Annons

16 december – dagens lucka i Adventskalendern

Idag har du chansen att vinna en fin oysterskål i valfri färg (värde ca: 600 kr) från populära Mateus. En perfekt skål för bordsserveringen av julgröten, en stor härlig sallad eller varför inte till nötterna på godisbordet. Du kan vara med och tävla oavsett om du har en blogg eller inte och allt du behöver göra för att delta är att svara på frågorna i kommentarsfältet nedan. I övrigt gäller samma regler som vanligt och du har en dag på dig. Lycka till! 1) Vad känner du när du ser Mateus keramik? 2) Finns det någon produkt du skulle vilja lägga till i sortimentet. Motivera!

Tävlingen är avslutad. Grattis till Amy sm svarade kl. 15.32! Hör av dig med din adress så skickar vi paketet på Posten!

Kategorier:

Kommentarer

 • Madde skriver:

  Godmorgon!

  Jag tycker att Mateus sortiment känns magiskt! Blandningen mellan lite ruffig "äkthet", fylliga färger och unika detaljer gillar jag verkligen.

  Fick jag välja något som jag inte sett i dagens sortimentet så skulle det nog vara ett kakfat med flera våningar. Det tror jag skulle vara riktigt fint.

 • Heds skriver:

  1. Jag känner mig glad när jag ser mateus porslin, speciellt när det är så fint uppdukat så allt ser ut som en färgglad karamellpåse! Inte konstigt att man vill köpa en massa mateus porslin!

  2. En tekanna faktiskt i någon härlig färg. Vi dricker mycket te hemma och jag tycker om att ha en fin kanna framme i köket…tänk om det kunde vara en från mateus? Känner att det saknar i mateus sortiment.

  Tack för mig!

 • Malin L skriver:

  Jag känner doften av sommar. Jag blir lycklig när jag tar i dem, rejäla och tåliga och i härliga färger kan de pryda vilken dukning som helst.

  Jag skulle vilja ha en fin mjölkkanna/såskanna med tillhörande fat.

 • Anna skriver:

  Hej!

  Jag tänker på sommaren när jag ser Mateus. Det beror nog på att min mamma har ett stort blått Mateus-fat i vår stuga vid havet. På det fatet brukar vi ha jordgubbstårta eller sallad, frukt och grönsaker till grillningen. Så sommar, genuint och nytänkande är vad jag tänker på när jag ser Mateus.

  Något som skulle förgylla helgens frukostar ytterligare skulle vara äggkoppar från Mateus. För det finns väl inte i sortimentet..?

  Ha en bra dag!

 • Malin skriver:

  1. En slags mystik. Produkterna ger en sagostämmning.

  2. Någon bastant kruka att odla en rosenbuske eller ett apelsinträd i. Som i en saga.

 • Malin L skriver:

  klickade lite för snabbt där.. Motiveringen till varför de ska ha mjölkkanna/såskanna är att en sådan produkt löser flera olika behov i dukningen och att det är riktigt svårt att hitta snygga, neutrala sådana som kan smälta in även med annat porslin.
  /Malin

 • Angelica skriver:

  Hej! Jag tycker Mateus sortiment känns lekfullt och glamoröst på samma gång. Det får mig att bli kreativ och vilja göra vackra bordsdukningar.

  Något som jag skulle vilja köpa från Mateus är ett stort fat, minst 45-50 cm i diameter, lite välvt, kanske en snygg bård som dekor. Kan användas som fruktfat, godisfat eller varför inte hänga upp det på väggen som en tavla?

 • Västkusten finns alltid kvar i mitt hjärta skriver:

  1. Mateus produkter får mig att känna mig hemma! Handgjort och personligt, tidlös men ändå modern design och ofta med en känsla av hav i färg och form.

  2. En såssnipa med lock, vaser, äggkoppar och riktigt stora tekoppar med fat samt en rejäl tekanna skulle behövas i min mateussamling inomhus. Sedan tror jag att Mateus skulle kunna göra ett väldigt fint fågelbad och vackra krukor till min trädgård!

 • Jonna skriver:

  1. Jag känner en enorm längtan till Frankrike. Fast jag vet att det är Portugal som är inspirationen här.. =)
  2. En liten, helt platt keramikbricka/fat med hål längst upp som man kan hänga upp på väggen och använda för att lägga smörgåsen på på morgonen

 • Veronica skriver:

  1. Matteus porslin känns lantligt modernt, romantiskt med en touch av medelhavet!
  2. Krus/Vas att sätta blommor i, som oxå kan användas till annat tex ha brevid spisen med alla köksverktyg.

 • Tess skriver:

  1. Matteus porslin får tom oromantiska mig att känna mig som en riktigt romantiker!

  2. Jag saknar vinglas i deras sortiment. Jag tror att vinglas i keramik och deras design/färger kan ge en underbar känsla!

 • Molly skriver:

  1. Den rustika och lantliga touchen som är genomgående i serien får mig att tänka på Gotland. Det är en sommarkänsla för mig.
  2. Jag skulle vilja ha ett kakfat i tre nivåer att duka upp bullar, cupcakes och kakor på och ställa fram för en sommarfika i det gröna.

 • Terese skriver:

  1. Mateus keramik får mig att tänka på en god, uppsluppen och gemytlig middag med känslor av värme, gemenskap och lekfullhet.

  2. Framför allt saknar jag ugnsformar och pajformar som man gärna ställer fram på bordet tillsammans med övrig servis. Sen hade det varit härligt med en trevlig frukostservis med äggkopp, stor härlig tekopp, kaffekopp, assiett, liten djup tallrik, sockerströare och annat frukostmåste. Kanske en några fler burkar i olika storlekar?

 • Manuela skriver:

  1. Jag får en lantlig hemmakänsla. Det rustika och äkta gör att man känner sig trygg samtidigt som färgerna piggar upp och gör mig glad.

  2. Stora härliga tekoppar, en tekanna och sockerskål och gräddkanna till hade jag gärna sett.

 • isabelle skriver:

  1. Rustikt lantligt med lite knorr. Alla dom vackra färgerna är underbara.
  2. En ostbricka. =)

 • Maria skriver:

  1. Mateus porslin känns harmoni och frid, men ändå gediget.
  2. Jag skulle vilja ha en tekanna och stora temuggar! Skulle också vilja ha fler av de små kvadratiska faten, som fanns tidigare. De är ypperliga att komplettera serveringen, till smör, kryddor, starka såser eller helt enkelt att använda att lägga besticken på.

 • Cecilia Rihs skriver:

  1. Jag känner livsglädje och inspiration av den glada flörten med mat och gäster som jag tycker att Mateus alltid bjuder på.

  2. En rolig skål på fot – jag vill ha något fint, men inte för stort, att lägga lördagsgodiset i.

 • Sofie Andersson skriver:

  Det känns välgort och vackert.

  Jag skulle vilja ha jugent takrona i keramik.

 • Dina skriver:

  1) Jag såg Mateus tallrikar hos pojkvännens mamma för första gången och det var kärlek vid första ögonkastet. Otroligt vacker porslin som går utmärkt att kombinera och där varje pjäs har ett unikt glasyrmönster.

  2) Jag vill se vackra vaser för sommarblommor.

 • Camilla skriver:

  1. Porslinet känns unikt och jag gillar att det går att variera på så många sätt.
  2.Jag skulle vilja se ännu större skålar, skulle passa så fint på middagsbordet!

 • Helene skriver:

  När jag ser Matteus porslin tänker jag på Medelhavet. Rustik matlagning med enkla ekologiska, färska, närproducerade råvaror och en stor dos sinnlighet. Känner solsken i ansiktet, hör vågsvall, känner smaken av tzatsiki och ser ett vakert dukat bord med en massa färger och former…
  Maten smakar helt enkelt lite bättre om det serveras på ett Matteusfat!
  Det jag skulle önska till ert sortiment är stora, ovala eller ellipsformade serveringsfat och skålar,
  det är fint att blanda med de runda när man dukar!
  Tack för en fin blogg Frida och tack Matteus för att ni på ett enkelt sätt tar oss ut på minisemester vid middagsbordet!

 • Monika skriver:

  God morgon,

  1) En vacker färgpalett som alltid tar dukningen och måltiden till nya oanade höjder och med det vackra porslinet kan lyfta en enkel vardagsmiddag.

 • Stina Nordström skriver:

  1) Porslinet känns rustikt och samtidit lyxigt – en cool kombination! Jag älskar dessutom Mateus känsla för färg och hur de alltid lyckat pricka in exakt rätt nyans av de färger som de väljer att lansera!

  2) Jag saknar blomkrukor! Skulle gärna se Mateus blomkrukor i färg med reliefmönster. Sådana krukor skulle vara ett uppfriskande inslag då de vita, släta, krukorna verkar ha invaderat Sverige!

 • Susanne Andersson Dahlén skriver:

  1. Jag känner sommar vid Medelhavet: Duka upp en härlig måltid med fräscha frukter & grönsaker på en terass med utsikt över havet… Långa, lata måltider i skuggan… Mmmmm….
  2. Jag är på jakt efter den perfekta efterrättstallriken/skålen. Som sopptallriken ungefär, fast mycket mindre. Kanske med krusigt/vågigt bräm? Min mamma har en sån modell på efterrättstallrikar (ej Mateus alltså), men de är svåra att hitta. Funkar bra till det mesta, paj, glass, fruktsallad….

 • Mia skriver:

  1) Jag tycker att porslinet känns lite drömskt och sagolikt. jag tror det beror på de härliga formerna och de lite dämpade färgerna. Fint!
  2) det jag saknar i sortimentet är riktigt stora tekoppar och uppläggningsfat som är riktigt stora och gärna ovala

 • whynja skriver:

  Som så många andra så tänker jag på Medelhavet när jag ser Mateus. En liten by i Frankrike, med utsikt över vingårdar och havet som skymtar i fjärran. Lunch med färskt bröd, solvarma tomater och ett gott vin.

  Det jag saknar i sortimentet är en snygg vas. Anledningen är att det är svårt att hitta snygga vaser i olika färger, och eftersom Mateus redan har så många olika färger i sitt sortiment, borde vaser vara rätt väg att gå.

 • …jag skulle säga romantisk & sagolikkeramik… Jag skulle kunna tänka mig Lace bowl with lid för att gömma lite godis i det…

 • Susanne skriver:

  1) Mateus gör alltid att jag får en känsla av att vara speciell och unik och sist men inte minst infinner sig en ljuvlig känsla som jag bäst tror beskrivs med ordet – förälskelse!
  2) Egentligen saknar jag inget konkret i sortimentet men jag skulle ha svårt att motstå att köpa en enkel såskanna/såssnipa eftersom jag tycker att det är svårt att hitta en enkel men användbar sådan på marknaden idag.

 • Karin skriver:

  1. Lycka!

  2. Jag som är en sann tedrickare och flitigt dricker kopp efter kopp i mina Mateuskoppar flera gånger per dag skulle gärna vilja lägga till tekannor i sortimentet.

 • Katarina skriver:

  1) Mateus är lika fint som prynad, men som allra bäst när man dukar med hela servisen… känns lyxigt o är fantastikt fin.
  2) jag skulle vilja lägga till paj/ugnsform som ett komplement till den fina servisen

 • Anonym skriver:

  1. Lycka, glädje & kärlek
  2. Ett fint fat i flera våningar som man kan ställa i mitten av bordet och fylla med ostar eller kakor eller frukt eller vackra stenar eller….

 • Erika skriver:

  När jag ser det känns det så lyxigt och fina former. Man drömmer sig bort och det känns väldigt sagolikt.

  Jag saknar glas! I alla möjliga former, höjder och färger, alla olika varianter. Jag tror dem skulle göra det riktigt bra.

 • Jessica skriver:

  Nu har jag varit in på Mateus hemsida för första gången (förutom vinstchanser får man många tips här!), tidigare har jag bara fingrat i butik…

  1. Jag känner mig… hungrig! asg Jag är sååå glad över stora fat, att lägga upp t ex en sallad på det viset gör så mycket mer för ögat än en djup skål. Min andra känsla är mycket stark: ett begär efter ett större kök 🙂

  2. ..apropå känsla nr två, är mitt önskemål ovala fat, som lättare ryms i standard-köksskåp. Gärna stora, både i spets och musselform (varför ändra ett vinnande koncept). Och salladsbestick/salladstång!

 • Anne skriver:

  1. Rustig känsla, hållbarhet
  2. Ett stort fruktfat skulle inte vara så dumt

 • Cecilia skriver:

  Trodde knappt det var sant när jag såg dagens lucka! Så sent som i förrgår kom jag på att missat att skriva "Mateus Oyster bowl, vit" på min önskelista när jag mejlade ut den till släktingarna. Klumpigt…
  1. En dukning med Mateus känns harmonisk, oändlig och inspirerande. Man vill bara ha mer…
  2. Jag skulle vilja se kannor/bringare i olika storlekar som är lite rundare i formerna, vaser, enklare ljusstakar och gärna våningskakfat i sortimentet.

 • Anneli R skriver:

  1. När jag står framför hyllorna med Mateus så blir jag alltid så velig.. ska jag köpa den här fina skålen eller dom här tallrikarna?.. eller kanske den här…. ALLT är ju så fint!
  2. Det jag saknar är ett ovalt lite större fat, gärna med lite högre kanter.
  God Jul!

 • caroline skriver:

  Jag känner nyfikenhet, glädje och kreativitet!

  Vissa produkter blir man först sorgsen av och sedan växer ett lugn andra såsom denna fina skål glädje! Speciellt i en blå färg!

  Jag skulle gärna se att det fanns någon hållare som man kunde stoppa en lampa i – konst och belysnig för vintermörket – 2 in one!

 • Leontine skriver:

  Jag känner ren och skär glädje när jag ser Mateus! Mungiporna går upp och hela världen känns underbar!

  Jag saknar lite blomförvaring så jag skulle vilja ha ytterkrukor och vasar!

 • Jenny skriver:

  Sagovärldar och edens lustgård.
  Fantasi och lekfullhet.

  Glas i samma anda hade varit kul =)

 • Anna R skriver:

  För mig känns Mateus som en lagom blandning mellan modernt och gammaldags. För den som vill vara sådär lite lagom hipp och modern och samtidigt kännas genuin och genomtänkt.

  Jag skulle önska att det benvita och vita porslinet fanns i alla olika produkterna. Jag samlar just nu på det vita (eller benvita?), men problemet blir att jag få ta de helvita raka tallrikarna och de benvita med mönster. Så lite missmatch blir det.

 • Linda skriver:

  Jag känner en blandning av modernt och lantligt. Två kombinationer som möts och blir ett. En svårslagen kombination som Mateus lyckats med.

  Jag saknar en stor skål för rustika söndagsgrytor.

 • Mela skriver:

  Jag känner ett omedelbart behov av att ha stort kalas! Så otroligt vackra, fantasifulla och sagolika saker.

  Saknas: Ett tårtfat – ett sånt upphöjt på fot. Och ett flervånings kakfat.

 • malin björling skriver:

  En återkommande känsla jag har när jag ser Mateus sortiment är … PANIK !!!!! Har kollat på de uppdukade borden på NK, hemsidor , mässor och kataloger en miljon gånger och problemet är att JAG INTE KAN VÄLJA FÄRG !!! Vill ha precis allt, från sirligt vitt till svepande blått och smygande rosa.
  Vad som kan komma in i sortimentet är skärbrädor och smöraskar.
  Kram Malin

 • Åsa Kjellberg skriver:

  Vad jag känner – åh underbart, ljuvigt så det pirrar av "vill ha"….men min man blir galen om jag tar hem mer keramik…..

  Jag skulle vilja ha en såskanna i sortimentet för att de att de är svårt att få tag på en som är lite mer rustik och passar i min typ av dukning.

 • Jessica skriver:

  1. Rejäl keramik med piffiga detaljer som göra att kermaiken känns nätt istället för enbart rustikt.
  2. Jag skulle vilja att det fanns en tekanna.

 • Johanna skriver:

  1. Jag känner lugn. Frid. Lycka. De mjuka men kraftiga färgerna, glasyren, texturerna tränger ända in i själen och det pirrar lite.

  2. Jag skulle vilja ha en ljuslila färg på produkterna, typ syrén. Och så saknar jag stora muggar/skålar utan öra.

 • Hej!

  1)Jag får en lyxig känsla då objekten är så speciella men produkterna utsänder även romantiska signaler! Kan inte bli mycket bättre än så!

  2) Jag kan faktiskt komma en hel del saker jag saknar och hoppas Mateus inte tar illa upp! =) För det första så skulle jag vilja se flervåningsfat, både två och tre våningar. Det är en så liten detalj egentligen som göra att uppläggningen och dukningen ser så mycket proffsigare ut! Sen skulle jag vilja se blomkrukor och vaser i olika höjder och former! Kan inte tänka mig att Mateus skulle göra mig besviken där!

  Kram Ninnie

 • Johanna skriver:

  Motiveringen glömde jag ju!

  Färgen för att jag tycker de lila och rosa tonerna saknar en mellannyans, muggen/skålen för att jag är skålfreak och en multifunktionell skålmugg borde finnas i varje hem, särskilt en så välgjord och vacker som en från Mateus.

 • Agneta skriver:

  !. Jag blir rusig av glädje och vill duka mitt bord i denna ljuvliga färgsymfoni
  2. Tänk om det kunde finnas stora muggar att ta fram till frukostbordet

 • Helli skriver:

  Jag känner mig upplyft och sugen på att bjuda hem fina vänner på mat och trivsel! För mig speglar Mateus en modern nostalgi – en nutida version av ett klassiskt rustikt kvalitets porslin som bjuder in till umgänge.

  Jag vill gärna se fler fina upplägningsfat, saknar ett maffigt ovalt att lägga upp fisk eller servera snittar från.

 • Fint fat från mateus är jag verkligen sugen på.

  1) Jag tänker på vattenfärger, snäckor och sommar när jag ser mateus porslin. Färg ger glädje, men vattenfärgskänslan gör att faten och skålarna lyfter fram maten och inte tvärt om.

  2) Jag saknar framförallt ugnsfasta formar -gärna fyrkantiga och som man kan ställa i varandra. Även härliga kaffe och temuggar i generösa storlekar.

 • Jag ar inte med i tavlingen. Ville bara ge dig cred till en orginell & jattesot julkalender 😀

 • Linnea skriver:

  1) Jag tycker Mateus känns klassiskt men ändå lite tokigt och modernt. Det känns handgjort och det är roligt att porslinet finns i många härliga färger. Det blir som ett godisbordom man dukar med porslinsseriens alla färger.

  2) Jag saknar en riktigt STOR skål något jag inte funnit i Mateus sortiment än.

 • Anette skriver:

  Känslan jag får av Matteus är att det är ett gediget hantverk. Det känns ursprungligt och back to basics på något sätt. Färgerna är harmoniska och formerna är tilltalande. Medelhavsländerna el varför inte Gotland dyker upp i min hjärna ;-).
  Om Matteus skulle framställa någon ny produkt så varför inte ett "hederligt, lite gammaldags" ovalt uppläggningsfat, lite större så att den hela laxen eller stora söndagssteken ryms tillsammans med mkt fräscha grönsaker. En smörask skulle jag också kunna tänka mig – gillar inte smörpaketen utan flyttar hellre över smör och smörgåsmargarin till en vacker ask!

  /Anette

 • Lovisa skriver:

  Hej!

  1) Jag tycker att Mateus produkter känns väldigt organiska och drömska. De har en fantastisk färgskala och känns lyxiga och påkostade utan att vara pråliga. Jag blir väldigt inspirerad av Mateus sortiment! Och, det är perfekt att ge bort till "den som har allt"

  2) Jag skulle gärna se bulliga tekannor… Och ytterkrukor till blommorna! Åh, det skulle kunna bli hur bra som helst…

 • Maja skriver:

  Jag blir bara kär när jag ser alla Mateus produkter. De är helt enkelt en fröjd för ögat.

  Om det var något som jag saknar i deras sortiment så måste det vara en stoooor kanna. Har bara sett små kannor i alla butiker:S

 • martina skriver:

  1) Lycka, lekfullt, längtan…efter mer!

  2) pajformar! 🙂

 • Anne skriver:

  Jag tänker på lekfullhet, fantasi och drömmar – jag älskar att det finns så många färger, och har en hel del delar hemma. Det jag verkligen saknar är lite mindre muggar – eller kanske lite stramare, jag är inte förtjust i den modellen som finns nu.

 • Tina skriver:

  Mina tankar går till havet och till viss del Grekland. Vet inte varför – det bara är så.

  Finns det något TÅRTFAT på fot?

 • Ann-Sophie skriver:

  1. Saudade! till Portugal, solen och havet!
  2. Ett ovalt laxfat som skulle passa både till jul- oc midsommarlaxen.

 • Åström skriver:

  1) Som ett fyrverkeri som smäller av den ena succén efter den andra!
  2) Jag skulle gärna se att de började med frukostskålar! Vore helt underbart att kunna välja mellan fräscha, inbjudande skålar till dagens första måltid frukosten:-)

 • Rebecca skriver:

  1. När jag ser Mateusporslin får jag alltid känslan av härlig middagsbjudning med dignande välfyllda bord, vacker dukning (så klart) samt många och glada gäster.

  2. Ett stort, gärna ovalt, uppläggningsfat som kan bli bordets mittpunkt och samtidigt tjäna som dekoration.

 • Cecilia skriver:

  1. Jag känner mig kär sedan första ögonkastet för flera år sedan! Det bästa som finns är att kunna kombinera samma porslin i olika glada färger. Det är som att plocka en pralin ur chokladasken varje morgon när man ska välja vilken färg man vill ha till frukostfilen.

