Annons

Arkiv: mar 2008

Vackra tavlor

Om ni gillar tapeten nedan, och tekniken som använts för att skapa mönster av fjärilar. Kolla då in Peter Callesens tavlor, som följer samma linje, som jag också bloggade om för några år sedan. Fantastiska kreationer i papper. Klicka här för att se mer bilder, och för att kanske inspireras till egna verk. Har du vägarna förbi Danmark, besök hans utställning.
25594-1921
Foto: Peter Callesen

Selina Roses fjärilstapet

De brittiska designern Selina Rose har en alldeles underbar nyhet i sin webbshop. Den här fjärilstapeten med små utskurna vingar. Det vackra mönstret och den tekniken går även igen på andra produkter. Kolla in hennes webbshop för fler bilder på kuddar och lampskärmar. Tapeten är nyligen märkt med Living Etc. Loves av tidningen med samma namn.
25594-1919
Foto: Selina Rose produktbild

Trend 2008: Korsstygn

En annan tendens som syns i designvärlden just nu (och som säkerligen når de svenska butikshyllorna i höst) är starka influenser av modernt hantverk. Som korsstygn till exempel, på de mest oväntade ställen. Med anledning av Formex nästa trendtema känns det heller inte helt otippat att vi som nu kliar oss i huvudet över alla broderade mönster, snart kommer ha minst en sådan detalj hemma. Kolla också in Formex nya logga – som ett annat exempel!
25594-1917
Broderad keramikkopp från en brittisk designer, broderiskål från Industreal, pimpad IKEA-pall med hemmagjorda korsstygnsbroderier av den isländska designern Ragnheiður Ösp Sigurðardóttir och sist ett bord med korstygnsbroderad dekoration från Reddish Design

Trendspaning: Möbeltryck

Nästa trend efter väggdekalerna tycks vara möbeltrycken, eller print furniture som fenomenet också kallas. Ofta handlar det om naturinspirerade motiv mot nakna avskalade material som får mönster med hjälp av fototryck och illustrationer i färgfält. Ohio Design har lanserat flera nya möbler med den tekniken. Ytterligare exempel hittar du här och här.
25594-1912
Fototryck från Sanderson Furniture

25594-1913
Fototryck från Ohio Design

25594-1911
Fototryck från Ohio Design

25594-1914
Nya mönstertryckta förvaringsmöbler från Iannone Design

25594-1915
Prisbelönta designvinnare, Reddish designs tatuerade bord med nya pallar i samma stil.

Tvålpump från Vipp

Den här tvålpumpen från Vipp fick jag i födelsedagspresent av Jonas alldeles nyligen. Visst är den fin! Jag håller tummarna för att det blir början på ett samlande av serien. Gillar verkligen den enkla och rena formen. Våren 2008 lanserar Vipp hela serien i purpurlila, som special edition, men jag håller mig till vitt. Finns hos bl a Designonline och Danskdesign.
25594-1910
Foto: Jonas Häll

Kristian Vedels Bird

En annan designklassiker som jag har blivit omåttligt förtjust i efter att ha sett i många hem och inredningsreportage den senaste tiden, är Kristian Vedels serie Bird från 1959. Den tillverkas i rökt eller naturlig ek och kan vändas och vridas i olika vinklar så att de ser ut att vara i olika sinnesstämningar. Hur söta som helst. Pris från 300-650 kr/st.
25594-1909
Foto: Designonline

Harmonie Interieure

Det här är väggdekaler, tro det eller ej. Men de liknar inga andra i den här kategoritrenden. Till skillnad från de grafiska, rena och stereotypa väggdekaler vi sett det senaste halvåret är de här från Harmonie Interieure lite ruffa i kanten. Helt rätt. Nu är ju slitet och retro i kombination med nytt riktigt trendigt.
25594-1907
Foto: produktbild på Harmonie Interieure

Wegner hos Ebba

Jag såg en Y-stol av Wegner hos Ebba Von Sydow nyligen (undrar just om den bilden är fotad hemma hos henne tro?) och kände mig genast inspirerad att blogga lite mer om gamla designklassiker. Möbler som lever länge, i råmaterial som håller i evigheter och vars design man inte tröttnar på i första taget. Det är också en sorts miljötänkande, på ett långsiktigt vis. Y-stolen formgavs på 50-talet och finns att beställa än idag i bok, ek, ask, lönn, svartlack, valnöt eller oljad körsbär med snörflätad sits. Läs mer om stolen på Scandinaviandesign.
25594-1908
Foto: Scandinaviandesign.com

Renovering pågår

Som ni säkert märker händer det en del saker här på sidan just nu. Det är Jonas som hjälper mig att renovera bloggen litegrann så att det ska bli lättare att hitta både bland kategorierna och i arkivet men också för att fräscha upp utseendet och ge plats åt nyheter som kommer presenteras framöver. Som ni alla vet renoverar man sällan klart över en natt så under de närmaste dagarna kommer det därför att målas om, fixas och skruvas lite här och var. Hoppas att ni har överseende. Finns synpunkter och tips under vägen är jag idel öra!
25594-1906
Foto: Istockphoto.com

Sankt Jörgen SPA

Idag fyller jag år, och dagen har därför spenderats tillsammans med Jonas på Sankt Jörgens SPA i Göteborg. En nybyggd anläggning till bredden fylld med vacker inredning, design och konst. Och SPA-ritualen var ljuvlig. Nu ska det ätas tårta och öppnas paket. Idag ska jag fira min sista födelsedag som "tjugonånting". Ha det gott så hörs vi nästa vecka!

25594-1905

Foto: Sankt Jörgens SPA

1 5