Annons

15 december – dagens tävling i Adventskalendern

Idag kan du tävla om ett härligt duntäcke och en riktigt skön kudde i Mullbärssilke från svenska Carpe Diem (värde: 4250 kr). Du kan vara med och tävla oavsett om du har en blogg eller inte och allt du behöver göra för att delta är att svara på frågorna i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att ange din mailadress i kontaktformuläret (obs! den syns inte för de andra bloggläsarna). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vill du delta i dagens lucka? Svara på frågorna: 1) Hur många olika sängmodeller har Carpe Diem just nu? (ett tips, kolla in deras webb så hittar du svaret) 2) Vad är ditt bästa tips för ett behagligare sovrum?

Tävlingen är avslutad:
Grattis till Mikael, som engagerade sig i tävlingen redan klockan 05.13 igår. Är man så morgonpigg, att man svarar innan solen går upp, ja då behöver man ett bra täcke så man kan sova gott de timmar man får i sängen. Mikael hade också ett jättebra svar på frågan, som du kan läsa i kommentarsfältet nedan.

Kategorier:

Kommentarer

 • Mikael skriver:

  Aaaah, det här är den bästa kalenderluckan hittills, tänk att få vinna den!

  1) De har 7 sängmodeller.

  2) Låt sovrummet vara sovrum, inte arbetsrum. Ha olika slags belysning för mys, läsning osv. Vilsamma bilder på väggarna, som inte triggar sömnlöshet, utan istället inverkar lugnande. Ha det lättstädat, en god sömn hör ihop att det känns fräscht. Skön säng och sängkläder av god kvalitet är a och o, värt att investera i.

 • julhuset skriver:

  7 sängmodeller har de.

  Viktigast i ett sovrum är att det är rent, damm kan göra att du får svårt att andas och därmed sover sämmre, sedan är sängen urviktig ta tid och provligg sängen i affären ordentligt innan du köper den, en säng får kosta pengar, det är den möbel som du tillbringar mest tid i.

 • Lotten skriver:

  1. 7 modeller har de.

  2. Viktigast är att det är svalt och mörkt på natten (eller dagen om man sover då 😉 )

 • friederke skriver:

  7 sängmodeller har de.

  Svalt, mörkt, tyst och en bra säng

 • Christina skriver:

  7 sängmodeller.

  Nybäddat, underbarkänsla.

  Fönstret på glänt, uppfriskande.

  En säng, som passar just dig.

 • Jenny skriver:

  Åh… detta behöver jag… bara måste vinna! 7 modeller har Carpe Diem och för ett behagligt sovrum gäller svalt i rummet, skön säng… skönt täcke 😉 och inte för mycket saker framme som stör tankerummet.

  Själv trivs jag också bäst när det är ljusa färger i rummet.

  Hilsen Jenny

 • AnnikaG skriver:

  Svar: 7

  En bekväm madrass och skönt täcke och kudde.Svalt och mörkt.Ta inte dina problem med dig i sängen ,kasta dom i papperskorgen när du går och lägger dig.

  Hoppas på tur till jul!

 • JOSEFINE skriver:

  Sv: de har 7 sän modeller.

  Mitt bästa tips är ett svalt och mörkt rum, man måste ha en skön säng och helst inte tänka så mycket för då blir det svårt att sova!

 • JOSEFINE skriver:

  Sv: de har 7 säng modeller.

  Mitt bästa tips är ett svalt och mörkt rum, man måste ha en skön säng och helst inte tänka så mycket för då blir det svårt att sova!

  (glömde mailen i förra)

 • Susanne skriver:

  De har 7 st sängmodeller.

  Tänk på vad du har för färger i sovrummet. Det ska kännas avslappnande, så de gröna och blåa färgerna är det bästa. Den bästa investeringen till ett behagligt sovrum är givetvis att du har en skön säng!!! Du sover trots allt där en tredjedel av ditt liv. Och se till att du inte har det för varmt i sovrummet, man sover bättre när det är lite svalare.

 • Ann Haraldsson skriver:

  7 modeller

  ha alltid vädringsfönstret öppet.Det gör ett svalt rum.skön kudde,täcke och säng.

 • Johanna skriver:

  7 modeller

  Att satsa på att ha en skön säng, kudde och täcke och att bara ha det lugnt i rummet, att inte ha tv eller dator ståendes där.

 • Tess skriver:

  7 modeller

  Mitt drömsovrum går i mjuka pastelliga färger, vita fräscha sängkläder och mysiga lampor med dimmer.

 • Anna skriver:

  7 st sängmodeller

  Att inte ha tv eller annan elektronik i sovrummet (absolut inte dator som man jobbar på…), samt att man ser till att hålla rummet svalt och rent från överdrivet mycket saker och detaljer är viktigt för ett avkopplande sovrum. Dessutom är ju sängen A och O för en god sömn.

 • Karin skriver:

  Carpe Diem har sju olika men lika underbart sköna modeller. Jag brukar tänka på att alltid vädra ur sovrummet en stund innan jag ska sova så att det är svalt och skönt när jag går och lägger mig. Jag byter också lakan ofta eftersom något av det bästa jag vet är att krypa ner i nytvättade lakan!

 • karin skriver:

  Carpe Diem har sju olika modeller.

  För att få mitt sovrum behagligt och mysigt försöker jag att ha det fritt från kläder som ligger framme.Inte ha en massa onödiga prylar som gör att det ser stökigt ut.Mysiga varma färger som ger ett behagligt och mysigt intryck.Levande ljus,men man får vara försiktig som man inte somnar ifrån dom.

 • Anna R skriver:

  Carpe Diem har sju olika modeller på sängar.

  Det bästa ovrummet är den med en stor skön säng med en mysig och värmande pojkvän i. Perfekt för småkalla vinternätter. 🙂

 • Emma skriver:

  Carpe Diem har 7 sängmodeller.

  Ett behagligt sovrum för mig är fritt från stök, mörkt, svalt och har nytvättade lakan!

 • Caroline skriver:

  Svaret på frågan är 7.

  För att jag ska sova som en riktig prinsessa ska sovrummet vara svalt, sängen lagom hård, sängkläderna nytvättade och av bästa kvalitet, huvudkudden bestå av äkta dun och slutligen ska jag ha en lagom tråkig bok på nattduksbordet som inte fängslar mig allt för mycket utan får mig att sakta sluta ögonen….. Zzzz…..

 • Att ha det gott skriver:

  SVAR 1 7 modeller

  Svar 2 Ha inte för mycket saker i sovrummet

  Det samlar damm och blir rörigt

  Ett bra täcke och en kudde som passar just dig

 • Sara skriver:

  Godmorgon!

  Såvitt jag kan förstå har de 7 olika modeller. Mitt tips för sovrummet är att ha en avkopplande (läs bra) bok i nära anslutning till sovplatsen, lagom temperatur och inga tekniska prylar i närheten som sänder ut otrevlig strålning, väckningen går att lösa på andra sätt! Inred också gärna med både persienner och någon variant av rullgardin för att kunna ha rejält mörkt när det är dax att släcka lampan.

 • Ewa Edström skriver:

  De ha sju olika modeller.

  Ett lagomt svalt sovrum så man får lust att krypa ner under ett fluffigt täcke.

 • ulrika skriver:

  7 modeller.

  Svalt sovrum. Sköna sängkläder. FLuffigt täcke och kudde. Och en bra bok. Lovely!

 • Filippa skriver:

  Carpe diem har 7 sängmodeller i sortimentet och mitt tips för ett perfekt sovrum är att det ska vara vilsamt, svalt, nybäddad skön säng och bekymmersfritt. Då sover man sött !

 • Sanna skriver:

  God morgon, Frida!

  Carpe diem har 7 olika modeller.

  Mitt tips till ett behagligare sovrum måste bli:

  investera i en riktigt bra säng (i detta sammahang givetvis en Carpe diem… :))Skön säng, fräscha satinlakan och en skiva med relaxmusik på låg volym. Det skapar för mig de rätta förutsättningarna för att jag ska vakna pigg och utvilad varje morgon!

  Ps. såg att du varit i min hemstad Borås i helgen. Kan tänka mig att secondhand butiken du var i hette Yoni.

  Hoppas du får en härlig dag//Sanna

 • fannnie skriver:

  Hej!

  Carpe Diem har 7 olika sängmodeller.

  Jag fantaserar ofta om mitt drömsovrum. Det ska vara ljust och romantiskt med massor av fina ljusstakar med kristaller, tapeter med rosor och det viktigaste av allt är riktigt fluffiga, härliga duntäcken =)

 • carolina del prete skriver:

  7 modeller, sänk värmen, ta bort tv

 • märta skriver:

  [email protected]”>marta[email protected]

  CARPE DIEM HAR SJU OLIKA MODELLER!

  FÖR ATT ETT SOVRUM SKA VARA BEHAGLIGT MÅSTE MAN TRIVAS I DET. ETT RUNM SOM MAN LÄNGTAR TILL OCH KAN SLAPPNA AV. MINA BÄSTA TIPS ÄR ATT HA MYCKET LJUS (ALLTSÅ VÄRME LJUS OCH SÅNT) OCH SEDAN TÄNDA DET. gÄRNA NÅGRA FINA BLOMMOR OCH MASSOR MJUKA KUDDAR I SÄNGEN OCH ETT STORT FLUFFIGT TÄCKE. GÄRNA EN FLUFFIG MATTA OCH ETT PAR HÄRLIGA TOFFLOR.

 • MÄRTA skriver:

  CARPE DIEM HAR SJU OLIKA MODELLER!

  FÖR ATT ETT SOVRUM SKA VARA BEHAGLIGT MÅSTE MAN TRIVAS I DET. ETT RUNM SOM MAN LÄNGTAR TILL OCH KAN SLAPPNA AV. MINA BÄSTA TIPS ÄR ATT HA MYCKET LJUS (ALLTSÅ VÄRME LJUS OCH SÅNT) OCH SEDAN TÄNDA DET. gÄRNA NÅGRA FINA BLOMMOR OCH MASSOR MJUKA KUDDAR I SÄNGEN OCH ETT STORT FLUFFIGT TÄCKE. GÄRNA EN FLUFFIG MATTA OCH ETT PAR HÄRLIGA TOFFLOR.

 • Sofie skriver:

  7 modeller har Carpe diem.

  I sängen bör eller ska man vara ego;) Allt från säng till kudde skall vara anpassat efter ens egna behov. Varmt/kallt, hög/låg kudde, bomull/satin i sängkläderna, mjuk/fast säng, sånt avgör man själv hur man vill ha det. Sover man gott, så mår man gott och är redo att ta sig an morgondagens "bekymmer"!

 • Carin skriver:

  1. 7 olika modeller.

  2. Ett perfekt sovrum bör ha en skön säng, härliga duntäcken och sköna kuddar. Det ska också vara i en behaglig färg, gärna någon naturton. TV och dator är bannlysta, men det ska finnas plats för mina älsklingar, dvs. min man, min dotter, hund samt två katter. Då sover jag som allra bäst.

 • Mia skriver:

  1) 7 moideller.

  2) Ha det svalt och skönt och målat i sköna harmoniska färger och att ha det sprasmakat och prydligt så att man lätt kommer till ro där inne och känner harmoni. Ha få, men saker som man verkligen älskar.

 • Åsa skriver:

  Hej,

  1) De har 7 sängmodeller.

  2) Med nytvättade lakan, svalt sovrum, doftljus och mannen i mitt liv brevid kan inget gå fel!

 • Kristin B skriver:

  de har 7 modeller

  mitt tips är att ha svalt i sovrummet då sover man bättre, vädra gärna lite innan sänggåendet och ha täcke som passar dig och din kroppstemperatur. Om man behöver svalt eller varmare täcke för att sova som skönast.

  Jag skulle verkligen behöva nytt täcke för jag lyder inte själv mitt råd just nu, mitt täcke är för varmt och jag har försökt hitta ett som passar men de är alltid för varma eller för kalla för mig, så jag hoppas på vinst nu! 🙂

 • 1) 7 modeller.

  2) Enkelt, avskalat och framför allt svalt!

 • Jonna skriver:

  Carpe diem har sju modeller.

  Vad som anses göra ett behagligt sovrum är väldigt personligt, men rena och fräscha lakan är ett måste. (Att de är snygga skadar självklart ingen). Men i ett gästsovrum gäller det att "go the extra mile", som jänkarna säger, för att göra det mysigt för din övernattande kompis. Ställ en vacker bricka på nattduksbordet på vilken du samlar ett lyxigt doftljus, en liten blomma (typ en enkel ros i en smal vas), en karaff med vatten och ett glas, en fin låda med kleenex/näsdukar och en bunt tidningar vid sidan av. Sedan kan du också skriva ett litet välkomstkort som berättar hur kul det är att just hon/han hälsar på dig. Det finns väl inget bättre än att känna sig riktigt välkommen?

 • Johannes skriver:

  7 modeller har de. Mitt bästa tips är att investera i en riktigt bra säng. För tänk på att man nästan spenderar halva livet i den!

 • Louise Lindnér skriver:

  1.7 modeller

  2. För ett behagligare sovrum tycker jag man ska ha en stor skön säng & sköna sängkläder. Delas med dem man älskar på natten som i mitt fall sambo & 2 härliga buskillar!

 • Iris skriver:

  1. Det finns 7 sängmodeller.

  2. Mitt bästa tips för ett trivsamt sovrum är vädra mycket för att hålla sig frisk och sova bättre, samt att unna sig ordentliga, mjuka och vackra sängkläder. Om inte sömnen fungerar så fungerar inte resten av livet..

 • Caroline skriver:

  Åh.. bra täcke o kudde står överst på min önskelista!

  1. Carpe Diem har 7 sängmodeller.

  2. Mitt bästa tips för ett behagligt sovrum är att ha fönstret lite på glänt så det blir svalt o skönt, men det kräver förstås ett riktigt bra täcke jag fryser nämligen väldigt lätt. Sen är det alltid underbart med nytvättade lakan.

  Jag har fotografier på mina nära o kära på väggen brevid sängen, så kan jag alltid säga godnatt till dem innan jag kryper till kojs.

 • Ulrica Petersson skriver:

  1, de har 7

  2, svalt, samt många små möjliga ljuskällor i form av stearin eller värmeljus för varm behaglig belysning. Möjlighet till att lyssna på ljuv musik för en harmonisk insomning.

 • Isabell skriver:

  1. Carpe Diem har sju olika modeller.

  2. Mitt tips för ett behagligt sovrum är först och främst att använda sovrummet som sovrum och inte kombinera det med arbetsrum eller liknande. Med andra ord, håll om möjligt dator och skrivbord borta från sovrummet för att ge rummet en atmosfär av vila och avkoppling och undvika att platsen du ska sova och slappna av på förknippas med stress. Utöver det är en bekväm säng med härliga sängkläder som bjuder in till vila ett självklart tips.

 • cissi skriver:

  1. De har 7 modeller

  2. Ett behagligare sovrum får man med fräscha, manglade lakan, fluffiga täcken, ett fönster på glänt och någon att krama!

 • Johanna skriver:

  Carpe Diem har 7 underbara modeller.

  För ett behagligare sovrum behövs

  En säng som är utprovad av personen som ska sova i den.

  Sköna sängkläder

  Rätt temperatur

  Rätt färger

  *Saker som får en att må bra

  Allt detta är så inviduellt att jag inte vill säga vilka märken eller färgen man ska ha!

  Det ska vara sånt man själv trivs med.

  Och ett plus är ju alltid om man har trevligt sällskap 🙂

 • Karin skriver:

  Hej!

  Svar 1: 7 modeller

  2: Mitt tips heter Johan och är min alldeles underbaraste och käraste pojkvän=)

 • Anonym skriver:

  1. Carpe Diem har 7 modeller.

  2. I mitt fall – en tillräckligt bred säng så vi får plats hela familjen. Den yngsta familjemedlemmen verkar ännu inte ha förstått att den säng som står inne i hennes rum är den hon förväntas sova i.

 • De har 7 st olika modeller just nu.

  Just nu är jag så trött att en vedkorg att sova i would be heaven 😉 Men annars vill jag att mitt sovrum skall vara rätt kallt, tända ljus, nytvättade & manglade lakan & den lille Valle vovven bredvid mig. Sedan vore det ju inte dumt att ha mannen i sitt liv där oxå men honom har jag inte hittat ännu…eller han har inte hittat mig 🙂

 • Anna S skriver:

  1. Carpe Diem har 7 sängmodeller.

  2. En bred säng (vi har sovit två personer i en 1,05 m bred säng i 10 år, nu är det dax att byta till en 1,80 m).

  Duntäcket och kudden skulle passa perfekt till vår nya säng!

 • Ester skriver:

  1) 7 modeller

  2) Öppna fönstret en stund så det kommer in frisk luft, vädra täcket och puffa till kudden. Sedan sover man som en stock!

 • Hanna Persson skriver:

  7 modeller har de.

  Mitt tips för ett behagligt sovrum: Softad belysning, gärna tända ljus, inte för mycket som stör (tex inga bokhyllor med en massa böcker i olika färger som lätt kan ge för många intryck), neutrala färger.

 • Mona skriver:

  Hej !

  De har 7 olika modeller.

  Mitt tips är att öppna fönstret eller dörren och sätta på fläkten, vi har en vanlig takfläkt, och släppa in frisk luft under tiden du gör dig i ordning på morgonen.Man sover mycket bättre när man har fått in frisk luft i rummet.

  Manglade sängkläder ger alltid en skön känsla.

  I övrigt färger i rummet som gör att man känner sig lugn och harmonisk.

 • Jessica skriver:

  1. sju sängmodeller

  2. Mitt sovrum ska kännas lugnt och harmoniskt, ha mysig belysning, vara svalt och ha en stor inbjudande säng med många kuddar och prassligt täcke!!

 • Katinka skriver:

  Oj vilken toppen kalender detta är!

  1) 7 modeller har Carpe Diem

  2) Sovrum ska vara sovrum och harmoniskt. Mitt ideal rum är svalt, går i blått, grått och vitt, olika belysning för olika behov och en hård säng, (gärna något högre) med täcke och kuddar i dun med lakan i bästa kvaliten som kassan sträcker sig till.

 • Anna Forsman skriver:

  1. 7 modeller

  2. Skön säng, sköna sängkläder, inte för varm temperatur i rummet, mysbelysningen och, någon man älskar jämte sig så att man kan sova tryggt!

 • Angela skriver:

  1. Det finns 7 modeller.

  2. Rummet ska vara inbjudande. Stora mjuka kuddar, varma filtar, bylsiga täcken. Mjuk belysning och lugna färger och mönster. Ett rum man vill gosa in sig i helt enkelt!

 • carin eriksson skriver:

  7 modeller.

  För mig är ett behagligt sovrum svalt och det får gärna vara renbäddat. Som mest behagligt är det när vi myser på morgonen hela familjen, det är absolut den bästa stunden på dagen.

 • Katarina skriver:

  7 olika modeller

  Bästa tipset är en tillräckligt stor säng. Framförallt om man delar säng med någon (eller några;) behövs det svängrum för alla.

 • Emma Jonsson skriver:

  7 olika modeller

  Sovrummet skall vara mörkt, tyst, svalt, rent, vilsamma färger. Sängen skön, med mjuka rena sängkläder, skön kudde och varmt täcke.

 • Ann-kristin S skriver:

  1. 7 st modeller har dom

  2. Enkelt och rent ,med lugna färger och svalt i rummet .jag luftar varje dag och då sover jag så gott 🙂

 • Jaana skriver:

  1) 7 sängmodeller har de

  2) Rätt säng för varje person gör så att kroppen får bli utvilad. Om man dessutom ser till att rummet är svalt så har man de bästa förutsättningarna. Men pricken över iet är ett varmt täcke tycker jag.

 • Anonym skriver:

  Carpe Diem har 7 modeller – alla döpta efter öar i den svenska skärgården.

  I mitt favoritsovrum finns en säng med bra resårmadrass, skönt fluffigt täcke och en bra kudde. Sängen måste vara tillräckligt stor (framåt morgonen kommer de båda barnen ofta tassande). En sänglampa som är tillräckligt stark, men som ändå inte lyser upp hela rummet – kan ju tänkas att en vill läsa när den andra sover…

 • Anne skriver:

  1) De har 7 sängmodeller

  2) Mitt tips för ett underbart sovrum är att dela det med någon du tycker om. Om man har en mysig partner att gosa med så spelar det ingen roll om det ligger kläder under sängen, om lakanen inte matchar eller om du inte hunnit städa. En gosig partner kan göra det minsta sovrummet kännas fantastiskt!

 • Anna skriver:

  1) Carpe diem har 7 modeller

  2) Mitt bästa tips är att sänka temperaturen i sovrummet så det är svalt. Ett mysigt duntäcke och en skön säng gör att man håller sig varm och sover gott, men den svala luften gör sömnen godare.

 • Åsa skriver:

  Det finns 7 modeller.

  För ett sovrum i absolut toppenklass,

  ha Carpe diems kudde, täcke & madrass..:-))

 • Emelie skriver:

  Oj, vilken underbar julklapp, ett härligt fluffigt täcke att krypa under:)

  1:De har sju olika modeller på sängar.

  2:För ett behagligt sovrum behöver man ha det mörkt & svalt med bra ventilation, inga telefoner som kan störa samt en underbar säng att försvinna i – naturligtvis från Carpe Diem:)

 • Agneta Sundberg skriver:

  1) Det finns sju sängmodeller.

  2) Ta borta alla onödiga apparater, ingen TV, dator eller klockradio ska finnas. Inred med dämpade färger. Välj hög kvalitet på resårbotten och bäddmadrass. Satsa på naturmaterial i kuddar och täcken. Och sist men inte minst, låt det vara svalt och mörkt så kommer snart John Blund.

 • Carina skriver:

  svar: de har 7 modeller

  En skön madrass är guld värt, sen att ha sköna sängkläder, gärna i satin. Sätt svalare temperatur för att kunna kuddla in i täcket… Sov gott

 • Lidingömamman skriver:

  1, Sju olika modeller

  2, Mitt recept för ett behagligt sovrum är ett svalt rum med en skön säng. Fyll sedan rummet med saker som du tycker om och ta bort elektronikprylar så som dator.

  Lidingömamman

 • Jenny skriver:

  1, Carpe Diem har 7 sängmodeller.

  2, Mina tips: En skön säng, mörkt & svalt. Mot mitt mål att ha en vit bas som är lätt föränderlig, har vi vårt sovrum tapetserat i grönt som sägs "verka lugnande och balansera kropp & själ" Något som alltid är viktigt, men speciellt då vi oftar arbetar natt!

  /Jenny

 • Karin skriver:

  Carpe Diem har 7 sängmodeller.

  För att få vårt sovrum behagligt och härligt har jag möblerat enligt Feng Shui. Färgerna går i vita toner och ek. I fönstret hänger en hjärtformad lampa med en diod i för att symbolisera vår kärlek. Ett annat tips är sköna sängkläder utan brokiga mönster tillsammans med stora kuddar att luta sig mot vid kvällsläsningen.

 • Solbritt skriver:

  Carpe Diem har 7 olika sängar.

  För att sova bra,ha inte över 18 grader varmt i sovrummet. Se till att det är mörkt och tyst omkring dig på natten.

 • Kim Von J skriver:

  Åhh vad mysigt 🙂

  7modeller 🙂

 • Emelie skriver:

  1. De har 7 sängmodeller.

  2. Mitt sovrum skall vara ljusa/mjuka färger. tapeten vill jag ha ljus med lite mönster i, det ska vara svalt och tyst. Sängkläder som andas, så att jag varken fryser eller svettas.

 • Sara skriver:

  Svar: De har 7 modeller.

  Svalt och kolsvart, sen sover man gott!

  Kram

 • Malin skriver:

  Mitt tips är att INTE inreda med döskallar eller något läskigt i barnens rum fastän de önskar det. Vi gjorde det och det var inte bästa stället för sonen att vakna på efter en mardrömsnatt.

 • Malin skriver:

  Glömde frågan: 7 modeller.

  Mitt tips är att INTE inreda med döskallar eller något läskigt i barnens rum fastän de önskar det. Vi gjorde det och det var inte bästa stället för sonen att vakna på efter en mardrömsnatt.

 • Annica skriver:

  7 olika sängmodeller har Carpe Diem.

  En skön säng och varma mysiga sängkläder så man kan ha frisk luft i rummet, behagliga färger och inte så mycket saker; då sover man som bäst!

 • c skriver:

  1) 7st härliga modeller

  2) Inredning med saker som man gillar. Hålla sig till färger som lugnar, ett tips är då naturnära färger.

 • zalina skriver:

  1. 7 olika modeller.

  2. Mitt bästa tips är att köpa en säng i bra kvalitet, visst kostar det en del men vi tillbringar 1/3 av vårt liv i sängen så konstnaden i längden blir inte så mycket! Sen anser jag att ha ett skönt täcke och en kudde är en bonus. Sen är det alltid lättare och sova när rummet är svalt och mörkt!

 • MiaHB skriver:

  Carpe Diem har 7 olika modeller

  Städa bort allt stök, låt inte sovrummet ha någon annan funktion än just sovrum! Ha så pryttelfritt som möjligt, låt inte rummet fungera som arbetsrum eller uppsamlingsrum. Sovrummet är till för två saker: sova och älska! 😉

 • Ulle skriver:

  1. 7 st olika modeller

  2. Jag har inrett mitt sovrum med blå tapeter med silver hjärtan på. Blå färg är en lugn färg. Sen har vi bra belysning men också mysbelysning. En stor härlig säng med fluffiga kuddar samt svalt och skönt.

 • Johanna skriver:

  1) De har 7 olika sängmodeller

  2) Sovrummet bör ha en mysig färg på väggen som gör det lite ombonat. I övrigt tycker jag där ska vara så lite som möjligt. En skön säng, sängbord och en fin lampa med bra läsljus. För att koppla av så tycker jag man ska ha så lite som möjligt att fästa blicken på. Sen måste det absolut vara välstädat och lagom varmt.

 • Camilla skriver:

  1) 7

  2) Rena ytor, lagom tempearur och en skön kudde. En kram på det så sover man som en stock!

 • Terese skriver:

  Carpe Diem har 7 modeller

  Sovrummet ska vara tyst, mörkt och svalt, gärna nyvädrat precis innan läggdags. Helst ska man inte ha för mycket saker i sovrummet, dator, tv och andra liknande prylar ska om möjligt stå någon annanstans. Sovrummet ska vara avsett för vila och avkoppling. Sen är det självklart att fast/mjuk säng, lätt/tungt eller varmt/svalt täcke och hög/låg eller hård/mjuk kudde en smaksak men avgörande för om man sover gott.

  Jag har till och med hört, från forskning om utbrändhet, att de som har god nattsömn helt enkelt inte kan bli utbrända trots hektiska dagar, det säger ju en del om hur viktig sömnen är för att vi ska må bra! Inget vi ska snåla på alltså!

 • Anna skriver:

  1) 7 st modeller

  2) Mitt tips för ett behagligt och avkopplande sovrum är att rogivande färger, ordning och reda och absolut varken TV eller dator i sovrummet. Det hela ska toppas med härlig romantisk belysning. Varför inte en kristallkrona i taket?!

 • -Camilla- skriver:

  1)De har sju olika sängmodeller

  2) Rent & välstädat, avskalat utan en massa onödiga prylar, svalt & skönt – gärna öppet fönster, en skön renbäddad säng med nytvättade eller åtminstone välvädrade sängkläder av god kvalité… Då sover man gott…

 • Malin Fredlund skriver:

  Sv: de har 7 säng modeller.

  Ha det så svalt du kan ca 18 grader och ha så lite som möjligt i rummet och någon för dig rogivande färg

 • Zara skriver:

  7 modeller.

  Att ha rofyllda färger, att det är mörkt och har frisk luft ( ialla fall när man lägger sig)

 • Maria skriver:

  1. Sju olika modeller.

  2. Vädra sovrummet fräscht. Med täcke och dyna från Carpe Diem blir också prisessan på ärten nöjd 🙂

 • Mimi Bodin skriver:

  Hej.

  Carpe Diem har 7 modeller.

  För att jag ska sova bästa vill jag ha massor av kuddar, ett varmt och fluffigt täcke, ljusa färger i sovrummet och gärna lite svalt så man känner hur skönt det är under täcket.

 • Ina skriver:

  1) 7 modeller

  2) Rätt och slätt – fluff och kuddar

 • Melinda skriver:

  Sju modeller!

  Jag tror det är rätt individuellt hur man vill ha det i sitt sovrum, bara det blir en lugn, trygg och avslappnad plats. Inom Feng Shui talar man om att en säng inte ska stå med gaveln mot ett fönster, under ett snedtak eller en takbjälke. Mycket i dessa råd är nog förnuftigt, men det är upp till var och en att bestämma om man tror på currykors och annat.

  I vårt sovrum har teknik inte bannlysts (vi har stereo och, om än lite motvilligt från min sida, tv). Däremot är allt arbetsrelaterat borttaget. Vi håller rummet svalt och ser till att ha inbjudande sängkläder. Färgsättning är en smaksak. Använd färger du gillar! Självklart ska även täcke, kudde och säng väljas ut efter eget tycke. Jag gillar dova färgskalor i sovrummet, och varma, fluffiga täcken!

 • Anna Marica skriver:

  De har sju modeller. Jag tycker att det ska vara så lite orosmoment som möjlig ex, stänga igen garderobs dörrarna, inte för mycke saker på väggarna eller massa jobb som ligger för jag tro undermedvetet att man påverkas av orosmoment och om man tar tag i de så sover man mycket bättre.

 • Susanne skriver:

  1) De har 7 sängmodeller.

  2) För att sova gott tycker jag att det är viktigt med en säng som fungerar för min kroppstyp samt täcke och kuddar av bra kvalitet. Nytvättade sängkläder och ett fönster på glänt är också bra för sömnen.

 • Kristin B skriver:

  de har 7 modeller

  mitt tips är att ha svalt i sovrummet då sover man bättre, vädra gärna lite innan sänggåendet och ha täcke som passar dig och din kroppstemperatur. Om man behöver svalt eller varmare täcke för att sova som skönast.

  Jag skulle verkligen behöva nytt täcke för jag lyder inte själv mitt råd just nu, mitt täcke är för varmt och jag har försökt hitta ett som passar men de är alltid för varma eller för kalla för mig, så jag hoppas på vinst nu! 🙂

 • Erika skriver:

  7 stycken har de.

  Mitt bästa tips är att inte låta det bli kallt i sovrummet då detta är mycket obehaligt.

  Sen ska det ju såklart vara mysigt också, så väggarna får gärna vara i någon ljus färg.

  Det bästa är ju att ha nybäddat och vara nyduschad, då sover jag som bäst.

 • M skriver:

  Hej, vill du få presentkort på t.ex Gina Tricot eller pengar? Gå in på den här länken och bli medlem, http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=106952

 • Isabelle skriver:

  1)Carpe Diem har sju olika sängmodeller just nu.

  2)Sovrummet är hemmets viktigaste rum, det ska kännas som en trygg omfamning att komma in i. Låt sovrummet andas lugn, harmoni och sensualism.

 • Mia skriver:

  1. 7 st

  2. I sovrummet är det avskalad stil för att inte störa nattsömnen. Ljusa färger med en bra mörkläggnings rullgardin. En bra säng och en bra bäddmadrass som köps ny varje eller vartannat år (sängen är bra om den byts ut lite då och då oxå). Ingen tv eller dator ska finnas där heller. Sen är en bra kudde och täcke viktigt så det inte blir för kallt i det svala sovrummet. Jag tycker det är viktigt att det är rent och fint, att inga kläder ligger framme och att lakanen är rena.

 • Frida skriver:

  1. Carpe Diem har 7 stycken olika sängmodeller i sitt sortiment just nu.

  2. Ett svalt och mörkt sovrum med personlig stil skapar lugn och god sömn.

 • Malin skriver:

  Hej! Carpe Diem har sju modeller. Jag valde Carpe Diems säng att sova i och varje morgon vaknar jag utvilad och otroligt harmonisk. Mitt mest medvetna och bästa val någonsin! Resten av rummet har sedan formats av det som gör en lugn, trygg och avslappnad. Sängen gör verkligen allt! /Malin

 • 1. 7 modeller.

  2. Inred i naturliga färger. Brunt, beiget, vitt.. Ha sovrummet som bara sovrum. Ingen elektronik m.m

  Härlig belysning. Gärna en soluppgånglampa istället för en väckarklocka.

  Luftiga sängkläder, skön säng och mysiga kuddar!

 • Lisa skriver:

  Carpe Diem har 7 olika sängmodeller.

  Vädra sovrummet! Jag brukar släppa in frisk luft både på morgonen och på kvällen innan jag kryper till kojs. Under vår-sommar-höst sover jag med öppet fönster. Det är ljuvligt att krypa ner i en fräsch säng!

 • Johan Norrman skriver:

  1. Carpe Diem har 7 sängmodeller.

  2. Mitt bästa tips för ett så bra sovrum som möjligt det är att dela med sig av sovrummet till sina nära och kära. Ett sovrum där alla får plats, där du kan dela säng med din fru/man, där dina barn får plats att sova och där alla känner att man är välkomna. Det är ett perfekt sovrum.

 • Camilla Madsen skriver:

  Åh, denna luckas vinst är just vad jag skulle behöva! Hoppas!

  1. De har 7 modeller (Sandö, Koster, Marstrand, Malö, Saltö, Kornö och Skaftö)

  2. Ett sovrum ska vara lugnt och fridfullt i val av färg och inredning. Inred efter dess funktion alltså, det är till för att sovas i. Ha helst ingen arbetsplats i samma rum och elektronik som tv, dator eller dylikt. Bor man trångt så ha isf skrivbordet så man har ryggen mot sängen. För bättre sömn bör det vara svalt i rummet. Belysningen är inte att underskatta. Behaglig belysning och en sänglampa för läsning. Sovrummet är helt klart det bästa rummet! =)

 • ☆ m a l i n . skriver:

  1, De har 7 olika sängmodeller.

  2, Färger och belysning är A och O. Man ska känna sig trygg och bekväm oavsett humör. Lugna avslappnande färger och material i naturtoner, dämpad belysning, och fräscha sängkläder som andas.

  Sju modeller har Carpe Diem,

  sängar som gör det roligare att komma hem!

  Täcken, kuddar, fluffigt dun,

  skulle passa till min sängram i naturbrun.

  Diktning är inte min grej vill jag lova,

  men i Carpe Diems produkter vill jag gärna sova!

 • Daniella Sundbom skriver:

  1, 7 sängar till 7e himlen 🙂

  2, Jag älskar mysiga sovrum, det är faktiskt där jag spenderar mest tid! Rött är fint men ändå stilrent med vitt och ljust runt omkring. Rosenblad på en hylla eller byrå ser väldigt fint och romantiskt ut! Ett bra tips är att ha en tv i sovrummet, även fast det inte är det bästa är det ju det mysigaste som finns att lägga sig hela familjen och se på en film en söndagkväll!

 • Mia skriver:

  1. Carpe Diem har sju modeller

  2. Alla andras förslag är jättebra och självklart bra tips, men det bästa som finns för ett behagligare sovrum är såklart att ha sina älsklingar med sig. Så länge mina bebisar och mannen är där så är allt behagligt.

 • emelie skriver:

  fiin blogg, ha de bra =) Kram

 • Maria skriver:

  Svar: 7 olika modeller.

  Mitt bästa tips är att ha mörkt och svalt i rummet då du ska sova. Ha heller inga elektroningprylar som TV och mobil för det stör sömnen : )

  Kram Maria

 • Anna skriver:

  1. 7 olika modeller

  2. Tyst, mörkt, lite svalt & genomvädrat & gärna nya rena lakan i sängen.

 • Jessica skriver:

  1) Carpe Diem har 7 olika modeller

  2) Svalt rum, ca 17 grader. Sovrum!!! Inte massa annat som TV, Dator mm. Utan just ett rum för avslappning och lugn.

 • therese skriver:

  1) dom har 7 olika sängmodeller

  2) ett svalt sovrum.Inte för mycket saker i det,ska va ljust och stilrent,mysig belysning,mjuka sköna sängkläder.

 • Kristin skriver:

  1. 7 modeller

  2. Det allra viktigaste för en bra sömnhygien är att det är svalt, mörkt och tyst. Sedan bör man reservera sängen till just sömn, och inte äta mat eller titta på TV där. Sedan sover jag alltid bäst med nytvättade lakan.

 • Moon skriver:

  1) 7 modeller får jag det till.

  2) Sovrummet ska helst vara mörkt och svalt (på vår/sommaren/höst gärna fönster öppet). Nymanglade sängkläder samt nybäddad säng (av bra kvalitet) gör även nattsömnen skönare samtidigt som sovrummet ser trevligare ut. Väggarna ska vara enfärgade i en nätt harmonisk färg. Belysningen ska kunna regleras med en dimmer efter ens humör samt årstid.

 • Sofia skriver:

  1. 7 modeller

  2. Mitt bästa tips för ett behagligt sovrum är att ha det ljust och fräscht. Inte en massa onödiga prylar framme. En tavla framför sängen på någon miljö som du gillar tex havet, då kan man titta på den och drömma sig bort. Behaglig mysbelysning ska finnas, och ett skönt täcke och sängkläder är nästan en självskriven lag. Viktigt att ha fina lakan som man tycker om så man kan le för att de ser så fint ut innan man kryper ner. Sen har jag gärna någon eller något jag verkligen älskar i sovrummet..

 • Erica skriver:

  7 modeller.

  Bästa tipset: Lagomt kallt, en varm karl och ett fluffigt täcke !

 • Thea skriver:

  1: Carpe Diem har 7 st olika sängmodeller.

  2: Ett svalt sovrum med sköna sängkläder och en skön säng är ett absolut måste för att få en skön sovrumskänsla.

 • Em skriver:

  Hej Frida!

  Svar 1: 7 olika modeller

  Svar 2: Allra viktigast är att ha fönstret på glänt, oavsett årstid. Har man ett bra täcke som anpassar sig och är varmt på vintern och svalt på sommaren så går det jättebra att alltid ha fönstret öppet. Nu har jag tyvärr inte något bra täcke, så jag håller tummarna hårt för att vinna detta!

 • Ida skriver:

  Hej!

  1: 7 olika modeller

  2: Det ska vara svalt! Annars försvinner luften och det blir svårare att somna. Det är naturligtvis viktigt att man har en sjön säng, ett täcke att burra in sig i, och en kudde i den modell man gillar. Det får inte vara för starkt ljus i rummet, helst lite mysbelysning från många lampor som man kan släcka en efter en, då blir man tröttare (iallafall jag). Färgen i rummet är också vikigt, att ha en röd vägg är inte bra då den triggar upp en så man blir pigg. En behaglig ljus grön kanske passar… Böcker!

  Kram

 • catrin skriver:

  1) 7st sängmodeller

  2) Fånga dagen (Carpe diem) så sover du gott om natten.

  ……i ditt sovrum.

 • Therese & Emma skriver:

  Hej vi är två tjejer som har startat en ny blogg där vi ska skriva om allt möjligt så titta gärna in och hjälp oss med besöksrekordet också:) tck på förhand

 • Josefin skriver:

  De har sju sängmodeller.

  Ett behagligt sovrum för mig är rent och nybäddat, med mysig belysning från sänglampan och med en bra bok på nattduksbordet. Kanske går det inte att "porta" alla vardagsbekymmer men nog går det bra mycket lättare om man har det som ovanstående.

 • Ramona K skriver:

  Hej!

  Svar 1: Carpe Diem har sju sköna sängmodeller.

  Svar 2: Undrar om det finns ett par som somnar till så fort som min man och jag – och sover så skönt? Jag rekommenderar ett sparsmakat sovrum. Vi valde därför husets minsta sovrum för att inte frestas ha en massa prylar omkring som samlar damm och kanske stör lugnet. En säng som passar den egna kroppsbyggnad är ett måste förstås. Vi har det svinkallt i rummet så här års. Det är otroligt hur den egna "kroppskaminen" svarar och skapar en härlig värme på nolltid. Har man dessutom en lätt och varm täcke att gosa under och en god bok är lyckan gjord. Pricken över 1:et, som inte passar alla, är varsin katt som kryper upp intill knävecket och spinner på högsta volym. Så rogivande att en god sömn är garanterad.

 • Paulina skriver:

  Vilken hel snygg blogg!

 • Paulina skriver:

  1. Dom har sju stycken.

  2. jag skulle tro att det bästa skulle vara ett rum med enkla färger, inte för skrikigt. Och vissa somnar nog väldigt bra med sin pojkvän/flickvän eller sambo bredvid sig!

 • Emma skriver:

  1.De har 7 olika sängmodeller.

  2.Ett bra sovrum ska vara intrett med lite dunkla\ lugna färger så att man kan komma till ro, sen är ju feng shui altid bra för kropp och sinne.

 • Agge skriver:

  Najs tävling.:)

 • camilla skriver:

  7 sängmodeller

  Jag tycker det är viktigt att ha ett stort sovrum i ljusa harmoniska färger, bra belysning när man skall läsa. Gärna nybäddat. Bra rullgardin så att det blir riktigt mörkt.

 • Anki skriver:

  1. 7 modeller

  2. Ett sovrum skall inte innehålla annat än en säng, nattduksbord, garderob och på sin höjd en byrå. Ingen tv, inget krimskrams. Det skall vara avskalat, lugnt och skönt.

 • Jessica skriver:

  1. Carpe Diems lyxiga modeller är sju,

  var och en tar dig till himmel nr sju

  Jordfärger och ekologiska material,

  gör sömnen harmonisk och optimal

  nu tappar många jämnåriga hakan,

  men jag manglar alltid våra lakan,

  vädrar sovrummet i några minuter,

  det är så man i våra sängar njuter 😉

 • Emma skriver:

  Carpe Diem har 7 sängmodeller.

  För mig är ett behagligt sovrum fritt från stök, det är svalt och mörkt och i sängen ligger nytvättade lakan.

 • Carola skriver:

  Wow, jag som senast igår kom på att jag borde önska mig ett duntäcke i julklapp. Det vore ju underbart om jag kunde vinna detta!

  Carpe Diem har 7 modeller av sängar.

  Valet av säng är viktigt för sömnen. Men även hur sovrummet ser ut och hur det känns. För mycket prylar kan vara stressande och även för skrikiga färger. Mitt bästa sovtips just nu är dock att samsova. Jag sover nämligen tillsammans med min 1½ år gamla dotter varje natt. Vi delar på en dubbelsäng som står direkt på golvet och att få känna hennes lilla varma kropp mot min är ren lycka. Jag somnar alltid snabbt och sover skönt när hon sover bredvid.

 • Anna skriver:

  De har 7 modeller

  Tips 1 är att ta bort TV och andra el saker. Man ska förknippa ett sovrum med vila. Lugna och dova färger och inte för starka lampor!

 • Åsa skriver:

  1. 7 modeller

  2. Att ha så lite som möjligt i sovrummet – förutom en skön säng, underbara täcken och kuddar och vita rena lakan.

 • chili skriver:

  detta var en av de finaste bloggarna jag sett på mycket länge:)allt bra med dej?

 • Emilia U skriver:

  Svar: 7 modeller

  Mitt bästa tips för att få ett behagligare sovrum är att ha sängkläder med fina mönster som man tycker om. Jag känner mig i alla fall gladare då jag kryper ner under ett täcke med fina lövmönster eller varför inte med små söta blommor, än när man lägger sig under dom gamla noppiga täckena som sjunger på sista versen. Så fina sängkläder höjer, enligt mig, "sov-glädjen" och ger mysighetskänsla till hela sovrummet 🙂

 • Johanna skriver:

  Hela 7 lyxiga modeller finns hos Carpe Diem.

  För att jag ska kunna fånga dagen måste natten vara lugn och stilla. Detta innefattar ett personligt sovrum utan störande moment. Snygg mörkläggning, härliga lakan och en personlig rofull inredning med mjuk färgsättning, så sover i alla fall jag som en ängel i all julstress.

 • Magnus skriver:

  1) De har 7 sängmodeller.

  2) Ha en grymt skön säng, Skönt prasslande dunkudde/täcke gör att John Blund gärna kommer förbi och vaggar en till sömns! Viktigt att det är snyggt och städat och inte så mycket prylar som stör, gärna lite tavlor med bilder på dom man tycker om! Sedan får man gärna en radio vid sängen som kan sättas på när man har svårt att somna. (Man blir ofta sömningare av att lyssna på vaken med P3 och P4.) Detta är mina tips på ett trivsamt sovrum och jag håller nog med de flesta här att ingen TV eller dator i närheten när man ska sova!

  Mvh Magnus

 • Janina skriver:

  Det finns 7 modeller av sängar.

  jag sover bäst i ett svalt rum under ett mjukt och fluffigt täcke, ett täcke som värmer men samtidigt ger mig frihet att röra mig. Med ljusa gardiner får kroppen en chans att vakna upp långsamt vilket gör mig piggare och gladare när klockan väl ringer.

 • Caroline B skriver:

  Hej!

  7 Sängmodeller har Carpe Diem.

  Jag vet inget mysigare som skänker total lugn och ro i ett sovrum som mysig belysning och lugna välkommnande dofter. Själv har jag alltid några fina värmeljus hängandes i fönstret eller en lampa som ger ett mjukt sken, samt potpurri av vanilj och choklad som ger en behaglig lugn atmosfär i mitt sovrum. Och doftljus eller potpurri, med min favoritdoft (vanilj/choklad) följer alltid med när jag reser och ger skön ro i sinnet när man ska sova i tråkiga hotellrum.

 • Lisa skriver:

  Frisk luft och friska material, dvs sov med fönstret på glänt och utnyttja duntäcket till max.

 • wal skriver:

  7 modeller.

  Bästa tipset är att ha ett minimalistiskt sovrum i sann zenanda. Bort med allt överflödigt och ha det såklart rent och städat.

  Ett rent yttre ger ett rent inre (och vise versa).

 • Johanna skriver:

  Carpe Diem har sju fina modeller

  Sov-gott-tips a la Johanna:

  1. Håll sovrummet städat, bädda sängen varje dag så behöver du inte sucka när du går in i sängkammaren för att det ser slarvigt ut.

  2. Byt till rena, sköna lakan tillräckligt ofta

  3. Lyxa till det ibland; tänd ljus eller ät frukost på säng

  4. Njut av att få somna in och vakna upp brevid din livskamrat! Om ingen sådan finns, njut av att få somna och vakna precis som du själv vill utan att bli störd. 🙂

 • Anki skriver:

  Hej!

  Carpe Diem har 7 sängmodeller.

  Mitt bästa sovrumstips för att få ett behagligt sovrum (förutom att naturligtvis inreda det i en stil man själv tycker om!) är att ha det svalt. På somrarna har vi sällan under 25 grader, och vilka mardrömmar jag drömmer. 🙁 Direkt när temperaturen sjunker sover jag bättre, och drömmer mindre. Skööönt!

 • Lotta skriver:

  1. 7 Sängmodeller

  2. Mitt bästa tips är att ha det svalt och skönt i sovrummet. En skön säng att sova i samt mysig belysning. Ej någon tv i sovrummet för det stör, passar inte in där. Sovrummet är till för att sova i.

 • camilla skriver:

  7 sängmodeller

  allra bäst sover jag när det är svalt i sovrummet och nytvättade påslakan i sängen. Givetvis skulle detta härliga duntäcket göra sitt oxå.

 • 7 sängmodeller.

  Det bästa jag vet är att få sova i ett nystädad ljust sovrum med nytvättade bäck & böljalakan som hängt ute på tvättstrecket på tork!

 • Emelie skriver:

  1. Dom har sju olika modeller.

  2. Mitt bästa tips: Inred ditt sovrum så du trivs där inne! Sätt upp fina tavlor, bra sänglampor, måla i en trivsam färg och några ljus, som kanske till och med doftar gott? Sovrummet är till för att sova och ska vara lugnt men man ska trivas där inne med.

 • Petra skriver:

  svar:

  7st

  Ett sovrum ska passa den som ska sova där. Viktigt är att säng, kudde och täcke är anpassad för individen. Alla är ju olika.

 • Maria skriver:

  7 sängmodeller

  hej!

  Jag älskar ljusa sovrum med sparsmakad och stilren inredning! Ett sovrum ska vara luftigt och fräscht med en vitbäddad säng och en härlig ullfilt som prydnad. Ett sovrum är för mig förknippat med lugn, sömn och egentid.

  kram Maria

 • Åse By skriver:

  Hej

  Svar på dagens fråga är 7 st olika sängmodeller.

  För mig ska ett sovrum vara varmt och trevligt man ska känna att man längtar att få krypa ner i sin säng.Ett tips är att inreda det som ett hotellrum, kanske har man varit utomlands på något fint exotiskt hotell som man vill efterlika. Då kommer känslan att man vill ta det lungt och man känner ro.

  Tack för en fantastisk blogg, glad att du är tillbaka!

  // Åse By Eskilstuna

 • Eleonor Hållbus Dahlin skriver:

  Svar: 7 sängmodeller

  Det viktigaste är att min man finns där sen spelar resten ingen roll!

 • 1. De har sju modeller

  2. Förut ett härligt täcke och kudde så är mitt bästa tips att ha satinsängkläder, det ger en sval och lyxig känsla som gör att man sover riktigt skönt!

  Kram Sandra

 • Eva H skriver:

  Sju modeller de har.

  Ett avalt sovrum är a och o för en god nattsömn.

  /Eva :¤)

 • It's a house skriver:

  1. 7 sköna modeller.

  2. En förstoring på någon eller något som gör dig glad, tex dina barn alternativt ett bra ordspråk ska vara det första du ser när du vaknar och det sista du ser innan du somnar.

 • drömmaren skriver:

  7 dyra modeller

  tips för behagligare sovrum: dumpa svettiga pojkvännen

 • Jenny skriver:

  Åh sidentäcke har jag hört mycket gott om. Håller tummar och tår.

  1. 7 modeller av sängar

  2. Nystädat och undanplockat i rummet och rena manglade lakan sprayade med lavendelvatten gör att jag sover som en prinsessa. Solljusväckarklockan gör uppvaknadet lugnt och behagligt.

 • Jeanette skriver:

  Svar: Carpe Diem har 7 olika sängmodeller.

  Mitt tips är att ha en lite mörkare färg i sovrummet då man sover bättre när det inte är för ljust.

 • Marie skriver:

  1. 7 modeller

  2. Ett behagligt sovrum är att krypa ner i nymanglade lakan med den stora Kärleken bredvid. Rummet är vädrat strax före sänggåendet. Täcken och kuddar är av dun, som andas naturligt och gör nattsömnen både behaglig och skön. Drömmen vore att väckarklockan inte fanns, men tyvärr…jag måste upp i arla morgonstund.

 • Anna skriver:

  1. De har 7 modeller att välja mellan!

  2. Skapa en behaglig miljö. Ladda ditt sovrum med positiv energi från accessoarer och inredning som du förknippar med lugn och en behaglig känsla. Det kan till exempel vara en nattlampa du gillar eller sköna sängkläder. Investera i god kvalitet så du riktigt längtar efter att få krypa ner. Själv föredrar jag ett varmt sovrum framför ett svalt, för om en fot eller arm hoppar ut vaknar jag av att jag fryser! 🙂

  God jul!

 • Mimmi skriver:

  -Carpe Diem har just nu 7 modeller.

  -Jag är inte uppväxt med stärkta, manglade lakan, men nu när jag flyttat till en bostadsrättsförening med mangel vill jag absolut inte vara utan det igen! Sån skillnad…

 • Helena Riihiaho skriver:

  1) Hur många olika sängmodeller har Carpe Diem just nu?

  7 st

  2) Vad är ditt bästa tips för ett behagligare sovrum?

  svalt och kluckande vågljud

 • Amanda skriver:

  1. Dom har 7 stycken.

  2. I mitt tycke är det viktigast med ett relativt svalt sovrum. Men jag vill också ha bra belysning och hög mysfaktor!!

 • Bettan skriver:

  1. 7 Sängar har dom.

  2. Svalt, mörkt, lugna färger i sovrummet, bra kavlite på säng, täcke, kudde, lakan.

 • Jennie skriver:

  1. Det finns 7 st sängar

  2. Svalt, härligt nytvättade lakan, stort fluffigt täcke och så en jättegullig liten 1,5-åring med lintottslockar som ligger och sover bredvid mig med blöjrumpan i vädret och luktar salva och nybadat barn. Underbart!

 • Åsa skriver:

  1) 7 modeller

  2) Mitt tips är att ha kolsvart, öppet fönster och införskaffa sig just en carpe diem. Folk tyckte jag va galen som tog lån för närmare 50 000 för att köpa den men den är värd varenda krona!, man tillbringar ju trots allt nästan 1/3 av livet i sängen =)

 • Olof skriver:

  1. 7 sängmodeller

  2. Vackert, mysigt och framförallt skönt. Skön säng, sköna täcken, skön kudde. Kanske en trevlig inredningstidning också… 🙂

 • Marielle skriver:

  De har 7 olika modeller

  Bästa tipset är att ha personen du älskar bredvid dig som kan värma dig när du fryser.

 • Ingrid skriver:

  1: De har 7 modeller.

  För att sova riktigt gott ska det vara mörkt,tyst och svalt.En skön säng,mkt bra kudde och gärna bra täcke också.Sedan tycker jag inte man ska ha så mycket som stör runt omkring. Egentligen ska det ju vara tvfritt,men där bryter jag själv mot reglerna.

 • Åsa skriver:

  1.Dom har 7 sängmodeller.

  2. Svalt, mörkt & tyst & en skön säng med mjuka, goa sängkläder.

 • stinis skriver:

  mm ser riktigt mysigt ut,

  inte helt fel.

  ha d gött

 • Sophie skriver:

  1. 7 modeller

  2. Grundläggande är väl att det är mörkt och svalt – men sedan har jag ett extra tips, nämligen en hund eller två. Utmärkta snark-maskiner som värmer upp sängen samtidigt som dom är perfekt som sällskap! Gosigt värre!

 • Marit LE skriver:

  1 Det finns 7 modeller

  2 Låt sovrummet vara en teknikfri zon. Ingen TV, ingen laptop inga störande mobiltelefoner. Bara lugn och ro och harmoni!

 • 1. Carpe Diem har 7 sängmodeller.

  2. Svalt och lyxigt stylish!

  (Eddy, du får täcket! Jag tar kudden).

 • Stefan W skriver:

  Heej 🙂 Besök gärna min helt nya blogg! Jag är en 19-årig kille från Göteborg som nyss börjat blogga och har redan MASSOR av trogna läsare!

  Bli en av dom du med! 😀

 • Johan skriver:

  1. 7 olika sängmodeller

  2. Nytvättade och strukna sängkläder och ett stort fluffigt täcke. Det ska gärna vara lite svalt i rummet då är det ännu skönare att krypa ner under täcket.

 • Lisa skriver:

  7 sängmodeller!

  mitt tips är att vara försiktig med färger och inte blanda för mycket! ex. har jag själv enbart blåa toner på sängkläder, då känns blått alltid sovrum oavsett vilka sängkläder man har! och självklart en mysig partner att krama om natten 🙂

 • Katarina J skriver:

  1. 7 st

  2. Som nattygsbord har jag en gammal stol med en trave böcker och ovanför sängen denna dikt i en vacker tavla som jag fått av en vän:

  En ängel utan ansikte omfamnade mig

  och viskade genom hela kroppen:

  ’Skäms inte för att du är människa, var stolt!

  Inne i dig öppnar sig valv efter valv oändligt.

  Du blir aldrig färdig, och det är som det skall.’

 • Mimmi skriver:

  1. Carpe Diem har sju modeller!

  2. Mitt bästa tips är att sova med öppet fönster, även när det är kallt ute. Ett varmt täcke att mysa under och nymanglade lakan och en bra bok för att varva ner!

 • Jenny skriver:

  1. De har sju olika sängmodeller.

  2. I sovrummet är det viktigt med ett lugn, särskilt för mig som har ett intensivt och ofta ganska stressigt liv. Dämpade färger, lampor som ger ett mysigt ljus utan att blända, och givetvis mjuka och sköna sängkläder. Carpe Diems kudde och täcke skulle vara rena drömmen!

 • Sandra B. skriver:

  7 modeller.

  Bästa tipset är en säng full med svettiga ungar! Inte bra för sömnen kanske men åh, så behagligt.

 • Lisa skriver:

  1. 7 st modeller.

  2. Åh,i ett sovrum ska man både kunna sova gott i, ha mysiga frukostar på sängen och läsa bra böcker.

  En bra säng anpassad efter kropp och sovvanor, ett riktigt härligt täcke i mjuka lakan och en lugn och varm belysning som gör sovrummet till ett rum där man vill ligga och kramas, läsa och bara må bra. Det är härligt!

  Och för den som vill vakna upp till en soluppgång varje morgon måste jag tipsa om Philips Wake Up Light, som för oss nordbor är en riktig guldgruva om vintermornarna!

 • Sebbe skriver:

  1. Sju st.

  2. Dela det med den du älskar.

 • Anna Maria skriver:

  1. Carpe Diem har sju sängmodeller.

  2. Mitt bästa tips för ett behagligare sovrum är att låta det vara just ett sovrum. Inte ett kontor eller förvaringsställe för diverse möbler eller prylar. Tyst, rent och lugnt.

 • Elina skriver:

  De har 7 olika sängmodeller.

  Mitt bästa tips för ett behagligt sovrum är att ha en bra säng med sköna kuddar och täcke, runt den vill jag ha varma mysiga färger och tyger som gör att man bara vill ligga kvar och mysa jämt och håller rummet mörkt när jag sover. Det ska kännas lyxigt, privat och hemma!

 • Maria skriver:

  1)7 olika sängmodeller

  2)Mitt tips för ett behagligare sovrum är att låta det vara bara ett sovrum. Ingen tv, dator eller annat som kan störa.

 • Elisabeth skriver:

  sju modeller finns.

  Svalt mönstrade tapeter, massor av härliga kuddar och en takfläkt är mitt råd.

 • Linda skriver:

  Det finns sju sängmodeller hos carpe diem.

  Det behövs en madrass som passar ens egen kropp och ett skönt täckte och kudde. Sen sover man bättre i ett svalt rum som inte är alltför stökigt eller rörigt och som inreds med varma färger. Pricken över i är när jag bäddat med nya fräscha lakan.

 • Jannice skriver:

  7 sängmodeller

  "Kroppsligt" sover jag som bäst när det svalt i rummet så att det känns extra skönt under mitt gosiga täcke tillsammans med riktigt skön kuddar.

  "känslomässigt" ska man aldrig lägga sig osams med någon.

  Det allra bästa sättet att sova gott på är berdvid den man älskar, tryggheten från den personen slår gosigaste täcket i världen!

 • Lizaloop skriver:

  7 stycken!

  Ett behagligare sovrum skapar iallafall jag med hjälp av en MÖRK färg på vägarna utom bakom sänggaveln, där kan man vräka på med färg och mönster (för den ser man inte när man ligger ner)

  Orkideér och växter som skapar trivsel, samt snygga sängkläder som vädras ofta!

  Sen vore det ju bra om inte täcket var från 1800-talet….

 • JennyS skriver:

  Svar: 7 olika modeller.

  För mig är ett sovrum behagligt när det får mig att gå ned i tempo. Till exempel genom att rummet har lugna färger, är sparsamt möblerat och är lagom kallt. En skön säng med njutfulla sängkläder hör också till. Och på nattduksbordet finns pricken över i:et – min spikmatta och min ipod med ledda meditationer på.

 • e skriver:

  1. Sju modeller.

  2. Rätt temperatur dvs ganska svalt och en riktigt bra och snygg läslampa som inte stör andra sovande men som gör att man kan läsa när man vill. Det finns få saker som är så mysiga som att ligga under täcket och läsa.

 • Johanna skriver:

  1). Carpe Diem har 7 olika modeller.

  2). Ett sovrum skall inge lugn och ro inte upplevas som ett getingbo.

 • anette skriver:

  Svar: Sju modeller.

  Visst är det viktigt att man har behagliga färger man trivs med i sovrummet, eller att det är rent och vädrat. Att inte ha för mycket prylar är också viktigt och en TV:får aldrig komma in i mitt sovrum. Men det absolut bästa tipset är att skaffa rätt säng för dig. Och skönt täcke, kudde och lakan. Varför älskar man att sova på hotell. Just det!

  [email protected]

 • Lovisa skriver:

  Svaren:

  1. Dom har 7 olika modeller på sängar.

  2. Sängen är viktigast, att investera i en bra säng och madrass tror jag är a och o för en skön sömn. Inred med fäger och former som tilltalar just dig, låt sovrummet bli ditt krypin för vila och ro.

 • Eva skriver:

  1. 7 st modeller

  2. Skön säng, mega skönt täcke och en mega skön kudde och SVALT SVALT SVALT. Inte mer än 18 gr.

  Och ta bort allt som inte har i ett sovrum att göra, ju mer ordning, ju bättre sömn !!!!

 • Janne skriver:

  Fråga 1:

  7 stycken modeller

  Fråga 2:

  En nyfödd kärleksbaby som snusar sött mellan mamma och pappa. Oslagbar harmoni!

 • Nina skriver:

  1. Sju modeller

  2. Ett svalt rum och skön säng med nytvättat linne,

  ger snar sömn och vila till vart sinne.

 • Anki skriver:

  1 – 7 olika modeller

  2 – svalt, tyst och min man brevid mig, vad mer kan man begära för en god natts sömn

 • Helen skriver:

  1.De har sju olika modeller.

  2. Att det är mörkt (vi har sovrummet i källaren alldeles perfekt) och svalt.

 • Peter skriver:

  Schju nycklar till skatten! Nej nej, jag menar sju varianter för skönaste sängen 😉

  Den skönaste natten får man om man puttar bort katten, sätt plåster på såren efter klorna

  ge mycket plats till matten, glöm inte ta av dig skorna!

 • Mrs. b skriver:

  1. 7 modeller

  2. Mörkt, svalt och en icke-snarkande andra hälft!

 • Linda K skriver:

  7 modeller.

  Gömd förvaring, så man slipper se alla onödiga pryttlar! Sen ska det vara svalt, lite på gränsen till för kallt, så man kan värma sig med ett underbart täcka från CarpeDiem.

 • Jojjo skriver:

  1. 7 st modeller

  2. Lugn i form av en nedtonad färgskala i naturinspirerade toner och sparsmakad harmonisk inredning. Ro från en underbart skön säng som följer kroppen och får alla mina muskler att slappna av.

 • Malin M skriver:

  1. De har 7 olika modeller.

  2. Mina bästa tips för ett behagligare sovrum är först och främst en riktigt skön och rymlig säng med fluffigt täcke och mjuka kuddar iklädda krispigt nytvättade sängkläder, det finns inget bättre att krypa ner i! Jag föredrar sovrum i ljusa toner eftersom jag tycker att det känns lugnande och avkopplande, men det är viktigt att det för den sakens skull går att mörklägga ordentligt. Mysbelysning är rogivande och underbart, men ibland, exempelvis när man städar, vill man kunna se ordentligt; därför ska det finnas dimmer i sovrummet. Som ett litet plus ska det finnas massor av härlig lektyr i en armlängds avstånd från sängen, gärna ett gäng glossiga inredningsmagasin för min del! =)

 • Irene skriver:

  1. 7 st modeller

  2. Sängen är det centrala i ett sovrum för mig. Satsa på sköna och mjuka sängkläder och ett fluffigt mysigt duntäcke och kudde. Välj en färg på sängkläderna som du tycker är harmonisk och som du trivs med. Tro mig, du kommer sova som en stock!

 • Eva P skriver:

  Dom har 7 modeller.

  Alldeles rena lakan, man kryper ner ny duschad och givetvis har jag haft fönstret öppet så det är lite svalt i rummet, då ja då är det perfekt!

  /Eva P

 • sara skriver:

  Det finns 7 stycken modeller.

  Mitt sovrum skall vara svalt och mörkt i ljusa färger med en stark färg accent. En fårskinnspläd på golvet som finns där när men sätter ner fötterna på morgonen. Sängen skall vara noga utprovad i ekologiska naturmaterial. Täcket är fluffigt, luftigt, värmande och svalt efter väder och kudden är lagom hård och lagom mjuk=perfekt. Sovrummet skall vara tyst…sov gott…

 • Marie skriver:

  1: 7 olika modeller.

  2: Har jag bäddat rent och är nyduschad sover jag som bäst. Rummet måste även vara svalt och mörkt. Har även ett litet block på nattduksbordet där jag skriver ner viktiga saker som jag ofta kommer på då jag lagt mig. God natt!!

 • Maria skriver:

  1) 7

  2) Ett sovrum ska inge lugn och ro. Det ska vara skönt och svalt i rummet. Sängen ska vara skön och vara bäddad med sängkläder som fått torka ute i vind och sol. Det ska finnas så mycket täcken , kuddar och filtar som man önskar vid olika behov.

 • EGR skriver:

  Sju modeller och sovrummet skall vara svalt, men täcket måste vara varmt och fluffigt. Viktigst är dock att den man deler sängen med också ligger på sin sida och andas lungt och "ro"givande!

 • Malin skriver:

  1) 7

  2) En skön säng och fräscha, nytvättade lakan som hängt ute på tork i sommarvinden – finns ingen renare och mysigare känsla att krypa ner i sängen! Kalla nätter är det skönt med den varm man som man kan värma fötterna på 😉

 • Alexander skriver:

  1. 7 stycken

  2. Mitt bästa tips för ett behagligare sovrum är en väl utvald älskling att dela den stora, varma och mjuka sängen med! Delad glädje är dubbel glädje. Ett fluffigt duntäcke är pricen över i:et!

 • Oskar skriver:

  1) 7

  2) skön säng och TV-förbud

 • Dick skriver:

  1. Carpe Diem har 7 olika sängmodeller.

  2. Ta in växter i sovrummet, gärna luftrenande sådana. Set gör så himla mycket. Det är mitt absolut bästa tips.

 • Miss_Tree skriver:

  1. Sju modeller finns det

  2. Neutrala väggar, gröna växter, massor av böcker och INGEN TV! 😉

 • Sara skriver:

  1. 7 stycken

  2. Ett behagligt sovrum får man om man rensar bort alla onödiga småprylar, skapar en trevlig atmosfär och har nytvättade fräscha lakan, lagom hårda ska de vara. Kanske lite tabu, men sedan måste man ju faktiskt ha en tv också, tycker i alla fall jag.

 • Lena skriver:

  7 modeller.

  Ett tips för att det ska vara behagligare att sova i är att det ska vara svalt! Är det inte det så är det skitsamma hur det ser ut i övrigt. Annars så ska det inte vara rörigt med massa prylar, helst inga elektroniska saker förutom belysning och harmoniska färger.

 • Helena skriver:

  1. 7 modeller

  2. En skön säng med fluffiga täcken och kuddar är ett måste för att få en god natts sömn. Kombinera det med ett fönster på glänt och en mörkläggningsgardin så kommer John Blund på besök direkt!

 • Karin skriver:

  1. 7st

  2. Måla eller tapetsera väggarna i ditt sovrum med pastell-lila färg. Det lugnar och ger en svaklande känsla vilket båda gör gott för sömnen.

 • Berit skriver:

  1. 7 stcken modeller.

  2. Vädra igenom sovrummet ordentligt före sänggåendet. Då somnar jag lättare in och sover bätte.

 • Sanni skriver:

  1. 7 modeller finns det i Carpe Diems sortiment.

  2. Att vädra sängkläderna dagligen är mitt bästa tips för ett behagligare sovrum.

 • Monnah skriver:

  1) Carpe Diem har 7 modeller

  2) Bädda aldrig sängen direkt då du stigit upp. Vänd upp och ner på täcket medan du gör dina andra morgonbestyr först. Det gamla husmorstipset att vädra går inte att slå. Man sover mycket bättre i sval och ren luft!

 • Helena skriver:

  1. 7 st

  2. Ett svalt rum,avskalat från onödiga prylar för att lättare slappna av och komma till ro.Det bästa av allt är min ställbara Mastrandssäng med svankstöd.

 • idiiiil skriver:

  1) 7 säng modeller

  2) HA FÖRVARINGSBOXAR! Underlättar allt. Hur stort rummet är eller vilken färg du har på tapeterna(jag föreslår något ljust och "dämpande") ha förvaringsboxar. Det får rummet att se mycket lugnare ut, alltså mindre stressfri miljö! "More sleep less strees"

 • Lotta skriver:

  1. 7st modeller.

  2. Dela säng med någon du älskar, sover bäst när jag delar säng med min älskling och våran vovve.

 • Lotta skriver:

  Förra inlägget försvann så jag provar igen.

  1. 7st modeller.

  2. Dela säng med någon du älskar, jag sover alltid bäst när jag delar säng med min man och vovve.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.