Annons

22 december – dagens lucka i Adventskalendern

Idag har du chansen att lägga vantarna på inte mindre än tre exemplar av den klassiska ljuslyktan Snöbollen från Kosta Boda (värde 450 kr) samt ett presentkort på 500 kr som kan lösas in vid Kosta Bodas nya Art Hotel. För att delta i tävlingen ska du svara på frågorna nedan, i kommentarsfältet. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Lycka till! Frågor: 1) Vilket år kom Kosta Boda klassikern snöbollen? 2) Motivera varför just du vill vinna ett presentkort på Kosta Boda Art Hotel.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Christer som vann ännu en gång tack vare sin fina motivering (och sitt flitiga deltagande i luckorna). Paketet kommer på Posten!

Kategorier:

Kommentarer

 • Elisabet skriver:

  Snöbollen designades av Ann Wärff redan är 1973.
  Alla behöver vi ett avbrott i vardagen då och då, att få en paus i hjärtat av glasriket hade varit underbart.

 • Malin skriver:

  Snöbollen kom år 1973. Och jag skulle så gärna vilja vinna presentkortet för att kunna bjuda min underbara fästman på en romantisk tur när vi firar 5 år. Kosta bodas art hotel skulle passa perfekt och snöbollarna skulle passa bra med dom vi fick när vi förlovade oss:)

 • Malin skriver:

  År 1973 kom snöbollen till.

  Jag vill ge tillbaka något till min mamma som har ställt upp och hjälpt mig mycket det senaste året (också tidigare år). Jag har inte haft tillfälle att tacka henne.

 • Helene skriver:

  1) Snöbollen är från 1973.
  2) Om jag vann skulle jag ta med mig svärmor till Kosta Bodas Arthotell. Vi är båda intresserade av glaskonst och har läst ALLT vi kommit över om detta nya projekt. Det vore så mysigt att få göra nått bara vi två, jag vet att vi skulle älska´t!
  Jag tycker "Snöbollen" är fantastiskt vacker och skulle ha alla 3 på bordet i vårt uterum, sommar som vinter.

 • Julia skriver:

  1. Den klassikern snöbollen kom år 1973.
  2. Jag känner att jag verkligen slappna av och komma bort lite och då är det ju bra att jag kommer till Kosta bodas art hotel. Dom har ju så otroligt fina saker, jag avgudar dom! Jag vet att det är svårt att vinna här men det skulle vara något jag verkligen skulle vilja göra. Kram!

 • Solbritt skriver:

  Snöbollen är från 1973
  Ett boende mitt i glasriket och bara få strosa omkring och njuta av allt vackert. presentkortet skulle verkligen komma till pass här. Jag skulle förmodligen förköpa mig på allt vackert somjag har så svårt att motstå.

 • fialisa skriver:

  svar 1, år 1973

  svar 2, Efter en intensiv jul och nyårshelg med familj och vänner, är det detta jag känner:
  Kosta Bodas Art Hotel. En rekreation för kropp och själ, där kommer jag att må så väl, blir som mitt eget upplevelseSPA, där jag fångar dagen och bara får va

 • fialisa skriver:

  forts…… så mycket jag där vill shoppa
  inget kan mig någonsin stoppa
  jag använder bara mina sinnen
  och får med mig en massa underbara minnen

 • Anna skriver:

  1. Snöbollen kom 1973
  2. Jag vill gärna åka ned till Småland och frossa i svensk design och ett presentkort skulle innebära en "spark i baken".

 • fru Axelsson skriver:

  Snöbollen formgavs av Ann Wolff 1973

  Maken kom med förslaget att bara han och jag skulle åka bort på en romantisk helg och då skulle kosta Boda Art Hotel vara helt perfekt. Det gäller att passa på innan han ångrar sig…

 • Inger skriver:

  1) Formgiven av Ann Wärff 1973.
  2) Har sett dessa ljusstakar hemma hos mina föräldrar i alla år och trots flera övertalningsförsök så vill min mor inte skiljas från dessa härliga snöbollar. Mitt intresse för svensk glaskonst har bara ökat de senaste åren och jag har planerat att åka ned till Glasriket i sommar för att få gå runt och njuta och shoppa lite. Då vore det ju underbart att kunna in på Kosta Boda Art Hotel och få ta del av upplevelserna där.

 • Erika skriver:

  Hej!
  1)Den kom 1973
  2) Bor bara ca fem mil från Kosta så det skulle verkligen bli av att jag skulle använda det!

 • Anna S skriver:

  1. Snöbollen är tre år äldre än jag, den föddes alltså 1973.

  2. Tänk att få uppleva en kväll,
  på Kosta Boda Art Hotel!
  Då får nog sambon mig stoppa,
  innan jag hela lagret shoppa.
  Nu hoppas jag att min önskan slår in,
  då har ni gjort hela dagen min!

 • ANNIKA G skriver:

  1. Snöbollen kom 1973
  2.Min sambo och jag har inte varit ute på tumanhand sen barnen föddes -19 år.Dags att göra något åt det…

 • Ylva skriver:

  1. 1973
  2. Kosta Boda är själva sinnebilden för svenskt glas och jag tar gärna med mina glasintresserade vänner från Italien att njuta av Art Hotel som är ett verkligt fyrverkeri av smakfull färg och form. Vilken glädje det vore att få visa dem en av Sveriges största stoltheter och få skicka med dem en glittrande snöboll av glas att ta med sig hem till den italienska solen…

 • A Nyström skriver:

  1973

  Jag har aldrig varit till något av de småländska glasbruken. Det skulle vara en stor upplevelse att komma dit.

 • Gerdan skriver:

  1) 1973 2)Har hört talas om detta konstverk av glas
  som gjort mig väldigt nyfiken
  ett besök där skulle vara kalas
  jag blir säkert inte besviken
  kanske får jag med en Snöboll hem
  har jag råd blir det säkert fyra, fem…

 • Sture skriver:

  1. Ann Wärff 1973

  2.Så här i vinterkylan skulle en SPA-weekend med min fru på Kosta Boda Art Hotel vara skönt, och ett besök i deras Glasbar med en whisky-provning som avslutning.En perfekt helg tycker jag det låter som.

 • Anna skriver:

  1. 1973
  2. Eftersom jag firar jul i Växjö med svärsläkten vore en natt på Kosta Boda Art Hotell en skänk från ovan!

 • jeanette skriver:

  1973

  Snöbollen är ett barndomsminne, vi hade flera stycken(vet tyvärr inte vart de har tagit vägen….) på vardagsrumsbordet. Vill gärna besöka Art Hotel för att ge mina barn lite av kult-känslan!

 • Christin skriver:

  1: 1973

  2: Jag vill gå på vinprovning i glasbaren, florera runt och för att för en kväll vara någon annan och omges av den vackra Kosta Boda atmosfären!

 • Pimimim skriver:

  Snöbollen kom 1973!

  Jag och min sambo ska ta ett stort kliv i januari och flytta till en helt ny lägenhet, i en helt ny stad och börja på ett helt nytt jobb, efter tre och ett halvt år som studenter, boende i studentlägenhet. Vi behöver känna oss hemma och det gör man bäst med massa ljuslyktor och tända ljus enligt mig. Dessutom skulle vi behöva åka iväg till ett lugn och rå om varandra innan vi ger oss in i flyttkaoset, och vad vore då bättre än Kosta Boda Art Hotel och deras spa? Speciellt för min sambo som aldrig upplevt ett spa. Det skulle vara lycka för mig.

 • Christer skriver:

  1973 var första året man kunde tända en snöboll.

  Skulle bli så glad att vinna dessa snöbollar för dessa skulle vara ett minne av mormor och morfar. På vintern och till jul hade dom dessa framme på bordet och kommer ihåg att jag och mina kusiner gillade att sitta och titta på snöbollarna när dom var tända. Med presentkortet skulle jag åka dit och köpa fler bollar för mormor och morfar hade sex stycken på bordet!

