Annons

14 december – dagens lucka i Adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig fem meter av valfritt tyg från Spira, värde ca 1200 kr. På bilden ser ni Krinolin, en av nyheterna som släpps i butik i januari. Här hittar du hela deras sortiment av metervaror. För att delta i tävlingen om textilierna ska du svara på frågorna nedan, i kommentarsfältet. Du har en dag på dig! Samma regler som alltid i adventskalendern. 1) berätta  vilket mönster och vilken färg du skulle vilja ha, och vad tyget ska användas till. 2) Vilken är din favoritbutik när du handlar textil?

Tävlingen är avslutad. Gratts till Jenny som sprudlade av kreativitet och idéer (svar 13:15:39). Maila din adress och önskemål så kommer tyget på Posten!

Kategorier:

Kommentarer

 • Anne skriver:

  Hej! Direktlänken fungerade inte, den verkar peka fel. Men vilka härliga tyger!
  1. Jag tror min absoluta favorit var Eden lila – men snacka om svårt att välja. Den skulle göra sig jättebra som gardiner i mitt vardagsrum, och kanske räcker det till en och annan soffkudde också. 🙂
  2. Tyvärr har min favoritaffär – Tygvaruhuset – precis stängt! Jag får börja handla på nätet istället.

 • Allie skriver:

  Tivoli multiröd hade jag valt och sytt små överdrag till barnstolsmöbler till min sons rum.

  Helst shoppar jag textilier på Svenskt tenn… Hemmet är fyllt av deras kuddar…

 • Kimsan skriver:

  Jag köper tyger lite överallt, myrins textil, Åhlens, Liten Karin, Designtorget och på nätet.

  Jag skulle välja elefantdjungel i antingen turkos eller hallonröd. Det ska bli nya gardiner och anslagstavla i 4-åringens rum. (om tyget räcker till 2 fönster) Han ska snart få ett skrivbord där han kan skriva, rita och pyssla i lugn och ro.

 • Molly skriver:

  Hej Frida, vilken fin blogg du har!
  Jag har precis flyttat till en ny lägenhet och min kreativitet fullkomligt flödar för tillfället. Jag skulle välja mönstret "Vattenhyacint grön" och klä om två vita stolar jag hittat på en loppmarknad. Att klä om stolar har blivit lite av min passion på sista tiden; svårt men väldigt tillfredsställande att klara av själv!

 • Anette skriver:

  Jag skulle nog välja staden röd, tycker det tyget växer för varje gång jag ser det. Jag skulle göra stora tavlor till barnens rum av tyget.
  Eftersom jag bor på landet blir det mest tygshopping via internet. Stoff och Stil är en favoritbutik på nätet.

 • Katarina skriver:

  Jag skulle vilja ha Katja Grafit och av den skulle jag göra en stor tygtavla till vårt tv rum, dels för att det ljuddämpar dels för att den skulle ge personlighet till rummet

  Jag gillar små tygaffärer som inte tillhör de stora kedjorna. Det är där man kan hitta de mest personliga tygerna!

 • Cecilia skriver:

  1) Jag hade gärna velat ha tyget "illa Eden vit" och av det skulle jag sy gardiner till mitt romantikinspirerade sovrum.
  2) P g a tillgänglighet och priser köper jag mest tyg på Stoff & Stil och IKEA, men när jag har möjlighet köper jag allra helst designtyger som Spira, Svenskt tenn, Marimekko… Det är lyx :-)!

 • Anette skriver:

  Jag skulle välja Staden svart och göra gardiner till vårt vardagsrum. Har flyttat till nytt hus och inga av de gamla gardinerna passsar in.

  Gillar Åhlens tyger och hos Stoff och stil kan man handla sin bankrutt

 • Helene skriver:

  1) SPALJÉ GRÖN!! Underbart tyg och mönster! Jag skulle göra gardiner till vårt vardagsrum och soffkuddar till tv-soffan! (Och kanske sy kläder till mina 3 barn… eller näää, där går gräns!)
  2) Jag älskar att handla tyg på "Hörnan" i Strömstad. Kunnig personal och STORT sortiment!

 • Anonym skriver:

  "Stensöta Rosa" Skulle jag önska mig!
  Sött och lite mot allmogestilen vilket skulle passa fint i vårat 1800-talstorp. Det skulle lysa upp vårt vardagsrum till våren mot våra gamla bjälkar och såpaskurade trägolv.

  I Borås finns det en tygbutik som heter "Affärn", där finns alla dess tyger till riktigt bra priser. Där har jag köpt både gardintyger och möbeltyg till bla. min gamla ommålade träsoffa.

 • Marina Billhage skriver:

  glömde fylla i mina uppgifter!

 • Anna P skriver:

  Åh jag har länge velat ha tyget Tivoli i färgen vitt. Tänkte skapa en sorts sänghimmel, en enkel konstruktion……har drömt om det och har tydligt en bild i mitt huvud på hur annorlunda det skulle bli i vårt sovrum/Mvh Anna

 • Anna P skriver:

  ooops glömde säga att jag gärna handlar tyger på Ankis tyger i Umeå…..

 • Åsa skriver:

  1) Julparad röd och sy julgardiner till vårt stora kök. Tyget är verkligen underbart barnsligt och juligt, precis som julen ska vara!
  2) Stoff och Stil eller barntyger.se. För alla Marimekko-tokiga finns ju även 4her.nu

 • Ann-Christin skriver:

  Jag skulle välja det snygga tyget Katja grafit och sy en hängande rumsavdelare till mitt vardagsrum/sovrum. Har sängen i vardagsrummet och det skulle vara fint att dölja den lite med ett snyggt grafiskt tyg som matchar min inredning. Av det tyg som blev över skulle jag nog sy dekorativa kuddar till sängen.

  Jag brukar handla tyg på eBay. Gillar tyger av Alexander Henry, Amy Butler och Michael Miller.

 • Malin skriver:

  Hejsan!
  1. Jag skulle välja sol lila och med det skulle jag bl.a. klä om mitt 20kronors fynd, en fotölj som haft kvar sin gamla "dräkt" (brun manchester) sen jag köpte den 2002.

  2. Jag brukar hitta de finaste tygerna på loppis/second hand

 • Irma skriver:

  Jag deltar gärna, skulle välja Katja grå jag skulle göra en tavla och kuddar….

 • malin björling skriver:

  hej, jag har tittat igenom tygsortimentet nu hos Spira och jag föll för Eden röd, Stensöta turkos och Staden röd, skulle göra ett mönsterkaos av kuddar i soffan och sy ett par varma fluffsockar av Stensöta-tyget som man kan ha när man sitter uppkrupen i soffan.
  Jag kollar nästan enbart på tyger på Åhlens .

 • Irma skriver:

  IKEA, Hemtex, Indiska 😉

 • martina p f skriver:

  1) Skärva röd är min favorit, som jag skulle använda antingen som duk i köket, eller som draperi i hallen för att stänga till framför alla jackor, mössor, stövlar, vantar osv osv, som bara blir stökiga hela tiden…

  2) Tyger trycker jag till stor del egna när jag behöver något!

 • Loppan Lorum skriver:

  1. Jag skulle vilja ha tyget Trädgård i turkost, min absoluta favorit. Det skulle bli finfina vårgardiner och kuddar i stugan – och kanske en klänning också!

  2. Jag åker gärna till Skroten i Kinna när jag ska köpa tyg. De har brett sortiment och väldigt bra priser.

 • Veronica skriver:

  1. Jag skulle välja det vita tyget Tivoli, av det skulle jag sy gardiner till vårat sovrum. Har tänkt köpa tyg länge men det har inte blivit av, har prioriterat annat. Så där hänger nu gardiner som ej passar in, de är från vår förra lägenhet. Man blir så lätt hemmablind…
  2. Fina tyger hittar jag på barntyger.se och Ikea, åhlens och vår lokala tyghandel.

 • Sandra skriver:

  1. Mitt favorittyg är Staden, i alla fall om jag blir tillfrågad såhär i juletider. Jag vill spänna upp tyget på en hemmasnickrad ram och sedan hänga upp på en vägg i köket som gapar tråkigt tom. Lite tyg skulle göra hela rummet mer inbjudande! Till våren tar jag nog ner tyget och ersätter det med Eden med röda blommor!
  2. Min favoritbutik heter Tabergs tyghus och ligger just i det lilla samhället Taberg strax utanför Jönköping. De har ett stort sortiment märkestyger, bl.a. Spira.

 • Cecilia skriver:

  1. Elin vintervit skulle passa utmärkt hos mig. Jag skulle sy kuddar, dukar och en tidningshållare av tyget.

  2. Jag köper sällan nya tyger, brukar leta bland farmors och mammas skattgömmor efter gamla godingar!

 • ann-sofie skriver:

  Det blir Staden röd, det påminner om Ilon Wiklands illustrationer, fantastiska med massor av detaljer. Nu till jul vill jag ha en våd på väggen.
  Tyger handlar jag gärna på Mairo i Kalmar och förstås IKEA.

 • Tytti skriver:

  Hej!

  Hejsan!
  1. Jag skulle välja svartvit Skärvä, av det skulle jag sy gardiner till vårat kök.
  2. Jag älskär Spiras tyger. Men jag också tycker om Marimekko och Ikea.

 • maria sundkvist skriver:

  Jag skulle vilja ha vattenhyacint (grön) och göra en stor härlig tavla av den! Eller kanske en julkappa av julparad multi
  2. Jag handlar många meter marimekko tyger på mique här i Ume

 • Lisa skriver:

  1. Favorittyget är definitivt Mormors lycka, Äppel.
  Det är precis vad vi söker till stora matbordet i husvagnen! Det blir vår första hela säsong med vagnen och vi vill låta sommaren flytta in i varje litet hörn 🙂
  2. Jag har ingen favorit som helt uppfyller mina önskningar. Det brukar falla väldigt olika mellan Åhléns, IKEA, Spira, Serholt m fl

 • Cathrin skriver:

  Staden svart är tyget så får mig att drömma mig bort. Trots mörker finns ljuset, som det verkliga livet.
  I Umeå finns Textil och Miljö, en butik som har fantastiska tyger att beställa till olika miljöer. Dessutom finns en underbar manlig medarbetare som hittar lösningar på olika gardin uppsättningar. Full service.

 • Linnea skriver:

  1) Jag tycker att "tivoli multi röd" är kanonfint, Jag har nyss flyttat in i min första lägenhet så det finns så mycket jag vill göra. Jag hade nog valt att använda tyget till att klä in en gammal sänggavel som jag hittat på loppis. Skulle nog bli mycket fint och härligt med lite färg.

  2) Jag köper gärna tyger på småtygbutikerna här i Umeå, favoriten var skönarum som nu tyvärr stängt, men annars har Åhlens ett bra utbud tycker jag

 • Monica skriver:

  Hej,
  jag är väldigt förtjust i Spiras tyger.
  Jag har tjuvkikat på vårens tyger som ser superfina ut – så jag skulle vilja välja 5 meter vårtyg det skulle jag använda för att vårpiffa vår sommarstuga som är i mycket stort behov av textiler!

  Tyger handlar jag på massor av olika ställen, beroende på vilken typ av tyg jag är ute efter. Lin&Fin på Hornsgatan eller Ikea och allt där emellan.

 • Emma skriver:

  1. Tyget "Tivoli multiröd" skulle bli perfekt i vårt kommande tv-rum för barnen. Vi bygger hus och barnen får ett eget rum. Där skulle jag i så fall hänga upp en del av tyget på väggen och även göra kuddar som matchar.

  2. Jag är faktiskt helt såld på Spiras tyger och har faktiskt redan 5 varianter hemma =) Jag köper de på en liten inredningsaffär i Mölnycke, Göteborg. Tyvärr så är de ju svåra att få tag på, i alla fall här i Göteborg.

 • Terese skriver:

  1. Sen första gången jag såg mönstret Tivoli har jag drömt om det. I färgen multi brun skulle det bli ett par nya kuddar till kökssoffan och eventuellt även gardinkappor i nya köket. Och en väska till mig.

  2. Tyg köper jag helst i en liten butik som drivs av en tant i småstaden nära mig.

 • Caroline skriver:

  1. Blad i blad grå skulle passa fantastiskt bra till att klä om två Thonet fåtöljer som jag fyndat på loppis.
  2. Jag tycker att Stoff och Stil har många fina tyger.

 • millasv skriver:

  1. Jag skulle vilja ha tyget Staden Röd för att göra fint till nästa jul. Gardiner, kuddar, små julgransprydnader, en påse för adventsklapparna. Jag skulle faktiskt kunna ha det framme som en tavla nästan året om.. det är så fint!
  Och vi ska börja med en liten syverkstad några väninnor. Så en bit av detta tyg skulle nog vara ett uppskattat bidrag till tyglådan.
  2. Jag köper tyger varhelst jag kommer över guldkornen. På loppis, på billiga tygaffären i staden och ibland på den dyra.. Jag älskar tyger!

 • Anna skriver:

  Trots att solen knappast skiner
  vill jag gärna ha nya gardiner.
  Gärna i tyget "Skärva röd".
  Retrostil som ger rummet glöd.

  Tyger handlar jag helst på loppisar och i retrobutiker.

 • Daniella B skriver:

  Som Göteborgare måste jag säga Gårda Textil, helt underbart mycket tyger och duktig personal och Spira borde inta Gårda Textil med storm! Sen handlar jag gärna tyger på Åhlens och andra mindre butiker i stan men Gårda är dit jag går för de stora grejerna 🙂
  Jag älskar Spiras tyg Katja Grafit, letar just nu efter en "fond-textil" och den är hur vacker som helst.

  MVH Daniella

 • Pamela skriver:

  "Blad i blad grå" tycker jag var ett jättefint tyg,så valet skulle falla på den.Det skulle bli en panelgardin till vardagsrummet isåfall,om längden räcker.
  Jag älskar Simbra Siden i Stockholm,en liten liten butik med sidentyger nära Odenplan.

 • Solbritt skriver:

  Porslin röd tycker jag är underbar. Skulle passa perfekt till gardiner i sovrummen.

 • Malin Tuvesson skriver:

  Staden i svart. Skulle göras till en fondvägg i vardagsrummet istället för tapeten som finns där idag.

  Tyg handlas på Furulunds Modetyger eller på IKEA

 • Emma skriver:

  1. Jag skulle välja Katja Grafit och tyget skulle i så fall användas till mitt sedan länge planerade sänggavelsbygge. Vi har ingen idag och eftersom sängen är 140cm bred skulle det passa finfint med en 150cm bred tygsnutt! Jag ska måla om rummet i någon fin grön nyans och köpa nytt överkast, antagligen i grått. På sängen skulle jag lägga några kuddar sydda från det nya tyget. Det gamla trägolvet ska slipas och betsas mörkt. Sen en ny lurvig grön matta. Åh, det skulle bli så fint!
  2. Jag är alldeles ny på det här med att sy och köpa tyg (vilket gör att alla mina projekt är otroligt spännande!!) så jag har inte hunnit skaffa någon favoritbutik. Alla tips här bland kommentarerna ska undersökas! 🙂

 • Amanda skriver:

  Silduk Mullvad har jag spanat in länge och skulle jag väldigt gärna ge till min mamma i julklapp som efter att ha kämpat med ekonomin ett tag nu men som nu kommit på fötter och håller på och stylar om hemma hos oss 🙂 Den skulle verkligen passa perfekt i vårat vardagsrum, och hon är verkligen värd det 🙂
  Eftersom att vi haft det lite knapert men ändå älskar att inreda och dekorera hemma har vi hållt hårt på pengarna och handlat tyger på IKEA eller Rusta, och därför vore det skönt och fint med ett lite exklusivare 🙂

 • AnnaC skriver:

  1. Jag skulle välja tyget Katja och kanske spänna upp det på en ram och göra en stor tavla av för vi har så lite på väggarna och jag diggar verkligen mönstret 🙂
  2. Jag handlar oftast i den lilla lokala tygaffären där dom dessutom kan beställa efter det man vill ha om det inte finns hemma.

 • Johanna skriver:

  Fem meter av samma tyg låter som en dröm…

  …eftersom jag älskar färger väljer jag lekfulla Tivoli multi röd, det skulle räcka i en evighet. Först skulle jag sy några kuddar att ha i kolonistugan, sen rullgardiner till tjejernas rum och så tror jag nog att det skulle räcka till en liten väska till mig också.

  2. Jag köper nästan alla tyger på loppis och ibland när lönen har kommit går jag till Haga Interiör här i Gbg.

 • Jessica skriver:

  Svårt att välja ut bästa tygbit,
  men Tivoli i vitt är min favorit.
  Sänggaveln är i behov av nytt tyg,
  och jag din nu länge beundrat i smyg.
  Om det en stuvbit av tyget blir över,
  jag nya kuddar till soffan behöver.
  Hoppas att denna vinsten blir min
  det hade vart bästa julklappen någonsin!

  Idag köper jag tyger på Åhlens och IKEA

 • Maria skriver:

  1.Spira har många fina mönster och färger. Jag har länge suktat efter "Julparaden multi". Mina 5-åriga tvillingar har fått sitt rum omgjort. Nu är det TVÅ fönster där, så det är inte roligt att sätta upp de gamla gardinerna, som jag ju bara har en av.
  2. Jag tycker om att TA på tyger, så just tyg handlar jag gärna i fysiska butiker. I Västerås finns tyvärr inte så många, men Furulunds tygbutik har en del. Jag botaniserar gärna i stora tygaffärer när jag kommer åt, ex. Åhléns Stockholm eller Almedalsmagasinet i Göteborg.

 • Carola skriver:

  Jag älskar verkligen Spiras tyger och har precis budat hem stuvar av Staden och Eden på Tradera. Hade tänkt göra tygtavlor av dem. Men man kan aldrig få nog av dessa vackra och läckra tyger.

  Jag lyckas inte få länken att funka för att se vårens nyheter, men av det gamla sortimentet så är det Skärva som jag fastnat för.

  Här i Umeå har vi Ohlsons tyger samt Textil och Miljö. Där brukar jag handla då och då och fönstershoppa ännu oftare. Allt mer har jag nu också börjat fynda fina tyger på loppis, Tradera eller second hand.

 • Anneli R skriver:

  Jag skulle välja "Skärva svart" om jag hade turen att vinna. Skulle bli så fina nya gardiner i vårat kök!

  Jag handlar oftast tyger på Åhlens.

  God Jul!

 • Linda skriver:

  Jag är gärna med och tävlar!

  1) berätta vilket mönster och vilken färg du skulle vilja ha, och vad tyget ska användas till.

  Jag skulle utan tvekan valt tyget puls och i svart färg. Vi har nämligen en svart, vit och grå storrutig tapet i vår hall plus Wave hängare. Tyget Puls påminner ju lite om wavehängaren och de skulle säkert passa jättebra ihop. Och tyget skulle jag använda till ett överdrag till skobänkens sittdyna och sen skulle det bli en liten kappa i hallfönstret också. Resten av tyget som blev över skulle jag sy löpare och ha på köksbordet.

  2) Vilken är din favoritbutik när du handlar textil?
  Jag köper oftast textiler på Åhlens, IKEA, eller lokala butiker som Stil och Trends butik i Falkenberg, http://www.stilotrend.com/

 • MiaHB skriver:

  1) Denna gången var det lätt att välja, så fort jag klickade mig in så hittade jag ett tyg som talade direkt till mitt hjärta! Tyget är Blad i blad grön som jag tycker är helt underbart! Tyget skulle jag använda till att klä om dynorna på min kökssoffa, åh vad fint det hade blivit!
  2) Myrins Tyger i Göteborg, stort utbud, där är härligt att gå runt och titta och känna på alla möjliga tyger!

 • Manuela skriver:

  1. Jag skulle välja tyget Porslin Röd och klä om mina stolar i köket med det. Kanske räcker det även till en löpare, panelgardiner eller några tygtabeletter.
  2. Jag gillar att strosa runt på Gårda Textil på Kungsgatan i Göteborg och känna på tyger och kika bland proverna i deras gamla linneskåp. Här får man såå mycket inspiration!

 • Jessica skriver:

  Blir lite full i skratt när jag vet flera tyger jag gillar innan jag ens öppnat länken… har kanske spanat där lite för ofta? 🙂 Jag blickar redan mot våren och väljer därför Eden, de skulle jag sy köksgardiner av, plus en kudde att ha i fåtöljen i angränsande vardagsrum för att binda ihop. Sen skulle lilla tösen på 1 år få en klänning med! I Östersund handlar jag såklart på Frösö handtryck då jag har (tar mig) råd, men även Åhléns följer "trendenserna" tycker jag. Kram!

 • Ingela skriver:

  1. jag skulle vilja ha tyget "Stockros grön" för att klä in en sänggavel som jag tänkt att tillverka under julledigheten. Tyget passar perfekt till våra svarta och gröna detaljer i sovrummet.

  2. Köper väldigt sällan tyg tyvärr (tycker annars att en bit tyg är den bästa inredningsförnyaren) men gillar att kunna ta och känna på tygerna. Har varit på Stoff och stils butik några gånger och gillar annars Åhléns också.

 • Camilla R skriver:

  1, Dahlia svart – skulle bli jättefina gardiner i mitt vardagsrum.
  2, Köper jag tyg så blir det nog oftast hos en butik i Norrköping som heter AH:s. De har massa snygga tyger.

 • Pernilla skriver:

  1. Julparad röd skulle passa utmärkt till nästa julpyntning eftersom jag flyttar in i en ny bostad efter nyür skulle även hemmet behöva en julklapp!

  2. Mina tyger köper jag trükig som jag är oftast pü IKEA. Skulle vara kul att testa nügot nytt och inte lika comercial!

 • Anne skriver:

  1. Jag skulle vilja vinna Eden lila som jag skulle sy gardiner. Tyget är snyggt och har dem färgerna som passar i rummet som jag ska ha det.
  2. Jag köper egentligen sällan tyger, bara till gardiner och kuddfodral ibland och då blir det att köpa från AH:s gardiner i Norrköping.

 • Jenny skriver:

  Åh, nu spirar skaparlusten. Har ett bra tag haft sug efter Julparad i multifärg – med det kan jag göra mycket fint. Men vid närmare eftertanken är julen kort och jag vill njuta LÄNGE av fina tyger. Så istället får gärna tre meter Stensöta rosa, 1,5 meter Elefantdjungel turkos och slutligen en stuvbit av min gamla favorit Eden turkos flytta hem till mig. Då kan vardagsrummet bli härligt spirande med nya gardiner till våren, syskonvagnen kan bli bekvämare med söta elefantsittdynor och lilla tv-rummet kan få växtfägring i form en fjärrkontrollsficka till soffarmstödet och kanske en liten kudde också som komplement till befintliga enfärgade spirakompisar. Anade dock guldkorn bland vårnyheterna också…

  Sist det blev tygshopping var på nätet på Designonline och Russinet. Föredrar annars att få låta tyget löpa mellan fingrarna och se hur ljuset faller genom det innan jag slår till. Ohlssons tyger i Stockholm eller Tygvaruhuset i Sickla får därför ett och annat besök. Men toppen är om det går att beställa hem gratis provbitar från nätet innan jag jagar rätt på återförsäljare, på detta är Sandbergstyg och tapet ett föredöme – kanske något för Spira att ta efter? (Jag är till exempel lite osäker på hur tjockt tivolityget är och därför lite tveksam till att beställa det.)

 • Malin skriver:

  Jag skulle välja elefantdjungel i färgen turkos, då det skulle bli jättefina gardiner i sonens djungelrum!
  Nu håller jag tummarna!

  Kramar Malin

 • Lena Vanhaniemi skriver:

  Staden svart-tyget älskar jag bara! Det skulle jag definitivt vilja pryda mitt hem med!

 • Tina skriver:

  Tivoli multiröd – duk till sommarkalaset och några fina kuddaröverdrag!

  Vi har en liten lokal tygaffär med ett brett sortiment och hjälpsam personal.

 • Malin skriver:

  glömde svara på tvåan, stoff och stil även här, en stor favorit!

 • Katarina Hvittfeldt skriver:

  1. Dahlia Svart. Vilken underbart tyg! Med det skulle jag vilja skapa ett draperi på en vägg som jag ibland vill ha enkel vit och ibland lite fräckare. Skulle bli pricken öveer i et i vårt nymålade vardagsrum!
  2. IKEA – Prisvärt men också härliga mönster

 • Lisa N skriver:

  1) Jag tänker att framme i slutet på januari någon gång, när allt julmys och den sista adventsstaken har städats bort, och allt känns extra dammigt och grått, då skulle det vara härligt att få plocka fram krispiga Vattenhyacint grön och sy ett par vackra gardiner att hänga upp i vardagsrummet. Välkommen våren!

  2) Jag bor i en liten stad med litet utbud av tygaffärer, så jag är väldigt tacksam för att Åhléns finns – där kan man ofta hitta fina färgglada tyger!

 • Mattias O skriver:

  1. Blad i blad grå skulle bli fina gardiner (och ja, det är jag som sköter sådant hemma!)

  2. IKEA! Billigt, bra och de nya barntygerna är helt underbara!

  Mvh
  Mattias

 • Caroline skriver:

  1. Jag skulle välja tyget Eden lila och sy en massa soffkuddar i olika storlekar . Det skulle passa bra i min vita soffa i det vita vardagsrummet. Det skulle bryta av med lite färger och mönster till allt det vita.

  2. Favoritbutik vet jag inte, men när jag handlar sådant brukar det blir Åhlèns, Hemtex eller en liten lokal butik i Eskilstuna som heter Doris Nordh.

 • Emelie Linnéa skriver:

  Jag skulle välja 2,5 meter Katja grå som skulle passa perfekt på väggen brevid den grå soffan jag tänker köpa när jag snart flyttar till ny lägenhet. För att göra min elefanttokiga sambo glad skulle jag vilja ha 2,5 meter elefantdjungel turkos som får pigga upp i hallen.

 • Emelie Linnéa skriver:

  Jag skulle välja 2,5 meter Katja grå som skulle passa perfekt på väggen brevid den grå soffan jag tänker köpa när jag snart flyttar till ny lägenhet. För att göra min elefanttokiga sambo glad skulle jag vilja ha 2,5 meter elefantdjungel turkos som får pigga upp i hallen.
  Jag handlar gärna tyger på Ohlssons i Luleå.

 • 1. Mitt favorittyg är Vattenhyacint grön som skulle bli superfina gardiner i den nya lägenheten (som vi flyttar in i i mitten av januari). Sovrummet kommer att ha tema grönt nämligen.
  2. Svenskt tenn. De må vara dyra, men har fantastiska textilier.

 • Angelica skriver:

  1) Elefantdjungel hallonröd skulle göra sig utmärkt som stora sittkuddar i barnrummet.

  2) Jag gillar små, mysiga affärer där man kan hitta både smått och gott, t ex finns det en underbar affär i Jokkmokk som heter Lapplådan.

 • Hanna skriver:

  1. Jag står precis i färd med att klä om en liten barnsäng till min bästa väninnas dotter och till den skulle jag välja ett krispigt vitt tyg som Tivoli vit.

  2. När jag vill frossa i tyger går jag till Engelska tapetmagasinet i Göteborg.

 • Moas mamma skriver:

  Jag hade tänkt att sätta tyg vid två av väggarna vid min sons säng och då hade det varit perfekt med Elefantdjungel turkos som han kan titta på när han ska somna.

  I Lund finns det en liten affär som heter Fönstret och den har massor av snygga tyger!

 • Anonym skriver:

  1) Berätta vilket mönster och vilken färg du skulle vilja ha, och vad tyget ska användas till.

  Jag skulle köpa Staden Svart och göra ett draperi framför min 3-årings säng. Jag minns själv hur mysigt det var att ligga i sin lilla "koja" och titta på bilderna på draperiet och fantisera sig bort.

  2) Vilken är din favoritbutik när du handlar textil?
  Jag handlar nästan allt tyg på Ohlsons här i Umeå. Mycket stuvar att välja mellan och duktig personal.

 • Elefantmamman skriver:

  1. Jag skulle köpa tyget Elefantdjungel/hallonrött och låta sy en annorlunda dopklänning till min dotter.

  2. Svenskt Tenn… det är en speciell känsla att vandra runt bland metervarorna där. Just nu drömmer jag om vita elefanter på cerise bakgrund därifrån.

 • Janina skriver:

  1. Jag skulle vilja ha tyget " staden" i vit. Av det skulle jag sy en rullgardin till köket så jag kan skydda mot insyn men samtidigt ha kontakt med staden utanför, fast en vackrare sådan. Resten av tyget skulle jag låta återkomma i form av en duk på matbordet i
  vardagsrummet.

  2. Tyg brukar jag köpa på Ikea eller stoff och stil, men suktar ofta efter tyger från tex marimekko.

 • Jenny skriver:

  1. Definitivt Staden svart. Har älskat det tyget sen första gången jag såg det. Skulle bli underbara gardiner i vårt kök, eller bara som en stor tavla på väggen.

  2. Tyvärr handlar jag inte mycket som inte är färdigsytt men jag gillar tygerna från Åhlens.

 • Annica Bergström skriver:

  Hej!

  1. Jag skulle välja "staden" i svart och göra en stor tavla av den på väggen. Har letat efter det tyget men kan inte hitta det här i vår stad, fick nöja mig med en kökshandduk i samma serie som jag sen ramade in. Blev i och för sig inte så dumt det heller 😉

  2. Köper mest tyger från Åhlens eller Ohlsons

 • Lovisa skriver:

  1 Jag skulle välja tyget Dahlia svart och göra panelgardiner till vardagsrumsfönstret. Blir det någon liten bit över får det gärna bli en kudde till vår soffa som behöver piggas upp.

  2 Jag köper oftast tyg på IKEA och Åhlens, som student får man knåpa med liten budget 🙂 Får ofta inspiration hos Razolja, en liten butik i Linköping som bland annat säljer marimekkotyg. Där är också härligt att vara.

 • Änglahår skriver:

  1. Jag skulle välja tyget "Spalje cerise". Perfekta nya köksgardiner inför våren 😉
  2. Köper tyg på Ikea, Åhlens och Ohlssons tyger.

  Hälsningar
  Änglahår
  [email protected]

 • Ingrid Ekström skriver:

  Hej
  1) Jag skulle välja Tivoli Multiröd, får mig att tänka på cirkus och allt vad det för med sig, elefanter, gå på lina, clowner etc. Skulle passa perfekt som duk på mitt köksbok under min nyinköpta Kartell lampa.
  2) Tyghuset i Taberg – de har fantastiska tyger!

 • Hanna skriver:

  1.Jag skulle gärna vilja ha tyget "Staden" i vitt. Jag skulle sy längder av det till vardagsrummet.
  2. Hemtrevnad i Skellefteå (säljer såklart Spira!)

 • Kristina skriver:

  Jag skulle önska mig Staden svart och sy en vinterpicknickfilt för inomhusbruk! Den ska fodras med teddyfoder och fållas med vitt lurv-tyg. En picknick (kanske med varm choklad och kanelbullar)framför brasan kan ju pigga upp vilken gråtrist januaridag som helst 😉

  Village är en butik där jag ofta handlar textil. Där finns ju bl a Cult, Serholt och Spira som alla tillhör mina favoritmärken.

 • Ing-Brith skriver:

  Eden lila skulle passa fint i vardagsrummet.
  Tyg, mest gardintyg, köper jag i en lokal butik som har bra sortiment och priser.

 • Marielle skriver:

  1. Porslin grå, är otroligt fin, passar till det mesta, fint till gardiner till sovrummet och till kuddfodral till soffan
  2. det är oftast de små företagen som man kan fynda och hitta de fina guldkornen, himla, linum, spira

 • ANNIKA G skriver:

  Eden tygerna är så fina ,lila eller turkos svårt att välja…till gardiner och dukar i vardagsrummet.
  Tyger köper jag i en lokalbutik här hemma som har märkestyger i bra kvalitét

 • Ellen skriver:

  Jag skulle gärna vilja vinna tyget Stockros grön. Då skulle jag sy gardiner till vårt nya hus som vi får nycklarna till i morgon!

  Jag älskar att handla retrotyger på Tradera eller loppisar, har gjort många fina fynd på det viset.

 • Anna Svensson skriver:

  1. "Blad i blad grön" skulle få bli köksgardin hemma hos mig. Matchar perfekt min mexikanska bonad med handbroderade solrosor som hänger bakom köksbordet.
  2.Jag handlar gärna tyg hos tiogruppen på Götgatan, senast Tom Hedqvists galna turkosa fyrverkeri som sätter tonen i sovrummet.

 • Åsa skriver:

  1. Jag skulle välja Eden Grön och det skulle få bli nya vardagsrumsgardiner på landet.
  2. Jag handlar gärna tyg på Åhléns

 • Anna S skriver:

  1, Eftersom jag här just före jul beställde och sydde julgardiner av favoriten Skärva röd, måste jag istället säja att nästa favorit är Stockros grön.
  2. Eftersom vi inte har någon tygaffär på orten så beställer jag gärna från tyghuset i Taberg

  http://shop.tyghuset.se/

 • Anna S skriver:

  Glömde skriva att detta tyg skulle passa utmärkt som vårgardiner i mitt vardagsrum!

 • ceciliaw skriver:

  1. Jag skulle välja "Staden svart" och sy en gardinkappa och kuddar till vardagsrummet. Tror det skulle bli ett fantastiskt fint komplement till min annars väldigt "skogsinspirerade" lägenhet.

  2. Jag handlar oftast tyg i den lokala lilla tygbutiken där det alltid finns engagerad personal som man kan be om hjälp när de egna kunskaperna inte räcker till.

 • Åsa skriver:

  Tyget Tivoli! Svart eller rött – helst både och!
  Men svart då, om jag är tvungen att välja…
  Tyget skulle bli klädsel och kuddar till min kära kökssoffa.

  Jag handlar helst på Gårda Textil i Göteborg.

 • Elisabeth skriver:

  Skärva svart, Skärva svart, Skärva svart!
  Det blir fint som bordsduk till min nedre veranda på sommarhuset. Husets inredning är en högst charmig blandning av alla trender sen 100 år tillbaka. Så ett rent fint mönster blir toppen här.

 • Elisabeth skriver:

  Oj glömde tygbutiken!
  Det är Sandbergs tyger som gäller för mig.

 • Camilla skriver:

  1)
  Eden Lila, så jag min blick kan vila
  på nya gardiner och många glada miner

  2)
  I en lokal heminredningsbutik.

 • Ann-Sofie skriver:

  1. Jag skulle välja tyget Puls i svart som har varit en favorit sedan länge. Det skulle användas som tyg till en egengjord sänggavel. Det skulle även räcka till en gardinkappa och två kuddar att ha ovanpå sängen. Skulle bli så himla fint!

 • Ann-Sofie skriver:

  1. Jag skulle välja tyget Puls i svart som har varit en favorit sedan länge. Det skulle användas som tyg till en egengjord sänggavel. Det skulle även räcka till en gardinkappa och två kuddar att ha ovanpå sängen. Skulle bli så himla fint!

  2. Mina favoritbutiker när det gäller textilier är åhléns, village och Ikea. De har många fina färger och mönster. Åhléns har satsat väldigt mycket på retromönster den senaste tiden vilket jag är speciellt förtjust i. Village har alltid något mönster som faller mig i smaken och Ikea har bra tyger för en billig peng.

 • Stensöta rosa skulle jag välja till en ny stor rejäl duk! Rosa förekommer inte i mitt hem, men till våren – varför inte?

  Åhlens har stort sortiment av fina tyger och är min favorit bland tygaffärerna.

 • Sandra Strid skriver:

  Oj, jag har missat Spira – men inte längre! Kunde inte riktigt bestämma mig – det fanns ju hur många fina metervaror som helst (nästa år blir det till att sy nya julgardiner)! För att inte tala om allt annat fint de hade! Men helt klart skulle Stensöta Rosa bli underbara vår- och sommargardiner i vardagsrummet som haft vita spetsgardiner (älskat dem förr med lite tråkiga nu) från IKEA hur länge som helst… Men bland vårnyheterna verkade det ju finnas "några" läckerbitar också. Den där gardinen med träd på. Love. Jag köper inte tyger så ofta men jag brukar gå och känna på tygerna på Tyghörnan i Växjö, på Åhlens fina retrotyger, på loppis och på IKEAs tygavdelning. (Förra årets julklapp står näst intill oanvänd: en symaskin) Hoppas hoppas.

 • Maria skriver:

  Idag fyller jag 30 och skulle mig själv vilja fira, med något snyggt från Spira Jag bra skulle må, med ett sovrumsfönster klätt i "Blad i blad grå". Annars gillar jag mönster från Svenskt tenn. Jag handlar där som bara den!

  kram från Maria

 • Kristin skriver:

  Jag skulle ha valt tyget "Vattenhyacint" i grönt och av detta sytt nya gardiner till vardagsrummet och någon matchande kudde till soffan.
  2. Det är inte så jätte ofta jag inhandlar tyg, men när jag gör det blir det oftast på IKEA – de har roliga och inspirerande mönster och design.

 • Lilly skriver:

  Jag skulle välja Julparad multi och sy ett par härliga julgardiner att ha i köket. Julgardiner är nåt jag saknar! Har 3 ställen som jag köper tyg på: Åhlens, Gårda textil i Göteborg och Stoff och stil på nätet. Jag inspireras av underbara barntyger, önskar att det fanns mer!

 • Helle skriver:

  Mormors lycka skulle jag välja för att hänga som "tapet" i köket under julen då min nymålade vägg inte blev limegrön som det var tänkt.Färgen som blev är en obeskrivlig och märklig grön färg.
  Åhlens tycker jag har ett brett utbud och härliga tyger!Hade jag pengarna skulle jag vilja handla även på Svenskt Tenn.

 • lina skriver:

  Hej!

  1. jag skulle välja staden svart och göra en tavla till köket + matchande kuddar
  2. det är ont om bra tygaffärer i Umeå så det blir mest Åhlens och second hand på loppisar

 • maria skriver:

  Hej
  1. Jag skulle vilja ha ett tyg (vaxat) med relativt enkelt mönster men i många glada färger. Tycker att utbudet av vaxade tyger är allt för magert.
  2. Ankis tyg i Umeå….men även många bra via nätet (man bara googlar fram det tyg man vill ha).

 • Anna Björklund skriver:

  1. Elefantdjungel turkos.
  2. Läckra gardiner och kuddar till ett fint pojkrum.

 • Eva-Lisa Andersson skriver:

  Lill prins Bus har ett mini-sovrum och tyget Elefantdjungel turkos skulle få bli en fondvägg/tavla vid hans säng.

  Jag är väldigt förtjust i Estrids elefanter (svenskt tenn) och övriga tyger köper jag på åhlens och ikea.

 • Lisa skriver:

  1) Jag skulle välja staden röd, för att kunna göra nya julgardiner i vardagsrummet. Ev spill skulle jag göra duk och en liten tyg tavla till köket.
  2)Jag gillar att handla på Olssons tyger i Umeå, för de har så bra service

 • Yvonne Müller skriver:

  1. Staden svart i svart färg, förstås.
  2. Jag skulle ha det i vårt "trapphus". Det är öppet mellan bottenvåningen och plan 2…där skulle jag sätta upp tyget som en markering mellan våningsplanen.

  Min favoritaffär att handla tyg på är "Ohlssons tyger" på Sveavägen i Stockholm. De har ALLT!

 • Monica skriver:

  1) Jag använder ofta rött som accentfärg här hemma också då det inte är jultider. Jag hittar många fina, röda tyger på Spiras hemsida, men min favorit är helt klart Blad i blad röd

  2) Om jag ska "fynda" tyg på rea handlar jag gärna från Stoff och Stil. När färgnyanser och tyngd är viktiga vill jag däremot handla i en butik där jag kan känna på materialet. Då är Åhlens Stockholm City-butik min favorit.

 • Lotta skriver:

  Gud va svårt att välja, alla är fina! Men, det skulle då få bli Tivoli multiröd. Det skulle jag använda att klä in dynor å kuddar till en myshörna under trappen till vår son. Oj, jag ser det framför mig va fint det skulle bli. 🙂

  Som en samlare på tyg, köper jag en del på loppisar och av tygfantasten Retro Elephant. Fysisk butik måste bli Åhlens city i Sthlm som har ett brett och bra utbud av tyger.

 • Lina skriver:

  1. Blad i blad i grå färg skulle få piffa till familjens sommarstuga som ska bli härligt vitmålad invändigt till våren.

  2. Tyger handlar jag faktiskt på loppis oftast. De är då billiga och man kan hitta så annorlunda och härliga mönster! Annars är Villa Novas tyger en favorit. Härliga nyanser och sköna kvaliteter!

 • AnnaJ skriver:

  1. Jag kan ej välja endast ett tyg jag vill ha och behöver dessutom inte tyg till gardiner just nu som 5 meter är mest passande för. Har dock sucktat efter tyget stallet i både blått och svart länge. Skulle vilja ha en meter av varje till tygtavlor. Är ett tyg som är svårt att få tag på metervara utan att beställa (i en affär hade ägarinnan inte beställt in tyget då hon tyckte det var fult =) ). Sen skulle jag vilja ha Tivoli multirött 2 meter att ge bort till min syster som håller på att göra i ordning sin sons rum. Slutligen skulle jag vilja ha 1m Tivoli i svart att göra snygga kuddar av.
  2. En affär jag gärna handlar tyger i är Åhlens som har en bra blandning av snygga tyger i en bred prisklass.

 • Anonym skriver:

  1.Lilla Eden vit (härligt halvlinnetyg som passar överallt)

 • oj så fel det blev….datorn lever sitt egna liv idag ;))

  1. Lilla Eden Vit
  2. Mairo handlar jag gärna textilier hos, marimekkos klassiker och Lisa Bengtssons Svärmor, och sen får man ju inte glömma Karin Mannerståls underbara tyger till barnrummet ;))

 • Sofie skriver:

  1)
  Jag hade valt "porslin grå" och det skulle jag ge till min mamma i julklapp eftersom hon precis har flyttat till ny lgh med "knasiga" fönster – så hon behöver sy nya till sig själv.
  2)
  Har ingen favoritaffär, kollar ofta på Åhléns, Selmas gardin, eller andra tygaffärer jag springer på. Kikade nyss på stoff o stil, och det såg spännande ut!

 • mia skriver:

  Eden i vitt gillar jag!
  Och tyg handlar jag mest på Åhlens eller IKEA½

 • Märta skriver:

  1)Åh så svårt att välja bara ett.. Men det skulle nog få bli Puls svart till kuddar för att piffa upp min nya soffa!
  2) Svenskt tenn är en favorit, men på grund av priserna blir det mest fönstershoppa, budget alternativet är IKEA, där finns mycket fint!

 • Anneli Larsson skriver:

  Staden röd skulle jag välja till att göra en stor tavla till mitt vardagsrum av. Alla detaljer går i rött i vardagsrummet, och detta tyg skulle bli prickeen över i:et. Marimekko på nätet är min favoritbutik när det gällre tyger annars!

 • whynja skriver:

  Jag skulle välja tyget Puls i svart. Av det skulle jag sy gardiner och en massa kuddar till soffan.

  Favoritaffär för tyger är Ikea. Billigt och bra.

 • Monika skriver:

  Jag och min sambo ska renovera vårt sovrum och vi har funderat och grunnat på färger i sovrummet men nu i slutändan verkar det bli vitt och fräscht. Ett av mina favorittyger är spiras porslin grå som skulle passa alldeles ypperligt till både gardiner och kuddfodral.
  Mina två favoritaffärer här i stan att handla tyg i är Åhlens och Hemtrevnad, en återförsäljare för Spiras tyger.

 • Ulrika Hultdin skriver:

  1. Staden röd. Jag har tittat på det i ett par år och tänkt att det skulle bli fantastiska julgardiner i vårt kök. Samtidigt så vet jag att jag aldrig kommer att köpa det just för att julsäsongen är så kort och vi redan har rödrutigt arvegods från min svärmor. Men om jag vann … Då skulle jag ju FÅ ett tyg och ingen kan väl bli sårad för att jag använder det jag vunnit?

  2. Det finns en fin liten tygaffär i Umeå som heter "Ankis Tyg & Sy". Man kan gå in där och bara lukta så är man såld …De har "allt" och har de inte så kan de beställa. Dessutom byter de dragkedjor, något som framför allt min man är mycket nöjd med.

 • Maria skriver:

  åh, jag skulle helst vilja ha 30cm av flera olika tyger, Spira har otroligt härliga mönster och färger som blir helt underbara att kombinera till ett lapptäcke. Min favoritbutik är IEMS i Jönköping och Tyghuset i Taberg. / Maria den sytokiga… = )

 • Louise R skriver:

  1) Jag skulle välja tyget Elin äppel, det hade passat perfekt som gardiner i vårt TV-rum (har precis köpt en ny grön matta).
  2) Mina favoritbutiker är Ikea och Stoff och Stil i Malmö. Det är nära, de har stort utbud och vettiga priser för en student =)

 • Annica skriver:

  1, Skulle vilja ha Dahlia röd till gardiner som jag skulle vilja ge till min mamma i julklapp. Hon är verkligen värt det!
  2, Det är väl Ikea eller Jysk 😀 handlar enbart bara där eftersom det passar min plånbok.

 • Anna skriver:

  1) Jag skulle vilja ha Elefantdjungel hallonröd till gardiner i min 2-åriga dotters första egna rum. Så snart jag tagit examen flyttar vi! 🙂
  2) Jag är mycket förtjust i att handla tyg på Åhléns, men även Stoff och stil har en hel del fint.

 • Evelina Axelsson skriver:

  1. Jag skulle nog välja Staden Svart och göra hissgardin av till bebisrummet där vår förväntade son kommer i början av nästa år 🙂
  2. Förra året öppnade min svärmor sin egen gardin & lamp ateljé. Givetvis shoppar jag numera all min textil där. Hennes smak är i pricken som min!

  Kram & God Jul.
  Evelina

 • Mamman i huset skriver:

  Jag är väldans förtjust i tyget Dahlia Röd och funderar på att införskaffa det till vardagsrummets fönster under 2010. Ett tyg som jag har sett i några fönster i min lilla stad och som bara blir finare och finare…

  Handlar tyger gör jag gärna i en privat liten affär i staden eftersom utbudet är enormt och väldigt varierat. Dock tar Spiras tyger slut alldeles för fort, så flera gånger har jag missat dem. Jultyget exempelvis.

 • Johanna skriver:

  1. Min favorit är Spalje grön som jag tänker använda som fondvägg i min hall. Väggen är precis lika bred som tyget så det kommer bli hur snyggt som helst!

  2. Jag handlar helst textil i butiker som har ett brett sortiment av mitt favoritmärke Marimekko.

 • Anonym skriver:

  1. Det tyg jag trånar efter just nu är Elefantdjungel (turkos). Det tyget skulle passa perfekt i min lille sons rum. Kanske som gardiner, eller som en tygtavla eller några kuddar kanske…
  Det går hitta på så mycket med ett roligt tyg, så det blir svårt att bestämma sig…

  2. Min favoritaffär, när det gäller tyger, är en liten butik i Skellefteå som heter Hemtrevnad.

 • Hanna skriver:

  1) Spalje grön tycker jag är vacker.
  Den skulle bli gardiner och kuddar i vardagsrummet mitt.
  2) Min favoritbutik är Ohlssons tyger i Lkpg.

 • Nickan skriver:

  1: Jag skulle vilja ha Porslin Grå och av det göra gardiner till min lilla glasveranda. Det skulle passa så fint och skugga lite lagom när solen ligger på allt för mycket.

  2: Jofotex, en stooor tygaffär som ligger i en stad nära mig. Billig och med stort utbud.

 • Ingrid Tufvesson skriver:

  Så mycket att önska sig men jag hamnar tillslut på Blad i Blad, röd… Det skulle få sätta färg o liv till ett mycket alldagligt studentrum på 18 kvadrat. Jag hade satt ihop och klätt in en sänggavel av det så att jag skulle vakna lite gladare varje dag. (Fettfläckar på väggen ovan sängen-problematiken är ju annars så härlig i dessa hyreslådor)

  Som favoritbutik måste jag säga Spegeln i Lund! Har en gång köpt ett fantastisk designers guild-tyg där som länge prydde min vägg (nu har jag ingen tillräckligt stor vägg att hänga det på och känner att det är dags att gå vidare…) Ska jag vara mer realistisk så blir det Härliga Hem, IKEA eller secondhand/återfunnet allt fint behöver ju inte vara dyrt sägs det.

 • Maria skriver:

  1. Utan tvekan Dahlia äppel! Jag blir glad i hjärtat bara av att se det mönstret och de härligt gröna färgerna. Av tyget skulle jag knåpa ihop
  ett par gardiner och blir det tyg över får katterna var sin ny kudde. 🙂

  2. Tyghuset i Taberg

 • Lina skriver:

  Staden i rött! Då skulle det få bli nästa års julgardiner och tills dess har jag nog även övertygat sambon att det är ett fantastiskt fint tyg.

  Favoritbutiken har varit Sköna Rum i Umeå, den har ju tyvärr stängt nu. Annars har Åhlens mycket fina tyger också.

 • eva nordgren skriver:

  Vattenhyacint grön
  Ränder o Trender i Borås

 • evamar skriver:

  Kanske lite tråkigt men Julparad multi skulle kunna bli perfekta julgardiner och dukar julen 2010.

  Jag har ingen favoritaffär men gillar småaffärer med personlig service.

 • Annika K skriver:

  Jag skulle välja "Skärva svart" för att sy tabletter och löpare. Sen skulle jag duka upp vårt matsalsbord till fest med en blandning av gamla hemvävda linneduker och Spiras moderna grafiska mönster.

  Jag gillar köpa tyger på textilcentrum i Sundbyberg. En tygaffär av äldre mått med tyger från golv till sak. En del är gamla bomullstyger som skulle passat till ett förkläde på 60-talet. Annat är de mest fanstiska brokadtyger som passar perfekt till balklänningar och krinoliner!

 • Sara skriver:

  1. Jag skulle välja Tivoli Multi Röd. Om tyget blev mitt skulle det bli till gardiner när jag inreder min son allra första egna rum. Det är viktigt att mitt barn tidigt får upp ögonen för god design.

  2. Min favorittygaffär finns tyvärr inte. I alla fall inte här i Linköping. Den ultimata tygaffären ligger i stan och har ett brett ubud av flera varumärken. Jag vill titt som tätt kunna strosa runt bland härliga mönster och finna inspiration till nya inredningslösningar i form av kuddar, dynor och gardiner. Och det skulle absolut inte göra något om det även fanns lite andra roliga inredningsdetaljer.

 • Annika skriver:

  1) Staden röd skulle jag vilja ha i köket eftersom den påminner mig om en julduk (den är blå med dekor runt kanten föreställande stadens hus och barn som leker), den duken hade jag i mitt rum som barn.

  2)Det är roligt att gå till en butik där personalen är kunnig tex Åhléns City och Svenskt tenn. Det stora småländska varuhuset har också haft många fina tyger genom åren och 10-gruppen är roliga.

 • Maria skriver:

  Jag skulle valja Eden Gron och sy ett par riktigt mysiga soffkuddar av det 🙂

  Jag handlar valdigt sallan textilier sa nagon favvoaffar har jag nog inte 🙂

 • Sture skriver:

  1. Jag skulle välja Katja Grafit
  Det skulle bli en häftig gardin till vardagsrummet.

  Jag handlar tyger tillsammans med min fru, ibland får jag välja också, jag vet inte vad affären heter men jag vet var den ligger. Ibland har vi handlat på IKEA, mycket sällan på Hemtex.

 • Bodil skriver:

  Jag skulle vilja ha Staden Svart, den passar mig så bra eftersom jag läser en kurs i stadsarkitektur just nu.

  Jag tycker att Åhléns har många fina tyger, men även Russinnet har en hel del intressant.

 • Malin skriver:

  1. Jag skulle välja elefantdjungel hallonröd och skulle använda det till gardiner till mitt sovrumsfönster, eftersom jag har elefantprydnader, en elefanttavla, ett hallonrött överkast och för att det helt enkelt passar in till 150%. (Jag älskar elefanter). 2. Min favorit tygaffär är Ankis Tyg & Sy i Umeå, eftersom dom har ett brett sortiment, mycket vackra och lite ovanliga tyger samt riktigt tillmötesgående och trevlig personal.

 • 1. Blad i blad grön är mitt val. Det skulle bli en duk till vårat häliga blocketfynd förra julen; ett Norden bord för endast 200 kr!

  2. Stoff och stil är mitt förstahandsval. Åhléns mitt andra!

 • Alva skriver:

  1. Eden röd- jag visade min dotter tygerna och hon blev stormförtjust i det! Vi har letat lääänge efter ett tyg till ett draperi på hennes rum men inget har passat fröken förrän nu! Nu slipper jag leta längre- så skönt!
  2. Min lokala tygaffär, mannen som äger den visar runt bland tygerna, berättar små anekdoter och skämtar. Det är en upplevelse att handla hos honom! Har han inget tyg som passar så försöker han hitta ngt hos sina leverantörer och man blir alltid nöjd (men inte min dotter 😉 )

 • lina hansson skriver:

  1 – Tivoli Vit

  2 – tyvärr har jag inte hittat den perfekta tygbutiken, men Olssons Tyger är rätt bra, speciellt alla deras småstuvar som är kul att sy pyssel med 🙂

 • Pimimim skriver:

  1) Jag skulle välja "lilla Eden vit" och sen ge mig på att sy gardiner till min och mitt hjärtas nya lägenhet. Vi ska flytta flera mil från familj och vänner, pga jobb, vilket känns väldigt tufft i nuläget. Vi har en del att inhandla eftersom vi nu skaffat en större lägenhet än vi tidigare haft. Därför skulle detta tyg till nya gardiner komma väl till pass och hjälpa oss enormt.

  2) Indiska har billiga, otroligt fina alternativ, i orginella material och färger. Hemtex går jag till när jag vill ha mer stilrena typer, som passar överallt.

 • Malin M skriver:

  1. Jag är nybliven mamma till en litn pojke som heter Isak och jag håller just på att planera hans rum. Det ska bli ett färgglatt och lekfullt rum med cirkustem. Till de stora fönstepartiet hade "TIVOLI – MULTIRÖD" blivit toppen!

  2. Åhléns City är min favoritbutik när det kommer till tyginköp! NK Classic Home ha också mycket fint och är en annan favorit!

 • Mia W skriver:

  När man kommer in i mitt hus är tvättstugan det första man ser. Jag gömmer den bakom ett draperi, och det som hänger där nu är helt vitt och ganska tråkigt. Hallonröda elefantdjungeln skulle verkligen lysa upp, göra det lite roligare att tvätta, och framförallt sprida lite sprall och glädje för dem som kommer in!

  Gardiner och hemtextil handlar jag ofta lokalt, med en dam som har mycket att välja på, men eftersom jag syr mycket kläder till mina barn så handlar jag mjuka trikåtyger på nätets alla affärer.

 • Jenny M skriver:

  1, Jag skulle välja tyget "Porslin röd" till mitt kök. Vi hyr ett ganska gammalt hus och alla väggar är vitmålade. För att få in lite färg och en lantligt modern känsla så skulle jag sy gardiner till mina köksfönster av detta vackra tyg. Man får sätta piff på inredningen med vackra tyger när man inte har möjlighet att måla eller tapetsera. 🙂

  2, Åhlens, Stoff & Stil och Village är de butiker jag oftast handlar tyg i.

 • Emma skriver:

  1) Skulle välja tyget "Lilla Elden vit" och ha det till gardiner i mitt vardagsrum.

  2) Handlar inte textilier så ofta (student så det prioriteras inte) :). Men när jag gör det blir det Åhléns eller Ikea.

 • kickan34 skriver:

  1: skulle vilja ha tyget:
  http://spirainredning.se/produkturval.asp?val=metervaror&id=311
  "Trädgård turkos" För att sy upp en egendesignad klänning!

  2. Jag handlar tyg i en tygaffär här i Örebro.

 • Camilla skriver:

  Jag skulle vilja ha spalje ceris. Det skulle få pryda våra vita väggar i vardagsrummet, som en tavla/vepa.

  Jag handlar lite olika beroende på om det är modetyger eller inredningstyger. Senaste stora inköpet var hos MG-tyger, som var med på syfestivalen i Kista.

 • Johanna skriver:

  Tygerna är superfina och det som jag tycker är allra finast och skulle vilja ha är Skärva (svart)
  Jag skulle använda det till att sy fina kuddfodral som drar uppmärksamheten ifrån våran (före detta…) vita soffa… 😛

  Eller så skulle jag kanske välja Elefantdjungel (hallonröd) och använda det till att sy en gullig bebisfilt och med tyget som blir över skulle jag göra fina tavlor.

  Någon särskild affär där jag helst handlar tyger är svårt att säga men jag gillar att loppis eller tradera fynda fina och roliga tyger. Annars tycker jag att Åhlens ofta kan ha fina tyger och sen så är ju Marimekkotygerna väldigt härliga…

 • Hakar skriver:

  Sveriges roligaste blogg ! http://hakarsliv.blogg.se

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *