Annons

18 december – dagens tävling i Adventskalendern

Bakom dagens lucka gömmer sig valfritt motiv från Isa Form, vars tavlor har blivit väldigt omskrivna i svenska inredningstidningar under det senaste året. Isas tavlor kan anpassas med efternamn eller namnet på dina famijemedlemmar. För att se alla de alternativ du kan välja mellan klicka här (värdet på tavlan är ca: 425:-, och motsvarar valfritt motiv i 50×50 eller 50×70 inkl. frakt) Vill du delta i dagens lucka? Svara på följande två frågor: 1. Beskriv den tavla hemma hos dig som är mest värdefull för dig och varför? 2. Vilket är ditt favoritmotiv hos Isa Form?

Tävlingen är avslutad:
Vinnare blev Benita. Stort grattis!

Kategorier:

Kommentarer

 • Benita skriver:

  Åh, nu måste jag vara med och tävla!

  1) Min favorittavla är en seriestrip av Magnus Carlsson som min man Martin fick i födelsedagspresent för snart tio år sen. Alla favvofärgerna är med, den är rolig, knasig och jag blir glad varje gång jag ser den.

  2) Jag ääääälskar Klädlinan! Vill ha i min tvättstuga!

 • Susanne skriver:

  Hej!

  1. Vi har väldigt lite tavlor uppsatta i vårt hem, men min absoluta favorit är nog en tavla som min man målat åt mig när vi var nygifta! Motivet är ett stort hjärta med mycket djup i.

  2. Oj, så svårt! Jag är galet kär i Isas illustrationer och har flera på listan som jag med glädje skulle sätta upp på våra väggar, men om jag måste välja ut en favoritfår det bli "Det nya livet" med fossingar som sticker upp under täcket! Såå mycket kärlek i den illustrationen tycker jag!

 • Lidingömamman skriver:

  1. Den tavla som jag värdesätter mest hemma fick jag och min man av en kompis när vi gifte oss. Den har hon själv målat och är otroligt fin. Den symboliserar mig och min man samt våra kommande barn. På baksidan står det tal skrivet som hölls när vi fick tavlan.

  2. Mitt favoritmotiv hos Isa Form är Zoobuss. Jag älskar djuren och de härliga färgerna i det motivet.

  Lidingömamman

 • Lotta skriver:

  1. Min favorittavla hemma är en oljemålning. Den går i gula toner och visar kossor som betar längre bort. Den är min favorit eftersom den påminner mig om mina barndomssomrar med kossorna på ängen.

  2. Min favorit hos Isa Form är, och har alltid varit, klädlinan.

 • Jenny skriver:

  1, Min favorittavla hemma idag är min Rockefeller tavla. Den ni vet med arbetarna som fikar högt upp i skyn. Men den som jag har hemma köpte jag sommaren -07 längst upp i Rockefeller tornet, får mig att tänka på roadtrippen i USA-07 =)

  2, Min favorit av Isa´s alla illustrationer är "The sky is the Limit". Är en illustration som skapar energi, skulle passa utmärkt hemma hängandes i hallen så man kan se den innan man går till jobbet!

  Ha en bra dag Frida & Isa!

 • Monnah skriver:

  1. När min man tog sin MBA-examen i USA hade en kille i hans "gäng" beställt en tavla till sin familj och låtit trycka upp och rama in den till alla 12 familjer i det gänget. En underbart personlig gåva som väcker goda minnen!

  2. Jag bara skrattar när jag ser Huller om Buller. Precis så är det ju här hemma!

 • Mrs. b skriver:

  1. Åh, den tavlan som betyder mest för mig är utan tvekan min australiensiska "dot-painting" tavla som föreställer bl.a. Ayers Rock. Den får mig att minnas min underbara tid i Australien, och dom fina starka färgerna blir jag glad av varje gång jag ser den.

  (En bild på min favvotavla finns här:

  http://mrsbandco.blogg.se/2008/august/aboriginsk-prickmalning.html)

  2. Djungelns ABC! Bokstäver i retro-stil går hem hos mig!

 • Charlotta skriver:

  I vårt vardagsrum har vi två stora fina tavlor som betyder väldigt mkt. Det är två teckningar som våra barn målat med omsorg på dagis som nu sitter på väggen. Den ena av dem tror de flesta att vi har köpt och att den var jättedyr 🙂 den andra syns att den är ritad av ett barn men sonen har en sån härlig beskrivning/förklaring till motivet.

  Svårt med favoritmotiv, finns så många. För att säga en måste jag nog säga den som är på bild på Husmusens hemsida 🙂 den kändes så mitt i prick med en gång när jag såg den. Den kändes så rätt med tanke på att namnet stämde från början :-). Vi dricker vårt kaffe ur Filippa K muggar och på helgen äter vi "hotellfrukost"

 • Mia skriver:

  1. Min favorittavla hemma är ett stort inramat kort på The Hellacopters och vår dotter. Det är bara vi som har den och jag är en mycket stolt mamma.

  2. Jag har seriösa problem med att hitta en favorit bland Isa´s illustrationer. det är de valbara färgerna som får styra, då jag gillar svart eller mer starka färger. Annars måste jag säga att doptavlorna är helt klockrena och Familjen. Jag blir gråtfärdig när jag tittar på den för jag är övertygad om att det är så alla föräldrar känner. Ja det är inte lätt att välja, men Familjen får det bli!

 • Madeleine skriver:

  Min favorit tavla här hemma är en svartvit bild på mina älskade syskonbarn. Tyvärr träffar jag dom rätt sällan så denna bilden gör väldigt mycket för mig och det känns som dom alltid är här=) Dom små barnen är glädjen i mitt liv.

  Jag älskar den som heter morgonrufs och det skulle få sitta i min hall. Skulle göra morgonbestyren lite roligare.

 • Johanna skriver:

  Vadå måste jag välja en bland hennes otroligt fina illustrationer? 😉 Djungelns ABC, lite retro och såå cool.

  Min favvotavla just nu är en av illustrationerna från Cassandra Rhodin, ballerina 🙂

 • Tina skriver:

  1. Till min och sambons halvårsdag målade jag två tavlor, abstrakta konturer av våra ansikten i svart och vitt. De hänger på hedersplatsen, och väcker lika stor förundran varje gång folk ser dem, eftersom jag inte alls kan måla egentligen 😉

  2. Favoriten måste bli: Hemma hos, så härlig och abstrakt, och bulliga former.

 • Zarah skriver:

  Favorittavlan är köpt på auktion för en femtilapp. Det är ett stilleben med en zinkkanna, rosa rosor och vit brudslöja. Inte alls min stil – jag gillar varker blommiga tavlor eller stilleben… men något i ljuset och färgerna gör mig så lugn och harmonisk att jag var tvungen att köpa den – och det har jag aldrig ångrat. I sin gamla, vackra, slitna ram förgyller den varje måltid i vårt kök!

  Hos ISA form är min favvotavla inte bara en, utan tre – de heter Trio och finns i kökskategorin. Jag är så kär i dem, och deras färger gör mig glad!

 • Karin skriver:

  Jag tycker om Isa Forms motivet Vårdag. En fin bild som ger en lugn och trivsamt intryck.Skulle vara jätte fin i min nyrenoverade hall.

  Min finaste tavla hemma är en svartvit bild på mig själv sen jag var liten. En höstbild från 1967 i min mormors trädgård där jag är 3 år och ifullfärd med att hitta på bus. Kortet väcker starka och underbara minnen dels för att det är från mormorsträdgård som nu är borta sen länge och för den härliga kännsla av ett barn som sprudlar av energi och lycka

 • malin skriver:

  Min favorittavla hemma har ingen bild, bara vacker text och med eftertanke…

  Jag har många favoriter hos Isa, en av dem hänger redan i vår hall "huller om buller" – det känns så skönt att gäster ser att man är medveten om det, men …..

  Förutom den gillar jag också tvättlinan, och fötterna som sticker upp under täcket, eller frukosten som syns i inlägget.

  Hoppas hoppas!!!

 • Isa skriver:

  Min favorittavla hemma är utsmugglad från kommunistdiktaturen Kuba och föreställer en familj som är på flykt från ön på en båt. Den är målad med kol på en bakgrund av kubanska ransoneringskort. Vacker, varm och en påminnelse om livets och världens allvar.

  Min Isa-favorit är faktiskt frukostbilden som är alldeles ljuvlig i färger och form. Skogstokig är en annan favorit.

 • jes skriver:

  1. Tavlor är det svåraste, man vill vara stolt över det man har på väggarna… Men en av dom få och finaste, är en 30 års present min sambo har fått av en vän som är en duktig graffiti-målare! Motivet är en stad, så fin och personlig!!!

  2. Blir sååå inspirerad av Isa tavlor=) Måste jag välja en favorit, så blir det funkisstad i brunt!!! Skulle passa fint brevid våran stringhylla!

 • Stefan W skriver:

  Grymma tävlingar!

 • Åsa Kjellberg skriver:

  När min dotter var 6 år fick de måla stora självporträtt i skolan, den tavlan är så lik henne och utrålar hela hennes väsen så den skulle jag rädda först av min favorit saker om huset brann!

  Har flera gånger varit inne på ISA och skulle önska att man kunde tapetsera en fond vägg med vissa motiv – men välja en…ja då blir det Tandfamiljen – annorlunda familjemotiv och så den underbara tandtråden som är bara SÅ! God Jul Åsa

 • Elin skriver:

  Min favorittavla är ett porträtt av mig som min syster har målat. Det är väldigt färgstarkt och sjukt fina. Har även en helt underbar på min man. Alla som ser de vill ha egna. Det fina är också att hon fått in personliga inslag i tavlorna. De är nästan i graffitistil och har sedan vi fick de så kommer de alltid att vara en självklar plats i vårt hem. För nästan ett halvår sedan så fick vi vårt första barn, Torsten, och har spanat in EN kärlekshistora från isa som hade gjort Tottes rum väldigt fint. Därför tycker jag självklart att den är finast. God jul!

 • Malin skriver:

  1. Jag har en liten, liten tavla med två änglar på. Den hade min mormor i sitt flickrum när hon var liten. Till saken hör att när min mormor var 7år gammal så brann deras hus upp en kall vinternatt. Hela familjen klarade sig, men alla deras saker brann upp. Denna tavla fick då min mormor av en vän till familjen som skulle symbolisera att änglar vakade över dem den natten så att de klarade sig med livet i behåll.

  2. Min favorittavla hos ISA är bland annat "Det nya livet" För så ser det oftast ut i våran säng om nätterna…

  God Jul önskar Malin

 • Linda skriver:

  1. Min favorittavla här hemma har Halmstadkonstnären "Ulven" målat. Silvrig bakgrund, svarta rutor med jättesöta igelkottar. Väldigt cool!

  2. Bollbom är nog min favorit! Åtminstone bland vuxenmotiven. 🙂

 • Anneli skriver:

  Min favorittavla hemma är en som min mormor målade, klassiskt motiv med blommor i en vas. Påminner mig om min kära mormor som tyvärr gick bort för många år sen.

  Hos Isa finns det hur många fina motiv som helst, så härligt när man kan personifiera en tavla, underbar idé! Svårt att välja en favorit, men jag bestämmer mig till slut för "There's no place

  like home", för så är det ju = Hemma bäst!

 • Martina skriver:

  1. Favorittavlan hemma är dotterns gipsavgjutna bebisfötter inramade i en djup ram. Förundras varje dag att hon varit så liten…

  2. Efter stor vånda måste jag välja, det får bli Plankton! Den skulle passa urbra på dotterns dörr:)

  Hoppas du får en härlig torsdag!

 • Cecilia skriver:

  1. Favorittavlan hemma är en underbar broderad blomstertavla i dova färger och oval mörk ram som farmor gjort. Den minner om henne och är enormt värdefull för oss.

  2. "Good together" är en favorit. Jag skulle ge den till min dotter som är vunnit över en kämpig sjukdom. TILLSAMMANS har vi hjälpts åt och hon är så gott som friskförklarad.

 • Sandra B. skriver:

  1. Min favorittavla här hemma är faktiskt min sons broderade doptavla. Jag får en varm känsla i bröstet varje gång jag tittar på den och påminns om min sons födelse. Att det är sonens älskade mormor som broderat den gör den ännu mer speciell för mig.

  2. There´s no place like home!

 • lilian skriver:

  Hej Husmusen!

  Min mest värdefulla tavla hemma är den från Isaform faktiskt. Inför mitt bröllop ville vi ha en välkomsttavla vid festlokalen. Sagt och gjort jag hittade världens finaste hos Isaform, För alltid heter motivet http://www.isa.nu/shop/foralltid-p-44.html. Men då jag gifte mig med en annan kvinna så fanns inte motivet med två brudar. Jag mejlade Isa och hon fixade en på nolltid. Såklart är ju det mitt favoritmotiv hos Isaform!

 • Anna B skriver:

  Den tavla som jag värdesätter mest här hemma är en tavla som sambons mamma har målat. Den är inte märkvärdig på något sätt, men har ett speciellt värde för oss eftersom hon inte längre finns i livet.

  Den av Isas tavlor jag fastnat mest för och har planer på att införskaffa (så fort vi alla har fått samma efternamn…;-) är "Klädlinan".

  Kram

  Anna

 • Jenny Trygg skriver:

  Mina favorit tavlor är två tyg-tavlor som jag gjort av tyget Tistlar från Jobs handtryck, det är de snyggaste tavlorna jag någonsin sett och kan bara inte se mig mätt på dem, helt underbara!

  Porslinsskåpet är min favorit hos Isa!

 • Jenny skriver:

  1. Jag fick gå ett varv i huset och titta på alla tavlor. Det finns många jag gillar, men allra bäst är nog den stora tavlan med Londons tunnelbanekarta. Jag älskar London och dessutom är kartan så grafiskt snygg och gör sig förvånansvärt bra bredvid fondväggen med Josef Frank-tapet.

  2. Svårt… Just för stunden tycker jag bäst om Fikapaus. Den turkos/bruna färgställningen är så läcker!

 • Pernilla skriver:
 • Camilla skriver:

  Har rätt nyligen flyttat in i nybyggt hus och har inte hunnit få upp så många tavlor. Den enda tavlan som är framme är en från ISA, slottet på kullen :), en doppresent till våran dotter och den är så fin.

  Om jag ska välja ut en annan favorit bland ISAs tavlor så är det There is no place like home, den skulle vara supersnygg i vårat vardagsrum och som sagt så behöver vi få upp lite tavlor på väggarna så denna vinsten hade varit en fin julklapp till oss.

 • Pernilla skriver:

  1. Min favorittavla är min, då 5-åriga, dotters teckning av våran familj när lillebror föddes. Hon har själv ritat sig lika stor som oss vuxna, och det förstår jag, hon blev ju så stor när lillebror kom 🙂

  2. Favoriten hos Isaform är "Tandfamiljen". Tycker den säger ganska mycket. Den som har en tandborste hos oss är våran familj.

 • dahlarna skriver:

  1. Tavlan som betyder mest hemma hos mig just nu är en handmålad tavla över sjön vi bor vid. En granne har målat den. Den fick vi i bröllopspresent!

  2. Jag har suktat efter "Take time to smell the coffee" i svart superlänge!! Älskar det budskapet! Hittade dock ännu en favorit idag när jag tittade runt på IsaForms websida igen. "Good together". Åhh så fin! Den skulle jag verkligen vilja ha i rött!

 • maya skriver:

  favorittavlan hos oss är den makens farmor har sytt

  favoriten hos ISA är den med klädsträcket eller tvättstugan

  tror dock inte den finns var längre

 • Caroline skriver:

  1. Vi har 2 st planscher av Hanna Wernings tapetkollektion Animal flowers, som fungerar som tavlor. De sitter i dörrarna på vår tvmöbel BESTÅ från IKEA. Ett roligt sätt att sätta sin egen prägel på möbeln/hemmet vilket är värdefullt för oss!

  2. There´s no place like home delar förstaplatsen med Hemma hos. Den första för att vi verkligen älskar vårt hem och att vara hemma! Den andra för att vi snart ska gifta oss och då skulle det vara roligt att ha vårt gemensamma [och för mig nya] efternamn på tavla.

 • Katinka skriver:

  1. Min absoluta favorittavla är en tavla av Franco Costa som visar ett strandmotiv i liknande färger till de hos Isas ibland dvs turkos och beigebruna toner. Jag fick den när jag tog studenten för 20 år sedan och tycker lika mycket om den än. Jag tror det är för den signalerar harmoni och möjligheter på samma gång.

  2. Det finns så mycket fint hos Isas men Hemma Hos är min favorit.

 • Rebecka skriver:

  Min favorittavla är en tavla som jag fick av pappa när jag flyttade hemifrån. Det föreställer en kvinna som påminner om min mamma. Hon är så lik och så vacker. Blir alltid lika rörd när jag ser den. Min favorit hoss Isa Form är Vinterkväll! Tycker den är så vacker och enkel. Kärlek för mig! HA en underbar dag! MVH Rebecca

 • Carola skriver:

  Vi behöver verkligen fler tavlor till vårt nya radhus och jag älskar verkligen IsaForms motiv, så jag håller tummarna så mycket jag kan!

  1. Mina favoriter bland de tavlor vi har är tre stycken svartvita tavlor som jag har på väggen ovanför teven. Jag köpte dem på Myrorna i Västerås när jag bodde där ett år. Jag hade gått till Myrorna och det var en lååång promenad. Jag kan säga att det var tufft att gå hem med tre tunga inramade och inglasade tavlor under armen. Men det var det värt, tavlorna har hängt med under flera flyttar och nu, 9 år senare är de fortfarande mina favoriter. De är unika och stilrena.

  2. Jag har så många favoritmotiv som jag skulle vilja ha. Men nu i nya radhuset skulle vi vilja ha en tavla nere i hallen, intill ytterdörren. Just nu är det en stor tom vägg där som vi inte riktigt vet vad vi ska göra av. Hallen går i grått och blått och "Lya" skulle passa perfekt där. En härlig välkomsttavla som skulle göra både oss och gästerna glada varje gång man kommer hem till oss.

 • Prralin skriver:

  Eftersom jag ganska nyligen flyttat och inte riktigt kommit i ordning än, så är det faktiskt just den här "frukost-tavlan" som jag suktat efter ett tag – som skulle bli mest värdefull för mig. Den skulle passa perfekt i köket hos mig med tanke på min passion för frukost – mmm finns inget bättre! Jag vill ha! 🙂

 • Sara skriver:

  1)Har tyvärr urdåligt med tavlor i mitt hem. Efter att vi flyttade för två år sedan så har jag inte satt upp ngn tavla för de jag hade var så fula.

  2) Min favorit tavla hos Isa är utan tvekan " Till dig". Har tittat och tittat men ännu inte lyckats lägga en beställning på denna.

  Isa tavlor är helt underbara. Roliga och fina på samma gång.

 • Ann-kristin S skriver:

  1. min favorit här hemma och då har jag faktiskt bara 2 att välja på ,den har min mamma broderat och det är en tavla med en örn på 🙂

  2. Isa har så många fina motiv så det är svårt att bara välja ett men jag går för Lindkvist ,älskar fåglar och träd

 • fannie skriver:

  1. Vi har en tavla med ett gammalt foto från samhället där vi kommer ifrån. Den är hur fin som helst eftersom den är både gammal och modern på samma sätt.

  2. Jag tycker om alla Isa tavlor men favoriten just nu är Good Together.

 • Karin skriver:

  1. Hemma har jag en skiss av illustratören Maria Lindroos. Motivet är DN's Gulddrake som visar hur man beter sig i cafékategorin – den sitter med sin stora drakmage på en bänk med en rykande het kaffe i högsta hugg. När jag såg den i DN inför Gulddraken för några år sen blev jag HELT kär i denna bedårande lilla drake och jagade land och rike runt i ett par månader innan jag hittade Maria som gjort skissen och kunde köpa en kopia av henne. Nu hänger min kaffedrake och två drakkompisar som jag inte kunde motstå på rad och är bara så mysiga.

  2. Väl inne på kaffetemat gillar jag såklart Smell the Coffe motivet bäst hos Isa Form. 🙂

 • Mia skriver:

  1. Min favorittavla är en tavla som min kusin Karin har gjort. Den är otroligt fin med blommor i svart och vitt och är väldigt stilren och enkel. Anledningen till att den betyder så mycket för mig är att det är så fantastiskt roligt att se att ens nära och kära vågar satsa på något eget och dessutom lyckas bra med det. Då är det extra roligt! En eloge till henne!

  2. Min favorit hos IsaForm är helt klart kärlekstavlan "JA". Den vill jag ha när jag gifter mig!

  Nu håller jag tummarna! =)

  [email protected]”>why[email protected]

 • Lotta skriver:

  1. Min favorittavla här hemma är faktiskt en Isa-tavla som min dotter gav till sin pappa på fars-dag: Du är en pappa att vara stolt över! Det är min favorit eftersom jag tycker att han verkligen är en pappa att vara stolt över och att han ska veta det varje dag.

  2. Mitt favoritmotiv hos Isa är "För alltid"

 • Hanna skriver:

  1. Min favorittavla hemma är en canvas av min son. Ett foto som inte blev som det skulle. Vi skulle ta julkort på sonen 6 månader gammal och han var inte alls samarbetsvillig. Men när jag sedan kollade igenom korten på datorn hade jag lyckats ta det bästa kortet någonsin. Det passade inte som julkort men oj så underbart det är. Hans starkt blå ögon i kontrast till den röda tröjan och den svarta bakgrunden. När jag sedan gjorde om den i svartvitt till canvasen blev det ännu mer djup i bilden. Många tror att det är ett studiofoto men det är bara lilla jag som "misslyckades" med julkortfotograferingen. Canvasen har hedersplatsen i vardagsrummet numera.

  2. Hur ska man kunna välja bland alla de fina som finns? Egentligen är min favorit Djungelakrobat men sonen har redan så många tavlor på sitt rum och jag vill faktiskt vara lite ego och titta på "vuxentavlorna". Smell the coffee är ju så enkel med klockrent budskap och hade gjort sig bra i köket. Men sen så är ju Familjen så underbar med sitt budskap. Åhhhh! Jag kan ju inte välja!!

 • Camilla skriver:

  Favorittavlan här hemma är vår vigselbevis som vi fick av prästen, den var redan inramad med guld ram. En viktig bevis för mig och min man då vi sade JA till varandra denna dag. Tavlan hänger i hallen så alla som besöker oss ser den! Dessutom finns prästens vigseltal på baksidan så vi också ska minnas vad hon sa för kloka ord då vi gifte oss!

  Favorittavlan hos Isa Form är Vänskapsträd! Jag är en sån ordsamlare och tycker om fina fraser så den passar perfekt!

 • Mia skriver:

  Min favorittavla här hemma är en på sin son när han är 5 månader. En helt underbar bild på honom när han leer så underbart. Man blir så glad när man ser den.

  Hos isa är mina favoriter Parvel och Aero, samt den gammla varianten av till dig. Men gillar ju många av hennes fina alster.

 • Bokmalen skriver:

  Favorittavla här hemma har jag ingen… Vi har inte mycket på väggarna för vi har så svårt att bestämma oss. Men en Isa form-tavla står högt upp på önskelistan å en "There´s no place like home" är en av våra favoriter. Den känns så talande för oss som gärna vill flytta till hus men har insett att det får bli framöver. Båda sitter kommer vi att förlora våra jobb snart så vi känner nu mer än nånsin att "There´s no place like home" å hemma, det är där vi bor tillsammans å det spelar ingen roll om det är i en lägenhet eller ett hus, bara vi är tillsammans… Kramen

 • Julia skriver:

  1. En tavla som min mamma målat när hon var ung, föreställande tre kvinnor. Jätte fint! Slarvigt men stilrent!

  2. Klädlinan, den är såå fiin!

 • Lizaloop skriver:

  Min favorittavla är den jag ärvt från farfar som är målad med cykellack, det föreställer ett blått spökhus och 2 röda älgar…. (väldigt annorlunda!)

  Han köpte tavlan när han var yngre och sa aldrig till någon vad han betalade för tavlan (troligen en massa) Det är en klar favorit hos mig, ett kärt minne från farfar!

  Min favorit hos isa form som jag inte har är irmas vaser!

 • Anneli skriver:

  Hej!

  1.Min favorittavla är just en Isa tavla "till dig" som jag fick av min man i morgongåva när vi gifte oss. Han hade ändrat texten och skrivit "Du och jag…utan tvekan!" Den tavlan har jag vid sängen och tittar på den varje dag.Just nu har vi dessutom placerat en spjälsäng under den, då vårt första barn föds vilken dag som helst! Ett tydligt tecken på vår kärlek =)!

  2. Favorittavlan är ju förståss "till dig" hos Isa, men jag är ruskigt sugen på en fin namntavla till våran lilla bebis!

  God jul!

 • Malin Vänersborg skriver:

  1. Min favorittavla är en liten tavla med blommor i en vas. Egentligen kanske inte den finaste, men den har hängt hos min mormor och morfar när de levde. Den påminner mig om dem och hur de och vi hade det i deras hus när jag hälsade på. Så därför är det min favorittavla.

  2. "There's no place like home" är mitt favoritmotiv hos Isa. Den vill och ska jag köpa och hänga hemma när vi renoverat klart och fått ordning. Längtar!

 • ÅsaGåsa skriver:

  Vilken underbar klapp i adventskalendern!

  1. Vi har mest fotografier av olika slag här hemma och det är ju också tavlor. Den mest värdefulla jag har är ett foto taget på min pappa. Förutom att det är ett bra foto så är det också taget på en mycket speciell utflykt som min pappa och jag gjorde sommaren 2000. Nu när min pappa inte finns längre betyder den förstås väldigt mycket.

  2. Oj, vilken svår fråga… Av alla supersnygga motiv så är "Det nya livet" en absolut favorit!

 • Sanna skriver:

  1. Favvistavlan just nu är "ketchuptjuren" från 70-talet. En ganska hiskelig tavla egentligen och det ser verkligen ut som om motivet (en oxe som drar en vagn) är målat med tjock tomatsås – vilket lett till att den heter "ketchuptjuren" hemma – men den är från min barndom så den känns väldigt "hemma". 🙂

  2. Jag gillar i stort sett alla, men "Vårdag" är extra fin. 😀

 • Anna skriver:

  1) Jag har en ny personlig förlovningstavla från Minna Illustrationer hängandes ovanför sängen snart. Den symboliserar min & sambons kärlek till varandra. Självklart är det min favorittavla i huset. På den står det våra namn, datum & plats då vi förlovade oss i somras!

  2) Oj kan knappt välja en! Finns så mycket fint. Men den grå Tandfamiljen är en favorit som gärna hade fått flytta in på vårt badrum!

 • Anna Näsström skriver:

  Hej!

  Min värdefullaste tavla är en affisch som jag har i köket från det kulturella året i Lille. De hade en polsk helg med bl.a en traditionell polsk restaurang. När vi hade ätit där så fick vi en affisch. Den är väldigt viktig för mig eftersom min pojkvän är född i Polen och vi bor i Frankrike. Affischen representerar lite vårt liv.

  Jag tycker väldigt mycket om motivet Fikapaus i färgen ljusturkos och tror att den skulle passa väldigt bra i vårt vita och ljusblå kök!

  Med vänliga hälsningar Anna.

 • Maria skriver:

  1 Den tavla jag värdesätter mest här hemma är den jag lät Helena Örtemyr måla av vårat bröllopsfoto. Otroligt fint och uppskattat av maken när han fick den på våran första bröllopsdag.

  2 Jag gillar Isas "Elefanten och jag", mycket för att den är totala motsattsen till alla tråkiga nysilver/tenn tavlor man får i doppresent. Denna skulle dock göra sig fin i vår 4 måndarer gamla dotters rum 🙂

 • Anna skriver:

  1: Min favorittavla som jag har hemma är en oljemålning min mamma målat. Motivet är mor och barn. Det ingen vet är att idén är från ett kort jag tagit på min mamma när hon har min då nyfödda dotter i famnen.

  2. Allra helst en Zoo-ficka i julklapp till min 1½-åriga son! Och Klädlinan är ju härlig! Och Hullerombuller skulle ju passa utmärkt… Beware känns också passande =) Svårt val!!!

 • Therese skriver:

  1. Min mest värdefulla tavla är från femtiotalet. Den är uppbyggd av spikar och trådar som bildar ett blommotiv. Det som gör den så speciell är att jag ärvt den från min mormor, som gick bort förra veckan och som vi ska ha begravning för imorgon:( Denna tavla kommer för alltid påminna mig om min fantastiska mormor och de glada dagar jag spenderat hemma hos henne.

  2.Jag gillar Frukost-tavlan bäst. Skulle bli en prefekt inflyttningspresent till mina föräldrar som på äldre dagar äntligen fått råd att bygga sitt drömhus.

 • Cicki skriver:

  1. Min favorittavla hemma är den tavla med hjärtan som vi fick när vi gifte oss: någon hade förberett en vit duk med några kärlekscitat på och sedan fick gästerna rita varsitt hjärta. Den blev väldigt fin och personlig

  2. Jag tycker att de flesta av Isas tavlor är underbara, hon har en rad tavlor som är perfekta doppresenter. Men jag väljer nog Det nya livet pga av det ironin i namnet.

 • whynja skriver:

  1) Min favorittavla är en som min morfar har målat i början av 70-talet. Motivet är min mamma och min mosters vän som promenerar på en gata i Prag, och det är så mycket känslor kopplat till just denna tavla, både på grund av konstnären och motivet.

  2) Mitt favoritmotiv hos Isa är helt klart Fjäll. Ett abstrakt motiv som jag gillar jättemycket.

 • Majsan skriver:

  !. I mitt vardagsrum h'nger en stor oljemålninh av Sundsvallskonstnären, tillika min fars kusin, Einar Wennberg. Tavlan heter "Damen med cykeln" och köptes av mina föräldrar vid en Vernissage i Luleå. Tavlan minner mig dels om mina föräldrar dels om mitt fördta besök på en vernissage. Att den dessutom är ¨målad i blått, gult och limegrönt och därmed smälter in i mitt grå o limegröna rum är bonus.

  2. Porslinsskåpet passar både i vardagsrum, kök och matsal och färgerna harmonierar så fint med varandra.

 • Ann-Sofi Ohlson skriver:

  Fantastiskt fina tavlor =)

  1. Min favorittavla är ett fotografi jag själv tagit, där jag krypit in riktigt nära mitt oranga "mine glas". Så bilden består av de oranga virvlarna i glaset. Kunde inte välja en för förstoring, utan har sex stycken något mindre inramat på väggen istället =)

  2. Jag älskar "Kreativt kaos". Den är verkligen en personifiering av mig =)

 • Karin skriver:

  1. Jag har en vacker tavla med Garbo hemma, gjord av Lars Nordin. Den heter Smile och är urläcker. Kan sitta och titta på den i evigheter.

  2 Min favorit blir "Tandfamiljen". Jag skulle välja den med fyra tandborstar och sätta vårt lilla sladdisbarn Lova som tandtråd. =)

 • anna- lena skriver:

  1. Vi har ett stort tygstycke från marimekko uppspänt i turkos och svarta nyanser. Det är varmt, glatt, värmer och ger personlighet.

  2. Fikapaus är min favorit om man måste välja en. Fika är vardagslyx!

 • Maria i Malmö skriver:

  Åh! Jag vill vara med och tävla! 🙂

  Den tavla jag värdesätter mest hemma är faktiskt en jag gjort själv som liten.. Jag var väldigt sjuk ett tag under min uppväxt och låg periodvis mycket på sjukhus. Där pysslades det en hel del och som fyraåring gjorde jag en tavla föreställande mig själv o min mamma, hand i hand bland blommor, fåglar o moln. Då som nu påminde den mig om bättre dagar och en ljus framtid. Idag hänger den i vår hall och är bland det första jag ser varje morgon när jag går upp. Härligt att mötas av!

  Min favorit (om jag måste välja en!) hos Isa är "Familjen". Den utstrålar så mycket kärlek och texten är underbar!

 • Tess skriver:

  Den tavla som är mest väredefull för mig är faktiskt en tavla som jag målat själv den påminner lite om Lisa R tavlor men på min är det min 3-åriga dotter som bestämt vad det ska stå, där står det "jag är en prinsessa och pappa är min prins" jag tycker det var så gulligt sagt.

  Min favorit bland Isa tavlorna är "Det nya livet"

 • Lisa skriver:

  1. Min favorittavla är en röd, abstrakt oljemålning som vi köpte på Portobello Market i London samma helg som vi bestämde att vi skulle skaffa barn ihop. Det var över tre år sedan och först i år, efter flera försök och många stunder av hopp och förtvivlan, kom vår lilla tjej till världen.

  2. Till henne skulle jag vilja ha nån av Isas fina födelsedagstavlor med djurmotiv, t ex Fjäril. Extra kul med en sådan tavla då vår lilla dotter både har ett fint födelsedatum (080808) och vid födsel hade tämligen extrem längd (40 cm) och vikt (1760 gr).

 • Anna-Karin skriver:

  1. jag har två tavlor på mina barn som en bekant har målat, svartvita med enbart ansiktet. Barnen var 2 år när dem målades av.

  2 Har två favoriter hemma, tandfamiljen och tvättlinan men skulle även vilja ha frukosten i köket och varsin till barnen …. hur många kan man ha i ett litet hus? Hoppas på vinst! GOD JUL

 • Lina Andersson skriver:

  En skiffer sten med den gråa ytan är bakgrunden och där siluetten av skrovet och storseglet på en segelbåt i ek är själva motivet. Denna tavla ger mig energi och glädje varje dag att tänka på de dagar jag har seglat med vinden i håret och de sommardagar framöver som jag kommer att göra detta igen 🙂

  Favorit motivet från Isa form är Vinterby (Blå) vilket jag förälskade mig pga att det påminner mig om huset och området (Hallbacken i Ö-vik) där jag växte upp.

 • Sarah skriver:

  Min favorittavla hemma hos mig är en svartvit tavla på 1×1 meter som föreställer en vissen maskros. Jag har själv målat den och den är så där lagom sorgsen.

  Favoriten från Isa är "vinterkväll", jag älskar vintern och snö och den passar mig så perfekt!

 • Emma skriver:

  1. Min favorittavla hemma är en tavla som min gammelfaster målat som är en vas med blommor i som betyder mycket för mig eftersom det är hon som har målat. Jag gillar gamla föremål som får mig att tänka på nära och kära som inte finns kvar.

  2. Isa forms Kafferepet (grön/brun) gillar för att den ser så retro ut och för att den är precis min stil, den skulle passa perfekt i mitt kök. Jag skulle vilja ha alla tavlor, de är ju superfina!

 • Louise skriver:

  1. Favorittavlan här hemma är faktiskt ett motiv av just Isa – Prinsessa, den gav vi vår dotter i doppresent! Det hade jag bestämt sedan länge när jag blev gravid, men sedan valde vår flicka att komma ut 2 mån tidigt, så det blev ju inte riktigt som man hade föreställt sig. Men vår Prinsessa är hon verkligen!

  2. Det nya livet är en annan illustration som verkligen symboliserar vår nya härliga familj!

 • Anonym skriver:

  Var med i den stora jultävlingen och vinn presentkort från kicks varje dag 😀

  http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=1011 , eller skriv ett julrimm och vinn, du kan också samla poäng som vanligt och få hem presentkort. Glöm inte att medlem nummer 200 000 får ett presentkort på 5000kr ! 🙂

  Få gratis presentkort på H&M och Gina tricot!!

  JUST NU HAR DEM EN STOR JULTÄVLINGEN DÄR DU KAN VINNA

  PRESENTKORT VARJE DAG 😀


  http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=27

 • Johannes skriver:

  Den tavla jag har som är mest värdefull har min farmor gjort. Hela livet arbetade hon som konstnär och målade fantastiska bilder. Mina föräldrar har flera stycken av hennes tavlor, jag har dock bara en. Numera kan farmor inte längre måla, då hon per mycket dåligt och är darrig på handen. Min syster och jag tog naturbussen ut till skrylle för att måla med akvarell en höstdag då löven var som färggladast. Jag målade en bild som jag blev nöjd med och den ska jag ge till farmor i julklapp i år. Jag hoppas och tror att hon kommer bli glad. Tavlan jag har, som farmor har gjort föreställer vår sommarstuga. Det hade egentligen blivit snyggare om jag skrev det högre upp men jag tävlar från Mobilen. Så det tar för lång tid att gå tillbaka! Min favorit är vinterkväll

 • Kristina Björkegren skriver:

  Min favorittavla är en som min dotter gjorde när hon var 4 år.

  Hon målade nog bara lite på måfå men den blev så fin.

  Hon har använt färger som passar ihop, gjort ett grafiskt mönster och avslutat med en touch av glitter som pricken över i.

  Den hänger bland mina andra mästerverk hemma och jag älskar den.

  Mitt favoritmotiv från Isa är nog "blommofant."

  /Kristina

 • Sarah skriver:

  Min allra finaste tavla är faktiskt två. Det är två stora avlånga svartvita fotografier. Den ena föreställer Flatiron building och den andra Empire state building från NY. När jag ser på dem påminns jag om den fantastiska resa jag gjorde till NY för snart 7 år sedan.

  Det är svårt att välja en Isa favorit eftersom nästan alla är riktigt fina men skulle jag köpa en idag skulle det bli Djungelns ABC.

 • 1. Den tavla som betyder mest för mig är ett arv från min morfar. Den tavlan var med honom var han än bodde, till och med på äldreboendet. Jag tycker egentligen att den är ganska ful så den står på golvet sedan något år. Tavlan är gjord av Roka och bilden är en av hans favoritmotiv, en kvinna mörkt lockigt hår, med bar överkropp sen har hon en röd kjol/skynke.

  2. Svårt att välja med kafferep om jag måste ta någon 🙂

 • Maria skriver:

  1. Min favorit hemma är KEEP COOL AND CARRY ON. En gammal krigsaffisch från England som manade till lugn när bomberna föll…och så känns det hemma hos oss ibland också.

  2. Min favorit hos ISA är "TAKE TIME TO SMELL THE COFFEE". Kärnfullt, enkelt och tänkvärt budskap. Sluta stressa börja njuta..

 • Inga skriver:

  Min favorittavla gestaltar en kvinna som lyfter sig själv i håret. Man blir glad av tavlan och känner kvinnors styrka.

  Min Isa favorit är Smell the coffee

 • Malin skriver:

  Jag älakde verkligen hennes blommofant, bara namnet gör mig så där löjligt barndomslycklig 🙂

  Min favorittavla hemma är ett svartvitt kort jag förstorat på en canvastavla, det föreställer min pappa vila i frid älskade pappa och mig (5 år) där vi sitter på golvet i köket och äter glass ur paketet. Pappa var precis hemkommen från jobbet som betongpumpare och jag hade precis varit ute och lekt i ett grustag och där sitter vi tillsammans, ursmutsiga, och med världens leende på läpparna. detta är det barndomsminne som betyder mest för mig. Pappas och mina stunder när han kom hem efter jobbet 🙂

 • Mia skriver:

  1. Min finaste tavla i ägo finns ej än, jag har aldrig fått någon favorit och därför är det väldigt sparsamkat här på mina väggar vita, en favorit vore dock roligt kanske en önskan från tomten!

  2. Jag bara älskar slottet på kullen, jag är en prinsessa och där vill jag bo, passar mig och mina fina flickor!

 • Mikaela skriver:

  1.ag har en tavla i mitt rum som min släkting gjorde bara några månader innan hon avled.

  Hon hade ett handikapp men var så otroligt underbar och duktig och ville göra allt. även om hon inte kunde.

  2. Vilken tavla som helst inne på Familj skulle sitta mig fint 🙂 En julklapp till min kära moder kanske 😀

 • Cookie skriver:

  1. Min favorittavla är en tavla jag ärvt efter min far, en 1700-tals målning av en för mig okänd förmögen dam.

  2. Husets prinsessa, perfekt för lilla Emblas rum ; )

 • Erika skriver:

  Den tavla som betyder mest är Gunilla Manns litografi över min hemstad Umeå, som heter "Umeå björkarnas stad". På den finns bland annat Strand hotell som nu är rivet. På Strand hotell (som sen blev ett studentboende) bodde min sambo under tiden han pluggade och det var då vi träffades. Nu har vi flyttat till Stockholm och kommer troligtvis inte att flytta tillbaka, och det känns så fint att vi båda kan titta på tavlan i vardagsrummet och minnas vår trevliga studenttid och när jag tittar på tavlan vet jag också att min familj som bor kvar där inte är så långt borta.

  Jag är ofta inne och spanar runt bland Isas alla motiv för att hitta en passande tavla att ge min syster och hennes familj för de är ju verkligen alla helt underbara motiv. Men ska jag vara ärlig så är det Fredagkväll som tilltalar mig mest. Det är ju där jag är i livet just nu. Den är enkel och ren och motivet är klockrent. Vi dricker vin och drömmer om framtidens familjeliv som många av Isas andra motiv speglar.

 • Lina skriver:

  Tro det eller ej men jag äger inga tavlor.

  jag tycker tavlor är svårt eftersom jag ska känna för dem. Lisa Larssons väggplattorn har jag haft ögonen på men inte fått tag i, så jag äger ingen tavla som för mig är värdefull.

  Min Isa-favorit måste vara "skogstokig" för den är lika grön och skön som jag själv 🙂

 • Angela skriver:

  Min favorittavla är egentligen ett fönster med tre rutor i. I varje ruta finns ett fotografi som min morfar tagit. Fotona kommer från kända landmärken i Norrland, där vi var om somrarna när jag var liten. "Tavlan" är fin och personlig, och jag älskar den.

  Min favort av Isas motiv är helt klart årstider. Det är svårt att bara välja en, faktiskt omöjligt nu när jag försöker. Helst hade jag velat ha alla fyra uppsatta på väggen bredvid varandra året runt!

 • Kajsa skriver:

  1. Tyvärr äger jag bara en tavla för tillfället och jag måste ju säga att den är mest värdefull på ett något tragiskt vis. Vilken? Min anslagstavla som sitter ovanför skrivbordet där jag sätter upp schema, vykort och andra papper. Inte så stilfull, men värdefull. Därför skulle ju en tavla i julklapp sitta (bokstavligt) fint.

  2. Jag har så klart svårt att välja, men Håret i rött föll mig i smaken direkt.

 • Mirka skriver:

  1. Min favorittavla här hemma är faktiskt en Isa-tavla. Det är en med motivet "Slottet på kullen" som min dotter fick när hon döptes i somras. Jag hade länge önskat mig en sådan till henne och så fick hon en sådan av sin söta gudmor. Tyvärr har tavlan rasat ner i golvet och gått sönder 🙁

  2. Favoritmotivet är "kafferep" där man kan skriva i familjens efternamn. Den skulle vara ursnygg på den helt tomma, vita väggen i vårat kök.

 • Anonym skriver:

  1. Min favorit tavla är en tavla som min farfar målade när han var ung, han lyser upp varje gång han hälsar på och ser den på väggen, härligt!!!

  2. Mitt favoritmotiv måste vara "sundkvist" inte bara delar vi det utmärkta namnet utan mönstret är skitsnyggt också! Kan det bli bättre?!

 • maria sundkvist skriver:

  Glömde skriva mitt namn på förra inlägget så jag gör ett nytt!!

  1. Min favorit tavla är en tavla som min farfar målade när han var ung, han lyser upp varje gång han hälsar på och ser den på väggen, härligt!!!

  2. Mitt favoritmotiv måste vara "sundkvist" inte bara delar vi det utmärkta namnet utan mönstret är skitsnyggt också! Kan det bli bättre?!

 • Elina skriver:

  1) En canvas tavla med en svartvit bild på min sambo och min gravida mage.

  2) Mitt favoritmotiv är motivet Fjäril

 • Åsa skriver:

  1. Den tavla jag värdesätter mest hemma är en kolteckning av Venedigs broar jag fått av min bror.

  2. Mitt favortimotiv är slips – det skulle jag vilja ge till min bror 🙂

 • Fanny skriver:

  1. Min favorit tavla har jag själv ritat och det jag gillar med den är att det är en tanke bakom den, så varje gång jag kollar på påminner den mig om hur fina alla mina nära och kära är.

  2. Min favorit är klädlinan, så cool.

  Skulle så gärna vilja vinna, mamma skulle ju bli

  helt till sig om den låg där i ett fint inslaget paket.

 • Karin skriver:

  1. Min favorittavla består av fyra tavlor, en för varje årstid från orten jag växte upp på. De väcker så många minnen. Men om jag måste välja en så väljer jag våren för att den är så typiskt norrländsk.

  2. favoriten är klädlinan!

 • Anna skriver:

  1. Min älsklingstavla är bröllopsfotot av mina morföräldrar som sitter i orginalram. Bilden är så enkel men de är så otroligt fina och ser så unga ut.

  2. Favoritmotivet från Isa Form är "Good together", den gör mig glad och full av kärlek!

 • Lingonfia skriver:

  1. Min favorittavla är liten, 20 x 20 cm, ett trädmotiv på en kopparbit fäst på en bakgrund i trä. Gjord av Susanne Demåne.

  Älskar träd, formen, kvistarna och att se årstidens skiftningar i dem.

  2. Lätt – favoriten är Stenkullen. Påminner om en kulle på det vackra Österlen. Och så finns där ju träd!!

 • Anna skriver:

  Åh, de här vore perfekt och vinna, vi har i princip ingenting på väggarna än.

  1.Det är två tavlor här hemma som är riktigt värdefulla för oss. Min sambos farmor har målat dom, fina naturmotiv, och nu finns hon tyvärr inte kvar hos oss längre..

  2. Min favorit är funkisstad i svart.

 • Marie skriver:

  1. Min favorittavla är en färgsprakande och spretig teckning, som min systerdotter ritade på min födelsedag för många, många år sedan. Det var hennes allra första (klockrena) huvudfoting och den är så fin! Den lilla flickan var envis; teckningen skulle moster ha…och hennes stackars mamma fick lämna bort den första huvudfotingen. Den kom dock i trygga händer, för den är inramad och kommer alltid ha en fin plats här hos oss.

  2. Åh, det finns så många fina motiv. Förra julen gav jag bort Huller om Buller, till en "huller om buller"-familj.

  Efter att ha fått barn i år har tvätthögarna skjutit i höjden, så tvättlinan skulle passa sååå bra hemma i vårt nyrenoverade tvättrum.

 • Christina skriver:

  Tavla eller tavla, jag har en mazetti planch (den med ögonen,) som jag tycker väldigt mycket om.

  Jag blev så glad när jag fick tag på den från Form och design center i Malmö.

  Min favorit är "Take time to smell the coffee" i svart, som jag vill ha i köket där även mazetti planchen finns.

 • Lena Ae skriver:

  1. Min favorit tavla här hemma är en canvastavla som är tryckt efter ett ÄLSKAT foto jag har på våra 2 små barn. Hjärtat bara svämmar över när man tittar på den.

  2.Jag följer ju Isas blogg också och min favorit hos henne är nog årstiderna. Jag är ofta in och tittar på dem. LOVE!

 • Jenny skriver:

  1, Min favorittavla här hemma var en tavla som jag och min man fick av svärmor i bröllopspresent. Hon har klippt och klistrat ett collage av gamla tapeter och tyg som föreställer ett rum i ett hem. Inne i rummet har hon ritat mig och min man och andra små härliga detaljer. Den tavlan får mig att le väldigt ofta.

  2, Favoritmotivet hos ISA är "Morgonrufs". Den kan jag verkligen relatera till. 🙂

 • Soya skriver:

  1. Min favorittavla är faktiskt en inramad T-tröja. Den ljusblå T-tröjan med Superman-loggan är nog den första som kom till Borlänge, där min pappa växte upp. Han fick tröjan i present av sin faster som varit i Stockholm och shoppat. Längst ner i ena hörnet är ett litet slitet svart-vitt foto på min pappa i tröjan och 4 andra barn. Fotot är taget någon gång runt 1952.

  2. Min favorittavla hos ISA Form är "Familjen" Jag som nybliven mamma känner starkt för familjen och min lilla dotter Stella. Tavlan skulle hänga över hennes säng i hennes blivande rum.

  God Jul & Gott Nytt År

 • daisy skriver:

  1. Min allra värdefullaste tavla hemma är en bild på en stor sol och en massa fula träd. Det är inte speciellt vacker, den är ganska grotesk för att vara brutalt ärlig. Men jag skulle aldrig någonsin ens fundera på att plocka ner den eller göra mig av med den. För jag har fått den av min bästa vän när jag var tolv. Hon fick leukemi när vi var tio år och sen var hon sjuk och friskare omvartannat tills vi blev tolv båda två. Fast hon fick aldrig fylla tretton. Och som tolvåring så har man kanske inte så mycket saker och man har inget testamente. Men hennes föräldrar kom hem med tavlan till mig och sa att M hade velat att jag skulle ha den, den hade hängt i hennes rum och hon tyckte så mycket om den. Och jag älskar både hon och tavlan. Nu blev det här ju värsta snyfthistorien. Men det är det inte, för tavlan gör mig väldigt lycklig. Lycklig av tanken att hon hade tänkt på mig och ville att jag skulle ha den.

  2. There's no place like home är mitt favoritmotiv. Dels för att den är fruktansvärt snygg, både typografin och jamen allt. Dels för att budskapet är väldigt fint och stämmer så bra in på mig. Jag gillar att resa och sånt, men det finns ingen känsla som att få komma hem till sin egen säng, sin egen brödrost och till sina nära och kära.

  Tack för en bra blogg, kram.

 • Anne skriver:

  Min favorittavla hemma är en litografi från Norrköpings stadskärna. Den är enkel men snygg på sitt speciella sätt.

  Jag gillar mest tavlan Stenkullen eftersom färgerna harmonicerar på rätt sätt.

 • Mikaela skriver:

  Favorittavlan här hemma hänger i hallen och är målad av min kusin ifjol. Han var då nyss tre år fyllda och canvasduken är en riktig färgklick här hemma. Den ska enligt honom föreställa en röd bil som håller på att köra fort fort runt på gräsmattan 🙂

  Favoritmotivet hos ISA är.. vad svårt eftersom där är så många fina.. men måste nog ändå säga "sagoskog". Så fin! Fast "kreativt kaos" tillhör också favoriterna.

  God Jul

 • Carro skriver:

  Den tavla som betyder mest för mig härhemma är en tavla som jag och min sambo fick av min syster och hennes man i julklapp för något år sedan. Det är en tavla med fyra olika motiv av dansande frukt och grönsaksgubbar, ganska intetsägande egentligen om man inte tittar noga, men gör man det så ser man att på en av bilderna är mitt och min sambos huvuden in-redigerade. Han som potatis och jag som rödlök, haha! Det roligaste var ju att jag inte såg detta på flera timmar efter att jag öppnat presenten på julafton. Blev ett ganska gott skratt när det väl upptäcktes. =)

  Om jag skulle vinna så är There's no place like home min favorit, i grått hade den passat perfa i vår hall där vi faktiskt inte fått upp några tavlor än.

  Hejsvej!

 • Anonym skriver:

  kolla in min gucci tävling! kram 🙂 http://anonymdagbok.blogg.se/?tmp=18181350 /sara

 • e skriver:

  1. Jag har inga tavlor hemma..om jag vinner vill jag gärna hänga upp

  2.´Till dig´ där min man får syn på den. (han är anledningen till att vi inte äger ngr tavlor.)

 • maria skriver:

  Jag är väldigt fäst vid en oljemålning av Umeå målaren Pettersson-Nåw som jag fick i examenspresent när jag var färdig med min utbildning. Den är speciell för att jag i flera veckors tid cyklade förbi Lilla Galleriet och såg den i fönstret, för att sedan en dag vara bort. Av mina föräldrar skulle jag först ha fått en annan tavla men jag frågade om det möjligtvis inte var så att den kunde finnas kvar men borttagen ur fönstret. Jag hade tur, för den fanns kvar. Själva motivet är lite halvabstrakt, stora fält av mörkt brun/svart och grått, med en väldigt långsmal gubbe samt en röd måne på. Den är svår att beskriva, men intressant att titta på då den har en fint djup i sig.

  Jag gillar bäst Funkisstad i svart.

 • Maria skriver:

  1. Min favorittavla är en stor 1 x 1,5 m tygtavla i grå, brun och svart färgställning, som hänger i hallen. Fick i somras äntligen tag på ett tyg från Almedahls med grafiskt formgivna vaser, som inte längre finns till försäljning. Den är det första jag ser när jag kommer hem och jag blir lika glad varje gång. Känns kul att ha en "egen" tavla som inte hänger i var mans hem. Sen är jag också lite stolt över att jag lyckades såga, häfta och borra upp den helt själv utan någon som helst hjälp av sambon. 😉

  2. Mitt favoritmotiv bland Isas motiv är "Det nya livet". I grå färgsättning skulle den passa perfekt i vårt sovrum. Självklart med ett par hundtassar istället för barnfötter, eftersom vi ofta har ett lurvigt charmtroll i sängen när vi vaknar på morgonen!

 • Anna skriver:

  1. Min favorittavla är ett enkelt litet tryck jag köpt på Etsy med texten "Today I will be happier than a bird with a french fry". Tycker att det är ett härligt motto!

  2. Isa har många fantastiskt fina barnmotiv, men om jag skulle köpa en tavla till mig själv skulle jag välja Morgonrufs – det är exakt så jag känner mig när jag tittar mig i spegeln varje morgon. Kan inte låta bli att skratta åt den bilden! Jag skulle faktiskt hänga den på toan, skulle bli en skön start på dagen om man fick skratta åt den det första man gjorde när man kliver upp.

 • e skriver:

  1. Favortittavlan är en målning av Lisa Rinnevuo som mannen och jag fick syn på när vi egentligen skulle köpa en litografi av samma konstnär. Vi blev blixtförälskade men var ändå tvungna att fundera lite. Sedan slog vi till. Den symboliserar lite vuxenheten. Det var nog bland det första vi köpte efter att vi slutat plugga som inte var en nödvändighet. Jag tröttnar inte på att titta på den i sin enkelhet och rättframhet.

  2. Min favorit hos Isa är Zoobussen (med gul bakgrund). Den innehåller alla sonens favoritdjur (utom hund) och skulle bli så fin på hans rum.

 • Ann-Britt skriver:

  Hej

  Min favorit tavla är den klassiska Kakao-ögonen..många kanske är less den,men jag har nyss köpt den och den väntar på att hängas upp bredvid ISAS snygga svarta there`s no place like…om jag inte vinner den…ska den beställas hem till Pitholm!!! God Jul

 • Nitania skriver:

  Kul med adventskalender! =) – Ett tips till dig och dina läsare. En fantastisk jultävling hos mig, Nitania. 5 vinster står på spel Var med du också! tmp=d3c91835708cdb14c7b91cc01d68d44f955de71c” rel=”nofollow”>http://nitania.blogg.se/2008/december/min-jultavling-hela-fem-vinster-star-pa-spel.html?tmp=d3c91835708cdb14c7b91cc01d68d44f955de71c

 • ulrica skriver:

  1. min favorittavla här hemma är egentligen 2 fotografier på mig och min sambo – de är tagna en helt underbar dag i Varberg förra sommaren då vi hade hela dagen på oss att strosa på stranden, spela minigolf, äta gott och sen såg vi vår favoritartist. Bilderna är i svartvitt och mellan dem sitter vårt valspråk AD ASTRA PER ASPERA som betyder "mot stjärnorna genom svårigheter".

  2. mitt favoritmotiv är 'Till dig' som jag skulle ge till min underbara sambo för att han helt enkelt är den bästa!

 • Amelia skriver:

  Här hemma finns ett flertal tavlor av en textilkonstnärinna som heter Christine Tallberg. Jag älskar hennes vävda tavlor som kombinerar lin, ull och trä på ett rustikt sätt. Favoriten är dock ett litet textiltryck av hennesom heter "Skyddsängel" och som jag har uppsatt vid min säng..

  Favoriten från Isa Form är helt klart "Vinterkväll" för jag har en stor önskan om just en sådan

 • Lotta skriver:

  Min favorittavla är abstrakt i svart, beige och rött med block och ränder (lite svårt att förklara)

  det är min pappa som målat den till mig när jag flyttade till en ny stad 100mil hemifrån.

  Mitt favorittryck hos Isa form är "familjen" så fin bild och söt text.

 • Carolina skriver:

  Min favorit på väggen därhemma är en trätavla min sambo gjorde när han var åtta år, samma år jag föddes. Han har klistrat dit lite träpluppar och gjort en egen värld som han sedan har förgyllt med lite vattenfärger. Jag fantiserar och funderar alltid på hur han tänkte när han satt där och gjorde sin tavla. Den är alldeles alldeles underbar.

  "Blommofant" och "huller och buller" är mina favoriter om jag måste välja…helst av allt vill jag ha alla."

 • Maija F. skriver:

  Min favorittavla är en tavla som min mormor köpte på 1930-talet. Jag fick tavlan som bröllopspresent av min mamma. Den föreställer en flicka som sitter i båt i blåa toner. Varje gång när jag tittar på den så tänker jag på min mamma och mormor.

  Favorittryck från Isa F. är -"There is no place like home."

 • Jeanette skriver:

  Min värdefullaste tavla är det av två anledningar: dels värdefull för jag fick den av min farmor och farfar på min 20-årsdag för de visste att det var min absoluta favoritkonstnär och dels värdefull för att det är en äkta tavla gjord av konstnären Annlis Krüger. Älskar hennes tavlor för det är så mkt humor i dem.

  Den tavlan som jag gillar bäst av Isa Form är Estelle. Det är lite samma stil som Annlis och en portion humor och jag blir glad när jag ser bilden.

 • GretaH skriver:

  1. Den tavla som är mest värdefull för mig är en tavla min mormor målat till mig som på samma gång föreställer mig och Selma Lagerlöfs Klara Fina Gulleborg ur Kejsarn av Portugallien i en ganska kall färgskala, förutom själva Klara Fina Gulleborg som nästan lyser.

  2. Min favorit hos Isa Form är Villa Kulla i den härligt eldigt röda färgställningen.

 • Liz skriver:

  1;Min favorit är en tavla som hängt i mitt kök sen -95.

  Det har varit många kök sen dess då vi flyttat mycket, men tavlan har alltid haft sin givna plats över köksbordet.

  Det här konstverket har min dotter ritat, och hon är snart 20 år.

  Jag tapetserade om förra sommaren med väldigt moderna svatrgrå mönstrade tapeter och kände väl att nu passa inte tavlan in längre, efter en vecka hängde den där igen och köket var åter komplett.

  Motivet?

  Ett snett hus, en jätte stor och glad sol, ett väldigt rakt träd, en liten Mamma och en stor Lotta.

  2; Jag blev förtjust i

  "Morgonrufs" i den rosa färgen, den säger allt om oss kvinnor, och mej i defenitivt.

 • Kristin skriver:

  1. Jag äger nästan inga tavlor, tyvärr, skulle gärna ha en… har bara fotografier på väggarna, så den mest speciella skulle bli den här om jag vann den.

  2. Min favorit är "Skogstokig"

 • Lisa skriver:

  1. Min favorittavla hemma är ett flygfoto över mitt barndomshem. Pâ sâ sätt känns hemma nära nu när jag bor lângt borta i annat land.

  2. Min favorittavla är "beware of the children". Den vill jag ha sâ snart familjen är komplett. Dvs i mars när bäbisen i magen kommer ut och busar med sin storebror.

 • Bodil skriver:

  Åhh, Isa är verkligen en stor favorit. Jag provar gärna lyckan i tävlingen.

  1. Min favorittavla här hemma är faktiskt en Isa-tavla – den äldre versionen av krokodilramsan. Jag gillar den så mycket därför att den betyder så mycket för min Melker. I början hette krokodilerna Melker, Amanda, Wilmer och Axel men under åren har krokodilernas namn bytits ut i takt med att nya verkliga kompisar kommit till. Även historien om krokodilerna har ändrats under de två åren vi haft tavlan. Och det inte de där fyra krokodilerna varit med om är inte värt att uppleva: De har varit på IKEA och ätit hamburgare, uppträtt på cirkus, jagat Dinosaurier på sydpolen, tappat bort sina ägg , dragit ut tänder hos bilmekanikern och vunnit VM i fotboll (ett barns fantasi vet verkligen inga gränser).

  2. Min nuvarande Isa-favorit är klädlinan, ett vardagsmotiv som förmedlar en stark hemma-mys-känsla.

 • Pierre skriver:

  Synd att bloggen numera bara är reklam och inget innehåll

 • Jessica skriver:

  1. Min favorittavla hemma är en tavla min mammas moster Maj-Lis har målat. Vallmo blomma i vattenfärg. Maj-Lis är cancersjuk nu och kan inte måla längre så den tavlan har stort värde för mig.

  2. Min favorit är Sessa.

 • Bodil skriver:

  Åhh, nu vill jag gärna prova lyckan. Isa form är en stor favorit sedan länge.

  1. Min favorittavla här hemma är faktiskt en Isa-produkt. Min son Melker har den äldre versionen av krokodilramsan. Den betyder mycket för honom varpå den betyder mycket för mig och många är de samtal vi haft under nattningen då Melker berättat för mig vad krokodilerna gjort idag. Från början, för ca två år, sedan hette krokodilerna Melker, Amanda, Wilmer och Axel döpta efter riktiga kompisar på dagis. Under åren har krokodilernas namn bytts ut och det dessa krokodiler inte varit med om är inte värt att uppleva. De har ätit hamburgare på Ikea, tappat bort sina ägg, jagat dinosaurier på sydpoolen, dragit ut tänder hos bilmekanikern, jobbat på cirkus och bakat morotskaka med den amerikanska presidenten och vunnit fotbolls-VM.

  2. Min nuvarande Isa-favorit är absolut klädlinan. Den skulle jag vilja ha i tvättstugan tillsammans med en Tivoli Audio för att uppmuntra min sambo som sköter 90% av tvätten här hemma och gör det med bravur.

 • Detta är en tävling jag vill vinna…verkligen…

  1. den tavla som är mest värdefull för mig är egentligen "bara" ett inramat fotografi på mina två tjejer. Otaliga är de gånger när jag legat och oroat mig för all världens olycka och planerat för vad jag skulle vilja rädda ur mitt brinnande hus…ALLTID är det just detta inramade fotografi som är högst på listan!

  2. Min favorit hos Isa Form är Vinterkväll. Så snygg och underbart romantisk 😀

  Ha det gott!/Tina

 • Detta är en tävling jag vill vinna…verkligen…

  1. den tavla som är mest värdefull för mig är egentligen "bara" ett inramat fotografi på mina två tjejer. Otaliga är de gånger när jag legat och oroat mig för all världens olycka och planerat för vad jag skulle vilja rädda ur mitt brinnande hus…ALLTID är det just detta inramade fotografi som är högst på listan!

  2. Min favorit hos Isa Form är Vinterkväll. Så snygg och underbart romantisk 😀

  Ha det gott!/Tina

 • josefine skriver:

  1. Min mest värdefulla tavla är en canvasförstoring på mina barn som jag har i hallen. Dom är sååå fina!

  2. Favoritmotivet hos Isa-form är Sagoskog i svart eller grönt. Skulle passa perfekt i mitt vardagsrum.

 • Jojo skriver:

  En Sagoskog vill jag gärna ha i mitt hem!

  Min favvotavla nr 1 genom åren är en urklippt novellillustration. Den är faktiskt som en grön sagoskog, där ett ungt par släntrar fram längs en stig. Klippet är monterat på en liten träskiva med illgröna tejpbitar som ram. Nostalgitripp, javisst! Men aldrig att jag gör mig av med den… inte ens med en nyare sagoskog.

 • Fanny skriver:

  1. Även om vi inte har mycket tavlor hemma hos mig så har vi iallafall några. Och min favorit bland dom är en grå tavla med ett hjärta på. Den är så enkel, men ändå så fin!

  2. Det var svårt att välja bland alla fina tavlor, men jag tycker ändå mycket om "gröna fingar"

 • Helena Eriksson skriver:

  1. En kurbitsmålning med texten "Jag kommer från Dhalarna" som hänger i vår hall. Både jag och min man kommer från Borlänge men bor i Västerås sedan 13 år tillbaka. Tavlan påminner oss om familj och vänner "hemma" i Dalarna.

  2. Det nya livet, den med familjens fötter i sängen 🙂

 • Gabbi skriver:

  va med och tävla, temat är 'bästa bloggklappen' på gabbilindgren.blogg.se

 • Lena skriver:

  Min favorittavla är egentligen två mindre med två kvinnomotiv. De är inget speciellt men hängde hos min farfar när jag var liten och de är två av få saker som jag fick ärva när han gick bort.

  Min favorittavla från ISa är den gröna blommofanten.

 • Lena skriver:

  Min favorittavla är egentligen två mindre med två kvinnomotiv. De är inget speciellt men hängde hos min farfar när jag var liten och de är två av få saker som jag fick ärva när han gick bort.

  Min favorittavla från ISa är den gröna blommofanten.

 • Lena skriver:

  Min favorittavla är egentligen två mindre med två kvinnomotiv. De är inget speciellt men hängde hos min farfar när jag var liten och de är två av få saker som jag fick ärva när han gick bort.

  Min favorittavla från ISa är den gröna blommofanten.

 • Eleonor Hållbus Dahlin skriver:

  1. Älskar en tavla som är målad 1913 och sóm jag fick av min farfar innan han dog, han visste hur mycket jag älskade de gula rosorna som är motivet och ville att jag skulle ha den som ett minne av honom, och jag tänker på honom varje gång jag ser den i vardagsrummet!

  2. Fyrbent – på pricken likt vår älskade familjehund – Den irländska settern Julia, full av livsglädje och kärlek!

 • Jenny skriver:

  Favorittavlan finns i två exemplar, vi fick dem i förlovningspresent av båda våra familjer. Det är vita lijljor på båda, men ändå olika motiv. Dem påminner mig om det som är viktigt i livet, kärleken och familjen!

  Oj, bara ett favoritmotiv från Isaform. Det var svårt… Klädlinan är en av mina absoluta favoriter, och skulle passa bra i den snart nyrenoverade tvättstugan.

  / Jenny

 • Eleonor Hållbus Dahlin skriver:

  1. Ett tavla jag fick av min farfar innan han dog. Han ville att jag skulle ha den som ett minne av honom eftersom han visste att jag älskade gula rosor som är motivet på tavlan från 1913. Jag tänker på honom varje gång jag ser tavlan i vardagsrummet!

  2. Fyrbent – hundtavlan älskar jag, den ser precis ut som vårt yrväder en 5 år gamal Irländsk röd setter vid namn Julia, full av livsglädje och kärlek.

 • Erica skriver:

  Min favvo jus nu kom faktist upp idag ! Sonen – 6 år – kom hem med en teckning från fritids, en blomma målad med vattenfärg som var så oerhört vacker att den direkt blev inramad och upp på väggen ! Ser ut som ett RIKTIGT konstverk ! Värmer i mammahjärtat.

  Favorit hos Isa är svårt att välja, men Smell the coffee är pricksäker !

 • Jenny skriver:

  Favvotavlan här hemma är den på våra tre barn såklart. Den sitter så fint ovanför sängen i sovrummet. För övrigt älskar jag tygtavlor i alla varianter, eftersom de är så lätta att variera efter årstid och stil/färg.

  Jag har spanat in Isa Form en längre tid men har fortfarande inte kommit mig för att beställa någon tavla. Min favorit är "lejondejt", den hade passat så fint i barnens rum eftersom de är två som delar =) Mvh Jenny i Kiruna

 • Jenny skriver:

  1. Vi har inte en enda tavla uppsatt trots att vi bott i vårt hus i två år nu! Jag hänger gärna en ISA-tavla på första spiken! 😉 Jag håller iallafall på att knåpa ihop en ram med svartvita bilder på våra tre pojkar så jag får säga att det är min favorit!

  2. Min favorit är "Philipa" (men gillar "Det nya livet" otroligt mycket också!).

 • Min värdefullaste tavla hemma är ett "kollage" med bild på min dotter nyfödd och ultraljudsbilden. Det är även en bild på mig och min sambo på sidorna som visar att hon är en del av oss båda 🙂

  Hon är det värdefullaste vi har och självklart så visar denna tavla en stor del av det vi känner för vår dotter och att hon är VÅR ögonsten 🙂

  Min favorittavla är Parveln, en sån skulle jag köpa till min dotter oavsett om jag vinner denna tävling eller inte 🙂

  Den är så fin och så får den in både den bästa vikten och längden i hela världen! och såklart det bästa datumet med! den dagen mitt liv vart fulländat!

 • Anna S skriver:

  1. Min favorit just nu är en stor adventskalender från när jag var liten… stor, brun o sååå fin so min mamma sytt. Får mysiga känslor av den…

  2. Favoriten från Isa form är "Det nya livet" den speglar oss o vår enorma längtan… Ska snart starta en ivf behandlig för att försöka skapa den där bilden… den var riktigt peppande. Sedan stämde även efternamet på oss o bilden… Hmm hoppas att det säger något om framtiden 😉

 • Iris skriver:

  1. Min favorittavla här hemma är vår stora buddahtavla som vi köpte av en konstnär i thailand som fick följa med hela vägen hem till lilla malmö. Jag blir helt varm när jag ser på den 🙂

  2. Mitt favoritmotiv hos Isa form är tillsammans. Om jag vinner den så vill jag skriva "Du och jag – förändrar världen sedan den 2/7 2003" 🙂

  kram /Iris

 • Anna-Karin skriver:

  1. Favoriten hemma är en egengjord stor tavla som jag målade på en plansch. Det tog 10 minuter…men det var så länge flödet pågick…vilken glädje!

  2.Åh…jag skulle vilja ha en Dripp i grönt och brunt! Så mycket Isa…så mycket jag!

 • Mimmi skriver:

  Första frågan är lätt. Vi har väldigt få tavlor på väggarna men en av dem föreställer ett slott som dottern målade som 3-åring. Förutom att det är en väldigt fin och uttrycksfull bild representerar den för mig förmånen att få se henne utvecklas. Ena dagen ritar hon kludd, nästa dag slott, sedan streckgubbar…

  Andra frågan är desto klurigare! Men jag får svara Djungelakrobat eftersom jag blir så glad av att se den.

 • Emelie skriver:

  Min favorit hemma är helt klart min stora tavla som jag själv målat. Jag har ritat av en Roy Lichtenstein tavla. Jag valde att göra den 1×1 meter och bara älskar den!

  Och favoriten hos Isa Form är "Morgonrufs", tycker den är väldigt charmig och söt 🙂

 • Helena skriver:

  1. Min favorit hemma är en röd träetsning av Sven Olof Ehrén. Den kostade ganska mycket pengar, så jag sneglade på den i nästan ett år, utan att köpa den. När min sommarjobbslön i julimånad slutligen damp ner var tavlan det första jag köpte och jag absolut älskar den! Den bryter av så fint till allt det vita i min lägenhet.

  2. Min favorit är helt klart Klädlinan i grått och rött. Den hade blivit så fin i mitt badrum!

 • Hedvig skriver:

  1. Vill säga min nyinförskaffade och första "riktiga" tavla i akryl, men egentligen är favorittavlan en ganska trasig, inramad plansch av en dalamålning som föreställer en "åldertrappa". Den lägger också alla gäster märke till!

  2. Alla Isas djurmotiv för barn, så fräscha och klara färger.

 • Malin skriver:

  Efterlyser någon som vill sälja en ballerina till mig! Kontakta mig då på [email protected] och ange gärna begärt pris.

  Mvh,

  Malin

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.