Annons

Gör konst av ditt kaffe

Jag imponeras alltid av baristor som lyckas skapa kaffet till konst, och då menar jag inte genom att göra traditionella hjärtan och löv som nästan alla kan nuförtiden – snarare de konstverk till mjölkbilder som vissa rutinerade klarar av. Nu har jag fått lära mig att det till och med finns särskilda tävlingar i "latte art" och att man ska skumma mjölken i olika tjocklekar för bästa resultat. Kolla in de här häftiga bilderna, från basic till riktigt avancerat. Det går att fixa fina toppningar på kaffet där hemma också även om du inte har en proffsig mjökskummare. Pudra lite kakao, kanel eller kardemumma ovanpå din latte eller skummiga cappuccino, ta hjälp av en tesil eller tekula och klipp ut en mall i papper för att forma roliga figurer. Eller spritsa ett fint mönster med chokladsås eller kolasås.

latteart2latteart3
lattekonstlatteart
Foto: Latte Art

Här kan du hitta roliga tutorials:
Too Much Coffe
Coffe Geek – Latte Art Guide

Kategorier:

Kommentarer

 • Camilla skriver:

  Ojojoj.. jag är impad!!
  Hur jag än försöker får jag inte ens till dom där ”basic” mönsterna.. Får nog öva lite till 😉

 • Oleragna skriver:

  I recomend this site

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *