Annons

Arkiv: okt 2008

Hotellfrukost Nordic Light

Just nu sitter jag i gate 32 på Arlanda och väntar på flyget som ska ta mig upp till Umeå. Jag ska nämligen spendera ”All Helgona Helgen” med familjen i Norrland, vilket ska bli riktigt mysigt. Har hört att årets första snöflingor landar på marken där uppe, as we speak. Men, jag måste bara passa på att ladda upp och dela med mig av lite snabba bilder som jag fotat under dagen innan jag kastar mig på planet. Vad sägs till exempel om den här frukostupplevelsen på Nordic Light Hotell. Här snackar vi njutning de luxe för en designfantast som mig. Gott var det också. Har ni möjlighet att bo där vid tillfälle, gör det!



Foto: Frida Berglund

Nordic Light Hotel

Innan jag kastar mig i säng, efter en jättetrevlig kväll på Grill tillsammans med trendexperten Stefan Nilsson, så måste jag visa några snabba bilder från hotellrummet. Jag bor nämligen på Nordic Light inatt. För första gången. Även om jag har läst mycket om hotellet innan och sett både bilder och reportage, så är jag glatt överraskad av den fina inredningen, ljussättningen, möblemanget och inte minst de många roliga detaljerna man bjuder på i form av kommunikation på alltifrån schampooflaskor till hänvisningsskyltar. Det enda jag förvånas över, är tjock-TV’n som står på paradplats mitt i rummet. I övrigt finns inget att anmärka på, bara fina intryck att njuta av. Hit måste jag lura med Jonas vid tillfälle. Nu sova, imorgonbitti är det föredrag som gäller. Nedan ser ni några snapshots med nya kameran.


Foto: Frida Berglund

Idag åker jag till Stockholm

Minns ni hjärteströaren jag bloggade om i somras? Jag kontaktade Malin och bad att få göra en specialbeställning på Stockholmsmotivet med en annan färg (standardkulörerna för det motivet är annars gult + svart). Anledningen till att jag valde den kombinationen är att mina vänner skämtsamt kallar mig ”deltidsstockholmare” numera, eftersom jag åker dit så ofta i olika jobbärenden. Jag betalade 290 kr inklusive frakt för ströaren. Vill du beställa en egen kan du göra det här. Just nu packar jag för nästa resa. Ikväll åker jag till Stockholm igen, den här gången för att bo på Nordic Light Hotel, äta middag med trendanalytikern Stefan Nillson, hålla ett litet föredrag på Trendgruppen och för att delta i ett möte med två spännande inredningsföretag. Kameran är nerpackad så räkna med bilder.


Foto: Frida Berglund

Dominos nya inredningsbok

Idag kom den äntligen med posten, min beställning från Amazon.com Det tog ungefär en vecka att få Dominos nya inredningsbok hemskickad, så jag borde ha beställt den från Sverige. Den var dock så ny att jag tog för givet att den bara fanns i USA. Dumt. Svenska bokhandlare är snabba minsann. I vilket fall känns boken riktigt bra. Jag har inte hunnit lusläsa allt, men uppslagen ger massor av inspiration och idéer. Och inte minst lust att köpa ett hus, så att man har lite fler rum att inreda. Boken rekommenderas verkligen. Något att skriva upp på önskelistan kanske, för er som inte redan köpt?

Foto: Frida Berglund, Husmusen.blogg.se

Spaning på lunchrasten

Idag har jag invigt min nya digitalkamera i praktisk "handväskstorlek". Jag trivs jättebra med min systemkamera, men har känt mig lite begränsad eftersom den är lite för stor och tung för vardagsfotografering. Min nya Canon G10 kommer garanterat att bli en ständig följeslagare, så räkna med att det blir fler trendspaningar i bildformat här i bloggen framöver. Dessa tjusiga kransar sprang jag till exempel på utanför en blomsterbutik när jag lunchade med mina kollegor i Vasastan idag. Var tvungen att stanna till och ta en bild. Visst var det fint att blanda kottar, frökapslar, murgröna, suckulenter, bär och mossa? Kanske kan vara en idé för er pyssliga läsare inför Alla Helgons Dag?



Foto: Frida Berglund, Husmusen.blogg.se

Gissa vad som står i hallen?

Just nu råder ett smärre kartongkaos i vår hall. En ny designpryl står halvt uppackad (om än fortfarande inlindad i plast) på Pappelinamattan innanför ytterdörren, i väntan på att rullas in till badrummet. Idag flyttade nämligen en tidig julklapp in i vårt hem och jag hoppas att den ska hjälpa oss råda bot på ett stort förvaringsproblem i vardagen. Kanske är det någon uppmärksam bloggläsare som kan gissa sig till vad vi skaffat från den önskelista jag presenterade för inte så länge sedan?


Foto: Frida Berglund

IKEA’s första varuhus fyller 50 år idag

Idag tisdagen den 28 oktober är det exakt 50 år sedan det första IKEA varuhuset slog upp sina portar i Älmhult. Det kommer givetvis att firas och uppmärksammas på olika sätt. Bland annat lanseras boken "Svenska folkets möbelminnen" och SVT2 sänder en intervju med Ingvar Kamprad kl. 20.00 ikväll (du kan se delar av den på nätet om du klickar här) och IKEA i Älmhult firar förstås i sitt varuhus.

2008-10-28 kl. 20.32
Såg ni intervjun? Vilken inspirerande person han är, Ingvar Kamprad. Så fascinerande. Och tänka sig (som någon uttryckte det i kommentarerna nedan) att han lyckats åstadkomma detta storverk som IKEA är under en enda livstid. Det är helt otroligt. Inte minst att han, trots de nästintill overkliga entreprenörsframgångarna, fortfarande verkar vara så ödmjuk och jordnära. Riktigt gulligt blev det när Ingvar gjorde KG Bergström lätt generad genom att berätta hur nervös han hade varit inför att bli intervjuad av en så stor TV-personlighet. Missade du programmet? Klicka här.


Foto: montage av bild från Istockphoto.com

Fler tips till Halloween

Vill du ha fler tips på Halloween-dekorationer, spöklika dukningar och roliga kakor till helgens kalas, missa inte den amerikanska stylisten Amy Atlas portfolio. Hon har samlat massor med fina arrangemang för både fester och middagar på sin sajt. De här godispåsarna har hon format som små pumpor med hjälp av orangea påsar och svart papper lindat som förslutare.


Foto: publiceras med tillåtelse av Amy Atlas

Dukningstips Halloween

Ibland funkar det alldeles utmärkt att återvinna idéer från tidigare dukningar, för att skapa nya. Här är några gamla godingar som jag fotat om i Halloween-tappning och med svart kartong. Istället för fladdermöss funkar också urklipp i form av spöken, häxhattar, pumpor och spindlar.


Foto: Frida Berglund

Bloggfika och inspiration

Gårdageseftermiddagens bloggfika tillsammans med Pethra och Mikael på Inredningsbloggen, Charlotte på Hemmariket och Anna med Fotobloggen blev mer än bara en kopp kaffe. Det blev massor av bloggskvaller, utbyten av tips och idéer, inspiration och skratt, en supergod middag med efterföljande espresso och kakor och det slutade sent. Jag var hemma först vid niotiden på kvällen, men vi hade jättekul. Och på tal om fika. Ni har väl inte missat att Bruka Design äntligen har släppt sin nya sajt. Här finns massor av fina produkter för det dukade bordet, om du vill bjuda på kafferep eller middag.


Foto: skärmdump från Bruka Designs nya webb

1 6