Annons

18 december – dagens lucka i Adventskalendern

Vill du klä årets gran i kunglig skrud så har du chans att vinna riktigt tjusigt pynt till den idag. Royal Copenhagen deltar nämligen med två ljushållare för granen ur serien ”Royal Christmas”, värde 478 kr. (en guldängel och guldklocka). Allt du behöver göra för att delta i tävlingen om dessa är att svara på frågorna i kommentarsfältet nedan. I övrigt gäller samma regler som alltid i adventskalendern och du har en dag på dig. Lycka till! Frågor: 1) När grundades Royal Copenhagen och var tillverkas allt deras porslin? 2) Vilken är din favorit i deras porslinssortiment, motivera!

Tävlingen är avslutad. Grattis Weronica! Skicka mig din adressså kommer paketet med posten!

Kategorier:

Kommentarer

 • Christer skriver:

  Start 1775 och tillverkning i Fredriksberg

  Det jag skulle välja är Glass Ornaments, Ball and Bell för att dom känns mer än billiga plastkulor som annars hänger i dom flesta julgranar! Få in lite mer kvalitet i julgranen och min gran skulle verkligen få en kvalitetshöjning!!

 • Rolf skriver:

  SVAR 1775 och Köpenhamn
  Favorit blir Blå blomster en vacker service anser jag.

 • Lena Rönnquist skriver:

  1. Bolaget startade 1775 och tillverkning sker i Glostrup, DK.
  2. Black Plain är helt klart en favorit. Svart är favoritfärg och formen är enkel, rak och stilren vilket jag föredrar.

 • Angelica skriver:

  1) Royal Copenhagen grundades år 1775 och all tillverkning sker på fabriken i Glostrup.
  2) Efter noggrant övervägande bestämmer jag mig för att Princess är min favorit. Den ger en känsla av lyx och tradition, en sådan servis man tar fram bara vid lördagsfrukostarna när man har tid att njuta. Som att man har ärvt den av sin mormor eller farmor och kommer ihåg den speciella känslan när finporslinet dukades fram.

 • Manuela skriver:

  1. Grundades 1775 och tillverkas i Glostrup
  2. Blue fluted Mega är min absoluta favorit. Ett fantastiskt sätt leka med mönster och proportioner som gör att en gammal klassiker kännas ny och modern.

 • Nicklas skriver:

  1. År 1775, Glostrup.
  2. Royal Christmas by Violise Lunn

 • Annie skriver:

  Företaget startades med hjälp av investerare 1774 och kom igång ordentligt 1775 med hjälp av den kungliga familjen. Tillverkning och kontor ligger i glostrup.

  Min favorit är den nya serien elements av Louise Campbell, helst i en ljusgrön matchat med en orange/ockra-variant. Jag gillar att det känns klassiskt men ändå uppdaterat, tex genom att reliefen endast täcker en del av porslinet. Utbudet av färger gör det elganta porslinet lekfullt och jag gillar verkligen de nya delarna tex skärbrädorna.

 • Malin skriver:

  1. 1775 grundades det och tillverkas i Glostryp
  2. Ole serien designad av Ole Jensen – eftersom det är den serien jag kan tänka mig att duka med till allt – från frukost till finmiddag. Den är snygg, stilren och rolig.

 • anna skriver:

  1. Grundat 1775, tillverkning i Glostrup
  2. Så här i december är Star Fluted Christmas min absoluta favorit! Den serien påminner mig om min och mammas årliga jultur till Köpenhamn i början av december. De har på gått i 18 år nu!

 • Filippa skriver:

  1. 1775 och fabriken ligger i Glostrup.
  2. Jag är kluven, min favorit är Blue Fluted Mega men min mamma samlade på Blue Flower Curved. Den servisen innehåller mycket minnen, togs bara fram när det var riktigt riktigt fin middag och som barn fick jag bara titta. Givetvis kunde jag inte låta bli att gå och titta i skåpet och en dag tog jag fram en tallrik för att titta närmare. Fingrarna fulla med fet kritfärg…man kan ju säga att mamma förstod vem som var skyldig snabbt. Men porslinet klarade sig, jag fick ett besök på fabriken i Danmark när jag blev lite äldre och nu står den i mitt vitrinskåp och kommer fram vid fina tillfällen. Eller när jag känner att jag behöver lite glamour i livet 🙂

 • Petra skriver:

  Grundades 1775. All tillverkning ska flytta till Thailand. Favorit är Musselmalet, den är fantastisk. Tyvärr äger jag inte den servisen. Har två tomtar i porslin som är så fina. Har försökt hitta någon återförsäljare, men det verkar som de inte tillverkar tomtar längre.

  Håller tummarna för att jag vinner. Vill så gärna ha de fina juldekorationerna i min kristallkrona!

 • Kari skriver:

  1) Ble grunnlagt i 1775 og fabrikken ligger i Glostrup utenfor København.

  2) Favoritten er "Blue fluted half Lace"

  Kari 🙂

 • Anette skriver:

  1. Ble opprettet i 1775, Glostrup.
  2. Favoritten er å blande mitt arvede musselmalte, gamle servise med mitt nye mussel mega. Det gir den perfekte blanding av gamle og nye tradisjoner. I år har jeg laget all julepynt selv, så et innslag av ferdiglaget hadde vært pent.

 • Jessica med C skriver:

  1775 Glostrup

  Black Plain är min favorit. Så stilren och härlig konstrast till mitt vita hem. VILL HA!

  http://www.royalcopenhagen.com/Dinnerware/Black-Plain.aspx

 • 1) Företaget grundades 1775. Det verkar som om Royal Copenhagen delar många andra porslinsföretags öde att få flytta tillverkningen utomlands. Grundbulten i det anrika danska är väl ändå fabriken i Glostrup utanför Köpenhamn.

  2) Min absoluta favorit är den klassiska Blue Fluted Plain. Den har ett evigt uttryck som alltid kommer att behålla sin glans. Även om jag gillar klassikerna, så tycker jag även att Louise Campbell har gjort ett strålande arbete med att uppdatera och förvalta arvet i Royal Copenhagen med serien Elements. Kuriosa: När jag var liten och var med på kafferepen ibland, så var Måsen DEN servisen som alla ville duka upp sina småkakor på :).

  Ha en fin fredag!

 • whynja skriver:

  1775
  Glostrup

  Min favorit är black fluted mega. Gammalt, klassiskt mönster i modern färg. Supersnyggt!

 • Helli skriver:

  1. 1775, i Glostrup

  2. Jag gillar "Elements" av Louise Campbell skarpt! Är helt betagen av hennes design sen tidigare (särskilt "prins stolen" och vaserna!). Tycker hon har lyckats riktigt bra att kombinera sin personliga moderna design med Royal Copenhagens klassiskt tidlösa. Gillar idén att man kan mixa porslinet hejvilt och få till en personlig dukning.

  🙂

 • MiaHB skriver:

  1) 1775, tillverklningen sker i Glostrup.
  2) Jag är väldigt förtjust i serien Blue Flower Curved. Först och främst faller jag väldigt lätt för klassiskt blåvitt mönster, det är ju så snyggt, passar alla sammanhang och bara dryper stil & smak! Just denna designen föll mig i smaken tack vare de otroligt vackert målade blommorna, varje detalj är ett konstverk i sig, varje blomblad är målat med otrolig känsla!

 • luckeboi skriver:

  Vilken blossaglögg tycker du är godast? 🙂

 • Anne skriver:

  1. 1775, i Glostrup i Danmark
  2. Jag gillar serien Musica med en enkel men framträdande mönster som är nytänkande

 • Carina skriver:

  Startade 1775 och tillverkning i Glostrup.
  Min favorit är Hvid Riflet gammalt men ändå i tiden

 • Tina skriver:

  1775 Glostrup

  Jag är helt förälskad i serien "BLUE FLUTED FULL LACE".

 • Kristin skriver:

  Svar: grundades 1775, och tillverkningen sker i Glostrup
  Mitt favoritporslin från Royal Copenhagen är Black Plain – jag har en passion för svart porslin, men de tallrikar och skålar jag har hemma är av ett billigare slag 🙂 Tycker det blir en så fin kontrast när man äter mot svart, och sedan så gillar jag det enkla i tillvaron. Hoppas jag vinner, för jag samlar på julgransprydnader!