 • /nina skriver:

  1) 1973
  2) Jag vill ta med mig mina två bästisvänninor och åka ner i smålads djupaste skogar, äta god mat, njuta av vackra rum och SHOPPA! Vi lämnar barn och hus därhän, och ägnar oss bara åt att ha det bra ett tag…..vinsten skulle vara ett bra bidrag!

 • Nilla skriver:

  En riktigt skön julhelg önskar jag dig Frida! / Nilla *<|:-D

 • Manuela skriver:

  1) 1973
  2) Förra sommaren var jag i Kosta och blåste min egna glasskål. Vill så gärna åka tilbaka och göra en syskonskål till den och passa på att se all fantastisk glaskonst på nya hotellet!

 • Olof skriver:

  1. 1973 var året då det hände.

  2. Jag skulle ta med min fru till Kosta Boda Art Hotel. Farmor har lovat att passa minstingen så skulle både min fru och jag få lite välbehövlig avkoppling.

 • Niclas skriver:

  1. 1973

  2. Har alltid haft ett intresse för glasblåsning. Fina former i olika färger är otroligt fint. Kosta Boda levererar varje gång!

 • Anna skriver:

  1973 kom snöbollen.
  När jag bodde i Schweiz lyckades jag hitta en Kosta Snöboll i en affär där. Därmed kunde jag förklara att "den här har alla svenskar i vardagsrummet" när jag gav bort den i julklapp! Schweizarna blev jätteglada och gillade den skarpt!

  (.. att be ngn skicka en per post var liksom inte aktuellt… :-))

 • lena skriver:

  Snöbollen kom 1973.
  Varför jag vill vinna ett presentkort till Kosta Boda Art Hotel… För sinnenas njutning….å Glasbaren så kalrt!

 • 1. 1973
  2. Ett presentkort skulle vara perfekt – är skylldig min vän i Mojito i glasbaren men är konstant pank, hade varit kul att kunna bjuda igen.

 • Janina skriver:

  1.) snöbollen kom år 1973
  2.)Min numera sambo överraskade mig i somras med en helg på Kosta Boda art hotel. Hade en helt underbar vistelse där och skulle gärna vilja överraska honom tillbaks men som student kan man behöva lite hjälp på traven. 🙂

 • Monica Fredriksson skriver:

  Snöbollen designades av Ann Wärff redan är 1973.
  Då kan vi bo på hotell,och shoppa loss på kosta outlet:)

 • Pernilla Bredolt skriver:

  1. 1973
  2. Kosta Boda är en favorit, liksom resor och upplevelser – vad kan vara bättre än att inta en underbar hotellfrukost och ladda för en weekend i Småländska Kosta med shopping och design spaning?

 • Lisa!! skriver:

  1) År 1973

  2) Att få komma iväg på en liten weekend skulle vara en dröm! Att sen bara få njuta av skogen och shoppingen är en bonus!

 • Tess skriver:

  1, 1973, skönt att ngt är äldre än mig..
  2, vi ska renovera HELA huset som är ifrån 1850…vi behöver eg inte bara en natt på hotell, men det hade varit en skön början.

 • Conny skriver:

  1973,
  bor i småländska naturen,
  nu till Glasriket går turen,
  Snöbollen den runda klassiska skulpturen,
  med den rondöra figuren,
  minnen från KostaBoda har vi med oss hem på returen.

 • Ing-Brith skriver:

  1973
  Tänk att få ett presentkort på hotellet och se allt som man bara sett på bilder tidigare

 • Björn skriver:

  1. 1973 2. Jag och min flickvän behöver vila upp inför vårt kommande bröllop så att slipper att bli stressa upp sig i onödan.

 • Helena Larsson skriver:

  1, år 1973
  2, Det skulle vara underbart att få detta i julklapp. Vår lilla son blev 1 år nu i dagarna och egentid vet jag inte vad det är. Skulle vara så skönt att komma iväg med mannen och koppla av och njuta av bara varandra och få bli nykära igen!!

 • hej 🙂 vad tycker du om spikmattor? Hiss eller diss?

  kram

 • Jess S skriver:

  1973

  Sanslös bröllopslycka utan like,
  får vi i vårt Småländska glasrike,
  utan vinsten vete katten,
  vart vi ska spendera bröllopsnatten 😉

 • whynja skriver:

  Snöbollen kom 1973.

  Övernattning på Kosta Boda Art hotell, skulle vara perfekt någon gång nu i vår. Det kommer att bli hektiskt på jobbet, med långa dagar, så om jag ska få chans att träffa min sambo är det lika bra att planera in en borta-helg tillsammans redan nu.

 • Jeanette skriver:

  Svar: 1973

  Jag vill gärna ha kvalitet istället för kvantitet när det gäller inredningsdetaljer. Tyvärr så kostar kvalitet en del så jag skulle bli överlycklig om jag vann presentkortet.

 • Elisabeth skriver:

  Året är 1973
  Min man beklagar sig för andra – Min fru har så dyr smak! Så jag skulle behöva ta med honom till småland och designriket för att få honom att förstå att ibland måste det vackra få kosta (Kosta!)

 • Emelie skriver:

  1. Snöbollen kom år 1973

  2. Ett presentkort på Kosta Boda Art Hotel skulle passa perfekt, vi lever för tillfället på en lön då min sambo studerar och då är det svårt att hitta extra slantar att unna sig något speciellt för.

 • camilla skriver:

  År 1973.

  Jag och min sambo firar sex år idag och skulle behöva en paus i våran husrenovering!

 • Lisbeth Hansen skriver:

  1) 1973

  Har besökt Kosta en gång på 60-talet och skulle gärna åka dit igen. Deras glaskonst är värd att beskåda. Jag är lycklg ägare till flera av deras alster, men ingen snöboll.

 • ann-sofi skriver:

  jag vet att den snö bollen kom 1973 jag vill vinna ett present kort till kosta boda art hotel vill ta med min godeman gittan ditt har aldrig varit där hoppas på att få vinna

 • Linda skriver:

  1. Den klassikern snöbollen kom år 1973.
  2. Jag vill vinna för jag behöver tips på vad jag ska önska mig av min karl, och Kosta Boda har så mycket som skulle göra mitt hem så underbar.

 • Annelie skriver:

  1. 1973
  2. Vill uppleva allt som har med Kosta Boda att göra.

 • 1. Snöbollen kom år 1973

  2. Skulle bara vara så underbart att få komma bort från vardagen för en stund. Och bara kunna umgås med någon man älskar och bryr sig om.

 • Andrea skriver:

  Snöbollen kom till år 1973!

  Jag skulle vilja vinna för att ge dem till min mamma som jobbar häcken av sig dagligen i Volvos smutsiga fabriker. Tycker att hon förtjänar det efter 20 år där 🙂

 • Ville bara önska dig en god jul och jag hoppas att allt är bra med dig!!

 • Annika skriver:

  Snöbollen kom först 1973. Nästan otroligt att tidlös design trots allt kunde komma från det årtiondet. 🙂

  Jag skulle vilja vinna presentkortet för att använda när jag och min mor väl tar oss ner/upp till hotellet. Vi kommer inte särskilt bra överens förutom vid diskussioner om konst, design och musik (vilket inte är fy skam), och blev båda riktigt glatt överraskade när hotellet öppnade. Framförallt tänkte vi åka dit för att ha en bra bas i Glasriket för att åka runt och titta på hyttor – och ett presentkort gör definitivt den saken lite enklare!

 • ulla skriver:

  1. 1973
  2. Vill överraska min blivande make med en resa, det skulle inte sitta dumt, dessutom fyller han år i mellandagarna, vilken present.

 • Sofie skriver:

  1) 1973
  2) Har aldrig varit i Glasriket, men det skulle vara jättekul att få åka dit, bo på hotell, äta gott, ta del av några upplevelser samt få shoppa!! Skulle behöva ett break i vardagen:)

 • Lowa skriver:

  Kikar in och önskar en God Jul! ♥

 • Clara skriver:

  Snögloben kom 1973.
  Jag skulle vilja ta med min underbara mamma till hotellet. Hon tar hand om mig, nu när jag pluggar. Med stöd både goda råd och sticker till mig pengar när det behövs. Med detta presentkort kan jag ge henne en trevlig natt på hotell och skämma bort henne för en gångs skull.

 • Anna skriver:

  1. Den klassikern snöbollen kom år 1973.
  2. Skulle vara roligt att få uppleva allt som har med kosta boda att göra!

 • 🙂

  Just nu ligger det uppe en tävling hos mig, om du vill delta 🙂

 • luckeboi skriver:

  En bra blogg är vad du har 😉

 • Honi skriver:

  1. Den blev till 1973.
  2. Jag har alltid varit intresserad av konst och design och kosta boda har alltid haft en bra fusion mellan dom två elementen. Att prova på glasblåsning är något jag alltid velat prova på!

 • Malin skriver:

  Hejsan! Rätt svar är 1973.
  Motivering:
  Mina föräldrar fyller båda 60 år i februari 2010 med 5 dagars mellanrum. Jag och min syster vill verkligen ge dem något speciellt, men båda är vi fattiga studenter. Det hade varit roligt att ge dem ett presentkort på Kosta Boda Art Hotel då båda har ett stort komstintresse och älskar att åka på glasbruksrundor 🙂

 • Anna-Lena skriver:

  Svaret är 1973.

  Om jag vann skulle jag ge presentkortet till mina föräldrar.
  Dom älskar kvalitetsglas.
  Sen skulle jag behålla 2 snöbollar själv.
  Min mor hade en sådan när jag växte upp,
  men den finns tyvärr inte kvar.
  Så den tredje skulle hon få.
  Jag vet att hon skulle bli jätteglad för det.
  Mvh/Anna-Lena

 • lena skriver:

  1973
  Att få vistas på Kosta Boda Art Hotell, skulle vara som en ljuvlig smällkaramell!

 • Mamman i huset skriver:

  Vilken klassiker! Ifrån 1973 är den, och lika fin nu som då!

  Att få drömma om njutning på Kosta Boda Art hotell,
  kan göra en julstressad mamma riktigt snäll!
  Bara tanken på att slippa tvätta och damma,
  gör att pulsen går ner meddesamma… Zzzzzzzz

 • Nickan skriver:

  1: 1973
  2: En av mina bästa väninnor fyller 40 nästa år och hon skulle behöva komma iväg på en avslappnande resa. Hon har haft det tuft i flera år med föräldrar som gått bort på tok för tidigt. Hon brottas själv med en kronisk sjukdom som tar mycket kraft och till råga på allt håller hon nog på att bli arbetslös. Då hon är i stooort behov av avkoppling på annan ort och hon är mycket konstintresserad skulle det var en fantastisk present att få ge henne. En resa till Kosta Boda Art Hotel!! Det är helt enkelt min motivering!!

 • kjell lundmark skriver:

  1. 1973
  2. Det finns väl inget mer rogivande än att värmeljus i en snöboll. Jag tycker att skenet blir så mysigt

 • Lotta skriver:

  1) 1973
  2) Kosta ligger lagom på vägen mellan sommarviste hos olika svärföräldrar (mina och min mans), att få lämna barnen för en egen, snygg, stund vore väldans gôtt!

 • Materielltjej skriver:

  1. Formgiven av Ann Wärff 1973

  2. Anledningen till att jag ska vinna är att jag ska unna mig och sambon en härlig upplevelse i vår för att fira att vi klarat första småbarnsåret med delad föräldraledighet, klarat uppsatsskrivande, skaffat nya jobb, på väg mot examen. Det är liksom dags att släppa kylskåpet och slappna av och njuta 🙂

 • Kristin skriver:

  Svar: 1973
  Tomten måste verkligen tycka jag varit snäll
  om jag får spendera en kväll på Kosta Boda Art Hotel
  där kan jag njuta av småländsk glaskonst
  jo, det vore ju en helt underbar vinst!

 • Louise skriver:

  Kikar in och säger hej! Läs gärna mitt inlägg "Välkommen hem" E.M.Ds låt stöder de hemlösa i Sverige. Dokumentären de visade igår på tv gjorde mig väldigt rörd av tårar. Tycker du om inlägget så länka gärna så att fler kan få läsa och se hur verkligheten är. http://www.laalee.blogg.se

 • Åsa H skriver:

  Svar = 1973

  Vilken underbar chans,
  jag visste inte ett sådant hotell fanns !
  Glas är så vackert så,
  jag hoppas denna vinst få !
  Risken finns förstås,
  att jag helt shoppar loss !

 • Ia skriver:

  1.1973
  2. Att få vistas och vårda både själ och kropp,
  ta det lugnt och besöka en och annan shop,
  visst låter det helt underbart,
  jag hoppas att drömmen blir sann snart!

  //IA

 • Maria skriver:

  1) Snöbollen kom 1973

  2) Jag skulle ge hotellupplevelsen till min kära mamma. Hon kommer sällan (läs: aldrig) bort någonstans, utan jobbar och sliter för att resten av familjen ska vara nöjd. Pappa skulle få ta hand om gården över ett veckoslut så skulle jag och mamma ta flyget över till Sverige (vi bor i Finland) och spendera helgen på ett härligt rekreationshotell. Mamma fyller år på julafton så det skulle bli en perfekt (lite försenad) kombinerad julklapp och födelsedagspresent till henne.

 • Jonna skriver:

  Nu vet jag var vi tillbringar natten!
  Låt oss dock börja med en konstglasutställning under vatten.
  Relax och lunchbuffé,
  sen drar vi ut på stan, vi tre.
  Lite glasblås i hyttan
  och med shopping vet vi alla nyttan.
  Tyngda av kassar och fulla med influenser
  tar vi en drink och pratar om Trendenser.
  Kom nu mitt härliga tjejgäng,
  vi måste till Kosta Boda Art hotell ta en sväng!

  P.s. Snöbollen, som formgavs 1973, har jag flera gånger givit bort till andras glädje, men än så länge saknas den här hemma hos mig.

 • Johanna skriver:

  1. 1973

 • Johanna skriver:

  oj råkade få iväg det förtidigt.

  2. vore underbart att få tillbringa tid i glasriket och få uppleva underbara glasverk på närhåll. har inte varit på semester eller nånstanns på väldigt länge, vore helt underbart att få komma iväg lite.

 • MiaHB skriver:

  1) 1973
  2) Jag har aldrig upplevt glasriket med det står högt upp på min önskelista. Jag tror att Glasriket och nejderna runt om gömmer mycket gamla hantverkskunskaper, inte bara glaskonst, som vi alla borde uppskatta medan kunnandet fortfarande finns. Kosta Boda Art Hotell verkar vara ett vackert hotell och är säkerligen en alldeles utmärkt startgrop för underbara äventyr och glasshopping i de småländska skogarna!

 • Janne skriver:

  1973

  Det började med snöbollskrig och slutade med puss och kram,
  vill åka till Kosta Boda Art Hotel för att överraska min älskade dam

 • suss skriver:

  Snöbollen är en ljuvlig lykta som passar överallt, sommar som vinter!
  Presentkortet blir en jättebra present!!
  = )

 • Jonas R skriver:

  1) Snöbollen är från 1973.
  2) Vinsten skulle bli en julklapp till tjejen.

 • Annki skriver:

  Oj klockan är mycket hoppas jag hinner svara. Hade flera snöbollar i mitt förra äktenskap, de försvann vid bodelningen. Har börjat samla på ny uppsättning,det behövs flera för att få det härliga intrycket av vinter och kyla. Skulle vilja ta med nya kärleken(18 år)till glasets fantastiska värld.

 • Tina skriver:

  1973.
  För att jag har sålt just snöbollen i vår porslins butik sedan början på 90-talet. Kram och God Jul. Tina

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.