Annons

11 december – dagens lucka i Adventskalendern

Våren 2009 lanserade Höganäs Keramik den vackra muggen Flora, med det uttrycksfulla örat. Flora har snabbt blivit en omtyckt liten pjäs som passar överallt. Lagom till hösten och vintern lanseras nu Flora i 4-pack, snyggt presentförpackad tillsammans med en härlig ullpläd i 100% lammull från Klippan Yllefabrik. Idag kan du vinna ett set i Really White eller Almost Black (30 cl) + Ullpläd mörkgrå 90 x 130 cm, värde 499 kr. Det är samma regler  som vanligt i adventskalendern, och du har en dag på dig. Svara på dessa två frågor i kommentarsfältet nedan: 1.) Vilket år grundades Höganäs Keramik?  2.) Vilket är ditt drömställe för en fikastund i vintertid? Lycka till!

Tävlingen är avslutad. Grattis Susanne som gärna fikar vid Högakusten (svar 09:03:11). Maila oss din postadress så skickar lägger vi ditt paket på lådan!

Kategorier:

Kommentarer

 • isabelle skriver:

  Året är 1909.
  Bästa fikaplatsen på vintern är glasverandan. =)

 • Anna skriver:

  Bästa fikaplatsen är i en snövall vid skridskobanan tillsammans med en stor kopp varm choklad och hemmabakade lussebullar.

  Höganäs bildades 1909 men hette från början Andersson & Johansson.

 • Angelica skriver:

  Bästa kaffet dricks utomhus på våran gård tillsammans med familjen. Gärna framför en brasa, renskinn att sitta på och vacker utsikt.

  Höganäs bildades 1909.

 • Sofia skriver:

  1) 1909

  2) På Hamrinsbergets topp med utsikt över älven och den glittrande staden Umeå

 • Emma B. skriver:

  Höganäs keramik grundades år 1909. Mítt drömställe kanske är lite… Ja, i alla fall. Mitt drömställe för en fika under vintern är i mormor och morfars finrum, med utsikt över deras vackra trädgård. Den är så himla fin när det är täckt av snö. Jag vill hålla i ett glas med Coca-Cola och smaska på en av mormors fantastiska lussebullar!

 • Johanna skriver:

  Höganäs Keramik grundades 1909 under namnet Andersson & Johansson.

  Bästa fikastället är vid Bagarstugan som ligger vid Falun Gruva, mysigt och gott!

 • Hanna R skriver:

  1. 1909
  2. Den bästa fikaplatsen jag nånsin har varit på var utomhus i bitande kyla kl 7 på morgonen. Vi satt med rykande kaffe, varma lussekatter och väntade på Lucia med tillhörande tärnor. Allt utspelades på en frusen älv i en slags amfiteater, byggd helt i snö. Fast alla satt på renhudar så det var varmt. Även Lucia var rejält påpälsad kanske jag ska tillägga.
  Stämningen av alla levande ljus i det vindstilla mörkret, den totala tystnaden och känslan när luciatåget sakta kom fram sjungandes ur dimman på älven var magisk. Några fällde faktiskt en tår av upplevelsen. Jag tror inte att någon av oss kommer att glömma den fikastunden.

 • Loppan Lorum skriver:

  Höganäs Keramik grundades 1909.

  En fika vintertid ska avnjutas iklädd mysdress och fårskinnstofflor, invirad i en filt i en mjuk soffa vid en öppen spis tillsammans med bästa vännerna och med utsikt över ett gnistrande vitt snölandskap.

 • kristin skriver:

  Fina koppar!
  Nu finns en ny inredningsblogg värd ett besök:
  http://www.tingelings.devote.se

 • Anette skriver:

  1. År 1909
  2. Mitt favorit fika ställe under vintern är i toppstugan på berget. Sittande ute under den varma solen med en stor kopp varm choklad med grädde och marshmallows. Kinderna är härligt röda och kalla
  efter alla åk i backen! Naturligtvis finns min familj med mig där i solstolen!

 • Maria skriver:

  Höganäs Keramik grundades 1909.
  Mitt favoritställe under vintertid är i skidbacken när man med trötta ben kliver ner i en snögrop och dricker varmchoklad med ostmackor!

 • Malin L skriver:

  1) 1909
  2) Framför den värmande brasan i vårt första egna hus, med bara adventsstjärnan tänd i fönstret och barnen och mannen som sällskap. Lycka!

 • Carola skriver:

  1. 1909 grundades Höganäs Keramik.
  2. I flera år har jag drömt om att åka till ishotellet i Jukkasjärvi. Det vore det ultimata stället för en fikastund i vintertid. Eventuellt blir drömmen dessutom sann i år.

 • Nathalie skriver:

  1909.
  Bästa fikastället på vintern är i vår stuga. I kaminen brinner det, och en kopp kaffe i den nya kopparna Flora, inlindad i en filt.

 • Jennie skriver:

  1. 1909
  2. En iskall vinterdag med klarblå himmel, sitta mitt ute på mälaren (eller någon annan sjö!) med familj, släkt/vänner. Med pimpelspöna och lussebullarna i högsta hugg.

 • Monika Andersson skriver:

  1. År 1909
  2. Förra vintern gick vi ut på sjön när den frusit och satte oss på en holme man annars bara når med båt och fikade. Det är från och med nu mitt bästa fikaställe på vintern. Hade faktiskt behövt en riktigt varm filt att sitta på då…

 • Nickan skriver:

  1: 1909
  2: Drömmen vore en rejäl pulkabacke full med snö, glada barn och deras föräldrar. När fingrarna och nästippen börjar kallna lite kommer fika korgen fram. Varmchoklad, ostmackor och kanelbullar. Gärna en liten eld så man även kan grilla lite sojakorv. Kopparna flora passar dock ej i denna miljö, men filten kan säkert värma gott i vinterkylan. Åhhh, hoppas vintern bjuder på snö detta år.

 • Annie skriver:

  Höganäs bildades 1909 och firar alltså 100 år i år.

  Bästa fikan är i mammas lusthus, vilken tid som helst på året. Det ligger på ett berg, lagom långt från huset, med utsikt över bohuslänska åkrar och fjordar. Just nu med renskinn, varm choklad, vispad grädde, kanske lite whisky och såklart, vackra koppar. Blir så mycket härligare med riktigt porslin och en korg, istället för plastmugg och plastpåse.

 • Anna skriver:

  1. 1909
  2. På en fäll i knakande snö med sol som värmer ansiktet. Skogaholmslimpa med ost, varm choklad och la familia.

  Välkommen att kika in på min inredningsblogg samtidigt som du automatiskt skänker 2kr till de barn som behöver mer av allt!

 • Sofie skriver:

  1. År 1909
  2. Utan tvekan är min drömfikaplats på vintern verandan på mormors barndomshem på landet i Småland. (Boarp för att vara exakt). Helst med en snöklädd gård att blicka ut över. Den här helgen varje år åker vi dit för att hugga julgran. Då dukar vi upp varm dryck och kakor på små stubbar som vi använder som bord. Bäst av allt är nog de varma pälsarna vi har att sitta på. Det här är en oerhört härlig och betydelsefull stund för mig. Sverige när det är som bäst.

 • AnnaCarin skriver:

  1. 1909
  2. På vårvintern, i en snögrotta sittandes på ett renskinn med ansiktet vänt mot solen. Åh, vad jag längtar!

 • Suss skriver:

  1) År 1909.
  2) I Lapplands-skogen (i Glommers, en by utanför Arvidsjaur) ute med skotern och med hela familjen, en skön brasa, sittandes på renskinn och fika varm choklad och hembakad mjukkaka-mackor med ost eller hamburgerkött. Sen en kaffe kokad på elden efter det. Livsglädje och njutning utöver det vanliga!

 • Hanna Isaksson skriver:

  1. 1909

  2. Mitt drömställe för en fikastund kan vara precis var som helst, huvudsaken är att jag kan fika med människor jag trivs med.

 • Katja skriver:

  1. 1909
  2. Ute på vilken brygga som helst, en stilla vinterdag, gärna med snö och solsken.

 • Nina skriver:

  1909 grundades själva företaget som idag heter Höganäs. MEN 1967 började namnet Höganäs att användas. Så frågan är ju vilket svar du vill ha.
  Jag menar att företaget HÖGANÄS är från 1967.

  Drömstället för fikapaus är hos min farmor och farfar i deras gamla hus med vedspis. I farmors kök luktar det brasa eftersom vedspisen för det mesta är igång. Det är varmt och skönt. Köksbordet står vid fönstret som har några övervintrade pelargonior. Utanför fönstret sträcker sig åkrarna och något rådjur strövar ofta förbi i jagt på nåt att knapra på på åkern. Kan det bli mysigare?

 • Malin skriver:

  Jag älskar muggen Flora, föll direkt när den kom för några år sedan. Höganäs keramik grundades 1909 och mitt favoritställe för fika vintertid är faktiskt i krokarna..nämligen Mölles krukmakeri, ett litet cafe med fantastisk keramik och gott fika där man kan sitta under en pläd och titta ut på blåsten.

 • Anna skriver:

  1909

  Jag skulle ta med mig filt, varmt kaffe, pepparkakor och skumtomtar upp på vår balkong. Vi har precis flyttat in i vårt hus, så vi har inte hunnit fika där upp än. Men ibland öppnar vi dörren och letar oss ut från byggkaoset och beundrar den vackra utsikten. Bäst är det precis när solen går ner och himmelen är alldeles lila över sjön. Då känner man att det var helt rätt att köpa det här huset.

 • Linda skriver:

  1909

  Bästa fika stället var hemma hos mormor och morfar vid deras (numera mitt) bord, tillsammans med släkten på julafton (morfars f-dag).

 • Lisa skriver:

  1. År 1909
  2. Bästa fikan vintertid är att efter en lång promenad i vintersolen komma in och dricka glögg och äta pepparkakor framför brasan hemma hos mamma och pappa.

 • Josefin skriver:

  Svar på fråga 1: Höganäs grundades 1909.
  Svar på fråga 2: Min drömfikastund är när man tar paus under en spark- eller skridskotur på isen med hunden. När man sätter sig ned för att vila benen med något gott fika och bara njuter av tystnaden. Bättre än så blir det inte. Så som jag längtar tills isen frusit.

 • Sanna W skriver:

  1) 1909

  2) Mitt drömställe för en fikastund i vintertid är sittandes på golvet framför julgranen inlindad täcke iklädd pyjamas och lite för stora raggsockar tidigt på julafton drickandes varm choklad toppad med grädde. Bredvid sitter min käre make. Det finns nog inget mysigare än att tidigt tidigt på julafton sitta och titta på den fina upplysta granen och känna att man fortfarande (fasten man är vuxen) har lite julaftonspirr i magen.
  Kanske vi toppar stunden med lite tårta – det är ju trots allt Jesus födelsedag!

 • Emelie skriver:

  Företaget grundades 1909.

  En termos med härlig varm choklad och med de lite medtagna ostmackorna efter en härlig dag i skidbacken sittades i solen tycker jag man avnjuter den absolut bästa fikan!

 • Susanne skriver:

  1. 1909.
  2. Mitt bästa fikaställe är på Rotsidan vid Höga Kusten, ett fantastiskt ostört läge med rofylld utsikt över havet och natursköna stenklippor så långt ögat når. Där skulle jag göra en brasa, ta fram ullpläden, god glögg, marsmallows och stora pepparkakor och njuta av i Höganäs fina muggar.

 • Anette skriver:

  Höganäs grundades 1909.
  Mitt drömställe för en fikastund skulle vara hemma hos min mormor. Hon var bagerska och sägs ha bakat underbara kakor. Mmh, vad härligt att sitta där i den stora glasverandan, mumsa kakor och få lära känna henne bättre!

 • Nina ♡ skriver:

  Å vilka fina muggar. Med öron dessutom. Själv äger ja muggar utan öron, men får klagomål varenda gång, just för att det blir varmt och dem har inga öron att hålla i 😀

  svar:
  *det grundades 1909

  Drömstället är hemma. En massa massa ljus tända, en mysig filt i soffan. Uppburrad i hörnan av vår soffa. Lillen sover och mannen sitter bredvid å myser med mig! :D*

 • Anna Björklund skriver:

  1. 1909
  2. Fikastund i en skogsglänta efter en lång och skön promenad i naturen.

 • Katarina skriver:

  Grundades 1909

  Bästa fikan vintertid är sittandes i snön vid sidan av skidbacken i lä i strålande sol med uppknäppta pjäxor. Hemgjorda baguetter med massor av god fyllning, varm choklad, färdigskalad apelsin och efteråt full av energi att knäppa pjäxorna och kasta sig ut för stupen igen:)

 • Uno Lingemark skriver:

  Svar 1909
  Medvi Brunn utanför Motala njuta god fika och hälsobrunn från Urban Hjärtes tid från 1600-talet

 • Maria skriver:

  1909.

  Mitt drömställe för en fika, och det är verkligen ett drömställe för det finns inte, skulle vara ett uppvärmt, inglasat uterum i anslutning till vårt hus. Tänk att kunna känna att man är nästan utomhus, fast utan att behöva frysa, även när gräset och träden är fulla av frost eller snö.

 • Johanna skriver:

  1. 1909
  2. Jag drömmer om att gå på tur i fjällen med ryggsäcken fylld av varm choklad, äggmackor och hembakade kanelbullar. Att sitta i den gnistrande snön med solen gassande i ansiktet är en oslagbar fikaupplevelse. Dessvärre är min sambo inte lika förtjust i längdskidåkning, så min vinterfika på fjället är något jag får fortsätta drömma om.

 • T O D A Y skriver:

  1.Höganäs grundades i 1909
  2.Jag är norsk men har bott i Sverige i snart 7 år. Bästa fikastunden vinterstid är hemma vid min mammas köksbord. Där kan vi prata i timmar, skratta och gråta..eller bara vara! Varm chocklad eller kaffe… dag, natt eller kväll-
  min mamma lyssnar och tar sig tid..så därfor skulle det vara den perfekte julklapp til henne, fin symbolik… Som fattig psykologistudent känns det i bland som om alla ger till mig, och jag får inte möjligheten att ge tilbaks… skulle vara så glad om jag vann. Då skulle jag ha den perfekte julklapp att ge min älskade mamma!

 • Maria skriver:

  1. 1909
  2. Den allra bästa platsen för vinterfika är en renfäll i en snögrop på fjället – varm choklad i en vacker mugg i ena handen, en god smörgås i den andra, glada och lite trötta barn (och make) vid min sida. Solen skiner och snön gnistrar!

 • Anonym skriver:

  EN FORTUTSATTNING NAR FOLK VINNER AR JU ATT DET AR RATT SVAR…! VAD GRUNDRAR DU VINSTEN ANNARS PÅ?

 • LindaS skriver:

  Höganäs keramik grundades 1909.

  Bästa fikastället vintertid är en söndag förmiddag, sittande på liggunderlag på en bergshäll med utsikt över Mälaren. Vagnen packad med sovande son, kaffetermos och limpsmörgåsar med ägg.

 • Kajsa skriver:

  Höganäs Keramik bildades 1909

  Det bästa stället för en vinterfika är vid havet i Åhus. Att ta lä invid en uppdragen fiskebåt och värma sig med kaffe, medan ögonen vilar på havet, är fantastiskt!

 • Helena Cederblad skriver:

  1, 1909

  2, Så här års längtar jag bort från sthlm, upp till härjedalen och snön och en mysig fika efter en skidtur upp på fjället tillsammans med familjen. Mys på hög nivå! Hu vad jag längar bort från det här gråa!

 • En solig vinterdag då snön gnistrar tar jag och min familj skotern ned till vår vedeldade bastu vid Alterälven. På verandan sätter vi oss ner på renskinn och doppar ostsmörgåsar i varm choklad!

 • Elin skriver:

  Svar: 1909
  Bästa fikastället nu skulle varit husvagnen, men tyvärr har vi precis ställt in den inför vintern

 • Johanna skriver:

  Höganäs Keramik grundades 1909 men ända sedan tidigt 1800-tal har man fram den värdefulla leran vid foten av Kullaberg utanför Höganäs.

  Det bästa fikastället är antingen ett mysigt fik med stora fluffiga soffor ELLER hemma"fiket". Man köper med sig något gott nybakat eller bakar något hemma, tänder alla juleljus och värmeljus, brygger ett väldoftande kaffe och sätter sig i soffan tillsammans med sina nära och kära och bara myser.

 • Ellinor skriver:

  1. 1909
  2. I skidspåret med varm choklad och lussekatter.

 • Emma skriver:

  1. Höganäs bildades 1909
  2. Bästa platsen måste vara en grävd sittplats i en STOR snödriva. Jag kommer från norrland och vintrarna när jag var liten, bestod ofta av picknik ute i snön. Varm choklad och mackor ska det vara =)

 • Hej!

  1) Höganäs Keramik grundades 1909 under namnet Andersson & Johansson.
  2) I vardagsrummet när det är kolsvart och den lilla belysning som finns kommer från alla värmeljus! Mysigt!

  Om du vill, va gärna med i min tävling. Har bara en tävlande än så länge! =)

  God jul!

 • Tingelings skriver:

  1. 1909
  2. Eftersom jag bor i Åre, så har jag en uppsjö av mysiga fikaställen att välja mellan. Men högst på listan står Hotell Åregranen, som har en otroligt mysig och ombonad atmosfär. På söndagar brukar de ha en sconesbuffé som riktig smarrig. Ett befintligt drömställe med andra ord.

 • Monica Larsson skriver:

  1. 1909
  2. På sommarens badbrygga i en gnistrande frusen badsjö – med skridskor på fötterna och rosor på kinderna.

 • Stämningsfullt skriver:

  1. År 1909

  2. Det är nog fikastunden under och efter julklappsöppningen! Att se sina barn lyckliga och ivriga. Tillsammans med nära och kära!

 • Christer skriver:

  Startade 1909

  Vara uppe hos släkten i Kiruna, ta skotrarna ut på fjället. Göra upp en stor brasa, koka kaffe över öppen eld (bästa kaffet någonsin). Ta fram nybakade bullar och bara njuta av den vidunderliga utsikten.

 • Pimimim skriver:

  1) 1909.
  2) Vi har precis köpt vår första lägenhet. Den har balkong. Jag skulle vilja plocka med mig kuddar och filtar ut på balkongen, med en stor kopp varm choklad. Se solnedgången gå ner över de andra husen och bara vara lycklig samtidigt som jag smuttar på chokladen. Så mitt svar blir kort och gott balkongen!

 • Solbritt skriver:

  1) 1909
  2) På vintern i en solig skidbacke, på sommaren på vår uteplats bakom huset.

 • Filippa skriver:

  1. Företaget som sedan blev Höganäs grundades 1909 men själva namnet Höganäs togs i bruk 1967.

  2. Bästa fikastället är inte exotiskt alls; soffan hemma med bästaste kompisarna runt om sig, julsånger på stereon, nybakade saffransbullar på fatet och varm choklad i fina koppar. Tjatter och små julklappar kompletterar denna fantastiska fika. Mysigt !

 • Jessica skriver:

  Hej!

  1. 1909
  2. Fika… min absoluta favoritsport och något jag är väldigt duktig på 🙂 Vinterfikar, det gör jag helst i Borgafjäll, Västerbotten (så långt innåt fjällvärlden det går komma). Mamma och pappa har ett lusthus á la Muminhuset bredvid sin damm, och där vill jag tända ljus och dricka varm choklad. Skulle även prova den brownie med saffranskräm som En-mammas-dag-Weronica/Smaskens-Annika frestar med!

 • Lovisa skriver:

  1909.

  Jag längtar till julen i mitt barndomshem. Där finns drömstället för min fikastund. I "stora rummet", bredvid kakelugnen och granen med ett hem pyntat till bredden med härlig julstämning. Tillsammans med min dotter, sambo, mor och far. Där ska vi umgås, mysa, fika och vänta på tomten. Tillsammans. Det är lycka!

 • Manuela skriver:

  1. 1909
  2. På Da Matteo i Viktoriapassagen i Göteborg där man kan krypa in i en filt på uteserveringen och dricka riktigt gott kaffe!

 • mia skriver:

  1. 1909
  2. Bästa fikastället är i en av backarna i Tärnafjällen en solig dag i mars. Ostmackor, varm choklad och nyponsoppa och underbar utsikt.

 • Sara Asplund skriver:

  1909

  I det stora växthuset på "Hedvigs Trädgård" i Gävle – dofter av pepparkaka, saffran och amaryllis blandas och ger mig en försmak av julen.

 • Jenny skriver:

  1. Grattis Höganäs – hundra år i år!

  2.
  Med koppar i fin keramik och en filt i handen
  promenerar lillskruttan och jag gärna ner till stranden.
  Där tittar vi på fåglarnas favoritstråk
  och glömmer för en stund våra treårstrots bråk.
  Vi pratar om isen som knakar och knarrar,
  provar att åka små skridskor på ben som darrar.
  När vi sedan traskar hem med varm choklad i magen
  känns det som att vi fångat vinterdagen.

  P.s. Mina blåa höganäskoppar har fått tjäna väl i många år men nu vill jag gärna byta ut dem mot fräscha vita för min tår.

 • Malin skriver:

  1. 1909
  2. I en granskog sammtidigt som snön faller.

 • Jenny skriver:

  1. år 1909
  2. Bästa stället för en fika är hos min mormor och morfar med hemmabakade godsaker.

 • Anne skriver:

  1. 1909
  2. Tveklöst hemma i soffan, faktiskt. Hur mysigt som helst, när vintervindarna viner runt knuten.

 • Lotta skriver:

  1) 1909 (som bäst 1955 med blå Old Höganäs, lycka att ha övertagit efter min mammas morföräldrar, mina barn är 5e generationen som äter på dessa tallrikar. coolt!)

  2) visst är rotfrukstsoppa ur termos efter en tur på skridskor att föredra, men med små barn som snörvlar och sover illa på nätterna är det skönt att få gå till jobbet och dricka sitt kaffe färdigt framför datorn (och detta). en mer uppnåelig dröm 🙂

 • Amiechan skriver:

  1909

  Jag vill fika med min familj på en klippa vid havet, vid en värmande brasa efter en långpromenad i skogen…

 • Linda skriver:

  Höganäs grundades 1909.

  Mitt favoritcafe en vinterdag är framför brasan på Systrarna Helin Voltaire på Djurgården med varm choklad och hembakat! Perfekt efter en promenad en kall vinterdag.

 • Kickelina skriver:

  1) 1909
  2)Till en snötäckt skog, tog jag fikakorgen och drog. Luften var kall, satte mig under en tall. På min nya ullfilt, för att i stillhet titta på allt vilt. I handen hade jag en ångande kopp, innehållet värmde min kropp.

 • Linnea skriver:

  1) Höganäs grundades år 1909.

  2) På ett fjäll. Någonstans dit man bara kan ta sig med skoter. Det finns ingenting bättre en solig vinterdag än att sitta och kolla ut över vidderna med familjen, med varm choklad eller kaffe och en bulle.

 • caroline skriver:

  1. 1909
  2. Hemma hos farmor som bakar en massa, balnd annat favoriten mjuk pepparkaka och låter ugnen släppa ut hur mycket värme som helst till kråkorna!

 • Thelma skriver:

  Höganäs grundades 1909.

  Det bästa stället att fika på en vinterdag är på klipphällarna, bland raukarna på norra Öland. Jag tror att om man tycker om Öland, så gör man det från första stund och året om. Vi har ett ställe där och brukar vara där alla tider på året. Just vintertid är det jättefint att ta sig ner bland raukarna, kanske tända en eld, kura in sig i många mysiga plädar och medan man smuttar på varm lumumba titta på eftermiddagssolnedgången över Kalmar sund 🙂

 • Kimsan skriver:

  Höganäs grundades 1909.

  Efter en mysig förmiddag i köket tillsammans med barnen har vi med oss nybakade bullar, kakor, varm choklad/saft och kaffe i en korg. Sen är det pic-nic som gäller, spelar ingen roll var vi hamnar. Barnen bestämmer och deras lyckliga små ansikten gör detta till världens bästa fikastund!

 • marie lyander-magnusson skriver:

  Årtal 1909. Bästa fikastället, ja eftersom min familj och jag f n är inklämmda i lägenhet modell mini. Så blir det på den inglasade balkongen till vår nya lägenhet som vi förhoppningsvis får åtkomst till i juli. Så nästa vinter skall det fikas! God Jul

 • Daniella skriver:

  Höganäs Keramik grundades 1909 under namnet Andersson & Johansson men redan sen 1800-talets början har man tagit fram den speciella leran vid Kullaberg.

  Mitt drömställe för en fikastund vintertid är i min farmors trädgård, i det gamla växtuhuset med en massa filtar och orangeblommiga koppar från 60-talet en solig dag.

 • Lotta L skriver:

  1. Höganäs grundades 1909
  2. Bästa fikastunden är på pappas inglasade veranda i fritidshuset utanför Boden vintertid. Öppen spis och snötäckta vidder! Fullständigt underbart!

 • Agneta Sundberg skriver:

  1. 1909
  2. Då myser jag med nymalet färskbryggt kaffe och goda fudgekakor i min sal framför brasan

 • Anna A skriver:

  1. För hundra år sedan (1909).

  2. Med mamma och pappa i skärgården efter en tur med långfärdsskridskorna.

 • Anna Sofia skriver:

  Svaret på året är 1909. Bästa fikaplatsen på vintern är framför kakelugnen tillsammans med familj eller vänner efter att ha varit ute i kylan. Helst ska det kastas lite clementinskal på elden så att det doftar extra gott och sen är det bara att njuta av sprakandet och gott kaffe!

 • Tarja skriver:

  2. Bästa fikastället och fikastunden är när barnen kommer hem från skolan eller pulkabacken och vi samlas i vardagsrummet framför brasan och mumsar i oss. Äppelröda kinder och svettiga barnkalufser är det bästa som finns.

 • johanna skriver:

  1. 1909
  2. På klipporna vid Ransvik (Där Höganäs Keramiks reklam är fotograferad). Ett av de vackraste platserna i Sverige!

 • Anonym skriver:

  Höganäs startades år 1909.

  Den mysigaste vinterfikastunden är med varm choklad i en snödriva mitt på fjället, helst tilsammans med den eller de du älskar mest av allt!

 • År 1909

  Mitt favorit ställe är Rosendalsträdgård café i Stockholm… just på vintern…för man kan bara ana vad som har varit…& vad som komma skall… 🙂

 • Höganäs grundades 1909. Jag flyttade därifrån 1975. Men återvänder ofta till barndomens lekplatser. Till exempel Josefinelusts grottor på Kullaberg. Medan barnen klättrar och utforskar kryper vi vuxna ihop i grottan närmast havet och värmer oss med kaffe och bullar. (På vägen hem stannar vi gärna på Höganäs Outlet och fyndar 🙂

 • Rebecca skriver:

  Höganäs startade år 1909.

  Den mysigaste vinterfikastunden är med varm choklad i en snödriva mitt på fjället, helst tillsammans med den eller de du älskar mest av allt!

 • malin björling skriver:

  Höganäs grundades 1909 i … Höganäs he he !
  Bästa fikaplatsen är i en hästbox full med halm efter en ridtur, kaffe-skogaholmslimpa-kanelbullar is da shit !!!

 • Karin O skriver:

  1909

  Cold Stone Ice Cream i Florida – där är mitt drömfikaställe på vintern!

 • Ellinor skriver:

  1. 1909
  2. Mitt drömställe för en fikastund i vintertid är framför en brasa med varma plädar runt om mig och en kopp varm choklad att dricka.

 • Malin skriver:

  1. 1909

  2. Min dröm är ett kafé i ett glashus som är förlagd i en vacker stadspark. Miljön kring glashuset skall vara vacker med träd och buskar, och inne i glashuset är det vackert, värmande och stilfullt inrett med fårskinnsfällar och ullplädar i soffor och på stolar, trevlig musik spelas och man beställer härliga delikatesser att äta och goda värmande drycker i härligt handvänliga koppar och muggar.

 • Jenny Johansson skriver:

  Det grundades år 1909.
  Jag skulle nog säga inomhus i ett mysigt kallt torp, en fin vinterdag. Titta ut över en sjö. Svepa filten närmare mig och dricka en rykande kopp kaffe. Det är drömmen! (Tyvärr är skåne bara grått och slaskigt)

 • Lina skriver:

  Året var 1909.

  Drömstället är självklart vid en sjö i Tornedalens vackra vårvinter landskap. I en egengrävd snögrop sitter man vid elden och dricker varm choklad och grillar korv.

 • sara skriver:

  1. 1909

  2. Favoritplatsen? Vid ett vackert bord, dukat med omtanke och med känsla för detaljer… Mer än en plats, en sinnesstämning.

 • Britta skriver:

  1. 1909 grundades Höganäs under namnet Andersson & Johansson.
  2. Den mysigaste fikastunden är i februarisolen, på vårt härbres trätrapp efter en skidtur längst Ekkorberget kant i Gesunda, Dalarna. (Härbre är ett litet trähus på fyra ben, ymnigt förekommande i just Dalarna)

 • Christin F. skriver:

  1: 1909

  2: Jag har alltid haft en vision om att sitta ute på klippor på en pläd med filtar svept om sig när stormen river ute på havet. Vi skulle dricka varm choklad och känna den uppfriskande båsten i ansiktet och samtidigt uppleva känslan hur det är att vara trygg.

 • Monika Lindberg skriver:

  1. 1909
  2. Drömplatsen för en fika vintertid är egentligen på vårvintern vid föräldrarnas ark vid Torneträsk. Elden sprakar, korven grillas och varm choklad eller kaffe finns i kåsorna. Ingen stress, solen skiner och himlen är så där fantastiskt blå, då njuts det bästa fikat.

 • Erika skriver:

  1909 grundades det.

  Den mysigaste fikan är med killen insvepta i plädar och filtar, det ska gärna vara lite frostigt ute. Nästan så det blänker, och där sitter vi. Fast vi fryser inte, vi är bara kära och njuter av en fika.

 • Anonym skriver:

  1. 1909 grundades Högasnäs Keramik.
  2. Favvofikaställer vintertid är definitivt hemma i en nystädad lägenhet med en kanna kusmite med soyamjölk och nybakade scones med en inredningstidning eller en bra bok, uppkrupen i soffan undern en filt.

 • Jessica med C skriver:

  1909
  1909

  Mitt absoluta favoritställe är underbara Zetas trädgård.
  Helt ljuvligt. Hit åker jag ofta och ser årstiderna skifta. Makalöst gott fika, härlig trädgårdsintredning och växtinspiration. Bättre kan det inte bli.

  http://www.zetas.nu/cafe.html
  http://www.zetas.nu/bilder.html

 • Karin skriver:

  1. 1909 grundades Högasnäs Keramik.
  2. Favvofikaställer vintertid är definitivt hemma i en nystädad lägenhet med en kanna kusmite med soyamjölk och nybakade scones med en inredningstidning eller en bra bok, uppkrupen i soffan undern en filt.

 • ida skriver:

  1. 1909 grundades Höganäs Keramik
  2. Jag tycker det vore urmysigt att fika på ishotellet, har aldrig varit där och jag tycker det verkar magiskt 🙂

 • Maria skriver:

  1. 1909
  2. En riktig vinterfika skall utspela sig utomhus, självklart i snön, på utkiken som finns där mina föräldrar bor. Med varma kläder, en gosig filt och en termos varm choklad kan man mysa länge samtidigt som man kan njuta av landskapet som sträcker sig långt, långt bort åt alla håll.

 • Anonym skriver:

  1. 1909
  2. Mitt favoritfikaställe är faktiskt fredagsfikat på jobbet. Alla är på gott humör och förväntansfulla inför helgen. I kaffekoppen Zoegas ekologiska som vår snälla sekreterare beställt och om man har tur finns det fikabröd. Mysigt!

 • Anna Svensson skriver:

  1. 1909
  2. Mitt favoritfikaställe är faktiskt fredagsfikat på jobbet. Alla är på gott humör och förväntansfulla inför helgen. I kaffekoppen Zoegas ekologiska som vår snälla sekreterare beställt och om man har tur finns det fikabröd. Mysigt!

 • Anna skriver:

  1) 1909
  2) Mitt drömställe för fika vintertid är på ett mysigt litet hotell som ligger i byn Bushmills i Nordirland. Efter en långpromenad var det underbart att sätta sig framför den öppna spisen med en Irish coffe i handen med Bushmills egna whisky som ingrediens och med lite trevlig irländsk musik i bakgrunden. Underbart!

 • Carina skriver:

  1909
  Bästa platsen för fika är i ett gotlandsänge

 • Gabbies skriver:

  1) År 1909
  2) Drömstället för en fika vintertid måste nog bli uppe i fjällen någonstans framför en sprakande brasa med gnistrande nysnö utanför fönstret.

 • Susanne skriver:

  1. 1909
  2. Drömstället är helt klart att skida ut i orörd snö, leta upp en sluttning i lä, rulla ut renskinnet och göra upp en liten brasa. När brasan sen kommit igång så kokas kaffe över öppen eld och dricks ur kåsor med en god lussekatt till det. Gnistrande snö, några små solstrålar, friskt luft – en lisa för själen!

 • Kim skriver:

  1. År 1909
  2. Drömstället är faktiskt på en filt framför en öppen brasa i en stuga ute på landet med snö utanför husknuten! Med god fika och böcker i drivor hade jag njutit av lite egentid!

 • Ingrid skriver:

  1) Höganäs keramik grundades år 1909.
  2) På mitt drömställe ligger en pälsboll till katt på armstödet till en soffa. På det låga bordet framför står julgotter och det sprakar från elden i öppna spisen. Två barndomsvänner sitter i soffan under en gosig pläd. De pladdrar och smuttar på varm choklad. Minnen och stämningen gör att tiden verkar stå stilla.

 • Maria skriver:

  1) 1909
  2) Jag mår sällan så bra som när jag njuter av en kopp varm choklad i solen på en fjälltopp. Tyvärr får jag bara uppleva detta någon gång om året och resten av den mörka årstiden njuter jag av fikastunder med nära och kära framför öppna spisen hemma. Det är livskvalitét!

 • Jennie skriver:

  1. 1909
  2. Då jag nyligen fått lära mig att ingenting är för evigt, att det man älskar mest av allt kan gå förlorat på ett ögonblick så är skulle jag säga att min drömfika skulle spenderas i världens mysigaste lilla stuga utanför falun. Och jag skulle göra allt för att få spendera en dag till där, i famnen på killen jag älskar och vill leva med men inte får, i en soffa framför brasan som sprakar så himmelskt vackert.

 • Lena skriver:

  1. Höganäs keramik grundades år 1909.
  2. När jag te på vintern vill dricka jag härliga muggar ställer på en bricka. Tänder sedan många ljus som värmer och lyser så fint i vårt hus. Soffan där står och bjuder in så där sätter vi oss, jag och gubben min.

 • Sofie skriver:

  1. 1909 grundades Höganäs keramik.
  2. Sittandes på ett renskinn på en ö i vår vackra skärgård, dit vi tar oss med skotrarna. Med oss har vi ved, kokkaffe och bullar. Kylan biter i kinderna samtidigt som elden värmer upp frusna tår. Solen skiner från klarblå himmel och får snökristallerna att gnistra och man upplever en stunds rofylld magi. Aldrig smakar en kopp kaffe och en hembakt bulle så ljuvligt!

 • Katarina skriver:

  1) Höganäs firar 100 år i år, alltså grundades de år 1909.

  2) Platsen är inte det viktigaste egentligen, mer tillbehören. Men om jag nu ska välja blir det på en brygga i den bleka vintersolen efter att ha åkt en tur med långfärdsskridskorna. På ett medhavt fårskinn dukas varm choklad upp med egenbakade smörgåsar med skinka och sallad som pålägg. Till efterrätt en nybakad lussekatt. Och som sällskap, min underbara familj!

 • pysseliten skriver:

  svar 1909
  Och på en spark på en sjö på isen skulle vara toppen för en fika men tyvärr blir det sällan is nere i söder ;(
  Men drömma kan man 🙂

 • ANNIKA G skriver:

  Svar 1. 1909
  2. hela familjen samlas i soffan i vårt vardagsrum ,tända ljus en varm pläd och ett bra tvprogram och den härliga utsikten över sjön att njuta av… helst stora snöflingor som faller…

 • Anonym skriver:

  1. 1909
  2. Det bästa fikastället är vart som helst bara det är tillsammans med någon eller några man verkligen tycker om och bryr sig om.

 • Hanna skriver:

  1. År 1909
  2. Det bästa fikastället på vintern är när man har varit och åkt skrídskor på en sjö, och tar fram varm choklad och ostmackor. Det är så gott, mysigt och värmande!

 • Anette skriver:

  Höganäs Keramik grundades 1909.

  Bästa fikastället vintertid är Kaffekoppen i Gamla Stan, trång och varmt. Kanelbulle med varm choklad är givet efter en lång stadspromenad.
  Nu när vi flyttat långt från huvudstaden hoppas jag få njuta fika framför vår nya kakelugn istället och då skulle ett par snygga muggar passa bra 🙂

 • Emma skriver:

  Höganäs keramik grundades 1910.
  Drömstället för en fikastund vintertid är djupt inne i skogen i en lite stuga omgiven av höga snötyngda granar. Det är kallt, stjärnklart,lugnt och stilla. Stugan fylls av doften av kokkaffe och det enda som hörs är knastret från en sprakande brasa och det diskreta slamret av våra kaffekoppar.

 • Christina skriver:

  Grundades 1909.

  Jag skulle vilja återuppleva fikastunden i min barndoms Ångermanland; sittandes på en renfäll i skogen, ansiktet mot solen, klyftad apelsin i handen och varm choklad i termosen.

 • Lillsnörpa skriver:

  Vilka härliga fikastunder alla beskriver! Helt otroligt!

 • Caroline skriver:

  Höganäs Keramik grundades 1909.
  Det bästa stället för en fika är utomhus på en pläd med lussekatter och varm choklad. Underbart!

 • Malin skriver:

  Hej!
  1. Det grundades 1909.
  2. Vid grillen i skidbacken. Med en korv i ena handen och oboy i den andra.

 • Evelina skriver:

  Höganäs bildades 1909
  Mitt drömställe för fika är på en isbjörnsfäll framför en varm brasa tillsammans med en person man verkligen tycker mycket om. Genom fönstret ser man hur det snöar mängder och inne i stugan känner man lukten från glögg och pepparkakor. Klassiskt, men underskattat!

 • Jessica skriver:

  1) 1909
  2) Egentligen var som helst i snön, med andra ord inte här i söder. Det mysigaste tycker jag nog var när jag var liten och familjen var o åkte skridskor på en sjö i närheten. Då hade vi alltid med oss en massa filtar och man fick varm choklad och lussekatter.

 • Niclas skriver:

  1909

  Varm choklad i händerna och trevligt umgänge är självklart det viktigaste. Men eftersom man skulle skriva drömstället skulle det vara i ett snöigt Grand Canyon. Vackrare ställe på jorden kan inte finnas, när det ligger snö där kan jag knappast föreställa mig om hur vackert det skulle skimra.

 • Maria skriver:

  1. 1909

  2. På vårvintern i sol och gnistrande snö mitt ute på en tjärn i den värmländska skogen. Sittandes på en fårfäll med pimpeln i den ena handen, falukorvsmacka och varm choklad i den andra. Omgiven av familjen och ett totalt lugn… Längtar!

 • Malin skriver:

  1. 1909
  2. Högst uppe i en skidbacke i Tärnaby, där man plattat till snön ordentligt och sätter sig på underlag, öppnar jackan, tar av sig lite, tittar ut över backen, liftarna och alla skidåkare/snowboardare. Det är ett otroligt lugn som infinner sig i kroppen när man sitter där, särskilt när det är soligt och bra utsikt över sjön längst ner. En kopp varm choklad och mammas mackor eller kalla pannkakor är toppen då. Finns inget bättre fikaställe.

 • 1. 1909
  2. Det absolut bästa fikastället vintertid är utomhus i solen i en snögrotta. Allra helst vid sidan av slalombacken. Då smakar både varm choklad och mackorna som allra bäst. Det är friskt och skönt och det är verkligen höjden av njutning! (Inser nu hur mycket jag längtar till vintersemestern! :))

 • Ingrid skriver:

  Höganäs keramik grundades 1909 och hette ursprungligen Andersson & Johansson.

  Bästa stället jag kan tänka mig att fika är på västsidan av Åre-skutan, i Tväråvalvet. Att sitta i vintersolen på bänkar gjorda av snö med en renfäll på ,tillsammans med min käresta slår det mesta för mig.

 • N skriver:

  1) 1909
  2) Att ta liften längst upp på fjället och bara sitta där och njuta av utsikt, vänner och fika

 • Helena Djukanovic skriver:

  Höganäs keramik grundades 1909. Mitt favorit fikaställe på vintern är ett naturområde i Karlskrona som heter Skärfva. Där går jag och min kompis med våra hundar på en långpromenad och stannar sedan vid vattnet. Det spelar egentligen ingen roll om det är fint stilla väder eller lite blåsigt, den varma chokladen, eller kaffet värmer gott. Hundarna som sprungit runt som galningar förvandlas plötsligt till små änglar som sitter blickstilla vid våra fötter med blickarna stint riktade mot lussekatterna som jag och min kompis mumsar på. Man riktigt ser hur gloriorna växer fram över deras huvuden i förhoppning om att få en munsbit 🙂 och…oavsett vad hundexpertena säger, så är det väl klart att vi delar med oss 😉

 • Cecilia skriver:

  1. År 1909.
  2. Jag drömmer om en fikastund i Tomteland utanför Mora. Var där när jag var liten och jag tänker fortfarande på platsen som magisk, men små tomtar och troll utplacerade i skogen. Så en fika i skogen på Tomteland är mitt drömfikaställe.

 • Moa skriver:

  1. 1909
  2. Drömställe… Hemma hos mamma och pappa i västerbotten Nordmaling Orrböle. Tänk nyfallen snö, sol, perfekt skoterväder, varm cholkad och klämmackor över elden.

 • Anonym skriver:

  Året 1909
  Drömfika: I en snödriva på fjället, med lagom kallt och solstrålar i ansiktet.

 • Kristin skriver:

  1) 1909 grundades Höganäs
  2) Jag skulle helst vilja få en fikastund med min mormor i hennes hus i Hälsingland. Vi skulle sitta i köket och bara vara med varandra, precis som vi gjort sedan jag var liten. Samtidigt skulle vi äta mormors hembakta julkakor och utanför skulle finnas ett fint snötäcka. I mormors knä ligger hennes katt och spinner.

 • Camilla R skriver:

  1 – 1909
  2 – I en "snögrotta" vid sidan av skidbacken där man stannar och dricker varm choklad och äter ostmackor. Det är mitt drömställe!

 • Ingela skriver:

  Året 1909
  Drömfika: I en snödriva på fjället, med lagom kallt och solstrålar i ansiktet.

 • Renée skriver:

  1909 och mitt drömställe för en fika vintertid är ute vid mormors sommarstuga. Efter skridskoåkning på sjön och pimpelfiske startar vi stengrillen 🙂

 • Ka skriver:

  fin blogg 🙂

 • Mia HB skriver:

  1) 1909
  2) Mitt fikadrömställe är nog i en liten fjällstuga framför en sprakade brasa, invirad i en härlig pläd och njutandes av varm choklad med känlan av att kroppen sakta tinar upp efter en uppfriskande tur på längdskidorna!

 • Lisa O skriver:

  1) 1909
  2) Platsen spelar ingen större roll så länge jag får fika med min älskade man!

 • Therese skriver:

  1) 1909
  2) På Café Pronto på Lilla torg i Malmö, mysigt kafe, med underbart god tryffelkaka! Sitta vid ett av fönstren och bara titta ut på folket och alla ljus… Det är en mysig julfika, speciellt i sällskap med sina bästa vänner!

 • Helene skriver:

  1) 1909
  2) Mitt abslouta favoritställe för en fika är ute på Hjälmaren. En liten ö som heter Lindholmen. Man tar sig dit med långfärdsskridskor. Kaffe smakar alltid godast ute!

 • Vivi-Ann Johansson skriver:

  1909
  Vi tar snöskotern upp på fjället Peljikaise(byn Jäckvik i Arjeplogs kommun) gräver en snögrotta gör upp en eld och vänder ansikten mot solen.Fins inget bättre!!!

 • Evelina skriver:

  1. Höganäs keramik grundades år 1909.
  2. Det bästa fikastället är framför köksfönstret medan det snöar så man kan blicka ut över åkrarna och gården. Givetvis tillsammans med någon man tycker om!

 • Miaa Andersson skriver:

  1909 startade drejmästare Andersson och glasyrmästare Johansson sin firma som då hette Andersson och Johansson. Under mitten av 19-talet fick fabriken namnet Höganäs keramik.

  Jag skulle vilja ta min familj till just Höganäs för en picknick och titta ut över havet, kanske ta med skridskor, om det är is. Varm choklad, grädde och maschmallows i just dom här kopparna hade varit suveränt gott!!

  /Miaa

 • Elin skriver:

  1) 1909
  2) En fika i de underbara solstrålarna som tittar fram så sällan på vintern är det bästa. Goa vänner och kaffe därtill i mysig folklig stadsmiljö så är lyckan fullständig!

 • L Malm skriver:

  Drömmen är att sitta i en djup fönstersmyg och läsfika – med en god bok och ett glas rykande hett te (grönt citruste!). Jag vet inte riktigt var fönstersmygen hör hemma, det kan vara i stan med ett tunt snötäcke på trottoaren utanför, eller i ett vinterlandskap på landet. Det ska se kallt ut på andra sidan rutan, och det ska vara mitt på dagen så att man får en slurk snöglittrigt vinterdagljus. På soffbordet i det halvdunkla rummet brinner värmeljus och doftar mys. Det blir lite kallras från det stora fönstret men vetevärmaren ligger varm och skönt tung i knät, under filten. Radion är nog på i bakgrunden och kanske lgger en liten lakritsplopp och frestar inom räckhåll. Jatack! 🙂

 • Bettan skriver:

  1. 1909

  2. Bästa fikan är ute i skogen med familj och goda vänner med, sittande på en stock med snö runt, brasan brinner …..då är det gott med kaffe med varm mjölk, ostmacka och en grillad korv….ååhh, jag längtar!

 • Anonym skriver:

  Och 1909 grundades Höganäs!

 • 1. 1909 grundades Höganäs 🙂
  Mitt drömställe att fika på, eller de är mitt favoritställe är med en bra bok framför en öppenbrasa med en kopp kaffe/te och en stor mysig filt att sitta på samtidigt som snön faller ner utanför fönstret. Hur mysigt är inte de 🙂
  Speciellt om man har någon att dela den stunden med 🙂

 • L Malm skriver:

  Och 1909 grundades Höganäs!

 • Maria skriver:

  1. 1909
  2. Drömstället är att åka till stallet en kall, gnistrande vintermorgon. Hästarna välkomnar med ett förväntansfullt gnäggande. Efter att hästarna fått sin mat kan man lugnt slå sig ned med fikakorgen; dricka en varm kopp choklad och lyssna till stillheten och hästarna när de tuggar hö. Det är som ljuv musik!

 • Anonym skriver:

  Hej!
  Vill du få fler besökare?
  Registrera dig då gratis på:

  http://www.viraltrafik.se/?laurenvskristin

  Du vet att du vill se:

  http://laurenconradvskristincavallari.blogg.se

 • Lina skriver:

  1909,

  En skog i tumba där jag o min sambo föll i kärlek till varandra. Vi hade en vinter-picnic där för två år sen.

 • Susanne skriver:

  1909 är det rätta svaret.

  Mitt drömställe att fika på i vintertid skulle nog vara i en stuga långt uppe i fjällen. Vara en vecka där utan någon tv eller datorer. Bara vara tillsammans med familjen och umgås. Ut i snön och leka, åka skidor, och sen in i stugan och sitta och fika framför en öppen eld!!
  Så mysigt det skulle vara!

 • ackeb skriver:

  1, företaget grundades 1909

  2, Drömfika stället är definitivt vackra café Cabriole, dit kan man sticka in och ta något varmt och gott under en kall vinter dag 🙂

  http://www.cabriole.fi/se/index.htm

 • Erika skriver:

  1) 1909
  2)Får nog bli inomhus när det är så kallt! Varför inte i köket, upptänt att mysiga ljus?

 • Therese skriver:

  Höganäs grundades 1909.
  Drömfika är vid en insjö nära mina farföräldrars hus efter en härlig skridskotur

 • whynja skriver:

  Grundades 1909.
  Drömställe för fikastund i vintertid är ute vid en brasa på en renfäll i en solig snötäckt backe.

 • Åsa skriver:

  1909
  Hemma i soffan, under en varm filt med tända ljus på bordet.

 • Katja Nikula skriver:

  1. Höganäs keramik grundades 1909.
  2. I ett växthus med rimfrost på rutorna och en liten kamin man kan värma glöggen på och äta pepparkakor tillsammans med familj och vänner. Växthuset är en dröm som förhoppningsvis ska kunna infogas i verklighet inom 5 år!

 • Veronica skriver:

  1. År 1909
  2. Drömfikan vintertid är på en fredagkväll när våran lill-tjej på 4 månader somnat och jag o sambon kan sätta oss ner. Då gör vi oss varsin kopp kaffe i våran espressomaskin (ej inköpt ännu… ska bli våran julklapp!) och bara myser och vet att vi har hela helgen framför oss.

 • Linnea skriver:

  1) Grundades år 1909

  2) Mysigaste stället att fika på vid vintertid är helt klart uppe på ett fint fjäll med en renfäll och varma och goá kläder. Gärna framför en öppen eld och varför inte lite glögg till, mysigt värre!

 • Linda skriver:

  1. 1909
  2. Uppkrupen i soffan lutandes mot den man älskar, en snarkande mops i knät, tända ljus, filtar som värmer, vaniljmunkar och Idol-finalen. 🙂

 • Josefin skriver:

  1. 1909
  2. I skidbacken med en kopp varm choklad och en lussekatt!

 • Torunn skriver:

  1909

  Det må bli foran en åpen spis, med en varm filt og vakre mugger fra Höganes Keramik

 • Anne skriver:

  1909
  Smultronstället i Söderköping sommartid

 • Maria skriver:

  1.1909
  2.Jag har 120 mil till mitt paradis: en stuga som ligger på en ö i Lule älv. Vi har
  aldrig varit i stugan på vintern så det vore en dröm att få se ön och stugan i vinterskrud.
  Väl där skulle jag hämta en fällpall från vedboden och sätta mig vid grillplatsen och njuta av brasans värme, god fika, underbar utsikt och givetvis nöjet att få umgås med familjen och min släkt från norr.

 • Malin skriver:

  1. 1909
  2. Hos min pojkväns föräldrar uppe i Luleå, i deras otroligt mysiga stuga.

 • Dahlarna skriver:

  1.) Vilket år grundades Höganäs Keramik? 1909
  2.) Vilket är ditt drömställe för en fikastund i vintertid? På en berghäll vid sjön i närheten av vårt hem. Solen skiner, blå himmel, snön gnistrar & det är en massa djurspår i snön på isen.

 • gabriella saetran skriver:

  1 det grundades 1909
  2. Det är självklart att krypa ner i sängen tillsammans med min man och sätta på Sagan om ringen och bara mysa 🙂

 • Karin skriver:

  1. Höganäs Keramik grundades 1909
  2. Vilket är ditt drömställe för en fikastund i vintertid?
  En solig vinterdag på en avlägsen fjällsjö med en macka och en kopp kaffe som kokats på fjällvatten över öppen eld. Det är lugnt och tyst och frisk fjälluft fyller mig med energi.

 • Agneta Nyström skriver:

  Höganäs keramik grundades 1909. Mitt favorit fikaställe är mitt eget soffhörn. Behöver nya muggar så det skulle vara fint till jul.

 • Ida skriver:

  1.) 1909
  2.) På en filt framför en öppen spis. Varmt te och lussekatter!

 • Amy skriver:

  1. 1909

  2. Favoritvinterfikaplatsen är på madrasser och kuddar på golvet framför julgranen hos min mamma. glögg, lussekatter och massor med hemmagjort julgodis!

 • Annika skriver:

  1) 1909

  2) Min favoritplats är i en snödriva längs Strandpromenaden i Umeå, tittandes ut över älven och över de som promenerar förbi. Det enda man behöver är en apelsin och en termos med varm choklad (och gärna sällskap). Ännu godare blir det om man åkt längdskidor en vända innan man stannar och fikar. Tyvärr bor jag inte där uppe längre, men som favoritfikaplats vinner den där snödrivan alltid!

 • Elin N skriver:

  1. 1909

  2. En kylig morgon utomhus tillsammans med god mat och varm dryck, givetvis ska det vara snö på marken också.

 • Sandra skriver:

  1. 1909

  2. Mitt drömställe för en mysig vinterfika vore på ishotellet i Jukkasjärvi! Jag bor ganska långt söderut i Sverige och här är snö och is ovanligt, därför drömmer jag mig bort till denna sinnesbild av kyla och vinter. Det måste vara fantastiskt!

 • amanda skriver:

  1. 1909

  2.
  På ett fårskinn på min terass,
  jag vill känna mig frisk och inte kass.
  Jag vill en FLORA med glögg i handen hålla,
  och känna värmen utan att mig skålla.
  Jag vill blicka över hav och naturreservat,
  och det ska ligga en god kaka på ett fat.

 • Emma skriver:

  1909
  Jag trivs allra bäst i mars/april åå ett liggunderlag i en solgrop på kalfjället. Med varm choklad och korv- och ostmackor i ryggsäcken, gnistrande skarsnö och klarblå himmel runtom. Längdpjäxor på fötterna och välvallade skidor nedstuckna i snön.

 • Hanna Pettersson skriver:

  1, Höganäs startade år 1909

  2,Bästa fikastället vintertid (och även sommar) är hemma vid köksbordet tillsammans med sambo och son. Från köksfönstret har vi utsikt över den vackra Siljan så inte behöver vi bege oss bort för att ha en mysig fikastund. Så här års fikas det gärna glögg och pepparkakor, på sommaren kaffe och vetebulle.

  Skulle smaka mums i de fina kopparna!

 • Sussie skriver:

  På Globens tak med en underbar utsikt över världens vackraste huvudstad!

 • Sussie skriver:

  1. 1909
  2. På Globens tak med en underbar utsikt över världens vackraste huvudstad!

 • Maria skriver:

  1. 1909
  2. Basta kaffet dricks ur termos ute i skidsparet sittandes i en snodriva, helst efter en lang skidtur nagonstans i fjallen 😉

 • Johanna skriver:

  1. Det grundades 1909.
  2. Mitt bästa fikaställe är i skidparadiset Trysil i Norge. En strålande dag med mycket snö, klarblå himmel och sol då man tar en fika mitt i backen med mackor och varm choklad.

 • charlotta skriver:

  1909 grundades själva företaget som idag heter Höganäs

  I skidbacken där det är detaljerna som gör upplevelsen extra fin
  att få packa upp ur ryggsäcken snyggt, stilrent och vackert Höganäs porslin

 • Annika karlsson skriver:

  1 1909
  2 Sitta ute på isen en solig februaridag och grilla korv med en kopp kaffe till. Sedan pimpla och få napp.Det är livet.

 • trisse skriver:

  Höganäs grundades 1909
  bästa fikastunden är på morgonen innan alla andra vaknat och jag kan njuta av en het kopp kaffe och morgontidningen

 • Emma skriver:

  1. år 1909
  2. Mitt drömställe för en fika stund i vintern har alltid varit på ett mysigt fik i London och dricka té och äta någon god kaka. Jag har aldrig varit i London men har alltid velat åka dit. Jag vill bo i London när jag blir äldre.

 • Malin skriver:

  1. 1909
  2.Min absoluta drömplats för en fika är sedan många år tillbaka (då jag fick reda på att personalen ibland fikar där) taket på operan i stockholm. Fantastisk utsikt över slottet och nationalmuseeum med julbelysning och snö, dock bör man nog var ordentligt påbyltad med en kopp te i händerna för att hålla värmen.

 • Cecilia skriver:

  no 1: 1909
  no 2: pulkabacken 🙂

 • Josefine skriver:

  1. 1909.

  2. Min drömplats för en fika (som snart kanske kommer slå in) är i släden efter en häst. Snö, termos, bjällerklang och allt annat klyschigt man kan tänka sig. Jag är så glad att jag får hjälpa till med en inkörd och otroligt stabil häst.

 • Frida skriver:

  1. År 1909
  2. Min bästa fikastund nu i vintern är en alldeles ny tradition! Då jag bor i Helsingborg är snö en ovanlighet under vintern. Det blir i så fall "slask med minusgradig blåst-fika" – inte lika mysigt. Nu har jag i alla fall skaffat en liten familj med en Södertäljebo och där uppe finns det snö! Så detta året ska vår lilla nyblivna familj upp och då ska jag minsann sätta mig och vår 9 månader gamla son på en stor kudde framför den lilla kaminen i lillstugan, omlindade av en kramig filt och dricka min sambos utsökta varma choklad samtidigt som vi lyssnar på julmusik.

 • Jeanette skriver:

  Höganäs bildades 1909.
  Mitt favoritställe är nerbäddad i en soffa framför en öppen spis.

 • Alexandra skriver:

  1. Höganäs keramik etablerades 1909.
  2. Mitt drömställe för en julfika… Ja, det måste vara på ett kafé någonstans där de serverar te och någon smarrig fruktpaj. Såklart i sällskap med min allra bästa tjejkompis som jag känt i 15 år, som nu – till min stora glädje och sorg – är i Australien och jobbar med sin pojkvän. Vi lyckas alltid glömma var vi är och det slutar med att vi sitter och babblar bort flera timmar…

 • Anna N skriver:

  1.År 1909
  2.Efter en lång höst av alldeles för mycket jobb, cancer i familjen och allmänt mycket hosta och nys hos barnen ser jag fram emot långa mysiga fikastunder med familj och vänner i jul varsomhelst, närsomhelst, slask som snö, bara jag få ha alla jag älskar runt om mig!

 • Li skriver:

  1. 1909

  2. Jag tror aldrig fika har smakat så bra som förra året på Måkläppen nere vid Falsterbo. Det var första veckan i januari och svinkallt och blåsigt. Men vi hade gett oss sjutton på att promenera ut för att få sälarna som finns där ibland. Efter 2 timmars promenerande och inga sälar i sikte gav vi upp, men himlans var mysigt det var när vi satte oss på slätten och fikade i kylan.

 • Me! skriver:

  1. 1909
  2. En fika på min mamma's sommarställe utan för Ödeshög med omberg i bakgrunden, gärna framför en öppenspis sittandes på golvet på ett stort fårskin. Levande ljus, jul dofter och lite snö ute skulle göra saker ännu bättre 🙂

 • Ulla Jacobson skriver:

  1 år 1909

  2 Framför brasan hemma i mitt vardagsrum
  tillsammans med familjen

 • Katarina skriver:

  1909

  I skogen bortanför vårt hus finns ett vindskydd
  dit vi går oftast varje helg. Där dricker vi varm choklad och äter ostmacka som vi doppar i! Lika underbart varje gång!

 • fia skriver:

  1909 grundades höganäs.

  Favorit fika stället är jusst nu hemma vid mitt köksbord med familjen och nybakade lussebullar och pepparkakor.

 • lena skriver:

  Höganäs grundades 1909.
  Vintertid fikar jag gärna på golvet framför vår kakelugn. Rummet i sig är lite svalt men det blir varmt, både inombords och utanpå!

 • Hanna skriver:

  1. Höganäs Keramik grundades 1909

  2. I sällskap av sprakande ljus, som bildar ett böljande hav. Inlindad i den mjukaste mysfilten. Raggsockorna på. Svagt ljuder Seals soulskiva genom vardagsrummet, där jag och min pojkvän sitter med varsin kaffekopp och nybakade muffins. DET är min fikadrömställe.

 • Erika skriver:

  1. Höganäs Keramik grundades 1909.
  2. Uppkrupen i vår soffa, med ryggen mot armstödet, antingen tidig morgon eller sen kväll, med blicken riktad mot mörkret utanför fönstret. Adventsljusstakar i husen omkring sprider ett mjukt sken på håll och ibland kör en bil förbi på vägen. I ett absolut lugn njuter jag då av en mugg té eller varm choklad och låter tankarna vandra fritt.

 • Jessica skriver:

  Åh jag vill gärna vara med och tävla! =)
  1. År 1909 grundades Höganäs Keramik.
  2. Mitt drömställe för en fikastund i vintertid är uppe i en stuga i Sälen med varm choklad, brasa och med mina närmaste vänner! =)

  Har länkat till tävlingen i min blogg här: http://jessiestavlingsblogg.blogg.se/2009/december/vinn-ett-set-i-really-white-eller-almost-blac.html#comment

  Hoppas på tur!
  /Jessica

 • CeciliaW skriver:

  1. Höganäs Keramik grundades 1909.
  2. Vinterns bästa fikastund är hemma i soffan hos mamma och pappa i Norrbotten. Har man som jag flyttat till andra sidan landet blir det inte så ofta som man kan åka hem till familjen och då är stunder som dessa något att leva på länge efteråt.

 • familjen sjöberg skriver:

  1. 1909.
  2. Trots att termosen varit gammal, och chokladen blivit kall,
  bullarna torra och filten sliten, är vi glada i alla fall.
  För det kvittar lika,
  vårt smultronställe för fika,
  är alltid där
  hela familjen är.

 • 1909

  det ultimata vore en fjälltopp, men i år får jag nog näja mig med toppen på en pulkabacke med dottern 🙂

 • Mamman i huset skriver:

  1) 1909
  2) Favoritfikastället vintertid är faktiskt hemma EFTER att familjen har varit utomhus. Oavsett om man har varit ute i snöstorm i 30 minuter eller i lugn kyla i 3 timmar så ångrar man aldrig en utevistelse, och fika smakar liksom godast utan tjocka vantar när man kommit in i stugan igen. Tycker jag här i snöparadiset Kiruna.

 • Gabbi skriver:

  1) Höganäs Keramik grundades 1909 under namnet Andersson & Johansson.
  2) Inte så långt från fjällstugan; har vi tagit oss upp på "tystnaden" o ser en ren flock vandra förbi när vi njuter av något varmt . . . det är sant det har hänt; o vill hända igen . . .

 • Tessan skriver:

  1. 1909
  2. Mitt favoritställe för en fika är en snögrotta i fjällen. Det skall vara på vårvintern, kanske april. Solen lyser från en klarblå himmel och snön gnistrar vit i solskenet. I grotten är det så varmt och lugnt att jag kan sitta utan jacka. En termos med te och några goda smörgåsar till det och allt är perfekt.

 • Lena B skriver:

  1) 1909
  2) Bästa fikastället är mitt i värmländska urskogen.Man åker dit med häst och släde , gör upp en eld och plockar fram kaffetermosen , sen sitter man bara och myser under filten.

 • H skriver:

  Svar på fråga 1: År 1909

  Mitt absoluta favoritställe/tillfälle att fika på vintertid är efter ett par tidiga arbetsamma morgontimmar i stallet. Precis när solen går upp (gärna över en snötäckt hage) och det är så där bitande kallt in på märg och ben – just den stunden är den bästa fikastunden vintertid. På en varm filt på höbalen i stallet, när dagen gryr!

 • Lena skriver:

  1.1909
  2.Har ni varit i Storhogna SPA:s vinterträdgård?
  Absolut mysigaste fikaställe vintertid när snön yr utanför.

 • elwira76 skriver:

  1. Året är 1909!
  2. Någonstans ute i naturen (gärna i skogen eller vid havet) tillsammans med familjen – kan det bli bättre?

 • emme skriver:

  1. år 1909
  2. drömställe… kvittar var jag är. Har alltid trevligt att fika med min mamma 🙂

 • kajsa skriver:

  1 året är 1909
  2 i eftermiddagssolen på min favoritklippa vid lännersta stranproemnad
  även om inte solen lyser, gör havet och utsikten var människa glad

 • Gerdan skriver:

  I en gammaldags släde med bjällror och fårskinnsfäll, dragen av en häst över snön, precis som när jag var barn. Varmt och skönt insvept i en härlig pläd tillsammans med den jag älskar!

 • Gerdan skriver:

  1) 1909
  2) I en gammaldags släde med bjällror och fårskinnsfäll, dragen av en häst över snön, precis som när jag var barn. Varmt och skönt insvept i en härlig pläd tillsammans med den jag älskar!

 • Jonas R skriver:

  1, 1909
  2, Efter en lång dag med isfiske på någon liten sjö långt inne i skogen, tänder en brasa, grillar en nyfångad fisk och känner tröttheten i hela kroppen.

 • Jojo skriver:

  1909
  Vindskyddad på vår altan
  när månen går sin ban
  i gungstolen så van
  varje kväll likadan

 • Agneta O skriver:

  1. År 1909 etablerades Höganäs Keramik.

  2. Drömställe för fikastund i vintertid är mitt ute på torneälv en stjärnklar midvinternatt med norrskenet så intensivt levande att man nästan hör det.

 • Sture skriver:

  1: 1909
  2: Fantasilöst, men i ett mysygt hörn på vetekatten,
  men är det sent på natten, en fika i min egen egoisthörna med min kära, levande ljus lite skön musik från en lite lätt raspig favorit LP.

 • Ellinor skriver:

  1909

  På fjället i vacker vintertid,
  i muggen varm choklad, skänker vinterfrid
  i bister snöbristtid!!

 • Eleonor Hållbus Dahlin skriver:

  Svar: Höganäs bildades 1909

  Mitt favoritställe att fika är i mitt mysiga lilla kök!

 • evamar skriver:

  1. 1909.

  2. Var som helst. Bara Älsklingen är med spelar platsen ingen roll.

 • .lina skriver:

  1: 1909

  2: hemma hos en älskad vän!

 • Kajsa skriver:

  1) 1909
  2) Bästa fikaplatsen är helt klart framför en varm brasa medan det snöar ute, och så ska man dricka en kopp te och äta pepparkakor och nybakade lussebullar!

 • Veronika skriver:

  1. 1909

  2. Min favoritfika plats nu under hösten/vintern har blivit hemma hos min granne som jag lärde känna när vi gick gravida tillsammans och fick våra bebisar med två veckors mellanrum. Hon brukar bjuda in på fika och då ligger vår bebisar på en filt framför öppna spisen medan vi dricker te och pratar om allt mellan himmel och jord (mest barn förstås). Om jag vinner så skulle det vara en perfekt julklapp till min nya vän som förgyllt min föräldrarledighet med sitt sällskap.

 • Anna R skriver:

  1. 1909
  2. I all enkelhet; en liten promenad geonom skogen bakom vårt hus till dammen där vi kan leka en stund vid vattenbrynet. När vi fryser plockar vi fram våra termosar med te och choklad och goda kardemummamuffins. På filten sitter vi sedan en stund och bara myser, jag och mina fina gullungar.

 • Felicia skriver:

  1) Det grundades 1909.
  2)Ute vid ett skidspår, grna i någon fin skogsdunge. Jag och min familj ute på en skidtur, långskidor. Vi har kört några kilometer, man är lite svettig och vi bestämmer oss för att ta en fikapaus. Solen skiner och snön glittrar, och det är bitande kallt ute, så man knappt vågar ta av sig vantarna för att öppna termosen. Varm saft, nybakta lussebullar om vi har tur och Singoallakex, helt perfekt! Jag hoppas verkligen att vi får snö iår!

 • Monica skriver:

  1) Höganäs grundades 1909
  2) Drömställe för fika på vintern… Är vädret lagom Sverige-ruggigt så är det framför en varm brasa i kaminen tillsammans med nära och kära och mycket skratt. Är vädret däremot överraskande, fantastiskt underbart -5° och snö fikar man bäst i en solig glänta. Varm choklad och apelsinklyftor står högst i kurs.

 • Alva skriver:

  1 1909 grundades Höganäs Keramik
  2 Jag har alltid drömt om att få fika på något härligt fjäll uppe i Norr. Är från Skåne och tycker att Sveriges fjäll är oerhört exotiskt. Har aldrig varit i fjällen men har blivit helt förförd av bilder jag sett.

 • Anna-Lena skriver:

  1. År 1909
  2.
  Att fika med mina barn i hemmets lugna vrå
  är en stund för avkoppling när vardagen är grå.
  Med levande ljus vi myser
  vilket gör att ingen av oss fryser.
  Pepparkakorna knaprar vi på
  bättre än så kan vi inte må.

  Mvh/Anna-Lena

 • Sophia skriver:

  Svar på fråga 1 är 1909

  Svar på fråga två blir helt klart uppe i norrland, då det har snöat massor, och det är på dagen så det är vit snö överallt på alla träd, och solen lyser så snön glittrar, så tar man scootern in i skogen mot ett litet ute hus som brukar finnas med en termos med varm choklad eller kaffe och några nybakta bullar.

 • -Camilla- skriver:

  1. År 1909

  2. Ute i det snötyngda vinterlandskapet, i skogen, vid en gnistrande eld och i trevligt sällskap, då smakar varm choklad och limpmackor med ost som allra bäst…

 • AnnaJ skriver:

  Jag glömmer att titta en dag i din adventskalender och så lottar du ut något jag mycket gärna vill ha. Är lite små förälskad i FLORA muggarna. TYPISKT! Dock trevligt att du har en sådan bra julkalender!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *