Odlingslåda av betong

25594-760

Stora glassburkar i plast typ. "BigPack" från GB är bra till mycket. När glassen är slut kan du spara burken för att till exempel göra en enkel och snygg odlingslåda med hjälp av lite betong och en skvätt vatten.

Detta behöver du:
Två glassburkar, en större och en mindre
En grov stoppnål
En kniv
En kork
En rejäl hink och plast (t.ex. en tom jordpåse)
En säck finbetong
Handskar


Lägg den lilla glassburken i den stora och se till att den hamnar precis i mitten. Gör ett hål med stoppnålen botten av den lilla burken och låt nålen fortsätta igenom den stora. Nu har du markerat var dräneringshålet skall sitta. Gör större hål i botten av glassburkarna runt det lilla hål du gjort med nålen. Hålen skall vara stora nog så att korken går att trä igenom. Blanda till betongen i hinken. Använd handskar. Häll på vatten i små skvättar, blandningen blir snabbt alltför lös. En perfekt blandning skall ha samma konsistens som lös havregrynsgröt. Häll betong i botten av den stora burken. Ställ den lilla burken ovanpå betongen och lirka igenom korken så att den sticker ut genom bottenhålet på den stora burken. Fyll på mer betong i mellanrummet mellan burkarna. Täck med plast och låt lådan torka i två dygn. Efter två dygn kan du försiktigt lirka loss kork och glassburkar. Klipp loss det som sitter hårt. Fyll lådan med jord och plantera något vackert, till exempel taklök.

Foto och informationskälla: Hasselfors Garden

Kommentarer
Postat av: Mirjam

Jag älskar dig husmusen du tipsar om så fins saker. Jag hittade dig hos Fredrik Virtanen. Jag blev hooked diekt, min mamma lika så...

2005-11-23 @ 18:19:42
Postat av: My

Men vad glad jag blir!! Tack Mirjam :)

2005-11-23 @ 18:48:39
URL: http://www.husmusen.blogg.se
Postat av: Lisa

Betonglådor har vi på jobbet!!!:) och där planteras det frisk vill jag lova. Förresten har jag lagt upp denna sida på favoriter på jobbdatorn:) Så nu läser alla den !!

2005-11-24 @ 09:22:58
Postat av: AnnicaB

Alltså.... nu har jag ju svarat att jag minst gillar pysseltipsen. Men just SÅDANAHÄR pysseltips gillar jag ju jättemycket... Hmmmm - då får jag väl säga att jag gillar varenda liten avdelning då :)

2005-11-24 @ 12:50:26
URL: http://annicanu.blogsome.com

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL