Annons

Arkiv: apr 2006

Trevlig valborg!

Nu packar jag ner min sambo i resväskan och piper iväg till Tärnafjällen med hela familjen över långhelgen. Det ska bli skönt med tre lediga dagar i stugan. Några av er kanske jag ser i backen, eller på afterskin, ni andra får ha en trevlig Valborg så länge. På återseende!

25594-1594
Foto: Hemavan/Tärnabyfjällen

Livingstones

Det svenska företaget Sufraco är återförsäljare för de kanske coolaste kuddarna av dem alla: Livingstones. De ser ut som hårda stenar men är mjuka och sköna att sitta eller ligga på. Livingstones finns i flera olika storlekar och kombineras med fördel som ett helt stenröse.

25594-1592
Foto: Sufraco

Leonardo spring 2006

Tyska Leonardo som var så poppis för ett par år sedan har lanserat sin vårkollektion 2006. Spretigt, men med några guldkorn. Bland annat de här flaskorna som passar fint som blickfång på vardagsrumsbordet eller i ett fönster. Finns både i turkost och limegrönt.
25594-1596
Foto: Leonardo

Georg Jensen spring 2006

När jag flög hem från Kina mellanlandade vi i Köpenhamn ett par timmar vilket innebar att jag hann smita in på Georg Jensens konceptbutik i utrikesterminalen. Där hade de ställt ut vårnyheterna, bla. de här omtalade boxarna Spin i rostfritt stål som designats av Karim Rashid.

25594-1594
Foto: Georg Jensen

Home made by ASA

Jag har tidigare jobbat extra på en inredningsbutik (Oz Global Interior, på den tiden det begav sig) som bla. sålde vaser från tyska ASA Selection. Igår ramlade jag över deras hemsida för första gången, och fick syn på deras senaste kollektion. Im impressed! Klicka här för fler bilder.

25594-1592
25594-1593
Foto: ASA Selection

Exmez Gardening

Exmez har tagit fram skyltar i aluminium för kryddväxterna i köksfönstret, på balkongen eller i trädgården. Välj mellan oregano, rosmarin, timjan, citronmeliss, dill, dragon, gräslök och persilja. Pris 40 kronor styck. Höjd 20 cm, skylten är 7 cm x 1,5 cm. Finns bla. på Inreda.com
25594-1591
Foto: Inreda.com

Tin Tree

Via Roomservice fick jag syn på den här snygga spaljén Tin Tree. Det är formgivaren Johan Carpner som står bakom den tjusiga trädgårdsnyheten. Han menar att utomhusmiljön är eftersatt vad gäller bra designprodukter och att våra ömt älskade växter förtjänar mer än fula träribbor och galler. Tin Tree ska inte bara stötta växterna, utan också lyfta fram deras skönhet. Spaljén säljs av bland andra Zetas, Slottsträdgården Ulriksdal och R.O.O.M.

25594-1588
Foto: Johan Carpenter

Lemon Soda, Koziol

Skydda borden i sommar med det snygga, blommiga och trendriktigt bladmönstrade glasunderlägget Alice från Koziol. Mönstret känner du kanske igen från rumsavdelarna jag bloggat om tidigare. De säljs för 99 kronor i set om fyra via bla. Inreda.com

25594-1584
Foto: Inreda

Åhléns expanderar MUJI-konceptet

Åhléns har exklusiv rätt att sälja MUJI’s produkter i Norden. Nu har de utökat samarbetet och öppnat en ny MUJI-shop i Gallerian i Stockholm. MUJI är ett japanskt livsstilskoncept som är känt för sina enkla, väldesignade produkter i lågmälda färgskalor. Idag finns de på sex Åhlénsvaruhus i Sverige – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Umeå.

Funderingar över morgonkaffet

Dra mig baklänges och ge mig syrgas. Det ringde nyss en karl från Anticimex och meddelade att den nuvarande hyresgästen, i 4:an som vi ska flytta till på lördag, har problem med pälsängrar. Därför måste Mr. Jagringerochväckerdigmedhärliganyheter gå in och sanera hela lägenheten den 2 maj (1 maj är helgdag) vilket förskjuter vår flytt med…hm låt mig räkna.. Fyra Långa Dagar. Suck. Need less to say kunde dagen ha startat bättre.

25594-1581
Foto: Frida Berglund

1 6