 • JOHANNA skriver:

  Hoppas du får en trevlig fredag!

 • Solbritt skriver:

  Svar: 1775 och Glostrup i Danmark

  Min favorit är Måsen. Tidlös och helt underbar.

 • anonym skriver:

  Jätte bra blogg, intresseväckande.. Ta en titt till våran blogg =)

 • Malin skriver:

  Grundades 1775 och tillverkas i Glostrup.

  Jag måste nog trots allt säga musselmalte. Det är så fint att kunna blanda sitt ärveporslin med det ny producerade.
  Särskilt svag är jag för min gammelmormors enda mocka kopp. Det var den enda hon hade råd att köpa och jag kan se framför mig hur hon njöt av var kopp kaffe ur sitt personliga finporslin.
  Ur den koppen njuter jag fortfarande varje dag av min eftermiddagsespresso!

 • Lina skriver:

  1, 1775 och Glostrup i Danmark

  2, Jag har länge varit sugen på att köpa två figurer ur "Perfectio" serien och de är Woman Bust White och Man Bust White, de skulle passa perfekt in i mitt ny ommålade sovrum som är så där teatriskt.

 • Jessica skriver:

  1775 och Glostrup, Danmark.

  Är man rent utav galen, när man redan nu innan jul väljer Flora Easter? Isåfall bekänner jag mig till galenskap 🙂 Idag är det -25 grader i Östersund och rimfrost på varenda gren. Luften är klar och hög, och krispigheten gör att jag längtar efter tulpaner, påskfirande, vårfåglar och solstrålar. Alla dessa känslor uppfyller Flora!

 • Hanna skriver:

  Det grundades 1775 och tillverkas i Glostrup.

  Christel Zodiac. Jag visste faktiskt inte att det var dem som hade gjort figurerna i stjärntecknen. Men jag har länge tyckt att de är fina så därför är det mitt självklara favoritval.

 • Gerdan skriver:

  1) 1775. I Glostrup

 • Gerdan skriver:

  1) År 1775. I Glostrup. 2)Mot Royal Copenhagen har ingen en chans, dess klassiska skönhet slår all konkurrens

 • Kimsan skriver:

  År 1775, i Glostrup.

  Min favorit är nog klassiska Musselmalet, tidlöst vacker. Jag älskar att variera stilar och olika tidsepoker både i dukning och inredning i övrigt.

 • Hanna skriver:

  1) Royal Copenhagen grundades 1775 och har sin porslintillverkning i Glostrup.
  2) Jag tycker att Contrast-serien var väldigt söt och mysig. Samtidigt som den ser modern och stilren ut. En ovanlig kombination, eller kontrast? 😉

 • Anna skriver:

  1. Bolaget startades 1775 och tillverkning sker i Glostrup utanför Köpenhamn, DK.
  2. Deras klassiska skönhet är svårt att konkurrera med.. Black Plain är helt klart en favorit. Svart är favoritfärg och formen är enkel, rak och stilren vilket jag föredrar.

 • Lina skriver:

  1. År 1775, Glostrup.
  2. Min favorit är blå blomster (Blue Flower Curved) eftersom både mormor, farmor, mamma och nu jag har hela den servisen.

 • Johanna skriver:

  1. Grundades 1775 och tillverkas i Glostrup.
  2. Min favorit är Black plain.

 • ingela skriver:

  1. år 1775, tillverkning i danmark, Glostrup
  2. Min favorit är: Blå Musselmalet Halvblonde, har kaffeservicen och den håller stilen fast det nu är år 2009.

 • Camilla R skriver:

  1. År 1775 och Glostrup i Danmark.
  Favorit: Seagull with gold (Måsen) Har den kaffeservisen och skulle gärna utöka den lite mer.

 • Tiina Toivanen skriver:

  1. År 1775 och tillverkning sker i fabriken Glostrup i Danmark.
  2. Måste säga allt i kollektionen plack plain. Som flygvärdinna lever man ett hektiskt liv och när man väl kommer hem vill man mötas av en lugn oas där man samlar tillbaka sina krafter.

 • Jeanette skriver:

  1. Grundades 1775 och tillverkas i Glostrup
  2. Royal Copenhagen – jag gillar stilen

 • Annelie skriver:

  1. År 1775, tillverkning i Glostrup.
  2.Blue Palmette, eftersom den har lagom mycket färg och ser lyxig ut.

 • ANNIKA skriver:

  1. 1775 tillverkas i Glostrup
  2. vasen Pearl .

  Design som passar i alla lägen
  Royal Copenhagen visar vägen…

 • Elisabeth skriver:

  1.1775, Glostrup

  2. Barnservisen Julius är bara alldeles för bedårande. Den lille björnen påminner mig om seriefiguren Rasmus Nalle, även han en riktig dansk, som jag älskade som barn

 • Anonym skriver:

  1. Det grundades år 1775 och fabriken ligger i Glostrup, Danmark.
  2. Vasen Pearl är fin, samt alla deras julsaker, supermysiga!

 • Veronica skriver:

  Glömde skriva namn o mail…

  1. Det grundades år 1775 och fabriken ligger i Glostrup, Danmark.
  2. Vasen Pearl är fin, samt alla deras julsaker, supermysiga!

 • lena skriver:

  1. Grundades 1775, fabriken ligger i Glostrup.
  2. Mat och kaffeservis Måsen har alltid varit min absoluta favorit sedan unga år. Vackra detaljer och färg och med ett motiv som för mig symboliserar frihet!

 • Ann-Sofie Reineström skriver:

  Bolaget startade 1775 och tillverkning sker i Glostrup, Danmark.

  Favoriten för mig är Good Luck Frogs
  Underbara grodor som känns glada men ändå klassiska
  Julpyntet känns likadant, klassiskt men glatt. De blev en ny favorit, de också!

 • Anonym skriver:

  1) Företaget grundades år 1775 och fabriken ligger i Glostrup.

  2)
  Behöver du något som bryter isen?
  Ole är den perfekta servisen!
  Avslappnat häftig i färg och form
  tar den sen gästerna med storm!

 • Alexandra Björnham skriver:

  Missade att skriva namn och e-post i meddelandet…

  1) Företaget grundades år 1775 och fabriken ligger i Glostrup.

  2)
  Behöver du något som bryter isen?
  Ole är den perfekta servisen!
  Avslappnat häftig i färg och form
  tar den sen gästerna med storm!

 • Ia skriver:

  1. 1775. I Glostrup i Danmark.
  2. Jag älskar deras svarta, veckade poslinsserie Black Fluted Mega. Serien känns ung och fräsch, samtidigt som den har klass och stil.

  //Ia

 • A Nyström skriver:

  Grundades 1775.Porslinet tillverkas i Glostrup i Danmark. Jag tycker mycket om Blue Fluted Plain. Alltid rätt. Aldrig fel.

  Jag blir mycket mycket glad om jag vinner

 • Hanna skriver:

  1) Företaget grundades år 1775 och fabriken ligger i Glostrup (Danmark)

  "Vår porslinsamling är något inkomplett"
  tänkte jag efter årets Nobel-bankett.
  Favoriten i Royal Copenhagens sortiment är Black Plain,
  ha det i skåpet skulle vara allt annat än mundane.
  För lite mer exklusiv jul önska jag denna vinst
  det skulle få mig riktigt glad, som minst.
  Här hemma har vi knappt någon lyx och flärd
  därför är vinsten från Trendenser riktigt önskvärd!

 • Mariat skriver:

  Svar: Företaget grundades år 1775 och fabriken där tillverkning sker ligger i Glostrup.

  Motivering:
  När stil och känsla är det centrala,
  är Royal Copenhagens Black Plain det helt geniala.
  Ligger alltid steget före,
  med kvalitet för varje öre.

 • Nickan skriver:

  1: grundades år 1775 och tillverkning sker ligger i Glostrup, Danmark.
  2: Blue Fluted är min favorit för att den påminner om min farmor. Den åt vi söndagsmiddag på som små, eller vi barn fick väl inte äte på de fina tallrikarna men de vuxna fick det. I tonåren fick vi barn joina de vuxna med finfina tallrikar. Maten besod i kokt potatis, gräddsås, äppelmos och slotsstek. Till efterrätt frusna bär som hon plockat under sommaren tillsammans med glass,vaniljsås och grädde. Mumsfillibabba!!
  Tyvärr så kommer dock inte ihåg vilken av de tre varianterna hon hade. Att sedan serien är vacker och klassisk gör den inte till en mindre favorit!!

 • Åsa skriver:

  1. Det grundades år 1775
  2. Flora Danica – det är så vackert, varje del är ett eget konstverk!

 • Malin Rautila skriver:

  1775 grundades det och tillverkas i Glostryp
  2. Ole serien designad av Ole Jensen då den är snygg och lite annorlunda!
  Håller tummarna!

  Kramar Malin

 • Mattias Olofsson skriver:

  1775 grundades det och tillverkas i Glostryp
  2. Flora Danica -som konst för ögat!

 • Kicki skriver:

  Grundades 1775 och tillverkas i Glostrup
  Julgranskulor med berättelser av HC Andersen, julgranen blir som en sagovärld.

 • Ingrid skriver:

  1. Grundat 1775 och tillverkning sker i Glostrup.
  2. Min favorit är serien “White half lace”. Det är den mest eleganta i sin enkelhet. Med sin klassiska form och vackra detaljer passar den alltid för varje tillfälle och den går aldrig någonsin ur modet.
  Jag skulle använda serien vid speciella tillfällen så att dukningen skulle göra de festliga måltiderna rikare och ge dem större betydelse.

 • Johanna skriver:

  1.Grundades 1775 och tillverkningen sker i Glostrup.

  2. Jag tycker att "White Half Lace" är väldigt vacker och skulle jag samla på någon servis från Royal Copenhagen skulle det nog bli den för den är både fin och enkel.
  Men, min favorit är nog ändå tallrikarna och muggarna från "Masquerade", jag älskar det sagoaktiga/drömmande motivet. Det är inte så ofta man ser så poetiska motiv på porslin! Skulle jag ha den servisen skulle jag använda den som vardags porslin, särskilt till frukosten, som en bra start på dagen. 🙂

  För övrigt skulle jag bli överlycklig av att vinna för det skulle bli ännu ett kul "minne" att ha i våran gran, just nu har jag ca. 200 olika julgranskulor (alla olika) och de allre flesta är förknippade med en resa, en speciell jul eller något annat kul minne, eller så är de presenter från en vän eller någon ur familjen.

 • Kobra K skriver:

  Grundades 1775 och tillverkas i Glostrup

  Ole för att jag älskar former. Varför alltid äta ur runda saker? KONST!

 • Anna-Lena skriver:

  1. Det grundades 1775 och tillverkas i Glostrup.
  2.
  Bonbonniere Gold Inside är min favorit.
  Att rimma är inte mitt gebit.
  Jag hoppas på turen ändå,
  att denna julklapp få.

  Mvh/Anna-Lena

 • Sanna skriver:

  Ha en bra helg! 🙂

 • thePilla skriver:

  1. År 1775, Glostrup
  2. Royal christmas sätter inte bara extra touch på maten,utan även julen

 • Anonym skriver:

  1. Företaget grundades 1775, och tillverkningen sker i Glostrup.

  2. Jag kör en rövare och säger PORSLINsfigurinen Princess on the Pea. Utsökt.

 • Grundades År 1775, Glostrup.
  Min favorit Royal Christmas by Violise Lunn

 • Maria Rosenqvist skriver:

  1. 1775 grundades företaget och tillverkningen sker i Glostrup.
  2. Blå blomster! Mia föräldrar fick servisen i bröllopspresent. Ibland dukade mamma och jag för oss två med servisen under matsalsbordet. Massor av filtar täckte bordet så vi fick vara för oss själva. Dessa privata middagar var höjden av lyx för mig och än i dag förknippar jag denna utsökta och vackra servis med ultimat lyx. Så vacker är den!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *