Annons

Julklappsinslagning

Märks det att jag går i julklappstankar? Vart och vartannat inlägg handlar om askar, julpapper och presenter. Här kommer ännu några tips inför julklappspaketeringen. Det börjar nämligen närma sig hemresa för min del och innan jag dyker upp i Sverige bör jag förpacka ett par av mina julklappar, för säkerhets skull.
Här är några julklappsidéer:

 • Välj en färg eller ett tydligt tema för årets julklappar, köp allt ditt papper och material därefter och se till att alla klappar följer ditt signum.
 • Gör inslagningen mindre hektisk genom att slå in dina presenter allt eftersom du köper dem. Fram till julafton kan väl inslagna juklappar vara en vacker dekoration och det är lättare att låta dem stå framme utan att bli upptäckta om du har dem i säkert förvar bakom papper. Dessutom sparar du dig själv en hel del plats i garderoben och andra gömställen.
 • Slå in julklapparna i ett billigt och enkelt omslag som exempelvis oblekt naturpapper som kan köpas på stor rulle via grossist eller varför inte tidningspapper för en annorlunda touch. Satsa sedan krutet på vackra sidenband, rosetter och snören som det är större sannolikhet att du eller mottagaren kan spara och återanvända år efter år.
 • Låt varje familjemedlem få en särskild färg, då behöver du inte använda julklappsetiketter på alla paket och det blir enkelt för tomten att ge rätt paket till rätt person. Dessutom skapar det en vacker färgpalett under granen.
 • Tänk ett steg före inför nästa år. Mellandagsrean är ett ypperligt tillfälle att fynda och bunkra upp lyxigt julpapper till budgetpriser. Passa även på att införskaffa rosetter, vackra band och små julprydnader som kan bli vackra paketdetaljer nästa år.
 • Fyll en låda med småsaker som du samlar på dig under året. Den kan rymma alltifrån sidensnören till kottar, löv eller kvistar. Använd sedan dessa för att fästa i snören och rosetter som tjusiga blickfång.

  25594-76925594-76825594-770
  Foto: från Martha Stewarts specialtidning Living Christmas 2005

 • Kommentarer

 • Camilla skriver:

  Ska faktiskt gå och slå in lite julklappar nu hade jag tänkt.. Mina kommer gå i ett gammaldags tema med brunt papper, natursnöre, god jul-sigill, filtfigurer och när granen är köpt tänkte jag knycka några kvistar därifrån 😉

 • mamselamsen skriver:

  Här är det väldigt noga med hur julklapparna ser ut. Det viktigaste är att det måste vara stor variation på omslagspappret. Inget paket får vara det andra likt, när det ligger under granen. Så, många rullar blir det! 🙂

 • Annika skriver:

  Jag är också galen i papper och vill att alla paket ska se olika ut. Har ett konstant förråd på drygt tjugo olika rullar hemma (och jag får aldrig nog) och en himla massa snören. Men det är bra att börja i tid så att de får ligga framme och skapa stämning under granen, plus att man inte blir så stressad på slutet. Bara inte för tidigt, för då får jag ibland nya idéer, öppnar dem och slår in dem på nytt i andra färger! ;D

 • nina skriver:

  Huga, inser nu hur slarvigt jag slår in julklappar..
  iår ska det blir bättre med det och tack vare inspirationen från dig. 🙂

 • Antira skriver:

  i år ska alla mina julklappar gå i mörkblått och silver, mest för att reta min familj som verkligen inte förstår varfr man vill ha ett tema eller liknande =)

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *