Annons

Pyssla med näver

De här blockljusen kommer från en av mina favoritbutiker i USA The Potterybarn. De kan vara lite svåra att få tag på i Sverige men är inte helt omöjliga att göra på egen hand, som värmeljuslyktor. Köp näver från din lokala hemslöjdsbutik. Klipp till en rektangulär bit, gör den rak i kanterna och häfta samman så att den får formen av en rund tunnel. Ställ nävertunneln över en ljuslykta i genomskinligt glas och dekorera med kottar eller kvistar runt om. Snyggt! Obs! Tänk på att inte ge dig ut och plocka näver på egen hand. Även om vi har allemansrätt och får mycket från skogen så måste vi vara mer försiktiga med vissa saker. Den som vill ta växande träd, ris, grenar, näver, bark, löv, bast, ollon, nötter, kåda, vindfälle, sten, grus, torv eller annat som ej är berett till bruk, måste fråga markägaren om lov. Annars kan man dömas till åverkan enligt Svensk lag.

25594-911
Foto: The Potterybarn

Kategorier:

Kommentarer

 • Cez skriver:

  OTROLIGT snyggt!! Tack för tipset 🙂

 • Anna skriver:

  Oh, älskar Potterybarn! Går det att beställa till lilla Sverige, eller är det bara shipping till USA?

 • karin skriver:

  min mamma köpte såna ljus på newport här i stockholm i förra veckan!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *