Glad sommar!

Efter snart ett års intensiv omvärlsbevakning av inrednings- och designbranschen ska jag nu unna mig lite semester tills vi flyttar ner till Göteborg i slutet av juli. För er som inte har hängt med sen starten har jag precis avslutat min civilekonomutbildning och fått jobb på Cult Design, med start hösten 2006. Studentlivet är över och det ska firas med lite ledighet. Vi ses igen om ett par veckor! Då tar också ett helt nytt projekt vid, så håll ögonen öppna. Glad sommar!

25594-1849
Foto: Istockphoto.com

Nytt från Midbec

Jenny mfl. nu har jag löst vårt lilla "tapetmysterium". Midbec är återförsäljare för bla. Harlequin! Därav dubbelseendet häromveckan. För er icke invigda handlade funderingarna om kollektionen Decandence och vem som egentligen var tillverkare. Nedan ser ni Indulgence, ett av de senaste tillskotten hos tapetimportören Midbec. Även den kollektionen består av mycket svart, brunt och havregult med översvallande motiv, metalleffekter och provokativa mönster såsom skirt blommande, självsäker rand, överdådig ormbunke och geometrisk retro.

25594-1848
Foto: Midbec

Nytt från Osborne

En annan tapettillverkare som satsar på svulstiga mönster är Osborne & Little. Här är en del av deras senaste kollektion. Mycket svartvitt och metallic men också inslag av rött och havregult.

25594-1847
Foto: pressbilder Osborne & Little


Nya tapeter - Grand Cru

I sommar lanseras Grand Cru från Intrade. En kollektion med stora medaljonger och ränder i non-woven med textil känsla. Rejält stormönstrad design i sobert blått, brunt, gråsvart, fuchsia och turkos med metallicdetaljer. Matchar fint till höstens svulstigheter. Här finns återförsäljarna.

25594-1841
Foto: Intrade

Grattis Italien!

Det är väl bara att gratulera Italien till vinsten i fotbolls-VM , och de är bra på annat än fotboll också. Inredningsdesign till exempel. Nedan, modern bordsbelysning från Massimo Pavan.

25594-1840
Foto: Massimo Pavan


Inspiration

Om du saknar inspiration för ommöbleringar, tygkombinationer eller dekorativa detaljer hemma - kika in hos brittiska Designers Guild. Många av stilarna som presenteras där går att återskapa med billigare medel som exempelvis IKEA's möbler och Bemz överdrag, kuddar och tillbehör.

25594-1839
Foto: Designers Guild

Three sheets 2 the wind

Jag gillar verkligen Jenny Sauers små tavlor med tryck. De är så dekorativa i all sin enkelhet. Kolla in fler av hennes produkter som hon gör för det egna företaget three sheets 2 the wind.

25594-1838
Foto: Designpublic

Nytt fråm Brume

Brittiska Brume som jag bloggat om tidigare har lanserat nya mönster och schabloner. Dessutom har de uppdaterat hemsidan avsevärt. Nu hittar du fler inspirationsbilder på snygga insynsskydd på webben och kan ladda hem deras nya katalog i PDF-format om du klickar här.  

25594-1837
Foto: Brume

Colour week - Blue

Den blå dagen till ära bjöd jag mig själv på lite lösviktsgodis i min favoritskål från Iittala. En bra pocketbok på det samt ett par timmars sträckläsning i horisontalläge och kvällen var räddad.

25594-1835
Foto: Frida Berglund

Colour Week - Brown

Jag har antagit Annelis utmaning - Colour Week - som går ut på att fota en bestämd färg om dagen. Tisdag är en brun dag och vad passar väl då bättre än att föreviga en arbetsmyras bästa vän. Kaffet. Jonas assisterade med perkulatorn i högsta hugg. All credit till hans tålamod.

25594-1829
Foto: Frida Berglund

Wonderwall.se

Jag fick ett mail från Calle Sjönell som tillsammans med fotografen Andreas Lind och Nina Beckmann från Agent Form startat Wonderwall. De säljer signerade och limiterade verk av spännande svenskar som Liselotte Watkins, Stine Wirsén och Jesper Waldersten. Ni vet ju hur mycket jag gillar Liselotte och kan kanske räkna ut vilket alster jag är störst spekulant på.

25594-1828
Foto: logga från Wonderwall.se

Inhabit collection

Jag ska ärligt erkänna att jag inte riktigt har vant mig ännu, vid apelsinfärgen vill säga, men den syns mest överallt så jag delar friskt med mig av mina orangea fynd. Här är två par av oändligt många, många orangea och bruntonade små prydnadskuddar från Inhabit Collection.
25594-1827
Foto: Inhabit

Snooze i ny tappning

Snooze Rug som jag bloggade om i november förra året lanseras nu i fler fina färger och former. Bland annat i kulören orange. Surprise. Design av Stefan Borselius och Fredrik Mattson.
25594-1826
Foto: Blå station


Nytt från Mibo

Omåttligt populära Mibo från England (som gått flera varv i den internationella bloggosfären) gör även diskhanddukar. Dessa är nya för i år. Orange kommer onekligen starkt i höst.

25594-1825
Foto: Mibo


Annons
Annonsera