade de in på Strandvägen 5.
  2) Jag skulle helst köpt någonting designat av Josef Frank. Jag tycker hans stil är jättesnygg och den sticker ut lagom mycket! Det skulle inte spela roll vad jag köpte på Svenskt Tenn, allt där är så himla snyggt 🙂 Nästan som en dröm att ha hemma hos sig…

 • Sanna skriver:

  1. 1927 flyttade de till Strandvägen.
  2. Jag skulle vilja kunna köpa smycken i tenn (kanske även i silver eller mässing), i enkel och klassisk design liksom Svenskt Tenns övriga varor.

 • Sophia Lundgren skriver:

  1. 1927
  2. Jag skulle köpt Smålandskasse Mönsterdesign: Josef Frank. Tycker den var super snygg och skulle lätt följa med mig runt utomhus runt om i städer.

 • Lena skriver:

  1.1927
  2.Fåtöljen 336,skulle jag mer än gärna ha hemma hos mig.

 • Anna skriver:

  1)1927
  2) Etrustiska halsbandet av Estrid Ericson

 • Lena B skriver:

  1. 1927
  2. Den underbara golvlampan G 2431 mässing designad av Josef Frank.Den passar alla stilar och livar upp vilket hem som helst. Den önskar jag att jag hade råd med.

 • Jonna skriver:

  1. 1927
  2. Josef Franks underbara pall 2156 i valnöt hoppas jag en dag står i mitt hem.

 • Ellinor skriver:

  1. 1927

  2. Jag skulle vilja kunna handla målade tavlor och tryckta plancher i samma stil som textilierna.

 • Tina skriver:

  De vågade ta det djärva steget att flytta till Strandvägen år 1927.

  Bord 965, svart granitskiva – står på önskelistan. :o)

 • Jennifer skriver:

  1. 1927
  2. Jag skulle vilja kunna handla snygga speglar!

 • Linda skriver:

  1. År 1927 flyttade de till Strandvägen.

  2. Jag skulle ha väldigt svårt att välja faktiskt, måste jag erkänna. Jag tycker det mesta på Svenskt tenn är underbart och skulle vilja fylla hela huset med porslin, vaser och fina, tilltalande ting som muntrar upp en varje dag. Mest av allt skulle jag faktiskt vilja ha en fin, robust vas i stil med den som lottas ut. 🙂

 • Annelie skriver:

  1. 1927
  2. 6-armad ljusstake i mässing

 • Karro skriver:

  1. 1927 var årtalet.
  2. Fick jag välja fritt skulle jag nog, efter mycket eftertanke, välja en Manhattan-väska eller möjligen den soffa som min farmor har med tyg av Josef Frank, fast i nyskick. Hennes är så gammal och sliten, så det vore kul att se hur den ser ut som ny! 🙂

 • Susanne Sahlin skriver:

  1) 1927!
  2) Dörrstoppen Ekollon skulle passa vansinnigt bra på vår nya veranda!

 • 1) 1927
  2) Manhattan har en speciell plats i mitt hjärta. När jag nu ska inreda vårt nya gäst/arbetsrum ska jag äntligen våga rama in mina egna bilder från Manhattan och sätta upp på väggarna, och plats finns även för en gammal karta av USA och en originalmeny från restaurangen på Svenska Amerikalinjen. På hedersplats i bokhyllan får Vilhelm Mobergs Utvandrarna-trilogi stå, och ovanpå sängen vill jag ha stora kuddar klädda med Josef Franks fantastiska tyg Manhattan!

 • ackeb skriver:

  1.år 1927

  2. skulle nog välja Moondrop fatet av tenn, ser både klassik, modern och enkelt vacker ut.

 • 1) 1927

  2) Jag skulle vilja ha några meter av "elefanttyget", den röda varianten. Just nu har jag bara haft råd med en tändsticksask och en bricka i mönstret.

 • "Daisy" skriver:

  1927

  Jag skulle gärna vilja kunna köpa Signe Persson Melins underbara krukor "Gråsippa" på Svensk tenn.
  UNDERBARA!

 • Patricia skriver:

  1. 1927
  2. Det härliga ekollonet

 • Elin N skriver:

  1. 1927
  2. Jag skulle vilja köpa ljusstaken försilvrad (slingan)
  Så vacker 😀

 • Sanna skriver:

  1927 gick flytten till Strandvägen
  Krukan Hortus ligger högt på min önskelista

 • marianne eriksson skriver:

  Svenskt Tenn flyttade in på Strandvägen redan 1924 enl Wikipedia.

  Jag skulle väldigt gärna köpa takbelysningen T 2358 Krom, designad av Josef Frank.

 • Sylvia skriver:

  1. 1927
  2. Matta II av Josef Frank

 • Anonym skriver:

  1924 enligt wikipeida.

  Jag skulle vilja ha kudden Aristidia i Lin (890:-) den är så fin i rosa och vit.

 • Peter skriver:

  1. 1927
  2. Golvlampan G 1838 formgiven av Josef Frank, fast med brunt läder från Tärnsjö virat runt stativet….

 • Rolf skriver:

  1927
  Tennburk med figuren Fågel som finns på hemsidan skulle passa fint. Vacker elegant och lättplacerad.
  Det säger allt.

 • Fanny skriver:

  1. Det modiga beslutet då att flytta till strandvägen var år 1927.
  2. Soffa 3660 är helt underbar! Ser mysig ut samtidigt som den är modern.

  Om jag är den lyckliga vinnaren så skulle jag välja vasen i klar färg. Denna vas skulle passa perfekt hemma hos oss. =)

 • Emelie skriver:

  1. 1927
  2. Det jag skulle vilja kunna köpa hos Svenskt tenn är mer porslin. Mönstret på tyget Vinterek (det med vit bakgrund och svart träd) skulle göra sig kanonfint på fat och koppar.

  Om jag skulle ha turen att vinna den underbara vasen vill jag gärna ha den rökfärgade.

 • Ulrika skriver:

  1927! Jag skulle gärna vilja köpa/önska mig Hortuskrukan i klarglas eller i grönt. Skulle placera en julros i den i dessa jultider och njuta. Den är ju så vacker!!!

 • Annika karlsson skriver:

  1 1927
  2 Champagne/vattenglasen var vackra och stilfulla.
  Om jag lyckas vinna så skulle det bli den rökfärgade vasen.

 • Emelie skriver:

  1: 1927
  2: En utökad webshop skulle välkomnas där man i lugn och ro skulle kunna botanisera bland alla varor. Om jag fritt skulle välja är jag just nu sugen på manchettknappar – modell knut.

 • IA skriver:

  1927

  Allt är så fint,men kudden Aristidia i Lin rosa och vit.Den är ljuvlig.

 • Jessica skriver:

  1, 1927
  2, Just nu såhär till jul skulle jag gärna ha en röd elefantbricka!

 • Lena Mc Evenue skriver:

  1. 1927
  2. Något av Signe Persson-Molin i tenn. Hon är fantastisk! Eller min vändbara ring av Torun Bülow-Hübe som jag just tappat och är orolig inte produceras längre. Jag skall gå till butiken och kolla. Hoppas!

 • Alexandra skriver:

  1. 1927
  2.
  "Om jag får gå lös på svenskt tenn skulle bokstödet A få följa mig hem.
  Gjutjärns A:et är en gjuten ting, som mer än gärna får flytta in."

 • anna skriver:

  Hej!

  1- 1927
  2- Flera flera meter av tyget Vinterek, det är så fint och skulle passa hemma hos mig och min sambo. 🙂

  Mvh Namnsdagsbarnet Anna

 • Gabriella skriver:

  1) 1927
  2) Jag skulle gärna köpa tändsticksfodralet med texten "The world is a book and he who stays at home reads only one page" i present åt min älskade make. På grund av/tack vare hans studier och jobb har vi flyttat på oss mycket från land till land och det har varit otroligt berikande för oss båda – jag tycker fodralet vore en lämplig hänvisning till hans läggning 🙂 Helst skulle jag kunna köpa fdet online då jag av förekommen anledning inte allt för ofta har möjlighet att besöka affären i Stockholm.

 • märta Söderberg skriver:

  Svar: 1927

  Jag skulle absolut köpa Josef Franks textil, det förknippar jag med Svenskt Tenn.

  Mvh Märta

 • 1. 1927
  2. Ett gäng sköna, gröna Hortuskrukor står på min
  SvensktTennÖnskelista.
  3. Den vackra vasen Iris önskar jag också i grönt.

 • Anonym skriver:

  1) 1927
  2)Älskar deras brickor, tyger och muggar med elefanter på

 • Lena skriver:

  1) 1927
  2)Älskar deras brickor, tyger och muggar med elefanter på

  hmm. glömde fylla i mail

 • axelina skriver:

  1. 1927
  2. Jag skulle vilja kunna köpa Josef Franks tyg Teheran. En bit skulle jag använda till nya soffkuddar och andra biten skulle min kompis få som gillar att sy men som student bara har råd med billigare tyger. Då blir vi båda glada:)

 • Ellinor Källström skriver:

  Strandvägen 1934, möbel att önska;Liljevachlssoffan!
  Ellinor

 • Gabriella Saetran skriver:

  Rätt svar är 1927!!
  Och hade jag fått den turen att få välja fritt av deras underbara saker hade jag utan tvekan tagit Ljusstake, försilvrad (knuten) 🙂 Den är ju helt underbar 🙂

 • Marina skriver:

  1. 1927

  2. Hade jag haft råd skulle jag väldigt gärna ha en gjutjärnskatt, "Jönssons katt".

 • Lina skriver:

  1927 flyttade denna boutique
  jag skulle toppa med sjangdobla bestick!

 • Hanna skriver:

  1.1927
  2. Fick jag välja fritt skulle det vackra skåpet; skåp 2215 bli mitt!

 • Hanna skriver:

  Hej!

  1. De flyttade till Strandvägen år 1927

  Jag hade velat ha G 2424 krom, en golvlampa som var helt otroligt cool! Den ser lite ut som en hatthängare, vilket jag tyckte var väldigt charmigt. Jag behöver en lampa som kan lysa upp ett hörn i vardagsrummet…

  Om jag hade vunnit hade jag velat ha den rökfärgade varianten!

 • Zandra skriver:

  Hej!
  1) 1927
  2)Champagne/vattenglas
  Design: Ilse Crawford/Michael Anastass
  Material: Kristall

 • Sophia skriver:

  1927
  En smålandskasse går aldrig ur tiden!

 • Emma Nyréus skriver:

  Hejsan!

  1. 1927
  2. Fåtölj 568 i Teheran, svart

 • Nan skriver:

  Året var 1927.
  Jag skulle velja mig soffbord i jern av Per Øberg. Mycket snyggt!

 • Kristin skriver:

  1. 1927
  2. G 1838 golvlampa i mässing – skulle vara perfekt att ha bredvid vår läsfåtölj.

 • malin björling skriver:

  Hej, året var 1927 … höll på att säga att det inte är mycket som hänt sedan dess he he, still the same classics.
  Önskar mig deras Janus-ljusstakar samt Margot Barolos piercade skålar, hon har humor.

 • Anna skriver:

  1) 1927
  2) Jag skulle välja Brickbord design Margot Barolo och Märta Friman med en svartvit bricka

 • Anders skriver:

  1) 1927
  2) Jag önskar att Svenskt Tenn tog fram en stor, oval bordskruka/urna av keramik, dekorerad med något av Josef Franks alla vackra mönster inspirerade av växtriket, t ex Windows eller Primavera. Krukan skulle fungera som ytterfoder för krukväxter av olika slag, men även pryda sin plats utan blommor.

 • Louise skriver:

  1. 1927
  2. Om jag kunde köpa vad jag ville från Svenskt tenn skulle jag köpa det runda Soffbordet 2139 i almrot/valnöt. Det har jag drömt om sedan jag var 18 och är i min mening det ultimata soffbordet.

 • carina skriver:

  1. 1927

  2. Jag skulle vilja kunna köpa moderna kontnärliga recycle-produkter.

 • Louise R skriver:

  1) 1927
  2) Jag skulle vilja kunna handla smycken inspirerade av de tidlösa mönster som många av Svensk Tenns produkter innehåller. T.ex. ett halsband med Josef Franks Manhattanmönster.

  Om ni vill veta vad jag skulle vilja kunna handla som redan finns, så skulle jag absolut välja att köpa alla glasen designade av Ilse Crawford/Michael Anastass. Så snygga!

 • Peter F skriver:

  1. Svenskt Tenn flyttade in på Strandvägen 1927

  2. Om jag hade ett obegränsat presentkort på Svenskt Tenn skulle jag tveklöst köpa i fåtöljen Liljevalchs. En sådan skulle fullända ett vardagsrum och samtidigt vara en investering.

 • Andreas skriver:

  1. 1927
  2. Jag skulle köpa ett brickbord med bricka i mönster Teheran så jag kan ställa ifrån mig drinkglaset med lite stil

 • Anonym skriver:

  På första frågan svarar jag 1927.

