Annons

9 december – dagens tävling i Adventskalendern

Idag har två bloggläsare chansen att vinna varsitt julspel från Sagaform och formgivarna i Transformer Group (värde ca: 199 kr/st.). "Barndomsminnen och vår fascination för utnyttjandet av det outnyttjade var inspirationskällor till vår senaste produkt för Sagaform, en kombination av en nötskål och ett solitärspel." Vill du passa på att äta nötter och utmana släkt och vänner i jul? Du kan vara med och tävla oavsett om du har en blogg eller inte och allt du behöver göra för att delta är att motivera varför just du ska vinna, i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att ange din mailadress i kontaktformuläret (obs! den syns inte för de andra bloggläsarna). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Dagens fråga: Motivera varför just du och din familj behöver ett spel till årets julfirande.

Tävlingen är avslutad:
Grattis till SMÄM och Katarina Rosenqvist! Varsitt solitärspel kommer på Posten.

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna S skriver:

  Eftersom det är min namnsdag idag, och jag inte brukar få någon namnsdagspresent, önskar jag mig detta fina julspel! Då skulle jag kunna ta fram det på julafton så att både barn och vuxna kan roa sig med det i väntan på tomten.

  Mvh Anna

 • Linda _K_ skriver:

  eftersom vi bråkar som tusan över den bästa nötknäckaren, så vorre det en perfekt underhållning medans man väntar på knäckaren skall bli ledig! 🙂

 • Susanne skriver:

  Med en tonårsdotter i huset får jag ofta höra.

  "Jag har inget att göra".

  Detta är ju lösning, den allra bästa,

  för på julen, nötterna äter HON de flesta.

  Att kombinera detta med ett spel i jul,

  …skulle vara jättekul!

 • Sandra skriver:

  Åhh, vinner jag det här så är det en utmärkt julklapp till mamma! I vår familj spelar vi alltid en massa spel när vi ses, kina-schack och alfapet är favoriterna…och ibland känner vi oss ju som nötter också! ler

 • malin skriver:

  Jag vill inte att julhelgen ska bli en tv-tittarhelg. Vi skulle må mycket bättre av att spela spel och äta nötter, barnen behöver också lära sig enkla spel som vi spelade när mamma var liten…

 • Iris skriver:

  Vi har aldrig haft den traditionen med nötter till jul, men jag har länge velat införa det. Ett spel är ju ett roligt sätt att starta en tradition 🙂

 • Matilda skriver:

  Eftersom vi blir tre stycken på julafton så behöver vi något roligt, som det här spelet, att syselsätta oss med.

 • Angela skriver:

  Det är onekligen dags att byta ut vårt trötta gamla TP med frågor från tidigt 80-tal. Ingen kan någon fråga, även om vi spelat det varje jul sedan hedenhös. Ett nytt spel skulle rädda oss från fler lååååånga TP-jular.

 • Malin Tuvesson skriver:

  Min 3 åring älskar nötter och äter sig gärna mätt på dem istället för mat. Kanske vi kan lära henne spelet och varje gång hon "vinner en nöt" får hon äta den. Dessutom får vi göra nått tillsammans.

 • Eva P skriver:

  Jag har inget tålamod med spel men på julaftonen ska jag ta mig i kragen och insupa lugnet med att spela detta spel med min 6åring.

 • Isabell skriver:

  Jag åker alltid hem till mina föräldrar och firar jul med familjen. Anledningen till att vi behöver ett spel är att samtliga sällskapsspel i familjens ägo är helt uråldiga med ett tjugotal år på nacken Dessutom är de enbart för vuxna och vi kan med andra ord inte spela allihop. Med ett tidlöst spel som solitär slipper vi föråldrade frågespel och vi kan roa oss hela familjen, inklusive barnen, utan att spendera kvällarna framför tv:n. Med lite glaskulor istället för nötter när julen är över kan vi ha roligt med detta spel året om.

 • Caroline skriver:

  Första gången min man träffade mina föräldrar sa han "jag är en nöt", men var nog lite nervös att träffa blivande svärföräldrarna första gången och menade egentligen "jag är frisk som en nöt".

  Så visst passar det med fler nötter i vår familj! 🙂

 • Sandra B. skriver:

  Jag tror att det här är ett spel som alla vill vara med på! Oftast åker TP fram hemma hos oss och det är det ofta flera som gärna hoppar över.

 • MalinF skriver:

  Opptimala spelet vinnaren äter upp alla nötterna. barnens jul och ett kul spel för oss alla.

 • Erica skriver:

  Kanske något som kan få ungarna från alla moderna TV-spel ? Något som kan sysselsätta hela familjen under långledigheten i jul 🙂 Sedan är det ju inte helt fel med nötter heller 🙂

 • Pernilla skriver:

  Att knäcka nöt hör julen till, vare sig det gäller ätande eller spel.

 • Ann-kristin S skriver:

  MIn 7 åriga dotter Nadja älskar att spela spel och det får hon med hela familjen på ,gott med lite familje tid kan behövas i en stressad vardag 🙂

 • Solbritt skriver:

  Att spela spel är ett tidsfördriv

  som får alla att sluta med kiv

  tänker i stället att bättre bli

  och vinna så de andra får tji.

 • Maria Broberg skriver:

  Detta vore en perfekt julklapp till min familj (i synnerhet till min pappa) för vi älskar nötter och anser nog att knäcka nöt efter nöt efter nöt på julaftons kväll är det som gör julafton!

 • Carrouee skriver:

  Det vore ju perfekt att kunna spela ett trevligt spel och samtidigt kunna äta upp spelpjäserna=)

 • Marielle Kallmyr skriver:

  Har aldrig haft ett spel själv, dessutom kommer jag nog sitta ensam på jul, så man kanske kan spela spel med sig själv åtminstonde..

 • Anna Sandberg skriver:

  Medan barnen och vi väntar på tomtens klappar,

  vill vi spela solitär med nötter som spelknappar,

  ett roligt sätt att umgås med varandra,

  där gemenskap och kärlek frodas i julens anda.

 • korpdotter skriver:

  jag älskar att spela spel, men jag ska vara ensam denna julaftonen, och eftersom de spel jag har kräver mer än en spelare kanske det blir en jul helt utan spel om jag inte vinner detta. en jul utan spel är ju nästan som en jul utan paket, eller en jul utan pepparkakor…

 • Erika skriver:

  För första gången i mitt 27-åriga liv ska jag inte fira jul hemma med min familj utan vara med min sambos släkt, och visst vore det trevligt att kunna bryta isen med ett trevligt spel och lite nötter.

 • monica skriver:

  Ja det här var en svår nöt att knäcka 😉

  Första året i huset & första året som vi ordnar med julen vad är inte bättre än nya taditioner en litet spel om vem som ska vara årets diskare eller tomte.

 • Karin skriver:

  Julen är spelens högtid. Att samlas hela familjen runt ett spel är guld värt för mig. Då får jag riktigt rå om mina barn och vi kan äta knäck och fuska i kapp i ett roligt spel.

 • Linda skriver:

  Skulle passa så perfekt för min familj för alla älskar nötter i Fam Karlsson =) förutom jag [nötallergiker] och iår så ska vi fira ensamma med mina föräldrar och syskonen [4 st syskon är vi], för annars varje jul brukar vi fira med min moster men tyvärr så har hon sagt upp sin bekantskap med min mamma som vi inte vet varför. Så iår ska vi vara ensamma och detta skulle lysa vår jul 🙂 [håller tummarna nu för]

 • Liza skriver:

  Jag är trött på att spela TP och PÅ SPÅRET hemma nu så de vore kul o få hem något nytt spel 🙂

 • Sofia skriver:

  Jag älskar din blogg! =)

 • Karin skriver:

  Julafton firar vi, mitt livs kärlek och jag

  med god mat, klappar och mys ända tills nästa dag.

  Med detta spel kan vi framför brasan mysa

  och mitt leende ska då lyckligt och tacksamt lysa.

 • Kristin skriver:

  Julen är verkligen en spelhögtid i min familj. Alla involveras i spelandet och det brukar bli väldigt mycket skratt och högljuda diskussioner. Och medans vi spelar och visar vilka "nötter" vi är passar det väl jätte bra att samtidigt sätta i oss några av samma sort!

 • Malin skriver:

  Min 6 åring älskar ekorrar och leker gärna att han är en ekorre – med detta spel skulle vi kunna leka, lära och umgås – som små ekorrar 😉

 • Pernilla skriver:

  Så att familjenötterna kan lära sig något nyttigt.

 • Carro skriver:

  vem vann lap trayen? Jag är nyfiken på rätt svar…det fanns ju några bud på det!

  =)

 • Annelie skriver:

  Hahaha då kommer ju de äckliga hasselnötterna för en gångs skull till användning under julen. jag lovar ingen i min familj har någonsin knäckt en endaste hasselnöt men absolut ska de köpas in och ligga bland de andra goda nötterna och skräpa. Toppen att spela med dem istället.

  Kram och tack för en fin blogg att förgylla arbetsdagen med ibland.

  /A

 • Bim HD skriver:

  Ah… det spelet som ÄR så kul… och nu så är det snart jul… Sitta och knäcka nötter och vila sina fötter… Allt under det att man tar ett parti av spelet – och vinner förhoppningsvis innan dess just detta spelet…

  Må så grankott…

 • Anna skriver:

  Jag har så länge velat att min familj ska bli just en spelfamilj – tänk vad mysigt med hela familjen samlad framför ett spel, en si det går inte, en blir uttråkad, en är dålig förlorare och de andra två blir lämnade ensamna med spelet som inte kan spelas med färre än tre. Nu tror jag att räddningen har kommit – ett spel som man kan spela med något ätbart, för är det något som amn kan locka med hemma hos oss så är det det som man kan stoppa i munnen.

  Anna

 • stinis skriver:

  fiffigt!!

  önskar jag också var lite kreativ och fick lite fina idéer att skapa..

  ha d bra!

 • camilla skriver:

  Det skulle vara alldeles perfekt för vår familj. Vi spelade julklappsspelet förra året men iår blir det inga julklappar, bara till min systerdotter som absoult ska få julklappar. Men vi vuxna skippar det för att en del av familjen åker iväg efter jul och då inte har råd. Skulle vara perfekt med ett litet spel att spela efter maten!!!! istället för julklappspelet.

 • Lotta Hansen skriver:

  Hej!

  Vilket bra spel! Undrar om det går lika bra med jordnötter eller nonstop?

  Vi skulle bli jätte-glada om vi fick det!

  Kram Lotta med familj

 • Jessica Schultz skriver:

  Just nu känns det som allt går fel.

  Därför skulle vi kanske behöva ett spel.

  Då kan vi sätta oss ner tillsammans på jul,

  och bara ha kul.

  Så snälla låt oss vinna.

  Då är du en otrolig kvinna.

  "Älskar din blogg"

 • Anne skriver:

  Kanske spelet skulle få våran familj känna mera gemenskap

 • Anna skriver:

  Bästa kalendern finns hos Husmusen! Om jag vann spelet så skulle jag faktiskt inte behålla det själv utan ge det till min mamma i julklapp. Tror hon skulle bli jätteglad, dels för att hon gillar nötter och dels för att hon är lite av en ensamvarg.

  Kram Anna (som förövrigt har namnsdag idag…)

 • julia skriver:

  Hej du måste hjälpa mig! Just nu har UNICEF/Pampers en kampanj där man sjunger en låt så skänker dom ett vaccin till ett nyfött barn. Jag vill inte göra reklam bara rädda liv. Själv har jag en blogg men den läser knappt någon men du som har massor av besökare varje dag, kan du inte berätta för dom om det här? Allting är helt gratis, om du vill kan du ju läsa på Unicefs eller min blogg om det. Ha en fortsatt bra dag

 • Helena skriver:

  Jag vill ha!! Spelar annars filipin och det vore kul med ett till nötspel och så snyggt dessutom!

 • Maria Andersson skriver:

  Eftersom jag iår för första gången kommer att spendera julen med min pojkväns familj, skulle det vara ett bra och enkelt sätt att lära känna alla på, med ett spel.

 • Erica skriver:

  Vi behöver ett spel, därför att hela tjocka släkten kommer iår hel. Ett roligt spel sammanför alla, för bråk skulle jag på julafton inte palla.

  I värsta fall får jag väl köpa några andra spel innan jul, men det är inte som att vinna lika kul!

 • sussi fagerholm skriver:

  Vad ska vi annars göra,vi kan ju inte äta hela julen utan måste ha lite annat att syssla med,ungarna kan spela medans dom vänta på tomten så går tiden lite fortare.

 • Jaana skriver:

  Äntligen!!! Varje år när barnen var små så köpte jag ett varsitt spel och när min dotter var 10år så försökte hon på ett fint sätt berätta för mig att det bara var jag som gillade spel och inte hon. Det skulle vara SÅ KUL att få överraska med ett spel som passar en familj med vuxna tonåringar. Att få göra något kreativt ihop och mysa tillsammans är guld värt!

 • idalarsson skriver:

  asså guud! du måste hjälpa mig.

  jag vet att det finns hjälpsidor, men eftersom dom har så många att svara på och hjälpa tänkte jag att du kanske kunde hjälpa. iaf jag försöker och försöker och hur jag än gör så vill inte min header funka! (bilden högst upp)

  om du skulle kunna hjälpa mig är jag oerhört tacksam. 🙂 tack!

 • coolbettan.blogg.se skriver:

  Detta spel skulle hjälpa mig att komma över att jag är så dålig förlorare, många fiaspel med barnen har gått sönder när ilskan infunnit sig. Kub i trädgården får jag inte längre spela med familjen, maken skickar in mig eftersom jag blir arg och kastar pinnarna ut i skogen, måste komma över detta med ett spel som inte är farligt.

  Hälsningar

  coolbettan

 • Fanny skriver:

  Våra julaftonar brukar inte vara toppenkul. Men om vi fick detta spel skulle jag kunna utmana min morbror som alltid retar mig. Så skulle jag visa honom att jag visst är bättre än honom! Sådeså!

 • Malén skriver:

  I vår familj får de vuxna inga klappar,

  inte ens ett par grytlappar.

  På julafton sliter barnen pappret upp,

  och jag letar efter mitt namn med lupp.

  Det skulle vara roligt att få ett spel,

  då skulle julafton kännas lite mera hel.

 • Alla älskar vi ju nötter!

 • Angelica skriver:

  På vårt landställe, där min morfar vuxit upp, har vi haft ett liknande spel (men inte lika fint och rustikt) så länge jag kan minnas. Nu börjar det bli förstört.. Detta spel skulle passa alldeles utmärkt där, och jag gissar att det kan hänga med år efter år och bli en ny tradition för mina framtida barn och barnbarn!

 • Marielle skriver:

  Min pojkväns familj behöver ett annat spel än backgammon. Det är alltid kul med variation och dessutom är det himla snyggt!

 • Maja skriver:

  Jag och min familj behöver ha något att göra innan vi öppnar alla paketen!!

  😀

 • Maria skriver:

  Hemma hos oss firar ett gäng tråkiga vuxna och bara en liten tjej som snart ska fylla 12. Ett spel skulle vara ett jättebra sätt att ägna även min systerdotter lite mer uppmärksamhet på jul och göra något tillsammans som alla tycker är roligt. Och det där är ju så snyggt så det kommer stå framme där alla kan se det och inte gömt i ett hörn eller på golvet där man lätt glömmer bort det.

 • Maria skriver:

  Och så var det mailadressen då, som jag glömde i föregående inlägg.

 • e skriver:

  Eftersom jag är nötallergiker så vore spelet ett sätt för mig att få glädje av alla de där julnötterna för en gångs skull.

 • hanna skriver:

  Julafton firar jag med min pappa. Mamma jobbar, syster bor i Skottland och broder i Sälen. Så, vad ska jag och pappa roa oss med efter all julmat, Kalle Anka och klapputdelning? Jo, spela spel så klart! =)

 • Marie skriver:

  För en familj, som vår, som älskar att leka filipin är denna klockren!

 • Åsa skriver:

  Jag gör allt för att slippa spela vårt gamla nötta Nya Finans i år, ett nytt spel vore en verklig höjdare!

 • Ciccie Monrin skriver:

  Åh vad roligt med ett nytt spel!

  Då hela min familj reser bort över nyår, innebär det att jag får spendera julen med min pojkvän och svärföräldrar i år. Det är första året vi firar tillsammans, och då skulle ett spel lätta upp stämningen rejält! 🙂 Det skulle vara riktgit roligt också!

 • Johanna skriver:

  Min pappa är matematiklärare och min lillebror studerar matematik, så de brukar utmana varandra och oss familjemedlemmar i olika schack-liknande spel under jullovets långa kvällar. Dessutom har vi alltid nötter framme i vårt hus, så detta vore en perfekt present åt min far 🙂

 • Johanna skriver:

  Min pappa är matematiklärare och lillbrorsan studerar matematik, så de brukar utmana varandra och oss familjemedlemmar i olika schack-liknande spel under jullovets långa kvällar. Dessutom har vi alltid nötter framme i vårt hem, så detta vore en fin present åt min far 🙂

 • SMÄM skriver:

  jag får inte fira jul med min familj i år… tvingas fira med svärfamiljen. ett nötspel från sverige kan nog lätta upp stämningen i england 🙂 så kan jag även passa på att introducera den svenska nöttraditionen kring jul.

 • Ann-Helen Andersson skriver:

  …här hemma sitter man och tre barn som fastlimmade vid datorerna… hade varit toppen att vinna ett spel att locka dem med -komsi,komsi!! Det och en skål med julgodis, hjälper inte det ja då vet inte jag..! 🙂

 • Ann-Helen Andersson skriver:

  …här hemma sitter man och tre barn som fastlimmade vid datorerna… hade varit toppen att vinna ett spel att locka dem med -komsi,komsi!! Det och en skål med julgodis, hjälper inte det ja då vet inte jag..! 🙂

 • ljung skriver:

  För när det fans barn i tomteåldern kom alltid tomten med många spel. Den tiden är nu förbi, men kul vore det att få uppleva detta ånyo.

 • JOSEFINE skriver:

  godnatt 🙂

 • Jeanette skriver:

  iår är det första gången som både min och sambons familj firar jul ihop och då hade det varit perfekt att ha ett roligt spel som tidsfördriv

 • Maria skriver:

  I år blir det bara jag, min kille och våran lilla bebis som firar julafton ihop. Övriga delar av familjen är bortresta på olika håll, så vi skulle kunna behöva en rolig aktivitet i form av ett spel för att förgylla kvällen lite extra!

 • Maria skriver:

  I år blir det bara jag, min kille och våran lilla bebis som firar julafton ihop. Övriga delar av familjen är bortresta på olika håll, så vi skulle kunna behöva en rolig aktivitet i form av ett spel för att förgylla kvällen lite extra!

 • Sara skriver:

  I min familj är egentligen ingen särskilt spelintresserad, men det här fina spelet skulle nog kunna få dem på andra tankar, dessutom är det ju ett av få spel som är tillräckligt snyggt för att få stå framme.

 • Linda B skriver:

  detta spel vore perfekt för min familj dels för att vi har ont om sällskapsspel, dels för att chansen att nötterna äts upp ökar=)

 • Helena skriver:

  Hjärngympa och klurighet i jul

  det blir jättekul

 • millah skriver:

  Eftersom vi spelar alltid spel och umgås på julafton. Och en förnyelse av spel vore ju verkligen perfekt.

 • Cicci skriver:

  Vi skulle verkligen behöva ett spel i familjen/släkten! När klockan börjar närma sig 8 på kvällen och alla julklappar är uppackade, ris a la maltan uppäten och alla är lite sega och trötta men det samtidigt är lite för tidigt att bege sig hemmåt -DÅÅÅÅ skulle verkligen ett nytt spel behövas för att liva upp stämningen något!

 • Katarina Rosenqvist skriver:

  Det är tidernas snyggaste spel och jag är värd ett snyggt spel efter år av studier. Nu, strax efter jul är jag färdig mattelärare och vad passar då inte bättre än ett vackert matte/nötspel så att jag kan underhålla mina kunskaper och spela med mina nya elever i januari. Jag önskar mig verkligen detta nötspel!!!

 • Johanna skriver:

  För att min familj och jag har tröttnat på att spela TP jämt och är på jakt efter ett nytt spel, kanske är detta passande.. Det tror jag : )

 • Sanna skriver:

  Nu är ju detta alldeles för sent för själva tävlingen, det fattar ju jag också men jag funderar på om man kan köpa spelet någonstans nu så här i efterhand? Är nämligen stort backgammon fan!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *