Annons

24 december – dagens lucka i Adventskalendern

Idag öppnar vi sista luckan i adventskalender, men eftersom det är julafton och folk har mycket att stå i gäller denna tävling fram till Annandagen. Du har med andra ord tre dagar på dig att svara! Därav är priset också extra fint. Den 24:e och sista luckan sponsras av en av de bästa möbelbutikerna i Sverige; Vålamagasinet i Uppsala. Vålamagasinet ger dig chansen att vinna ett designat ljudsystem från Tivoli Audio värde 7490 kr! En fantastisk ljudkvalité i snygg förpackning. Tivolis Audio Radio Combo System i valfri färg är en liten men komplett stereo i koncentrerat format, med CD, radio och MP3-uppspelning. För att delta i luckan ska du svara på frågorna nedan, i kommentarsfältet. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Lycka till! Frågor: 1) Om du fick önska dig en möbel från Vålamagasinets sortiment vilken skulle det vara? Motivera gärna! 2) Vad är viktigt för dig när du ska handla möbler och inredning i en fysisk butik? Beskriv och förklara gärna.

Tävlingen är nu avslutad. Tack för alla fina svar.  Som vinnare utsåg Vålamagsinet Therese Appel för sin motivering. Stort grattis till dig! Hör av dig med din postadress så kommer vinsten till dig inom kort!

Kategorier:

Kommentarer

 • gabriella skriver:

  1. Jag skulle utan tvekan önska mig Baseline sektionssoffa för jag vill så gärna ha en ny soffa i svart grått tyg :((. Så trött på våran gamla skai soffa…
  2. det viktiga för mig när jag går till en butik och ska handla är att man får hjälp av butikspersonalen.Och att dom är trevliga så klart 🙂

 • Anonym skriver:

  God jul! 🙂

 • Anonym skriver:

  God jul! 🙂

 • Anna-Maria skriver:

  1. Jag skulle välja Finabo Huvudgavel i någon ljus textil till vårt sovrum. Jag och min sambo sover just nu med madrasserna direkt på golvet och vårt sovrummet skulle verkligen behöva en ansiktslyftning! En klädd gavel ger en fräscht och ombonat intryck tycker jag.
  2. För mig är presentationen viktigast. Om produkterna står huller om buller, utan någon tanke bakom, blir jag inte intresserad av att handla. Och så trevlig personal så klart!
  God jul!

 • Johanna Nilsson skriver:

  Fråga 1 väljer jag det snygga bordet BERMUDA =)
  Är behov av ett nytt bord eftersom mitt har gjort sitt.
  Fråga 2 Så är det självklart den personliga servicen av personalen och verklighetsynen på sakerna.

  God jul och gott nytt år…

 • Ylva skriver:

  1. Bombo barstol. Skulle vilja ha en hel färgglad rad av dem och bjuda mina vänner på något gott vid barbordet.

  2. Personlig service, en uppriktig omtanke men samtidigt utrymme för lugn och ro så man kan fundera själv. Kunnig personal som känner till materialen, deras ursprung och hur de framställts. Samt ett sinne för vad som passar just hemma hos mig. Lyhördhet för min stil.

 • Emma A skriver:

  1. Jag skulle välja Viper liggstol! Vi har just flyttat till en ny lägenhet med öppen spis och dessa skulle vara perfekta framför brasan! Stilrena och sköna!
  2. Mycket plats mellan möblerna så att man kommer fram med barnvagn! Det tänkte jag aldrig på förut, men nu sedan vi fått en liten kille uppskattar man verkligen sådana affärer. Sen uppskattar jag också trevlig personal, som inte är för påträngande. Som låter en titta själv utan att störa, men sedan finns tillgänglig för frågor etc. Det är jätteviktigt tycker jag – om personalen är för påträngande och jobbig går jag direkt.

  GOD JUL Frida!

 • Janina skriver:

  1.) Jag skulle välja Arne jacobsens stol " the lilly" eftersom jag just nu sitter på en tråkful klaffstol från IKEA vid mitt matbord/skrivbord. Det är hög tid att uppgradera till en stol med komfort och kraftfull form.
  2. Det viktigaste för mig när jag kommer in i en butik är att personalen har ett trevligt bemötande och är lyhörda till när jag vill ha hjälp och inte. Det är även trevligt om personalen är påläst och kan berätta om möbelns historia, vem som designat den och var den är tillverkad.

 • Mamamekko skriver:

  Vilken vinst, har drömt om en Tivoli så länge nu!
  1. En Snö byrå från Asplund. Enkel och tidlös och med en lekfull touch. Precis i min stil.
  2. Att butiken känns välkomnande och gärna att den har inredda sektioner som små rum, så man kan se prudukterna i ett sammanhang. Sen är det otroligt viktigt med trevlig och serviceminded personal
  såklart!

 • Cicci skriver:

  Jag skulle vilja ha ett lyxig sängöverkast från Mimou! Sovrummet skulle få en så hotelllyxig känsla och efter som man sover på hotell så sällan. Skulle jag få känslan i mitt eget hem.

  Det första jag eftersöker en trevlig och kunnig personal som inte är för "på" utan låter en få titta i lugn o ro.

 • Jennifer skriver:

  God jul på dig!
  Om jag skulle vinna den här tävlingen skulle det vara en (Kotte Taklampa Design: Louis Poulsen) därför att jag tycker dom är så himla fina och jag har börjat designa om i mitt rum och den skulle passa perfekt som en julklapp till rummet! Kram

 • weris skriver:

  God Jul =)

 • Åsa skriver:

  1. arabesk fåtölj – den är så snygg!
  2. God service och bra utbud.

 • Solbritt skriver:

  Jag skulle välja Atlantic fåtöljen, verkar så mysig och fin

  Det som är viktigast är kunnig personal som hjälper till när JAG behöver det, inte någon som springer med och babblar om allt

 • Inspirera Mera skriver:

  Vålamagasinet är min favoritbutik också, det är så synd jag inte bor i Uppsala längre.

  1. Gungstolen Stingray av Fredricia Thomas Pedesen hamnar direkt på min önskelista. Fastnade för den på nätet och när jag såg den i verkliga livet första gången blev jag förälskad. Den är så underbart stor och har en stilren design som gör att man knappt kan slita ögonen från den.

  2. Det är viktigt att det produkterna presenteras på ett snyggt och smidigt sätt. Ett stökigt intryck kan verkligen förstöra.

  God Jul!
  Kram Sandra

 • Jeanette skriver:

  Jag skulle önska mig Infini Divansoffa.

  Det viktigaste är för mig är både sortimentet och personalen. Att dem är trevliga och hjälpsamma. Är dem inte det handlar jag inte där igen. På samma sätt kan jag gärna betala mer om personalen är bra.

 • Petra Eklund skriver:

  1. Jag skulle välja Barcelona Fåtöljen, den är SÅÅÅ snygg.
  2. Att personalen "känner" av kunden och inte är för framfusiga. Att dem är kunniga och hjälpsamma.

  GOD JUL

 • Johanna skriver:

  Jag önskar dig en riktigt God Jul!
  Kram

 • Annika skriver:

  1. Eames Lounge fåtölj – jag har länge önskat mig klassikern som hållit ända sedan 50-talet och kommer att hålla många många år till.

  2. Det viktigaste för mig är presentationen – det ska vara lugnt, prydligt och fräscht. Jag gillar när butikerna bygger upp olika "rum" så att man kan få inspiration och se hur möblerna fungerar i olika miljöer och hur man kan kombinera dem med andra möbler och inredningsdetaljer. Om alla möbler står uppradade huller om buller utan någon eftertanke blir jag inte köpsugen alls. Personalen bör också vara kunnig och intresserad av heminredning.

  God jul!

 • E M E L I E skriver:

  GOD JUL & GOTT NYTT ÅR
  ÖNSKAR
  EMELIE & ELTON

 • Beatrice Wråhle skriver:

  1. Arka Stol! Den här stolen älskar jag! Ett fantastiskt litet loveseat, enkelhetens triumf men ändå så storslaget. För att jag vill vara kär i mina möbler, både bokstavligt och bildligt talat!
  2. Det skall kännas som att komma hem, det skall kännas självklart, man skall inte känna att man blir inspirerad, man skall helt enkelt känna att "så här är det, det är så här jag bor, från och med nu!"

  God Jul

 • Johanna skriver:

  Jag skulle vilja ha fåtöljen Häggbom. Den ser fin ut och är säkert jätteskön.
  Det viktigaste i en inredningsbutik är att det är snyggt uppställt så att man kan få inspiration till hur man kan inreda hemma hos sig.

 • Erica skriver:

  Skulle tveklöst vilja ha Arka Stol som jag tycker är vansinnigt snygg.

  När jag går in i en butik ska det vara lagomt mycket, inte för tomt och inte för plåttrigt och mycket. Det är viktigt att möblerna visas i en harmonisk miljö så att man verkligen får känslan för hur det skulle kunna se ut. Det gäller även inredning att det inte är fullt på hyllorna utan att man verkligen ser det man är intresserad av. Att personlen är påläst och trevlig är ett måste i mina ögon, om dålig kundservice så blir jag inte alls sugen på att handla !

 • Anna Svensson skriver:

  1. Släden satsbord vore inte fel i mitt vardagsrum, en riktig klassiker
  2. För mig är det viktigt att det inte är överbelamrat, utan att det känns öppet och välkomnande. Helst vill jag att det skall vara som att kliva in i ett inredningsmagasin och ge mig massor av inspiration att ta med mig hem.
  God Jul och tack för en inspirerande blogg!

 • luckeboi skriver:

  God jul till alla på blogg.se 🙂

 • luckeboi skriver:

  God jul till alla på blogg.se 🙂

 • Mrs. S skriver:

  1. Arco Golvlampa – belysning är a och o och det som jag tycker är absolut svårast att få till. Kan få till tapet, soffa och bord men när det gäller att välja rätt lampa så är jag helt värdelös…
  2. Att dom visar helhetslösningar. Inte bara en soffa utan ge mig ett helt rum att inspireras av inkl. detaljer!

  God Jul!

 • Malin skriver:

  1.Då skulle jag vilja önska mig ett nytt soffbord av märket Trippo. Jag har tre söner som i olika omgångar i tio års tid använt vårt nuvarande soffbord som racebana för småbilar. Bordet är fullt med repor och hur jag än slipar och putsar så blir det inte bra. För en tid sedan fick jag en helt fantastisk ljusstake att ha på soffbordet, men ljusstaken tappar helt klart sin tjusning när det står på repbordet;)

  2. God service!!! Helt klart! Glad och trevlig personal som kan hjälpa till när man ska göra inköp. Att de har kunskap och respekterar köparens smak;) Den bästa servicen får man i en butik som nästan "trollar med knäna" när man kommer in och beskriver vad man är ute efter. Personal som gärna lyfter luren och kollar om det finns grejer på lagret eller som hjälper till när det krisar bland sina inköp;) Inga tuggummituggande lirare som rycker på axlarna och pekar från kassan att man ska kolla själv…

  God Jul bästa Frida!
  Julkram!

 • Mellis skriver:

  Vill bara säga gooooooood JUL 😀

 • Emma Gurnell skriver:

  1. jag skulle gärna köpa det fina soffbordet Kristensen 0204. Vi gillar rustika och rejäla bord och har ännu inte fastnat för den nya trenden med smala ben utan ser gärna lite grövre men ändå fina trämöbler i vardagsrummet.

  2. Den bästa inredningsbutiken är den med trevlig personal och god service. De ska kunna sina möbler och vara lyhörda på kunden. Inte bara försöka sälja det dyraset utan istället hitta rätt ting. Vad gäller inredning så sak det vara tydligt vad möbeln heter och kostar samt om det finns fler varianter/färger mm.

  God Jul Frida,

  Emma

 • Josefine skriver:

  1. Utan någon som helst tvekan: en vit stingray till min läshörna. En läcker och inbjudande möbel vars geniala enkelhelt skulle bli en välbehövd motpol till de mindre stilrena bokhögar jag tenderar att skapa…

  2. Sortiment, personal och presentation… Sortiment: hellre noga utvalt än att de har "allt".
  Personal: trevlig, kunnig och ärlig (jag föredrar "jag vet inte, men kan kolla upp" före påhittat säljsnack.
  presentation: gillar också olika "rum" men helst inte med för mycket produkter.

 • sandra skriver:

  God jul♥

 • Annelie skriver:

  1. Quatro Sektionssoffa skulle jag välja för jag behöver en ny soffa och denna var snygg.
  2. Att allt finns framme så man kan testa det, att det är bra kvalitet, att det finns personal som man kan fråga och som är ärlig, men inte för påflugen, vill kunna titta i lugn och ro. Ibland tycker jag att det är bra med tips om vad man kan kombinera möblerna med.

 • Cassiopeia skriver:

  1) Jag skulle önska mig två Allergo svarta barstolar till köket, det är precis vad som fattas i mitt kök för att göra det komplett, och det skadar inte att de är otroligt snygga och perfekt skulle matcha övriga svarta detaljer i köket!

  2) Först och främst är det viktigt att varan finns i butiken och du kan se/känna/testa den på riktigt, det är alltid lika tråkigt när du kommer till en butik och något är slut eller inte går att få se utan att betställa hem det först. Det ska heller inte vara svårt att hitta i butiken utan att det finns tydliga displayer med allt. Ordning och reda ger ett extra trevligt intryck. Sen är kunnig, hjälpsam och trevlig personal såklart väldigt viktigt också, det finns många butiker som faller just här och som jag undviker i stor usträckning pga otrevlig och framfusig personal. Det ska inte vara jobbigt att handla utan en trevlig upplevelse!

 • åsa skriver:

  1. Kub 02 Klassiker Soffa, Design: Funzionalismo. Herrejäklar vilken cool soffa! Den ser så oerhört mjuk och skön ut, men det absolut bästa med soffan är att den är så innovativ rent designsmässigt, jag tror inte jag har sett en liknande soffa förut. Oj, vad jag blev till mig, den där soffan vill jag ha hemma! WOW
  2. Jag måste säga att det kliar mest i mina fingrar när jag går in i en butik och det ser ut som en butik, som jag aldrig förut sett. Det får gärna vara "huller om buller" fast på ett stramt sätt, tanken ska vara att det ska vara personligt inrett för då känner jag mig som kund, ifall jag köper en produkt, att jag prickat rätt på en möbel och att gå hem med känslan "oj denna möbel/soffa/stol lär ingen annan ha, juust me"- toppenkänsla. Det är alltid trevligt med bra och hjälpsam personal som vet när man ska gå fram och fråga ifall jag behöver hjälp, ingen ihärdig personal. Går fetbort.

 • Maija F. skriver:

  1. Jag älskar All in Wood design. När vi köpte vår första villa så skaffade vi oss matsalsbord och 8 st stolar av serien Tuvan. De ser fantastiska ut även idag 10 år senare.
  2. För mig är det viktigt att man känner sig välkommen när kliver in i butiken. Jag ser gärna att personalen tycker om sin arbetsplats och trivs med de möbler de säljer. På så sätt får man igång en bra och givande dialog. Det blir på så sätt en helhetsupplevelse som jag är ute efter mellan kunden, sortimetet och önskemål.
  God Jul och riktigt Gott Nytt År 2010!

 • ackeb skriver:

  1)Jag skulle såklart önska mig Lamino fåtöljen med grått fårskin eftersom vår förra fårtölj i vardagsrummet gick sönder och min mamma drömmer om den där stolen 😀 dessutom är den väldigt bekväm och skulle passa otroligt bra in i vardagsrummet 😉

  2)Fin kvalite, mysighet och framför allt att det ser hemtrevligt ut och att alla trivs i miljön! förståss är också jag noga me färgerna och det blir ofta ljusa varma färger och trä, ja så det blir en liten lantlig stämmning mitt i stan 😀

  Hoppas att du ska ha en mysig och varm jul i vinter vädret! 🙂

 • Maija F. skriver:

  1. Min absoluta favorit är All in Wood design. När vi köpte vår första villa så skaffade vi ett matsalsbord och 8 st stolar av serien Tuvan. Efter 10 år ser de lika fantastika vackra ut.
  2. När jag kliver in en butik så vill jag gärna känna att de som arbetar där tycker om sin arbetsplats och de möblerna de säljer. Man känner välkommen och kan gärna diskutera om sina funderingar och val kring möbler och dyl. Det blir helt enkelt en helhetsuplevelse.

  God Jul och Gott Nytt År 2010!

 • Anonym skriver:

  1. Min absoluta favorit är All in Wood design. När vi köpte vår första villa så skaffade vi ett matsalsbord och 8 st stolar av serien Tuvan. Efter 10 år ser de lika fantastika vackra ut.
  2. När jag kliver in en butik så vill jag gärna känna att de som arbetar där tycker om sin arbetsplats och de möblerna de säljer. Man känner välkommen och kan gärna diskutera om sina funderingar och val kring möbler och dyl. Det blir helt enkelt en helhetsuplevelse.

  God Jul och Gott Nytt År 2010!

 • Issa skriver:

  1: Jag skulle önska mig soffbordet Kristensen 0204
  2: Det är att när jag går in i butiken vill jag känna ig hemtrevlig och att personalerna inte bara slöar 🙂

 • Issa skriver:

  1: Jag skulle önska mig soffbordet Kristensen 0204
  2: Det är att när jag går in i butiken vill jag känna mig hemtrevlig och att personalerna inte bara slöar 🙂

 • Kari skriver:

  1) Jeg ville først ha valgt meg Boknäs/Villinki Hyllsystem.

  2) Jeg ønsker at alt står fremme, slik at man kan teste og se om kvaliteten er bra. I tillegg vil jeg at personalet er ærlige og kan svare på mine frågar, er hjelpsomme og trivelige.

  Ønsker dere en God Jul!

  Kari 🙂

 • Szilvia skriver:

  God Jul!!

  Eftersom jag flyttar om en månad, till en vääldigt liten lägenhet, är förvaring något jag måste kunna trolla med. Med String Hyllsystem hade jag slagit två flugor i en smäll, stil och funktion i ett!

  När jag kommer in i en butik får det inte se ut som en lagerlokal, varorna får gärna visas upp på ett genomtänkt sätt, gärna komplettera varandra så jag kan få inspiration. Servicen är också väldigt viktig, personal som kan sitt yrke och tycker om det de gör och är inriktade på att tillfredsställa kunden är A & O! =)

 • Ulrica skriver:

  1.Eftersom jag är vad mina vänner kallar mig "lampbesatt" så skulle jag gärna knalla in och köpa mig en bestlite golvlampa som alltid står på min önskelista.
  2. Självklart är det viktigt med en inspirerande miljö där varorna exponeras på ett trevligt sätt. Det är också viktigt att personalen är intresserad av vad jag vill, inte bara sälja till varje pris…
  God JUl och tack för en trevlig blogg.

 • Norah skriver:

  GOD JUL, hoppas du får en underbar dag. Fått några klappar?! Kolla gärna in min modeblogg:)
  http://www.nourahs.blogg.se
  http://www.nourahs.blogg.se
  http://www.nourahs.blogg.se
  http://www.nourahs.blogg.se

 • Amelia skriver:

  Hejsan =)
  Jag skulle utan tvekan välja sängöverkast från Mimou! Lyxigt och supersnygt.
  God service är jättteviktigt för mig !!

 • Mattias Gustavsson skriver:

  1. Ari Fåtölj. En klassiker som man sitter fantastiskt skönt i.
  2. Uppbyggda miljöer där man kan få möjlighet att provsitta, funderar och försöka fånga känslan.

 • Nikko Moy skriver:

  I am expecting my first baby in April 2010 and would like a comfortable, yet modern arm chair. Therefore, I would have to pick the CH 445 Armchair by Hans Wegner.

  When I walk into furniture store, I like to walk into an environment, where pieces are shown as if in a real livable setting. I appreciate good service but not overly in my business sales people.

 • Anne skriver:

  1. Jag skulle välja Egget Fåtölj
  Design: Fritz Hansen/ Arne Jacobsen röd som skulle lysa upp i mitt svartvita vardagsrum och har sneglat efter den stolen länge.
  2. Kunnig personal. kvalitetsvaror, strukturerad miljö

 • Emma skriver:

  1) Jag skulle önska mig Baseline sektionssoffa. Den är snygg och ser rysligt bekväm ut. Vardagsrummet och soffan är en av kärnorna i hemmet där man kan umgås med nära och kära. En rymlig, bekväm och snygg soffa är något av det viktigaste i ett hem för mig. Vare sig man har fest eller en mysig hemmakväll spelar soffan en central roll.

  2) Viktigt för mig i en fysisk butik är att man får hjälp när man behöver men samtidigt att man får utrymme att i fred fundera, diskutera, vela, provsitta/ligga, mäta och jämföra färg och form. Och så är det viktigt med en fräsch butik och lite tanke bakom möbleringen så att man ser möblerna var och en för sig men samtidigt i ett sammanhang.

  God jul!

 • Linda skriver:

  En möbel som soffa? Då skulle jag jätte gärna vilja få äran att vinna en Alphabet kombinationssoffa åt min pojkvän. Men om det skulle vara för mycket begärt så nöjjer jag mig även med en Ari fåtölj- svart. Skulle bli överlycklig för hans skull. Och så glad att kunna bidra något med lägenheten trots att jag ej har råd.
  merry xmas

 • leopardia skriver:

  1. Egget Fåtölj, är ju en klassiker som jag jättegärna skulle placera i mitt vardgasrum. Så den skulle jag önska mig och just den här är röd, vilket matchar min soffa och ja, Egget hör lite hemma hos mig, där bland stringhyllor och kobratelefoner.

  2. Trots att det är en möbelaffär så är det ändå personalen som är det viktigaste. Ett vänligt bemötande och bred kunskap är ju det som uppskattas mest. Jag tror att det har med att göra att man vill känna sig trygg när man ska spendera den större summa pengar, som nu möbler kostar.

  god jul!

 • Helena Larsson skriver:

  1, jag skulle absolut inte tacka nej till Baseline Sektionssoffa, ska flytta till större lägenhet nu och det behöva verkligen möbler. Särskilt en sån snygg soffa!

  2, vi ska som sagt flytta till större lägenhetvill ju känna att man gjort en bra affär!

 • Christina Lindberg skriver:

  1.Jag skulle passa på att köpa soffan Zenith som det är bra pris på nu. Vill alltid ha en soffa från Eilersen, det svåra är bara att bestämma sig för vilken.
  2. Att de har byggt upp snygga interiörer och att man får sitta, ligga och fundera i lugn och ro.

 • Först och främst måste jag berömma Vålamagasinet för en jättesnygg, lättnavigerad öch överskådlig hemsida.

  1.Jag skulle välja en av deras nuvarande kampanjvaror nämligen soffan Zenith från Eilersen. En sådan klassisk och dyr soffa köper jag i fysisk butik.

  2. Det viktigaste för mig i en fysisk butik är hur produkterna presenteras, att det finns möjlighet att se på olika tygprover etc samt ett personligt och kunnigt bemötande. Trevliga och tillmötesgående serviceinriktade expiditer som både råder OCH viktigast av allt ibland avråder från köp.

 • DAHLARNA skriver:

  En Tivoli Audio är verkligen en riktig önskedröm att få äga. Då vi nu är utan stereo, vore en vit Radio Combo System en riktig pärla att vinna :-)!

  1) En Barcelona-fåtölj att slappna av i framför öppna spisen när jag kommer hem från kuratorsjobbet, vore fantastiskt underbart! Den är så snygg, tidlös & dessutom riktigt skön att krypa upp i! Sedan läsa en inredningtidning i skenet av en Miss K-lampa från Flos & dricka en kopp kaffe i en Filippa K mugg. Lycka & vardagslyx!

  2) Viktigast är att först själv få titta runt i den fysiska butiken, som gärna ska vara uppbyggd i olika små rum. Sedan ska det finnas kunnig personal som verkligen lyssnar på vad vi som kunder har för behov & önskemål. Om personalen inte vet uppskattar jag ärlighet om detta & att de sedan tar reda på den information vi är ute efter. Då återkommer jag gärna senare för att få rätt svar.

  GOD JUL!

 • Mia skriver:

  1.
  Ja för en lampnörd som jag är
  från våla magasinet sortiment jag gärna bär
  en miss k från flos
  skulle vara som grädden på mitt mos

  2.
  Nummer ett bemötandet så klart, inget påhoppande men gärna ett upmärksammande! Inga plottriga miljöer som dignar med saker, utan smakfullt utvalt från leverantör gärna i nytänkande kreationer som väcker lusten för inredning till alla!

  En riktigt fin jul önskar jag dig och en god forstättning i alla de lediga dagarna…
  Kram Mia

 • Carola skriver:

  1. Vi är i skriande behov av nya soffor och jag fastnade för Dux-soffan Fredrik. Snygg, stilren, modern men ändå klassisk och dessutom ser den rejält bekväm ut.
  2. Vid det första intrycket när jag går in i en affär så är det naturligtvis presentationen av produkterna som jag faller för och det är det som gör att jag stannar till. Om jag ska handla, framförallt dyrare saker, så hänger det mycket på om personalen är kunnig, tillmötesgående, trevlig och serviceminded.

 • 1.Dandilion Taklampa skulle passa perfekt i mitt vardagsrum, i köket, i lilla rummet och sovrummet – ja precis överallt!!!
  2.Gillar att klämma och känna, provsitta, testa på all möjliga sätt är viktigt. <man vill ju inte köpa grisen i säcken. Sen är det ju aldrig fel att få se sakerna i en lugn härlig rogivande miljö med experter att rådfråga.

 • Axelina skriver:

  1. När jag studerade i Uppsala brukade jag gå in på Vålamagasinet och titta på deras vackra möbler. Inget man hade råd med då. Nu skulle jag vilja ha Alva matgrupp. Ut med gamla ärvda köksbordet vars bordsskiva spruckit och med gamla vin fläckar som inte går bort, och in med ett stort snyggt matbord där jag kan bjuda mina vänner på trevliga middagar många år framöver!
  2. En kunnig och trevlig personal som kan sina produkter. En butiksmiljö som inbjuder till att provsitta, känna och fundera på hur det skulle se ut i sitt egna hem. Jag vill känna mig inspirerad!:)

  God jul Frida!:)

 • pysseliten skriver:

  1 jag skulle så gärna vilja ha ett par extar stolar till köket gillar skarpt Boo stolarna .
  2 För mig är det viktigt att bli trevilgt bemöt ,med en hälsning av glad och positiv personal:)

 • Katarina skriver:

  Jag skulle vilja ha Romeo fåtölj, den höga varianten med fotpall. Det skulle vara den läsfåtölj jag önskat mig så länge. Det "egna rum" att drömma sig bort i tillsammans med en god bok!

  I en butik är det viktigt med presentationen, att det känns trevligt, överskådligt, inspirerande och inbjudande. Det där svåra som man inte riktigt kan sätta fingret på men ändå direkt märker när man kliver innanför dörrarna. Att det sedan finns kunnig och trevlig personal är pricken över i! 🙂

  God Jul!!

 • Anette skriver:

  1) Rundrygg av Malmsten önskar jag mig. Har alltid önskat en riktigt skön klassisk läs- och musiklyssnar fåtölj och den skulle passa mig perfekt.
  2) Fördelarna med att handla i en fysisk butik är många. Först och främst är att man får prova, känna på kvalitet och kan få tips och råd av butikspersonalen. Att man får se möblerna in natura är också till stor fördel då det ofta är svårt att föreställa sig storleken på möblerna.

 • Sanna skriver:

  Om jag skulle önska mig en möbel just nu så skulle det bli soffgruppen Chester från Cane-line. Det får mig att drömma mig bort till april då jag skulle kunna sitta och mysa på uteplatsen hemma under tak medans solens strålar vämer!

  För mig är det viktigt att jag får inspiration när jag besöker en fysisk butik. Och att personalen som jobbar där är kunnig och frikostigt delar med sig av tips och råd.

 • Lotta skriver:

  Lätt val! Länge velat ha AJ Golvlampa, har stått längst upp på önskelistan i måånga år, och kommer nog fortsätta att få stå där tills jag vinner på den där trisslotten. 🙂

  När jag ska handla inredning och möbler vill jag känna att det är en härlig atmosfär när jag kommer in, mysiga & ombytliga miljöer (de gör om ofta=man går in där ofta) att bli inspirerad av. Kunniga,ärliga och trevliga människor som brinner för det dom jobbar med tycker jag vore kul att få stöta på när jag kliver över tröskeln, händer tyvärr allt för sällan.

 • Emma skriver:

  Om jag skulle få önska mig en möbel skulle det vara soffbordet Nogushi Isamu. Helt underbart! Har länge haft en "förälskelse" i detta bord.
  När jag ska handla möbler och inredning är det absolut viktigaste att jag får klämma och känna, provsitta och testa sakerna. Tittar även på hur det är dekorerat då jag läser till inredare och dekoratör.

  God jul på dig Frida från ett snöigt ume.

 • Anna Petersén skriver:

  1. Det är alltid knepigt att bara välja EN produkt ur sortimentet, men efter noggrant övervägande har jag beslutat mig för att välja en Pilaster-hylla. Denna skulle pryda väggen intill sängen och delvis få fungera som sängbord.

  2. Det jag önskar mig mest av en affär när jag träder över tröskeln är ett leende från personalen. Vidare finner jag det viktigt att butiken är inspirerande i den bemärkelsen att produkterna lyfts fram i sina rätta sammanhang. T ex säljes krukor i affären – bygg gärna ett fiktivt fönster (eller nyttja ett riktigt) där krukorna är arrangerade tillsammans med andra produkter som kan passa. Detta tror jag även ger merförsäljning. Jag vill också säga att jag uppskattar butiker som är lättframkomliga – så slipper jag riva ner dyra varor med min stora handväska…

  Avslutningsvis, vilken jättefin vinst att vinna! Förstår att den sparades till själva julafton 🙂

  Julkramar till alla!

 • Bodil skriver:

  Jag skulle vilja ha den danska designfåtöljen CH07. Den är så anpassningsbar, känns på något sätt rätt i vilken miljö man än placerar den.

  Den största fördelen med fysika butiker är sinnesintrycken – att få provsitta, känna på materialen, titta på möblerna ur olika vinklar. Sedan är det ju en klar fördel att få eventuella frågor besvarade av personalen.

 • Camillasnyahem skriver:

  1. Som småbarnsförälder med en 160säng är valet inte svårt, en Serena Divan 180säng! Oj så mycket bättre jag skulle sova i en sån! 🙂

  2. För mig är lokalen viktig. Fina möbler kan tyvärr se ganska tråkiga ut om lokalen inte är tilltalande. Stora ytor, rätt belysning och ett rent intryck är väldigt viktigt för mig!

 • Jenny Ö skriver:

  1: Möbeln jag skulle välja blir Häggbom fåtöljen.
  Den ger mig en känsla av gammaldags charm, en fåtöljernas fåtölj med traditionellt stuk och bekvämlighet samtidigt som stilen står sig stadigt genom åren! Den privata sfären "öronen" erbjuder när man vill sitta och läsa är idealisk!
  Passar både i det moderna hemmet eller till morfar 🙂

  2: Oj, nu breder jag på ordentligt 🙂

  För det första personalen, de får gärna erbjuda sin hjälp och vara omtänksamma men det är oerhört irriterande med personal som hänger en i hasorna när man vill titta och fundera ifred.
  Jag säger till när jag behöver hjälp 🙂

  Ett totalt ignorerande tills jag bryter isen och ber om hjälp är visserligen ingen höjdare heller.
  Hälsa och erbjud möjligheten att hjälpa till då det behövs, så känner jag mig uppmärksammad men inte påhoppad!

  Och när man väl behöver hjälpen de kan erbjuda uppskattar jag kännedom om möbelmärkena, tillverkningen m.m.

  Personal som tar sig tid att ringa runt lite för att ta reda på/ kolla lager, det ger intrycket av att de verkligen värderar kunden.

  Tydlig prissättning och måttangivelse på möbeln så man slipper leta efter måttband!

  Möblerna får gärna vara presenterade i "små rum", så man ser dem i ett sammanhang, kan sitta/ligga/prova/känna på möbeln, då blir jag intresserad och kan föreställa mig möbeln hemma på ett annat sätt än om möblerna bara är random utplacerade bredvid varann, det ger ett intryck av att inte riktigt bry sig bara så mycket som möjligt ryms i butiken.

  Att känna att butiken verkligen satsat på presentationen, ungefär som en inredningstidning då de fotar olika uppslag!

  Nu tror jag att jag fått med allt 😀
  God Jul!

 • Kaisa skriver:

  1. För att på bästa sätt njuta av ljudsystemet från Tivoli Audio skulle jag välja Diva soffa Divan inomhus och om det var närmare sommaren skulle en Amanda hängmatta prioriterats till trädgården.

  2. När jag gör mina inköp i alla typer av butiker är bemötandet och servicen avgörande. Om du dessutom har förmånen att möta en föräljare som presenter nya ideer på ett inbjudande sätt – så ger det högsta poäng!

  Tack för en enormt bra blogg!/Kaisa

 • 1) Nu är det fel säsong såklart, men högst upp på önskelistan står en A2-grupp från Grythyttan till varmare dagar. När man bygger ett nytt hus, så är det annat på agendan än en lyxig utemöbel. Men ack så tjusig den skulle vara där på trädäcket. Och ack sicket gung jag skulle få där när jag intar te till morgontidningen i sommar :).

  2)Stämning. Kunskap. Köpincitament. Personlighet. Lifestyle. Identifikation. Drömmar.

  När jag handlar möbler och inredning i butik är det viktigt att butiken i sig är tilltalande. Jag är gärna en trigen kund i affärer som har det lilla extra som tilltalar mig. Jag tycker om affärer som har en konsekvent linje som går genom sortiment och presentation.

  Jag tycker om att gå in i en av affären iscensatt värld, där miljöer och inspirationsutställningar är av stor vikt. Jag gillar ett lifestylekoncept, där man presenterar produkter i helhetssammanhang. Jag gillar att som kund identifiera mig med och drömma mig bort i uppbyggda scenarier. Butiker som jag verkligen tycker om ger något mera än att bara köpa här och nu. De ger mig visioner och ger näring åt mina drömmar i inredningsväg.

  Jag gillar stämningar och att butiken följer årstiderna, gärna med enkla grepp såsom syrener i försommartid och lönnlöv på hösten. Jag tycker om när konceptet förankras i det som är runt omking inspirationsmässigt.

  Jag tycker om personal som är uppmärksam och kunnig, men som ändå låter mig som kund utforska butiken på egen hand. Jag tycker om när jag som kund känner att jag är viktig för affären. Jag skapar gärna en relation som stamkund, där man kanske får lite rabatt vid större inköp eller att man skickar med en kudde som en uppskattad gest till någon som är en trogen kund.

  När det gäller impulsköp i affärer är det oftast köpincitament i form av rabatter som lockar mig. Man skall aldrig underskatta verkan av känslan att fynda.

  God Jul! Och psst… Jag har fåtöljen att sjunka ned i, men inte musikanläggningen. Däruppe går Hits for Kids fortfarande. Jag längtar efter lite stillsam och meditativ musik :)!

 • suss skriver:

  1. Chester från Cane-line skulle jag vilja ha.
  2. Det viktigaste i en fysisk butik är att man kan få prova möblerna, och att personalen är uppdaterad och vet vad om pratar om. Dessutom ska dom kunna ge designtips och var inredningskunniga!!
  = )

 • sara skriver:

  1. Jag drömmer om en cool loveseat fâtölj. För tvâ. För samtal, för exklusiva stunder med den man delar den med… Cool, sensuell perfektion!
  2. Förutom självklarheter som vänligt bemötande och kunnig personal, så vill jag bli inspirerad och överraskad. Jag vill fâ nya idéer och impulser, och jag vill ha ett stort sortiment, i ständig växling, så att jag kan bli inspirerad ofta…

 • Anonym skriver:

  1. Om jag hade fått välja fritt hade ett Keramik Matbord från MDF Italia hamnat högst på önskelistan. Enkelt, stilrent, effektfullt och helt enkelt skitsnyggt! Vi är verkligen i desperat behov av ett nytt matbord (dels pga flytt, dels pga slitage) och det är inte helt omöjligt att det är just detta bordet som får flytta hem. Har dock inte haft möjlighet att känna på det live än så jag vet inte hur det funkar med våra stolar (StarckPIP-e_Chair.html” rel=”nofollow”>http://www.bonluxat.com/a/PhilippeStarckPIP-e_Chair.html). Ja, i vart fall så skulle jag kunna se mig själv & många glada middagar vid detta bord så vi får nog åka och känna lite på det i mellandagarna!

  2.Först och främst -första intrycket! Att butiken känns välkomnande och genomtänkt, gärna lite speciell. Om saker står staplade på varandra och man inte kan se var sak för sig i ett trevligt sammanhang så spelar det ingen roll hur vackra sakerna egentligen är, jag tröttnar på att leta. Trots detta vill jag ha ett brett produktsortiment eller åtminstone tillgång till prover och bra bilder så jag kan välja och vraka. Jag uppskattar också att sortimentet med jämna, gärna ofta återkommande, intervaller byts ut så att det alltid känns spännande och inspirerande att besöka butiken. Därefter kommer servicen. Jag vill kunna titta och känna i lugn och ro efter en initial fråga ifall jag söker något speciellt. När jag sedan behöver hjälp så är det trevligt att slippa vänta. Det är också viktigt att personalen är utbildad i de produkter som de säljer och att de ger ett proffsigt intryck. Jag uppskattar när säljaren direkt meddelar att hon/han inte vet svaret på en fråga (om så är fallet) och ser till att kolla upp fakta snarare än att svamla fram något halvdant till svar. Sedan måste ju givetvis produkterna vara bra, även om man nog kommer ganska långt med ett första intryck och personal i mitt fall!

  God jul!!

 • Katarina Wanselius skriver:

  Glömde just i sinnesförvirringen efter allt frosseri att skriva ned mitt namn och mail. Jag postade 22.39 och önskade mig ett Matbord från Mdf Italia!

 • mia-pia skriver:

  1. Jag skulle välja Follingbo tv-möbel från GAD. Snygg design på utrustning kring tv-apparater är svår att hitta – men här har man lyckats. Kombinationen trä och kalksten är underbar. Känns som en tidlös investering i en närproducerad möbel.
  2. I en möbelaffär vill jag få en tydlig rumskänsla. Jag vill få en känsla av nyskapande, kreativitet och att man vågar stå för sin "stil". Uppskattar när det finns exponeringar som följer årstiden – då känns butiken uppdaterad. En tulpanbukett på ett soffbord t ex känns vårigt och fräscht efter jul o nyår.

 • Tingelings skriver:

  1) En sisalmatta från NTK Mattor
  2) Det är viktigt att man har förtroende för säljaren om man söker smakråd. D v s att säljaren är kunnig på sitt område och gillar att sitt jobb.
  Att butiken är smakfull påverkar definitivt ett köp. Många möbler ser ju faktiskt likadana ut, och man påverkas därför mest av hur butiken ser ut i övrigt. Om den stämmer överens med din smak.

 • Anette Nilsson skriver:

  1. Jag skulle gärna vilja ha en byrå Snö från Aspund. Älskar den enkla designen.
  2. För mig är det viktigt att jag vet att det jag köper har snygg design och kvalitet. Sedan är det otroligt viktigt med en bra och personlig service.

 • SannaN skriver:

  1. Högt upp på min önkelista just nu ligger en klassisk och skön läsfåtölj till mitt nymålade vardagsrum. Efter att inte haft tid och ork att läsa böcker på ett antal år har min läslust nu återkommit!!! 🙂 Därför skulle jag önska fåtöljen Rundrygg från Carl Malmsten. Gärna i något vackert mönstrat tyg.
  2. Viktigt är att det finns möbel-exemplar att titta och känna på, gärna i olika utföranden/material/tyger etc. Att man lätt får en översikt över vilka valmöjligheter som finns, samt vad de olika utförandena kostar. Rymliga lokaler och inspirerande miljöer och styling är alltid positivt. Kunnig och hjälpsam personal är naturligtvis också viktigt!

 • Mirza skriver:

  Gillar bloggen 😉

  checka in sveriges största glee blogg:

  http://www.glee.webblogg.se

 • Karin W skriver:

  1. Jag vill ha ett exemplar av den nya storleken på Don't Leave Me. Det är lika underbart som en syrlig karamell. När jag ser bordet i butiken så blir jag alldeles varm och ler lyckligt. Jag tänker på hur härligt det vore att sitta och sova i en fåtölj med en bok liggandes på DLM-bordet bredvid.
  2. Jag går till en live butik för helhetsupplevelsen. Att få strosa runt och känna in möblerna. Få hjälp av kunnig personal som inte stressar utan låter mig fråga i egen takt. Eftersom möblerna ofta kostar en del och det inte är något jag impulshandlar, så vill jag också att butiken har ett lite orginellt men ändå klassiskt sortiment av presentartiklar för runt 200-700 kr. Det gör att jag har anledning att gå dit ofta. Annars är risken att det blir långt mellan besöken. Men om det finns bra presenter så lockar det till tätare besök.
  God Jul!!

 • Maud skriver:

  1) Om jag fick önska mig precis vad jag ville så skulle jag välja en fåtölj som Atlantic från Vålamagasinet. En tillräckligt stor fåtölj för att krypa upp i och filosofera över julen och dess mening, kanske tända några ljus och läsa julklappsboken i lågans fladdrande sken, eller bara luta mig tillbaka och njuta av tillvaron i.

  2) Det viktigaste för mig är att kunna se, provsitta och känna på möblerna fysiskt på plats. Se och välja textilier på möblerna. Större inköp får gärna ta lite tid för mig. Sedan är det ju praktiska saker man behöver hjälp med som hemtransport, uppbärning osv. Sådan service är mycket viktigt för mig.

 • Karin D skriver:

  1. Ibland vill man verkligen byta ut gammalt arvegods mot något nytt. Ett Naver AK 972 Soffbord skulle vara ett lyft för vardagsrummet samtidigt som det går i samma stil som resten av inredningen.

  2. Det som väcker shoppinglusten hos mig när jag besöker möbel- och inredningsbutiker är när de har uppmöblerade rum. Själv är jag inte jättehaj på att få till den sista touchen som lyfter ett rum, men med inspiration kan till och med jag få til det.

 • Camilla skriver:

  1) En rejäl fåtölj. Kanske öronlappsfåtöljen Romeo.
  2) Att det är luftigt och möjligt att titta ordentligt på möblerna, och prova till exempel sittmöbler. Hur det är möblerat påverkar naturligtvis det visuella intrycket.

 • Anna skriver:

  1. Egget fåtölj av Friz Hansen/Arne Jacobsen skulle passa förträffligt i vår tv-hörna. vem skulle inte vilja krypa upp i den fåtöljen och snurra ett varv?!
  2. För mig är det viktigt att när jag kommer innanför dörrarna till en butik att jag känner "wow, här kan jag tillbringa resten av eftermiddagen!" Genomtänkta inspirerande miljöer, som ger tips när man har idétorka. Ett välkomnande leende från personalen är också viktigt.

  Nu hoppas jag på ett litet julmirakel
  GOD JUL

 • Erica skriver:

  1.Har ett sommarställe vid Medelpadskusten. Att få möjligheten att luta sig tillbaka i "Solstolen H55" en ljummen sommardag med min dotter Frida i knät och bara ta in naturen ser jag fram emot…

  2.Jag efterfrågar ett noga utvalt sortiment som visas upp i en miljö som skapats med känsla. Det är viktigt att alla sinnen tilltalas – syn, lukt, hörsel och sist men inte minst känseln.

 • Kiki skriver:

  God jul!

  1. Jag skulle vilja ha snygga färgglada lampor i vår långa hall, och Kartells Icon hade varit så snygga. Fast jag undrar om jag hade kunnat välja färg – de blir så coola tillsammans.

  2. När jag kommer in i en inredningsbutik vill jag gärna strosa runt, bli inspirerad och nyfiken. Inbjudande känsla.

  Butiken får gärna bestå av några annorlunda och "utmanade" miljöer, kanske lika stora rum som visar olika lösningar i olika stilar. Miljöerna bör uppdateras ganska ofta, så man får se något nytt när man åker dit nästa gång.

  Det är bra med lättillgänglig märkning – vilka andra färger finns det, mått, pris och kanske t.o.m var i butiken man hittar övriga alternativ. Speciellt om det är smågrejer som kuddar och sånt.

  Den kompetenta personalen ska finnas tillgänglig, men inte vara påträngande. Visa att de hellre vill hitta en bra lösning till mig än att sälja.

  En möjlighet att fika i butiken uppskattas och får mig att stanna längre. Naturligtvis lättillgängliga kundtoaletter, något man verkligen uppskattar om man har barn. Och på tal om barn – en liten lekhörna är aldrig fel!

 • Anonym skriver:

  GOD JUL!
  Om jag fick välja en valfri produkt från Vålamagasinet så skulle det bli en Pernilla 69.Den måste ju bara alla gilla från norr ner till Rio. En riktig bjässe men ändå så rätt. En bra design gör valet lätt. Jag har fastnat i julklappsrimmen trots den sena timmen.

  Upplevelser i all ära men för mig är den grundläggande servicen och ett vänligt bemötende oerhört viktigt. Har möbelbutiken kunnig personal som får mig som kund att känna sig välkommen så kommer jag garanterat igen och går ifrån butiken med en oslagbar upplevelse.Jag vill kunna känna, prova och fråga mig fram. Inspirerande miljöer och ideér utanför det vanliga blir pricken över i:et.
  Trevlig kväll.

 • luckeboi skriver:

  Haft en bra dag? 🙂

 • ann henriksson skriver:

  1 Svar =
  Baseline sektionssoffa
  Design: Eilersen

  Soffan finns i en mängd olika kombinationsmöjligheter. Ett stort utbud av avtagbara tyger. Detta utförande 325cm inkl divan i tyg Roy.

  2 Svar =

  Kort beskrivet, perfekt när jag vill koppla av och njuta av livet!

  ann henriksson

  God Jul och natti,natti!!!!
  Ho,ho,ho!!!!

 • Tove skriver:

  Jag hade valt en evafåtölj, för att det är en skön funktionell och ganska tidlös fåtölj i material som liksom är på riktigt. Jag älskar att sitta i en evafåtölj och det är min högsta önskan att få en egen.

  Det som är viktigt för mig, är att det är rymligt, vackert utställt och att man faktiskt kan se priset på möbeln i fråga. Det irriterar mig när man inte vet.

  god jul

 • Åh, vilken drömvinst!

  1)Min önskemöbel är given; En Svanen-fåtölj i svart skinn.

  Varför? För att det är livslång kärlek för flera generationer. Ögonfröjd som får hjärtat att bulta snabbare av glädje. En möbel som får mig att le.

  2) Att det finns en linje i sortimentet, att man inte blandar hej vilt, utan vet att i den här butiken hittar jag den här typen av produkter. Det ska också vara överblickbart, gärna en hel del rymd och det ska vara lätt att hitta priset och annan produktinfo. Och så tycker jag om när produkterna kommer till sin rätt genom konstnärliga arrangemang, det ska vara njutningsfyllt för öga och själ att vistas i butiken. Gärna en personlig touch så att det inte bara blir en känsla av uppvisningsrum.

 • Anna S skriver:

  OM jag fick välja vad som helst så skulle det bli en Barcelona fåtölj för de är en riktig favorit hos mig.

  När jag ska handla vill jag gärna att det ska vara snyggt och enkelt. Det får inte finnas för mycket saker så att det blir rörigt. Naturligtvis så vill jag att det ska finnas massor med inspiration också, för olika stilar. Personalen ska vara kunnig och lyhörd för vad jag gillar.

  God Jul!

 • Veronica skriver:

  Skam den som ger sig.. Provar lyckan idag igen 🙂

  1. En Flos Garden taklampa kan man ju drömma om 🙂 Den är så fin! Det var kärlek vid första ögonkastet! En lampa mer i tänkbar prisklass är Bourgie bordslampafrån Kastell, det önskar jag migi 30-års present till sommaren.

  2. En möbel och inredningsbutik är bra om den ger en inspiration dvs det får gärna stå uppmöblerade små avdelningar med massa lull lull (typ lampor, ljusstakar, filtar o kuddar). Då ser man hur möblerna gör sig bättre! Det är även bra om det inte är för trångt när man går i affären, bra med plats när man har barnvagn.
  Ett fik i anslutning till affären är oxå trevligt, gärna med soffor och möbler från butiken. Så man kan sitta ner o fundera vilka soffben eller vilket tyg man ska välja, praktiskt eller snyggt eller kanske både och om man har tur 😉

 • Henric skriver:

  1: Efter att ha letat efter soffbord överallt och inte hittat något. Inte heller har jag vetat vad jag velat ha. Har tänkt att när rätt dyker upp så kommer jag veta. Då såg jag Brazilia, det är rätt! Vill ha! Stilrent och snyggt.

  2: Först och främst; presentationen är otroligt viktig. Minst lika viktig är personal som är duktiga på att "förstå mitt" tänk. En svår uppgift men duktig personal som har rutin har ibland den svåra men värdefulla kompetensen.

 • ANGELICA J. skriver:

  1. Jag skulle helt klart valt Ph Kotten av Louis Poulsen! En klar klassiker som aldrig kommer gå ur modet och som hade varit som en krona hemma hos mig!

  2. Helt klart är första intrycket det viktigaste!

  Och för mig är det ett intryck av inbjudan.
  Att affären är ren, snygg och luftig. Man känner & andas in designen & kvaliten när man stiger in!

  Produkterna och utställningsrummen ska vara genomtänkta så att det inte är för mycket föremål. Ju mindre dessto bättre, då framhävs varje produkt så att man verkligen kan se hur vackra alla produkter är!
  Jag personligen älskar affärer som ofta ändrar om vilket gör att iallafall jag tittar in ofta för att se om det kommit in något nytt samt att få ny inspration för en förnyning hemma.
  Personalen är också jätteviktig, dem ska kunna sina saker och det märker man om dem själva har ett intresse för vad dem säljer! Men det är också viktigt att kunden själv får lov att gå omkring och dagdrömma om hur det skulle kunna se ut därhemma utan att personalen ligger på för då vänder jag bara på klacken och vill i princip inte gå in igen.
  Det ska helt enkelt vara så att man inte vill gå ut igen! Man känner sig hemma!

  God Jul & Gott Nytt År!

 • Mia skriver:

  1) Jag skulle absolut välja några sektioner av stringhyllan, gärna med både hyllor och skåp. Denna skulle passa perfekt i mitt nya arbetsrum och förgylla mina timmar där både med sin tidlösa form och sin anpassningsbara funktion. 2) Det finns många saker som är viktiga när man ska handla möbler och inredning men de 3 som jag oftast upplever brister i är: 1. Belysning. Det ska finnas tillräcklig och rättvis belysning som återger ex färger på et naturligt sätt. Belysningen påverkar oss mer än många tror. 2. Personal. Kunnig och intresserad personal som kan läsa av hur pass mycket hjälp man vill ha är a och o, speciellt när det gäller större köp (soffor etc). 3. Tydlig prisskyltning. Alldeles för ofta får man leta förgäves efter prismärkningen på produkter. För de allra flesta spelar priset stor roll – skylta med det.

 • Pontus Johansson skriver:

  1.
  Mats Theselius National Geographic Skåp.
  Varför, finns det något bättre ställa att förvara mina nu 21 (svårt förvärvade) år av tidsskriften National Geographic.
  Jobbigt bara att det endast rymmer 4 år till!

  2.
  Organiserat kaos!
  En inredningsbutik ska vara galen och knasig.
  Där ska man få idéer hur man kan förvandla sitt hem.

  Interiör belysningen är oxå extremt viktigt.
  Sen ska de bjuda på bra kaffe!

 • Bernt Karlsson skriver:

  1.Om jag bara får välja en produkt blir det Cool Maxidivan Soffa.Den är snygg och ser inbjudande ut,precis som en soffa ska göra.Tvättbar klädsel är ett klart plus.
  2.Det ska vara samma känsla som den första kärleken,här finns substans för resten av mitt liv.

 • Andreas skriver:

  1. En Lamino fåtölj, en grå i ek. Skönare finns inte.
  2. Man ska få inspiration! Bli nyfiken och få lust att provsitta, känna och få tid att fundera. Personalen ska vara hjälpsam men inte påflugen. Miljön ska spegla sortimentet; Ser butiken ut som en lagerlokal ska man kunna fynda. Är det en exklusiv lokal ska produkterna vara av hög kvalité.

 • Lina skriver:

  1.Jag ärsvag för Bruno Mathssons fåtölj Eva. Den är inte bara tidlöst vacker med sina runda, naturliga former, den är dessutom sanslöst skön att sitta i! Det är en sådan fåtölj som jag skulle kunna sitta och surfa/läsa/se TV i under en hel dag utan att behöva oroa mig för ryggont.

  2. När jag kommer in i en fysisk butik är det viktigt att man lyckats med hemma-känslan i sin styling och placering av möbler. Jag ska kunna titta på möblerna och få en känsla av hur de ser ut i ett faktiskt hem. Därför är det för mig också viktigt att man byggt upp "rum" med känsla och med lull-lull som bidrar till den där hemma-känslan. Att titta på möbler som bara står där är både skittråkigt och oinspirerande.

 • Linda P skriver:

  1) Bermuda matbord av Thomas Eriksson. Ett underbart bord i snygg och smart design som jag kikat på länge. Passar i var mans hem oavsett om du har romatisk, lantlig eller strikt modern stil. Positivt med benkonstruktionen eftersom man då får plats med många stolar vid långsidorna utan att benen krockar.
  2) Personalens kunnande är A och O, jag vill möta någon som verkligen kan svara på min frågor. Ett personligt och trevligt bemötande är också betydelsefullt liksom engagemang och intresse för varje kund.

  (Frida- god fortsättning på dig !! Kram)

 • Maria skriver:

  1. Det som fångade mig nu var Amanda Hängmatta. Mest för att jag tänker på hur underbart det vore att ligga i en sån i sommar när vi äntligen har byggt klart på huset. Då har man väl förtjänat att få ligga i skuggan med något kallt att dricka och en god bok?

  2. Att butikspersonalen är trevliga. Det spelar ingen roll hur vacker butiken är om man inte får ett trevligt bemötande.

 • Sofia skriver:

  1. Då skulle det bli en Kotte-lampa från Louis Poulsen, i kopparstål. Det var kärlek vid första ögonkastet, och jag blir barnsligt glad varje gång jag ser en. Ljuset faller på ett så fantastiskt sätt att det är omöjligt att inte bli stående och beundra den.

  2. Det viktigaste för mig är att det är ro i butiken, dvs. att varje sak får den plats den behöver och att stället inte är helt belamrat. Butiken ska också vara inbjudande så att man får lust att prova och känna in möblerna. Butikspersonalen ska vara glad, trevlig och närvarande, men inte påstridig, och man ska få den tid man behöver.

 • Nickan skriver:

  1: String hyllsystem står högt upp på min önskelista. Den är ursnygg och variationsrik eftersom man kan flytta hyllplanen, skåpen eller byråarna efter egen smak. En riktig klassiker som för mig känns väldigt modern trots att den har flera år på nacken. Hyllor i valnöt och gavlar i möjligen vitt. Ohh så fint det skulle bli här hemma.

  2: Service med god kännedom om produkterna är viktigt när jag handlar. Att personalen har förmågan att sätta sig in i hur jag har tänkt och att de kan hjälpa mig att kombinera ihop min stil av sitt sortiment.

 • bettan skriver:

  1….Clipper fåtölj, låg modell. En snygg och skön snurrfåtölj som är lättplacerad pga av den låga ryggen. En personlig önskedröm, tänk att få placera ut några stycken runt vårt runda bord i sommarhuset i Pengsjö.
  2….Inbjudande interiör med personal som är intresserad av att jag ska hitta rätt vara och ge mig en känsla av att hit vill jag återkomma.

 • Britta skriver:

  1. Hyllsystemet Melody – eller Random – Jag tycker om att man har byggt fasta hyllplan och samtidigt gjort hyllan mer flexibel än om alla plan så hade varit helt flyttbara. Det finns plats för varenda bok jag äger!

  2. Personalen är viktigast – även i en affär där man vid första anblicken inte tror att man ska kunna hitta något så kan en uppmärksam, kunnig och lyssnande säljare hjälpa en att hitta det där guldkornet som man själv aldrig skulle skrapa fram annars.
  Ett bra exempel på toppenpersonal är Home In Harmony i Sickla.

 • Annki skriver:

  En underhållsfri och lätt trädgårdsmöbel. Då man inte har tak över altanen så blir inte trämöblerna så fina, dessutom tunga att bära upp och ner vid säsongens början och slut. I somras vägrade jag ta upp den så altanen stod tom.

  2. Viktigt för mig är personal som kan sin sak och inte bara ser mig som ännu en kund att klå på pengar. Snabba leveranser ibland får man vänta månader på sin beställning. Dessutom ska de åtgärda fel som finns på de levererade varorna omedelbart, köpte en ny soffa fick vänta 5 månader för att få den lagad under.

 • Lisa O skriver:

  1. Om jag, oh lyckliga tanke, fick välja fritt skulle jag välja en vit Barcelonafåtölj för att mismatcha en annan fåtölj som jag fått ärva efter min faster som dog i tsunamin.
  2. I en fysisk butik är inspirationen och personalens kunnande viktigast. På bägge dessa områden ligger Vålamagasinet i topp! Vålamagasinet är en av de butiker jag saknar mest efter att ha flyttat från Uppsala.

 • whynja skriver:

  1) Oj, det var svårt att välja bara en sak, det finns så mycket jag vill ha. Men hyllsystemet Melody skulle passa finfint i mitt vardagsrum. Hyllan är så smart konstruerad med olika mellanrum mellan hyllplanen och passar därför perfekt för böcker som alltid är olika höga. Och så är den ju snygg att se på också.

  2) Det viktigaste för mig när jag är i en fysisk butik är bemötandet från personalen. Att de är kunniga inom området och har en trevlig attityd. Det gör att jag gladeligen handlar, även om det innebär att jag får betala mer än om jag hade handlat samma sak på nätet.

 • Ella R skriver:

  Fråga 1 väljer jag förstås Egg-chair
  Är behov av ett nytt fotölj och det är den ultimate choise.
  Fråga 2 personliga servicen av personalen och ren atmosfär

 • God fortsättning! Hoppas du hade en mysig julafton!
  Trevligt att du sparade det bästa till sist i kalendern! =)
  Mina svar;
  1) Block tv möbel i vitt. Den är snygg och har mycket plats för förvaring vilket är otroligt viktigt för mig! Och de flesta andra skulle jag tro..
  2) Engagemang, kunnande och service. Men personalen får samtidigt inte "hoppa på en" direkt när man går in i butiken utan de måste ge kunden tid att titta runt själv först. Personalen måste självfallet vara trevliga och det lönar sig för butiken om de får alla kunder att känna sig speciella! =)

 • Jojo skriver:

  Kronan på verket i vårt hem, vore en Corana eller fem! Hann provsitta den ett antal gånger i butiken, men ingen kom med oss därifrån, inte ens vid flytten, för jag är ju ingen rik en…
  Som personalen just på Våla! Man kan komma och titta hur ofta som helst, utan att bli "jagad" av ivriga säljare – de vet att den som vill handla ber om service i den stund det behövs. Nöjda windowshoppers blir oftast ännu nöjdare kunder!

 • Gunnarsson skriver:

  1. Jag hade valt en Fabio Divansoffa, finns inget bättre än en soffa när man ska umgås med nära och kära. Spela spel, se en film, läsa en bok är bara en bonus.

  2.Givetvis är den personliga servicen jätteviktig och att det är ordning i butiken. Men möjligheten att köpa på öppet köp/låna hem en vara för att "prov köra" i hemmet är ovärderligt, som t.ex en soffa eller ett bord. Man måste ge varan en chans i sitt personliga element innan man slår till.

 • Morfen skriver:

  1. En woodnotes-matta
  2. Jag tycker att det är viktigt att personalen är alerta, tycker om att serva kunder men samtidigt inte är för påflugna. Jag uppskattar när personalen är personliga och är ärliga.

 • Pernilla skriver:

  Skulle vilja börja med att önska alla en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

  1. Jag skulle ha valt en fåtölj som heter "Romeo fåtölj låg" från Norell som är en Howard inspererad fåtölj. Jag har haft ögona länge på den och jag skulle vilja ha den klädd i ett japaninspererat tyg i rött. Den hade passat perfekt i vårt kontor och den tänkta läshörnan vid de väggfasta bokhyllorna.

  2. Det jag tycker är viktigast i en inrednings/möbelbutik är att det varorna "presenteras" på ett snyggt sätt så att man får lite insperation det är viktigt att man inte glömmer detaljerna (det är också även de sakerna som man spontanköper :-). Vill ha kunnig, tillgänglig och trevlig personal. Det är just de egenskaper jag oftast tycker att mna hittar i de mindre möbelbutikerna och därför föredrar jag att handla där. Vi köpte nyligen en soffa och efterosm butiken låg långt borta ringde vi till butiken för att fråga ett par saker. Killen vi pratade med var jättetrevlig, hjälpsam och kunnig. När vi sedan kom in i butiken så var inet den killen där men övrig personal var insatta i vad vi var ute efter och kunde hjälpa oss utan att vi behövde dra allt en gång till…det var toppen, vilket bemötande! Som grädde på moset fick vi även 15% rabatt på en kudde som vi köpte till, det gav oss en rabbat på en hundralapp men för butiken var det en liten kostnad i det stora hela och vi är suppernöjda och rekommenderar dem redan varmt till alla vi känner 🙂

 • Lisa skriver:

  1) Jag skulle välja en Cool Maxi Divansoffa. För mig ska en soffa både vara en plats att varva ner i och att umgås med vänner i! Utrymme för såväl en som många människor alltså! Snygg, bekväm, praktisk är också variabler som är avgörande.
  2) A och O när jag handlar i en butik är definitivt personalen. Kunskap om produkterna de säljer är ju en självklarhet! Har dessutom personalen känsliga "tentakler", dvs kan känna av vad en kund söker, klarar av att hjälpa till att hitta rätt produkt och t o m vågar berätta om butiken inte kan leverera det kunden önskar = har fattat vad service handlar om, ja då är det en butik jag kan rekommendera vidare.

 • CeciliaW skriver:

  1. Jag har länge önskat mig den svarta Arka-stolen så fick jag lyxen att välja nåt från Vålamagasinet så skulle jag definitivt krama om en sån.

  2. Det ska vara inredda miljöer att inspireras och kanske överraskas av, men viktigare ändå är att det finns intresserad och kunnig personal som man kan ropa på om man behöver service.

 • Cilla skriver:

  1. I min nyrenoverade hall är det bara en Miss K bordslampa som fattas just nu på min byrå, sen är hela rummet komplett!

  2. Viktigast är såklart intresset från personalen! Jag betalar gärna extra för att få service från trevlig, kunnig, inspirerande och engagerad personal.

 • Åsa H skriver:

  1. Sängen Divan är vad jag behöver,
  men nu efter jul saknas det klöver !
  Den verkar stilren och fin,
  i mitt sovrum passar den in !

  2. I butiken vill jag ha inspiration,
  miljöerna de bygger upp ger mej motivation !
  Att föreställa sig allt nytt,
  då vet man varför man bytt !

 • Emelie skriver:

  1. Jag skulle vilja ha Barcelona fåtöljen. Den är bara så läcker. Tidlös på nåt sätt.

  2. Jag uppskattar att få idéer. Små uppslag hur jag kan inreda hos mej. Givetvis av en kunnig personal.

 • cro skriver:

  vilka kurser går/gick du på gymnasiet? Jag har hittat massa roliga, vill veta vad folk går nu 😀 kram!

 • Jeanette Johansson skriver:

  1)snyggaste soffan i deras sortiment Baseline sektionssoffa skulle jag gärna äga
  hundra gånger bättre och snyggare än min slitna måste jag säga
  2) råd och tips är alltid bra
  färg, storlek och var möbeln skall vá

 • Rebecka skriver:

  1) En byrå från serien Snö av Asplund. Då det är en modern klassiker med enkel och ren design.

  2) Det viktigaste är att butiken i sig inspirerar, dels till inköp av dess varor men också i form av butikens inredning så som av tapeter, uppsättningar av produkter, möblering och färgval.

 • ANNIKA G skriver:

  1. Random bokhylla .En annorlunda modern dekorativ bokförvaring där böckerna kommer till sin rätt.
  Min hylla är överfull och en del böcker förvaras på golvet eller i kassar.usch! inte bra…
  2.En lockande ,inspirerande skyltning som presenterar produkterna i ett sammanhang.Trevlig kompetent personal som kan ge råd och är lyhörd för mina behov samt låter mig få chans att tänka efter….
  Inte påträngande…på något sätt.

 • Linnéa J skriver:

  1) Jag skulle absolut välja Basic 6 Hörnsoffan! Tänk vad underbart att få krypa upp och mysa i den med hela familjen framför den spakande brasan efter en hel dag ute i pulkabacken!
  2) För att inspirationen till att handla möbler ska infinna sig så ska det finnas en tanke bakom hur man väljer att presentera möblerna i butiken. Absolut inga röriga möbelaffärer för min del!
  Och presonal som verkligen brinner för sitt arbete och är uppriktigt intresserade att hjälp kunderna, sätter guldkant på möbelshoppandet!!

 • Tina skriver:

  Jag vill absolut ha fåtöljen ÄGGET. Har ni den inte så ta in den i sortimentet!

  Viktigast för mig i en butik är att få inspiration. Det skall vara uppmöblerat som ett hem och ha bra belysning. Vår närmaste möbelbutik är en katastrof. Förstår inte hur de får sålt något överhuvudtaget.

 • Elisabeth F skriver:

  1: Skagerak utemöbler – känns kanske lite tidigt att tänka på trädgårdsmöbler nu men snart är sommaren här;-). Såg dessa hos en vän och blev tokförälskad!

  2: Jag vill till en början få gå o titta o känna själv, när jag är klar för hjälp vill jag att personalen ska vara kunnig och serviceminded. Gärna en liten barnhörna där barnen kan t.ex. bygga lego eller liknande, för ibland måste man ju faktiskt ha dem med när man handlar!
  Även snygg, inspirerande presentation av möblerna är viktigt.

 • Matilda R skriver:

  Igår lade inernet av,
  därför kommer mitt sena rim ida.
  1. Arctic Voice- en möbel i tiden
  stilren, högblank och fruktansvärt läcker
  ingen ser väl nånsin förbi den,
  vulgär som den är, häftig och smäcker!
  På min önskelista
  Finns den som val
  Jag vill bara utbrista
  – Honom ska vi ha!!

  2. Personlig service är av stor vikt
  När jag handlar möbler som blivit en plikt
  Därnäst blir "styling" av butiken
  Det som gör att jag slår hammarn på spiken!

  God Jul! Önskar Matilda.

 • evamar skriver:

  1. Jag är lite periodare när det gäller önskemöbler beroende på vad som är nästa inredningsprojekt. Just nu står matbord och stolar högst upp på önskelistan och den härliga matgruppen Alve från gotländska G.A.D är det jag helst vill ha.

  2. Det viktigaste för mig är att de har ett bra sortiment. Jag kan stå ut med att möblerna är uselt placerade och/eller att personalen är otrevlig och snorkig – men om det inte finns bra saker i butiken hjälper det inte om den är trevligt inredd eller om personalen är suverän.

  Näst viktigast är bemötandet man får. Jag vill uppmärksammas som kund varje gång jag kommer in i butiken – men få välja själv om jag vill ha hjälp eller om jag vill kika runt på egen hand. Om jag har frågor om varorna gör det inget om jag inte får direkta svar bara personalen tar reda på vad jag vill veta. Smicker kring hur bra smak jag har gör mig bara irriterad så sånt går bort.

  Det tredje jag gärna vill ha när jag går runt i en fysisk butik är inspiration genom överraskande detaljer och trevligt uppbyggda miljöer. Att ändra små detaljer genom att flytta om kuddar och dekor gör att miljöerna känns nya nästa gång jag kommer.

 • Sara skriver:

  God fortsättning Frida och tack för en fin adventskalender (även om jag inte hunnit delta tidigare)!
  1) Jag skulle önska mig Mats Theselius National Geographic-skåp eftersom det är både tidlöst snyggt och lekfullt gult.
  2) För mig är det viktigaste i en butik att känna produkterna i ett inspirerande sammanhang och med annorlunda inredningslösningar. Trevlig och kunnig personal är förstås en bonus även om jag föredrar att ta mina köpbeslut själv och ta hjälp av personalen endast när jag har frågor och funderingar. Vid större inköp är det alltid ett plus att känna sig lite utvald som kund och få en rabatt eller något på köpet. Det är känslan av självstyre och personligt engagemang i kunden som oftast skiljer en privat butik från en större kedja och som får mig att känna mig speciell och uppskattad som kund vilket gör att jag blir nöjd och kommer tillbaka.

 • Lina skriver:

  1, jag och min sambo behöver verkligen en ny säng så jag skulle vilja ha "Ekhamra Huvudgavel" den var fantastiskt fin och passar perfekt in i vårat sovrum.

  2, det är viktigt för mig att känns mig välkommen, som att jag inte är till besvär, eller kommer och stör personalen. Jag är själv jobbat i butik och vet hur viktigt det är att ta sig tid för kunderna så att de Vill komma tillbaka.
  Jag gillar även när det är musik på i butiken så att allt som hörs inte är mig och mina fotsteg.
  Och att allt inte ligger hullerombuller jag gillar när det synas att det finns en tanke bakom inredningen och skyltningen.

  Tack för en så rolig julkalender, det har varit så roligt att tävla varje dag.

  God jul!

 • Jeanette K skriver:

  God fortsättning!

  1. Jag har länge önskat mig en bekväm snurrfotölj,så man kan snurra roligt och fördelen att man ej behöver förflytta stolen för att se åt ett visst håll och IRE ,s SkinnFotölj Clipper med hög rygg är min Favorit. Jag gillar denna för sin stilrena modell, den höga ryggen vilket man skönt kan lägga huvudet bak och vila.
  2)Jag tycker det är viktigt att handla i en fysisk butik, där man kan få Inspiration, uppleva produkten i fysisk form genom att kunna 'känna och ta' och få personlig råd och hjälp/service från personal i butik.

  Tusen hälsningar!

 • Linda skriver:

  Kolla in mitt senaste inlägg om du gillar gratisprylar 😉

 • Amanda skriver:

  Hoppas din jul blev fin! 🙂

 • Eva B skriver:

  Hej

  1) Jag har haft ett sideboard från Voice /Arctic på min önskelista länge, det skall fungera som TV bänk. Vanliga TV bänkar är för låga tycker jag…
  Jag gillar den lugna raka formen och att man sedan kan välja en toppskiva i trä för att få värme och kontrast.
  2) Möbler, tyger, kläder, mm vill jag helst känna på. Kunna se detaljer, finish och för det krävs en fysisk butik men för mig får det gärna vara ett "showroom" och jag gör gärna beställningen på nätet. Kunnig och inspirerande personal är liksom grädden på moset i butiken, men helst sitter jag och tänker i en vacker butiksmiljö och skapar mina egna bilder av hur det kommer att se ut hemma inne i mitt huvud.

 • Evelina skriver:

  a) En klassisk och tidlös Eames Fåtölj Funzionalismo skulle passa utmärkt under min blivande mans bak och som ett snyggt komplement i vårt nya vardagsrum.

  b) Jag trivs och blir inspirerad i butiker där jag kan se produkterna på ett överskådligt vis och att de presenteras i ett vackert sammanhang. Ett köp och för återkommande besök avgörs även till en stor del av hur välkommande och kunnig personalen är.

  God Jul och Gott Nytt År!

 • Sex som det ska vara
  Följ bloggen där sex får vara lustfyllt och helt utan skam – TripleSex! En blogg för alla, oavsett läggning, civilstatus eller sexuella preferenser. Vill du ha kvalité i det du läser? Titta in 😉

 • tanya skriver:

  Hej! Läs gärna min blogg, den handlar om mitt liv, min vardag o.s.v. Jag spelar tennis, gillar att lyssna på musik & sånt, och gillar att kolla på alla möjliga serier =) Hoppas du besöker min blogg och lämnar en kommentar! 😀

  Och om du lägger till mig på bloglovin, så lägger jag till dig!
  Kram Tanya =)

  http://tanyaaa.blogg.se
  http://tanyaaa.blogg.se
  http://tanyaaa.blogg.se
  http://tanyaaa.blogg.se

 • Anonym skriver:

  Profie blogg u have.. my first time visit here. beautiful. Tc. Carolynah

 • Agnes skriver:

  Inte dåliga grejer. 😛

 • jenny skriver:

  ALLA SOM SER DET HÄR BESÖK MIN BLOGG OCH DELTA I VECKANS BLOGG.;) OM NI INTE GILLAREN BESÖK DEN INTE MER DÅE MEN GEREN EN CHANS 😀

 • haft en bra jul? (:

 • Gerdan skriver:

  1) Jag skulle välja fåtöljen Ari: bekväm att sitta i, vacker att titta på.
  2)Proffsig personal, stort urval, rimliga priser och hög kvalité.

 • Anonym skriver:

  1) Då skulle jag önska mig "Chess sektionssoffa" eftersom jag skulle behöva ha en ny rymlig och läcker soffa som man inte behöver skämmas för när man bjudit över lite polare.
  2) Jag tycker det viktigaste är att det finns inspiration att hämta. Dvs ett snyggt och planerat möblemang där man ser hur fint det skulle kunna bli :). Förutom det är det ju självklart viktigt att det finns en tillmötesgående och kunnig personal som gärna bollar lite idéer.
  För övrigt finns det alltid saker som ger ett litet plus i kanten; godis vid disken (hehe) samt tillgång till ett enkelt och smidigt system att transportera varorna till bilen (vagnar o liknande). ;D

 • Adrian skriver:

  Glömde skriva namn osv; repost:
  1) Då skulle jag önska mig "Chess sektionssoffa" eftersom jag skulle behöva ha en ny rymlig och läcker soffa som man inte behöver skämmas för när man bjudit över lite polare.
  2) Jag tycker det viktigaste är att det finns inspiration att hämta. Dvs ett snyggt och planerat möblemang där man ser hur fint det skulle kunna bli :). Förutom det är det ju självklart viktigt att det finns en tillmötesgående och kunnig personal som gärna bollar lite idéer.
  För övrigt finns det alltid saker som ger ett litet plus i kanten; godis vid disken (hehe) samt tillgång till ett enkelt och smidigt system att transportera varorna till bilen (vagnar o liknande). ;D

 • Camilla R skriver:

  1, Min favorit är Melody hyllsystem, så roligt och innovativt. Den skulle man bli glad av att äga.
  2, En rörig möbelaffär tar ju död på intresset. Så att möblerna är fint och inspirerande utplacerade betyder mest.

 • Elisabeth skriver:

  1. Jag skulle vilja ha en Infini divansoffa.
  2. Det är viktigt att det finns luft mellan produkterna, skriftlig information om det man brukar vilja veta, samt personal som kan läsa av sina kunder. Vi är ju så olika ….

 • Mitt val är definitivt Montanahyllorna. Vålamagasinets personal skulle få hjälpa mig att sätta samman en lösning för vår vägg i gränslandet mellan hall och vardagsrum. Det skulle både förenkla och försköna vårt boende!

  Då jag besöker och handlar i en fysisk butik gör jag det för att få personalens kunniga råd och hjälp. Någon som hjälper mig i beslutsprocessen och ända fram till avslut, så att jag står där nöjd och belåten i mitt hem sedan. Men för att en fysisk butik ska fungera hela vägen måste den ha ett genomtänkt komplement på webben. Fysisk butik och dess personal måste "stämma överrens med" det jag ser då jag besöker webbplatsen före eller efter besöket i butiken. För mig är det inte separata vägar fram till beslut och köp utan allt hänger samman.

 • 1. Jag skulle köpa en, nej två Tress Taklampa från Foscarini/Marc Sadler till vårt enormt stora och just nu (under vintern) mörka vardagsrum. Jag tror de skulle lysa fint tillsammans med våra Gullberglampor som hänger i fönstren.
  2. Viktigt i en fysisk möbelaffär är att möblerna kommer till sin rätt i stil utan att det blir för "inredningspolitiskt korrekt" – det ska finns några oväntade och modiga kombinationer i varje möblering som ger inspiration. Personalen ska vara avvaktande uppmärksamma och vara självklart serviceinriktade utan att vara påträngande.

 • Jojjo A skriver:

  1. Jag och sambon har nyss flyttat in i vår första lägenhet och önskar oss ett nytt köksbord. Köket är ganska litet och ett runt bord skulle passa bäst. Kartells Glossy matbord är riktigt snyggt och skulle bli perfekt!

  2. För mig är skyltning och kampanjytor viktiga. Ett snyggt och inspirerande skyltfönster som ofta förändras och synliga pågående kampanjer inne i butiken. Att skyltmaterial har en enhetlig grafisk profil är a och o för helhetsintrycket.

 • Emma W skriver:

  1)Jag skulle utan tvekan önska mig en av sideboarden fran Vass förvaring collection designad av Asplund/Claesson Koivisto Rune 2007-2008. Dom är jö sa snygga…och inte minst funktionella!! Jag fastnar rigtigt för deras rena men stilade former, originella kombinationer av färger och material men även den goda kvaliten som det bjuder pa. Kul desutom att hitta förvarings möbler som väcker fram nyfikheten samt som döljer bakom den snygga designen ladar, hyllor och annan förvaring.
  Det lila sideboardet med trä ben skulle absolut fa en kunlig plats i mitt vardags rum
  2)Jag uppskattar rigtigt att fysiska inrednings butiker bjuder pa trevlig,kunnig och tillgänglig personal. Men jag tycker nog att inspirationen runt möblerna och att fa uppleva produkten i fysisk form är nog ligga viktigt och tillkommer som ett rigtigt plus/bonus när man jämför med "shopping pa nätet".

  Tack Frida för denna underbara julkalendern du bjudit pa! Det skänns som att "när man är liten sa tror man tomten, men tack vare Frida sa kan man forstsätta idag!!"
  Onskar er alla en god forstsättning pa julen..och ett gott nytt ar!

 • irene skriver:

  Åhhh dom har ju så supermycket fint, men om jag skulle välja en produkt skulle det vara min favvis stol i alla kategorier Wegners Ch 24. Vi ska göra om köket och den stolen står högst upp på önskelistan, skulle vara så kul med en stol jag känner att jag kan leva resten av livet med….

  För mig är det jätteviktigt att det i en fysisk butik finns lite av varje….Både möbler och inredning…jag vill kunna gå in och inspireras och faktiskt kunna köpa något "varje" gång jag går in. Det är mysigt om det finns lite miljöer men det absolut viktigaste för mig är att bli överraskad, personalen är naturligtvis superviktig…men det viktigaste är ändå utbudet.

  God fortsättning!

 • Anna-Karin skriver:

  1. Jag skulle önska mig klassiska ÅLAND pinnstolar som skulle passa perfekt till mitt egentillverkade köksbord gjort av underredet på en handtrampad järnsymaskin och en ekträskiva.
  2. Det viktigaste är en butik som ger inspiration och ideer för hur jag kan inreda mitt hem och personal som är kunnig och påläst och som kan läsa min stil och ge tips jag inte skulle ha tänkt på själv.

  God Fortsättning och tack för en fantastiskt inspirerande blogg!!

  /Anna-Karin

 • Carola Stenroos skriver:

  1)Slice Soffa från Eilersen är väldigt fin och jag gillar att det är avtagbar klädsel.Stilren soffa som håller länge och har bra kvalitet.
  2)Att tex soffan visas i en inspirerande miljö gärna
  ngt som överraskar mig.Ngt jag själv kanske inte hade tänkt skulle passa ihop.

 • Marie Starck skriver:

  1) Min drömmöbel är Hansen/Jacobsens fåtölj Egget i naturellt läder som bara blir vackrare ju mer den åldras. Den vill jag ha tills jag blir 95. Minst. En kompensation för minnet av pappas läckra ungkarlsfåtölj, en fladdermus med härligt patinerat läder som mina föräldrar tyvärr gjorde sig av med.
  2) När jag handlar möbler och inredning vill jag mötas av en inspirerande mer memlik miljö, det ska kännas att butiksägaren lagt ner sin själ i butiken. Det märks direkt om det gjorts ett personligt urval, gärna med lite oväntade produkter. Jag vill gärna bli sedd av personalen, att de känns tillgängliga och gärna delar med sig av sin djupa fackmannamässiga kunskap och engagemang, samtidigt som jag vill känna frihet att strosa omkring själv i lugn och ro utan stress. Gärna en liten caféhörna med te (men inte Liptonpåsar) o kaffe eller vatten till självkostnadspris. Gärna med några inredningstidningar och broschyrer för inspiration. Ingen påträngande musik. Inga doftljus.

 • A-M skriver:

  1. Monaco Divan. Vad skönt det skulle vara att få ha denna som läsfåtölj!

  2. Bemötandet i butiken är det absolut viktigaste. Personalen får inte vara för påflugen & trava efter en runt butiken. Man måste få fundera i sin egen takt, men om man frågar efter hjälp så ska de vara hjälpsamma & kunniga.

 • Mathilda skriver:

  1.Arbetstol Aeron,utnämnd till förra århundradets bästa konsumentprodukt, säger allt för mig, som sitter vid min dator 12-14 timmar/dag.Fick tips om denna fantastiskt ergonomiska stol under min utbildning, och när min nystartade firma går med vinst har den prioritet nummer ett.Den måste ses och upplevas! Professionell kvalitet, tradition och tidlös design när det är som bäst representerar det mesta som finns hos Vålamagasinet.
  2.Det är enklare att säga så här:När jag lämnar en fysisk butik, vill jag känna att jag gärna vill återvända.Svårt att sätta fingret på vad det är, men precis som när man kommer till någons hem och känner intuitivt att här skulle jag vilja bo.

 • Åsa skriver:

  1) Jag drömmer om ett stort köksbord till vårt nya hus! Jag skulle välja Bermuda matbord och till det skulle jag köpa några Myran stolar i olika färger. 2) Bra och inspirerande miljöer där det känns som om man är hemma hos någon. Personligt men/och med stil. Kunnig personal som är genuint intresserade av inredning är förstås viktigt också. Man ska bli sugen på att handla allt i från den där lilla fina ljusstaken till soffan eller fåtöljen och bli inspirerad till att tapetsera om i samma tapet och sy nya kuddar 🙂

 • Anneli Larsson skriver:

  1) Jag skulle välja 6 st klassiska svarta Myran-stolar till mitt kök. Dessa stolar har varit drömmen för mig de sista 3-4 åren, och fick jag chansen att välja vad jag ville, skulle detta bli det självklara valet! 2) Jag vill komma in i en avskalad och stilren miljö där vänlig och serviceinriktad personal tar sig tid att hjälpa mig med mitt köp. Jag vill att det ska vara lätt att hitta i butiken, dvs inte för rörigt och blandat. Och jag vill få den där sköna känslan av att "här har man koll".

 • Susanne Hultén skriver:

  1)
  Vad passar bättre i dessa tider än ett julrim för att beskriva min önskemöbel:

  Julklappar, lussebullar och gran så grann

  runt juletid är stressen närvarande minsann.
  Fö att hjälpa julefrid och ro på traven
  och för att en stund minska på kraven,
  vill jag sätta mig i Malmstens Jättepadda som i hörnet står,
  och som i design och funktion hållit stilen i 75 år.

  2)
  När jag handlar möbler och inredning är två saker väsentligast:
  a)
  En säljare som på ett ärligt sätt vill satsa tid och engagemang för att se till att jag hittar de möbler och den inredning som under lång tid skall pryda mitt hem.
  b)
  En butik som i sina möbelutställningar kan inspirera och visa lösningar som i design och funktion gör mig hänförd och lycklig.

 • Merete skriver:

  1) Jag skulle välja soffbordet Satellite. Det skulle passa perfekt i mitt nya vardagsrum. Har precis köpt hus, så då behövs det en hel del möbler. Bland annat ett soffbord.
  2) Det viktigaste i en möbelbutik är att de olika möbelutställningarna är välgjorda och inspirerande. Sedan är det viktigt att det finns kunnig personal som kan svara på frågor och är hjälpsamma när man undrar något. De skall dock inte vara för gåpåiga.

 • Frida Stokland skriver:

  Frågor: 1) Det är svårt att bestämma en sak när det finns så mycket snyggt men Wegners Y stolar skulle jag valt om jag hade fått en sådan chans! Jag skall nämligen flytta hemifrån och tycker att stolarna är sådant fantastiskt hantverk. Dem är både funktionella och vackra. Ren perfektion! De hade blivit en perfekt bas i min just nu helt tomma lägenhet. 2) För mig är det viktigt med vackra installationer. Det får gärna var sparsmakat men det är viktigt att möblerna kommer till sin rätta i lokalen. Belysningen är oerhört viktig och något som många affärer missar. Servicen är a och o. Jag vill ha hjälp av en person som tar sig tid men samtidigt inte tvingar på en ett köp. En möbel ser jag som en investering. Jag vill känna mig nöjd över min nya möbel när jag kommer ut ifrån butiken inte att jag gjort ett förhastat beslut.

 • Mrs. b skriver:

  1.
  En modern klassiker i form av "Snö" skulle med stil få fylla ett stort behov av förvaring här hemma.

  2.
  Inspiration i ett sammanhang,
  som när liv till en dröm.
  Funktion och stil i samklang,
  ett intryck som ger beröm.

  En omgivning att beskåda
  med vacker ögonfröjd.
  Med personal som kan råda
  då känner jag mig nöjd!

 • Joakim skriver:

  1. Drömmöblerna ändras ständigt (vissa bockas av genom köp och andra tänker man om med), men just nu skulle taklampan Camouflage från Zero/Front, som säljs på VålaMagasinet, gärna få flytta in i min hall.

  2.En stor målgrupp för möbler och inredning verkar vara par i 30 – 40 årsåldern. Då sätter man bo, skaffar familj och flyttar till större – många nya saker behövs. Som en representant för den kategorin kan jag konstatera att man som småbarnsförälder gärna njuter i möbelaffärer men har svårt att få tid och ro till det. Så förutom det uppenbara – som bra utbud och service, generösa öppettider och fint fixade inredda miljöer – så måste jag svara att den avgörande skillnaden för vilken affär man besöker kan vara en så enkel sak som om de har en bra barnhörna. Lite leksaker, filmer som rullar på en skärm, ritblock och lego – svårare behöver det inte vara. Gärna ett bekvämt undanskymt amningshörn också. Och lite kaffe till trötta vuxna och frukt till barnen är aldrig fel. Är småskruttarna roade, mätta och glada så har vi lättare att bli inspirerade och faktiskt hinna få till ett köpbeslut. Annars känns det enklare att shoppa på nätet, trots att det inte alls är samma sak (jag vill ju se, provsitta och känna på möblerna).

  Sedan är det förstås trevligt om en lite del av utbudet är ganska unikt, dvs affären i alla fall är ensam återförsäljare i Sverige. Det gör det lite mer spännande att kika runt och bättre för att köpa presenter!

 • Anna skriver:

  1.
  I en Camera soffa vill jag självklart sjunka ner
  när jag en mysig film på tv ser
  Vålamagasinet har förstått vad folk vill ha
  både skönhet, funktion och kvalitet som är bra
  2.
  Det viktigaste i en butik är säljaren man möter
  som ska vara lyhörd även om kunden kanske nöter.
  Service det är a och o för mig i en affär
  det är det som gör att en kund vill handla där.

 • Ingela skriver:

  1. Det finns många vackra produkter i deras sortiment, men Arka är absolut den jag suktar efter mest. Den mjuka formen, det klassiska utseendet, massivträ, svensktillverkad – vacker för ögat och för själen. En möbel att åldras med, att använda och att gå i arv.

  2. Professionell och kunnig personal, rätt kvalitet på produkterna för det pris som är utsatt, estetisk lokal som inte känns överbelamrad av vare sig prylar eller människor. Dessutom en personlig touch som är genomgående utan att kännas "påklistrad". En kombination av detta gör att jag återkommer till en butik.

 • Agneta skriver:

  1.
  Eftersom jag kan önska mig precis vad jag vill, önskar jag mig den lampa som jag längtat efter i flera år: ENIGMA av Louis Poulsen. Dess design är enkel, stark och klassisk. Oh om jag ägde en sån, då skulle jag längta efter att få vakna och få sprida ljus i vårt hus (och jag vaknar tidigt – ofta 04.30 med min lilla son)!

  2.
  Det som är allra viktigast i en affär när jag ska handla möbler och inredning, är atmosfären. Både stämningen som skapas av en kunnig, engagerad och positiv personal och dels den stämning som skapas genom affärens inredning. Jag vill helt enkelt känna mig välkommen i den affär jag ska handla!

 • Camilla skriver:

  Ojoj, vilken svår fråga den första är. EN möbel är inte lätt att välja när alla ens favoriter finns i sortimentet.. haha.. Men jag tror att en stingray i vitt skulle sitta som en smäck just nu. Nu efterallt julstök skulle det nog inte kunna bli bättre än att få gunga sig till ro med en bra inredningstidning i denna skönheten. Så en vit Stingray blir svaret på fråga ett 🙂

  På fråga två svarar jag.. Intresse!
  När jag kommer in genom dörrarna måste något fånga mina ögon och mitt intresse. När jag sen är intresserad av något så måste personalen vara serviceinriktad, kunnig och intresserade av att hjälpa mej med mina frågor och funderingar. En hjälpsam personal kommer man långt med, och det får mig att komma tillbaka både en och två gånger.

  GOD JUL!

 • Anna skriver:

  1. jag slulle välja Tree Klädhängare – jag tycker den är både funktionell och snygg! Tar in naturkänslan till hemmet. Alla krokar kan slänga sig i väggen!

  2. Det viktigaste med en fysisk butik är just det fysiska. Produkterna i sin helhet, personalen med bemötandet och kunskapen – allt det där i 3D som man inte får i 2D, helt enkelt!

 • Christina Malmgren skriver:

  -Oj! Säger Jag. -Vilket "Paradis" för ett Inredningsfreak.
  Synd Jag inte Bor i Uppsala, då vet jag VAR jag skulle tillbringa många vintergrå söndagar och drömma mig bort och "må-bra-shoppa"…

  .-Så här vid Datorn med Distans och Sans, skulle Jag vara FÖRNUFTIG och Välja Något som Jag Verkligen BEHÖVER: Det Skulle Bli VITRINSKÅPET STOCKHOLM.

  .Tidlös Vacker Förvaring som Rymmer Mycket, håller dammet borta från böcker och prylar samtidigt som de visas upp!!!
  Ett "säkert kort".

  -Hade Jag däremot Befunnit Mig i Butiken, finns det såå mycket Vacker och Kul Design som "Sticker Ut", att Valet kanske hade blivit annorlunda – eller snarare så hade det blivit detsamma + lite till!

  .-En Bra Fysisk Butik: Har Både De "Tidlösa" och Praktiska BasMöblerna som Jag Behöver och Den Nya Spännande, Vackra, Roliga, Innoativa Designen som "Sticker Ut" och Ger Nya Praktiska Lösningar!!!
  SÅNT som Jag INTE Visste att Jag Behövde – Men Bara MÅSTE HA!!!
  Samtidigt som Den ger den där Genuina "Hemma-Mys-Känslan".
  -Den har Allt Jag Behöver till Mitt Hem. Vilket Innebär Både Möbler och Småprylar, Belysning och en Hääärlig Textilavdelning(Vilket Ni verkar ha!).
  -Såå att Jag kan SKAPA HELHETEN i Mitt Hem.

  .-SJÄLVKLART har den Även en Serviceinriktad och Kunnig PERSONAL som är Intresserad av och "Älskar" Sitt Jobb och att Ge Mig som Kund Både Saklig Information och Personliga och Engagerade lösningar.

  .-Dessutom finns det TILLRÄCKLIGT med Personal såå att Jag Slipper Vänta en Evighet När Jag Behöver Hjälp! -De låter Mig även få ta Mig den Tid Jag behöver på egen hand.

  .En Möjlighet att Samla Intrycken och Besluta Mig över en Avslappnande Fika är inte heller så dumt. Ibland , kanske t.o.m. avgörande, om det är en stor butik med mycket intryck och spriiing!

 • Omar Ud-Din skriver:

  1) En Lamino fåtölj skulle jag välja. En tidlös svensk klassiker som jag uppskattar mycket för sin enkelhet och rena form. Den sätter sin prägel på rummet och samtidigt passar den alltid in, oavsett i vilka hem och rum den än må hamna.

  2) En butik är både av kunskapsmässig vikt och dels av visuell vikt. När jag kommer till en butik vill jag se desigen, känna på den, prova den, prata om den och uppleva känslan av den. Färgnyanser säger ingenting på skärmen. Men att känna en textur under handen och se en röd nyans skifta i solljuset, det är guld. Särskilt när det är av vikt att välja rätt. Och när det handlar om design är det inte bara av vikt, det är ett måste.

 • Veronika skriver:

  1.Jag fastnade direkt för Cool Loveseat Fåtölj. Den enkla och stilrena designen tilltalade mig, och så är röd min favoritfärg. En färgklick i ett hem som annars går mest i vitt och svart. Perfekt för att mysa med maken, att krypa upp själv i med en bok, och en bra plats för mingel när man har fester.

  2.Många olika miljöer som presenteras på ett inspirerande sätt. Som uppdateras regelbundet så att man vet att nästa gång man besöker butiken har man något nytt spännande att se fram emot. Jag vill känna att här är en butik som har koll på den rådande trenden, men samtidigt är det roligt att bli överraskad med nytänkande och produkter som man kanske inte hittar överallt.
  Personalen ska hälsa och visa att de finns, men sedan hålla sig i bakgrunden och låta mig få titta i lugn och ro. Personalen ska var trevlig, kunnig och engagerad i mitt köp om jag behöver hjälp. Det ska vara viktigare att jag blir nöjd än att försöka få mig att köpa en dyrare produkt. Det kommer man ihåg. Står det mellan två likvärdiga butiker går man ju självklart först dit man känner sig bra och ärligt bemött.

  Något som jag verkligen uppskattat nu sedan man fått barn är en liten lekhörna. Det gör att vi kan stanna kvar lite längre i butiken och prata genom vårt inköp. Kanske slå till på en gång istället för att behöva gå hem och fundera på saken. Som sist då kunde vi köpa tapeter just tack vare en bra lekhörna som höll vår son nöjd.

 • lovisalöwenborg skriver:

  åh vilken härlig blogg, jag brukar sjäv fixa måla om och greja i hemmet, detta hittas under inpiration på min blogg. ska kika in oftare.. kram på dig och god jul

 • ann-sofi skriver:

  jag skulle vilja vinna stero paketet till mej för jag är vädr att få vinna det till nyåret nu

 • Elga skriver:

  Samsas soffmiljö, så snyggt och tidslöst så att man bara kan dö. För mig är det viktigt att känna och prova möblerna före köp, annars skulle det verkligen vara som att köpa grisen i säcken. Den butiken ska jag verkligen besöka.

 • 1. Jag skulle lätt önska mig en AJ golvlampa, gärna i vit. Det hade passat in bra bland våra saker och så hade vi genast kunnat bli av med den gamla fula stålampan vi köpt billigt på IKEA. Vi är i processen att byta ut saker vi köpt billigt för att vi var tvungna till saker som vi egentligen vill ha, som är snygga och passar bättre in och ger ett harmoniskt lugn i lägenheten, istället för en skrikig sned lampa.. ;).
  2. Klämma-känna är det viktigaste för det kan man inte göra i nätbutik. Provsitta om det är en fåtölj eller soffa, klämma och känna på tyg och material. Prova finesser och helst av allt – trevlig personal som gärna vill visa och låter sina kunder kläma och känna.

 • Susanne skriver:

  Stockholm 532ww Bokhylla är min högsta önskan utan tvekan, helst två! Just nu har jag bara en liten bokhylla, som jag verkligen har fått klämma in böckerna, och sedan fått knöla in resten ovanpå varandra. Inte kul för en bokälskare som jag!

  Det absolut viktigaste för mej är givetvis priset, min ekonomi måste tillåta det. Sen är det givetvis leveransen, när man väl hittat något då vill man ha det på en gång, och "inte gå och vänta i tre veckor, för att det inte finns på lager just nu". Det ska finnas hemkörning omgående eller dagen efter, eller när kunden önskar ha möblerna!

 • Kristin skriver:

  1) Jag skulle vilja ha fåtöljen Barcelona – jag har länge längtat och trånat efter en sådan, men ekonomin sätter käppar i hjulet. Nåväl, någon dag kanske den kommer stå i mitt vardagsrum och förgylla vardagen.
  2) Endast i en fysisk affär kan man få känslan för möblerna. Man kan uppleva dem på flera plan, via syn, känsel och kanske till och med lukt. Du kan få en kroppskänsla för dem genom att provsitta och ligga. Och sedan finns där ju experter på sitt område, inredning, som kan ge dig råd, tips och inspiration. Jag tror aldrig nätet kan slå den verkliga möbelbutiken.

 • Ninni Eriksson skriver:

  1) Jag Har alltid mycket svårt att välja ut någon speciell sak när det finns flera saker som intresserar mig. Förvaringsserien SNOW (Asplunds) skulle jag gätna vilja ha som ett koplement till min köksförvaring. Serien har en enkel, intressant och tidlös design samt många variations möjligheter och färger. Skulle inte heller säga nej till fåtöljen EGGET. Dess runda och mjuka form påminner mig om barndomens läderlappsfåtölj och det är en möbel som verkligen kan förgylla upp en inredning.

  2) När jag handlar i en fysisk affär är det viktigt att deras varor är arrangerade på ett smakfullt som kan ge mig som kund nya ideér och inspiration. Att personalen är kunnig och inte tränger sig på så fort man kommer in i butiken. Som kund vill jag gärna själv gå igenom sortimentet och behöver jag hjälp och råd säger jag till. Stort plus om personalen har känsla /kunskap för inredning. Det kan också vara bra att få se ex en möbel fyskiskt, ibland är det svårt att få en exakt bild över hur den passar in hemma ( storlek, färg m.m.)genom att bara titta på en bild.

 • Susanne S skriver:

  1.Jag skulle välja en soffa från deras stora sortiment.Ett besök till soffavdelningen skulle vara kul.En soffa måste provsittas. Väljer jag från nätet så blir det en Eilersen och den som kallas Box.Sofforna från Norells är också fina.Soffan skall både vara skön och snygg.
  2.För mig är det viktigt att möblerna är exponerade i trivsamma miljöer. Det skall vara en fröjd att komma in i butiken, vandra genom de olika miljöerna och låta sig inspireras.Är det en mindre butik med mest små prylar så skall dessa också vara snyggt exponerade, Då är det speciellt viktigt att det inte är för fullt i butiken utan att allt kommer till sin rätt. Hur som helst i bägge alternativen är det viktigt att kunden bjuds på inspiration. ideér är ju som bekant – gratis.Det skall kännas så trevligt att man vill återvända till butiken ofta för att hämta inspiration.
  En självklarhet är också att personalen är kunnig, trevliga och tillmötesgående. Att de finns till hands när kunden behöver råd.

 • Lasse skriver:

  1.Jag väljer en Svanenfåtölj.Det är en klassiker och skulle passa bra i vårt hem, Därför skulle jag vilja ge en sådan till min sambo.
  2.Stor eller liten butik så skall produkterna vara snyggt exponerade på hyllor eller i olika miljöer.Man skall överraskas i butken vilka oanade möjligheter som finns att kombinera saker och ting.Naturligtvis så finns också kunnig personal tillhands som älskar sitt jobb och kan känna av vilken hjälp kunderna önskar.
  Butiken om den lyckats med detta blir ofta ett utflyktsmål för att hämta inspiration som i sin tur leder till ett planerat inköp.

 • Anonym skriver:

  1: Jag har länge suktat efter lampan "Signal Jielde Bordslampa" och såg efter surfande på hemsidan att de hade den, den är super cool och finns ju i många snygga färger!

  2: Det viktigaste är att affären osar inspiration! Gärna att det är inrett i olika sektioner som små rum med olika teman. Samt såklart att det är god service och att man känner sig välkommen, gör väldgt mycket att personalen är trevlig!

  Håller tummarna hårt!

 • Annika Bergström skriver:

  Utan att ens blinka väljer jag en röd Egget Fåtölj av Hansen/Jacobsen. En designklassiker som skulle vara ett smycke hos mig. Platsen för drömmen utsåg jag redan när vi ritade huset.

  När jag går in i en möbelbutik vill jag känna stämningar, känna lukter och uppleva helhetslösningar. En möbel kräver alltid ett sammanhang.

 • Jenny skriver:

  1: Jag skulle verkligen vilja ha lampan "Signal Jielde Bordslampa", har bloggat om den tidigare och älskar den industriella formgivningen och att den finns i många snygga färger, skulle allra helst vilja ha en röd på mitt skrivbord!

  2: Det viktigaste med en fysisk butik är att den osar inspiration! Helst att den är inredd i små sektioner som små rum med olika teman. Självklart är det super viktigt också att man känner sig välkommen, personalen måste vara trevlig helt enkelt och hjälpsam!

 • MiaHB skriver:

  1) Om jag fick önska mig en enda möbel eller vara från Vålamagasinets sortiment så skulle det vara Carl Malmstens Rundrygg, jag är otroligt svag för Malmstens vackra möbler, sköna linjer och klassiska former som tar sig bra ut i alla miljöer och tidsepoker. Jag skulle ha denna fåtölj som blickfång i mitt vardagsrum och inreda runt om, allt efter vad som passar till. Fåtöljen skulle vara mitt andningshål i vardagen, ett ställe för återhämtning och vardagslyx, jag skulle dricka stora koppar te och ha en hög stapel pocketböcker på golvet bredvid!

  2) I en fysisk butik är det spännande att se vilket håll man dras åt, olika möbler, snitt och färger lockar olika personer. Jag dras ofta till gröna nyanser och klassiska linjer. Jag, som inte är ett inredningsproffs naturligt sedan födseln, uppskattar när möbler sätts in i olika sammanhang, så att jag kan föreställa mig hur det skulle kunna se ut hemma hos mig. Slutligen uppskattar jag hur, i den fysiska butiken, alla mina sinnen kan uppleva möbler, jag kan t ex känna träets mjukhet mot handen!

 • Vill bara önska dig en riktigt mysig fortsättning på julhelgen!

  Kram Karin

 • Tassa skriver:

  Drömmen är matbordet GM 2152 i körsbär. Elegant och flexibelt. Passar både familjemiddagarna till vardags och en elegant nyårsmiddag med hela släkten.

  I en fysisk butik vill jag både få inspiration i uppbyggda miljöer och kunna se kvaliteter och detaljer. Det är också viktigt med kunnig och hjälpsam personal som kan ge goda råd och hjälp.

 • fialisa skriver:

  1. En däckstol Classic Garden Atlanta

  2.Efter att i trädgården satt planta efter planta, kan jag mig luta i en däckstol Classic Garden Atlanta
  för att samla energi
  i en trädgård med mycket att "stå" uti

 • fialisa skriver:

  här kommer svar nr 2

  En butik ska vara inbjudande direkt vid ingången, inga påflugna säljare, gärna en ringklocka att ringa i NÄR man behöver hjälp, positiva glada säljare som utstrålar värme, inte för upplockat i butiken typ som på ICA hyllor, prismärkta varor och en härlig atmosfär och absolut inte en för stressig upplevelse utan lugnt och fridfullt.

 • Emelie skriver:

  1. Jag skulle utan tvekan välja stolen Ch24 av Hans Wegner. En fantastiskt fin stol som fungerar både solitär till skrivbordet eller flera stycken runt matsalsbordet. Jag njuter av dess former.

  2. Jag vill bli inspirerad, överraskad och börja tänka i nya banor när besöker en möbelbutik. Detta genom möblerade miljöer med olika stilar på möbler som kryddats med färgstarka textilier och inredningsdetaljer. Samt lite djärva inslag av kanske väggmålningar och udda små prylar. Jag vill få "hemma hos" känsla och gillar när det står vackra snittblommor på bordet och är uppdukat med läckert porslin. Det får gärna vara lite labyrintvarning i butiken, då det värsta som finns är möbelaffärer som ekar tomt och öppet. Jag vill inte se alla andra som är i butiken utan kunna testa möblerna i lugn och ro.
  Sedan är personalens attityd och bemötande viktigt, kunnigt och avslappnat och med glimten i ögat. Det gillar jag.

 • Emelie Gustafsson skriver:

  1. Lilla Åland! I vilken färg som helst. Älskar Carl Malmsten och stolarna skulle vara perfekta runt mitt nya stora matbord. De skulle få följa med livet ut.

  2. På första till tionde plats kommer sortimentet. Det är det som gör butiken värd att besöka och som inspirerar. I sortimentet vill jag hitta de bästa klassikerna men också bli överraskad av sånt jag inte kände till tidigare. Och hitta nytt ofta! Gärna från hela världen.

 • Anki Karlsson skriver:

  1. en SÄNG står först på min önskelista!! en LIBRA PANEL SÄNG!!!!
  2. naturlgtvis är det sortimentet o hur det är presenterat som är det allra viktigaste!!! sen är det ju förstås en tillmötesgående o kunnig personal som låter mej titta i lugn o ro men genast är tillgänglig då man vill ha hjälp, personal som kan allt jag vill veta o annars raskt tar reda på det!!

 • Maria skriver:

  1. En Bestlite golvlampa. Den enda golvlampa jag egentligen skulle vilja ställa vid min soffa.

  2. Dels vill jag att det ska vara luftigt i butiken, man ska verkligen se varje enskild möbel, men även att det är lockande miljöer som är uppbyggda. Sedan är det viktigt att personalen kan sin sak eller visar på stor vilja att ta reda på det man frågar om, om de inte besitter den kunskapen. Sedan tycker jag om att få titta helt själv i lugn och ro, om jag sedan vill ha hjälp ber jag om den.

  God Jul!

 • Lillsnörpa skriver:

  L Ä C K E R T ljudsystem!
  God Jul och Gott nytt år! /Lillsnörpa

 • karin skriver:

  1. Amanda hängmatta! cool – snygg design och perfekt i dessa stressade tider – Även om man är karriärskvinna på dagarna vill man vill "filosofera snyggt" på lediga stunder…..

  2. Utan tvekan -riktigt personlig och engagerad personal och service. Som är intresserad av hur just jag har för stil hemma, som ger egna förslag, som fungerar nästan som en personlig heminredare. Har ännu inte mött ngn personal i ngn möbelbutik som är riktigt duktig på detta. Och att det finns en tydlighet i olika färgval och material på plats – att man inte behöver fråga om den detaljen.

 • Anneli skriver:

  1. Vet ej om det räknas som möbel men man kan aldrig överskatta vikten av bra belysning – önskar en Arkipelag Golvlampa till mitt hem. Läsbelysning och sidebord i ett – så himla smart.
  2. I en inredningsbutik är det viktigaste att ALLA känner sig välkomna och blir inspirerade oavsett plånbok. Gärna utställningar där billigt respektive lyx finns representerat typ dina budget/lyx förslag. Att prisuppgifter står tydligt – när man är ute och handlar med den lilla plånboken kan det ibland kännas pinsamt att fråga efter priset.

 • Sara skriver:

  1. Jag behöver en läslampa i mörkret på ovanvåningen! Snygga Randon F fastnade jag för. (Skulle den vara slut tar jag den vita AJ golvlampan)
  2. Det viktigaste i en möbelbutik är för mig -att klassiska designade möbler och lampor finns där! Av de "stora" som Arne Jacobsen, Bruno Mattsson, Poul H, Wegner. Även om man inte har råd att köpa kan jag titta och aaahh:a och planera var den och den skulle förgylla i mitt hem -tills jag verkligen är säker på vilken klassiker jag tar mig råd att köpa.
  På så vis blir möbelbutiksbesöket både som ett utställningsbesök och ett shoppingtillfälle!

 • sofia L skriver:

  1: för att jag själv vill mig det bästa vill jag gärna en EnigmaTaklampa testa.

  2: Eftersom vårt möbeldesign hem är mkt mager passar det mesta från VålaMagasinets lager

 • sofia L skriver:

  fort sättning på fråga 2 Sofia L!( råkade trycka för snabbt på datorn:-( )
  2: Ett leende och ett påläst säljare, göra att mina köpval mkt lättare.

 • Annika skriver:

  1) En Brixham svängd sektionssoffa. Mycket mysigare än de fyrkantiga som är i ropet just nu.

  2) Framförallt att det finns möjlighet att provsitta/-ligga i möblerna – jag är inte beredd att lägga ut en massa pengar på något jag inte fått prova. Det finns inget värre än affärer där man verkar avogt inställd till att jag ens lägger mig ner i en soffa, exvis genom plädar draperade över hela soffan/fåtöljen, eller blickar från personalen. Tänk om personalen till och med kunde rekommendera att man provlåg!
  Ärlig och charmig personal är också viktigt – sådana som tar reda på mina behov och ser till att jag får prova mig fram till vad som passar mig. Inte sådana som bara pekar, eller butiker med för få anställda så man inte kan få hjälp när man behöver det.
  Jag vill också att priset ska framgå tydligt – när man inte har råd är det jobbigt att hela tiden behöva fråga.

 • nina w skriver:

  Hej,
  1. utan tvekan skulle jag välja BARCELONA för Fåtöljför den skulle verkligen vara "the light of my" gillestuga.

  2. Butiken ska vara tilltalande, vara lugn och harmonisk men samtidigt "rocka". Den ska väcka lusten till inredning och inspirera mig oavsett stil. (Ett stort plus är även om säljarens hjärta klappar lite extra för de möbler och inredning som företaget säljer)

 • Sandra Berg skriver:

  1.Jag skulle välja lampan FLY FLY.
  För att belysning är så viktigt i ett hem. Rätt belysning kan få din inredning och ditt hem att lyfta.Den här lampan är dessutom som ett konstverk i sig själv!

  Länk: showpicsinventory.php?ID=1082″ rel=”nofollow”>http://www.valamagasinet.se/dialogshowpicsinventory.php?ID=1082

  2. Det är viktigaste är att jag blir inspirerad.
  Att det finns massor av kompositioner att titta på. Olika typer av inredning och stilar att inspireras av. Gammal stil, ny och trendig stil, avskalat och färgexplosion! Kontraster! Oavsett inredningshumör för dagen så vill jag hitta inspiration och hitta någon produkt som inspirerar mig.

 • Sandra Berg skriver:

  Postar igen då min länk inte fungerade i förra kommentaren.

  1.Jag skulle välja lampan FLY FLY.
  För att belysning är så viktigt i ett hem. Rätt belysning kan få din inredning och ditt hem att lyfta.Den här lampan är dessutom som ett konstverk i sig själv!

  Länk:
  http://www.valamagasinet.se/?&MainMenu=2&CategoryMenu=0&CatalogPager=3&ShowItem=1082

  2. Det är viktigaste är att jag blir inspirerad.
  Att det finns massor av kompositioner att titta på. Olika typer av inredning och stilar att inspireras av. Gammal stil, ny och trendig stil, avskalat och färgexplosion! Kontraster! Oavsett inredningshumör för dagen så vill jag hitta inspiration och hitta någon produkt som inspirerar mig.

 • 1 – En personlig dröm, som jag har varit nära att lägga vantarna på flertalet gånger, är Caravaggios taklampa (Light Years) i vit lack, den största storleken. En tidlös design som passar många stilar och håller länge. Urläcker!

  2 – Att kunna handla hos nätbutiker passar många, och det är trevligt att möjligheten finns. Men visst finns det ingenting som slår en fysisk butik där man får klämma och klappa på artiklarna?
  Det viktigaste för mig är att sortimentet följer en tanke ända från inköp till presentation i butik, där miljöer är genomtänkta och tanken är att inspirera köparna till att upptäcka nya kombinationer av pjäser de redan har och pjäser de vill införskaffa.

 • Therese Appel skriver:

  Jag och min sambo har precis köpt ett 50-tals hus i Göteborg. Det är mycket att göra men eftersom jag är svag för belysning och detaljer skulle jag välja Bolero Taklampa, antingen svart eller favoritfärgen röd. Jag ÄLSKAR den och skulle sitta perfekt i vårt nya kök.

  Öppna dörren. Låta sina ögon blicka mot hela lokalen. Ta ett djupt andetag, känna doften av olika material, hantverket och känslan. Dra handen längsmed möbeln, första mötet, känna efter om det är ömsesidigt. Slå sig ner, titta sig omkring, låta blicken falla ner och fundera om det skulle fungera att låta möbeln följa med hem, kärlek vid första ögonkastet? Låta det smälta in, mötas igen. Hållbart, nu, sen och i framtiden? Nu och för evigt.
  Mötas av en vänlig röst, lyssnar till mina behov, kommer med fast råd och tips. Kravlöst och alltid lika välkommen igen och igen.
  Det är en känsla att handla till sitt hem. För det är där jag lever, älskar och bor.

 • Lena skriver:

  Hej

  1: Svårt att säge en sak när de har så mycket fint. Men en Pernilla 3 Mi 478 Fåtölj, skulle sitta som gjuten i min lägenhet. Är svag för Brunos fåtöljer.

  2: Mycket "rum" så att man få se möblerna i en verklighetstrogen miljö.

 • Henrik skriver:

  1. Swedesses soffa "Solid soffa". En klassiskt soffa passar en fartfylld familj alla chanser till återhämtning. Soffan är av god kvalité och skulle definitivt tåla tre barns framfart och samtidigt vara representabel i andra sociala sammanhang.

  2. Inspiration! I en butik får man möjlighet att se möbler, textilier, belysning och andra saker i ett nytt sammanhang. På webben är det svårt att se möblerna tillsammans med andra prylar, i butiken får du den möjligheten samtidigt som du kan känna på sakerna, sitta på dem och testa dem.

 • Henrik skriver:

  Tryckfelsnisse smög sig in i förgående inlägg. HÄr kommer ett nytt!

  1. Swedesses soffa "Solid soffa". En klassiskt soffa som passar en fartfylld familj och ger alla chanser till återhämtning. Soffan är av god kvalité och skulle definitivt tåla tre barns framfart och samtidigt vara representabel i andra sociala sammanhang.

  2. Inspiration! I en butik får man möjlighet att se möbler, textilier, belysning och andra saker i ett nytt sammanhang. På webben är det svårt att se möblerna tillsammans med andra prylar, i butiken får du den möjligheten samtidigt som du kan känna på sakerna, sitta på dem och testa dem.

  2009-12-26 @ 18:46:55

 • Ylva skriver:

  1) Bordet Bläse elips i ek är det jag önskar mig mest ur Vålamagasinets sortiment. Så smäckert trots den hårda bordsskivan – helt underbart! Enkelt men ändå så fullt av uttryck!

  2) Kunskap, goda råd och en närhet till produkterna som man bara kan få i en fysisk butik. Jag gillar att få uppleva en möbel, att få prova och känna på den innan mitt beslut om inköp. Helt enkelt att tillsammans med och med hjälp av en levande person göra mitt val!

 • Sofie skriver:

  1) En Lamino fåtölj i ek/svart och Collage taklampa är objekt som jag dreglat över länge, och kommer att dregla över länge. Är löjligt förtjust i dem – de är så otroligt vackra och jag skulle ha glädje av dem tills jag "lämnar in." Det gick inte bara att välja en…

  2) För mig är det viktigt att få gå och klämma/känna på möbler etc. Gillar när man skapar olika miljöer för (samma) möbler – så man ser dem ur ett nytt perspektiv. Det är väldigt inspirerande och roligt. På så sätt tycker jag man lär sig tänka "utanför ramarna". Miljön är helt enkelt helt klart viktig. Rent och snyggt, trevlig & behjälplig personal – och det får absolut inte vara ett café/restaurang inne i möbelbutiken… blir så less när det stinker mat, när man helst av allt bara vill insupa doften av nya möbler:(

 • AnnaJ skriver:

  1) Jag skulle önska mig Arka stol som är formgiven av Yngve Ekström och tillverkas av stolab. För två år sedan såg jag TVÅ begagnade för en fjärdedel av nypriset i en secondhandaffär på Gotland under en cykeltur. Jag har ångrat mig många gånger att jag inte senare på dagen åkte tillbaka med bilen och köpte dem, iallafall en av dem. Den är/skulle vara perfekt i min hall! Jag vill ha! Har efter min Gotlandstur ej sett den på någon annan secondhand affär eller loppis och nypriset skulle göra lite för stort hål i plånboken för tillfället så tyvärr finns den ej i min ägo =(.

  2) För mig som person är det viktigt att det finns kunnig och trevlig personal som kan svara på frågor jag ev har. Dock gillar jag inte när de hänger över en hela tiden. Sedan ogillar jag trånga affärer där man inte ser möblerna och fina inredningssaker mm för att det är för mycket, lokalen får gärna även vara ljus. Inspiration kan även vara trevligt att få i en butik, men ofta speciellt när det gäller möbler har jag redan en idé och då är det viktigast att jag ser själva möbeln och inte vad den "passar ihop med". Ja, det är nog det viktigaste för mig i en möbel- och inredningsbutik.

 • Jessica skriver:

  1) Jag skulle önska mig Dalarö matbord. Det hade passat superbra i vårt vardagsrum. Vi har letat länge efter ett bord dit men inte hittat något som riktigt passat i stil och plånboken.

  2) Det viktigaste är att det är rent och snyggt. Det får inte vara rörigt och helst ha en tydlig uppdelning vart man hittar till exempel soffor och vart man hittar matbord. Sedan får det inte vara för trångt utan man skall enkelt komma åt att provsitta och se möbeln från alla sidor.

 • Gagga skriver:

  1. En eller flera pilasterhyllor har länge legat i topp på min "villhalista". Befintliga bokhyllor ständigt överfyllda, hur jag än kompletterar. Pilasterhylla i lämlig färg lite här o där i huset där man kan stoppa in böcker man vill ska synas bättre o finnas till hands.Först o främst en speciell för nyinköpta olästa och för låneböcker i sovrummet,sen en med inspirationsböcker i ateljén, en med kokböcker i köket,en med vackra "blädderböcker" i vardagsrummet, osv.

  2. Saknar en möbel/inredningsbutik med kvalitét och stil här i de värmländska tassemarkerna. En butik där man kan hitta klassiker och nyheter i noga utvald design. En butik där man känner sig välkommen av kunnig och diskret lyhörd personal, väl insatta i fakta om sortimentet.

  God fortsättning på julen och ett riktigt gott nytt designår önskas ni alla Gagga

 • Anna skriver:

  1) CAMOUFLAGE av Front!! Tjejerna är verkligen duktiga. Vill se deras lampa i vårt höga trapphus så att vi både ser den från hallen direkt man kommer in och från allrummet på övre plan. Gillar stora lampor…
  2) Det är extra kul när man kommer till butiker som FÖRÄNDRAS!!!
  Det ska HÄNDA SAKER i butiken så att det känns spännande att åka dit för att det inte hela tiden ser likadant ut. Olika teman och happenings är extra kul om det förekommer!
  Även om möblerna är placerade i fina INSPIRERANDE och FÖRÄNDERLIGA miljöer är så klart roligt. Det visar att möblerna passar in i olika stilar och att man själv bestämmer hur man vill forma sitt eget hem. Kunderna ska vilja titta in lite då och då för att inte missa något!

 • Anna R skriver:

  1. Taklampan Fly/icon från Kartell i en läcker färg skulle vara en färgklick och en skön kontrast till mitt matsalsbord från tidigt 1900-tal, så den står högt på ösnkelistan.

  2. Butiken ska fungera som en inspirationskälla med skyltningar som väcker nya idéer. Den ska vara "möblerad" så att varje möbel kommer till sin rätt och att man som kund kan röra sig utan att vara rädd att välta ner saker med väskan. En kunnig, uppdaterad och serviceminded personal, som har kunskap och inte använder de klassiska säljargumenten.

  Hoppas att ni har en riktigt skön julhelg!

 • InaStina skriver:

  1. Amanda Hängmatta – Den dagen barnen är större och jag slipper vara på min vakt hela tiden så slår jag till på en sådan och en bra bok!

  2.
  S=Stil
  E=Engagemang
  R=Rådgivning
  V=Välkomnande
  I=Inspirerande
  C=Cirkapris (prutbart…!)
  E=Erbjudanden
  M=Motivation
  I=Idéer
  N=Nytänkande
  D=Design
  E=Exemplifiering
  D=Dialog

  God fortsättning!

 • Anonym skriver:

  1. En Laminofåtölj med fotpall i bok/grått står högt på önskelistan då vi behöver komplettera med en till vår läshörna (har en i dagsläget)!

  2. En butik ska vara inbjudande med trevlig & kunnig personal, fylld med fina saker – allt ifrån klassiker till nytt som håller dvs klassisk stil – och inspirerande! Butiken får gärna vara stor så man känner att man får plats och kan gå runt och känna/prova. Personelen får inte vara för "aktiv" dvs ej hänga över en men om man vill fråga dem något ska de finnas där :o) Ja, ett exempel på en sådan affär är t ex Miljögården i Lund, många plus till dem!!!

 • Maria skriver:

  1. En Laminofåtölj med fotpall i bok/grått står högt på önskelistan då vi behöver komplettera med en till vår läshörna (har en i dagsläget)!

  2. En butik ska vara inbjudande med trevlig & kunnig personal, fylld med fina saker – allt ifrån klassiker till nytt som håller dvs klassisk stil – och inspirerande! Butiken får gärna vara stor så man känner att man får plats och kan gå runt och känna/prova. Personelen får inte vara för "aktiv" dvs ej hänga över en men om man vill fråga dem något ska de finnas där :o) Ja, ett exempel på en sådan affär är t ex Miljögården i Lund, många plus till dem!!!

  2009-12-26 @ 21:05:38

 • Mia skriver:

  1. Monaco Divan. Vi har just blivit klara med vår tillbyggnad. Detta skulle bli pricken över i !
  2. Miljöer med omtanke. jag vill känna att jag skulle trivas med möblerna och gärna få inspiration till hur de kan kombineras.

 • Sandra skriver:

  Oo. Jag önskar mig definitivt en Samsas-soffa! Fast helst två, eller ett par fåtöljer också… ^^ Lugn och ro vill jag ha när jag tittar på möbler i en fysisk butik. Så man kan känna sig som hemma – och få en känsla av hur möbeln man är intresserad av skulle kännas hemma. God fortsättning!

 • Maria skriver:

  1. Skåpet Componibili från Kartell skulle jag vilja ha som förvaring i mitt pysselrum! Och när jag ändå är igång och drömmer kan jag passa på att önska mig en stor härlig matta från Kasthall!!

  2. För mig är det viktigt att man sätter möblerna i ett sammanhang och visar upp dem i en miljö där man kan se sig själv bo. Tillmötesgående och kunnig personal är självklart också viktigt när man behöver hjälp och tips. Men det som känns mest viktigt i en fysisk butik är att det finns ett genomtänkt koncept genom hela köpprocessen, från att man kliver in genom entrén tills att möbeln har landat hemma. I ett sådant koncept bör service stå i fokus, så som första bemötande och rådgivning, till mer praktisk hjälp, som t.ex. hemkörning. Man ska känna sig välkommen även efter avslutat köp.

 • Ladybird skriver:

  Hej!
  En taxibilsgul Vipp-soptunna skulle lysa upp mitt badrum och ge det en touch av NY. En glädjespridande soptunna – det är inte dåligt att ha!

  I en möbelbutik uppskattar jag inspiration, service och ett bra sortiment till överkomliga priser.

 • Micke K skriver:

  1.PK 31 Soffan vore inte helt fel i mitt vardagsrum. Dels är jag i stort behov av en ny soffa då min gamla är just det – gammal…
  Älskar PK 31 Soffans design och dessutom ser den riktigt skön ut…

  2. Det är de små sakerna som gör helheten. Första intrycket till exempel. En butik ska gärna ha en inbjudande entré, butiken i sig ska ge ett städat och välplanerat intryck. Möblerna ska presenteras gärna ihop med ett "rum", så man får se hur det kan se ut i hemmiljö. Trevlig personal och ett proffesionellt bemötande ser jag som en självklarhet.

  God fortsättning!

 • Linus skriver:

  Hej Frida!

  1. Utan tvekan Funzionalismos nyutgåva av Charles & Rays "Eames Lounge Chair and ottoman". I tvenne exemplar till hemmabion för att ersätta den nuvarnade skinnsoffan Pasadena Alcantara (design Karl Rüdiger). Rätt fåtöljer är det sista som fattas innan min egen lilla biograf är en dröm som gått i uppfyllelse! Och Lounge skulle bara vara sååååå rätt! 🙂

  2. Kan bara instämma i flera av kommentarerna ovan, det är viktigt att möblerna visas upp på ett sätt som gör det möjligt för mig att se dem som de skulle se ut i mitt eget hem. Jag tycker också att det är väldigt viktigt med ett hållbarhetstänkande, en tydlig miljöprofil och god affärsetik. Det är viktigt att kunna känna att man kan lägga sina pengar på saker som inte innebär att till exempel regnskog avverkas eller barn utnyttjas. Bäst i klassen än så länge är faktiskt IKEA.

  God Fortsättning!

  Kram

 • Maria skriver:

  1. En barcelona fatolj 🙂
  2. BRA service, hjalpsam och trevlig personal ar det allra viktigaste!

 • Linda W skriver:

  1. Flower soffbord från Swedesse (vårat soffbord i glas sprack nämligen på juldagen).

  2. Att det är uppställt på ett inbjudande och inspirerande sätt. Jag vill få känslan av att det inte bara är t ex soffan jag ska behöver utav även att jag bara måste ha soffbordet och kanske även kuddarna i soffan också 🙂 Personalen måste absolut kunna inspirera mig och vara trend- och kvalitétsmedveten.

 • Jessica skriver:

  Hej!

  Jag hade velat ha Theselius fåtöljen! Har länge drömt om denna fåtölj med den är allför dyr för min plånbok. Tycker den är ett konstverk i sin design!

  När jag handlar möbler i en fysisk butik värdesätter jag: bra service från personalen, trevliga miljöer och ett fräscht helhetsintryck.

  God fortsättning!

 • Oj det fanns så MYCKET fint o välja på så det va inte helt lätt!

  1. En Barcelona fåtölj fick det bli, den har alltid varit en favorit och en ösnkemöbel.

  2. När jag handlar möbler i en butik så prioriterar jag butiker där det är lätt o hitta, inspirerande miljöer, bra service och kunnig o hjälpsam personal!

 • Anonym skriver:

  h

 • Anonym skriver:

  Vem vann??

 • anna skriver:

  ja vem vann egentligen???

 • Frida skriver:

  Lugn, bara lugn svar lovas komma från Vålamagasinet senast torsdag!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.