  Andra frågan var lite svår, jag vill ha ALLT, men jag är sedan länge förtjust i Josef Franks tapeter Vårklockor, så några rullar skulle inte sitt fel =)

 • Anna Svensson skriver:

  1) 1927
  2) G2599 Trearmad golvlampa i design Josef Frank – skulle lysa upp i mitt skumma vardagsrum och trivas ihop med Vodder-soffan

 • Maria skriver:

  1. 1927
  2. Suktar efter Pallen 2156, form och funktion i fin kombination.

 • Linda skriver:

  1) 1927

  2) Det finns så mycket fint att välja på…hmmm det stilrena brickbordet av Margot Barolo & Märta Friman skulle sitta som en smäck.

  Den fina vasen Iris i rökfärg skulle heller inte vara så dumt att vinna.

 • Alexandra skriver:

  1. 1927
  2. Jag skulle välja 6-armad ljusstake, mässing

 • m a l i n skriver:

  1) 1927

  2) Jag vet inte, det ända jag vet att det skulle vara en väldigt fin julklapp till mamma…

 • Tingelings skriver:

  1……1927

  2……Den underbara Josef Frank-pallen 2156 med den den dova blå färgen som togs fram av Acne.

 • Anonym skriver:

  Hei, vil bare si at jeg digger bloggen din ! er utrolig inspirert.
  klem fra norsk fan, håper du går innom blogggen min åg ir meg en hilsen 😀

 • Jessica skriver:

  1) 1927
  2) Jag hade gärna sett badrumsinredning såsom duschdraperier och handdukar i Svenskt Tenns fina tryck.

 • Maria skriver:

  1. 1927
  2. Om priset inte spelade någon roll skulle jag absolut välja den runda Matta nr I. Den är så OTROLIGT FANTASTISK!!

 • Malwin skriver:

  1. 1927
  2. Något jag skulle vilja ha från svenska tenn är Väggdekoration Sol, den skulle passa perfekt på min tomma vita vägg.

  Något jag skulle vilja kunna handla på svenska tenn är egentligen liknande saker som säljs idag men till mer rimliga priser. Tycker allt är superfint, speciellt dekorationerna, gjutjärnskatten tex. men för mig är det för dyrt tyvärr. Så kanske en line med mer överkomliga priser.

 • Sarah S skriver:

  1) Svenskt Tenn flyttade in 1927

  2) Jag skulle vilja kunna handla "Skåp 2215" i Mazurbjörk/padouk/alm.
  Tyvärr är det en helt annan prisklass än jag har råd med, men det är ett sånt skåp man fantiserade om redan som liten. Alla små lådorna bjuder riktigt in för att samla sina skatter i, allt från sytillbehör till smycken.
  Underbart vackert och originellt!

 • Lina skriver:

  1) 1934
  2) Handmålad konst vore toppen att kunna handla där – stora härliga oljetavlor!

 • Anna J skriver:

  1. 1927
  2. Jag skulle vilja kunna handla en sak ur en begränsad budget kollektion från Svenskt Tenn. Alltså jag önskar att de hade något lite billigare, men kanske då en begränsad upplaga för att behålla exklusiviteten.

 • Lovisa skriver:

  De flyttade in 1927 (precis som alla andra redan listat ut ;o)).

  Det jag just nu drömmer om är en 8 rullar med Josef Franks tapet Paradiset. Jag o min kille ska flytta ihop eller rättare sagt jag ska flytta in i hans hus och jag ska få välja tapet i sovrummet. Drömmer om att skapa vårt paradis med en ombyggd kökssoffa till sängstomme, några gotländska fårskinn och Paradiset på väggarna! Vasen var superfin o skulle även den förgylla vårt första julbord tillsammans (juleskum känns som helt rätt fyllning).

 • Annika Holmgren skriver:

  1) År 1927

  2) Det gracila vitrinskåpet 2077 är så vackert!

 • fialisa skriver:

  1. 1927
  2. änglapallen bara så mysig

 • Anna skriver:

  1927
  Tyger, tyger, tyger!!!

 • Karin Danielsson skriver:

  Svar: 1927

  Ljusstake, försilvrad (knuten) hade passat perfekt på nyårsbordet.

 • Helene skriver:

  1) 1927
  2) Skulle mer än gärna kunna tänka mej Fatet Moondrop av Ingegerd Råman, eller Jönssons katt eller skåp 2215 eller….

 • Camilla skriver:

  1) 1927

  2) En sak som jag verkligen skulle vilja ha möjlighet att köpa är Matta nr 1, men med det priset (120 000 kr) kommer det aldrig att kunna ske.

  Håller tummarna att den kanonfina vasen hittar hem till mig lagom till jul istället… =)

 • Malin M skriver:

  Vilken underbar lucka! Jag är så förtjust i Svenskt Tenn.

  1. År 1927

  2. Då skulle jag köpa brickbordet som är designat av Margot Barolo och Märta Friman. Till det skulle jag vilja ha brickan "Denim" av Svenskt Tenn i samarbete med Acne. Den görs endast i begränsad upplaga och skulle den ta slut innan jag hann lägga vantarna på den skulle det få bli en Manhattanbricka istället! Finfint!

 • Jessica skriver:

  1. De flyttade in 1927 på Strandvägen.
  2. Om pengar inte stod i vägen skulle jag definitivt köpa skåp 881. Val av material och design tilltalar mig mycket och jag vet precis var den skulle få sin plats! Mer realistiskt sett skulle jag bli jätteglad för en Hortuskruka, gärna i klart glas.

 • Anette Nilsson skriver:

  1. 1027

  ". Jag skulle vilja ha min dröm
  soffa Liljevalchssoffan

 • gerdan skriver:

  1) 1927
  2) Jag har hittat två små vitmålade brickbord med tillhörande brickor med Josef Frank-mönster. Jag älskar hans ljuvliga glada mönster i starka färger. Man blir lycklig bara av att titta på dem. Och borden verkar väldigt praktiska också!

 • Jonna P skriver:

  Kan det vara 1927?

  Skulle vilja köpa en bit av Josef Franks tyg Nippon, och av detta sy en liten fin köksgardin. Tyget är underbart samt att namnet Nippon gör en glad 🙂

 • Angelica skriver:

  1. År 1927

  2. Jag skulle välja att köpa "Vas Krage" av Anna von Schewen.
  Riktigt vacker vas med sin mycket enkla form som gör att den kommer att vara lika populär om hundra år!

 • Sofia Arnoldsdotter skriver:

  1. 1927
  2. Jag skulle önska någon form av byrå i deras sortiment – det är svårt att hitta snygga och funktionella byråer som inte ser extremt massproducerade ut. Svenskt tenn skulle kunna göra en sån! Ur deras befintliga sortiment skulle jag vilja handla massor av saker, som tyger, och skulle förmodligen göra det om de hade en webbshop 🙂

 • JohanKan skriver:

  1. 1927
  2. En golvlampa G1842 i antikbehandlat järn skull verkligen vara ett lyft för min läsfåtölj

 • Åsa skriver:

  1. De flyttade dit 1927.
  2. Då skulle jag välja fåtölj 568 och klä den i det klassiska Elefant-tyget i svart/vitt.

 • ceciliaw skriver:

  1. 1927
  2. Det jag skulle vilja kunna handla är Josef Franks mönster på mjuka lyxiga badlakan men får jag välja från dagens sortiment skulle det utan tvekan bli det vackra ekollonet i gjutjärn.

 • Tarja Engström skriver:

  1.1927
  2.Jag skulle vilja kunna köpa tapeter och tyg i alla färger o mönster

 • Johanna skriver:

  1) år 1927

  2) Vad vill jag inte ha från butiken…? Men just nu är jag inne på lite småsaker och jag har till exempel helt kärat ner mig i Manhattan-motivet och vill pryda soffan med två sådana kuddar och även utöka förrådet med tabletter/tallriksunderlägg. Sedan är elefantmönstret alldeles fantastisk och bara som en liten detalj vill jag ha den stora tändsticksasken (med röd bakgrund) liggandes vid öppna spisen. Till och med lite juligt såhär i decembertider 🙂

 • Anna R skriver:

  1. 1927
  2. Brickborden av Margo Barolo och Märta Friman.

 • Annika skriver:

  1. 1927
  2. Jag önskar att jag kunde köpa påslakan och örngott i det nya vackra tyget Aramal och ge till min dotter. Hon som redan som femåring önskade sig påslakan i Josef Franktyg i julklapp!

 • Tanya skriver:

  Hej! Kika gärna in på min blogg! (: Kramkram!

  / Tanya 🙂 http://tanyaaa.blogg.se

 • Tess skriver:

  kul blogg!

 • Lotta skriver:

  1. 1927
  2. Pall 1063, skinn

 • friederike abrahamsson skriver:

  1. 1927

  2. jag önskar mig textilien
  Celotocaulis till mitt vardagsrum

 • kajsa skriver:

  1 1927
  2 Ett Baraolo-brickbord
  och min lycka vore gjord!

 • hoppas du haft en finfin dag! kram

 • Jojo skriver:

  1927

  En egen sol som lyser upp i allt det grå
  Väggdekorationen Sol får duga så länge då

 • Anna skriver:

  1. 1927

  2. Pallen 2082 i skinn. Har letat länge efter en pall som skulle passa så bra in i mitt vardagsrum som denna.

 • Sture skriver:

  Svensk tenn flyttade till Strandvägen år 1927

  Jag skulle helst vilja köpa Liljevalchssoffan,den ser så där härligt generös och go ut, tyvärr tillåter inte min ekonomi dylika utsvävningar.

 • Emma skriver:

  1) År 1927

  2) Ja om man skulle få välja helt fritt skulle jag ta Liljevalchssoffan, är helt kär i den. Världens finaste soffa =)

 • Maja Halling skriver:

  1. 1927
  2. Jag vill köpa mig ett Ekollonglas för då kan en liten del av naturen flytta in i min lägenhet.

 • Niklas skriver:

  1. 1927
  2. Pall 647 med Manhattan tyget skulle passa fint i i läshörnan i vardagsrummet.

 • Anna skriver:

  Fråga 1. 1927
  Fråga 2. Jag skulle köpa tyget Hawaii. Sååå snyggt!

 • Emma Eriksson skriver:

  1. 1927
  2. Elefanttyget alla gånger. Vill sy påslakan och örngott till vår lilla tjejs spjälsäng.

  Mvh Emma
  [email protected]

 • Annie skriver:

  1. De flyttade in 1927, och fick större lokaler 1934.
  2. Finge man önska, skåp 881, nationalmuseumskåpet. Mycket mer behövs inte för att fylla en vägg.

 • Lena E skriver:

  1924
  Soffa 968 "Banansoffan" med det läckra tyget av Josef Frank "gröna fåglar"

 • Dennis skriver:

  1924
  Gjutjärnskatt av Anders Jönsson
  Den skulle bli ett minne efter min katt som dog förra juldagen.

 • Cassiopeia skriver:

  1) 1927
  2) Elefanttyget, i svart, är min stora favorit och att se det här mönstret (och även övriga från Svenskt Tenn) gå igen i andra produkter är härligt. Musmattor med mönster från Svenskt Tenn skulle jag vilja kunna handla, och speciellt då med elfanterna i svart.

 • Mia Bengtsson skriver:

  1. 1927
  2. När man bor så långt hemifrån som jag gör och har flyttat ända bort till Manchester, kan man inte annat än sakna det genuint svenska. För mig har Svenskt Tenn alltid representerat detta (det har min mamma lärt mig sedan jag var liten!). Just nu renoverar jag och min engelske pojkvän ett gammalt engelskt hus, men drömmen är att fylla det med riktigt svenska föremål. Så om man drömma kan så önskar vi att vi kan köpa ett klassiskt Svenskt Tenn möblemang, men en vas är ju alltid en bra början till att "hitta hem"…

 • Christina Larsson skriver:

  1. 1927

  2. Något härligt tyg så man kan piffa hemma.

 • Christi na Larsson skriver:

  1. 1927

  2. Något härligt tyg så man kan piffa här hemma.
  Elefanttyget är en av favoriterna.

 • Ness skriver:

  1. 1927
  2.Om jag skulle vinna skulle jag vilja ha vasen som du har på bilden på detta inlägg 🙂
  Skulle bli en fin julklapp åt min mamma som älskar den vasen 🙂

 • Jan skriver:

  1. 1927 2. Läderarbeten av olika slag.

 • Mini skriver:

  1. 1927
  2. Badrumstextilier, skulle vara ljuvligt med ett Josef Frank duschdraperi eller handdukar…

 • Cecilia Raab skriver:

  Oh, vad vackra saker de har!!

  Hmm, jag gissar 1927!

  Deras fantastiska färgglada fantasifulla tyger, hade varit kul att ha som duschdraperi för att kunna pryda även badrummet. Annars ligger Iris-vasen på min önskelista, behöver en vacker vas som kan passa till både tulpaner och granris 🙂

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *