Annons

Fantastisk furu

Okej, rubriken är lite provocerande. Det är jag medveten om. Speciellt eftersom det var många som reagerade på förra inlägget om trärena ytor. Men de är på väg tillbaka, och det kanske inte är så dumt ändå. Även om vi lite till mans (däribland jag inkluderad) inte riktigt verkar ha vant oss vid tanken på att välkomna furu igen. Det är tur att det finns andra träslag, också. Jag tror nämligen att vår miljö mår bra av mindre konstigheter och mer back to basic när det gäller det mesta, så även möbler. Själv är jag lite sugen på en IKEA PS Karl Johan av Christian Halleröd. Här ser ni norska fotografen Trine Thorsens fantastiska bildserie på på furutemat. Hennes portfolio är laddad med inspiration.

Foton publicerade med tillåtelse av fotograf Trine Thorsen

Kategorier:

Kommentarer

 • InneoUte-Malin skriver:

  Okej, i så fall gäller det nog att trolla bort tanken att furu = bastukänslan i många 70-talsvillor och fjällstugor. Det här var ju något helt annat. Vitpigmentering gör ju de flesta träslag alldeles underbara. 🙂

 • Som sagt – jag har aldrig lämnat trä. Jag är övertygad om att alla som lever i en vit värld snart upptäcker behovet av att balansera lite med känslan av trä ;). Vackra förförande bilder! Jag har Halleröds charmanta pall i kärnbjörk. En favorit i hemmet!

 • All renträ är vackert, ger en levande känlsa till hemmet!:)

 • Monika skriver:

  Det var ju jättesnyggt, stilrent och fräscht! I like!

 • Ja den där rubriken var inte så lite provocerande, haha.
  Jag kan tyvärr inte förlika mig med tanken. Jag ser bara mörknat, orange trä framför mig när jag hör furu! Men tittar man på bilderna du visar så ser det ju fint ut…..

 • Lina skriver:

  Fantastiskt vackra bilder!
  Det är så där furun är som vackrast, men då den gulnat i taket på någon gillestuga – då känns den lite tråkig. Själv har jag ett köksbord av furu som min pappa har snickrat. Det kan jag inte slita mig från!

  Tack för inspirerande tisdagsbilder!
  Kram

 • Inget furu hos mej, inte !!!

 • karola skriver:

  Fin inspriation! Jag tycker allt att rå plywood är lite tufft, men i lagom dos 🙂
  ha en fin dag!

 • Anonym skriver:

  Nä jag vet inte om jag kommer att gilla furu igen även om det blir modernt igen, men å andra sidan så även det man inte gillar brukar kunna börja gillas när man sett det överallt en längre tid så vem vet…. OM det nu skulle inträffa så finns det ju mycket i gömmorna…. de skulle inte bli dyrt att trolla fram furu om jag nu vill det… men NEJ inte nu!

 • Proforma - Irene skriver:

  Vitmenad furu ser ju snyggt ut på bilderna men hur blir den efter ett tag… gul? För då är det inte snyggt längre! Fina bilder i alla fall!

 • Nilla skriver:

  Sådan vit ljus furu som på bilderna är väl helt okej. Det är den gamla lackade gulnade fulfurun vi inte gillar… (man kan väl behandla den så att den blir ljus,vit tror jag…?)

 • Inspirera Mera skriver:

  Snygga bilder! Håller med de övriga att när furun gulnar som den ser hemsk ut. Det finns säkert sätt att förhindra det på. Kram Sandra

 • Nilla skriver:

  Här hittade jag lite furu-tips: (om golv) Helst bör det vara gran och inte fur.
  http://www.byggfabriken.com/vitolja_furugolv.asp?menuItem=2

 • Camilla skriver:

  Hej! Vart kan man köpa tekannnan? den var jättefin!

 • Furu som ej är gulnad är hur vacker som helst. i lagom doser dock….små!

 • NOOK Elin skriver:

  Hjälp gärna mig med lite råd inför försäljningen av våran lägenhet!

 • Anonym skriver:

  Det där såg ju inte alls ut som det jag tänker mig när jag hör furu (dvs gräsliga 70-talsmöbler och bastupanel. Fina saker helt enkelt.

 • Monnah skriver:

  Vi som har bott i ett rum med gul furupanel känner nog lite allergi mot furu i den formen, men de här bilderna är fantastiskt inspirerande! (För övrigt är det väl lacken som gulnar och blir så fruktansvärt ful? Jag antar att det är orsaken till att så många idag väljer golv som inte lackas till exempel.))

 • Anna-Karin skriver:

  Jag är helnöjd med min blandning av teak och vita möbler. Furun får nog stå tillbaks många år till för min del. Därmed inte sagt att jag inte kan uppskatta det i rätt miljö.

 • Camilla skriver:

  Åhh.. vad bra att furu är tillbaka, då behöver vi alltså inte byta golvet på ovanvåningen nu då 😀
  Vilket vi iofs. valt att inte göra iaf. Vårt furugolv ger liv OCH värme till hela ovanvåningen. Däremot vår furutrappa. Den var hur ful som helst innan jag påbörjade mitt projekt med målning inkluderat 🙂
  Furu kan vara både fult, fint och fulfint..

 • Lena Grön skriver:

  Åh, jag gillar verkligen de där enkla & smarta grejerna med träkulor! Så smart!!! Och riktigt snyggt. 🙂

  Och heja dej o så kul med alla nomineringar etc!!!
  KRAM

 • Lisbeth skriver:

  Hej, rätt ytbehandlad furu kan vara fantastiskt vackert. Tack för inspirerande bilder! Hälsningar från L på http://wabisabi-style.blogspot.com/

 • malo skriver:

  Furu är lika vackert som alla andra träslag. Det jag tänker är att man inte behöver ha allt i furu eller ek eller wenge eller vad som nu är populärt. Lackad gulnad furu kan vara vackert i kombination med något oväntat. Superfina bilder. Jag gillar underlägget under tekannan mest.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *