Annons

Konstgjord orkidé från Flowers

På tal om orkidéer så är det verkligen en jättefin blomsort, när de prunkar, men de har lite tråkiga perioder emellanåt när de inte blommar. Och det ser i ärlighetens namn rätt trist ut med tomma krukor eller torra blompinnar och blad på fönsterblecken medan man väntar på att de ska repa sig och ta fart igen. Därför måste jag passa på att tipsa om de naturtrogna "låtsatsblommorna" som man kan köpa från Flowers, i Borås (finns även att köpa i deras webbshop). De är perfekta "räddare i nöden" när stänglarna har torkat ut och behöver ta in på rehab i ett par månader. Billigare än Sias varianter och riktigt naturtrogna. På så vis håller jag innehållet i mina krukor "vid liv", året runt.

Foto: Frida Berglund

Kategorier:

Kommentarer

 • Vilket bra tips! ska genast kika in på webbshopen! Det är verkligen tråkigt när man bara har blad i krukan.

 • Lina i Umeå skriver:

  Håller med, torra stänglar och skrumpna blad är verkligen ingen hit. Det där var en bra täckmantel! 😀

 • Matilda skriver:

  Jag har gjort samma sak, perfekt! Men jag köpte 40kr´s från Coop jag 😉

 • Anna-Karin skriver:

  Vilken otroligt smart idé!

 • Elin skriver:

  Ja, detta är ett finfint knep! =) Gör alltid så jag med…

 • Ja, mer hemma hos! 🙂 Tack för tipset!

 • Maria skriver:

  Tack för tipset. Har länge tänkt köpa konstgjorda men inte hittat tillräckligt naturtrogna för att jag ska bli riktigt nöjd.

 • InneoUte-Malin skriver:

  De är verkligen helt okej. Mamma sade att hon köpt sådana. Jag var skeptiskt. Var dock tvungen att ändra mig när jag såg dem. På avstånd är det inte lätt att se skillnad. Väldigt användbart! 🙂

 • Lindzi skriver:

  Precis så gör jag också! Då är de alltid fina!

 • Anna Johansson skriver:

  Är det krukor från Cult Design?

 • Johanna skriver:

  Så har jag gjort i flera år med vanliga plstblommor från plantagen, sätter bara fast blomman med stång i min vanliga orkidéeblad! Fungerar toppenbra och till och med svärmor brukar ge mig komplimanger för mina fina orkidéer! 🙂

 • Vilja skriver:

  Hejsan! Ville bara titta in och tacka för den läckra diskmedelspumpen som jag hämtade ut på posten idag 🙂 Blev läckert i köket kan jag säga 🙂 Thanks! 🙂 Kram

 • Proforma skriver:

  Flera år sedan jag såg detta tips men köper alltid nya orkidéer ändå när de gamla gjort sitt. Kanske dags att köpa oäkta nu, man sparar ju faktiskt en del på det 🙂

 • Jenny skriver:

  Plastblommorna har börjat hålla en bättre standard nu mot bara för några år sedan. Man kan till och med komma undan med att köpa de lite billigare och ändå få en vacker blomma. Jysk har en helt okej konstgjord orkidé i två storlekar. Snällare för plånboken. 😉

 • karola skriver:

  toppenbra tips…mina ser tråkiga ut mest hela året, att orkideer skall vara lättskötta det har jag inte märkt…hm

 • Min svägerska har exakt såna, väldigt fina. För egen del har jag helt gett upp orkidéer – även de gröna bladen dör för mig. 😮 Och ja – jag sköter dem precis som man ska! (Knappt alls, med andra ord.) Orkidéer tycker helt enkelt inte om mig, och dör hellre än bor hos mig. Så nu förskonar jag dem från det! 🙂

 • Helena Björk skriver:

  Flowers i Borås har otroligt "naturliga" fejkblomster. Numer har jag gått över till lite fejkblommor i rum som jag inte är i så ofta (=glömmer att vattna).

 • Malin skriver:

  Jag fick ett tips av en kompis en gång om att orkideerna ska bada i vatten, jag vet, helt tvärtemot vad som vanligtvis sägs. Men tro det eller ej, sen jag började med det har min orkidé blommat i över ett år i sträck!

 • tina skriver:

  Tack för tipset! Har faktiskt kikat på Sias orkidéer men tvekat att köpa de eftersom de i kostar lika mycket som att köpa en "riktig" orkidée.

 • Susanna skriver:

  Tack för tipset! Var inne på sidan men det fanns ju hur många som helst att väla på… Vilken är "din" orkide?

 • Petra skriver:

  Sådana ska jag iväg och köpa idag tror jag, till vårt sovrum. Där är så mörkt pga att vi ha snedtak och en mörk färg på väggarna, så det är inte många blommor som överlever.. så då får det bli en snygg konstgjord. 🙂

 • sara skriver:

  Hej jag undrar vart har du köppt krukorna? De va mycke fina…

 • Trendenser skriver:

  Krukorna kommer från Cult design

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *