Annons

23 december – dagens lucka i Adventskalendern

Bakom dagens lucka gömmer sig min personliga favorit. Den superfina lilla träapan av Kay Bojesen, sponsrad av Danskdesign.nu (värde 995 kr). Du har en dag på dig att tävla och för att delta ska du svara på frågorna nedan, i kommentarsfältet. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Lycka till! Frågor: 1) När startades Danskdesign.nu 2) Vilka danska varumärken tycker du saknas hos Danskdesign.nu i dagsläget? Motivera gärna.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Jonas Nordquist (svarade kl. 11:11:23) som vann för sin fina motivering! Hör av dig med din adress så skickar Danskdesign.nu ditt paket med Posten!

Kategorier:

Kommentarer

 • Jessica Westin skriver:

  1) danskdesign.nu startades hösten 2005
  2) Jag saknar smycken från Dyrberg Kern. Armbandsur från flera olika danska designers finns redan och smycken skulle komplettera den kategorin perfekt!

 • Therese skriver:

  Danskdesign.nu startade hösten 2005.
  Jag tycker inte att det saknas några varumärken, utan att det är en mycket bra varaiation i dagsläget.

 • lina skriver:

  Hej!

  Det startade 2005. Svårt att hitta någon avsaknad i varumärken hos dem. Det enda jag kan komma på är ett märke som jag uppskattar men som är svårt att hitta, Day Birger et Mikkelsen Home.

 • Eva skriver:

  Danskdesign.nu startades i sitt nuvarande skick 2005, men företaget startades 2002.

  De har en väldig variation i sitt urval av designers, så det enda som kanske saknas är kanske en ny/mindre designer, t ex Louise Campbell eller Mathias Bengtsson. Kanske som en kategori "månadens design" så att även små designföretag kan visas upp för omvärlden?

 • Malin skriver:

  1) De startade hösten 2005.
  2)Jag skulle vilja se lite mera okända danska designers typ studenter eller nyblivna designers, jag läste att eran affärside var att sälja från de mest etablerade men det skulle vara kul med en limeted edition eller så från någon nykomling. De brukar nämligen tänka i ett annat formspråk som är väldigt härligt och nytt.

 • MiaHB skriver:

  1) 2002
  2) Lisbeth Dahl är min absoluta favorit bland alla fantastiska danska designers, jag inser att Lisbeth Dahl med sin lekfulla design kanske inte är riktigt lika stilrent som många andra prestigefyllda danska märken, men det är design som gör mig glad ända in i själen och det skulle vara toppen att kunna shoppa Lisbeth Dahl på nätet!

 • It's a house skriver:

  Oj jag riktigt hoppade till när jag såg vad som fanns i dagens lucka! Denna underbara lilla träapa har jag suktat efter länge!

  1) Danskdesign.nu startades hösten 2005

  2) Day Home skulle jag gärna se och som tidigare nämnts så vore det mycket intressant att se design från ännu okända designers.

 • Sandra skriver:

  Vilket fint pris!
  danskdesign.nu startade 2005 och växte ur företaget Furniture Möbler & Design som startade 2002.

  Jag saknar Muuto i deras sortiment, som trots det finskklingande namnet ju faktiskt är danskt. Muuto har en massa fina lampor, vaser och accessoarer som passar med danskdesign.nu:s övriga sortiment
  sortiment.

 • Peter Aderstedt skriver:

  1) November 2002
  2) Jag saknar en blogg med tips och läsbart material om deras produkter och produktnyheter. En twitterrad att följa. Ett socialt media för att sprida deras existens ännu mer helt enkelt!

 • Manuela skriver:

  1. Hösten 2005
  2. Hans Wegners Y-stol, Poul Henningsens lampor, Day Home, Lina Falkesgaards smycken, B&O ljudupplevelser o telefoner, Nanna Ditzels möbler och assessoarer, osv. Kan fortsätta länge för det finns ju så mycket snygg dansk design!

 • Erika skriver:

  Hösten 2005 startades det.

  Jag skulle vilja se lite mer nya och kanske okända designers, skulle vara roligt om dem fick hjälp att sälja sin varumärken. Många ungdomar har ju gjort många fina saker nu för tiden.

 • Maria Sundberg skriver:

  1)danskdesign.nu startades hösten 2005
  2) Jag skulle gärna sänglinne och dukar från Georg Jensen Damask se,
  för de gör verkligen produkter av toppkvalité.
  Att med Arne Jacobsens sängkläder sängen min bädda, det skulle den goda nattsömnen rädda!

 • InneoUte-Malin skriver:

  1. Dansk design startades hösten 2005.
  2. Tre danska varumärken som jag gillar stenskarpt och som jag tror skulle kunna ge Dansk Design lite bredare kundbas är ytterst kompetenta By Nord, Ferm Living och House Doctor vilka alla tillverkar trendiga prylar till ett rimligt pris.

 • Malin skriver:

  1) November 2002

  2) Skulle vara muuto då… annars tycker jag att det är en lagom mängd med varumärken.

 • Hanna skriver:

  1. Det enda svar jag hittar är att det hela startade i November 2002, ser att alla andra svarat annorlunda.
  2. Lisbeth Dahl. Jag älskar hennes vardagsromantiska stil.

 • Anna Åkerud skriver:

  Åhh vad fin apan är!

  1. November 2002

  2. Jag gillar alla häftiga saker från Muuto, så det hade passat bra i shopen tycker jag.

 • Linda P skriver:

  Gry Fager, Janne Wendt och Ditte Fischer. Underbar dansk design som hade gjort sortimentet komplett!!!

 • Jojjo skriver:

  1. 2005

  2. Jag saknar mitt favoritmärke Muuto hos Danskdesign.nu. Muuto står för skandinavisk design med nya originella perspektiv där det personliga uttrycket är i fokus.

 • Linda P skriver:

  Sorry, glömde svara på fråga 1.
  Här kommer svaren:

  November 2002
  Gry Fager, Janne Wendt och Ditte Fischer, Underbar dansk design som hade gjort sortimentet komplett!

 • charlotta skriver:

  1. 2005
  2. muuto, helt klart. deras mhy står överst på min önskelista (om tomten händelsevis råkar läsa här).

 • Sofie skriver:

  1) När startades Danskdesign.nu
  Svar: Hösten 2005
  2) Vilka danska varumärken tycker du saknas hos Danskdesign.nu i dagsläget? Motivera gärna.
  Svar: Jag saknar Fritz Hansen och Tine K eftersom det är mina absoluta favoritmärken. Grymt snygga saker som passar perfekt hemmma hos mig.

 • Anna skriver:

  1) Hösten 2005
  2) Tycker de täcker in det mesta, de har ju jättemycket fint.
  God Jul!

 • Anonym skriver:

  1) Hösten 2005.

 • Madelene skriver:

  1. Danskdesign.nu startades hösten 2005

  2. Dessvärre har jag inget finurligt tips på just ett danskt märke jag saknar i sortimentet, men varför inte presentera en kategori produkter som på något sätt är uttalat inspirerade av legendariska danska designers som t.ex. Arne Jacobsen m.fl? Dansk design har onekligen präglat idéer hos nya designers och arkitekter runt om i världen – skulle kunna bli en utmärkt en avdelning som kan komplettera utbudet på danskdesign.nu.

 • Sofie J skriver:

  1) Danskdesign.nu startade hösten 2005.
  2) Danskdesign.nu har självklart det mesta, men ett märke jag saknar är Chic Antique. Jag, som bott i Köpenhamn, älskade just det märket, och använde deras ting till att inredde min gamla lägenhet i romantisk och gammeldags stil.

  Jag vill vinna för jag har tittat på den där lilla apan tidigare och älskar hur mjuk han ändå känns, trots att han är i trä. Han hade passat utmärkt på vår lilla hylla i min och sambons nya lägenhet.

 • ANNIKA G skriver:

  1. hösten 2005
  2. Muuto – lysande dansk design som känns rätt just nu.
  Dansk design känns så modern och stilren och passar in hos de flesta.
  God jul! till er alla !

 • Henrik skriver:

  1.) Hösten 2005
  2.) Designkollektivet No problem. Hang on! är fantastisk.

 • Bettan skriver:

  1)På höstkanten 2005
  2)Några tjusiga lampor från Muuto

 • Irene Karlsson skriver:

  1. Hösten 2005
  2. Tycker inte att det saknar något varumärke, skulle isådanafall vara Maileg supersöta saker för barn.

 • Emelie Gustafsson skriver:

  1) Hösten 2005

  2) Personligen önskar jag mig ett sajt där jag kan hitta Day Home men skulle inte önska mig det av danskdesign.nu eftersom det jag uppskattar med deras sajt är att den är oerhört stringent och endast erbjuder märken som levererar på essensen av dansk design, i betydelsen "skola" snarare än den praktiska betydelsen "designat i Danmark" (Day faller snarare in under det senare). Däremot vore det intressant om de kunde lyfta in yngre/okända designers som tar den danska skolan vidare, om än under en begränsad tid.

 • Magnus skriver:

  1. Danskdesign.nu startades hösten 2005

  2.
  Har länge spanat på Rie Elise Larsen:s sortiment.
  Hennes tyger & pappersvaror är perfekta komplement.
  Med sina härliga färger och lekfulla form
  tar hon redan inredningsvärlden med storm.

 • whynja skriver:

  1: Hösten 2005
  2: Smycken från Dyrberg & Kern. Älskar dem, men svårt att hitta till försäljning i någon bra internetshop. Det skulle bli ett bra komplement till danskdesigns nuvarande sortiment.

 • fru Axelsson skriver:

  Hösten 2005

  Jag är helt överväldigad över denna sida.. Wow-faktorn var verkligen hög och jag kände inte att jag saknade något. Jo iofs, det enda jag saknar är en stoor plånbok för att klicka hem en massa vackra saker..

 • 1. 2005.

  2. Jag tycker att Danskdesign är en av få nätbutiker som fyller ett helt spektrum av ting, jag har aldrig riktigt saknat någonting där! Men eftersom jag är så förtjust i Ferm Livings produkter skulle jag gärna se att de fanns att klicka hem där också! God jul!

 • Jonas Nordquist skriver:

  God Jul Frida

  1) Charlotte Katz startade upp danskdesign.nu hösten 2005. Innan dess var hon bland annat verksam från 2002 med Furniture Möbler & Design.

  2) Danskdesign har alltid varit ett stort intresse för mig när det gäller design & danskdesign.nu täcker in många av mina favoriter. Jag tycker det är viktigt med vackra former som ger något mer till produkten. I vårt hem är musiken viktig för att må bra & då även kvalitén. Varför inte ta in musikanläggningen som en designprodukt i hemmet? Vi har själva en Bang & Olufsen musikanläggning från tidigt 70-tal med teakhölje som ger produkten ett mjuk & behagligt intryck i vardagsrummet. Vardagsrummet inspireras av teakprodukter & därmed skulle apan passa in som handen i handsken.
  Så min rekommendation är Bang & Olufsen för att täcka in området teknik & design på danskdesign.nu.

 • Emelie skriver:

  1. hösten 2005

  2. Vissa delar av Bang & Olufsens sortiment, som telefoner, små hörlurar och högtalare hade passat väl in i sortimentet hos danskdesign.nu. Sedan håller jag med om att Muutos produkter känns moderna och nydanande och borde finnas på hemsidan. Jag blev överraskad över det rika produktutbudet på danskdesign.nu, men tyckte att textilutbudet var lite väl klent. Det vore roligt om detta kunde kompletteras med fina kuddar och ev. metervara.

 • Luned skriver:

  1) 2005

  2) Jag tycker att Muuto skulle göra sig väldigt väl hos Danskdesign, de har på kort tid lyckats ta sig fram med nya klassiker vars design kommer att hålla länge.

 • Katarina Wanselius skriver:

  God jul!
  1. Det startade 2005 men moderbolaget blev till 2002 om jag inte tar fel!
  2. Rent generellt sett så tycker jag att de kan ta in kläder i sitt sortiment och mer specifikt kläder från väldesignade "soft gallery" http://www.softgallery.dk/. De är ju urduktiga på barnklädesdesign de där danskarna!

 • 1) Charlotte Katz startade upp danskdesign.nu hösten 2005.

  2) Dansk design kännetecknar för mig själva essensen av nätbutik med god kvalitet. Man levererar alltid på tid och jag kan alltid rekommendera att beställa varor av dem. Pålitlighet, kvalitet och dansk design när det är som bäst.

  Jag tycker att de skall börja med att ta in oexploaterade nya danska designers och sälja en begränsad upplaga av deras produkter. Skulle kunna vara "Månadens nykomling inom dansk design."

 • Anita skriver:

  Hej Frida! Jag fyller år om 5 dagar och det finns inget jag hellre skulle vilja ha än apan! Åhhhhh…
  Danskdesign.nu startade 2005 och det saknas verkligen inget på den sidan. Har suttit och funderat länge nu och jag kan inte komma på något! Det får inte bli för mycket heller.
  Love

 • Emma A skriver:

  1. Hösten 2005
  2. Pilgrim och Dyrberg Kern för deras fantastiska smycken! Köper alltid något från dessa när jag är på besök i Köpenhamn. Annars skulle jag också gärna se up-and-coming danska designers, det kryllar ju av unga designtalanger i DK. En egen kategori för nya designers skulle vara något. Muuto också, som många tidigare nämnt, men jag fick för mig att det är ett samlingsmärke för många olika designers? Hur som helst så älskar jag Tveit & Tornøes Dots Coat Hooks!

 • Anna-Carin W skriver:

  Hej! Åhh, jag är fullkomligen och huvudstupa förälskad i den där apan…nu får jag verkligen hålla tummarna hårt.
  1. Hösten 2005
  2. Jag kan sakna Muuto, Tine K och Day Home som alla gör grymt snygga saker som jag gillar skarpt.

 • Stina Nordström skriver:

  1. Hösten 2005

  2. Jag har ett stort intresse av vintagemöbler och tror att det skulle vara en succé att ha en avdelning med snyggt patinerade danska designklassiker så som trebenta myranstolar, ägget i snyggt slitet läder o.s.v. Tror vintage kommer mer och mer eftersom secondhandtanken är både miljövänlig och mer personlig än att bara köpa nytt och nytt.
  Jag skulle utöver vintagemöbler gärna se försäljning av nya, unga, formgivare på dansk design.nu. Gärna i begränsade upplagor så att man vår vara lite "själv" om det man köper.

  GOD JUL! eller Glædelig jul – som man säger på danska!

 • Mrs. b skriver:

  Åh, den tjusiga apan skulle sannerligen vara något annat än de apor (läs "Nicke Nyfiken"-dockor) som nu finnes här hemma…

  1. Hösten 2005
  2. Jag har lyckan att kunna besöka den fysiska butiken då jag inte bor alltför långt borta. Jag gärna se t.ex. Anne Black och TineK Home lite mer tillgängligt. Dock vet jag inte riktigt om det passar in i danskdesigns koncept som känns lite mer stilren.

 • Cecilia Karlsson skriver:

  1. 2005
  2. Jag saknar Arne Jacobsen, som verkligen var en av de Danmarks största designers.

 • Jenny skriver:

  Vilken bra sida, kommer bli helt fast nu…inte så bra för plånboken men man kan ju alltid önska sig:)
  Vilken härlig apa, tycker de är jättesnygga!
  1. De startade hösten 2005, men huvudbolaget startade 2002
  2. Muuto saknas tycker jag, de gör tidlösa snygga saker.

 • EriKa Svensson skriver:

  Det startade hösten 2005.
  Ett varumärke är svårt att säga, det finns så oändligt många. Och de varumärkena går ju alltid på något vis att hitta om man söker sig fram. Jag skulle heldre se att nya unga ännu inte så kända och upptäckta designers fick chansen att dela med sig av sina varor. De designers som ännu inte är så stora, har ofta ett nytänkande och det skulle passa bra in hos danskdesign.se. Det skulle vara roligt att se att det kom in lite nytt kött och blod i branchen.

  God Jul önskar Erika

 • Johanna skriver:

  1) 2005
  2) Märken som jag gillar är Tine K och Day Home. Eller varför inte Maison Belles städprodukter.

  Jag blev jätteglad när jag såg vad som gömde sig bakom dagens lucka. Ska precis sätta upp dotterns Stringhylla och den hade passat perfekt att hänga där från i. Både hon och jag skulle gilla den.

  Vill också passa på att önska en God Jul!

  Hälsningar
  Johanna

 • [room] by sofie skriver:

  1. Hösten 2005 startade Dansk Design.
  2. Jag tycker deras sortiment brister lite när man klickar in på kategorin Barn. Känns som där finns en hel del att jobba med. Hade gärna sett ett sortiment barnartiklar i typ "Magis" stil. Mer formgjuten plast för slitstarka, färgglada och lekfulla möbler. Älskar ju dock apan som Kaj Bojeson designat och som är priset i dagens tävling. Håller tummerna 🙂

  God Jul Frida!
  /Sofie

 • Lotta Rubom skriver:

  1. Dom startade 2005 ( 2002 med butiken Furniture & Design)

  2. Jag skulle uppskatta att få se Ferm Livings tapeter som jag gillar. Har precis letat efter dom på olika nätbutiker och inte många har dom i sitt sortement!

  Frida, vill bara för säkerhetsskull kolla så du fått mitt mail om &-tecket, har inte fått nått svar och jag vill ju inte "tappa bort" fler mail från dig! God Jul! Kram Lotta

 • Anna skriver:

  1. 2005
  2. Jag saknar möbler av den danske formgivaren Hans Olsen, vars möbler ursprungligen producerades av Röjle. Exempelvis skulle matsalsbordet "Roundette" i compact living anda bli succé hos dagens trångbodda storstadsbor.

 • ANGELICA J. skriver:

  1. Charlotte starade danskdesign.nu hösten 2005.

  2. Danskdesign.nu har verkligen mycket att välja på men något som jag saknar så är det MUUTO & ZONE. Båda två gör design som är typiskt nordiska för mig och som passar in i alla hem!

 • pernilla skriver:

  1. danskdesign.nu startade 2005
  2. Jag tycker att de har det mesta, möjligtvis skulle Muuto och Dyrberg Kern ge mig ett ännu större köpbegär i butiken.

 • Helene skriver:

  1. 2005
  2. Dansk Design har verkligen ett brett sortiment! Men jag saknar nâgra ljuskällor sâ här i vintermörkret. Skulle bli glad om Modi Forms supersnygga, innovativa lampor fick en svensk distributör. Älskar ocksâ Louise Campells design, hennes jättesnygga ljusstake "the more, the merrier" för Muuto skulle jag klicka hem pâ en gâng…

  God Jul!

 • Kristin skriver:

  Svar: 2005
  Svårt att säga vad som fattas eftersom jag inte har stenhård koll på dansk design, men Pilgrim gillar jag och de skulle gärna få finnas med!

 • Hanna skriver:

  Danskdesign.nu startades hösten 2005.

  Jag skulle gärna se den snygga 50-talsstolen Acapulco som danska företaget Oficina Kreativa har tagit upp i produktion!

 • Hanna skriver:

  2005 startade danskdesign.nu

  Det jag kan komma på är märket herstal, som har världens bästa hängare, rondo. Skulle man kunna köpa dem på danskdesign.nu skulle det vara toppen.

 • Alva Andersson skriver:

  1 2005 på hösten
  2 Sebras fina sortiment och då gärna deras fina barnmöbler hade jag gärna sett i danskdesigns sortiment

 • Anette skriver:

  1. Danskdesign startades 2005.
  2. Jag tycker att mina favoriter Day Home och Tine K är två märken som saknas!

 • Sylvia skriver:

  1) Hösten 2005
  2) Svårt att säga vilka danska varumärken som saknas på danskdesign.nu, de har rätt bra utbud. Sen är det så att alla danska varumärken kan helt enkelt inte finnas på en och samma sida, vissa hör inte till den här sidan, andra kanske själva väljer att sälja på egen hand eller genom andra och det är inget fel i det.

  Några av de designers som folk nämner ovan (som t.ex. Louise Campbell) säljs ju redan via danskdesign.nu, man får tänka på att designer och tillverkare är inte samma sak. Det är roligt att se när folk nämner olika varumärken, för att eftersom jag har följt den här bloggen ett tag, så kan jag se att många som gör inlägg här uttalar sig att de föredrar kopior. Och det är helt obegripligt för mig. Trots att jag inte har så mycket pengar, så sparar jag hellre länge och köper en original (men aldrig aldrig en kopia) (eller hellre en begagnad original eller en helt ny kopia).

  GOD JUL till alla!

 • Lotta skriver:

  1) 2005
  2) den nytillverkade Junosängen/Lille Per sängen! den är så fin och smart och dansk (och nu anpassad efter EU:s säkerhetsregler).

 • ulla lundmark skriver:

  2005 startade danskdesign.nu

  Jag tycker det finns nog så mycket här, här kan man stanna kvar en lång stund och bara titta. Synd bara att man inte har mer pengar att spendera.

 • Camilla R skriver:

  1) Hösten 2005.
  2) Muuto är ett märke som skulle passa hos danskdesign.nu.

 • Nickan skriver:

  1: 2005 på hösten
  2: Alla de Danska desigenrs jag känner till finns redan med i deras sortiment så jag känner mig rätt så nöjd över utbudet. Det finns fantastiskt mycket att välja på redan. Saknade tyg på metervara så man kan sy egna grejer. Känner dock inte till något namn att föreslå… Kuddarna från Designers Eye är fina och deras mönster hade varit fräckt på metervara. Vilka härliga gardiner med de stora blommorna till exempel.

 • Annika Bergström skriver:

  1)2005
  2) Jag gillar ju House doctor, fast de går å andra sidan att hitta i många andra nätbutiker…

  Jag skulle behöva vinna apan till min brorsa och hans sambo. De har redan en, men jag tycker att den ser ut att behöva en partner….

 • pethra skriver:

  1) Hösten 2005
  2) Fritz Hansen!
  Kanske kunde de ha en dansk alternativavdelning också, med mer färgglad dansk design, som vissa saker från RICE, Bungalow etc. Det är visserligen inte i linje med övrigt sortiment, men det vore kul med en alternativavdelning för de mer bohemiska inslagen i dansk inredning.

 • linda sturesson skriver:

  1) danskdesign.nu startades hösten 2005
  2) muuto såklart! roligaste (o-)danska designen just nu tycker jag.

 • Johanna skriver:

  1. 2005

  2. Jag saknar sängen Juno i sortimentet, en klassiker som jag förknippar med dansk design.

 • Nu håller jag varenda tumme jag kan hitta – den där är en dröm!
  De startade hösten 2005 & jag vill gärna se mer tapeter på webshopskompisar!!!:)

  Och du, God Jul på DIG!

 • Åsa skriver:

  Svar; 2005
  2. jag vill ha mer småplock, små presenter.

 • Jessica med C skriver:

  2005

  En Gry & Sif. Deras handgjorda skålar i tovad ull har fått mig att falla pladask. Men de har så mycket mer på sin repertoar.

  Design med god tanke dessutom "We run our business with the heart! We produce our products with great care for the people and environment"

  Just nu skulle jag gärna ha flera av dessa i min julgran:
  http://www.danishbohemia.com/proddetail.asp?prod=EG%5F10327

 • Helene skriver:

  Danskdesign.nu startades 2005.

  Jag skulle önska att de hade en vintageavdelning där de säljer dansk design med några år på nacken. Dansk design står sig riktigt bra av att användas. När vi var i Köpenhamn i höstas fanns hur mycket fina loppisfynd som helst, men eftersom vi inte hade bilen med så fick man begränsa sig. I en webbshop skulle jag shoppa loss på danska klassiker som fått en andra chans!

 • Annie skriver:

  1) HÖsten 2005
  2) Coola prylar till barn, som både barnen och föräldrarna gillar! Leksaker som gärna får drälla runt och som stimulerar fantasin och uppmuntrar till kreativa lekar!

 • Anna F skriver:

  1. Danskdesign startade hösten 2005

  2.
  På miljövänliga produkter kan
  man knappast välja och vraka
  men det är sannerligen något
  vi framöver borde bejaka.
  Danska "Dacarr:s" produkter av återvunna däck
  ger inte bara grönt samvete
  det gör hemmet stilrent robust och fräckt.

 • Ida skriver:

  1. 2005
  2. Eftersom jag just fått en liten son (apan skulle vara så fin i hans rum) frossar vi för fullt i fina barnsaker. Jag tycker därför att barnmöblerna från Sebra skulle passa bra in i sortimentet hos Danskdesign. Behöver jag säga att deras spjäsäng är årets julklapp hos oss.

 • Petra Eklund skriver:

  Danskdesign.nu startade hösten 2005.

  Jag saknar textiler och badrums-artiklar som tex. duschdraperi.

  Även en blogg hade varit underbart roligt.

 • Elisabet skriver:

  Danskdesign.nu startades 2005

  Saknar inga varumärken, på danskdesign.nu finns alltid något att välja, oavsett vad man är ute efter för present eller julklapp…

 • Hanna skriver:

  1. Hösten 2005

  2. Accesoarer från danska Mismo skulle passa bra på sidan. Stilrena väskor, plånböcker och kalendrar hade passat bra in under personligt tycker jag.
  Frank & Fischer är ett annat märke med söta leksaker och accesoarer för barn som jag också tycker skulle passa bra in

 • Jonna skriver:

  1. Danskdesign.nu startades 2005.
  2. Jag skulle gärna se DAY Home hos danskdesign. Jag älskar deras klassiska skandinaviska design tillsammans med deras färgglada textilier.

 • Martina skriver:

  1 Hösten 2005
  2 Jag saknar House Doctor! Mysiga och användbara produkter, till sig själv, att samla på, att ge bort!

 • Karin skriver:

  1) hösten 2005
  2) Det jag kan sakna är möjligen Day Home kollektionen som bjuder på en blandning av färgglada plädar, högblanka lampor och prydnadsaker med härlig känsla. (känner dock att danskdesign.nu är totalt fantastisk)

 • SannaN skriver:

  1. DanskDesign.nu startades 2005.
  2. Jag tycker inte nödvändigtvis att det saknas några märken i shoppen. Däremot finns det många vackra danska smycken från tex: Ole/Charlotte Lyngaard, Dyrberg/Kern, Pilgrim. Om man tänker mer åt inredningshållet skulle kanske HouseDoctor passa in i sortimentet.

 • Helene W skriver:

  danskdesign.nu startades hösten 2005.

  Så här i jultid saknar jag Daisy Christmas sortiment. De har urfina juldekorationer i plexi, se http://www.daisy-christmas.com Sedan har Rie Elise Larsen fina pappersvaror och tänk att hitta hela Rices färgsprakande sortimentet på ett och samma ställe!

 • Anonym skriver:

  1) Hösten 2005
  2) Jag tycker att det vore kul om det fanns produkter av nyexaminerade designers från olika högskolor. Även produkter designade av mindre kända designers skulle vara kul. Det blir lite mer variation om de mindre designers kunde få samma chans som de större.

 • Li Tang skriver:

  1) Hösten 2005
  2) Jag tycker att det vore kul om det fanns produkter av nyexaminerade designers från olika högskolor. Även produkter designade av mindre kända designers skulle vara kul. Det blir lite mer variation om de mindre designers kunde få samma chans som de större.

  Postade med fel info i förgående.

 • Axelina skriver:

  1. Hösten 2005
  2. Jag skulle vilja se Day Home. Tycker att de har design med hög kvalité som skulle passa in hos Danskdesign. Annars så tycker jag att utbudet av smycken var litet, skulle vilja se Lina Falkesgaard vackra smycken. De är moderna, alla smycken har en historia och det finns ett miljötänk då hon vet var materialet kommer från.

 • Hej Frida!
  Såg ju att man kan tävla om apan som jag har gått och suktat efter… hmm… ja.. väldigt länge! 🙂 Måste ju därför bara vara med och tävla!

  1. Danskdesign.nu startades 2005

  2. Ett företag som är danskt (dock med några utländska designers) och som har produkter som skulle passa hos danskdesign.nu (+ är väldigt snygga) tycker jag är Muuto.
  Ett danskt märke som jag själv har letat efter och gärna hade velat se hos danskdesign.nu är Make up the wall. Otroligt fina saker.. men svåra att få tag i. Dom får ni jätte gärna ta in!

  God Jul!
  Emmelie

 • Madde skriver:

  Hejsan!

  Vilken härlig lucka, jag älskar den där lilla apan. Den påminner om ett gosedjur min syster hade när vi var små. Hon skyllde alla sina hyss på den stackars apan. =)

  Mina svar:
  1, Danskdesign.nu startades år 2005.
  2, Jag tycker generellt sett att sidan är vädigt fyllig och bra. Som många andra skrivit skulle det vara fint med lite Muuto i stortimentet, där finns det mycket fint att sukta efter.

  Ha en toppenmysig jul!

 • Nina S skriver:

  1. Det startades hösten 2005.

  2. Det som jag saknar hos danskdesign.nu är förljande danska varumärken:

  -Wendt design (urfina runda kuddar)
  -Muuto (t.ex. skålen Crushed)
  -Nya Munio Design vars produkter lanseras mars 2010 (fina träljusstakar)

  Alla ovannämnda gör små produkter som passar in i nästan vilket hem som helst. En annan önskan är att till nuvarande Normann Copenhagen sortimentet skulle jag också vilja se Claydies True Feelings lyktor och Blueclay skålar.

 • Anna Petersén skriver:

  Hösten tjugohundrafem startade Dansk Design.

  Jag tycker att märket Housedoctor skapar perfekta accesoarer i mitt vita hem. Housedoctor skapar coola färgklickar – både funktionella och vackra att se på. Spana särskilt in den vinda sneda byrån på företagets hemsida, den hade dragit ögonen till sig mot en enfärgad vägg!

 • Maria skriver:

  1. danskdesign.nu startade hösten 2005.
  2. Tre varumärken som jag saknar hos danskdesign.nu är Ditte Fischer, Helbak samt Poul Pava. De två förstnämnda då de på två väldigt olika sätt framställer fin keramik; Ditte Fischer i mjuka former med matt yta och Helbak med sina mönster och raka modeller. Poul Pava är konstnären som blivit så stor att hans konst nu finns på muggar, assietter med mera – det hade varit kul att se på danskdesign.nu!

  God Jul!

 • OLOF skriver:

  Dan före dan..!

  Hösten 2005 startade danskdesign.nu

  Det enda jag kan komma på är Pilgrim som min fru tycker väldigt mycket om.

  Ha en riktigt bra jul!
  /Olof

 • Sture skriver:

  1. Charlotte Katz startade danskdesign 2005

  2.Jag tycker de är väldigt fullsorterade,en bra mix. Man blir bara vilse om det blir för mycket.

 • Marie skriver:

  Huvudbolagen startade 2002 men danskdesign.nu 2005

  Jag saknar House doctor. Finns särskilt en uggleljusstake från dem som jag jagat sååå utan framgång, så det vore toppen.

  God jul!

 • AnnaJanson skriver:

  1) danskdesign.nu startades hösten 2005
  2) Jag saknar Walther & Co i deras sortiment. Deras produkter är välkända och populära i Sverige och är snygg dansk design som går bra att ha både i ett modernthem, klassiskthem, lantligthem, dvs jag tycker de passar in över allt.

 • AnnaJanson skriver:

  jag igen..från inlägg från 20.07.

  Kom på mer fin dansk design som dessutom är lite svårt att få tag på i Sverige: Frank & Fischer gör fina barnleksaker mm.

 • Åh vad jag vill vinna den här tävlingen! Har bloggat om den och den är högt upp på min önskelista! Sååå fin! Här kommer svaren;
  1) Hösten 2005
  2)Jag tycker utbudet är mycket bra men lite produkter från Muuto skulle inte skada!
  Hoppas hoppas! =)

 • Elin skriver:

  1. 2005
  2. Jag har ingen superkoll på danska designers, men jag tycker att danskdesign.nu täcker in väldigt mycket i sitt sortiment och att de redan har de danska märken som jag är intresserad av/känner till. Det skulle dock vara roligt att se lite mer av någon ung designer som tillverkar presenter lämpliga att ge bort till vänner och bekanta.

 • Anne-Marie skriver:

  1. Dansk design.nu startads hösten 2005

  2. Jag tycker utbudet är näst intill perfekt men saknar dock lite kökstillbehör från EGO, speciellt deras snygga rivjärn.

 • Elin skriver:

  Apan! som har stått längst upp på min önskelista länge!!!!
  Vilken tur att jag tog en paus i julförberedelserna och upptäckte denna möjligheten:))
  1) 2005
  2) ärlig talat så tycker jag att Dansk Design kan erbjuda mycket av det Danska design står för i mina ögon. Dock kanske man skall la lite mindre och okända (för mig iallafall) få möjligheten? tyckte mycket om ditt inlägg om Superspace till ex. det kanske finns fler sådana?

  Lovar att om apan skulle hamna hemma hos oss så skall den få ett gott hem:))

  Julhälsningar från Elin

 • Lina skriver:

  1. 2005
  2. Jag skulle vilja se lite porslin och bestick från Cote Table och lite smycken från Julie Sandlau. Det hade verkligen varit en tillgång för Danskdesign.nu

 • caisa K. skriver:

  Nu ska jag ta och testa mina vinstchanser i din fina kalender! Diggar träapan jättemycket! Det påminner mig om en mjukisapa jag fick av min farbror när jag var ca året gammal. Apan finns ännu, om än något skamfilad och söndrig… Apor är figurer som gör en glada, och jag skulle bli så happy om jag hade turen att vinna apan a la boyesen!!

  1.2005
  2. Har inget specifikt märke jag saknar, men jag tycker det skulle vara intressant att se lite danska tapeter i deras sortiment!!

  Vill samtidigt passa på att önska dig en riktig skön julhelg!
  Varma hälsningar från ett vackert vinter[fin]land

 • leopardia skriver:

  Oj, nu börjar jag gapa, min absoluta favoritapa.
  Hade små i plast när jag var liten, tänk att få vinna dagens lucka!

  1. "danskdesign.nu startades hösten 2005 av Charlotte Katz som är född i Danmark och som redan hade etablerat och drivit Furniture Möbler & Design sedan 2002"
  2. Vad sägs om lite smycken från Julie Sandlau, för att släppa fram lite fler tjejer i den mansdominerade världen, trots att de flesta smycken görs för kvinnor. Och ja, sen gör hon ju fina smycken till bra priser för den med exklusiv smak.

 • Camilla skriver:

  1) Hösten 2005.

  2) KAn för tillfället inte komma på någon.

 • Josefine skriver:

  1. 2005

  2. Det enda jag möjligtvis kan sakna hos danskdesign.nu är produkter från Ferm Living som jag tycker ligger bakom en hel del härliga och charmiga produkter med glimten i ögat. Annars tycker jag de lyckas täcka in mer än allt jag kan önska MEN det är klart – kan de hitta ytterligare en brilliant dansk att lyfta fram så är det ju absolut välkommet…

 • Tess skriver:

  1. 2005. 2. Muuto hade kompletterat fint!

 • Frida skriver:

  Jag gillar apor i allmänhet och denna apa i synnerhet 🙂

  1. 2005 2. Tycker danskdesign.nu har ett väldigt brett och bra sortiment, men Georg Jensens smycken och inredning från Day Home hade ju inte skadat…

 • Micke skriver:

  God Jul och Gott Nytt År!!!

 • Malin Wester skriver:

  1. De begav sig under hösten 2005
  2. Jag skulle gärna se muuto – en skön kombination av en massa grymt begåvade nordiska designers – det inkluderar alltså också dansk design. Några vi kan vara stolta över.

 • MrsHanna skriver:

  1. Hösten 2005 startades Danskdesign.nu
  2. Danskdesign har ett riktigt brett sortiment och jag uppskattar att deras webshop är mycket smidig och lättöverskådlig. Om det är något märke som jag kan tycka fattas så tänker jag på Ferm Living som jag tycker har så härliga väggdekorationer, som verkligen förändrar hemmet.

 • Tove skriver:

  Så vitt jag begriper startades danskdesign.nu år 2005.

  Jag har aldrig tänkt att något saknas. men älskare av danska duckfeet som jag är så säger jag dem jag ÅLSKAR dem och tycker att det är något som jag och många med mig förknippar med danmark och att de förtjänar utrymme på en site som heter dansk design.
  http://www.duckfeet.dk/

 • Malin skriver:

  1. Hösten 2005.
  2. Jag tycker att danskdesign.nu har ett väldigt brett sortiment och kan inte hitta nästan något som saknas, förutom möjligtvis danskt mode! Tycker de borde satsa på en modeavdelning med märken som Numph, Bruuns Bazaar, Munthe plus Simonsen, by Marlene Birger m.fl.

 • Jonas skriver:

  danskdesign.nu startades 2005.

  Jag lägger min röst på Rice. Allt är inte snyggt men vill man ha färgklickar bland allt det strikta så hittar man det här. Plus deras sociala ansvar då, rättvis produktion i tredje världen…

 • MARIE L. skriver:

  1. Hösten 2005 startades danskdesign.nu

  2. Skulle gärna vilja se Zone & kanske lite av konstnären Paul Pava!
  Dels för att Zone har så enkel och typisk dansk design som passar överallt och som alla tycks gilla och Paul Pava för att han visar den andra härliga sidan av Danmark som sticker ut med det oväntade… En kombination som man bara inte kan misslyckats med i sitt hem!

 • Eva skriver:

  1) 2005 startades danskdesign.nu

  2) Ett danskt märke som har mycket fint och som inte alltid är så lätt att få tag på är becksöndergaard, så jag lägger min röst på dem.

 • ElisaN skriver:

  1. 2005

  2. Herstal saknar jag hos Danskdesign.nu! De gör helt fantastiska lampor, min personliga favorit är vägglampan Cole eller någon av de futuristiska takkronorna. Jag är väldigt förtjust i hur de använder sig av kombinationen metall och glas i många av sina produkter, tex har de flera fina varianter av ljusstakar och värmeljushållare. Herstal är själva sinnebilden av stilren dansk design för mig!

 • Louise R skriver:

  1) Hösten 2005
  2) Jag tycker helt klart att kläder från de stora danska designermärkena saknas! För mig är kläder något som man är bra på i Danmark och jag tycker absolut att det ska representeras på sidan. Förslag på designers: By Malene Birger, Bruno
  & Joel, Henrik Vibskov och Ilse Jacobsen Hornbæk.

 • Cassiopeia skriver:

  1) Danskdesign.nu startades hösten 2005

  2) Produkter från Broste Copenhagen skulle inte vara fel, de har många fantastiska saker, och sen skulle jag specifikt vilja se de mer asieninspirerade produkterna från House Doctor. Det skulle vara bra med en pålitlig webshop att handla de här produkterna från, hoppas de dyker upp hos Danskdesign.nu!

  God Jul!

 • Inspirera Mera skriver:

  1. Hösten 2005
  2. Jag tycker om danskdesign.nu utbud fast skulle jag sakna något märke så är det populära Walther & Co.

  Nu håller jag tummarna!

 • Sara skriver:

  God Jul på dig 😀

 • Jenny skriver:

  Jag älskar denna söta lilla apa, skulle passa perfekt hängandes på min stringhylla =)

  På första frågan svarar jag 2005.

  På andra svarar jag att de redan har ett väldigt komplett utbud men om det saknas ngt så är det Muuto isådanafall.

  God jul =)

 • Iris skriver:

  Hej! Jag kikar in och önskar en god jul!

  kram /iris

 • Eleonore skriver:

  God jul, hoppas du får en fin dag!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.