Annons

Bädda lyxigt med enkla medel

Som jag nämnt många gånger tidigare ska amerikanarna ska ha all cred för deras fenomenala sätt att  bädda på ett sådant sätt att deras sängar att känns inbjudande och sköna redan vid första anblicken. Jag har försökt sammanställa några enkla tips att tänka på om man vill anamma deras stil och bädda mera som dem:  

25594-813
Foto: Roscoe Duvet Cover från Pillows and Trows

Sängkläderna
Våga blanda olika påslakanset och örngott. Kolla igenom linneskåpet, du har säkert en hel del att laborera med redan nu – du har bara inte tänkt i de banorna innan. Var också generös med täcken och kuddar i olika fäger. Var inte heller rädd för att blanda varierande nyanser av samma färg. Att mixa olika typer av tyg, kulörer och mönster skapar liv i bäddningen, gör att sängen känns större och drar uppmärksamheten till sig.

Överkast
I Sverige använder vi vanligtvis ett överkast, som täcker hela sängen. Prova att använda två mindre överkast med olika längder olika färger samt ämna den övre delen öppen så att kuddarna syns på håll. Glöm inte att lägga vackra plädar och filtar vid fotänden.

Kuddar
Det generösa intrycket man får av de amerikanska sängarna beror till stor del på det stora antalet kuddar de använder sig av i jämförelse med den generella skandinaviska eller svenskt bäddade sängen. Vi använder normalt bara en huvudkudde per person. Amerikanarna har upp till tre stycken, staplade eller lutade mot varandra. De är också flitiga användare av mindre prydnadskuddar. Se kuddarna som sängens juveler.

Kommentarer

 • mamselamsen skriver:

  Hur amerikansk är inte jag? Jag har tre kuddar som jag puffar på på och knölar till, innan jag somnar.

 • Jag på Åsen skriver:

  Tack för tipsen! Har nog fått till det… tror jag.

 • Kuddkrigaren! skriver:

  Jag måste bara berätta att på Debenhams finns det breda kuddar och ursnygga sängkläder. Jag var med när varuhuset öppnade och mötte chefen för hemtex som sade att breda kudar kommer ALDRIG gå att sälja..He he he.. Snyggare och skönare med breda kuddar

 • Mia skriver:

  Jag har inte ens tänkt på det där med kuddarna men det är ju bara att kolla på inredningsmagasinen så ser man ju det nu när du säger det. Hum, jag såg inte skogen för alla träd 😉 tack

 • Jag på Åsen skriver:

  Tack för tipset om vart man kan hitta breda kuddar! Har leta halvt ihjäl mig! Tack Kuddkrigaren!

 • Maria skriver:

  Ja visst har amerikanerna härligt inbjudande sängar!! Mitt tips är att köpa sk. ”pölkuddar”, dvs. väldigt långsmala kuddar som man använder som stöd i bäddningen och fyller på med fler kuddar i olika storlekar. (Finns hos Ellos) Min favorit kudde just nu är en stor kudde ca 80*80 stor(!). Riktigt skön, och så snygg att bädda med!

 • Emilianelina skriver:

  Merci for all the wonderful writings

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *