Annons

Arkiv: dec 2005

Gott nytt 2006!

Jag vill passa på att tacka alla som läser min blogg och understryka hur mycket jag uppskattar er och den publicitet jag fått i tidningarna under året. Ni läsare förgyller verkligen mina dagar. Guldstjärnor i kanten till er allihopa. Gott nytt 2006! Vi ses igen nästa år, med nya friska tag och inredningsidéer. Jag har tagit till mig av era önskemål och imorgon lanserar jag en ny, lite mer privat kategori. På återseende!

25594-1079
Montage: Privat – Husmusen

Husmusen – årsomröstning 2005

I likhet med de bloggarna jag läser känner jag mig manad att ha en egen årsomröstning. Så, svara gärna på följande frågor om eller när du har tid. Det vore verkligen roligt att veta hur och vad ni tycker:

– Årets bästa nya inredningspryl, trend eller design
– Årets sämsta nya inredningspryl, trend eller design
– Årets favoritinlägg på Husmusen (kolla gärna i arkivet)
– Önskemål till Husmusen inför 2006

25594-1072

Bok för designintresserade globetrotters

Ni som är inredningsintresserade och reser mycket, i jobbet eller privat, borde ta en titt i Designer Hotels Yearbook 2006. För 35 euro får man ta del av bilder och tips på 136 hotell världen över som fokuserat sin inredning på ny design och arkitektur. Kanske en kul present till någon globetrotter i bekantskapskretsen?

25594-1074
Foto: DYB

Nyhet från IKEA

Salladsbesticken Alster i träslaget valnöt är formgivna av göteborgsdesignern Franz James och presenteras som en av vårens nyheter i Ikea’s sortiment. Riktigt snygga! Kostar dessutom bara 89 kronor.
 
25594-1071
Foto: Ikea

Bestick från Georg Jensen

Min syster fick Georg Jensens serie Vivianna i julklapp och efter att ha hållit i dem känns mina egna bestick väldigt slätstrukna. Danska Georg Jensens senaste kollektion ligger fint i handen och är sådär lyxigt tunga och rejäla. Tyvärr är de sådär lyxigt dyra och exklusiva också, men man kan ju alltid ha dem som samlingsobjekt och önska sig ähum… sisådär en gaffel per år, eller något i den stilen. Om ni får chansen någon gång och springer på en butik som säljer de här rostfria guldkornen, tveka inte – be att få provhålla dem. Ni kommer förstå vad jag menar direkt.

25594-1069
Foto: Georg Jensen

Vackert för utsidan från Eva Solo

Min sambo har ärvt ett stort hus längst upp i norraste norr, strax intill Råneälven, vars enorma trädgård jag ser fram emot att få skämma bort i sommar. Vi hade tänkt åka upp dit redan nu, över nyårshelgen, men festplanerna ändrades i sista stund och jag som hade tittat ut så fina facklor att ta med upp till vinterlandskapet… Sniff, sniff. Nåväl, snart är det ju vår och ljusare tider och det finns många vackra saker att förgylla en trädgård med även då. Danska Eva Solo som snart firar tioårsjubileum har till exempel tagit fram en vacker regnmätare för trädgården. Den vann pris för sin form på Baden-Württemberg International Design Award 2004. Otroligt vacker om du frågar mig.

25594-106725594-1068
Foto: Eva Solo

Det här kallar jag läcker design

Okej, jag vet att jag inte bloggar om smycken men ibland måste man få göra ett undantag. Det här inlägget faller åtminstonde under kategorin design. Ni måste kolla in Christine J. Brandt’s supersnygga smycken i sten och trä. Hemsidan bjuder även på otroligt snygga foton som triggar mitt brinnande bildintresse så till den milda grad att jag nästan vill köpa mig en ny kamera. Men, jag gillar min Nikon så den får stanna. Smycken däremot kan man aldrig få för många av. Speciellt inte så här unika pjäser. Hur läckra som helst!

25594-1065
25594-1066
Foto: Michael Brandt

Sushi och Kosta Boda

Om ni undrar varför det har varit relativt tyst från min sida under dagen så beror det på att jag har ägnat en stor del av den åt att göra sushi. När jag dukade för middagen insåg jag att mina nya miniatyrglas från Mine, Kosta Boda (som jag fick i julklapp av sambon) fungerar alldeles utmärkt för saké. Servettringarna och pinnarna som ni också ser på bilden är en souvernir från Shanghai, Kina där jag var i somras.

25594-1067
Foto: Privat – Husmusen

Idépärm

Jag har fått frågor om min idépärm som jag skrivit om tidigare. Här är en bild. Jag har köpt den på Bokia som säljer Marimekko-pärmar för 69 kronor styck. I den trängs idéer, inredningsuppslag, urklipp, färgprover och en hel del tankar kring design som jag samlat på mig. Den har blivit lite av min personliga bibel, en modell större av idéväskan jag har i handväskan och är rolig att bläddra i när inspirationen tryter.

25594-1063
Foto: Privat – Husmusen

Ljusmanschetter vs. Servettringar

Bland det bästa som finns är upptäckten av saker som har dubbla funktioner utan att man ens tänkt på det innan. Idag när jag var ute och fyndade på mellandagsrean insåg jag att man ju kan använda Cult Designs ljusmanschetter som servettringar också. Som pricken över det berömda i:et kostar de bara 15 kronor styck. De enfärgat rosa passar fint med minirosor i en vanlig vit kruka och dukningen för en romantisk vardagsmiddag är fixad. Lovely.

25594-1060
Foto: Privat

1 12