Annons

Arkiv: nov 2008

Bilder från pressvisningen av H&M Home!

Tidigare idag (den 27/11) hade H&M Home sin efterlängtade, omtalade och fantastiskt spännande pressvisning i Berlin där de visade sin kommande lansering av H&M Home. Som en av de absolut första bloggarna i världen kan jag visa en sneak peak ! Stort tack till Stefan NilssonTrendgruppen, som rapporterat till mig direkt från Tyskland. H&M pratar om fyra stilar: design (med bokstäver och siffror på svart eller vitt), natur (beige och hantverkskänsla), ungdomligt (färgklickar och galna prints av Liselotte Watkins) samt klassisk (marint, New England). Visningen ägde rum i en gammal fabrik i Tyskland och endast fyra journalister från Sverige var inbjudna. H&M Home kommer att säljas från februari, via H&M’s webshop. Vad tycker ni om årets kanske största lansering i inredningssammanhang?

Design
Svart/vitt, grafiska mönster av ränder, färgblock, mätstickor, bokstäver i massor, tegelstenar och stadssiluetter på kuddar, handdukar, grytlappar, örngott, duschdraperier m.m.


Natur

Oblekt, miljövänlig känsla och handtecknade siluetter av flaskor, knappar, människor.


Ungdomligt

Kulörta färger, smala ränder, galna mönster, karamelliga kuddar och mönster av Liselotte Watkins!.


Klassisk

Marint, New England, segling, klassiska ränder, mönster från kartor och kompasser, siffror och plädar.

Foton: pressbilder H&M Home samt privata bilder från Stefan Nilsson

Iittala-skålen

Ikväll är det premiär, inte bara för skumtomtarnas intåg i det här hushållet för i år, utan också för den nya Iittala-skålen som jag bloggade om och köpte häromveckan. Det är många som har frågat vilken färg jag valde, det blev ingen ny kulör, utan en precis likadan frostad modell som hade gått sönder och skulle ersättas. Nu ska jag och syrran bädda ner oss i soffan under varsin filt, och kolla på en film tillsammans. Ha en bra kväll allihopa!


Foto: Frida Berglund

NK’s julskyltning 2008

Idag flög min lillasyster ner från Umeå till Göteborg, för att hälsa på mig över veckoslutet. Efter en sen middag klädde vi på oss ordentligt och tog en kvällspromenad för att kika på NK’s julpyntade skyltfönster. Årets tema avtäcktes i söndags och här är några smakprov. Väldigt mycket sagotema, återvinningstänk och udda saker på udda ställen. Allt presenterat i gigantiska paket, som inte kom med på bild. Lite rörigt vid första intrycket, men med många roliga detaljer att upptäcka efterhand. Vill du se mer, klicka här.

Foto: Frida Berglund

Nyhet! Elflugan Grande

Designklassikern Elflugan från Smak Design har växt till sig och tagit klivet till en större storlek. I höst lanseras Elflugan Grande. Bottenplattan är 50 cm bred och den högsta ”ljuspinnen” är 58 cm! Det här är ingen liten adventsljusstake, det är en modell som till och med passar som golvlampa. Den nya modellen finns i vitt, svart och antracit. Pris cirka 3 995 kr. Standardstorleken kostar cirka 1995 kr. Jag såg Elflugan Grande för första gången igår kväll, och jag måste säga att den verkligen tar för sig.

Foto: Svenssons i Lammhult

Okej, jag är en nörd.

Jag vet att det är lite nördvarning på det här, men jag kunde helt enkelt inte låta bli. Årets finaste skärmsläckare, med hundratals små snöflingor som långsamt singlar ner mot vintervita designprodukter, finns nu att ladda hem via Iiittalas webb. Och jag kunde verkligen inte stå emot. Speciellt inte efter en lång kväll av frenetiskt städande och fixande (min syster kommer nämligen på besök imorgon och stannar över helgen). Så hem klickades skärmsläckaren, trots att jag jobbar med reklam och fattar att det här är världens enklaste marknadsföringstrix. Men, jag gillar ju deras saker så jag ursäktar mig med att det här är ett billigare sätt att få njuta av deras tjusiga design hemma – än att faktiskt köpa alltihop. Vill du också komma ner i varv med Iittalas Very Merry Slow Christmas, så kan du göra det via den här länken.


Foto: skärmdump från Iiittala

Designtorgets egna kalender

Om du liksom jag redan har börjat snegla på 2009 när du ska boka möten och uppdrag, så kan jag tipsa om att Designtorget släpper en ny och alldeles egen kalender i dagarna. Den är svart och bär Designtorgets karaktäristiska labyrintmönster i relief på det tygbeklädda omslaget. Insidan är stilrent formgiven och det finns gott om plats att skriva. Perfekt julklapp till dig själv, eller till en inredningsintresserad vän. Pris 150 kr.

Foto: pressbild Designtorget

Vet ni vem som ringde igår?

Igår kväll när jag låg och halvslumrade framför en dålig TV-serie ringde det på mobilen, det var Kristin Karls, som har formgivit de nya ljusstakarna Ljuspunkt för designsamarbetet mellan Konstfack, Röda Korset och Ica. Det tog ett tag innan poletten ramlade ner, men oj så kul att hon hörde av sig. Kristin hade nämligen sett mina bilder på bloggen och ville låna dem som produktfoton. Lycka! Kristin berättade att också att det tagit nästan ett år från skissbordet, till färdig produkt i hyllan och att hon först hade ritat Ljuspunkt i glas, men att hon fått byta material under tillverkningsprocessen av kostnadsbesparande skäl. Visst hade det varit kul att se dessa guldklimpar i en glasmodell också? Så, kan inte Kosta Boda eller Orrefors ta hand om det? Jag skulle vara den första i kö för att få köpa dem.


Foto: Frida Berglund

Nytt från Edholm Ullenius

Jag fick precis ett mail från formgivarduon Lisa och Sissi som driver företaget Edholm Ullenius. De tipsade om sina två nya planscher för barn, som kommer att säljas på Moderna Museet och Nordiska Galleriet. Hur söta som helst! Kika gärna i deras portfolio för fler exempel på saker de gjort. De står bland annat bakom IKEA’s superfina julmönster KALLT, de mönstrade krukorna Kardemumma och Lindex tjusiga påsar.

Foto: Edholm Ullenius

Trendspaning: Hantverk med växtvärk

Jag tycker att det känns som om vi har sett spetsar i inredningssammanhang väldigt länge nu, men kanske har modebranschens hype för hantverket drivit på inredningsvärlden ytterligare ett varv runt den trenden. I vilket fall tycks det handgjorda frodas på flera håll. Spets, virkat och stickat i kombination med grått och indigoblått syns bland annat på de här bilderna från en trendspaning gjord av The Style Files med foton från Holländska Perscentrum Wonen som listar det senaste säsongen 2008/2009.


Foto: Perscentrum Wonen

Nya lampor från Arvesund

Kolla in de här fina huslamporna från Arvesund, kända för sina eremitkojor och sin trädesign. Hur fina som helst. Funkar lika bra på golvet som på en byrå eller som bokstöd i en hylla. Formgivare Gustaf Karlsson.


Foto: Arvesund, pressbilder

1 5