LED leder armaturtrenden

På flera designmässor i höst har LED (som står för "Light Emitting Diodes") funnits med som en klart lysande trend i olika badrums- och kökssammanhang. En rejäl kontrast till de annars så naturliga och miljöinspirerade formerna som visats upp den senaste tiden. LED är en belysningsteknik med lysdioder som har oerhört lång brinntid, kräver lite ström och som kan användas både inom- och utomhus. Tidigare har de varit vanliga som infällda belysningar i golv och tak samt ute trädgårdar men nu har formgivarna även börjat använda dem som tillsatser i kranar för både kök och badrum. Ja, till och med för att belysa badkar, handfat och handtag (se tidigare inlägg om Brighthandles).

25594-65725594-65825594-656
Foto: WET Design

Vill du kika på ett riktigt exempel, ett helt badrum inrett med LED, så kan du åka till Hotel Knaust i Sundsvall. Just nu vet jag inte vilka svenska butiker som har tagit in LED-kranar och upplysta badkar i sina sortiment ännu men badrumsarmaturer med LED-teknik säljs bland annat hos Cardi i Umeå och Stockholm.


Kommentarer
Postat av: Jonas

Det här är ju fullständigt underbart. Jag bara måste ha en sådan kran. Tack för ett superbra tips!

2005-11-14 @ 07:17:28
Postat av: Annika

Hos Lundell Zetterberg i Shlm kanman hitta dörrhandtag med LEDbelysning.

2005-11-14 @ 09:14:26
Postat av: My

Handtagen finns även på PID och Inreda, kranarna och badrumsarmaturerna däremot är lite knepigare at få tag på i Sverige.

2005-11-14 @ 09:18:22
URL: http://www.husmusen.blogg.se
Postat av: Jan Björnberg

Nu finns det en leverantör för denna fantastiska köksarmatur i Sverige Botan Filter Tec
www.byggfaktadocu.se/10/category/13/05/59/category_10.html

2006-11-01 @ 13:46:36

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL