Annons

Spring in a can

Fick ett tips på en rolig idé av en jobbarkompis igår, apropå förra inlägget om de nya såkrukorna (som för örvrigt var väldigt mycket mindre i verkligheten, än jag hade trott). Man kan ju klä om vanliga konserv- eller målarburkar till sina små odlingar också. Ett billigare och kanske miljövänligare alternativ. Vill man ta det hela ett steg längre kan man göra det till ett riktigt vårpyssel och göra presenter av idén. Varför inte ge bort en burk med färdigplanterade kattgräsfrön, med en egen etikett till locket och ett vackert tyg eller papper runt utsidan? Spring in a can. Vill du inte pyssla själv finns de att köpa på Etsy.

Foto: Dandedesigns

Kategorier:

Kommentarer

 • Margareta skriver:

  Miljötänkandet är så viktigt och jag gillar den här idén trots att jag är krukförsäljare;)

 • Att använda gamla konservburkar till sin plantage är en jättebra idé och snyggt också, om burkarna är snygga vill säga. Att klä om dem har jag inte tänkt på – det kan ju bli hur fint och personlit som helst! Trevlig fredag!

 • Sofie skriver:

  Härlig idé! Den ska jag lägga på minnet 🙂

  Kram, Sofie

 • caroline skriver:

  Jag tänkte bara passa på att ge lite cred, det är ju fredag och allt! =) Din blogg blir bara bättre och bättre måste jag säga, jag blir alltid så inspirerad när jag kikar in hos dig!

  Ha en bra helg!

  /C

 • Lisa skriver:

  Vilken rolig idé! Köpte du såkrukorna eller? Ha en skön fredag!!

 • Lisa skriver:

  Vilken rolig idé! Köpte du såkrukorna eller? Ha en skön fredag!!

 • SMÄM skriver:

  åååh!!! 🙂 låter som pysselkväll. bättre presenttips 😀 undra om någon av mina färgburkar håller på att ta slut snart?

 • Frida/Husmusen skriver:

  Caroline:

  Tack! Vad gulligt av dig. Det var ord som värmde.

  Lisa:

  Yes, jag köpte såkrukorna på Designtorget. Har dock inte hunnit plantera i dem ännu och just nu sitter jag på X2000 upp till Stockholm för jobb + jobb tills på måndag kväll så det lär inte bli planterat förrän på tisdag. Men då, när det r gjort, ska jag visa bilder på dem.

 • Sandra skriver:

  Vad snyggt och vilken smart idé att göra det själv. Trevlig helg, kram Sandra

 • chaos skriver:

  Smart idé! Jag har precis planterat min kattgräs och den börjar växa…spännande!

 • Linda P skriver:

  Men vad snyggt det såg ut!

  Du, Frida- är du sugen på tävling själv?? Titta in hos mig då 😉

  Skön helg!

 • Elenore skriver:

  Vilken bra idé, det måste jag prova 🙂

 • Iris skriver:

  Vilket bra presenttips 🙂 Det får jag nog testa!

  Ha det bra! /Iris

 • Petra skriver:

  För inte så många veckor sedan insåg jag att kattgräs = havre. Om man ska så mycket kattgräs kan man gå till en bra zoobutik tex och köpa havre för en billig summa. Vi planterar varje vecka till vår kanin och det är så dekorativt. Har fyra små krukor på gång hela tiden! Sen blir ju kaninen väldigt glad också!

 • Funbrain Arcade skriver:

  I have surfed to your site accidentally and can not break away from it. It is really great!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.