Annons

Arkiv: apr 2008

Idéer för Valborgsdukningen – Tema grönt

Via Hostess with the Mostess hittade jag Brides.com, som bjuder på fantastiskt många fina dukningstips efter olika färger och kategorier. Perfekt om du går i giftastankar men också om du söker inspiration till fester och middagar i vår och sommar. Sidan är fullmatad med dukningstips och idéer för servetter, dekorationer, servering och partyteman. Tips på temat grönt: Servera förrätten i urgröpta gurkor, trä gurkskivor skurna på längden på spett till drinken, dekorera med gröna ljusslyktor och ljus med äppeldoft, knyt grässtrån runt servetterna och dekorera med blommor i gröna glasflaskor.


Foto: kollage av bilder från Brides.com

Kökshandduk Designklassiker

Via Supermarket, den nya handelsplatsen för designers, hittade jag den här kökshandduken med många klassiska designstolar. På den finns en och annan som jag gärna skulle ha här hemma. Eames RAW och DAW, Ägget, Myran mfl. Handduken är tillverkad av Grace & Co. i London. Tipstack till Emma!

Måndagsmöten på annan ort

I väntan på mina kollegor från Valentin&Byhr, som just nu befinner sig på ett tåg från Göteborg på väg till ett kundmöte i Stockholm, har jag som redan är här i stan gjort ett pit stop på Family Livings redaktion för att diskutera kommande tidningar och framtida artiklar. Nu sitter jag kvar och knattrar på min bärbara dator för att kolla jobbmail och lösa reklambyrågrejor medan jag väntar in dem. Omgiven av färgglada tidningar, tidningar och åter tidningar. Oj vilket arkiv de har! Till och med kaffemuggen andas tidningsredaktion. Det känns lite annorlunda och kul, som guldkant på en vanlig måndag.


Foto: Frida Berglund

Helgstängt på bloggen

Nu tar jag ledigt från bloggen i två dagar för att parkera mig och min dator på Stadsbiblioteket i Stockholm tillsammans med Anna, en klasskompis från civilekonomprogrammet Vi ska skriva färdigt vår bok, inom ramen för Business Sisters, en förening som vi startade under sista året på utbildningen. Så, nu lägger jag fullt fokus på det projektet. Mer inredning blir det på måndag. Ha en skön helg i vårsolen allihopa!


Foto: Frida Berglund

Designkväll 21 maj

Det är fredag eftermiddag och jag sitter på Forma Publishing Groups kontor på Hälsingegatan i Stockholm efter avslutat juryarbete med Market. Har lånat mig ett skrivbord i det öppna kontorslandskapet för att kunna jobba undan lite och fick just syn på en poster som hänger i Hus&Hems avdelning. De arrangerar en designkväll på Clarion Hotel Sign med min favorittrendexpert Stefan Nilsson den 21 maj. Även Mija Kining, inredare på TV4 kommer dit för att prata inredning. Anmäla dig kan du göra här. Någon som ska gå?

Smarta och söta såkrukor

De här nya såkrukorna från Designtorget ingår i mina lunch-ärende-planer inför morgondagen. Nu när det börjar bli ljust och varmt ute vaknar nämligen den lilla trädgårdsodlaren i mig så jag har bestämt mig för att driva upp några plantor till balkongen i år – med start på fönsterbänken i köket. Därför ska jag försöka hinna ner till Designtorget på Vallgatan imorgon, för att shoppa upp mig på de här praktiska små krukorna och fröstickorna. De är avtorkbara, lätta att vika ihop och går att återanvända. En förpackning innehåller 6st krukor och 6st stickor. Pris 45 kr. Lyser upp vilken fönsterbräda som helst!

Fotomodell för en förmiddag

Idag har jag fått agera framför kameran, för omväxlings skull, under en förmiddag i en av Göteborgs finaste inredningsbutiker. Det var en fotografering till en kommande artikel i tidningen Family Living med anledning av att jag är en av Sveriges största inredningsbloggare och har börjat skriva för dem. Här är några "behind the scenes" bilder. Slutresultatet får ni se i nummer 5 som kommer ut den 16 juni. Stort tack till Nina för en härlig fotografering och till Pretty Home för all hjälp under fotningen. Vill också rikta ett stort tack till min duktiga frisör Jenny Sandersson på Endorfin som jobbade över igårkväll för att hjälpa mig färga och klippa håret inför idag och en stor kram till min kompis och shoppingexpert Anna som hjälpte mig hitta de urgulliga ballerinaskorna från Marc Jacobs som passande nog liknar små "Husmöss". Nu ska jag kasta i mig en snabb lunch och springa till jobbet för att arbeta ikapp den lediga förmiddagen. Det här får därför bli dagens enda inlägg. Ha en fin tisdag allihopa!

Från inspirationsklipp till tavla

Jag samlar konsekvent på roliga idéer från olika inredningstidningar och river ut dem för att spara i en särskild mapp för framtida projekt. Här ser ni ett exempel på ett väldigt gammalt tidningsurklipp från ett reportage i Living Etc. som vi sedan använde som inspiration för att skapa en egen tavla till vår hall för två år sedan, fast med mitt personliga favoritordspråk. Vi gjorde tavlan i Illustrator och lät trycka upp den på ett tryckeri. Det är roligt att se att fler har inspirerats av samma gamla krigsposter. Reproduktioner finns på Etsy.


Foto: Frida Berglund

Lördagsärenden

Idag känner jag mig riktigt utvilad efter lång sovmorgon, en stor kopp kaffe och senaste numret av inredningstidningen Living etc. – The white issue. Perfekt inspiration för mig som älskar att omge mig med vita stilrena saker. Tidningen finns bl a. att köpa till specialpris på Pressbyrån. Nu ska jag bege mig ut i vårsolen och ta en sväng på stan för att ”reka” butiker inför en fotografering med Family living på tisdag. Ha en skön lördag! 25594-1945
Foto: Frida Berglund

Vårpyssel med vinflaskor

Nu är det snart helg och säkert är det många som är bortbjudna på vårmiddagar, födelsedagskalas, fester och bröllop. Ett roligt vårpyssel är att göra egna etiketter till vinflaskor, som en gåbortpresent till värdparet. De här är skapade med enkla medel. Har du en skrivare kan du använda den, om inte går det lika bra med stämplar, urklippta bokstäver eller material för scrapbooking för att skriva ett meddelande. Enkelt men uppskattat!

Foto: Frida Berglund

1 3