  2. Jag och min sambo dricker te i de stora fina favvokopparna men saknar en fin kanna att ha till. Vattenkokaren på brickan talar inte riktigt samma språk 🙂

 • fia skriver:

  1. Underbart vackert och spännande i massor av härliga färger.

  2. Kunde gärna gjort ett stort fat i fjärilsform i härliga färger.

 • Evelina skriver:

  1. Jag känner gammalt möter nytt och möjligheter till oändliga kombinationer!

  2. Jag tycker det skulle vara roligt att se något badrumsrelaterat i sortimentet. Kanske tvålpumpar, smyckesaskar, krokar, tvålfat, det vore väl kul!?

  Tack för en bra blogg! 🙂

 • Christine Presthaug skriver:

  1. Første som ramler inn i hodet er " MÅ HA". Kan aldri se seg ferdig på dette serviset. Så mange forskjellige kombinasjoner man kan dekke – flotte former og flotte farger.

  2. Jeg har en passion for mugger, vet ikke om de allerede har det i sitt sortiment. Men en riktig STOR mugge med sine karakteristiske former – det ville jeg hatt 🙂

 • Mateus porslin är så himla fint!
  1. Jag tycker att lekfullhet möter stil på ett otroligt snyggt sätt!

  2. Jag tycker de har allt – tallrikar, tillbringare, tårtfat, skålar, fat… Kanske en pajform?

 • Lina skriver:

  Det känns som Narnija lite grann. Som om ett barn varit inspirationen till hela konceptet.
  Lite överraskande vackert på något vis, som när en blind person målar det vackraste tavlor vi sett.
  Överraskande.

  Jag saknar typ en stor golvlampa.

 • emilie andersson skriver:

  1.Mjukt och härligt
  2. Liten kanna,(vill ju ha mjölk i teét) alt en pajform.

 • Emma skriver:

  1. Jag får en känsla av värme och kärlek och minnen av barndomshemmet.

  2. Jag skulle gärna ha ugnsfasta formar för paj och gratäng.

 • Jeanette K skriver:

  Jag känner en bris från havet , de milda färgerna i matteus servis, påminns av strand, snäckor och vatten.. En behaglig känsla att servera med mateus produkter.
  Jag kan tänka mig att lägga till ett avlångt serveringsfat med handtag, eller salt och pepparkvarn.

 • Nanna skriver:

  1)Det speciella med Mateus porslin är att de alltid passar in överallt, de har fantastiska färger och former.

  2)De skulle gärna få göra ytterkrukor.

 • Åsa skriver:

  Mateus är som en vacker sagobok för mig. Ljust, skirt och vackert men med spännande, dova inslag som får mig att bara vilja ha mer och mer. Och vad hör hemma i sagovärlden om inte levande ljus? Så utöka gärna produktionen med några fina ljusstakar. Och kanske en tekanna. Jag står först i kön.

 • Hej vill du ha ett snyggt unikt egendesignat linne?

  Besök oss för att se vårt snygga unika sortiment, eller prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!

  NYHET! Nu kan du få din egna bild på ett linne!
  Perfekt julklapp!!

  /BeUniqe.se

 • Anna skriver:

  1. När jag ser keramik från Mateus vill jag duka ett vackert långbord och laga mat till mina nära och kära eller bjuda mamma, svärmor och andra härliga kvinnor på ett riktigt kakkalas.

  2. Jag skulle gärna se att det fanns vaser och krukor i olika storlekar i Matues serien.

 • annica skriver:

  vackert,sagolikt,ruffigt, men ändå stilrent beroende på betraktarens ögon o vad man har för stil o kompletterar dukningen med….underbart.jag saknar en thekanna o stora the alt.kaffemuggar

 • Pethra skriver:

  1) Jag känner gläjde! Skaparglädje och skönhetsglädje.
  2)Jag skulle vilja ha glöggmuggar, ungefär som espressomuggarna, fast med öron. Det skulle bli fint på julfesten. Jag ser framför mig rosa eller vita glöggmuggar bland en massa julgranskulor i rott, rött och vitt. Fint!

 • Anonym skriver:

  fin blogg 🙂
  kolla gärna in min
  juliastjarnfeldt.blogg.se

 • Annelie skriver:

  1. Jag tycker det känns gammaldags och romantiskt.
  2. Jag saknar en tekanna

 • Jenny skriver:

  1. Man känner sig rofylld, det är som små vågor på havet.
  2. Pajformar

 • Anki skriver:

  1) Jag tänker defenitivt på sommar som vågor på havet, tallriken !!

  2)Varför inte något till trädgården till sommaren,
  Kanske något fint fat som fågelbad,el någon annan
  dekorativ sak.

 • Linnea skriver:

  GodJul&GottNyttÅr
  Önskar
  Linnea

  Dags att skicka ut julkorten, jag gör den från min blogg. Kram

 • Filippa skriver:

  1. keramik från Mateus gör mig alltid lite pirrande lycklig, jag vill ha fest, göra mat i stora lass och duka långbord. Helt mysko men känns väldigt trevligt 🙂
  2. Jag skulle vilja ha en lagom stor tekanna, en så där 4 koppar. Tänk vad glad man skulle bli på morgonen med en rosa tekanna ?!

 • Malin skriver:

  1) Countryside meets Cookie dough(skulle tro att Leila bakar har ett finger med i spelet).

  2) Kakfat

 • Therese skriver:

  Jag får känslan av variation, humor, det feminina möter det flickiga, det manliga möter det pojkiga. Tänja på traditionsenliga keramikmönster, utmana och förföra.
  Med en titt på produkterna så ser jag mig inte hitta ett vackert kakfat med helst två eller tre våningar.

 • Johanna skriver:

  Jag tänker på hur mycket jag vill ha alla delar som finns. Jag har älskat Mateus ända sedan jag såg det för första gången.

  Jag tycker faktiskt inte att det saknas någonting, för vad jag har sett så finns det en massa olika delar. Men jag skulle vilja se ett kakfat eller ett tårtfat (vet inte om det finns).

 • Hanna skriver:

  När jag ser Mateus porslin tänker jag på min önskelista. Och hoppas att tomten kommer med resten av tallrikarna till mig i jul, då skulle min tallrikssamling bli komplett. Då skulle jag också kunna börja om på ny kula, och börja samla på alla asietter, jag älskar dem med mönster på kanterna.

  Det jag skulle vilja lägga till är en badrumsserie, med små burkar för tops och bomull, och kanske någonting tjusigt för tvålar och badbomber att ligga och se fina ut på. En sådan serie tycker jag skulle göra mateus ännu bättre.

 • LisaMarie skriver:

  Åh jag vill vara med!

  1. När jag ser Matteus keramik tänker jag på havet och sommar vilket är typ det bästa jag vet 😀

  2. Jag skulle gärna se fler fat på fot i sortimentet (har för mig att det finns ett), gärna något med nån fin text på.

 • Gina Persson skriver:

  1) Romantik! Ser för mig en liten stuga, inramade av rosor, på den engelska landsbygden. Eller varför inte syrenbersån vid det lilla torpen i utkanten av skogen.

  2) Keramiken känns väldigt "utomhus" så ett fågelbad skulle inte vara fel. En blomskål (=en skål som är konstruerad så att jag kan lägga/sätta blommor i den, utan att de drunknar, samtidigt som den ger en vattenspegel) till bordet i syrenbersån skulle också vara trevligt. En riktigt stor mugg för kaffe eller te, en sån som räcker genom hela morgontidningen. En liten vas, lagom stor för en blomma, att ställa på frukostbrickan.

 • Chris skriver:

  1. Matteus får mig att vilja plocka ihop en sallad av vad som finns i trädgården. Jordnära, rent, naturligt!

  2. Vill gärna se mer generösa krukor för utom- och inomhusbruk i alla former med färgställningar som låter tankarna vandra till skogen, knotiga ekar och mossbelupna grå stenblock…

 • Linda skriver:

  1. Matteus keramik är för mig sommar och smak av saltvatten. Från svensk midsommar med jordgubbstårta till fuktig medelhavsvärme och grekisk tzatziki.
  Med keramik från Matteus förvandlas en vardags måltid till fest
  som är en fröjd för ögat och imponerar på varje gäst

  2. Det jag önskar att det skulle finnas är paj och gratängformar för att få ett enhetligt intryck på matbordet.
  // Linda

 • MiaHB skriver:

  1) Jag känner att mitt hjärta drar mig närmare Mateus – så vackert, vilken känsla för form – Matteus passar för alla hem – och det som sklijer ut Mateus från andra märken är att jag kan blunda och mina händer känner skönheten!
  2)En stor rund tekanna med Mateus klassiska lace-mönster – det skulle jag vilja ha!

 • Johanna A skriver:

  1. För mig utstrålar Mateus färgglädje och lyxigt dekadent design med en handarbetad och rustik touch. Produkternas lustfyllda formspråk är svårt att motstå och de gör mig glad och upprymd.

  2. Drömmen vore om Mateus började formge badrumsporslin. Tänk att få tvätta sig i ett vackert designat handfat med sirliga mönster och ljuvliga färger!

 • maria sundkvist skriver:

  När jag ser Mateus grejer så känner jag ett djup… lite som vattendroppar som ringar sig i vattnet.

  Min dröm är att de börjar göra krukor och fågelbad. Tänk va vakert det skulle bli!!

 • Ignatius skriver:

  Jag känner:
  Vem har gjort det här porslinet?!
  Ge mig minst halva dussinet!

  Älskade fågelljusstakarna och skulle gärna se fler udda porslinsljusstakar!

 • Lotta skriver:

  Eftersom jag har mattallrikar av Mateus i olika färger, så måste jag säga att det är en fröjd att äta på dem, vare sig det är blodpudding eller oxfile. Man blir helt enkelt glad varje gång, och de är värda varje krona.

  Jag skulle vilja ha kaffekoppar i olika färger, å vilken njutning av dricka kaffe varje morgon i den. Kanske oxå att de skulle finnas med spetskant. Saknar oxå de små assietterna med spetskant som fanns tidigare, behöver fler sådana. 🙂

 • johanna skriver:

  Jag tycker om den saliga blandningen av alla färger, som Mateus bjuder på. Färg gör mig glad!

  Uppläggningsfat/skålar i olika modeller. Vill man inte samla på hela serien, så kan man åtminstone äga ett sådant, som kan stå framme hela tiden!

 • amy skriver:

  1. Jag känner mig lite extra romantisk. Låter fånigt kanske, men jag tänker lite extra på kärlek när jag ser mateusporslin. Kan vara de mjuka formerna tillsammans med de vackra färgerna.

  2. Jag skulle vilja ha mateus i badrummet, så jag säger en tvålkopp. Det finns inte så många fina tycker jag, men jag litar på att mateus skulle kunna knåpa ihop något riktigt tjusigt.

 • åsa skriver:

  1) Vad känner du när du ser Mateus keramik?
  tänker på vår bröllopsdag då vi ett härligt stort fat och 4 små skålar. har haft användning av allt. all mat ser smaskig ut när man lägger upp den på matteusfaten och skålarna.

  2) Finns det någon produkt du skulle vilja lägga till i sortimentet. Motivera!

  en större kanna. eller ett kakfat på fot.

  vänligen/ åsa

 • Lilla Josefin skriver:

  1
  När jag ser Matteus porslin så accosierar jag till sagolika och mystiska drömmar. Trollsk spänning mitt i vardagen.

  2
  Jag skulle gärna se adventstjärnor att hänga i fönstret. Eller på valnötsfot. Med genombrutet spetsmönster i keramiken för stämningsskapande belysning. Gärna i fler färger än traditionellt vitt och rött.

 • Anna skriver:

  1) Att få se detta vackra och färgrika hantverk inspirerar mig verkligen. Att Mateus startades av Teresa Lundahl, som redan hade hunnit skaffa både en karriär och familj när hon vågade satsa på något nytt, ger verkligen insikt i att det är aldrig är för sent att hitta det man verkligen brinner för. Att sedan få se hur framgångsrik denna dröm om Mateus blev, gör självklart inte inspirationen mindre.

  2) Mateus kan få alla bord att se helt fantastiska ut, med varierande färger och stilar. Jag skulle dock önska att sortimentet utökades med övriga produkter för köket, t.ex. tvål- och diskmedelskoppar, med "burkar" för mjöl och socker och kanske till och med en väggklocka. Jag skulle inte tacka nej till en klocka som såg ut som "Platter full lace" i guld med enkla svarta visare… 🙂

 • Camilla skriver:

  Jag känner hantverk, det är sånt hantverk med bra kvalité att man bara vill känna på produkterna när man ser dem ute i butik. Det är gediget och vacket och känns "maffigt" att hålla i. Mateus är något som håller i tiden, för alltid.

  Ett flervåningsfat hade varit helt underbart att pryda ett bord med.

 • Jessica skriver:

  1) Jag känner en trygghet när jag ser Mateus sortiment. De påminner om saker min mormor hade när jag var liten.

  2) Jag saknar någon slags vas. Det hade varit himla fint att sätta sköra blommor i en lite rustik keramikvas.

 • AnnaJanson skriver:

  1. Jag känner kärlek och glädje när jag ser mateus keramik. Kärlek för att jag älskar mina vackra mateus tallrikar, assietter och skålar. Glädje för alla den färg som finns när man ser dem i affären och hemma att jag vet att när de kommer fram så blir det något extra, ex en fest eller extra god mat.

  2. Det jag speciellt saknar när jag dukar med mateus är ett avlångt uppläggningsfat samt fina muggar med öra att dricka te och kaffe i (den muggen med öra som finns nu är för stor i mitt tycke). Kanske samma form som den mönstrade muggen som är 10cm fast utan mönster och med öra drömmer lite. Finns säkert liknande muggar i andra märken, men inga Mateus som ser ut så.

 • Kajsa skriver:

  Hej!

  När jag ser Mateus sortiment blir jag varm i hela kroppen. Det är så fint! Det känns som om det ligger mycket kärlek bakom produkterna och med något från Mateus i rummet finns det alltid något att vila ögonen på.
  Jag önskar att det fanns någon som håller servetter på plats. Om det så är någon form av servettring eller en hållare för många servetter spelar inte så stor roll egentligen.

 • Katarina skriver:

  1. Lycka, glädje och inspiration. De fantastiska formerna och färgerna går inte att ignorera. De skapar känslor och reaktion. 🙂
  2. Jag skulle tycka om en liten kanna…

 • Isabel Garcia skriver:

  1) Mateus sortiment ger en känsla av vackra former, mjukhet och ljus. Mystik och romantik som med lätthet passar i varje hus. Om jag denna fick skulle min mamma den få. Snön utanför skulle falla diffus och familjen skulle umgås i lyckosrus, o vilken jul vi då skulle få!

  2. Om jag något skulle lägga till vet jag direkt vad det skulle va eftersom det för mig är en självklarhet att vare familjemedlem i jul ska få njuta av sin sorbet. Så varför har då sen, Mateus sortiment glömt människans bästa vän? Då den annars var så komplett. Jag skulle vilja lägga till en djurmatskål, då skulle hela familjen i jul vara nöjda och det är mitt mål.

 • Sofia skriver:

  1) Cravings!
  2) I sortimentet saknar jag en paj/gratängform i samma formspråk som Oysterskålarna, skulle köpa den direkt!

 • 1. Jag känner inspiration till att bjuda in mina vänner på en härlig soppa. Fylla stolarna runt vårat stora bord och bara njuta av sällskapet och det vackra porslinet! Det bästa som finns!

  2. Jag skulle gärna se en tekanna i mateus sortiment.

 • Mia skriver:

  Hej!
  När jag tittar på Mateus sortiment känner jag: natur, rustik, värme, mjuka former…
  Jag skulle vilja se ett våningsfat, med tre våningar i olika storlek.
  MVH Mia

 • nicole skriver:

  Jag gillar oyster skålen supermycket:)
  den skulle vara jättefin i rött på julbordet med lite gröt i . Skulle nästan se ut som en tomteluva då om man tänker efter . Jag tycker att mateus keramik känns lite antikt fast modernt på samma gång , och självklart att det finns massor av fina saker. jag gick själv på keramik när jag var liten faktiskt. Jag skulle nog välja Bird tall candlestick i rött den skulle kännas så lyxig till julen.

  /nicole

 • charlotta skriver:

  1. Nu tänker jag på en sagolikt vacker dukning med det nya temat i kollektionen. Andra känslor som finns hos mig när jag tänker på Mateus är:
  -Lanligt
  -Tidlöst
  – Hållbart
  -Stilrent

  2. Jag har alltid älskat MATEUS keramik och har till och med de orange tallrikarna och de blå. Nu känner jag att den skulle behövas uppdateras hemma hos mig i vitt. Det jag tittat efter tidigare har varit enbarnkollektion! Ja jag menar allvar, det är så underbart att få ge barn en riktig vacker servis, det finns ingen sån på markanden utan bara vackra bestick. Jag har inte en skråma på mina tallrikar fast dom diskats i maskin, så MATEUS till barn, det ni!

 • Irene Karlsson skriver:

  1. Tänker på färgglad keramik med kvalité. Produkter som är enkla men ändå har det lilla extra oavsett om det är en färg som sticker ut eller designen.

  2. Skulle i sånafall lägga till en ugnsform. Hur ofta är det inte man ska ha gäster och man inte vill duka fram en tråkig ugnsform. En ugnsform i mateusstil skulle vara perfekt i någon fin färg.

 • Lotta skriver:

  Fint porslin som gör mig glad, känner sommar!

  Jag gillade den ljusrosa skålen ur sortimentet.

 • Kvalitet, klassiskt men ändå med stora variationsmöjligheter. Även fastän det kommit ut flera liknande serier så kommer inget av de nya märkena i närheten. Matteus håller också i längden, på alla sätt!

  Jag skulle gärna se att man kompletterade utbudet med en lika klassisk textilserie i Mateus färger. Till exempel bordsservetter i grovt linne, snygga dukar, bordstabletter, kökshandukar etc. Det skulle vara fantastiskt inspirerande att duka med textilier i samma anda!

 • Helena Sundström skriver:

  1)När jag ser Matteus keramik blir jag inspirerad att duka ett fint middagsbord och sedan laga en härlig middag! Matteus porslin gillar jag eftersom det är så speciellt och just så där "matteusigt".
  2) Jag saknar en äggkopp eller en liten kopp som man bla kan använda till äggkopp eller till en liten sorbet eller en liten förrätt i. Jag gillar när man kan använda en sak till flera olika tillfällen!

 • Sture skriver:

  1. En sommardag med fest i trädgården, dukat med keramik.

  2. Varför inte en champagnekylare till sommarens fester, champagne är ju alltid rätt.

 • Hanna skriver:

  1) När jag ser Mateus härliga sortiment så får jag en stark önskan jag kunde köpa nästan allt 🙂
  Har faktiskt inte införskaffat något än men har länge funderat på härliga fyrkantsfat och vackra rosa skålar, vilket definitivt skulle bli mitt färgval för den fantastiska Oysterskålen.

  2) Överlag är jag mycket nöjd med sortimentet, det tillgodoser mina estetiska behov. Rent praktiskt skulle jag kunna önska någon ugnsfast form så man får någon riktigt snyggt att ställa fram på bordet. Dessutom gärna några rejäla blomkrukor som skulle passa perfekt med den härliga färgskiftningen som Mateus har.

 • josefin skriver:

  1. Jag tänker robust och lantligt på ett sådär mysigt och hemtrevligt sätt!
  2. Skulle gärna hitta en tekanna, dricker flera koppar te om dagen så det är verkligen något som skulle användas flitigt!

 • Malwin skriver:

  1, Åh, jag älskar produkterna från Mateus! Jag blir alldeles glad när jag går och botaniserar bland tallrikarna, muggarna och faten. Det jag tycker är svårt är att välja färg. Det har blivit lite "mix and match" för mig, lite blandade färger i grönt och rosa. Jag är sugen på den turkosa också, den är fin! 🙂

  2, Jag skulle önska att de tar fram en vas, det saknar jag i sortimentet. En lite större, vid tulpanvas, slät men lite vågig som oysterskålarna skulle vara fint. Eller också med reliefstrukturen. Snyggt med reliefvaser i guld eller silverfärg!
  Skulle också vilja ha större temuggar.

 • Louise Andersson skriver:

  1. Jag känner att porslinet i sin struktur är levande, med stark karaktär och att det inbjuder till många långa middagar med goda vänner.

  2. När vi har middagar är vi övervägande många tedrickare och alltid samma problem. När teet är klart hamnar tepåsar eller tesilar på tallrikar, i glas eller på servetter. Jag skulle önska mig en liten tallrik med högre kant att lägga tepåsar/tesilar i. Något som kan stå på bordet och vara dekorativ, funktionen till trotts.

 • Ellinor skriver:

  1. Jag tänker på Medelhavet, ihop med romantik och kärlek.

  2. Ugnsfasta pajformar.

 • Hanna skriver:

  Vad jag känner i mig skulle jag nog beskriva som lycka. Eftersom de alltid inbringar kvalitetstid med nära och kära. Varje tillfälle som de tas fram pirrar det till i kroppen för mig för det är helt underbara att duka ett vackert bord med!

  Vad jag saknar i deras sortiment är stor blomvas som skulle kunna komplettera mina dukningar till perfektion! Men även små dekorationsdetaljer som tex. små blommor eller hjärtan som man kan dekorera på bordet med i en massa härliga färgen som porslinen finns i. ÅH! Det skulle bli pricken över i:et i dukningen!

 • Sandra skriver:

  1. Jag känner lust, lugn och lycka när jag ser Mateus keramik. Jag tror att det beror på att jag förknippar porslinet med långa middagar med mina nära och kära. Då är det kul att duka med snygg design kombinerat med den äkta hantverkskänslan.
  2. Jag skulle vilja se en snygg gratängform i Mateus sortiment!

 • Sandra skriver:

  tillägg till mitt inlägg ovan:
  2. Jag skulle vilja se en gratängform i Mateus sortiment eftersom det skulle innebära att jag kunde göra en komplett dukning med sortimentet. Jag gillar att ställa fram formarna på bordet och då är det ju en fördel om de är snygga!

 • Andréa skriver:

  Ha en bra kväll! 🙂

 • axelina skriver:

  1. Jag känner matlagningslust! Vill laga goda och vackra maträtter att bjuda mina vänner på och duka med vackert porslin.
  2. Eftersom jag älskar sushi skulle jag vilja se japansk inspirerat porslin.

 • Kristin skriver:

  1. Jag känner romantik, rustik och harmoni när jag ser Mateus produkter.
  2. Jag skulle vilja se pajformar i sortimentet!

 • Elisabeth skriver:

  Jag känner att denna keramik passar till alla de serviser folk kan tänkas ha hemma. Som solitär eller några produkter tillsammans. Perfekt ge-bort-gåva alltså.
  Något jag saknar? En liten skål till flingsaltet, linserna till salladen, mandeln till glöggen osv. Dessutom finns det så många som dinerar helt allena, och då kan stora skålar få ensamheten att bli ändå mer påtaglig.

 • Kika in hos mig nu för att få veta vilket smink som ligger på första plats hos mig ! 🙂

 • Anna Svensson skriver:

  1. Jag känner historiens vingslag, får nästan lite sagokänsla. Föremålen känns tidlösa, som om de alltid funnits.
  2. Ett kakfat i flera våningar, kanske i någon karamellig glasyr.

 • Anna Johnson skriver:

  1.När man står och förundras över de otroligt vackra tallrikarna, skålarna, upplläggningsfaten – ja allt i den otroliga kollektionen – så känner jag inget annat än ren och skär glädje – vill inget annat än att ta med mig hela hemma och göra en av mina allra vackraste dukningar och bjuda mina nära och kära på en fantastisk middag i min nyinköpta lägenhet där jag kommer placera ett stort middagsbord i närheten av den fantastiska öppnaspisen! Kan man få en bättre kväll?!

  2. Saknar en vinkylare eller vinkaraff för att sätta den sista piffen på middagsbordet!

 • Anonym skriver:

  1.När man står och förundras över de otroligt vackra tallrikarna, skålarna, upplläggningsfaten – ja allt i den otroliga kollektionen – så känner jag inget annat än ren och skär glädje – vill inget annat än att ta med mig hela hemma och göra en av mina allra vackraste dukningar och bjuda mina nära och kära på en fantastisk middag i min nyinköpta lägenhet där jag kommer placera ett stort middagsbord i närheten av den fantastiska öppnaspisen! Kan man få en bättre kväll?!

  2. Saknar en vinkylare eller vinkaraff för att sätta den sista piffen på middagsbordet!

 • Kim skriver:

  1) Jag upplever att Mateus skapar väldigt inspirerande, originella och glada saker! Färgen ger mer liv. Det känns som att det är väldigt unik keramik, kollektion verkar gå i flera stilar och passa in på många människor istället för en linje som passar en sorts människor. 2) Krukor!

 • Lotta skriver:

  1) Det jag känner när jag ser Mateus-porslin är LÄNGTAN! Längtan efter god mat, vänner, vacker dukning med vackert porslin och umgänge i en härlig kombination.

  2) Jag saknar ett långt smalt rektangulärt uppläggningsfat för det tycker jag saknas. Tänk få duka upp saffransbullar, chokladbollar eller något annat smarrigt i en lång rad på ett sådant fat!

 • AnnKristin skriver:

  1. Harmoni och fantasi i en inspirerande kombination.

  2. Jag skulle gärna se ett lågt, rektangulärt smyckeskrin med spetsmönster på locket. Där inuti skulle jag lägga mina vackra, ärvda smycken som jag använder så ofta.

 • Åsa Dunder skriver:

  Jag tycker att det är det mest romantiska porslin som finns.
  Just nu skulle jag vilja ha en julservice med.

 • maria skriver:

  1. Rustik, romantisk men samtidigt modern design.
  2. En djupare skål (med lock) modell större att servera ex soppa från.

 • nina skriver:

  1. Jag känner doften sydeuropa
  2. skulle vilja ha glöggmuggar i deras serie, kanske nästa jul, kanske…

 • Jessica skriver:

  Jag älskar verkligen mateus porslin! Det är klassiskt och kan verkligen komponeras i oändlighet.

  Skulle som folk tidigare påpekat vilja ha en riktigt snygg såskanna. När man har matgäster har man ofta sås och jag tycker att det är jättesvårt att hitta snygga såsskålar/kannor!

 • Anna R skriver:

  När jag ser Mateus porslin tänker jag på ett långbord med fladdrig duk som dignar av grönsaker, bröd, frukt och vin vid en pittoresk gård med utsikt över havet.
  En smörbytta saknar jag i sortimentet!

 • Karin skriver:

  1. enkelhet och genuint arbete
  2. En mjölkanna saknar jag!

 • Anna S skriver:

  Jag känner ett enormt ha-begär när jag ser Mateus porslin, vill ha allt!!

  Det jag saknar är faktiskt flera saker! Ugnsfasta formar: paj och gratäng. Vill ju kunna matcha med de uppläggningsfat och skålar som jag har.

  Ibland saknar jag ett smalt och rektangulärt uppläggningsfat. För att en del saker passar bättre på ett sånt fat, få plats med mer på bordet eller använda det som ljusfat.

 • Malin skriver:

  1. När jag ser i mateus produkter är ett romantiskt, kvinnligt och sagolikt formspråk som jag bara älskar. Har ännu inte något av dem men det blir definitivt något när jag lyckas flytta hemifrån så att jag får användning för det.
  2. Skulle gärna se kakelplattor med reliefmönseter och vackra grytunderlägg som ett nytt inslag i deras sortiment.

 • mia skriver:

  1. Många Alternativ Till Egenkomponerade Underbara
  Serviser
  2. En tekanna så klart!

 • Åsa skriver:

  1. Jag känner att min fantasi väcks, jag älskar färg & form.
  2. Jag vill se ännu fler vackra skålar.

 • Lotta H skriver:

  Exklusiv vacker bondromantik.
  Jag saknar en härlig "buljongkopp" med fat och öron som jag kan servera soppa/buljong i. Saknar även ett vinkrus och tunna muggar på fot att dricka vin i.

 • Mrs. b skriver:

  1. Jag tänker kort och gott "gladporslin"!
  2. En hög temugg som rymmer mycket (för en tedrickare som mig). Pajformar och andra ugnsformar/uppläggningsformar för att kunna duka ännu finare.

 • nicole skriver:

  1. Jag blir glad av alla underbara färger:)
  och att man får se att han har turkosa ljusstakar är riktigt kul det hittar man faktiskt inte ofta . inte jag iallafall.

  2. Det skulle bli ett gigantiskt babyrosa tårtfat. haha är beroende av tårta så det skulle passa superbra.

  lika bra som oyster skålen skulle passa min familjs julbord iår ( byta ut mot den tråkiga vita runda lassangeformen) eller vad det är haha. Så en oyster skål i rött skulle inte sitta helt fel .

  /nicole

 • Helen skriver:

  1. Jag blir otroligt glad och känner att det passar så bra till allt.
  2. Såskanna som rymmer mycket, gärna 1 liter eller mer.

 • Annelie skriver:

  1. Det känns genomtänkt, gränslöst och kärleksfullt!
  2. Ugnsformar är något jag saknar då jag gärna när det gäller dukningar vill att allt på bordet skall vara enhetligt och jag har ännu inte funnit någon ugnsform liknande Mateus porslin!

 • Malin skriver:

  1. Jag blir sugen på att duka fint och laga en god middag, fika eller lunch.
  2. Ett lite mindre tårtfat på fot.

 • Lilly skriver:

  1. Ser jag Mateus porslin måste jag alltid gå fram och känna på det, fint porselin måste man ta i.

  2. Soppskålar, ingen av de nuvarande skålarna passar för en god och mustig vintersoppa, eller för den delen risgrynsgröt. Röda härliga skålar, kanske något att lansera inför nästa jul?

 • Sandra Larsson skriver:

  Jag känner min dröm om ett hus på franska landsbygden ännu starkare. Ett vitkalkat stenhus i ett lite bergigt landskap omringat med vackra lavendelfält. Jag ska ha apelsin- och olivträd i min trädgård där jag även odlar grönsaker och olika växter. Husets kök ska vara fullt av Mateus porslin i vackra, underbara färger. Tänk att få äta på dessa vackra tallrikar och hälla vatten ur deras vackra kannor…

  Det jag saknar är avlånga fat, tex till oliver och sen saknar jag ett taco-set.

 • Karolina skriver:

  Hej!

  1. När jag ser Mateus keramik så känns det helt rätt borde som vardag och fest- SNYGGT helt enkelt.

  2. Jag saknar att de inte går att använda i ugn

  Karolina

 • Lisbeth skriver:

  1. jag förnimmer en elegant skönhet och den mjukhet, nästan senuslitet, som ett hantverk ger.

  2. ett stort, generöst, elliptiskt fiskfat, som också kan användas för sallader och antipasto

 • Lina Lindahl skriver:

  1. Här ta en till.
  Sortimentet bjuder på smakfull och lagom design som tilltalar.
  Tack, jag tar gärna en bit till.

  2. Jag skulle vilja se bestick i Mateus sortiment

 • Jeanette skriver:

  Lycka!Det är ett härligt porslin som jag tycker mycket om att ha bordet när jag vill göra dukningen extra fin!

  Jag skulle önska att det fanns en såskanna i sortimentet.

  Varma julhälsningar
  Jeanette

 • Nickan skriver:

  1: Jag känner att det finns liv, rörelse i det jag ser. Härligt och färgglatt. Får även lite Indien feeling….
  2: Servettringar i keramik skulle jag vilja se i sortimentet. Det skulle bli så fin dukning med tallrikar och servettrinar i samma stil.

 • Jenny M skriver:

  1, Jag tänker på "Tusen och en natt". Kanske inte just den orientaliska biten utan snarare mystiken, färgerna och det exotiska. Produkterna passar lika väl in vid en modern, lantlig eller exotisk dukning, och mycket därimellan.

  2, En rejäl ugnsform till mat för många. Idag serveras detta i en ful långpanna mitt på köksbordet. Inte så roligt när man har gäster. 😉

 • Anna Larsson skriver:

  1 jag känner feststämning, jag känner också vill ha vill ha vill ha! vill ha det mesta från Mateus.

  2. ett stort vitt ostronfat i vitaste vitt

 • elsalisa skriver:

  1. Jag känner liv! Rörelse och härliga fester
  2. Jag skulle önska ett platt tårtfat i Mateus sortiement, på det veckra fatet som finns sjunker tyvärr tårtan ner.
  Sen skulle jag gärna vilja se en riktigt rejäl stor skål, lika stor som det största runda fatet, till fester
  Som västkusttjej jag är så snygga musselformade (tänk blåmussla) skal till fisksoppan, små portionsskålar och en stor til soppan

 • mosterlycklig skriver:

  1. VÄLKOMMEN!

  2.Glöggmuggar, riktigt små och härligt snövita, knallröda och i guld

  Måste bara tillägga att maten blir såå vacker på Mateus porslin, det är jag så tacksam för, så kul att duka när både bordet och maten blir vacker

  En lycklig hälsning från moster!

 • MissStorm skriver:

  1. Det första jag känner är ett starkt vill-ha-begär efter den enkla och stiliga designen!

  2. Jag skulle gärna köpa riktigt stora temuggar som rymmer närmare litern.

 • Ia skriver:

  1. Jag känner lycka.
  2. En liten söt gräddsnipa.

  //Ia

 • ANNIKA G skriver:

  1.Härliga färger och former som man bli lycklig av och vill bara haaaa…..
  2. skulle vilja se en tekanna eftersom jag är teälskare.
  kram ANNIKA

 • Pernilla Stening skriver:

  Jag känner att jag vill duka upp allt och bjuda på stor buffe middags fest för alla nära och kära!

  Det vore härligt att plocka in Mateus i badrummet, mitt tips blir tvålpump, kopp och mugg!

 • Marina Billhage skriver:

  Det känns som om jag har öppnat dörren till en saga!

  Aldrig har jag sett så fantastiskt vackra och säregna bruksföremål.
  Fri design som talar direkt till mitt hjärta!

  Skålen får mig att vilja dyka efter pärlor i oceanens mörka djup!
  Tea skulle jag innerligt önska bjuda ur en kanna formad som en fågels kropp och därmed få många leenden tillbaka?

 • Malin R skriver:

  1. Jag tänker på romantik, underbar kärlek!
  2. Badrumsartiklar!

 • Lena V skriver:

  1. Jag vill bjuda på middag!
  2.Vinglas saknar jag!

 • Katarina skriver:

  "Jordnära lätthet" med vackert underbart skimmer.

  Mitt förslag är ljusstakar. Kan låta tråkigt men jag tror det skulle vara superfint. Så let it SHINE!

 • Kimsan skriver:

  Jag tänker direkt på vackra dukade bord med fräscha råvaror, genuin matglädje och familjär, kärleksfull gemenskap.

  Saknar ugnsformar i alla storlekar och gärna stora och mulliga med höga kanter. Underbart att kunna laga mat och servera i samma form.

 • Petra skriver:

  Hejsan!
  1. Jag känner glädje. Blir otroligt glad när jag ser Mateus produkter i dess underbara färger och former.
  2. Skulle vilja ha en modell mindre av den fina spets kannan som jag kan ha mjölken till kaffet i, skulle även kunna använda den att ha sås i.

 • Anna C skriver:

  1) På ett ögonblick är jag plötsligt i Portugal, det vackra blåa havet, dofterna och ljuset. Mateus har tagit mig dit.
  2) Tapas-fat, läckra smaker på läckra fat.

 • Anna-Lena skriver:

  1. Glädje och fantasi.
  2. Blom krukor och vaser.

  Mvh/Anna-Lena

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *