Annons

Delikat ljuspyssel

Jag har i ett tidigare inlägg tipsat om hur man kan göra egna ljus. Nu har jag ytterligare ett förslag för sådant pyssel. Man kan nämligen gjuta ljusformar i betong med hjälp av vanliga muffinsformar i papper. Den vågade kan förstås hälla ljusmassan direkt i pappersformarna men den som vill vara på den säkra sidan kan först gjuta en muffinsliknande betongskål genom att hälla den flytande massan i tre till fyra formar (beroende på styvheten i papperet) och därefter trycka till från ovansidan med ytterligare ett par stycken. Se till att pressa upp massan längs kanterna, låt stelna och pilla bort papperet. Häll sen i ljusmassan och njut av dina vintriga alster. När ljusen brunnit ner kan du gröpa ur betongformarna och använda dem igen. Om du vill skippa joxet med betong kan du köpa billiga muffinsformar i rostfritt stål och hälla ljusmassan i dem.

25594-723
Foto: Köpeljus från ’Fairy cake’

Kategorier:

Kommentarer

 • Linda skriver:

  Javisst, killen tog sönder en kakelplatta och svor på ett mindre fint sätt i tv kanske… Nä, det var inga duktiga inredare eller vad de nu kallar sig.

  Trevlig helg!!! Kram

 • My skriver:

  Ojdå, Homestyling låter onekligen som ett frispråkigt inrednigsprogram 😉

 • Camilla skriver:

  Om vi pratar HOmestyling.. Tycker inte det kändes så värst proffsigt. Det där köket.. där dom målade golvet. Undrar verkligen hur det kommer hålla för vad jag förstod så målade dom på ett plastgolv?

  Dom där ljusen på bilden ovan var väldigt fina 🙂 Men håller verkligen muffinsformen när man häller i betong? Tänkte på att den blir våt och kanske då ger med sig i formen.. eller?

 • My skriver:

  Det rör sig om så lite massa och om man låter flera muffinsformar stå i en (du vet hur det blir när man inte lyckats pilla isär dem tillräckligt noga) så blir det styvt nog. Man kan heller inte blanda massan så vattnigt. Känner man sig extra osäker man kan ställa pappersformarna i de små nedsäkningarna i en stor ”teflonmuffinsform” med flera nedsäkningar (ni vet en sån där med 8 eller 12 hål som man kan skjuta in i ugnen för att slippa använda pappersforma överhuvudtaget). Då fungerar de väggarna som stöd utifrån. Ska visa när jag kommer hem till pysselmania i december 🙂

 • Heidi skriver:

  Pysselmania? Var och när?

 • Camilla skriver:

  Jaja.. nu förstår jag 😀

 • My skriver:

  Heidi; Jag är ute på ”turné” – men jag flyger över Atlanten och hem till Sverige i mitten på december. Först då har jag möjlighet att skapa själv, har är jag lite vingklippt av olika anledningar.

 • Anna skriver:

  Åh så fina! Betong är så himla snyggt att inreda med. 🙂 Och det verkar ju inte så svårt. Kan man köpa mindre påsar på Panduro eller är det bygghandeln som gäller?

 • Mia skriver:

  Hm, jag har ju faktiskt en påse betong stående i garaget efter sommarens betonggjutningsorgie men skulle det funkar med gips tror du? Det känns lite lättare att hålla på med den här årstiden.

 • Mia skriver:

  Gips borde väl funka, frågan är bara om det är brandfarligt. Vad tror du om det?

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.