Annons

19 december – dagens tävling i Adventskalendern

Idag har du chansen att lägga vantarna på en av Tove Admans tjusiga betongljusstakar, som jag bloggat om tidigare då jag köpte dem på Söderläge i somras. Du kan vara med och tävla oavsett om du har en blogg eller inte och allt du behöver göra för att delta är att svara i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att ange din mailadress i kontaktformuläret (obs! den syns inte för de andra bloggläsarna). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Allt du behöver göra för att delta är att svara på frågan: Varför vill just du vinna ljusstaken? Motivera!

Tävlingen är avslutad:
Grattis till MrsBandco som vann ljusstaken för den här fina motiveringen.

På Gotland jag först såg dig
du ljuva ting i betong.
Du fick mitt hjärta att klappa
och brista ut i chanson.

Sen dess jag burit en längtan
möts vi åter nånsin?
Så, här och nu, vill jag fråga
du ljusstake, vill du bli min?

Kategorier:

Kommentarer

 • Jenny skriver:

  Åhhhhhhh!!! JAG ÄLSKAR TOVE ADMANS FINA SAKER!

  Jag vill denna stake ha

  älskar hennes saker som jag sa

  Tänk att här på bloggen vinna

  när jag letat på stan utan att den finna

  Snälla tomten…

 • Anna R skriver:

  Jag älskar kombinationen av betongens ruffhet och designens mjuka vackra former. Ljusstakarna är helt enkelt ruskigt snygga!

 • Jonna skriver:

  Ljusstakarna representerar min inredningsstil. Industriella material i mjuka former. Love them!

 • lillamy skriver:

  Jag gillar kombinationen av betongen och det "lulllulliga".Häftigt!

 • Malin skriver:

  Älskar kombinationen utav betong och glamour 🙂

 • Katinka skriver:

  Jag hoppas vinna dessa ljusstake som kombinerar gammal form i nytt material med resultat en modern klassiker – perfekt!

 • Caroline skriver:

  Det finns inget bättre än att ha lägenheten fylld av tända ljus – speciellt så här i jultid men även året runt. Tove Admans ljusstake är dessutom en riktig fröjd för ögat och förgyller i sig själv.

 • syster ruffa skriver:

  Fascineras av detta simpla men otroligt vackra och användbara material, och har själv använt betongen till både köksbänkar samt golv.

  Adman & co är en stor inspirationskälla som verkligen visar vad betongen går för! Det är endast fantasin som sätter gränser…

  Betongen fascinerar och förför.

  En adman-stake mig starkt berör,

  en vacker tingest av betong som sig bör,

  den riktigt varmt i hjärtat mig gör!

 • Anna skriver:

  Men vad lustigt – jag satt precis igår och funderade på om jag äntligen skulle göra slag och köpa mig en…

  Ljusstaken har jag suktat efter i mååånga år utan att jag riktigt har fått med mig den hem från Gotland (där jag tycker att den ska köpas av någon anledning).

  Jag hoppas också på tur! God jul!

 • Matilda skriver:

  För att jag nästan aldrig vinner något och dessa tycker jag är ursupersnygga och vill verkligen vinna. Jag har ingen bättre anlending än så, utan hoppas att den kan räcka denna enda gång. håller tummarna

 • AnnikaG skriver:

  De här ljusstakarna har jag drömt om länge…

  och hos husmusen jag finner

  ljusstakarna som mitt hjärta vinner.

  Betong är pampigt och stilrent och passar in i olika inredningsstilar.

 • emilou skriver:

  Den skulle passa perfekt i vår nya sekelskifteslägenhet! Jag skulle bli väldigt glad om jag vann den!

 • Mrs. b skriver:

  På Gotland jag först såg dig

  du ljuva ting i betong.

  Du fick mitt hjärta att klappa

  och brista ut i chanson.

  Sen dess jag burit en längtan

  möts vi åter nånsin?

  Så, här och nu, vill jag fråga

  du ljusstake, vill du bli min?

 • Cecilia skriver:

  Så fantastisk med sin råa "look" och så snygg den hade blivit i min ljusstake-samling.

  Jag har ställt ljusstakar i olika material/utseende tillsammans på ett sidebord och denna i betong skulle vara "pricken över i".

 • Cicki skriver:

  Skulle vilja vinna en för att ge till min man, han jobbar på ett företag som tillverkar hus av betong, medans jag jobbar med trä. Vi diskuterar alltid vad som är vackrast och dessa kunde ge honom några extra bra argument för hans element

 • Malin skriver:

  En ljusstake i betong

  det får mig genast igång

  jag brister ut i hyllningssång

  denna passar både i trädgård och salong

  väntan på tomten blir lång

  önskar mig denna på en gång

  hoppas nu på framgång…

 • Hård som sten men med ljus i mitt hus

  Vill jag gärna vinna denna från en himla bra husmus!

 • Nettan skriver:

  Hej Husmusen!

  Jag vill gärna vinna ljusstaken för att jag ÄLSKAR alla Tove Admans produkter!!! Betong är ett härligt material och jag skulle bli så jätteglad om just jag vann!

  /Nettan

 • Åsa skriver:

  Hade jag haft råd hade jag ägt mycket av Tove – ångrar fortfrande mitt icke köp på Gotland år 2000 hos just Tove Adman! Hmmm ljuvligt med betong och den vackra formen./Åsa

 • /B skriver:

  Det är alltid snyggare med tre än två tillsammans och mitt betongpar här hemma saknar sin kompis.

  komsi komsi

  😉

  /B

 • Vera skriver:

  Vackra ljus i mörkret hade varit som balsam för själen.

 • Sanna skriver:

  Jag skulle vilja vinna dem för att kunna ge mitt ganska strama hem en mjuk touch. För trots betongens hårdhet så ser ljusstakarna mjuka ut.

 • Iris skriver:

  Jag vill vinna dem eftersom de helt enkelt är jättefina, och jag har inga fina ljusstakar hemma.

  Kram /Iris

 • Antar att min enkla motivering kanske inte slår så högt i sällskap med fina rimmen ovan. Jag vill vinna ljusstakarna för att de är så fantastiskt vackra, helt enkelt!

  Kram Åsa

 • Emelie LH skriver:

  För att de är så otroligt fina och skulle passa perfekt i min nya studentlägenhet jag flyttar till efter sommaren!

 • AnCa skriver:

  Ljusstakarna representerar för mig en blandning av olika stilar, precis så som det ser ut hemma hos mig! Snälla tomten!!!

  Kram från en riktigt snäll AnCa

 • Lotten skriver:

  Jag hade en sådan ljustake som tyvärr gick sönder och den var högt älskad! Jag älskar blandningen av det hårda, tuffa och det mjuka fina….. Jag vill VERKLIGEN ha en ny!

 • Anouk skriver:

  Tycker det är vackert i en inredning med höga saker, kanske blir det en slags balans då. Den här ljusstaken är hög och tuff med sin råa yta.

 • Rebecka skriver:

  Ljustakarna får mig att tänka på grekland. Älskar grekland! Skulle bli fint att inreda med! Kraam*

 • Annika skriver:

  Tove Admans ljusstakar har stått högt upp på min önskelista allt för länge! 😉 De är underbara!

 • Åh, Tove gör så mycket fint.

  Tack för din hälsning i vår svåra stund, det värmer verkligen!

  Kram Karin

 • Ann-kristin S skriver:

  Jag bara älskar betong och dessa ljusstakarna är ju bara så vackra

 • Madeleine skriver:

  En klassiker i betong,alldeles alldeles underbar..Står högst på min önskelista(tror tyvärr inte tomten kommer med den..)Får hoppas på tur här:)

  Ha en underbar helg/Madde

 • Elin skriver:

  På mitt jobb skapar vi stora byggnader av betong, parkeringshus, broar och tunnlar. Att placera dessa ljusstakar i vårt fikarum skulle ge en fin kontrast till hur betongen kan användas. Skulle nog få de flesta betongarna att le lite i vardagsstressen.

 • hettie skriver:

  tuffa, tunga ljusstakar som inte skulle blåsa omkull i första taget på min balkong. Vackra även utan ljus. Och vid mera vindstilla förhållanden skulle de sprida vackert ljus över härliga utomhusmiddagar nästa sommar!

 • Ann skriver:

  Hej, Jag skulle vilja vinna för jag är student och har aldrig några pengar över till vackra saker, så jag skulle vilja önska mig dessa i julklapp till mig själv. Kram från Ann, Nyköping!

 • Inredningsgalen skriver:

  Helt underbara, vem skulle inte vilja ha dessa på bordet där hemma. Mitt eller vårat hem går i svart och vitt men grå inslag, de skulle verkligen göra sig på vårat gamla fina vardagsrumsbord som går i ruffig stil, precis som ljusstakarna. Dessutom kommer de vara perfekt till nyårs dukningen som sker på en vit gammal linneduk med matchande servetter, kommer bli underbart! Håller tummarna och hoppas!

 • Peter skriver:

  En bättre julklapp än en kalsong

  är ju en ljusstake i gjuten betong.

  Den skulle värma i vår kalla boning

  med ett ljus i denna rejäla doning.

 • Karin skriver:

  Imorrn går flyttlasset från en sunkig lägenhet i ett ganska otrevligt bostadsområde till vårt nya hus som har det perfekta centrala läget! Vi har renoverat som dårar de senaste två månaderna och nu börjar det äntligen bli fint. Dessvärre har vi inte råd att köpa så mkt prylar att piffa upp huset med men ett par såna här ljusstakar skulle passa perfekt! Jag kan redan se flera platser där de skulle kunna förgylla tillvaron.

 • Susanne skriver:

  Ljusstakar är något som jag skulle vilja ha massor av,…och denna är lite mer åt den romantiska stilen som jag verkligen gillar! Hoppas hoppas att det är min tur att vinna idag,…

 • Carolina skriver:

  Vi i ett riktigt gammalt hus nu bor,

  stormen och regnet kring våra knutar snor…

  Behöver något vackert att sätta ljus inuti,

  så vi förkylda hela vintern slipper att bli!

 • Tereze Kirch skriver:

  Trevlig helg och god jul på dig 🙂 Kram!

 • Ruut skriver:

  Let's sing our song

  – den i betong.

  Snart är långa januari här

  snål, kolsvart och full av besvär.

  Då kommer jag att behöva design

  det hjälper mot allt, anytime!

 • Mija skriver:

  Min sambo gillar betong i inredningen väldigt mycket medan jag länge varit tveksam. Dessa ljusstakar har dock fått mig på andra tankar, de är ju underbara! Något för oss båda med andra ord.

 • Helén skriver:

  Ett litet ljus i alla hus, det är så bra det ska man ha. För det är mörkt i hela världen och då behövs så många ljus!

 • Karin skriver:

  Att inreda med betong var för mej helt otänkbart för några årsen. Men nu tycker jag om den tuffa stilen som betong ger. Hoppas nu att få vinna dessa tuffa stakar, dom skulle passa väldigt bra hemma hos mej.

 • Helene skriver:

  Dom skulle vara sjukt snygga på vår veranda! Älskar krocken mellan det skira i mönstret och den mer brutala betongen!!

 • Marit LE skriver:

  Mitt motiv för att vilja vinna ljusstakarna är enkelt:

  De är bland de snyggaste, mest estetiska jag någonsin sett!

 • malin skriver:

  Vill ju vinna dessa fina

  annars börjar jag att grina

  mitt på bordet ska de stå

  tills jag blir gammal o grå

  varje kväll ska de brinna

  jag vill ju dessa vinna

  //malin

 • Lizaloop skriver:

  Åh de där vill jag vinna för jag behöver en glädjespridare nu när KAFFET ÄR SLUT och det är 1,5 mil till närmsta affär……

 • Zändee skriver:

  Alla rim om stake låter så sexistiskt så jag väljer en annan utväg 🙂

  Vi har precis fått vårt badrum renoverat och dessa ljusstakar skulle passa perfekt in där, det blir många ljusa kvällar 🙂

  Kram!

 • whynja skriver:

  Tove Adman; jag gillar det mesta som hon har gjort. Läste en artikel om hennes hem i någon inredningstidning för länge sedan, och det var där jag fick upp ögonen för henne. En sann estet! Dessutom har jag hennes ljusstakar i matt stål, och de skulle se ännu snyggare ut i en grupp tillsammans med en betongljusstake.

 • therese skriver:

  Dessa skulle sitta fint,då jag ska flytta till hus.

  Passar fint till min inredning.Skulle sitta fint i mitt vardagsrum vid öppna spisen.Tycker dom är kanon fina.

 • Malin skriver:

  Hej! Jag har desperat försökt att skapa julstämning hemma, men med en liten kattunge är det omöjligt att ha gran eller julpynt framme. Han har ju sönder allt! Men en betongljusstake ska väl den lilla krabaten inte kunna rå på?

 • Anna-Karin skriver:

  Jag vill vinna dessa ljusstakar då jag tycker att dem passar till allt! Betong är ett super material! Hårt men vackert!!

  Hoppas! GOD JUL!

 • Katrin Hansson skriver:

  För jag är värd dom för jag sitter här hemma sjuk 5 dagar innan jul med en pigg ettåring och skulle på julbord med jobbet ikväll.

 • Mickeyy skriver:

  Ska jag vara ärlig så är detta första(dock absolut nu ej sista) gången som jag ser Yove Admans verk, de är fantastiska! Skulle sitta riktigt bra nu när jag ska flytta hemmifrån och fruktar en IKEA inredning om jag inte vinner stort på lotto innan nästa år. Lyxa till min vardag lite Husmusen! 😀

 • Karin skriver:

  Åååå är det inte det finaste som nånsin skådats?! =)

  Jag önskar ljusstakarna vinna

  då kan jag total jullycka finna

  ljusen i stakarna ska hela julen brinna

  och jag ska hålla koll så att inte stearinen börjar rinna

  GOD JUL till alla och envar

  Hoppas att ni har några pepparkakor kvar!

 • Denise skriver:

  Industrimaterial möter design i en lysande skapelse som längtar att få kasta ljus över saker i mitt hem. Jag vill, vill, vill… att den ska bo hos mig.

 • Pamela skriver:

  Jag vill vinna denna ljusstake för att jag ÄLSKAR stilen på den,den är rå i materialet,betong,men samtidigt barock i stilen,en underbar kombination!Den skulle få pryda vårt sovrum som är en kombination av stora barock-speglar och strama linjer 🙂

 • Ina skriver:

  Hantverket i kombination med stilen är underbart, hela hemmet består av detta och jag har inte fått nog. ;0)

 • Erica skriver:

  Jag önskar mig dessa för att jag älskar saker gjutna av betong, men har inte talang nog att tillverka det själv! 🙂

 • Anna skriver:

  För att den är så &#"¤%"#& SNYGG!!

 • Liza skriver:

  Jag försöker samla ihop nya saker då vi ska flytta från 60 kvm till 156 kvm, har inte direkt saker att fylla de med och dessa skulle passa SÅ fint i vardagsrummet (",)

 • Monnah skriver:

  Jag älskar den här ruffigt romantiska och rackarns snygga ljusstaken och vet att den skulle göra vårt hem ännu mer hemtrevligt!

 • Matilda skriver:

  För några år sedan försökte jag göra en egen betongljusstake, den blev sådär, men jag gav den till min pojkvän (nu mera man) iallafall. Den kommer fram ibland, men det skulle vara kul med en "riktig" och riktigt snygg betongljusstake.

 • Johanna P skriver:

  Hej!

  Om jag vinner ljusstaken skulle jag ge dem till min snälla mamma som skulle behöva något såhär fint. De är verkligen underbara!

 • Sara skriver:

  jag älskar toves betongljusstakar och har kollat på dem länge, önskat mig dem i present men har aldrig fått dem.. jag är en ljusoman som tänder ljus varje kväll året om, och ingenting slår skenet av levande ljus 🙂 den skulle passa så fint hemma hos oss, vi blandar shabby chic med new england, och den skulle pryda sin plats på bordet brevid vår brasa 🙂

  stor kram sara

 • MiaHB skriver:

  Jag skulle vilja vinna dessa underbara stakar för att de så på pricken stämmer in på min definition av supersnyggt! De har lite av en shabby chic känsla och skulle verkligen vara pricket över i:et här hemma och något jag skulle njuta av många, många år framöver!

 • Maria skriver:

  En stake så snygg och läcker

  kraftig men ändå smäcker…

  passar på mitt snygg-bord

  ge mig den och lyckan är gjord

 • Sofia skriver:

  Jag vill vinna för den skulle passa så bra till vardagsrummet som ska få en makeover.

 • Anne skriver:

  Eftersom jag har mycket sten i mitt hem skulle dem här ljustakarna passa perfekt med sin rustik stil.

 • josefin skriver:

  jag har fått ljuslykteförbud av min sambo! har i alldeles för många år förköpt mig på fina små ljuslyktor av alla slag och dessutom fått massor i födelsedagspresent och julklapp. nu svämmar lägenheten över av dem och jag får inte skaffa flera. men en ljusstake däremot – några sådana regler finns det inte. dessutom vore det fint med något som "stack upp" bland alla små fina lyktor.

 • Jenny Lundin skriver:

  Nyinflyttad i nyrenoverad lägenhet vilket förstås är helt underbart men både väggar & hyllor gapar tomma. Att få den där rätta ombonatkänslan i ett nytt hem kräver tid & inte minst; de små detaljerna som är ack så svåra att finna. Så, snälla Tomten, hjälp mig att göra mitt hem lite mera inrett & ombonat såhär ett par dagar före jul! Ljusstakarna skulle definitivt ta mig ett rejält kliv på vägen.

  Häslningar, Jenny

 • Pierre Sivertsson skriver:

  Ohhh vilken perfekt julklapp det skulle vara till min mamma

 • Madeleine skriver:

  Jag och min pojkvän har precis gjutit två betong bord som skall stå i vardagsrummet och hallen, vad hade vart bättre än två ljusstakar som ser ut som om de växer ut ur bordet ? Inget tror jag 😉

 • Susan skriver:

  fin blogg 😉

 • Birgit H skriver:

  jag skulle gärna vilja ha dessa fina ljusstaker att förgylla mitt fikabord för jag fyller år idag

 • Camilla skriver:

  Hej, första gången jag tittar in på din sida (tror jag…) och upptäcker en kul adventskalender. Jag skulle gärna vilja vinna en ljusstake då vi håller på att renovera sovrummet och har köpt en ny byrå där den skulle passa fint.

  Ha en bra eftermiddag!

 • Ellinor skriver:

  Min mamma hade hoppat av glädje om hon hade öppnat sin julklapp från mig och dessa fina ljusstakar hade legat i paketen.

  Jag har själv gjort ett par betong ljusstakar till min kära mor en gång, de börjar ge vika eftersom hon använt dom i flera år så de är i stort behov av att bli utbytta. Tove admans ljusstakar hade varit de perfekt ersättarna ! 🙂

 • Petra skriver:

  I love! Dom skulle bli flitigt använda, jag älskar tända ljus och att titta in i ljuslågan!

 • M Andersson skriver:

  Kommer att passa perfekt till vårt uterum som vi använder sommar som vinter då vi har det mysigt

 • Anki skriver:

  Idag får vi hem vår nyinköpta byrå till hallen. Det vore helt underbart att få något att ställa på byrån också. Betongstakarna skulle matcha den rostfria skorstenen som går upp till taket i hallen.

 • maria skriver:

  För att dom är fina!

 • Pelle skriver:

  De senaste tio åren har jag inte en endaste gång lyckats ge min sambo en julklapp som hon inte bytt på juldagen. Om jag vinner den här så kommer jag garanterat att lyckas med föresatsen att ge henne något som inte åker ut dan därpå.

 • Charlotte skriver:

  Eftersom min make,

  helt saknar stake

  att på egen hand veta

  var klapparna leta!

  Hoppas jag på att vinna

  denna ljusstakens gudinna

 • Sanna skriver:

  På mitt köksbord i glas

  Tove Admans ljusstakar i betong

  Passar vardag som kalas

  Vackert som julänglars sång!

 • Birgitta Lundberg skriver:

  Jag försökte göra likadans själv i somras och misslyckades totalt. Helt ärligt liknande de mer något som inte passar sig att nämna här.

  De skulle lysa upp här i djupaste Norrland då vi har mörkt dygnet runt den här årstiden!

 • Katja S skriver:

  För att de skulle passa perfekt på vår byrå i hallen. // Katja

 • Cissi skriver:

  Romantiska krusiduller i rå betong ger mig ha-begär. De här ljusstakarna är brutalsnygga helt enkelt!

 • Anneli Cardeberg skriver:

  Jag älskar att tillverka saker i betong men såna här går över min förmåga.De skulle verkligen matcha mitt egengjorda betongfat och skulle vara fantastiskt kul att få ge till sig själv i julklapp.

 • Jim skriver:

  Vill inte vinna ljusstakarna, men din blogg är skitbra. Massor av inspiration att hämta!!!

 • anna skriver:

  Till sommaren hade jag tänkt att bli med växthus. Huset kommer att fyllas med tomater, gurkor, melon och vin (det kommer säkert bli alldeles för fullt för fort.) Längst in tänkte jag skapa en mysig vrå där vi kan sitta och njuta på kvällarna, just där skulle dessa ljusstakar bli som pricken över i:et.

 • Elin skriver:

  För att jag har velat ha dessa länge!!

  Och jaghar varit snäll i år – ganska iallafall:))

 • jennie skriver:

  förra året gav jag en sån här till min syster i julklapp. i år skulle jag, om jag vinner, ge den till min mamma som hobbyjobbar i betong. förutom att njuta av vacker form skulle hon få lite inspiration tills vädret blir varmare och betongsäsongen börjar!

 • Kristin skriver:

  Min pojkvän har verkligen specfik smak, det är inte mycket som faller honom i smaken, men dessa tyckte han faktiskt var riktigt fina. Vore underbart att ha något hemma som vi båda tycker lika mycket om 🙂

 • Dessa ljusstakar är så vackra. När nutid möter dåtid då uppstår sådana här spännande fusioner. Klassisk form och modernt material – en spännande och underbar detalj för hemmet.

 • Gudrun skriver:

  I min dotters etniska hem samisk/thailändskt (vårt ursprung) skulle dessa betongljusstakar passa in. de är rustika. Super snygga

 • › K a т т a skriver:

  Min mamma är besatt av betong och tycker det rent ut sagt är skit snyggt. Så jag skulle vilja vinna till henne.

 • e skriver:

  Jag skulle vilja vinna den för att den är jättesnygg och passar in i vårt hem och för att jag är uttråkad av att ligga hemma med influensa istället för att komma i julstämning.

 • Christina skriver:

  Wahoow—vill ha, läckra!!!

 • Ja, jag skulle vilja ha dessa underbara, helt fantastikt fina ljusstakar. Jag är helt enkelt värd dem!

 • Amelia skriver:

  Denna vinst med ljus mitt hem förnyar

  sprider värme och skringrar mörka skyar,

  i mökra juletid skiner ljuset

  som tinar det som är fruset

  tänk att i Tove Admans stake hoppets ljus få tända

  och alla mina goda juletankar till Husmusen få sända

 • stinis skriver:

  najjs!

  lite nytt med betong 😛

  kreativt.

  kram

 • stinis skriver:

  najjs!

  lite nytt med betong 😛

  kreativt.

  kram

 • stinis skriver:

  najjs!

  lite nytt med betong 😛

  kreativt.

  kram

 • eva salomonsson skriver:

  Jag bara älskar ljusstaken!!!!!!!!!!!!

  Vad mer kan jag säga….

 • Varför? Jo för att jag börjar jobba snart efter ett års mammaledighet och kommer att behöva allt mys-pys som går att få när jag kommer hem trött och sliten efter en dags hårt arbete.

 • Jeanette skriver:

  Vi har stora vita fönster och de är väldigt tomma just nu. En grå ljusstake skulle passa perfekt i våra fönster – framförallt nu när det är så mörkt ute.

 • Daniel Östlind skriver:

  De vore riktigt coola i mitt vardagsrum. Jag skulle ställa dem på mitt vardagsrumsbord, så skulle hela rummet genast kännas klassigare!

 • Maria skriver:

  Dessa urtjusiga ljusstakar vill jag bara ha.

  Materialet skulle passa mig och mina busiga katter perfekt. Verkar både hållbar och snyggt.

  //Ia

 • Linda skriver:

  Ah just för att vi renoverar o behöver nya fräscha inredningsdetaljer, och för att dessa hade jag inte köpt själv utan ngt mera "vanligt" hade det blivit därför skall jag vinna för att jag måste våga mer på inreedningsbiten!!

 • Carro skriver:

  Just nu sitter jag och kämpar med en c-uppsats om svensk designhistoria. Dessa ljusstakar skulle kunna bli en vacker belöning på allt arbete jag har lagt ner. Och de borde absolut skrivas in i designhistorien!

 • ÅsaGåsa skriver:

  Jag leker en hel del med betong, men jag slaskar och spiller och föremålen blir sneda och vinda… 😉

  Tove Admans betongkonst är något jag bara drömmer om, men kanske kan drömmen bli sann? Precis som många andra fänglas jag av betongens råhet kontra findetaljerna.

 • Jessica skriver:

  Perfekt att slå min man i huvudet med när han inte gör som jag säger 🙂 GOD JUL!!!

 • Stämningsfullt skriver:

  Hej!

  De där ljusstakarna har jag önskat mig från första stund!! Älskar dem och de skulle bli en perfekt julklapp till mig själv 🙂

  Kram!

 • Pernilla skriver:

  Gud så vackra, dom hade passat in perfekt i vårat sovrum. Stilen överrenstämmer perfekt=)

 • SaraChristina skriver:

  Trevlig blogg! Alla kan gärna kolla min, jag brukar filma och skriva om vad som händer varje dag, lite humor och om min musik. Så lyssna gärna på den med! =) OCH JAG HAR SÄTT ETT HUS 😀 inte vilket som helst 😉

 • Jessica Schultz skriver:

  Vi flyttar snart till hus, då skulle det passa bra med något nytt och snyggt.

 • Caroline skriver:

  Hej!

  Den 19 december för sex år sedan fick min mamma sitt cancerbesked. Nio månader och tio dagar senare förlorade hon kampen….. Tiden innan jul har de senaste åren blivit bättre sedan mina döttrar kom.

  Att få tända "mammas ljus" den 19 december i dessa vackra ljusstakar skulle kännas bra!

  Trevlig fredagkväll/Caroline

 • Lingonfia skriver:

  En ljusstake som till och med är vacker utan ljus!

  Den skulle pryda mitt hus,

  så snälla mus…

 • Anna E skriver:

  Har som många andra suktat länge efter denna vackra skapelse. Vacker som den är men ändå tuff, kan det blir bättre!

 • Sara skriver:

  I januari så ska flytta till andra delen av landet ca 180 mil från släkt och vänner. Mitt första boende hemifrån blir ett litet korridorrum som jag ska rymmas i medan jag följer min dröm och pluggar det som mitt hjärta vill och inte andra. Jag vill vinna för att den ljusstaken skulle lysa upp mitt lilla rum och lysa min väg genom studierna. Tänk vilken vardagsglamour att få släcka ned hemma och bara låta ett blockljus plaserat på den fina ljusstaken sprida lite hemtrevnad och avslappning efter en lång dag i skolbänken. När jag skaffar mera vuxenpoäng någon gång i framtiden och köper hus så ska den få bo i min ombonade vinterträdgård bland ljuslyktor, tekoppar och kakfat. God jul!

 • Lotta skriver:

  Skulle vilja vinna dessa fina stakar till vår nyköpta våning som vi flyttar in i 1/2, det blir tyvärr inga pengar över till lull lull eftersom det ska skaffas saker som nytt kök och bad.

 • Maja/Cactusvit skriver:

  Oj vilka vackra ljusstakar! Det där med lotterier och tävlingar brukar inte riktigt vara min grej. Har väl vunnit 25 kr på Triss som mest. =) Tänkte mest kika in här hos dig och önska dig en god jul och ett gott nytt år! Kram

 • Johanna skriver:

  Jag skulle vilja ha dedär ljusstakarna, för jag vet att min mamma skulle älska dem. Hon har gjort väldigt mycket för mig, och jag har haft en lång period då jag verkligen inte mått bra. Hon har alltid stått vid min sida och stöttat mig, hon ställer alltid upp för mig under alla udda situationer man kan tänkas komma på. Jag vill ge henne den julklappen hon förtjänar, men tyvärr är min ekonomi inte speciellt stor.. Jag vet att ett par ljusstakar kanske inte är tillräckligt för allt hon har gjort, men det är ändå en bit på vägen.

  tack för chansen att vara med i tävlingen, din blogg är verkligen jättefin! kram, johanna.

 • petran skriver:

  betong är ett underbart matrial! Jag älskar att blanda hårt å mjukt, då jag har en stoooor kärlek till textiler blir det en härlig brytning. Sten och betong mot textiler och mjuka gosiga matrial är en lyckad stilbrytning enligt mig =)skulle passa fint hemma! =)

 • jeanina ekeberg skriver:

  Har köpt barock skrinet från tove till min syster i julklapp, men har varit nära på att riva upp paketet flera gånger för att jag vill ha det själv! Dessa ljusstakar kan få mig att faktiskt vara den givmilda lillasyster jag är!

 • Elina skriver:

  För att de skulle passa jätteba i min första lägenhet som jag ska skaffa under 2009 🙂

 • Jessica Eriksson skriver:

  för att jag strax ska flytta hemifrån och gärna skulle se något sånt här fint i min lilla lägenhet 🙂 skulle vara kul med något nytt och fräscht bland alla möbler och inredning jag kommer få med mig från familj och släkt.

  [email protected]

 • Lotta skriver:

  Hej!

  Jag skulle gärna vilja ha dessa ur-snygga ljusstakar..för att de skulle passa så fint på mitt jul-bordet! GOD JUL!!

  Lotta

 • Jane skriver:

  För att den skulle bli pricken över i, på den varmt rödbruna fönsterbrädan i mitt vackra köksfönster från 1900-talets början. Och dessutom skulle det vara en rolig "twist" eftersom utsikten från fönstret är Finja betongfabrik, om än långt borta.

 • Emma skriver:

  För att de skulle perfekt in i mitt rum:)

 • Eva H skriver:

  Dessa stakar skulle bli jättefina på min köpmannadisk.

  :¤)

 • Engla Hakon skriver:

  De hade varit så fina på mitt betonggjutna trådgårdsbord. Mossan och lavarna har börjat sätta sina spår på bordet och det är bara sååå fint. Ljusstakarna hade varit kronan på verket!!!

 • Camilla skriver:

  Tänk så roligt det vore att för en gångs skull ha turen på sin sida och vinna något jag verkligen vill ha… Ljusstaken skulle jag ha antingen i vardagsrummet eller i sovrummet eller varför inte i badrummet… Tänk så mysigt att tända ljus innna man kliver ner i det varma skumbadet…

 • Anna skriver:

  Dom är ju bara helt underbara!

 • vivi skriver:

  Ljusstakarna skulle min man gilla. Han gillar det råa och tuffa, jag gillar det guldiga gulliga. På så sätt blir bådas smak representerat hos oss.

 • Åsa skriver:

  Jag vill vinna därför att ljusstakarna är så otroligt snygga & skulle passa enormt bra hemma hos mig 🙂

 • Helen skriver:

  Jag skulle vilja vinna en sådan snygg ljusstake för att den skulle passa alldeles utmärkt på våran altan. JAg älskar när man tar en form och fyller den med något oväntat, betong i en "elegant" ljusstaksform.

 • Maria skriver:

  För att jag jobbat och slitit som ett djur de senaste veckorna och dessutom ska jobba under mellandagarna… Det kräver lite uppmuntran och vad vore då bättre än att få vinna dessa underbara ljusstakar som jag trånat efter länge!

 • RB skriver:

  Strax lucka nummer nitton stänger

  så jag gör ett försök i sista minuten

  jag mig fast i hoppet hänger

  för högt på önskelistan står ljusstake som är gjuten

  En Fridfull Jul och tack för en inspirerande blogg!

 • linah andersson skriver:

  Jag vill hemskt gärna vinna dom för att kunna ge till min underbara faster som har en otroligt svår period i livet just nu då hon förlorade sin man hastigt och tragiskt. Hon är den som inspirerat mig och jag tror jag fått mina pysselgener ifrån. Hon brukar i vanliga fall pyssla med betong själv och nu tror jag det dröjer innan hon finner inspiration att greja igen. Tror hon skulle bli jätteglad för dom. Kram Linah

 • Elisabeth skriver:

  Ljusstakarna är verkligen helt underbara. Jag älskar att de är så romantiska och svulstiga utan att bli banala eller "för mycket". Tänk att valet av material kan göra så stor skillnad för hur man uppfattar ett föremål! Jag skulle bli överlycklig över att få ha en av dessa i mitt hem!

 • Nina skriver:

  Jag blir lätt vinterdeppig. Att tända ljus och njuta av dagens lilla sol är livsviktigt för mig. Om jag får tända ljus i en så här finns ljusstake höjs glädjen till en lite högre nivå!

 • Stefan W skriver:

  Läs mitt nya inlägg som handlar om DRICKSVATTEN! Du kommer nog lära dig massor av saker du inte visste!

 • Sanna W skriver:

  Jag står inför en stor och omfattande tenta, jag kommer behöva sitta mer eller mindre hela juluppehållet och plugga. I allt detta jobbiga skulle jag behövas muntras upp med vidunderligt vackra ljusstakar som jag kan tända på morgen när jag tassar upp och ensam. Är helt övertygad om att skulle kännas lite mer inspirerande!

 • Sara skriver:

  Jag vill vara med!!

  Älskar dessa fina ljusstakar, jag fick en i somras när jag fyllde år. Om jag vann en till skulle jag ha ett par, helt PERFEKT!!

  Hoppas, hoppas, håller tummarna!

 • ANNAMELLITA skriver:

  Det finns så många kommentarer med anledningar till varför just de skulle vilja vinna ljusstaken, och jag har ingen jättebra anledning mer än att den är grymt snygg och vore en snygg detalj hemma hos mig. Betongen är en snygg kontrast mot andra material!

 • annkristin skriver:

  Har längtat och sökt efter dessa ljusstakar hela mitt liv. Och här är dom!

 • trisse skriver:

  varför inte så här i elfte timmen?

 • – tycker att din design är så fin..

 • Camilla skriver:

  Intressant, de som vunnit i adventkalandern de senaste dagarna har tydligen kommit bland de första inlägg… hur väljer du egentligen vinnarna? är det bara de som är morgonpigga som får vinna, har vi andra inga chanser eller???

  Synd tycker jag på alla andra som gärna vill vinna saker här (inklusive mig själv!)

 • Proforma skriver:

  För att jag älskar betong!!! Jag har ju till och med en egen kategori på min blogg!

 • christine göransdotter skoglund skriver:

  Luxemburgs gator lyses upp av nattens alla stjärnor, så gnistrande klara. Nu längtar jag hem till att bara få ligga i farmors soffa och vara.

  Att ligga ihopbuntad bland filt och täcke framför hennes spis är ljusår bättre än att känna mina conversetår som nu frusit till is.

  Julen nalkas med hopp och frid, om jag bara håller ut så klarar jag av denna trottoarstrid.

  För i kylan jag letar rådvill efter klappar och paket. Snälla skänk mig dina stakar de skulle resa mitt leende som en raket.

  Lev alla julens dagar i frid och värmande skratt, jag ska fortsätta att drömma om min ännu ej funna skatt.

 • Zarah Galore skriver:

  Jag vill vinna för att jag har insett att jag vill anamma den Gotländska stilen i vårat hem. Har ju trots allt bott här i 3½ år nu och jag vill få in mer vitt, grått, svart och gärna naturliga material. Och vad passar väl bättre än en vacker ljusstake från en Gotländsk designer? 😀

  Någonstans måste man ju börja! Och jag börjar gärna med denna oerhört vackra ljusstake som jag har tittat på väldigt länge nu!

  Länge leve kronljus!

 • evelina skriver:

  hej! kolla gärna in min blogg och släng in en kommentar 🙂

  kram

 • Malin skriver:

  Betongens stilrena elegans,

  i kombination med gammal stil och extravagans.

  Med ett värmande ljus i staken,

  lyser den upp i mörkret för mig och maken.

  Denna speciella gåva med gotländska anor,

  för därmed in oss båda på betongmodets banor!

 • Maija F. skriver:

  Ljuset är så viktigt i alla fall i december. I Stockholm har vi har haft endast 7 timmar sol under denna månad. Jag har letat efter vackra ljusstakar och såg dessa magnifika betong varianter och blev helt kär i dem. Låt ljuset brinna och ge oss alla lite julkänsla.

 • Solbritt skriver:

  Jag älskar ljus i alla former, står de sedan i tjusiga stakar blir det en dubbel skönhetsupplevelse.

 • Fröken Fräken skriver:

  Åååh! Jag blir helt mållös och ordlös, vilken fin vinst att vinna! Vann jag denna skulle jag se ut som den lilla musen i slutet av Kalle Ankas jul som tittar med hänförd min upp på det röda ljus som brinner samtidigt som Benjamin Syrsa sjunger "Ser du stjärnan…". Och så skulle den se så vacker ut ovanpå min farmors gamla linneskåp!

 • Josefine skriver:

  Älskar dessa ljusstakarna! Blir så impad av alla snygga produkter som finns, vilka kreativa människor som ligger bakom ideerna.

  Jag ska gifta mig snart och de skulle passa så bra till min tänkta dukning som går i naturmaterial.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.